فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
سال چهارم شماره 4 (پیاپی 16، زمستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/10/09
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فاطمه آئینی، رشید رمضان زاده، آرش پولادی، بهرام نیکخو، محمد جعفر رضایی صفحه 3
    زمینه و هدف
    سرطان معده یکی از مهم ترین سرطان های رایج معده- روده ای است که میزان مرگ و میر ناشی از آن در جهان رو به افزایش است. هلیکوباکتر پیلوری (H. Pylori)، عامل اصلی گاستریت و زخم معده می باشد. سیکلواکسیژناز (COX) آنزیم اصلی در بیوسنتز مسیر پروستاگلاندین ها به شمار می رود. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که در سرطان کولون و دیگر سرطان ها میزان COX-2 بیش از حد بیان می شود. به منظور تایید این یافته ها در سرطان معده، در این تحقیق یافته های ایمونوهیستوشیمیایی مخاط معده در یک الگوی حیوانی سرطان معده القا شده توسط هلیکوباکتر پیلوری در موش صحرایی (Sprague Dawly) بررسی گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه موش ها در سه گروه 5 تایی به طور تصادفی تقسیم شدند. موش های صحرایی گروه 1 به عنوان گروه کنترل (گروهی که MNU و هلیکوباکتر پیلوری دریافت نکردند)، انتخاب شدند. موش های صحرایی گروه 2، MNU را دریافت کردند. در موش های صحرایی گروه 3 نیز همین دستورالعمل رعایت شد و یک هفته بعد، سه دفعه در روز و به صورت یک روز در میان، هلیکوباکتر پیلوری گاواژ گردید. موش های گروه های کنترل، آزمایش 1 و 2 در طی دوره آزمایش به صورت استاندارد تغذیه شدند. بعد از گذشت 20 هفته موش ها تحت شرایط بیهوشی وزن شدند و از نصف بافت معده نمونه گیری انجام شد. نمونه های معده به 6 قطعه کوچکتر تقسیم شدند، سپس در فرمالین 10% فیکس و به روش استاندارد آماده شده و در پارافین قالب گیری شدند. در ادامه، برش های 6 میکرومتری از آنها تهیه و توسط رنگ آمیزی H&E بررسی گردید. آزمایشات ایمنوهیستوشیمیایی توسط رنگ آمیزی COX-2 نیز صورت گرفت. برای تایید عفونت هلیکوباکتر پیلوری mm 3 از مخاط معده به محیط بروسلا آگار انتقال داده شد. سپس کلنی های اثریافته پس از مدت 5-3 روز توسط رنگ آمیزی گرم، تست کاتالاز و اکسیداز و مورفولوژی بررسی شدند. همچنین mm3 از نمونه معده توسط کیت سریع اوره بررسی گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه، وزن حیوانات گروه های آزمایشی در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی داری یافت. مطالعات هیستوپاتولوژی در گروه آزمایش 1 و 2 نشان داد که اینفیلتریشن شدید سلول های پلی مورفونوکلئر و مونونوکلئر در لایه لامیناپروپریا و زیر مخاط آنتروم، تکثیر سلول های اپی تلیوم معده، همچنین اینفیلتراسیون ازوفاژیال روی داده است. همچنین در گروه کنترل تغییرات غیرطبیعی مشاهده نشد. در مطالعات ایمونوهیستوشیمی، پروتئین COX-2 در معده گروه های آزمایش مشاهده گردید، اما در گروه کنترل دیده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد هلیکوباکتر پیلوری باعث کاهش معنی داری در وزن حیوانات شده است. همچنین مطالعات هیستوپاتولوژی، متاپلازیای ازوفاژیال در معده موش های صحرایی را نشان داد. در مطالعات ایمونوهیستوشیمیایی نیز مشخص گردید که پروتئین در طی مراحل اولیه متاپلازیا بیان می گردد.
    کلیدواژگان: سرطان معده، هلیکوباکتر پیلوری، سیکلواکسیژناز
  • سمیه رئیسی، عفت فرخی، مریم طاهرزاده، فاطمه آزادگان، مرضیه ابوالحسنی، مرضیه رئیسی، گل اندام بنی طالبی، ابوالقاسم اسماعیلی، سید رسول ذاکر، مرتضی هاشم زاده* صفحه 10
    زمینه و هدف

    ناشنوایی فراوان ترین اختلال حسی است که یکی از هر 500 نوزاد را با بیشتر از 50% موارد ارثی، درگیر می کند. این عارضه یک اختلال بسیار هتروژن بوده که به دلیل فاکتورهای ژنتیکی یا محیطی یا هر دو مورد رخ می دهد. بیشتر از 46 ژن ممکن است در ناشنوایی غیرسندرومیک دخیل باشند. اخیرا، ژن DFNB59 (پژواکین) به عنوان علت ناشنوایی در برخی جمعیت های ایرانی نشان داده شده است. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی جهش های ژن پژواکین در یک گروه 130 نفری از دانش آموزن ناشنوا در استان فارس صورت گرفت.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی- آزمایشگاهی، میزان فراوانی جهش های ژن پژواکین با استفاده از استراتژی PCR-SSCP/ هترودوپلکس بررسی گردید.

    یافته ها

    2 نوع پلی مورفیسم متفاوت ژن پژواکین شامل G874>A و 793C>G به ترتیب در 1 و 9 تا از 130 بیمار مطالعه شده، یافت شد. با این وجود، هیچ جهشی از پژواکین شناسایی نگردید.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد همراهی جهش های DFNB59 (پژواکین) با ناشنوایی در استان فارس بسیار پایین می باشد.

    کلیدواژگان: DFNB59، واکنشPCR، SSCP، واکنش هترودوپلکس، ناشنوایی
  • فرانک صفدری ده چشمه *، تهمینه صالحیان، فروزان گنجی، مرجان بیگی صفحه 16
    زمینه و هدف

    یکی از علل تاخیر بهبودی بعد از اعمال جراحی شکمی از جمله سزارین، تاخیر در برگشت حرکات روده ای می باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر جویدن آدامس بدون قند بر زمان برگشت حرکات روده ای پس از عمل سزارین انتخابی در زنان نخست زا در بیمارستان هاجر شهرکرد صورت گرفت.

    روش بررسی

    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی شده بر روی 120 بیمار خواستار سزارین در بیمارستان هاجر شهرکرد، انجام شد. بیماران پس از جراحی به صورت تصادفی در یکی از دو گروه جویدن آدامس یا کنترل قرار گرفتند. بیماران گروه آدامس در دوران پس از عمل، 4 بار در روز آدامس جویدند و این کار را به محض هوشیاری شروع و تا زمان دفع گاز یا مدفوع ادامه دادند و گروه کنترل نیز رژیم معمول بعد از عمل را دریافت کردند. میانگین زمان اولین سمع صدای روده، دفع گاز، مدفوع و احساس حرکات روده بین دو گروه مقایسه گردید. تجزیه و تحلیل نتایج به دست آمده با آزمون های تی و کای دو صورت گرفت. 05/0 >p سطح معنی داری در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    در گروه آدامس نسبت به گروه کنترل، اختلاف میانگین فاصله زمانی سمع صدای روده (5/2±5/12 ساعت در برابر 5/1±5/6 ساعت)، دفع گاز (1/4±4/22 ساعت در برابر0/2±5/12 ساعت)، زمان احساس حرکات روده (4/3±7/15 ساعت در برابر 7/1±4/7 ساعت)، دفع مدفوع (8/4±4/23 ساعت در برابر 5/2±5/15 ساعت) و مدت بستری (34/0±1/1 روز در برابر 18/0±96/0روز) معنی دار بود (در تمام موارد 001/0p

    کلیدواژگان: جویدن آدامس، عملکرد روده، ایلئوس، سزارین انتخابی، کارآزمایی بالینی تصادفی شده
  • امیر تابشیان، نازنین کریم آباده، اکبر حسن زاده، فرح فیروزه صفحه 21
    زمینه و هدف
    خودآزمایی پستان روشی آسان و ارزان برای تعیین زودرس سرطان پستان است و انجام آن برخلاف ماموگرافی در کشورهای در حال توسعه به راحتی امکان پذیر می باشد. میزان شیوع سرطان پستان در کشورهای توسعه یافته بالاتر است؛ در حالی که در کشورهای در حال توسعه نظیر ایران به دلیل تغییر نحوه زندگی به سبک غربی و تغییر الگوی باروری، میزان شیوع با توزیع سنی جوانتر رو به افزایش است. با توجه به لزوم انجام ماهیانه خودآزمایی پستان از 20 سالگی، این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش بهداشت بر میزان آگاهی و نگرش دانشجویان دختر در زمینه خودآزمایی پستان انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه، 174 دانشجو از طریق نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب شدند، و پرسشنامه سنجش آگاهی و نگرش از طریق مصاحبه تکمیل گردید. سپس برنامه آموزشی طراحی و با روش سخنرانی، مدل آموزشی ارائه شد. پس از گذشت 4 ماه مجددا همان پرسشنامه از طریق مصاحبه تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون های آماری تی زوج، ویلکاکسون، همبستگی پیرسون و مک نمار صورت گرفت. در تمام موارد 05/0p< معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    میانگین نمره آگاهی و نگرش دانشجویان پس از آموزش به طور معنی داری افزایش نشان داد (001/0p
    کلیدواژگان: معاینه شخصی پستان، تمرین دانش و نگرش به بهداشت، نگرش به سلامت و بهداشت
  • مرتضی پیری، مریم سادات شاهین، محمدرضا زرین دست، محمد ناصحی صفحه 27
    زمینه و هدف
    کانابینوئیدها طیف وسیعی از رفتارها را در گونه های مختلف ایجاد می کنند و با سیستم های نروترانسمیتر مختلف در مغز برهمکنش نشان می دهند. در این مطالعه، اثرات سیستم هیستامینرژیک، کانابینوئیدی و برهمکنش آنها در زمینه رفتار اضطرابی در موش سوری بررسی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه ابتدا موش های سوری با تزریق درون صفاقی کتامین هیدروکلراید همراه با زایلزین بیهوش شده و در دستگاه استریوتاکسی قرار گرفتند. سپس 2 کانول mm 1 بالاتر از ناحیه CA1 هیپوکامپ پشتی قرار داده شد. در ادامه 17 گروه حیوان برای سنجش رفتار اضطرابی با دستگاه Hole-Board تست شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از واریانس یک طرفه و تست دانت صورت گرفت.
    یافته ها
    تزریق WIN55،212-2 μg/mice) 5/0، 1/0) درون هیپوکامپ پشتی تاثیری بر روی رفتار اضطرابی موش ها نداشت، اما تزریق AM251 (ng/mice 50، 25)، هیستامین یا رانیتیدین (μg/mice 5) منجر به اضطراب زایی شد. همچنین به کار بردن همزمان WIN55،212-2 با هیستامین یا رانیتیدین منجر به کاهش پاسخ اضطرابی هیستامین گردید؛ ولی بر روی پاسخ رانیتیدین اثری نداشت. استفاده همزمان دوز غیرمؤثر AM251 با داروهای هیستامینی بر روی پاسخ القا شده توسط این داروها مؤثر نبود. در هیچ کدام از آزمایشات، فعالیت حرکتی حیوانات مورد آزمایش به صورت معنی دار تغییر نکرد.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد در زمینه رفتارهای اضطرابی، بین سیستم کانابینوئیدی و گیرنده های هیستامینی H2 هیپوکامپ پشتی برهمکنش نسبی وجود دارد.
    کلیدواژگان: کانابینوئیدها، هیستامین، رانیتیدین، اضطراب، موش ها
  • حبیب الله پیروی، ابوالحسن احمدیانی، معصومه جرجانی، حسن نیک نژاد * صفحه 37
    زمینه و هدف

    در سال های اخیر مطالعات زیادی در زمینه استفاده از سلول های بنیادی جنینی برای درمان بیماری پارکینسون به عنوان یک درمان جایگزین صورت گرفته است. با توجه به این واقعیت که سلول های اپی تلیال آمنیونی دارای توانایی تمایز به بسیاری از سلول ها هستند، همچنین به علت عدم ایجاد کارسینوما و نداشتن مشکل اخلاقی مربوط به سلول های بنیادی جنینی، می توان از آنها به عنوان یک منبع جایگزین در سلول درمانی استفاده نمود. این مطالعه با هدف بررسی اثر فاکتور رشد فیبروبلاست- 8 و خارپشت صوتی (Sonic Hedgehog) بر بیان نشانگرهای دوپامینی در سلول های اپی تلیال آمنیون انسانی انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه، تمایز سلول های اپی تلیال آمنیونی به سلول های عصبی دوپامینرژیک به صورت برون تن به مدت 21 روز با استفاده از فاکتورهای رشد Sonic Hedgehog)) Shh و فاکتور رشد فیبروبلاست-8 (FGF8) بررسی گردید و مارکرهای β-tubulin III، TH،DAT و DβH با روش ایمونوسیتوشیمی ارزیابی شدند. برای مقایسه و آنالیز بین گروه ها از آزمون تی تست، واریانس و پس آماری توکی استفاده گردید. تفاوت ها در دو سطح 01/0p و 05/0p ارزیابی شدند.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد ترکیبی از فاکتورهای رشد Shh و FGF8 سطح بالاتری از TH را در مقایسه با گروه بدون آنها یا هر کدام از آنها به تنهایی بیان می کند. به علاوه، Shh بر میزان بیان DAT در مقایسه با DβH موثرتر از FGF8 می باشد.

    نتیجه گیری

    این نتایج بیانگر آن است که سلول های اپی تلیال آمنیونی توانایی تمایز به سلول های عصبی دوپامینی را دارند و این توانایی تحت تاثیر فاکتور های رشد Shh و FGF8 قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: آمنیون، سلول های اپی تلیال، نورون ها، دوپامین، اف جی اف هشت، خارپشت صوتی
  • ژاندارک اقلیدی، شهرام ابوطالبی، سیدعلی حسینی، هدی رحیمی فرد، رضا عمادی فرد، فرشید صفدری، محمد حیدری* صفحه 48
    زمینه و هدف

    در میان روش های مختلف برای درمان نقایص حرکتی مچ و انگشتان دست بعد از سکته مغزی، استفاده از اسپلینت های دست یکی از روش هایی است که به صورت متداول به عنوان یک درمان مکمل استفاده می شود. با این وجود، اختلاف نظرهای فراوانی در مورد میزان کارایی آن وجود دارد. این مطالعه، با هدف مقایسه تاثیر استفاده از اسپلینت های متحرک و غیرمتحرک بر عملکرد حرکتی مچ و انگشتان بعد از سکته مغزی صورت گرفت.

    روش بررسی

    در این کارآزمایی بالینی از میان بیماران مبتلا به سکته مغزی، 31 بیمار انتخاب گردید، سپس نمونه ها به صورت تصادفی به سه گروه اسپلینت متحرک، اسپلینت غیرمتحرک و کنترل تقسیم شدند. نمونه های گروه های مداخله اسپلینت های خود را به مدت 8 هفته، 5 روز در هفته و به طور متوسط 6 ساعت در روز استفاده کردند. عملکرد حرکتی در دو زمان ابتدای دوره و هفته هشتم، توسط معیار فوگل- میر اندازه گیری شد. برای مقایسه میانگین نمرات آزمون فوگل- میر در گروه از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه استفاده گردید.

    یافته ها

    تحلیل آماری داده ها، افزایش معنی دار نمرات عملکرد حرکتی را تنها در گروه اسپلینت متحرک نشان داد (001/0=p) و این افزایش در مقایسه با گروه های اسپلینت غیرمتحرک و کنترل نیز معنی دار بود (001/0=p).

    نتیجه گیری

    براساس یافته های این مطالعه، استفاده از اسپلینت متحرک در مقایسه با اسپلینت غیرمتحرک می تواند نتایج عملکردی بهتری برای درمان نقایص عملکرد حرکتی مچ و انگشتان دست بیماران مبتلا به سکته مغزی به همراه داشته باشد.

    کلیدواژگان: سکته مغزی، اسپاستی سیتی عضلانی، اسپلینت ها، کارآزمایی بالینی تصادفی شده
  • علی اکبر ریاحین، اکرم حیدری، حسینعلی حبیبی نژاد صفحه 54
    زمینه و هدف
    با وجود پیشرفت های بسیار در پیشگیری و درمان بیماری های عفونی، همچنان این بیماری ها به عنوان مهم ترین عامل مرگ و میر و ایجاد شرایط نامطلوب زندگی برای میلیون ها نفر از مردم در دنیا مطرح می باشند. این مطالعه با هدف تعیین ویژگی های اپیدمیولوژیک بیماری های عفونی منجر به بستری در بیمارستان کامکار قم صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه متکی بر داده های موجود (Routine Data Base Study) روی پرونده های بیمارانی که در تابستان 1386 در بیمارستان کامکار با تشخیص بیماری عفونی بستری شده بودند، انجام شد. ویژگی های اپیدمیولوژیک بیماران در پرسشنامه ثبت گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های کای دو، تی و من ویتنی صورت گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه، 331 مورد از 2907 مورد بستری (3/11%) در بیمارستان کامکار مربوط به بیماری های عفونی بود. بیماری های عفونت دستگاه ادراری با 61 مورد (4/18%)، سپتی سمی با 48 مورد (5/14%) و پنومونی با 45 مورد (6/13%) بیشترین فراوانی را داشتند. از نظر تقسیم بندی براساس سیستم های مبتلا، سیستم ادراری- تناسلی و سیستم تنفسی هرکدام با 73 مورد (05/22%) بیشترین فراوانی را دارا بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر، حاکی از اهمیت قابل توجه بیماری های عفونی به ویژه عفونت دستگاه ادراری، سپتی سمی و پنومونی در قم است که نیازمند تحقیقات گسترده تر به منظور شناخت هرچه بیشتر اپیدمیولوژی و پاتوژنز این بیماری ها می باشد.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، بیماری های عفونی، بیماران بستری، قم، ایران
  • بهروز براتی، محمدرضا عمرانی، وحید شایگان نژاد، حامد عباسی، سید علیرضا خدامی صفحه 59
    زمینه و هدف
    احتقان بینی مشکلی است که بسیاری از بیماران مبتلا به سردرد میگرنی را درگیر می کند و باعث گمراهی پزشک در تشخیص سردرد میگرنی می شود. بسیاری از بیماران دچار گرفتگی بینی نیز سردرد خود را ناشی از سینوزیت تصور می کنند. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی بروز گرفتگی بینی طی حملات میگرنی صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی- مقطعی بر روی یک گروه 131 نفری از بیماران میگرنی که طبق شاخص های استاندارد و نظر مستقیم نورولوژیست تشخیص قطعی میگرن برای آنها مطرح بود، انجام شد. نمونه گیری به شیوه غیراحتمالی در دسترس، صورت گرفت و برای هر نمونه، داده ها شامل: سن، جنس و نوع سردرد میگرنی و ابتلا به گرفتگی بینی تکمیل گردید. داده ها به کمک آزمون های مربع کای یا دقیق فیشر تجزیه و تحلیل شد و 05/0p< سطح معنی داری اختلاف ها قرار داده شد.
    یافته ها
    از 131 بیمار مورد بررسی، 18 نفر (7/13%) طی حملات میگرنی گرفتگی بینی داشتند. 8/19% مرد و 2/80% زن بودند. همچنین بین گرفتگی بینی حین حملات میگرن، جنس، گروه های سنی و نوع سردرد رابطه معنی دار آماری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، بین گرفتگی بینی و نوع سردرد میگرنی (کلاسیک و غیرکلاسیک)، سن و جنس ارتباط معنی داری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: سردرد، میگرن، گرفتگی بینی
  • نازنین شیخ الاسلامی صفحه 62
    بروسلوز یک بیماری مشترک بین انسان و دام است که تظاهرات بالینی آن بسیار متنوع و گمراه کننده می باشد. از جمله این تظاهرات، درگیری سیستم اعصاب مرکزی است که به اشکال متنوعی بروز می کند. شناسایی این تظاهرات بالینی متنوع می تواند به پزشکان در تشخیص و درمان این بیماری کمک نماید. معرفی مورد: در این مقاله به معرفی یک بیمار مبتلا به نوروبروسلوز که با شکایت تهوع و استفراغ به مدت 4 ماه مراجعه کرده بود، پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: بروسلوز، سیستم دستگاه عصبی مرکزی، تهوع، استفراغ
|
  • F. Aeini, R. Ramezan Zadeh, A. Pooladi, B. Nikkhu, Mj Rezaei Page 3
    Background And Objectives
    Gastric cancer is one of the most common gastrointestinal tumors; the incidence and mortality of gastric cancer are on the increase nowadays. Helicobacter pylori(H.Pylori) causes chronic active gastritis and peptic ulcer disease. Cycloocygenase-2 (COX-2) is the central enzyme in the biosynthetic pathway to prostaglandins. Studies from different laboratories suggested that over-expression of COX-2 was detected in colon and other tumors. To obtain direct evidence concerning this relationship, we investigated the immunohistochemical findings of gastric mucosa using an animal model of gastric cancer induced by H. pylori in sprague dawley rat.
    Methods
    The rats were randomly assigned into three groups(n=5). Those of experimental group2 were given MNU. one week after completion of MNU administration, rats in experimental groups 1 were inoculated with H. pylori three times every other day. Rats in control group(group 3) received neither MNU nor H. pylori. Rats of groups 1, 2, and control group were maintained on standard diets throughout the experiment. Rat were weighed and sacrificed under anesthesia with ether at 20 weeks after infection. One half of the excised stomachs, were fixed in neutral-buffered 10% formalin and were cut into approximately six strips, which were processed by standard methods, embedded in paraffin, sectioned at 6 µm, and stained with hematoxylin and eosin (H&E) and immunohistochemistry for Cox-2 protein detection. To confirm H. pylori infection, samples (3-mm2) of stomach mucosa transferred to appropriate medium and Colonies were identified by characteristic Gram’s stain morphology, and by urease, catalase, and oxidase activity sample was also placed into the gel of a rapid urease test kit.
    Results
    Data showed a significant decrease of animal body weight in experimental groups compared with control group. Histopathological studies showed severe infiltration of the lamina propria and submucusaal layer by polymorphonuclear and mononuclear cells appeared in the antrum, with an increase in epithelial cell proliferation, and the infiltration of focal oesophageal. Control animals showed no abnormal findings throughout the entire observation period. COX-2 protein was expressed in experimental groups but there were no evidence of cox-2 protein expression in control group.
    Conclusion
    Data showed that the H. pylori caused significant decrease of body weight in experimental group. In addition, histological studies showed evidence of metaplasia in rat stomach. Immunohistochemichas studies showed cox-2 protein expression occurred during early stage of metaplasia induction.
  • S. Raeisi, E. Farokhi, M. Taherzadeh, F. Azadegan, M. Abolhasani, M. Raeisi, G. Banitalebi, A. Esmaeili, R. Zaker, M. Hashemzadeh Page 10
    Background And Objectives

    Hearing loss is the most frequent sensory disorder affecting 1 in 500 neonates with more than 50% of inherited cases. This trait is a very heterogeneous disorder and happens due to genetic or environmental causes or both. More than 46 genes may be involved in non-syndromic hearing loss. Recently, DFNB59 gene has been shown to cause deafness in some Iranian populations. The aim of this study was to determine the role of DFNB59 gene mutations causing deafness in a group of 130 deaf pupils in Fars province.

    Methods

    This descriptive-laboratory based study investigated the frequency of DFNB59 gene mutations using PCR-SSCP/HA strategy.

    Results

    Two different DFNB59 polymorphism including 874G>A and 793C>G were found in 1 and 9 of 130 patients studied respectively. However, no DFNB59 mutation was identified.

    Conclusion

    The results of this study shows that the association of DFNB59 mutations with deafness in Fars province is very low.

  • T. Salehian, F. Gangi, M. Beigi, F. Safdari Dehcheshmeh Page 16
    Background And Objectives

    An important cause of delayed recovery from abdominal surgery is delay in return of bowel Function. The aim of the present study was to assess the effects of chewing sugar free gum after elective Cesarean-delivery on return of bowel function in primiparous women in Hajar hospital of Shahrekord.

    Methods

    In a randomized clinical trial, 120 patients, who were scheduled for elective cesarean were randomly allocated to 2 groups of gum-chewing group (n=60) and control group (n=60) postoperatively. The patients in the gum-chewing group chewed postoperatively sugar free gum 4 times daily as soon as they recovered from anesthesia till the time they passed flatus or defecated. Control group recieved routine postoperative dietary management. The mean scores of postoperative time interval to first hearing of normal bowel sounds, passage of flatus, defecation and sensation of bowel movement were compared between the two groups. The data were then analyzed using chi square and t-test (p

  • A. Tabeshian, N. Karimabadeh, A. Hassan Zaadeh, F. Firoozeh Page 21
    Background And Objectives
    Breast self examination (BSE) is an easy and inexpensive method to screen breast cancer and unlike Mammography, BSE performing is widely possible in developing countries. The incidence rate of breast cancer is higher in developed countries but it is being increased in developing countries such as Iran as a result of lifestyle change and reproductive pattern similar to those in western countries thus affecting Iranian women at a younger age and at advanced stages. Due to the fact that BSE should perform monthly after the age 20, the aim of the present study was to determine instruction effect on students’ knowledge and attitude of female students upon BSE.
    Methods
    174 students were selected by cluster random sampling and questionnaires were completed by interview. After that an instructional program was planned for them with the model being presented through live lecture. Finally the same questionnaires were completed again after 4 months by interview. The data were then analyzed by S.P.S.S software (ver10)
    Results
    The mean scores of students’ knowledge and attitude were significantly increased after education. (p
  • M. Piri, M. Shahin, Mr Zarrindast, M. Nasehi Page 27
    Background And Objectives
    Cannabinoids produce a wide array of effects on different species and interact with different neurotransmitter systems in the brain. In the present study, the effects of histaminergic and cannabinoidregic systems as well as their interactions on anxiety-related behaviors were examined on mice.
    Methods
    In this study, at first mice were anesthetized with intra-peritoneal injection of ketamine hydrochloride and xylazine. They were then placed in a stereotaxic apparatus. Two stainless-steel cannuale were placed one mm above CA1 regions of the dorsal hippocampus. After that, seventeen groups of animals were tested with hole board apparatus for measuring anxiety behavior. For the statistical analysis, One-way analysis of variance (ANOVA) and Dunnett's test were used.
    Results
    Intra-CA1 injection of WIN55,212-2 (0.1, 0.5µg/mice) did not modify anxiety-related behaviors in mice. But administration of AM251 (25 and 50ng/mice), histamine or ranitidine (5µg/mice) induced anxiogenic-like response. Also, co-administration of WIN55, 212-2 with histaminergic agents, decreased the anxiogenic-like response of histamine, but not that of ranitidine. Co-administration of an ineffective dose of AM251 with histaminergic drugs did not alter the response induced by these drugs. In all the experiments, locomotor activity was not significantly changed.
    Conclusion
    These results showed that there may be a partial interaction between the cannabinoidergic and the histaminergic systems of the dorsal hippocampus on anxiety-like behaviors.
  • H. Peirovi, A. Ahmadian, M. Jorjani, H. Niknejad Page 37
    Background And Objectives

    Recently, interest has increased in the potential employment of embryonic stem cells for the treatment of Parkinson's disease, which has been considered as an alternative therapeutic strategy. Due to their pluripotent differentiation potential, the finding that they do not induce carcinoma and the fact that they do not raise the ethical concerns connected with human embryonic stem cells, human amniotic epithelial cells are considered to be a very promising cell source. The aim of this study was to investigate the effects of FGF8 and Shh on the expression of dopaminergic markers from human amniotic epithelial cells.

    Methods

    In this study, we examined the differentiation of dopaminergic neurons in vitro from AECs using the expression of several markers including TH, DAT and DβH. For dopaminergic differentiation, sonic hedgehog (Shh) and FGF8 were added to cultures and the cultures were allowed to differentiate for 21 days. Analysis of AECs derived dopaminergic neurons was performed at the TH, DAT, β-tubulin III and DβH expression levels by immunocitochemistry. The significance of the data was tested by Student's t-test (between two groups) and one-way analysis of variance (ANOVA) followed by Tukey post-test. (p

  • J. Eqlidi, Sh Abutalebi, A. Hosseini, H. Rahimi Fard, R. Emadi Fard, F. Safdari, M. Heydari Page 48
    Background And Objectives

    Among several methods for the treatment of wrist-fingers motor function impairment after stroke, splinting is a method commonly used as complementary option. But there are so many controversies surrounding its efficacy. The aim of this study was to compare the effect of mobilizing and immobilizing splints on wrist-fingers motor function after stroke.

    Methods

    In this experimental study, 31 stroke patients were selected and divided randomly into three groups including: mobilizing splint, immobilizing splint and control group. Participants in intervention groups wore their own splints for eight weeks, five days per week and on average six hours per day. Motor function was measured at baseline and the eighth week by fugl-meyer (FM) scale. The one-way ANOVA was used to compare scores of FM scale between three groups.

    Results

    Data analysis showed significant increase in motor function only in mobilizing splint group (p=0/001) and this increase was significant compared with other groups (p=0/001).

    Conclusion

    Based on these findings, using a mobilizing splint compared with immobilizing splint could have better functional results for treating wrist and finger motor impairment in post-stroke patients.

  • Aa Riahin, A. Heydari, Ha Habibi Nejad Page 54
    Background And Objectives
    Despite decades of dramatic progress in their treatment and prevention, infectious diseases remain a major cause of death and debility responsible for worsening the living conditions of millions of people around the world. This study was conducted to determine the epidemiologic features of patients admitted with infectious disases at Kamkar Hospital in Qom.
    Methods
    A routine data base study was carried out to obtain relevant data from medical records of patients admitted with infectious diseases at the Kamkar Hospital during summer 2007. The epidemiologic features of patients were obtained and analyzed using chi-square, t-test and Mann Whitney statistical tests.
    Results
    Out of 2907 admitted cases at the Kamkar hospital 331 (11.3%) pertained to infectious diseases. The most frequent infections were urinary tract infection, septicemia and pneumonia; 61cases (18.4%), 48cases (14.5%) and 45cases (13.6%), respectively. The most common involved systems were respiratory tract and urogenital tract, with each one having 73cases (22.05%).
    Conclusion
    This study confirms the continuing importance of infectious diseases especially urinary tract infection, septicemia and pneumonia in Qom, which requires more research to be done to better identify their epidemiology and pathogenesis.
  • B. Barati, Mr Omrani, V. Shaygan Nejad, H. Abbasi, Ar Khodami Page 59
    Background And Objectives
    Nasal congestion is a problem in which many person with migraine headache are involved and can induce misdiagnosis in these patients. Many of these patients with nasal congestion believe that the cause of their headache is due to the sinusitis. The purpose of this study was to determine the frequency of nasal congestion in episodes of migraine headache.
    Methods
    This was a cross-sectional and descriptive study on 131 patients which were diagnosed by neurologists based on standard criteria to have had migraine. Sampling was done through non-probability in hand method. The data were gathered with regard to age, sex, type of headache and presence of nasal congestion for each patient. They were then analyzed by chi-square and Fisher’s exact test (p
  • N. Sheikholeslami Page 62
    Background And Objectives
    Brucellosis is a zoonotic disease with various misleading clinical manifestations. One of them is the involvement of central nervous system which has a broad range of clinical manifestations. Improvement of knowledge among medical professionals about its different clinical presentation can lead them to better diagnosis and treatment. Case Report: In this report, we presented a neurobrucellosis patient with chief complaint of 4 month-nausea and vomiting