فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
سال نهم شماره 11 (پیاپی 46، بهمن 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • نسترن فقیهی، محمدتقی محمدی*، اکرم عیدی صفحات 1-11
    زمینه و هدف

    آتورواستاتین دارای اثر چندگانه مستقل از کاهندگی چربی ها همچون ضدالتهاب و آنتی اکسیدان است. تحقیق حاضر با هدف تعیین اثر آتورواستاتین بر عملکرد کلیه و پاسخ استرس اکسیداتیو کلیه در مدل تجربی نفروپاتی دیابتی انجام شد.

    روش بررسی

    در یک مطالعه تجربی، موش های صحرایی نر نژاد ویستار به صورت تصادفی به چهار گروه (24 سر) شامل: نرمال، نرمال درمان، دیابتی، دیابتی درمان تقسیم شدند. موش ها با تزریق داخل وریدی استرپتوزوتوسین (دوز 40 میلی گرم بر کیلوگرم) دیابتی شده و حیوانات درمان شونده، 8 هفته آتورواستاتین (دوز 40 میلی گرم بر کیلوگرم در روز) دریافت کردند. در پایان آزمایش، نمونه های خونی جهت اندازه گیری گلوکز و کراتینین جمع آوری شدند. غلظت مالون دی آلدئید (MDA) و فعالیت آنزیم کاتالاز کلیه مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    هیپرگلیسمی مزمن کنترل نشده (گلوکز خون بالای 500 میلی گرم بر دسی لیتر)، کراتینین حیوانات دیابتی (30/0±70/1 میلی گرم بر دسی لیتر) را در مقایسه با حیوانات نرمال (07/0±40/0 میلی گرم بر دسی لیتر)، به طور معنی داری افزایش داد (05/0>p). همچنین هیپرگلیسمی موجب کاهش فعالیت آنزیم کاتالاز (57%) به همراه افزایش غلظت MDA (02/0±15/0 نانومول بر میلی گرم پروتئین) در مقایسه با گروه نرمال شد (02/0±04/0 نانومول بر میلی گرم پروتئین). آتورواستاتین به طور معنی داری کراتینین خون حیوانات دیابتی (20/0±70/0 میلی گرم بر دسی لیتر) را در مقایسه با گروه نرمال کاهش داد (05/0>p). در نهایت، در حیوانات دیابتی درمان شده، فعالیت آنزیم کاتالاز افزایش (52%) و غلظت MDA کاهش پیدا کرد (01/0±03/0 نانومول بر میلی گرم پروتئین).

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه نشان داد آتورواستاتین قادر است سیستم آنتی اکسیدانی کلیه را طی نفروپاتی دیابتی تقویت کند. لذا به نظر می رسد آتورواستاتین با مهار تولید رادیکال های آزاد از نفروپاتی ناشی از هیپرگلیسمی جلوگیری می کند..

    کلیدواژگان: نفروپاتی دیابتی، آتورواستاتین، هیپرگلیسمی، استرس اکسیداتیو
  • حجت عنبرا، علی شالیزار جلالی *، رسول شهروز، مزدک رازی صفحات 12-21
    زمینه و هدف

    فنیل هیدرازین به عنوان یک ترکیب همولیتیک شناخته شده، موجب سمیت در سطوح مختلف در بافت های متعدد می گردد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اثرات محافظتی احتمالی ژل رویال در برابر آسیب های بافتی ناشی از فنیل هیدرازین در روده کوچک موش انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی، موش های نر بالغ به صورت تصادفی به چهار گروه هشت سری تقسیم شدند. دو گروه از موش ها فنیل هیدرازین را (به میزان 60 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) به صورت داخل صفاقی هر 48 ساعت به مدت 35 روز دریافت کردند. به یک گروه، ژل رویال (به میزان 100 میلی گرم بر کیلوگرم) به صورت خوراکی 4 ساعت قبل از فنیل هیدرازین داده شد. گروه سوم تنها ژل رویال را دریافت کردند و گروه چهارم نیز به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. 24 ساعت پس از آخرین تیمار، قسمت های مختلف روده کوچک جدا گردید، سپس مقاطع بافتی تهیه و بررسی های کمی مورفومتریک انجام گرفت. جهت مقایسه بین گروه ها از آنالیز واریانس یک طرفه و تست های مقایسه ای چندگانه توکی استفاده شد. سطح معنی داری، 05/0>p در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    در این مطالعه فنیل هیدرازین باعث کاهش معنی داری در عمق کریپت های دوازدهه، میزان پراکندگی سلول های جامی شکل پرز های ایلئوم، عرض پرز های دوازدهه و ژژنوم و طول پرز های هر سه قسمت روده کوچک شد. تجویز همزمان ژل رویال تا حدودی تغییرات مشاهده شده در فراسنجه های فوق را بهبود بخشید.

    نتیجه گیری

    باتوجه به نتایج این مطالعه، به نظر می رسد ژل رویال به عنوان یک مهار کننده رادیکال آزاد می تواند سمیت روده ای ناشی از فنیل هیدرازین را در موش کاهش دهد.

    کلیدواژگان: ژل رویال، فنیل هیدرازین، روده، موش ها
  • محمد فتحی صفحات 22-32
    زمینه و هدف
    فعالیت استقامتی، موجب تجدید ساختار قلب می شود. همچنین ژن myh6 تحت تاثیر تجدید ساختار قلب قرار دارد. این مطالعه با هدف تعیین اثر فعالیت استقامتی بر بیان ژن myh6 قلب انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 14 موش صحرایی (وزن 24±231 گرم)، بعد از آشناسازی با تمرینات استقامتی، به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و تجربی (هرکدام 7 سر) تقسیم شدند. گروه تجربی یک برنامه استقامتی (30 متر در دقیقه، 50 دقیقه در هر جلسه، 6 جلسه در هفته و به مدت 14 هفته) روی تردمیل اجرا کرد. حیوانات 48 ساعت پس از پایان آخرین جلسه تمرینی، همراه با گروه کنترل بیهوش و تشریح شدند، سپس قلب و در ادامه، بطن چپ آنها خارج گردید. از روش های Real time-PCR و سونوگرافی به ترتیب برای ارزیابی میزان بیان ژن myh6 و تغییرات ساختاری بطن چپ استفاده شد. داده ها به کمک آزمون آماری تی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه فعالیت استقامتی به طور معنی داری نسبت وزن قلب به سطح رویه بدن (002/0p=) را افزایش داد، همچنین قطر پایان دیاستولی (008/0p=) در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل افزایش نشان داد. نتایج، افزایش 124 برابری و معنی دار (011/0p=) بیان ژن myh6 گروه تجربی را نسبت به گروه کنترل نشان داد.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، فعالیت استقامتی همسو با تغییرات ساختاری و عملکردی در بطن چپ، تغییراتی را در سطح ژن ایجاد می کند و از این طریق قدرت انقباض پذیری قلب را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: میوزین زنجیره سنگین، فعالیت، قلب، بطن های قلب
  • منیره پیربداقی، مریم رسولی، مهناز ایلخانی، حمید علوی مجد صفحات 41-50
    زمینه و هدف
    کودکان مبتلا به سرطان، اغلب دچار علائم و عوارضی هستند که باعث به جای ماندن تاثیرات منفی در ارتباط متقابل با والدین شده و در سازگاری کودک با بیماری، اختلال ایجاد می کند. این پژوهش با هدف تعیین عوامل ایجادکننده سازگاری در مادران با بیماری کودک مبتلا به سرطان و آزمون الگوی Roy انجام شد.
    روش بررسی
    در این پژوهش از نوع توصیفی - همبستگی، 119 نفر از مادران دارای کودک مبتلا به سرطان که به بخش انکولوژی مرکز آموزشی درمانی حضرت معصومه (س) قم مراجعه کرده بودند، از طریق نمونه گیری مبتنی بر هدف بررسی شدند. داده ها از طریق پرسشنامه های ویژگی های جمعیت شناختی، حمایت اجتماعی چندبعدی درک شده، سبک های فرزندپروری Diana Baumrind، شیوه های مقابله مذهبی Pargamen، سبک های سازگاری Lazarus & Folkman و سلامت عمومی Goldberg جمع آوری شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه بین حمایت اجتماعی، فرزندپروری و میزان مذهبی بودن با سازگاری مادران دارای کودک مبتلا به سرطان، ارتباط معنی داری وجود داشت. با توجه به معادله رگرسیون، با افزایش حمایت اجتماعی، بیشترین تغییر در سازگاری رخ داد. همچنین بین مدت زمان تشخیص بیماری و سازگاری مادران، رابطه معنی داری مشاهده شد (460/0=r) (01/0>p).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه مبنی بر عوامل مرتبط با سازگاری مادران دارای کودک مبتلا به سرطان، بایستی برای پیشبرد این عوامل تلاش کرده و برای کمک به سازگاری مادران برنامه ریزی کرد.
    کلیدواژگان: سازگاری، سرطان، مادران، مدل های پرستاری
  • ثارالله شجاعی، طاهره رحیمی، زهرا موسوی میاندشتی، زهرا جعفری ندوشن، محسن فرح آبادی صفحات 51-59
    زمینه و هدف
    بیماری های قلبی - عروقی یکی از علل عمده مرگ و میر در زنان و مردان سراسر جهان به شمار می آید، درحالی که این بیماری ها با اتخاذ تدابیر لازم، تا حد زیادی قابل پیشگیری می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی پیش بینی کننده های رفتار پیشگیرانه از بیماری های قلبی - عروقی، براساس مدل اعتقاد بهداشتی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر قم انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش توصیفی - مقطعی بر روی 204 زن مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر قم در سال 1393 انجام شد. نمونه گیری به روش خوشه ایبود و داده ها به وسیله پرسشنامه مبتنی بر مدل اعتقاد بهداشتی جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون های آماری همبستگی پیرسون، آنالیز واریانس یک طرفه، تی مستقل و رگرسیون خطی صورت گرفت. سطح معنی داری، 05/0 درنظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، از میان سازه های الگوی اعتقاد بهداشتی؛ حساسیت درک شده (005/0=p)، شدت درک شده (042/0=p) و خودکارآمدی (003/0=p)؛ 20% تغییرات رفتار پیشگیرانه از بیماری های قلبی - عروقی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر قم پیش بینی شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه حاضر، جهت طراحی برنامه های پیشگیری از بیماری های قلبی - عروقی، در نظر گرفتن نقش ادراکاتی از جمله حساسیت درک شده، شدت درک شده و خودکارآمدی، احتمال موفقیت مداخلات را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: بیماری های قلبی، عروقی، مدل اعتقاد بهداشتی، بیماری های قلبی، عروقی، پیشگیری و کنترل، قم، ایران
  • علی طاهری*، امین اوجی فرد، سمیرا جلالی نژاد صفحات 60-40
  • رحیم پیرحاجاتی مهابادd، مریم طبیبی، سمانه یعقوبی، فاطمه بختیاری زاده، نجمه سادات موسوی صفحات 69-75
    زمینه و هدف
    تخم مرغ به صورت مستقیم در سلامت تغذیه ای خانواده تاثیر می گذارد. مهم ترین آلودگی های این محصول، حضور باکتری های پاتوژن می باشد. این تحقیق با هدف ارزیابی میزان مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های سالمونلا، اشرشیاکلی و استافیلوکوک اورئوس انجام شد.
    روش بررسی
    پس از انجام مراحل کشت و جداسازی، باکتری های استافیلوکوک اورئوس، اشرشیاکلی و سالمونلا از پوسته و محتویات تخم مرغ جدا شدند. سپس تعیین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن آگار انجام شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، 22% از نمونه های سطح تخم مرغ ها به استافیلوکوک اورئوس، 4% به اشرشیاکلی و 5% به سالمونلا آلوده بودند، همچنین 2% از نمونه های محتویات به استافیلوکوک اورئوس، 1% به اشرشیاکلی و 1% به سالمونلا آلوده بود.
    در بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های جداشده از محتویات، بیشترین میزان مقاومت استافیلوکوک اورئوس به آمپی سیلین، جنتامایسین و در باکتری اشرشیاکلی به آمپی سیلین، کلیندامایسین و پنی سیلین بود. باکتری سالمونلا به طورکامل در برابر تمامی آنتی بیوتیک های مورد استفاده مقاومت نشان داد. در بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های جداشده از سطح، در باکتری استافیلوکوک اورئوس، بیشترین مقاومت به کلیندامایسین و پنی سیلین و در اشرشیاکلی به آمپی سیلین، سفوتاکسیم و پیپراسیلین بود. باکتری سالمونلا، میانگین مقاومتی بسیار بالایی نسبت به تمامی دیسک های مورد استفاده نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد عدم توجه به نکات لازم در هنگام نگهداری و مصرف تخم مرغ می تواند منجر به انتقال باکتری های پاتوژن گردد. همچنین با توجه به مقاومت بالای آنتی بیوتیکی باکتری های جداشده می بایست از مصرف بی رویه و ناآگاهانه آنتی بیوتیک در جیره غذایی مرغ ها که می تواند منجر به ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی گردد، جلوگیری به عمل آید.
    کلیدواژگان: مقاومت دارویی میکروبی، استافیلوکوک اورئوس، اشرشیاکلی، سالمونلا، تخم مرغ
  • علیرضا دهدشتی، هاجر دازی، پیمان حمیدی بگه جان، زهره بنایی صفحات 76-82
    زمینه و هدف
    آردگندم به عنوان یک ذره آلی آلرژی زا، از مواجهه تنفسی گسترده ای در صنعت آرد و صنایع وابسته برخوردار است. تماس همزمان با گرد و غبار آرد و اسپورهای قارچ باعث ایجاد بیماری های عفونی، سرطان ها و اختلال در شاخص های عملکردی ریه می شود. این پژوهش با هدف سنجش غلظت ذرات قابل استنشاق آرد، تعیین نوع و تراکم اسپورهای قارچ در هوای تنفسی کارگران صنایع آرد شهرستان دامغان انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی - مقطعی، تعداد 42 نمونه محیطی بر روی فیلتر جمع آوری و به روش وزن سنجی تعیین مقدار گردید. با استفاده از پمپ ویژه، نمونه برداری از بیوآئروسول ها و محیط کشت سابرودکستروز اسپورهای قارچ صورت گرفت. با تجزیه و تحلیل میکروسکوپی، شناسایی و شمارش میکروارگانیسم ها برحسب کلونی برمترمکعب انجام شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار کل ذرات قابل استنشاق در هوای تنفسی کارگران در کارخانه تحت مطالعه، 69/1±57/6 میلی گرم برمترمکعب بود که بیش از حد مجاز مواجهه شغلی می باشد. دامنه تراکم اسپورهای قارچی در هوای تنفسی کارگران در بخش های مختلف تولیدی از 42 تا 310 کلنی برمترمکعب برآورد گردید. درصد گرد و غبار قابل استنشاق پراکنده در هوا نسبت به کل گرد و غبار تولیدشده در واحدهای الک ویبره،کیسه گیری و والس به ترتیب 83/67%، 32% و 2/62% به دست آمد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد تراکم ذرات قابل استنشاق در فرآیند آسیاب گندم بیش از حد مجاز بوده و تراکم اسپورهای قارچی در هوای تنفسی طبق استاندارد ACGIH، در سطح متوسط مواجهه شغلی قرار دارد. لذا انجام کنترل های مهندسی در فرآیند آسیاب آرد جهت کاهش میزان مواجهه کارگران، امری ضروری است.
    کلیدواژگان: آرد، مواجهه شغلی، ذرات، اسپورهای قارچ
  • سیده سمیرا مخلصی، معصومه سیمبر، فاطمه دبیری، رضا حیدری فر صفحات 83-92
    زمینه و هدف
    بارداری در سن پایین، به عنوان یکی از عوامل مهم در ایجاد خطرات و نتایج ناخوشایند این دوران مطرح است. یکی از این عوارض، کم وزنی نوزاد در هنگام تولد (LBW) می باشد که از شاخص های مهم بهداشتی در هر کشور محسوب می شود. در این مطالعه متون مربوط به عوامل محیطی و بیولوژیک موثر بر کم وزنی نوزاد، هنگام تولد در مادران باردار نوجوان مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در مطالعه حاضر از مقالات ایندکس شده در پایگاه های اطلاعاتی Magiran، SID، Google Scholar، Scopus، Science Direct، Pubmed استفاده شد.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر، مجموعا 22 مقاله در رابطه با بارداری در سنین نوجوانی و کم وزنی نوزاد در هنگام تولد بررسی گردید. همچنین تمامی عوامل موثر بر کم وزنی نوزاد در نوجوانان در حیطه های عوامل بیولوژیک و عوامل محیطی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد عوامل محیطی و مسائل بیولوژیک، از عوامل موثر بر کم وزنی نوزاد در بارداری نوجوانان محسوب می شوند. بنابراین، برای کاهش معضل اجتماعی کم وزنی نوزاد و بهبود این شاخص بهداشتی هم در مسائل محیطی و هم بیولوژیک، انجام مداخله بهداشتی ضروری است.
    کلیدواژگان: نوجوانی، کم وزنی نوزاد، عوامل بیولوژیک
|
  • Nastaran Faghihi, Mohammad Taghi Mohammadi, Akram Eidi Pages 1-11
    Background And Objectives

    Atorvastatin has multiple effects independent of lipid lowering, such as anti-inflammatory and antioxidant. The present study was performed with the purpose of determining the effect of atorvastatin on renal function and oxidative stress response in experimental model of diabetic nephropathy.

    Methods

    In an experimental study, male Wistar rats were randomly divided into four groups (N=24): normal, normal treatment, diabetic, diabetic treatment. The rats were made diabetic by an intravenous injection of streptozotocin (40mg/kg) and the treated rats received atorvastatin for 8 weeks (at dose of 40mg/kg/day). At the end of the experiment, blood samples were collected to measure glucose and creatinine levels. The concentration of malondialdehyde (MDA) and the activity of renal catalase were assessed.

    Results

    Chronic uncontrolled hyperglycemia (blood glucose>500mg/dl) significantly increased the blood creatinine in diabetic group (1.70±0.30mg/dl) compared to normal animals (0.40±0.07mg/dl), (p<0.05). Also, hyperglycemia caused a decrease in the activity of catalase enzyme (57%) along with an increase in the MDA concentration (0.15±0.02nmol/mg protein) compared to normal group (0.04±0.02nmol/mg protein). Atorvastatin significantly decreased the blood creatinine of diabetic animals (0.70±0.20mg/dl) compared to normal group (p<0.05). Finally, in the treated diabetic animals, renal activity of catalase enzyme increased (52%) and MDA concentration decreased (0.03±0.01nmol/mg protein).

    Conclusion

    The findings of this study indicated that atorvastatin is able to strengthen the renal antioxidant system during diabetic nephropathy. Therefore, it appears that atorvastatin prevents hyperglycemia-induced nephropathy through the inhibition of free radical production.

    Keywords: Diabetic nephropathy, Atorvastatin, Hyperglycemia, Oxidative stress
  • Hojat Anbara, Ali Shalizar Jalali, Rasoul Shahrooz, Mazdak Razi Pages 12-21
    Background And Objectives

    Phenylhydrazine (PHZ), as a known hemolytic agent, causes toxicity in different tissues at various levels. The aim of the current study was to examine the possible protective effects of royal jelly (RJ) against PHZ-induced histological injuries of small intestine in mice.

    Methods

    In this experimental study, adult male mice were randomly divided into four groups of 8 mice each. PHZ was administered intraperitoneally to two groups of mice (at a dose of 60mg/kg) every 48 hours for 35 days. One of the groups received RJ (100mg/kg) orally 4 hours before PHZ administration. The third group only received RJ, and the forth group was considered as control. Twenty-four hours after the last treatment, different segments of small intestine were dissected out, then histological sections were prepared and quantitative morphometric assessments were performed. To compare the groups, one-way ANOVA and multiple comparative Tukey tests were used. The significance level was considered to be p<0.05.

    Results

    In this study, PHZ caused significant decreases in depth of duodenal crypts, distribution rate of the goblet cells in ileal villi, width of duodenal and jejunal villi, and height of villi in all three segments of small intestine. Co-administration of RJ partially improved the changes in the above parameters.

    Conclusion

    From results of this study, it seems that RJ as a free radical scavenger could reduce PHZ-induced intestinal toxicity in mouse.

    Keywords: Royal Jelly, Phenylhydrazine, Intestine, Small, Mice
  • Mohammad Fathi Pages 22-32
    Background And Objectives
    Endurance exercise induces cardiac remodeling. Also, myh6 gene is affected by cardiac remodeling. This study was performed with the objective of determining the effect of endurance activity on cardiac myh6 gene expression.
    Methods
    In this study, 14 rats (weight, 231±24g), after familiarization with endurance trainings, were randomly divided into two groups of control and experimental (7 animals each). The experimental group performed a training program (30m/min, 50min/session, and 6 session/week, for 14 weeks) on treadmill. Forty-eight hours after the end of the last session, the animals of the experimental and control groups were anesthetized and anatomized, then, the heart and subsequently the left ventricle, were removed. Real time PCR and sonography methods were, respectively, used to assess the expression levels of myh6 gene and structural changes in left ventricle. Data were analyzed using t-test.
    Results
    In this study, endurance exercise significantly increased heart weight to body surface area ratio (p=0.002), also final diastolic diameter increased (p=0.008) in experimental group compared to control group. The results showed 124 fold and significant (p=0.011) increase in myh6 gene expression in the experimental group compared to control group.
    Conclusion
    According to the results of this study, endurance exercise along with structural and functional changes in the left ventricle, induces changes at the gene level and thereby increases heart contractility power.
    Keywords: Myosin heavy chains, Exercise, Heart, Heart ventricles
  • Monireh Pirbodaghi, Maryam Rasouli, Mahnaz Ilkhani, Hamid Alavimajd Pages 41-50
    Background And Objectives
    Children with cancer often have signs and symptoms that lead to negative impacts on their interaction with parents and impairs child’s adaptation to the disease. The present research aimed to determine the factors causing adaptation of mothers to disease of child with cancer based on Roy adaptation model.
    Methods
    In this descriptive-correlational research, 119 mothers of children, who referred to the Oncology ward of the Hazrat-e-Masoumeh Educational Treatment Center, were investigated using purposeful sampling method. Data were collected through demographic characteristics, Multidimensional Scale of Perceived Social Support, parenting styles, Methods of Religious Coping, Lazarus &amp; Folkman Adaptation Styles, and Goldberg’s General Health questionnaires.
    Results
    In this study, there were significant relationships between social support, parenting, and religiousness with adaptation of mothers of children with cancer. According to regression equation, the highest change in adaptation was associated with increased social support. Also, a significant relationship was observed between diagnosis time and mothers’ adaptation (r=0.460) (p<0.01).
    Conclusion
    According to the findings of this study on the factors associated with adaptation of mothers of child with cancer, these efforts should be improved and programing should be done to help the adaptation of the mothers.
    Keywords: Acclimatization, Neoplasm, Mothers, Models, Nursing
  • Sarallah Shojaei, Tahereh Rahimi, Zahra Mousavi Miyandashti, Zahra Jafary Nodoushan, Mohsen Farahabadi Pages 51-59
    Background And Objectives
    Cardiovascular diseases are one of the major cause of death in women and men worldwide, while these disease are largely preventable if necessary measures are taken. The present study aimed to determine the predictors of preventive behaviors of cardiovascular disease, based on Health Belief Model in women referred to health treatment centers in Qom city.
    Methods
    This descriptive cross-sectional study was performed on 204 women referred to health treatment centers of Qom city in 2014. Sampling was done by cluster sampling method, and data were collected using Health Belief Model-based questionnaire. Data analysis was crried out using statistical tests, including Pearson’s correlation, one-way ANOVA, independent T, and linear regression. The significance level was considered as p<0.05.
    Results
    In This study, among the Health Belief Model constructs, perceived susceptibility (p=0.005), perceived severity (p=0.042), and self-efficacy (p=0.003), 20% of variance of preventive behaviors of cardiovascular disease was predicted in women referred to health treatment centers in Qom city.
    Conclusion
    According to the results of the present study, in order to design preventive programs for cardiovascular diseases, considering the perceptions, such as perceived susceptibility, perceived severity, and self-efficacy, increase the likelihood of interventions’ success.
    Keywords: Cardiovascular diseases, Health belief model, Cardiovascular diseases, prevention, control, Qom, Iran
  • Rahim Pirhajati Mahabadi, Maryam Tabibi, Samaneh Yaghoubi, Fatemeh Bakhtiarizadeh, Najme Sadat Mousavi Pages 69-75
    Background And Objectives
    Egg directly affects family nutrition health. The main contaminants of this product is presence of pathogenic bacteria. The purpose of this study was to evaluate the antibiotic resistance of Salmonella, Escherichia coli, and Staphylococcus aureus.
    Methods
    After culturing and isolation processes, S. aureus, E. coli, and Salmonella bacteria were isolated from contents and shell of eggs. Then, antibiotic resistance was determined by agar disk diffusion method.
    Results
    In this study, 22% of the egg shell samples were infected with S. aureus, 4% with E. coli, and 5% with Salmonella, also, 2% of contents samples were infected with S. aureus, 1% with E. coli, and 1% with Salmonella. In evaluation of antibiotic resistance patterns of bacteria isolated from content, the highest resistance in S. aureus was to ampicillin and gentamicin and in E. coli isolates was to ampicillin, clindamycin, and penicillin. Salmonella isolates showed resistance to all the antibiotics used. In evaluation of antibiotic resistance patterns of bacteria isolated from shell, S. aureus isolates showed the highest resistance to clindamycin, and penicillin, in E. coli it was to ampicillin, cefotaxime, and piperacillin. Salmonella isolates had a very high mean resistance to all the disks used.
    Conclusion
    The results of this study indicated that lack of attention to important points in the use and storage of egg can lead to the transmission of pathogenic bacteria. Also, due to the high antibiotic resistance of isolated bacteria, excessive and unconscious use of antibiotics in chickens’ diet, which increases antibiotic resistance, must be prevented.
    Keywords: Drug Resistance, Microbial, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Salmonella, Egg
  • Alireza Dehdashti, Hajar Dazi, Peiman Hamidi Begejan, Zohreh Banaei Pages 76-82
    Background And Objectives
    Wheat flour as an organic allergen particle has an extensive respiratory exposure in milling industry and related industries. Simultaneous exposure to flour dust and fungal spores causes infectious disease, cancers, and impaired pulmonary function tests. This research was carried out with the aim of assessing the concentration of respirable flour particles, determining the type, and concentration of fungal spores in breathing air of workers in milling industries.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 42 area samples were collected on filter and analyzed gravimetrically. Using a specific sampling pump, sampling of bioaerosols and sabro dextrose agar medium of fungal spores, was performed. Microscopic analysis was applied to detect and quantify microorganisms as colony per cubic meter.
    Results
    The mean and standard deviation of total respirable particles in the breathing air of workers was 6/57±1/69mg/m3, which exceeded occupational exposure limit. The concentration of fungal spores in workers’ breathing air ranged from 42 to 310 colony per cubic meter. The percentage of respirable to total dust particles produced in sieve vibration, bagging, and milling sections, were determined 67.83%, 32%, and 62.2%, respectively.
    Conclusion
    The results of this study revealed that the concentration of respirable particles in wheat milling process exceeded the recommended level and the concentration of fungal spores was at the average level of occupational exposure according to ACGIH recommendation. Therefore, engineering controls are required in flour milling process to reduce the exposure of workers.
    Keywords: Flour, Occupational exposure, Dust, Spores, Fungal
  • Seyedeh Samira Mokhlesi, Masomeh Simbar, Fatemeh Dabiri, Reza Heidarifar Pages 83-92
    Background And Objectives
    Pregnancy in low age has been proposed as one of the important factors causing risks and adverse outcomes. One of these complications is low birth weight (LBW), which is an important health indicator in any countries. In this study, texts related to Environmental and Biological Factors Influencing Infant’s Low Birth Weight in teenage mothers was reviewed.
    Methods
    In the present study, articles indexed in the databases Pubmed, Science Direct, Scopus, Google Scholar, SID, Magiran, were used.
    Results
    In the present study, a total of 22 articles related to teenage pregnancy and low birth weight were studied. Also, all factors influencing infants’ low birth weight in teenegers were evaluated in the areas of biological and environmental factors.
    Conclusion
    The results of the present study showed that environmental and biological parameters are factors influencing low birth weight in teenage pregnancy. Thus, to reduce social problem of low birth weight and to improve this indicator in both environmental and biological issues, health intervention is necessary.
    Keywords: Adolescent, Infant, Low birth weight, Biological factor