فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
سال یازدهم شماره 4 (پیاپی 63، تیر 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • اکوان پایمرد، آرش خلیلی، محمد ذوالعدل، زهرا زارعی، مصطفی جوادی * صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    در ساکشن به علت تحریک سیستم سمپاتیک، بروز عوارضی چون تاکی کاردی، افزایش فشارخون یا به دلیل تحریک عصب واگ؛ برادی کاردی و افت فشارخون وجود دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین و مقایسه تاثیر ساکشن داخل لوله تراشه به روش باز، با دو سایز مختلف کاتتر ساکشن بر تغییرات ضربان قلب و فشارخون بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه کارآزمایی بالینی به صورت طرح پیش آزمون، پس آزمون با دو مداخله مقایسه ای و روش نمونه گیری تصادفی انجام شد. 36 بیمار بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان شهید بهشتی یاسوج در یک گروه تحت ساکشن با دو کاتتر سایز 12 و 14 قرار گرفتند. میزان تغییرات ضربان قلب و فشارخون (قبل، حین، 5 دقیقه بعد و 20 دقیقه بعد از ساکشن) ثبت گردید. برای مقایسه تغییرات ضربان قلب و فشارخون در مراحل مختلف ساکشن، از آزمون آنالیز واریانس با اندازه های تکراری استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، ضربان قلب در حین ساکشن با کاتتر 14، افزایش بیشتری نسبت به کاتتر 12 داشت و اختلاف معنی دار بود (000/0=p). افزایش در ضربان قلب تا 20 دقیقه بعد از ساکشن نیز در کاتتر بزرگ بیشتر از کاتتر کوچک بود که اختلاف معنی داری را نشان داد (000/0=p). میزان فشارخون سیستولیک در کاتتر بزرگ بعد از ساکشن افزایش داشت که این اختلاف نیز معنی دار بود (050/0p=). میزان فشارخون دیاستولیک در 5 دقیقه بعد از ساکشن، بیشترین افزایش را داشت، ولی بین هر دو کاتتر، اختلاف معنی داری وجود نداشت (186/0p=).
    نتیجه گیری
    استفاده از کاتتر سایز کوچک در هنگام ساکشن کردن، به میزان کمتری ضربان قلب و فشارخون بیمار را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: کاتترها، ساکشن، ضربان قلب، پرفشاری خون، کارآزمایی بالینی تصادفی شده
  • سید جعفر عدنانی ساداتی *، علی فرهناک، محمد باقر مولایی، شهرام اارسنگ جنگ صفحات 10-19
    زمینه و هدف
    بیماری هیداتیدوزیس توسط مرحله لاروی سستود اکینوکوکوس گرانولوزوس در انسان و حیوانات اهلی ایجاد می شود. بسیاری از عوامل پرتواسکولوسیدال برای درمان آن استفاده شده است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر آلبندازول و مبندازول بر زنده ماندن پروتواسکولکس ها در شرایط آزمایشگاهی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، پس از جمع آوری کبد های آلوده به کیست هیداتیک، پروتواسکولکس ها در شرایط استریل، از کیست تخلیه و میزان زنده بودن آنها مورد بررسی قرار گرفت، سپس حجم معینی از پروتواسکولکس ها در محیط کشت (1640RPMI/PBS، pHبرابر 2/7) ریخته شدند و محلول آلبندازول و مبندازول با غلظت نهایی 1 میکروگرم برمیلی لیتر به آنها اضافه گردید. پس از بازده زمانی خاص، به منظور تعیین تفاوت آماری معنی دار بین زنده ماندن پروتواسکولکس ها، از آزمون های واریانس یک طرفه (با روش بوت استرپ) و تعقیبی توکی (برای مقایسه دو محیط کشت 1640RPMI و PBS) استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، آلبندازول در از بین بردن پروتواسکولکس ها موثرتر بود. در گروهی که در آن آلبندازول مورد استفاده قرار گرفت، مقدار درصد زنده بودن پروتواسکولکس ها بعد از 35 روز به صفر رسید، درحالی که زنده بودن پروتواسکولکس ها در گروه مبندازول، بیش از 42 روز به طول انجامید (05/0≥p) .
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این پژوهش، اثر مطلوب آلبندازول بر پروتواسکولکس ها را نشان داد، لذا احتمال می رود بتوان از آلبندازول به عنوان یک داروی مناسب در از بین بردن پروتواسکولکس های کیست هیداتیک و برای پیشگیری از عود این بیماری استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اکینوکوکوس، کیست هیداتید، پروتواسکولکس، آلبندازول، مبندازول، محیط کشت
  • آسیه عباسی دلویی *، سید جواد ضیاالحق، احمد عبدی، مژده فاضل نیا صفحات 20-31
    زمینه و هدف
    صرف نظر از اینکه استروئیدهای آنابولیک - آندروژنیک در چند دوره و به مدت چند سال مورد استفاده قرار گرفته اند، می توانند دارای اثرات جانبی باشند. هدف از این تحقیق، بررسی اثر 6 هفته تمرین استقامتی و مصرف دوزهای مختلف بولدنون بر عوامل هماتولوژیکی و تغییرات ساختاری طحال در موش های صحرایی نر بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 47 سر موش نر نژاد ویستار با سن 12 هفته، به طور تصادفی به 7 گروه (کنترل، شم، بولدنون 1، بولدنون 2، تمرین استقامتی، تمرین استقامتی+ بولدنون 1، تمرین استقامتی+ بولدنون 2) تقسیم شدند. تمرین استقامتی فزاینده با سرعت 30 - 10 متر در دقیقه (75-80% Vo2max)، به مدت 6 هفته و 5 روز در هفته اجرا گردید. تزریق دارو یک بار در هفته، در یک روز مقرر و در عضلات چهارسر و پشت ران به صورت عمیق انجام شد. پس از بیهوشی و عمل کالبدشکافی، طحال برداشته شد. در نهایت، مقاطع میکروسکوپی انتخاب شده، پس از رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ائوزین با میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفت. داده ها به روش تی همبسته، تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی LSD در سطح 05/0>α تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه، مصرف مکمل بولدنون با دوزهای مختلف موجب افزایش وزن بدن، کاهش غیرمعنی دار وزن طحال (297/0p=)، افزایش سطوح گلبول های سفید (041/0p=) و افزایش هماتوکریت (017/0p=) شد. همچنین بین اثر تمرین و مصرف بولدنون بر میزان آسیب پالپ سفید، پالپ قرمز و آسیب فضای سینوزوئیدی طحال، اختلاف معنی داری وجود داشت (001/0p=).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد این احتمال وجود دارد که مصرف کوتاه مدت بولدنون، تاثیرات منفی بر ساختار طحال داشته باشد و درپی آن تغییرات منفی، عوامل هماتولوژیکی را نیز به همراه دارد.
    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، بولدنون، عوامل هماتولوژیکی، طحال، موش ها
  • شراره ضیغمی محمدی *، عصمت دانش، پروین فرمانی، منیژه شکور، فرزاد فهیدی، بهنام محسنی، ابراهیم فلاح طاهر پذیر صفحات 32-42
    زمینه و هدف
    متابعت از رژیم غذایی کم نمک، جنبه مهمی از رفتارهای خود مراقبتی است که در ارتقای کیفیت زندگی، کاهش میزان بستری مجدد، مرگ و میر و هزینه های بهداشتی نقش دارد. این مطالعه با هدف تعیین همبستگی بین تیپ شخصیتی D با متابعت از رژیم غذایی کم نمک در بیماران مبتلا به نارسایی سیستولیک قلبی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش توصیفی - همبستگی بر روی 100 بیمار مبتلا به نارسایی قلبی با حداقل یک سال سابقه ابتلا به نارسایی قلبی و کسر جهشی زیر 40%، بستری در بخش داخلی بیمارستان تامین اجتماعی البرز کرج و شهریار، در سال 1392 به روش نمونه گیری آسان انجام شد. برگه مشخصات جمعیت شناختی، پرسشنامه تیپ شخصیتی D و متابعت از رفتارهای غذایی کم نمک در بیماران نارسایی قلبی، به روش مصاحبه تکمیل گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، تی تست، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه، همبستگی ضعیف مثبت و معنی داری بین متابعت از رژیم کم نمک با ابعاد افسردگی/اضطراب (032/0=p)، محدودیت اجتماعی (008/0=p) و نمره کل تیپ شخصیتی D وجود داشت (023/0=p).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد بیماران مبتلا به نارسایی قلبی دارای تیپ شخصیتی D، متابعت کمتری از رژیم غذایی کم نمک دارند. لذا غربالگری و ارزیابی بیماران نارسایی قلبی از نظر تیپ شخصیتی D و ارجاع بیماران برای مشاوره و استفاده از درمان های مناسب می تواند به ارتقای متابعت از رژیم غذایی کم نمک و ارتقای کیفیت زندگی بیماران نارسای قلبی کمک کند.
    کلیدواژگان: نارسایی قلبی سیستولیک، رژیم غذایی، رژیم محدودیت نمک، شخصیت، تیپ شخصیتی D
  • محمد ابراهیم بهرام، محمد جواد پوروقار * صفحات 43-51
    زمینه و هدف
    مطالعات، نشان دهنده نقش تنظیمی منفی میوستاتین در رشد عضله اسکلتی است. در مطالعه حاضر تاثیر 10 هفته تمرین مقاومتی بر تغییرات سطح سرمی میوستاتین و ترکیب بدنی در نوجوانان چاق بررسی گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی، تعداد 16 نفر از هنرجویان آموزشکده فنی و حرفه ای محمد نراقی کاشان با شاخص توده بدنی بین 35-30، به صورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی، به تساوی در دو گروه تجربی و شاهد قرار گرفتند. برنامه تمرین مقاومتی به مدت 10 هفته شامل 3 ست، 10-8 تکراری با 90-50% 1RM، به مدت 3 روز در هفته بود. قبل از شروع برنامه تمرینی و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، از تمامی افراد، نمونه خون گرفته شد. قبل و پس از تمرین، مقادیر میوستاتین پلاسما اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون کولموگروف- اسمیرونوف، آزمون تی مستقل و وابسته در سطح معنی داری، 05/0> pتحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه، 10 هفته تمرین مقاومتی موجب کاهش معنی دار سطح سرمی میوستاتین پلاسما (0001/0p=)، وزن (015/0p=)، شاخص توده بدنی (020/0p=) و درصد چربی (0001/0p=) در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل شد (05/0>(p.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های مطالعه حاضر می توان نتیجه گرفت تغییرات ایجادشده در اثر تمرین مقاومتی باعث کاهش سطح میوستاتین و برخی از شاخص های آنتروپومتریک مرتبط با چاقی و اضافه وزن می شود که این امر ممکن است در پیشگیری از آتروفی عضلانی و کاهش توده عضلات موثر باشد و به عنوان یک مکانیسم اتوکرین برای هدایت تحریکات بار مکانیکی در پاسخ به رشد عضله اسکلتی نقش ایفا کند.
    کلیدواژگان: میوستاتین، چاقی، تمرین مقاومتی، ترکیب بدنی
  • محمد عباسی *، مینا گایینی، نرگس اسکندری صفحات 52-60
    زمینه و هدف
    انتظار پیوند عروق کرونری برای بیماران، تجربه ای ناخوشایند و توام با مشکلات جسمی و روحی - روانی است. این مطالعه با هدف شناخت تجارب زیسته انتظار بیماران برای پیوند عروق کرونری صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه کیفی با رویکرد پدیده شناسی تفسیری و با روش پیشنهادی van Manen انجام شد. 12 مشارکت کننده (9 مرد و 3 زن)، به صورت هدفمند با حداکثر تنوع پذیری از بیمارستان شهید بهشتی قم در سال 1395 انتخاب شدند. داده های این مطالعه از طریق مصاحبه های عمیق نیمه ساختارمند در مدت زمان بین 70-40 دقیقه جمع آوری شد. مصاحبه های ضبط شده کلمه به کلمه به متن تبدیل گردید، سپس متون پیاده شده با استفاده از روش شش گانه پیشنهادی van Manen، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از تجزیه و تحلیل بیانات مشارکت کنندگان مضامینی چون احساس وحشت، ترس از مرگ، درک همیاری بیماران، درک اهمیت قلب، تصمیم برای انجام جراحی قلب و تلاش جهت حفظ آرامش استنباط گردید.
    نتیجه گیری
    مشارکت کنندگان این مطالعه از زمان تشخیص بیماری قلبی - عروقی تا انجام پیوند عروق کرونری، زندگی را در معرض حمله قلبی و مرگ و میر تصور می کردند و باوجود ترس از مرگ و احساس وحشت، از بیماران همتا برای کنترل این تجارب منفی استفاده کرده بودند. بنابراین، اعضای تیم درمان، به خصوص پرستاران از زمان تشخیص بیماری تا انجام جراحی می توانند با ارائه آموزش های لازم به بیماران در این زمینه کمک کنند.
    کلیدواژگان: انتظار، پیوند عروق کرونری، بیماران، قم، ایران
  • جواد ادبی، شهرام شهرکی زاهدانی، محمد بکاییان، حامد طهماسبی * صفحات 61-71
    زمینه و هدف
    AmpC بتالاکتامازی، ازجمله سفالوسپورین هایی است که بر روی کروموزوم های بسیاری از انتروباکتریاسه ها کد می شود. در بسیاری از باکتری ها، القای آنزیم های AmpC، می تواند در سطح بسیار بالا توسط جهش های فراوان صورت گیرد. در این مطالعه، شیوع ژن های کروموزومی AmpC از ایزوله های سودوموناس آئروژینوزا جداشده از بیمارستان های آموزشی شهر زاهدان در سال 1394بررسی گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی - مقطعی از 391 نمونه بالینی، 100 ایزوله سودوموناس آئروژینوزا به وسیله آزمایشهای بیوشیمیایی و معمول، جداسازی شدند. برای جداسازی سویه های تولید کننده AmpC، از روش دیسک دیفیوژن سفوکسیتین (30میکروگرم) و برای شناسایی ژن های کروموزومی AmpC از روش MultiPlex PCR استفاده شد. برای سنجش سویه های دارای آنزیم ESBL، تست دیسک دیفیوژن سفتازیدیم (30میکروگرم) و سفتازیدیم/کلاولانیک اسید (30میکروگرم/10میکروگرم) به کار برده شد. داده ها با استفاده از آزمون آماریK2 آنالیز شدند
    یافته ها
    از 100 ایزوله سودوموناس آئروژینوزا در غربالگری فنوتیپی اولیه، 88 سویه، مولد آنزیم ESBL و 20 ایزوله، مولد آنزیم AmpC بودند. از 20 ایزوله شناسایی شده مولد AmpC به روش فنوتیپی، 19 ایزوله (95%) دارای ژن FOX، 7 ایزوله (35%) دارای ژن EBC، 4 ایزوله (10%) دارای ژن ACC و 15 ایزوله (75%) دارای ژن DHA بودند، که با روش MultiPlex PCR مشخص شدند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد حضور AmpC باعث مقاومت باکتری به تعداد زیادی از سفالوسپورین ها می شود. همچنین استفاده از روش مولکولی MultiPlex PCR، بهترین نتیجه را در شناسایی گروهی این ژن ها دارد.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروزینوزا، بتالاکتاماز AmpC، مقاومت بتالاکتامازی، مقاومت دارویی
  • شهناز طباطبایی، رضا خانی جزنی، امیر کاووسی دولانفر، خلیل رستمی، زهرا نجفی* صفحات 72-79
    زمینه و هدف
    آسیب های اسکلتی - عضلانی مرتبط با کار، ازجمله بزرگترین مشکلات بهداشت شغلی کارکنان به شمار می روند. استرس شغلی، از علل مهم اختلالات اسکلتی - عضلانی محسوب می شود. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین میزان و منابع استرس شغلی با درد در نواحی کمر، گردن و شانه درکارکنان یک بیمارستان در شهر تهران انجام گرفت.
    روش بررسی
    این تحقیق به روش توصیفی - تحلیلی بر روی 264 نفر (از 700 نفر)، کارکنان یک بیمارستان در شهر تهران (سال 1393) انجام شد، نمونه ها به طور تصادفی انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها، از پرسشنامه های اطلاعات فردی - شغلی، میزان و منابع استرس شغلی و میوزیک که اعتبار و روایی مناسبی داشتند، استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون تی تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه، میانگین استرس شغلی در کارکنان، 55/20 بود و حداکثر افراد (7/66%)، از لحاظ میزان استرس، جزء افراد سازگار بودند. فراوانی درد در ناحیه کمر بیشتر از نواحی دیگر بدن گزارش شد. نیمی (9/48%) از افراد، مبتلا به درد در ناحیه کمر و مابقی افراد (1/26%) از درد در ناحیه شانه و 25% نیز از درد در ناحیه گردن رنج می بردند. بین میزان و منابع استرس شغلی کارکنان، رابطه معنی داری وجود داشت، همچنین تفاوت معنی داری بین میزان و منابع استرس شغلی با درد در نواحی کمر، شانه و گردن مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد شیوع اختلالات اسکلتی – عضلانی در مشاغل پراسترس بسیار بالا بوده و درد مزمن و شدیدکارکنان، با ناتوانی شدید وکیفیت زندگی پایین آنها همراه است. بنابراین، برنامه های مداخلاتی برای پیشگیری از اختلالات اسکلتی - عضلانی می بایست بر نیازهای فیزیکی و روانی شاغلین، همچنین مدیریت استرس شغلی متمرکز شوند.
    کلیدواژگان: استرس، درد اسکلتی - عضلانی، کارکنان بیمارستان، بیمارستان ها
  • حسین صمدی میارکلایی *، حمزه صمدی میارکلایی صفحات 80-89
    زمینه و هدف
    امروزه، سازمان های موفق از کارکنان خود انتظار دارند رفتارهایی فراتر از نقش خود انجام دهند. این رفتارهای فرانقشی که در سیستم پاداش، مزایایی برای آن تعریف نشده است، به رفتار شهروندی سازمانی تعبیر می شود. سازمان های مراقبت بهداشتی و درمانی نیز به دلیل ماهیت کاری خود نیازمند چنین کارکنانی با رفتارهای فرانقشی هستند. تحقیق حاضر با هدف تعیین وضعیت رفتار شهروندی در پرستاران انجام شد.
    روش بررسی
    این تحقیق به صورت توصیفی - همبستگی بر روی 96 پرستار شاغل در بیمارستان امام خمینی (ره) شهرستان نور انجام شد. نمونه ها به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل: دو بخش اطلاعات جمعیت شناختی و رفتار شهروندی سازمانی در پنج بعد {نوع دوستی، تواضع، جوانمردی، وظیفه شناسی و ادب (عفت) اجتماعی} بود. داده ها با استفاده از آزمون همبستگی و تحلیل مسیر تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه، آزمون آماری پیرسون، همبستگی معنی داری را میان رفتار شهروندی سازمانی و ابعاد آن در میان پرستاران نشان داد (001/0p<). آزمون مدل معادلات ساختاری نیز نشان داد متغیرهای نوع دوستی (87/0=β)، تواضع (80/0=β)، جوانمردی (63/0=β)، وظیفه شناسی (58/0=β) و ادب (عفت) اجتماعی (96/0=β)، تبیین کننده رفتار شهروندی سازمانی هستند. همچنین وضعیت رفتار شهروندی سازمانی و ابعاد آن در شرایط مطلوبی قرار داشتند (001/0Sig=).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج و اهمیت رفتار شهروندی سازمانی به عنوان رفتار متعالی در سازمان، به مدیران بیمارستانی پیشنهاد می گردد با سیاست ها و برنامه های سازمانی معطوف به رفتار شهروندی سازمانی، وضعیت این متغیر را در سازمان بهبود بخشند.
    کلیدواژگان: بیمارستان ها، پرستاری، رفتار شهروندی سازمانی، سلامت روان
  • داود بلارک *، مهتاب آقاخانی، یوسف مهدوی، علی جغتایی صفحات 90-101
    زمینه و هدف
    بیس فنل Aاز ترکیبات فنل می باشد که حتی در غلظت های بسیار کم برای انسان و محیط زیست، خطرناک و سمی بوده و در فاضلاب های صنعتی به فراوانی یافت می شود. در مطالعه حاضر، حذف بیس فنل A به وسیله زائدات گیاه کلزا بررسی گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، ابتدا زائدات کلزا، جمع آوری و ساقه آنها جداسازی شد، سپس در فور (دمای 105 درجه سانتیگراد، به مدت 24 ساعت)، خشک و با استفاده از الک های استاندارد ASTM، سایزبندی شدند. تغییرات pH، دوز جاذب ، زمان تماس و غلظت بیس فنل مورد بررسی قرار گرفت و غلظت باقی مانده بیس فنل A با استفاده با HPLC آنالیز گردید. داده های تعادلی به وسیله انواع ایزوترم ها و سینتیک های جذب بررسی شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه، سطح ویژه جاذب، 5/52 متر مربع برگرم بود. حداکثر جذب بیس فنل A در pH برابر با 3 و دوز جاذب، 4 گرم برلیتر و زمان تماس، 75 دقیقه به دست آمد. با افزایش غلظت بیس فنل از 200-25 میلی گرم برلیتر، کارایی حذف، از حدود 9/98% به 4/65% کاهش یافت. همچنین نتایج مطالعه جذب، بیشترین همبستگی را با مدل لانگمیر و سنتیک درجه 2 نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه حاضر، از جاذب بیس فنل می توان به عنوان یک جاذب موثر و ارزان قیمت برای تصفیه فاضلاب های صنعتی و یا محلول های آبی حاوی ترکیبات فنلی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: بیس فنل آ، جذب سطحی، روغن کلزا
|
  • Akwan Paymard, Arash Khalili, Mohammad Zoladl, Zahra Zarei, Mostafa Javadi * Pages 1-9
    Background And Objectives
    Suction causes complications, such as tachycardia and hypertension due to stimulation of the sympathetic nervous system or complications, such as bradycardia and hypotension due to vagal nerve stimulation. The aim of the present study was to compare the effect of open endotracheal tube suction with two different sizes of suction catheter on changes of heart rate and blood pressure in patients hospitalized in intensive care unit.
    Methods
    This clinical trial study was performed as a pretest-posttest study using comparative intervention and random sampling. Thirty-six patients hospitalized in intensive care unit of Yasuj Shahid Beheshti Hospital underwent suction with two catheter sizes of 12 and 14. Changes in blood pressure and heart rate (before, during, and 5 and 20 minutes after the suctioning), was recorded. To compare the amount of changes in heart rate and blood pressure at different stages of suction, repeated measures ANOVAwas used.
    Results
    In this study, the heart rate increased more during suction with catheter 14 compared to the catheter 12, and the difference was significant (p=0.000). Increase in heart rate up to 20 min after suction, was higher with larger catheter compared to the smaller catheter, and the difference was significant (p=0.000). Systolic blood pressure increased after suction with large catheter, and the difference was significant (p=0.050). The diastolic blood pressure had the highest increase in 5 min after the suction, but there was no significant difference between the two catheter (p=0.186).
    Conclusion
    The use of small size catheter during suction, causes less increase in heart rate and blood pressure.
    Keywords: Catheters, Suction, Heart rate, Blood pressure, a randomized clinical trial
  • Seyed Jafar Adnani Sadati *, Ali Farahnak, Mohammad Bagher Molaei, Shahram Arsangjang Pages 10-19
    Background And Objectives
    Hydatidosis is caused by larval stage of the cestoda Echinococcus granulosus in humans and domestic animals. Many protoscolicidal agents have been used to treat it. The purpose of this study was to investigate the effect of albendazole and mebendazole on the viability of protoscoleces in vitro.
    Methods
    In this experimental study, after collection of hydatid cyst livers, protoscoleces were aseptically removed and their viability was examined; then, certain volume of protoscoleces was poured into culture medium (RPMI-1640/PBS, pH 7.2) and albendazole and mebendazole solution with final concentration of 1 µg/ml, was added to them. After a certain time interval, in order to determine the significant statistical difference between protoscoleces viability, one-way ANOVA (with bootstrap method) and Tukey post-hoc tests (for comparing two culture media RPMI and PBS), were used.
    Results
    In this study, albendazole was more effective in removing protoscoleces. In the group in which albendazole were used, the viability percentage of protoscoleces reached zero after 35 days, while the viability of protoscoleces in the mebendazole group reached zero after more than 42 days (p
    Conclusion
    The obtained results of this research showed the favorable effect of albendazole on protoscoleces, therefore, it is likely that albendazole can be used as an appropriate drug for elimination of hydatid cyst protoscoleces and for prevention of the relapse of this disease.
    Keywords: Echinococcosis, Hepatic, Protoscolex, Albendazole, Mebandazole, Culture media
  • Asieh Abbassi Daloii *, Seyed Javad Ziaolhagh, Seyed Javad Ziaolhagh, Mojde Fazelniya Pages 20-31
    Background And Objectives
    Regardless of how many periods and how long the androgenic-anabolic steroids have been used, they can cause side effects. The objective of this study was to investigate the effect a 6-week endurance training and using different doses of anabolic steroid boldenone on hematological factors and changes in spleen structure in male Wistar rats.
    Methods
    In this experimental study, 47 male Wistar rats aged 12 weeks, were randomly divided into 7 groups (control, sham, boldenone-1, boldenone-2, endurance training, endurance training溉嵺稧1, endurance training溉嵺稧2). Increasing endurance training program was performed at the speed of 10-30m/min (Vo2max, 75-80%) for 6 weeks and 5 days/week. The drug was injected deeply into the quadriceps and hamstring muscles once a week, on an appointed day. After anesthesia and dissection, the spleen was removed. Finally, the selected microscopic sections, were studied using a light microscope after staining with hematoxylin and eosin. Data were analyzed by dependent t-, one-way ANOVA, and post-hoc LSD tests at α
    Results
    In this study, boldenone supplementation at different doses led to weight gain, non-significant decrease in spleen weight (p=0.297), increase in white blood cells (p=0.041), and increase in hematocrit level (p=0.017). Also, there was a significant difference between the effect of exercise and boldenone consumption on the extent of damage to white pulp, red pulp, and the spleen sinusoidal space (p=0.001).
    Conclusion
    The findings of this study showed it is likely that short-term consumption of boldenone have negative effects on the spleen structure, followed by negative changes in hematological factors.
    Keywords: Endurance training, Boldenone, Hematological factors, Spleen, Rat
  • Sharareh Zeighami Mohammadi *, Esmat Danesh, Parvin Farmani, Manijeh Shakoor, Farzad Fahidy, Behnam Mohseni, Ebrahim Fallah Taherpazir Pages 32-42
    Background And Objectives
    Adherence to low-sodium diet is an important aspect of self-care behaviors, which plays a role in improving the quality of life, and in reducing readmission rate, mortality, and healthcare costs. This study aimed to investigate the correlation between type D personality and adherence to low-sodium diet in patients with systolic heart failure.
    Methods
    This descriptive-correlational study was conducted on 100 patients with heart failure with at least one year history and ejection fraction below 40% hospitalized in the internal ward of Alborz Social Security Hospitals of Karaj and Shahriar in 2013, who were selected by convenience sampling. Demographic characteristics form, type-D personality questionnaire, and adherence to low-sodium diet, were completed by interview. The data were analyzed using descriptive statistics, t-test, ANOVA, and Pearson correlation coefficient.
    Results
    In this study, there was a poor significant positive correlation between adherence to low-sodium diet and dimensions of depression/anxiety (p=0.032), social inhibition (p=0.008), and total score of type D personality (p=0.023).
    Conclusion
    The results of this study showed that heart failure patients with type D personality had lower adherence to low-sodium diet. Hence, screening and evaluation of heart failure patients in terms of type D personality, referring patients for consultation, and use of appropriate therapies, can help to improve adherence to low-sodium diet and quality of life in heart failure patients.
    Keywords: Heart failure_Systolic_Diet_Diet_Sodium-restricted_Personality_Type D personality
  • Mohammad Ebrahim Bahram, Mohammad Javad Pourvaghar * Pages 43-51
    Background And Objectives
    Studies are indicative of negative regulatory role of myostatin in skeletal muscle growth. In the present study, the effect of 10 weeks of resistance training was investigated on serum level of myostatin and body composition in obese adolescents.
    Methods
    In this quasi-experimental study, 16 students of Mohammad Naraghi Technical and Vocational Institute of Kashan with body mass index of 30-35, were purposefully selected and randomly divided into two groups of experimental and control. Resistance training program included 3 sets of 8-10 reps with 50-90% 1RM for 3 days a week. Before starting the training program and 48 h after the last training session, blood samples were taken from all participants. Before and after the training, plasma level of myostatin were measured. Data were analyzed using Kolmogorov-Smirnov, dependent t-, and independent t-tests at significance level of p
    Results
    In this study, 10 weeks of resistance training resulted in a significant decrease in serum level of myostatin (p=0.0001), weight (p=0.015), body mass index (p=0.02), and fat percentage (p=0.0001) in the experimental group as compared to the control group (p
    Conclusion
    According to the findings of the current study, it can be concluded that resistance training-induced changes reduce myostatin level and some anthropometric parameters related to obesity and overweight, which may be effective in the prevention of muscle atrophy and loss of muscle mass, and can play a role as an autocrine mechanism for guiding mechanical load stimuli in response to the growth of skeletal muscle.
    Keywords: Myostatin, Obesity, Resistance training, Body composition
  • Mohammad Abbasi *, Mina Gaeeni, Narges Eskandari Pages 52-60
    Background And Objectives
    Waiting for coronary artery bypass grafting is an unpleasant experience for patients and is associated with physical and psychological problems. The aim of this study was to recognize lived experiences of patients waiting for coronary artery bypass graft.
    Methods
    This qualitative study was conducted using an interpretative phenomenological approach and proposed method of Van Manen. Twelve participants (9 men and 3 women) were purposefully selected with maximum variation from Shahid Beheshti Hospital of Qom city, in 2016. The data of this study were collected through in-depth semi-structured interviews in the period of time between 40 to 70 minutes. The recorded interviews were transcribed verbatim to text, then, the transcribed texts were analyzed using the proposed van Manen’s six-step method.
    Results
    From analysis of participant's statements, concepts, such as sense of panic, fear of death, understanding patients’ collaboration, understanding the importance of heart, decision for heart surgery, and trying to keep calm, were deduced.
    Conclusion
    The participants of this study, from diagnosis of cardiovascular disease until the time of artery bypass grafting, thought that they were at risk for heart attack and death, and in spite of fear of death and sense of panic, they used peer-patients to control these negative experiences. Therefore, the members of health care team, particularly nurses, can provide necessary trainings to help patients from diagnosis time until surgery.
    Keywords: Waiting, Coronary artery bypass, Patients, Qom, Iran
  • Javad Adabi, Shahram Shahraki Zahedani, Mohammad Bokaeian, Hamed Tahmasebi * Pages 61-71
    Background And Objectives
    AmpC beta-lactamases are among cephalosporinases encoded on the chromosomes of many Enterobacteriaceae. In many bacteria, induction of AmpC enzymes can be made at a very high level by numerous mutations. In this study, the prevalence of chromosomal AmpC genes, was investigated in the isolates of Pseudomonas aeruginosa isolated from teaching hospitals in Zahedan city in 2015.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 100 P. aeruginosa isolates were isolated from 391 clinical samples using biochemical and conventional methods. cefoxitin (30μg) disk diffusion method was used to isolate AmpC-producing strains, and multiplex PCR was used to identify chromosomal AmpC genes. ESBL containing strains was assessed using ceftazidime (30μg) and cefotaxime/clavulanic acid (30μg/10μg) disk diffusion tests. Data analysis was performed using χ2 test.
    Results
    In primary phenotypic screening, out of 100 P. aeruginosa isolated, 88 isolates were ESBL producers and 20 isolates (20%) were AmpC beta-lactamase producers. Among 20 phenotypically identified AmpC producing isolates, 19 isolates (95%) had FOX gene, 7 isolates (35%) had EBC gene, 4 isolates (20%) had ACC gene, and 15 isolates isolates (75%) had DHA gene, which were detected by multiPlex PCR assay.
    Conclusion
    The results of the present study indicated that the presence of AmpC leads to resistance of bacteria to many cephalosporins. Also, use of multiplex PCR yields the best results in the group identification of these genes.
    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, AmpC beta-lactamases, Beta-lactam resistance, Drug resistance
  • Shahnaz Tabatabaei, Reza Khani Jazani, Amir Kavousi Dolanghar, Khalil Rostami, Zahra Najafi * Pages 72-79
    Background And Objectives
    Occupational musculoskeletal injuries are among the greatest problems of staff occupational health. Job stress is one of the important causes of musculoskeletal disorders. The purpose of this study was to investigate the relationship between rate and sources of job stress with low back, shoulder, and neck pains in the staff of one hospital in Tehran city.
    Methods
    This research was conducted as a descriptive-analytical study on 264 individuals (out of 700 individuals) of the staff of one hospital in Tehran city (2014). The samples were selected randomly. To collect the data, personal-occupational information, rate and sources of job stress, and Music questionnaires, were used, which had appropriate reliability and validity. Data analysis was performed using t-test.
    Results
    In this study, the mean occupational stress among the staff was 20.55 and a majority of subjects (66.7%), were compatible in terms of stress levels. The frequency of low back pain was more than other parts of the body. Half (48.9%) of the staff suffered from low back pain and the remaining (26.1%) suffered from shoulder pain and 25% had neck pain. There was a significant relationship between rate and sources of job stress. Also, there was a significant difference between rate and sources of job stress with low back, shoulder, and neck pains.
    Conclusion
    The results of this study indicated that the prevalence of musculoskeletal disorders is very high in stressful jobs, and chronic and severe pain in the staff is associated with severe disability and low quality of life. Therefore, intervention programs for the prevention of musculoskeletal disorders, should be focused on physical and psychological needs of employees as well as job stress management.
    Keywords: Stress, Musculoskeletal pain, Hospitals, Personnel
  • Hossein Samadi *, Hamzeh Samadi Pages 80-89
    Background And Objectives
    Nowadays, successful organizations expect their employees to behave beyond their own roles. No benefits have been defined in reward system for these extra-role behaviors that are interpreted as organizational citizenship behavior. Medical and Healthcare organizations, due to the nature of their work, require such employees with extra-role behaviors. The present research was conducted with the purpose of determining the status of citizenship behavior in nurses.
    Methods
    This descriptive-correlational study was performed on 96 nurses working in Imam Khomeini Hospital of Noor city. Samples were selected using simple random sampling method. Data gathering tool included two parts: demographic information and Organizational Citizenship Behavior in five dimensions {altruism, courtesy, sportsmanship, conscience, and civic virtue}. The data were analyzed using correlation test and path analysis.
    Results
    In this study, Pearson statistical test showed a significant correlation between organizational citizenship behavior and its dimensions among nurses (p
    Conclusion
    According to the results and importance of organizational citizenship behavior as the excellent behavior in organization, it is suggested to hospital administrators to improve the status of this variable in the organization using organizational policies and programs focusing on organizational citizenship behavior.
    Keywords: Hospitals, Nursing, Organizational citizenship behavior, Mental health
  • Davoud Balarak *, Mahtab Aghakhani, Yousef Mahdavi, Ali Joghataei Pages 90-101
    Background And Objectives
    Bisphenol A is a phenolic compound, which even in low concentration, is harmful and toxic for human and environment and is abundantly found in industrial effluents. In the present study, the removal of bisphenol A by Canola wastes, was investigated.
    Methods
    In this experimental study, first canola waste was collected and their stem was removed, and then were dried in fur (105°C for 24h) and were sized using ASTM. The changes of pH, adsorbent dosage, contact time, and bisphenol A concentration, were assessed and the remaining concentration of bisphenol A was analyzed using HPLC. Equilibrium data were investigated by various types of adsorption isotherms and kinetics.
    Results
    In this study, the specific surface area of adsorbent was 52.5m2/g. The maximum absorption of bisphenol A was obtained at pH=3, adsorbent dosage was 4g/L and contact time was 75 min. The bisphenol A removal efficiency decreased from 98.9% to 65.4% with increasing concentrations of bisphenol A from 25 to 200mg/L. Also, the results of adsorption study showed the highest correlation with the Langmuir isotherm and pseudo second-order kinetic model.
    Conclusion
    According to the results of the current study, bisphenol adsorbent can be used as an effective and low-cost adsorbent to treat the industrial wastewater and/or aqueous solution containing phenolic compounds.
    Keywords: Bisphenol A, Adsorption, Canola oil