فهرست مطالب

اقتصاد اسلامی - پیاپی 73 (بهار 1398)

فصلنامه اقتصاد اسلامی
پیاپی 73 (بهار 1398)

  • 282 صفحه، بهای روی جلد: 300,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1398/02/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • منصور زراء نژاد، مسعود خداپناه، سعیده کامران پور* صفحات 5-30
    امروز توجه به اقتصاد اسلامی، به عنوان یک رویکرد و قرائت خاص در علم اقتصاد، فزونی یافته و اقتصاد دانان اسلامی با تاکید بر این رویکرد به نظریه پردازی در حیطه مسائل اقتصادی می پردازند. نتایج این رویکرد می تواند نقش برجسته ای در نوع سیاست گذاری های اقتصادی کشورهای مسلمان داشته باشد. مرور ادبیات اقتصادی اخیر، به ویژه شاخه هایی مانند اقتصاد نهادگرایی نشان می دهد ادبیات اقتصادی امروز بر تاثیرپذیری اقتصاد کشورها از مولفه های فرهنگی و مذهبی تاکید می کند.  در این تحقیق به بررسی تاثیر شاخص های اقتصاد اسلامی بر متغیر رشد اقتصادی ایران با روش شبیه سازی پویا پرداخته شده است. برای این منظور یک مدل اقتصادسنجی کلان متوسط برای ایران طراحی شده است که در نهایت تاثیر شاخص های اقتصاد اسلامی را بر تعدادی از متغیرهای کلان اقتصادی اندازه گیری کند. پس از برآورد معادلات مربوط با استفاده از روش خودتوضیح برداری با وقفه های گسترده برای دوره زمانی 13631393 اعتبار مدل کلان تصریح شده، سنجیده شد. نتایج تک معادلات و همچنین آزمون قدرت شبیه سازی مدل کلان تصریح شده حاکی از تاثیرگذاری مثبت شاخص های اقتصاد اسلامی بر متغیر رشد اقتصادی ایران است
    کلیدواژگان: شاخص اقتصاد اسلامی، الگوی اقتصاد سنجی کلان، شبیه سازی پویا، رشد اقتصادی
  • محمد مهدی مجاهدی موخر* صفحات 31-58
    ارزش های ذهنی و عینی نتیجه ارزش گذاری انسان اقتصادی به محیط اجتماعی پیرامون است. «ارزش های ذهنی پویا» بر رجحان مصرف و نقدینگی، پاداش صبر و نرخ مطلوبیت کاهشی مصرف کالا و نگهداری پول، تکیه دارد. «ارزش های عینی پویا» بر شرایط تولید، تئوری ارزش نیروی کار و جمعیت تمرکز دارد. مجموعه ارزش های ذهنی و عینی پویا، ریشه شکل گیری پدیده های زمان مند در علم اقتصاد است.  این مقاله با تسری اندیشه فلسفه اسلامی از تعریف حرکت و زمان به پدیده های اقتصادی، به تحلیل و نقد ارزش های ذهنی و عینی و ارتباط آن با موضوع ارزش و پویایی های آن می پردازد. نتیجه گیری مقاله آن است که در اقتصاد مبتنی بر پارادایم فلسفه اسلامی، متغیرهای با منشا ارزش ذهنی نمی تواند واجد حرکت و تغییر در بستر زمان باشند؛ ازاین رو ریشه های ذهنی نرخ بهره با استفاده از تعقل منطقی مبتنی بر تحلیل اقتصادی و فلسفی مضاف مردود است. در مقابل ارزش اقتصادی معطوف به عامل انسانی به عنوان موجد رشد اقتصادی است.
    کلیدواژگان: ارزش ذهنی، ارزش عینی، رشد جمعیت، نرخ بهره، پول، فلسفه مضاف
  • رقیه عبدلی نژاد*، علیرضا شکیبایی، نورالله صالحی آسفیجی صفحات 59-90
    هدف از انجام این پژوهش بررسی این سوال است که آیا در نظام اقتصادی اسلام چرخه های تجاری مطابق با آنچه در نظام اقتصاد سرمایه داری رخ می دهد، وجود دارد؟ بنابراین با استفاده از روش نظریه پردازی داده بنیاد این نتیجه حاصل شد که اگر مردم با حکومت اسلامی همراه شده و رفتارهای مصرفی خود را الهی گردانند، مطابق با شاخص شکرگزاری، نزول نعمات افراد افزایش می یابد؛ همچنین با تبدیل مصرف فردی به مصرف اجتماعی، اصل تکافل عام مانع از بروز کمبود تقاضا در جامعه می گردد و همواره سطح متعادلی از تقاضا در اقتصاد حفظ می گردد. از طرف دیگر پرداخت حقوق واجب سرمایه توسط تولیدکنندگان هم سود بنگاه را افزایش می دهد، هم از ورشکستگی سایر بنگاه ها جلوگیری کرده و هم به حفظ اشتغال موجود و افزایش ظرفیت های شغلی کمک می کند؛ در نتیجه می توان گفت در نظام اقتصادی اسلام، با تشکیل حکومت اسلامی به دلیل اجرای قوانین الهی در جامعه و همراهی مردم در اصلاح رفتارهای مصرفی و تولیدی، چرخه های تجاری ایجاد نمی گردد.
    کلیدواژگان: چرخه های تجاری، نظام اقتصاد اسلام، مصرف، سرمایه گذاری، نظریه پردازی داده بنیاد
  • علیرضا پورفرج، زهرا کریمی موغاری، جواد اقدس طینت* صفحات 91-121
    اقتصاد نئوکلاسیک رویکرد اصلی و مسلط برنامه های آموزشی و پژوهشی علم اقتصاد محسوب شده و سایر رویکردها تا حدود زیادی در حاشیه این برنامه ها قرار دارند. بحث و سوال اساسی این مقاله این است که آیا قسمت ترکیبی اقتصاد اسلامی نیز باید همین وضعیت را داشته باشد؛ یعنی آیا تاکید اقتصاد اسلامی باید بر ترکیب آموزه های اسلامی با ادبیات نئوکلاسیکی باشد. در ادبیات نهادی با تاکید بر محدودیت های بهینه سازی نئوکلاسیکی، «تصمیم گیری های نهادی» و «هزینه های مبادله» اهمیت پیدا می کنند. مشخصه اصلی رفتار دینی «نهادی عمل کردن» در چارچوب قواعد و ساختارهای دینی است و «کاهش هزینه های مبادله» نیز از کارکردهای اصلی فقه و اخلاق اسلامی به شمار می رود. از این منظر تشابه و تجانس شکلی بین ادبیات نهادی و آموزه های اسلامی تا حدود زیادی بدیهی به نظر خواهد آمد. هدف این مقاله عمق دهی و بیان مجدد و تفصیلی همین مفهوم به شکلی نوین است. در این راستا و به روش تحلیلی و توصیفی به مقایسه تطبیقی ادبیات نئوکلاسیکی و نهادی در حوزه اقتصاد خرد پرداخته خواهد شد و تلاش می شود با تاکید بر اهمیت و نقش «تصمیم گیری نهادی» و اهمیت کاهش «هزینه های مبادله» در اقتصاد، تحلیلی مناسب برای این ادعا مطرح شود که ادبیات اقتصاد نهادی در مقایسه با ادبیات نئوکلاسیکی اهمیت عملیاتی و تجانس بسیار بیشتری برای ساخت قسمت ترکیبی اقتصاد اسلامی دارند. بر این اساس لازم است در برنامه ریزی درسی رشته اقتصاد و اقتصاد اسلامی در کنار آموزش اقتصاد نئوکلاسیک توجه ویژه ای به ادبیات اقتصاد نهادی صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: اقتصاد اسلامی، اقتصاد نهادی، تصمیم گیری نهادی، هزینه مبادله
  • سودابه پژومان، هاشم زارع* صفحات 123-153
    بر اساس تئوری های اقتصادی اگر تعادل جبرانی در اقتصاد برقرار باشد به شرط وجود درآمد مثبت برای همه خانوارها، تعادل رقابتی نیز برقرار خواهد بود؛ همچنین شرط وجود درآمد مثبت زمانی برقرار خواهد بود که خانوارها دارای ارتباط منابع با یکدیگر باشند. بر اساس نظریه ای در اقتصاد اسلامی این ارتباط منابع در ادبیات اقتصادی باید دارای شرایطی معینی باشد می تواند از منابعی همچون زکات برقرار گردد. پژوهش حاضر قصد دارد با بهره گیری از یک الگوی تصحیح خطای برداری به این سوال پاسخ دهد که میزان پرداخت زکات بالفعل در مقایسه با میزان زکات بالقوه، به چه میزان بر نابرابری درآمدی موثر خواهد بود. نتایج پس از برآورد سه الگوی مختلف و به کارگیری متغیرهای کنترلی نشان می دهد با استفاده از پتانسیل های سیاستی موجود در مباحث اقتصاد اسلامی با فرض ثابت بودن سایر شرایط به طور ضمنی تعادل همزمان رقابتی و جبرانی در اقتصاد ایران می تواند برقرار گردد؛ به عبارت دیگر اگر سیاست گذار بتواند با اعمال سیاست هایی شکاف میان پرداخت زکات بالفعل و بالقوه را به حداقل برساند، امکان برقراری درآمد مثبت برای تمام خانوارها وجود خواهد داشت.
    کلیدواژگان: رقابتی، جبرانی، زکات، توزیع درآمد
  • محمد سلیمانی، مهدی کیانی، ایمان عابدی* صفحات 155-181
    سنجش عوامل شکل گیری فقر ذهنی، از موضوعات بین رشته ای است که در سال های اخیر مورد توجه اقتصاددانان نیز قرار گرفته است. فقر ذهنی بیانگر احساس، ادراک یا باور به فقر در افراد است که به علل مختلفی در آنها ظاهر می شود و ممکن است توام با فقر عینی و یا بدون آن باشد.  هدف اصلی این مقاله ارزیابی رابطه دین داری با فقر ذهنی است که به کمک داده های نتایج موج چهارم «طرح بررسی و سنجش شاخص های فرهنگ عمومی کشور سال 1391» با 17000 نمونه برای جمعیت بالای 16 سال در 31 استان کشور انجام شده است.  برای این سنجش از روش رگرسیون حداقل مربعات جزئی (PLS) استفاده شده و نتایج حاکی از آن است که دین داری اثر معنادار و معکوس بر فقر ذهنی دارد؛ یعنی ارتقای دین داری، احساس و ادراک فقر را کاهش می دهد. از نتایج فرعی این پژوهش وجود رابطه معنادار بین فقر ذهنی و متغیرهای درآمد و اعتماد است.
    کلیدواژگان: فقر ذهنی، دینداری، شادکامی
  • سید جلال صادقی شریف، محمد طالبی، اکبر عالم تبریز، محمدرضا کاتوزیان* صفحات 183-215
    رهبر انقلاب اسلامی در سال 1392 سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را ابلاغ نمودند. در این مقاله ثبات سیستم بانکی بدون ربا به عنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد در برابر شوک های اقتصادی وارده مورد سنجش قرار گرفت. ازآنجاکه سیاست های اقتصاد مقاومتی در راستای سیاست های اصل 44 قانون اساسی است، بانک های کشور به دو بخش خصوصی و دولتی تقسیم شد که با استفاده از مدل تحلیل بقاء و رگرسیون مخاطرات متناسب کاکس، آستانه تاب آوری اقتصادی بانکداری بدون ربا، مورد مقایسه قرار گرفت. در این مقاله متغیرهای کلان اقتصادی مرتبط با بانکداری اسلامی مورد استفاده قرارگرفت. نتایج نشان داد از میان متغیرهای کلان، دو متغیر نااطمینانی نرخ سود عقود مشارکتی و نرخ تورم بیشترین تاثیر را بر مقاومت اقتصادی شبکه بانکی دارد؛ همچنین نتایج نشان داد که مقاومت بانک های دولتی دو سال کمتر از بانک های خصوصی در برابر شوک های وارده است و از طرفی کل سیستم بانکی کشور آستانه بقایی برابر پنج سال دارد؛ همچنین ضریب مثبت نااطمینانی نرخ رشد GDP نشان می دهد که میان نظام بانکداری بدون ربا و بخش حقیقی اقتصاد رابطه ای معکوس برقرار است؛ لذا هنوز بانکداری بدون ربا در ایران به دلیل عدم توجه سیاست گذار و مقام ناظر به بخش تولید در اعطای تسهیلات بانکی، نتوانسته به مزیت اصلی خود یعنی ایجاد رابطه تنگاتنگ با بخش حقیقی اقتصاد نائل شود.
    کلیدواژگان: اقتصاد مقاومتی، شوک های اقتصادی، تحلیل بقاء، رگرسیون مخاطرات متناسب کاکس
  • مینا نعیمی، کیومرث سهیلی*، محمد شریف کریمی صفحات 217-238
    رسیدن به توسعه اقتصادی هدف همه ملت ها به حساب می آید. دستیابی به رشد اقتصادی نیازمند ایجاد سازوکارهای ویژه است. بازارهای مالی قدرتمند از جمله این سازوکارها می باشند. توسعه انواع فعالیت های اقتصادی بستگی به دسترسی آنها به خدمات مالی دارد. در حال حاضر ابزارهای تامین مالی متعددی در جهان وجود دارد. بعضی از این ابزارها، به دلیل ربوی بودن در جوامع اسلامی قابل استفاده نیستند. در دهه اخیر، در عرصه بحث های پولی و مالی اسلامی، تلاش هایی به منظور طراحی و معرفی ابزارهای تامین مالی منطبق با آموزه های اسلامی صورت گرفته است. یکی از این ابزارها، انتشار اوراق بهادار اسلامی به نام صکوک است. این اوراق برای تامین مالی دولت، تامین مالی بنگاه های اقتصادی جهت تولید و صادرات و سازمان های وابسته به دولت منتشر می شوند که بر اساس عقود اسلامی طراحی شده اند.  در این مطالعه با هدف بررسی ارتباط و اثرگذاری توسعه ابزار مالی اسلامی (صکوک) بر رشد اقتصادی در ایران از فرم تصحیح خطای مدلARDL  استفاده شده است و در آن ضرایب مربوط به مدل های کوتاه مدت و بلندمدت و تصحیح خطا برای دوره زمانی از فصل چهارم سال 1389 تا فصل چهارم سال 1394 برآورد گردیده است. در فرم تصحیح خطای مدل ARDL  نوسانات کوتاه مدت متغیرها به مقادیر تعادلی بلندمدت آنها ارتباط داده می شوند. این مدل ها در واقع نوعی از مدل های تعدیل جزئی اند که در آن ها با واردکردن پسماند پایا از یک رابطه بلندمدت، نیروهای موثر در کوتاه مدت و سرعت نزدیک شدن به مقدار تعادلی بلندمدت اندازه گیری می شود. نتایج نشان می دهد که انتشار صکوک بر تولید ناخالص داخلی تاثیر مثبت و معناداری دارد و سبب افزایش رشد اقتصادی می گردد.
    کلیدواژگان: صکوک، ابزارهای مالی اسلامی، رشد اقتصادی ایران، فرم تصحیح خطای مدل ARDL، علیت گرنجر
  • مرتضی جعفرزاده نجار، محمود هوشمند*، محمدرضا لطفعلی پور، مهدی بهنامه صفحات 239-266
    یکی از مهم ترین و حیاتی ترین بافت های فرسوده در کشور مجموعه پیرامون حرم مطهر حضرت رضا7 می باشد که علاوه بر مجاوران سالانه پذیرای بیش از بیست میلیون زائر است. با توجه به اهمیت موضوع طرح نوسازی و بهسازی بافت فرسوده پیرامون حرم مطهر حضرت رضا7 از سال 1372 آغاز شد که متاسفانه پس از گذشت بیش از 20 سال از پیشرفت قابل توجهی برخوردار نبوده است. یکی از مهم ترین دلایل عدم موفقیت این طرح، مشکل تامین مالی به ویژه تامین وجوه لازم جهت احداث فضاهای عمومی می باشد. در تحقیق حاضر، تمایل افراد به مشارکت در بهسازی بافت فرسوده پیرامون حرم مطهر امام رضا7 از طریق خرید اوراق وقف با استفاده از روش ارزش گذاری مشروط برآورد شد. به همین منظور با 240 زائر و مجاور مصاحبه شد. به منظور تمایز عوامل موثر بر تصمیم به مشارکت و میزان مشارکت، از الگوی توبیت و روش دومرحله ای هکمن استفاده شد. با حذف پاسخ های ناقص، 57 درصد از افراد حاضر به خرید اوراق وقف بوده اند. نتایج الگوی هکیت نشان داد، متغیرهای اعتماد به نهادهای محلی و آگاهی اجتماعی، فقط بر تصمیم پاسخگویان برای خرید اوراق اثر معنی دار دارد و احساس تعلق نسبت به شهر و محله فقط بر میزان تمایل به مشارکت تاثیر دارد؛ درحالی که اعتقاد به وقف و وضعیت اقتصادی خانواده، هم در مرحله اول (تصمیم به پرداخت) و هم در مرحله دوم (میزان تمایل به پرداخت)، اثر معنی دار دارد؛ همچنین میانگین تمایل به مشارکت هر نفر 1،660،000 ریال برآورد شد.
    کلیدواژگان: اوراق وقفی، تامین مالی، نوسازی و بهسازی، بافت پیرامون حرم مطهر، فضاهای عمومی
|
  • Mansour Zarra, Nezhad, Masoud Khodapanah, Saeede Kamranpoor * Pages 5-30
    Nowadays, the attention to Islamic economics has grown as a special approach and discourse in the field of economics, and Islamic economists emphasize this approach to theorizing Economic issues. The results of this approach can play a prominent role in the economic policies of Muslim countries. The review of recent economic literature, especially institutional economics, shows that today's economic literature emphasizes the impact of the economics of countries by cultural and religious components. In this paper, the effect of Islamic economic indicators on Iran's economic growth rate has been studied using dynamic simulation method. For this purpose, a macro-econometric model for Iran economy has been designed to measure the impact of Islamic economic indicators on a number of macroeconomic variables. After estimating the related equations using the Auto Regressive Distributed Lag method for the period 1963-1393, the validity of the specified macro model was measured. The results of single equations as well as the simulation power test of the specified macro model indicated the positive effect of Islamic economic indicators on the economic growth rate of Iran.
    Keywords: Islamic Economic Indicator, Macro-Econometric Model, Dynamic simulation, economic growth
  • Mohammad Mahdi Mojahedi Moakhar * Pages 31-58
    The Economics Values are the result of Economic Human’s measurement of Society environment. These values are categorized in subjective and objective concepts. Also subjective and objectives value could play different roles in dynamic systems. In particular, the discovery of Maximum principle for optimal path can be described as a dynamics objective and subjective values. In this regard, dynamic Subjective values rely on mental variables such as: time preference, liquidity premium, and impatience, rate of marginal utility diminishing and time elasticity of consumption. Dynamic Objective values emphasize on natural root of value, such as: labor value’s theorem, population growth and in some case implies production function’s condition like that capital rate of return and in some cases they imply. The collection of these values create dynamic phenomena in economics literature. The phenomena like that intertemporal interest rate, interatemporal interest rate, wage rate, population growth could be explained. In This paper the concepts of value and its dynamic feature in Islamic philosophy (as a paradigm of Islamic economics thought) has been explained. In this regard, the paper introduces the concept of movement and time (as an ability to move and continuity and gradually actualized) in Islamic philosophy. In another step, the criticizes optimal time path of consumption, saving, capital accumulation growth and money growth path in dynamic control problem by argument and paradigm of Islamic philosophy of time and motion .As a result, the paper concludes that the time variables which do not have subjective roots and do not have the ability of moving and growth in dynamic optimal path.in contrast, the dynamic values which relay on human factor could create economic growth.
    Keywords: Subjective Value, Objectives Value, Accumulation Growth, Interest Rate, Money
  • Roghayeh Abdolinejad *, Alireza Shakibai, Noorollah Salehi Asfiji Pages 59-90
    The purpose of this paper is to investigate the business cycles quiddity in the Islamic economic system. Thus, by using the grounded theory method, it was concluded that if people accompany the divine governor and according to the thanksgiving indicator, the blessings increase. and also by turning their individual consumptions to social consumption, the public care principle prevents of the demand shortage occurrence and a consistent level of demand in the economy is maintained at all times. On the other hand, the payment of obligator rights of capital will increase producer profits and will prevent the bankruptcy of other firms and also will help to maintain employment and increase job opportunities. As a result, it can be said that in the Islamic economic system, with the Islamic state establishment, due to the implementation of divine laws in society and the reformation of consuming and investment behaviors, the business cycles do not create.
    Keywords: Business Cycles, Islamic Economic System, Consumption, Investment, grounded theory
  • Alireza Pourfaraj, Zahra Karimi Moughari, Javad Aghdas Tinat * Pages 91-121
    Neoclassical economics is considered to be the mainstream of educational and research programs in economics, and other approaches are largely on the brink of these programs. The main discussion and discussion of this article is whether the combination of Islamic economics should also be the same, that is, whether the emphasis of Islamic economics should be on the combination of Islamic teachings with neoclassical literature. In institutional literature, with emphasis on neo-classical optimization constraints, "institutional decisions" and "transaction costs" are important. The main characteristic of religious behavior "institutional act" within the framework of the rules and structures of religious and "reducing transaction costs" have the core functionality of jurisprudence and Islamic ethics is, from this perspective, similarity and congruence form of literature institutional and teachings Aslamyta largely self-evident It will look. The purpose of this article is to deepen and redefine the meaning of this concept in a new way. In this context, and analytical and descriptive approach to comparative literature, the neoclassical and institutional areas of microeconomic we will and will try to emphasize the importance and role of "decision-making institutions", and the importance of reducing "transaction costs" in the economy, explain the proper analysis for It is arguable that economists, compared to neoclassical literature, have much more operational and uniformity in the construction of the combined economic component of Islam. Accordingly, it is necessary to pay special attention to econometric literature in the curriculum of Islamic economics and economics, along with econometric-pedagogical education.
    Keywords: Islamic economics, Institutional Economics, Institutional Decision Making, Transaction costs
  • Sodabeh Pezhoman, Hashem Zare * Pages 123-153
    According to economic theory, if there is a compensatory equilibrium in the economy, there will be a competitive equilibrium on condition of positive income for all households. The condition of positive income also will be established when households have resource links with each other. According to a theory of Islamic economics, this relationship of resources (In the economic literature must have certain conditions) can be derived from sources such as Zakat. The present study intends to use a vector error correction model to answer the question that how much the actual amount of Zakat payment will be effective on income inequality in comparison with the amount of potential Zakat. Results after estimating three different models and applying control variables show that using the policy potentials available in Islamic economics, assuming other conditions are fixed, a simultaneous competitive and compensatory equilibrium in the Iranian economy can be established implicitly. In other words, if a policymaker can minimize the gap between actual and potential Zakat by applying some policies, Positive income establishment for all households will be possible.
    Keywords: Competitive, Compensatory, Zakat, Income distribution
  • Mohammad Soleimani, Mahdi Kiany, Iman Abedi * Pages 155-181
    Measurement of fundamental factors of subjective poverty is one of the interdisciplinary issues that has been considered by economists in recent years. Subjective poverty represents the feeling, perception, and belief in poverty in individuals, which appears because of different causes and also be accompanied by objective poverty or without that. The main purpose of this article is to assess the relationship between religiousness and subjective poverty. For the achievement to this goal, the paper uses from data of “study and Measurement of The of Iranin Public Culture Indices plan, (2012)”, that contains from 17000 samples of the population, upper than age 16, conducted in 31 provinces of Iran. The Partial least squares regression (PLS) has been used as the method of data analysis in this research. The Results of the paper indicate that religiousness has a significant and reverse effect on subjective poverty, and the promotion of religiousness reduces the feeling and perception of poverty. Other results show that there is a significant relationship between subjective poverty and variables “income” and “trust”.
    Keywords: Subjective Poverty, religiosity, happiness
  • Seyed Jalal Sadeghisharif, Mohammad Talebi, Akbar Alamtabriz, Mohammadreza Katouzian * Pages 183-215
    According to the first clause of article 110 of Iranian constitution, the supreme leader of Iranian revelation imparted the resilience economic policies in 2014. These policies are complementing the policies of privatization or article 44 of constitution to achieve economic goals. The main goal of this instruction is creating stability in economy. Therefore, in this research we have measured stability of banking system as a main part of economy against macroeconomic shocks. While the resilience economic policies extend the article44, we have divided banks in to two part: public banks and private banks. Then we have used survival analysis and Cox proportional hazard models to measure resilience and bankruptcy threshold of Iranian banks. Results represent that uncertainties of inflation and interest rate have more effect of resilience of banking system. Also results show that the resilience of public banks are two years less than private banks and the resilience and survival time of Iranian banking system is about 5years. Also, the positive coefficient of uncertainty of the GDP growth rate shows that there is a reciprocal relationship between the usury free banking system and the real sector of the economy. Therefore, usury free banking in Iran, due to the lack of attention of the policymaker and the supervisor of the manufacturing sector in providing the banking facility, has failed to its main advantage is to establish a close relationship with the real sector of the economy.
    Keywords: Resilience Economy, Economic Shocks, Survival analysis, Cox Proportional Hazard Regression
  • Mina Naemi, Kiomars Sohaili *, Mohammad Sharif Karimi Pages 217-238
    Achieving economic development is the goal of all nations. Achieving economic growth requires the creation of special mechanisms. Powerful financial markets are among these mechanisms. The development of a variety of economic activities depends on their access to financial services. There are many financing tools in the world right now. Some of these tools can not be used in Islamic societies because of being kidnapped. In the last decade, in the field of Islamic monetary and financial discussions, efforts have been made to design and implement financing instruments in accordance with Islamic teachings. One of these tools is the issuance of Islamic securities called sukuk. These bonds are issued for government financing, financing of enterprises for production and exports, and government affiliated organizations, which are based on Islamic contracts.  In this study, with the aim of investigating the relationship and effect of development of Islamic financial instruments (sukuk) on economic growth in Iran, an ARDL model error correction form has been used. In this case, the coefficients of short and long term models and error correction for the period of the fourth quarter of the year The 2010-2010 season is estimated until the fourth quarter of 1394. In the ARDL model error correction form, short-term fluctuations of the variables are related to their long-term equilibrium values. These models are in fact a kind of partial adjustment models that measure the long-term equilibrium with a long-term relationship, effective forces in the short run, and the speed of approaching the long-term equilibrium. The results show that Sukuk publishing has a positive and significant effect on GDP and it can increase economic growth.
    Keywords: sukuk, Islamic Financial Instruments, economic growth, Error Correction form of ARDL Model
  • Morteza Jafarzade, Mahmood Hooshmand *, Mohammad Reza Lotfalipoor, Mahdi Behname Pages 239-266
    One of the most important and most trusted tissues in the country is the collection around the holy shrine of Imam Reza (AS), which in addition to the annual adjacency receives more than 20 million pilgrims. Regarding the importance of the issue of renovation and improvement of the worn texture around the holy shrine of Reza (AS) began in 1993, which, unfortunately, has not had significant progress after more than 20 years. One of the most important reasons for the failure of this project is the financing problem, in particular the provision of funds for the construction of public spaces.
    In the present study, the willingness of people to participate in the improvement of the worn out texture surrounding the shrine of Imam Reza (AS) through the purchase of bonds was estimated using conditional valuation method. In this way, 240 pilgrims and adjacent people were interviewed. In order to distinguish the factors influencing the decision on participation and the level of participation, the Tobit model and Hackman's two-step method were used. By eliminating incomplete responses, 57 percent of those willing to buy bonds have been deposited. The results of the hacking pattern showed that the variables of trust in local institutions and social consciousness have a significant effect on the decision of respondents to buy papers, and the feeling of belonging to the city and the neighborhood only affects the level of willingness to participate, while the belief in the endowment and the household economic status , Both in the first stage (the decision to pay) and in the second stage (the rate of willingness to pay), has a significant effect. The average willingness to participate was estimated at 1,660,000 rials.
    Keywords: Waqf Bonds, financing, Renovation, Improvement, Texture around the Holy Shrine, Public Projects