فهرست مطالب

علوم و فنون باغبانی ایران - سال هفدهم شماره 1 (بهار 1395)

مجله علوم و فنون باغبانی ایران
سال هفدهم شماره 1 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • اعظم امیری، بهرام بانی نسب صفحه 1
    بادام از جمله درخت های میوه ای است که کشت و پرورش آن در ایران قدمتی طولانی دارد. با وجود اینکه این درخت جزو گیاهان به نسبت حساس به شوری طبقه بندی شده اما در سال های اخیر کیفیت پایین آب آبیاری و افزایش شوری خاک سبب کاهش تولید این گیاه شده است. نقش سالیسیلیک اسید در سازوکارهای دفاعی گیاهان در شرایط تنش نشان دهنده اثر این ماده در کاهش اثرهای تنش شوری در گیاهان است. بنابراین آزمایشی به منظور بررسی اثر سالیسیلیک اسید بر کاهش اثرهای نامطلوب تنش شوری در دانهال های بادام تلخ به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کامل تصادفی با سه غلظت کلرید سدیم (0، 40 و80 میلی مولار) و سه غلظت سالیسیلیک اسید (0، 5/0 و 1 میلی مولار) انجام شد. نتیجه ها نشان داد تنش شوری برخی ویژگی های رشد رویشی و محتوای آب نسبی برگ را کاهش و مقدار نشت یونی و پرولین برگ را افزایش داد. کاربرد سالیسیلیک اسید مقدار پرولین را کاهش و محتوای آب نسبی برگ را افزایش داد و همچنین شاخص کلروفیل برگ را بهبود بخشید، اما نشت یونی از کاربرد این ماده اثر نگرفت. در مجموع نتیجه ها بهبود نشانه های تنش و آسیب ها در دانهال های تیمار شده توسط سالیسیلیک اسید را نشان داد و مشخص ساخت که سالیسیلیک اسید می تواند پاسخ گیاه به تنش شوری را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: بادام، سالیسیلیک اسید، شوری، ویژگی های رویشی، ویژگی های فیزیولوژیک
  • حمید دهقانی، امین حسن زاده، مصطفی خدادادی صفحه 13
    قبل از انجام هر برنامه به نژادی، باید از مقدار تنوع ژنتیکی جامعه گیاهی مورد مطالعه اطلاع داشت. به همین منظور جهت بررسی تنوع ژنتیکی موجود در توده های بومی گشنیز ایران، آزمایشی بر روی 16 توده بومی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1393 و در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس اجرا شد. اختلاف معنی داری بین توده های گشنیز از نظر تمامی ویژگی های مورد مطالعه وجود داشت. بر اساس نتیجه های مقایسه میانگین ها به ترتیب توده 450 برای عملکرد میوه، توده 160 برای مقدار اسانس و توده 353 برای وزن خشک بوته بیشترین میانگین را داشتند. بر اساس نتیجه های تجزیه به عامل ها، تعداد 5 عامل در نظر گرفته شد که در مجموع 31/77% از واریانس داده ها را توجیه کردند. همچنین بر اساس نتیجه های تجزیه خوشه ای، توده های گشنیز به چهار گروه تقسیم شدند، به طوری که بر اساس ماتریس فاصله ای فرد با فرد، بیشترین فاصله ژنتیکی بین توده های 306 و 230 و کمترین فاصله ژنتیکی بین توده های 347 و 36 مشاهده شد. در نهایت، برای رسیدن به عملکرد میوه، عملکرد سبزی و زودرسی بالا به ترتیب استفاده از توده های 450، 353 و 230 در برنامه های به نژادی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تجزیه خوشه ای، تنوع ژنتیکی، توده بومی، گشنیز
  • فرهاد مسعودی صدقیانی، مجید امینی دهقی صفحه 29
    به منظور بررسی تغییر در مقدار پرولین، قندهای محلول و کلروفیل و فعالیت آنزیم های کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز در برنامه های مختلف آبیاری در دو مرحله رشدی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار در شرایط گلخانه ای انجام شد. فاکتورهای آزمایشی، چهار سطح آبیاری شامل (100% ظرفیت زراعی I1=، 80% ظرفیت زراعیI2= ، 60% ظرفیت زراعیI3= و 40% ظرفیت زراعی I4=) و دو مرحله رشدی شامل (=GS1 ظهور50% بوته ها تا 50% گلدهی و =GS250% گلدهی تا رسیدگی فیزیولوژیکی) بودند. نتیجه ها نشان داد که برنامه های آبیاری بر مقدار پرولین، قندهای محلول و فعالیت کاتالاز در سطح احتمال یک درصد به شدت اثر گذاشت. ویژگی های مورد مطالعه از مرحله های رشدی اثر نگرفتند. برهمکنش برنامه های آبیاری و مرحله های رشدی تاثیر معنی داری بر ویژگی های مورد مطالعه نداشت. مقایسه میانگین تیمارها نشان داد که بیشترین مقدار پرولین (94/4 میکرومول در گرم وزن خشک برگ)، قندهای محلول (99/55 میلی گرم در گرم وزن خشک برگ) و فعالیت کاتالاز (75/12 میکرومول پراکسید هیدروژن در دقیقه) مربوط به برنامه آبیاری 40% ظرفیت زراعی (I3) یا تنش شدید بود. بیشترین همبستگی بین کلروفیل کل با کلروفیل a (86/0) و فعالیت کاتالاز با قندهای محلول (81/0) مشاهده شد. به طور کلی، ویژگی های فیزیولوژیک مورد مطالعه در سیب زمینی به شدت از برنامه های مختلف آبیاری اثر گرفت و برنامه آبیاری 40% ظرفیت زراعی بیشترین تاثیر را بر ویژگی های مطالعه شده داشت.
    کلیدواژگان: برنامه آبیاری، پرولین، فعالیت کاتالاز، قندهای محلول
  • رحمت الله غلامی، حسن ساری خانی، عیسی ارجی صفحه 39
    این پژوهش به منظور بررسی اثر کم آبیاری بر ویژگی های فیزیولوژیکی و زیست شیمیایی شش رقم تجاری زیتون شامل ’میشن‘، ’کنسروالیا‘، ’آمفی سیس‘، ’زرد‘، ’روغنی‘و ’شنگه‘ در شرایط مزرعه در سال زراعی 1393 اجرا شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار و دو فاکتور رقم های زیتون و نوع های آبیاری بود. تیمارهای آبیاری شامل آبیاری به مقدار 100% نیاز آبی درخت های زیتون (شاهد)، تیمار آبیاری به مقدار 60% نیاز آبی درخت های زیتون در طول فصل (کم آبیاری مداوم)، تیمار کم آبیاری تنظیم شده (آبیاری 60% در طول فصل رشد به همراه آبیاری نکردن در طول مدت سخت شدن هسته و تغییر رنگ میوه)، با سیستم آبیاری قطره ای اعمال و برخی ویژگی های فیزیولوژیکی و زیست شیمیایی از جمله محتوای نسبی آب برگ، نشت یونی، عنصرهای کلسیم، سدیم و پتاسیم، مقدار کلروفیل a، کلروفیل b، کلروفیل کل، پرولین آزاد برگ، قندهای محلول، مقدار فنل و مالون دی آلدهید رقم های زیتون در نوع های مختلف آبیاری اندازه گیری شد. نتیجه ها نشان داد که تیمار آبیاری100% باعث افزایش درصد محتوای نسبی آب برگ، درصد عنصرهای کلسیم و پتاسیم، کلروفیل a و کل در رقم های مختلف زیتون مورد آزمایش شد. اثر برنامه های آبیاری روی مقدار کلروفیل b معنی دار نشد. از نظر درصد محتوای نسبی آب برگ، درصد کلسیم و پتاسیم، کلروفیل aو کل، مقدار پرولین، قندهای محلول برگ، فنل و مالون دی آلدهید، تیمار کم آبیاری تنظیم شده و 60% در یک سطح قرار گرفتند. به طورکلی با توجه به اینکه مقدار مالون دی آلدهید در رقم های کنسروالیا و ’شنگه‘پایین تر از بقیه رقم ها بود و از طرفی محتوای نسبی آب برگ و همچنین مقدار کلروفیل و پتاسیم بالاتری در مقایسه با دیگر رقم ها داشتند بنابراین به عنوان رقم های متحمل تر به تنش کم آبی معرفی می شوند.
    کلیدواژگان: تنش کم آبی، زیتون، زیست شیمیایی، نشانگرهای فیزیولوژیکی
  • سهیلا محمدرضا خانی، زهرا پاک کیش صفحه 53
    سرمازدگی پس از برداشت مرکبات یک مساله جدی است. با توجه به اینکه آسیب‏های ناشی از سرمازدگی باعث کاهش ارزش بازار‏پسندی و در موردهایی سبب نابودی محصول می‏شوند و روش خاصی برای جلوگیری از آن وجود ندارد، بنابراین این آزمایش برای تعیین اثر آب گرم و براسینواستروئید بر کاهش خسارت سرمازدگی در میوه های لیمو‏ترش انجام شد. میوه ها با براسینواستروئید (5/0 و 1 میلی گرم در لیتر) و آب گرم (45، 55 درجه سلسیوس) تیمار و در دمای 1±8 درجه سلسیوس با رطوبت نسبی 85%، به مدت 3 هفته انبار شدند. نتیجه ها نشان داد، میوه های تیمار شده با آب گرم 45 درجه سلسیوس و براسینواستروئید 1 میلی گرم در لیتر، کمترین مقدار پراکسید هیدروژن و پراکسیداسیون چربی ها را داشتند. بنابراین، کاربرد تیمارهای آب گرم 45 درجه سلسیوس و براسینواستروئید 1 میلی گرم در لیتر، سرما‏زدگی و پوسیدگی را در مقایسه با شاهد کاهش دادند و باعث کاهش خسارت سرما‏زدگی شدند.
    کلیدواژگان: آب گرم، براسینواستروئید، پوسیدگی، سرما زدگی
  • زینب آقابابانژاد، پژمان طهماسبی، علی عباسی سورکی صفحه 65
    لاله واژگون یکی از گونه های با ارزش دارویی و بوم گردشگردی در منطقه زاگرس است. با توجه به اینکه، تنژگی و استقرار این گیاه در شرایط طبیعی مشکل است، پرایمینگ بذر می تواند قابلیت تنژگی در این گیاه را افزایش دهد. این پژوهش در دو آزمایش جداگانه طراحی شد. آزمایش اول با هدف اثر اسموپرایمینگ بر شکست خفتگی بذر این گیاه به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار انجام شد (هر تکرار جداگانه و تکرار بعدی نوبت بعد در دستگاه قرار گرفت). فاکتورهای آزمایشی شامل مدت زمان سرمادهی (4 و 8 هفته)، پتانسیل اسمزی اعمال شده توسط پلی اتیلن گلایکول (3-، 6-، 9- و 12- بار) و مدت زمان پرایمینگ (12، 24، 36 و 48 ساعت) بود. نتیجه ها نشان داد، پتانسیل 12- بار به مدت 12 ساعت در طول 8 هفته سرمادهی بر درصد تنژگی، سرعت تنژگی، طول گیاهچه و شاخص بنیه به طور معنی داری اثر داشت ولی در کاهش نیاز سرمایی این گیاه موثر نبود. آزمایش دوم با هدف بررسی اثر پتانسیل اسمزی و مدت زمان پرایمینگ در بهبود ویژگی تنژگی بعد از شکست خفتگی انجام شد. نتیجه ها نشان داد اثر پتانسیل و مدت زمان پرایمینگ بر روی کلیه ویژگی های مورد بررسی معنی دار بود و موجب بهبود این ویژگی ها شد.
    کلیدواژگان: اسموپرایمینگ، تنژگی، شکست خواب، لاله واژگون
  • فاطمه دهقان نیری، حیدررضا صفاری، علی اکبر مقصودمود صفحه 77
    شوری پس از خشکی از مهم ترین و متداول ترین تنش های محیطی در جهان و ایران است. سالیسیلیک اسید به عنوان یک ترکیب مفید نقش مهمی در مقاومت گیاهان به تنش های محیطی دارد. رنگدانه های فتوسنتزی مسئول جذب انرژی تابشی و تبدیل آن به شکل های انرژی احیا کننده و سایر فرایندهای متابولیکی گیاه هستند. به منظور بررسی تاثیر سالیسیلیک اسید در کاهش اثر زیان بار شوری بر رنگدانه های فتوسنتزی و فلورسانس کلروفیلی گیاه همیشه بهار، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کامل تصادفی با پنج سطح شوری (1، 3، 5، 7 و 9 دسی زیمنس بر متر) و سه سطح سالیسیلیک اسید (0، 100 و 200 میلی گرم بر لیتر) با پنج تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه باهنر کرمان در سال 91 انجام شد. نتیجه ها نشان داد که تنش شوری سبب کاهش ویژگی هایی همچون وزن خشک گل، کلروفیل b، aو کل، فلورسانس بیشینه، عملکرد کوانتومی، ارتفاع شاخساره و طول ریشه به ترتیب حدود 22، 7، 91، 35، 30،31،40 و 25% نسبت به شاهد شد. تنش شوری فلورسانس کمینه را به مقدار 46% نسبت به شاهد افزایش داد. کاربرد سالیسیلیک اسید سبب بهبود نسبی اثر نامطلوب شوری شد.
    کلیدواژگان: تنش شوری، سالیسیلیک اسید، عملکرد کوانتومی، فلورسانس بیشینه، همیشه بهار
  • محمدرضا عرب، اختر شکافنده صفحه 89
    در این پژوهش دستور کار کامل ریزافزایی GF677 از روش اندام زایی غیرمستقیم از کشت رویان شرح داده شد. بذرهای بالغ GF677 پس از گندزدایی، به منظور شکستن نیاز سرمایی در شرایط سترون در محلول 250 میلی گرم در لیتر جیبرلیک اسید (GA3) با 5 تیمار زمانی (0، 12، 24، 48 و 96 ساعت) و در دمای 3±25 درجه سلسیوس قرار گرفتند. ریزنمونه های رویان با دقت از لپه های بذرها جدا و جهت پینه زایی روی محیط کشت پایه موراشیگ و اسکوگ (MS) با تیمارهای مختلف تنظیم کننده رشد کشت شدند. نتیجه ها نشان داد به طور کلی تیمار GA3 سبب افزایش پینه زایی از ریزنمونه ها شد که این اثر تنها در حضور 2، 4- دی کلروفنوکسی استیک اسید (2،4-D) و بنزیل آدنین (BA) صورت گرفت. پینه ها به منظور اندام زایی روی محیط کشت دارای BA (0، 1، 2 و 4 میلی گرم در لیتر) به همراه 25/0 میلی گرم در لیتر نفتالن استیک اسید (NAA) و 25/0 میلی گرم در لیتر ایندول بوتیریک اسید (IBA) منتقل شدند. بیشترین تعداد شاخه در هر ریزنمونه (60/16) در حضور 2 میلی گرم در لیتر BA به دست آمد. تیمار بذرها در محلول GA3 سبب کاهش مقدار باززایی شاخه از پینه شد. جهت ریشه زایی ریزشاخه ها، سه نوع اکسین IBA، NAA و ایندول استیک اسید (IAA) به غلظت های 0، 5/0، 1، 2، 4 و 8 میلی گرم در لیتر در محیط کشت MS نیم قدرت بررسی شد که به طور کلی بیشترین ریشه زایی در حضور IBA مشاهده شد. سازگاری گیاهک های ریشه دار شده پس از انتقال به محیط خاکی در شرایط گلخانه 85% بود.
    کلیدواژگان: اندام زایی، کشت بافت دورگه هلو، بادام، کشت درون شیشه ای
  • نرجس اسدی، علیرضا بابایی، محمدرضا نقوی صفحه 103
    بنفشه ها (Viola spp.) گیاهانی علفی هستند که از قدیم به جهت زیبایی و خاصیت های دارویی در اروپا کشت می شدند. بومی شرق آسیا، بخش هایی از مدیترانه و شمال شرقی اروپا هستند. این پژوهش با هدف شناسایی و بررسی تنوع ژنتیکی و تعیین رابطه های خویشاوندی برخی نژادگان های بومی جنگل های شمال کشور انجام شد تا در صورت وجود تنوع ژنتیکی کافی از نتیجه های آن در برنامه های به نژادی آینده بنفشه استفاده شود. این پژوهش در سال های 92-90 و در دو عملیات صحرایی شامل نمونه برداری از برگ های جوان 37 نژادگان از دو گونه V. odorataو V. albaبنفشه و آزمایشگاهی شامل استخراج DNA، PCR، الکتروفورز و غیره در آزمایشگاه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس انجام شد. از 20 آغازگر ISSR استفاده شده در این پژوهش، تعداد 18 آغازگر چند شکلی بالا نشان دادند. در 37 نژادگان بنفشه در مجموع، 117 قطعه قابل امتیازدهی در محدوده 200 تا 1000 جفت باز تولید کردند که 59 قطعه چند شکلی نشان دادند. تجزیه خوشه ایبا استفاده از الگوریتم UPGMA و بر اساس شاخص دایس و آنالیز اتصال همسایه، نژادگان های مورد مطالعه را به چهار گروه مجزا تفکیک نمود. همچنین بر اساس ضریب تشابه ژنتیکی نای، دو گونه مورد مطالعه شباهت ژنتیکی بالا (2/91%) و فاصله ژنتیکی بسیار کم (2/9%) داشتند.
    کلیدواژگان: بنفشه، تجزیه خوشه ای، شباهت ژنتیکی، فاصله ژنتیکی
  • موسی ایزدخواه شیشوان، مهدی تاج بخش شیشوان، جلال جلیلیان، بهمن پاسبان اسلام صفحه 117
    به منظور بررسی تاثیر روش های مختلف پرایمینگ و اندازه بذر، بر عملکرد، اجزای عملکرد و برخی ویژگی های مرتبط با انبارمانی سوخ نژادگان های پیاز خوراکی، این پژوهش در دوسال زراعی (1391-1390و 1392-1391) به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی اجرا شد. فاکتورهای آزمایش شامل پرایمینگ در چهار سطح (هیدرو پرایمینگ با آب مقطر، اسمو پرایمینگ بانیترات پتاسیم، پرایمینگ با استفاده از محلول اسید آمینه فولامین 2% و شاهد (بدون پرایمینگ)، اندازه بذر در سه سطح (ریز با قطر 6/2، متوسط با قطر 8/2 و درشت با قطر 3 میلی متر) و نژادگان در دو سطح (قرمزآذرشهر و زرقان فارس) بود. ویژگی های عملکرد کل، وزن، قطر و طول سوخ، ارتفاع گیاه، تعداد برگ، قطر گردن، قطر طبق، تعداد پوست پیاز، تعداد مرکز، تعداد و قطر لایه خوراکی (فلس) بررسی شد. نتیجه های تجزیه واریانس مرکب نشان داد که اثر پیش تیمار و اندازه بذر روی تمام ویژگی های نژادگان های مورد بررسی از نظر آماری در سطح احتمال1 % معنی دار بود. برهمکنش اندازه بذر × پیش تیمار بر ویژگی های عملکرد کل، وزن سوخ، ارتفاع بوته و تعداد فلس معنی دار شد. همچنین نتیجه ها نشان داد که پرایمینگ بذر موجب بهبود عملکرد کل و اجزای عملکرد ش به طوری که مقایسه میانگین تیمارها نشان داد بیشترین عملکرد(37/59 تن در هکتار) به پرایمینگ با ماده فولامین و کمترین آن ( 41/38 تن در هکتار) به تیمار شاهد تعلق داشت. همچنین مقایسه میانگین ها نشان داد که عملکرد بذرهای درشت برابر 80/58 و عملکرد کل بذرهای ریز برابر 89/37 تن در هکتار بود. در پایان جهت کشت پیاز استفاده از بذرهای درشت و پرایمینگ با اسید آمینه فولامین در شرایط مشابه آزمایش قابل توصیه است.
    کلیدواژگان: اسموپرایمینگ، اسید آمینه فولامین، عمر انباری، فلس
|
  • A. Amiri, B. Baninasab Page 1
    Almond trees have been grown in Iran for many years. Despite almond has been classified as salt semi-tolerant plant, poor quality of irrigation water in association with salt has reduced the yields of almond over recent years. Salicylic acid (SA) is responsible for inducing tolerance to a number of biotic and abiotic stresses. Thas, an experiment was conducted to study the effect of SA on salinity stress alleviation of bitter almond seedling. The experiment was set up as factorial experiment in completely randomized design with two factors including NaCl concentration (0, 40 or 80 mM) and SA at three levels (0, 0.5 or 1 mM). The results showed that salt stress decreased some vegetative growth parameters and relative water content and increased ion leakage and leaf proline content in almond seedlings. Application of SA improved vegetative growth parameters, decreased proline concentration, increased water relative content and leaf chlorophyll index. Improved stress indexes in SA- treated seedlings showed that applied of SA ameliorated the adverse effects of injury caused by salt stress.
    Keywords: Almond, Salicylic acid, Salinity, Vegetative parameters, Physiological parameters
  • H. Dehghani, A. Hasanzadeh, M. Khodadadi Page 13
    Information on the genetic diversity in the target population is the basic step of each breeding program. In order to evaluate the genetic diversity of Iranian endemic coriander 16 populations, an experiment was conducted based on randomized complete blocks design with three replications in the research field of faculty of agricultural sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran in 2014. The differences among coriander genotypes were significant for all studied traits. Results of mean comparison showed that the populations NO. 160 and 353 had the highest fruit yield, essential oil content and shoot dry weight, respectively. Five factors were extracted from factor analysis, which accounted for 77.31% total variation of data. Coriander populations were categorized into four groups based on cluster analysis. Based on the proximity matrix, thpopulations NO. 230 and 306 had the maximum genetic distance also, 347 and 36 populations had the minimum genetic distance. Finally, to get more fruit and fresh vegetative yield and early ripening 450, 353, and 230 can be used in breeding programs, respectively.
    Keywords: Cluster analysis, Genetic diversity, Endemic population, Coriander
  • F. Masoudi Sadaghiani, M. Amini Dehaghi Page 29
    To evaluate changes in proline, soluble sugars and chlorophyll accumulation, catalase (CAT) and ascorbate peroxidase (APX) activity under different irrigation regimes at two growth stages on potato (Solanum tuberosum L.), a factorial experiment was carried out based on complete randomized design (CRD) with three replications in greenhouse condition. Experimental factors were irrigation regimes at four levels of field capacity (I0=100%, I1=80%, I2=60% and I3=40% FC) and growth stages at two levels (GS1=50% emergence to 50% flowering, GS2= 50% flowering to physiological maturity). The results showed that irrigation regimes highly affect proline content, soluble sugars and catalase activity at 1% level. Studied traits were not affected by growth stages. Interaction between irrigation regimes and growth stages was not significant for any studied traits. Mean comparison of treatments showed that maximum content of proline(4.94µmol g 1 - dw) , soluble sugars(55.99 mg g 1 - dw) and catalase activity(12.75µmolH2O2min) were related to 40% FC (I3) irrigation regime. The highest significant correlation observed between total chlorophyll with chlorophyll a (0.86) and catalase activity with soluble sugars (0.81). It was concluded that studied physiological characteristics of potato severely affected by irrigation regimes, and 40% FC treatment had the highest effect on studied traits.
    Keywords: Proline, Soluble sugars, Catalase activity, Irrigation regimes
  • R. Gholami, H. Sarikhani, I. Arji Page 39
    This research was carried out in order to determine the effect of deficit irrigation on physiological and biochemical characteristics of six commercial olive cultivars Mission, Konservolia, Amphisis, Zard, Roughani and Shengeh in field conditions in 2014. The layout was as a factorial experiment in a complete randomized design with three replication and two factors, including olive cultivars and irrigation reginaes. Irrigation treatments were full irrigation, continuous deficit irrigation (irrigation based on 60 percent of full irrigation) and regulated deficit irrigation (irrigation based on 60 percent of full irrigation plus no irrigation during pit hardening and fruit verasion). Some physiological and biochemical traits including relative water content (RWC), ionic leakage, calcium, potassium, chlorophyll a, chlorophyll b, total chlorophyll, proline content, total soluble sugars, phenol and malondialdehyde contents were measured. The results showed that full irrigation treatment increaed RWC, Ca, K, chlorophyll a and total chlorophyll in olive cultivars. No significant differences were observed in chlorophyll b among different irrigation treatments. Continuous deficit irrigation and regulated deficit irrigation were in the same statistic class in many critical traits including RWC, Ca, K, chlorophyll a, total chlorophyll, proline content, total soluble sugars, phenol and malondialdehyde contents. According to the ‘Shengeh’ and ‘Konservalia’, were more tolerance to water stress the olive cultivars highest (RWC), K, chlorophyll and the lowest malondialdehyde content, than other studied cultivars.
    Keywords: Regulated deficit irrigation, Olive, Physiological, biochemical markers
  • S. Mohammadrezakhani, Z. Pakkish Page 53
    Postharvest chilling of citrus is a serious problem. Although, chilling injuries decrease marketable or sometimes desolate them, there is not a suitable method for controling this case. Therefore, this experiment was done study the effect of hot water and brassinosteroid on chilling stress allevination of lime fruits, (0 (control), 0.5 and 1 mg l-1) and hot water for this purpose, lime fruits were treated with brassinosteroid (20°C (control), 45 and 55°C) and stored at 8±1, 85-90% relative humidity for 3 weeks. The results showed that hot water treatment at 45°C and 1 mg l-1 brassinosteroid significantly, reduced hydrogen peroxide content and lipid peroxidation. Application of 1 mg l-1 brassinosteroid and 45°C hot water decreased chilling injuries and decay in comparison to control and ameliorated the chilling damages.
    Keywords: Hot water, Brassinosteroid, Decay, Chilling
  • Z. Aghababanejad, P. Tahmasebi, A. Abbasi Surki Page 65
    Fritillaria imperialis is one of the valuable medicinal and ecotourism species in Zagros region. While germination and establishment of this plant are problematic, seed priming may increase germination capacity of this plant. This research was designed in two separate experiments. First experiment was done to find the effects of osmopriming on dormancy break of seed as factorial in randomized complete block design with 4 replicate. Experimental factors included duration of stratification (4 and 8 weeks), osmotic potential created with PEG (-3, -6, -9 and -12 bar), and duration of priming (12, 24, 36 and 48 hours). The results showed that potential of -12 bar during 12h and 8 weeks stratification affected germination percentage, germination rate, length of seedling and vigor index (Ι and II) significantly but were not effective in reducing the need for stratification. The second experiment was conducted to study effects of osmotic potential and priming duration on improving germination traits after breaking dormancy. According to data analysis, effect of potential and priming duration on all of the mentioned traits were significant and improved.
    Keywords: Dormancy break, Germination, Fritillaria imperialis, Osmoprimin.
  • F. Dehghan Niri, V.R. Saffari, A.A. Moghsoudi Moud Page 77
    Salt stress is the second important environmental stress around the world and in Iran. Salicylic acid has been shown to play an important role in stress tolerance of plants. Photosynthetic pigments are responsible for radiation energy absorption and converting to reducing energy and other metabolic processes. In order to investigate the effects of salicylic acid on reducing the detrimental effects of salinity on photosynthetic pigments and chlorophyll flurescence of pot marigold,an experiment was conducted in the research greenhouse of SB University of Kerman as a factorial based on RCBD with 5 replication. Results showed that salt stress decreased flower dry matter, chlorophyll a, chlorophyll b and total chlorophyll content, maximumflurescence, quantum yield, plant height and root length to 22, 7, 91, 35, 30, 31, 40 and 35 percent compare to the control condition. Salt stress increased minimum flurescence to 46 percent compare to the control condition. Application of salicylic acid reduces the detrimental effects of salt stress in all plant characteristics.
    Keywords: Salinity, Salicylic acid, Quantum yield, Maximum flurescence, pot marigold
  • M. Arab, A. Shekafandeh Page 89
    In this research, complete micropropagation protocol of GF677 has been described by indirect organogenesis from embryo culture. In order to break the chilling requirement, mature seeds after disinfection were treated with 250 mg-l of sterile solution of GA3 for different periods of time (0, 12, 24, 48, 96 h). Then, embryo explants separated carefully from the seeds and for callus induction were cultured in factorial experiment on Murashige and Skoog medium (MS) supplemented with different growth regulator treatments. The results showed, only in the presence of 2,4-D and BA, GA3 treatment increased callus induction of explants. Calluses were transferred on medium containing BA (0.0, 1.0, 2.0 and 4.0 mg-l) with 0.25 mg-l NAA and 0.25 mg-l IBA. The highest percentage rate of regeneration (90%) and the highest shoot number, (16.60) per explant were obtained in the presence of 2.0 mg-l BA. Seeds treatment with GA3 at this stage reduced regeneration of shoots from callus. For rooting of regenerated shoots, the effect of three types of auxin IBA, NAA and IAA in different concentrations (0.0, 0.5, 1.0, 2.0, 4.0 and 8.0 mg-l) on 1/2MS medium were studied. The highest rooting index was observed in the presence of IBA. Rooted plantlets after transferred to the soil mixture (peat, perlite and sand, 2: 2: 1) acclimatized with 85% success in greenhouse condition.
    Keywords: Peach, almond hybrid, In vitro culture, Organogenesis, Tissue culture
  • N. Asadi, A.R. Babaei, M.R. Naghavi Page 103
    Ever Green sweet violets (Viola spp.) are perennial herbaceous plants that have medicinal properties and they were planted in Europe since ancient times. They are native to East Asia, the Mediterranean and north-eastern parts of Europe.In this research, studying of the species diversity as well as the genetic among some Iranian Viola species was performed. This research was at 2012–2013 and included: samples from young leaves of plants in the field and laboratory works, involves extracting DNA, PCR and electrophoresis etc that was done in the laboratory of Horticultural Science, Tarbiat Modarres University. A total of 37 genotypes of the two species V.odorata and V. alba were examined. In this study 20 random primers were used for PCR reaction on the template DNAs extracted from leaves, which 18 showed good amplification and polymorphism. Totally, 117 bands ranging from 200 to 1000 bp with 59 polymorphic bands were produced. Cluster analysis using UPGMA algorithm were separated genotypes into 4 distinct groups. Based on The genetic similarity coefficient both species have a high genetic similarity (91.2 percent) and both species have very low genetic distance (9.2 percent).In other words alba genotypes as part of the Caspian Sea to the West Caspian Sea are genetically very closely related odorata species. But genotypes alba species from the central part of the Caspian Sea to the East Caspian Sea, quite apart from odorata species and higher genetic similarity Is seen between species at East to the West coast of the Caspian Sea. Words:
    Keywords: Violet, Cluster analysis, Genetic similarity, Genetic distance
  • M. Izadkhah Shishvan, M. Tajbakhsh Shishvan, J. Jalilian, B. Pasbaneslam Page 117
    In order to evaluate the effect of priming and seed size on yield, yield components and some storage characteristics of onion genotypes this research was conducted at the Agriculture and Natural Resources Research Center of East Azarbayjan, Iran in two cropping seasons 2012 and 2013. The factorial was conducted based randomized complete block design (RCBD) with three replications.The experimental treatments included priming (at four levels: hydro priming, osmopriming (in %2 KNO3), priming with falommin substance (in 2%) and control (without priming), seed size (at three levels: small, medium, large) and genotypes (at two levels: Red Azarshahr and Zargan). Following characteristics such as total yield (TY) , mean bulb weight (BW), bulb diameter (BD), bulb length (BL), number of leaves, plant high (PLH) , number of bulb skin and center on the basal plate, number and scale diameter, bulb diameter at the neck and base were studied. Analysis of variance for the measurd traits indicated that all studied characters were significant in 1% level of probability. Seed size × priming interactions effects were significant for TY, BW, PLH and number scale but the significant differences were not observed in the other traits. The results indicated that primed was improved the yield and yield components. In a way mean comparsions of the pre-teratment showed that the highest total yield was obtained from plant that primed with folammin amino acid and the lowest was achieved from control plants (59.37 t ha-1 and 38.41 t ha-1 respectively). Also mean comparison indicated that the higher total yield (58.80 t ha-1) was obtained from large seed size and the lower (37.89 t ha-1) of it was found to small seed size.Therefore, primed with folamin amino acid and large seed are recommended of onion planting for the places with the same environmental conditions of this experiment.
    Keywords: Falommin amino acid, Osmopriming, Scale, Storage life