فهرست مطالب

آفاق علوم انسانی - سال دوم شماره 14 (خرداد 1397)

نشریه آفاق علوم انسانی
سال دوم شماره 14 (خرداد 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/31
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سپیده اخوان *، تکتم ملاحی، کامبیز پوشنه، علی اکبر خسرو بابادی صفحات 1-14
  • مینو شریفی دروازه، جواد شیرکرمی *، مرضیه شریفی دروازه صفحات 15-28
    این پژوهش با هدف مطالعه عوامل مرتبط با عملکرد تحصیلی دانش آموزان بر اساس نظریه اسناد واینر انجام شد. تمرکز این گونه نظریه ها بر تحلیل های علت و معلولی است که معمولا افراد آن ها را در ، رفتارها و عملکردها، موفقیت ها و شکست های خود دخیل می دانند. افراد دارای منبع کنترل درونی رویدادهای مثبت زندگی را نتیجه برنامه ریزی و کوشش خود دانسته و مسئولیت ها و پیامدهای ناشی از آن را معمولا می پتیرند. اما افرادی که منبع بیرونی کنترل دارند، معمولا اقبال و شانس و یا اشخاص دیگر را عامل اصلی نتایج، رفتارها و عملکردهای خود می دانند. پژوهش حاضر از نوع توصیفی است که از شیوه های پیمایشی و اسنادی استفاده شده است. جامعه آماری شامل دانش آموزان پسر سال سوم دوره متوسطه اول شهر دهلران بود. با استفاده از آزمون t مستقل و آزمون واریانس یک طرفه، داده ها و اطلاعات مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که میان نشانگان مربوط به عوامل مو ر بر عملکرد تحصیلی در سطوح ضعیف، متوسط و خوب (از نظر عملکرد تحصیلی) تفاوت معناداری وجود دارد. در ادامه با استفاده از آزمون تعقیبی مشخص شد که در همه عوامل، گروه ضعیف در مقایسه با دو گروه متوسط و قوی، ابعاد اسناد را بیشتر بهکار برده است.
    کلیدواژگان: نظریه اسناد، مسئولیت پتیری، موفقیت تحصیلی، شکست تحصیلی
  • سیده مهتاب سهرابی، محمد عقیقی صفحات 29-44
    با گسترش جمعیت و به تبع آن گسترش صنایع خدماتی در سالهای اخیر بیش از هر زمان دیگر رقابت در خرده فروشی ها به ویژه فروشگاه های زنجیرهای شدیدتر شده است .امروزه فروشگاه های زنجیرهای با تنوع کالایی سعی در تا یرگتاری بر نگرش مصرفکنندگان میباشند این تحقیق با استفاده از روش اسنادی کتابخانه ای با مروری با مفاهیم و نظریه های رفتار مصرف کننده در ارتباط با تا یرات محیط فروشگاه، محیط ارایه خدمات در فروشگاه و احساسات مصرف کنندگان در محیط خرید بدین نتیجه رسید که؛ محیط فروشگاه به ویژه محیط فروشگاه های زمانی قادرند مشتریان را به مصرف متنوع ترغیب کنند که انواع نشانه های اجتماعی-انسانی، طراحیشده، محیطی و معاملاتی داخل و بیرون فروشگاه بر ارزیابی شناختی و عاطفی مشتریان تا یر گتارد و علاوه بر رساندن اطلاعات لازم کالاها خرید جتابی را برای مصرف کنندگان به ارمغان بیاورد. بنابراین در یک فروشگاه زنجیرهای وجود کارکنان ماهر در کنار چیدمان مناسب قفسه ها و کالاها، طراحی مناسب نورپردازی، وجود فضاهای کافی برای استراحت یا تعامل مشتریان تنها از نشانه های کوچکی است که میتواند مشتریان را ترغیب به تنوع طلبی در خرید نماید. طبیعی است مهیاشدن فضای مناسب فروشگاهی میتواند احساسات مصرف کنندگان را نسبت به فروشگاه مثبت نماید و لتت خرید را دو چندان نماید.
    کلیدواژگان: رفتار مصرف کننده، محیط خدمت، احساسات مصرف کنندگان، فروشگاه های زنجیرهای
  • مازیار ابراهیمی *، مهرداد رمضانی پور صفحات 77-92
    مراکز شهرها بعنوان هسته تشکیل دهنده و مراکز حیاتی شهرها به شمار می روند، زیرا بسیاری از مولفه های اجتماعی شهروندان هر شهری از قبیل هویت، حس تعلق، آرامش خاطر و حتی پایداری اجتماعی تا حدودی از آن نشاات می گیرد. تجدید حیات مراکز شهری از جنبه های اقتصادی، اجتماعی ایده پیاده راه در مراکز شهری از ،و زیست محیطی بر کیفیت زندگی شهروندان تا یر بسزایی دارد روش های سودمندی است که می توان با ایجاد اصولی و برنامه ریزی شده آن هم در حفو و نگهداری سایت های تاریخی و مرکزی شهرها کوشید و هم از سویی دیگر در ارتقا روحیه شهروندان از منظر اجتماعی و با احداث محیطی همگانی جهت گشت و گتار و خرید به اقتصادی پرتحرک و توسعه گردشگری شهری دست یافت. هدف از این پژوهش بررسی تجدید حیات مراکز شهری با محوریت پیاده راه سازی و نقش آن در توسعه گردشگری شهری می باشد، این پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی تحلیلی است و گردآوری اطلاعات نیز بروش اسنادی یا کتابخانه ای می باشد، که تلاش شده با مطالعه تحقیقات داخلی و خارجی مرتبط با موضوع مورد نظر، تا یر آفرینش مراکز شهری با تاکید بر پیاده راه سازی در توسعه گردشگری شهری مورد واکاوی و تجزیه و تحلیل قرار گیرد.یافته ها نشان می دهد توسعه گردشگری شهری با محوریت پیاده مدارسازی و تجدید حیات مراکز شهرها تا یر مستقیم و مثبتی بر رفاه اقتصادی، افزایش تعامل اجتماعی و افزایش گردشگران خواهد گتاشت.
    کلیدواژگان: گردشگری شهری، مراکز شهری، پیاده راه سازی
  • غفار زارعی، فریدون سعیدی ابواسحقی * صفحات 93-106
    هدف پژوهش حاضر بررسی اندیشه سیاسی از منظر فیلسوف شیعه ایرانی ملاصدرا در سال 1397 بود. روش تحقیق در تحقیق حاضر منطبق بر روش تحلیلی- توصیفی و نیز کتابخانه ای میباشد .شامل مراحل مطالعه اولیه، فیش برداری، مرور، بازنویسی فیش ها و نتیجه گیری می باشد. از این منظر، سیاست و نظام اجتماعی به عنوان نظامی در جهت هدایت انسان برای دستیابی به کمال مطلق توصیف و تشریح می شود. از دیدگاه حکمت متعالیه، سیاست باید کامالا مبتنی بر شریعت و توحید باشد. مهم ترین کار ویژه حکومت دینی در این بینش، اجرای قوانین الهی است که به رهبری انبیا، اوصیا و اولیا برای نیل به سعادت صورت می گیرد؛ در واقع، این افراد دانش و توان هدایت بشر به سوی حی متاله شدن (انسان کامل) را دارا هستند. اندیشه سیاسی صدرالمتالهین بخشی از میراث علمی اوست؛ اجتماعی ایران معاصر و به ویژه نقش علمای – اندیشه ای که توجه به آن برای بررسی تحولات سیاسی پیرو مکتب متعالیه چون علامه طباطبایی، امام خمینی و شهید مطهری که در بیداری فکر دینی و سیاسی و احیای انگیزه های اصلاح گرایانه نقش اساسی داشته اند، ضروری است.
    کلیدواژگان: اندیشه سیاسی، ملاصدرا، فیلسوف شیعه