فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 13، بهار 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/01/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • غلامحسین رحیمی صفحه 3
    زمینه و هدف
    آسیب های اکسیداتیو مزمن به عنوان عامل ایجاد بسیاری از بیماری ها مانند سرطان، بیماری های قلبی- عروقی، دیابت و آلزایمر شناخته شده اند. آنزیمی که در تعدادی از این فرآیندها اثر مهمی دارد، سیکلواکسیژناز- 2 (COX-2) می باشد. این آنزیم نقش مهمی در توسعه و پیشرفت تومور دارد. مهارکننده های COX-2 برای اعمال اثرات ضدتوموری خود باید با دوز بالا و به مدت طولانی مصرف شوند که عوارض جانبی مهمی از جمله عوارض قلبی-عروقی را در پی دارند. سلکاکسیب از رشد تومور کولورکتال جلوگیری کرده، و مرگ برنامه ریزی شده ی سلولی را در مدل های In Vitro In Vivo القا می نماید. در مدل های انسانی و حیوانی سرطان کولورکتال، اختلال در تنظیم بیان سیکلواکسیژناز- 2 دیده شده است. در این بین توجه به ظرفیت عوامل آنتی اکسیدان مانند ویتامین E، به ویژه فرم آلفای آن برای از بین بردن آسیب رادیکالی آزاد، القای آپوپتوز و تحریک بیان انکوژن ها، این ویتامین را به گزینه ای مناسب جهت شیمی درمانی تبدیل کرده است. مطالعات نشان داده است که ویتامین E سرطان زایی و آسیب DNA ناشی از UV را در حیوانات آزمایشگاهی مهار می کند. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی اثر سلکاکسیب و آلفاتوکوفرول در القای مرگ سلولی در رده ی سلول سرطان کولون انسانی صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این تحقیق سلول های سرطانی کولورکتال (HT29) به وسیله ی سلکاکسیب و آلفاتوکوفرول تحت تیمار قرار گرفتند و با تکنیک DNA فراگمانتاسیون جهت تعیین مرگ سلولی بررسی شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد سلکاکسیب به تنهایی در 2 غلظت پایین (25، 50 میکرومولار) نمی تواند مرگ سلولی را القا نماید، ولی در غلظت های بالاتر(75، 100 میکرومولار) مرگ سلولی القا می شود.
    نتیجه گیری
    تجویز ویتامین E به همراه سلکاکسیب موجب القای مرگ سلولی در همه ی غلظت های آن می گردد. نتایج این تحقیق نشان داد که برای ایجاد مرگ سلولی و احتمالا اثرات درمانی می توان از دوزهای پایین سلکاکسیب، به همراه ویتامین E استفاده نمود.
    کلیدواژگان: سلکاکسیب، توکوفرول، مرگ سلولی، سرطان کولون
  • محمد صوفی آبادی، فرزاد رجایی صفحه 10
    زمینه و هدف
    سرباری آهن برای بدن زیانبار است و می تواند با ایجاد استرس اکسیداتیو به بافت های مختلف بدن از جمله میوکارد آسیب برساند. بنابراین عوامل آنتی اکسیدان می توانند آثار سوء ناشی از آن را خنثی نمایند. طبق گزارشات موجود ال- آرژینین به عنوان پیش ساز با تولید اکسید نیتریک، اثر آنتی اکسیداتیو دارد. این مطالعه با هدف تعیین اثرات هیستولو‍ژیک بار اضافی آهن بر عضله ی بطنی و اثر پیشگیرانه ی ال- آرژینین بر آن در موش های صحرایی نر انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 40 سر موش صحرایی نر با محدوده ی وزنی 300-250 گرم انتخاب و به طور تصادفی به پنج گروه مساوی 1- گروه کنترل 2- آهن10 میلی گرم بر کیلوگرم 3- آهن 10 میلی گرم بر کیلوگرم+ال- آرژینین 1 میلی گرم بر میلی لیتر 4- آهن50 میلی گرم بر کیلوگرم 5- آهن50 میلی گرم بر کیلوگرم+ال-آرژینین 1 میلی گرم بر میلی لیتر، تقسیم شدند. تمامی حیوانات پس از تیمار 6 هفته ای بیهوش و قلب آنها خارج گردید و در ادامه برشی از عضله ی بطن چپ در نوک قلب تهیه و پس از فیکساسیون با فرمالین 10% و رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ائوزین، از نظر مرفولوژیک بررسی شد. شاخص های میکروسکوپی مورد ارزیابی شامل: تورم سلولی، اتساع و پرخونی عروق، نکروز سلولی و دفورمیتی بافتی بود. در این مطالعه نوع آسیب وارده به بافت و شدت آن نیز بررسی گردید. داده ها با استفاده از آزمون مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند، و 05/0>P سطح معنی دار اختلاف ها تلقی گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصله تغییرات متوسطی را در میوکارد بطنی گروه دوم نشان داد که در مقایسه با گروه کنترل معنی دار بود (05/0>P). درمیوکارد بطنی گروه سوم تغییرات کمی دیده شد که این تغییرات اختلاف معنی داری با گروه کنترل نداشت (84/0=P). نمای میکروسکوپی میوکارد بطنی در گروه چهارم تغییرات شدیدی را نشان داد که در مقایسه با گروه کنترل معنی دار بود (01/0>P). همچنین در نمای میکروسکوپی میوکارد بطنی در گروه پنجم تغییرات کمی مشاهده گردید، که این تغییرات اختلاف معنی داری با گروه کنترل نداشت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که آهن اضافی موجب تغییرات سوءبافتی میوکارد می شود و ال- آرژینین می تواند از اثر سوءسرباری آهن بر بافت قلبی بکاهد. بنابراین ال- آرژینین دارای اثر حفاظتی قلب هنگام استرس بارآهن است.
    کلیدواژگان: آهن، آرژینین، اثرات هیستولوژیک، میوکارد
  • ندا میرباقر آجرپز، نرگس رنجبر صفحه 15
    زمینه و هدف
    اضطراب نوعی تشویش و نگرانی است که به دنبال وجود نوعی احساس تهدید یا خطر در افراد ایجاد می شود و می تواند در کاهش یا افزایش توانایی درک فرد مؤثر باشد. اکثر بیماران بستری در بیمارستان دچار درجاتی از اضطراب شده، که می توان از روش های مختلف غیردارویی از جمله صوت روح افزای ناشی از تلاوت آیات قرآن به عنوان یک روش بسیار موثر و مفید، جهت کاستن این عارضه استفاده نمود. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر آوای قرآن کریم بر میزان اضطراب مادران قبل از سزارین می باشد.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی 80 نفر از مادران در انتظار عمل جراحی سزارین، به طور تصادفی در دو گروه آزمون (50 نفر) و شاهد (30 نفر) قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات دموگرافیک، چک لیست اضطراب اسپیل برگر بود. ابتدا میزان اضطراب دو گروه قبل از مداخله اندازه گیری شد. سپس قبل از شروع سزارین در گروه آزمون، جهت کاهش اضطراب به مدت 20 دقیقه از آوای قرآن کریم با صدای استاد عبدالباسط استفاده گردید، و توسط هدفون در واحدها پخش شد. داده ها با استفاده از آزمون های کای اسکوئر، تی زوج و مستقل تجزیه و تحلیل شدند، و 05/0P< سطح معنی داری اختلاف ها تلقی گردید.
    یافته ها
    در گروه آزمون پس از مداخله، میزان اضطراب به صورت معنی داری کاهش یافت (0001/0P
    کلیدواژگان: زنان، سزارین، اضطراب، آوای قرآن، کارآزمایی بالینی تصادفی شده
  • رضا سعیدی، اشرف محمدزاده، مهرداد میرزا رحیمی*، زهره سادات سنگ سفیدی، فاطمه فاکهی، حکیمه سعادتی صفحه 20
    زمینه و هدف

    از گذشته ی نه چندان دور، قدرت دریافت و واکنش نسبت به درد در نوزادان به اثبات رسیده است. یکی از درمان های توصیه شده برای کاهش درد و عوارض در نوزادان محلول های شیرین یا سرم قندی غلیظ می باشد. به همین دلیل این مطالعه با هدف تعیین تاثیر سوکروز خوراکی هایپرتونیک بر میزان درد نوزادان به هنگام واکسیناسیون هپاتیت B، صورت گرفت.

    روش بررسی

    در این کارآزمایی بالینی دوسوکور، 70 نوزاد سالم که در اولین روز زندگی با واکسن هپاتیت B واکسینه شده بودند، به طور تصادفی در دو گروه تجربی (35 نفر) و کنترل (35 نفر) قرار گرفتند. به گروه تجربی 2 میلی لیتر محلول سوکروز 25%، 2 دقیقه قبل از انجام روش مورد نظر داده شد و گروه کنترل 2 میلی لیتر آب مورد استفاده در تزریق را دریافت نمودند. پاسخ های درد بر طبق مقیاس NIPS ارزیابی گردید. داده ها با استفاده از آزمون مربع کای، تی و من ویتنی تجزیه و تحلیل شدند. در همه ی آزمون ها سطح معنی داری کمتر از 5% در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    تغییر الگوی تنفس، نمای چهره، وضعیت اندام ها و وضعیت هوشیاری در همه ی نوزادان دو گروه اتفاق افتاد. تنها یک نوزاد گروه سوکروز دارای نمره ی کمتری بود. برای درد به یک نوزاد از گروه سوکروز نمره ی 6 و به بقیه نمره ی 7 داده شد. در گروه آب تمام نوزادان در این مقیاس نمره ی 7 گرفتند. اختلاف دو گروه به لحاظ آماری معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این مطالعه، به نظر می رسد که تجویز 2 سی سی سوکروز خوراکی 25% تاثیری بر کاهش درد ناشی از واکسیناسیون هپاتیت B در نوزادان ندارد. لذا تجویز سوکروز همراه با روش های دیگر مانند هم آغوشی مادر و نوزاد، تکرار دوز سوکروز با غلظت پایین تر، یا تک دوز با غلظت بیشتر قابل بررسی است.

    کلیدواژگان: نوزاد، درد، سوکروز، کارآزمایی بالینی تصادفی شده
  • جلیل مکارم، سید شمس الدین حجازی، علی باسی، لیلا پورآذری صفحه 24
    زمینه و هدف
    فقرآهن در کشورهای در حال توسعه شیوع بالایی دارد، و همچنین می تواند یکی از دلایل ریزش موی تلوژنیک باشد. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی ریزش مو و ارتباط فقرآهن با آن در زنان10 تا 45 ساله ی استان قم صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه شامل دو مرحله ی مجزا بود. مرحله ی اول از نوع مقطعی (Cross-Sectional) و Population Based و مرحله ی دوم به صورت مورد- شاهدی (Case-Control) بر روی زنان 10 تا 45 ساله ی ساکن استان قم در طی سال های 1387-1386 انجام گردید. 2200 نفر در مرحله ی اول و 410 نفر در مرحله ی دوم، (205 نفر مبتلا به ریزش موی تلوژنی «به عنوان گروه مورد» و 205 نفر فاقد ریزش موی تلوژنی «به عنوان گروه شاهد») بررسی شدند. افراد در صورت مثبت بودن Pull Test (تست کشیدن مو) و نداشتن معیارهای خروج به عنوان فرد مبتلا به ریزش موی تلوژنیک در نظر گرفته شدند. در گروه مورد- شاهدی آزمایش CRP و تعیین سطح فریتین سرم انجام گردید. ارتباط متغیرهای مختلف با ریزش مو و نیز سطح فریتین مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای دو، تی مستقل و من ویتنی تجزیه و تحلیل شدند. جهت مدل سازی آماری از آنالیز رگرسیون چند متغیره ی لوجستیک استفاده گردید.
    یافته ها
    میانه ی (دامنه) سطح فریتین سرم در گروه مورد 7/18 میکروگرم بر لیتر (7/0-5/174میکروگرم بر لیتر) و در گروه شاهد 1/22 میکروگرم بر لیتر (8/2-9/167 میکروگرم بر لیتر) بود (01/0P=). سطح فریتین سرم در 93 نفر(4/45%) از گروه مورد و در 71 نفر(6/34%) از گروه شاهد، کمتر از 15 میکروگرم بر لیتر گزارش گردید (02/0P=). 1182 نفر از میان2200 نفر (7/53%) ریزش مو داشتند. در آنالیز چند متغیره ریزش مو با متغیرهایی مانند سن بالاتر، وزن بیشتر، خانه دار بودن و استعمال سیگار ارتباط مستقیم و با درآمد ماهیانه ی بالاتر و سکونت در خانه ی شخصی ارتباط معکوس داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه به نظر می رسد که شیوع ریزش مو در زنان استان قم قابل توجه بوده و ریزش موی تلوژنیک با فقرآهن مرتبط می باشد. لذا اصلاح ذخایر آهن در زنان استان از طریق بهبود تغذیه، استفاده از قرص های تکمیلی آهن و یا غنی نمودن منابع غذایی با آهن ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: آلوپسی، کم خونی فقرآهن، قم، ایران
  • فیروز امانی، جعفر بشیری، نگین نهان مقدم، یاسر تبرایی صفحه 32
    چکیده
    زمینه و هدف
    حاملگی ناخواسته یکی از مشکلات مهم جامعه می باشد که می تواند سلامت مادر و کودک را به خطر اندازد و هزینه های زیادی را بر سیستم بهداشت و درمان تحمیل نماید. طبق تحقیقات صورت گرفته، بیش از یک سوم حاملگی ها در دنیا ناخواسته هستند که 95% از آنها در کشورهای در حال توسعه اتفاق می افتد. این مطالعه با هدف تعیین عوامل مؤثر بر شیوع حاملگی ناخواسته در شهر اردبیل صورت گرفت.
    روش بررسی
    این پژوهش به صورت مقطعی بر روی 328 نفر از زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهر اردبیل انجام شد. اطلاعات با مصاحبه ی رو در رو با زنان مراجعه کننده اخذ و داده ها در قالب روش های آمار توصیفی- تحلیلی و روش رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی کل زنان 7/6±2/28 سال و اکثریت آنان (3/55%) در گروه سنی، 30-20 سال قرار داشتند. 3/45% زنان خانه دار و اکثریت همسران آنها (7/53%) کارگر بودند. میانگین تعداد فرزندان 5/1±6/1 فرزند بود. از 328 زن مورد بررسی در 199 نفر (7/60%) حاملگی ناخواسته گزارش گردید که از بین آنها 7/70% ناخواسته ی هر دو زوج بود. اکثریت زنان (6/35%) از قرص ترکیبی برای پیشگیری استفاده می کردند. بر اساس مدل رگرسیونی لجستیک از بین کل متغیرهای تاثیرگذار، سن شوهر، تعداد حاملگی، تعداد زایمان، تعداد سقط، استفاده از روش خاص پیشگیری، روش پیشگیری فعلی بر شیوع بارداری ناخواسته تاثیر داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای حاملگی ناخواسته در اردبیل نسبت به سایر مناطق، ضروری به نظر می رسد که سیاستگذاران در زمینه ی سوادآموزی، سن مناسب بارداری، مشاوره و آموزش در خصوص استفاده ی صحیح از روش های پیشگیری، اهمیت آموزش مردان بر مشارکت در برنامه های تنظیم خانواده و ارتقای کیفی خدمات تنظیم خانواده، سیاست های مناسب تری را اتخاذ نمایند.
    کلیدواژگان: حاملگی ناخواسته، پیشگیری از آبستنی، مدل رگرسیون لجستیک، اردبیل، ایران
  • میترا جبل عاملی، زهرا شهشهان، علیرضا عزیزیان صفحه 37
    چکیده
    زمینه و هدف
    سندرم پاسخ التهابی سیستمیک (Systemic Inflammatory Response Syndrome) SIRS به عنوان یک عامل نسبتا دقیق جهت پیش بینی سرنوشت بیماران بدحال در ICU داخلی- جراحی محسوب می شود، اما در زمینه ی بروز SIRS و تاثیر آن بر پیش آگهی در بیماران مامایی مطالعات معدودی صورت گرفته است. هدف از انجام پژوهش حاضر تعیین همبستگی SIRS با موربیدیتی و مورتالیتی در بیماران مامایی بستری در ICU می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه بر اساسRoutine Data Base بر روی پرونده ی کل بیماران مامایی بستری در ICU در دو مرکز آموزشی- درمانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از مهرماه تا بهمن ماه سال 1383 انجام گرفت. در این بررسی اطلاعات موجود شامل: فاکتورهای شاخص SIRS، عوارض، مدت زمان بستری در ICU، و مورتالیتی، در چک لیست ثبت گردید. سپس بر اساس شاخص SIRS، نمونه ها به دو گروه مبتلا و غیرمبتلا به SIRS تقسیم شده و مورتالیتی و موربیدیتی بین دو گروه مقایسه شد. جهت مقایسه ی مورتالیتی و عوارض بین افراد مبتلا و غیرمبتلا به SIRS از آزمون کای دو و جهت مقایسه ی مدت بستری از آزمون من ویتنی استفاده گردید. برای تعیین همبستگی نمره ی شاخص SIRS با مورتالیتی و عوارض ضریب همبستگی اسپیرمن به کار برده شد. در تمامی آزمون های آماری سطح معنی داری 05/0P< تلقی گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه از 102 پرونده ی موجود، 82 پرونده جهت بررسی قابل استفاده بود. بر اساس شاخص، 68 نفر (83%) مبتلا به SIRS بودند. تفاوت میزان مورتالیتی بین دو گروه از نظر آماری معنی دار نبود، اما در دو گروه از نظر عوارض ایجاد شده به خصوص عوارض قلبی- عروقی و اختلالات انعقادی تفاوت وجود داشت که این عوارض در افراد مبتلا به SIRS به طور معنی داری بیشتر مشاهده گردید (05/0>P). همچنین مدت زمان بستری در افراد مبتلا به SIRS به طور معنی داری بیشتر از افراد غیرمبتلا به SIRS بود (05/0>P). همبستگی مثبتی بین نمره ی SIRS و مورتالیتی دیده شد، که از نظر آماری معنی دار نبود (089/0=P، 189/0=r).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، بروز سندرم پاسخ التهابی سیستمیک در بیماران مامایی بستری در ICU بسیار قابل توجه بوده و با افزایش موربیدیتی ارتباط دارد. لذا می توان از آن به عنوان یک فاکتور پیش گویی کننده ی سرنوشت بیماران مامایی بستری در ICU استفاده نمود.
    کلیدواژگان: سندرم پاسخ التهابی سیستمیک، مامایی، مراقبت های ویژه، مورتالیتی، موربیدیتی
  • محمد خزایی، رامین نبی زاده، کاظم ندافی، نفیسه نوریه، علیرضا امیدی اسکویی صفحه 42
    چکیده
    زمینه و هدف
    صافی درشت دانه با جریان افقی در نرخ های فیلتراسیون کمتر از 5/1 متر بر ساعت بدون استفاده از مواد منعقدکننده، توانایی قابل قبولی درکاهش جامدات معلق و بار میکروبی منابع آب سطحی دارد. این مطالعه با هدف تعیین کارایی این نوع صافی در کاهش جامدات معلق پساب ثانویه فاضلاب صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع تجربی و مبتنی بر ساخت واحد پایلوت می باشد. ابتدا در محل ایستگاه پمپاژ پساب تصفیه خانه ی فاضلاب شهر قم یک واحد پایلوت صافی درشت دانه نصب گردید که با اقتباس از صافی های درشت دانه مورد استفاده در پیش تصفیه ی آب های سطحی طراحی و ساخته شد. عملیات نمونه برداری در سه نرخ فیلتراسیون 5/0، 1 و 5/1 متر بر ساعت انجام گردید، که شامل برداشت هم زمان نمونه از ورودی و خروجی صافی در هر روز به منظور انجام آزمایش جامدات معلق بود.
    یافته ها
    در حالت عملکرد بهینه، در نرخ فیلتراسیون 5/0 میانگین حذف 5/78%، در نرخ فیلتراسیون 1 میانگین حذف 1/63% و در نرخ فیلتراسیون 5/1 میانگین حذف 9/66% به دست آمد. پساب خروجی از پایلوت، از نظر غلظت جامدات معلق شرایط استاندارد سازمان حفاظت محیط زیست به منظور آبیاری کشاورزی و تخلیه به آب های سطحی را داشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد با توجه به صرفه ی اقتصادی، این سیستم ها بتوانند گزینه ی مناسبی در بهبود کیفیت پساب سیستم های کوچک تصفیه ی فاضلاب باشند.
    کلیدواژگان: جامدات معلق، صافی درشت دانه با جریان افقی، تصفیه خانه ی فاضلاب، لاگون هوادهی
  • صفحه 48
    چکیده
    زمینه و هدف
    سندرم Hypoparathyroidism Deafness and Renal Dysplasia) HDR)، اتوزوم غالب و ناشی از موتاسیون در ژن گلوتامیل آمینوترانسفراز می باشد. این مطالعه به معرفی یک کودک ناشنوا با هیپوپاراتیروئیدیسم می پردازد. معرفی مورد: بیمار پسر 5/6 ساله ای است که سابقه ی ناشنوایی از زمان شیرخواری و کاشت حلزون را از 5/3 سالگی دارد. وی تا یک هفته قبل از بستری فعلی مشکلی نداشت. یک هفته قبل از بستری دچار اسپاسم کارپوپدال و در پی آن خیره شدن چشم ها گردید و به علت استاتوس اپی لپتیکوس در بیمارستان بستری شد. در سی تی اسکن مغز، کلسیفیکاسیون فرونتال و گانگلیون بازال مشاهده گردید. در آزمایشات کلسیم پایین و فسفر بالا و سطح هورمون پاراتیروئید پایین گزارش شد. سونوگرافی کلیه ها طبیعی بود. با توجه به سابقه ی فامیلی منفی و عدم درگیری کلیوی شاید بتوان نوع اتوزوم مغلوب بیماری بدون علایم کلیوی و یا موتاسیون جدید را برای بیمار مطرح نمود، لذا در بیماران با کاهش شنوایی، بایستی هیپوپاراتیروئیدی نیز مدنظر قرار گیرد
    کلیدواژگان: تشنج، هیپوکلسمی، هیپوپاراتیروئیدی، کری
|
  • Solgui R. , Kalantari H. , Arast Y. , Seifi M.R., Gallehdari H. , Rezaei M. Page 3
    Background And Objectives
    Chronic, unbridled oxidative damages have been known as the culprits behind many chronic diseases, including cancers, atherosclerosis, diabetes and Alzheimer’s. Cyclooxygenase-2 (COX-2)-the main enzyme involved in inducing these processes- plays an important role in tumor development and progression. COX-2 inhibitors should be used at high doses for a long time in order to bring about chemoprevention and induction of anti-tumor effects. For example, celecoxib prevents colorectal tumor growth and induces apoptosis in both in vitro and in vivo models. Disregulation of COX-2 expression coincides with the development of gastrointestinal malignancy in humans and in animal models of colorectal cancer. Increased COX-2 expression in human colorectal adeno-carcinomas has been elucidated when compared with normal adjacent colonic mucosa. The capacity of vitamin E, particularly in α form, to quench free radical damage, induces apoptosis and impact expression of oncogenes makes it an appropriate choice for chemotherapeutic strategies. Studies have shown that carcinogenesis and DNA damage due to UV are inhibited by vitamin E. The goal of this study was to investigate alpha tocopherol and celecoxib induced apoptosis in human colorectal carcinoma cell line.
    Methods
    In this study, HT29 cells were exposed to different concentrations of tocopherol (5, 10, and 20µM) and celecoxib (25, 50, 75, 100µM) followed by DNA extraction and fragmentation for demonstrating cell death process.
    Results
    The results indicated that celecoxib at lower doses (25, and 50µM) could not induce cell death, but at higher doses (75, and 100 µM), DNA fragmentation results typically resembled programmed cell death.
    Conclusion
    ocopherol (5, 10, and 20µM) in combination with celecoxib improved the impact of celecoxib on cell death induction and made it the rational notion to be combined with vitamin E in clinical practice.
  • Sofiabadi M. , Rajaie F. Page 10
    Background And Objectives
    Iron overload is detrimental for the body and can create damage to different body tissues, such as myocardium by producing oxidative stress. Therefore, the antioxidant factors can neutralize iron induced damages. According to available reports, L-arginine as a precursor nitric oxide production has antioxidant effects. This study was carried out to evaluate the histological effects of iron overload on ventricular muscle and preventive role of L-arginine in male rats.
    Methods
    In this experiment, 40 male rats with weight range of 300-250g were divided at random into five equal groups including:1- Control, 2- Iron (10mg/kg, ip), 3- Iron(10mg/kg, ip)+L-arginine (1mg/ml, po), 4- Iron (50mg/kg, ip) and 5- Iron (50mg/kg,ip)+L-arginine(1mg/ml,po). After treatment (6 weeks), the animals were anesthetized and the samples of left apical ventricular myocardium were taken out and morphological studies were done following fixation with 10% formalin and H&E staining. Microscopic parameters under study were cell swelling, vessel dilatation and hypercongestion, cell necrosis and tissue deformity. The type and severity of damage to the tissue were also noted. Data were analyzed using chi-square statistical procedure, and Pvalue≤0.05 were considered to be significant.
    Results
    The data showed moderate changes in the ventricular myocardium of group 2 that was significant in comparison to the control group (P<0.05). The ventricular myocardium of group 3 showed low changes and wasnt significant in comparison to control group (P=0.84). The ventricular myocardium of the group 4 showed severe changes in comparison to the control group (P<0.01). The low change showed in the ventricular myocardium of group 5 that wasnt significant in comparison to the control group.
    Conclusion
    This study showed that excess iron can cause unfavorable changes in myocardial tissue and L-arginine may reduce iron overload damage. Therefore, l-arginine can protect myocardial tissue against iron overload stress.
  • Mir Bagher Ajorpaz N. , Ranjbar N. Page 15
    Background And Objectives
    Anxiety is a kind of agitation and concern stemming from the feeling of threat or hazard in human. It can decrease or increase the understanding ability of individuals. Most clinical patients have anxiety in confronting a new and unknown environment such as hospitals. A non-pharmacological method such as pleasant sound of Holy Quran recitation can be used as a useful and effective procedure to decrease the anxiety. The aim of this research was to study the recitation effects of Holy Quran on anxiety of woman before cesarean.
    Methods
    In this quasi-experimental study, 80 women expecting cesarean section were randomly selected regarding their characteristics and divided into two groups: control group (30 members) and experimental group (50 members). Data collection instrument was a two-part questionnaire including demographic characteristics, and Spilburge’s state-trait anxiety inventory. The degree of anxiety for the two groups was evaluated before cesarean, then before innate cesarean, the Holy Quran recitation was played for experimental group for 20 minutes by the sound of famous recite, Abdol Basset. Data were analyzed using Chi-Square, single sample & paired T-test, and a Pvalue of 0<0.05 was considered as statistically significant.
    Results
    The results showed that the degree of anxiety decreased in experimental group after intervention (P=0.0001), but not in the control group.(P=0.98) Comparison of the two groups showed a significant difference after intervention (P=0.002).
    Conclusion
    According to the results of this research and because of the agreeable rhythmic intonation of the Quran as gnostic music and its miracle aspect, we can use its tone as a non medicinal method for reducing anxiety before cesarean women.
  • Saeedi R., Mohammadzadeh A., Mirzarahimi M., Sangsefedi Z., Fakehi F., Saadati H. Page 20
    Background And Objectives

    The ability of neonates to perceive and react to pain has recently been acknowledged. Sweet solutions are one of the recommendations for pain relief in newborns. The aim of this study was to investigate the effect of oral sucrose for reducing the intensity of pain during HB vaccination in newborns.

    Methods

    In this clinical trial and double blinded study 70 healthy neonates vaccinated with HB vaccine on the first day of birth were randomly divided into experimental (35) and control groups (35).The experimental group received 2ml 25% sucrose solution 2 minutes before the procedure and the control group received 2ml water for injection. Responses of pain were estimated by the Neonatal Infant Pain Scale (NIPS). Data were analyzed using Chi-square tests, T and Mann-Whitney tests.

    Results

    Change in breathing pattern, facial expression, state of arousal and state of organs in infants occurred in both groups. Only one neonate in sucrose group had low score. The pain score in one neonate was 6 and other scores were 7. In the control (water group) group, scores of all neonates were 7. There was no significant difference between the two groups.

    Conclusion

    HB vaccination is a painful procedure and receiving 2ml sucrose before injection can not reduce indices of pain.

  • Makarem J. , Hejazi Sh. , Basi A. , Pourazari L. Page 24
    Background And Objectives
    Iron deficiency is a highly prevalent problem in developing countries. One of the reasons for telogen effluvium is Iron deficiency. This study was conducted to determine the relationship between Iron deficiency and hair loss in Qom Province, Iran.
    Methods
    This study was conducted in two separate stages. In the first stage, a cross- sectional, population-based study was performed. In the second stage, a case control study was carried out. The study was conducted during 2007 and 2008 on 10 to 45 year-old females in Qom Province. 2200 females in the first stage and 410 females in the second stage (205 females with telogen effluvium as cases, and 205 females without telogen effluvium as controls) were studied. Females with positive pull test and without exclusion criteria were considered as telogen effluvium. In both case and control groups, CRP and serum ferritin tests were done. Correlation of variables with hair loss and serum ferritin level was evaluated. Chi Square test, Student’s T test and Mann Whitney Test were taken for statistical analysis in SPSS ver. 16 software. Multiple logistic regressions were used for statistical modeling.
    Results
    Median (range) of serum ferritin level in the case group was 18.7µg/L (0.7-174.5µg/L) but in the control group it was 22.1µg/L (2.8-167.9µg/L) (P=0.01). In 93 (45.4%) females of the case group and in 71 (34.6%) females in the control group ferritin level was lower than 15µg/L (P=0.02). In 1182 (53.7%) of 2200 female hair-loss was detected. In multivariate analysis older age and weight, being housekeeper and smoking were directly associated with hair loss. However, higher monthly income and possession of private house had opposite relationship with hair loss.
    Conclusion
    Hair loss was a prominent problem in females in Qom Province and telogen effluvium was related to iron deficiency. In females in Qom Province, improvement of body iron resources with better nutrition style, administration of iron supplements and fortifying food with iron supplements is recommended.
  • Amani F. , Bashiri J. , Nahan Moghaddam N. , Tabarraie Y. Page 32
    Background And Objectives
    Unwanted pregnancy is one of the major problems in the society which endangers both mother and infant safety conditions and imposes heavy costs on health and treatment systems. Researchers have shown that more than1/3 of pregnancies in the world are unwanted of which 95% take place in developing countries. The aim of this study was to survey effective causes on unwanted pregnancy in the city of Ardabil, Iran.
    Methods
    This study was a cross-sectional one, carried out on 328 women who had referred to health centers in Ardabil. Data were gathered via face to face interviews and were then analyzed using descriptive- inferential statistical methods and logistic regression in SPSS package.
    Results
    The mean age of women was 28.2±6.7 years, and most of them were between 20-30 years old (55.3%). 45.3% of the population was housekeepers and most of their husbands were workers (53.8%). The mean of number of children was 1.6±1.5 out of all women under the study. 199(60.7%) had unwanted pregnancy of which 70.7% was unwanted by both couples. Most women (35.6%) used Synthetic Tablets as the contraceptive method. According to the results of logistic regression model, variables such as husband’s age, number of pregnancies and deliveries, number of abortions, the use and kind of contraceptive method had significant effect on unwanted pregnancy.
    Conclusion
    According to the high rate of unwanted pregnancy in Ardabil compared to other places, it is necessary and important that suitable policies be made regarding the literacy, optimal pregnancy age, consultation and training about correct contraceptive methods, the importance of training men in contributing to family planning programs and qualitative promotion of family planning services.
  • Jabalameli M. , Shahshahan Z. , Azizian A. Page 37
    Background And Objectives
    Systemic inflammatory response syndrome (SIRS) is a relatively accurate predictor of outcome in critically ill patients treated in medical/surgical ICU. However, there are few data on the incidence of SIRS and its effect on outcome in obstetric patients. The aim of this study was to assess the incidence of SIRS and its relationships with mortality and morbidity in obstetric patients admitted to ICU.
    Methods
    Routine Data Base study was conducted on documents of all obstetric patients admitted to ICUs of two medical teaching centers of Isfahan University of Medical Sciences from Oct 2005 to Feb 2006. Information including SIRS criteria factors, complications, length of ICU stay and mortality were gathered from patients medical records. According to SIRS criteria, patients were categorized into SIRS positive and SIRS negative with comparing the morbidity and mortality rates between the two groups. X² test was used for comparing mortality rate and complications between SIRS positive and negative, and Mann-whitney test was used for comparing the length of stay. Correlation coefficient of Spiermann was applied for assessing SIRS score with mortality rate and complications. In all tests, P<0.05 was considered statistically significant.
    Results
    In this study, out of 102 available medical records, the data of 82 were complete, and hence were included in the study. Based on the criteria, 68(83%) had SIRS. The difference in mortality rate was not statistically significant, but the two groups were significantly different in complications especially cardiovascular and coagulation complications which were more frequent in SIRS positive patients (P<0.05). The length of stay in SIRS positive patients was statistically more than SIRS negative cases (P<0.05). There was a positive correlation between SIRS score and mortality rate but it was not statistically significant (r=0.189, P=0.089).
    Conclusion
    Based on the results of this study, the incidence of SIRS in obstetric patients admitted to ICU is remarkable and associated with increasing morbidity. So, it can be used as a predictive factor for outcomes in obstetric patients treated in ICU.
  • Khazaei M. , Nabizadeh R. , Naddafi K. , Noorieh N. , Omidi Oskouei A.R. Page 42
    Background And Objectives
    Horizontal roughing filters (HRF) can properly remove suspended solids and microorganisms from surface water resources, especially on filtration rates less than 1.5 m/h. This research was aimed at suspended solid removal efficiency of HRF during secondary wastewater effluent filtration.
    Methods
    This experimental study was conducted by installing an HRF pilot system on effluent pumping station of Qom wastewater treatment plant based on aerated lagoon process. The pilot was a horizontal cylindrical column consisting of three compartments filled with river gravels in various sizes. Grab samples were simultaneously taken from HRF inlet and outlet in three filtration rates: 0.5, 1, and 1.5m/h
    Results
    The results indicated that filtration rate had a significant effect on the amount of total suspended solids in HRF effluent. During optimum operation of HRF, removal efficiencies of three filtration rates (0.5, 1, and 1.5 m/h) were 78.5, 63.1, and 66.9, respectively.
    Conclusion
    T-test analysis indicated that with a significance difference, outlet effluent from HRF in all three flow rates met the standard requirements of Iran Environmental Protection Agency for irrigation and discharge to surface water.
  • Fallah R. , Shajari A. Page 48
    Background And Objectives
    HDR (hypoparathyroidism, deafness and renal dysplasia) is an autosomal dominant syndrome due to mutation in the glutamyl aminotransferase. We report a deaf child with hypoparathyroidism. Case ReportThe patient was a 6.5 year-old boy whose hearing impairment had been detected in infancy and cochlear implant had been done at 3.5 years of age. He had no problem until one week before admission, when he faced carpopedal spasm and eyes-staring, and he was then admitted to the hospital due to his status of epilepticus. Brain CT scan showed calcifications in frontal lobe and basal ganglia. Hypocalcemia, hyperphosphatemia and low parathyroid hormone level were detected in laboratory data. Kidney sonography was normal. Concerning negative family history and normal kidneys, autosomal recessive form of disease without renal involvement or new mutation might be suggested in this patient; therefore, in deaf patients, hypoparathyroidism would be taken into account.