فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
سال ششم شماره 4 (پیاپی 24، زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/27
  • تعداد عناوین: 15
|
  • کاظم پریور، مریم ناصرالاسلامی، سارا سنجریان، الهام خلیلی، امید آریانی، محسن اخوان سپهی، مسعود صفحه 1
    زمینه و هدف
    فردریش آتاکسیا یک بیماری آتوزومال مغلوب است که معمولا با دیس آرتریا، ضعف عضله، اسپاسم در اندام های تحتانی، اسکولیوز، عملکرد بد مثانه، نداشتن رفلکس در اندام های تحتانی و از دست دادن تعادل و لرزش همراه است. تقریبا دوسوم افراد FRDA (Friedreich''s Ataxia) کاردیومیوپاتی دارند و بیشتر از 30% مبتلا به دیابت شیرین هستند. افراد دارای FRDA٬ موتاسیون های قابل شناسایی در ژن FXN می باشند. رایج ترین نوع موتاسیونی که در بیش از 98% افراد دارای FRDA مشاهده می شود، گسترش تکرار سه تایی GAA در اینترون ژن FXN می باشد. تقریبا 2% افراد مبتلا به FRDA هتروزیگوت مرکب اند که دارای گسترش GAA در محدوده بیماری زا در یک آلل و موتاسیون غیرفعال کننده ژن FXN در آلل دیگر هستند، این مطالعه با هدف بررسی اگزون 1 در ژن FRDA در بیماران دارای علائم فردریش آتاکسیا، که فاقد گسترش تکرار سه تایی GAA در اینترون 1 ژن FXN بودند، انجام شد.
    روش بررسی
    در این پژوهش اگزون 1 در 5 بیمار مشکوک به فردریش آتاکسیا توسط PCR و توالی یابی بررسی گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه با بررسی اگزون 1، تغییر نوکلئوتیدA به G در تمام بیماران به شماره نوکلئوتید 815284 مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد به دلیل ازدواج های فامیلی ممکن است جهش های هموزیگوت باعث بیماری FA شود. بنابراین، بررسی تعیین توالی تمامی اگزون های این ژن ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سندرم آتاکسی فردریش، اگزون ها، ژن ها
  • فرزاد رجایی، آیدا محمدیان صفحه 8
    زمینه و هدف
    با وجود استفاده وسیع از دستگاه های مولد امواج الکترومغناطیسی در زندگی روزمره، هنوز آثار بیولوژیک آنها بر بافت های بدن مورد بحث است. در مطالعه کنونی اثرات امواج الکترومغناطیسی بر کبد موش سوری بررسی گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه، 30 سر موش سوری ماده به صورت تصادفی به 3 دسته: 1- گروه در معرض میدان الکترومغناطیس؛ 2- شم؛ 3- کنترل تقسیم شدند. گروه در معرض میدان الکترومغناطیس به مدت 2 ماه روزانه 4 ساعت در معرض میدان الکترومغناطیس با فرکانس Hz50 و شدت 5/0 میلی تسلا قرار گرفت، گروه شم نیز بدون قرارگرفتن در معرض امواج، داخل دستگاه مولد امواج الکترومغناطیس گذاشته شد. در پایان 2 ماه، حیوانات بیهوش شده و کبد آنها خارج گردید. پس از تهیه لام های میکروسکوپی، ابتدا ساختار کلی کبد بررسی، سپس تعداد سلول های کوپفر و تعداد سلول های نکروزه با استفاده از نرم افزار Image Tool تعیین شد. داده های حاصله با آزمون آنالیز واریانس و تست تعقیبی دانت آنالیز مقایسه گردید. تغییرات p کمتر از 05/0، معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه میانگین تعداد سلول های کوپفر گروه در معرض میدان الکترومغناطیس نسبت به گروه شم و کنترل، افزایش معنی داری داشت]در هر دو مورد (001/0p<)[، ولی میانگین تعداد سلول های کوپفر در گروه شاهد نسبت به گروه کنترل، تفاوت معنی داری را نشان نداد. میانگین تعداد سلول های کبدی نکروزه در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل و شم نیز افزایش معنی داری نداشت. همچنین بین میانگین تعداد سلول های نکروزه در گروه شم با گروه کنترل، تفاوت معنی داری وجود داشت. در مطالعات کیفی نیز هیچ گونه به هم ریختگی در ساختمان لوبول های کبدی و سینوزوئیدهای کبدی گروه در معرض میدان نسبت به گروه های کنترل و شم مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، مواجهه با میدان الکترومغناطیسی در مدت زمان طولانی می تواند به افزایش تعداد سلول های کوپفر کبد منجر شود، ولی بر میزان نکروز در سلول های کبدی موش سوری اثری ندارد.
  • مرضیه اکبرزاده، منیره طوسی، نجف زارع، فرخنده شریف صفحه 14
    زمینه و هدف
    اضطراب مادر، که اولین شخصیت تاثیر گذار در بهداشت روانی کودک می باشد، بسیار حایز اهمیت است. استفاده از روش های کاهش اضطراب مادران باردار نقش موثری در کاهش مشکلات روانی مادر و فرزند او دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش رفتارهای دلبستگی و تن آرامی بر اضطراب مادران نخست باردار صورت گرفت.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر به روش کار آزمایی بالینی بر روی 126 زن باردار شکم اول (42 نفر گروه تن آرامی، 42 نفر گروه دلبستگی، 42 نفر کنترل)، مراجعه کننده به 2 بیمارستان حافظ و شوشتری شهر شیراز در تابستان سال 1389 انجام شد. ابزار مورد استفاده شامل: فرم اطلاعات فردی، بارداری و پرسشنامه اضطراب اسپیلبرگر (Spielberger) بود. برای دوگروه آزمایش علاوه بر مراقبت های معمول بارداری، 4 جلسه 90 دقیقه ای کلاس های آموزش رفتارهای دلبستگی و تن آرامی طی 4 هفته (هفته ای یک بار) برگزار شد. گروه کنترل فقط مراقبت های معمول بارداری دریافت نمودند. نمره اضطراب قبل از مداخله، همچنین در پایان مداخله در هر سه گروه سنجیده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های مجذورکای و آنالیز واریانس وتی زوج استفاده گردید. (05/0p<) معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این بررسی، میانگین نمره اضطراب قبل از مداخله در سه گروه اختلاف آماری معنی داری نداشت، ولی میانگین نمره اضطراب بعد از مداخله در سه گروه اختلاف آماری معنی داری نشان داد (004/0p<). در دو گروه آزمایش بعد از مداخله، در میانگین نمره اضطراب کاهش و در گروه کنترل افزایش مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد آموزش رفتارهای دلبستگی و تن آرامی موجب کاهش اضطراب در مادر باردار می شود.
    کلیدواژگان: آموزش رفتار، آموزش تن آرامی، اضطراب مادر، کارآزمایی بالینی تصادفی شده
  • حسین معصوم بیگی، عباس رضایی، علیرضا ختایی، سیدجمال الدین هاشمیان صفحه 24
    زمینه و هدف
    در بین روش های مختلف تصفیه آب، فرآیندهای فتوکاتالیستی، به عنوان یک تکنولوژی جدید و موثر با پتانسیل مناسب برای حذف آلاینده های معدنی، آلی و عوامل میکروبی از آب کاربرد دارند. این تحقیق با هدف مطالعه حذف فتوکاتالیستی باکتری های اشرشیاکلی و استرپتوکوکوس فکالیس به عنوان شاخص های اصلی آلودگی میکروبی آب شرب، به کمک نانوذرات تثبیت شده اکسید روی بر روی صفحات شیشه صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه ابتدا ویژگی های نانوذرات اکسید روی با استفاده از میکروسکوپ الکترونی (SEM) مجهز به سیستم EDX و روش تفرق اشعه ایکس (XRD) تعیین گردید، سپس نانوذرات اکسید روی به روش حرارتی بر روی صفحات شیشه ای تثبیت شد. نمونه های آب حاوی باکتری های مورد مطالعه در معرض شدت تابش های مختلف پرتو فرابنفش قرار گرفت، و اثر شدت و مدت تابش، تعداد باکتری ها، تعداد لایه های تثبیت شده نانوذرات اکسیدروی و شدت جریان راکتور در حذف فتوکاتالیستی ارزیابی گردید.
    یافته ها
    حذف بهینه فتوکاتالیستی برای هر دو باکتری اشرشیاکلی و استرپتوکوکوس فکالیس با استفاده از یک لایه نانوذرات تثبیت شده اکسید روی و تحت تابش پرتوهای فرابنفش UV-A با شدت تابش μW.s/cm2360 در طی زمان 40-2 و 50-2 دقیقه ml100/CFU1000-10 بود. کارایی راکتورها با افزایش مدت و شدت تابش، μW.s/cm2360 افزایش یافت و با افزایش تعداد باکتری ها کاهش نشان داد. همچنین باکتری های استرپتوکوکوس فکالیس نسبت به اشرشیاکلی در مقابل فرآیندهای فتوکاتالیستی مقاوم تر بودند.
    نتیجه گیری
    حذف فتوکاتالیستی عوامل باکتریایی از آب به کمک نانوذرات تثبیت شده اکسید روی بر روی صفحات شیشه و تکنولوژی جدید، فرآیندی موثر در حذف آلاینده های میکروبی آب می باشد، که می تواند در گندزدایی آب نیز مطرح گردد.
    کلیدواژگان: حذف فتوکاتالیستی، نانوذرات اکسید روی تثبیت شده، اشرشیاکلی، انتروکوکوس فکالیس
  • سعادت باقری گله، علی اصغر کلاهی، احمد رضا فرسار صفحه 36
    زمینه و هدف
    اثرات نامطلوب صرع کودکان بر اعضای خانواده به ویژه مادر، موضوعی است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. یکی از این اثرات، افزایش اضطراب در مادران است. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی نگرانی و میزان اضطراب مادران دارای کودک مبتلا به صرع و شناخت عوامل موثر بر آن صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی - مقطعی با مشارکت مادران دارای کودک مبتلا به صرع مراجعه کننده به درمانگاه اعصاب مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی کودکان مفید انجام شد. میزان اضطراب با پرسشنامه استاندارد STAI (State Trait Anxiety Inventory) تعیین گردید. داده ها با استفاده از آزمون های تی تست، من ویتنی و واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند، و در تمام موارد 05/0p< معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه تعداد 206 مادر بررسی شدند. میانگین امتیاز اضطراب مادران برابر 5/9±45 بود. 84 نفر (7/40%) از مادران اضطراب خفیف، 71 نفر (5/34%) اضطراب متوسط و 51 نفر (8/24%)، اضطراب شدید داشتند. اضطراب مادران در مواردی مانند تحصیل کودک در مدرسه استثنایی (018/0=(p، تعداد بالای داروهای مصرفی کودک جهت کنترل صرع (011/0=p)، وجود نگرانی از مرگ (001/0>p)، آسیب مغزی دائمی (036/0=p)، عوارض دارویی (01/0> p) و فلج (030/0=p) کودک، به طور معنی داری بیشتر بود. مادرانی که قبلا در مرکز، تحت آموزش در مورد صرع قرار گرفته بودند، اضطراب کمتری داشتند (001/0>p).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد اکثر مادران دارای کودک مبتلا به صرع، اضطراب متوسط و شدید دارند، و این عارضه در مواردی مانند تحصیل کودک در مدرسه استثنایی، درمان چند دارویی و نگرانی از عوارض صرع؛ بیشتر و با افزایش آگاهی مادران کمتر می شود.
    کلیدواژگان: اضطراب، صرع، مادران
  • زهره طبسی، نرگس عقبایی، منصوره صمیمی، زهره سادات * صفحه 44
    زمینه و هدف

    پره اکلامپسی شدید و اکلامپسی، مسئول 25% موارد مرگ و میر مادران، به ویژه در کشور های در حال توسعه است. با توجه به اهمیت درمان این بیماری، این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر لابتالول و هیدرالازین در کنترل فشار خون و پیامد مادری و نوزادی در بیماران مبتلا به پره اکلامپسی شدید صورت گرفت.
    روش بر رسی: این کارآزمایی بالینی بر روی 190 بیمار شامل دو گروه (در هرگروه 95 نفر) از مبتلایان به پره اکلامپسی شدید انجام شد. دو گروه به طور تصادفی داروی هیدرالازین (mg5 وریدی هر 20 دقیقه تا حداکثر 5 دوز) و لابتالول (mg20 وریدی در ابتدا و در صورت عدم کنترل فشار هر 20 دقیقه به ترتیب 40، 80، 80 و mg80 (حد اکثر 5 دوز) را دریافت نمودند. در هر دو گروه 20 دقیقه پس از تجویز دارو فشار خون و نبض مادر ثبت گردید. کنترل فشار خون، همچنین پیامد مادری و نوزادی در دو گروه مقایسه شد. پیامد مادری و نوزادی با استفاده از آزمون های آماری کای دو، تست دقیق فیشر، من ویتنی، تی تست در دو گروه مقایسه شد. 05/0p< سطح معنی دار اختلاف ها قرار داده شد.

    یافته ها

    خصوصیات دموگرافیک و کنترل فشار خون در دو گروه مشابه بود، و تنها در 5 نفر از بیماران تحت درمان با هیدرالازین و 4 نفر از بیماران تحت درمان با لابتالول بعد از تجویز حد اکثر 5 دوز دارو، فشار خون پایدار ماند. در هر دو گروه موردی از کم فشاری خون مشاهده نگردید، و میزان تاکی کاردی در دو گروه مشابه بود. همچنین اختلاف سایر پیامد نامطلوب مادری و نوزادی در دو گروه از نظر آماری معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    طبق نتایج این مطالعه، اثر لابتالول در کنترل فشار خون در مبتلایان به پره اکلامپسی شدید با هیدرالازین مشابه است و پیامد نامطلوب مادری و نوزادی در دو گروه از نظر آماری تفاوت معنی داری ندارد.

    کلیدواژگان: پره اکلامپسی، لابتالول، هیدرالازین، فشار خون، پیشگیری و کنترل، پیامد مادری، پیامد نوزادی، کارآزمایی بالینی تصادفی شده
  • مجتبی ایزدی، فاطمه کیانی، داوود خورشیدی، میترا عزیری ماسوله صفحه 50
    زمینه و هدف
    شواهد پژوهشی نشان داده اند که آدیپوسایتوکین های مترشحه از بافت چربی، نقش مهمی را در گسترش بیماری های وابسته به چاقی نظیر دیابت نوع 2، بازی می کنند. مطالعه حاضر با تعیین اثر یک فعالیت ورزشی یک جلسه ای بر سطوح لپتین سرم و مقاومت انسولین در مردان بزرگسال مبتلا به دیابت نوع 2 انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی، 15 مرد بزرگسال دیابتی چاق در دامنه سنی 50-38 سال شرکت داشتند. غلظت های گلوکز، تری گلیسرید، لپتین و انسولین سرم، همچنین مقاومت انسولین در شرایط قبل و بلافاصله پس از یک جلسه فعالیت ورزشی کوتاه مدت روی دوچرخه ثابت آزمایشگاهی در این بیماران اندازه گیری شد. آنالیز آماری با استفاده از آزمون آماری تی صورت گرفت. سطح معنی داری کمتر از 5% در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این بررسی، برنامه تمرینی در هیچ یک از متغیرهای مورد مطالعه بجز غلظت گلوکز خون در بیماران مورد مطالعه، تغییر معنی داری را ایجاد نکرد. به عبارت دیگر، تنها غلظت گلوکز خون پس از آزمون ورزشی به میزان معنی داری کاهش یافت (003/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد یک فعالیت ورزشی کوتاه مدت، تاثیر آنی بر روی سطوح لپتین سرم و مقاومت انسولین در بیماران دیابتی نوع 2 ندارد، و به نظر می رسد سطوح لپتین سرم در پاسخ به فعالیت ورزشی بلند مدت که هزینه انرژی قابل توجه را متحمل شود و با تعادل انرژی منفی نیز همراه باشد، کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: لپتین، ورزش، دیابت، مقاومت انسولین
  • فاطمه قربانی، ملیحه اسداللهی، سوسن ولی زاده صفحه 57
    زمینه و هدف
    نتایج مطالعات نشان می دهد وضعیت رو به شکم در بهبود اکسیژناسیون موثر است. این مطالعه با هدف مقایسه وضعیت های رو به شکم و طاقباز بر اکسیژناسیون نوزادان نارس با سندرم دیسترس تنفسی تحت درمان با N-CPAP صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت متقاطع در سال 1389 در 44 نوزاد نارس 34-29 هفته بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان الزهرای تبریز و تحت درمان با N-CPAP انجام شد. نوزدان به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: گروه اول ابتدا در وضعیت روبه شکم، سپس طاقباز و گروه دوم بالعکس قرار گرفتند. اشباع اکسیژن شریانی و غلظت اکسیژن مصرفی به مدت 30 دقیقه در هر وضعیت بررسی و در پرسشنامه ثبت گردید. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه و اندازه گیری های مکرر صورت گرفت. اعتبار آزمون با 05/0>p معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه بین درصد اشباع اکسیژن شریانی و غلظت اکسیژن مصرفی نوزادان هر دو گروه در هر دو وضعیت، اختلاف معنی دار آماری وجود داشت (05/0>p)، همچنین نتایج آنالیز واریانس معنی دار بود (000/0=p)، به طوری که اشباع اکسیژن شریانی نوزادان در هنگام تغییر وضعیت از طاقباز به رو به شکم افزایش و غلظت اکسیژن مورد نیاز کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد اشباع اکسیژن شریانی نوزادان نارس تحت N-CPAP در وضعیت رو به شکم افزایش و به تبع آن نیاز به غلظت اکسیژن مصرفی نسبت به وضعیت طاقباز کاهش می یابد. بنابراین، چنانچه ممنوعیتی برای تغییر وضعیت نوزاد وجود نداشته باشد می توان از این وضعیت برای بهبود اکسیژناسیون در هنگام دریافت N-CPAP استفاده نمود.
    کلیدواژگان: نوزاد نارس، اکسیژناسیون، وضعیت رو به شکم، وضعیت طاقباز، سندرم زجر تنفسی نوزادان
  • شراره ضیغمی محمدی، ماندانا شهپریان صفحه 64
    زمینه و هدف
    مشکلات خواب بر کیفیت زندگی اثر منفی دارد. در این مطالعه کیفیت خواب، اختلالات خواب، خواب آلودگی روزانه و فاکتورهای مرتبط با آن در مبتلایان به نارسایی سیستولیک قلبی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی بر روی 100 مرد مبتلا به نارسایی سیستولیک قلبی انجام شد. به منظور جمع آوری اطلاعات از نمونه گیری آسان استفاده شد. داده ها توسط پرسشنامه خواب آلودگی Epworth، مقیاس اختلالات خواب، شاخص کیفیت خواب Pittsburgh جمع آوری شد. اطلاعات با استقاده از آمار توصیفی، تی تست، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، و سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این بررسی میانگین نمره شاخص کیفیت خواب Pittsburgh، 14/3±24/13 بود و 100% بیماران، نمره بالای 6 داشتند. 53% خواب آلودگی روزانه خفیف داشتند. شایع ترین اختلالات خواب، بی خوابی و آپنه خواب بود. همچنین کیفیت خواب با سن (030/0=p)، تحصیلات (004/0=p)، مصرف سیگار (048/0=p) و اختلالات خواب با درآمد (012/0=p)، شاخص توده بدنی (028/0=p)، تحصیلات (019/0=p)، مصرف سیگار (050/0=p)، بیماری مزمن انسدادی ریه (035/0=p)، مصرف داروهای مهارکننده آنژیم مبدل آنژیوتانسین (009/0=p) و مسدودکننده های آنژیوتانسین (016/0=p)، رابطه آماری معنی دار داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد مشکلات خواب در بیماران مبتلا به نارسایی قلب شایع است. همچنین کاهش وزن، ترک سیگار، کنترل و درمان بیماری های مزمن و کنترل عوارض جانبی داروها می تواند به کاهش مشکلات خواب مبتلایان به نارسایی قلبی کمک نماید.
    کلیدواژگان: خواب، نارسایی قلبی، اختلال خواب
  • زینب رضوی مجد، پروانه نظرعلی، پریچهر حناچی*، محمدرضا کردی صفحه 74
    زمینه و هدف

    علاوه بر استفاده درمانی از ورزش در بیماران مبتلا به بیماری های تنفسی نظیر آسم؛ برخی محققان بر مصرف مکمل، به عنوان یک روش درمانی همراه تاکید کرده اند. لذا این تحقیق با هدف تعیین اثر یک دوره تمرینات ورزشی هوازی و مصرف مکمل ویتامین D (1000 واحد) بر شاخص های تنفسی و عملکردی بیماران آسم صورت گرفت.

    روش بررسی

    این پژوهش به صورت نیمه تجربی روی 32 زن بیمار مبتلا به آسم با میانگین سنی 30-20 سال انجام شد. نمونه ها در یکی از 4 گروه 8 نفره، شامل: تمرینات ورزشی هوازی (گروهAT)، تمرینات هوازی همراه با مصرف مکمل ویتامین D (گروهAT+S)، گروه مصرف ویتامین D (گروهS) و گروه کنترل (گروه C) به مدت 8 هفته، تمرینات هوازی و مصرف مکمل شرکت نمودند. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از آنالیز واریانس و آزمون تعقیبی بونفرنی صورت گرفت، و سطح معنی داری اختلاف ها 05/0p< در نظرگرفته شد.

    یافته ها

    در این مطالعه حداکثر جریان بازدمی (PEF)، حداکثر تهویه ارادی (MVV) و جریان بازدمی حداکثر در 75% ظرفیت حیاتی (FEF75%) و جریان بازدمی حداکثر بین 75-25% ظرفیت حیاتی به دست آمد. (FEF25%-75%) در مرحله پس آزمون در بین گروه ها، تفاوت معنی داری را نشان داد (001/0p<). این شاخص ها در گروه AT+S و گروه AT افزایش و در دو گروه S وC کاهش داشت.

    نتیجه گیری

    تمرینات هوازی و مصرف مکمل ویتامین D به مدت 8 هفته می تواند شاخص های عملکرد ریوی و میزان عملکرد هوازی بیماران آسمی را بهبود بخشد و به عنوان بخشی از برنامه های توانبخشی ریوی بیماران آسمی مدنظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تمرینات هوازی، ورزش، حداکثر تهویه ارادی، حداکثر جریان نیمه بازدمی، آسم، ویتامین
  • محمود پرهام، علی اکبر ریاحین، محبوبه جندقی، امیر داریوندپور صفحه 81
    زمینه و هدف
    بیماری دیابت به عنوان شایع ترین بیماری ناشی از اختلالات متابولیسم، از معضلات عمده بهداشت عمومی در جهان محسوب می شود. یکی از عوامل بهبود کنترل این بیماری نیز مشارکت بیمار در فرآیند درمان است. مطالعه حاضر با هدف تعیین رفتارهای خود مراقبتی در بیماران دیابتی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی - مقطعی، 250 نفر از مراجعه کنندگان به انجمن دیابت شهر قم در محدوده سنی 75-17 سال که حداقل یک سال از تشخیص دیابت آنها گذشته بود، با استفاده از روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. اطلاعات بر مبنای پرسشنامه (Summary of Diabetes Self Care Activities) SDSCA به صورت مصاحبه حضوری جمع آوری شد. پرسشنامه در دو بخش مشخصات فردی و رفتارهای مراقبت از خود شامل (رژیم غذایی، میزان قند خون، فعالیت بدنی، مراقبت از پا، میزان قند خون ناشتا و (HbA1C تکمیل و ارزیابی گردید. اطلاعات پس از جمع آوری با استفاده از آزمون های آماری پیرسون و تی تست تجزیه و تحلیل شدند، و 05/0p<0معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    از بین افراد مورد بررسی، 4/96% آنها دیابت تیپ 2 داشتند. همچنین میانگین نمره کل رفتارهای مراقبت از خود در بیماران دیابتی، 53/46 با انحراف معیار 61/10 بود. بین قند خون ناشتا و مراقبت از خود (008/0=p)، فعالیت فیزیکی و قند خون ناشتا (001/0=p)، سطح تحصیلات و مراقبت از خود (02/0=p)، ارتباط معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، بیماری دیابت یکی از مهم ترین و پرعارضه ترین بیماری ها محسوب شده و هر ساله نیز هزینه های زیادی را بر افراد مبتلا تحمیل می کند، لذا بایستی برای تداوم آموزش رفتارهای خودمراقبتی در رابطه با دیابت، عوارض و راه های مقابله با آن، برنامه ریزی لازم صورت گیرد.
  • جواد ملکوتی، وحید غریبی، شهرام ارسنگ جنگ، عبدالله غلامی، علیرضا کوهپایی * صفحه 88
    زمینه و هدف

    با وجود پیشرفت علم، تکنولوژی و به کارگیری آن در صنایع مختلف، همچنان حوادث در بسیاری از محیط های کاری به وقوع می پیوندد. این مطالعه با هدف بررسی همه گیر شناختی حوادث در بین کارگران یک صنعت تونل سازی طراحی و اجرا گردید.

    روش بررسی

    این مطالعه بر روی 144 نفر از مجموع 440 نفر کارکنان یک پروژه تونل سازی که در معرض خطر حوادث شغلی قرار داشتند، انجام شد. 48 نفر از کارگران دارای سابقه حادثه شغلی در طی 2 سال، به عنوان گروه مورد و 96 نفر از کارگران همان پروژه با کار مشابه و بدون سابقه حادثه شغلی، به‎عنوان گروه شاهد به صورت تصادفی انتخاب شدند. متغیرهای مورد نظر از طریق چک لیست طراحی و جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل داده های استخراج شده با استفاده از مدل های رگرسیون لجستیک و آزمون های تی مستقل و کای اسکوئر صورت گرفت، و 05/0p< معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    ارتباط معنی داری بین بروز حوادث و گروه های سنی مختلف مشاهده گردید)05/0. (p<بین فعالیت های ورزشی در دو گروه مورد و شاهد، ارتباط معنی داری در سطح 5% و بین تحصیلات و مصرف دخانیات در دو گروه، ارتباط معنی داری در سطح 10% دیده شد. همچنین ارتباط معنی داری در سطح 5% بین متغیرهای تاهل، اقامت در کارگاه، تحصیلات مرتبط با شغل، سوابق شغلی، بیماری های مزمن و چاقی با بروز حادثه وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این مطالعه ضرورت استفاده از داده های اپیدمیولوژیک در اقدامات پیشگیرانه و کنترلی محیط های کاری را تبیین می کند. تدوین برنامه های تعیین توانایی و ظرفیت های فیزیکی و روانی کارگران جهت به کارگیری آنها در مشاغل متناسب با توانایی هایشان، به خصوص در کارگران با سنین بالاتر؛ امری ضروری است.

    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، حادثه شغلی، صنعت تونل سازی
  • زینب یاوری، حمیدرضا تشیعی، کاظم ندافی، حسن ایزانلو*، محمد خزایی، محمدحسن محمودیان صفحه 96
    زمینه و هدف

    از پیل سوخت میکروبی (MFC)، به عنوان روشی نوین جهت تولید همزمان الکتریسیته و تصفیه فاضلاب استفاده می شود. در MFC میکروارگانیسم ها به صورت یک کاتالیست عمل می کنند تا انرژی شیمیایی ذخیره شده در مواد آلی را به طور مستقیم به انرژی الکتریکی تبدیل کنند. این مطالعه با هدف تولید انرژی الکتریسیته از تصفیه فاضلاب سنتتیک در پیل سوخت میکروبی صورت گرفت.

    روش بررسی

    پیل سوخت میکروبی دو محفظه ای با جریان پیوسته به مدت h720 در دمای (°C4±) °C20 در میزان های بارگذاری آلی و زمان های ماند هیدرولیکی متفاوت راهبری شد.

    یافته ها

    میزان بارگذاری آلی و زمان ماند هیدرولیکی فاکتورهای اثرگذار در تولید توان الکتریکی و بازده حذف بار آلی شناخته شدند. بیشترین درصد حذف COD محلول در محدوده زمانی 5/2- 5/1 ساعت به 49% رسید که این محدوده زمانی می تواند به عنوان زمان ماند بهینه برای راهبری راکتور پیل سوخت میکروبی مورد استفاده قرار گیرد. بیشینه ولتاژ و توان تولیدی به ترتیب mV700 و mW/m21700 به دست آمد.

    نتیجه گیری

    با توجه به مزایایی از قبیل تولید مستقیم الکتریسیته از فاضلاب و حذف قابل توجهی از بار آلی فاضلاب، استفاده از پیل های سوخت میکروبی (MFC) در مقیاس صنعتی پس از انجام مطالعات تکمیلی و برآورد اقتصادی، جهت تصفیه فاضلاب توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: منابع انرژی بیوالکتریکی، ولتاژ، بارگذاری آلی، توان، فرآورده های انرژی الکتریکی
  • مروری
  • فاطمه فلاح، مژده حاکمی والا، علی هاشمی، سعید شمس صفحه 104
    مقاومت آنتی بیوتیکی همواره به عنوان یک مشکل جدی برای سلامت انسان مطرح بوده است، و بیماران را در بیمارستان های سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد، از این رو سازمان بهداشت جهانی سال 2011 را به عنوان سال مقاومت آنتی بیوتیکی نامید. کلبسیلا پنومونیه یک پاتوژن فرصت طلب گرم منفی و یکی از عوامل شایع عفونت های بیمارستانی است. این باکتری، به ویژه در نوزادان باعث پنومونی، سپتی سمی، مننژیت، اسهال و باکتریمی می شود. افزایش ظهور مقاومت به چند دارو در بین ایزوله های بیمارستانی کلبسیلا پنومونیه؛ گزینه های درمانی را برای درمان عفونت های ایجادشده به وسیله این باکتری محدود کرده است. بتالاکتامازها به عنوان دفاع اصلی باکتری های گرم منفی در مقابل آنتی بیوتیک ها محسوب می شوند. اخیرا در برخی از باکتری ها، به ویژه کلبسیلا پنومونیه آنزیم های جدیدی از قبیل:NDM-1 (New-Delhi-methallo-β-lactamase-1)، OXA-48 (Oxacillinase-48)، OXA-181 (Oxacillinase-181)، KPC (Klebsiella pneumoniae Carbapenemase)، CTX-M-15 (Cefotaximase-M-15)شناسایی شده است که باعث مقاومت باکتری به بسیاری از آنتی بیوتیک ها مانند پنی سیلین ها، سفالسپورین ها، کارباپنم ها، آمینوگلیکوزیدها، ماکرولیدها، سولفامتوکسازول می شوند. ژن تولید کننده این آنزیم ها بر روی پلاسمیدها با اندازه های مختلف قرار داشته و قادرند از یک باکتری به باکتری دیگر، از یک انسان به انسان دیگر و حتی از یک کشور به کشور دیگر منتقل شوند. اهمیت بعضی از این ژن ها مانند NDM-1 و KPC در سال 2011 به اندازه بیماری ایدز، سل و مالاریا ارزیابی شده است. این آنزیم ها به عنوان یک تهدید مهم در بیماران بستری در بیمارستان ها ظهور یافته اند. بعضی پاتوژن های حاوی NDM-1 و KPCبه اشتباه ممکن است در تست های معمول آزمایشگاهی حساس در نظر گرفته شده و تشخیص داده نشوند، و این خود می تواند منجر به این امر گردد که بیماران با دریافت آنتی بیوتیک های غیر موثر، باعث گسترش و به وجود آمدن پاتوژن های مقاوم تر شوند. تاکنون هیچ گونه واکسنی برای جلوگیری از عفونت های ناشی از باکتری های مولد کارباپنم آز یافت نشده است. همچنین اطلاعاتی در مورد فراوانی این ژن های پلاسمیدی و الگوی ژنتیکی آنها در ایران وجود ندارد. از این رو، تشخیص سویه های کلبسیلا پنومونیه حاوی آنزیم های مقاومت، به ویژه NDM-1 جهت درمان بهتر بیماران و جلوگیری از انتشار این ژن ها به دیگر باکتری ها با استفاده از روش های دقیق فنوتیپی و ژنوتیپی مهم می باشد.
    کلیدواژگان: مقاومت آنتی بیوتیکی، بتالاکتاماز، پلاسمید، کلبسیلا
  • مقاله مورد
  • جمشید وفایی منش، محمود پرهام صفحه 117
    زمینه و هدف
    سندرم HELLP در سال 1982 توسط Weinstein با تریاد همولیز، افزایش آنزیم های کبدی و ترومبوسیتوپنی توصیف شد. این سندرم در 70% موارد قبل از زایمان و در 30% موارد بعد از زایمان رخ می دهد. سندرم HELLP در 9/0-5/0% تمام حاملگی ها اتفاق می افتد که در 38% موارد با انعقاد منتشر داخل عروقی (DIC) همراه است. میزان مرگ و میر مادر در سندرم HELLP در حد 1/1% گزارش شده است. پورپورای ترومبوسیتوپنیک ترومبوتیک (TTP) در عین نادر بودن یکی از مهم ترین تشخیص های افتراقی سندرم HELLP است که در صورت عدم درمان مناسب کشنده می باشد. پلاسمافرز یکی از درمان های توصیه شده در مواردی است که سندرم HELLP عارضه دار می شود و یا به درمان پاسخ نمی دهد.
    معرفی مورد: در این مقاله به معرفی یک بیمار 22 ساله با حاملگی اول و ترم که بعد از زایمان دچار سندرم HELLP وDIC بوده است، پرداخته شد. در این بیمار به علت عدم بهبود، همراهی TTP تشخیص داده شد. لذا تحت درمان با پلاسمافرز قرار گرفت و بعد از 22 جلسه درمان، بهبود کامل یافته و ترخیص شد.
    کلیدواژگان: سندرم HELLP، پورپورای ترومبوسیتوپنیک ترومبوتیک، پلاسمافرز، انعقاد منتشر داخل عروقی
|
  • Naseroleslami M., Parivar K., Sanjarian S., Khalili E., Aryani O., Akhavan Sepahi M., Houshmand M Page 1
    Background And Objectives
    Friedreich’s ataxia (FRDA) is an autosomal recessive disorder that is typically associated with dysarthria, muscle weakness, spasticity in the lower limbs, scoliosis, bladder dysfunction, absent lower limb reflexes, and loss of position and vibration sense. Approximately two-thirds of these patients suffer from cardiomyopathy and more than 30% have diabetes mellitus. Individuals with FRDA have identifiable mutations in the FXN gene. The most common type of mutation which is observed on both alleles in more than 98% of patients is an expansion of a GAA triplet-repeat in intron of FXN gene. Approximately 2% of individuals with FRDA are compound heterozygotes, who have a GAA expansion in the disease-causing range in one FXN allele and an inactivating FXN mutation in another allele. Aim of the present study was to investigate exon 1 in FRDA gene in patients with clinical symptoms of Friedreich’s Ataxia that have not GAA triplet-repeat expansion in intron 1 of FXN gene.
    Methods
    In this study, exon 1 in 5 patients suspected of FRDA analyzed using PCR and sequencing.
    Results
    An A to G transition at nucleotide number 815284, in exon 1 was observed in all patients.
    Conclusion
    The results of this study showed that disease-causing homozygous mutations could be because of consanguinity marriage in Iran. Therefore, sequencing of all exons of the gene is necessary.
    Keywords: Friedreich Ataxia, Exons, Genes
  • Rajaei F., Mohammadian A Page 8
    Background And Objectives
    Despite widespread use of electromagnetic field (EMF) generator devices in everyday life, their effects on biological tissues are still controversial. In the present study, the effects of EMF on the mouse liver were studied.
    Methods
    Thirty female balb/c mice were randomly divided into three groups: 1- EMF-exposed, 2-Sham, and 3-Control. EMF group was exposed to 50 Hz & 0.5 mT EMF 4 hours daily for 2 months while the animals in sham group were placed in EMF device without exposure. At the end of 2-month period, all animals were anesthetized and their livers were removed. After preparation of microscopic slides, the panoramic view of liver, the number of Kupffer and necrotic cells were determined using ‘Image Tool’ software. The data were statistically analyzed using ANOVA and Dunnett's tests. p<0.05 was considered as statically significant.
    Results
    The comparison of data showed that the mean number of Kupffer cells in EMF group significantly increased compared to sham and control group (p<0.001 for both), while the mean number of Kupffer cells in sham group showed no significant difference compared to control group. The mean number of necrotic cells in experimental groups had no significant increase compared to sham and control groups. There were no significant differences in the mean number of necrotic cells between sham and control groups. Qualitative studies also showed no disorganization in the structure of liver lobules and sinusoids in the exposed group compared to sham and control groups.
    Conclusion
    According to the results of this study, longtime exposure to electromagnetic field could increase Kupffer cells but do not affect the necrosis of liver cells in mice.
    Keywords: Electromagnetic Fields, Kupffer Cells, Liver, Mice
  • Akbarzadeh M., Toosi M., Zare N., Sharif F Page 14
    Background And Objectives
    Anxiety of mother, as the first personality influencing child’s mental health, is of great importance. Use of anxiety-reducing techniques for pregnant mothers plays an important role in decreasing maternal and child psychological problems. This study aimed to determine the effect of relaxation and attachment behaviors training on anxiety in first-time mothers.
    Methods
    The present study was done as a clinical trial on 126 primigravida women (42 subjects as relaxation group, 42 subjects as attachment group and 42 subjects as control group) referred to Hafiz and Shushtari hospitals in Shiraz (2010). Data were collected using personal data form and Spielberger Anxiety Inventory questionnaire. In addition to routine pregnancy care, four 90 minute sessions of attachment behaviors and relaxation training courses were held during 4 weeks (once a week). The control group only received routine pregnancy care. Anxiety score before the intervention and at the end of the intervention were analyzed in all three groups. Data analysis was done using chi-square, Anova and paired t-test analysis, p<0.05 was considered statistically significant.
    Results
    In this study, the mean anxiety scores were not significantly different in the three groups before the intervention, but there were significant differences among three groups after the intervention (p<0.004). There was a decrease in the mean anxiety score in the two experimental groups after the intervention, whereas there was an increase in the control group.
    Conclusion
    The results of this study indicated that relaxation and attachment behaviors training could reduce anxiety in pregnant mothers.
    Keywords: Behavior, education, Relaxation Training, education, Anxiety, A Randomized Clinical Trial
  • Masoumbeigi H., Rezaee A., Khataee A.R., Hashemian J Page 24
    Background And Objectives
    Among different water treatment methods, photocatalytic process is applied as a new efficient technology with appropriate potential to remove inorganic, organic and microbial contaminants from water. This study aimed to evaluate photocatalytic removal of Escherichia coli and Streptococcus faecalis bacteria as microbial indicators of drinking water using immobilized ZnO nanoparticles on glass plates.
    Methods
    In this study, at first characteristics of ZnO nanoparticles were determined using scanning electron microscope (SEM) equipped with EDX system and X-ray diffraction (XRD), then ZnO nanoparticles were immobilized on glass plates using thermal method. The water samples containing the studied bacteria were irradiated by different intensities of UV-A and the effects of intensity and duration of irradiation, number of bacteria, number of immobilized ZnO nanoparticles layers, and reactor flow on the photocatalytic removal of the bacteria were evaluated.
    Results
    The optimal photocatalytic removal for both Escherichia coli and Streptococcus faecalis bacteria using one layer of immobilized ZnO nanoparticles, under 360 µWs/cm2 UV-A radiation for 2-40 and 2-50 minutes was 10-1000 CFU/100 ml. Photocatalytic process efficiency was promoted by increasing the duration and intensity of radiation intensity up to 360µWs/cm2 and was decreased by increasing the numbers of bacteria. In addition, Streptococcus faecalis bacteria were more resistant to photocatalytic process than Escherichia coli.
    Conclusion
    photocatalytic removal of bacterial contaminations using immobilized ZnO nanoparticles on glass plates is a novel technology and effective process that could be considered for water disinfection.
    Keywords: Photocatalytic Removal, Immobilized ZnO nanoparticles, Escherichia coli, Streptococcus faecalis
  • Bagheri, Galeh S., Kolahi Aa., Farsar A.R Page 36
    Background And Objectives
    Adverse effect of children's epilepsy on family members, especially mothers, is an issue that has been less considered. One of these effects is anxiety increase in mothers. This study has been done with the purpose of determining frequency of worry and anxiety in epileptic children's mothers and recognizing the factors affecting it.
    Methods
    This descriptive cross-sectional study has been done with the participation of epileptic children's mothers referred to Mofid Neurology Clinic of Medical Training and Therapy Center of Children. Anxiety level was determined by the State Trait Anxiety Inventory (STAI) standard questionnaire. The data was analyzed using t-test, Mann-Whitney test and one-way ANOVA and in all cases, p<0.05 considered as significant.
    Results
    In this study, 206 mothers were surveyed. The mean anxiety scores of mothers was 45±9.5. 84 subjects (40.7%) had mild anxiety, 71 (34.5%) had moderate anxiety and 51 (24.8%) had severe anxiety. Anxiety of mothers was significantly higher in cases such as education of child in special school (p=0.018), the high number of antiepileptic drugs (AEDs) consumed for controlling epilepsy (p=0.011), worry of death (p<0.001), permanent brain damage (p=0.036), drug side effects (p<0.01) and paralysis of child (p=0.030). Mothers who had been previously trained about epilepsy in center, had lower anxiety (p<0.001).‍
    Conclusion
    This study showed that the majority of epileptic children's mothers had moderate and severe anxiety. This phenomenon will be higher in cases like child’s education in special school, multi medication therapy and worries of side effects of epilepsy and will be lower by increasing mothers’ awareness.
    Keywords: Anxiety, Epilepsy, Mothers
  • Tabasi Z., Oghbaee N., Samimi M., Sadat Z Page 44
    Background And Objectives

    Severe preeclampsia and eclampsia are responsible for 25% of maternal mortality, especially in developing countries. Considering the importance of this complication, the present study aimed to compare between effects of labetalol and hydralazine on control of hypertension and the maternal and neonatal outcomes in severe preeclamptic patients.

    Methods

    This clinical trial study was conducted on 190 severe preeclamptic patients classified into two groups (95 subjects in each group). Two groups were randomly received hydralazine (5 mg intravenously,, every 20 minutes, up to a maximum of five doses) or labetalol (at first 20 mg intravenously, and if not effective, 40, 80, 80, 80 mg respectively, every 20 minutes, up to a maximum of five doses). In both groups, blood pressure and heart rate were recorded 20 minutes after drug administration. Blood pressure control, as well as the maternal and neonatal outcomes, compared between two groups. Maternal and neonatal outcomes were compared using chi-square, Fisher's exact, Mann-Whitney, and t tests. All significant differences were at p<0.05.

    Results

    Demographic characteristics and blood pressure control were similar in both groups, only five women in the hydralazine group and four women in labetalol group had persistent severe hypertension after maximum of five doses. Hypotension was not observed in both groups. Maternal tachycardia was similar in two groups. Others maternal and neonatal outcomes had no significant differences between two groups.

    Conclusion

    According to the results of this study, the effect of labetalol and hydralazin is similar in the control of hypertension in severe preeclamptic patients and there isn’t significant different in maternal and neonatal outcome in two groups.

    Keywords: Pre, Eclampsia, Labetalol, Hydralazine, Hypertension, Prevation, Control, Maternal Outcome, Neonatal Outcome, A Randomized Clinical Trial
  • Izadi M., Kiani F., Khorshidi D., Azizi Masouleh M Page 50
    Background And Objectives
    Research evidences showed that adipocytokines secreted by adipose tissue play an importance role in the development of obesity-related diseases such as type 2 diabetes. The objective of this study was to determine the effects of a single bout of exercise on serum leptin levels and insulin resistance in adult males with type 2 diabetes.
    Methods
    Fifteen adult obese men with diabetic aged 38-50 years participated in this semi-experimental study. Concentrations of glucose, triglyceride, serum leptin and insulin, as well as insulin resistance were measured before and immediately after a short single bout exercise on a fixed bicycle in studied patients. Statistical analysis was performed using t-test. Statistical significance was considered at p<0.05.
    Results
    In this study, exercise protocol did not cause any changes in the mentioned variables, except glucose concentration. In other word, blood glucose concentration significantly decreased after exercise test (p<0.03).
    Conclusion
    The finding of this study showed that a short single bout exercise has no acute effect on leptin levels and insulin resistance in type 2 diabetic patients. It seems that serum leptin is decreased in response to long time exercise with high energy expenditure and negative energy balance.
    Keywords: Leptin, Exercise, Diabetes, Insulin Resistance
  • Ghorbani F., Valizadeh S., Asadollahi M Page 57
    Background And Objectives
    Results of many studies suggest that prone position is effective in improving oxygenation. This study aims at comparing supine and prone positions on oxygenation of premature infants with respiratory distress syndrome who are under N-CPAP treatment.
    Methods
    This study was conducted as a cross-sectional study on 44 premature infants of 29-34 weeks gestation who were under N-CPAP treatment in NICU of Tabriz Alzahra Hospital, 2010. The infants were randomly divided into 2 groups. The position of the first group was at first, prone and then supine, and for the second group was vice versa. arterial oxygen saturation (SatO2) and fraction of inspired oxygen (FiO2) were assessed in each position for 30 minutes and were recorded in a questionnaire. The data was analyzed by one-way ANOVA and repeated measures ANOVA. Statistical significance was considered at p<0.05.
    Results
    This study showed that there was a significant statistical difference between SatO2 and FiO2 in both groups in each two positions (p<0.05) and the results of variance analysis were significant (p=0.000), So that satO2 increased and FiO2 decreased when the position changed from supine to prone.
    Conclusion
    This study showed that in premature infants under N-CPAP treatment, SatO2 increased and consequently, FiO2 decreased in prone position compared to supine position. Therefore, if there is no limitation for changing infants’ position, prone position can be used to improve oxygenation during N-CPAP treatment.
    Keywords: Infant, Premature, Oxygenation, Prone Position, Supine Position, Respiratory Distress Syndrome, Newborn
  • Zeighami Mohammadi Sh.¹, Shahparian M Page 64
    Background And Objectives
    Sleep problems negatively impact on quality of life. In this study, sleep quality, sleep disorders, daytime sleepiness and their associated factors were evaluated in systolic heart failure patients.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 100 male patients with systolic heart failure. Simple sampling method was used for data collection. Data were collected using Epworth sleepiness scale questionnaire, sleep disorder index, and the Pittsburgh sleep quality index (PSQI). Data were analyzed by descriptive statistics, t-test, one-way ANOVA, and Pearson correlation coefficient using SPSS software, significance level was considered as p<0.05.
    Results
    In this study, the mean PSQI score was 13.24 ±3.14 and 100% of patients had PSQI score>6. 53% had mild daytime sleepiness. The most common sleep problems were insomnia and sleep apnea. There were statistically significant relationships between sleep quality and age (p=0.030), education (p=0.004), smoking (p=0.048) and between sleep disorders and income (p=0.012), body mass index (p=0.028), education (p=0.019), smoking (p=0.050), chronic obstructive pulmonary disease (p=0.035), consumption of angiotensin converting enzyme inhibitors (p=0.009), and angiotensin receptor blockers (p=0.016).
    Conclusion
    The results of this study showed that sleep problems are common in heart failure patients. Weight loss, smoking cessation, control and treatment of chronic diseases, and control of drugs side effects could help to decrease sleep problems in heart failure patients.
    Keywords: Sleep, Heart Failure, Sleep Disorders
  • Razavi Majd Z., Nazarali P., Hanachi P., Kordi M.R Page 74
    Background And Objectives

    Despite the use of exercise therapy in patients with respiratory disease such as asthma, some researchers have emphasized on taking supplementation as a therapeutic approach. The aim of this research was to investigate the effect of a course of aerobic exercise and consumption of vitamin D supplementation (1000 IU) on respiratory indicators of patients with asthma.

    Methods

    This study was designed as a quasi-experimental investigation on a total of 32 female asthmatic patients with a mean age of 20-30 years. Subjects were classified into four eight-person groups: 1- (AT+S) group which had both aerobic training and supplementation consumption; 2- Aerobic training (AT) group that only participated in exercise training; 3- Group (S) that only consumed vitamin D supplementation; 4- Control (C) Group that had neither aerobic training nor supplementation consumption. Statistical analysis was performed by ANOVA and Bonferroni post-hoc test. Significant difference considered as p<0.05.

    Results

    In this study, there was a significant difference in post test (p<0.001) between groups in case of maximum voluntary ventilation (MVV), peak expiratory flow rate (PEF) and maximum expiratory flow at 75% vital capacity (FEF75%) and Maximum expiratory flow between 25% to 75% vital capacity (FEF25%-75%). These indices increased in group AT and AT+S, whereas, they showed decrease in group S and C.

    Conclusion

    Our results indicated that aerobic exercise together with consumption of vitamin D supplementation for 8 weeks could improve the pulmonary function and level of aerobic performance of asthmatic patients and could be considered as a part of pulmonary rehabilitation programs for asthmatic patients.

    Keywords: Exercise, Maximal Voluntary Ventilation, Maximal Midexpiratory, Flow Rate, Spirometry, Asthma, Vitamin D
  • Parham M., Riahin A.A., Jandaghi M., Darivandpour A Page 81
    Backgrounds and
    Objectives
    diabetes is the most common metabolic disorder and is a major public health problem in the world. Patient participation in treatment of disease is one of the most effective factors in the control of disease. The present study aimed to determine Self Care Behaviors of Diabetic Patients.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 250 patients who referred to the diabetes association of Qom in the age range of 17-75 years after at least one year from their diabetes diagnosis were selected using a simple sampling method. Data was collected by means of SDSCA (summary of diabetes self care activities) questionnaire as in-person interview. The questionnaire consists of two parts of demographic characteristics and self care behaviors questions. Data analysis performed using t-test and Pearson correlation test, p<0.05 was considered as statistically significant.
    Results
    Among studied patients, 96.4% had type 2 diabetes. The mean score of self-care behavior in patients with diabetes was 46.53±10.61. There was a significant relationship between fasting blood glucose and self care (p=0.008), physical activity and fasting blood glucose (p=0.001) level of education and self care (p=0.02).
    Conclusion
    Considering the result of this study, diabetes is one of the most important and complicated diseases that annually imposes heavy costs on patients. Therefore, necessary planning should be performed to continue education about self-care behavior of diabetes, its complications and ways of coping.
    Keywords: Diabetes Mellitus, Diabetes Mellitus, nursing, Models, Nursing, Qom. Iran
  • Malakouti J., Gharibi V., Arsang Jang S., Gholami A., Koohpaei A.R Page 88
    Background And Objectives

    Despite science and technology development and their application in various industries, accidents continue to occur in many workplaces. This study was designed and carried out with the aim of epidemiological survey of accident among workers of a tunneling industry.

    Methods

    This study was conducted on 144 out of a total of 440 employees of a tunneling project who were at risk of occupational accidents. 48 workers with a history of occupational accident over the past two years were selected as case group and 96 workers of the same project were selected as control group. The data were collected through a designed checklist and analyzed using logistic regression, chi-square and independent t tests.

    Results

    A significant association was observed between accident rate and different age groups (p<0.05). There was a significant relationship (p=0.016) in the case of sport activities between case and control groups, and significant relationships were observed between two groups regarding education (p=0.057) and smoking (p=0.06), but there was no significant relationships between accident occurrence with marital status, residence in workplace, job related education, job experience, chronic diseases and obesity.

    Conclusion

    The results of this study clarify the necessity of the use of epidemiological data in preventive and control measures in workplaces. Therefore, Developing programs for determination of physical and mental capacity of workers are essential to employ them in jobs commensurate with their abilities, especially in older workers.

    Keywords: Epidemiology, Occupational Accident, Tunneling Industry
  • Yavari Z., Tashauoei H.R., Naddafi K., Izanloo H., Khazae M., Mahmoodian M.H Page 96
    Background And Objectives

    Microbial fuel cell (MFC) used for electricity generation and wastewater treatment, simultaneously. In MFC, microorganisms act as a catalyst to convert chemical energy stored in organic materials into electrical energy. This study was performed with the aim of electricity generation from synthetic wastewater treatment in microbial fuel cell.

    Methods

    A dual chambered microbial fuel cell was operated in continuous flow for 720 hours at temperature 20±4ºC at different organic loading rates and hydraulic retention times.

    Results

    Organic loading rate and hydraulic retention time were effective factors for the power production and removal of organic loading rate. Maximum COD removal efficiency was observed as 49% for a period of 1.5 to 2.5 hours that this range of time can be used as optimum retention time for operation of microbial fuel cell reactor. Maximum voltage and power production were obtained 700 mV and 1700 mW/m2, respectively.

    Conclusion

    Considering the advantages such as direct electricity generation from wastewater and considerable removal efficiency of organic loading rate, wastewater treatment in a microbial fuel cell, application of industrial scale microbial fuel cell for wastewater treatment is recommended after complementary studies and economic assessment.

    Keywords: Bioelectric Energy Sources, Voltage, Organic Loading, Power, Electric Power Supplies
  • Fallah F., Hakemi Vala M., Hashemi A., Shams S Page 104
    Background And Objectives
    Antibiotic resistance is a major threat for human health that affects hospitalized patients worldwide; Hence, The World Health Organization (WHO) has chosen antibacterial resistance as its theme in 2011. Klebsiella pneumoniae is a gram-negative opportunistic pathogen and a common cause of nosocomial infections. These bacteria -especially in infants- are the cause of pneumonia, sepsis, meningitis, diarrhea and bacteremia. Increasing emergence of multidrug resistance (MDR) among Klebsiella pneumoniae nosocomial isolates has limited the appropriate therapeutic options for the treatment of infections caused by this pathogen. Beta-Lactamases are major defenses of gram-negative bacteria against antibiotics. Recently, the emergence of new β-lactamases such as NDM-1 (New Delhi metallo-β-lactamase-1), OXA-48 (Oxacillinase-48), OXA-181 (oxacillinase-181), KPC (Klebsiella pneumoniae carbapenemase), CTX-M-15 (Cefotaxime-M-15) confer resistance to the most antibiotics such as penicillins, carbapenems, cephalosporins, macrolides, aminoglycosides and sulfamethoxazole. Resistant genes are located on plasmids with different sizes and can be readily transferred between bacteria, from one human to another human, and even from one country to another. In 2011, it has been evaluated that the importance of some of these genes like NDM-1, KPCs is as AIDS, malaria and tuberculosis. These enzymes have emerged as an important threat for hospitalized patients. Some pathogens containing both KPC and NDM-1 may be mistakenly diagnosed as susceptible by conventional laboratory methods and hence they could have an important role in the emergence and spread of more resistant pathogens due to administration of ineffective drugs to patients. No vaccines have been found yet that prevent infections caused by carbapenemase-producing bacteria. Also, there is not enough information about frequency of these plasmid genes and their genetic profiles in Iran. Therefore, it is important to diagnose the Klebsiella pneumoniae strains producing resistant enzymes, especially NDM-1, for better treatment of patients and prevention of the spread of these genes to other bacteria via exact phenotypic and genotypic methods.
    Keywords: Drug Resistant, Bacterial, Beta, lactamase, Plasmids, Klebsiela
  • Vafaeemanesh J., Parham M Page 117
    Background And Objectives
    HELLP syndrome was described in 1982 by Weinstein as a triad of hemolysis, elevated liver enzymes and thrombocytopenia. This syndrome develops antepartum in 70% and postpartum in 30% of cases. HELLP syndrome occurs in 0.5 to 0.9% of all pregnancies and is accompanied by disseminated intravascular coagulation (DIC) in 38% of patients. Maternal mortality rate is reported to be 1.1%. Although thrombotic thrombocytopenic purpura (TTP) is rare, it is one of the most important differential diagnoses for HELLP syndrome, which may be lethal without appropriate treatment. Plasmapheresis is one of the recommended treatments in complicated and/or resistant to treatment cases. Case Report: In this article we introduce a 22 years old primiparous woman with a term pregnancy that developed HELLP syndrome and DIC after delivery. Due to the lack of improvement, an accompany of TTP was diagnosed. So, she underwent plasmapheresis treatment and was discharged with full recovery after 22 sessions of treatments.
    Keywords: Help Syndrome, Purpura, Thrombic Thrombocytopenic, Plasmapheresis, Disseminated Intravascular Coagulation