فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
سال دهم شماره 8 (پیاپی 55، آبان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/08/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • اعظم سلیمانی*، محمدصالح رسولی، رضا حیدری، عباس احمدی صفحات 9-17
    زمینه و هدف
    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یکی از مهم ترین اختلالات آندوکرینی است که در حدود 10-5% زنان را در سنین تولیدمثل تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین این سندرم یکی از مهم ترین علل ناباروری ناشی از عدم تخمک گذاری می باشد. در این مطالعه اثر لتروزول بر روی هورمون های تستوسترون، استرادیول سرم، وزن بدن و تخمدان بررسی گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی بر روی 20 سر موش صحرایی ماده بالغ نژاد ویستار (وزن 200-180 گرم)، در قالب 2 گروه انجام شد. گروه اول (کنترل)، 2/0 میلی لیتر آب مقطر (حلال) و گروه دوم ( هایپرآندروژیسم) لتروزول را با دوز 1 میلی گرم برکیلوگرم به صورت گاواژ و به مدت 21 روز دریافت کردند. بعد از پایان دوره، از هرگروه، 6 قطعه موش به طور تصادفی، انتخاب و جهت مطالعات هورمونی کشته شدند. در اولین اقدام، از قلب حیوانات خونگیری به عمل آمد و نمونه های سرمی تهیه و سانتریفوژ شدند، همچنین نمونه های رحم نیز تهیه گردید. در مطالعات سرمی، میزان تستوسترون و استرادیول به روش ELISAاندازه گیری شد. برای آنالیز داده ها از آزمون تی مستقل استفاده گردید. سطح معنی داری، 05/0p< در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    با توجه به نتایج به دست آمده میزان غلظت هورمون تستوسترون، وزن بدن و تخمدان در گروه های دریافت کننده لتروزول در مقایسه با گروه کنترل، به طور معنی داری افزایش یافت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد لتروزول به عنوان یک مهارکننده غیراستروئیدی آروماتاز، بلوکه کننده تبدیل تستوسترون به استرادیول بوده و باعث افزایش سطح سرمی هورمون تستوسترون، همچنین باعث افزایش وزن تخمدان و بدن می شود.
    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، هایپرآندروژنیسم، وزن تخمدان، وزن بدن و اندازه گیری، لتروزول
  • فاطمه خادمی سار، اکرم عیدی *، شهربانو عریان صفحات 18-26
    زمینه و هدف
    دانه کتان به دلیل محتوی بالای آلفا لینولنیک اسید، لیگنان ها و فیبر، به عنوان یک ماده غذایی عملکردی مهم، در نظر گرفته می شود. دانه کتان دارای فواید سلامتی مانند کاهش در بیماری های قلبی - عروقی، آترواسکلروزیس، دیابت، سرطان، آرتریت، پوکی استخوان، اختلالات نورولوژیک و خودایمنی می باشد. در تحقیق حاضر اثرات روغن دانه کتان بر میزان به یادآوری حافظه با استفاده از شیوه احترازی غیرفعال در موش های صحرایی نر بالغ بررسی گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 30 سر موش صحرایی نژاد ویستار نر به صورت تصادفی به 5 گروه مساوی تقسیم شدند. حیوانات گروه کنترل دست نخورده بودند. رت های گروه تجربی، روغن دانه کتان را در دوزهای 5/0، 0/1، 5/1 و 2 میلی لیتر برکیلوگرم وزن بدن به صورت درون صفاقی دریافت کردند. 24 ساعت پس از آموزش، میزان به یادآوری حافظه به شیوه احترازی، غیرفعال ارزیابی شد. تاخیر زمانی در اولین ورود به بخش تاریک و مدت زمان قرارگیری در بخش تاریک اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه و تست Dunett تحلیل شدند. سطح معنی داری، 05/0>p در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    تیمار پس از آموزش روغن دانه کتان در دوزهای 5/1، 2 میلی لیتر برکیلوگرم وزن بدن باعث افزایش معنی داری در مدت زمان تاخیر ورود به بخش تاریک، کاهش معنی داری در مدت زمان قرارگیری در بخش تاریک در مقایسه با گروه کنترل شد (05/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد روغن دانه کتان به صورت معنی داری موجب تقویت فرآیند به یادآوری حافظه می شود.
    کلیدواژگان: روغن برزک، حافظه، موش ها
  • موسی خلفی*، فاطمه شب خیز، محمدرضا ذوالفقاری، یاشار زارعی صفحات 27-35
    زمینه و هدف
    کمرین، آدیپوکاین جدیدی است که نقش کلیدی در فرآیندهای پاتولوژیک مقاومت انسولینی و التهاب ایفا می کند، مطالعات بالینی نشان داده اند سطوح کمرین در بیماران دیابتی افزایش می یابد. با این حال، تاثیر حاد فعالیت ورزشی بر کمرین مشخص نیست. در این پژوهش، تغییرات کمرین سرم رت های نر دیابتی در پاسخ به دو نوع فعالیت ورزشی بررسی گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 29 سر رت نر دیابتی (با 12 هفته سن، وزن 240-220 گرم) به 5 گروه شامل: دو گروه بلافاصله و 2 ساعت پس از فعالیت ورزشی تناوبی با شدت بالا (HIIE2،HIIE0 )؛ دو گروه بلافاصله و 2 ساعت پس از فعالیت ورزشی تداومی با شدت متوسط (MICE2، MICE0) و گروه کنترل (C) تقسیم شدند.
    هر دو گروه MICE (با شدت vo2max65-60%) به مدت 40 دقیقه و هر دو گروه HIIE (با شدت vo2max95-90%) در 12 تناوب 1 دقیقه ای با فواصل استراحتی 1 دقیقه ای، به فعالیت روی نوارگردان پرداختند. جهت اندازه گیری کمرین از روش Elisa استفاده گردید. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و تست تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری، 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    سطوح کمرین سرم در گروه های MICE0، MICE2 و گروه HIIE2 نسبت به گروه کنترل، افزایش معنی داری داشت (05/0p˂). با این حال، بین گروه HIIE0 و کنترل، تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0p>). بین گروه های MICE0 و HIIE2 با گروه HIIE0، تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0p˂).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد فعالیت ورزشی حاد منجر به افزایش کمرین سرم در رت های نر دیابتی می شود.
    کلیدواژگان: پروتئین کمرین، موش، ورزش، دیابت ملیتوس
  • غلامرضا جهانی قیه قشلاق*، علیرضا آبکار، حسین حیدری صفحات 36-46
    زمینه و هدف
    تمرینات شدید سبب تضعیف توانایی سیستم ایمنی و ابتلا به عفونت های مجاری تنفسی فوقانی (URTI) می شود. مکمل های پروبیوتیکی، میزان بروز عفونت ها را کاهش می دهند، در تحقیق حاضر، تاثیر 8 هفته تمرینات متناوب پر شدت به همراه مصرف ماست پروبیوتیک بر سلول های ایمنی، CRP و IgA در بازیکنان جوان فوتبال بررسی گردید.
    روش بررسی
    در این پژوهش نیمه تجربی و کاربردی، 36 مرد جوان سالم (19-16 سال) به دو گروه مکمل - تمرین (ST) و تمرین (T) با میانگین قد 77/0±172 سانتی متر، وزن 87/5±76/66 کیلوگرم و BMI برابر با 09/2±27/21 به طور تصادفی تقسیم شدند. نمونه های خونی قبل و بعد از 8 هفته تمرین، صبح ناشتا و بعد از انجام آزمون های توان هوازی و بی هوازی گرفته شد، آزمون شوندگان، سه جلسه در هفته و هر جلسه، 90 دقیقه تمرین کردند و گروه تجربی، روزانه 2 وعده ماست پروبیوتیک (به میزان 400 میلی لیتر) مصرف کردند. داده ها با استفاده از آزمون من ویتنی و اندازه گیری های مکرر در سطح معنی داری، 05/0>p تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    پس از برنامه تمرینی در گروه تجربی، میزان لنفوسیت ها، نوتروفیل ها، ایمونوگلوبین A و پروتئین واکنشگر C استراحتی، افزایش معنی داری داشت و هیچ گونه موردی از ابتلا به URTI مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد تمرینات و مصرف مکمل پروبیوتیک سبب بهبود عملکرد توان هوازی، بی هوازی، تقویت سیستم ایمنی و کاهش ابتلا به URTI در گروه ST می شود، در نتیجه مصرف روزانه آن در ورزشکارانی که تمرینات شدید آماده سازی جسمانی را سپری می کنند، توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: پروتئین واکنشی C، ایمونوگلوبین A، پروبیوتیک، سلول های ایمنی، عفونت مجاری تنفسی
  • کریم عبدالمحمدی*، علی محمدزاده، عزت الله احمدی، فرهاد غدیری صورمان صفحات 47-53
    زمینه و هدف
    از آنجاکه تفکر پارانوئید، رویکردی تک بعدی دارد و استفاده از پرسشنامه های طولانی، کاربرد بالینی و پژوهشی مناسبی ندارند، لذا معرفی پرسشنامه های کوتاه، الزامی به نظر می رسد. پرسشنامه تفکرات پارانوئید (GPTS)، ابزار خودسنجی کوتاهی برای سنجش تفکر پارانوئید در گروه غیربالینی و بالینی می باشد. این پژوهش به منظور اعتبارسنجی این پرسشنامه در جمعیت ایرانی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه زمینه یابی مقطعی، 356 دانشجو در سال 1394 به روش نمونه گیری طبقه ای، انتخاب و با پرسشنامه تفکرات پارانوئید (GPTS) و مقیاس پارانوئید آزمون مینه سوتا (MMPI) مورد آزمون قرار گرفتند. روایی، همزمان با اجرای همزمان مقیاس پارانوئید آزمون مینه سوتا (Minnesota Multiphasic Personality Inventory) سنجیده شد.
    یافته ها
    ضریب همبستگی نمرات GPTS و MMPI برابر 71/0 و معنی دار بود (001/0p=). همسانی درونی مقیاس با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ، 81/0 محاسبه گردید.
    نتیجه گیری
    در جمعیت ایرانی، مقیاس تفکرات پارانوئید، (GPTS) ابزار مناسب و کوتاهی برای غربالگری در پژوهش های مرتبط با تفکر پارانوئید می باشد.
    کلیدواژگان: اختلال پارانوئید، پرسشنامه شخصیت، مطالعات اعتبارسنجی
  • محسن فرح آبادی، زهرا علی اکبرزاده آرانی*، سید عبدالله چاوشی زاده، اکرم براتی صفحات 54-61
    زمینه و هدف
    اختلالات عضلانی - اسکلتی از شایع ترین و پر هزینه ترین صدمات شغلی محسوب می شوند؛ زیرا هرساله یک سوم صدمات مرتبط با کار را تشکیل می دهند. در این مطالعه عوامل موثر بر اختلالات عضلانی - اسکلتی در پرستاران اورژانس بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی قم بررسی گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش توصیفی - مقطعی، بر روی 127 نفر از پرستاران بخش اورژانس بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی قم در سال 1393، به روش سرشماری انجام شد. شرکت کنندگان، پرسشنامه اختلالات عضلانی - اسکلتی نوردیک را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از آزمون های آماری من ویتنی و کای دو تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری، 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، 46 نفر (2/36%) از شرکت کنندگان، مرد و مابقی زن بودند. میانگین سنی، 892/8±87/33 سال و میانگین ساعت کاری در هفته، 675/17±71/57 بود. شیوع کلی اختلال عضلانی – اسکلتی، 7/82% گزارش شد که با وزن، تداخل در کار روزانه و درد در شبانه روز، رابطه معنی داری داشت (05/0p<)، ولی با سن، جنس و سابقه کار، ارتباطی نداشت (05/0p>). همچنین تنها 16 نفر در کارگاه های ارگونومی شرکت کرده بودند و 118 نفر نیز از خطرات شغلی خود آگاهی داشتند.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه و شیوع بالای اختلالات عضلانی - اسکلتی در پرستاران پیشنهاد می شود با توجه به نوع اختلال؛ تغییر در شیوه عملکرد شغلی و تعدیل ساعت کاری، همچنین برگزاری کارگاه های ارگونومی و اقدامات پیشگیرانه در دستور کار قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اختلال عضلانی اسکلتی، پرستاران اورژانس، آسیب های شغلی
  • محسن نوروزی، مهدی غلام زاده باییس *، شاهین برزویی صفحات 62-70
    زمینه و هدف
    آرتریت روماتوئید، یکی از شایع ترین بیماری های خودایمنی است که حدود 1% مردم جهان به آن گرفتار هستند. آرتریت روماتوئید ممکن است بر تمام جنبه های زندگی از جمله عملکرد جنسی تاثیر بگذارد. در این مطالعه به ارزیابی اختلالات جنسی در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید پرداخته شد.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش توصیفی - تحلیلی در 6 ماه اول سال 1394 در شهر قم انجام شد. نمونه ها (تعداد 120 نفر) به صورت غیرتصادفی در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه مشخصات دموگرافیک، پرسشنامه شاخص عملکرد جنسی زنان (FSFI)، پرسشنامه شاخص بین المللی اختلال نعوظ (IIEF)، چک لیست ثبت اطلاعات شخصی بیماران، معاینه بالینی و اطلاعات آزمایشگاهی بود. داده ها با استفاده از آزمون های کای مربع و تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری، کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه میانگین سنی نمونه ها، 3/9±2/39 سال و اکثریت واحد های مورد پژوهش، مونث (2/79%) بودند. 64 نفر (3/53 %)، اختلالات جنسی داشتند. شیوع اختلال جنسی در بیماران مونث بیشتر بود که اختلاف آماری معنی داری در این زمینه دیده شد (016/0p=).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد بین آرتریت روماتوئید و ایجاد اختلال عملکرد جنسی ارتباط وجود دارد، لذا توصیه می گردد کادر بهداشتی درمانی با دقت و اهمیت بیشتری این مورد را در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید پیگیری کرده و غربالگری جدی در تمامی بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید، به خصوص زنان انجام گیرد.
    کلیدواژگان: آرتریت روماتوئید، رفتار جنسی، عملکردهای ناهنجار جنسی، فیزیولوژیک، آرتریت
  • فرهاد لشکری، شهرام براز پردنجانی، سیدمحمود لطیفی، میثم چاهخویی، آرش خلیلی، اکوان پایمرد، فاطمه دهقانی، عبدالعلی شریعتی* صفحات 71-79
    زمینه و هدف
    بیماران تحت همودیالیز به علت مشکلات متعدد از خستگی زیادی رنج می برند که این امر تاثیرات منفی قابل توجهی بر کیفیت زندگی و وضعیت بهداشت فرد می گذارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر مدل مراقبت مشارکتی بر خستگی بیماران تحت همودیالیز انجام شد.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی شاهد دار، 52 بیمار تحت همودیالیز به روش مبتنی بر هدف، انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند. پرسشنامه های دموگرافیک و مقیاس شدت خستگی (FSS) قبل از مداخله در هر دو گروه، تکمیل و مدل مراقبت مشارکتی براساس مراحل انگیزش، آماده سازی، درگیرسازی و ارزشیابی، در گروه آزمون به مدت 3 ماه اجرا شد. فراوانی و میانگین شدت خستگی یک ماه بعد از مداخله، با اطلاعات قبل از مداخله به کمک آزمون های آماری کای دو، تی مستقل و مقادیر تکراری مقایسه گردید.
    یافته ها
    بعد از مداخله میزان خستگی در سطح خفیف افزایش یافت و میزان خستگی در سطح شدید به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کرد (02/0=p). همچنین نتایج نشان داد بعد از مداخله، میانگین نمره کل شدت خستگی در گروه مداخله کاهش یافته است (036/0=p).
    نتیجه گیری
    اجرای مدل مراقبت مشارکتی بر شدت خستگی بیماران تحت همودیالیز اثر مثبت دارد. لذا می توان با به کارگیری این مدل توسط پرستاران خستگی بیماران را بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: مراقبت مشارکتی، بیماران تحت همودیالیز، خستگی، کارآزمایی بالینی تصادفی شده
  • میترا علیشاه، تقی زهرایی صالحی *، کیومرث امینی، رامک یحیی رعیت صفحات 80-87
    زمینه و هدف
    شایع ترین عامل اتیولوژیک عفونت مجاری ادراری، باکتری اشرشیاکلی می باشد که مهم ترین عامل حدت آن، فیمبریه p است. اشرشیاکلی یوروپاتوژن، انواع مختلفی از ادهسین مانند ادهسین های پیلی Pyelonephritis Associated Pili، PaP)) را بیان می کند که واسطه اتصال به سطح سلول های اپی تلیال مجاری ادراری هستند. این مطالعه با هدف شناسایی ژن های papG، papc و بررسی میزان مقاومت آنتی بیوتیک نمونه های اشرشیاکلی جداسازی شده انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی - مقطعی، 50 نمونه از افراد مبتلا به عفونت دستگاه ادراری، جمع آوری شد و پس از جداسازی باکتری و استخراج DNA، آزمون های حساسیت آنتی بیوتیکی به وسیله روش دیسک دیفیوژن با آنتی بیوتیک های موردنظر انجام گرفت. حضور ژن های papG و papC (کلاس I، II، III) به روش PCR چندگانه ای بررسی گردید. داده های آماری با استفاده از آزمون های آماری توصیفی تی تست تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نمونه های اشرشیاکلی جداشده نسبت به آمیکاسین،100% و سفپیم، 72%؛ حساس و نسبت به آمپی سیلین، 100% و نیتروفورانتوئین، 94% مقاومت نشان دادند. 18 نمونه (7/32%)، واجد ژن papG بودند. از بین 18 نمونه واجد ژن papG، 17 نمونه (9/30%)، واجد ژن II papG و 1 نمونه (8/1%)، واجد ژن papG III بود. ژن papG I در هیچ یک از نمونه ها شناسایی نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد ژن های papC وpapG کلاس I، شایع ترین ژن کدکننده ادهسین pap فیمبریه در اشرشیاکلی جداشده از عفونت دستگاه ادراری هستند. علت تفاوت نتایج این پژوهش با سایر مطالعات به دلیل تنوع منطقه جغرافیایی می باشد.
    کلیدواژگان: اشرشیاکلی، ادهسین پاپ، تست های آنتی میکروبی دیسک دیفیوژن، واکنش زنجیره ای پلیمراز چندگانه ای
|
  • Azam Soleimani *, Mohammad Saleh Rasoli, Reza Heidari, Abbas Ahmadi Pages 9-17
    Background And Objectives
    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is one of the most important endocrine disorders, which affects about 5-10% of women in reproductive age and is one of the main causes of infertility due to anovulation. In this study, the effect of letrozole was investigated on serum levels of testosterone and estradiol hormones and body and ovarian weight.
    Methods
    This experimental study was carried out on 20 adult female Wistar rats (180-200 g) in 2 groups. The first group (control) received 0.2 ml of distilled water (solvent) and the second group (hyperandrogenism) received letrozole through gavage at a dose of 1 mg/kg bw for 21 days. At the end of this period, 6 mice of each group were randomly selected and sacrificed for hormonal studies. In the first step, blood samples were taken from the animals’ heart and centrifuged to prepare serum samples; also, uterine samples were prepared. The serum levels of testosterone and estradiol were measured by ELISA method. Data analysis was performed using independent t test. The significance level was considered p
    Results
    According to the obtained results, the concentration of testosterone, body weight, and ovarian weight significantly increased in the group receiving Letrozole compared to the control group (p
    Conclusion
    The results of this study showed that letrozole as a non-steroidal aromatase inhibitor, blocks the conversion of testosterone into estradiol, and increases serum testosterone levels, also causes increase in body weight and ovarian weight.
    Keywords: Polycystic Ovary Syndrome, Hyperandrogenism, Weights ovary, Body weights, measures, Letrazol
  • Fatemeh Khademisar, Akram Eidi *, Shahrbanoo Oryan Pages 18-26
    Background And Objectives
    Flaxseed has been considered as an important functional food due to its high content of α-linolenic acid, lignans, and fiber. Flaxseed has health benefits, such as in reduction of cardiovascular disease, atherosclerosis, diabetes, cancer, arthritis, osteoporosis, neurological disorders, and autoimmunity. In the present study, the effects of flaxseed oil on memory retention, was investigated in adult male rats using passive avoidance learning task.
    Methods
    In this experimental study, 30 male Wistar rats were randomly divided into 5 groups. The animals of control group were intact. The experimental rats intraperitonealy received flaxseed oil at doses of 0.5, 1.0, 1.5, and 2ml/kg body weight. Twenty-four hours after training, memory retention was evaluated using passive avoidance learning task. The step-through latency and time in dark compartment was measured. The data were analyzed using one-way ANOVA and Dunett statistical tests. The level of significance was considered p
    Results
    Post-training treatment with flaxseed oil (at doses of 1.5 and 2ml/kg body weight) significantly increased the step-through latency time and significantly decreased the time in the dark compartment compared to the control group (p
    Conclusion
    The results of this study showed that flaxseed oil significantly improves the retention memory process.
    Keywords: Linseed oil, Memory, Rats
  • Mousa Khalafi *, Shabkhiz Fatemeh Shabkhiz, Mohammadreza Zolfaghari, Yashar Zarei Pages 27-35
    Background And Objectives
    Chemerin is a novel adipokine, which plays a key role in the pathological process of insulin resistance and inflammation; clinical studies have shown that chemerin levels increase in diabetic patients. However, the acute effect of exercise on chemerin is not known. In this research, serum changes of chemerin in diabetic male rats were investigated in response to two types of exercise.
    Methods
    In this experimental study, 29 diabetic male rats (age, 12 weeks; weight, 220-240g) were assigned to 5 groups, including immediately and 2 hours after high-intensity interval exercise (HIIE0, HIIE2), immediately and 2 hours after moderate-intensity continuous exercise (MICE0, MICE2), and control (C). Both MICE groups exercise on treadmill (intensity, 60-65% vo2max) for 40 min, and both HIIE groups (with intensity of 90-95% vo2max) in 12 one-minute intervals with one-minute rest intervals. ELISA technique was used to measure serum chemerin. Data were analyzed using one-way ANOVA and post-hoc Tukey's test. The level of significance was considered at 0.05.
    Results
    Serum chemerin levels in MICE0, MICE2 groups and HIIE2 groups, significantly increased compared to the control group (p˂0.05). However, there was no significant difference between HIIE0 group and control group (p>0.05). There was significant difference between MICE0 and HIIE2 groups with HIIE0 group (p˂0.05).
    Conclusion
    The results of the present research showed that acute exercise leads to increase in serum chemerin in diabetic male rats.
    Keywords: Chemerin protein, rat, Exercise, Diabetes mellitus
  • Gholamreza Jahani Ghaeh Ghashlagh*, Alireza Abcar, Hossain Haydari Pages 36-46
    Background And Objectives
    High intensity exercise weakens the immune system and causes upper respiratory tract infection (URTI). Probiotic supplements reduce the incidence of infections. In the present study, the effect of 8-week high-intensity intermittent training along with probiotic yogurt consumption, was investigated on immune cells, CRP, and IgA in young football players.
    Methods
    In this quasi-experimental and applied study, 36 healthy young men (16 to 19 years) were randomly divided into two groups of supplement–training (ST) and training (T), with a mean height of 172±0.77 cm, weight of 66.76±5.87, and BMI of 21.27±2.09. Fasting blood samples were taken before and after 8-week training and after aerobic and anaerobic capacity tests. The subjects performed three 90-minute sessions of training, and the experimental group had probiotic yogurt (400ml) twice a day. Data were analyzed using Mann-Whitney-U test and repeated measurements at the significance level of p>0.05.
    Results
    After training program, in the experimental group, lymphocytes, neutrophils, IgA, and C-reactive protein significantly increased, and no URTI case was observed.
    Conclusion
    The results of this study indicated that training and consumption of probiotic supplement improve aerobic and anaerobic capacity and strengthen, immune system, and reduce the risk of URTI in ST group, therefore its daily consumption is recommended in athletes who perform intense physical training.
    Keywords: Reactive protein C, Immunoglobulin A, Probiotics, Immune cells, Respiratory tract infections
  • Karim Abdolmohammadi *, Ali Mohammadzadeh, Ezatallah Ahmadi, Farhad Ghadiri Sourman Pages 47-53
    Background And Objectives
    Considering that paranoid thought has one-dimensional approach, use of long questionnaires has no clinical and research application, therefore use of short questionnaires seems necessary. The Green et al. paranoid thought scale is a short self-assessment tool for assessing paranoid thought in non-clinical and clinical group. This research was conducted to validate this questionnaire in Iranian population.
    Methods
    In this cross-sectional survey, 356 students were selected using stratified sampling method and assessed by GPTS and Minnesota multiphasic paranoid inventory (MMPI) in 2015. Validity was assessed simultaneously with MMPI testing.
    Results
    The correlation coefficient of GPTS and MMPI scores was α=0.71 and significant (p
    Conclusion
    GPTS is an appropriate and short tool for screening in paranoid thought-related researches.
    Keywords: Paranoid disorders, Personality tests, Validation studies
  • Mohsen Farahabadi, Zahra Aliakbarzade Arani *, Seyed Abdillah Chavoshizade, Akram Barati Pages 54-61
    Background And Objectives
    Musculoskeletal disorders are one of the most common and costly occupational injuries, because they account for one-third of work-related injuries per year. In this study, the factors affecting musculoskeletal disorders, were investigated among hospital emergency nurses of Qom University of Medical Sciences.
    Methods
    This study was performed as a descriptive cross-sectional study using census method on 127 nurses in the Emergency Department of hospitals affiliated to Qom University of Medical Sciences in 2014. The participants completed the Nordic musculoskeletal disorders questionnaire. Data analysis was carried out using Mann-Whitney and the Chi-square Statistical tests. The significance level was considered to be 0.05.
    Results
    In this study, 46 (36.2%) participants were men and the remaining were women. The mean age was 33.87±8.892 and the mean work hours per week was 57.71±17.675. The overall prevalence of musculoskeletal disorder was reported to be 82.7%, which had significant relationships with weight, interference with daily work, and pain per day (p0.05). Also, only 16 subjects had participated in ergonomics workshops and 118 subjects were aware of the occupational risks.
    Conclusion
    According to the results of this study and high prevalence of musculoskeletal disorders among nurses, it is suggested that given the type of disorder, change in the way of job performance, adjustment of working hours, holding ergonomics workshops, and preventive measures be placed on the agenda.
    Keywords: Musculoskeletal disorder, Emergency nurses, Occupational injuries
  • Noroozi Mohsen, Mehdi Gholamzadeh Baeis*, Shahin Borzooei Pages 62-70
    Background And Objectives
    Rheumatoid arthritis is one of the most common autoimmune diseases, which affects about 1% of the world population. Rheumatoid arthritis may affect all aspects of life, including sexual function. In this study, sexual dysfunction was evaluated in patients with rheumatoid arthritis.
    Methods
    This descriptive-analytical study was conducted in the first 6 months of 2015 in Qom city. The samples (N=120) were selected by available non-random method. Data collection tool was demographic characteristics questionnaire, Female Sexual Function Index (FSFI), International Index of Erectile Function (IIEF), and checklist of patient information, clinical examination, and laboratory data. The data were analyzed using Chi-square and t tests. The level of significance was considered less than 0.05.
    Results
    The mean age of the samples was 39.2±9.3 years and the majority of the subjects were female (79.2 %). Sixty-four subjects (53.3%) had sexual dysfunction. The prevalence of sexual dysfunction in female patients was higher, which was statistically significantly different (p=0.016).
    Conclusion
    The results of this study showed that there is a relationship between rheumatoid arthritis and sexual dysfunction, therefore, it is recommended that health care staff accurately and more importantly follow this issue in patients with rheumatoid arthritis and that serious screening be performed for all patients with rheumatoid arthritis, especially women.
    Keywords: Arthritis, Rheumatoid, Sexual behavior, Sexual dysfunction, Physiological, Arthritis
  • Lashkari Farhad, Shahram Brazparandjani, Seyed Mahmoud Latifi, Meysam Chahkhoei, Arash Khalili, Akwan Paymard, Fatemeh Dehghani, Abdolali Shariati* Pages 71-79
    Background And Objectives
    Hemodialysis patients suffer from fatigue due to various problems, which negatively affects their quality of life and health status. The present study was performed with the aim of determining the effect of collaborative care model on the fatigue in patients undergoing maintenance hemodialysis.
    Methods
    In this controlled clinical trial study, 52 patients undergoing maintenance hemodialysis were purposively selected and randomly divided into two groups of test and control. Demographic characteristics and Fatigue Severity Scale (FSS) Questionnaires were completed in both groups before intervention and collaborative care model implemented for 3 months in the test group based on motivation, readying, involvement, and evaluation stages in the intervention group. One month after the intervention, frequency and mean of fatigue severity were compared with pre-intervention data using Chi-square, independent t, and repeated measures statistical tests.
    Results
    After the intervention, mild fatigue increased and intense fatigue significantly deceased (p=0.02). Moreover, the results showed that after the intervention, the mean score of fatigue severity decreased in the intervention group (p=0.036).
    Conclusion
    Implementation of collaborative care model has positive effect on decreasing fatigue severity in hemodialysis patients, therefore, use of this model by nurses, improves the patients’ fatigue.
    Keywords: Collaborative care, Hemodialysis patients, Fatigue, A randomized clinical trial
  • Mitra Alishah, Taghi Zahraei Salehi *, Kiumars Amini, Ramak Yahya Raeyat Pages 80-87
    Background And Objectives
    Escherichia coli is the most common etiologic factor of urinary tract infection, which its most important virulence factor is P fimbriae. Uropathogenic E. coli expresses various types of adhesins, such as pili adhesins (pyelonephritis-associated pili, Pap) that mediates binding to the surface of epithelial cells of the urinary tract. This study aims to identify papC and papG genes and to evaluate antibiotic resistance level in the isolated E. coli samples.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 50 samples were collected from patients with urinary tract infection and after isolation of bacteria and DNA extraction, antibiotic susceptibility tests was performed by disc diffusion method using related antibiotics. Presence of papG and papC genes (class I, II, and III) was assessed by multiplex PCR method. Statistical data were analyzed using descriptive t-test.
    Results
    The isolated E. coli samples were susceptible to amikacin (100%) and cefepime (72%) and resistant to ampicillin (100%) and nitrofurantoin (94%). Eighteen samples (32.7%) had papG gene, of which 17 (30.9%) samples had papGII gene and 1 sample (1.8%) had papGIII gene; papGI gene was not detected in any of the samples.
    Conclusion
    The results of the present study showed that papC and papGI genes are the most common Pap fimbriae adhesion-encoding genes in E. coli isolated from urinary tract infection. The difference between the results of this study with those of other studies is due to geographic diversity.
    Keywords: Escherichia coli, Adhesion pap, Disk diffusion antimicrobial tests, Multiplex polymerase chain reaction