فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
سال سوم شماره 2 (پیاپی 10، تابستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/06/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقالات پژوهشی
  • حمیدرضا حیدری، سید جمال الدین شاه طاهری*، محمود علیمحمدی، عباس رحیمی فروشانی، فریده گلبابایی صفحه 5
    زمینه و هدف

    روش های تعیین آلاینده های آلی در نمونه های آب و ادرار نیازمند استخراج آلاینده ها با استفاده از حلال های سمی و خطرناک می باشد. روش میکرواستخراج با استفاده از فاز جامد SPME (Solid Phase Microextraction) یک روش استخراج تعادلی است که در آن با کالیبراسیون مناسب می توان آلاینده ها را در غلظت های پایین و با حساسیت بسیار بالا و بدون استفاده از حلال انجام داد. از آن جا که ترکیبات آلی فرار (VOCs) در ادرار معمولا در مقادیر بسیار اندک وجود دارند، بنابراین توسعه روش های تعیین مقدار آلاینده ها با حساسیت بالا ضروری به نظر می رسد.

    روش بررسی

    در این مطالعه استخراج اتیل بنزن در مقادیر بسیارکم با استفاده از فاز جامد از فضای فوقانی HS-SPME (Head Space-Solid Phase Microextraction) در نمونه های آب و ادرار و سپس آنالیز آن با روش کروماتوگرافی گازی GC (Gas Chromatography) انجام گردید. فاکتورهای تاثیرگذار در استخراج و تعیین مقدار اتیل بنزن شامل: زمان استخراج، دمای استخراج، دمای بازیافت، زمان بازیافت، میزان نمک افزوده برای اشباع نمونه،pH نمونه، حجم نمونه و سرعت اختلاط نمونه در سطوح مختلف؛ مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    پس از بهینه سازی روش، استخراج از فضای فوقانی محلول اتیل بنزن در شرایط بهینه شده به خوبی و با حد تشخیص بسیار بالایی در حد ppb انجام گرفت. نتایج نشان داد که اعمال دمای 30 درجه سانتی گراد به مدت 6 دقیقه در حضور gml-1 2/0 نمک NaCl و هم چنین حجم نمونه 5 میلی لیتر و pH نمونه برابر 7 (pH خنثی(بهترین شرایط را برای جذب ترکیب اتیل بنزن بر روی فیبر SPME در این آزمایش فراهم می کند. از سوی دیگر بازیافت آلاینده در مدت 60 ثانیه در درجه حرارت 250 درجه سانتی گراد به طور کامل انجام می گیرد. بدین ترتیب بازیافت اتیل بنزن 60 ثانیه در250 درجه سانتی گراد انجام شد. سرانجام روش بهینه شده با سه غلظت بالا، متوسط و پایین نمونه ادرار اسپایک شده، معتبرسازی گردید و نتایج به دست آمده تکرارپذیری بسیار خوبی را در طول 6 روز متوالی و هم چنین 6 بار آزمایش در هر روز نشان داد. در این مطالعه صحت، خطی بودن و حد تشخیص روش نیز تعیین شد. در نهایت جهت اطمینان از صحت و دقت روش بهینه شده، معتبرسازی و تکرارپذیری آن مورد بررسی قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    روشHS-SPME، روشی نسبتا آسان و کاربردی تشخیص داده شده است که می تواند به طور موفقیت آمیزی برای تعیین مقادیر ریز، مقدار اتیل بنزن در نمونه های ادرار و متعاقبا در ارزیابی مواجهه شغلی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: میکرو استخراج فاز جامد، فضای فوقانی، کروماتوگرافی گازی، اتیل بنزن
  • لیلا صفاییان، عباس جعفریان دهکردی، نوشین افشار مقدم، شادی سرهرودی صفحه 13
    زمینه و هدف
    سیلیمارین از مواد موثره گیاه خار مریم (Silybum Marianum L) می باشد که در فیبروز کبدی از طریق مکانیسم های مختلفی نقش آنتی فیبروتیک را ایفا می کند. با توجه به شباهت در پاتوژنز بیماری های فیبروپرولیفراتیو، در این مطالعه اثر سیلیمارین بر فیبروز ریوی ناشی از بلئومایسین مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی فیبروز ریه در موش با تزریق منفرد داخل تراشه ای بلئومایسین (5/3 واحد به ازای کیلوگرم) ایجاد گردید. سیلیمارین با دوز 50 میلی گرم بر کیلوگرم (داخل صفاقی)، 2 روز قبل از تجویز بلئومایسین تزریق شد و به صورت روزانه تا 2 هفته ادامه یافت. در پایان دوره آزمایش ریه ها از نظر بافت شناسی و میزان هیدروکسی پرولین ارزیابی شدند. نتایج با استفاده از آزمون ANOVA یک طرفه و آزمون تکمیلی دانت مورد ارزیابی قرار گرفتند و مقادیر 05/0P معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    تزریق داخل تراشه ای بلئومایسین موجب افزایش میزان هیدروکسی پرولین ریه) 003/0 (P=و نیز وزن ریه (001/0>P) شد. سیلیمارین توانست به طور معنی داری از افزایش سطح هیدروکسی پرولین ریه جلوگیری نماید) 05/0>(P. وزن ریه نیز در گروه سیلیمارین مشابه با ریه های سالم بود. در بررسی های بافت شناسی، سیلیمارین توانست تا حدودی از تغییرات پاتولوژیک ناشی از بلئومایسین جلوگیری کند.
    نتیجه گیری
    احتمالا سیلیمارین از طریق جلوگیری از تجمع کلاژن و نیز پیشگیری از التهاب در جلوگیری از تغییرات پاتولوژیک بافتی در مدل فیبروز ریوی ناشی از بلئومایسین در موش موثر می باشد.
    کلیدواژگان: سیلیمارین، بلومایسین، فیبروز ریه، هیدروکسی پرولین
  • محمدرضا مظفری، احمد غنی زاده، حمید اشکانی، علی فیروزآبادی، محمد جواد علیشاهی، غلامرضا ده بزرگی، مجتبی ادیب صفحه 19
    زمینه و هدف
    شیوع اختلالات روان پزشکی در کودکان و نوجوانان حدود 10 تا 20% می باشد. افسردگی با میزان بالایی در مجروحان جنگی دارای آسیب مغزی گزارش شده است که این خود می تواند مرتبط با برخی اختلالات روان پزشکی در فرزندان آنان باشد. این مطالعه با هدف تعیین شیوع اختلالات روان پزشکی در فرزندان جانبازان و مقایسه آن با گروه کنترل در شیراز انجام گردید.
    روش بررسی
    این پژوهش به صورت مقطعی بر روی فرزندان 18-12 ساله ی 223 خانواده جانباز 70%-25% شهرستان شیراز انجام شد. نمونه گیری به صورت تصادفی بر اساس لیست جانبازان شهر شیراز انجام گرفت. هم چنین گروه کنترل نیز از بین دانش آموزان 18-12 ساله ی شهرستان شیراز انتخاب گردید. تشخیص گذاری بر اساس مصاحبه ی بالینی نیمه ساختاریافته، DSM-IV به وسیلهK-SADS-PL (Kiddle Schedule for Affective Disorder and Schizophrenia Present and Life time Version) که دارای اعتبار و پایایی کافی است؛ صورت گرفت. از تست های آماری تی تست و فیشر در موارد مناسب استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه از 223 خانواده جانباز که مورد مصاحبه قرار گرفتند، در 123 خانواده حداقل یک فرزند مبتلا به یکی از اختلالات روان پزشکی مشاهده گردید که در این تعداد 52 نفر پسر (15%) و 71 نفر دختر (20%)، حداقل یک اختلال روان پزشکی دیده شد و شیوع اختلالات افسردگی شامل دیس تایمی (3/2%)، افسردگی اساسی (4/8%) و افسردگی مینور(8/5%) و شیوع اختلالات اضطرابی شامل اختلال اضطراب منتشر (1/10%)، اختلال اضطراب جدایی (4/1%) و اختلال وسواسی جبری (4%) اختلال هراس (2/3%)، اختلال استرس پس از سانحه (2/3%)، اختلال فوبی اجتماعی (3/4%)، اختلال فوبی خاص (2%) و آگوروفوبیا (4/1%) بود.
    نتیجه گیری
    هرچند شیوع انواع اختلالات افسردگی و اضطرابی تفاوت آماری معنی داری با گروه کنترل نداشت، ولی با توجه به شیوع بالاتر بعضی از اختلالات اضطرابی مانند اختلال اضطراب منتشر ((Generalize Anxiety Disorderو بعضی از علایم افسردگی، نیاز به بررسی بیشتر و اقدامات مشاوره، پیشگیری و درمانی در فرزندان جانبازان ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: شیوع، اختلالات اضطرابی، اختلالات افسردگی، کودک، شیراز، ایران
  • کارآزمایی بالینی
  • محمود رضا محقق، بابک کاوند صفحه 25
    زمینه و هدف
    در مطالعات قبلی نشان داده شده است که تجویز پیش از عمل گاباپنتین و دکسترومتورفان موجب کاهش درد پس از عمل می گردد، اما تاکنون اثر این دو دارو با یکدیگر مورد مقایسه قرار نگرفته است. هدف از انجام این مطالعه مقایسه اثرات گاباپنتین و دکسترومتورفان بر میزان درد بعد از عمل پروستاتکتومی باز می باشد.
    روش بررسی
    در یک کارآزمایی بالینی تصادفی، 80 مرد بزرگسال با ASA کلاس I و II و III که کاندید عمل جراحی پروستاتکتومی باز در اتاق عمل اورولوژی تحت بی حسی- نخاعی در مرکز آموزشی درمانی شهید هاشمی نژاد بودند؛ وارد شدند و به صورت تصادفی در دو گروه گاباپنتین (40 نفر) و دکسترومتورفان (40 نفر) قرار گرفتند. در گروه دکسترومتورفان، 60 میلی گرم از شربت دکسترومتورفان و در گروه گاباپنتین، 300 میلی گرم شربت گاباپنتین، 2 ساعت قبل از عمل تجویز شد. در حین عمل حداکثر ارتفاع بلوک در 5، 10 و 15 دقیقه پس از برقراری بی حسی- نخاعی و در دوران پس از عمل شدت درد در ساعات 1، 2، 12 و 24 پس از عمل توسط روش (Visual Analogue Pain Scale) VAS، دوز مخدر تجویز شده و فاصله تا تجویز مخدر تعیین گردید. یافته با استفاده از آزمون های تی و مربع کای (یا دقیق فیشر) تجزیه و تحلیل شد و 05/0P< سطح معنی داری اختلاف ها تلقی گردید.
    یافته ها
    در حالی که شدت درد در تمامی زمان های اندازه گیری شده، بین دو گروه قابل مقایسه بودند؛ اما شدت درد در 2 ساعت پس از عمل در گروه گاباپنتین به میزان معنی داری از گروه دکسترومتورفان پایین تر بود (51/1±70/2 در برابر 77/1±74/3، 006/0P=). هم چنین در فاصله زمانی تا درخواست اولین دوز مخدر، بین دو گروه دکسترومتورفان و گاباپنتین اختلاف معنی داری مشاهده نشد، اما دوز کلی مخدر تجویز شده در دوران پس از عمل در گروه گاباپنتین کمتر بود (32 میلی گرم 39±45.00 در برابر 12، 32±45، 64، 018/0P=). ارتفاع بلوک نیز بین دو گروه اختلاف معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    تجویز 300 میلی گرم از شربت گاباپنتین به صورت خوراکی پیش از عمل، در بیمارانی که تحت پروستاتکتومی باز با بی حسی- نخاعی قرار می گیرند، موجب کاهش بیشتری در درد و مصرف مخدر در دوران پس از عمل نسبت به 60 میلی گرم دکسترومتورفان می شود؛ این در حالی است که سطح بی حسی و فاصله تا تجویز داروی مخدر بین داروهای فوق اختلاف معنی داری ندارد.
    کلیدواژگان: گاباپنتین، دکسترومتورفان، بی حسی نخاعی، بیدردی
  • مقالات پژوهشی
  • حسن نیک نژاد، حبیب الله پیروی، بهرام جامبر نوشین، ابوالحسن احمدیانی، جلال غنوی، معصومه جرجانی صفحه 31
    زمینه و هدف
    در تمایز سلول های بنیادی جنینی به سلول های عصبی فاکتورهای رشد متعددی به کار برده شده است. بسیاری از خصوصیات سلول های اپی تلیال آمنیونی مشابه سلول های بنیادی جنینی می باشد، بنابراین در صورتی که فاکتورهای رشد مذکور دارای اثر مشابهی بر تمایز سلول های اپی تلیال آمنیونی به سلول های عصبی باشند، می توان از آن ها به عنوان یک جایگزین برای سلول های بنیادی جنینی استفاده نمود. این مطالعه با هدف تعیین تمایز سلول های اپی تلیال آمنیونی به سلول های حاوی β-tubulin III و بررسی اثر فاکتورهای رشد بر آن انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه، تمایز سلول های اپی تلیال آمنیونی به سلول های عصبی با استفاده از فاکتورهای رشد رتینوئیک اسید (RA) و bFGF بررسی گردید، و نشان گر β-tubulin III با روش ایمونوسیتوشیمی مورد ارزیابی قرار گرفت. هم چنین اثر مهار سیگنالینگ Bone Morphogenetic Protein (BMP) توسط Noggin بر میزان تمایز سلول های عصبی از سلول های اپی تلیال آمنیونی بررسی شد. به همین منظور، سلول های اپی تلیال آمنیون انسانی از پرده آمنیون جداسازی و به مدت 5 روز در پتری دیش های باکتریال رشد داده شد، تا به هم بچسبند، سپس سلول های به هم چسبیده از هم جدا شده و به دیش های کشت سلول (Adherent Culture Dish) منتقل گردید و به مدت 7 روز در معرض Noggin و bFGF قرار گرفتند. در نیمی از محیط های کشت bFGF حذف و RA به آن ها اضافه شده و کشت ها به مدت 21 روز نگهداری شدند. برای مقایسه بین گروه ها از آزمون ANOVA استفاده شد (Tukey Post-Test) و تفاوت هایی که مقادیر کمتر از 05/0 داشتند، معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان داد که در همه محیط های کشت که به همراه Noggin بودند، سطوح بالاتری از β-tubulin III در مقایسه با محیط های کشت فاقد آن بیان شد. ترکیب bFGF و RA بالاترین سطوح β-tubulin III را هم در کشت های حاوی Noggin و هم فاقد Noggin نشان داد. قطع (Withdrawal) bFGF نه تنها بروز β-tubulin III را افزایش نداد؛ بلکه حفظ آن باعث افزایش β-tubulin III گردید.
    نتیجه گیری
    سلول های اپی تلیال آمنیونی توانایی تمایز به سلول های عصبی را دارند و این توانایی تحت تاثیر فاکتور های Noggin، bFGF، RA قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: آمنیون، سلول های اپی تلیال، پروتئین نوگین، bFGF، ترتینیون، بتا توبولین III
  • منصوره جمشیدی منش، لیلا جویباری، حمید پیروی، اکرم ثناگو صفحه 41
    زمینه و هدف
    یائسگی و چگونگی تجربه زنان از این دوره انتقالی، با هنجارهای فرهنگی، عوامل اجتماعی و دانش فرد مرتبط است. تصور زنان از یائسگی، بر روی پی گیری ها و مراقبت از خود در این دوران تاثیر فراوان می گذارد. یکی از این مراقبت ها، بررسی مسائل جنسی آن ها می باشد، که اکثر اوقات نادیده گرفته می شود. هدف از این مطالعه پدیده شناسی اکتشاف پیچیدگی های تجربه یائسگی در زنان ایرانی است.
    روش بررسی
    در این مطالعه 14 زن یائسه درباره تجربه بالینی شان مورد مصاحبه قرار گرفتند. داده های به دست آمده از این مصاحبه به صورت مکتوب و با استفاده از روش پدیده شناسی ون منن تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    یکی از مهم ترین تجربه بالینی زنان از یائسگی که در این مطالعه مشاهده گردید، مضمون شروع مرحله جدیدی بود که به گفته ی خودشان در شیوه زندگی آن ها نسبت به قبل احساس می شد و در راس آن تغییرات شروع چالش های جنسی قرار می گرفت که برای ایشان مهم به نظر می رسید. زیرمضمون های حاصل از آن شامل کتمان، کاهش میل جنسی، پاشیدگی بنیان خانواده و پایان زنانگی بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش باورهای زنان یائسه را از زندگی جنسی ارایه می کند، که می توان از آن به عنوان پایه ای برای آموزش و راه کاری جهت بهبود کیفیت زندگی آن ها استفاده نمود.
    کلیدواژگان: یائسگی، روابط جنسی، مطالعه کیفی، تهران، ایران
  • کبری خاجوی شجاعی، علی دواتی، فرید زایری صفحه 47
    زمینه و هدف
    اپی زیاتومی عملی است رایج که در مامایی انجام می شود. تقریبا 33% زنانی که در سال 2000 زایمان کردند، اپی زیاتومی شدند. با این وجود فواید بالینی اپی زیاتومی هنوز مورد بحث است. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی اپی زیاتومی و عوارض به جای مانده از آن (درد پرینه، دیسپارونیا) در طی 3 ماه پس از زایمان می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی در بیمارستان های آموزشی شهر تهران بر روی510 زن نخست زا انجام گرفت. اطلاعات مورد نیاز به وسیله مصاحبه 1، 10، 40 و 90 روز پس از زایمان اخذ و در فرم اطلاعاتی ثبت گردید. پس از تکمیل تعداد نمونه ها اطلاعات با استفاده از آزمون آماری تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در این مطالعه شیوع اپی زیاتومی 3/97% برآورد شد، 3/32% اپی زیاتومی نوع مدین و 7/67% نوع مدیولترال دریافت کردند. عوارض اپی زیاتومی شامل درد پرینه که در 1، 10، 40 و 90 روز پس از زایمان به ترتیب 4/96%، 63%، 25% و 12% به دست آمد و دیسپارونی در 10، 40 و 90 روز پس از زایمان به ترتیب 100%، 66% و 2/31% محاسبه گردید.
    نتیجه گیری
    شیوع اپی زیاتومی در ایران بسیار بیشتر از میزان های گزارش شده از سایر نقاط دنیا می باشد و شیوع اپی زیاتومی مدیولترال در ایران علی رغم مشکلات آن بیشتر از اپی زیاتومی مدین است. به همین دلیل قاعدتا شیوع عوارض آن (درد پرینه، دیسپارونی) در جامعه زنان ایرانی نیز بیشتر می باشد.
    کلیدواژگان: شیوع اپی زیاتومی، دیسپارونی، درد پرینه
  • زهرا ابراهیمی، زهره خلجی نیا * صفحه 51
    زمینه و هدف

    تومور مخلوط ژرم سل تخمدان بیماری نادر، اما مهاجمی است که بیشتر زنان نوجوان و جوان را درگیر می کند، و در صورت تشخیص و درمان سریع، علاج پذیر است. درمان آن شیمی درمانی پس از جراحی است. در این مقاله یک مورد حاملگی موفقیت آمیز در بیمار مبتلا به تومور سلول های ژرمینال مخلوط تخمدان (کارسینوم امبریونال و تراتوم نارس) گزارش می شود.
    معرفی مورد: بیمار خانم نولی پار 18 ساله ای است که با تابلو درد زیر دل، تاخیر در قاعدگی، توده در آدنکس راست و B-HCG مثبت (با شک به حاملگی خارج از رحم)، تحت عمل جراحی قرار گرفت. تشخیص بیماری تومور ژرم سل مخلوط شامل تراتوم نارس و کارسینوم امبریونال بود که جزء نادرترین تومورهای تخمدان می باشد. درمان شامل سالپنگواووفورکتومی یک طرفه همراه با شیمی درمانی بود. این تومورها بیشتر در سنین جوانی رخ می دهند. بنابراین حفظ باروری حایز اهمیت است. در بیمار گزارش شده با جراحی محافظه کارانه و شیمی درمانی پس از آن، عملکرد طبیعی تخمدان و قدرت باروری حفظ گردید.

    کلیدواژگان: تومور مختلط بدخیم، ژرم سل تومور، تراتوم
  • مقاله گزارش مورد
  • محسن اخوان سپهی، محمدحسین فلاح زاده، مصطفی شریفیان، احمد شجری صفحه 55
    زمینه و هدف
    پسودوتومور سربری با افزایش خوش خیم فشار داخل جمجمه ای تعریف می گردد. پسودوتومور سربری دلایل مختلفی دارد. البته اغلب موارد ایدیوپاتیک است که به طور تیپیک در دختران چاق دیده می شود. در این افراد مایع مغزی- نخاعی طبیعی بوده و شواهدی از توده داخل جمجمه، ترومبوز سینوس های وریدی و یا انسدادی در جریان مایع مغزی- نخاعی وجود ندارد. در این مطالعه یک مورد پسودوتومور سربری بعد از گذشت 7 سال از پیوند موفق کلیه در بیمار تحت درمان با سیکلوسپورین و پردنیزولون و آزاتیوپرین، شرح داده شده است.
    معرفی مورد: بیمار دختر 17 ساله ای است، که هفت سال بعد از پیوند کلیه با وزن نسبتا بالا (نمایه توده بدنی برابر 30 کیلوگرم در مترمربع) دچار پسودوتومورسربری گردیده است. سی تی اسکن، MRA (Magnetic Resonance Angiography) مغزی و آنالیز مایع مغزی- نخاعی طبیعی و فشار مایع نخاع بالا بود. برای بیمار چند بار بذل مایع نخاع انجام و استازولامید شروع شد. سردردهای بیمار با وجود ادامه سیکلوسپورین و پردنیزولون و هم چنین ادامه کم خونی و پایداری نارسایی نسبی کلیوی بهبودی پیدا کرد.
    در بیمارانی که پیوند کلیه شده اند و با سردرد مراجعه می کنند، باید پسودوتوموسربری را در تشخیص افتراقی آن ها قرار داد. نوروتوکسیسیتی سیکلوسپورین نادر نبوده و باید به عوارض عصبی دارو هم توجه نمود. بعد از تشخیص سودوتومور سربری در این بیماران، باید از پیشرفت علایم و کاهش بینایی بیمار جلوگیری کرد.
    کلیدواژگان: پسودوتومور سربری، سیکلوسپورین، نوروتوکسیسیتی
|
  • H. R Heidari, A. Rahimi-Froshani, ØØØf Golbabaei, M. Alimohammadi, S. J Shahtaheri Page 5

    Abstract

    Background And Objectives

    Analytical methods for volatile organic compounds (VOCs) in different samples need extraction of compounds by applying hazardous solvents. Solid phase micro-extraction (SPME) is a solvent-free equilibrium extraction method in which proper calibration can allow quantitative determinations of VOCs at a very good sensitivity without the use of any organic solvent. VOCs are generally present in urine only at trace levels therefore a sensitive procedure is needed for their trace determinations. Throughout this study headspace solid phase micro-extraction (HS-SPME) was followed by GC-FID for ethyl benzene in spiked urine was optimized.

    Methods

    In this study the parameters influencing SPME and gas chromatography of ethyl benzene including extraction time temperature desorption temperature desorption time salt addition sample pH sample volume and sample agitation were investigated.

    Results

    Extraction procedure was performed at 30°C for 6 min using 0.2 gml-1 of NaCl in the sample solution. The sample volume and sample pH were optimized at 5 ml and 7 (neutral pH) respectively. Desorption of the ethyl benzene was carried out for 60 sec. at 250°C. The method was also validated with three different spiked urine samples and illustrated an appropriate reproducibility over six consecutive days as well as six within-day experiments. During this investigation parameters of accuracy linearity and detection limits of the procedure were also evaluated.

    Conclusion

    The developed method of HS- SPME-GC-FID proved to be a simple convenient and practical procedure and was successfully used for measuring of ethyl benzene in spiked urine.

  • A. Jafarian Dehkordi, N. Afshar Mghaddam, Sh Sarahroodi, L. Safaeian Page 13
    Abstract
    Background And Objectives
    Silymarin the active principle of Silybum marianum has antifibrotic effects in hepatic fibrosis by several mechanisms. Since the pathogenesis of fibroproliferative diseases is similar the effect of silymarin in bleomycin-induced pulmonary fibrosis was evaluated in this study.
    Methods
    Silymarin (50 mg/kg i.p.) was administered two days before the bleomycin instillation (3 U/kg) and throughout the test interval in mice. After two weeks lung tissues of mice were evaluated for fibrosis by biochemical measurement of collagen deposition and histological analysis of pathological lung changes. Data were evaluated by one-way ANOVA and Dunnett analysis. P
  • M. J Alishahi_Gh R. Dehbozorgi_M. Adib_A. Ghanizadeh_H. Ashkani_M. R Mozafari Page 19
    Abstract
    Background And Objectives
    This survey was conducted in order to assess the prevalence of psychiatric disorders in children of the war-wounded veterans and to compare it with the general population of Shiraz.
    Methods
    The present study was a cross-sectional survey on a random sample of children and adolescents of 223 veteran s (25%-70%) families between 12-20 years old. The control group consisted of students of 12-20 years of age. Diagnosis was made using semi-structured clinical interviews on the basis of DSM-IV through K-SADS-PL.
    Results
    Out of 223 veterans families interviewed 123 families had at least one child with one psychiatric disorder. Those children 52 boys (15 %) and 71 girls (20%) suffered from at least one of the psychiatric disorders. The prevalence of depressive disorders such as dysthymia was 2.3% major depressive disorder 8.4% and minor depression 5.8%. The prevalence of anxiety disorders including generalized anxiety disorder was (10.1%) separation anxiety disorder (1.4%) obsessive compulsive disorder (4%) panic disorder (3.2%) post traumatic stress disorder (3.2%) social phobia (4.3%) specific phobia (2%) and agoraphobia was (1.4%). Conclusio: Although the prevalence of depressive and anxiety disorders did not significantly differ from that of control group but more studies and more consultative preventive and therapeutic actions seem to be necessary for children of veterans due to a higher prevalence of some of anxiety disorders such as generalized anxiety disorder and some depression symptoms.
  • M. R Mohaghegh_B. Kavand Page 25
    Background And Objectives
    Preemptive administration of gabapentin and dextromethorphan has been shown to be effective for reduction of postoperative pain; but the effect of these two drugs has not yet been compared. The aim of the present study was to compare the effects of administration of gabapentin and dextromethorphan on the postoperative pain after open prostatectomy.
    Methods
    In a randomized clinical trial 80 adult males with ASA class of I II and III who were candidate for open prostatectomy under spinal anesthesia in Shahid Hasheminejad Educational Center (in Tehran) were enrolled and randomly allocated to two groups of gabapentin (n=40) and dextromethorphan (n=40). In dextromethorphan group 60 mg of dextromethorphan syrup and in gabapentin group 300 mg of gabapentin syrup were administered 2 hours preoperatively. During operation the maximum height of block was determined at 5 10 and 15 minutes after spinal anesthesia establishment. In postoperative period at 1 2 12 and 24 hours the pain intensity was measured through Visual Analogue Pain Scale (VAS); and overall opioid consumption and the time to first analgesic request were recorded as well.
    Results
    While the pain intensity in all the measurements was comparable between groups at the 2nd hour the pain was significantly lesser in gabapentin group (2.70±1.51 vs. 3.74±1.77 P=0.006). Also the time for the first analgesic request was comparable between study groups; however the total dose of postoperative opioid consumption was lesser in gabapentin group (45.0±39.32 vs. 64.45±32.12 mg P=0.018). Moreover the height of block showed no significant difference.
    Conclusion
    Preemptive oral administration of 300 mg of gabapentin syrup in patients undergoing open prostatectomy under spinal anesthesia significantly lessens the pain intensity and the total dose of opioid consumption compared with 60 mg of dextromethorphan syrup. Meanwhile the level of spinal anesthesia and the time for the first analgesic request were comparable between groups
  • A. Ahmadiani, J. Ghanavi, M. Jorjani, H. Peirovi, B. Jamber Nooshin, H. Niknejad Page 31
    Abstract
    Background And Objectives
    The differentiation of neural cells from embryonic stem cells is influenced by several factors. Amniotic epithelial cells (AECs) share many of the same characteristics as embryonic stem cells and therefore those factors may similarly affect the derivation of neural cells from AECs. In this study we examined the differentiation of neural cells in vitro from AECs using the expression of β-tubulin III marker after AECs treatment with retinoic acid (RA) and the impact of basic fibroblast growth factor (bFGF). We also studied whether blocking bone morphogenetic protein (BMP) signaling the use of its antagonist noggin affects the derivation of neural cells from AECs.
    Methods
    AECs were isolated from fresh human amniotic membrane and aggregated for 5 days in bacteriological dishes. The dissociated cells were transferred to adherent culture dishes and treated with noggin and bFGF for 7 days. In some cultures bFGF was removed and RA was added and the cultures were allowed to differentiate for 21 days. Analysis of AECs derived neural cells was performed at the β-tubulin III expression levels by immunocitochemistry.
    Results
    All cultures treated with noggin showed the higher levels of β-tubulin III expression than noggin free cultures. Combined treatment with bFGF and RA showed the highest level of β-tubulin III in all treatment groups with or without noggin. bFGF withdrawal did not promote expression of β-tubulin III while its maintenance increased the expression of β-tubulin III.
    Conclusions
    These results show the capability of AECs to express neural cell marker and this potential is affected by some factors including noggin bFGF RA.
  • H. Peirovi, L. Joouybari, A. Anagoo, M. Jamshidmanesh Page 41
    Background And Objectives
    The meaning of menopause and women experience of this transitional stage are related to cultural norms social factors and one s knowledge of menopause. Women s image of menopasuse affects self-care and follow-ups during this stage. Among them is consideration of sexuality which is often ignored. The aim of this study was to discover menopausal complications in Iranian women.
    Methods
    14 women in menopausal stage were interviewed about their clinical experience. The interviews were transcribed and then analyzed using Van Manen s phenomenology technique.
    Result
    Data analysis showed that one of the women s most important clinical experiences of menopause which they can deliberately express was the start of a new stage. Since according to those women changes in their life style were being made in comparison with earlier stages one of the most important problems that escaped unobserved was sexual challenges which started at this stage.
    Conclusion
    The findings this study reveal women s beliefs about their sex life. This can be used as a basis for education and offering guidelines in order to increase their quality of life.
  • A. Dawati, F. Zayeri, K. Khajavi Shojae Page 47
    Abstract
    Background And Objectives
    Episiotomy is one of the most commonly performed procedures in obstetrics; approximately 33%of women giving birth vaginally in 2000 had episiotomy but the best technique of episiotomy and its clinical benefits remain largely unknown. The aim of this study was to determine episiotomy prevalence and its clinical complications in women with vaginal delivery in teaching hospitals in Tehran during 3 months after child birth.
    Methods
    This deh1ive study was conducted on 510 primiparous women in teaching hospitals in Tehran. The Data were collected using interviews 1 10 40 and 90 days after delivery and after recorded in special forms.
    Results
    Episiotomy was performed in 97.3 % of primiparous women who gave birth vaginally.32.3 % of women had midline episiotomy and 67.7 % had medio- lateral episiotomy. Episiotomy complications included: perineal pain reported by 96.4 % at one 63 % after 10 days 25 % after 40days and 12 % at three months after birth. Dyspareunia on 10 40 the day and 3 months after delivery was reported to be 100 % 66 %and 31.2 % respectively.
    Conclusion
    The prevalence of Episiotomy is higher here in Iran than that of any other country and prevalence of mediolatral episiotomy is higher than median episiotomy in Iran despite its difficulties. Therefore it seems logical that the prevalence of its complications (preneal pain and dyspareunia) is also higher in Iranian women.
  • Z. Ebrahimi, Z. Khalajnia Page 51

    Abstract

    Background And Objectives

    Mixed germ cell tumors of the ovary uncommon but aggressive tumors are seen most often in young women or adolescent girls and are generally curable if found and treated early. Use of chemotherapy after initial surgery has dramatically improved the prognosis for many females with these tumors. This study reports a case of successful pregnancy in a patient with malignant ovarian mixed germ cell tumor. Case Report: The patient was an 18-year old nulliparous woman who had pelvic pain menstruation delay right Adnex mass and positive B-HCG. She was found to have a malignant mixed germ cell tumor comprising of both embryonal carcinoma and immature teratoma. Treatment consisted of salpingo-oophorectomy with adjunctive chemotherapy. In view of malignant germ cell tumors occurring almost exclusively in young females preservation of their ovarian function and fertility was an important issue. The present study confirmed that normal gonadal function and fertility are possible after conservative surgery for ovarian germ cell malignancies even with adjuvant chemotherapy.

  • M. H Falahzade_M. Sharifian_A. Shajari_M. Akhavan Sepahi Page 55
    Abstract
    Background And Objectives
    Pseudotumor cerebri is defined by the increase of intracranial pressure. It has different atiologies but many of its causes are idiopathic and typically present on young obese females. Cerebrospinal fluid (CSF) analysis was normal in this case study and there was no evidence of intracranial mass venous sinus thrombosis or obstruction in CSF stream. In this study we have reported a case of Pseudotumor cerebri presented 7 years after a successful kidney transplant under treatment by Cyclosporine Methylprednisolon and Azathioprine(AZT). Case Report: The patient was a 17-year old obese female with a body mass index of 30kg/m2 having Pseudotumor cerebri 7 years after a successful kidney transplant. Brain imaging like CT scan & MRA (Magnetic Resonance Angiography) were normal. CSF analysis was normal but the increase in CSF pressure had been detected. Repetitive lumber punctures was performed with simultaneous Acetazolamid administration. But her headaches were treated even after the continuation of Cyclosporine and Methylprednisolon anemia and renal failure. For patients with kidney transplant and headaches it is necessary to rule out Pseudotumor cerebri as a differential diagnosis. Neurotoxicity of Cyclosporine is not rare and we have to pay close attention to neurologic side effect of this drug as well. After diagnosing Pseudotumor cerebri in such patients it is necessary to limit the progression of symptoms and avoid the decrease in patient s visual acuity.