فهرست مطالب

مجله علوم و فنون باغبانی ایران
سال نوزدهم شماره 1 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/02/29
  • تعداد عناوین: 10
|
  • الهه اکبری، مهدیه غلامی * صفحات 1-12
    یکی از فاکتورهای مهم کاهش کیفیت در میوه های با کم ترین فراوری، گسترش قهوه ای شدن آنزیمی به علت واکنش های اکسیداتیو ترکیب های فنولیک است. در این پژوهش به منظور بررسی تاثیر دما و تیمار های شیمیایی بر جلوگیری از قهوه ای شدن آنزیمی میوه گلابی، تیمار های گرمایی با دمای 45 درجه سلسیوس در زمان های 40 دقیقه (T40) ، 80 دقیقه (T80) و 120 دقیقه (T120) استفاده شدند. برای تیمارهای شیمیایی، میوه های برش خورده گلابی به مدت 15 دقیقه در محلول های آسکوربیک اسید 2% به همراه ان-استیل-ال- سیستئین 75/. % (AA+NAC) ، آسکوربیک اسید 2% همراه با کلرید کلسیم 1% (AA+CaCl2) ، آسکوربیک اسید 2% همراه با لاکتات کلسیم 1% (AA+CaL) و آسکوربیک اسید 2% به همراه ان-استیل-ال-سیستئین 75/0% و کلرید کلسیم 1% (AA+NAC+CaCl2) غوطه ور شدند. سپس میوه ها بسته بندی و در دمای 2±4 درجه سلسیوس به مدت 6 روز نگه داری شدند. نتیجه های حاصل از آزمایش نشان داد، استفاده از تیمار AA+NAC+CaCl2 پس از برش میوه ها توانست بیش ترین مقدار شاخص رنگی L*، سفتی و ماده های جامد محلول و کم ترین مقدار شاخص a* و فعالیت آنزیم پراکسیداز را نسبت به شاهد و دیگر تیمار ها اعمال کند. هم چنین استفاده از تیمار های دمایی، AA+NAC+CaCl2 و AA+CaCl2 به طور معنی داری باعث کنترل درصد کاهش وزن نسبت به شاهد شدند.
    کلیدواژگان: آسکوربیک اسید، ترکیب های فنولی، تیماردمایی، کلرید کلسیم، گلابی
  • محمد سعید تدین* ، غلامرضا معاف پوریان صفحات 13-30
    در این پژوهش، کارایی فتوسنتزی و واکنش نورشیمیایی انار به مدیریت کم آبیاری و خشکی موضعی متناوب ریشه مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با اعمال تیمار سامانه های مختلف کم آبیاری شامل آبیاری کامل غرقابی عرف منطقه (100% نیاز آبی) ، آبیاری غرقابی (100% نیاز آبی) به صورت خشکی موضعی متناوب ریشه در هر دور آبیاری، کم آبیاری غرقابی (50% نیاز آبی) ، آبیاری قطره ای دو طرفه (100% نیاز آبی) ، آبیاری قطره ای خشکی موضعی متناوب ریشه (100% نیاز آبی) و کم آبیاری قطره ای (50% نیاز آبی) در هر دور آبیاری انجام گرفت. بیشترین شدت گلدهی، درصد تشکیل میوه، عملکرد و کارایی مصرف آب از نظر آماری به ترتیب مربوط به آبیاری قطره ای و غرقابی با 100% نیاز آبی گیاه به صورت متناوب بود. آبیاری متناوب، چه در روش مرسوم یعنی آبیاری غرقابی و چه در روش آبیاری قطره ای نسبت به کم آبیاری، موجب افزایش معنی دار کارایی مصرف آب (به ترتیب به مقدار 34/78 و 4/71%) نسبت به تیمار شاهد شد. افزایش رشد رویشی در تیمارهای آبیاری کامل غرقابی عرف منطقه و آبیاری کامل قطره ای دو طرفه، از جمله قطر تنه درخت (به ترتیب به مقدار 64/2 و 21/2 سانتی متر در هر سال) و تعداد شاخه های فصل جاری (65/4 و 75/4 عدد به ازاء هر شاخه یک ساله) ، امکان اختصاص بیشتر ماده های ساخته شده در فرآیند فتوسنتز به رشد رویشی، که خود منجر به کاهش عملکرد می گردد، را سبب شده است. تیمار آبیاری قطره ای متناوب با کارایی فتوسنتزی، عملکرد و کارآیی مصرف آب بیشتر، در سطح منطقه پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: کارایی مصرف آب فتوسنتزی، رشد رویشی، کارایی مصرف آب گیاه، آبیاری، انار، عملکرد
  • فاطمه ساروقی نیا، علی خدیوی* ، احمدرضا عباسی فر، علیرضا خالقی صفحات 31-40
    مدیریت نامناسب تغذیه و تنش های محیطی موجب کاهش عملکرد و افزایش برخی نابسامانی ها، به ویژه آفتاب سوختگی در میوه سیب می گردند. پژوهش حاضر با هدف بهبود عملکرد کمی و کیفی، تعیین بهترین غلظت عنصرهای کم مصرف و کاهش یا حذف نابسامانی آفتاب سوختگی با استفاده از کلسیم و بر، در سیب ’رد دلیشز‘ انجام شد. در آزمایش اول، تاثیر تیمارهای مختلف کود مایع عنصرهای کم مصرف (آهن، روی و منگنز) بر عملکرد کمی و کیفی رقم مورد نظر، مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه ها نشان داد بین تیمارها از نظر ویژگی های وزن میوه، طول میوه، عرض میوه، ماده های جامد محلول و مقدار آب میوه تفاوت معنی داری مشاهده شد. با توجه به نتیجه های به دست آمده، کاربرد تیمار سه کیلوگرم کود در هزار لیتر آب، برای محلول پاشی در اواخر اردیبهشت برای باغ های سیب ’رد دلیشز‘ پیشنهاد می شود. در آزمایش دوم، تاثیر تیمارهای مختلف کلسیم و بر در دو مرحله زمانی بر میزان آفتاب سوختگی و ویژگی های کمی و کیفی سیب ’رد دلیشز‘ مورد پژوهش قرار گرفت. نتیجه ها نشان داد که محلول پاشی ترکیب کلسیم 1% و بر دو کیلوگرم در هزار لیتر آب، در اواخر اردیبهشت تاثیر بهتری بر کاهش آفتاب سوختگی و افزایش کیفیت میوه سیب رقم ’رد دلیشر‘ دارد و به باغدار پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: کیفیت میوه، محلول پاشی برگی، نابسامانی، عنصرهای کم مصرف، کلسیم، بر
  • زهرا شهبانی* ، مرتضی خوشخوی، حسن صالحی، محسن کافی، علی اکبر کامگار حقیقی، سعید عشقی صفحات 41-52
    توجه به تنش های نازیوا در گونه های گیاهی به دلیل حضور گسترده این تنش ها در زمین های کشاورزی و احتمال افزایش شدت آن ها به دلیل تغییر اقلیم، ضروری می باشد. برای بررسی اثرهای تنش شوری بر برخی ویژگی های ریخت شناسی و فیزیولوژیکی رقم های ورد (رز) مینیاتوری (Rosa chinensis Jacq. var. minima Rehd.) آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه به طورکامل تصادفی در گلخانه انجام شد. تیمارها به صورت شاهد (آب شهری) ، شوری دو و چهار دسی زیمنس بر متر با کلرید سدیم و رقم های گل قرمز R. chinensis Little Buckaro، صورتی R. chinensis ‘Sourati Local Cultivar’ و زرد ‘Little Flirt’ R. chinensis بودند. نتیجه ها نشان داد، شوری چهار دسی زیمنس بر متر سبب کاهش شمار برگ و گل، قطر گل، ارتفاع بوته، وزن خشک شاخساره و ریشه، سطح برگ، شاخص سبزینه، نسبت فلورسانس متغیر به بیشینه فلورسانس و کیفیت ظاهری شد اما نشت یونی برگ را افزایش داد. رقمSourati Local Cultivar در تیمارهای شوری (دو و چهار دسی زیمنس بر متر) کمترین ارتفاع بوته، قطر گل، وزن خشک ریشه، کیفیت ظاهری، سطح برگ، شاخص سبزینه و بیشترین نشت یونی برگ را دارا بود، در حالی که در نبود شوری بیشترین شمار برگ و گل را داشت. رقم Little Buckaro با دارا بودن بیشترین ارتفاع بوته، وزن خشک ریشه، کیفیت ظاهری، سطح برگ و شاخص سبزینه، متحمل ترین رقم به تنش شوری بود.
    کلیدواژگان: تنش نازیوا، کلرید سدیم، کیفیت ظاهری، هدایت الکتریکی
  • محمد علی اعظمی، سید مرتضی زاهدی* ، نرجس فهدی حویزه صفحات 53-62
    انگور از محصولات باغی مهم و اقتصادی ایران است. از دشواری های کشت این محصول حساسیت نسبی آن به تنش شوری می باشد. از این رو ارزیابی میزان تحمل رقم های انگور و دامنه حساسیت این رقم ها بسیار اهمیت دارد. این پژوهش به منظور بررسی اثر تیمار شوری کلرید سدیم با غلظت های صفر (شاهد) ، 25، 50 و 100 میلی مولار بر فعالیت های آنزیمی، شاخص سبزینگی و تغییرهای ریخت شناسی در چهار رقم تجاری انگور به نام های صاحبی، فخری، سلطانی و خلیلی انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتیجه ها نشان داد در شرایط تنش شوری و اکسیداتیو، رقم فخری و خلیلی با تولید آنزیم پاداکسایشی به میزان بیشتر و انباشت کمتر پراکسید هیدروژن به ویژه در رقم فخری قادر هستند در شرایط تنش شوری متحمل تر عمل کنند. به طور کلی، با بالا رفتن سطح شوری، از ویژگی های ریخت شناسی و شاخص سبزینگی کاسته و بر میزان فعالیت آنزیم های پاداکسایشی و گونه فعال پراکسید هیدروژن و مالون دی آلدهاید افزوده شد که این تغییرات بین رقم های مختلف متفاوت بود.
    کلیدواژگان: تنش غیر زنده، کلرید سدیم، تحمل، تنش اکسیداتیو، انگور
  • سهیلا طاهری، مسعود ارغوانی *، سید نجم الدین مرتضوی صفحات 63-74
    کمبود آب از مهم ترین عامل های محدود کننده مدیریت سبزفرش ها در مناطق خشک و نیمه خشک به شمار می آید. پژوهش حاضر برای بررسی پاسخ های مورفوفیزیولوژیکی چایر معمولی (Cynodon dactylon (L.) Pers. ) به تنش کم آبی و کاربرد سدیم نیتروپروساید و سالیسیلیک اسید انجام شد. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح به طور کامل تصادفی با 4 تکرار اجرا شد. فاکتور اول شامل 3 سطح تنش کم آبی (40، 70 و 100% آب در دسترس خاک) بود و چهار سطح فاکتور دوم را سالیسیلیک اسید (2 میلی مولار) ، سدیم نیتروپروساید (500 مایکرومولار) ، 2میلی مولار سالیسیلیک اسید به همراه 500 مایکرومولار سدیم نیتروپروساید و تیمار شاهد (آب مقطر) تشکیل دادند. کم آبی رشد اندام هوایی و مقدار نسبی آب برگ را کاهش داد در صورتی که رشد ریشه، مقدار سبزینه، نشت یونی، فنول کل، ظرفیت آنتی اکسیدانی و پرولین برگ ها با کاهش آب در دسترس خاک، افزایش یافت. نتیجه ها نشان داد که کاربرد سالیسیلیک اسید و سدیم نیتروپروساید، اثرهای زیان بار تنش کم آبی را با افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی، مقدار پرولین و سبزینه برگ ها و هم چنین کاهش نشت یونی، بهبود بخشید و این اثر در مورد تیمار همزمان 500 مایکرو مولار سدیم نیتروپروساید و 2 میلی مولار سالیسیلیک اسید بیشتر بود.
    کلیدواژگان: سالیسیلیک اسید، پاسخ های مورفوفیزیولوژیکی، تنش کم آبی، چایر معمولی، سدیم نیتروپروساید
  • یوسف رضایی کلج *، علی اصغر زینانلو، سید مهیار طاوسی، معصومه عمادپور صفحات 75-88
    انتخاب مناسب رقم و روش فراوری از شاخص های اصلی تهیه کنسرو زیتون می باشد. بنابراین در این پژوهش قابلیت فراوری نمونه ها با روش های مختلف و کیفیت زیتون کنسروی در دوره تخمیر و عمر قفسه ای زیتون های سبز و سیاه فراوری شده در رقم ها و نژادگان های انتخابی (شیراز، مانزانیلا، زرد، دیره، مشکات، تخم کبکی، KH15، BN5، QG18، TMN2 وGW1) بررسی شد. ارزیابی ویژگی ها در طول دوره تخمیر و انبارمانی نشان داد که بالاترین مقدار اسیدیته در رقم شیراز و نژادگان TMN2 وجود داشت، هرچند مقدار آن با گذشت زمان رسیدگی میوه کاهش یافت. مقدار اسید چرب اولئیک در میوه های سبز رقم های مختلف تفاوت معنی داری داشته و مقدار آن با رسیدگی میوه و تغییر رنگ آن به سیاه کاهش یافت. در ارزیابی حسی، نمونه های تلخی زدایی شده با سود نسبت به نمونه های برش خورده دارای امتیاز بالاتری در ویژگی هایی هم چون پذیرش کلی و سفتی بافت بوده، هرچند نمونه های برش خورده نیز دارای امتیاز بالاتری در ویژگی هایی هم چون راحت جدا شدن هسته از گوشت و رنگ پوست میوه نسبت به نمونه های فراوری شده با سود بودند. در ارزیابی زیتون های سیاه، رقم مانزانیلا و مشکات و نژادگان های BN5 و GW1 به دلیل دارا بودن رنگ یکنواخت، سفتی مناسب و پذیرش کلی مطلوب، می توانند در تولید زیتون های سیاه کنسروی مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: انبارمانی، تخمیر، زیتون کنسروی، تلخی زدایی
  • شراره نجفیان *، وحید روشن، راحله میرزایی صفحات 89-98
    گیاهان دارویی بسیاری به صورت خودرو و طبیعی در دشت ها و دامنه کوه ها و زیست گاه های خاص خود یافت می شوند. یکی از گیاهان دارویی بسیار با ارزش درختچه Myrtus communis است که در مناطق خاصی از کشور ایران پراکنش دارد. هدف از پژوهش حاضر، تعیین بازده اسانس و شناسایی ترکیب های موجود در اسانس مورد، در چهار فصل سال است. نمونه های گیاهی از منطقه میان جنگل فسا در سال های 1392 و 1393 جمع آوری شد. اسانس به روش تقطیر با آب، استخراج و ترکیب های آن به کمک دستگاه های کروماتوگرافی گازی و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی مورد بررسی و شناسایی قرار گرفت. بیشترین بازده اسانس در فصل پاییز (28/%1) و کمترین آن در فصل زمستان (41/%0) به دست آمد. بیشترین مقدار 1، 8- سینئول با راندمان 9/22% در تابستان، آلفا-پینن 5/25% در بهار، لیمونن 8/26% در زمستان و لینالول با 5/%18 در تابستان به دست آمد.
    کلیدواژگان: تغییرهای فصلی، مورد، آلفا-پینن، لینالول، لیمونن، 8، 1- سینئول
  • مهدی حسینی فرهی *، محسن رادی، فرود باقری، احسان جمشیدی صفحات 99-114
    به منظور بهبود عمر و حفظ کیفیت پس از برداشت میوه توت فرنگی رقم سلوا، آزمایشی در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل غوطه وری میوه ها در ژل آلوئه ورا در دو سطح صفر (شاهد) و 100% به مدت 10 دقیقه، استیک اسید صفر و 1% و پرتو فرابنفش بی (6/3 کیلوژول بر متر مربع) به مدت صفر و 10 دقیقه و ترکیب آن ها بود. نتیجه ها نشان داد که میوه های تیمار شده با ژل آلوئه ورا + پرتو فرابنفش بی کمترین مقدار کاهش وزن را در طول انبارداری در مقایسه با دیگر تیمارها داشت. میوه های تیمار شده با آلوئه ورا + استیک اسید + پرتو فرابنفش بی بیشترین مقدار سفتی بافت میوه را در پایان آزمایش نشان دادند. کمترین مقدار پوسیدگی در میوه های تیمار شده با استیک اسید و تیمارهای ترکیبی استیک اسید + پرتو فرابنفش بی و آلوئه ورا + پرتو فرابنفش بی مشاهده شد. تیمار آلوئه ورا +استیک اسید+ پرتو فرابنفش بی توانست مقدار آنتوسیانین، فنول کل و ویتامین C را در پایان دوره نگهداری در سردخانه حفظ نماید. در پایان می توان نتیجه گیری کرد که کاربرد پس از برداشت ژل آلوئه ورا به همراه استیک اسید و پرتو فرابنفنش بی به منظور حفظ کیفیت پس از برداشت میوه توت فرنگی می تواند مفید باشد.
    کلیدواژگان: آنتوسیانین، درصد پوسیدگی، درصد کاهش وزن، سفتی بافت میوه
  • مهدی گاراژیان *، سعید عشقی، علی قرقانی صفحات 115-126
    به منظور تعیین نیاز سرمایی و گرمایی نژادگان های تمشک سیاه بومی ایران، شاخه های یکساله 15 نژادگان از 4 گونه تمشک سیاه در هنگام خزان از کلکسیون تمشک سیاه دانشگاه شیراز جمع آوری و سپس در یخچال و دمای 5/2 درجه سلسیوس قرار گرفتند. تیمارهای سرمایی شامل صفر (بدون سرمادهی) ، 100، 200، 300، 400، 500 و 600 ساعت سرمادهی بود. سپس شاخه ها در آب مقطر، شرایط نور مداوم و دمای 24 درجه سلسیوس قرار گرفته و سه ویژگی شامل شمار روز تا شکوفایی اولین جوانه، شمار روز تا شکوفایی 50% جوانه و درصد نهایی شکوفایی جوانه ثبت گردید. برای تعیین مقدار نیاز گرمایی از مدل درجه ساعت استفاده شد. نتیجه های به دست آمده نشان داد که نیاز سرمایی نژادگان های مورد بررسی از 300 تا 500 ساعت سرمادهی متغیر بود. هم چنین مقدار نیاز گرمایی در گستره ای از 4824 (آبیدر) تا 7668 (کازرون) درجه ساعت متغیر بود. نتیجه های به دست آمده نشان داد که مقدار نیاز سرمایی و گرمایی با یکدیگر رابطه عکس دارد (30/0-r=) و با افزایش ارتفاع و مقدار بارندگی در هر منطقه، مقدار نیاز گرمایی کاهش می یابد (به ترتیب 21/0-r= و 48/0-r=). هم چنین نیاز سرمایی با میانگین دمای محیط و میانگین سرعت باد رابطه عکس داشت (4/0-r= و 16/0-r=).
    کلیدواژگان: تیمار سرمایی، درجه ساعت، شکوفایی جوانه، سرعت باد
|
  • Elaheh Akbari , Mahdiyeh Gholami * Pages 1-12
    One of the most important limiting factors for the postharvest life of many minimally processed fruits is enzymatic browning. In this study to evaluate the effects of heat and some chemical treatments on preventing cut pear browning, different time/hot water (45 ˚C) treatments were used including (40 min (T40), 80 min (T80), and120 min (T120)). Also, slices of pears were dipped in solutions of ascorbic acid 2% with N-acetyl-L-cysteine 0.75% (AA+NAC), ascorbic acid 2% with calcium chloride 1% (AA+CaCl2), ascorbic acid 2% with calcium lactate 1% (AA+CaL) and ascorbic acid 2% with N-acetyl-L-cysteine 0.75% and calcium chloride 1% (AA+NAC+CaCl2) for 15 min prior to storage in air for up to 6 days at 4±2 °C. The results showed that post-cutting dip treatment of AA+NAC+CaCl2 had the highest L*, firmness and total soluble solids and the lowest a* and peroxidase activity compared to the control and the other treatments. The hot water treatments, AA+NAC+CaCl2 or AA+CaCl2 significantly reduced weight losses compared to the control.
    Keywords: Ascorbic acid, Calcium chloride, Pear, Phenolic compounds, Thermal treatment
  • Mohammad saeed Tadayon *, Golamreza Moafpourian Pages 13-30
    In this experiment the photosynthetic water use efficiency and photochemical reaction of pomegranate to deficit and alternate partial root zone drying irrigation were investigated. The experiment was carried out in a randomized complete block design (RCBD) with treatments including 1- full flood irrigation (with regard to crop water requirement) (T1) 2- flood irrigation with 100% of crop water requirement as alternate partial root-zone irrigation (T2) 3- flood irrigation with 50% of crop water requirement as regulated deficit irrigation (T3) 4- full two- side drip irrigation (with regard to crop water requirement) (eight drippers with 2 L/h flow by two different individual network) (T4) 5- alternate partial root-zone drip irrigation with 100% of crop water requirement (T5) 6- regulated deficit drip irrigation with 50% of crop water requirement (T6) in every irrigation period. The highest flower intensity, fruit set, yield and water use efficiency based on statistical analysis were belong to both PRD treatments i.e. alternate partial root-zone drip irrigation with 100% of crop water requirement and alternate partial root-zone flood irrigation with 100% crop water requirement, respectively. Partial root drying irrigation in both traditional flood irrigation and drip irrigation systems caused a significant increment of water use efficiency in pomegranate trees (up to 78.34 and 71.4%) in comparison with control. Increment of vegetative growth under full two-side drip irrigation and full flood irrigation treatments i.e. tree diameter (by 2.64 and 2.21 cm per year) and number of current season shoots (to 4.65 and 4.75 on one-year-old branches), showed the allocation of more photosynthetic material to vegetative growth that could reduce the yield and in consequence water use efficiency in pomegranate. Because of higher photosynthesis efficiency, yield and water use efficiency in alternate partial root-zone drip irrigation, it application is recommended for the region.
    Keywords: Irrigation, Photosynthetic water use efficiency, Pomegranate, Vegetative growth, Water use efficiency, Yield
  • Fatemeh Sarooghinia , Ali Khadivi *, Ahmadreza Abbasifar , Alireza Khaleghi Pages 31-40
    Inappropriate nutrition management and environmental stresses reduce the yield per unit area and increase some disruptions, especially sunburn in the apple fruit. Thus, the present study was conducted with aims i) improving the quality and quantity of ‘Red Delicious’ apple, ii) determining the best concentration of micro-elements liquid fertilizer (containing iron, zinc, and manganese), and iii) reducing or eliminating the risk of sunburn using nutrients (calcium and boron). In the first experiment, the effects of micro-elements liquid fertilizer (containing iron, zinc and manganese) on yield and fruit quality of ‘Red Delicious’ apple were examined. The results showed that fruit weight, fruit length, fruit width, TSS and fruit juicy were affected by treatments and there were significant differences between the treatments for these traits. Given that treatments 0.005, 0.004 and 0.003 had better effects than 0.002 and control, application of one of these three treatments is recommended at late-May. In the second experiment, the effects of different treatments of calcium and boron on sunburn and quantitative and qualitative traits of ‘Red Delicious’ apple at two times were investigated. Result showed that the CaCl2 (1.00 %) and boron (0.002) at mid-May had the best effects on reducing sunburn and improving traits in the studied cultivar.
    Keywords: Boron, Calcium, Disorder, Foliar application, Fruit quality, Micro-elements
  • Zahra Shahbani *, Morteza Khosh khui , Hassan Salehi , Mohsen Kafi , Ali akbar Kamgar haghighi , Saeed Eshghi Pages 41-52
    Abiotic stresses are very harmful in plant species due to their extensive presence in agricultural lands and increase in the probability of their severity under climate change conditions. To investigate the effects of salt stress on some morphological and physiological characteristics of miniature rose (Rosa chinensis Jacq. var. minima Rehd.) cultivars a factorial experiment was conducted based on a completely randomized design in greenhouse conditions. Treatments were water with electrical conductivity of 2 and 4 dS m-1 provided by NaCl along with tap water as control and rose cultivars including red (R. chinensis ‘Little Buckaro’), pink (R. chinensis ‘Sourati Local Cultivar’) and yellow (R. chinensis ‘Little Flirt’) flower plants. The results revealed that salinity of 4 dS m-1 decreased the number of leaves and flowers, flower diameter, plant height, dry weights of shoots and roots, leaf area, chlorophyll index, chlorophyll fluorescence and visual quality while leaf ion leakage was increased. ‘Sourati Local Cultivar’ had the lowest plant height, flower diameter, dry weight of roots, visual quality, leaf area, chlorophyll index, and the highest leaf ion leakage in salinity treatments (2 and 4 dS m-1), while in the control treatment this cultivar had the maximum number of leaves and flowers. ‘Little Buckaro’ with the highest plant height, dry weight of roots, visual quality, leaf area, and chlorophyll index was the most tolerant cultivar to salinity stress. Therefore, its cultivation in areas with saline soils can be suggested.
    Keywords: Abiotic stress, Electrical conductivity, NaCl, Visual quality
  • Mohammad Ali Aazami , Seyed Morteza Zahedi *, Narjes Fahadi Hoveizeh Pages 53-62
    Grape is one of the most important and economic horticultural crops in Iran. One of the problems of grape cultivations is its relative sensitivity to salinity stress. So evaluation of tolerance rate and sensitivity range in grape cultivars has a great importance. This research was conducted to investigate the effects of salinity treatment (NaCl) at different levels (0, 25, 50 and 100 mM) on enzymatic activities, chlorophyll content and morphological changes in four cultivars of grape including 'Sahebi', 'Fakhri', 'Soltani', and 'Khalili'. The experiment was conducted as factorial based on a randomized complete blocks design with three replications. The results showed that under salinity stress conditions and the consequent oxidative stress, 'Fakhri' and 'Khalili' showed the highest tolerance. This higher tolerance is due to more antioxidative enzymes and less accumulation of peroxide hydrogen in 'Fakhri' specially. By increasing in salinity levels, morphological characteristics and chlorophyll content reduced and antioxidative enzymes and free radicle of H2O2 and malondialdehyde enhanced and these changes had variety between different cultivars.
    Keywords: Abiotic stress, Sodium chloride, Tolerance, Oxidative stress, Grape
  • Soheila Taheri , Masoud Arghavani Dr *, Seyed Najmadin Mortazavi Dr Pages 63-74
    Water deficit is a major limiting factor for turfgrass management in arid and semi-arid regions. This experiment was conducted in order to investigate morphophysiological responses of Bermuda grass (Cynodon dactylon (L.) Pers.) to water deficit stress and application of sodium nitroprusside and salicylic acid. The experiment was carried out based on completely randomized design with four replications. First factor included three water deficit stress levels (40, 70 and 100% of soil available water), and four levels of second factor were salicylic acid (SA) (2 mM), sodium nitroprusside (SNP) (500 µM), 2mM SA + 500 µM SNP and control (distilled water). Water deficit reduced shoot growth and relative water content. Whereas root growth, chlorophyll content, electrolyte leakage, total phenol, leaves antioxidant capacity and proline content increased with decreasing soil available water. Results showed that application of sodium nitroprusside and salicylic acid ameliorate adverse effects of water deficit in Bermuda grass by increasing leaves antioxidant capacity and proline and chlorophyll content as well as reducing electrolyte leakage and this effect was more noticeable in combined application of sodium nitroprusside and salicylic acid.
    Keywords: Bermuda grass, Morphophysiological responses, Salicylic acid, Sodium nitroprusside, Water deficit stress
  • Yousef Rezaei Kalaj Dr *, Ali Asghar Zeinanloo Dr, Seyed Mahyar Tavusi MSc Pages 75-88
    Proper selection of cultivar and processing method are the main factors intended for production of table olive. Therefore, in the current research, the different processing ability and quality of processed green and black table olives were evaluated during fermentation and storage periods. Evaluations were carried out on selected cultivars including Shiraz, Manzanilla, Zard, Direh, Meshkat, Tokhm Kabki, and genotypes including KH15, BN5, QG18, TMN2 and GW1. Evaluation of qualitative parameters during fermentation and storage periods showed the highest amount of acidity in Shiraz cultivar and TMN2 genotype, which decreased with increasing fruit maturity. Also, in terms of oleic acid, there was a significant difference between cultivars at harvest time, which reduced with increasing fruit maturity and changing fruit skin color to black. According to the sensory analysis results unscratched fruit treated with NaOH with a profit compared to the scratched fruit have a higher rating in terms of overall acceptance and texture hardness; however, the scratched samples also had a remarkable superiority in traits such as the pit detachment and fruit color compared to unscratched fruits. According to results of the processed black olive, Manzanilla, Meshkat, BN5 and GW1 had higher potential for production of black table olives due to uniform color, appropriate firmness and optimal overall acceptance.
    Keywords: Debittering, Table olive, Fermentation, Storage
  • R.Mirzaeea, Sh.Najafian *, V.Rowshan Pages 89-98
    There are many medicinal plants that could be found in fields, hill sides, and specific natural habitats. Myrtus communis is one of the most valuable medicinal plants that widely extended in Iran. In this research, we studied the changes in the essential oil yield and chemical composition of Myrtle during 2013 to 2014 seasons. Samples of plants were collected from the Mian Jangal Fasa area. Essential oils were obtained by hydro distillation and were analyzed by GC and GC/MS. The highest and the lowest essential oil yields were found in autumn (1.28%) and winter (0.41%), respectively. Major compounds were 1,8-cineol (22.9% in summer), α-Pinene (25.5% in spring), Limonene (26.8% in winter) and Linalool (18.5% in summer(.
    Keywords: Seasonal variation, Myrtus communis L, ?-Pinene, Linalool, Limonene, 1, 8-cineol
  • Mehdi Hosseinifarahi Dr *, Mohsen Radi Pages 99-114
    In order to improve post-harvest life and increase the quality of post-harvest quality of strawberry cv. Selva, a completely randomized design with three replications was carried out. The treatments consisted of immersion of fruits in Aloe vera gel at two levels of zero (control) and 100% for 10 minutes, acetic acid 0 and 1%, and UV-B radiation for 0 and 10 minutes. The results showed that treated fruits with Aloe vera + UVB radiation showed the lowest weight loss during storage compared to other treatments. Fruits treated with Aloe vera + Acetic acid + UV-B radiation showed the highest amount of tissue firmness at the end of the experiment. Low levels of decay were observed in fruits treated with acetic acid and combined treatments of Aloe vera + acetic acid + UV-B radiation. Aloe vera + Acetic Acid + UVB could maintained the amount of anthocyanin, total phenol, and vitamin C at the end of the storage period. Finally, the post-harvest application of Aloe vera gel, along with acetic acid and UVB, can be useful in improving the post-harvest quality of strawberry fruit.
    Keywords: Anthocyanin, Decay percentage, Fruit firmness, Weight loss percentage
  • Mehdi Garazhian *, Saeid Eshghi , Ali Gharghani Pages 115-126
    To evaluate the chilling and heat requirements of Iranian wild blackberry genotypes, dormant canes of 15 genotypes representing 4 species were collected and placed in refrigerator at 2.5ºC. Chilling treatments were 0 (control), 100, 200, 300, 400, 500 and 600 hours. Chilled canes were placed in distilled water under continuous light at 24ºC. Days to first bud break, days to 50% bud break and the percentage of total bud break of each genotype in each treatment were calculated. Heat requirement was also calculated by Growth Degree Hours model. Results showed that chilling requirement ranged from 300 to 500 h. Also, heat requirement was varied from 4824 (Abidar) to 7668 (Kazerun) GDH. Results also showed that chilling and heat requirements had a negative correlation (r=-0.3) with increasing altitude and total precipitation of original habitats of the genotypes, the amount of heat requirement is reduced (r=-0.21 and -0.48 respectively). Chilling requirement also had a negative correlation with mean temperature and wind speed(r=-0.4 and -0.16 respectively).
    Keywords: Hours, Bud break, Chilling treatment, Growth Degree Wind speed