فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
سال یازدهم شماره 12 (پیاپی 71، اسفند 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/07
  • تعداد عناوین: 15
|
  • علیشا اکیا، رویا چگنه لرستانی *، اعظم الهی صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    یکی از مهم ترین مکانیسم های مقاومت به کینولون ها در اشرشیاکلی، فعالیت پمپ ترشحی AcrAB است. در این مطالعه فراوانی ژن های acrA، acrB و اثر پمپ برون ریز برروی مقاومت به سیپروفلوکساسین در جدایه های اشرشیاکلی مولد بتالاکتامازهای طیف گسترده (ESBL) بررسی گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی بر روی 66 نمونه اشرشیاکلی مولد ESBL جداشده از نمونه ادرار بیماران سرپایی مراجعه کننده به 2 مرکز پزشکی در شهر کرمانشاه انجام شد. حساسیت آنتی بیوتیکی جدایه ها به 10 آنتی بیوتیک رایج با روش استاندارد دیسک دیفیوژن (طبق راهنمای CLSI) انجام گرفت. ژن های acrA و acrB با روش PCR در جدایه های مقاوم به سیپروفلوکساسین مشخص شدند. اثر مهارکننده پمپ های برون ریز باکتریایی (Carbonyl Cyanide m-Chlorophenylhydrazone، CCCP)، با غلظت نهایی 25 میکروگرم برمیلی لیتر روی حداقل غلظت مهار کننده (MIC) جدایه های مقاوم به سیپروفلوکساسین با روش آگار دایلوشن ارزیابی گردید. داده ها با استفاده از آزمون کای دو تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 66 جدایه، 45 جدایه (1/68%) به سیپروفلوکساسین مقاوم بودند. در تمام جدایه های اشرشیاکلی، هر دو ژن acrA و acrB مقاوم به سیپروفلوکساسین یافت شد. اثر CCCP روی مقاومت جدایه ها به سیپروفلوکساسین منجر به کاهش حداقل غلظت مهار کننده، تنها در 7 جدایه (5/15%) گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد باوجود بالا بودن میزان مقاومت به سیپروفلوکساسین و حضور هر دو ژن acrA و acrB در اکثر جدایه های اشرشیاکلی، فعالیت پمپ برون ریز در درصد کمی از جدایه ها وجود دارد؛ بنابراین، پمپ های برون ریز در ایجاد مقاومت به سیپروفلوکساسین در اشرشیاکلی نقش کوچکی ایفا می کنند.
    کلیدواژگان: اشرشیاکلی، مقاومت دارویی میکروبی، سیپروفلوکساسین
  • مانی مفیدی، محمدرضا یاسین زاده، فرزاد سینا، مهدی رضایی، پیمان حافظی مقدم، سعید عباسی، بابک مهشیدفر، داوود فارسی، عباس حسنی * صفحات 10-16
    زمینه و اهداف
    تشنج از دلایل مهم مراجعه به اورژانس است که گاه نشان از صدمه جدی به پارانشیم مغز می دهد. از آنجا که در بیماران بدون سابقه، آگاهی از سیر میان مدت بیماری به تشخیص کمک می کند، در این مطالعه شناخت پیش آگهی 6 ماهه بدون مصرف داروی بیماران، پس از نخستین حمله تشنج بررسی گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مشاهده ای کوهورت بود. حجم نمونه را تعداد 125 بیمار که با نخستین حمله تشنج به اورژانس بیمارستان رسول اکرم (ص) مراجعه و ترومای اخیر سر و سابقه مصرف اخیر ضدانعقادها، الکل، مواد مخدر و روانگردان ها را نداشتند، تشکیل می داد. روش نمونه گیری به صورت متوالی انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون های آمار تحلیلی مجذور کای، تی تست مستقل و رگرسیون لجستیک آنالیز شدند. سطح معنی داری، 05/0>p در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در طی پیگیری 6 ماهه، 4/30% بیماران دچار تشنج مجدد شدند. در میان مراجعه کنندگان اولیه به اورژانس با نخستین حمله تشنج، تعداد مردان به طور معنی دار بیشتر از زنان بود. همچنین اختلاف معنی داری میان دو جنس و سابقه فامیلی یا تشنج مجدد در دوره پیگیری مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد عواملی همچون جنسیت، وجود Status_epilepticus و دارا بودن سابقه تشنج در فامیل درجه یک می توانند به عنوان عوامل خطر بروز تشنج مجدد در دوره 6 ماهه پس از نخستین تشنج بدون دریافت دارو مطرح شوند. بنابراین، با درنظر گرفتن این متغیرها و درمان مناسب، میزان بروز تشنج پس از ترخیص از بیمارستان به طور قابل توجه ای کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: تشنج، پیش آگهی شش ماهه، عوامل خطر، داروهای ضدتشنج
  • حسین سلطانی، مجتبی صلوتی *، رسول شکری صفحات 17-24
    زمینه و هدف
    کاندیدا یک جنس از مخمرها و شایع ترین عامل عفونت های قارچی در دنیای پزشکی محسوب می شود. در این تحقیق خاصیت ضد قارچی نانوذرات نقره، مس و ترکیب آن ها با یکدیگر و با آمفوتریسین B، به منظور تولید یک داروی ضد میکروبی موثر برعلیه عفونت های ناشی از کاندیدا آلبیکنس بررسی گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، حداقل غلظت مهارکننده رشد (MIC) و حداقل غلظت کشنده قارچ (MFC) برای نانوذرات نقره، مس و ترکیب آن ها با یکدیگر و با آمفوتریسین B براساس روش مایکرودایلوشن انجام شد. سپس اثر ضدقارچی آن ها در مدل موشی آلوده بررسی گردید.
    یافته ها
    MIC و MFC نانوذرات نقره برای کاندیدا آلبیکنس به ترتیب ppm8 و ppm50/15، نانوذرات مس برای کاندیدا آلبیکنس به ترتیب ppm50/62 و ppm125 و ترکیب نانوذرات مس و نقره بر روی کاندیدا آلبیکنس ppm31 و ppm50/62 بود. MIC و MFC ترکیب نانوذرات نقره با آمفوتریسین B بر روی کاندیدا آلبیکنس، ppm50/15 وppm 31 و ترکیب نانوذرات مس و آمفوتریسین B بر روی کاندیدا آلبیکنس، ppm8 وppm 5/15 به دست آمد. مطالعه مدل موشی، اثر ضد قارچی نانوذرات برعلیه عفونت ناشی از کاندیدا آلبیکنس را تایید کرد؛ به طوری که نانوذرات نقره، مس و ترکیب آن ها، دارای بیشترین اثر ضدقارچی و ترکیب نانوذرات نقره یا نانوذرات مس با آمفوتریسین B دارای کمترین اثر ضدقارچی در مدل حیوانی بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد نانوذرات نقره، مس و ترکیب آن ها، دارای اثر ضدمیکروبی بیشتری نسبت به ضدقارچ آمفوتریسین B می باشد.
    کلیدواژگان: کاندیدا آلبیکنس، داروهای ضدقارچی، نانوذرات، آمفوتریسین B
  • علی برزگری، شادمهر میردار * صفحات 25-34
    زمینه و هدف
    دخانیات حاوی مواد سرطان زا، ازجمله NNK با تحریک بیان VEGF در القای سرطان ریه نقش دارند. هدف مطالعه حاضر بررسی تغییرات سطوح استراحتی VEGF بافت ریه رت های در معرض نیتروز آمین کتون مشتق از تنباکو در پی 12 هفته تمرین هوازی شنای زیربیشینه بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 46 سر موش صحرایی بالغ نژاد ویستار به صورت تصادفی به پنج گروه شامل: گروه تمرین، تمرین+NNK، NNK، حلال و کنترل تقسیم شدند. گروه های تحت القای NNK به صورت زیرجلدی، یک بار در هفته و به میزان 5/12 میلی گرم برکیلوگرم وزن بدن در طی 12 هفته، NNK دریافت کردند. گروه های تمرین نیز به مدت 12 هفته به شنای زیربیشینه پرداختند. مقادیر سطوح VEGF در بافت هموژنیزه شده ریه با روش ELISA اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون واریانس یک طرفه و توکی در سطح معنی داری، 05/0≥p تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه، یک دوره برنامه تمرینی شنا سبب کاهش معنی دار سطوح VEGF بافت ریه نسبت به گروه های کنترل (039/0=p) و NNK (001/0≥p) شد. همچنین در سطوح VEGF گروه تمرین+NNK نسبت به گروه NNK (001/0≥p)، کاهش معنی داری مشاهده گردید. علاوه بر این، در گروه NNK، سطوح VEGF نسبت به گروه های تمرین (001/0≥p)، تمرین+NNK (001/0≥p) و حلال (001/0≥p)، افزایش معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    به طورکلی می توان نتیجه گرفت تمرین ورزشی منظم هوازی زیربیشینه، در مهار آثار التهابی ریه ناشی از القای NNK با کاهش میزان فعالیت VEGF، نقش موثری دارد.
    کلیدواژگان: شنا، فاکتور رشد اندوتلیال عروقی آ، نیتروزآمین، کتون ها، نیکوتین
  • خانم سمیرا مخلصی *، آقا سیامک محبی، خانم فاطمه مومن زاده صفحات 35-42
    زمینه و هدف
    با توجه به اینکه در بسیاری از موارد عقاید و نگرش های نادرست، عدم آگاهی و ترس از زایمان طبیعی نوع زایمان را تعیین می کند، این پژوهش با هدف ارزشیابی تاثیر کلاسهای آمادگی زایمان بر آگاهی و نگرش نسبت به نوع زایمان انجام گردیده است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مداخله ای بود. 160 مادر باردار مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر قم وارد مطالعه شدند و در دو گروه شرکت کننده در کلاسهای آمادگی زایمان و گروه مراقبتهای روتین بارداری قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده شامل پرسشنامه دموگرافیک، پرسشنامه نگرش نسبت به نوع زایمان و پرسشنامه محقق ساخته بررسی آگاهی نسبت به نوع زایمان بود. این پرسشنامه در سه مرحله در هر دو گروه تکمیل شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار spss نسخه 16 در سطح معنی داری کمتر از 05/0 استفاده گردید.
    یافته ها
    آزمون T مستقل نشان داد نمره آگاهی و نگرش قبل از مداخله، بین دو گروه آزمون و کنترل اختلاف معنی داری ندارد. اما بلافاصله بعد از مداخله و نیز پس از زایمان نمره نگرش و نمره آگاهی بین دو گروه اختلاف معنی داری داشت. همچنین نتایج آزمون آنالیزواریانس با مشاهدات تکراری نشان داد که بین میانگین نمره نگرش و میانگین نمره آگاهی در گروه آزمون قبل، بلافاصله بعد از آموزش و پس از زایمان اختلاف معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که آموزشهای ارائه شده در کلاسهای آمادگی زایمان می تواند باعث ارتقا سطح آگاهی و نگرش نسبت به نوع زایمان بشود.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، بارداری، روش زایمان
  • زهرا سیمی، محسن مخلوق *، خدیجه جمالی، ندا قاسمی صفحات 43-51
    زمینه و هدف
    سلامت روان در بیماران دیابتی، متاثر از عوامل روان شناختی و اجتماعی است. سبک های دلبستگی و مکانیسم های دفاعی نیز به دلیل نقش بنیادی در نحوه هدایت چالش ها و موضوعات متعدد درون شخصی و بین شخصی، حایز اهمیت است. این مطالعه با هدف بررسی همبستگی بین سبک های دلبستگی و مکانیسم های دفاعی با سلامت روان در بیماران دیابتی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی - همبستگی (تحلیلی) بود. جامعه آماری را تمامی بیماران دیابتی نوع 1 (سن 55 -30 سال) مراجعه کننده به مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم بوشهر )سال 1393-1392) تشکیل می دادند. با استفاده از نمونه گیری در دسترس، 100 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل: پرسشنامه DASS-21، مکانیسم های دفاعی Andrews و همکاران، پرسشنامه سبک های دلبستگی بزرگسالان و فرم اطلاعات دموگرافیک بود. داده ها به کمک ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره گام به گام تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین سبک دلبستگی اجتنابی و دو سوگرا با سلامت روان بیماران دیابتی، همبستگی منفی و معنی داری وجود داشت (001/0>p). همچنین بین سبک دلبستگی ایمن با سلامت روان بیماران دیابتی، همبستگی مثبت و معنی داری مشاهده شد (001/0>p). بین مکانیسم دفاعی رشدیافته با سلامت روان بیماران دیابتی، همبستگی مثبت و معنی دار بود (001/0>p). بین مکانیسم دفاعی رشدنیافته و روان آزرده با سلامت روان بیماران دیابتی نیز همبستگی منفی و معنی داری وجود داشت (001/0>p).
    نتیجه گیری
    افراد دیابتی که از سبک های دلبستگی ایمن و از مکانیسم های دفاعی رشدیافته استفاده می کنند، از سلامت روان مطلوب تری برخوردارند.
    کلیدواژگان: سبک های دلبستگی، روانشناسی، سلامت روان، دیابت ملیتوس نوع 1
  • علی هاشمی *، ثمین جابری، عارف شریعتی، زهره قلاوند، فرحنوش دوستدار، نرجس بستان قدیری، سعید شمس، نیلوفر مسعودی، الهام عباسی صفحات 52-60
    زمینه و هدف
    ظهور سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک باکتری استافیلوکوکوس اورئوس، چالش بزرگی در درمان عفونت های ناشی از این باکتری ایجاد کرده و مقاومت القایی به کلیندامایسین نیز موجب نقص درمان شده است. این مطالعه با هدف شناسایی مقاومت القایی به کلیندامایسین در سویه های استافیلوکوکوس اورئوس جداشده از بیماران بستری در بیمارستان های شهر تهران صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش توصیفی بر روی 80 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس جداشده از بیماران بستری در بیمارستان های شهر تهران انجام شد. حساسیت ایزوله ها به آنتی بیوتیک های مختلف با روش دیسک دیفیوژن بررسی گردید. مقاومت القایی سویه ها به کلیندامایسین با استفاده از D-Zone Test صورت گرفت. وجود ژن های ermA، ermB، ermC با PCR Multiplex ارزیابی شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، از بین80 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس، 70% سویه ها به اریترومایسین و 45% به کلیندامایسین مقاوم بودند. با استفاده از تست D-Zone، 15 نمونه، مثبت گزارش شد. در بین 80 ایزوله، ژن های ermA، ermB، ermC به ترتیب در (10%) 8، (5/7%) 6 و (5%) 4 سویه مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، شیوع مقاومت آنتی بیوتیکی، موجب نگرانی است؛ از این رو برای کنترل عفونت و جلوگیری از گسترش باکتری های مقاوم به دارو، نیاز به مدیریت دقیق در تجویز دارو و شناسایی ایزوله های مقاوم می باشد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوک اورئوس، کلیندامایسین، اریترومایسین، مقاومت القایی
  • کریم عبدالمحمدی *، آقای فرهاد غدیری، نیلوفرالسادات سیدپورمند، محمدرضا فلسفی نژاد صفحات 61-67
    زمینه و هدف
    از آنجا که جسمانی کردن، رویکردی تک بعدی است و استفاده از پرسشنامه های طولانی، کاربرد بالینی و پژوهشی مناسبی ندارد؛ بنابراین معرفی پرسشنامه های کوتاه، الزامی به نظر می رسد. پرسشنامه جسمانی کردن (15PHQ-)، ابزار خودسنجی کوتاهی برای سنجش نشانگان جسمانی کردن در گروه بالینی و غیربالینی می باشد. این پژوهش با هدف اعتبار سنجی پرسشنامه 15PHQ- در دانشجویان دانشگاه های تبریز انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه زمینه یابی مقطعی، 360 دانشجو به روش نمونه گیری طبقه ای در سال 1392، انتخاب و با پرسشنامه جسمانی کردن 15PHQ- و مقیاس جسمانی کردن 90SCL- مورد آزمون قرار گرفتند. روایی همزمان با اجرای همزمان مقیاس جسمانی کردن90 SCL- سنجیده شد.
    یافته ها
    ضریب همبستگی نمرات (15PHQ-) و90SCL- برابر 77/0 و معنی دار بود (001/0p=). همسانی درونی مقیاس با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ، 76/0 محاسبه گردید.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، در جمعیت ایرانی، پرسشنامه جسمانی کردن (15PHQ-) ابزار مناسب و کوتاهی برای غربالگری در پژوهش های مرتبط جسمانی کردن می باشد.
    کلیدواژگان: اختلالات روانی با علائم جسمانی، اختلالات روانی، مطالعات اعتبارسنجی
  • حسن وحیدی امامی، راضیه نظری *، محمد سلیمانی صفحات 68-75
    زمینه و هدف
    اسینتوباکتر بومانی به عنوان عامل عفونت های بیمارستانی در بیماران بستری، به خصوص بخش مراقبت های ویژه شناخته شده است. انواع مختلف بتالاکتامازهای وسیع الطیف (ESBL)، مسئول مقاومت به آنتی بیوتیک های بتالاکتام در مکان های مختلف جهان هستند. هدف از این مطالعه بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه های اسینتوباکتر بومانی و فراوانی سویه های مولد بتالاکتاماز وسیع الطیف تیپ PER جداشده از بیماران بستری در بیمارستان بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی - مقطعی، 108 جدایه اسینتوباکتر بومانی از مهرماه سال 1393-1392 در استان قم بررسی شد. الگوی مقاومت آنتی بیوتیک جدایه ها با استفاده از روش انتشار دیسک Disk diffusion)) و حداقل غلظت بازدارندگی آنتی بیوتیک سفتازیدیم در جدایه ها با روش میکرودایلوشن مورد بررسی قرار گرفت. تولید بتالاکتامازها وسیع الطیف در جدایه ها با روش دبل دیسک سینرژی و حضور ژن بتالاکتامازی تیپ PER با روش PCR تعیین شد.
    یافته ها
    نتایج بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی نشان داد بیشترین مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک آزترونام (7/99%)، سفوتاکسیم (1/98%) و کمترین مقاومت نسبت به کلیستین (1/11%) و پلی میکسین B (9/0%) بوده است. حداقل غلظت بازدارندگی سفتازیدیم در 86% از جدایه ها، بالاتر از 128 میکروگرم برمیلی لیتر بود. در میان جدایه های مقاوم به سفتازیدیم؛ تعداد 23 جدایه (3/21%)، مولد بتالاکتاماز وسیع الطیف به روش فنوتیپی و تعداد 19 جدایه (6/17%) دارای ژن بتالاکتامازی تیپ بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد شیوع جدایه های اسینتوباکتر بومانی مولد بتالاکتاماز های وسیع الطیف می تواند مشکلات جدی ایجاد کند؛ لذا شناسایی سریع آنها جهت کنترل انتشار ژن های بتالاکتامازی ضروری است.
    کلیدواژگان: اسینتوباکتر بومانی، بتالاکتاماز، بتالاکتامازی پی ای آر
  • علی قجری *، علیرضا لطیفی، مریم نیتی، انسیه لطفعلی صفحات 76-83
    زمینه و هدف
    چشمه های آب گرم یکی از مکان های درمانی است، واستخرهای آب گرم به عنوان ناقل بیماری های قارچی می توانند در انتقال بیماری نقش مهمی ایفا کنند. هدف از مطالعه حاضر بررسی قارچ ها (ساپروفیت و درماتوفیت) ازاستخرها و چشمه های آب گرم شهرستان محلات بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، تعداد 87 نمونه از مکان هایی شامل: 5 چشمه، 24استخر و حوضچه آب گرم، نمونه گیری شد. نمونه ها پس از فیلتراسیون، در دو محیط کشت (سابورو دکستروز آگار با کلرامفنیکل، سابورو دکستروز آگار با کلرامفنیکل و سیکلوهگزاماید) قرار داده شدند، سپس به مدت 3-1 هفته در دمای 25 درجه سانتیگراد انکوبه شدند. قارچ های رشد یافته از نظر ماکروسکوپی و میکروسکوپی مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 87 نمونه جمع آوری شده، 23 نمونه (43/26%) از نظر قارچی مثبت بود. از 353 کلنی نهایی، 150 کلنی (49/42%) و 203 کلنی (50/57%) به ترتیب قارچ رشته ای و مخمر بودند. قارچ های شناسایی شده به ترتیب از 125 کلنی (41/35%) رودوتورولا، 101 کلنی (61/28%) پنی سیلیوم، 78 کلنی (09/22%) کاندیدا، 30 کلنی (49/8%) آسپرژیلوس نایجر، 8 کلنی (26/2%) آسپرژیلوس فلاووس، 3 کلنی (84/0%) آسپرژیلوس فومیگاتوس، 3 کلنی (84/0%) کلادوسپوریوم، 2 کلنی (56/0%) آلترناریا، 1 کلنی (28/0%) فوزاریوم، 1 کلنی (28/0%) ژئوتریکوم، 1 کلنی (28/0%) کپک سیاه تشکیل می شدند. قارچ درماتوفیتی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، حضور قارچ های پاتوژن در آب می تواند موجب بروز خطراتی برای سلامتی انسان شود. در این مطالعه بیشترین قارچ های شناسایی شده به ترتیب شامل: رودوتورولا، پنی سیلیوم، کاندیدا و آسپرژیلوس بود. همچنین تعدادی از چشمه ها،استخرها و حوضچه های آب گرم به دلیل عدم حفاظت مناسب و تماس مستقیم با محیط خارج، به قارچ های ساپروفیت آلوده بودند.
    کلیدواژگان: قارچ ها، آلودگی آب، بیماری های دستگاه تنفسی، چشمه های آب گرم
  • امین بهارشاهی، علیرضا کیخسروی، خانم نسرین زندی دشت بیاض، محمودرضا بهروان * صفحات 84-91
    زمینه و هدف
    لیشمانیازیس به عنوان یک بیماری زئونوز، در اغلب نقاط جهان به یکی از اشکال جلدی، احشایی و یا جلدی - مخاطی بروز می کند. عامل این بیماری تک یاخته ای از جنس لیشمانیا است که عموما به وسیله گونه های پشه خاکی منتقل می شود. از آنجا که تبیین یک استراتژی کنترلی موثر در بیماری های ناقل زاد، مستلزم شناخت فون ناقلین آنها می باشد، مطالعه حاضر با هدف تعیین فون ناقلین لیشمانیازیس در شهرستان خوسف انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، صید پشه خاکی ها از اردیبهشت ماه سال 1394 شروع و تا مهرماه سال 1394 ادامه داشت. از نقاط مختلف شهرستان خوسف با استفاده از تله چسبان اقدام به صید پشه خاکی ها شد، سپس نمونه های ماده صیدشده مونته شده و با استفاده از کلیدهای معتبر تعیین گونه شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه، از مجموع 370 نمونه پشه خاکی جمع آوری شده، 238 پشه خاکی مربوط به مناطق حیوانی و 132 پشه خاکی مربوط به مناطق انسانی بود. از مجموع 115 پشه خاکی ماده؛ Phlebotomus sergenti با فراوانی 82/27% و Sergentomyia dentata با فراوانی 78/34%، گونه غالب منطقه گزارش شدند.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این مطالعه، گونه غالب این منطقه جزء ناقلین بیماری لیشمانیازیس جلدی نوع شهری بوده و با توجه به حضور انگل لیشمانیا تروپیکا در منطقه، سیستم بهداشتی این شهرستان باید مراقبت های لازم در جهت کنترل بیماری لیشمانیازیس جلدی را مدنظر قرار دهد.
    کلیدواژگان: پشه خاکی، ناقل، لیشمانیا، لیشمانیازیس جلدی، خوسف، ایران
  • فرهاد اصغری، رضا قاسمی جوبنه، هادی سلیمی * صفحات 92-102
    زمینه و هدف
    یکی از عوامل تنش زا در انسان، محیط کاری است. درصورت عدم برخورداری از مهارت های لازم، افراد ممکن است درگیر فرسودگی شغلی شوند. هدف از پژوهش حاضر تعیین همبستگی بین توانمندی روان شناختی و فرسودگی شغلی با نقش واسطه ای استرس ادراک شده در پرستاران بود.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش توصیفی از نوع همبستگی بر روی 254 پرستار از بیمارستان های شهر رشت در سال 1393 انجام شد. نمونه ها به روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی، انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل: پرسشنامه های فرسودگی شغلی مازلاک، استرس ادراک شده کوهن و توانمندسازی روان شناختی اسپریتزر بود. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون و تحلیل مسیر آنالیز شدند.
    یافته ها
    نتایج آزمون همبستگی نشان داد بین توانمندی روان شناختی و استرس ادراک شده با فرسودگی شغلی به ترتیب با ضریب همبستگی 53/0- و 67/0، همچنین بین توانمندی روان شناختی و استرس ادراک شده با ضریب همبستگی 56/0-، همبستگی معنی دار وجود دارد (01/0>p). براساس نتایج رگرسیون، توانمندی روان شناختی توانست 29% از واریانس فرسودگی شغلی و 32% از واریانس استرس ادراک شده را پیش بینی کند. نتایج تحلیل مسیر نشان داد توانمندی روان شناختی به صورت غیرمستقیم، با نقش واسطه ای استرس ادراک شده می تواند 54% از واریانس فرسودگی شغلی را تبیین کند.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، توانمندی روان شناختی در کاهش استرس ادراک شده و فرسودگی شغلی در پرستاران موثر است. بنابراین، پیشنهاد می شود دوره های آموزشی مبتنی بر افزایش توانمندی روان شناختی برای پرستاران برگزار گردد.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، استرس، روانشناختی، توانمندی روان شناختی، پرستاران
  • سمیرا بختیارنژاد، محمد فلاح، امیرحسین مقصود، دارا دستان، محمد متینی * صفحات 103-111
    زمینه و هدف
    تریکومونیازیس، یکی از عفونت های شایع منتقل شونده از طریق جنسی در سراسر جهان است، که از عوامل واژینیت در زنان نیز محسوب می شود. این تحقیق به عنوان اولین مطالعه تعیین شیوع تریکومونیازیس در شهر کرج صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه بر روی 967 زن مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر کرج در سال 1395انجام شد. به منظور تشخیص تریکومونیازیس در زنان، از نمونه ترشح واژن و از روش گسترش مرطوب، رنگ آمیزی گرم و کشت در محیط دورسه استفاده گردید. همچنین تشخیص واژینیت کاندیدیایی و باکتریایی براساس بررسی گسترش مستقیم رنگ آمیزی شده صورت گرفت.
    یافته ها
    از 967 نفر، 11 نفر (1/1%) از نظر تریکومونیازیس، مثبت تشخیص داده شدند. یک نمونه (1/0%) با روش رنگ آمیزی گرم، 5 نمونه (5/0%) با روش گسترش مرطوب و 11 نمونه (1/1%) با روش کشت، مثبت شدند. بیشترین درصد افراد آلوده به تریکومونیازیس (6/1%) در گروه سنی 44-35 سال و در گروه افراد با تحصیلات ابتدایی (2/3%) قرار داشتند. در این مطالعه، ارتباط بین تریکومونیازیس و میزان تحصیلات افراد شرکت کننده از نظر آماری معنی دار بود (003/0=p). بیشترین علائم بالینی مشاهده شده در افراد آلوده به تریکومونیازیس، ترشح و خارش واژن (90%) گزارش شد. میزان شیوع واژینیت کاندیدیایی و باکتریایی نیز به ترتیب 11% و 5/14% به دست آمد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد میزان شیوع تریکومونیازیس در جمعیت مورد بررسی، نسبتا پایین بوده است، اما با توجه به اهمیت عفونت های جنسی در جامعه، به کارگیری راهکارهای بهداشتی مناسب جهت ارتقای سطح بهداشت عمومی، به منظور کنترل این گروه از عفونت ها ضروری است.
    کلیدواژگان: شیوع، تریکوموناس واژینالیس، واژینیت، کرج، ایران
  • جواد عباس زاده، مریم شابرم *، محمد دخیلی، بهزاد رستم نسل صفحات 112-117
    زمینه و هدف

    فرم آندوتریکس کچلی سر، یکی از انواع عفونت های درماتوفیتی مو و پوست سر بوده که در پسربچه ها، به خصوص گروه سنی 11-6 سال شیوع بیشتری دارد. نکته حایز اهمیت اینکه، گزارش این مورد عفونی در سالیان اخیر با توجه به رشد شاخص های بهداشتی شهرنشینی، کاهش قابل توجه ای نشان داده است؛ به طوری که جزء موارد نادر تلقی می گردد.
    معرفی مورد: مورد پسر بچه سه ساله ای است که با علائم بالینی ریزش مو، موهای شکسته و خال های سیاه در کف سر توام با التهاب، قرمزی، شوره و خارش در محل های ضایعه از طریق پزشک معالج در آبان ماه سال 1395 به آزمایشگاه این مرکز درمانی ارجاع داده شد. طبق نظر پزشک معالج، آزمایش های تشخیصی قارچ شناسی (مستقیم و کشت) انجام گرفت. با انجام آزمایش مستقیم و آرتروکنیدی داخل مو، کچلی سر از نوع آندوتریکس و از طریق کشت، عامل بیماری ترایکوفایتون ویولاسئوم تشخیص داده شد. گزارش این مورد کمیاب، با توجه به احتمال آلودگی و سرایت در مهدکودک، می تواند هشداری در جهت شیوع عفونت های قارچی خطرناک در سطح جوامع شهری، به خصوص مدارس و مهدکودک ها باشد.

    کلیدواژگان: کچلی سر، ترایکوفایتون، مایکوزها، قم، ایران
  • مرضیه رئیسی، هدی احمری طهران، ساره باکویی، ناهید مهران، زهرا عابدینی، سعیده حیدری * صفحات 118-127
    زمینه و هدف
    حمایت، مشاوره و راهنمایی دانشجویان در طول دوره تحصیل، یکی از مهم ترین وظایف دانشگاه ها می باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی حیطه های کاری استاد مشاور از دیدگاه اساتید مشاور دانشگاه علوم پزشکی قم صورت گرفت.
    روش بررسی
    این پژوهش به روش توصیفی – مقطعی بر روی 37 استاد مشاور که با روش سرشماری انتخاب شده بودند، انجام شد. جهت تعیین دیدگاه اساتید مشاور نسبت به حیطه های کاری استاد مشاور، از پرسشنامه محقق ساخته استفاده گردید. داده ها به کمک ضریب همبستگی پیرسون، آزمون تی مستقل، واریانس و توکی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره کلی حیطه های آگاهی استاد مشاور از وظایف مشاوره و راهنمایی تحصیلی دانشجو، 7/3±9/30 و میزان موافقت اساتید از حیطه های کاری استاد مشاور، 6/19±76 تعیین شد. بیشترین رضایت اساتید از وظایف استاد مشاوری، در حیطه بررسی وضعیت تحصیلی دانشجو و رفع مشکلات آموزشی وی (4/59%) بود. میانگین نمره کلی نگرش اساتید راهنما نسبت به مشاوره و راهنمایی تحصیلی، 6/12±108 و نمره کلی نظرات اساتید مشاور درباره وضعیت موجود مشاوره و راهنمایی تحصیلی در دانشگاه علوم پزشکی قم، 8/5±8/39 به دست آمد. اکثریت اساتید (60%)، رضایت کلی خویش را از وضعیت موجود مشاوره و راهنمایی تحصیلی در دانشگاه علوم پزشکی قم به صورت متوسط بیان کردند.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد اساتید مشاور، عملکرد خود را در حد نسبتا مطلوب ارزیابی می کنند و آگاهی و نگرشی مثبت نسبت به وظایف استاد مشاور دارند؛ بنابراین، اطلاع رسانی و آموزش مستمر اساتید درخصوص مشاوره و راهنمایی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: مشاوره تحصیلی، مشاوره، دیدگاه، دانشگاه
|
  • Alisha Akya, Roya Chegenelorestani *, Azam Elahi Pages 1-9
    Background And Objectives
    One of the important mechanisms of resistance to fluoroquinolones in Escherichia coli, is AcrAB efflux pumps activity. In this study, the frequency of acrA and acrB genes and the effect of efflux pumps on the ciprofloxacin resistance in isolates of extended-spectrum beta-lactamase (ESBL) producing E. coli, were investigated.
    Methods
    This experimental study was performed on 66 ESBL producing E.­coli strains isolated from urine sample of outpatients referred to two medical centers in Kermanshah city. Antibiotic susceptibility of the isolates to 10 common antibiotics, was assessed using standard disk diffusion method (according to the CLSI guideline). The acrA and acrB genes were detected by PCR in ciprofloxacin resistant isolates. The inhibitory effect of bacterial efflux pump (carbonyl cyanide m-chlorophenyl hydrazone (CCCP), with final concentration of 25μg/ml on MIC of the ciprofloxacin resistant isolates, was assessed using agar dilution method. The data were analyzed using Chi-square test.
    Results
    Out of 66 isolates, 45 isolates (68.1%), were resistant to ciprofloxacin. Both acrA and acrB genes, were found in the ciprofloxacin resistant E. coli isolates. The effect of CCCP on the resistance of isolates to ciprofloxacin led to the decrease in MIC only in 7 isolates (15.5%).
    Conclusion
    The results of this study showed that despite the high resistance to ciprofloxacin and the presence of both acrA and acrB genes in most of the E.coli isolats, the efflux pump activity exists in a small percentage of isolates. Therefore, efflux pumps play a small role in ciprofloxacin resistance in E. coli.
    Keywords: Escherichia coli, Microbial drug resistance, Ciprofloxacin
  • Manni Mofidi, Mohammad Reza Yasin Zadeh, Farzad Sina, Mahdi Rezai, Peyman Hafezi Moghaddam, Saeed Abbasi, Babak Mahshidfar, Davood Farsi, Abbas Hasani Dr * Pages 10-16
    Background And Objectives
    Seizure is one of the important reasons for referral to the emergency department, which sometimes indicates serious damage to the brain parenchyma. Since in patients without a history, awareness of the medium-term course of the disease helps the diagnosis, thus, in this study, definition of 6-month prognosis without taking medication, was investigated after the first seizure attack.
    Methods
    This study is an observational cohort study. The sample population included 125 patients, who referred to the emergency of Rasoul Akram Hospital after the first seizure attack, and had no recent history of consumption of anticoagulants, alcohol, narcotics, and psychotropic drugs. Sampling method was consecutive sampling. Data were analyzed using Chi-square, independent t-, and logistic regression analytical tests. The significance level was considered as p
    Results
    During the 6-month follow-up, 30.4% of the patients had seizure recurrence. Among the patients referred to the emergency department with first seizure, the number of men was significantly higher than women. Also, a significant difference was observed between two genders and family history or seizure recurrence in the follow-up period.
    Conclusion
    The results of this study indicated that factors, such as gender, presence of status epilepticus and, first-grade family history of seizures can be considered as the risk factors for seizure recurrence in the 6-month period after the first seizure without taking medication. Therefore, considering these variables and appropriate treatment, the incidence rate of seizures significantly decreases after discharge from hospital.
    Keywords: Seizure, Six-month prognosis, Risk factors, Anticonvulsants
  • Hossein Soltani, Mojtaba Salouti *, Rasoul Shokri Pages 17-24
    Background And Objectives
    Candida is a genus of yeasts and is considered as the most common cause of fungal infections in the medical world. In this research, the antifungal activity of silver nanoparticles, copper nanoparticles, and their combination and with amphotericin B, was investigated in order to produce an effective antimicrobial drug against against infections caused by Candida albicans.
    Methods
    In this experimental study, the minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum fungicidal concentration (MFC) for silver nanoparticles, copper nanoparticles, and their combination form and in combination with amphotericin B, was performed based on microdilution method. Then, their antifungal effect was investigated in infected mouse model.
    Results
    MIC and MFC of silver nanoparticles for Candida albicans were, respectively, 8 ppm and 15.50 ppm, of copper nanoparticles were 62.50ppm and 125 ppm, and of their combination form were 31 ppm and 62.50 ppm. MIC and MFC of silver nanoparticles in combination with amphotericin B for Candida albicans were, respectively, 15.50ppm and 31ppm, and for the combination of copper nanoparticles and amphotericin B against Candida albicans was obtained 8ppm and 15.50ppm. The mouse model study confirmed the antifungal effect of the nanoparticles against Candida albicans; so that silver nanoparticles, copper nanoparticles, and their combination showed the highest antifungal effect, and combination of silver or copper nanoparticles with amphotericin B had the lowest antifungal effect in the animal model.
    Conclusion
    The results showed that silver, copper nanoparticles, and their combination form have higher antimicrobial effect compared to antifungal amphotericin B.
    Keywords: Candida albicans, Antifungal agents, Nanoparticles, Amphotericin B
  • Ali Barzegari, Shadmehr Mirdar * Pages 25-34
    Background And Objectives
    Tobacco contains carcinogens, such as nitrosamine ketone (NNK), which play a role in induction of lung cancer through stimulation of vascular endothelial growth factor (VEGF) expression. The aim of this study was to investigate changes in resting levels of VEGF in lung tissues of rats exposed to nicotine-derived NNK following 12 weeks of aerobic submaximal swimming exercise.
    Methods
    In this experimental study, 46 mature Wistar rats, were randomly divided into five groups, including: exercise, exercise NNK, NNK, solvent, and control. The groups induced by NNK, received NNK subcutaneously once per week at a rate of 12.5mg/kg body weight for 12 weeks. The training groups performed submaximal swimming exercise for 12 weeks. The levels of VEGF in homogenized lung tissue were measured by ELISA. Data analysis was performed using one-way ANOVA and Tukey's tests at a significance level of p≤0.05.
    Results
    In this study, a period of swimming training program significantly decreased the levels of VEGF in lung tissue compared to control (p=0.039) and NNK (p≤0.001) groups. A significant reduction was also observed in the VEGF level in exercise NNK group compared to NNK group (p≤0.001). Furthermore, VEGF levels significantly increased in NNK group compared to exercise (p≤0.001), exercise㓒 (p≤0.001), and solvents (p≤0.001) groups.
    Conclusion
    Overall, it can be concluded that regular submaximal aerobic exercise plays an effective role in the inhibition of NNK-induced lung.
    Keywords: Swimming, Vascular endothelial growth factor A, Nitrosamine, Ketones, Nicotine
  • Samira Mokhlesi *, Siamak Mohebi, Fatemehm Omenzadeh Pages 35-42
    Background And Objectives
    In many cases, lack of knowledge, false beliefs and attitudes, and fear of vaginal delivery determines the mode of delivery. This research aimed to evaluate the effect of childbirth preparation classes on knowledge and attitudes toward mode of delivery.
    Methods
    In this interventional study, 160 pregnant mothers were assigned to two groups of participant in childbirth preparation classes and routine pregnancy care. Data collection tools were demographic questionnaire, attitude toward mode of delivery, and researcher-made questionnaire on knowledge about mode of delivery. The questionnaire was completed in three phases.
    Results
    Knowledge and attitude score before intervention, was not significantly different between the two groups, but the mean score of knowledge and attitude in the experimental group immediately after intervention as well as after delivery, was significantly higher than the mean score of knowledge and attitude in the control group. According to the results of ANOVA with repeated observations, there was a significant difference between the mean score of attitude and the mean score of knowledge in the experimental group before, immediately after education, and after delivery.
    Conclusion
    The results of this study indicated that the trainings provided in childbirth classes can improve the level of knowledge and attitude toward type of delivery.
    Keywords: Knowledge, Attitude, Pregnancy, Qom, Iran
  • Zahara Simi, Mohsen Makhlough *, Khadijeh Jamali, Neda Ghasemi Pages 43-51
    Background And Objectives
    Mental health in diabetic patients is affected by psychological and social factors. Attachment styles and defensive mechanisms are also important due to their fundamental role in management of challenges and various personal and interpersonal issues. This study aimed to investigate the correlation between attachment styles and defense mechanisms with mental health in diabetic patients.
    Method
    This research was a descriptive-correlational (analytical) study. The statistical population included all type I diabetic patients (age, 30-55 years), who referred to Endocrinology and Metabolism Research Center of Bushehr City (2013-2014). Using available sampling, 100 individuals were selected as statistical sample. The data collection tools included DASS-21 questionnaire, defense mechanisms of Andrews et al., Adult Attachment Styles questionnaire, and demographic information form. Data were analyzed using correlation coefficient and stepwise regression analysis.
    Results
    There was a significant negative correlation between avoidant and ambivalent attachment style and mental health in diabetic patients (p
    Conclusion
    Diabetic individuals who use safe attachment styles and mature defense mechanisms have a better mental health.
    Keywords: attachment styles, Psychology, Mental health, Diabetes mellitus type 1
  • Ali Hashemi *, Samin Jaberi, Aref Shariati, Zohreh Ghalavand, Narjes Bostan Ghadiri, Farahnoosh Doustdar, Saeed Shams, Nilofar Massoudi, Elham Abbasi Pages 52-60
    Background And Objectives
    The emergence of antibiotic resistant Staphylococcus aureus has created a major challenge in the treatment of infections caused by this bacterium, and inducible clindamycin resistance has also led to treatment failure. This study was performed with the aim of identification of inducible clindamycin resistance in Staphylococcus aureus strains isolated from hospitalized patients in hospitals of Tehran city.
    Methods
    This descriptive study was conducted on 80 Staphylococcus aureus strains isolated from patients hospitalized in hospitals of Tehran city. The susceptibility of the isolates to different antibiotics, were investigated using disk diffusion method. Inducible clindamycin resistance of the strains was identified using D-zone test. The presence of ermA, ermB, and ermC genes were evaluated by multiplex PCR.
    Results
    In this study, among 89 Staphylococcus aureus isolates, 70% of the strains were resistant to erythromycin and 45% to clindamycin. Using D-zone test, 15 samples were reported positive. Among the 80 isolates, ermA, ermB, and ermC genes were observed in 4 (5%), 6 (7.5%) and 8 (10%) strains, respectively.
    Conclusion
    Given the results of this study, the prevalence of antibiotic resistance is a matter of concern; hence, there is a need for accurate management of drug prescription and identification of resistant isolates to control the infection and prevent the spread of resistant bacteria.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Clindamycin, Erythromycin, Inducible resistance
  • Karim Abdolmohammadi *, Farhad Ghadiri Sourman Abadi, Niloufar Sadat Seyed Pourmand, Mohammad Reza Falsafinejad Pages 61-67
    Background And Objectives
    As somatization is an one-dimensional approach and long questionnaires has no appropriate clinical and research application, therefore introduction of short questionnaires seems to be necessary. The somatization Inventory (PHQ-15) is a short self-report questionnaire for the assessment of somatization symptoms in non-clinical and clinical samples. This research was performed with the purpose of validating PHQ-15 questionnaire in students of Tabriz universities.
    Methods
    In this cross-sectional survey study, 360 university students, were selected by stratified sampling method in 2013 and were assessed using Somatization Inventory (PHQ-15), and Symptom Checklist-90 (SCL-90). The concurrent validity was assessed through simultaneous implementation of SCL-90 scale.
    Results
    The correlation coefficient of PHQ-15 and SCL-90 scores, were, respectively, 0.77 and significant (p=0.001). The internal consistency of the scale was calculated to be 0.76 using Cronbach's alpha coefficient.
    Conclusion
    According to the results of this study, in the Iranian population, the somatization Inventory (PHQ-15) is an appropriate and short tool for screening in somatization-related researches.
    Keywords: Somatoform disorders, Mental disorders, Validation studies
  • Hasan Vahidi Emami, Razieh Nazari *, Mohammad Soleimani Pages 68-75
    Background And Objectives
    Acinetobacter baumannii has been known as a cause of nosocomial infections in hospitalized patients, especially in intensive care unit. Various types of extended-spectrum beta-lactamases (ESBLs) are responsible for resistance to beta-lactam antibiotics in different parts of the world. The aim of this study was to investigate antibiotic resistance in A. baumannii isolates and the frequency of PER type ESBL producing strains isolated from hospitalized patients.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 108 A. baumannii isolates, were investigated in Qom province during the October 2013-2014. Antibiotic resistance pattern of the isolates was examined using disk diffusion method. Minimum inhibitory concentration of ceftazidime antibiotic of the isolates, was determined using microdilution method. Production of ESBLs was determined by double disk synergy test (DDST) and the presence of PER type ESBL gene by PCR method.
    Results
    The results of antibiotic resistance testing showed that the highest resistance was to antibiotics aztreonam (99.7%) and cefotaxime (98.1%) and the least resistance was to colistin (11.1%) and polymyxin B (0.9%). The Minimum inhibitory concentration of ceftazidime was higher than 128 μg/ml in 86% of the isolates. Among the ceftazidime resistant isolates, 23 (21.3%) isolates were ESBL positive by phenotypic method and 19 (17.6%) isolates carried beta-lactamase PER genes.
    Conclusion
    The results of this study showed that the prevalence of ESBL-producing A. baumannii isolates can cause serious problems; therefore, their rapid identification is necessary for the control of dissemination of ESBL genes.
    Keywords: Acinetobacter baumannii, beta, lactamase, beta, lactamase PER
  • Ali Ghajari *, Alireza Latifi, Maryam Niyati, Ensieh Lotfali Pages 76-83
    Background And Objectives
    Hot springs are one of therapeutic places, and hot water pools as carrier of fungal diseases, play a role in disease transmission. The objective of this study was investigation of fungi (saprophyte and dermatophyte) from pools and hot springs in Mahallat city.
    Methods
    In this descriptive study, 87 samples were collected from places, including 5 hot springs, 24 pools and ponds. After filtration, the samples were cultured on two medium (Sabouraud’s dextrose agar with chloramphenicol and Sabouraud’s dextrose agar with chloramphenicol and cyclohexamide), and then, were incubated at 25°C for 1-3 weeks. The grown fungi were examined macroscopically and microscopically.
    Results
    Out of 87 collected samples, 23 samples (26.43%) were fungus-positive. Out of final 353 colonies, 150 (42.49%) and 203 (57.50%) colonies were filamentous and yeasts, respectively. The identified fungi included 125 colonies of (35.41%) Rhodotorula spp., 101 colonies (28.61%) of Penicillium spp., 78 colonies (22.09%) of Candida spp., 30 colonies of (8.49%) Aspergillus niger, 8 colonies (2.26%) of Aspergillus flavus, 3 colonies (0.84%) of Aspergillus fumigatus, 3 colonies (0.84%) of Cladosporium spp., 2 colonies (0.56%) of Alternaria spp., 1 colony (0.28%) of Fusarium spp., 1 colony (0.28%) of Geotrichum spp., and 1 colony (0.28%) of Black Mold. No dermatophyte fungus was observed.
    Conclusion
    Based on the findings of this study, the presence of pathogenic fungi in water can be hazardous to human health. In this study, most of the identified fungi, were, respectively, Rhodotorula spp, Penicillium spp, Candida spp, and Aspergillus spp. Also, some of the hot springs, pools, and ponds, were contaminated with fungi due to lack of proper protection and direct contact with outside environment.
    Keywords: Fungi, Water pollution, Respiratory tract diseases, Hot water springs
  • Amin Baharshahi, Alireza Keykhosravi, Nasrin Zandi-Dashtebayaz, Mahmoodreza Behravan * Pages 84-91
    Background And Objectives
    Leishmaniasis as a zoonosis disease, occurs in three forms of cutaneous, mucocutaneous, and visceral (kala-azar). The causative agent of this disease is a protozoa of the Leishmania genus, which is commonly transmitted by species of sand flies. Given that explanation of an effective control strategy for vector-borne diseases requires identification of the fauna of their vectors, the present study was carried out to detect the fauna of Leishmaniasis vectors in Khusf county.
    Methods
    In this cross-sectional study, sand flies were captured using sticky traps in different parts of Khusf county from May 2015 to October 2015, Then, the species of female samples were mounted and identified using valid species identification key.
    Results
    In this study, from total 370 collected sand flies samples, 238 sand flies were related to animal areas and 132 sand flies were from human areas. Out of 115 female sand flies, Phlebotomus sergenti with frequency of 27.82% and Sergentomyia dentata with frequency of 34.78%, were reported as the dominant species in the region.
    Conclusion
    According to the findings of this study, the dominant species in the region was among the vectors of urban cutaneous leishmaniasis, and considering the presence of Leishmania tropica in the region, the health system of this county must consider required care for the control of cutaneous leishmaniasis disease.
    Keywords: Sand flies, Insect Vectors, Leishmania, Cutaneous Leishmaniasis, khusf
  • Farhad Asghari, Reza Ghasemi Jobaneh, Hadi Salimi * Pages 92-102
    Background And Objectives
    One of the stressors in human is work environment. Individuals may be subject to professional burnout if they have no necessary skills. The purpose of the present research was to determine of the correlation between psychological empowerment and professional burnout with mediator role of perceived stress among nurses.
    Methods
    This descriptive-correlational study was performed on 254 nurses in hospitals of Rasht city, 2014. Samples were selected by random cluster sampling. The data collection tools included Maslach Burnout, Cohen Perceived Stress, and Spreitzer’s Psychological Empowerment questionnaires. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient, regression analysis, and path analysis.
    Results
    The results of correlation test showed that there were significant correlation between psychological empowerment and perceived stress with professional burnout, respectively, with correlation coefficient of -0.53 and -0.67, and also between psychological empowerment and perceived stress with correlation coefficient of -0.56 (p
    Conclusion
    According to the results of this study, psychological empowerment is effective in the reduction of perceived stress and professional burnout in nurses. Therefore, it is suggested that training courses based on increasing psychological empowerment, should be held for nurses.
    Keywords: Burnout, Professional, Stress, Psychological, Psychological empowerment, Nurses
  • Samira Bakhtiyar Nejad, Mohammad Fallah, Amirhoseein Maghsood, Dara Dastan, Mohammad Matini * Pages 103-111
    Background And Objective
    Trichomoniasis is one of the most common sexually transmitted infections in the world, which is one of the causative agents of vaginitis in women. This research was the first study that conducted to determine the prevalence of trichomoniasis in Karaj city.
    Methods
    This study was carried out on 967 women referring to health treatment centers in Karaj city in 2016. Trichomonas vaginalis, was diagnosed using vaginal discharge sample, wet mount, gram stain, and culture on Dorset medium. Candida and bacterial vaginitis was also diagnosed based on direct staining of smear.
    Results
    Out of 967 individuals, 11 persons (1.1%), were diagnosed positive for Trichomoniasis. One sample (0.1%) were positive by gram staining, 5 samples (0.5%) by wet mount, and 11 samples (1.1%) by Dorset culture method. The highest infected individuals with T. vaginalis (1.6%), were in the age group of 35-44 and in the group with primary education (3.2%). In this study, the relationship between trichomoniasis and education level of the participants, was statistically significant (p=0.003). The most clinical signs and symptoms observed in individuals with trichomoniasis, was reported to be vaginal discharge and itching (90%). The prevalence of candida and bacterial vaginitis, were 11% and 14.5%, respectively.
    Conclusion
    The results of the present study showed that the prevalence of trichomoniasis in the studied population is relatively low. But, considering the importance of sexually transmitted infections in community, implementation of appropriate health strategies for the promotion of public health, is necessary for the control of these groups of infections.
    Keywords: Prevalence, Trichomonas vaginalis, Vaginitis, Karaj, Iran
  • Javad Abbaszadeh, Maryam, Shabaram *, Mohammad Dakhili, Behzad Rostam Nasle Pages 112-117
    Background And Objectives

    Endothrix type of tinea capitis is one of the variety of dermatophytic infections of hair and scalp, which is more prevalent in boys, especially the age group of 6-11 years. The important point is that the report of this infection has shown a significant reduction in recent years due to the growth of urban health indicators, so that it is considered as a rare case.
    Case Report: The case was a 3-year-old boy with clinical signs of hair loss, broken hair, and black dots on the scalp along with inflammation, redness, dandruff, and itching at the lesion sites, who was referred to the laboratory of this treatment center in October 2016. According to the physician’s opinion, diagnostic mycology tests (direct and culture), were performed. By direct test and arthroconidia inside hair shaft, tinea capitis was diagnosed to be endothrix type, and by culture, the causative agent of the disease was diagnosed as Trichophyton violaceum. This rare case report, with regard to the possibility of infection and contagion in the nursery, can be a warning for the outbreak of dangerous fungal infections in urban communities, especially in facultys and nurseries.

    Keywords: Tinea capitis, Trichophyton, Mycoses
  • Marziyeh Raisi, Hoda Ahmari Tehran, Sareh Bakouei, Nahid Mehran, Zahra Abedini, Saeide Heidari * Pages 118-127
    Background And Objectives
    Support, counseling, and guidance of students during of the course of study are one of the most important responsibilities of universities. The purpose of this study was to evaluate the field of work of consultant professor from the points of view of consultant professors of Qom University of Medical Sciences.
    Methods
    This descriptive cross-sectional study was conducted on 37 consultant professors who were selected by census method. A researcher-made questionnaire was used to determine the point of view of consultant professors on the field of work of consultant professor. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient, independent t-, variance, and Tukey tests at the significant level of p
    Results
    The mean total score of knowledge area of consultant professor on the duties of student’s academic counseling and guidance, was determined to be 30.9±3.7 and the extent of agreement of academic members was 76±19.6. The greatest satisfaction of academic members about the duties of consultant professor was in the field of assessment of students’ academic status and meet their educational problems (59.4%). The mean total score of supervisor's attitudes towards educational counseling and guidance was obtained 108±12.6, and the total score of consultant professors’ opinions about the present status of academic counseling and guidance in Qom University of Medical Sciences, was 39.8±5.8. The majority of academic members (60%) stated their overall satisfaction about the present status of counseling and guidance in Qom University of Medical Sciences at average level.
    Conclusion
    The results of this research revealed that the consultant professors evaluated their performance at a relatively desirable level, and had a positive awareness and attitude towards the duties of consultant professors. Therefore, informing and continuous training the professors on counseling and guidance, is recommended.
    Keywords: Counselling, Attitude, university