فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
پیاپی 3 (آذر 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/09/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رسول ستوده منش، مرتضی خطیبیان، محمدرضا قدیر*، شادی کلاهدوزان، مهران ملک شعارا، فاطمه زینالی صفحه 1
    زمینه و هدف

    رتروگرادکلانژیوپانکراتوگرافی اندوسکوپیک (ERCP) سال های زیادی است که یکی از روش های انتخابی در تشخیص و درمان انسداد صفراوی محسوب می شود. این در حالی است که امروزه روش های دیگری هم چون سونوگرافی اندوسکوپیک (EUS) که دقیق و کم خطر بوده واز نظر اقتصادی مقرون به صرفه می باشد، به طور فزاینده ای مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از سونوگرافی اندوسکوپیک باعث اجتناب از موارد غیرضروری و صرفا تشخیصی ERCP می شود. این مطالعه سعی دارد که دقت آندوسونوگرافی در تشخیص علل یرقان انسدادی خارج کبدی را مورد بررسی قرار دهد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه برروی 100 بیمار مبتلا به یرقان انسدادی مراجعه کننده به مرکز تحقیقات بیماری های گوارش و کبد بیمارستان دکتر شریعتی تهران صورت گرفت و براساس نتایج سونوگرافی اندوسکوپیک افراد به دو گروه تقسیم شدند:1)بیماران مبتلا به کانسر پری آمپولار قابل برداشت که این دسته جهت جراحی معرفی شدند.
    2)سایر بیماران که تحت ERCP قرار گرفتند.
    در این مطالعه، از ERCP و جراحی به عنوان Gold Standard تشخیصی استفاده شده است و در مرحله نهایی، تشخیص EUS با تشخیص اصلی بیمار (حاصل از ERCP یا جراحی) مقایسه شد.

    نتایج

    در این مطالعه، دقت تشخیصی Accuracy)) 92%، حساسیت و ویژگی آندوسونوگرافی جهت تشخیص سنگ کلدوک به ترتیب 2/95%، 4/96%، حساسیت و ویژگی آن جهت تشخیص تومورهای پری آمپولر به ترتیب 2/96% و 8/95 % به دست آمد.

    نتیجه گیری

    از آن جا که در این مطالعه دقت کلی در تشخیص علل یرقان انسدادی و نیز حساسیت و ویژگی آندوسونوگرافی در تشخیص سنگ کلدوک و تومورهای پری آمپولر بالا بوده است، می توان از آن به عنوان یکی از اقدامات تشخیصی اولیه در مواجهه با یرقان انسدادی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: آندوسکوپی، آندوسونوگرافی، یرقان انسدادی، یرقان
  • سیدمحمود میرزمانی، اکبر صفری، محمد تقی حلی ساز، احمد سدیدی صفحه 2
    زمینه و هدف
    هدف از انجام این مطالعه اعتباریابی پرسشنامه چند بعدی درد، وست هاون-ییل در بیماران دارای درد مزمن بود.
    روش بررسی
    585 نفر از افراد مبتلا به درد مزمن در ناحیه پاها، کمر، دست ها، گردن و شانه در این پژوهش شرکت داشتند. یکی از ابزار ها که به منظور بررسی ابعاد چندگانه درد مزمن تهیه شده پرسشنامه چند بعدی درد وست هاون-ییل ((WHYMPI است. جهت بررسی روایی پرسشنامه (WHYMPI) از ابزارهای زیر نیز استفاده شد: 1- پرسشنامه تشخیص شدت درد (BPI)Brief Pain Inventory2- آزمون افسردگی بک) (BECK 3- آزمون سنجش اضطراب صفت و حالت اسبیلبرگر 4- آزمون رضایت زناشویی اینریچ(ENRICH)
    یافته ها
    روایی بخش اول پرسشنامه بر اساس آزمون آلفای کرنباخ عدد 86/0 روایی بخش دوم پرسشنامه عدد 78/0 می باشد. روایی بخش سوم پرسشنامه عدد 75/0 می باشد. از طرف دیگر روایی مقیاس تداخل درد در زندگی روزانه بر اساس آزمون آلفای کرونباخ 91/0 می باشد. ضریب پایایی این پرسشنامه با روش بازآزمایی معادل 95/0 به دست آمد. هم چنین تمام بخش ها با کل پرسشنامه ضریب همبستگی مثبت و معناداری دارند.
    نتیجه گیری
    در مجموع به نظر می رسد با تغییراتی فرم فارسی این پرسشنامه در ایران می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پرسشنامه، اعتباریابی، درد، سنجش درد
  • فرهاد شاهسوار، عباس رضایی، محمدحسین نصر اصفهانی، بهنام اسدی فر، محمدرضا نصیری، محمد جعفری، پریوش دانش صفحه 3
    زمینه و هدف
    متداول ترین روش های مورد استفاده برای تعیین آنتی بادی های ضد اسپرم آزمون اتصال ایمونویید و واکنش آگلوتیناسیون مختلط می باشند. تعیین ASA با روش فلوسیتومتری اولین بار به وسیلهHaas و Cunningham شرح داده شد. هر دو روش می توانند به طور مستقیم یا غیرمستقیم انجام شوند. در این مطالعه FCM غیرمستقیم با MAR مستقیم جهت تعیین آنتی بادی های ضداسپرم مقایسه گردیده است
    روش بررسی
    مایع منی مردان 80 زوج نابارور مراجعه کننده به مرکز باروری و ناباروری اصفهان جمع آوری گردید. نمونه های پلاسمای مایع منی با اسپرم دهنده ASA منفی انکوبه شدند. سپس آنتی بادی متصل به سطح به روش FCM غیرمستقیم با ایمونوگلوبولین ضدانسانی متصل به FITC علیهIgA و IgG مشخص گردید. ASAهای متصل به سطح اسپرم بیمار نیز به وسیله آزمون MAR مستقیم تعیین گردیدند.
    یافته ها
    روش FCM غیرمستقیم با روش MAR مستقیم جهت تعیین آنتی بادی های ضداسپرم از کلاس IgA همبستگی نشان داد(006/=P،55/0(r= روش FCM غیرمستقیم با روش MAR مستقیم جهت تعیین آنتی بادی های ضداسپرم از کلاس IgG همبستگی ندارد(25/0=P، 25/0 =r).
    نتیجه گیری
    تقریبا مقداری از آنتی بادی های ضداسپرم از کلاس IgGدر مایع منی به اسپرم ها متصل می شوند. بنابراین آزمون های غیرمستقیم برای تعیین آنتی بادی های ضداسپرم پلاسمای مایع منی احتمالا وجود این آنتی بادی ها از کلاس IgG را تشخیص نمی دهند، در حالی که ASA از کلاس IgA را تعیین می نمایند.
    کلیدواژگان: آنتی بادی ضداسپرم، آگلوتیناسیون، فلوسیتومتری، آگلوتیناسیون اسپرم
  • بابک مهشید فر، ناهید کیانمهر، مانی مفیدی صفحه 4
    زمینه و اهداف
    آموزش و درمان دو نیاز جدانشدنی در بخش اورژانس محسوب می شوند. علی رغم تاکید بر آموزش های لازم به دانشجویان پزشکی در رابطه با ران اورژانس و چگونگی برخورد با آنان، به غیر از بخش تخصصی طب اورژانس، سرو های تخصصی د در امر کارایی زیادی نداشته اند. مطالعه حاضر سعی در بررسی تاثیر آموزش بر میزان آگاهی کارورزان در زمینه طب اورژانس در مجتمع بیمارستانی حضرت رسول اکرم (ص) داشت.
    روش بررسی
    در طول پانزده ماه 226 نفر کارورز در مطالعه شرکت کردند. در ابتدای دوره ماهه، امتحان (pre-test) از تمامی کارورزان گرفته شد. سپس جزوه ای که براساس برنامه های آموزشی تعیین شده از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مطابق با جدیدترین منابع تخصصی طب اورژانس تهیه شده بود در اختیار کارورزان گذاشته شد. در طول دوره کلاس های متعدد ری و عملی برای کارورزان برگزار گرد. در انتهای دوره مجددا امتحان (post-test) از کارورزان گرفته شد و میزان آگاهی آن ها قبل وبعد از آموزش با هم مقایسه شد
    یافته ها
    نتایج نشان داد در میانگین نمرات امتحان قبل و بعد از دوره و میانگین افزایش نمرات، تفاوت آماری معنی داری مشاهده شد هم چنین بر اساس جنسیت اختلاف معنی داری بین آگاهی خانم ها و آقایان وجود داشت. (001/0P <).
    نتیجه گیری
    در طول دوره ماهه، آموزش های ارایه شده به کارورزان اورژانس باعث افزایش چشمگیری در دانش آنان شده است
    کلیدواژگان: دانشجوی پزشکی، برنامه آموزشی، آموزش، طب اورژانس
  • بهزاد صدری، ولی الله حسنی، محمدحسین میر دهقان*، عزیزالله ادیب، هانری آوانیس زاده، مجید محبی صفحه 5
    زمینه و هدف

    کرونوفارماکولوژی تغییرات ریتم بیولوژیک ناشی از تجویز دارو را بررسی می کند. کرونوفارمادینامیک به بررسی زمان تجویز دارو و تاثیر کیفی یا کمی پاسخ به آن در موجود زنده می پردازد. در این مطالعه سعی شده است تا به بررسی کرونوفارماکودینامیک تجویز اینتراتکال سوفنتانیل به همراه بوپپواکائین در اعمال جراحی اندام تحتانی مورد بررسی قرار گیرد.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر یک مطالعه آینده نگر بر روی بیماران کاندید عمل جراحی ارتوپدی اندام تحتانی می باشد. بیماران با سن بین 20 تا 50 سال با اندیکاسیون انجام عمل جراحی ارتوپدی اندام تحتانی که از لحاظ وضعیت فیزیکی معیار ASA I و ASA II قرار داشتند، بودند. به بیماران 10 میکروگرم اینتراتکال سوفنتانیل به همراه 15 میلی گرم بوپیواکائین در فضای سوم و چهارم کمری به داخل فضای ساب آراکنوئید به آهستگی و در مدت 30 ثانیه تزریق شد. پس از عمل جراحی زمان احساس درد و شدت آن بر حسب VAS ثبت شد.

    یافته ها

    در مجموع 115 بیمار مورد ارزیابی قرار گرفتند. متوسط زمان بی دردی 12 ساعت و 26 دقیقه با انحراف معیار 5 ساعت 22 دقیقه بود. متوسط شدت درد در زمان درخواست بی دردی برابر با 7/24 با انحراف معیار 3/9 بود. متوسط طول مدت بی دردی در بیمارانی که ترزیق نزدیک به ظهر یا نیمه شب انجام شده است به طور قابل توجهی با زمانی که تزریق در سایر زمان های شبانه روز انجام شده است بیشتر بوده که این اختلاف از نظر آماری معنی دار می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که تجویز اینتراتکال سوفنتانیل به همراه بوپیواکائین در زمان های نزدیک ظهر و یا نیمه شب (متناسب با ریتم شبانه روزی) در مقایسه با سایر زمان های شبانه روز، بی دردی بهتری ایجاد می کند و مدت بی دردی را نیز می افزاید.

    کلیدواژگان: کرونوفارماکولوژی، سوفنتانیل، بوپیواکائین، درد بعد از عمل
  • محمد عباسی، ایرج میرزایی، سید مجید موسوی موحد، علیرضا شعوری، رضا نوروززاده صفحه 6
    زمینه و هدف
    تعداد بیماران همودیالیزی رو به فزونی است و به علت عدم رعایت رژیم غذایی، تجمع مواد زاید متابولیک در بدن افزایش یافته و سلامتی آنان را به خطر می اندازد. در این مطالعه تاثیر آموزش به شیوه سخنرانی و جزوه بر تغییرات وزن بدن، سدیم، پتاسیم، نیتروژن اوره خون، کراتینین و فسفر سرم در بیماران همودیالیزی بررسی شده است.
    روش بررسی
    در مطالعه کارآزمایی بالینی، 113 بیمار همودیالیزی در سه گروه کنترل، آموزش به شیوه سخنرانی و جزوه مورد مطالعه قرار گرفت. مقدار شاخص ها قبل و بعد از مداخله، سه ماه و هر ماه یک بار اندازه گیری شد. میانگین قبل و میانگین بعد از مداخله و اختلاف آن دو محاسبه گردید. تغییرات شاخص ها به روش آنالیز واریانس یک طرفه و تست تکمیلی توکی در بین سه گروه مقایسه گردید.
    یافته ها
    به جزء سدیم، تمام شاخص های آزمایشگاهی در هر دو گروه آموزشی نسبت به گروه کنترل کاهش معنی دار را نشان داد (05/0P<). هر چند مقدار تمام شاخص ها در گروه آموزشی به شیوه سخنرانی کاهش بیشتری نسبت به آموزش به شیوه جزوه داشت؛ ولی فقط کاهش نیتروژن اوره خون معنی دار شد.
    نتیجه گیری
    آموزش بیماران همودیالیزی باعث کاهش وزن و شاخص ها در سرم شده و به نظر می رسد آموزش به شیوه سخنرانی اثر بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: آموزش، جزوه، سخنرانی، شاخص های آزمایشگاهی، تغییر وزن، دیالیز کلیوی
  • اکرم حیدری، سید محمدحسن رضوی اصل صفحه 7
    زمینه و هدف
    پرداختن به سلامت گروه های شغلی خصوصا کشاورزان به دلیل بروز بیماری های مختلف ناشی از شغل حایز اهمیت است. در این راستا دانستن وضعیت آگاهی و عملکرد کشاورزان و نیازهای آموزشی آنان جهت تدوین بسته خدمتی مناسب ضروری می باشد. این پژوهش با هدف تعیین میزان آگاهی و عملکرد کشاورزان در مورد بهداشت حرفه کشاورزی در استان قم به انجام رسیده است.
    روش بررسی
    این مطالعه با روش Cross-sectional انجام پذیرفت. جامعه تحت مطالعه کلیه کشاورزان استان قم در سال 1385 بود. حجم نمونه شامل 200 نفر بود که به صورت تصادفی ساده مورد بررسی قرار گرفتند. جهت جمع آوری داده ها پرسشنامه ای مورد استفاده واقع شد که به روش مصاحبه تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS11.5 صورت گرفت.
    یافته ها
    کم ترین میزان آگاهی (10%) در خصوص عوارض ناشی از کار، در مورد بروز اختلالات کلیوی، ریوی و گوارشی ناشی از کار بود. کم ترین میزان آگاهی در مورد پیشگیری از عوارض ناشی از کار مربوط به عدم فوت کردن سر نازل سم پاش ها (18%)، تعمیر یا تعویض دستگاه های تولیدکننده صدا (5/18%) و استفاده از کرم ضدآفتاب به منظور پیشگیری از عوارض نور خورشید (20%) بود. نامطلوب ترین عملکردها نیز در مورد استفاده از ماسک فیلتردار در هنگام فعالیت (8%) و اقدامات مربوط به ایمن نمودن کابین راننده تراکتور مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پژوهش آگاهی کشاورزان در خصوص بهداشت حرفه کشاورزی به ویژه در مورد عوارض ناشی از کار ناکافی بود. بنابراین برنامه ریزی برای ارتقای آگاهی و بهبود عملکرد این گروه مورد تاکید می باشد.
    کلیدواژگان: آگاهی و عملکردبهداشتی، ریه کشاورزان، بهداشت حرفه ای
  • قدرت الله منتظری، محمدرضا قدیر، مریم رهبان، آرزو استخری صفحه 8
    زمینه و هدف
    هدف اصلی درمان بیماران مبتلا به هپاتیت مزمنB، کاهش دایمی HBV-DNA به کم ترین اندازه ممکن است. میزان HBV-DNA برای شروع درمان جهت بیماران هپاتیت مزمن HBeAg مثبت مقدار بیشتر یا مساوی 105 کپی در میلی لیتر و برای هپاتیت مزمن HBeAg منفی بیشتر یا مساوی 104 کپی در میلی لیتر می باشد.
    اینترفرون 2b α٬ لامی وودین٬ ادفوویردیپی ووکسیل داروهای تایید شده توسط FDA می باشند که به عنوان درمان خط اول استفاده می شونداضافه کردن لامی وودین به اینترفرون معمولی یا پگ-اینترفرون باعث افزایش اثربخشی درمان نیست. هم چنین اضافه کردن لامی وودین به ادفوویر نیز در درمان بیماران مبتلا به هپاتیت مزمن کنترل شده سبب افزایش اثربخشی آن نمی شود. میزان پاسخ به درمان با داروهای خط اول تقریبا 40-30 درصد است. میزان پاسخ دهی پگ-اینترفرون که اخیرا توسط FDA تصویب شده بیشتراست. مطالعات طولانی مدت بیشتری، جهت استفاده وسیع از این دارو به عنوان داروی خط اول درمان نیاز است.روی کرد استراتژی درمان به سمت استفاده طولانی مدت از ترکیب داروهای آنالوگ نوکلئوزیدی با یا بدون داروهای تقویت کننده ایمنی و با هدف ریشه کنی cccDNA افزایش یافته است.
    کلیدواژگان: هپاتیت، ویروس هپاتیت B، درمان هپاتیت
|
  • R. Sotoudeh Manesh, M. Khatibian, M. R Ghadir Page 1

    Recently the development of endoscopic ultrasonography (EUS) has attracted the attention of clinicians as an alternative accurate safe and cheap method to replace the ERCP procedures performed only for diagnostic purposes.

    Methods

    In this study 100 patients underwent endoscopic ultrasonography in Digestive Disease Research Center Shariati Hospital. The patients were divided into two groups: 1) those with operable periampullary tumors who were referred to the surgeons 2) other patients. The final diagnosis made after ERCP and operative removal of the mass was considered as the gold standard and was compared with accuracy of endoscopic ultrasonography.

    Results

    The overall accuracy of endoscopic ultrasonography in the diagnosis of obstructive cholestasis was 92.0%. Sensitivity and specificity of this method in diagnosis of choledocholithiasis were 95.2% and 96.4% respectively. The corresponding values for diagnosis of periampullary tumors were 96.2% and 95.8%.

    Conclusion

    In this study the accuracy of EUS in diagnosis of obstructive jaundice and its sensitivity and specificity for diagnosis of choledocholithiasis and periampullary tumors were high. Therefore it could be concluded that endoscopic ultrasonography is a reliable diagnostic tool for extrahepatic cholestasis

  • S. M Mirzamani_A. Safari Page 2
    Background and objectives n: This study aimed to validate the West Haven-Yale Multidimensional Pain Inventory (WHYMPI) for Iranian patients with chronic pain.
    Methods
    585 patients with chronic pain in legs back hands neck and shoulders were entered into this study. The West Haven-Yale Multidimensional Pain Inventory (WHYMPI) was used for assessment of pain in these patients. For validation of this inventory the results were compared with those obtained from Brief Pain Inventory (BPI) Beck Depression Inventory (BDI) State Trait Anxiety Questionnaire and Enrich marriage inventory.
    Results
    Using Cronbach's alpha validity of the first section of WHYMPI was 0.86 the second section was 0.78 and the third section was 0.75. The Test-retest correlation was 0.95. Also the correlation of each individual section with the whole inventory was positive and significant.
    Conclusion
    The results indicate that modified form of the West Haven-Yale Multidimensional Pain Inventory (WHYMPI) can be used in Iran.
  • F. Shahsavar, A. Rezaie Page 3
    The immunobead binding test (IBT) and the mixed agglutination reaction (MAR) are the most commonly used methods for detection of antisperm antibodies (ASA). The detection of ASA by flow cytometry (FCM) was first described by Haas and Cunningham. Both assays can be performed as direct or indirect methods. In this study indirect FCM was compared with the direct MAR for detection of ASA.
    Methods
    Semen samples were obtained from 80 men (infertile couples) in Isfahan Fertility and Infertility Center. Seminal plasma samples were incubated with ASA-negative donor sperm. Then surface-bound antibody was detected with FITC-labeled antihuman immunoglobulin directed against IgA and IgG in the indirect FCM assay. ASAs bound to the surface of patients sperm were detected by direct MAR test.
    Results
    The indirect FCM correlates with direct MAR for detection of IgA antisperm antibodies (r=0.55 and P=0.006). The indirect FCM however does not correlate with direct MAR for the detection of IgG antisperm antibodies (r=0.25 and P=0.25).
    Conclusion
    Some of the ASAs in seminal fluid bind to spermatozoa. Therefore indirect tests to detect ASAs in seminal plasma are likely to miss the presence of IgG antisperm antibodies while they effectively detect IgA antisperm antibodies.
  • B. Mahshidfar, N. Kianmehr, M. Mofidi Page 4
    Education and management are considered two integrated and non-separable requirements of an emergency department (ED). Despite the emphasis on teaching of essentials of approaching and management of critical patients medical students do not acquire the necessary knowledge to handle these patients during their rotation in different specialties other than emergency medicine (EM). This study aims to evaluate the changes in EM knowledge of interns during their one month rotation in ED of Rasoul Akram Hospital.
    Methods
    In a 15-month period 226 interns were entered into this study. A pretest was taken at the beginning of their one-month internship period. Then the interns were provided with a handbook which was prepared and revised according to the approved curriculum of Ministry of Health and Medical Education of Iran and latest emergency medicine textbooks. The interns were taught by several lecture and practical sessions. At the end of their EM internship period a post-test was taken and the change of their emergency medical knowledge was assessed by comparison of pre-and post-test results.
    Results
    The results showed a significant increase of mean post-test scores compared with the pretest scores. Also there was a significant difference between the scores obtained by males and those obtained by females (P < 0.001).
    Conclusion
    The one-month EM training significantly improved the level of interns knowledge.
  • B. Sadri, V. Hassani, A. Adib, H. Avains, M. Mohebbi, M. H Mirdehghan Page 5

    In chronopharmacology the biological rhythm variations caused by drug administration is assessed. Evaluation of the time of drug administration and the qualitative and quantitative effects of reactions to drugs is called chronopharmacodynamics. In this study we assessed the chronopharmacodynamics of intrathecal co-administration of sufentanyl and bupivacaine in surgical operations of lower extremities.

    Methods

    In 2006 patients aged 20-50 with ASA physical status of I and II who underwent surgical operation of lower extremities were entered into this prospective study. The patients received a slow intrathecal injection of 10 μg sufentanyl and 15 mg bupivacaine into subarachnoid of third and fourth lumbar spaces in 30 seconds. After the operation the time of first pain sensation and the visual analogue scale (VAS) score as the measure of severity of pain were recorded.

    Results

    115 patients were studied in this project. The pain-free interval was considered as the time between injection and patient s demand for pain relief. This interval was 746 (± 322) minutes. The average score of pain severity on VAS at the time of demand for pain relief was 24.7 (± 9.3). The average pain-free duration in patients injected about noon or at midnight was significantly longer than the pain-free interval of other patients.

    Conclusion

    The results show that intrathecal co-administration of sufentanyl and bupivacaine at noon or midnight (conforming to the circadian rhythm) causes better pain-relief with longer duration in comparison with other times of the day or night.

  • M. Abbasi, I. Mirzaei Page 6
    Background And Objectives
    The number of hemodialysis patients has been increasing in recent years. Accumulation of metabolic waste products due to nonobservance of the proper diet is one of the mechanisms that threatens the health of these patients. In this study the effects of lecture and handbook education methods have been evaluated on changes of body weight serum sodium potassium blood urea nitrogen creatinine and phosphorus in hemodialysis patients.
    Methods
    In this clinical trial study 113 hemodialysis patients were divided into three groups including control lecture education and handbook education groups. The indices were measured monthly starting 3 months before and continuing for 3 months after the intervention. A comparison was made between the mean of each index measured before and after the intervention using One-way ANOVA followed by the Tukey’s post-hoc test.
    Results
    Except sodium concentration all other indices showed a significant reduction in both lecture and handbook education groups in comparison with controls (P
  • A. Heidari_S. M H. Razavi Asl Page 7
    Background And Objectives
    Occupational health is a very important issue in all sectors and particularly agriculture. Agriculture is a potentially hazardous industry associated with many occupational injuries and illnesses. Knowledge and practice of farmers and their educational needs is essential for preparation of a suitable educational package. This study aims to determine the level of knowledge and practice of farmers in regards to the occupational health in Qom agriculture industry.
    Methods
    Two hundred Qom farmers were randomly entered into this cross-sectional study. A questionnaire was designed for data collection and the farmers were interviewed. SPSS 11.5 was used for data analysis.
    Results
    We found that farmers have a low level of knowledge (10%) in regard to occupational respiratory gastrointestinal and renal disorders. The lowest level of knowledge was related to the preventive measures including not blowing the nozzle of the pesticide sprayer (18%) noise reduction measures (18.5%) and application of sunscreen (20%). The most undesirable practices observed were wearing of filter mask (8%) and observance of safety measures for tractors’ driver cabin.
    Conclusion
    Present findings suggest that farmers have inadequate knowledge in regard to occupational disorders. Therefore effective interventions to increase their level of knowledge and safety of their occupational behavior are recommended
  • Gh Montazeri_M. R Ghadir_M. Rohban_A. Estakhri Page 8
    Background And Objectives
    The primary goal of therapy in patients with chronic hepatitis B is durable suppression of HBV DNA to the lowest possible level. The threshold of HBV DNA level to initiate therapy is ≥ 105 copies /ml for patients with HBe antigen–positive and ≥ 104 copies /ml for patients with HBe antigen-negative chronic hepatitis B. Interferon α2b lamivudine and adefovir dipivoxil are FDA-approved and could all be used as an initial first-line therapy in chronic hepatitis B. It was shown that adding lamivudine to either conventional interferon or peg-interferon did not increase the efficacy of treatment. Also addition of lamivudine to adefovir had no additional effect in compensated patients. Response rate is about 30-40% with first-line drugs. Peg-interferon which recently received FDA approval was associated with an increased response rate. Further long-term studies are required in order to use Peg-interferon as a wide-scale first-line treatment. Treatment strategy is changing towards using prolonged combination therapy with evolving nucleoside analogues with or without an immunomodulatory agent aiming to eradicate cccDNA.