فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
سال هفتم شماره 1 (پیاپی 25، فروردین و اردیبهشت 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/02/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهاره پاکپور، شهربانو عریان، مجید نواییان، صبا طاهری، مرتضی پیری صفحه 1
    زمینه و هدف
    با توجه به اینکه مطالعات نشان دهنده برهمکنش بین NMDA و سیستم کولینرژیک است، این مطالعه با هدف تعیین اثر گیرنده های NMDA در هسته آکومبنس بر روی فراموشی القاشده با اسکوپولامین انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه ابتدا موش های صحرایی با تزریق درون صفاقی کتامین هیدروکلراید همراه با زایلزین بیهوش شده و سپس در دستگاه استریوتاکسی قرار گرفتند. دو کانول mm2 بالاتر از پوسته هسته آکومبنس گذاشته شد. به تمامی حیوانات قبل از شروع آزمون رفتاری، برای بهبودی یک هفته فرصت داده شد. سپس حیوانات در دستگاه یادگیری اجتنابی غیرفعال مدل Step-through آموزش دیدند. تزریق داروها بعد از آموزش موفق و قبل از آزمون انجام شد. حیوانات 24 ساعت بعد از آموزش تست شده و میزان تاخیر حیوان در ورود به خانه سیاه، به عنوان معیار حافظه رت های نر نژاد ویستار اندازه گیری شد. از آنالیز واریانس یک طرفه و تست توکی برای آنالیز داده ها استفاده شد. 05/0>p به عنوان سطح معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    تزریق اسکوپولامین یا NMDA به داخل هسته آکومبنس باعث تخریب حافظه در موش ها شد، اگرچه تزریق همزمان دوز غیرموثر NMDA با دوز غیرموثر اسکوپولامین هیچ اثر معنی داری بر حافظه نداشت، اما دوزهای موثر NMDA مانع از اثر فراموشی زای اسکوپولامین بر حافظه مهاری اجتنابی شد. از طرف دیگر، تزریق آنتاگونیست رسپتور NMDA؛ یعنی MK-801 به تنهایی به داخل هسته آکومبنس، هیچ نوع تغییری در حافظه ایجاد نکرد و تزریق همزمان آن نیز با دوز موثر اسکوپولامین نتوانست از اثر تخریبی داروی اخیر جلوگیری کند.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد رسپتورهای NMDA در هسته اکومبنس در تعدیل فراموشی القاشده با اسکوپولامین دخیل هستند.
    کلیدواژگان: حافظه اجتنابی مهاری، ان، متیل اسپارتات، هیبریدوما اسکوپولامین، دیزوسیلپین مالیت، رت
  • محمدرضا ذوالفقاری، محبوبه سلیمانی ساسانی صفحه 11
    زمینه و هدف
    تجمع اکسی آنیون سمی تلوریت پتاسیم که در اثر فعالیت های صنعتی در محیط افزایش یافته است باعث بروز عوارضی همچون تحریک پوست، درماتیتیس، بی اشتهایی، لرزش، تهوع، استفراغ، تحریک سیستم عصبی، تشنج و ایست تنفسی در انسان می شود. این پژوهش با هدف جداسازی باکتری های مقاوم به تلوریت، تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی از رشد (MIC) و بررسی احیای زیستی تلوریت پتاسیم در سویه ها انجام شد.
    روش بررسی
    از 84 سویه مقاوم جداشده از پساب،MIC تلوریت پتاسیم با روش رقت در آگار سنجیده شد. سویه QWTm6 با تحمل غلظتی از تلوریت به میزان μg/ml6684، به عنوان سویه برتر انتخاب شد. تحمل این میزان تلوریت تاکنون گزارش نشده است.
    یافته ها
    با بررسی صفات بیوشیمیایی، فنوتیپی و فیزیولوژی؛ سویه QWTm6 به طور اولیه در جنس استافیلوکوکوس قرار گرفت. با استفاده از تکنیک اسپکتروفتومتریک و معرف DDTC (A340nm & سدیم دی اتیل دی تیوکاربامات تری هیدرات)، بیشترین میزان حذف در مدت 24 ساعت در غلظتmM 4/0 تلوریت پتاسیم مشاهده شد. سویه فوق توانایی بالایی در حذف اکسی آنیون سمی تلوریت در محدوده وسیعی از عوامل مانند (11-5)=pH، دما (°C50-15)، دورهمزن (50، 100، 150 و rpm200)، تراکم های مختلف اکسی آنیون (mM1-04/0) و درصد های مختلف NaCl (20%-0) نشان داد. همچنین این سویه به پنی سیلین، سفکسیم، تتراسیکلین، کلرامفنیکل، استرپتومایسین، نئومایسین، اریترومایسین، جنتامایسین، کانامایسین، نورفلوکساسین و سیپروفلوکساسین مقاوم بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد سویه QWTm6 به علت توانایی حذف و احیای بالای تلوریت پتاسیم می تواند به عنوان سویه مناسب در پاک سازی زیستی در مجامع بین المللی مطرح شود.
    کلیدواژگان: پروتئین اسپورموسا، پروتئین مقاومت، تلوریت، پاک سازی زیستی
  • عابدین ثقفی پور، یاور راثی، محمدرضا عبایی، محمدعلی عشاقی، بابک فرزین نیا، رضا مصطفوی، مهدی نوروزی صفحه 18
    زمینه و هدف
    لیشمانیوز جلدی در بسیاری از مناطق ایران به عنوان یک معضل عمده بهداشتی محسوب می شود، و کانون های آن نیز در نقاط مختلف کشور وجود دارد. این مطالعه به منظور بررسی ترکیب گونه ای مخازن احتمالی بیماری در کانون لیشمانیوز جلدی در روستاهای منتخب بخش مرکزی استان قم انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی - مقطعی بر روی جوندگان (مخازن احتمالی لیشمانیوزها) در سال 1389 در روستاهای انتخابی از دهستان قمرود و قنوات واقع در بخش مرکزی استان قم انجام شد. در این پژوهش جمعا 46 سر پستاندار کوچک از 5 روستای مورد نظر با استفاده از تله های زنده گیر صید شدند. اسمیر تهیه شده از لاله گوش یا زخم های مشکوک روی پوست پس از رنگ آمیزی با گیمسا، از نظر وجود اجسام لیشمن مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه، بعد از استخراج DNA از اسمیرهای مثبت؛ با استفاده از روش PCR گونه انگل تعیین شد.
    یافته ها
    در مجموع 46 سر پستاندار کوچک صید شد، که با استفاده از کلید معتبر تعیین هویت شدند. از این تعداد 31 جونده (4/67%) Meriones libycus، 8 جونده (4/17%) Allactaga elater، 4 جونده (7/8%) Mus musculus، 2 جونده (3/4%) Nesokia indica و 1 (7/2%) Hemiechinus auritus را شامل می شد. نتایج PCRنشان داد یک سر (7/3%) از جوندگان متعلق به گونه M. libycus آلوده به انگلLeishmania major بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد لیشمانیوز جلدی شایع در بخش مرکزی استان قم از نوع روستایی بوده و مخزن آن نیز گونه ای از جوندگان صحرایی است. بنابراین، مشخص شدن نوع بیماری و مخزن آن می تواند به مسئولین بهداشتی کمک کند تا راهکارهای مناسب را برای پیشگیری و کنترل آن در منطقه اتخاذ نمایند.
    کلیدواژگان: لیشمانیوز جلدی، لیشمانیوز جلدی منتشره، واکنش زنجیره ای پلیمراز، قم، ایران
  • منصوره صمیمی، زهره طبسی، معصومه عابد، معصومه عابدزاده کلهرودی صفحه 24
    زمینه و هدف
    لیومیوم های رحمی شایع ترین تومورهای خوش خیم رحم هستند، و درمان های طبی متعددی برای این میوم ها پیشنهاد شده است. این مطالعه با هدف تعیین اثر لتروزول در درمان لیومیوم های رحمی علامت دار در بیماران مراجعه کننده به کلینیک نقوی شهر کاشان انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی قبل و بعد می ‎باشد، که در آن 30 نفر از زنان سنین قبل از یائسگی با میوم علامت دار بزرگ و مساوی cm3 به مدت 90 روز به طور پیوسته تحت درمان با لتروزول به میزان mg5/2 روزانه قرار گرفتند. سپس تاثیر لتروزول بر روی ابعاد میوم، رحم و میزان هموگلوبین FSH، LH و استرادیول، همچنین علائم همراه مانند حجم و طول مدت خونریزی و دیسمنوره مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی زوج و مک نمار تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری 05/0p< در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه لتروزول تاثیر معنی داری بر روی کاهش حجم رحم (001/0p=) و حجم میوم (001/0p<) داشت. همچنین میانگین طول مدت خونریزی (007/0p=) و حجم خونریزی (001/0p<)، کاهش و هموگلوبین 8% افزایش نشان داد (001/0P<)، اما اثری بر رویFSH، LH و استرادیول نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد لتروزول منجر به کاهش ابعاد میوم، رحم، میزان و طول مدت خونریزی و افزایش میزان هموگلوبین می شود. لذا می توان از این دارو در درمان لیومیوم های علامت دار استفاده نمود.
    کلیدواژگان: لیومیوم، لتروزول، رحم
  • محمدحسین ارجمندنیا، محمد آقاعلی صفحه 29
    زمینه و هدف
    بیماری های مادرزادی قلب از شایع ترین آنومالی های دوران نوزادی است. این مطالعه با هدف تعیین دقت، حساسیت، اختصاصیت (Tei Index، TX) و نسبت زمان سیستولیک به دیاستولیک (S/D)، جهت تشخیص اختلال عملکرد بطن در کودکان مبتلا به بیماری های مادرزادی قلبی همراه با نارسایی میترال انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه عملکرد سیستولیک و دیاستولیک بطن چپ در 66 کودک (34 کودک با عملکرد طبیعی و 32 کودک با اختلال عملکرد بطنی) که نارسایی دریچه میترال داشتند، توسط پارامترهای TX و نسبت S/D مورد ارزیابی قرار گرفت، و نتایج آن با یافته های اکوکاردیوگرافی مقایسه شد. طبق تعریف 5/0TX> غیرطبیعی در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    دقت، حساسیت، اختصاصیت، ارزش اخباری مثبت و منفی در نسبت S/D به ترتیب 3/89، 5/87، 91، 90 و 5/88% بود و در مورد TX نیز به ترتیب 8/87، 5/87، 2/88، 5/87 و 2/88 % به دست آمد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد به صورت کلی دقت، حساسیت، اختصاصیت، ارزش اخباری و نسبت احتمالی TX در بیماران مبتلا به بیماری های مادرزادی قلبی همراه با تنگی میترال، کمتر از نسبت S/D بوده است.
    کلیدواژگان: تی ایندکس، سیستول، دیاستول، فانکشن بطن، نارسایی میترال
  • مسعود مطلبی کاشانی، میترا حنانی، محمد صباحی بیدگلی، علیرضا دهدشتی، حمیدرضا صابری صفحه 34
    زمینه و هدف
    استرس اکسیداتیو ناشی از تشکیل رادیکال های آزاد، نقش مهمی در ایجاد افت شنوایی ناشی از صدا ایفا می کند. این موضوع فرضیه های مختلفی در خصوص پیشگیری های بیوشیمیایی از این عارضه را مطرح نموده است. این مطالعه با هدف تعیین اثر ان استیل سیستئین (NAC) به عنوان یک آنتی اکسیدان، بر پیشگیری از افت شنوایی ناشی از صدا در خرگوش انجام شد.
    روش بررسی
    دریک پژوهش تجربی، 24 سر خرگوش سفید نر و بالغ در 4 گروه شامل: 1- گروه کنترل؛ 2- گروه در معرض صدا (dB100 صدای اکتا و باند با مرکزیت Hz4000 به مدت 40 ساعت)؛ 3- گروه در معرض صدا با دریافت دارو (mg/kg325 روزانه، تزریق صفاقی) و 4- گروه بدون مواجهه با دریافت دارو قرار گرفتند. شنوایی خرگوش ها در سه مرحله با استفاده از روش بررسی امواج حاصل از پتانسیل برانگیخته ساقه مغز (ABR) ارزیابی شد. برای مقایسه گروه ها با یکدیگر از آزمون های کروسکال والیس و من ویتنی استفاده شد، و 05/0p< در تمامی آزمون ها معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    متوسط تغییرات آستانه برای گروه در معرض صدا با دریافت دارو در فرکانس های (1، 2، 4 و kHz8) یک ساعت پس از آخرین مواجهه به ترتیب برابر با 63/1±66/16، 75/1±66/21، 34/2±50/33 و dB25/2±33/39 ثبت شد، که از مقادیر مشابه در گروه در معرض صدا، به طور معنی داری کمتر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد ان استیل سیستئین قادر است اثر حفاظتی مناسبی در برابر افت شنوایی ناشی از صدا ایجاد کند.
    کلیدواژگان: افت شنوایی ناشی از صدا، پاسخ شنیداری ساقه مغز، ان استیل سیستئین
  • حوریه کلهر، مجید ولیدی، محمدرضا نفیسی * صفحه 42
    زمینه و هدف

    سویه های استافیلوکوکوس مقاوم به متی سیلین به عنوان یکی از عوامل مهم ایجاد عفونت های بیمارستانی، به علت ایجاد مقاومت متقاطع بالقوه با همه عوامل بتالاکتام از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ناقلین بینی در کارکنان بیمارستان، از منابع اصلی عفونت های بیمارستانی محسوب می شوند. این مطالعه با تعیین فراوانی سویه های استافیلوکوکوس مقاوم به متی سیلین جداشده از بینی کارکنان بیمارستان آموزشی هاجر شهرکرد انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی سواب بینی 204 نفر از کارکنان بیمارستان هاجر بررسی شد. ابتدا نمونه های سواب از بینی بر روی محیط مانیتول سالت آگار و TSBکشت داده شد، سپس سویه های استافیلوکوک ایزوله و با روش های استاندارد میکروب شناسی (کاتالاز، کواگولاز، تخمیر مانیتول و DNase) شناسایی شدند. در ادامه، جهت تعیین حساسیت سویه های استافیلوکوک جداشده به متی سیلین از روش Agar Screen استفاده شد. نتایج با آزمون های کای اسکور و دقیق فیشر مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    براساس نتایج به دست آمده، 23 سویه از 52 سویه (44%) استافیلوکوکوس اورئوس و 70 سویه از 152 سویه (46%) استافیلوکوک کواگولاز منفی با روش Agar Screen، نسبت به متی سیلین مقاوم بودند. بیشترین درصد حاملین استافیلوکوکوس اورئوس از کارکنان بخش عفونی و از کارکنان با سابقه (10-6 سال) در یک بخش خاص ایزوله شدند. همچنین بین سابقه کارکنان در بخش خاص و محل کار با ناقلین، ارتباط معنی داری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد فراوانی سویه های استافیلوکوکوس مقاوم به متی سیلین در کارکنان بیمارستان هاجر قابل توجه است. لذا شناخت حاملین با توجه به خطر اپیدمی های ناشی از آن در عفونت های بیمارستانی در میان کارکنان جهت برنامه ریزی، به منظور کنترل و پیشگیری از عفونت های بیمارستانی ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: عفونت های بیمارستانی، مقاومت به متی سیلین، استافیلوکوکوس اورئوس
  • مرضیه پازکیان، مرضیه شبان، معصومه ذاکری مقدم، عباس مهران، بهرام سنگلجی صفحه 50
    زمینه و هدف
    خستگی یکی از رایج ترین علائم بیماری مولتیپل اسکلروزیس است، لذا به بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس ورزش توصیه شده است. این پژوهش جهت مقایسه تاثیر ورزش های کششی توام با هوازی و هوازی بر میزان شدت خستگی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی با طراحی کارآزمایی بالینی 80 نفر از بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس مراجعه کننده به انجمن ام اس در شهر تهران که واجد شرایط بودند به روش نمونه گیری آسان مطابق با معیارهای ورود انتخاب و سپس به طور تصادفی به دو گروه (کششی توام با هوازی و هوازی) تقسیم شدند. ابزارگردآوری داده ها پرسشنامه ای شامل 2 بخش بود که بخش اول از مشخصات دموگرافیک و اطلاعات مربوط به بیماری و بخش دوم از مقیاس اندازه گیری خستگی(Fatigue) Severity Scale، FSS تشکیل شده بود. تمرینات ورزشی به مدت 18 جلسه انجام شد، و با استفاده از چک لیست انجام تمرینات و میزان به کارگیری آنها اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های نظیر کای دو، تی زوج، تی مستقل، آنالیزکواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بین دوگروه از نظر شدت خستگی قبل از مطالعه اختلاف معنی داری وجود داشت (005/0p<). آزمون آنالیز کواریانس نشان داد میانگین شدت خستگی بعد از مداخله در دو گروه هوازی توام با کششی و هوازی ضمن تعدیل اثر شدت خستگی قبل از مداخله تفاوت معنی داری داشته است (001/0=p).
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این پژوهش، ورزش چه از نوع هوازی و چه از نوع کششی در کاهش شدت خستگی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس تاثیر گذار است، اما ورزش هوازی به همراه کششی در کاهش خستگی موثرتر است.
    کلیدواژگان: ورزش کششی، ورزش، خستگی، مولتیپل اسکلروزیس
|
  • Bahareh Pakpour, Shahrbanou Oryan., Majid Navaeian., Saba Taheri., Morteza Piri Page 1
    Background And Objectives
    Whereas studies have indicated the interaction between NMDA and cholinergic systems, this study was performed with the aim of determining the role of NMDA receptors in the nucleus accumbens (NAc) in scopolamine-induced amnesia.
    Methods
    In this study, at first rats were anesthetized with intra-peritoneal injection of ketamine hydrochloride plus xylazine, and then placed in a stereotaxic apparatus. Two stainless-steel cannulas were placed 2mm above nucleus accumbens shell. All animals were allowed to recover for one week, before beginning the behavioral testing. Then, animals were trained in a step-through type inhibitory avoidance task. The drugs were injected after successful training and before testing. The animals were tested 24h after training, and the step-through latency time was measured as the memory criterion in male Wistar rats. One-way analysis of variance and Tukey’s test were used for analysis of the data. p<0.05 was considered statistically significant.
    Results
    Intra-nucleus accumbens (intra-NAc) injection of scopolamine or NMDA caused impairment in memory in rats. Although, co-administration of an ineffective dose of NMDA with an ineffective dose of scopolamine had no significant effect on memory performance, effective doses of NMDA prevented the amnesic effect of scopolamine on inhibitory avoidance memory. On the other hand, intra-NAc injection of NMDA receptor antagonist, i.e., MK-801 caused no change in memory performance by itself, and its co-administration with an effective dose of scopolamine could not prevent the impairing effect of the latter drug.
    Conclusion
    The finding of this study indicated that NMDA receptors in the nucleus accumbens are involved in the modulation of scopolamine-induced amnesia.
    Keywords: Passive Avoidance Learning, N, methylaspartate, Scopolamine Hydrobromide, Dizocilpine Maleate, Rats
  • Mohammad, Reza Zolfaghari, Mahboubeh Soleimani Sasani Page 11
    Background And Objectives
    Accumulation of toxic oxyanion of potassium tellurite, which has increased in the environment due to industrial activities, can cause complications in human, such as skin irritation, dermatitis, anorexia, tremor, nausea, vomiting, nervous system stimulation, convulsion, and respiratory arrest. The purpose of this research was to isolate tellurite-resistant bacteria, determine the minimum inhibitory concentration (MIC), and evaluate bioreduction of tellurite in strains.
    Methods
    MIC was measured by agar dilution method in 84 resistant strains isolated from wastewater. QWTm6 strain with tolerance of tellurite concentration of 6684μg/ml was selected as superior strain. Toleration of this level of tellurite has not been reported yet.
    Results
    According to biochemical, phenotypic, and physiological characteristics, QWTm6 was initially classified into Staphylococcus genus. Using the spectrophotometric technique and DDTC reagent (A340nm & sodium diethyldithiocarbamate trihydrate), maximum elimination was seen in 0.4mM concentration of potassium tellurite in 24 hours. The strain showed high ability in the elimination of toxic oxyanion of potassium tellurite under a wide range of factors such as pH=(5-11), temperature (15-50◦C), blender speed (50, 100, 150, and 200rpm), various oxyanion concentrations (0.04-1mM), and different percentages of NaCl (0-20%). This strain was also resistant to penicillin, cefixime, tetracycline, chloramphenicol, streptomycin, neomycin, erythromycin, gentamicin, kanamycin, norfloxacin, and ciprofloxacin.
    Conclusion
    The results of this study showed that QWTm6 could be introduced in the international societies as an acceptable candidate for bioremediation, because of its high ability in removal and reduction of potassium tellurite.
    Keywords: Oxianion, Tellurous acide, Biodegradation, Environmental
  • Abedin Saghafipour, Yavar Rassi, Mohammad, Reza Abai., Mohammad, Ali Oshaghi, Babak Farzinnia, Reza Mostafavi., Mahdi Noroozi Page 18
    Background And Objectives
    Cutaneous leishmaniasis is a major health problem in many parts of Iran and its main foci are in various parts of the country. This study was carried out with the intention of examining the species composition of the possible disease reservoirs in the cutaneous leishmaniasis focus in the selected villages of central county of Qom province.
    Methods
    Study was done as a descriptive, cross-sectional study on rodents (possible leishmaniasis reservoirs) in the selected rural areas of Qomrood and Ghanavat located in central parts of Qom province in 2010. In this research, a total of 46 small rodents were hunted by live traps from 5 selected villages. A Smear prepared from auricle or suspicious lesions on skin, and after Giemsa staining, the smears were examined for the presence of leishman’s bodies. After extracting DNA from positive smears, PCR technique was exploited to determine the parasite species.
    Results
    A total 46 small mammals were hunted and identified by the authentic keys. They included 31 rodents (67.4%) were Meriones libycus, 8 (17.4%) Allactaga elater, 4 (8.7%) Mus musculus, 2 (4.3%) Nesokia indica and one (2.7%) Hemiechinus auritus. The results of PCR demonstrated that 3.7% of M. libycus rodents were infected by Leishmania major.
    Conclusion
    The results of this study showed that epidemic cutaneous leishmaniasis in the central county of Qom province was zoonotic and its reservoir was species of rodents. Therefore, determining disease type and its reservoir can help health care authorities to adopt appropriate strategies for prevention and control of the disease in this area.
    Keywords: Leishmaniasis, Cutaneous, Leishmaniasis, Diffuse Cutaneous, Polymerase Chain Reaction, Qom, Iran
  • Mansoureh Samimi., Zohreh Tabasi., Masoumeh Abed., Masoumeh Abedzadeh, Kalahroudi Page 24
    Background And Objectives
    Uterine leiomyomas are the most common benign tumors of the uterine, and several medical treatments have been suggested for these myomas. This study was conducted with the aim of determining the effect of letrozole on symptomatic uterine leiomyomas in patients referring to Naghavi Clinic in Kashan city.
    Methods
    This study is a before and after clinical trial, in which 30 premenopausal women with large symptomatic uterine leiomyoma equal to 3cm received 2.5mg letrozole daily for 90 days continuously. Then, the effect of letrozol on uterine and myoma size, hemoglobin, FSH, LH, and estradiol levels and also accompanied symptoms such as amount and duration of menstrual bleeding and dysmenorrhea were evaluated. Data were analyzed by statistical tests such as paired t-test and test. Levels of p<0.05 were considered as significant.
    Results
    In this study, letrozole had significant effect on decrease in uterine volume (p=0.001) and myoma volume (p<0.001). Also, the means of amount (p<0.001) and duration (p=0.007) of menstrual bleeding decreased and hemoglobin increased by 8% (p<0.001), but have no effect on FSH, LH and, estradiol levels.
    Conclusion
    The results of this study showed that letrozole leads to decrease in leiomyoma and uterine size, amount and duration of menstruation, and increase in hemoglobin level. Therefore, this drug can be used for treatment of symptomatic uterine leiomyomas.
    Keywords: Leiomyoma, Letrozole, Uterus
  • Mohammad Hossein Arjmandnia., Mohammad Aghaali Page 29
    Background And Objectives
    Congenital heart diseases are one of the most common anomalies in infancy. This study was performed aimed to determine the accuracy, sensitivity and specificity of the left ventricular Tei index (TX) and the systolic to diastolic duration ratio (S/D) to detect ventricular dysfunction in pediatric pediatrics with congenital heart defect accompanied by mitral regurgitation.
    Methods
    In this study, systolic and diastolic function of left ventricle was evaluated by TX and S/D ratio parameters in 66 children with mitral regurgitation (34 children with normal ventricular function and 32 patients with ventricular dysfunction) and the results were compared to the findings of echocardiography. Tei index>0.5 was defined as abnormal.
    Results
    The accuracy, sensitivity, specificity, positive and negative predictive values of S/D ratio were obtained 89.3%, 87.5%, 91%, 90% and 88.5%, respectively and for TX, 87.8%, 87.5%, 88.2%, 87.5% and 88.2%, respectively.
    Conclusion
    The results of this study showed that in general, accuracy, sensitivity, specificity, predictive values, and likelihood ratios of TX are less than those of S/D ratio in patients with congenital heart defect accompanied by mitral regurgitation.
    Keywords: Tei Index, Systol, Diastol, Ventricular Function, Mitral Valve Insufficiency
  • Masoud Motalebi Kashani., Mitra Hannani, Mohammad Sabahi, Bidgoli, Alireza Dehdashti., Hamid, Reza Saberi Page 34
    Background And Objectives
    Oxidative stress due to free radicals formation plays an important role in noise-induced hearing loss (NIHL). Many hypotheses have been proposed regarding the biochemical prevention of this complication. This study was performed with the purpose of determining the preventive effect of N-acetylcysteine (NAC) administration, as an antioxidant agent, on NIHL in Rabbit.
    Methods
    In an experimental study, 24 adult white male rabbits were divided into four groups, including: 1) control, 2) noise exposure (100dB octave band noise centered at 4000Hz for 40h), 3) noise exposure plus NAC administration (325mg/kg, daily ip injection), and 4) no exposure and NAC administration. Audiometric test of rabbits was assessed by auditory brainstem response (ABR) technique in three stages. The Kruskal-Wallis and Mann-Whitney tests were used to compare the groups, and a p<0.05 was considered significant.
    Results
    The mean ABR threshold shift for the noise exposure plus NAC administration group, 1 hour after exposure at 1, 2, 4 and 8kHz frequencies were, respectively, 16.66±1.63, 21.66±1.75, 33.5±2.34, and 39.33±2.25dB. These values were significantly less than the same values in the noise exposure group.
    Conclusion
    The results of this study showed that NAC can provide a proper protective effect against hearing loss resulting from noise exposure.
    Keywords: Hearing Loss, Noise Induced, Evoked Potentials, Auditory, Brain Stem, Acetylcysteine
  • Hourieh Kalhor, Majid Validi., Mohammad, Reza Nafisi Page 42
    Background And Objectives

    Methicillin-resistant Staphylococcus strains, as one of the most important etiologic agents of nosocomial infections are of particular importance due to their ability to create potential cross-resistance to all beta-lactam agents. Nasal carriers in hospital staff are supposed to be the main sources of nosocomial infection. This study was conducted aiming at determining the frequency of methicillin-resistant Staphylococcus strains isolated from nose of the personnel of Hadjar Hospital of Shahrekord.

    Methods

    In this descriptive study, nose swabs were collected from 204 personnel of the Hajar hospital of Shahrekord. At first, the nasal swab specimens were cultured on mannitol salt agar (MSA) and TSB. Then, the Staphylococcus strains were isolated and identified using standard microbiological methods, including catalase, coagulase, DNase, and mannitol fermentation tests. In continue, agar screen method was used to determine the susceptibility of the isolated methicillin-resistant Staphylococcus strains. The results were statistically analyzed using chi-square and Fisher’s exact tests.

    Results

    According to the results obtained, 23 of 52 (44%) Staphylococcus aureus strains and 70 strains of 152 (46%) coagulase-negative staphylococcus strains were resistant to methicillin, using agar screen method. The highest percentage of Staphylococcus aureus carriers was isolated from the staff of infectious ward and from the experienced staff (6-10 years) of a special ward. Also, there was no significant relationship between personnel's work experience in the special ward or their workplace and being a carrier.

    Conclusion

    The results of this study demonstrated that the frequency of methicillin-resistant Staphylococcus strains is considerable in the personnel of Hajar Hospital. Therefore, considering the risk of its resulting epidemics in nosocomial infections among hospital's personnel, it seems necessary to detect carriers to control and prevent nosocomial infections.

    Keywords: Cross Infections, Methicillin Resistance, Staphylococcus aureus
  • Marzieh Pazokian, Marzieh Shaban., Masoumeh Zakerimoghdam., Abbas Mehran, Bahram Sangelagi Page 50
    Background And Objectives
    Fatigue is among the most common symptoms of multiple sclerosis. Hence, exercise is recommended to multiple sclerosis patients. This research has been conducted to compare of stretching with aerobic and aerobics exercises on fatigue levels in patients.
    Methods
    In this experimental study designed as a clinical trial, 80 eligible patients with multiple sclerosis referred to MS society in Tehran were selected according to inclusion criteria and then were randomly divided into two groups (stretching with aerobic and aerobics). The data gathering tool was a questionnaire consisted of two parts. The first part contained demographic characteristics, and the second part included fatigue severity scales (FSS). Exercises were done for 18 sessions and the exercise execution and period were assessed using a checklist. Data were analyzed using chi-square, paired and independent t-tests, and analysis of covariance.
    Results
    There were significant difference between the two groups in pretest fatigue level (p<0.005). Analysis of covariance showed that the mean of posttest fatigue level was significantly different between stretching with aerobic and aerobics groups and before-intervention fatigue severity was moderated (p=0.001).
    Conclusion
    According to the findings of this research, both aerobic and stretching exercises are effective in reduction of fatigue in the multiple sclerosis patients. However, stretching with aerobic exercise is more effective in the decrease of fatigue.
    Keywords: Stretching Exercise, Exercise, Fatigue, Multiple Sclerosis