فهرست مطالب

کومش - سال هشتم شماره 2 (پیاپی 22، زمستان 1385)

فصلنامه کومش
سال هشتم شماره 2 (پیاپی 22، زمستان 1385)

  • 124 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1385/11/24
  • تعداد عناوین: 15
|
  • فرهاد برزگر، جمشید راهب، میرلطیف موسوی صفحات 1-14
    سابقه و هدف
    احتراق سوخت های فسیلی منبع آلودگی محیط زیست است. گوگردزدایی زیستی از سوخت های فسیلی به عنوان یک روش جایگزین برای گوگردزدایی شیمیایی مورد توجه قرار گرفته است. این روش، مقرون به صرفه بوده و برای محیط زیست بی ضرر می باشد. DBT به عنوان یک مولکول الگو جهت سنجش توانایی میکروارگانیسم ها در گوگردزدایی مورد استفاده قرار گرفته است. چندین باکتری گزارش شده که DBT را سولفورزدایی می کنند. در این میان، باکتری رودوکوکوس اریتروپولیس IGTS8 که واجد اوپرون گوگردزدایی dsz(A، B، C) می باشد، قادر است DBT (به عنوان منبع گوگرد) را از طریق مسیر 4s به 2HBP تبدیل کند که در محیط کشت تجمع می یابد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق اوپرون گوگردزدایی dsz(A، B، C) در باکتری E.coli DH5a توسط وکتور PVLT31 کلون شد و فعالیت سولفورزدایی آن به اثبات رسید، برای تایید وجود ژن های گوگردزدا، از هضم آنزیمی و تکنیک PCR استفاده شد.
    یافته ها
    مقایسه فرایند گوگردزدایی در این باکتری نوترکیب با باکتری های رودوکوکوس اریتروپولیس IGTS8، سودوموناس آئروژینوزا EGSOX، سودوموناس پوتیدا EGSOX، E.coli cc118lpir توسط تست گیپس و HPLC، نشان داد که بالاترین میزان تولید 2HBP را سودوموناس آئروژینوزا EGSOX و E.coli DH5a به ترتیب دارا هستند.
    نتیجه گیری
    نتیجه گیری می شود که با افزایش کپی نامبر اوپرون dsz(A، B، C) و مهار سولفور با جایگزین کردن پروموتور می توان فعالیت سولفورزدایی در DBT را افزایش داد.
    کلیدواژگان: سولفورزدایی زیستی، دای بنزوتایوفن (DBT)، 2، هیدروکسی بای فنیل (2HBP)، باکتری E، coli DH5α، پلاسمید PVLT31
  • بهرام بی باک، محمد خاکساری، محمد بدوی صفحات 15-20
    سابقه و هدف
    تعداد زیادی از بیمارانی که دچار آسیب مغزی شدیدی شده اند، از نوع آسیب مغزی منتشر هم راه با خیز مغزی رنج می برند. در این پژوهش، روشی برای ایجاد آسیب منتشر مغزی بدون آسیب های موضعی مغزی در موش صحرایی برای اولین بار در کشورمان معرفی شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی بر روی 45 سرموش صحرایی نر بالغ که به طور تصادفی به 3 گروه کنترل، Sham و تروما تقسیم شدند، انجام شد. در دو گروه آخر، موش ها تحت بی هوشی عمومی توسط مخلوط هالوتان، N2O و اکسیژن قرار گرفته و لوله گذاری نای در آن ها انجام شد و سپس یک کلاه خود فلزی استیل با قطر 1cm بر روی جمجمه آن ها قرار داده شد. در گروه تروما بعد از انجام مقدمات فوق، توسط سقوط آزاد یک وزنه 450 گرمی از ارتفاع 2 متری مورد ضربه سر قرار گرفتند و پس از برگشت تنفس و هوشیاری برای انجام آزمایش های بعدی به قفس خودشان باز گردانده شدند. از دو روش اندازه گیری محتوای آب مغزی و میزان رنگ آبی ایوانز خارج عروقی (E.B) برای تعیین خیز مغزی بعد از ضربه منتشر مغزی استفاده شد. هم چنین به منظور تایید روش های فوق در تشخیص خیز، بررسی پاتولوژیک مقاطع تهیه شده از مغز نیز انجام شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه معرف این است که روش به کار برده شده در این پژوهش یک ترومای منتشر مغزی ایجاد می کند، به طوری که محتوای آب مغزی در گروه تروما در مقایسه با گروه های کنترل و Sham افزایش معنی داری را نشان داد (P<0.05). علاوه بر این محتوای E.B در گروه تروما به طور معنی داری بیش تر از (2.5 برابر) گروه Sham بود (P<0.0001). هم چنین نتایج پاتولوژیک نشان دادند که خیز مغزی به طور منتشر توسط این روش ایجاد شده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده از این پژوهش، نتیجه گیری می شود که این روش به درستی و با موفقیت انجام شده و می تواند به عنوان یک الگوی مناسب در کشورمان برای ایجاد آسیب منتشر مغزی و مطالعه خیز و تغییرات عصبی و عروقی حاصل از آن معرفی شود.
    کلیدواژگان: ترومای مغزی، محتوای آب، محتوای رنگ آبی ایوانز، خیز مغزی
  • ایمان الله بیگدلی، سعیده کریم زاده صفحات 21-25
    سابقه و هدف
    حرفه پرستاری در صدر مشاغل پر استرس در میان مشاغل بهداشتی و درمانی قرار دارد و عوامل استرس زای شغلی متعددی سلامت روانی شاغلین این حرفه را در معرض خطر قرار می دهد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر عوامل تنیدگی زا بر سلامت روانی پرستاران شهر سمنان اجرا شد.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری عبارت بود از کلیه پرستاران رسمی بیمارستان های شهر سمنان که 178 نفر بودند و حجم نمونه آماری 80 نفر می باشد، که به صورت طبقه ای تصادفی از سه بیمارستان فاطمیه، امیرالمومنین و شفا انتخاب شدند. روش تحقیق از نوع هم بستگی بود. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل دو پرسش نامه «سلامت عمومی» (GHQ) که فرم 28 سوالی آن مورد استفاده قرار گرفته است و «فرسودگی شغلی» که شامل 25 گزاره است.
    یافته ها
    داده های ماخوذ از پرسش نامه ها با استفاده از، ضریب هم بستگی پیرسون و آزمون t برای گروه های مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و نتایجی به شرح زیر به دست آمد:1- بین استرس شغلی و سلامت روانی پرستاران ارتباط معنی داری وجود دارد. 2- تفاوت معنی داری بین سلامت روانی پرستاران زن و مرد دیده نشد. 3- تفاوت معنی داری بین سلامت روانی پرستاران متاهل و مجرد به دست نیامد. 4- بین سابقه شغلی و سلامت روانی پرستاران ارتباط معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش حاضر، پرستاران با استرس های فراوان ویژه شغل پرستاری مواجه هستند و از آن جا که سلامت روان شناختی پرستاران به شکل مستقیم با کیفیت عملکرد آن ها در مراقبت از بیماران در ارتباط می باشد، کاهش استرس های ناشی از شغل پرستاری از طریق مداخلات روان شناختی و محیطی نقش اساسی در افزایش سلامت روانی و به تبع آن افزایش عملکرد شغلی را دارد.
    کلیدواژگان: عوامل تنیدگی زا، سلامت روانی، استرس شغلی
  • فرحناز بینشیان صفحات 27-35
    سابقه و هدف
    زندگی در محیط های پر تراکم مثل اردوگاه ها باعث افزایش شیوع بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قارچی می شود. بیماری های قارچی سطحی و جلدی شامل گروه وسیعی از بیماری ها است که پوست و ضمایم آن هم چون ناخن و مو را گرفتار می کند. از آن جا که بررسی بیماری های قارچی از نظر بهداشت عمومی در هر منطقه ای از کشور از درجه اهمیت خاص برخوردار می باشد و عدم رعایت نکات بهداشتی و علل مساعد کننده دیگر شیوع آن را در هر جامعه ای به مراتب بیش تر نموده است، لذا برای اولین بار بررسی و مطالعه بیماری های قارچی سطحی و جلدی در اردوگاه مهاجرین افغانی صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    1400 نفر از ساکنین اردوگاه به صورت سرشماری از نظر وجود بیماری های قارچی سطحی و جلدی توسط پزشک مورد معاینه دقیق قرار گرفتند. در این مطالعه 589 نفر مذکر و 811 نفر مونث در گروه های سنی 1 تا 90 سال قرار گرفتند. برای تمامی بیماران، پرسش نامه ای مشتمل بر اطلاعات مورد نیاز تکمیل شد. نمونه ها در پاکت نمونه برداری جمع آوری و در بخش قارچ شناسی دانشکده پزشکی سمنان مورد آزمایش مستقیم و کشت بر روی دو محیط سابارود دکستروز آگار حاوی کلرامفنیکل (SC)، سابارود دکستروز آگار حاوی کلرامفنیکل و سیکلوهگزامید (SCC) قرار گرفت. از آزمون های آماری کای اسکوئر، فیشر و محاسبه نسبت شانس (Odds Ratio) با فاصله اطمینان 95% در تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    شیوع بیماری های قارچی سطحی و جلدی به ترتیب عبارت بودند از: پیتیریازیس ورسیکالر 2.4%، کاندیدیازیس انترتریگو 1.5%، اونیکومایکوزیس و پارونشیا 0.9%، ترایکومایکوزیس آگزیلاریس 0.7%، اریتراسما 0.4%، و درماتوفیتوزیس 0.2%، شیوع پدیکولوز در افراد اردوگاه 1.4% بود.
    نتیجه گیری
    نسبت بیماری های قارچی سطحی بیش تر از بیماری های قارچی جلدی بوده است. به طوری که 5.4% افراد، مبتلا به بیماری های قارچی سطحی و 2.6% افراد، مبتلا به بیماری های قارچی جلدی بودند. در گذشته بیماری کچلی سر در بین اطفال، به خصوص در نواحی روستایی شیوع فراوانی داشت، خوشبختانه امروزه شیوع آن خیلی کاهش یافته است و بررسی اخیر تایید کننده کاهش این بیماری در بین افراد جامعه می باشد، به طوری که پایین ترین شیوع مربوط به درماتوفیتوزیس (0.2%) می باشد. این مطالعه اهمیت آزمایشات قارچ شناسی را در تشخیص بیماری های قارچی متفاوت، نشان می دهد که می تواند جهت انتخاب روش درمانی موثر مفید باشد. بنابراین انجام آزمایشات قارچ شناسی جهت تمایز و درمان عفونت های درماتوفیتی و غیردرماتوفیتی اونیکومایکوزیز ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: بیماری های قارچی سطحی، بیماری های قارچی جلدی، درماتوفیتوزیس، پیتیریازیس ورسیکالر
  • مریم دلاوری هروی، ملیحه نوری سیستانی، اکبر احمدی صفحات 37-41
    سابقه و هدف
    مساله اعتیاد در حال حاضر به عنوان یکی از بزرگ ترین آفت های اجتماعی و سلامتی مورد بررسی قرار می گیرد. امروزه به ویژه جوانان از مواد افیونی سنتی به مواد صناعی اعتیادآور گرایش پیدا کرده است. با کمی دقت در فلسفه وجودی مواد صناعی اعتیادآور، واضح و مبرهن است که تولید این گونه مواد افیونی (شیمیایی یا صناعی) تنها و تنها جهت مصرف و بازار انگیزشی است؛ به عبارت دیگر در سنین جوانی میزان انگیزه و تمایل به جذابیت های این گونه مواد بیش تر است. هدف از این پژوهش بررسی میزان نگرش دانش جویان در مورد اثرات و عوارض مصرف اکستسی می باشد که در سال تحصیلی 1384 در شهر تهران انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش مطالعه ای مقطعی (Cross-sectional) می باشد. روش بررسی بدین صورت است که پژوهش گر تعداد 140 نفر از دانش جویان دانشکده های دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی ایران که در رشته مدیریت تحصیل می کرده اند، را به روش تصادفی در هر جنس دختر و پسر مورد بررسی قرار داده است. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه بوده است.
    یافته ها
    نگرش اکثریت دانش جویان در حد متوسط می باشد، در دانش جویان دانشگاه علوم پزشکی ایران میانگین سطح نگرش 32.1 با انحراف معیار 3.61 و در دانش جویان دانشگاه تهران میانگین سطح نگرش 31.1 با انحراف معیار 3.7 به دست آمده است. بر اساس تجزیه و تحلیل آماری هیچ رابطه معنی داری بین نگرش با متغیرهای زمینه ای شامل سن، جنس، وضعیت تاهل، شاغل بودن، تحصیلات و شغل والدین، وضعیت اقتصادی، خوابگاهی و غیرخوابگاهی بودن دانش جو مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    دلیل عدم وجود ارتباط معنی دار بین نگرش با متغیرهای زمینه ای را می توان ناشی از عدم تاثیر تحصیلات و شغل والدین بر نگرش دانش جویان دانست. در ضمن با توجه به این که نگرش اکثریت دانش جویان در حد متوسط بوده است، پیشنهاد می شود جهت پیش گیری از مصرف، از الگوهای اجتماعی با نفوذ بر روی جوانان و نوجوانان همانند هنرپیشه های تلویزیون و سینما، ورزش کاران، معلمین مدارس، اساتید دانشگاه استفاده شود و دوره های آموزشی فراگیر برای دانش جویان و دانش آموزان در کلیه مقاطع و رشته های تحصیلی با آموزش اطلاعات دقیق و علمی برگزار می گردد.
    کلیدواژگان: نگرش، اکستسی، پیشگیری، دانش جو
  • زهرا افتخاری، زهره آرانی کاشانی، علی آقا سعدالهی، فاطمه کسبی، جلال بختیاری، راهب قربانی صفحات 43-48
    سابقه و هدف
    پژوهش حاضر به بررسی برخی از توانایی های کودکان پنج ساله در سطوحی از مهارت های حرکتی - کلامی (نامیدن سریع تصاویر و تکرار سریع کلمه ها و عبارت های سخت و ناآشنا) می پردازد که با رشد گفتار و خواندن ارتباط دارند. هدف از این تحقیق، تعیین میانگین و فاصله اطمینان 95% توانایی کودکان طبیعی (پنج ساله) در هر یک از زمینه های رشدی فوق می باشد، تا بتوان یک آزمون غربال گری جهت تشخیص، آموزش و درمان مهارت های حرکتی - کلامی هنجار از ناهنجار تدوین نمود. هم چنین به معیاری در زمینه مهارت های حرکتی - کلامی در کودکان 5 ساله شهر سمنان دست یافت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی و مقطعی است. تمام آمادگی های وابسته به بهزیستی و آموزش و پرورش شهر سمنان مورد بررسی قرار گرفتند و در هر آمادگی پرونده های تحصیلی همه 5 ساله ها بررسی شد و کودکانی که مشکلات شنوایی یا بینایی داشتند و به زبانی غیر از فارسی یا سمنانی تکلم می کردند (گیلکی، کردی، ترکی و...) حدف شدند و از بین کودکانی که هیچ گونه مشکلات گفتاری و زبانی نداشتند، 20% به صورت تصادفی انتخاب گردیدند (کل جامعه آماری، 2256 نفر و در تعیین تعداد نمونه برای کلیه پارامترهای مورد مطالعه با استفاده از ضریب تغییرات، 400 نمونه جواب گوی کلیه پارامترها بود). برای تجزیه و تحلیل محاسبات آماری از آزمون تی زوج و مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نامیدن سریع تصاویر در کودکان 5 ساله 72 کلمه در 100 ثانیه است. میانگین توانایی تکرار کلمه ها 4.97 و میانگین توانایی تکرار عبارت های سخت یا ناآشنا 4.31 است. از نظر آماری تفاوت معنی داری میان توانایی دختران و پسران در زمینه های فوق وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان می دهد توانایی کودکان 5 ساله شهر سمنان در تکرار کلمه ها بیش تر از تکرار عبارت و جملات است. میانگین سرعت نامیدن و تکرار کلمه ها در کودکان 5 ساله شهر سمنان کم تر از میانگین سرعت نامیدن و تکرار کلمه ها در کودکان 5 ساله شهر تهران است؛ اما در تکرار عبارات و جملات سخت و ناآشنا کودکان 5 ساله شهر سمنان امتیاز بیش تری کسب نمودند.
    کلیدواژگان: تکرار عبارت، تکرار کلمه، نامیدن سریع، کودکان 5 ساله، سمنان
  • علی فیروزآبادی، محمدجعفر بهره دار، محسن کیان پور، سیدجواد امی زاده صفحات 49-52
    سابقه و هدف
    دیدگاه پزشک نسبت به بیمار خود و بیماری وی نقش به سزایی در شکل گیری تفاهم درمانی مناسب داشته و در برخی بیماری ها می تواند نقشی منفی بازی کند. بر این اساس بر آن شدیم که به مقایسه دیدگاه دانش جویان پزشکی نسبت به بیماران روان پزشکی در شروع و پایان دوره دو ماهه در بخش بپردازیم.
    مواد و روش ها
    با استفاده از آزمون نگرش پزشک به بیمار 49 (28 زن و 21 مرد) دانش جوی پزشکی در شروع پایان دوره با یک دیگر مقایسه شدند.
    یافته ها
    نگرش دختران پیش رفت معنی داری را در پایان دوره نشان داد، در حالی که در پسران چنین امری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    چنین امری می تواند تا حدی به تاثیرپذیری متفاوت دختران و پسران در برابر آموزش های ارایه شده در بخش باشد، که برنامه ریزی مناسبی را در جهت غلبه بر آن و کمک به دانش جویان در جهت ارتقا نگرش آن ها طلب می کند.
    کلیدواژگان: دانش جویان، نگرش، روان پزشکی، بیمار روانی
  • مصطفی حسینی، حسین فلاح، سیدعلی کشاورز صفحات 53-59
    سابقه و هدف
    در دوره نوجوانی الگوی غذایی نوجوان شکل می گیرد، که بر روی نیازها و دریافت مواد غذایی وی موثر است. از آن جایی که اطلاعات دقیقی در زمینه تفاوت وضعیت تغذیه ای نوجوانان در مدارس دولتی و غیرانتفاعی و به ویژه عوامل موثر بر آن در نقاط مختلف ایران و شهر دامغان در دست نیست، مبادرت به انجام این مطالعه گردید.
    مواد و روش ها
    در این بررسی توصیفی - تحلیلی مقطعی در مجموع 300 دانش آموز نوجوان در مدارس دولتی و غیرانتفاعی شهر دامغان به طور تصادفی مورد مطالعه قرار گرفتند. پرسش نامه این مطالعه علاوه بر اطلاعات دموگرافیک دانش آموزان شامل چهار قسمت مختلف تن سنجی، 24 ساعت یادآمد خوراک، بسامد خوراک و فعالیت بدنی بوده است. در تحلیل اطلاعات از آزمون های آماری کای دو، آزمون دقیق فیشر و آزمون تعمیم یافته فیشر استفاده شده است.
    یافته ها
    در مدارس دولتی بر اساس گروه بندی صدک های BMI برای سن، درصد دانش آموزان نوجوان کم وزن، طبیعی، دارای اضافه وزن و چاق به ترتیب 10%، 79%، 7% و 4% بوده است؛ در صورتی که در مدارس غیرانتفاعی این درصدها به ترتیب 6%، 73%، 16% و 5% می باشد (P=0.04) و این اختلاف به جنس دانش آموزان بستگی ندارد. در آنالیز رگرسیون فاکتورهای مختلف موثر بر این تفاوت مشاهده گردید، که الگوهای دریافت ویتامین های B2،B12، شکلات کاکایویی و هم چنین انرژی دریافتی روزانه در این مدارس متفاوت می باشند.
    نتیجه گیری
    شیوع کم وزنی در مدارس دولتی و اضافه وزنی و چاقی در مدارس غیرانتفاعی، از مشکلات نوجوانان شهر دامغان است؛ لذا کنترل و انجام اقدامات پیش گیری کننده ضروری می باشد. هم چنین تفاوتی که در این مطالعه در شهر دامغان در وضعیت تغذیه ای دانش آموزان نوجوان دو نوع مدارس دولتی و غیرانتفاعی (به عنوان یک شاخص بیان گر تفاوت وضعیت اقتصادی - اجتماعی) مشاهده گردید و به وسیله تفاوت در الگوهای مختلف دریافت ویتامین ها توضیح داده شد، به طور مشابه قابل تعمیم به وضعیت تغذیه ای خیلی از نوجوانان ایرانی با وضعیت اقتصادی - اجتماعی متفاوت می باشد.
    کلیدواژگان: وضعیت تغذیه ای، نوجوانان، دانش آموزان، مدارس دولتی و غیرانتفاعی، نمایه توده بدنی
  • حمیدرضا کازرانی، مجید جمشیدیان مجاور، امیررضا یوسفی نسب صفحات 61-65
    سابقه و هدف
    شیرابه ترنجبین در اثر فعالیت حشره ای به نام زنجرک بر روی گیاه خارشتر به وجود می آید. این دارو از زمان های دور در طب سنتی کاربرد داشته و تحقیقات جدید نیز برخی ویژگی های درمانی آن را مورد بررسی و تایید قرار داده است. در این پژوهش برخی اثرات توکسیک احتمالی ترنجبین در موش مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    برای این منظور، در آزمایش اول، دوزهای مختلف ترنجبین (0.6-4.8 g/kg) روزانه به 4 گروه 6 تایی موش سوری (25.6±0.40g) خورانده شد. گروه شاهد (n=6) نیز حجم مشابهی (10ml/kg) از سرم فیزیولوژی دریافت نمود. در آزمایش دوم، گروه های مختلف (n=6، 25.6±0.45g)، مقادیر مشابهی از ترنجبین و یا دارونما را از طریق تزریق داخل صفاقی دریافت نمودند. در هر دو آزمایش، میزان اضافه وزن و علایم ظاهری موش ها طی ده روز دوره آزمایش مورد مطالعه قرار گرفت. هم چنین از موش های آزمایش دوم در پایان دوره جهت سنجش مقادیر سرمی اوره، کراتینین، بیلی روبین تام، فسفاتاز قلیایی (ALP) و آلانین آمینو ترانس فراز (ALT)، خون گیری شد.
    یافته ها
    هیچ گونه تفاوت معنی داری در اضافه وزن و یا پارامترهای سرمی مورد مطالعه بین گروه های دریافت کننده ترنجبین و گروه شاهد مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد ترنجبین در زمان و دوزهای به کار رفته، اثرات توکسیک قابل ردیابی در پارامترهای مورد مطالعه در موش به جای نگذارد.
    کلیدواژگان: ترنجبین، اوره، کراتینین، فسفاتاز قلیایی، بیلی روبین، آلانین آمینوترانس فراز
  • عباس علی محرابیان، رضا هاشمی، سید محمد همایونی، افشین مرادی صفحات 67-71
    سابقه و هدف
    رمضان ماه قمری است که در این ماه مسلمانان از سپیده صبح تا غروب آفتاب از خوردن و آشامیدن خودداری می کنند. بیمارانی که ممکن است روزه داری برای سلامتی آن ها مضر باشد، از گرفتن روزه معاف می باشند. در بررسی سوابق این موضوع مقالاتی را در این زمینه مشاهده کردیم که به دلایل متعدد نتایج آن ها قابل استناد نبود. ما اثرات روزه داری را در بیماران مبتلا به زخم اثنی عشر (DU) در حال درمان بررسی کردیم. تلاش بر این بود که اشکالات موجود در این بررسی ها، تا حد امکان رفع گردد.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی یک سو کور، هشتاد و چهار بیماری که زخم اثنی عشر آن ها با آندوسکوپی مورد تایید قرار گرفته بود، مورد مطالعه قرار گرفتند. بیماران در دو گروه روزه دار و غیرروزه دار (بر اساس تصمیم خودشان) تقسیم شدند و تمامی آن ها تحت درمان با امپرازول (40 میلی گرم در شبانه روز) قرار گرفتند. علایم آن ها شامل درد، تهوع، خون ریزی و دیس پپسی و ترمیم زخم مورد مطالعه قرار گرفتند و نتایج حاصله در دو گروه، مقایسه شد.
    یافته ها
    در 79.76% موارد تمام زخم ها ترمیم ایجاد شد. ترمیم زخم در گروه غیرروزه دار و گروه روزه دار به ترتیب 75.5% و 85.7% بود؛ لذا تفاوت چشم گیر بین دو گروه مشاهده نشد. میزان علایم و عوارض نیز در دو گروه تقریبا یک سان بود (P=0.05).
    نتیجه گیری
    علایم و عوارض ناشی از زخم اثنی عشر در دو گروه روزه دار و غیرروزه دار تفاوت آماری قابل توجهی نداشت. بیماران مبتلا به زخم اثنی عشر با مصرف دارو می توانند بدون نگرانی از عوارض روزه داری در ماه رمضان روزه بگیرند.
    کلیدواژگان: زخم اثنی عشر، روزه داری، امپرازول
  • مهرداد روغنی، محبوبه آقایی صفحات 73-77
    سابقه و هدف
    کاهش دادن سطح گلوکز و لیپیدهای نامطلوب سرم در بیماران دیابتی با استفاده از گیاهان دارویی از اهمیت بالینی زیادی برخوردار می باشد. با توجه به وجود شواهد تحقیقاتی مبنی بر شباهت تره کوهی و سیر از نظر برخی مواد موثره و ضد دیابتی بودن سیر، لذا در بررسی حاضر اثر مصرف خوراکی و مزمن تره کوهی بر میزان گلوکز، تری گلیسیرید و کلسترول توتال سرم موش صحرایی دیابتی مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    برای این منظور موش های صحرایی نر به تعداد 36 سر به طور تصادفی به چهار گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با تره کوهی، دیابتی و گروه دیابتی تیمار شده با تره کوهی تقسیم شدند. دو گروه تحت تیمار با تره کوهی نیز پودر مخلوط شده این گیاه با غذای استاندارد موش (6.25%) را دریافت نمودند. متغیرهای وزن، گلوکز، تری گلیسیرید و کلسترول توتال سرم در هفته قبل بررسی و در هفته های 2 و 4 پس از بررسی تعیین گردید.
    یافته ها
    میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی افزایش معنی داری را در هفته چهارم در مقایسه با هفته قبل از آزمایش نشان می دهد (P<0.0001) و میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی تحت درمان با تره کوهی کاهش معنی داری را در مقایسه با گروه دیابتی در همین هفته نشان داد (P<0.05). بعلاوه تجویز این گیاه به موش های گروه کنترل تغییر معنی دار در میزان گلوکز سرم ایجاد ننمود. از طرف دیگر، سطح تری گلیسیرید در گروه دیابتی افزایش معنی داری را در هفته چهارم نسبت به هفته قبل بررسی نشان داد (P<0.05) و سطح تری گلیسیرید در هفته چهارم در گروه دیابتی تحت درمان با تره کوهی در مقایسه با گروه دیابتی به طور معنی دار پایین تر بود (P<0.05). هم چنین یک کاهش معنی دار در سطح کلسترول سرم در گروه دیابتی تحت درمان با تره کوهی در هفته چهارم در مقایسه با گروه دیابتی مشاهده شد (P<0.01).
    نتیجه گیری
    تجویز خوراکی تره کوهی به مدت یک ماه موجب کاهش معنی دار سطح گلوکز، کلسترول و تری گلیسیرید سرم در مدل تجربی دیابت قندی القا شده توسط استرپتوزوتوسین در موش صحرایی می گردد.
    کلیدواژگان: تره کوهی، گلوکز، لیپید، دیابت قندی، مصرف مزمن، موش صحرایی
  • مجید جدیدی، سید محمد فیروزآبادی، علی رشیدی پور، بهرام بلوری، یعقوب فتح الهی صفحات 79-84
    سابقه و هدف
    در طول دهه گذشته، تابش گیری ناشی از میدان های الکترومغناطیسی حاصل از آنتن های گیرنده / فرستنده تلفن همراه افزایش یافته است. این مطالعه In vivo به منظور بررسی اثر امواج 950 مگاهرتز سیستم تلفن همراه GSM بر تقویت طولانی مدت (LTP) ناحیه Dentate gyrus صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    32 راس موش بزرگ آزمایشگاهی مذکر از نژاد Wistar با سنی حدود 3 ماه و وزن 15±220 گرم، به طور تصادفی به چهار گروه تابش گیری کاذب، 950 مگاهرتز پیوسته، 950 مگاهرتز با مدولاسیون و 950 مگاهرتز GSM تقسیم شدند. برنامه تابش دهی شامل 10 جلسه در مدت سه روز بود و حیوانات برای 45 دقیقه در داخل یک محفظه پلاستیکی در معرض میدان الکترومغناطیسی قرار گرفتند (شدت میدان الکتریکی 50.4 V/m). بلافاصله پس از تابش دهی به منظور القای LTP، بی هوشی انجام شده و پتانسیل های میدانی برای 60 دقیقه ثبت و دامنه PS، شیب EPSP، بقای شیب EPSP و مدت EPSP مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    آنالیز آماری داده های آزمون، بیان گر عدم وجود اختلاف معنی دار در دامنه PS، شیب EPSP، بقای شیب و مدت EPSP بین چهار گروه آزمایش است.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل بیان گر آن است که تابش گیری تمام بدن با امواج 950 مگاهرتز سیستم تلفن همراه GSM، تاثیری بر تقویت طولانی مدت (LTP) هیپوکمپ مغز موش بزرگ آزمایشگاهی ندارد.
    کلیدواژگان: میدان الکترومغناطیسی، آنتن گیرنده فرستنده، تقویت طولانی مدت (LTP)
  • معصومه صابریان، سعید حاجی آقاجانی، راهب قربانی، بهناز بهنام، شاهپور مداح صفحات 85-91
    سابقه و هدف
    رسالت دانشگاه ها تربیت متخصصین و ارتقا سلامت جسم و روان جامعه می باشد. برای دست یابی به این رسالت والا، کارکنان خود باید سالم باشند، تا بتوانند متخصصانی لایق، سالم، کارآمد و مسوول نسبت به جامعه تربیت نمایند. از این رو بررسی وضعیت سلامت روانی آنان از اولویت های تحقیقاتی می باشد. این طرح با هدف تعیین وضعیت سلامت روانی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی سمنان انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این یک مطالعه توصیفی - تحلیلی است، که به طور مقطعی بر روی 414 نفر از کارکنان دانشگاه و با نمونه گیری طبقه ای و پرسش نامه (GHQ-28) انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از محاسبه میانگین و انحراف معیار، فراوانی مطلق و نسبی و Chi-square، ضریب هم بستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون لجستیک استفاده شد.
    یافته ها
    در کل، سلامت روانی 28.6% از کارکنان در معرض خطر می باشد. بیش ترین درصد کارکنان در معرض خطر، درمانی (41%) و کم ترین آن اداری بود. افراد 49-40 سال 29.3%، زنان 37.4%، فوق دیپلم 40.7%، فاقد همسر 60%، با سابقه کار 20 سال و بالاتر 35.2%، رسمی 30.5%، بالاترین میزان را داشتند. تحلیل رگرسیون لجستیک نشان داد که متغیرهای جنس، تحصیلات و شغل اثر معنی دار بر روی سلامت روانی دارند.
    نتیجه گیری
    میزان اختلال در سلامت روانی کارکنان دانشگاه بیش از 2.5 برابر آمارهای جهانی است، که توسط WHO گزارش شده است. ولی با مطالعات دیگر در ایران هم خوانی دارد. بررسی بیش تر جهت تعیین علل بالاتر بودن آن نسبت به آمارهای جهانی، در میان، زنان، فوق دیپلمه ها و کارکنان رسمی و درمانی، می تواند منجر به یافتن راه حل های مقابله با آن می گردد.
    کلیدواژگان: سلامت روانی، کارکنان، دانشگاه علوم پزشکی سمنان
  • الهام فاطمی، امیرهوشنگ بختیاری، داریوش الیاسی پور، راهب قربانی صفحات 93-99
    سابقه و هدف
    یکی از نشانه های ضایعات نورون محرکه فوقانی، اسپاستی سیته می باشد. اسپاستی سیته عامل مداخله گری است که باعث اختلال در راه رفتن، پوسچر و عمل کرد فرد می شود. جهت کاهش اسپاستی سیته، روش های مختلفی مثل فیزیوتراپی، دارو درمانی و... وجود دارد. در فیزیوتراپی جهت کاهش اسپاستی سیته از تکنیک های مهاری بوبت استفاده می شود. روش به نسبت جدید دیگر جهت کاهش اسپاستی سیته کاربرد تحریک الکتریکی می باشد؛ ولی بررسی مطالعات انجام شده درباره نقش تحریک الکتریکی بر اسپاستی سیته، نتایج متناقضی را مطرح می نماید. این پژوهش به منظور مقایسه تاثیر روش مهاری بوبت به تنهایی و توام با تحریک الکتریکی بر اسپاستی سیتی، انجام شده است.
    مواد و روش ها
    40 بیمار مبتلا به ضایعات نورون محرکه فوقانی که دچار اسپاستی سیته در اندام تحتانی بوده و به درمانگاه های فیزیوتراپی دانشکده توان بخشی سمنان مراجعه نموده بودند، وارد مطالعه شدند. این بیماری به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. در یک گروه روش مهاری بوبت و در گروه دیگر روش مهاری بوبت توام با تحریک الکتریکی انجام شد. قبل و بعد از مداخله، اسپاستی سیته عضله گاستروکنمیوس بر اساس Ashworth-Scale، H-reflex و دامنه حرکتی غیرفعال مچ پا و قدرت عضله تی بیالیس انتریور بررسی گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که هر دو روش درمانی بر روی تمام شاخص های اندازه گیری شده موثر می باشد. در روش مهاری بوبت توام با تحریک الکتریکی میزان کاهش تون عضله گاستروکنمیوس بر اساس Ashworth-Scale و میزان افزایش دامنه حرکتی به طور معنی داری از روش بوبت بیش تر بود، در حالی که میزان تاثیر دو روش درمانی فوق بر افزایش قدرت عضله تیبیالیس انتریور و کاهش فعالیت H-reflex تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    روش مهاری بوبت توام با تحریک الکتریکی در کاهش تون عضله گاستروکنمیوس و افزایش دامنه حرکتی غیرفعال دورسی فلکسیون مچ پا موثرتر از روش مهاری بوبت به تنهایی است.
    کلیدواژگان: اسپاستی سیته، تحریک الکتریکی، تکنیک های مهاری بوبت
  • پیمان حجازی، بیژن هاشمی ملایری، مجید شهریاری، انوشیروان کاظم نژاد صفحات 101-109
    سابقه و هدف
    تحقیقات پیشین نشان داده اند که روش مونت کارلو جهت ترابرد باریکه های فوتونی در شتاب دهنده های پزشکی روش مناسبی می باشد. باریکه های شبیه سازی شده را می توان جهت اندازه گیری توزیع دز در فانتوم و بدن بیماران استفاده کرد. شناخت توزیع های زاویه ای، انرژی و شعاعی مهم ترین اطلاعات باریکه فوتونی بوده و می تواند جهت کاربرد کلینیکی روش های شبیه سازی مورد استفاده قرار گیرد. اطلاعات فاز - فضا شتاب دهنده Elekta SL75/25 در کد MCNP4C شبیه سازی شد. شبیه سازی در این کد به دلیل الگوریتم ها و مدل های فیزیکی متفاوت از کد EGS4 نیاز به بررسی دارد. در این تحقیق ضمن ارایه مراحل شبیه سازی کامل ساختار سر شتاب دهنده Elekta SL75/25 در کد MCNP4C، اطلاعات فاز - فضا در چهار سطح عمود بر محور مرکزی تهیه شد.
    مواد و روش ها
    ابتدا هندسه سر شتاب دهنده شبیه سازی و از درستی آن اطمینان حاصل شد. انرژی متوسط و توزیع شدت شعاعی باریکه الکترونی از طریق مقایسه اندازه گیری و شبیه سازی شده منحنی درصد دز عمقی و پروفایل دز تعیین گردید. چهار سطح ثبت در فاصله 0.1 سانتی متر در زیر هدف، کولیماتور اولیه، فیلتر پهن کننده و کولیماتور ثانویه به صورت دوایر هم مرکز با شعاع اولیه 0.1 سانتی متر و گام های 0.1 سانتی متر تا شعاع 3.5 سانتی متر شبیه سازی شد و پس از شبیه سازی اشعه ترمزی و ترابرد شار پرتوی، اطلاعات مربوط به توزیع های انرژی، زاویه ای و شعاعی باریکه تهیه شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل با مقادیر ارایه شده حاصل از کد EGS4 مقایسه و مشخص شد که طیف انرژی در انرژی های بالا در کد MCNP4C اندکی بالاتر از کد EGS4 می باشد. انرژی متوسطه باریکه خروجی 2.18MeV بوده که توافق خوبی با نتایج تحقیقات قبلی دارد. در تمامی سطوح ثبت اصلی، با دورشدن از محور مرکزی، پرتوها نرم تر می شوند که این تغییرات در هدف با 1.24MeV بیش ترین و در کولیماتور ثانویه با 0.13MeV کم ترین مقدار می باشد. با عبور پرتوها از ساختارهای مختلف سر شتاب دهنده، باریکه به میزان 0.61MeV سخت تر می شود. توزیع شعاعی شار با عبور از کولیماتور اولیه و فیلتر پهن کننده به میزان 0.6% و 0.05% با مرکز باریکه تفاوت دارند. شار پرتوی در فیلتر پهن کننده به میزان 50.04% کاهش می یابد که بیش تر این کاهش در انرژی های کم می باشد.
    نتیجه گیری
    افزایش انرژی در کد MCNP4C ناشی از نحوه انتخاب کارت قطع فیزیک انرژی می باشد، که سبب گرایش انرژی میانگین باریکه الکترونی به انرژی های بیش تر شده است. کولیماتور اولیه و فیلتر پهن کننده به ترتیب در یک نواختی شار و یک نواختی شار انرژی موثر می باشند. عبور پرتوها از میان تمامی اجزا سر شتاب دهنده سبب سخت تر شدن پرتوها می شود که فیلتر پهن کننده بیش ترین تاثیر را دارد.
    کلیدواژگان: مونت کارلو، باریکه فوتونی، شتاب دهنده، توزیع زاویه ای، توزیع شعاعی، طیف انرژی، MCNP4C
|
  • F. Barzegar, J. Rahab, M.L. Mosavi Pages 1-14
    Introduction
    The combustion of sulfur-containing fossil fuels is a source of environmental pollution. During previous decades, desulfurization of fossil fuels has been considered as a cost-effective and alternative friendly environmental approach. DBT has been widely used as a model compound to screen microorganisms ability for desulfurization. There are several reports on the isolation of DBT-desulfurizing bacteria. In this respect, Rhodococus erythropolis IGTS8 has an desulfurization operon (dsz A,B,C), which can convert DBT, as a source of sulfur, to 2HBP via the 4s pathway.
    Material And Methods
    In this study, the (dsz A,B,C) operon was cloned into the PVLT31 plasmid and then transformed into the E.coli DH5α. Plasmid purification was performed using mini prep and analysied by PCR technique and restriction endonuclease.
    Results
    Desulfurization activity was measured and compared between the recombinant and Rhodococus erythropolis IGTS8, Pesudomonas aeroginosa EGSOX, Pesudomonas putida EGSOX and E.coli cc118λpir by Gibb,s assay and HPLC. Maximum 2HBP production was detected in Pesudomonas aeroginosa EGSOX and E.coli DH5α, respectively.
    Conclusion
    Specific activity for desulfurization of DBT is boosted by increasing the copy number of (dsz A,B,C) operon and sulfur repression can be alleviated by promoter replacement
  • B. Bibak, M. Khaksari, M. Badavi Pages 15-20
    Introduction
    Diffuse brain injury occurs in nearly half of all severe of clinical traumatic brain injuries and has been associated with high mortality. Brain edema is a mortal pathological condition, which is commonly observed in diffuse brain trauma. In the current study, a new model producing diffuse brain injury, without focal brain lesions, was developed in rats, for first time in Iran. Matrials and
    Methods
    Diffuse brain trauma was produced in 45 male rats that they were divided into three groups; control, sham, and trauma group. Rats in two later groups underwent general anesthesia using a mixture of halothane, oxygen and nitrous oxide. A stainless steel disc (1cm in diameter) was firmly fixed to central portion of skull vault using dental acrylic. In the trauma group, a weight of 450g was allowed to drop from the 2m height onto the disc when trauma device was ready. All animal were mechanically ventilated during the treatment. In all groups, pathological studies and measurement of brain edema were performed at 24 hours following injury. Brain edema was evaluated by water content of brain and extravasation of Evans blue (E.B) dye.
    Results
    The results of present study indicated that this technique induces a diffuse brain injury in the rats, as it was shown by a siginificant increase of brain water content in the trauma group compared to the control and the sham groups (p<0.05). In addition, the extravasation of E.B content was significantly more in the trauma group than other two groups (p<0.001). Pathological examinations showed diffuse brain ischemia and brain edema as well.
    Conclusion
    Taken overall, this technique is introduced as a successful and suitable model for studying neuronal and vascular changes associated with diffuse brain injuries.
  • I. Bigdeli, S. Karimzade Pages 21-25
    Introduction
    Nursing is one of the high tensional professions in the health and theraputic services. There are many job stressor, which endanger the mental health of indivduals in this postion. The purpose of this research was to study the relationship between the tension-making factors and mental health among nurses in Semnan.
    Material And Methods
    In the curreny study, 78 of 178 registareted nurses who work at 3 hospitals of Semnan (Amir-al Momenian, Shafa, and Fatemieh hospital), were chosen by radom stratified method. The research was a correlational study. Data was collected using two types of questionnaires; general health questionnaire including 28 questions and occupational exhaustion questionnaire including 25 questions. Data analysis were carried out using pearsons coefficient and T-test.
    Results
    The results of present study showed that:1) There was a significant relationship between the job stress and nurses mental health. 2) No significant relationship was observed between male and female nurses with respect to their mental health. 3) There was a significant relationship between married and single nurses with respect to their mental health. 4) A significant relationship was detected between nurses mental health and their occupational history.
    Conclusion
    Given to these findings, nurses encounter to special tensions due to their occupation and their mental health directly influences on quality of functioning in care of patients. Consequently, reducing stressors by psychological and milieu interventions could improve nurses mental health and subsequently their job efficiency.
  • F. Bineshian Pages 27-35
    Introduction
    Crowded conditions cause increase in the number of infection diseases including mycosis. Asylum seeker camps, as crowded places, play an important role in spreading many infection diseases such as contagious mycosis. The superfacial and coutanous mycosis of man include a wide varity of diseases in which the integument and its appendages, the hair and the nails are involved. Since, the study of mycosis is importance from the aspect of public health, and poor hygiene and other predisposing factors increase mycosis, the present study was performed to assay superficial and cutaneous mycosis and pediculosis in Afghan immigrants.
    Material And Methods
    1400 persons of Afgan immigrants who live in Semnan refuge camp were clinically examined. Their age were between 1 and 90 years old, 811 (57.9%) and 589 (42.1%) were female and male, respectively. A questionnaire was filled for all individuals. A direct preparation was made using 10% KOH from specimences. In addition, a Gram stained preparation was used for yeast like fungi. All specimens were cultured on Sabouraud Dextrose agar with chloramphenicol (Sc) and Sabouraud Dextrose agar with chloramphenicol and cycloheximide (Scc). Statistical analysis was performed using chi-square and odds ratio (95% Confidence Interval).
    Results
    The prevalence of superficial and cutaneous mycosis were found 2.4% for pityriasis versicolor 2.4%, 1.5% for intertriginous candidiasis, 0.9% for onychomycosis and paronychia, 0.7% for trichomycosis axillaris, 0.4% for erythrasma and finally 0.2% for dermatophytosis. The prevalence of pediculosis was 1.4%.
    Conclusion
    Superficial mycosis was more common than cutaneous mycosis. 5.4% of individuals were infected with superficial mycosis compared to 2.6% of individuals with cutaneous mycosis. Although, tinea capitis was more common in children of rural areas in past, Fortunately, the prevalence of disease has decreased more and this survey confirmed this fact as the lowest prevalence was observed for dermatophytosis (0.2%). The present study signifies the importance of mycological examinations in the diagnosis of various mycoses for their effective management. Therefore, mycological examination is necessary to differentiate and treatment of dermatophyte and non-dermatophyte onycomycosis.
  • M. Delavari Heravi, M. Nouri Sistani, A. Ahmadi Pages 37-41
    Introduction
    Nowadays, addiction is considered as one of the greatest social and health problems. Basically, the youth have more tendency toward new artificial addictive drugs rather than traditional opiate drugs. Given the aim for producing these artificial addictive drugs, it will clear that these drugs, chemical or artificial, are produced merely to be used. In other words, teenagers have more tendency toward these attractive drugs. This study was performed to understand the attitude of students about the effects of ecstasy abuse. Matrials and
    Methods
    The present research is a cross-sectional study. Using randomized cluster application, 140 students were chosen from the management students who studying in Tehran University and the Iran University of Medical Sciences. Data were collected through questionnaires.
    Results
    Most students had an average attitude. Average attitude was 32.1 ± 3.61 SD among the students of Iran University of Medical Sciences, while it was 31.1 ± 3.7 SD for the sudents of Tehran University. Using statistical analyze, we found that there is no meaningful relationship between students attitude and background variables such as age, sex and marital status, employment and living in university accomodations. This finding might show that the education level and employment of student parents has no influence on students attitude. Conclsuion: Considering this fact that most of the students had an average attitude and in order to preventing drug abuse, using the social models and norms who can have effect the youth such as TV and cinema artists, athletes, school and university teachers and professors, newspaper and radio are suggested. In addition, performing the comprehensive educational courses are recommended for all students at different ages.
  • Z. Eftekhari, Z. Arani-Kashani, A. Sadollahi, F. Kasbi, J. Bakhtiari, R. Ghorbani Pages 43-48
    Introduction
    The current study was performed to assay motor skills (rapid naming, word and phrase repetition) in 5 years old children that these skills are in close relationship with speech and reading development. The aim of this study was to identify the mean and 95% confidence interval of these developmental aspects in normal 5 years old children in order to finding the normal range of these skills, which are the basis of reading and speaking. Performing a screening test in order to diagnosis, training and treatment of abnormal motor skills in 5-year-old children was another aim of the present study.
    Materials And Methods
    This study was a cross-sectional and descriptive study. All nursery schools affiliated to education and welfare office in Semnan were included in this study. In each nursery school, children with auditory, visual and speech disorders were excluded and 20% of those whose mother tongue was farsi or semnani were selected randomly (a total number of 2256 persons). Statistical analysis was carried out using independent t test and Chi-square test.
    Results
    The means were as follows: rapid picture naming 72 words in 100 seconds, word repetition 4.97, unfamiliar phrase repetition 4.31. There was no significant difference between girls and boys with regard to the above skills.
    Conclusion
    The mean of word repetition in Semnanian 5-year-old children was greater than mean of unfamiliar phrase repetition. Semnanian 5-year-old children's mean of rapid picture naming and word repetition was lower than that of 5-year-old children in Tehran, but in unfamiliar phrase repetition Semnanian 5- year-old children's scores were greater
  • A. Firoozabadi, M.J. Bahredar, M. Kianpoor, J. Omizadeh Pages 49-52
    Introduction
    Physician’s attitude toward an illness is an important factor for proper therapeutic alliance. It can play a negative role in some diseases. In this regard, we attempted to compare the attitudes of medical students toward psychiatric patients at the beginning and the end of their two months curriculum.
    Materials And Methods
    By “Medical Condition Regard Scale” questionnaire, we compare 49 students (28 men, 21 women) at the beginning and the end of 2 months course in psychiatry ward of Shiraz University of Medical Sciences.
    Results
    Female students showed significant improvement in her attitudes at the end of curriculum. However, in male students, attitude change was not significant.
    Conclusion
    These findings can be attributed to different effects of education on men and women. If it were true, we needed proper planning to improve the attitudes of our students and further studies to evaluate probable interfering factors.
  • M. Hossieni, H. Fallah, S.A. Keshavarz Pages 53-59
    Introduction
    Adolescence is one of the most important stages of human growth when the algorithm of nutritional needs establishes. This study aws carried out since there is not available any comprehensive and reliable data about nutritional status and related affecting factors in pupiles who study in the public and private schools of Iran especially in Damghan.
    Materials And Methods
    The present study as a cross-sectional and descriptive study, was performed on 300 pupiles aged 11-14 years old in both public and private schools of Damghan. The questionnaire was composed of four parts: demographic information, weight and height measurements, diet and physical activity.
    Results
    Wasting, natural, overweight and obesity were respectively observed in 10%, 79%, 7% and 4% of pupiles in public schools, while they were respectively 6%, 73%, 16% and 5% for pupiles in private schools (p=0.04). The observed differences were not dependent on sex (p=0.19). Regression analysis showed that the differences in nutritional status can be explained by intake of vitamins B2, B12, as well as intake of daily energy and chocolate in these two types of schools.
    Conclusion
    Wasting in public schools and overweight and obesity in private schools were the nutritional problems of adolescents in Damghan, which must be controlled. In addition, The observed differences in these two types of schools (as a means of different socio-economic status), which were explained by the related factors (different intake of B2, B12, energy and chocolate) could be similarly seen in many adolescents in all over Iran.
  • H.R. Kazerani, M. Jamshidian-Mojaver, A.R. Yusofi-Nasab Pages 61-65
    Introduction
    Manna taranjebin is produced by an insect, Poophilus nebulosus, on camel's thorn plant. The manna has been traditionally used in herbal medicine and recent studies have studied/confirmed some of its therapeutic effects. In this study, some potential toxic effects of taranjebin were studied.
    Materials And Methods
    In the first experiment, 4 groups of 6 mice (25.60.40g) received different doses of taranjebin (0.6-4.8g/kg/d) orally. The control group (n=6) received similar volumes (10ml/kg) of normal saline. In the second experiment, different groups of mice (n=5, 25.6±0.45g) were injected similar doses of taranjebin or placebo intraperitoneally. In both studies, the mice were watched for clinical sings during 10 days of experiments. Weight gains were measured in both experiments, and the mice in the second experiment were blood sampled for assessment of serum urea, creatinine, total bilirubin, alkaline phosphatase (ALP) and alanine aminotransferase (ALT).
    Results
    No significant differences, regarding weight gain or the studied serum parameters, were observed between the control groups and those receiving taranjebin.
    Conclusion
    It is concluded that even in high doses, taranjebin does not exert detectable toxic effects in the studied variables.
  • A.A. Mehranbian, R. Homayouni, M. Hashemi, A. Moradi Pages 67-71
    Introduction
    Ramadan is a lunar month that muslims have food and water intake restricted to night hours except those who have illness that fasting may be harmful for them. We studied the effects of fasting during Ramadan on patients suffering from duodenal ulcer (DU).
    Material And Methods
    84 endoscopicaly documented duodenal ulcer patients were studied. They were divided into two groups (fasting and non-fasting) according to their own decision and treated with Omeprazol (40mg daily). Sign and symptom such as pain, dyspepsia nausea, bleeding and healing of ulcer were studied.
    Results
    Healing rate of ulcer was 79.76% totally. Non-fasting group and fasting group had healing rate of 75.5% and 85.7% respectively. Therefore no significant differences were observed between the two groups considering symptoms, complications or ulcer healing.
    Conclusion
    Patients with duodenal ulcer while are treating with antisecretory agents can fast during Ramadan without any fear of complications.
  • M. Roghani, M. Aghaie Pages 73-77
    Introduction
    Use of medicinal plants for attenuation of hyperglycemia and restoration of lipids to normal level is clinically important. Since garlic and leek are similar regarding some effective substances as well as the antidiabetic effect of garlic, this study was performed to evaluate the effect of chronic oral administration of leek (Allium ampeloprasum) on serum level of glucose, triglyceride, and total cholesterol of diabetic rats.
    Materials And Methods
    In the current study, 36 male Wistar rats were randomly divided into 4 groups, i.e. control, AA-treated control, diabetic, and AA-treated diabetic group. The treatment groups received oral administration of plant-mixed pelleted food (6.25%) for 4 weeks. Serum glucose, triglyceride, and total cholesterol levels were measured in all animals prior to the treatmen as well as two and four weeks after the treatment.
    Results
    Serum glucose levels were increased 4 weeks after the treatment in diabetic group compared to those levels was observed one week before the treatment (P<0.0001) and also AA treatment of diabetic rats did exert a significant hypoglycemic effect as compared to untreated diabetics (p<0.05). In addition, triglyceride levels were increased 4 weeks after the treatment in the diabetic group in comparison with related levels observed one week prior to the treatment (P<0.05) and there was a significant lower level of triglyceride in AA-treated diabetic rats (p<0.05). Furthermore, a similar significant reduction was obtained for treated-diabetic group as compared to diabetic group regarding serum cholesterol level (p<0.01).
    Conclusion
    Oral chronic administration of AA could reduce serum glucose, triglyceride, and cholesterol levels of STZ-diabetic rats.
  • M. Jadidi, S.M.P. Firoozabadi, A. Rashidy-Pour, B. Bolouri, Y. Fathollahi Pages 79-84
    Introduction
    Over the last decade, exposure to electromagnetic waves due to base station antenna has increased. This in vivo study was planned for evaluating the effects of 950 MHz waves of GSM mobile phone system on dentate gyrus long-term potentiation.
    Materials And Methods
    32 naive male Wistar rats (3 months old, 220 + 15 g) were randomly divided into four groups (sham–exposed, continuous 950 MHz, 950 MHz with modulation and 950 MHz GSM field exposed). The exposure program was planned for 10 sessions at 3 days. Animals were exposed to electromagnetic field for 45min in a circular plastic chamber (mean electric field = 50.4 V/m). Immediately after ending exposure, anesthesia was induced for LTP induction. Field potentials were recorded and analyzed using the population spike amplitude, EPSP slope, EPSP slope maintenance and EPSP duration for 60-min.
    Results
    There were no significant differences in population spike amplitude, EPSP slope and EPSP slope maintenance and EPSP duration among the four groups.
    Conclusion
    This experiment provides no evidence indicating that rat's long-term potentiation can be affected by the whole-body exposure to 950 MHz field of GSM mobile phone system.
  • M. Saberian, S. Hajiaghajani, R. Ghorbani, B. Behnam, S. Maddah Pages 85-91
    Intorduction: The main goal for every university is to educate professionals in order to improve the quality of well being of body and mind of the society's members. To approach this important issue, universities needs healthy employees to enable them to educate healthy, qualified, well trained, and sensitive individuals for societies. Therefore, investigation about the health situation of the employee has a prime importance. This study was carried out to evaluate the status of mental health of employees in the Semnan University of Medical Sciences.
    Material And Methods
    The present study was a descriptive-analytical and cross- sectional study. 414 employees of the Semnan University of Medical Ssciences were included in the study. Data were collected using a self-reporting questionnaire (GHQ-28). Then, data were analyzed by SPSS software and also mean, standard deviation, absolute & relative frequency were determined. Statistical analysis was performed by Chi–square, Pearson & Spearman correlation coefficient at the level of 5% and logistic regression analysis.
    Results
    Totally, 28.6% of employees suffered from mental diseases. The most cases were observed among the employees who working in treatment setting (41%) and the least ones observed among the employees who working in office setting. The rate of mental disorders was greater in individuals aged 40-49 (29.3%), women (37.4%), undergraduates (40.7%), singles (60%), as well as the individual who working for 20 or more years (35.2%) in the university. Interpretation logistic regression showed that index of gender, the level of education, and occupation has a significant influence over mental disorder.
    Conclusion
    The rate of mental disorder was 2.5 times more than those reported by WHO, but was similar with those reported in Iran. More investigations are needed for better understanding of the reasons for higher prevalence of mental disorder among women, undergraduates government employees and those individuals who working in treatment setting. The result of these studies can lead to find a solution for this problem.
  • E. Fathemy, A.H. Bakhtiari, D. Elias-Pour, R. Ghorbani Pages 93-99
    Introduction
    Spasticity is one the signs of upper motor neuron injuries. Spasticity is as inter ventional factor result in gait, posture and function difficulties. There are different methods to reduce spasticity such as drug therapy, physical therapy, etc. The physical therapists use bobath inhibitory technipues for decreasing spasticity. The relatively new method in treatment of patients with spasticity is electrical stimulation. There are a controversy in results of studies that evaluate the effects of electrical stimulation on spasticity. The purpose of present study is a comparison between bobath technique with electrical stimulation and bobath technique alone on spastic patients.
    Materials And Methods
    Fourty patients with upper motor lesion who had spasticity in lower extremities participated in the study. The subjects divided into two groups. Group A was received bobath technique with electrical stimulation and group B received only bobath technique. Before and after intervension, the spasticity assessment was performed by measurement of passive dorsiflexion range of motion, Tibialis anterior strength and Gastrocneminus tone with Ashworth scale and H-reflex.
    Results
    The results of this study indicated that the improvement induced by both methods were statistically significant for all parameters measured (p=0.000). In group A, increasing passive dorsi flexion range of motion and decreasing Gastrocnemius tone was greater than group B. These differentes were statiscally significant (p=0/001). However, there was no significant difference between two groups with respect to tibialis anterior strength increase and H-reflex activity decrease.
    Conclusion
    To decrease Gastrocnemius tonicity and increase passive dorsi flexion range of motion, bobath inhibitory with electrical stimulation was more effective than inhibitory technique alone.
  • P. Hejazi, B. Hashemi-Malayeri, M. Shahriari, A. Kazemnejad Pages 101-109
    Introduction
    Previous investigations have shown that Monte Carlo methods are suitable for the simulation of the transportations photon beam in medical linear accelerators. The simulated beams could be used for the measurement of the dose distribution in phantoms and patients’ body. Angular, energy and radial distributions are the most important data of photon beams and can be used for clinical applications of simulation. The phase-space data of the Elekta SL75/25 Linac was simulated for MCNP4C code. In this investigation, we have presented detailed data of the angular, energy and radial distributions at four scoring plate perpendicular to the central axis of the photon beam.
    Materials And Methods
    Firstly, we simulated the linac head geometry and verified it's accuracy. The mean energy and radial intensity distribution of the linac electron beam was determined by the comparison of the simulated and measured percentage depth doses (PDDs) and beam profile curves. Four scoring plates located 0.1cm under the target, the primary collimator, the flattening filter and the secondary collimator were simulated as concentric circles starting at 0.1cm radius and with 0.1cm intervals up to 3.5cm. Thereafter, bremsstrahlung radiations were simulated and transported in the linac head down to the water phantom and the angular, energy and radial distributions at the four scoring plate were scored.
    Results
    Comparison of our results with the previous reports from the EGS4 code indicated that the simulated photon spectra resulted from the MCNP4C code is a little more at high energies. The mean energy was 2.18MeV having being in good agreement with previous investigations. At all the scoring planes, the beam becomes softer as we get away from the central axis of the beam. The maximum and minimum variation happens for the target and the secondary collimators with a value of 1.24MeV and 0.13MeV respectively. The head structures of the linac, altogether, caused a beam hardening of 0.61MeV, but among all the components of the head structures, the flattening filter has most effect in this regard. The radial distributions of the primary collimator and flattening filter indicate a difference of 0.6% and 0.05% from that of the central bin respectively. The photon fluence is reduced to 50.04% after crossing the flattening filter with the majority of them being at low energies.
    Conclusion
    Higher energy noted from the use of MCNP4C Code is due to the energy physics cut-off card used, causing a shift in the mean energy of the primary electrons toward the higher energies and consequently increasing the relevant photon fluence. The primary collimators and the flattening filter have the most effect on the fluence uniformity and the energy fluence uniformity respectively. Passing the radiation through the head structures causes the beam hardening with the flattening having the most effect.