فهرست مطالب

مجله علوم و فنون باغبانی ایران
سال نوزدهم شماره 2 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/31
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سلیم حیدری، محسن زواره، محسن کافی، رضا فتوحی قزوینی* صفحات 127-142
    کادمیم یک فلز سنگین آلاینده خاک و آب است. جهت بررسی توانایی تحمل و پالایش کادمیم خاک به وسیله گیاه سرخارگل، آزمایشی در قالب طرح به طور کامل تصادفی و در شرایط گلخانه ای و در گلدان های محتوی خاک آلوده به غلظت های صفر، 5، 10، 15، 20 و 25 میلی گرم کادمیم نیترات (Cd(NO3)2) در کیلوگرم خاک طراحی گردید. اندازه گیری جذب کادمیم توسط ریشه و اندام هوایی نشان داد که با افزایش غلظت کادمیم، جذب توسط گیاه افزایش (شاخص تجمع) و توانایی انتقال کادمیم از ریشه به اندام هوایی (شاخص انتقال) کاهش نشان داد. افزایش کادمیم سبب کاهش 13، 15، 37 و 19 درصدی تعداد برگ، طول گیاه، وزن تر و خشک اندام هوایی شد، اما با افزایش 18 و 22 درصدی وزن تر و خشک ریشه، مقاومت بالایی نسبت به کادمیم مشاهده شد. اندازه گیری ویژگی های مرتبط با گلدهی نشان دهنده گلدهی در غلظت های مختلف کادمیم بود. با افزایش غلظت کادمیم کلروفیل کاهش یافت در حالی که افزایش آنتوسیانین، کاروتنوئید و برخی شاخص های تحمل مانند قند کل و پرولین معنی دار بود. هم چنین، افزایش کادمیم در خاک سبب افزایش 11 درصدی نشت یونی و کاهش 43 درصدی ظرفیت آنتی اکسیدانی شد. به طورکلی، سرخارگل ضمن مقاومت بالا در برابر کادمیم، توانایی پالایش خاک آلوده به کادمیم را تا غلظت 25 میلی گرم در کیلوگرم داشت.
    کلیدواژگان: سرخارگل، عنصرهای سنگین، گیاه پالایی، زیست پالایی، شاخص تجمع، شاخص انتقال
  • ندیم نجم آبادی، بهزاد کاویانی، محمود قاسم نژاد، فاطمه زارع دوست، مریم جدید سلیماندارابی، داود هاشم آبادی* صفحات 143-156
    ازگیل ژاپنی میوه ای نافرازگرا است و فسادپذیری بسیار بالایی در دوره انبارداری دارد. در پژوهش حاضر، اثرهای زمان (صفر، 7، 14، 21، 28 و 2 +35 روز)، بسته بندی (ظرف های پلی استیرنی و پلی استیرنی/پلی اتیلنی) و آنتی اکسیدان ها (آسکوربیک اسید 1 و 2%، سیتریک اسید 5/0 و 1% و هگزا متا فسفات سدیم 5/0 و 1%) ارزیابی شدند. این تیمارها برای کنترل قهوه ای شدن آنزیمی و عمر انباری میوه ی ازگیل ژاپنی انتخاب گردیدند. میوه های تیمارشده تا مدت 35 روز در دمای 5 درجه ی سلسیوس و 2 روز دوام فروشگاهی در دمای 25 درجه ی سلسیوس نگهداری شدند. نتیجه ها نشان داد که کمترین کاهش وزن میوه ها (34/4%) در تیمار هگزا متا فسفات سدیم 5/0% در بسته بندی دو لایه مشاهده شد. تیمار آسکوربیک اسید 2% + سیتریک اسید 1% + هگزا متا فسفات سدیم 1%، کمترین شاخص قهوه ای شدن را در میوه ها ایجاد کرد. بیشترین مقدار ویتامین C، فنول کل، فلاونوئید کل و فعالیت آنتی اکسیدانی در میوه های تیمارشده با آسکوربیک اسید 2% مشاهده شدند. در مجموع مشخص شد که آسکوربیک اسید 2% موثرترین تیمار برای حفظ کیفیت میوه های ازگیل ژاپنی در طی انبارداری بود.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، آسکوربیک اسید، سیتریک اسید، ترکیب های فنولی، هگزا متا فسفات سدیم
  • نوشین مداح حسینی، مجید اسماعیلی زاده، فاطمه ناظوری، سید حسین میردهقان* صفحات 157-170
    برای ارزیابی اثرهای بسته بندی با پوشش های مختلف بر عمر پس از برداشت میوه زردآلو آزمایشی به صورت فاکتوریل با 3 تکرار انجام شد. برای این منظور از سه نوع پوشش اکسیلاری ارینتد پلی پروپیلن (OPP)، پلی اتیلن با چگالی کم (LDPE) و سلوفان با ابعاد یکسان (20×20 سانتی متر) به دو صورت پیوسته و منفذدار استفاده شد. پس از بسته بندی، تمام نمونه ها وزن و در سردخانه با دمای 1±2 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی %90±5 به مدت 35 روز نگهداری شدند. ویژگی های کیفی مانند کاهش وزن، سفتی، pH، اسیدیته کل، ماده های جامد محلول، ویتامین C، کاروتنوئید، فنول کل و فعالیت آنتی اکسیدانی قبل و پس از انبارمانی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتیجه ها نشان داد که با گذشت زمان، کاهش وزن در تمام تیمارها افزایش یافت و پوشش های منفذدار از کاهش وزن بیشتری نسبت به پوشش های بدون منفذ برخوردار بودند و کمترین کاهش وزن در بین پوشش ها، در پوشش OPP مشاهده شد. هم چنین نتیجه ها نشان داد فیلم OPP در حفظ مقدار کاروتنوئید، ویتامین C، فعالیت آنتی اکسیدانی، کاهش وزن و اسید کل، عملکرد بهتری نسبت به فیلم های سلوفان و پلی اتیلن داشت. بنابراین، با توجه به نتیجه های به دست آمده بسته بندی با OPP در دمای پایین می تواند روشی برای افزایش عمر انباری میوه های زردآلو و عرضه طولانی تر آن ها به بازار معرفی شود.
    کلیدواژگان: پلی اتیلن با چگالی کم، سفتی، فعالیت آنتی اکسیدانی، کاهش وزن
  • علی اصغر زینانلو* صفحات 171-184
    زیتون یکی از قدیمی ترین درختانی است که بشر برای تامین غذای خود کشت نموده است. در این مدت انتخاب بر مبنای اندازه میوه، مقدار روغن و یا عملکرد بوده است. این پژوهش به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در ایستگاه تحقیقات زیتون طارم با هدف دستیابی به رقم های جدید پر محصول و با درصد روغن بالا در سال های 1391 تا 1395 اجرا شد. درصد روغن با سه مرحله برداشت در سه سال و عملکرد میوه در پنج سال در بیش از 100 نژادگان و رقم اندازه گیری شد. نتیجه های مقایسه میانگین عملکرد پنج ساله نشان داد فقط در 11 نژادگان و رقم میانگین عملکرد بیش از 25 کیلوگرم در درخت بود. رقم کرونیکی با تولید 38/35 کیلوگرم میوه در هر درخت دارای بیش ترین عملکرد و بالاترین پایداری تولید و رقم برتر بود. پس از آن رقم های کنسروالیا و نژادگان های BN6، Kh10 و Kh2 قرار دارند. نژادگان های Tmo3، گرگان3 وGw1 می توانند به لحاظ داشتن درصد روغن بالا و عملکرد مطلوب در گروه نژادگان های امید بخش قرار گیرند. نژادگان ماری ولی پور1 با بیش از 64% روغن در ماده خشک زودرس ترین بود و از نژادگان های روغنی دیررس، Ps5، Ps7 و رقم کرونیکی بودند.
    کلیدواژگان: به نژادی، پایداری تولید، زمان برداشت، روغن زیتون
  • حسن حسین آبادی، علی عبادی، احمد ارشادی، محمدعلی نجاتیان، موسی رسولی* صفحات 185-200
    دمای پایین فصل های سرد، هر چند سال یک بار به تاکستان های مناطق مختلف کشور خسارت های سنگینی وارد می نماید. مصرف کود پتاسیم برای مقاوم سازی بوته ها به سرمای زمستان بدون توجه به دیگر عنصرها نمی تواند تغذیه مناسب بوته های انگور را فراهم نماید. این پژوهش با هدف تغذیه متعادل و اثرهای آن بر تحمل بوته های انگور(رقم بیدانه سفید) تربیت یافته در سیستم خزنده نسبت به سرما و جلوگیری از خسارت یخبندان در یکی از تاکستان های شهرستان شازند از توابع استان مرکزی انجام شد. آزمایش در قالب طرح اسپلیت پلات بر مبنای بلوک کامل تصادفی با 12 تیمار در 5 تکرار، در سال های 1393 تا 1395 اجرا شد. مقدارهای مختلف کود سولفات پتاسیم در چهار سطح صفر، 75/0، 5/1 و 25/2 کیلوگرم به ازای هر تاک در کرت های اصلی در اردیبهشت ماه و قبل از آبیاری اول و محلول پاشی سولفات منیزیم در سه سطح صفر، 9 و 18 کیلوگرم در 1000 لیتر آب آبیاری (در 2 نوبت بعد از مرحله تمام گل به فاصله 10 روز) در کرت های فرعی مصرف شد. در سال دوم آزمایش (1394 تا 1395) سرمازدگی طبیعی در روز 15 اردیبهشت 1395 با دمای مطلق صفر درجه سلسیوس و سرعت باد 6 متر در ثانیه به وقوع پیوست. افزون بر وقوع سرمای طبیعی، دو مرحله سرمای مصنوعی بر جوانه شاخه های یک ساله (در فصل خواب در سال های 1394 تا 1395) با دماهای 3-، 6-، 9- و 12- درجه سلسیوس اعمال شد. نتیجه ها نشان داد که تاک های تیمار شده با مصرف خاکی 5/1 کیلوگرم از سولفات پتاسیم به ازای هر تاک به همراه محلول پاشی 9 کیلوگرم سولفات منیزیم در 1000 لیترآب (غلظت 9 در هزار)، با کمترین نشت الکترولیت نسبت به دیگر تیمارها در مقابل سرمای مصنوعی و با 32% جوانه رشد کرده شده در رویارویی با سرمای طبیعی تحمل بیشتری داشتند و نسبت یون های پتاسیم به منیزیم در این تیمار برابر 5 بود که نشان از یک نسبت متعادل بین این دو عنصر است.
    کلیدواژگان: پتاسیم، رقم انگور، سیستم تربیت، منیزیم، نشت الکترولیت
  • لیلا صالحی، مهرانگیز چهرازی، فریده صدیقی دهکردی، عبدالامیر معزی صفحات 201-212
    با هدف بررسی اثر کود آلی هیومی پتاس و کود شیمیایی سولفات پتاسیم بر برخی ویژگی های رشدی گل شب بو، پژوهشی در سال 1393 در دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار اجرا شد. تیمارهای مورد آزمایش شامل کود آلی هیومی پتاس در 3 سطح صفر و 500 و 1000 میلی گرم در لیتر و کود شیمیایی سولفات پتاسیم در 3 سطح صفر و 50 و 100 کیلوگرم در هکتار بود. در طول دوره رشد، شاخص های رویشی (طول و قطر ساقه، شمار و سطح برگ) به فاصله 21 روز یک بار طی 6 مرحله و ویژگی های زایشی (ماندگاری گل، شمار روز تا گلدهی و عملکرد بذر در هر مترمربع) در مرحله پایانی رشد گیاه مورد ارزیابی قرار گرفت. تیمار با هیومی پتاس روی ویژگی های رویشی قطر ساقه، شمار و سطح برگ و در ویژگی های زایشی شمار روز تا گلدهی و ماندگاری گل اثر معنی دار داشت. تیمار با سولفات پتاسیم تنها بر ویژگی های طول و قطر ساقه معنی دار بود. هم چنین برهمکنش کود هیومی پتاس و سولفات پتاسیم در روند رشد ویژگی های قطر ساقه، شمار و سطح برگ، ماندگاری گل و عملکرد بذر اثر معنی داری نشان داد، که بیشترین قطر ساقه، شمار برگ، سطح برگ و ماندگاری گل مربوط به تیمار اثر برهمکنش (1000 میلی گرم در لیتر هیومی پتاس و 100 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم) بود. روی هم رفته ، می توان گفت استفاده از کود آلی هیومی پتاس در ترکیب با کود شیمیایی سولفات پتاسیم، افزون بر بهبود ویژگی های رشدی گل شب بو، می تواند در راستای کاهش مصرف کودهای شیمیایی و هم چنین کاهش آلودگی محیط زیست نقش مثبتی را ایفا کند.
    کلیدواژگان: سولفات پتاسیم، شاخص های رویشی و زایشی، ویژگی های ریخت شناسی، هیومی پتاس
  • علی بوته خاک، بدرالدین ابراهیم سید طباطبایی، حسن حسن حاج نجاری، مجید طالبی* صفحات 213-226
    بیشتر رقم های سیب ایران با نام های محلی نام گذاری شده اند و بنابراین روابط ژنتیکی آن ها چندان مشخص نیست. در این پژوهش به منظور تعیین شناسنامه ژنتیکی برخی نژادگان های مختلف سیب های ایران و نیز مقایسه روابط ژنتیکی آن ها با رقم های تجاری خارجی از دو سیستم نشانگر ریزماهواره SSR (Simple sequence repeats) و SRAP (Sequence-related amplified polymorphism) استفاده شد. از بین 14 جفت آغازگر ریزماهواره به کار رفته، 9 جفت آغازگر به دلیل ایجاد چند شکلی مناسب، کارآمد تشخیص داده شدند. میانگین تعداد آلل ها در هر مکان ژنی 22/6 و میزان هتروزیگوسیتی مشاهده شده برابر 81/0 به دست آمد و تنوع ژنتیکی بالا در ماده های گیاهی مورد بررسی که ناشی از ماهیت خودناسازگاری و دگرگشنی سیب می باشد را تایید کرد. در نشانگر SRAP، از مجموع 56 ترکیب آغازگری استفاده شده، تعداد 13 ترکیب چند شکلی مناسبی نشان دادند و 194 نوار چند شکل (9/%85) تولید نمودند. میانگین هتروزیگوسیتی مشاهده شده برای ترکیب های آغازگری 34/0 محاسبه شد که با ماهیت خودناسازگاری و دگرگشنی سیب مطابقت نداشت. نتیجه های حاصل از این پژوهش نشان داد که توانایی نشانگر SSR در نشان دادن اطلاعات چند شکلی و میزان هتروزیگوسیتی در نژادگان های سیب نسبت به نشانگر SRAP بیشتر است و برخلاف نامگذاری منطقه ای سیب های بومی ایران، خاستگاه اصلی این نژادگان ها با نام جغرافیایی آن ها مطابقت ندارد. نزدیکی ژنتیکی سیب های خارجی نشان از شجره مشترک احتمالی آن ها دارد.
    کلیدواژگان: چند شکلی ژنتیکی، سیب ایران، نشانگرهای مولکولی، هتروزیگوسیتی
  • رحیم عبدالهی، جعفر حاجی لو *، مهرشاد زین العابدینی، ناصر مهنا، محمدرضا غفاری صفحات 227-248
    در پژوهش حاضر روابط ژنتیکی بین 24 نژادگان از انواع هلوهای زودرس، میان رس و دیررس به کمک نشانگرهای ریخت شناسی و ریزماهواره (SSR) مورد ارزیابی قرار گرفتند. نژادگان های مختلف بر اساس تفاوت در زمان رسیدن میوه (در سه گروه زودرس از 74 تا 119، میان رس از 120 تا 160 و دیررس بیشتر از 160 روز بعد از تمام گل) انتخاب و بر اساس توصیف نامه بانک ژن جهانی برای هلو و شلیل (UPOV)، مورد ارزیابی قرار گرفتند. تنوع در ویژگی های پدیدگانی (فنوتیپی) در بیشتر ویژگی های بررسی شده، مشاهده گردید. در بین نژادگان های زودرس هلو بافت گوشت با نام آهسته رس گزارش شد. نتیجه های تجزیه به مولفه اصلی نشان داد که 4 عامل اول دارای مقادیر ویژه بیشتر از یک بوده و در جمع 74/86% از تغییرهای کل را در بین 24 نژادگان توجیه نموده اند. نتیجه های گروه بندی از راه آنالیز خوشه ایبه روش Ward با استفاده از ویژگی های ریخت شناسی، نژادگان ها را به سه گروه اصلی تقسیم بندی کرد. همه مکان های ژنی SSR مورد استفاده الگوی نواری چند شکل در بین نژادگان ها تولید کردند. در کل 112 آلل با میانگین 6/5 آلل در هر مکان ژنی تولید شد. تعداد آلل ها (Na) از سه برای مکان ژنی BPPCT036 تا 10 برای مکان ژنی UDP98-406 متغیر بود. تعداد آلل موثر (Ne) دامنه ای از 08/2 در BPPCT036 تا 06/6 در UDP98-414 با میانگین 57/3 در هر مکان ژنی بود. هتروزیگوسیتی مورد انتظار دامنه ای از 53/0 برای مکان ژنی BPPCT036 تا 85/0 برای مکان ژنی UDP98-414 با میانگین 70/0 در هر مکان ژنی داشت. تجزیه کلاستر نژادگان ها را به چهار زیر گروه تقسیم بندی کرد. هلو کوثری به تنهایی در یک زیر گروه قرار گرفت. از 7 تعداد نژادگان دیررس 4 تعداد در یک زیر گروه قرار گرفت.
    کلیدواژگان: هلو زودرس، تنوع ریخت شناسی، ریزماهواره
  • سمیرا عمرانی پور، لیلا فهمیده، براتعلی فاخری صفحات 249-266
    انبه یکی از مهمترین میوه های گرمسیری می باشد که به سلطان میوه ها معروف است. در این راستا روابط بین 19 ویژگی ریخت شناسی مربوط به برگ و میوه در 27 نژادگان انبه جنوب ایران مورد بررسی قرار گرفت. براساس نتیجه های تجزیه واریانس بین نژادگان در بیشتر ویژگی ها اختلاف معنی دار وجود داشت. بیشترین و کمترین تعداد میوه در درخت را رقم سیندری و نژادگان نارگیل (به ترتیب با میانگین 847 و 340 عدد) داشتند. بیشترین مقدار عملکرد تک درخت از رقم سیندری و شاهانی2 (با میانگین 261 و240 کیلوگرم) به دست آمد. بر اساس نتیجه های به دست آمده از ضریب همبستگی، ویژگی ها همبستگی بالایی را با هم نشان دادند و در بیشتر ویژگی ها همبستگی معنی دار شد. بیشترین مقدار همبستگی مثبت و معنی دار (75/0) بین تعداد میوه درخت و عملکرد مشاهده شد. براساس تجزیه کلاستر نژادگان ها به چهار گروه اصلی تقسیم بندی شدند. بررسی های حاصل، نشان دهنده تنوع بالایی در میان نمونه های انبه است که می تواند به علت افزایش توسط بذر و دگرگرده افشانی در این گیاه و هم چنین تنوع اقلیمی در ایران باشد. از آن جا که در این پژوهش رقم وارداتی سیندری و نژادگان شاهانی2 از بیشترین مقدار تعداد میوه، وزن میوه و عملکرد برخوردار بودند، بنابراین نژادگان شاهانی 2 می تواند به عنوان نژادگان مناسب برای بررسی های آتی و استفاده در برنامه به نژادی و کشت انبه در مناطق مورد بررسی پیشنهاد شود.
    کلیدواژگان: انبه، تجزیه به مولفه های اصلی، ویژگی های ریخت شناسی، ضریب همبستگی
  • محسن پیرمرادیان، حسن حاج نجاری، قاسم حسنی صفحات 267-278
    بیماری های ویروسی ویژگی های رشدی درخت، عملکرد و کیفیت میوه را زیر تاثیر قرار می دهند. به منظور کوتاه کردن فرایند واردات رقم های جدید و ایجاد باغ مادری سیب، گروهی از ترکیب های پیوندی کنترل ویروس گواهی شده وارداتی (ایتالیا) پس از طی مرحله های قرنطینه در ایستگاه تحقیقات باغبانی سمیرم اصفهان کشت شد. دیگر هدف های این پروژه بررسی های سازگاری و تعیین ویژگی های کمی و کیفی آن ها در منطقه سمیرم هم چنین مقایسه درختان کنترل ویروس با درختان رقم های رد دلیشس و گلدن دلیشس آلوده به ویروس روی پایه M9 می باشد. ویژگی های مرتبط با رشد در هر ترکیب پایه پیوندی در سه سال 94، 95 و 96 و عملکرد و ویژگی های کیفی میوه در سال های 94 و 95 مورد اندازه گیری قرار گرفت. آزمایش بر اساس طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار صورت گرفت. هر یک از ترکیب های پیوندی به عنوان یک تیمار در نظر گرفته شد و تجزیه مرکب دو و سه ساله داده ها انجام شد. نتیجه ها نشان داد رشد رویشی درخت که با شاخص های رشد سالیانه شاخه یک ساله، ارتفاع، سطح گسترش سایه سار درخت، قطر تنه و اندازه برگ تعیین گردید، جوناگلد و سپس گالا بر پایه M9 بیشترین رشد شاخه را داشتند. در بین رقم ها، بیشترین ارتفاع سایه سار به ترتیب نزاما مربوط به جوناگلد و رد چیف و سپس گالا بر M9 و کمترین آن در ترکیب پیوندی رد دلیشس- M9 ثبت شد. بیشترین مقدار گسترش جانبی سایه سار در دو ترکیب جوناگلدM9- و گلدن دلیشس- MM106 و کمترین آن در رقم رد دلیشس و گلدن دلیشس بر M9 بوده است. بیشترین مقدار شاخص کلروفیل در دو رقم جوناگلد و رد چیف بر پایه M9 و کمترین مقدار به دو رقم رد دلیشس و گلدن دلیشس بر M9 اختصاص داشت.
    کلیدواژگان: سیب، سازگاری منطقه ای، رقم های جدید، ترکیب پیوندی، نهال سالم، عملکرد
|
  • Salim Heidari, Mohsen Zavareh, Mohsen Kafi, Reza Fotouhi Ghazvini* Pages 127-142
    Cadmium is a heavy metal that contaminates water and soil. In order to study on soil cadmium tolerance and remediation ability of Echinacea purpurea, a greenhouse experiment in a completely randomized design was conducted by pots filled with soil and cadmium nitrate [Cd(NO3)2] in concentrations of 0, 5, 10, 15, 20, 25 mg kg-1. The results showed that with the addition of cadmium in the soil, cadmium uptake by roots and aerial parts (bioconcentration factor) was increased while the ability of cadmium transfer from root to shoot (translocation factor) was decreased. Increasing the concentration of cadmium resulted in 13, 15, 37 and 19 percent reduction in leaf number, plant length, shoot fresh and dry weight, but with an increase of 18 and 22 percent root fresh and dry weight, high resistance to cadmium was observed. Flowering indices exhibited flowering ability of E. purpurea in different concentration of cadmium. Total chlorophyll content declined by increasing cadmium concentration, while anthocyanin, carotenoid and some tolerance indicators such as total sugars and proline elevated significantly (P<0.05). In addition, higher concentrations of soil cadmium caused 11 percent increment in electrolyte leakage and 43 percent decrement in antioxidant capacity. Overall, E. purpurea with high resistance to cadmium had an ability to remediate cadmium-contaminated soil with concentration up to 25 mg kg-1.
    Keywords: Coneflower, Heavy metals, Phytoremediation, Bioremediation, Bioconcentration factor, Translocation factor
  • Nadim Najmabadi Engineer, Behzad Kaviani Dr., Mahmood Ghasemnejad Dr., Fatemeh Zaredoost Engineer, Maryam Jadid Soleymandarabi Engineer, Davood Hashemabadi Dr.* Pages 143-156
    Loquat is a non-climacteric fruit and is very perishable during storage. In the present study, effects of times (0, 7, 14, 21, 28 and 35 + 2 days), packaging (polystyrene and polystyrene/polyethylene dishes) and antioxidants (ascorbic acid 1 and 2%, citric acid 0.5 and 1% and sodium hexametaphosphate 0.5 and 1%) were investigated. These treatments were selected for control of enzymatic browning and storage life of loquat fruits. Treated fruits were stored at 5°C for up to 35 days and 2 days shelf life at 25°C. Results showed that the lowest fruit weight loss (4.34%) was observed in hexametaphosphate 0.5% treated with 2 layers packaging. The treatment of ascorbic acid 2% + citric acid 1% + sodium hexametaphosphate 1% caused lowest browning index. The highest contents of vitamin C, total phenol, total flavonoid and antioxidant activity were observed in fruits treated with ascorbic acid 2%. Overall, it was revealed that ascorbic acid 2% was the most effective treatment to maintain the quality of loquat fruit during storage.
    Keywords: Antioxidant, Ascorbic acid, Citric acid, Phenolic compounds, Sodium hexametaphosphate
  • Nooshin Madah Hosseini, Majid Esmailizadeh Dr., Fatemeh Nazoori Dr., Seyed Hossein Mirdehghan Dr* Pages 157-170
    To evaluate the effects of packaging with different polyethylene films on shelf life of apricot fruits a factorial experiment was designed with three replications. In this study the effect of various polymer films such as polyvinyl chloride (PVC), polyethylene (LDPE) and axially oriented polypropylene (OPP) with the same size (20 × 20 cm) porous and non-porous after packaging, the fruits were weighed and then stored at 2±1 ºC and 90±5% R.H. for 35 days. Qualitative parameters such as weight loss, firmness, pH, total acidity, total soluble solids, vitamin C, carotenoids, phenolic compounds and antioxidant activity were measured before and during storage. The results showed that weight loss increased over storage in all treatments and perforated polyethylene film showed higher weight loss than continues ones but the lowest rate was observed in the OPP film. The results indicated that OPP film was more effective in maintaining carotenoid, vitamin C, antioxidant activity, and total acidity compared to cellophane and polyethylene films. Regarding the results obtained from this study, packaging with OPP in low temperature could be consider as a method to increase the shelf life of apricot fruit cv. Shahnoori and providing them longer to be introduced to the market.
    Keywords: Antioxidant activity, Firmness, Low density polyethylene, Weight loss
  • Ali asghar Zeinanloo* Pages 171-184
    Olive is one of the oldest trees that humankind has been able to cultivate to feed itself. During this time selection has been performed according to fruit size, yield and oil contain. This research was conducted on native olive collction at olive research station of Tarom based on randomized complete block design with three replications during 2012-2016. The aim of this research was to achieve productive cultivars with high oil. The measured traits included oil percent at three harvesting stages in three years and fruit yield in five years in more than 100 olive varieties. Analysis of variance indicated that the effect of genotype and year were significant on oil percent and yield. Results of mean comparison of yield of 5 years indicated that only 11 genotypes or cultivars had a yield more than 25 kg/tree. Cultivar of Koroneiki with 35.38 kg/tree had the highest stability and average yield. The other olive cultivar, Conservolia and genotypes of Bn6, Kh12, Kh20 are in the next bands. Also the genotypes of Tmo3, Gorgan3 and Gw1 can be selected as promising group for good performance ond oil percent. The early ripening genotype was Mari valipor1 with 64% oil at the end of September. Late ripening genotypes with high oil were Ps7, Ps5 as well as Koroneiki.
    Keywords: Breeding, Harvest time, Olive oil, Production stability
  • Hassan Hoseinabadi, Ali Ebadi, Ahmad Ershadi, Mohammad Ali Nejatian, Mousa Rasouli* Pages 185-200
    Low temperature, causing heavy damage to vineyards from different regions of the Iran every few years. The use of potassium fertilizer, regardless of other elements, cannot provide proper nutrition for grapevine. The main purpose of this investigation was to study effects balanced nutrition and its effects on vines (Bidaneh Sefid cultivar) tolerance to frostbite. Grapevines have grown in ‘Khazandeh’ training system. In this system, the roots of the plants laid down in a trough (depth: 80 cm and width: 100cm), and the trunk is placed on a small mound formed after digging the streams. The experiment was carried out as randomized complete block design (RCBD) with split plot arrangement with five replications during 2015 and 2016 in vineyards of Shazand, Iran. Different amounts of potassium fertilizer in four levels 0, 0.75, 1.5 and 2.25 kg per vine in main plots and foliar application at three levels 0, 9 and 18 kg of magnesium sulfate salt per 1000 liters of water (In 2 stages after fruit set within 10 days) in sub-plots were used. In the second year of experiment natural frostbite occurs in 4th may 2016 and minimum of absolute temperature was 0˚C and wind speed was 6 m/s. In addition to the occurrence of natural frostbite, two artificial cold stages were applied on the buds of canes at temperatures of -3, -6, -9, and -12 ° C. According to the results, consumption 1.5 kg of potassium sulfate per vine with foliar 9 kg of magnesium sulfate salt per 1000 liters of water increasing tolerance of vines to artificial with the least electrolyte leakage and natural frostbite. The percent of sprouted buds in this treatment was 32% and ratio of potassium to magnesium ions was 5, indicating a balanced ratio between these two elements.
    Keywords: Electrolyte leakage, Grape, Magnesium, Potassium, Training system
  • Leila Salehi, Mehrangiz Chehrazi, Farideh Sedighi dehkordi, Abdolamir Moezzi Pages 201-212
    In order to study the effect of humi potas and potassium sulfate on some morphological traits of Stockflower, this research was conducted at Research Farm of Shahid Chamran University in Ahvaz in 2015. This experiments was performed as factorial bassed on RCBD with three replications. Treatments included humi potas with 3 levels of 0, 500 and 1000 mg l-1 and potassium sulfate fertilizer with 3 levels 0, 50 and 100 kg / h. During growth period, Evaluated vegetative indices (length and diameter of stem, number and leaf area) In 6 stage at intervals every 21 days once and reproductive characteristics (Flower durability, number of days to flowering and seed yield per square meter) at the end stage of plant growth.Treatments with Humi potas were effective on the vegetative properties of stem diameter, leaf number and leaf area, and on the reproductive characteristics of days to flowering and Flower durability. Treatment with potassium sulfate was significant only on stem length and diameter characteristics. the interaction of Humi potas fertilizer and potassium sulfate also showed a significant effect on the growth characteristics of stem diameter, number and leaf area, Flower durability and seed yield. The highest stem diameter, number of leaves, leaf area and Flower durability were related to interaction treatment (1000 mg/l Humi potas and 100 kg/ha potassium sulfate). Overall, it can be said that the use of Humi potas fertilizer in combination with potassium sulfate fertilizer, in addition to improving the growth characteristics of Flower, can play a positive role in decreasing the use of chemical fertilizers and reducing environmental pollution.
    Keywords: Humi potas, Potassium sulfate, Morphological characteristics, The index of vegetative, reproductive
  • Ali Bootekhak, Badraldin Ebrahim Sayed Tabatabaei, Hassan Hajnahari, Majid Talebi* Pages 213-226
    Most of the Iranian apple cultivars have been named based on their local names, therefore, their genetic relationships are not clearly specified. In order to determine genetic diversity of various Iranian apple genotypes and comparison between their genetic relations with commercial cultivars, we used microsatellite or simple sequence repeats (SSR) and sequence-related amplified polymorphism (SRAP) markers. Among 14 used microsatellite primer pairs, nine of them were polymorphic. The average number of alleles and observed heterozygosity (Ho) for all loci were 6.22 and 0.81, respectively, which confirmed the high genetic variability among genotypes due to self-incompatibility and cross pollination of apple. Among 56 SRAP primer combinations, 13 of them were polymorphic and produced 194 polymorphic bands (85.9%). The average of observed heterozygosity was computed as 0.34 that does not seem logicl, because apple is an self-incompatible plant. The results revealed that the microsatellite marker system is more reliable than SRAP marker system to indicate information of polymorphic and amount of heterozygosity in apple genotypes and despite nomenclature of apple cultivars based on local cultivation, the main origins of them do not match their geographical names. The genetic similarity of commercial apple trees indicates their common ancestory.
    Keywords: Genetic polymorphism, Heterozygosity, Iranian apple, Molecular markers
  • Rahim Abdollahi Dr, Jaafar Hajilou Dr *, Mehrshad Zainalabedini Dr, Naser Mahna Dr, Mohammad Reza Ghaffari Dr Pages 227-248
    In this study, 24 peach genotypes were studied to determine the overall degree of polymorphism and to detect similarities among early, medium and late ripening peach genotypes by morphological and microsatellite (SSR) markers. Morphological characters in three groups based on ripening time (early ripening from 74 to 119 DAFB, medium ripening from 120 to 160 DAFB and late ripening more than 160 DAFB).were considered according to UPOV peach descriptor. The variation was observed for traits related to morphology and fruit quality. Among the early ripening genotypes of peach, a crispy texture (called slow ripening) was detected. Factor analysis showed that the first four factors explained 86.74% of the total variation among the 24 genotypes. Cluster and principal component analysis showed a considerable phenotypically diversity in the peach germplasm. The cluster analysis by Wards method divided the genotypes into three main groups. In order to estimate their genetic diversity and to clarify their possible relationships, 20 SSR primer pairs, were used. A total of 112 alleles were produced with an average of 6.5 alleles per locus. The number of alleles (Na) varied from three for BPPCT036 to 10 for the UDP98-406. The effective number of allele (Ne) ranged from 2.08 in BPPCT036 to 06.06 for UDP98-414 with an average of 57.3 per locus. Expected heterozygosity ranged from 0.33 for BPPCT036 to 0.85 for UDP98-414 with an average of 0.70 per locus. The cluster analysis divided the genotypes into four groups. The Kosari peacch was isolated in one subgroup. The second group consisted of two subgroups; most of them were late harvest genotypes.
    Keywords: Early ripening peaches, Morphological Diversity, Microsatellite
  • Samira Omranipour, Leila Fahmideh, Baratali Fakhari Pages 249-266
    Mango is one of the most important tropical fruits also known as the king of fruits. In this study, the relations among 19 morphological traits of leaves and fruits corresponding to 27 mango genotypes were evaluated. Based on the results of variance analysis, there was a significant difference between genotypes in most traits. Therefore, these genotypes had diversity in studied traits. According to the results, the Sindri and Nargil genotypes had the highest and lowest number of fruits per tree (with an average of 847 and 340 pcs, respecively). Moreover, Sindri and Shahani 2 genotypes showed the highest yield per tree (with an average of 261 and 240,Kg respecively). Based on the results of the correlation coefficient, these traits showed high and significant correlation. The highest and most significant correlation (0.75) was observed between the number of fruits and yield. According to the results of cluster analysis, these genotypes could be divided into four major groups. This investigation indicates there is a high variation among mango samples which can be attributed to the sexual reproduction by seeds, its cross pollination as well as climatic variation in Iran. Since Sindri and Shahani 2 imported cultivars had the highest number of fruits, weight of fruit and yield, the Shahani 2 genotype could be suggested as an appropriate genotype in future studies, breeding programs and mango cultivation in these areas.
    Keywords: Correlation coefficient, Mango, Morphological traits, Principal component analysis
  • Mohsen Pirmoradian Dr, Hassan Hajnajari Dr, Ghasem Hassani Eng Pages 267-278
    Viral diseases affect tree vegetative traits, yield and fruit quality. To shorten the import process of new apple cultivars for establishment of mother orchards, a group of virus-controlled scion-rootstock combinations imported from Italy were transferred and cultivated in Semirom Hort. Station (Isfahan), after the end of quarantine. This project was achieved for the regional adaptation trial investigating qualitative and quantitative characteristics and also comparing imported virus controlled combinations and infected "Red Delicious" and "Golden Delicious" on "M9". In the present study, the comparison of growth related traits in each rootstock- Cultivar combinations at 94, 95 and 96 years, and yield and quality traits of fruit were measured in 94, 95 years. The experiment was carried out based on randomized complete block design with three replications. Each combination was taken as a treatment, also combined with two and three years of data analysis. Assuming growth traits of annual branch growth, tree height, crown width, trunk diameter and leaf length and width it was shown that "Jonagold" and "Gala" on M9 had the highest growth (Fig. 2). The results showed that the highest tree height was attributed to "Jonagold", "Red Chief" and "Gala" on M9 in e descendant order but the least height was seen in "Red Delicious"-M9 combination. The most prominent crown width were observed in two combinations of "Jonagold"-M9 and "Golden Delicious"-MM106 with the least presented by "Red Delicious"and "Golden Delicious" on M9. Highest leaf chlorophyll content (SPAD) was found in "Jonagold"-M9 and "Red Chief"-M9, but the least rates was registered in the leaves of "Golden Delicious" and on "Red Delicious" on M9.
    Keywords: apple, regional adaptation, new cultivars, scion-rootstock combinations, healthy plant, yield