فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
سال دهم شماره 2 (پیاپی 49، اردیبهشت 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/02/07
  • تعداد عناوین: 10
|
  • اعظم مهربان، محمدرضا عدالتیان دوم، محمدحسین حداد خداپرست، معصومه مهربان سنگ آتش صفحات 2-11
    زمینه و هدف
    گسترش مقاومت باکتریایی به آنتی بیوتیک ها منجر به افزایش تمایل به توسعه ترکیبات جدید آنتی میکروبی موثرتر و بدون سمیت شده است. در این مطالعه اثرات مهارکنندگی و کشندگی عصاره های آبی، اتانولی و هیدروالکلی اندام های هوایی گیاه سالویا خراسانیکا (Salvia chorasanica) علیه لیستریا مونوسیتوژنز، باسیلوس سرئوس، سالمونلا تیفی و اشرشیاکلی O157 بررسی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه از آزمون انتشار دیسک به روش کربی - بوئر جهت ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی استفاده گردید. در این روش، باکتری در محیط کشت مولر هینتون آگار به صورت چمنی کشت داده شد. جهت تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی از روش میکرودایلوشن باElisa و افزودن معرف تری فنیل تترازولیوم کلراید استفاده گردید. داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون دانکن (Duncan) در سطح 05/0p< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیشترین قطر هاله بازداری در روش انتشار در آگار مربوط به عصاره هیدروالکلی اندام های هوایی سالویا خراسانیکا علیه باکتری گرم مثبت باسیلوس سرئوس بود. میزان MIC محاسبه شده در مورد عصاره های هیدروالکلی بر باکتری های گرم مثبت، معادل 30 میلی گرم برمیلی لیتر تعیین شد که این میزان در میان دیگر MIC های اندازه گیری شده، کمترین مقدار بود.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، باکتری های گرم منفی در مقایسه با باکتری های گرم مثبت، مقاومت بیشتری در برابر عصاره های مختلف اندام هوایی گیاه سالویا خراسانیکا از خود نشان می دهند، به طوری که باکتری سالمولا تیفی به عنوان مقاو م ترین باکتری در میان باکتری های موردآزمون شناخته شده است.
    کلیدواژگان: عامل ضدباکتریایی، آزمون ضدمیکروبی انتشار در دیسک، آزمون انتشار در دیسک کربی - بائور، اندام هوایی سالویا خراسانیکا، عصاره سالویا، میکرودایلوشن _
  • مریم عظیم پور، احمد شهدادی صفحات 13-21
    زمینه و هدف
    اگرچه تا به حال فعال شدن دستگاه انعقاد خون در پاسخ به فعالیت بدنی تا حدودی مشخص شده است، اما سهم فعالیت برون گرا یا اکسنتریک و مقایسه آن با فعالیت ایزومتریک (هم طول) به صورت مقاومتی در کنار هم، هنوز مشخص نیست. بنابراین، این تحقیق با هدف بررسی اثر یک جلسه تمرین مقاومتی برون گرا و هم طول بر برخی عوامل انعقاد خون در مردان پرورش اندام انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی، 28 داوطلب از بین مردان بدنساز به صورت تصادفی انتخاب و به دو گروه تجربی و یک گروه کنترل تقسیم شدند. یکی از گروه های تجربی، تمرین اکسنتریک {تمرین بازگشت کنترل شده (اکستنشن) از حرکت فلکشن آرنج، دربردارنده یک انقباض برون گرا} را اجرا کردند و گروه دیگر تمرین ایزومتریک را (به صورت نگهداری هالتر در حالت خم شدن آرنج ها با زاویه 45 درجه) انجام دادند. زمانهای خونگیری، به منظور سنجش شاخص های انعقادی، 15 دقیقه قبل و بلافاصله بعد از اجرای تمرین بود.
    یافته ها
    زمان پروترومبین و ترومبوپلاستین بلافاصله بعد از تمرین، تغییر معنی داری پیدا نکرد، اما تعداد پلاکت ها بلافاصله بعد از تمرین در هر دو نوع تمرین ایزومتریک و اکسنتریک نسبت به گروه کنترل، افزایش معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از تمرین حاد مقاومتی ایزومتریک و اکسنتریک نشان داد تمرین، تاثیر منفی بر عوامل انعقاد خون نداشته و بازتاب افزایش فعالیت سیستم انعقادی در افزایش تعداد پلاکت ها نمود پیدا می کند. تفاوت نتایج تحقیقات به عمل آمده در این راستا را می توان ناشی از تفاوت بین نوع پروتکل های تمرینی، روش ها و زمان اندازه گیری و سطح آمادگی افراد شرکت کننده در تحقیق دانست.
    کلیدواژگان: انعقاد خون، ورزش، انقباض ایزومتریک، تعداد پلاکت، زمان نسبی ترومبوپلاستین، شمارش پلاکت، زمان پروترومبین
  • مهرداد خاتمی، میثم سلطانی نژاد، کیقباد کیکاوسی صفحات 23-30
    زمینه و هدف
    سنتز نانوذرات طلا به دلیل کاربرد های فراوان در شناسایی عوامل بیماری زا، درمان سرطان و دارورسانی هدفمند، بسیار ارزشمند است. در این مطالعه سنتز نانوذرات طلا با استفاده از تراوش های بذر گیاه زراعی شبدر به عنوان منبع طبیعی هر دو عامل کاهش دهنده و پایدارکننده بررسی شد.
    روش بررسی
    تغییر رنگ تراوش های بذر شبدر بلافاصله بعد از تیمار با هیدروژن تتراکلرید طلا، اولین علامت قابل مشاهده از سنتز نانوذرات طلا را نشان داد. نانوذرات تولیدشده با استفاده UV visible اسپکتروفتومتری، پراش اشعه ایکس، طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه و عکس برداری الکترونی عبوری، تعیین مشخصات شد.
    یافته ها
    پیک قوی و پهن UV visible اسپکتروفتومتری در طول موج 534 نانومتر، تشکیل نانوذرات طلا را نشان داد. الگوی پراش اشعه ایکس، تشکیل ساختار کریستالی نانوذرات طلا را تایید کرد. نتایج طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه، نشان دهنده درگیری گروه های آروماتیک، آمین و کربوکسیل موجود در تراوش های بذر شبدر ایرانی در سنتز نانوذرات طلا بود. عکس الکترونی عبوری، تشکیل نانوذرات کروی شکل را با دامنه اندازه 30-1 نانومتر و با بیشترین فراوانی در اندازه 25-20 نانومتر مشخص کرد. نانوذرات طلا سنتزشده تا 2 ماه در شرایط آزمایشگاهی، بدون هیچ گونه تولید رسوب یا کاهش در فراوانی نانوذرات طلا، پایدار ماند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، سنتز زیستی نانوذرات طلا، بسیار کم هزینه و بدون نیاز به مصرف انرژی است. نانوذرات طلا سنتزشده دارای اندازه بسیار مناسبی بوده که برای استفاده در مطالعات مرتبط با شناسایی عوامل بیماری زا، درمان سرطان و دارورسانی هدفمند می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سنتز زیستی، متابولیسم، نانوذرات طلا، پراش اشعه ایکس
  • سهیلا کلاهی مرند، فریده طباطبایی یزدی، سیدعلی مرتضوی، عادل بیگ بابایی صفحات 32-42
    زمینه و هدف
    استفاده از مواد ضدمیکروبی با پایه گیاهی می تواند در کنترل بیماری های انسانی، نقش مفیدی ایفا کند. در همین راستا، این پژوهش با هدف بررسی خواص ضدمیکروبی گیاه کنگرفرنگی بر پنج گونه پاتوژن انسانی شامل: اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، سالمونلا تیفی و کاندیدا آلبیکنس انجام شد.
    روش بررسی
    در این پژوهش آزمایشگاهی از روش چاهک در آگار جهت بررسی قطر هاله عدم رشد، روش پور پلیت جهت اندازه گیری حساسیت سویه های بیماری زا نسبت به عصاره و از سه روش ماکرودایلوشن براث، میکرودایلوشن براث و معرف تری فنیل تترازولیوم کلراید جهت اندازه گیری حداقل غلظت مهارکننده رشد و حداقل غلظت کشندگی استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، بیشترین قطر هاله عدم رشد عصاره های آبی و اتانولی کنگرفرنگی در غلظت 800 میلی گرم بر میلی لیتر مربوط به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و مخمر کاندیدا آلبیکنس و کمترین قطر هاله مربوط به باکتری سالمونلا تیفی گزارش شد. نتایج حاصل از MIC عصاره آبی کنگرفرنگی برای سالمونلا تیفی، اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، کاندیدا آلبیکنس به ترتیب 256، 32، 64، 64 و 32 میلی گرم بر میلی لیتر و برای عصاره اتانولی به ترتیب برابر با 128، 32، 16، 16 و 16 میلی گرم برمیلی لیتر بود. حداقل غلظت کشندگی عصاره های کنگرفرنگی برابر یا بزرگتر از حداقل غلظت مهارکنندگی بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد گیاه کنگرفرنگی می تواند به عنوان گیاهی ارزشمند در جهت مقابله با بیماری های عفونی درنظر گرفته شود، زیرا اثرات ضدمیکروبی قابل ملاحظه ای، به خصوص بر باکتری های گرم مثبت و مخمر کاندیدا آلبیکنس نشان داد.
    کلیدواژگان: عوامل ضدمیکروبی، کنگرفرنگی، عصاره گیاهی، میکروارگانیسم
  • محمدرضا خدابخش، فریبا کیانی صفحات 44-51
    زمینه و هدف
    مشکلات تنظیم هیجان، خوردن آشفته را پیش بینی می کند، اما اینکه چگونه مشکلات تنظیم هیجان منجر به خوردن آشفته می شود، سوالی است که بی جواب مانده است. در این پژوهش، نقش ناگویی خلقی و مشکلات تنظیم هیجان در پیش بینی رفتارهای خوردن آشفته در میان دانشجویان بررسی شد.
    روش بررسی
    این پژوهش به روش توصیفی از نوع همبستگی بر روی 264 نفر از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبائی که به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند، انجام گرفت. داده ها با استفاده از پرسشنامه های ناگویی خلقی تورنتو (Toronto)، آزمون بازخورد خوردن و پرسشنامه تنظیم هیجان شناختی جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از محاسبه ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام صورت گرفت. سطح معنی داری، 01/0p< در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین مشکلات تنظیم هیجان، ناگویی خلقی و خوردن آشفته، همبستگی معنی داری وجود دارد (01/0p<). نتایج تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی نشان داد ناگویی خلقی و مشکلات تنظیم هیجان، به طور معنی داری رفتارهای خوردن آشفته را پیش بینی می کنند (01/0p<)، و مشکلات تنظیم هیجان در رابطه بین ناگویی خلقی و رفتارهای خوردن آشفته، نقش واسطه ای دارد (05/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر حاکی از اهمیت مشکلات تنظیم هیجان و ناگویی خلقی در پیش بینی رفتارهای خوردن آشفته بوده و این عوامل می توانند میزان بالایی از واریانس رفتارهای خوردن آشفته را تبیین کنند.
    کلیدواژگان: هیجان، نشانه های عاطفی، اختلال خوردن، اختلالات خلقی، دانشجویان
  • طاهره رحیمی، طاهره دهداری، ثارالله شجاعی، بتول سادات هاشمی، زهرا اکبری، حوا دریافتی صفحات 60-69
    زمینه و هدف

    تغذیه انحصاری با شیر مادر، موثرترین روش تغذیه نوزاد تا پایان 6 ماهگی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین باورهای زنان باردار شهر قم در زمینه تغذیه انحصاری با شیر مادر تا پایان 6 ماهگی براساس سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی - مقطعی، پس از طراحی پرسشنامه برای سنجش سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده شامل: باورهای رفتاری، هنجاری و کنترلی، همچنین تعیین روایی و پایایی آن، 240 زن باردار شهر قم به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب و پرسشنامه ها را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    برقراری ارتباط عاطفی بیشتر با نوزاد، از مهم ترین باورهای رفتاری مثبت و باور به بد شکل شدن فرم سینه و خستگی، از باورهای رفتاری منفی مادران باردار در زمینه تغذیه انحصاری با شیر مادر بود. نظر پزشک و کارکنان بهداشتی در زمینه تغذیه انحصاری، مهم ترین باور هنجاری و اصرار اطرافیان، به خصوص مادر یا مادر شوهر به استفاده از آب قند یا شیرخشک نیز از مهم ترین باورهای کنترلی مادران گزارش شد که امکان شیردهی انحصاری را با مشکل مواجه می ساخت.

    نتیجه گیری

    ترویج باورهای مثبت و اصلاح اعتقادات نادرست در زمینه تغذیه انحصاری با شیر مادر، با در نظر گرفتن نقش کارکنان بهداشتی و همسر به مادران باردار جهت پذیرش انتخاب روش تغذیه انحصاری تا پایان 6 ماهگی، کمک کننده خواهد بود.

    کلیدواژگان: تغذیه با شیر مادر، فرهنگ، زنان باردار
  • الهام نظامی پور، حسن احدی صفحات 70-80
    زمینه و هدف
    تنظیم و مدیریت هیجان ها، نقش تعیین کننده ای در سلامت و پیشگیری از بیماری های روانی در بیماران مزمن دارند. در این پژوهش، نقش تعدیل کننده راهبردهای تنظیم هیجان شناختی بر رابطه بین ویژگی های شخصیت و کیفیت زندگی بیماران دیالیزی بررسی شد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر به روش توصیفی از نوع همبستگی بر روی 100 بیمار دیالیزی مراجعه کننده به بیمارستان های استان قم انجام شد. از شرکت کنندگان خواسته شد مقیاس کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (WHOQOL-BREF)، راهبردهای تنظیم هیجان شناختی ((CERQ و ویژگی های شخصیت نئو (NEO-PI) را تکمیل کنند. داده های پژوهش با روش های ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون تعدیلی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل رگرسیون تعدیلی نشان داد راهبردهای تنظیم هیجانی ناسازگار در رابطه بین همه ابعاد شخصیت، بجز بعد گشودگی و کیفیت زندگی تاثیر دارد و راهبردهای تنظیم هیجانی سازگار تنها در رابطه برونگرایی و توافق پذیری با کیفیت زندگی دارای نقش تعدیلی می باشند.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این پژوهش، ویژگی های شخصیتی، نقش مهمی در انتخاب راهبردهای تنظیم هیجان، همچنین کیفیت زندگی بیماران دیالیزی ایفا می کنند.
    کلیدواژگان: شخصیت، کیفیت زندگی، دیالیز، خودتنظیمی
  • غلامحسین نوروزی نژاد، سیدداود محمدی، رضا سیدطبایی، امیرحسین شریفی صفحات 81-87
    زمینه و هدف
    ناباروی از جمله موضوعات استرس زا برای زوجین و از جمله مردان درگیر آن است. در پژوهش حاضر میزان شیوع و شدت علائم افسردگی و ارتباط آن با طول مدت ناباروری در مردان نابارور بررسی شد.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش توصیفی - مقطعی بر روی 136 نفر از مردان نابارور اولیه مراجعه کننده به مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان قم در بهار سال 1392 انجام شد. برای انتخاب افراد شرکت کننده، از روش نمونه گیری در دسترس استفاده گردید. شرکت کنندگان در پژوهش، به پرسشنامه افسردگی Beck پاسخ دادند. داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل، تحلیل واریانس یک طرفه و کای دو تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در پژوهش حاضر، 9/16% از مردان نابارور، مبتلا به افسردگی بودند که افسردگی در 2/52% خفیف، در 4/30% متوسط و در 4/17% شدید بود. همچنین بین متغیرهای جمعیت شناختی سن، شغل، سطح تحصیلات و طول مدت ناباروری با ابتلای افراد به افسردگی و شدت آن، ارتباطی به دست نیامد.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد تقریبا یک نفر از هر 6 مرد، نابارور و دچار افسردگی بوده که در نیمی از آنها افسردگی به صورت خفیف است. همچنین بین افسردگی و طول مدت ناباروری ارتباطی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: افسردگی، باروری، ناباروری، ناباروری مردان
  • کبری آخوندزاده، عابدین وکیلی، منوچهر صفری صفحات 88-99
    زمینه و هدف
    باوجود پیشرفت های پزشکی گسترده، سکته مغزی همچنان یکی از معضلات مهم سیستم بهداشت و درمان است. محققان درپی یافتن تدابیر درمانی جدید در درمان سکته مغزی هستند که از جمله آنها سلول درمانی است. در این بین، سلول های بنیادی مزانشیمال، بیشترین سلول های مورد استفاده در تحقیقات سلول درمانی سکته می باشند. سلول های بنیادی مزانشیمال، سلول های چندتوانی با قابلیت خودسازی و تمایز بوده که از بافت های مختلف از جمله مغز استخوان، عضله اسکلتی، بافت چربی، بند ناف و سینوویوم، قابل استخراج هستند. در مقاله مروری حاضر پس از تشریح سلول های بنیادی مزانشیمال، به مطالعات مربوط به استفاده از این سلول ها در سکته مغزی، همچنین چالش های پیش رو در زمینه سلول درمانی در سکته اشاره شده است.
    با توجه به مطالعات موجود اگرچه به نظر می رسد استفاده از سلول بنیادی مزانشیمال در درمان سکته مغزی چشم انداز روشنی دارد، اما هنوز بحث هایی مانند آپپتوزیس سلول های پیوندی، تمایز عصبی سلوهای بنیادی، احتمال بدخیمی سلول های پیوندی، تمایز به سلول های ناخواسته و مهاجرت به ناحیه ایسکمی، کاربرد بالینی آنها را تحت الشعاع قرار داده است.
    کلیدواژگان: سلول بنیادی مزانشیمال، سکته مغزی، ایسکمی مغزی، پیوند سلول بنیادی
|
  • Azam Mehraban, Mohammad Hossein Haddad Khodaparast, Masoumeh Mehraban Sang Atash Pages 2-11
    Background And Objectives
    Development of bacterial resistance to antibiotics has led to an increased tendency to development of new more effective and non-toxic antimicrobial compounds. In this study, the inhibitory and lethal effects of aqueous, ethanolic, and hydroalcoholic extracts of aerial parts of Salvia chorassanica were evaluated against Listeria monocytogenes, Bacillus cereus, Salmonella typhi, and Escherichia coli O:157.
    Methods
    In this study, Kirby–Bauer disk diffusion method was used to evaluate antimicrobial activity. In this method, bacteria were cultivated as grass culture in Mueller Hinton Agar (MHA) media. To determine the minimum inhibitory concentration and minimum bactericidal concentration, micro-dilution method with ELISA and addition of phenyl tetrazolium chloride reagent, were used. Data were analyzed using one-way ANOVA and Duncan’s test at the significance level of p
    Results
    The highest diameter of inhibition in agar diffusion method was related to hydroalcoholic extract of aerial parts of Salvia chorassanica against Gram-positive bacteria Bacillus cereus. The amount of calculated MIC of hydro-alcoholic extract for Gram-positive bacteria was 30mg/ml. This amount was the lowest among other measured MIC.
    Conclusion
    Based on the results of this study, Gram-negative bacteria showed more resistance to different extracts of aerial parts of Salvia chorassanica as compared to Gram-positive bacteria, so that Salmonella typhi was found to be the most resistant bacterium among the tested bacteria.
    Keywords: Anti, bacterial agent, Disk diffusion antimicrobial tests, Kirby, Bauer Disk, diffusion method, Aerial organs of Salviachorassanica, Salvia extract, Microdilution.
  • Maryam Azimpour, Ahmad Shahdadi Pages 13-21
    Background And Objectives
    Although activation of blood coagulation system in response to physical activity has been identified to some extent, but the contribution of eccentric activity in comparison with isometric activity as resistance exercise, is not clear yet. Therefore, this research was carried out with the purpose of investigating the effect of one session of eccentric and isometric resistance exercise on some coagulation factors in male bodybuilders.
    Methods
    In this semi-experimental study, 28 volunteers were randomly selected from male bodybuilders and divided into two experimental groups and one control group. One of the experimental groups performed eccentric exercise [controlled return (extension) of the elbow flexion movement involving an eccentric contraction] and another group performed isometric exercises (holding barbell while flexing elbows at 45 degrees. In order to assess coagulation indices, blood sampling was performed 15 minutes before and immediately after the exercise.
    Results
    Thromboplastin and prothrombin times did not significantly change immediately after the exercise, but the number of platelets significantly increased in both isometric and eccentric types of exercise immediately after the exercise.
    Conclusion
    The results of isometric and eccentric acute resistance exercise showed that the exercise had no negative impact on blood coagulation factors, and increased coagulation system activity reflects the increased number of platelets. The difference between the results of researches carried out in this direction can be resulted from the difference between the exercise protocols, methods and measurement time, and level of preparedness of the participants in the research.
    Keywords: Blood coagulation, Exercise, Isometric contraction, Partial thromboplastin time, Platelet count, Prothrombin time
  • Mehrdad Khatami, Meysam Soltaninejad, Keyghobad Kaikavoosi Pages 23-30
    Background And Objectives
    Synthesis of gold nanoparticles is very valuable due to its numerous applications in detection of pathogens, cancer therapy and targeted drug delivery. In this study, the synthesis of gold nanoparticles using Persian clover seed extract as a natural source of both reducing and stabilizing agents, was investigated.
    Methods
    Change of the color of clover seed extract immediately after treatment with hydrogen gold tetrachloride showed the first visible sign of the synthesis of gold nanoparticles. The synthesized nanoparticles were characterizeed using UV visible spectrophotometry, X-ray diffraction (XRD), Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR), and transmission electron imaging (TEM).
    Results
    The broad and strong peak of UV visible spectrophotometry at a wavelength of 534 nm indicated the formation of gold nanoparticles. X-ray diffraction pattern confirmed the formation of crystalline structure of gold nanoparticles. The results of Fourier transform infrared spectroscopy showed the involvement of aromatic, amine, and carboxyl groups exist in Persian clover seed extract in the synthesis of gold nanoparticles. Transmission electron image identified the formation of spherical nanoparticles with a size range of 1-30nm and with the most frequency in size of 20-25nm. Synthesized gold nanoparticles remained stable in vitro for up to 2 months with no sediment production or reduction in the frequency of gold nanoparticles.
    Conclusion
    With respect to the results of this study, biosynthesis of gold nanoparticles was very low-cost and without need of energy. The synthesized gold nanoparticles can be used in researches on detection of pathogens, cancer therapy, and targeted drug delivery.
    Keywords: Biosynthesis, Metabolism, Gold nanoparticles, X-ray diffraction
  • Soheila Kolahi Marand, Farideh Tabatabaei Yazdi, Seyed Ali Mortazavi, Adel Beig Babaei Pages 32-42
    Background And Objectives
    The use of plant-derived antimicrobial agents can play a beneficial role in the control of human diseases. In this regard, this study was performed with the purpose of assessing the antimicrobial activity of artichoke on five human pathogenic species, including Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Salmonella typhi, and Candida albicans.
    Methods
    In this experimental research, agar well method was used to assess the diameter of inhibition zone, pour plate method to measure the susceptibility of pathogenic strains against extract, and three methods including broth macrodilution, broth microdilution, and triphenyltetrazolium chloride indicator, were used to measure minimum inhibitory concentration and minimum bactericidal concentration.
    Results
    In this study, the maximum diameter of inhibition zone of aqueous and ethanolic extracts of artichoke in a concentration of 800 mg/ml was related to the bacterium Staphylococcus aureus and the yeast Candida albicans, and the minimum zone diameter was reported for Salmonella typhi. The results of MIC of the aqueous extract of artichoke for Salmonella typhi, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, and Candida albicans were 256, 32, 64, 64 and 32mg/ml, respectively, and the MIC of the ethanolic extract were 128, 32, 16, 16, and 16mg/ml, respectively. The minimum bactericidal concentration of artichoke extracts was equal to or greater than the minimum inhibitory concentration.
    Conclusion
    The results of this study indicated that artichoke can be considered as a valuable plant to combat infectious diseases, since it showed significant antimicrobial effects, especially against Grampositive bacteria and the yeast Candida albicans.
    Keywords: Anti, infective agents, Cynara scolymus, Plant extracts, Microorganism
  • Mohammad Reza Khodabakhsh, Fariba Kiani Pages 44-51
    Background And Objectives
    Emotion regulation difficulties predicts disordered eating, but how emotion regulation difficulties lead to disordered eating remains an unanswered question. In this research, the role of alexithymia and emotion regulation difficulties was investigated in the prediction of disordered eating behaviors among students.
    Methods
    This descriptive study was performed on 264 students of Allameh Tabataba’i University, who were selected by multiple cluster sampling. Data were collected using Toronto Alexithymia Scale, Eating Attitudes Test, and Emotion Regulation Questionnaire. Analysis of data was performed using Pearson correlation coefficient and stepwise regression. The significance level was considered to be p
    Results
    Results showed that there was a significant correlation among emotion regulation difficulties, alexithymia, and disordered eating behaviors (p
    Conclusion
    The results of this study is indicative of the importance of emotion regulation difficulties and alexithymia in the prediction of disordered eating behaviors, and these factors can explain the high rate of disordered eating behaviors variance.
    Keywords: Emotions, Affective symptoms, Binge, eating disorder, Mood disorders, Students
  • Maryam Pahlavan Yali, Zahra Hojjati Zidashti Pages 52-59
    Background And Objectives
    In this study, the effect of 8-week aerobic exercise program was investigated on nutritional disorders and selected physical factors in non-athlete female students of Gilan University of Medical Sciences.
    Methods
    This quasi-experimental research was conducted as pretestposttest method on 263 non-athlete female students of Gilan University of Medical Sciences, of whom 21 subjects with a score equal to or greater than 20 on eating attitudes questionnaire-26, were simply randomly divided into two groups of experimental (n=11) and control (n=10). The experimental group exercised for 8 weeks and 2 times per week at the intensity of 60-75% of maximum heart rate, while the control group received no intervention. In both control and experimental groups, height, weight, subcutaneous fat, waist circumference, and hip circumference, were measured using standard tools before and after the training period. Data were analyzed using Kolmogorov–Smirnov and independent t- tests. The significance level was considered p
    Results
    In this study, aerobic exercise program had a significant effect on nutritional disorder variables, BMI, WHR, and fat percentage (p0.05). A significant difference was observed between control and experimental groups in terms of nutritional disorder variables, BMI, and fat percentage (p0.05).
    Conclusion
    The results of this study showed that Moderate-intensity aerobic exercise could be used as an effective therapeutic strategy to reduce nutritional disorders and improve body composition in individuals with nutritional disorders.
    Keywords: Nutrition, feeding disorders, Exercise, Body composition.
  • Tahereh Rahimi, Tahereh Dehdari, Sarallah Shojaei, Batool Sadat Hashemi, Zahra Akbari, Hava Daryafti Pages 60-69
    Background And Objectives

    Exclusive breastfeeding is the most effective way of feeding infants until 6 months of age. The present study aimed to determine the beliefs of pregnant women in Qom city about exclusive breastfeeding until 6 months of age based on constructs of theory of planned behavior.

    Methods

    In this descriptive cross-sectional study, after designing a questionnaire to measure the constructs of theory of planned behavior, including behavioral, normative, and control beliefs, and also determining its validity and reliability, 240 pregnant women in Qom were selected using cluster sampling and completed the questionnaires. Data were analyzed using descriptive statistics.

    Results

    More emotional relationship with infants was the most important positive behavioral belief, and belief in breast malformation and fatigue was negative behavioral beliefs about exclusive breastfeeding among the pregnant women. The opinion of physicians and health care providers about exclusive breastfeeding was reported as the most important normative belief, and urging of relatives, especially mother or mother-in-law to use sweet water or powdered milk was the most important control beliefs among the mothers, which made exclusive breastfeeding difficult.

    Conclusion

    Promoting positive beliefs and correcting wrong beliefs about exclusive breastfeeding, along with consideration of the role of health care providers and husband would help pregnant mothers to accept the choice of exclusive breastfeeding until the end of 6 months of age.

    Keywords: Breastfeeding, Culture, Pregnant women
  • Elham Nezamipour, Hasan Ahadi Pages 70-80
    Background And Objectives
    Emotion regulation and management play a determinant role in health and prevention of mental disorders in patients with chronic disease. In this research the moderating role of cognitive emotion regulation strategies was studied on the relationship between personality traits and quality of life in dialysis patients.
    Method
    The present study was conducted as a descriptive correlational study on 100 dialysis patients referred to hospitals of Qom province. All participants were asked to complete World Health Organization Quality-of-Life Scale (WHOQOL-BREF), Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (CERQ) and NEO personality inventory. The research data were analyzed using Pearson correlation coefficient and regression analysis.
    Results
    The results of moderated regression analysis revealed that maladaptive cognitive emotion regulation strategies affect the relationship between all personality traits, except openness and quality of life, and adaptive cognitive emotion regulation strategies have a moderating role only in the relationship among extraversion, agreeableness, and quality of life.
    Conclusion
    Based on the results of this research, personality traits play an important role in emotion regulation strategies as well as quality of life in dialysis patients.
    Keywords: Personality, Quality of life, Dialysis, Self, control.
  • Gholam Hossein Noruzinejad, Seyed Davood Mohammadi, Reza Seyedtabaee, Amir Hossein Sharifi Pages 81-87
    Background And Objectives
    Infertility is one of the stressful issues for couples, especially men involved in it. In the present study, the prevalence rate and severity of symptoms of depression and its relationship with duration of infertility, were studied in infertile men.
    Methods
    This descriptive cross-sectional study was conducted on 136 primary infertile men referred to Jahad Daneshgahi Infertility Treatment Center of Qom province in spring 2013. The convenience sampling method was used to select participants. The participants responded to Beck Depression Questionnaire. Data were analyzed by independent t-, one-way ANOVA, and Chi square tests.
    Results
    In this research, 16.9 percent of infertile men had depression, of whom 52.2% had mild, 30.4% moderate, and 17.4% severe depression. Also, no association was obtained between demographic variables of age, job, educational level, and infertility duration with depression and its severity.
    Conclusion
    The results of the current research indicated that approximately one out of six men were infertile and had depression, which in half of them, depression was mild. Also, and there was no association between depression and duration of infertility.
    Keywords: Depression, Infertility, Infertility, male
  • Kobra Akhoundzadeh, Abedin Vakili, Manoochehr Safari Pages 88-99
    Despite extensive medical advances, stroke is still one of the major problems in health care system. Researchers are seeking novel therapeutic strategies for the treatment of stroke, such as cell-therapy. In this regard, mesenchymal stem cells are the most used cells in stroke cell-therapy researches. Mesenchymal stem cells are multipotent cells capable of self-renewal and differentiation, which can be derived from various tissues, such as bone marrow, skeletal muscle, adipose tissue, umbilical cord, and synovium. In this review article, after description of mesenchymal stem cells, the studies related to use of these cells in stroke as well as the challenges ahead in the field of stroke cell therapy, were mentioned. According to existing studies, although it seems that use of mesenchymal stem cells transplantation has a bright prospect in the treatment of stroke, there are still some issues, such as apoptosis of grafted cell, neural differentiation of stem cell, likelihood of malignancy of transplanted cell, unwanted cell differentiation, and migration to ischemic region, have overshadowed its clinical application.
    Keywords: Mesenchymal stem cell, Stroke, Brain ischemia, Stem cell transplantation.