فهرست مطالب

فصلنامه کومش
سال نوزدهم شماره 2 (پیاپی 66، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/07
  • تعداد عناوین: 27
|
  • لیلا شاهمرادی، مصطفی لنگری زاده، غلامرضا پورمند، زیبا اقصایی فرد، علیرضا برهانی * صفحات 253-262
    هدف
    نارسایی کلیه از مشکلات پرهزینه جوامع انسانی به شمار می رود و استفاده از درمان های جایگزین در حوزه کلیه در جهان و ایران رو به افزایش می باشد. بقاء یکی از حوزه های پیش آگهی پزشکی است و داده کاوی فرایند کشف روابط و الگوهای مناسب در داده هاست که به عنوان روشی کارامد برای تحلیل بقاء شناخته می شود. هدف مطالعه حاضر، پیش بینی بقاء پیوند کلیه بیمار بر اساس متغیرهای پیش از پیوند کلیه می باشد.
    مواد و روش ها
    به منظور شناسایی عوامل موثر در پیش بینی بقاء پیوند از طریق پرسش نامه ای محقق ساخته، نیازسنجی اطلاعاتی از متخصصان به عمل آمد سپس با استفاده از اطلاعات حاصل از تجزیه و تحلیل پرسش نامه ها، چک لیستی تهیه و داده های 513 پرونده بیمار کلیوی از مرکز تحقیقات اورولوژی سینا، استخراج شد. در مرحله بعد با پیروی از متدلوژی CRISP به منظور تحلیل و داده کاوی از نرم افزار IBM SPSS Modeler 14.2 و الگوریتم C5.0 استفاده شد.
    یافته ها
    در این پژوهش متغیرهای شاخص توده بدنی، بیماری مرحله نهایی کلیه و مدت زمان دیالیز بیمار به عنوان موثرترین فاکتورهای دخیل در بقاء پیوند ارزیابی شدند و قوانین استخراج شده از مدل می توانند به عنوان الگویی برای پیش بینی بقاء پیوند کلیه پیش از عمل جراحی استفاده شوند. صحت مدل ایجاد شده، %96.77 تخمین زده شد.
    نتیجه گیری
    میزان بالای صحت مدل C5.0 نشان از قدرت پیش بینی بقاء آن دارد. در این مطالعه موثرترین فاکتورهای بقاء پیوند کلیه شناسایی شدند و با توجه به قوانین ایجاد شده برای یک نمونه جدید با ویژگی های مشخص، می توان به پیش بینی دوام پیوند بیمار بر اساس سال پرداخت
    کلیدواژگان: داده کاوی، تحلیل بقاء، پیوند کلیه، پیش بینی، متدلوژی CRISP
  • مسعود سهیلی، مصطفی رضایی، محمود سلامی * صفحات 263-268
    هدف
    اسطوخدوس از جمله گیاهان عطری خانواده نعناییان می باشد که دارای اثرات درمانی مختلف می باشد. نقش عصاره آبی این گیاه دارویی در بهبود یادگیری و حافظه موش های صحرایی آلزایمری به اثبات رسیده است. در بیماری آلزایمر کاهش میزان استیل کولین در نتیجه فعالیت زیاد آنزیم استیل کولین استراز از جمله عوامل ایجاد بیماری می باشد. در این مطالعه اثر آنتی استیل کولین استرازی عصاره آبی اسطوخدوس و نیز توکسیسیتی آن روی رده سلولی HepG2 کبدی به منظور یافتن روش احتمالی درمانی برای بیماری آلزایمر مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    عصاره آبی گیاه با استفاده از قرار دادن سرشاخه های خشک گیاه درون آب جوش و تغلیظ به روش بن ماری تهیه شد. اثر مهاری عصاره بر آنزیم استیل کولین استراز با استفاده از روش المان در میکروپلیت های 96 خانه و با اندازه گیری جذب در طول موج 405 نانومتر بررسی شد. هم چنین توکسیسیتی عصاره مذکور روی رده سلولی HepG2 مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    مقایسه نمودار تغییر جذب محلول های مختلف در حضور یا عدم حضور عصاره نشان می دهد که عصاره آبی اسطوخدوس هیچ گونه اثر مهاری بر فعالیت آنزیم استیل کولین استراز ندارد. در ضمن بررسی مورفولوژی سلول ها زیر میکروسکوپ در حضور و عدم حضور عصاره و نیز چسبندگی سلول ها به فلاسک و عدم تشکیل گرانولاسیون، نشان می دهد که عصاره آبی اسطوخدوس در غلظت های مختلف هیچ گونه اثر سیتوتوکسیسیته ای ندارد.
    نتیجه گیری
    عصاره آبی اسطوخدوس فاقد هر گونه اثر سیتوتوکسیسیته و مهارکنندگی آنزیم استیل کولین استراز می باشد.
    کلیدواژگان: آلزایمر، اسطوخدوس، سیتوتوکسیسیته، استیل کولین استراز
  • سارا رحمنی، مهرانگیز صدوقی، غلامرضا کاکا *، سید همایون صدرایی، پریسا عباسی صفحات 269-275
    هدف
    از آن جایی که دوره جنینی حساس ترین مرحله از زندگی انسان در مواجهه با مواد برداشت شده توسط مادر است، هدف از این تحقیق بررسی تاثیر مقادیر بالای فولیک اسید در روزهای 8، 9 و 10 بارداری بر روی بافت پانکراس می باشد.
    مواد و روش ها
    تعداد 20 سر موش کوچک آزمایشگاهی باردار نژاد NMRI به 4 گروه مساوی تقسیم گردیدند. گروه شاهد هیچ تزریقی نداشت. گروه شم آب مقطر و گروه های تجربی، فولیک اسید را به میزان 45/0 میکروگرم (گروه تجربی 1=E1) و 6/0 میکروگرم (گروه تجربی 2=E2) در روزهای 8، 9 و 10 بارداری به صورت داخل صفاقی دریافت کردند.
    یافته ها
    در جنین های گروه های شاهد، شم و تجربی هیچ گونه ناهنجاری ظاهری مشاهده نگردید، میانگین طول سری- دمی و نیز وزن جنین ها، در گروه E1 نسبت به گروه شاهد افزایش معناداری را نشان داد. در بررسی بافت پانکراس، میانگین وسعت پانکراس در گروه E1 نسبت به گروه شاهد افزایش غیر معناداری را نشان داد. میانگین درصد بافت همبند، در گروه E2 افزایش غیر معنادار و میانگین درصد پارانشیم در همین گروه کاهش غیر معناداری را نسبت به گروه شاهد نشان دادند. هم چنین میانگین درصد جزایر لانگرهانس افزایش معنادار و میانگین درصد آسینی ها، کاهش معناداری را در گروه E2، نسبت به گروه شاهد نشان دادند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که مصرف فولیک اسید با دوز بالا در موش باردار، باعث بروز تغییرات هیستولوژیک و هیستومورفومتریک در تکامل بافت پانکراس می گردد. از این رو توصیه می شود این ویتامین در دوران بارداری با احتیاط کامل توسط فرد و هم چنین با تجویز پزشک مصرف شود
    کلیدواژگان: لوزالمعده، جنین، اسید فولیک، موش کوچک
  • هدیه ریاضی *، رقیه ترکاشوند، زهره محمودی، نسرین برومندنیا صفحات 276-285
    هدف
    باقی ماندن وزن پس از زایمان نقش مهمی در توسعه چاقی دراز مدت و خطرات سلامتی مرتبط با آن در زنان واقع در سنین باروری دارد. هدف این مطالعه بررسی وضعیت بازگشت وزن پس از زایمان و ارتباط آن با افسردگی پس از زایمان بود.
    مواد و روش ها
    یک مطالعه تحلیلی بر روی 309 زن واقع در پایان ماه ششم پس از زایمان انجام شد. جمع آوری اطلاعات از طریق پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک و مامایی محقق ساخته و پرسش نامه افسردگی پس از زایمان ادینبرگ انجام گرفت.
    یافته ها
    در پایان ماه ششم پس از زایمان 5/83% زنان به وزن قبل از بارداری خود دست نیافته بودند و میانگین وزن باقی مانده در این زمان 04/4 کیلوگرم بود. 5/45% زنان دارای وزن باقی مانده قابل توجه (5 کیلوگرم یا بیش تر) بودند. 1/18% زنان در معرض خطر افسردگی پس از زایمان قرار داشتند. بر اساس آزمون رگرسیون لجستیک خواب ناکافی ( 001/0P<) و عدم مراقبت های پس از زایمان (04/0P<) در ایجاد افسردگی نقش داشته اند. تفاوت معنی داری بین میانگین وزن باقی مانده در زنان افسرده با غیر افسرده مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه بر اهمیت باقی ماندن وزن پس از زایمان و نقش آن در سلامت زنان تاکید می کند و با توجه به میزان بالای اضافه وزن پس از زایمان، لزوم برنامه هایی در خصوص آموزش و مدیریت وزن پس از زایمان توسط ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی بیش از پیش محرز می گردد
    کلیدواژگان: دوران پس از زایمان، وزن بدن، افسردگی
  • پوران معدنی *، سیدمحسن آوندی، روح الله حق شناس، عباس پاکدل صفحات 289-293
    سابقه و هدف
    هدف از این تحقیق بررسی اثر ترکیبی هشت هفته تمرین مقاومتی شدید و مصرف مکمل زنجبیل برترکیب بدن، شاخص توده بدنی (Body Mass Index، BMI) و نسبت دور کمر به باسن (Waist to Hip Ratio، WHR) در زنان چاق است.
    مواد و روش ها
    آزمودنی های این پژوهش 18 زن چاق در دسترس (با میانگین سن 45/6±11/30 سال، وزن 40/12±46/82 کیلوگرم و BMI 99/3±60/31 کیلوگرم بر مترمربع) بوده که با آرایش تصادفی به دو گروه تمرین مقاومتی+ مکمل دهی زنجبیل (10=n) و گروه تمرین مقاومتی+ دارونما (8=n) تقسیم شدند. گروه ها به مدت هشت هفته، هر هفته 3 بار (مجموعا 24جلسه) تمرین مقاومتی شدید انجام دادند. حرکات مقاومتی در هر جلسه شامل 8 حرکت با آرایش بالاتنه- پایین تنه بود که با شدت 80 تا 85 یک تکرار بیشینه (RM1) و در سه نوبت با فاصله استراحتی 20 ثانیه ای بین نوبت ها اجرا گردید. قبل و بعد از هشت هفته پروتکل تمرین، جهت ارزیابی ترکیب بدن ازروش بیوالکتریکال ایمپدانس با دستگاه مدل BOCAX1 استفاده شد. گروه مکمل، کپسول های حاوی مکمل زنجبیل (زینتوماساخت شرکت گلدارو) را روزی 1000 میلی گرم در دو وعده صبح و شب بعد از صرف غذا مصرف کردند. هم چنین گروه دارونما، به میزان 500 میلی گرم نشاسته درکپسول های ژلاتینی مشابه با مکمل زنجبیل و به روش دوسوکور مصرف کردند.
    یافته ها
    مقایسه میزان تغییرات در هورومون های سیستم ایمنی در دو گروه مورد مطالعه و نیز متغیرهای عمومی این مطالعه نشان داد که دو گروه در میزان تغییرات وزن بدن و توده چربی تفاوت معنی داری را نشان داده اند اما در سایر متغیرها تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0p>).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرینات مقاومتی به تنهایی می تواند تاثیرات مثبت بیش تری در مقایسه با تمرینات مقاومتی به همراه مکمل زنجبیل ایجاد کند. شاید طولانی تر کردن مدت استفاده از مکمل و یا تغییر میزان آن همراه با تمرینات مقاومتی حتی تکرار مطالعه حاضر در جمعیتی بزرگ تر بتواند نتایج متفاوتی ایجاد کند. مطالعات آتی می تواند با نگاهی تازه به تمرینات مقاومتی و مکمل های گیاهی در گروه های مختلف جمعیتی نتایج متفاوتی را گزارش نمایند.
    کلیدواژگان: ترکیب بدن، تمرین مقاومتی، زنجبیل، شاخص توده بدن
  • هومان منوچهری، الهام ایمانی *، فروزان آتش زاده شوریده، حمید علوی مجد صفحات 294-308
    هدف
    بسیاری از دانشجویان پرستاری در حین تحصیل تمام وقت، به کار بالینی اشتغال می ورزند. پرستارانی که در بخش ها در کنار این دانشجویان کار می کنند، با چالش هایی مواجه می شوند. هدف از این مطالعه کیفی تبیین ادراکات پرستاران از چالش های کار دانشجویی است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کیفی در چهار بیمارستان آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان انجام گردید. از مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته فردی و یادداشت های در عرصه جهت جمع آوری داده ها استفاده شد. متن مصاحبه ها کلمه به کلمه نوشته شد تا بازخورد لازم برای مصاحبه های بعدی و کفایت داده ها فراهم شود. اطلاعات با روش تحلیل محتوای کیفی استقرایی با مراحل کدگذاری باز، ایجاد طبقات و انتزاعی سازی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این مطالعه 45 پرستار و سرپرستار در محدوده سنی 23 تا 40 سال شرکت کردند. 695 کد اولیه استخراج شد که در نهایت پس از کاهش، حذف و ادغام های صورت گرفته در مراحل مختلف مضامین مشکلات جسمی روانی، مشکلات آموزشی، مشکلات حرفه ای و تکامل نیافتگی استخراج گردیدند.
    نتیجه گیری
    از دیدگاه پرستاران، کار دانشجویی می تواند همراه با چالش های متعددی برای دانشجویان و حرفه پرستاری باشد که عدم توجه به این چالش ها می تواند سبب اختلال در امر مراقبت از بیمار شده و امنیت بیماران و ارزش های حرفه را به خطر اندازد
    کلیدواژگان: پرستاران، دانشجوی پرستاری، عملکرد حرفه ای، مطالعه کیفی
  • نسرین مهرنوش، طاهره اشک تراب *، محمد حیدرزاده، سیروس مومن زاده صفحات 309-319
    سابقه و هدف
    با وجود دانش رو به رشد در مورد سنجش و مداخله درد، هم چنان مدیریت درد نوزاد، به دلیل این که نوزادان نمی توانند صحبت کنند و از خود دفاع کنند به صورت یک چالش برای ارائه دهندگان مراقبت مطرح می باشد. هدف از این مطالعه، تبیین عوامل موثر در اجرای مدیریت درد نوزادان از دیدگاه پرستاران بخش مراقبت ویژه نوزادان می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ی کیفی با رویکرد تحلیل محتوا صورت گرفت. مشارکت کنندگان مشتمل بر 25 پرستار بالینی شاغل در بخش مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان علوی شهر اردبیل بودند که با استفاده از چهار بحث گروهی متمرکز داده ها گردآوری شده و با روش تحلیل محتوای قراردادی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها در نهایت به پیدایش دو درون مایه انتزاعی منتهی شد که بر اجرای مدیریت درد نوزادان موثر بودند. این دو درون مایه تحت عناوین «عوامل فردی» و «عوامل سازمانی» معرفی شدند. درون مایه اول شامل طبقات «دانش پرستار»، «نگرش پرستار» و درون مایه دوم شامل طبقات «خط مشی کنترل درد»، «شرایط کاری پرستار» و «عمل کرد مدیریتی» می باشد.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش نشان می دهد که اجرای مدیریت درد در بخش مراقبت ویژه نوزادان، تحت تاثیر عوامل بسیاری قرار دارد که در عرصه تحت مطالعه نمی گذارند اجرای آن در اولویت قرار گیرد. با توجه به مشکلات مطرح شده، نیاز به راه کارهایی جهت کاهش و یا حذف این مشکلات و موانع احساس می شود
    کلیدواژگان: مدیریت درد، نوزادان، بخش مراقبت ویژه نوزادان، پژوهش کیفی
  • رامین طاهری *، ندا بیاتانی، محمدرضا رضوی، مجید میرمحمدخانی صفحات 320-326
    سابقه و هدف
    شواهد زیادی مبنی بر ارتباط بین زگیل تناسلی و بدخیمی وجود دارد . با شناخت عوامل خطر می توان ضمن پیشگیری ، نسبت به تشخیص به موقع سرطان اقدام نمود . با توجه به شیوع بیماری در جامعه این مطالعه با هدف تعیین عوامل خطر مرتبط با زگیل تناسلی در مردان شهر سمنان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد-شاهدی، روی مردان بالای 15 سال مراجعه کننده به کلینیک های عمومی و تخصصی بیمارستان فاطمیه سمنان در سال 92 انجام شد . 70 بیمار تازه تشخیص داده شده توسط متخصص در کلینیک پوست به عنوان گروه مورد و 280 نفر از مراجعه کنندگان به سایر کلینیک ها به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند . سن، سن در اولین تماس جنسی، تاهل، تحصیلات، تعداد شرکای جنسی در 6 ماه گذشته، سیگار، الکل، استفاده از کاندوم و شریک جنسی جدید به عنوان عوامل خطر بررسی شد.
    یافته ها
    به جز سن و مصرف سیگار ، دیگر عوامل مورد بررسی در مطالعه با ابتلا به بیماری ارتباط نشان دادند. در این بین داشتن شریک جنسی جدید با نسبت شانس 21/3 (فاصله اطمینان 95 درصد: 69/1 تا08/6) بیش ترین همراهی را با ابتلا نشان داد (001/0P<) . تعداد شرکای جنسی و سطح تحصیلات (001/0P<) و نیز سن اولین تماس جنسی (001/0=P)در گروه مورد به طور معناداری بیش تر از گروه شاهد بود . درصد متاهلین و مصرف کنندگان الکل در گروه مورد از گروه شاهد بیشتر بود (05/0P<). در حالی که استفاده از کاندوم در تماس های نامطمئن در گروه مورد کمتر بود (03/0=P).
    نتیجه گیری
    داشتن شریک جنسی جدید می تواند به عنوان مهمترین عامل خطر برای ابتلا به زگیل تناسلی در نظر گرفته شود. ارتباط مشاهده شده میان استفاده از الکل با افزایش شانس ابتلا می تواند با تعداد بیشتر تماس ها و شرکای جنسی این افراد مرتبط باشد. وقوع بیشتر این بیماری در افراد متاهل و با سطح تحصیلات بالاتر می تواند مطرح کننده آسیب پذیر تر بودن این گروه از مردان نسبت به بیماری باشد. با توجه به موارد فوق و ارتباط مشاهده شده میان بالاتر بودن سن در اولین تماس جنسی با افزایش شانس ابتلا ، ازدواج در سنین پایین تر و وفاداری به همسر مهمترین اقدامات پیشگیرانه قابل پیشنهاد بدست آمده از این مطالعه محسوب می شوند
    کلیدواژگان: زگیل، تناسلی، عوامل خطر، مردان
  • مریم مخلصین، زهرا احمدی زاده، فاطمه کسبی، حوریه احدی * صفحات 327-332
    هدف
    سرعت گفتار به عنوان یک ویژگی زبر زنجیری، مستقیما بر روانی و وضوح گفتار اثر دارد. هم چنین مطالعات مختلف نشان داده است که عوامل مختلفی از جمله جنسیت، سن، محل زندگی و لهجه می تواند بر سرعت گفتار موثر باشد. از این رو لازم است تا هنگام ارزیابی و تشخیص مشکلات مربوط به روانی و سرعت گفتار، عوامل مختلف و هنجارهای هر زبان مد نظر قرار داد. از آن جا که مطالعه در زمینه تعین هنجارهای سرعت در زبان فارسی بسیار محدود است، این تحقیق با هدف فوق به مقایسه سرعت گفتار و تولید در جوانان و سالمندان فارسی زبان شهر تهران پرداخته است.
    مواد و روش ها
    نمونه ها در این مطالعه توصیفی-تحلیلی شامل 52 زن و مرد جوان و سالمند فارسی زبان بودند که به روش در دسترس انتخاب شدند. از هر فرد دو نمونه گفتاری حین 3 دقیقه صحبت آزاد و هنگام خواندن متن ضبط شد. سرعت گفتار خودانگیخته محاسبه شد و سرعت تولید در خواندن و گفتار خودانگیخته پس از خارج کردن مکث های پر و خالی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    بیش ترین میانگین سرعت به ترتیب مربوط به تولید حین گفتار، تولید حین خواندن و نهایتا گفتار خودانگیخته بود. میانگین سرعت در همه موارد در مردان بیش از زنان و در جوانان بیش از سالمندان بود.
    نتیجه گیری
    سن، جنسیت و تکلیف بر سرعت گفتار اثرگذار است. بنابراین هنگام ارزیابی و تشخیص اختلالات روانی گفتار، لازم است تا آسیب شناس گفتار و زبان این عوامل را مدنظر قرار دهد
    کلیدواژگان: سرعت تولید، سرعت گفتار، خواندن، جنسیت، سن، فارسی زبان
  • محمد رشیدی *، علی رشیدی پور، راهب قربانی، حمیده دیانت، منیژه شاهورانیان صفحات 333-340
    هدف
    افسردگی و اضطراب از شایع ترین اختلالات روان پزشکی هستند، هدف از این مطالعه بررسی مقایسه تاثیر ورزش هوازی و بی هوازی بر افسردگی و اضطراب دانشجویان می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 120 نفر از دانشجویان پسر به طور تصادفی در سه گروه 40 نفره تقسیم شدند. گروه اول به مدت هشت هفته، هفته ای سه جلسه و هر جلسه به مدت 60 دقیقه تحت تمرینات هوازی، گروه دوم، تمرین بی هوازی قرار گرفتند و در گروه سوم (کنترل) هیچ مداخله ای صورت نگرفت. کلیه 120 نفر هم در ابتدای دوره و هم در پایان برنامه از نظر اضطراب و افسردگی بر اساس پرسش نامه بک و STAI مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که میانگین کاهش افسردگی پس از مداخله در گروه با تمرین هوازی 81/8±23/7، در گروه با تمرین بی هوازی 75/7±98/5 و در گروه کنترل 73/4±23/1 بوده است که تفاوت معنی دار بود (001/0=p). به طوری که در گروه هوازی (001/0=p) و نیز در گروه بی هوازی (012/0=p) بیش تر از گروه کنترل بوده است، اما در دو گروه هوازی و بی هوازی تفاوت معنی دار نبود (725/0=p). میانگین کاهش نمره اضطراب پس از مداخله در گروه با تمرین هوازی 81/8±45/8، در گروه با تمرین بی هوازی 07/8±05/8 و در گروه کنترل 32/8±15/2 بوده است که تفاوت معنی دار بود (001/0=p). مقدار کاهش نمره اضطراب در گروه با تمرینات هوازی (003/0=p) و هم چنین گروه بی هوازی (006/0=p) به طور معنی داری بیش تر از گروه کنترل بود، اما مقدار کاهش در دو گروه با تمرینات هوازی و بی هوازی (975/0=p) تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد هر دو شیوه تمرینات ورزشی هوازی یا بی هوازی بر کاهش افسردگی و اضطراب اثر معنی داری دارند، ولی دو شیوه فوق تفاوت معنی داری در کاهش افسردگی و اضطراب نشان ندادند. مطالعه دیگر با تعداد نمونه بیش تر برای مقایسه دو نوع تمرینات ورزشی فوق الذکر در کاهش افسردگی و اضطراب توصیه می شود
    کلیدواژگان: ورزش، فعالیت بدنی، اضطراب، افسردگی
  • فاطمه عامری، محمداسماعیل اکبری، مرتضی عبداللهی، مرجان عجمی، یاسمن جمشیدی نایینی، سید حسین داودی * صفحات 341-352
    سابقه و هدف
    سرطان پستان دومین سرطان شایع در جهان و شایع ترین سرطان زنان است و به عنوان چهارمین علت مرگ ناشی از سرطان در دنیا شناخته شده است. اضافه وزن و چاقی با سرطان پستان پس از یائسگی در ارتباط می باشد. لذا، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط شاخص های آنتروپومتریک و ترکیب بدن در زنان غیریائسه و یائسه با ریسک سرطان پستان انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد-شاهدی، 88 بیمار مبتلا به سرطان پستان (48 نفر غیریائسه و 41 نفر یائسه) و 86 شاهد (45 غیر یائسه و 41 نفر یائسه) وارد مطالعه شدند که از نظر سنی همسان شده بودند. گروه مورد، زنان مراجعه کننده به بیمارستان شهدای تجریش بودند که به تازگی سرطان پستان در آن ها تشخیص داده شده بود و تحت شیمی درمانی و یا رادیوتراپی نبودند. گروه کنترل هم از زنان مراجعه کننده به همان بیمارستان بودند که سابقه هیچ نوع سرطان و یا بیماری هورمونی نداشتند. افراد مورد مطالعه از نظر شاخص های آنتروپومتریک مورد بررسی قرار گرفتند و ترکیب بدن آن ها نیز توسط دستگاه Body Composition Tanita سنجش شد.
    یافته ها
    در بررسی گروه مورد و شاهد به تفکیک موقعیت یائسگی، در جمعیت غیر یائسه، زنان دارای اضافه وزن (kg/m2 9/29-91/24=BMI) شانس کم تری برای ابتلا به سرطان پستان (06/0-84/0=CI، 23/0=OR) داشتند. در جمعیت یائسه با نسبت دور کمر به دور باسن (84/0-80/0)، ارتباط نسبت دور کمر به دور باسن (WHR) با سرطان پستان بعد از یائسگی معنی دار (09/0=OR، 02/0-06/0=CI) شد.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر زنان غیر یائسه دارای اضافه وزن، شانس کم تری برای ابتلا به سرطان پستان داشتند. WHR بالا با ریسک سرطان پستان در زنان یائسه ارتباط داشت. در این مطالعه ارتباطی بین قد و توده چربی بدن با ریسک سرطان پستان قبل و بعد از یائسگی مشاهده نشد
    کلیدواژگان: سرطان های پستان، آندازه گیری بدن، ترکیب بدن، یائسگی، اندازه و وزن بدن، زنان
  • عباسعلی ابراهیمیان، منیر نوبهار *، الهام نامور، معصومه فلاحی صفحات 353-363
    هدف
    دانشجویان پرستاری در بسیاری از مراقبت های پرستاری دارای مسئولیت هستند. این مطالعه در راستای تعیین میزان فشار مراقبتی و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان پرستاری انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی و با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس در سال 1394 انجام شد. 133 دانشجوی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی سمنان شرکت کردند. بررسی فشار مراقبتی و عوامل مرتبط با آن با ابزار سنجش فشار مراقبتی و پرسش نامه های بررسی وضعیت جمعیت شناختی و تحصیلی انجام شد. دامنه نمرات حاصل از ابزار سنجش فشار مراقبتی از 0 تا 100 بود. جهت تحلیل روابط بین عوامل جمعیت شناختی و تحصیلی با فشار مراقبتی از آزمون های کای اسکوئر و ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین فشار مراقبتی در دانشجویان پرستاری 52/11±47/39 بود. میانگین خرده مقیاس های مرتبط با زمان، تکاملی، جسمی، اجتماعی و عاطفی به ترتیب 05/3±77/8، 88/2±04/10، 86/3±37/8، 37/3±02/6، و 44/3±27/6 بود. ضریب همبستگی اسپیرمن نشان داد که بین نمره های فشار مراقبتی با داشتن سابقه مراقبت از بیمار رابطه معنی دار آماری وجود داشت (049/0=P). سایر متغیرهای دموگرافیک و تحصیلی با فشار مراقبتی کل رابطه معنی دار آماری وجود نداشت (05/0P>).
    نتیجه گیری
    فشار مراقبتی در دانشجویان پرستاری یکی از مشکلات آموزشی است. بنابراین توصیه می شود دانشجویان پرستاری در آموزش های بالینی، بیش تر مورد حمایت مربیان و پرستاران بخش ها قرار گیرن
    کلیدواژگان: دانشجویان پرستاری، آموزش پرستاری، مراقبین، فشار بدنی
  • جمیله مقیمی، محمدرضا تمدن، شیدا ذوالفقاری، مجید میرمحمدخانی * صفحات 364-370
    سابقه و هدف
    آرتریت روماتوئید (RA) یک بیماری التهابی مزمن سیستمیک است که به دلیل تخریب و تغییر شکل مفاصل، با ناتوانی جسمی، مشکلات روحی و کاهش کیفیت زندگی بیماران همراهی دارد. طبق مطالعات اخیر و منابع اسلامی برای روزه داری خواص درمانی متعددی ذکر شده که یکی از آن ها کاهش شدت بیماری های اتوایمیون می باشد. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط روزه داری با کیفیت زندگی، ناتوانی های فیزیکی، فعالیت بیماری و میزان افسردگی بیماران RA انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آینده نگر، 25 خانم حائز شرایط که مبتلا به RA بودند، در مطالعه شرکت کردند. پرسش نامه های کیفیت زندگی (SF-36)، ناتوانی فیزیکی (HAQ)، فعالیت بیماری (DAS-28) و افسردگی بک (BDI) برای بیمار در چهار نوبت به ترتیب در روزهای صفر (قبل از ماه رمضان)، 30، 60 و 90 تکمیل گردید. تحلیل با استفاده از مدل خطی عمومی با مشاهدات تکراری و با انجام تصحیح بون فرونی برای مقایسات متعاقب با نرم افزار آماری SPSS-16 انجام شد. سطح معنی داری برای آزمون ها 5% در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سن 25 بیمار شرکت کننده، 2/11±8/43 سال بود. تغییرات نمرات کیفیت زندگی (002/0=P) و افسردگی (029/0=p) در طول مدت مطالعه از نظر آماری معنی دار و نسبتا پایا بود. تغییرات سایر شاخص ها گرچه از نظر عددی بهبود نسبی وضعیت را بلافاصله بعد از ماه رمضان (روز 30 ام) نسبت به قبل از آن نشان داد، اما این تغییرات از نظر آماری معنی دار نبوده و در طول زمان فاقد پایایی بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر موید ارتباط روزه داری با بهبود کیفیت زندگی و نیز کاهش میزان افسردگی بیماران مبتلا به RA است. با توجه به عوارض داروهای رایج، انجام مطالعات دقیق تر جهت استفاده از آن به عنوان یک روش تکمیلی یا کمکی برای کاهش دوز داروهای مصرفی و بهبود علائم بیماران پیشنهاد می شود
    کلیدواژگان: روزه داری، کیفیت زندگی، اشخاص ناتوان، افسردگی، آرتریت روماتوئید
  • حسین حسینی فرد، احمدرضا باغستانی، محمد جعفریان، محمد بیات، ساینا شمس زاده، علیرضا اکبرزاده باغبان * صفحات 371-379
    سابقه و هدف
    به منظور در نظر گرفتن ناهمگنی و وابستگی ایجاد شده بین واحدهای آزمایشی در مطالعات بقاء از مدل های شکنندگی استفاده می شود. برای برآورد پارامترها در مدل های شکنندگی روش های پارامتری و نیمه پارامتری در نظر گرفته می شود. در روش پارامتری برای شکنندگی و مخاطره پایه یک توزیع پارامتری در نظر می گیرند اما در روش نیمه پارامتری توزیعی برای تابع مخاطره پایه در نظر گرفته نمی شود و پارامترها توسط الگوریتم EM یا درست نمایی تاوانیده برآورد می گردد. هدف این مطالعه، مقایسه روش های برآورد پارامتری و نیمه پارامتری در مدل های شکنندگی است.
    مواد و روش ها
    تعداد 213 نفر از مجروحین جنگی درمان شده با ایمپلنت طی سال های 1379 تا 1389، وارد مطالعه شدند. مدل شکنندگی برای بررسی عوامل موثر بر بقاء ایمپلنت های کاشته شده در دهان بیماران برای داده ها برازش داده شد و برآورد پارامترها به سه روش پارامتری، نیمه پارامتری با الگوریتم EM و نیمه پارامتری با درست نمایی تاوانیده به دست آمد. برای مقایسه روش های برآورد از معیار AIC استفاده شد. هم چنین از پکیچ Frailtypack موجود در نرم افزار R ورژن 30301 برای برازش مدل های شکنندگی به داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    برآورد نیمه پارامتریک پارامترها به روش درست نمایی تاوانیده در مقایسه با روش پارامتریک و نیمه پارامتریک با الگوریتم EM مقدار AIC کم تری داشت. ریسک فاکتورهای سیگار کشیدن و طول ایمپلنت رابطه معناداری (05/0>p) با بقاء ایمپلنت ها داشتند.
    نتیجه گیری
    در تحلیل بقاء استفاده از مدل های شکنندگی به منظور در نظر گرفتن وابستگی موجود بین زمان بقاء واحدهای آزمایشی منجر به نتایج معتبرتری می شود و برای برآورد پارامترها در مدل شکنندگی روش درست نمایی تاوانیده برازش بهتری برای داده ها دارد.
    کلیدواژگان: تحلیل بقاء، مدل های آماری، الگوریتم بقاء، توابع درست نمایی، ایمپلنت های دندان
  • حسن بابامحمدی، فاطمه تنگستانی، محسن سلیمانی *، سعید عباسی درچه صفحات 380-390
    هدف
    دستیابی به سطح مناسب آرام سازی در بیماران تحت تهویه مکانیکی از چالش های بزرگ مراقبتی و درمانی در بخش های ویژه می باشد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر دستورالعمل آرام سازی بر مدت زمان اتصال بیمار به دستگاه تهویه مکانیکی و طول مدت اقامت بیمار در بخش مراقبت ویژه انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه کارآزمایی بالینی بود که از شهریور تا اسفند ماه سال 92 در بیماستان الزهراء (س) اصفهان انجام شده است. یک دستورالعمل آرام سازی بر اساس متون موجود 10 سال اخیر و مشاوره با متخصصین بی هوشی و پرستاران طراحی گردید. 50 بیمار جراحی شکم با برش عمودی که تحت تهویه مکانیکی بودند به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و در دو گروه آزمون (پروتکل) و کنترل (روش روتین) قرار گرفتند. ابتدا برای 25 بیمار که بر اساس مقیاس ریچموند نیاز به آرام سازی داشتند از روش روتین آرام سازی استفاده شد؛ سپس برای 25 بیمار دیگر از دستورالعمل آرام سازی استفاده شد. این بیماران از نظر مدت اتصال به دستگاه تهویه مکانیکی و طول مدت اقامت در بخش مراقبت ویژه مقایسه شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک، مقیاس آپاچی II، مقیاس ریچموند، میزان مصرف داروهای آرام بخش، مدت اتصال به دستگاه تهویه مکانیکی و مدت اقامت در بخش مراقبت ویژه بود.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که 76% بیماران در دو گروه مرد و میانگین سنی آن ها 3/53 سال بود. میانگین مدت اتصال به تهویه مکانیکی در گروه کنترل (4/91±8/220) ساعت و در گروه آزمون (4/96±4/116) ساعت بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (001/0>P). بعلاوه، اجرای دستورالعمل آرام سازی طول مدت اقامت در بخش مراقبت ویژه را تا 6/8 روز کاهش داد.
    نتیجه گیری
    در بیماران تحت تهویه مکانیکی و نیازمند داروهای آرام بخش، استفاده از دستورالعمل آرام سازی مدت زمان اتصال به دستگاه تهویه مکانیکی و اقامت بیمار در بخش ویژه را کاهش می دهد. لذا پیشنهاد می شود پرستاران از این دستورالعمل در آرام سازی بیماران استفاده نمایند
    کلیدواژگان: دستورالعمل بالینی، تهویه مکانیکی، مدت اقامت، بخش مراقبت ویژه، آرام بخش
  • گلنار قانع، منصوره اشقلی فراهانی *، نعیمه سیدفاطمی، حمید حقانی صفحات 391-400
    هدف
    مراقبین خانوادگی بیماران تحت همودیالیز با مشکلات متعددی در زمینه مراقبت و درمان بیمار روبرو هستند که منجر به کاهش کیفیت زندگی آن ها می شود. با این وجود، تاکنون مداخله ای جهت بهبود کیفیت زندگی آن ها صورت نگرفته است. بنابراین این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آموزش مهارت های مقابله ای مسئله محور بر کیفیت زندگی مراقبین خانوادگی بیماران تحت همودیالیز انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی با گروه کنترل است که بر روی مراقبین بیمار تحت همودیالیز در بیمارستان شهید هاشمی نژاد تهران در سال1394 انجام گردیده است. مراقبین به صورت تصادفی ساده در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند و گروه آزمون، مهارت های مقابله ای مسئله محور را در طول دو هفته در طی 4 جلسه دریافت کردند. داده ها با استفاده از پرسش نامه کیفیت زندگی SF-36 قبل و بعد از مداخله جمع آوری شدند.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان دادکه بعد از مداخله کیفیت زندگی مراقبین در گروه آزمون افزایش یافته است و بین کیفیت زندگی آن ها قبل و بعد از مداخله تفاوت معنی داری وجود داشت (94/14±95/45، 55/11±51/63، 001/0P<) در حالی بین کیفیت زندگی گروه کنترل قبل و بعد مداخله تفاوت معنی داری وجود نداشته است (02/11±08/45، 51/10±74/41، 039/0=P).
    نتیجه گیری
    آموزش مهارت های مقابله ای مسئله محور می تواند منجر به بهبود کیفیت زندگی مراقبین بیماران تحت همودیالیز بشود. لذاپیشنهاد می شود مدیران نظام سلامت، کارکنان خود را برای ارائه آموزش مهارت های مقابله ای مورد تشویق قرار دهند.
    کلیدواژگان: مهارت های مقابله ای، کیفیت زندگی، مراقبین خانوادگی، بیماران تحت همودیالیز
  • نرگس ارسلانی، منیر نوبهار *، راهب قربانی، نعیمه سادات کیا، مریم اعتمادی صفحات 401-411
    هدف
    شواهد نشان داده که وضعیت تغذیه تاثیر زیادی بر سلامت جسمی سالمندان دارد، اما ارتباط آن با شرایط روحی آنان، مخصوصا افسردگی، نیازمند بررسی دقیق و اصولی است. هدف این مطالعه تعیین ارتباط وضعیت تغذیه ای و افسردگی در سالمندان شهر سمنان بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، تحلیلی و مقطعی، 260 نفر از سالمندان ساکن شهر سمنان، در سال 1394، با رعایت معیارهای ورود و خروج به روش خوشه ایوارد مطالعه شدند؛ ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک و مقیاس های بررسی مختصر وضعیت تغذیهMNA) (Mini Nutritional Assessment،، و افسردگی سالمندان (Geriatric Depression Scale، GDS) بود.
    یافته ها
    8/5% (15 نفر) سوء تغذیه داشتند، 1/53% (138 نفر) در معرض سوء تغذیه بودند، بقیه 2/41% (107 نفر) طبیعی بودند. 9/21% (57 نفر) افسردگی شدید (30-20)، 2/34% (89 نفر) افسردگی خفیف (19-10) داشتند، سایر سالمندان 8/43% (114 نفر) افسرده نبودند. بین وضعیت تغذیه و افسردگی همبستگی منفی و معنی داری (594/0-=، R001/0P<) دیده شد.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که بیش از نیمی از سالمندان شهر سمنان، در معرض خطر سوء تغذیه بودند. هم چنین وضعیت تغذیه ای با افسردگی در سالمندان ارتباط آماری معنی دار داشت. لزوم شناسایی و برنامه ریزی اساسی جهت اصلاح وضعیت تغذیه و بهبود سلامت روانی این قشر مهم و آسیب پذیر جامعه، مشخص می گردد.
    کلیدواژگان: سالمند، وضعیت تغذیه، افسردگی
  • حسن بابامحمدی، فائزه دیهیم فر، هاجر چهارپاشلو، معصومه حمیدی، مهدی کاهویی * صفحات 412-420
    هدف
    نگرش و عمل کرد دانشجویان به پژوهش و فعالیت های تحقیقاتی، مبنایی جهت مداخلات آتی در راستای تغییر و بهبود نگرش و عمل کرد آنان می باشد. لذا این مطالعه به منظور تعیین نگرش و عمل کرد دانشجویان نسبت به فرایند پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی سمنان طراحی گردید.
    مواد و روش ها
    مطالعه ای مقطعی به منظور اندازه گیری نگرش و عمل کرد 190 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی سمنان نسبت به فرایند تحقیق طراحی گردید. داده ها توسط یک پرسش نامه دست ساخته لیکرت با 27 گویه جمع آوری گردیدند. در نهایت داده ها توسط آمار توصیفی و استنباطی تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد 60% دانشجویان به مقوله پژوهش علاقه مند بودند. نگرش دانشجویان نسبت به مقوله های زیر مثبت بود: «انجام تحقیقات موجب پیشرفت علم در جامعه بشری»، «تحقیق به معنی تلفیق تجارب گذشته با علم امروز برای آینده بهتر»، و «انجام تحقیقات علمی مکمل یادگیری». بیش ترین میزان عمل کرد دانشجویان مربوط به مواردی نظیر «ارتباط با اساتید در زمینه مسایل پژوهشی»، «شرکت در کنگره یا سمینار علمی»، «عضویت در مرکز تحقیقات دانشجویی و شرکت در کارگاه روش تحقیق» بود. هم چنین کم ترین عمل کرد دانشجویان مرتبط با مواردی نظیر «چاپ مقاله در مجلات علمی»، «به عنوان مجری اصلی در طرح های تحقیقاتی» و «مشارکت در تحقیقات» بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به علاقه دانشجویان به پژوهش، برگزاری کلاس های روش تحقیق، همراهی اساتید با دانشجویان و رفع موانع پژوهشی می تواند به تغییر نگرش و عمل کرد دانشجویان بی انجامد
    کلیدواژگان: نگرش، عمل کرد، پژوهش، دانشجو، علوم پزشکی سمنان
  • علی اصغر قدس، نعمت ستوده اصل *، محسن عمادی خلف، مجید میرمحمدخانی صفحات 421-428
    هدف
    پرستاران دائما با درد، رنج، حوادث و مرگ و میر بیماران در محیط کاری خود روبرو هستند و تنش شغلی بالایی را تجربه می کنند. هدف این مطالعه بررسی تاثیر رایحه اسطوخودوس بر تنش شغلی پرستاران بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی 78 نفر از پرستاران بیمارستان های تحت پوشش تامین اجتماعی در سال 1394 به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. نمونه ها به صورت تصادفی در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. شرکت کنندگان به مدت دو ساعت در ساعات اولیه شیفت و طی مدت چهار هفته از رایحه اسطوخودوس (گروه آزمون) یا روغن کنجد (گروه کنترل) استفاده کردند. تنش شغلی هر دو گروه قبل از مداخله و پایان هفته دوم و چهارم با استفاده از پرسش نامه تنش شغلی 34 سوالی گری- تافت و اندرسون و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تعیین و مقایسه گردید.
    یافته ها
    میانگین تنش شغلی پرستاران 41/17±09/87 بود. میزان تنش شغلی در پایان هفته دوم رایحه درمانی در دو گروه تفاوت معنی داری با هم نداشت (304/0=p)، اما در پایان هفته چهارم این تفاوت معنی دار بود (003/0=p). نتایج نشان داد، استفاده از رایحه اسطوخودوس پس از چهار هفته با تفاوت میانگین 38/2±89/8 نسبت به مرحله اول در کاهش تنش شغلی موثر بوده است (002/0=p). رایحه درمانی در گروه کنترل تاثیری بر تنش شغلی نداشته است (21/0
    نتیجه گیری
    استفاده از رایحه اسطوخودوس بیش از دو هفته می تواند بر کاهش تنش شغلی پرستاران موثر باشد. بنابراین، استفاده از این رایحه به عنوان یک روش سودمند، در محیط های پرستاری توصیه می شود.
    کلیدواژگان: فشار روانی، اسطوخودوس، پرستاران، کنجد، رایحه درمانی
  • محسن سلیمانی، سعید حیدری، راهب قربانی، فرهاد ملک * صفحات 429-437
    هدف
    بهبود عمل کرد تنفسی و آماده نمودن بیمار برای جداسازی از دستگاه تهویه مکانیکی یکی از چالش های مراقبتی در بخش های مراقبت ویژه است. هدف این مطالعه بررسی تاثیر تحریکات حسی بر عمل کرد تنفسی بیماران تحت تهویه مکانیکی می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی مقدماتی بود که در آن 30 بیمار تحت تهویه مکانیکی در بخش های مراقبت ویژه شهر کاشان به صورت در دسترس انتخاب شدند. پس از ثبت مشخصات دموگرافیک و پارامترهای همودینامیک و تنفسی بیماران، برنامه تحریکات حسی در شیفت صبح با کمک همراه بیمار به مدت 25 دقیقه انجام شد. سپس پارامترهای تنفسی و فیزیولوژیک بیماران بلافاصله و یک ساعت بعد توسط چک لیست ثبت گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان دادند که میانگین سنی بیماران 5/19±1/57 سال و میانگین مدت زمان اتصال آن ها به دستگاه تهویه مکانیکی در زمان مطالعه 4/4±7/5 روز بود. بیش تر بیماران (6/66%) به علت نارسایی تنفسی تحت تهویه مکانیکی بودند. تحریکات حسی؛ پارامترهایی همچون تعداد تنفس، تهویه دقیقه ای، اشباع اکسیژن خون شریانی، ضربان قلب، و فشار خون سیستولیک بیماران را به طور معنی داری افزایش داد (05/0P<) اما بر حجم جاری، کمپلیانس ریه ها و حداکثر فشار دمی تاثیر معنی داری نداشت (05/0P>). همه پارامترهای تنفسی و همودینامیک بیماران پس از یک ساعت به طور معنی داری کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    تحریکات حسی می تواند مرکز تنفس بیماران تحت تهویه مکانیکی را تحریک نماید اما بر پارامترهای جداسازی بیماران تاثیری ندارد. مطالعه بیش تر برای بررسی تاثیر طولانی مدت تحریکات حسی بر آمادگی بیماران تحت تهویه مکانیکی برای جداسازی پیشنهاد می شود
    کلیدواژگان: تهویه مکانیکی، تحریکات حسی، عمل کرد تنفسی
  • محمدرضا عسگری، فاضل دهون، راهب قربانی، افشین سمایی، مریم بینش، فاطمه رهایی، محسن سلیمانی * صفحات 438-447
    هدف
    سکته مغزی یکی از مهم ترین بیماری های عصبی می باشد که سالیانه موجب مرگ و میر و ناتوانی های درازمدت بیماران در سراسر جهان می شود. بروز آسیب حرکتی در اندام فوقانی و دست به عنوان یکی از پیامدهای سکته مغزی است که نسبت به اندام تحتانی شایع تر و بهبودی کم تری را دارد. این مطالعه پایلوت با هدف بررسی وضعیت عمل کرد حرکتی اندام فوقانی و قدرت عضلانی دست در بیماران مبتلا به سکته مغزی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی بود که روی 36 بیمار مبتلا به سکته مغزی بخش داخلی بیمارستان کوثر دانشگاه علوم پزشکی سمنان انجام گرفت. روش نمونه گیری به صورت آسان، در دسترس و هدفمند بود. در این مطالعه به منظور اندازه گیری وضعیت عمل کرد حرکتی اندام فوقانی و دست بیماران از بخش ارزیابی عمل کرد حرکتی اندام فوقانی و دست مقیاس فوگل مایر، و برای اندازه گیری قدرت عضلانی دست از دینامومتر دستی استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه میانگین نمره عمل کرد حرکتی اندام فوقانی درگیر در بیماران سکته مغزی برابر 73/8±2/8، میانگین نمره عمل کرد حرکتی دست درگیر برابر 60/5±3/5، و قدرت مشت کردن دست درگیر برابر 8/3±64/2 بوده است. رابطه معنی داری بین متغیرهای دموگرافیک و نمره عمل کرد حرکتی اندام فوقانی و دست و قدرت مشت کردن دست درگیر واحدهای پژوهش دیده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که عمل کرد حرکتی اندام فوقانی و قدرت مشت کردن دست درگیر بیماران مبتلا به سکته مغزی به طور قابل توجهی کاهش یافت. با توجه به شیوع بالای این آسیب های حرکتی به دنبال سکته مغزی و عواقب ناشی از آن ها، پرسنل مراقبت بهداشتی باید برنامه مراقبتی و توان بخشی مناسبی را جهت کنترل هر چه بیش تر این آسیب ها طراحی نمایند
    کلیدواژگان: سکته مغزی، فعالیت حرکتی، قدرت دست، اندام فوقانی، دست
  • حسین اسماعیل پور، خدیجه یزدی *، شهره کلاگری، حمیدرضا عظیمی، علی اکبر میراحمدی صفحات 448-457
    هدف
    عدم کسب اطلاعات کافی در مورد بیماری و نحوه مراقبت از خود پس از ترخیص منجر به خود مراقبتی ضعیف، بستری های مکرر و کیفیت پایین زندگی بیماران می شود. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش و پیگیری پس از ترخیص بر رفتار خود مراقبتی بیماران مبتلا به ایسکمی قلبی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی کارآزمایی بالینی تصادفی یک سوکور 90 بیمار مبتلا به بیماری ایسکمی قلب در بخش مراقبت ویژه قلبی با طرح بلوک تصادفی به دو گروه مداخله و یک گروه کنترل تقسیم شدند. گروه کنترل فقط آموزش معمول حین ترخیص را دریافت کردند. گروه دوم آموزش معمول حین ترخیص همراه با پیگیری تلفنی و گروه سوم کتابچه آموزش خود مراقبتی و پیگیری جامع را دریافت کردند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه رفتارهای خود مراقبتی در بیماران قلبی میلر استفاده شد که در ابتدای مطالعه، 15 و 30 روز بعد از ترخیص تکمیل شد.
    یافته ها
    میانگین نمره خود مراقبتی گروه دریافت کننده کتابچه آموزشی همراه با پیگیری جامع، در روز ترخیص، 15 و 30 روز بعد به ترتیب 6/13±2/60، 5/6±6/87 و 9/8±9/86 بود. میانگین نمره خود مراقبتی گروه پیگیری تلفنی در روز ترخیص 19±7/64، 15 و 30 روز پس از ترخیص 6/8±9/82 و 5/9±9/80 بود؛ میانگین نمره خود مراقبتی گروه کنترل روز ترخیص 7/10±6/69 بود که در روز 15به 2/6±6/82 ارتقا یافت و روز 30 به 8/10±78 کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد با گذشت 15 روز نمره خود مراقبتی در هر سه گروه افزایش و در روز 30 کاهش پیدا کرد، که این کاهش در گروه دریافت کننده کتابچه آموزشی با پیگیری جامع نامحسوس بود و نشان دهنده ی تاثیر اجرای این برنامه بر تداوم رفتار مراقبت از خود بیماران بود.
    کلیدواژگان: بیماری ایسکمیک قلبی، ترخیص بیمار، پیگیری، مراقبت از خود
  • عباسعلی ابراهیمیان، علی فخرموحدی *، حسین قاسمیان نیک صفحات 458-465
    هدف
    سیستم های نمره بندی، به عنوان یک راهنما پرسنل مراقبتی در ارزشیابی وضعیت یا تخمین شانس بهبودی بیماران در بخش های ویژه در نظر گرفته می شوند. یک از این سیستم ها معادله نه برای نیروی انسانی مورد نیاز پرستاری (Nine Equivalents for Nursing Manpower Use Score، NEMS) می باشد. اما نمرات به دست آمده از این سیستم در روزهای مختلف پس از بستری بیماران یا تصمیم گیری درباره وضعیت بیماران بر اساس نمرات قبلی NEMS به درستی مشخص نیست. لذا این مطالعه به منظور ارزشیابی روند تغییرات میانگین و اعتبار نمرات NEMS در بیماران داخلی بخش های مراقبت های ویژه انجام شد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه توصیفی-آینده نگر اطلاعات 156 نفر از بیماران بستری شده در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان عدالتیان مشهد با استفاده از پرسش نامه دموگرافیک و NEMS تا 7 روز محاسبه و ثبت گردیدند. روش نمونه گیری مبتنی بر هدف بوده و کلیه بیماران واجد شرایط بستری در این بخش ها وارد مطالعه شدند. سپس با استفاده از منحنی ROC اعتبار نمرات روزانه NEMS بیماران ترسیم گردید.
    یافته ها
    منحنی های روند تغییرات میانگین نمرات NEMS بیماران فوت شده و مرخص شده در طی هفت روز بستری بخش های ICU نشان داد که سیر تغییرات نمرات NEMS در بیمارانی که در نهایت مرخص شدند کاهشی و در بیمارانی که فوت کردند، افزایشی بوده است. هم چنین منحنی ROC نشان داد که با افزایش روزهای بستری توانایی NEMS در تشخیص بهتر بیماران بدحال بهتر شده بود.
    نتیجه گیری
    با افزایش تعداد روزهای بستری، اعتبار نمرات NEMS نیز افزایش می یابند. لذا پیشنهاد می شود که به هنگام استفاده از این مقیاس، نمرات روزهای آخر جدی تر در نظر گرفته شوند
    کلیدواژگان: نمره شدت بیماری، معادله نه برای نیروی انسانی مورد نیاز پرستاری، بخش مراقبت های ویژه
  • علی راوری، طیبه میرزایی *، اعظم سلامی زاده، حسام الدین عسکری مجدآبادی صفحات 467-474
    هدف
    مراقبت از بیماران آلزایمر پر استرس است و مراقبین خانگی این بیماران دچار اضطراب و فرسودگی جسمی و روحی شده و کارایی خود را در انجام فعالیت های مراقبتی از دست می دهند. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش مراقبت معنوی بر کاهش اضطراب مراقبین خانگی سالمندان مبتلا به آلزایمر صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی است که تعداد 60 نفر از مراقبین خانگی سالمندان مبتلا به آلزایمر ساکن در شهر رفسنجان با روش نمونه گیری در دسترس و با توجه به معیارهای ورود جهت شرکت در مطالعه انتخاب شده و از طریق تخصیص تصادفی به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند. داده ها قبل و بعد از مداخله با استفاده از فرم مشخصات دموگرافیک و پرسش نامه اضطراب بک جمع آوری شدند و برای گروه مداخله مراقبت معنوی در 5 جلسه ی هفتگی 45 تا 60 دقیقه ای آموزش داده شد. برای گروه شاهد هیچ مداخله ای صورت نگرفت.
    یافته ها
    میانگین نمره اضطراب قبل مداخله، در گروه مداخله 04/14 و در گروه شاهد 71/13 بود. آزمون آماری تی مستقل اختلاف معناداری بین دو گروه قبل مداخله نشان نداد (907/0=p). نتایج نشان داد که میانگین نمره اضطراب بعد از مداخله، در گروه مداخله 92/7 و در گروه شاهد 85/13 بود. آزمون آماری تی مستقل اختلاف معناداری بین دو گروه بعد از مداخله نشان داد (028/0=p).
    نتیجه گیری
    مراقبت معنوی می تواند باعث کاهش اضطراب مراقبین خانگی سالمندان مبتلا به آلزایمر شود. لذا کاربرد آن برای همه مراقبین پیشنهاد می شود
    کلیدواژگان: علاقه به مذهب، بیماری آلزایمر، مراقبان، اضطراب، سالمند
  • سیف الله علایی، فاطمه الحانی *، حسن ناوی پور صفحات 475-483
    هدف
    علی رغم توسعه ساخت بیمارستان ها در سنوات اخیر، هنوز هم در کشور ما از لحاظ تعداد تخت های بیمارستانی با استانداردها فاصله داشته و با ازدحام کاری مواجه می باشد. لذا این مطالعه به منظور تبیین نقش مراکز مشاوره و ارائه خدمات پرستاری در کاهش بار کاری بیمارستان ها انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به روش کیفی انجام شرکت کنندگان اصلی این تحقیق مدیران مراکز مشاوره و ارائه خدمات پرستاری بودند. نمونه گیری به صورت مبتنی بر هدف و سپس نظری انجام شد. در مجموع با 26 نفر از مدیران مراکز و موسسات مختلف ارائه کننده خدمات مراقبتی درمانی، پزشکان و گیرندگان خدمات مصاحبه به عمل آمد. داده های پژوهش به روش تحلیل محتوا قراردادی تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته های نهایی تحقیق در 3 درونمایه اصلی «مراقبت های سرپائی از بیماران در منزل»، «سیر کاهشی پوشش دهی مراقبتی بیماران حاد در منزل»، «همکاری محدود در مراقبت از بیماران بستری در بیمارستان» با زیر طبقه های متعدد پدیدار شد.
    نتیجه گیری
    ارائه خدمات پرستاری جامعه محور به خصوص مراقبت از بیماران بدحال بستری در منزل طی سال های اخیر، سیر نزولی یافته و بخش قابل توجهی از این مراقبت ها مجددا به بیمارستان ها منتقل شده است. لذا بازنگری در برنامه های اجرائی جهت توسعه تعامل کاری و ضابطه مند نمودن رابطه بین مراکز مشاوره و بیمارستان ها ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: خدمات پرستاری، مراکز مشاوره و ارائه خدمات پرستاری، مطالعه کیفی، بستری شدن در بیمارستان
  • مهری انصاری نیاکی *، راهب قربانی، وحید سمنانی، شهرزاد پهلوان صفحات 484-491
    هدف
    سرطان های ژنیکولوژیک از جمله علل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان ها در بین زنان می باشد. با توجه به توزیع متفاوت سرطان های ژنیکولوژیک در مناطق مختلف جغرافیایی، کسب آگاهی از چگونگی الگوی اپیدمیولوژیک سرطان ها در یک منطقه جغرافیایی می تواند ما را در تدوین برنامه های آموزشی، پژوهشی و درمانی پاسخگو بر اساس نیازهای منطقه، یاری نماید. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت اپیدمیولوژیک – هیستوپاتولوژیک سرطان های ژنیکولوژیک در سمنان انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی گذشته نگر بر اساس داده های موجود به بررسی فراوانی سرطان های ژنیکولوژیک در میان نمونه های ارسالی به مرکز پاتوبیولوژی بیمارستان کوثر در طی سال های 1388- 1380 پرداخته شده است.
    یافته ها
    در بین نمونه های ارسالی (1388-1380) به مرکز پاتوبیولوژی بیمارستان کوثر سمنان 8420 نمونه مربوط به سیستم دستگاه تناسلی زنانه و در آن میان 64 مورد مبتلا به سرطان های ژنیکولوژیک شناسایی شده است که 29 مورد آن (3/45%) سرطان جسم رحم، 24مورد آن (5/37%) سرطان تخمدان، 10 مورد آن (6/15%) سرطان دهانه رحم و 1 مورد آن (6/1%) سرطان ولو بوده است. شایع ترین نوع سرطان در رحم آدنوکارسینومای آندومتر، در تخمدان سروسیت آدنوکارسنوما، در دهانه رحم وولو اسکوآموس سل کارسینوما بوده است و ارتباطی بین سن و انواع سرطان دیده نشد (622/0=p).
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر در بین سرطان های ژنیکولوژیک، سرطان جسم رحم شایع ترین بوده و بعد از آن سرطان تخمدان، دهانه رحم و ولو قرار دارند که لازم است برای آگاهی زنان جامعه در زمینه عوامل خطر و روش های غربالگری و تعیین اولویت های پیشگیری از سرطان های ژنیکولوژیک به ویژه سرطان های جسم رحم و تخمدان برنامه ریزی مدون و اقدامات موثری صورت پذیرد
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژیک، هیستوپاتولوژیک، سرطان، ژنیکولوژیک
  • نیره رئیس دانا *، حمید پیروی، ندا مهرداد صفحات 492-504
    هدف
    علی رغم ارتقای کیفیت زندگی بعد از پیوند قلب، چالش ها و مسائل جدیدی برای پیوند شدگان ایجاد می شود که شناسایی آن ها می تواند به ارتقای مراقبت از این گروه رو به تزاید کمک نماید. لذا تحقیق حاضر با هدف تببین چالش های بعد از پیوند قلب در ایران انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه با رویکرد تحلیل محتوای کیفی روی 12 نفر از دریافت کنندگان پیوند قلب در تهران انجام شد. داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته جمع آوری شد. نمونه گیری به صورت هدفمند آغاز و تا اشباع داده ها ادامه یافت. تمام مصاحبه ها ضبط و دست نویس شدند. داده ها با روش تحلیل محتوای استقرایی تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    فرایند تجزیه و تحلیل داده ها به پیدایش سه طبقه «دست و پنجه نرم کردن با مصائب بعد از پیوند»، با چهار زیر طبقه «اختلال در کارکردهای فردی، دشواری پی گیری درمان، عوارض پیوند و زیر بار فشار داروها بودن»، «تداوم درگیری خانواده» با سه زیر طبقه فشار روحی،تنگنای مالی و تبعات جسمان« و »تعامل با دهنده و خانواده اش« با دو زیرطبقه »تعلق خاطر با دهنده و روابط جدید با خانواده دهنده« منجر شد که نشانه زندگی پر چالش بعد از پیوند قلب بودند.
    نتیجه گیری
    دریافت کنندگان پیوند قلب با چالش هایی در رابطه با زندگی شخصی، خانواده و دهنده و خانواده هایشان مواجه می شوند که نیاز به حمایت و مشاوره از سوی مراقبین سلامت احساس می شود.
    کلیدواژگان: نارسایی قلبی، پیوند قلب، کیفیت زندگی، تحقیق کیفی
|
  • Leila Shahmoradi, Mostafa Langarizadeh, Gholamreza Pourmand, Aghsaei Fard, Alireza Borhani * Pages 253-262
    Introduction
    todays, kidney failure is one of the costly problems of human society and use of renal replacement therapy is increasing in the world and Iran. Survival analysis is one of the fields in medical prognosis and data mining is a process of discovering unknown relationship and is a useful pattern from data and is known as a highly efficient method in survival analysis. Conclusively, the purpose of this study is predicting the survival of the kidney transplant patient's according to variables before kidney transplant.
    Materials And Methods
    In order to identify important factors for predicting survival in kidney transplant, informative requirements assessment was done by using self-designed questionnaire. Then, obtained information from the analysis of questionnaire was reviewed and data from 513 medical record of kidney patient in Sina Urology Research Center was extracted. Ultimately, by applying CRISP methodology, data mining was done by IBM SPSS Modeler 14.2 and C.5 algorithm.
    Results
    In this study, BMI, ESRD and dialysis time were evaluated as the most effective factors in survival kidney transplant and extracted rules from the model can be used for predicting the survival of the transplanted kidney before the surgery. Accuracy rate of this model was estimated at 96.77%.
    Conclusion
    The high accuracy rate of C5.0 model shows the power of it in survival prediction. Furthermore, the most effective kidney transplant survival factors were identified and kidney transplanted survival of a new patient with distinctive features, can be predicted
    Keywords: Data Mining, Survival Analysis, Kidney Transplantation, Prediction, CRISP Methodology
  • Masoud Soheili, Mostafa Rezaei, Mahmoud Salami * Pages 263-268
    Introduction
    Lavandula angustifolia (lavender) is an aromatic evergreen of laminacea family with some medicinal characteristics. The effect of lavender aqueous extract on improving learning and memory in Alzheimeric model of animals has been proved. Reduced acetylcholine due to increased activity of acetylcholine esterase is one of the main symptoms of Alzheimer's disease. This research was accomplished in order to evaluate the anti-acetylcholine esterase activity of the aqueous extract of lavender. Meanwhile, the toxic effect of the herbal medicine on hepatic HepG2 cell line was considered.
    Materials And Methods
    The dried flowers of lavender were mixed with boiled water and then evaporated. In this experimental study the acetylcholine esterase inhibitory activity of lavender was assessed using Ellman’s colorimetric method in 96 well microplates at 405 nm. Also the toxicity effect of lavender was evaluated on HepG2 cell line.
    Results
    Comparing the results taken from the treated and untreated solutions showed that the aqueous extract of lavender did not affect efficiently the acetylcholine esterase inhibitory activity. Also the microscopic evaluation of the HepG2 cells indicated no granulation of the treated cells compared with the untreated cells; confirming that the aqueous extract of lavender has no toxic effect on the HepG2 cell line.
    Conclusion
    The aqueous extract of lavender is not affected impressively the acetylcholine esterase activity and also is not toxic to the hepatic cells
    Keywords: Alzheimer's Disease, Lavandula angustifolia, Cytotoxicity, Acetylcholine Esterase
  • Sara Rahmani, Mehrangiz Sadoughi, Gholam Reza Kaka *, Seyed Homayoon Sadraie, Parisa Abbasi Pages 269-275
    Introduction
    Embryonic period is the most sensitive stage of the human life in confronting with taken material by mother. The goal of this study was to evaluate the overdose effect of folic acid on days 8-9-10 gestation on the pancreatic tissue.
    Materials And Methods
    Twenty pregnant mice were equally divided into four groups. The control group received no injection. The sham group received distilled water injection and experimental groups received folic acid in doses of 0.45 µg (1 experimental group = E1) and 0.6 µg (2 experimental group = E2) intra peritoneally on days 8, 9 and 10 of gestation.
    Results
    No significant differences were found in morphological and histological abnormalities among control, sham and experimental groups. The crown-rump length and weight of the fetuses in the E1 group was significantly increased compared to control group. Morphometric studies of the pancreatic tissue of fetuses revealed the mean area of the pancreas in E1 group which had an insignificance increase in compression with control group. Percent of the connective tissue, in E2 group, was no significantly increased compared to control group. On the other hand, the percent of the parenchyma in E2 group was no significantly decreased compared to control group. The percent of the islets of Langerhans in E2 group was significantly increased. Percent of Acini in E2 group, significantly decreased compared to control group.
    Conclusion
    It seems that administration of extract of folic acid to pregnant mice cause histological and histomorphometrical changes in the development pancreatic tissue. Therefore, it is recommended to consume this vitamin during pregnancy carefully and also prescribing by a physician
    Keywords: Pancreas, Fetus, Folic acid, Mice
  • Roghayeh Torkashvand *, Hedyeh Riazi, Zohreh Mahmoodi, Nasrin Boroomandnia Pages 276-285
    Introduction
    Postpartum weight retention plays an important role in the development of obesity and its associated health risks in women. The objective of this study was to determine the postpartum weight retention rate and its relationship with postpartum depression.
    Materials And Methods
    An analytical study performed on 309 women, 6 months after childbirth. Data was collected by self-constructed demographic/obstetric characteristics questionnaires and Edinburgh postnatal depression scale.
    Results
    At six months after child birth 83.5% of the women did not achieve pre-pregnancy weight and the average retained weight was 4.04 kg. Forty five point five percent of women faced substantial postpartum weight retention (≥5 kg). Eighteen point one percent of women were at risk of postpartum depression. Based on logistic regression analysis, inadequate sleep (P
    Conclusion
    The results of this research highlight the importance of postpartum weight retention and its role in women’s health. Due to the high levels of postpartum weight retention, the need for specific educational programs about postpartum weight management by healthcare providers is crucial.
    Keywords: Postpartum Period, Body Weight, Depression
  • Pooran Madani *, Syed Mohsen Avandy, Rouhollah Haghshenas, Abbas Pakdel Pages 289-293
    Introduction
    This study aimed to investigate the effects of eight weeks intensive resistance training combined with the ginger supplement on body composition, waist to hip ratio (WHR) and boday mass index (BMI) in obese women.
    Materials And Methods
    Participants were 18 women (with an average age of 30.11 ± 06.45 years, weight 82.46 ± 12.40 kg, BMI 31.60 ± 03.99 kg per square meter). The participants were split into resistance training daily Ginger supplements (n=10) and resistance training placebo (n=8) group randomly. All groups performed high intensity resistance training for eight weeks, three sessions per week (totally 24 sessions). Resistance training per session includes 8 exercise with upper-lower orders and 80-85 percent of 1RM, three set with 20 s rest intervals. Before and after the eight-week training, the examiner administered a protocol to assess body composition using Bioelectrical Impedance BOCAX1. The supplementation group consumed capsules containing ginger supplement (Zintoma Manufacturing Co. Goldaroo) 1000 mg per day in the morning and evening after meal and placebo group received 500 mg of starch in gelatin capsules similar to ginger supplementation in a double blind way. The participants used supplements twice a day (morning and afternoon) after their meals.
    Results
    Comparison of changes in different variables showed that only reductions in weight and fat mass were significantly different between groups. The placebo group had more reduction in their weight and fat mass while ginger plus group showed less reduction. In both groups, other variables showed reductions too but the changes did not reach the significance level (0.05
    Conclusion
    It seems that resistance training alone can have more positive effect compared to resistance training plus ginger supplements capsule. Perhaps long-term use of ginger supplements or changes in its usage level combined with resistance training even repetition of the present study in a larger group may provide different results. Future studies can take a fresh look to resistance exercise and herbal supplements in different demographic groups to see their effects.
    Keywords: Body Composition, Resistance Training, Ginger, Body Mass Index
  • Houman Manouchehri, Elham Imani *, Foroozan Atashzadeh-Shoorideh, Hamid Alavi Majd Pages 294-308
    Introduction
    Many nursing students have clinical work while studying full-time. The nurses, who work in clinical wards with these students, encountered some challenges. The purpose of this qualitative study was to explain the nurse's perceptions of work during studying challenges.
    Materials And Methods
    This qualitative study was conducted in four teaching hospitals of Hormozgan University of Medical Sciences. Individualized deep and semi-structured interviews and field notes were used for data collection. The interviews were written verbatim to provide feedback for the next interview and the adequacy of the data. Data were analyzed using qualitative inductive content analysis with phases of open coding, creating categories and abstraction.
    Results
    In this study, 45 graduate nurse and head nurse aged 23 to 40 years were participated. In this way, 695 initial codes were extracted, and finaly, after the reduction, elimination and integration took place at different stages; themes of physical and mental health problems, educational problems, professional problems and underdevelopment were extracted.
    Conclusion
    In the perspective of nurses, students work creates some challenges for students who have not peyed attention to these challenges and may interfere with patient care and threaten patient safety and professional values.
    Keywords: Nurses, Nursing student, Professional Practice, Qualitative Research
  • Nasrin Mehrnoush, Tahereh Ashktorab *, Mohammad Heidarzadeh, Sirous Momenzadeh Pages 309-319
    Introduction
    Despite growing knowledge about pain assessment and intervention, neonatal infant pain remains a challenge to neonatal care providers because these infants cannot speak and advocate for themselves. The aim of this study was to explore the effective factors in the implementation of neonatal pain management from of nurse’s perspectives in NICU.
    Materials And Methods
    In this qualitative study, a content analysis approach was used. Participants consisted of 25 nurses working in neonatal intensive care unit of Alavi hospital in Ardabil, North east of Iran. Data were collected using four focus group discussions and were analyzed using conventional content analysis.
    Results
    The results of the data analysis eventually led to the creation of two abstract themes that were effective for pain management. The two themes “Individual Factors” and “Organizational Factors” were introduced. First theme contains categories of “Knowledge of the personnel” and “Attitude of the personnel” and the second theme include “Policy of pain control”, “Working conditions of nurse ” and “Management performance”
    Conclusion
    The findings of this research indicate that the implementation of neonatal pain management has been affected by the problems and obstacles that are not a priority in the field of study about pain management Therefore; there is a need for strategies to reduce or remove these barriers
    Keywords: Pain Management, Newborn, Neonatal Intensive Care Units, Qualitative Research
  • Ramin Taheri *, Neda Bayatani, Mohammadreza Razavi, Majid Mirmohammadkhani Pages 320-326
    Introduction
    Many evidences show the association between genital warts and cancer. By identifying the related risk factors, in addition to prevention, timely detection of cancer can be taken. Due to its prevalence in the population, the present study was done to determine the risk factors associated with genital warts in men in Semnan, Iran.
    Materials And Methods
    This case-control study was done on
    Results
    Except for age and smoking, the other factors examined in the study had shown association with the disease. Having new sexual partner was the most associated factor with the disease in term of odds ratio (OR=3.21; 95% CI: 1.69 to 6.08; P
    Conclusion
    According to the results having a new sexual partner can be considered as the most important risk factor for genital warts. The observed association between the uses of alcohol with increasing of the odds of disease can be justified by more sexual contacts and partners of these people. The married men with a higher education level can be considered as more vulnerable men to the disease.According to the above and the observed association between older age at first intercourse with increases of the odds of the disease, early marriage and fidelity are the most important preventive measures can be obtained suggested from this study.
    Keywords: Wart, Condylomata Acuminata, Risk factors, Men
  • Maryam Mokhlesin, Zahra Ahmadizadeh, Fatatemeh Kasbi, Hourieh Ahadi * Pages 327-332
    Introduction
    Rate of speech as a supra-segmental feature, directly affects the speech fluency and Intelligibility. Studies have shown some factors such as gender, age, living place, and accent can influence on speaking rate. So, it is important to consider norms of each language during assessment and diagnosis. Since studies to determine the standards for speaking rate is very limited in Farsi language, this survey was done to compare speaking rate and articulation rate in young and elderly Farsi speakers who live in Tehran city.
    Materials And Methods
    52 young and elderly men and women participated in this cross sectional study and convenience sampling approach was used for this selection. Two different speaking samples were recorded for each participant including a reading text sample and a 3 minute spontaneous speech sample. Speaking rate was determined and articulation rate in reading and spontaneous speech were considered after excluding filled and empty pauses.
    Results
    The highest rate belonged to articulation during speaking, articulation during reading and spontaneous speech respectively. Both of speaking rate and articulation rates were significantly less in elderly than youth and also more in men than women.
    Conclusion
    Age, gender and task affect on speaking rate. Hence, such factors are important to be considered by speech and language pathologists during diagnosing and assessing the fluency problems
    Keywords: Articulation Rate, Speaking rate, Reading, Gender, Age, Farsi Language
  • Mohammad Rashidi *, Ali Rashidypour, Raheb Ghorbani, Hamideh Diyanat, Manizheh Shahvaranian Pages 333-340
    Introduction
    Depression and anxiety are the most common psychiatric disorders. In this account, the aim of this study was to investigate the comparison of aerobic and anaerobic exercise effect on depression and anxiety in students.
    Materials And Methods
    In this study, 120 male students were randomly divided into 3 groups of 40, including the first group to do 3 aerobic exercise sessions of 60 minutes per week for 8 weeks. The second group was trained in anaerobic exercise, whereas the third one as the control group of non-exercising subjects gets involved in no intervention/interference. Afterwards, the groups were checked in the terms of anxiety and depression by STAL and Beak depression inventory.
    Results
    The results showed that mean changes before and after the intervention in depression with exercise 7.23 ± 8.81, 5.89 ± 7.75 in anaerobic training group and the control group 1.23 ± 4.73 which the difference was significant (p=0.001). So that, the aerobic group (p=0.001) and also in anaerobic (p=0.012) more than the control group, but the difference was not significant in aerobic and anaerobic groups (p=0.725) .The mean change in anxiety before and after the intervention in the aerobic exercise 8.45 ± 8.81, 8.05± 8.07 in anaerobic training group and the control group was 2.15 ± 8.32 which is a significant difference and it was (p=0.600). The amount of anxiety in the group with aerobic exercise (003/0 = p) and the anaerobic group (006/0 = p) was significantly more than the control group, but the amount decreased in both groups with aerobic exercise and aerobic (975/0 = p) were not significantly different.
    Conclusion
    Overall, study findings indicate that aerobic exercise and anaerobic exercise for eight weeks resulted in a significant reduction in depression and anxiety, and the most significant differences were observed in training method. So, aerobic and anaerobic exercises are recommended to reduce the depression and anxiety.
    Keywords: Exercise, Physical Exercise, Anxiety, Depression
  • Fatemeh Ameri, Mohammad Esmaeil Akbari, Morteza Abdollahi, Marjan Ajami, Marjan Ajami, Sayed Hossein Davoodi * Pages 341-352
    Introduction
    Breast cancer is the second most common cancer worldwide and the most common cancer among women and notably the fourth leading cause of death worldwide. Overweight and obesity are two main risk factors which have been proven the creation of breast cancer after menopause. Therefore, this study aimed to investigate the relationship between anthropometric and body composition in pre-menopausal and post-menopausal breast cancer risk.
    Materials And Methods
    In this case-control study, 88 patients with breast cancer (n = 48 pre-menopausal and post-menopausal 41) and 86 controls (45 premenopausal and 41 postmenopausal) who were matched by age, studied respectively. The cases, women who were admitted to Shohada Hospital recently diagnosed with breast cancer and had not chemotherapy or radiation therapy. The controls of women who were admitted to the same hospital had no history of any type of cancer or hormonal disease. The subjects were studied anthropometric indices and body composition was also measured by tanita Body Composition analyzer. For analysis the findings, chi-square and logistic regression was used.
    Results
    In the study of case and control groups separately menopausal status, in pre-menopausal population, overweight women (BMI=24/91-29/9kg/m2) had lower odds ratio of developing breast cancer (OR=0/23 CI=0/84-0/06). In postmenopausal population with waist-to-hip ratio (0/80-0/84), WHR was significantly associated with breast cancer risk (OR=0/09 CI=0/60-0/02).
    Conclusion
    In this study, premenopausal overweight women had lower odds ratio of developing breast cancer. High WHR was associated with breast cancer risk in postmenopausal women.
    Keywords: Breast NEOPLASMS, Anthropometry, Body Composition, Menopause, Body Weights, Measures, Women
  • Abbasali Ebrahimian, Monir Nobahar *, Elham Namvar, Masoomeh Fallahi Pages 353-363
    Introduction
    Nursing students become responsible for many elements of nursing care. Their efforts of care generate caregiving burden. This study was conducted to determine caregiver burden and related factors in nursing students.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study performed by using a convenience sampling method in 2015. One hundred and thirty-three nursing student from Semnan University of Medical Sciences participated in this study. The Caregiver Burden Inventory (CBI), Demographic and Educational Status Questionnaire (DEQ) were used to assess the caregiver burden and related factors in nursing students. The range of tools to measure caregiver burden scores from 0 to 100. Spearman correlation and Chi-Square tests were used to analyze the relationship between demographic and educational factors with caregiver burden.
    Results
    The mean scores of total caregiver burden in nursing students were 39.47±11.52. Subscale analysis on the CBI revealed that the mean scores of time dependence, developmental, physical, social and emotional burdens were respectively 8.77±3.05, 10.04±2.88, 8.37±3.86, 6.02±3.37, and 6.27±3.44. The Spearman correlation test demonstrated that having a history of patient care was significantly associated with total CBI (p=0. 049). Also, there was no significant difference between other nursing student's demographic and educational status characteristics with total CBI (P> 0.05).
    Conclusion
    Caregiver burden is one of the educational problems in nursing students. Therefore, recommended that during clinical training, nursing students more supported by teachers and nursing staffs
    Keywords: Nursing Student, Nursing Education, Caregiver, Body Burden
  • Jamileh Moghimi, Mohammadreza Tamaddon, Sheida Zolfaghari, Majid Mirmohammadkhani * Pages 364-370
    Introduction
    Rheumatoid arthritis (RA) is a chronic systemic inflammatory disease that due to destruction and deformity of the joints, is associated with physical disability, mental problems and reduced quality of life of patients. Several therapeutic advantages for fasting are mentioned in recent studies and islamic references. One of these advantages is decreasing the severity of auto-immune diseases. This study was performed with the aim of evaluating the effect of fasting on quality of life, physical disability, disease activity and depression in RA patients.
    Materials And Methods
    In this prospective study, 25 eligible women with RA were participated in the study. Quality of life (SF-36), physical disability (HAQ), disease activity (DAS-28) and Beck Depression Inventory (BDI) questionnaires were completed for patients in four sessions in days zero (before Ramadan), 30, 60 and 90. Analysis were performed with SPSS-16 statistical software using a general linear model with repeated measure and Bonferroni adjustment for the subsequent comparisons. The significance level of 5% was considered for the test.
    Results
    Mean age ± SD of the 25 participating patients was 43.8 ± 11.2. Changes in the quality of life (p=0.002) and the depression scores (p=0.029) during the study were statistically significant and relatively stable. While changes in other indicators showed a numerical improvement of the situation immediately after Ramadan (day 30) comparing to what it was before, but these changes were not statistically significantand were not stable during the time.
    Conclusion
    This study confirmed the relationship between fasting and improvement of quality of life and the level of depression in patients with RA. Due to the side effects of the common drugs, more detailed studies is recommended to use fasting as a complementary method in order to reduce the dosage of drugs and symptoms of patients.
    Keywords: Fasting, Quality of Life, Disabled Persons, Depression, Rheumatoid Arthritis
  • Hossein Hosseinifard, Ahmad Reza Baghestani, Mohammad Jafarian, Mohammad Bayat, Sayna Shamszadeh, Alireza Akbarzadeh Baghban* Pages 371-379
    Introduction
    Frailty models were utilized in survival models to take into account created heterogeneity and dependence between experimental units. Parametric and semi-parametric methods are considered for estimation of parameters in frailty models. In parametric frailty models, to frailty and baseline hazard, a parametric distribution is assumed, while the distribution for baseline hazard function is not considered in semi-parametric methods. Besides, the parameters using EM algorithm or penalized likelihood are estimated in the mentioned methods. The purpose of this study is the comparison of parametric and semi-parametric methods in frailty models.
    Materials And Methods
    Two hundred thirteen of the warfare victims that treated with dental implants during 2000 to 2010 were enrolled in this study. In order to investigation effective factors in survival of the dental implants placement, frailty models are fitted. Parameters are estimated using the three methods, parametric approach, semi- parametric using EM algorithm and Semi parametric using penalized likelihood. Statistical analysis was carried out using Frailtypack package in R software version 3.3.1.
    Results
    Estimation of the semi parametric using penalized likelihood approach is contained a smaller magnitude of AIC as compared to parametric and semi-parametric approach of EM algorithm. Smoking and implant length are significant factors on survival implants (p
    Conclusion
    In survival analysis using frailty models made more valid results in order to consider depending between survival times of experimental units. The penalized likelihood method has a better fit in order to estimate parameters in the frailty models.
    Keywords: Survival Analysis, Statistical Models, Algorithms, Likelihood Functions, Dental Implants
  • Hassan Babamohamadi, Fatemeh Tangestani, Mohsen Soleimani*, Saeed Abbasi Dorche Pages 380-390
    Introduction
    Achieving an adequate level of sedation for patients who receive mechanical ventilation is a big critical care challenge. This study aimed to determine the effect of sedation guideline on the duration of mechanical ventilation and length of stay in intensive care unit (ICU) patients.
    Materials And Methods
    This clinical trial study was conducted in an ICU located in Isfahan, Iran, from September 2012 to February 2103. A sedation guideline was developed based on the recent 10 years existing literatures as well as the recommendations of the practicing anesthesiologists and nurses. Coresspondingly, fifty patients who had undergone abdominal surgery with vertical incision and were receiving mechanical ventilation were recruited by convenience sampling method and divided to treatment (guideline) and control (routine) groups. At first, twenty five patients (need to sedation based on Richmond scale) were sedated by using the routine sedation method. The remaining 25 patients were treated by sedation guideline. The two groups were compared in terms of duration of mechanical ventilation and length of stay in ICU. Data collection tools were include patients’ demographic characteristics questionnaire, APACHE II, Richmond scale, the dose of administered sedatives, the duration of mechanical ventilation and length of ICU stay.
    Results
    About 76% of the participants were male. The mean of the participants’ age was 53.3. The mean of mechanical ventilation duration in the control group was significantly different from the treatment group (220.80±91.4 vs. 116.4±96.4 hours; P value
    Conclusion
    In patients receiving mechanical ventilation and requiring sedative, the use of sedation guideline decreases the duration of mechanical ventilation and the length of ICU stay. Hence, it is recommended using this guideline by nurses in patient sedation.
    Keywords: Clinical guideline, Mechanical ventilation, Length of stay, Intensive Care Unit, Sedative
  • Golnar Ghane, Mansoureh Ashghali Farahani*, Naimei Seyedfatem, Hamid Haghani Pages 391-400
    Introduction
    Family caregivers of hemodialysis patients faced with multiple problems in the fieldes of care and treatment which lead to the reducing their life quality. However, so far no intervention found for improving their life quality. Therefore, this study aimed to examine the effectiveness of problem-focused coping strategies on the quality of life in family caregivers of hemodialysis patients.
    Materials And Methods
    This study is a randomized controlled clinical trial ­that was conducted on caregivers of hemodialysis patients referred to Shahid Hasheminejad hospital in Tehran, 2015. The caregivers were allocated into intervention and control groups, randomly. ­The intervention group received four training sessions on problem-focused coping strategies during two weeks. The data was collected using the SF-36 quality of life questionnaire before and after intervention.
    Results
    The results showed that the quality of life in the intervention group increased at the end of study and significant difference was found between the mean scores of life quality of the intervention group, before and after­ the intervention (45.95±14.94 vs.­63.51 ± 11.55, P
    Conclusion
    Problem-focused coping skills can improve the life quality in caregivers of hemodialysis patient's .Therefore, it is recommended to the health system menager to encourage their staffs to provide coping skills training.
    Keywords: Coping skill, Quality of life, Family Caregivers, Hemodialysis Patients
  • Narges Arsalani, Monir Nobahar*, Raheb Ghorbani, Naim Sadat Kia, Maryam Etemadi Pages 401-411
    Introduction
    There is some evidence indicating that nutritional status of elderly has a significant impact on their physical health, but its relationship with their mood, especially depression, requires careful and systemic consideration. The aim of this study was to determine the relationship between nutritional status and depression in elderly people.
    Materials And Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 260 elderly individuals from the city of Semnan (Iran) were enrolled in 2015, with considering the inclusion and exclusion criteria. The data collection tool was questionnaire scales that briefly assess the demographic and nutritional status with mini nutritional assessment (MNA) and depression with geriatric depression scale (GDS).
    Results
    Results indicated that 5.8% (n=15) had malnutrition, 53.1% (n=138) were at the risk of malnutrition and the other 41.2% (n=107) were normal. Also 21.9% (n=57) were at severe depression (20-30), 34.2% (n=89) had mild depression (10-19) and the other seniors 43.8% (n=114) were not depressed. Remarkably, there was a significant negative correlation (R= -0.594, P
    Conclusion
    The finding showed that more than half of the elderly people in Semnan were at risk of malnutrition. The association of nutritional status with depression was significant in the elderly. The identification and basic planning are needed to revise and improve the nutritional status of this important group with vulnerable mental status.
    Keywords: Aged, Nutritional Status, Depression
  • Hassan Babamohamadi, Faezeh Deihim Far, Hajar Chaharpashlo, Masoumeh Hamidi, Mehdi Kahouei* Pages 412-420
    Introduction
    The approach and function of students can consider as a basis for future intervention in order to improve and enhance their attitude and function. So, this study purposed to detect the attitude and function of university students to research process in Semnan University of medical sciences.
    Materials And Methods
    A cross sectional study was designed to measure the attitude and function of 190 students of Semnan University of medical sciences (Seman, Iran) toward the research process. Data were gathered by a Likert handmade questionnaire with 27 items. Finally, data were analyzed by descriptive and inferential statistics.
    Results
    Results showed 60 percent of students were interested to research process. The students’ attitude was positive to following items: “promoting science by research in human world”, “meaning of research as integrating factor of past experience with science for a better future”, and “scientific research as a complementary for learning”. The most practice of students was related to items such as: “accompanying with teachers in research projects”, “presence in scientific congress or seminars”, and “membership in the student research center and research methodology workshops”. Also, least students’ function was related to items such as “paper publication in scientific journals”, “participation in research, and “as a main researcher in research projects”.
    Conclusion
    In regards of interesting of students to research process, holding classes of research methodology, collaboration of faculty members with students, and removing limitations to research acivities, can change the attitude and of students.
    Keywords: Attitude, Research, Students
  • Ali Asghar Ghods, Nemat Sotodehasl*, Mohsen Emadi Khalaf, Majid Mirmohamadkhani Pages 421-428
    Introduction
    Nurses are confronted continuously with pain, suffering, injuries, deaths and experience high job stress in their workplace. The aim of this study was to evaluate the effect of lavender oil inhalation on nurse's job stress.
    Materials And Methods
    In this clinical trial study, 78 nurses who working in social security hospitals in 2015 were selected by convenience method.In this way, nurses were selected with randomized block in two groups, lavender and control. Participants were used lavender or sesame oil for two hours in the early hours of shifts and during four weeks. Job stress were determined and compared in both groups before the intervention, as well as the second and fourth weeks by 34 Gry- Taft Anderson job stress questionnaire. Data were analyzed and compared by descriptive- analytical statistics.
    Results
    The mean of nurse's job stress had 87.09 ± 17.41 job stress and had no significant difference in both groups at the end of the second week of aromatherapy (P=0.304), but this difference was significant at the end of the fourth week (P=0.003).The results showed that after four weeks using lavender essential oil with a mean of 8.89 ± 2.38 than to the first stage, it has been effective in reducing job stress (P=0.002). Aromatherapy had no effect in the control group (P
    Conclusion
    The use of lavender for more than two weeks can be effective in reducing job stress.Therefore, the use of scent as a useful method, recommended in nursing environments.
    Keywords: Psychological Stress, Lavandula, Nurses, Sesame, Aromatherapy
  • Mohsen Soleimani, Saeid Heidari, Raheb Ghorbani, Farhad Malek* Pages 429-437
    Introduction
    Improving the respiratory function of patients for weaning Mechanical Ventilation (MV) is one of the caring challenges in critical care settings. The aim of this study was to eamine the effect of sensory stimulation on respiratory function of patients with MV.
    Materials And Methods
    This pilot study is a quasi-experimental study that performed on 30 patients undergoing MV which selected with available sampling in intensive care units in Kashan. After recording demographic parameters and physiologic variables, sensory stimulation program was performed for 25 minutes in the morning by companion of the patient. Then respiratory and physiologic parameters of patients were measured immediately and one hour after intervention.
    Results
    Findings showed that mean age of patients were 57.1±19.5 years and mean of days for MV was 5.7±4.4 days. In the most of patients (66.6%) MV was used because of respiratory failure. Sensory stimulation was significantly increased respiratory rate, minute ventilation, heart rate, oxygen saturation and systolic blood pressure (P0.05). Notably, the respiratory and physiologic parameters were declined one hour after the sensory stimulation.
    Conclusion
    Sensory stimulation could be use for driving respiratory center in patients undergoing MV but did not affect on weaning indices. We suggested more study to evaluation the sensory stimulation on preparation of patients with MV for weaning in a long time.
    Keywords: Mechanical ventilation, Sensory stimulation, Respiratory function
  • Mohammad Reza Asgari, Fazel Dehvan, Raheb Ghorbani, Afshin Samaei, Maryam Binesh, Fatemeh Rahaei, Mohsen Soleimani* Pages 438-447
    Introduction
    Stroke is one of the most important neurological diseases that annually causes death and long-term disability in patients in the world. The incidence of motor impairment in the upper extremity and hand as a result of stroke as compared to the lower extremity are more prevalent and less recovery. This pilot study was performed to Investigate of upper extremity and hand muscular power in patients with stroke.
    Materials And Methods
    In a descriptive-analytical study, 36 patients with stroke were investigated, in internal medicine ward of Kowsar hospital in Semnan. Sampling method was easy, available, and purposeful. In the study, the section of upper extremity and hand assessment of Fugl-Meyer scale were used to measure the upper extremity motor function and also hand dynamometer were used to measure hand muscular power.
    Results
    In this study, the mean score of affected upper extremity motor function in stroke patients was 8.2±8.73, mean score of affected hand motor function was 5.3±5.6, and mean of affected hand muscular power was 2.64±3.8. No significant relationship between demographic variables and affected upper extremity, hand motor function score and affected hand grip power of subjects were observed.
    Conclusion
    The results of the study showed that upper extremity motor function and hand muscular power in patients with stroke was reduced considerably. Due to the high prevalence of this motor impairment after stroke and its consequences, health care personnel should design appropriate care and rehabilitation programs to more control these damages.
    Keywords: Stroke, Motor Activity, Hand Strength, Upper Extremity, Hand
  • Housein Esmaeilpour, Shohreh Kolagari*, Khadijeh Yazdi, Hamid Reza Azimi, Ali Akbar Mir Ahmadi Pages 448-457
    Introduction
    Lack of adequate information related to disease and self- care after discharge leads to poor self-care, readmissions and low quality of life for patients. This study aimed to investigate the effect of training and post discharge follow-up on self- care behavior of patients with ischemic heart disease.
    Materials And Methods
    In this single blind randomized clinical control trial study (2015), 90 patients with ischemic heart disease hospitalized at Cardiac Care Units and were divided in 1 control group and 2 intervention groups by Block random allocation method. Control group received only usual training for discharge. One intervention group received usual post discharge training and call follow- up for 1 month. Another intervention group received complete training package and comprehensive follow-up for 1 month. Valid and reliable Miller self-care behavior tool for patients with cardiovascular diseases were used for data collection. They were completed at discharge day, 15 and 30 days after discharge for each patient.
    Results
    In complete training package group with comprehensive follow-up, means of self-care score were 60.2 ± 13.6, 87.6± 6.5 and 86.9± 8.9 at discharge day, 15 and 30 day, respectively. Means of self-care score in usual post discharge training and call follow up were 64.7 ± 19, 82.9± 8.6 and 80.9± 9.5 at discharge day, 15 and 30 days, respectively. In control group, means of score were 69.6 ± 10.7, 82.6±6.2 and 78± 10.8 at discharge day, 15 and 30 days, respectively.
    Conclusion
    Results showed that self-care score was increased following 15 days and was decreased after 30 days. This reduction was subtle in the group receiving comprehensive training package with follow-up and reflects the impact of this program on the continuation of self-care.
    Keywords: Myocardial Ischemia, Patient Discharge, Continuity of Patient Care, Self Care
  • Abbasali Ebrahimian, Ali Fakhr Movahedi*, Hosein Ghasemian Nik Pages 458-465
    Introduction
    Scoring systems are considered as a guideline for caring personnel in intensive care units (ICU) to evaluate patients’ status or estimate recovery chance. Nine Equivalents of Nursing Manpower Use Score (NEMS) is one of these systems. Considerably, the credits of obtained scores of NEMS in different days after patients’ admission or deciding about current status of patients according to previous scores of NEMS are not clear properly. So, this study was performed to evaluate the mean alteration trends and credit of Nine Equivalents of NEMS in internal patients’ admission in intensive care units.
    Materials And Methods
    In a descriptive-prospective study, the information of 156 patients that admitted in critical care units of Edalatian hospital of Mashhad city, were calculated and recorded until 7 days according to demographic questionnaire and NEMS. A purposeful sampling method was adopted and all eligible patients were included. Then using the ROC curve, the validity of daily NEMS scores of patients were demonstrated.
    Results
    The curve of mean alteration trends of NEMS of expired patients was increased and for discharged patients was decreased during seven days of admission in ICU. Also, the ROC curve showed that with increasing duration of hospital stay, NEMS ability to diagnosis of critically ill patients was improved.
    Conclusion
    The credit of NEMS increases with duration of hospital staying. So, it is suggested when using the NEMS, the scores of final days of hospitalization in ICU be considered more seriously.
    Keywords: Severity of Illness Index, Nine Equivalents of Nursing Manpower Use Score (NEMS), Intensive Care Unit
  • Ali Ravari, Tayebeh Mirzaei*, Azam Salamizadeh, Hesamedin Askari Majdabadi Pages 467-474
    Introduction
    Taking care of people with Alzheimer’s disease is a stressful task and home caregivers of such patients are posed to anxiety, physical and mental exhaustion, as well as losing their caregiving performance. This study was conducted to determine the effect of spiritual care in reducing anxiety in caregivers of the elderly with Alzheimer's disease.
    Materials And Methods
    This work is an experimental study, where 60 home caregivers of the elderly with Alzheimer's disease were selected in Rafsanjan using the convenience sampling method. Next, based on the inclusion criteria for the study, they were randomly assigned into two test and control groups. Relativly, the data were collected using demographic forms and Beck anxiety inventory before and after the intervention. Then, the spiritual care was provided for intervention group within five 45-60 minute sessions each week while the control group received no intervention.
    Results
    The average of pre-intervention anxiety scores in the intervention and control groups was 14.04 and 13.71, respectively. The independent statistical t-test showed no significant difference between these two groups before intervention (P = 0.907). The mean post-intervention score of anxiety in the intervention and control groups was calculated as 7.92 and 13.85, respectively. In comparison, the statistical independent t-test showed a significant difference between these two groups after intervention (P = 0.028).
    Conclusion
    Spiritual care can reduce anxiety in home caregivers of the elderly with Alzheimer's disease. Thus, it is recommended for all caregivers.
    Keywords: Spirituality, Alzheimer Disease, Caregivers, Anxiety, Elder
  • Sefollah Alaei, Fatemeh Alhani*, Hassan Navipour Pages 475-483
    Introduction
    Despite the development of hospitals in recent years, there is a gap between the number of hospital beds in our country and standard number of hospital beds, and they are faced with increased workload. The aim of this study is to explain the role of counseling centers and nursing services in reducing the workload of hospitals.
    Materials And Methods
    This study was conducted using qualitative method. The main research participants were managers of counseling and nursing care services Centers. Purposive and theoretical sampling was used in this study. In total, 26 managers of various centers and institutions providing health care services, physicians, and clients were interviewed. Data were analyzed using content analysis.
    Results
    The final research findings emerged on three main themes "outpatient care of patients at home", "decreased care coverage of acute patients at home", "limited cooperation in the care of hospitalized patients" with several subcategories.
    Conclusion
    Providing community-based services, particularly providing care for critically ill patients hospitalized at home has been reduced in recent years, and large part of this care is transferred again to the hospital. Therefore, it is necessary to revise the executive programs to develop interactive work and regulated the relationship between counseling and nursing care services Centers and hospitals.
    Keywords: Nursing Services, Counseling, Qualitative Research, Hospitalization
  • Mehri Ansariniaki*, Raheb Ghorbani, Vahid Semnani, Shahrzad Pahlavan Pages 484-491
    Introduction
    One of the main causes of cancer related deaths among women are gynecological cancers. According to the variety of geographical distribution of gynecological cancers, understanding the epidemiologic pattern of cancers in an area can help us to develop series of educational, therapeutic, and research programs which are responsive to the requirments of that specific region. Current study was performed to determine status of the epidemiological-histopathological of gynecological cancers in Semnan (Iran) from 2001 to 2009.
    Materials And Methods
    In this descriptive and retrospective study, the incidences of gynecological cancers among the samples were sent to Pathobiology Center of Kowsar Hospital (Semnan, Iran) during the years 2001- 2009 and was assessed based on the available data.
    Results
    Among the samples we resent to Pathobiology Center of Kowsar Hospital of Semnan from 2001 to 2009, 8420 cases were related to gynecological system. Among those, 64 cases were suffering from gynecological cancer, 29 cases (45.3%) were suffering from uterine body cancer, 24 cases (37.5%) were suffering from ovarian cancer, 10 cases (15.6%) were suffering from cervical cancer and 1 case was suffering from (1.6%) vulve cancer. The most common type of cancer in the uterus was endometrial adenocarcinoma, in ovary was serocyst-adenocarcinoma and in cervix as well as vulve was squamous cell carcinoma. There was no meaningful correlation between age and different kinds of cancers. (p = 0/622)
    Conclusion
    In the present study we found that among gynecologic cancers, uterine cancer is the most common cancer. Ovarian, cervical and vulve cancers are the second, third and fourth most common types. It is required to improve the knowledge level of women on risk factors, screening methods and the setting priorities for prevention of gynecological cancers, particularly ovarian and uterine body cancers which indeed require systematic planning and effective measures.
    Keywords: Epidemiology, Histoloy, Cancer, Gynecologic
  • Nayyereh Raiesdana*, Hamid Peyrovi, Neda Mehrdad Pages 492-504
    Introduction
    In spite of improvement in quality of life after heart transplantation, this procedure can cause some new challenges and problems for heart recipients. Identifying these problems can help to the increasing numbers of these patients. This study was done with the aim of exploring challenges of living after heart transplantation in Iranian heart recipients.
    Materials And Methods
    This study was done with content analyzing approach. We used purposive sampling methods with 12 heart transplant recipients that were referred to one of the active heart transplantation hospitals in Tehran. We used semi-structured interview until data saturation ensured. All interviews was recorded and transcript verbatim and analyzed with deductive content analysis method.
    Results
    Three major themes emerged form data analysis, which explore challenges of living with transplanted heart.Meaningly, these themes were “buckle with post-transplant issues” with four category: derangement in personal functions, difficulty of follow up treatment, transplantation complications and being under pressure of drugs, “Continuing family involvement” with three category: psychological tension, financial hardship and physical consequences and “interaction with donor and their family” with two category: engagement with donor and new relationship with donor family that depicted full challenges life after heart transplantation.
    Conclusion
    Findings of this study showed that heart transplant recipients in Iran experiences few challenges related to their personal life, about their families and about donor and donor's family that necessitate giving support and counseling from health care providers.
    Keywords: Heart Failure, Heart transplantation, Quality of Life, Qualitative Research