فهرست مطالب

نشریه آفاق علوم انسانی
سال دوم شماره 19 (آبان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/13
  • تعداد عناوین: 6
|
  • داریوش شعبان صفحات 1-14
    شناخت واقعیت های دنیای پیرامون افراد تا حدود زیادی مبتنی بر تصویری است که رسانه ها به ویژه مطبوعات ترسیم می کنند. در این میان، نقش مطبوعات محلی به عنوان تصویرساز و تصویرپرداز وقایع و رویدادهای محلی بسیار با اهمیت است و این نشریات با مجموعه ویژگی ها و کارکردهای ذاتی که دارند اگر در بستری مناسب و درست هدایت شوند، می توانند در ابعاد مختلف حیات اجتماعی جامعه خود به نقش آفرینی بپردازند، بنابر این توسعه کمی و کیفی مطبوعات محلی برای پیشبرد اهداف توسعه ای در ابعاد مختلف منطقه ای و ملی ضرورت دارد و لازمه آن شناخت ویژگی ها و کارکرد ها، مسائل و مشکلات فراروی این نشریات است. در این نوشتار به منظور آشنایی با مقوله مطبوعات محلی به تعریف مطبوعات محلی، تاریخچه، ویژگی ها و کارکردها، مشکلات و چالش ها و نقش مطبوعات محلی در توسعه پرداخته می شود.
    کلیدواژگان: Dariush، shaban1395@yahoo، com
  • بهنام صفایی اصل صفحات 15-30
    انسان از دیرباز، در اندیشه استفاده مفید و کارا و ثمربخش از توانایی ها، امکانات و منابع در دسترس خود بوده است. در عصر کنونی این امر بیش از هر زمان دیگری مورد توجه جدی قرار گرفته است.  1395 می - هدف از انجام این پژوهش اندازه گیری بهره وری بخشی در اقتصاد ایران در سال 1385 باشد.
    روش
    اولین گام در اندازه گیری بهره وری، اندازه گیری ستانده است. گام بعدی شناسایی انواع نهاده و اندازه گیری آن هاست. آن گاه بهره وری با تقسیم ستانده بر نهاده به دست می آید و یا بر طبق تعریف سولو، بهره وری به عنوان باقیمانده ای از نرخ رشد ستانده و نهاده نتیجه می شود. نرم افزار می باشد. EXCEL و MATLAB های به کار رفته در این پژوهش نرم افزارهای یافته ها علی رغم کاهش نرخ رشد بهره وری عوامل کل در سطح کلان روند بهره وری در بخش هایاقتصاد دارای تفاوت های قابل توجهی بوده است. اندازه گیری بهره وری با استفاده از روابی بین بخشی متفاوت از حالتی است که روابی بین بخشی در نظر گرفته نشود. 
    نتایج
    در مدل داده – ستانده رشد بهره وری عوامل کل معادل منفی نرخ رشد قیمت ها می باشد.  بخش صنعت و معدن به علت تامین بالاترین درصد نهاده های واسطه ای سایر بخش ها، به عنوان موثرترین بخش به شمار می آید.
    کلیدواژگان: اندازه گیری بهره وری، اقتصاد ایران، بخش های اقتصاد، پیشرفت اقتصاد
  • شهین چوپانی، مریم اکبری صفحات 31-54
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه ادراط شایستگی، امیدواری تحصیلی و سبک های اسنادی در دانش آموزان پسر با اختلالات ایذایی و عادی در دوره ابتدایی انجام گرفت. طرح تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی و ازلحاظ روش اجرا از نوع پس رویدادی و مقایسهای میباشد که در آن دو گروه وجود دارد. - جامعه آماری پژوهش، کلیه دانش آموزان پسر پایه چهارم، پنجم و ششم ابتدایی سال تحصیلی 97 96 در شهرستان دیواندره میباشند. بدین منظور 100 نفر دانشآموز که 50 نفر آنها عادی و 50 نفر  دیگر با نشانگان اختلالات ایذایی میباشند به عنوان نمونه) با اجرای درجه بندی اختلال سلوط )فرم معلمان (و مصاحبه ساختار یافته( به صورت در دسترس انتخاب شدند. بعد سه مقیاس ادراط شایستگی هارتر امیدواری تحصیلی) خرمایی و کمری، 1396 (و سبک های اسنادی کازلو و تانن در هردو گروه اجرا و مقایسه شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون مانوا) تحلیل واریانس یکراهه( استفاده گردید. یافته ها نشان داد که بین نمرات ادارط شایستگی، امیدواری تحصیلی و سبک های اسنادی تفاوت معنادار وجود دارد.
    نتیجه گیری
    از یافته های پژوهش حاضر چنین می توان نتیجه گیری نمود که می توان با آموزش این سه مقوله به دانش آموزان با اختلال ایذایی در پیشرفت کمک نمود.
    کلیدواژگان: ادراط شایستگی، امیدواری تحصیلی، سبک های اسنادی، اختلالات ایذایی
  • هوشنگ کیانی ده کیان صفحات 57-74
    این مقاله درصدد است که ارتباط بین آداب و سنن اقوام ایرانی علی الخصوص قوم لر را با هویت ملی طی سه دهه گذشته بررسی کند. امروزه حفظ و ارتقای هویت ایرانی با تکیه بر آداب و سنن قومیتها یک امر مهم تلقی میشود. در ابتدا به طور اجمالی به مرور بررسی های پیشین در رابطه با مسئله مطرح شده پرداخته سپس بر مبنای یک فرایند فراتحلیلی و طبق موارد ذکر شده در پایان نامه مربوطه و سایر مقالات به چاپ رسیده با این مضمون در سه دهه اخیر تا کنون سیر تحول دیدگاهی منتقدان و صاحبنظران از گذشته تا کنون نسبت به این مسئله بررسی خواهد شد. در ادامه با مطرح کردن نظر منتقدان برجسته و نظریهپردازان جهانی نتیجهگیری کلی در مورد مسئله اصلی ارایه میشود. در نهایت چنین آشکار می شود که طبق تعاریف منتقدین و پژوهشگران از دهه های پیشین تاثیرگذاری آداب و سنن اقوام اصیل ایرانی علی الخصوص قوم لر بر هویت ملی ایرانی در عصر حاضر کم رنگ شده و ارتباط بین هویت اقوام و ملی بیشتر با تکیه بر سبک زندگی مذهبی غالب در این طوایف حفظ شده و در اصل مذهب اهرمی برای حفظ ارتباط بین عناصر فرهنگی و سنتی قوم لر و مرکزیت و حاکمیت کل کشور شده است. البته اظهارنظرها و ایده های افراد صاحب سبک و منتقدان برجسته و پژوهشگران نامی در این زمینه بر شمای کلی و طرح اصلی مورد بررسی تاثیر ویژهای داشته که به مواردی از آن در این مقاله اشاره خواهد شد. در پایان طبق نظرات آن ها و ایده های مطرح شده نتیجهگیری کلی مقاله ارایه میگردد و چنین مشهود است که علیرغم تلاشهای حاکمیت و دولت در حفظ اقتدار ملی با تکیه بر مذهب بعنوان عامل ارتباطی بین قومیتهای اصیل لر، بلوچ و آذری، به علت روند سریع تحولات کنونی داخلی و خارجی و فرایند جهانی شدن شکاف بین عناصر هویت قومی و ملی رو به افزایش است.
    کلیدواژگان: هویت ملی، اقوام لر، جهانی شدن، سبک زندگی، بررسی فراتحلیلی
  • معصومه جعفری، فرحناز غلمانی صفحات 75-93
    در این پژوهش به بررسی تاثیر توسعه منابع انسانی بر بهبود اخلاق سازمانی و اعتماد سازمانی در سازمان جهاد دانشگاهی تهران پرداخته شده است. جامعه آماری این پژوهش کلیه کارکنان سازمان جهاد دانشگاهی تهران میباشند که تعداد آن ها برابر 270 نفر میباشد. روش مورد استفاده برای نمونه گیری روش تصادفی ساده است. برای تعیین حجم نمونه نیز از جدول مورگان استفاده شده است که طبق این جدول تعداد نمونه آماری برابر 159 است. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های استاندارد توسعه منابع انسانی شامل 20 سوالی، اعتماد آفرینی 16 سوالی و رفتار اخلاقی 40 سوالی استفاده گردید. روایی پرسشنامه ها توسی متخصصان مورد تایید قرار گرفت و
    0، رفتار اخلاقی / 0، اعتماد 77 / پایایی پرسشنامه ها به ترتیب توسعهی منابع انسانی 84 و با آزمون های spss 0/89 می باشد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار رگرسیون تک متغیره و چند متغیره انجام گرفته است و نتایج پژوهش حاکی ازآن است که ابعاد لنگرهای مسیر شغلی شامل )شایستگی فنی- کارکردی، شایستگی مدیریتی، امنیت و ثبات، خلاقیت کارآفرینی، استقلال و خود مختاری، از خود گذشتگی و ایثار، چالش های محض و سبک زندگی (و ابعاد سکونزدگی شغلی شامل) سکون زدگی ساختاری و سکونزدگی محتوایی( بر عملکرد کارکنان سازمان جهاد دانشگاهی تهران تاثیر معنی داری دارد.
    کلیدواژگان: توسعه منابع انسانی، بهبود اخلاق سازمانی، اعتماد سازمانی، سازمان جهاددانشگاهی تهران
  • اکبر ساجدی، حسین جلایی نوبری صفحات 95-112
    ایمان گرایی در اسلام و مسیحیت با تبیینهای نزدیک به همی مطرح شده است. عنصر مشترک ایمان گرایان مخالفت با ابتنای ایمان بر تاملات فلسفی است. در نقد و بررسی ایمان گرایی پژوهشهای فراوانی انجام یافته است٬ اما آن چه جای خالیش احساس میشود٬ نقد و بررسی ایمان گرایی از زاوایه ضرورت آزادی اندیشه است. این تحقیق بر آن است تا ایمان گرایی را از این زاویه مورد نقد و ارزیابی قرار دهد. تحقیق حاضر با روش تحلیل مفهومی٬ ارائه تعریفی روشن از مفهوم «آزادی اندیشه» را بدون توجه به عناصری چون «تعریف آزادی» ٬ «باخودبیگانگی» ٬ «دگماتیسم» و… غیرممکن دانسته و از این زوایه ایمان مبتنی بر الهام و اشراق را در مکاتبی چون: اشعری٬ اخباری گری و مکتب تفکیک مورد ارزیابی قرار داده است. بسترسازی آزادی اندیشه برای سنجش نقادانه ایمان و لزوم گرفتاری در دام خوش بینی و تلبیس ابلیس با عدم عنایت به آزادی اندیشه از نتایج مهم تحقیق حاضر است.  
    کلیدواژگان: آزادی اندیشه، ایمان گرایی، اشعری، اخباری، مکتب تفکیک