فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 18، تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/04/02
  • تعداد عناوین: 15
|
  • فضه حیدری، پریسا فرنیا، جمیله نوروزی، احمد مجد صفحه 3
    زمینه و هدف
    الگوی مقاومت دارویی و انتشار جهانی مایکوباکتریوم های آتیپیک (NTM و Non- Tuberculosis Mycobacterium)، نقش و اهمیت مطالعات اپیدمیولوژیکی این دسته را بیشتر کرده است. یکی از روش های انگشت نگاری ژنتیکی که بدین منظور مورد استفاده قرار می گیرد، روش توالی های تکراری پشت سرهم VNTR)و (Variable Number Tandem Repeat نام دارد. در این مطالعه الگوی ژنتیکی مایکوباکتریوم های آتیپیک با استفاده از روش VNTR به منظور مطالعات اپیدمیولوژیکی این دسته بررسی گردید.
    روش بررسی
    48 نمونه ریوی و خارج ریوی جداشده از بیماران با علایم سل ریوی که با استفاده از تست های افتراقی (شامل احیای نیترات، آزمایش فعالیت کاتالاز، آزمایش نیاسین، سرعت رشد و تولید پیگمان) و روش PCR-RFLP به عنوان مایکوباکتریوم های غیرتوبرکلوزیس شناسایی شده بودند، انتخاب و با استفاده از 7 لوکوس ژنتیکی شامل: ETR-F، ETR-B، ETR-C، ETR-D، ETR-E، MPTR-A، ETR-A، از نظر الگوی VNTR بررسی شدند. لازم به ذکر است که روش VNTR علاوه بر نمونه های کلینیکی به طور همزمان بر روی سویه های استاندارد مایکوباکتریوم های آتیپیک نیز انجام شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده از روش VNTR نشان داد 7 لوکوس مورد بررسی در هیچ کدام از سوش های استاندارد مایکوباکتریوم های آتیپیک دارای پلی مورفیسم نبودند؛ در حالی که برخی از این توالی های تکراری پشت سرهم در 42 نمونه از مایکوباکتریوم های غیرتوبرکلوزیس جداشده از بیماران، پلی مورفیک بودند. در 6 نمونه باقیمانده محصول PCR (برای هیچ کدام از لوکوس ها) مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با وجود کارآمد بودن لوکوس های ژنی نام برده برای مطالعات اپیدمیولوژیکی مایکوباکتریوم توبرکلوزیس کمپلکس، این لوکوس ها در مایکوباکتریوم های غیرتوبرکلوزیس پلی مورفیک نبوده و قادر به تعیین تنوع ژنتیکی و در پی آن مطالعات اپیدمیولوژیکی این دسته نمی باشند. لذا بررسی لوکوس های دیگر با استفاده از روش VNTR ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: مایکوباکتریوم، مطالعات اپیدمیولوژیکی، لوکوس های VNTR
  • نوشین نقش، منصور صالحی، محمد ربانی صفحه 12
    زمینه و هدف
    یکی از روش های جدید و تخصصی درمان لوسمی، ژن درمانی(Gene Therapy) است. برای مهار تکثیر سلول های سرطانی می توان از یک ویژگی تخصصی این سلول ها استفاده نمود. یکی از این روش ها، استفاده از آنتی تلومرازها در سطوح مختلف می باشد. تلومراز یک آنزیم ریبونوکلئوپروتئینی است که توالی های هگزانوکلئوتیدی TTA GGG را به انتهای کروموزوم خطی یوکاریوتی می افزاید. فعالیت تلومرازی در 90-85% کل سلول های سرطانی انسان یافت می شود. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مهاری نانوالیگونوکلئوتیدها به عنوان یکی از روش های جدید نانوتکنولوژی در ژن درمانی لوسمی در شرایط In Vitro صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه، عملکرد نانوذرات الیگومری در مهار اختصاصی فعالیت تلومراز در یک رده سلولی لوسمی به نام K562 بررسی شد. بدین منظور سه گروه از نانوالیگومرهای آنتی سنس، سنس و تصادفی با غلظت های μM3-5/0 به سلول ها افزوده شدند. میانگین فعالیت آنزیم تلومراز گروه های فوق در 3 آزمایش جداگانه با گروه کنترل مقایسه گردید.
    یافته ها
    در این پژوهش، 3 روز بعد از تیماربا الیگومرها، غلظت μM52/0 از سنس و آنتی سنس، تاثیری بر فعالیت این آنزیم نداشت، و غلظت های μM3-1 گروه های سنس و آنتی سنس باعث کاهش معنی دار فعالیت تلومراز در مقایسه با گروه کنترل گردید. در ضمن، گروه الیگومرهای تصادفی تاثیر چندانی بر روی فعالیت تلومراز نداشت.
    نتیجه گیری
    یکی از دلایل مهار تلومراز به واسطه آنتی سنس های مزبور، اتصال آنها به RNA تلومری به نام hTR و جلوگیری از عملکرد این آنزیم می باشد. با انجام این امر در واقع hTR تلومراز تجزیه می شود. با استفاده از روش اخیر درمان در In Vitro، زمینه برای درمان لوسمی در انسان فراهم می شود.
    کلیدواژگان: دی ان آ، آنتی سنس، الیگونوکلئوتیدها، تلومراز
  • سید احمد محمودیان، مریم یاوری صفحه 18
    زمینه و هدف
    طبق مطالعات انجام شده، 50-25% افرادی که به پزشکان عمومی مراجعه می کنند، دارای علائمی هستند که از لحاظ ارگانیک قابل توضیح نمی باشد، و اغلب پزشکان عمومی در اداره این بیماران با مشکل رو به رو می شوند. هومیوپاتی، یکی از روش های طب جایگزین است که در آن با توجه به این علائم، با انتخاب دارو سعی در درمان آن می شود. در این مطالعه به منظور توصیف وضعیت موجود، فراوانی تعدادی از این علائم در افراد مراجعه کننده به مراکز درمانی بررسی گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی- مقطعی در سال 1387 بر روی مراجعه کنندگان به تعدادی از درمانگاه های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام گرفت. پس از تهیه چک لیست از منابع هومیوپاتی با نظر کارشناسی، 240 نفر به روش نمونه گیری آسان انتخاب و چک لیست مربوطه تکمیل گردید. داده ها با استفاده از آزمون مربع کای تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، 4/65% افراد زن و 6/34% آنها مرد بودند. 4/75% از افراد در گروه سنی بین 40-20 سال قرار داشتند. 7/1% از افراد بدون علامت، 3/31%؛ 5-1 علامت، 8/40%؛ 10-6 علامت داشتند. فراوانی علائم در زنان بیشتر از مردان گزارش شد (001/0p
    کلیدواژگان: هومیوپاتی، علائم طبی غیرقابل توجیه، تشخیص، اصفهان، ایران
  • نورالسادات کریمیان، مرضیه عربان، سعید متصدی زرندی، حمید علوی مجد صفحه 24
    زمینه و هدف
    وزن کم تولد قوی ترین فاکتور مرتبط با مرگ و میر پری ناتال، نئوناتال، پست ناتال و همچنین مرگ و میر دوران کودکی است. یکی از عوامل خطری که اخیرا مورد توجه قرار گرفته است، آلاینده های هوا می باشد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط آلاینده منوکسیدکربن بر وزن کم تولد در نوزادان ترم زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستان های منتخب شهر تهران در سال 1387-1386 صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه کوهورت تاریخی، 225 زن باردار مراجعه کننده به بیمارستان های منتخب تهران که در دوران بارداری در محدوده 5 کیلومتری از ایستگاه های سنجش آلودگی هوا زندگی می کردند، بررسی شدند. روش گردآوری داده ها به صورت مصاحبه و روش نمونه گیری چند مرحله ای و در دسترس بود. نمونه ها براساس میانگین غلظت مواجهه با آلاینده به دو گروه مواجهه پایین و مواجهه بالا تقسیم شدند. دو گروه از نظر عوامل مؤثر بر وزن کم تولد با یکدیگر همسان بودند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی، مربع کای دو، من ویتنی و آمار خطر نسبی (RR) صورت گرفت.
    یافته ها
    در این بررسی، 31% نوزادان در گروه مواجهه بالای منوکسیدکربن (CO) و 4/7% در گروه مواجهه پایین، دچار وزن کم تولد شدند. همچنین ارتباط آماری معنی داری بین مواجهه با غلظت بالای منوکسیدکربن و وزن کم تولد نوزاد وجود داشت (001/0>p). خطر نسبی محاسبه شده با فاصله اطمینان 95% (67/4=PR، 43/9-76/1=(CI و مقدار خطر منتسب 66% برآورد گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد مواجهه با آلاینده منوکسیدکربن می تواند باعث وزن کم تولد شود. لذا ارائه برنامه آموزشی در مورد مشکلات ناشی از آلودگی منوکسیدکربن در زنان باردار ساکن در مناطق آلوده شهر و راهکارهای علمی جهت کاهش این آلاینده ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: نوزادان کم وزن، منوکسیدکربن، منوکسیدکربن، عوارض جانبی
  • زینب کاظمی زاده، رزا زرگرپور، جعفر احمدی کهنعلی صفحه 28
    زمینه و هدف
    سنگ پالپی کانونی از کلسیفیکاسیون در پالپ دندانی است که عوامل اتیولوژیک مؤثر در تشکیل آن هنوز به طور کامل مشخص نشده است. طبق مطالعات انجام شده شیوع سنگ های پالپی در جوامع مختلف، بسیار متفاوت است. این مطالعه با هدف تعیین شیوع سنگ پالپی در شهرستان رفسنجان صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، گرافی های بایت وینگ و یا پری اپیکال 800 بیمار مراجعه کننده به بخش رادیولوژی دانشکده دندانپزشکی رفسنجان بررسی شد و با مشاهده توده رادیواپک در قسمت تاجی پالپ، این توده به عنوان سنگ پالپی ثبت گردید. یافته ها با استفاده از آزمون کای دو و تی تست تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    شیوع پالپ استون در بین 800 بیمار به میزان 20% برآورد شد که در گروه زنان 9/18% و در گروه مردان 7/21% بود و از نظر توزیع جنسی تفاوت آماری معنی داری نداشت. همچنین میزان شیوع پالپ استون با افزایش سن تفاوت معنی داری نشان داد (0001/0p
    کلیدواژگان: پالپ دندان، کلسیفیکاسیون پالپ دندان، پرتونگاری دندان، شیوع
  • سید حسن عادلی، حسین فاکر، ابوالفضل مظفری، اکرم حیدری، مهدی میرزاپور، محسن اسدی صفحه 34
    زمینه و هدف
    افسردگی یکی از مشکلات شایع بیماران مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریوی است. بسته به نوع مطالعه و شدت بیماری افراد، میزان شیوع آن بین 80-10% گزارش شده است. ممکن است افسردگی در معاینات معمول تشخیص داده نشود و بیماران تحت درمان به موقع قرار نگیرند. این پژوهش با هدف تعیین فراوانی افسردگی در بیماران مبتلا به COPD (بیماری انسداد مزمن ریوی) در قم صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 209 بیمار مبتلا به COPD با استفاده از تست استاندارد غربالگری افسردگی Beck از نظر افسردگی و شدت آن، بررسی شدند. متغیرهای دیگر مطالعه مانند سن، جنس، میزان تحصیلات، وضعیت تاهل و میزان مصرف سیگار نیز در نظر گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تست آماری کای دو صورت گرفت و 05/0p< معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    3/83% بیماران از درجات متفاوت افسردگی رنج می برند، به طوری که 9/12% این افراد افسردگی شدید و یا افسردگی بیش از حد داشتند. در این بررسی فقط بین ابتلا به افسردگی و میزان تحصیلات ارتباط معنی داری به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، افسردگی به عنوان یکی از مشکلات شایع بیماران COPD، باعث کاهش کیفیت زندگی آنان می شود که می توان با درمان به موقع آن از سوی پزشکان معالج، کیفیت زندگی بیماران را بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: بیماری انسداد مزمن ریوی، افسردگی، آزمون افسردگی بک، قم، ایران
  • رقیه احسانی، رباب رفیعی طباطبایی*، علی پوریاسین، عبدالرضا سودبخش، حیدر شرفی صفحه 39
    زمینه و هدف

    لامیوودین اولین آنالوگ نوکلئوزیدی است که به منظور مداوای بیماران هپاتیت B مزمن به کار گرفته می شود. این دارو در مهار همانندسازی ویروس هپاتیت B و کاهش فعالیت بیماری موثر است. اما مهم ترین مشکلی که در درمان با لامیوودین وجود دارد؛ پیدایش سویه های حاوی جهش مقاوم به لامیوودین در طول مداوا می باشد که در این سویه های حاوی جهش، تغییر آمینو اسیدی در موتیف YMDD پلیمراز ویروس رخ داده است. هدف این مطالعه بررسی فراوانی جهش های موتیف YMDD در بیماران هپاتیتB مزمن تحت درمان با لامیوودین می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه، 56 بیمار هپاتیت مزمن که پیشتر اینترفرون و یا آنالوگ نوکلئوزیدی/ نوکلئوتیدی دریافت نکرده بودند و حداقل برای 6 ماه تحت درمان با لامیوودین قرار داشتند، بررسی شدند. ابتدا DNA ویروس هپاتیت B از سرم بیماران استخراج شد و جهش های موتیف YMDD در ژن پلیمراز ویروس با استفاده از روش واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR)، سپس توالی یابی مستقیم محصول PCR، تعیین گردید. میزان ویروس هپاتیت B در سرم بیماران به روش PCR کمی مشخص شد.

    یافته ها

    56 بیمار هپاتیت B مزمن (39 مرد و 17 زن) با میانگین سنی 6/13±12/34 سال بررسی شدند. در 15 بیمار (7/26%) از 56 بیمار، جهش های موتیف YMDDدر ژن پلیمراز ویروس هپاتیت B مشاهده گردید. جهش ها در 8 بیمار (2/14%) به صورت YIDD و در 7 بیمار (5/12%) به صورت YVDD بود. جهش سرین در موتیف YMDD در هیچ یک از بیماران این مطالعه مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    نتایج این بررسی نشان داد فراوانی جهش های موتیف YMDD که منجر به مقاومت به داروی لامیوودین می گردد، در بین بیماران هپاتیت B مزمن در کشور ایران متداول است (7/26%) و تشخیص مولکولی جهش های موتیف YMDD با استفاده از روش هایی مانند توالی یابی مستقیم DNA می تواند رخداد مقاومت دارویی را در مراحل اولیه پیدایش در بیماران هپاتیتB مزمن تعیین کند.

    کلیدواژگان: ویروس هپاتیت بی، هپاتیت بی مزمن، لامیوودین، جهش های موتیف YMDD
  • اکرم عیدی، مهسا آل ابراهیم، مریم عیدی، علی حائری روحانی صفحه 45
    زمینه و هدف
    کبد اندامی کلیدی در متابولیسم و دفع مواد زاید است که وظیفه سم زدایی در بدن را به عهده دارد. عوامل و سموم کبدی می توانند اختلالات گوناگونی را در این اندام ایجاد کنند. تتراکلریدکربن سمی قوی برای کبد محسوب می گردد که سبب ایجاد نکروز در ناحیه لوبول مرکزی کبد شده و از آن به طور وسیعی در ایجاد مسمومیت کبدی در مدل های جانوری استفاده می شود. مولیبدن در تعداد محدودی از آنزیم های پستانداران شامل گزانتین اکسیداز، آلدئید اکسیداز و سولفیت اکسیداز به صورت یک کوفاکتور عمل می کند و به عنوان یک عنصر کمیاب ضروری در انسان مورد توجه است. هدف از این مطالعه، تعیین اثر محافظتی سدیم مولیبدات در آسیب کبدی القاشده با تتراکلریدکربن می باشد.
    روش بررسی
    موش های صحرایی نر بالغ به صورت خوراکی با دوزهای مختلف سدیم مولیبدات (g/kg05/0، 1/0، 2/0 وزن بدن روزانه) تیمار شدند و همزمان تتراکلریدکربن (5% به نسبت 1:1 رقیق شده با روغن زیتون، ml/kg1 وزن بدن به صورت درون صفاقی) را 2 بار در هفته دریافت نمودند. مدت تیمار 28 روز متوالی بود. سپس سطوح پارامترهای بیوشیمیایی مانند آلانین آمینو ترانسفراز، آسپارتات آمینو ترانسفراز، آلکالین فسفاتاز و پروتئین تام در سرم اندازه گیری شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، سطح مارکرهای سرمی مانند آلانین آمینو ترانسفراز، آسپارتات آمینو ترانسفراز و آلکالین فسفاتاز در موش های صحرایی تیمارشده با تتراکلریدکربن به صورت معنی داری افزایش نشان داد، درحالی که تیمار همزمان سدیم مولیبدات در دوزهای 05/0، 1/0 و g/kg 2/0 وزن بدن، سطح آلانین آمینو ترانسفراز، آسپارتات آمینو ترانسفراز و آلکالین فسفاتاز را در یک الگوی وابسته به دوز، به نسبت معنی داری کاهش داد، ولی اثری بر میزان پروتئین تام سرم نداشت.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این تحقیق، عنصر مولیبدن اثر محافظت کبدی دارد و از نظر علمی می توان از این عنصر کمیاب به منظور درمان اختلالات کبدی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: تتراکلریدکربن، محافظت کبدی، موش ها، سدیم مولیبدات
  • سیدمحسن حسینی، مهشید رفیعی شهربابکی، محمد امیرخانی صفحه 51
    زمینه و هدف
    روش LMS، روشی کلی جهت برازش منحنی های صدک مرجع هموار است. این روش، توزیع تغییرات را توسط 3 پارامتر میانه، ضریب تغییرات و توان باکس- کاکس (چولگی) توصیف می کند. با به کار بردن حداکثر درستنمایی تاوان داده توابع اسپلاین، 3 منحنی مذکور برآورد و برازش داده می شود و همواری مطلوب توسط پارامترهای هموارسازی یا درجات آزادی معادل بیان می گردد. این مطالعه با هدف بررسی صدک های مرجع چربی خون کودکان و نوجوانان ایرانی به وسیله روش LMS انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه، منحنی های صدک مرجع هموار 4 نوع چربی خون (تری گلیسیرید، کلسترول تام، لیپوپروتئین با چگالی پایین و لیپوپروتئین با چگالی بالا) 4824 دانش آموز 18-6 ساله از 6 شهر]تبریز، رشت، گرگان، مشهد، یزد و تهران (فیروزکوه)[بررسی شد. داده های مورد استفاده مربوط به طرح کشوری نظام مراقبت و پیشگیری از بیماری های غیرواگیر در سطح مدارس (Caspian Study) بود. برخی خصوصیات این افراد از طریق پرسشنامه و برخی از طریق آزمایش های تخصصی اندازه گیری شد. در نهایت داده ها پس از حذف مشاهدات فاقد اعتبار و موارد گمشده به تعداد 4752 رسید. تجزیه و تحلیل داده ها توسط روشی ارتقایافته از روش LMS ارائه شده توسط Cole در سال 1988، صورت گرفت. سپس منحنی های صدک مرجع هموار 4 نوع چربی خون کودکان و نوجوانان ایرانی 18-6 ساله، با درجات آزادی معادل بین 10-4 برازش داده شد و جهت بررسی نیکویی برازش مدل ها از ابزارهایی نظیر انحراف، آزمون های Q و نمودار Q-Q دترنددشده، استفاده گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه، همه ابزارها مدل را تایید کردند و روش LMS برازش یافته با ماکزیمم درستنمایی تاوان داده به عنوان یک روش مناسب برای برازش منحنی صدک مرجع هموار به کار برده شد. این روش ویژگی های توزیع زمینه ای را در سرتاسر تغییرات متغیر کمکی آشکار می سازد و ابزاری عینی برای تعیین اهمیت نسبی آنها می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد در کودکان و نوجوانان 18-6 ساله ایرانی T سطح تری گلیسیرید و خون بالاتر و سطح لیپوپروتئین با چگالی بالا، از همتایان خود در کشورهای غربی کمتر است. لذا بررسی های گسترده تری به کمک حجم نمونه بالاتر با افزایش چگالی در نقاط انتهایی و توزیع های یکسان معیار اندازه گیری شده در محدوده های تغییرات متغیر کمکی، جهت حصول نتایج دقیق تر لازم است.
    کلیدواژگان: روش LMS، منحنی های صدک مرجع هموار، حداکثر درستنمایی تاوان داده، پارامترهای هموارسازی، توان باکس، کاکس، لیپیدها
  • محمد عزیزی فر، کاظم ندافی، مجید محمدیان، مرتضی صفدری، محمد خزایی صفحه 59
    زمینه و هدف
    بحث آلودگی هوا از دیدگاه اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فنی، موضوعی است که امروزه در دنیا جایگاه ویژه ای دارد، و یکی از مسایل مطرح در این زمینه، جلوگیری از افزایش این آلودگی و یافتن علل و عوامل به وجودآورنده آن است. همچنین آلاینده ها و ذرات معلق مانند PM1، PM2.5 و PM10 از علل اصلی آلودگی هوا محسوب می شوند، این تحقیق نیز با هدف بررسی شاخص کیفیت هوا و مقادیر این ذرات در شهر قم صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه، ذرات معلق PM1، PM2.5 و PM10 در 2 نقطه مرکزی شهر قم سنجیده شد، و برای هرکدام از ذرات، 60 نمونه طی 5 ماه متوالی در فصول تابستان (2 ماه) و پاییز با دستگاه Enviro Check برداشت شد.
    یافته ها
    در طول دوره نمونه گیری از نظر آلاینده PM10، آبان ماه با میانگین μg/m3117 آلوده ترین و مهرماه با میانگین μg/m383 پاک ترین ماه گزارش شد. همچنین از نظر آلاینده PM2.5، آذرماه با میانگین μg/m333 آلوده ترین و مرداد، شهریور و مهرماه با میانگین μg/m38 پاک ترین ماه ها بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد غلظت ذرات معلق PM1، PM2.5 و PM10 در اکثر مواقع کمتر از حد استاندارد بوده و مقادیر AQI نیز برای آنها در حد متوسط و خوب می باشد.
    کلیدواژگان: ذرات معلق، آلودگی هوا، استانداردها، قم، ایران
  • محمدرضا قدیر، سعید سرکشیکیان صفحه 64
    زمینه و هدف
    امروزه با استفاده از کولونوسکوپی و مشاهده مستقیم لوله گوارش، تحولاتی در تشخیص و درمان اختلالات دستگاه روده بزرگ صورت گرفته است. همگام با پیشرفت جهانی در ایران نیز از این ابزار سودمند در تشخیص و درمان اختلالات مختلف استفاده می شود، اما هنوز آمار دقیقی از اختلالات مشاهده شده وجود ندارد. این مطالعه با هدف بررسی یافته های تشخیصی بیماران تحت کولونوسکوپی در شهر قم، طی سال های 1387-1386 صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی– مقطعی بر روی 500 بیمار ارجاع داده شده به بخش کولونوسکوپی بیمارستان حضرت معصومه (س) قم انجام شد. در ابتدا، اطلاعات حاصل از تمامی بیماران پس از انجام کولونوسکوپی در پرسشنامه های مخصوص وارد شد، سپس نتایج پاتولوژی به آن اضافه گردید، در نهایت اطلاعات به دست آمده تحت آنالیز آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    از 500 بیمار بررسی شده، 279 بیمار مرد (8/55%) و 221 بیمار زن (2/44%) بودند. در تمامی گروه ها در هر دو جنس، شایع ترین علت انجام کولونوسکوپی، درد شکم (6/46%) و رکتوراژی (41%) بود. از نظر تشخیص، 199 مورد (8/39%) از 500 نفر مراجعه کننده، کولونوسکوپی نرمال داشتند. 124 مورد (8/24%) همورویید، 64 مورد (8/12%) پولیپ، 55 مورد (11%) بیماری التهابی روده (IBD)، 30 مورد (6%) تومور، 17 مورد (4/3%) دیورتیکولوز و 12مورد (4/2%) زخم منفرد رکتال داشتند. همچنین بین تومور، پولیپ و دیورتیکول با علامت درد شکم رابطه معنی داری به دست آمد (001/0p). بین اختلالات مذکور و سن نیز روابط کاملا معنی دار بود (001/0p).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد شیوع کانسر و IBD در مردان و دیورتیکول در زنان بیشتر است. همچنین IBD در گروه سنی 30-21 سال بیشترین شیوع را دارد و با افزایش سن از میزان آن کاسته می شود.
    کلیدواژگان: کولونوسکوپی، سرطان های کولون، بیماری های التهابی روده، درد شکم
  • اکرم آهنگر پور، هدی یحیاوی صفحه 70
    زمینه و هدف
    امروزه در طب سنتی، گیاهان دارویی برای درمان دیابت مورد استفاده قرار می گیرند. از ریزوم های گیاه سعد (Cyperus Rotundus) نیز در طب سنتی جهت کاهش گلوکز و چربی خون استفاده می شود. لذا این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی این گیاه بر مدل مقاوم به انسولین موش صحرایی نر صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی بر روی 36 موش صحرایی نر نژاد ویستار در محدوده وزنی g250150 انجام شد. دیابت به وسیله آب آشامیدنی حاوی فروکتوز 10%، القا شد، سپس حیوانات به طور تصادفی به چهار گروه کنترل، دریافت کننده فروکتوز، عصاره آبی و آبی الکلی ریزوم گیاه سعد (mg/ml500) تقسیم شدند. 48 ساعت بعد از آخرین گاواژ و 12 ساعت گرسنگی، خون از قلب موش ها گرفته شد، سپس بعد از جداسازی سرم، گلوکز خون، انسولین، FIRI، پروفایل لیپیدی و آنزیم های کبدی بررسی گردید.
    یافته ها
    گلوکز در گروه دریافت کننده فروکتوز در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری افزایش نشان داد. انسولین نیز در گروه های عصاره آبی و آبی الکلی در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی داری داشت. FIRI در گروه عصاره آبی افزایش قابل توجهی در مقایسه با گروه کنترل نشان داد (05/0p
    کلیدواژگان: سعد، انسولین، لیپیدها، فروکتوز
  • طیبه هادیگل، فرزاد رجایی صفحه 76
    زمینه و هدف
    امروزه رشد سریع جمعیت و ازدحام متعاقب آن در شهرهای بزرگ می تواند به عنوان عامل مهمی در ایجاد حساسیت سیستم عصبی در برابر عوامل محیطی مطرح باشد. این مطالعه با هدف بررسی اثرات استرس ازدحامی به صورت ازدحام موش ها بر روی قشر مخچه موش سوری صورت گرفت.
    روش بررسی
    در ابتدا 60 عدد موش سوری نر بالغ 6- 5 هفته نژاد NMRI انتخاب شدند، سپس به صورت تصادفی به 6 گروه تقسیم و هر گروه جداگانه در یک قفس نگهداری شدند. در گروه اول به عنوان گروه کنترل 5 سر موش، در گروه دوم (تحت استرس کم) 10 سر موش و در گروه سوم (تحت استرس زیاد) 15 سر موش در یک قفس به مدت یک ماه قرار گرفتند. همچنین در سه گروه انتخابی دیگر (گروه های 4، 5، 6) به همین تعداد موش، ولی به مدت 2 ماه نگهداری شدند. پس از مدت موردنظر ابتدا حیوانات وزن شده و پس از بیهوشی با کتامین و زایلازین، مخچه حیوانات جدا و وزن گردید. پس از فیکساسیون با فرمالدئید 10%، نمونه هایی از لب راست مخچه برای مطالعه با میکروسکوپ نوری آماده شد. پس از رنگ آمیزی و تهیه لام های میکروسکوپی، تعداد و ارتفاع سلول های پورکینژ، ضخامت لایه های دانه دار و مولکولار قشر مخچه با برنامه نرم افزاری Image Tool در گروه های مورد مطالعه، تعیین و مقایسه گردید.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر، میانگین وزن حیوانات در گروه های تحت استرس شدید یک ماهه و دوماهه نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری داشت (001/0p
    کلیدواژگان: استرس ازدحامی، سلول های پورکینژ، موش ها، مخچه
  • احمدرضا مبین، صفر شمس صفحه 82
    زمینه و هدف
    در حال حاضر، سپسیس از علل اصلی مرگ در بیماران شدیدا بدحال بستری در بخش ICU محسوب می شود. حداقل بخشی از وقوع مرگ و میر بالا در سپسیس، به علت کمبود علائم بالینی هشداردهنده اختصاصی در تشخیص زودهنگام آن است. همچنین نبود مارکر اختصاصی عفونت جهت تشخیص این بیماری، منجر به بروز مشکلاتی در افتراق عوامل عفونی از غیرعفونی شده است. در برخی از مطالعات اخیر، افزایش سطح سرمی پروکلسیتونین نیز در این دسته از بیماران گزارش شده است، اما ارتباط آن با شدت و پیامد بیماری در بیماران دچار سپسیس بستری در ICU چندان تعیین نشده است. این مطالعه با هدف، بررسی سطح پروکلسیتونین و عوامل همراه آن در مبتلایان به سپسیس صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی- مقطعی بر روی بیمارانی که به علت بیماری عفونی باکتریال در ICU بستری شده بودند، انجام شد. نمونه گیری در روز اول، سوم و هفتم از بستری در ICU صورت گرفت، سپس با استفاده از کیت نیمه کمی پروکلسیتونین (PCT-Q)، سطح سرمی پروکلسیتونین اندازه گیری و با شدت سپسیس و پیامد بیماری مقایسه گردید. نتایج با آزمون کای اسکوار پیرسون مقایسه شد.
    یافته ها
    در این تحقیق، 35 بیمار (22 مرد و 13 زن)، معیارهای ورود به مطالعه را داشتند که از این تعداد 18 نفر فوت شدند. همچنین در این بررسی، مشاهده گردید که سطح سرمی پروکلسیتونین در بیماران، با شدت بیماری ارتباط مستقیم دارد (01/0p
    کلیدواژگان: سپسیس، پروکلسیتونین، بخش مراقبت ویژه
  • عابدین ثقفی پور، رضا مصطفوی صفحه 87
    زمینه و هدف
    بیماری سالک یکی از بیماری های انگلی است که ضایعات محدودی را در پوست مبتلایان به این بیماری ایجاد می کند، اما در برخی از بیماران تعداد بیشتری از این ضایعات مشاهده می شود که نیازمند درمان سیستمیک و پیگیری مداوم است.
    معرفی مورد: در این مقاله به معرفی یک بیمار مبتلا به سالک پرداخته شده است. بیمار خانمی 56 ساله، اهل و ساکن روستای فرج آباد از بخش مرکزی استان قم می باشد که با تشخیص سالک برای گرفتن درمان به مرکز بهداشتی- درمانی قمرود مراجعه کرده بود. در این بیمار بیش از 29 ضایعه ناشی از سالک در روی اندام های مختلف بدن قابل مشاهده بود، درصورتی که مبتلایان به سالک معمولا تعداد معدودی (در اغلب موارد حداکثر 5 ضایعه) زخم دارند.
    کلیدواژگان: لیشمانیوز جلدی، درمان، لیشمانیوز جلدی، لیشمانیوز
|
  • F. Heidari, P. Farnia, J. Noorozi, A. Majd Page 3
    Background And Objectives
    Epidemiological studies of Non-tuberculosis Mycobacterium is important because of the drug resistance pattern and worldwide dissemination of these organisms. One of genetic fingerprinting methods for epidemiological studies is VNTR (Variable Number Tandem Repeat). In this study genetic pattern of atypical Mycobacterium was evaluated by VNTR method for epidemiologic studies.
    Methods
    48 pulmonary and non pulmonary specimens separated from patients with the symptoms of pulmonary tuberculosis (PTB) and identified as Non-tuberculosis Mycobacteriumby phenotypic and PCR-RFLP methods were selected for this study. Clinical samples and their standard strains were evaluated according to VNTR pattern using the 7 genetic loci including ETR-B. ETR-F. ETR-C. MPTR-A. ETR-A. ETR-E. ETR-D.
    Results
    The results of VNTR method showed that none of the 7 loci had any polymorphism in the standard strains of atypical mycobacterium. Some of these variable number tandem repeat in 42 clinical samples of non-tuberculosis Mycobacterium were polymorphic while the PCR product (for any loci) was not found in the remaining 6 specimens.
    Conclusion
    Although the used genetic loci of this study were suitable for epidemiological studies of Mycobacterium tuberculosis, these loci were not able to determine the diversity of genetics of non-tuberculosis Mycobacterium Therefore, it seems necessary that other loci be studied using VNTR method.
  • N. Naghsh, M. Salehi, M. Rabani Page 12
    Background And Objectives
    Gene therapy is a new and specific method for therapy of leukemia. Antitelomerase agents can be used in cancer therapy. Telomeres are specialized heterochromatin structures that act as protective caps at the ends of linear eukaryotic chromosomes. Human telomeres consist of tandem repeats of the hexanucleotide sequence TTAGGG in double strand. Telomerase is detected in the majority of cancers, but not in normal tissue. Telomere maintenance in 80–95% of tumor cells is achieved by telomerase. The aim of this research was to assess the inhibitory effects of nano-oligonucleotides as a new nano technology method in gene therapy of leukemia in vitro.
    Methods
    In this study, we employed→P5N3 phosphoramidate oliogoadenylate synthetic, called sense, antisense and scramble.
    Results
    In this research, oligomers with.5 micromolr did not have any effect on telomerase phosphoramidate→P5activity. But telomerase activity significantly decreased with N3 hTR sense and antisense after 3 days with 1 to 3 micro molar in comparison with control groups.
    Conclusion
    One of the reasons for inhibition of telomerase via the aforementioned antisense is to link them with RNA telomere named hTR and hence prevent this enzyme from functioning. By doing this, in fact, hTR is dissolved. This method in vitro can be used in human leukemia.
  • A. Mahmoudian, M. Yavari Page 18
    Background And Objectives
    25-50 percent of all patients who are visited by GPs, have complains that are not medically explained. Their management is a challenge for GPs. In homeopathy (a method of alternative medicine) these symptoms are important for selection of remedies and in an effort to treat them. This study aimed at describing this existing situation by investigating the frequency of such complaints in the patients under study.
    Methods
    This study is a cross-sectional study conducted in Isfahan in 2008 on 240 Patients who were visited in some of the clinics affiliated to Isfahan university of medical sciences. The patients were selected by convenient method. Data were gathered by the questionnaire and analyzed via SPSS 13.5 software using Chi-Square test.
    Results
    Out of 240 patients, 150 were women (%65.4) and 90 were men(34.6%). 75.4 percent were 20-40 years old. 1.7 percent had no symptoms, 31.3 had 1-5 symptoms and 40.8 percent had 6-10 symptoms. The females had more symptoms than males. Symptoms of mind, GI, sleep and miscellaneous ones were 81.3, 80.4, 72.1 and 87.1 percent, respectively. The most frequent symptoms in each group were intrusive thought, salivation in sleep, waking frequently and dyspnea wearing tight collared clothes. Only 10.97 percent of patient referred to the physicians for these symptoms.
    Conclusion
    The symptoms registered in homeopathy references have notable prevalence in the society but most of people with such symptoms will not go to a doctor for examination and treatment Therefore, it is very important to carry out more research regarding these symptoms. General population should receive more information and physicians, in turn, should use appropriate methods of therapy for treating these patients.
  • N. Karimian, M. Arban, S. Motesadi Zarandi H. Alavi Majd Page 24
    Background And Objectives
    LBW is the strongest factor related to prenatal, neonatal, postnatal and childhood mortality and morbidity. Air pollution is one of the risk factors that is recently gaining attention. This study was carried out to determine the relationship between the CO ambient and low birth weight in women referring to Tehran hospitals in 2007-2008.
    Methods
    In this historical cohort study 225 pregnant women having lived within 5 kilometers of a monitoring station during pregnancy and referring to selected hospitals in Tehran were investigated. An information questionnaire was used for data collection and sampling was done by multistage sampling and convenience method. Women were assigned to low exposure group and high exposure group based on mean exposure to each pollutant during pregnancy. These two groups were matched with respect to confounding factors. SPSS software version 15, T statistics, 2, Man Withnney, and Relative Risk procedures were used for data analysis.
    Results
    The result showed that 31.6% of CO high exposure group and 7.4% of CO low exposure group had Low birth weight baby. The result also showed a significant relationship between exposure to high amount of CO and LBW (p=0.001). Relative Risk calculated with confidence interval (RR=4/67, CI=(1/76-9/43) was found to be 95% and the amount of attributable risk was 66%.
    Conclusion
    Based on these finding, exposure to carbon monoxide pollution can cause LBW. There should be an educational program about the disadvantages of CO pollutant on pregnant women living in densely populated areas of the city. Moreover, practical approaches should be provided to reduce these pollutants.
  • Z. Kazemizadeh, R. Zargarpoor, J. Ahmadi Kohanali Page 28
    Background And Objectives
    Pulp stone (PS) is foci of calcification within the dental pulp whose etiology remains yet unknown. The prevalence of PS has been reported to very variable in other studies. The aim of this study was to determine the prevalence of PS in city of Rafsanjan.
    Methods
    This descriptive cross-sectional study was carried out by periapical or bite-wing radiographs in 800 patients having referred to the department of oral and maxillofacial radiology of Rafsanjan dentistry school. Opaque masses were considered as PS in the coronal portion of the pulp. The data were analyzed by t-test and Chi-square statistical procedures.
    Results
    The prevalence of PS was calculated to be 20% in 800 patients (21.7% men, 18.9% Women). There was no significant relationship between PS and gender. As age increased, the prevalence of PS increased (p
  • H. Adeli First, H. Faker, A. Mozafari, A. Heydari, M. Mirzapour, M. Asadi Page 34
    Background And Objectives
    Depression is one of the common problems of patients with chronic obstructive pulmonary disease (COPD). Depending on the severity of lung disease in patients and the kind of study, the prevalence of depression has been reported to lie between 10%-80%. Depression may not be diagnosed in routine examinations, so the patients may not receive appropriate treatment. Due to the lack of similar studies in Iran, the main purpose of this study was to determine the prevalence of depression in COPD patients in Qom.
    Methods
    In this cross-sectional study, 207 known cases of COPD were evaluated for depression and its severity by using standardized tests of Beck depression screening. Other variables in the study such age, sex, educational level, marital status and smoking rates were taken into account. SPSS version 15 and Chi square test were utilized for data analysis (p
  • R. Ehsani, R. Rafiei Tabatabaei, A. Pouryasin, A. Soudbakhsh, H. Sharafi Page 39
    Background And Objectives

    Lamivudine is the first nucleoside analogue licensed for the treatment of chronic hepatitis B patients which is effective in suppressing virus replication and results in reduced disease activity. However the most important problem of lamivudine treatment is the emergence of lamivudine resistance strains with amino acid substitution in the YMDD motif of the DNA polymerase during the treatment. The aim of this study was to evaluate the frequency of YMDD motif mutations in chronic hepatitis B patients treated with lamivudine.

    Methods

    56 chronic hepatitis B patients who had not previously received interferon and/or a nucleoside/nucleotide analogue, received lamivudine for a minimum of 6 months were examined in this study. HBV DNA was extracted from serum samples, and YMDD mutations in the HBV DNA polymerase gene was determined using PCR-direct sequencing. HBV DNA quantification was determined using real-time PCR.

    Results

    56 patients 39 (69.6%) male and 17 (30.4%) female with mean age of 34.12±) 13.6 (were evaluated. YMDD motif mutations were observed in 15 out of 56 patients (26.7%). 8 of these mutations (14.2%) were in the form of YIDD and the remaining 7 (12.5%) in YVDD form. Serine mutation at YMDD motif was not found in this study.

    Conclusion

    YMDD motif mutations leading to lamivudine resistance is common in our chronic hepatitis B patients. Molecular diagnosis of YMDD motif mutations using methods such as direct DNA sequencing can detect upcoming viral resistance in chronic hepatitis B patients.

  • A. Eidi, M. Al-Ebrahim, M. Eidi, A. Haeri Rohani Page 45
    Background And Objectives
    The liver as a key organ of metabolism and excretion is constantly endowed with the task of detoxification. Hepatotoxicants can induce various disorders of the organ. Carbon tetrachloride (CCl4) is a potent hepatotoxin producing centrilobular hepatic necrosis and is widely used for animal models of hepatotoxicity. Molybdenum functions as a co-factor for a limited number of enzymes including xanthine oxidase, aldehyde oxidase and sulfite oxidase in mammals, and is believed to be an essential trace element in human and nutrition. The aim of the present study was to evaluate the protective effect of sodium molybdate against experimentally induced-CCl4 liver injury.
    Methods
    Adult male rats were orally administered with different doses of sodium molybdate (0.05, 0.1 and 0.2g/kg bw/daily) along with CCl4 (50% CCl4, in olive oil, 1ml/kg bw, intrapertioneally) twice a week for 28 consecutive days. Biochemical parameters like alanine amino transferase, aspartate amino transferase, alkaline phosphatase and total protein levels in the serum were determined.
    Results
    In present study, the level of serum markers such as alanine amino transferase, aspartate amino transferase, and alkaline phosphatase were significantly increased in CCl4 treated rats. While Simultaneous treatment of sodium molybdate at doses 0.05, 0.1 and 0.2g/kg bw significantly decreased alanine amino transferase, aspartate amino transferase and alkaline phosphatase at the dependent dosage manner. Moreover, it had no effect on serum total protein levels.
    Conclusion
    The results of this study demonstrate the hepatoprotective effect of molybdenum and thus scientifically supports the use of this trace element for treatment of liver disorders.
  • M. Hoseini, M. Rafiei Sharebabaki, M. Amirkhani Page 51
    Background And Objectives
    LMS is a general monitoring method for fitting smooth reference centile curves in medical sciences. They provide the distribution of a measurement as it changes according to some covariates like age or time. This method describes the distribution of changes by three parameters; Mean, Coefficient of variation and Cox-Box power (skewness). Applying maximum penalized likelihood and spline function, the three curves are estimated and fitted and optimum smoothness is expressed by three curves. This study was conducted to provide the percentiles of lipid profile of Iranian children and adolescents by LMS.
    Methods
    Smoothed reference centile curves of four groups of lipids (triglycerides, total-LDL- and HDL-cholesterol) were developed from the data of 4824 Iranian school students, aged 6-18 years, living in six cities (Tabriz, Rasht, Gorgan, Mashad, Yazd and Tehran-Firouzkouh) in Iran. Demographic and laboratory data were taken from the national study of the surveillance and prevention of non-communicable diseases from childhood (CASPIAN Study). After data management, data of 4824 students were included in the statistical analysis, which was conducted by the modified LMS method proposed by Cole. The curves were developed with a degree of freedom of four to ten with some tools such as deviance, Q tests, and detrended Q-Q plot were used for monitoring goodness of fit models.
    Results
    All tools confirmed the model, and the LMS method was used as an appropriate method in smoothing reference centile. This method revealed the distributing features of variables serving as an objective tool to determine their relative importance.
    Conclusion
    This study showed that the triglycerides level is higher and HDL-C level is lower in Iranian children and adolescents than their counterparts in Western countries. Future studies with larger sample size and with higher density at the end points and equal distribution of measurements in changing limits of covariates would hopefully reach more precise findings.
  • M. Azizifar, K. Naddafi, M. Mohammadian, M. Safdari, M. Khazaei Page 59
    Background And Objectives
    Air pollution has broad social, economical, political and technical aspects. one of the major issues in this regard is taking measures to prevent its increase. Since suspended particles are among the standard pollutants, the present study was carried out with the aim of measuring the amounts of these particles.
    Methods
    In the present study, the suspended particles (PM1, PM2.5 and PM10) were measured at two sites in Qom city. For each of them, 60 samples were selected with the Enviro Check during five consecutive months during summer (2 months) and fall.
    Results
    During sampling, PM10 in the period between October 22'th to November 22nd 2007 had the maximum amount with the mean of 117µg/m3 and in the period between September 22'th to October 22nd 2007 it had the minimum amount with the mean of 83µg/m3. PM2.5 in the period between November 22nd to December 22nd 2007 with the mean of 33µg/m3 had the maximum amount and in the period between July 22nd to October 22nd 2007 it had the minimum amount with the mean of 8µg/m3.
    Conclusion
    Based on the findings of this study, the densities of suspended particles PM1, PM2.5 and PM10 were below the standard levels on most occasions. The amounts of AQI for them were normal and acceptable.
  • Mr Ghadir, S. Sarkeshikian Page 64
    Background And Objectives
    In recent years there have been noticeable changes in diagnosis and treatment of colon disorders by colonoscopy and direct vision. Along with its international development, this useful equipment is being used in Iran to treat various disorders. It should be mentioned that there are no exact statistics of these disorders to date. This study was done with aim of evaluating the diagnostic findings in patients undergoing colonoscopy in Qom during 2007-2008.
    Methods
    This descriptive-cross sectional study was done on 500 patients having referred to colonoscopy ward of Hazrate-e-Masoome Hospital in Qom. After colonoscopy, patient data were entered into a special questionnaire and then pathologic findings were added to it. The data were taken for statistical analysis.
    Results
    Out of 500 patients undergoing colonoscopy 279 were male (55.8%) and 221 female (44.2%). In all groups and both sexes the most common reason for carrying out colonoscopy was abdominal pain (46.6%) rectorrhagia (41%). As regards diagnosis, a total of 199 cases (39.8%) of all 500 colonoscopies had normal colonoscopy,124 cases (24.8%) had hemorrhoid, 64 cases (12.8%) had polyp, 55 cases (11%) had inflammatory bowel diseases (IBD), 30 cases (6%) had tumor, 17 cases(3.2%) had diverticulosis and 12 cases (2.4%) had solitary rectal ulcer. There was a significant relationship between abdominal pain and tumor, polyp and diverticulosis. (p
  • A. Ahangarpour, H. Yahyavi Page 70
    Background And Objectives
    Nowadays herbal medicine is excessively used in traditional medicine for diabetes. The Cyperus rotundus rhizomes in traditional medicine are used for decreasing blood glucose and lipid. Therefore, the aim of this study was to examine the effect of rhizomes extract of this plant in insulin resistance model of male rats.
    Methods
    This experimental study was carried out on 36 adult male wistar rats in the weight range of 150-200(g). Diabetes was induced by fructose 10% in drinking water for 8 weeks, then the animals were divided randomly into 4 groups: control, Fructose induce, aqueous extracts of Cyperus rotundus rhizomes (500mg/kg), MeOH extracts of Cyperus rotundus rhizomes (500mg/kg). 48 hours after the last gavage with extracts, the rats were fasted for 12h, then blood samples were collected from heart, serum was dissented and blood glucose, insulin, fasting insulin resistance index (FIRI), lipid profile and hepatic enzymes were determined.
    Results
    Glucose in fructose group in comparison with control group showed a significant increase. Insulin in aqueous and MeOH extracts groups in comparison with control group significantly increased. FIRI in aqueous extract group in comparison with control group was significantly higher (p
  • T. Hadigol, F. Rajaei Page 76
    Background And Objectives
    Nowadays, the remarkable growth of population and its subsequent overcrowding in big cities maybe an important factor in causing neural system sensivity against environmental agents.Taking this issue into account, the present study aimed at investigating the effects of social stress on cortex of mouse cerebellum.
    Methods
    60 adult male mice of the NMRI strain were selected at the age of 5-6 weeks and were randomly divided into 6 groups. In the first three groups, 5 animals per cage (as control), 10 animals per cage (mild stress condition) and 15 animals per cage (sever stress condition) were housed for one month and the next three groups with same condition in same manner were housed for two months (groups 4, 5 and 6). All animals were anesthetized and weighed. The samples of right lobe of cerebellum were removed and fixed for light microscopic study. The thickness of the molecular and granular layers and the number and height of purkinje cells were analyzed by Image Tool soft ware.
    Results
    The results showed that the mean weight of animals in group 3 and group 6(sever stress condition) were significantly reduced compared to the control group (p
  • Ar Mobaien, S. Shams Page 82
    Background And Objectives
    Nowadays sepsis is one of the major causes of mortality in severely ill patients in ICU. At least part of mortality rate in sepsis is due to fewer number of specific clinical symptoms for prompt diagnosis. Moreover, due to lack of specific marker for detection of this disease, problems occur in differentiation of infectious and non-infectious factors. In recent years, there have been some reports of increase in serum level of procalcitonin in these patients but the correlation between PCT with severity and outcome of disease in patients with sepsis in ICU is not yet known. The aim of this study was to examine the correlation between severity and outcome with procalcitonin (PCT) levels in these patients.
    Methods
    This descriptive cross-sectional study was conducted on patients with bacterial infectious diseases in ICU. Sampling was don on day 1 and day 3 and day 7 of admission to ICU. A semi-quantitative PCT-Q test for measurement of procalcitonin was used. After that sepsis severity and outcome of disease were compared with procalcitonin levels. Data were then analyzed by SPSS and the results were compared using Pearson chi-square test.
    Results
    Thirty five patients (22 men and 13 women) had internal criteria for inclusion in this study. Eighteen patients died. There was a direct correlation with severity of disease (p
  • A. Saghafipour, R. Mostafavi Page 87
    Background And Objectives
    Leishmaniasis is one of the parasitic diseases causing a limited number of skin lesions in patients suffering from it; but in some patients a greater number of these lesions are observed which need systemic treatment and active follow -up. Case Report: The patient is a 56 years old female suffering from lesihmaniasis who lives in Farajabaad village from the central district of Qom province. She referred to Qomrood health center for treatment. This patient had more than 29 lesions in her different organs, while The leishmaniasis patients usually have limited number of wounds (maximum 5 lesions in most cases).