فهرست مطالب

گزیده مدیریت - پیاپی 184 (آذر 1395)

ماهنامه گزیده مدیریت
پیاپی 184 (آذر 1395)

  • 104 صفحه، بهای روی جلد: 90,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1395/10/15
  • تعداد عناوین: 18
|
  • ایده بان: نخبگان
  • چرا افراد شغل خود را ترک می کنند
    ترجمه: سعیده رجائی هرندی صفحه 7
    بررسی فناوری و پایش رسانه های اجتماعی محرک های جدید را نمایان می کنند. تصور کنید به تلفن هوشمندی که شرکت در اختیارتان قرار داده نگاه کرده و متوجه ایمیلی از لینکداین می شوید: «این شرکت ها به دنبال داوطلبانی مانند شما هستند.» شما ضرورتا در جست وجوی شغل نیستید، اما همیشه پذیرای فرصت ها هستید، بنابراین از روی کنجکاوی، روی لینک کلیک می کنید. چند دقیقه بعد رییس شما پشت میزتان ظاهر می شود. او می گوید: «ما متوجه شده ایم شما به تازگی زمان زیادی را در لینکداین می گذرانید، بنابراین، می‎خواستم با شما در مورد شغلتان و این که آیا در این جا خوشحال هستید صحبت کنم.» مثل این که به دردسر افتادید! این یک سناریوی ناخوشایند تجاوز به حریم خصوصی و کنترل بیش ازحد است و خیلی هم دور از واقعیت نیست. ریزش همیشه برای شرکت ها پرهزینه بوده، اما در بسیاری از صنایع به علت بازار کار محدود و ماهیت بسیار مشارکتی مشاغل، هزینه از دست دادن کارکنان خوب در حال افزایش است. (همان طور که کار تیم محورتر می شود، ورود روان بازیگران جدید چالش انگیزتر می شود). بنابراین، شرکت ها بر تلاش خود برای پیش بینی کارکنانی که ریسک بالای ترک سازمان را دارند افزوده اند تا مدیران بتوانند برای بازداشتن آن ها کاری کنند. تاکتیک ها از پایش الکترونیک عادی تا تجزیه وتحلیل پیچیده زندگی رسانه اجتماعی کارکنان گسترده اند.
  • ایده بان: رسانه های اجتماعی
  • ساخت ویدئوهای اغواگر برای مدیران ارشد
    ترجمه: سعیده رجائی هرندی صفحه 10
  • ایده بان: سازمان ها
  • ما انواع تنوع را تجمیع می کنیم
    ترجمه: سعیده رجائی هرندی صفحه 11
    تنوع را می توان بر اساس گروهی از ابعاد (قومیت، جنسیت، مهارت‎ها و غیره) اندازه گیری کرد. یک گروه ممکن است در یک یا چند بعد متفاوت و در سایر ابعاد همگن باشد. اما مردم به راستی در تشخیص این ظرافت بد هستند. اگر یک گروه به هیچ وجه متنوع نیست، یک نقص در فرایند شناختی ما می تواند منجر به درک آن به‎عنوان متنوع از هر جهت شود: انحرافی که ممکن است به توضیح دلیل چالش برانگیز ماندن پذیرش برای بسیاری از شرکت ها کمک کند. این نتیجه گیری پژوهشگران دانشگاه استنفورد است که چندین آزمایش برای ارزیابی درک افراد از تنوع انجام دادند. در یک آزمایش، شرکت کنندگان به چهره چندین گروه نگاه کردند؛ دوسوم تمام گروه ها مرد و برخی از لحاظ نژادی متفاوت بودند. هنگامی که درمورد سطح تنوع جنسیتی سوال شد، احتمال زیادی وجود داشت که افراد گروه هایی با تنوع نژادی را به عنوان دارای تنوع جنسیتی بیش تر گزارش کنند. در آزمایش دیگر، احتمال زیادی وجود داشت گروه هایی که پیراهن هایی با رنگ های متفاوت پوشیده بودند، در حالی که یک وظیفه را انجام می دادند، بعدا بگویند تیم آن ها نسبت به گروهی که پیراهن با رنگ مشابه پوشیده بودند، از نظر جنسیتی متنوع تر است، گرچه تمام گروه ها ترکیب یکسانی از مردان و زنان داشتند. این تاثیر در ازای نشانگرهای تنوع نامشخص تر هم وجود دارد. برای نمونه، شرکت کنندگان دو آزمایش دیگر به اشتباه گروه ها را دارای تنوع نژادی بالا برآورد کردند، زمانی که آن ها شامل افرادی با مهارت های برنامه نویسی مختلف بودند.
  • ایده بان: حاکمیت
  • رد افسانه سرمایه گذار منفعل
    ترجمه: سعیده رجائی هرندی صفحه 12
  • دیده بان پژوهش
  • داشتن برنامه جایگزین از عملکرد می کاهد
    آلیسون بیرد ترجمه: دکتر احمد عیسی خانی صفحه 13
    پژوهش: جیایی شین از مدرسه بازرگانی ویسکانسین و همکارش کاترین میلکمن از مدرسه وارتون به 160 دانشجو، کار جمله چینی را محول کردند و قول دادند در صورت داشتن عملکرد خوب به آن ها یک شکلات انرژی زا بدهند. قبل از دریافت متن مورد نظر، از نیمی از مشارکت کنندگان خواسته شد به راه های مختلف برای گرفتن غذای مجانی در دانشکده در صورت برنده نشدن شکلات فکر کنند. کسانی که درباره برنامه های جایگزین فکر کرده بودند، نسبت به کسانی که در این باره فکر نکرده بودند در مجموع، جملات کم تری را مرتب کردند. چالش: آیا هنگامی که درباره اقدامات لازم در صورت عدم دستیابی به اهداف فکر می کنیم، احتمال موفقیت مان کم تر می شود؟ آیا برنامه های جایگزین نتیجه عکس دارند؟ پروفسور شین از پژوهش خود دفاع کنید؟ شین: این فرضیه ما بود و نه تنها در این مطالعه بلکه در آزمایش های پیگیری که از رویکرد مشابهی استفاده کردیم (ولی پاداش ها متفاوت بودند، مانند زمان اضافی و پول توجیبی اضافی) نیز مورد تایید قرار گرفت. به زعم ما وقتی دستیابی به یک هدف نیازمند تلاش است نه شانس، داشتن برنامه جایگزین با کاستن از میزان اشتیاق به هدف می تواند به عملکرد لطمه بزند. ما این موضوع را در مطالعه سوم مشاهده کردیم که در آن از مشارکت کنندگان درباره میزان تمایل شان به کسب جایزه یک دلاری وعده داده شده نظرخواهی کردیم. کسانی که از ایشان خواسته شده بود به برنامه جایگزین فکر کنند، اعلام کردند نسبت به دیگران تمایل کم تری به دریافت جایزه نقدی دارند. آن ها در حین کار از چنین تغییری در ذهنیتشان آگاه نبودند، اما انگیزه کم تری داشتند، بنابراین تلاش کم تری اعمال می کردند که به نتیجه کار لطمه می زد.
  • داستان موفقیت
  • شکل دادن به فرهنگ از طریق بنگاه اجتماعی
    کانی داک ورث ترجمه: دکتر جعفر خیرخواهان صفحه 15
    نویسنده در سال 2003 در سفری همراه با هیات نمایندگی آمریکا از افغانستان بازدید کرد. هدف از سفر، یافتن راه هایی برای بهبود وضع زنان بود. ایده ای که وی داشت، راه اندازی کسب وکاری بود تا زنان افغانستان را استخدام کند تا محصولی تولید کنند که او بتواند در بازار آمریکا به فروش برساند. در این سفر برخی قالیچه های دستبافت چشم وی را گرفت، آن ها را به آمریکا برد و به دنبال تامین مالی اولیه گشت. سرانجام شرکت غیرانتفاعی معاف از مالیات «آرزو» را تاسیس کرد و شروع به ایجاد زنجیره عرضه مسئولانه اجتماعی کاملا جدیدی کرد. هدف شرکت آرزو ایجاد مدل کسب وکار پایداری بود که مشاغل با درآمد مناسب را به رفتارهایی پیوند دهد که با گذشت زمان هنجارهای فرهنگی را تغییر می دهد. شرکت وی با سرپرستان مرد هر خانواده درباره «قرارداد اجتماعی» صحبت می کرد که شرایط را برای زنان خانه دار برای تبدیل شدن به بافنده قالی برای وی مهیا می کرد: همه بچه ها (شامل دختران) باید تمام وقت در مدرسه های دولتی درس بخوانند و همه زنان باید از دیوارهای خانه «بیرون بیایند» و در کلاس های سوادآموزی آرزو شرکت کنند یا در هنگام حاملگی به درمانگاه بروند. وقتی این مدل کسب وکار اجرا شد، استخدام قالیباف ها نیاز به اطلاع رسانی خانه به خانه داشت. اما همین که این خبر همه جا پخش شد که پرداخت شرکت به شکل حقوق ماهانه (به جای کارمزدی) است و اگر قالی باکیفیت تحویل دهند، پاداش ویژه دریافت می کنند، خانواده ها خودشان متقاضی پیوستن به طرح شدند. امروزه هرکس خواهان استخدام در شرکت آرزو باشد باید وارد فهرست انتظار شود. اینک بافندگان شرکت باسواد هستند (در حالی که نود درصد زنان افغان بی سواد هستند) و بیست درصد آن ها یک بچه خود را به دانشگاه فرستاده اند. کار کردن و کسب درآمد به عزت نفس و اعتبار آن ها کمک کرده و مردان روستاهایی که شرکت آرزو در آن جا فعال است به این زنان به عنوان انسان هایی توانمند می نگرند.
  • نگاه ویژه به بینش مصرف کننده
  • عناصر ارزش
    اریک آلمکوییست، جان سینیور، نیکلاس بلاچ ترجمه: دکتر محمد مهدی پرهیزگار، لیلا بندری صفحه 20

    به دشواری می توان تعیین کرد مصرف کنندگان به راستی به چه چیزی ارزش می دهند. این امر به لحاظ روانشناختی نیز پیچیده است. اما عناصری همگانی هم برای ارزش وجود دارند و برای شرکت ها فرصت هایی ایجاد می کنند تا عملکردشان را در بازارهای موجود یا برای ورود به بازارهای جدید بهبود بخشند. تحلیل نویسندگان نشان می دهد ترکیب مناسب این عناصر باعث وفاداری بیش تر مشتری، تمایل بیش تر مصرف کنندگان برای آزمودن یک شناسه خاص و رشد پایدار درآمد می شود. سه دهه تجربه در انجام پژوهش مصرف کننده و مشاهده مشتریان شرکت ها، نویسندگان این مقاله را که همه از شرکت بین و شرکا هستند، بدین نتیجه رساند که سی «عنصر ارزش» را شناسایی کنند. مدل آن ها ریشه مفهومی خود را از «سلسله مراتب نیازهای» آبراهام مازلو می گیرد و با تمرکز بر مردم به عنوان مصرف کننده گسترش می دهد: رفتار مردم را در مورد محصولات و خدمات شرح می دهد. آن ها عناصر را در یک هرم و طبق چهار نوع نیاز مرتب می کنند: نیازهای «کارکردی» را در قاعده هرم آورده و پس از آن نیازهای «احساسی»، «تغییردهنده زندگی» و سپس «تاثیر اجتماعی» را که در راس هرم قرار می گیرد، می آورند. نویسندگان، مثال هایی از دنیای واقعی می زنند تا نشان دهند شرکت ها چگونه از عناصر ارزشی برای افزایش درآمد بهره می برند، طراحی محصول را برای برآوردن بهتر نیاز مشتری اصلاح می کنند، ضعف ها و قوت ها از نگاه مشتری را می بیند و خدمات را به صورت تجمیعی می فروشند.

  • کار مشتریان خود را بشناسید
    کلیتون کریستنسن، تادی هال، کارن دیلون، دیوید دانکن ترجمه: حسن خزایی، حامد محمدی صفحه 30
    شرکتها هیچ گاه این قدر درباره مشتریان نمی دانستند، اما فرایندهای نوآوری آن ها را ادامه می دهند. چرا؟ با توجه به گفته های کریستینسن و همکارانش، توسعهدهندگان محصول، زیاد بر نمایه های مشتریان تمرکز می کنند و دنبال هم بستگی میان داده ها هستند. در عوض، شرکتها برای خلق محصولاتی که مشتریان به راستی خواهان خریدشان باشند، باید «کاری» را هدف گیرند که مشتری درصدد انجامش است. برخی کارها کوچک هستند و شاید خیلی مهم نباشند (مثل وقت گذرانی) و برخی بزرگ هستند (مثل یافتن شغلی رضایت بخش تر). وقتی محصولی را می خریم، اساس آن را برای انجام کاری «استخدام» می کنیم. اگر آن محصول نتواند کار ما را انجام دهد یا نیاز ما را برطرف سازد، آن را «اخراج» می کنیم و دنبال چیز دیگری می گردیم تا مسئله را حل کند. کار ها چندوجهی هستند: هرگز در وظیفه خلاصه نمی شوند و جنبه های عاطفی و اجتماعی قدرتمندی دارند. شرایطی هم که مشتریان سعی در انجام «کار» در آن ها دارند، بسیار مهمتر از ویژگی های خریدار است. تجارب سازندگان خانه هایی را در نظر گیرید که می خواستند برای بازنشسته ها مجتمع های آپارتمانی کوچک بسازند. فروش ضعیف بود تا آن که سازنده ها فهمیدند کسب وکار آن ها ساخت وساز نیست، بلکه گذار مرحله ای از زندگی است. به جای افزودن ویژگی های بیش تر به آپارتمان ها، آن ها خدماتی برای کمک به خریداران در اثاث کشی و تصمیم گیری درباره آن چه باید نگه دارند و آن چه دور بریزند ارائه کردند. آنگاه فروش اوج گرفت. کلید نوآوری موفق، تعیین کارهایی است که عملکرد ضعیفی در زندگی مشتری دارند و سپس طراحی محصولات، تجارب و فرایندهایی در ارتباط با آن کارهاست.
  • چگونه یک موتور بینش ایجاد کنیم
    فرانک وندندریست، استن استانوناتان، کیت وید ترجمه: نازنین وارسته صفحه 41
    موفق ترین شرکت ها فقط محصولات خوب و سیستم های توزیع قوی ندارند: آن ها درکی عمیق از مشتریان دارند. چنین چیزی طبیعتا نیازمند میزان زیادی داده های بازاریابی است، اما نویسندگان مقاله می گویند که علاوه بر این به یک «موتور بینش» نیاز است: دسته ای از ساختار ها، افراد و فرایند ها که داده ها را به استراتژی عملی تبدیل می کنند. سازمان های کارامد چگونه این نوع مشتری مداری را محقق می سازند؟ پژوهش های گسترده شرکت متبوع نویسنده اصلی مقاله نشان می دهند که هفت ویژگی عملیاتی برای یک گروه متعالی بینش ها و تحلیل ها حیاتی هستند: باید در جمع آوری داده ها مهارت داشته باشد، از بخش های دیگر مستقل باشد، در برنامه ریزی کسب و کاری درگیر باشد، مشارکت کننده باشد، آماده آزمایش با تکنولوژی ها و برنامه های جدید باشد، آینده محور باشد و در تصمیم گیری های استراتژیک فعال باشد. علاوه بر این، افرادی که عضو موتور بینش هستند دارای سه خصوصیت مشترک هستند: ذهنیت تمام مغزی دارند (هم خلاقانه و هم تحلیلی فکر می کنند)، روی توسعه کسب و کار تمرکز دارند و در رساندن پیام های خود توسط قصه گویی جذاب به جای روخوانی داده ها، تاثیر گذار هستند. نویسندگان، هر یک از این خواص را با استفاده از مثال یونیلیور، غول محصولات مصرفی، توضیح می دهند. گروه بازارهای مصرف کننده و بینش های یونیلیور، گل سر سبد موتورهای بینش قدرتمند، به این شرکت کمک کرده تا رشد درآمد و فروش چشمگیری داشته باشد.
  • بچه های امروز مدیراین فردا
    سیده زینب حسینی نسب بازکیایی صفحه 54
  • چگونه طرف مذاکره را وادار به انصاف کنیم
    ماکس بازرمن، دانیل کانمن ترجمه: دکتر شهلا برج علی لو صفحه 56
    تاکتیکی که از مذاکرات کارگری وام گرفته شده، می تواند مفید واقع شود. در نزاع های حقوقی، شکایت های اعتراضی بیمه و مذاکرات خصومت آمیز مشابه، ممکن است یکی از طرفین ادعای سنگینی داشته باشد یا پیشنهادی بی ربط ارائه کند. اگر هم دیدگاه طرف مقابل غیرمنطقی باشد، ممکن است شما هم نتوانید معقول عمل کنید. اما اگر دو طرف از ابتدا با دیدگاه واقع بینانه وارد بحث شوند، پیشنهادهایشان کمابیش هم تراز خواهند بود و مذاکره میان آن ها با احتمال بیش تری به شکل متمدنانه، سریع و منصفانه پیش خواهد رفت. چگونه مذاکره کننده ای که از همان ابتدا می خواهد منصفانه برخورد کند، مطمئن شود طرف مقابل نیز به همین میزان منطقی خواهد بود؟ نویسندگان مقاله چالش «داوری پیشنهاد نهایی» را برای حل این مسئله پیشنهاد می کنند. این رویکرد در دهه 1960 در مذاکرات کارگری مورد استفاده قرار می گرفت، به این ترتیب که شما در ابتدا یک پیشنهاد کاملا منصفانه ارائه می دهید و سپس (اگر طرف مقابل غیرمنطقی بود) پیشنهادهای متفاوت و متناقض دو طرف را به یک داور ارائه می کنید تا یکی از آن ها را انتخاب کند، نه این که میان آن ها مصالحه ای ایجاد کرده و پیشنهادی حد وسط ارائه کند (خروجی معمول داور ی های مرسوم). نویسندگان شرح می دهند که چگونه شرکت ای.آی.جی این رویکرد را به کار گرفته و چگونه شرکت های دیگر می توانند آن را مورد استفاده قرار دهند.
  • آکندن خدمات با محصولات
    موهانبیر سوآنی ترجمه: کمیل رودی صفحه 64
    برخلاف تولیدکننده های کالا، شرکت‏های خدمات حرفه‏ای گران بها، به طور سنتی تنها رشد درآمد خطی را تجربه می کنند. علت آن است که فروش بیش تر خدمات به معنای به خدمت گرفتن حرفه ای های بیش تر است که حاشیه سود را محدود می کند. تامین کنندگان هوشمند خدمات مشاوره، حقوقی و حسابداری و سایر خدمات، از فناوری به نفع خود بهره می برند. آن ها ابعاد روزمره و مشخصی از فعالیت شان را خودکارسازی می کنند و بدین ترتیب این فعالیت ها از اساس به شکل محصول درمی آیند. آن ها می توانند با ترکیب این محصولات با اندیشه انسانی (در موضوعاتی که نیازمند دانش یا داوری بیش تر است) به مشتریان خدمات بهتری با هزینه کم تر ارائه کنند. این مقاله راهنمای توسعه محصول برای شرکت های خدمات حرفه ای است. نویسنده، سه مرحله کلیدی این فرایند را توضیح می دهد: (1) کشف محصولات بالقوه: فرصت های خودکارسازی را با بررسی الگوهای خدمات خود و هدفگیری فعالیت هایی شناسایی کنید که همواره انجام می شوند و دانش کمی نیاز دارند. (2) توسعه محصول: از الگوریتم ها و هوش مصنوعی برای آفرینش ابزارهای «هوشمند» استفاده کنید تا حجم بالایی از فعالیت های کم تر پیچیده را مدیریت کنید. (3) پول سازی از محصول: اخذ بها در برابر وقت و مواد اولیه را متوقف کنید و اول به قیمت گذاری تراکنش محور روی آورید و سپس وارد مدل های نتیجه محور شوید. مهم است که موازی این فرایند، تیمی فراکارکردی ایجاد کنید که بر توسعه محصول تمرکز داشته باشد. در نگاه بلندمدت، مجبور خواهید بود زمان و پول خود را قبل از برداشت سود تنیده خدمات با محصولات، سرمایه گذاری کنید.
  • اثر رسوایی
    بوریس گرویسبرگ، اریک لین، جورج سرافیم، رابین آبراهامز ترجمه: معصومه عارف صفحه 74

    مدیرانی که در رزومه خود سابقه کار در یک شرکت بدنام را دارند، در بازار شغل تاوان می دهند، حتا اگر هیچ نقشی در آن مشکل نداشته باشند. از آن جا که اثر رسوایی پایدار است، شرکتی که مدت ها قبل ترک کرده اید می تواند بر تحرک شغل فعلی و آتی شما (اگر جبران خدمت را به حساب نیاوریم) اثر بگذارد. به طور کلی، دریافتی مدیرانی که از این اثر متضرر می شوند حدود چهار درصد کم تر از همتایانشان است. نویسندگان این پژوهش معتقدند نمی توان این ریسک را کنترل کرد، اما می شود برایش برنامه ریزی شود. آن ها سه گام را برای جان به دربردن از رسوایی شرکتی پیشنهاد می دهند. 1. پیشقدم باشید. شفافیت و عدم پنهان کاری کلیدهای غلبه بر بدنامی هستند. مدیریابانی که روی داوطلبان کار می کنند می توانند به شما کمک کنند روایت کامل، شفاف و خلاصه ای را برای مدیران استخدام کننده آماده کنید. 2. از شهرت و اعتبار دیگران در شبکه خود وام بگیرید و بی گناهیتان را با همکاری اثبات کنید. شرکت هایی که در پی مدیر هستند می توانند هم مرجع باشند و هم حامی. 3. شغل «احیاکننده ای» بیابید که در آن بتوانید روایت متقاعدکننده ای برای غلبه بر داستان رسوایی بسازید.

  • مدیریت بر خود
  • چگونه با دشوارترین تصمیم های خود دست و پنجه نرم کنیم
    جوزف باداراکو ترجمه: علی سینا قدس صفحه 86
    دشوارترین تصمیم هایی که مدیران باید بگیرند در موقعیت هایی است که برای گردآوری اطلاعات آن، سخت کار کرده و بهترین تحلیل هایی که می توانستند را انجام داده اند، اما هنوز نمی دانند چه کار باید کنند. سپس قضاوت که ترکیبی از تفکر، احساسات، تجربه، تصور و خصوصیات شخصیتی است، نقشی حیاتی پیدا می کند. نویسنده پنج سوال عملیاتی را برای ارتقای شانس اخذ تصمیمی منطقی و درست پیشنهاد می کند: • برآیند پیامدهای گزینه های من چیست؟ • تکالیف اصلی من کدامند؟ • در شرایط موجود چه چیزی به بهترین شکل کار می کند؟ • ما که هستیم؟ • با چه چیزی می توانم کنار آییم؟ نویسنده می گوید هر پنج سوال باید پاسخ داده شوند. «هر پرسش یک صدای مهم از گفت وگویی با قدمت چند صد ساله برای رسیدن به تصمیمی درست و منطقی با در نظر گرفتن یک مشکل جدی و دشوار با نتایجی جدی و دشوار برای دیگران است. » اگر این پرسش ها را به درستی به کار بندید، خواهید دانست که با رویکرد درست روی مسئله کار کرده اید: نه فقط به عنوان یک مدیر خوب، بلکه به عنوان انسانی متفکر.
  • موردکاوی
  • عشق ناکام در محیط کار
    نایل بیردن ترجمه: غزاله احمدزاده صفحه 92
  • نقد
  • آیا پروژه اروپا شکست خورده است؟
    دیوید چامپیون ترجمه: یحیی یحیایی صفحه 99
    ده سال پیش، پروژه اروپا یک موفقیت بی نظیر به نظر می آمد و آلمان دوباره متحد شده و در مرکز دومین بازار بزرگ دنیا (اتحادیه اروپا) قرار داشت: غول اقتصادی متشکل از 27 کشور که بسیاری از آن ها از واحد پولی یکسان یورو استفاده می کردند. شهروندان اتحادیه اروپا آزاد بودند که در هر یک از کشورهای عضو، زندگی و کار کنند و کنترل ها در سرتاسر مرزها آسان و ساده بود. برای مدت ها به نظر می رسید اتحادیه اروپا به آن چه فرانسیس فوکویاما از آن به عنوان «پایان تاریخ» یاد کرده بود، دست یافته است. اما اکنون آینده پروژه اروپا کم فروغ می نماید. نگرانی ها در مورد مهاجرت، بحران پناهجویان را شدت بخشیده و به افزایش ملی گرایی افراطی جناح راست کمک کرده است. تمام این با رکود منطقه ای مزمن که باعث ایجاد زنجیره ای از بحران های بدهی عظیم شد و نابرابری فزاینده در میان کشورهای عضو را تشدید کرد. شاید شگفت انگیز نباشد که چرا انگلیسی ها در یک همه پرسی در امسال به خروج از اتحادیه اروپا رای دادند. بسیاری از رای دهندگان و سیاست‏گذاران اعتقاد داشتند اقتصاد و امنیت این کشور از جدایی از اتحادیه اروپا سود خواهند برد.
  • کارراهه
  • جیمی جانسون
    دانیل مک گین ترجمه: اسدالله باسمچی صفحه 102
  • خلاصه برای مدیران به زبان انگلیسی
    صفحه 103