فهرست مطالب

آموزه های قرآنی - سال چهاردهم شماره 25 (بهار و تابستان 1396)

مجله آموزه های قرآنی
سال چهاردهم شماره 25 (بهار و تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حمید ایماندار، محمد علی رضایی کرمانی، حسن نقی زاده، عباس اسماعیلی زاده صفحه 3
    سلفیه معاصر از ابن کثیر دمشقی به عنوان یک مفسر تمام عیار سلفی یاد می کنند. نوشتار حاضر با محور قرار دادن مبحث توحید به عنوان حوزه ای اساسی در مکتب سلفیه، ادعای مذکور را خدشه پذیر می داند. با بررسی جامع تفسیر القرآن العظیم درمی یابیم که رویکرد تفسیری ابن کثیر در برخی جوانب نظری و عملی مبحث توحید، مخالفتی تام و یا جزئی با تلقی خاص سلفیه دارد. وی با برگزیدن مکتب تفویضی تاویلی در مسئله تفسیر صفات الهی، خود را به دیدگاه متاخران اشاعره به عنوان یکی از مکاتب مخالف سلفیه متمایل نموده است. به علاوه تبیین ابن کثیر از مفاهیم توحید عبادی و لوازم آن در سرتاسر تفسیرش نمی تواند با رویکرد خاص و انحصاری سلفی ها مطابقت داشته باشد. نوع تلقی ابن کثیر از مجموع جوانب مسئله توحید، این مدعا را که وی پس از مرگ ابن تیمیه به سمت مکتب اشاعره متمایل شده است، تقویت می کند؛ همچنان که مستندات تاریخی قابل تاملی نیز در تایید مسلک اشعری ابن کثیر ارائه شده است.
    کلیدواژگان: ابن کثیر دمشقی، سلفیه، تفسیر، توحید
  • علی راد، فضل الله غلامعلی تبار صفحه 37
    هرچند شیخ مرتضی انصاری تفسیری کامل از قرآن ندارد، در آثار متعدد فقهی و اصولی خود، مفسرانه به تبیین آیات پرداخته است. تحلیل مبانی وی به عنوان یکی از نمایندگان نظریه تفسیر اجتهادی فقهی امامیه در دوره معاصر و نمایاندن نقش علمی و سهم تاریخی وی در جریان تفسیر شیعه، از اهمیت و ضرورت برخوردار است. در این پژوهه، مبانی شیخ انصاری در تفسیر آیات الاحکام با روش اکتشافی تحلیلی از میان بیش از بیست اثر وی، بازیابی، طبقه بندی و ارزیابی شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که شیخ دارای مبانی خاص ادبی و کلامی در تحلیل آیات بوده و می توان وی را دارای نظریه تفسیری اجتهادی در تفسیر دانست که از تقلید نظریه های رایج روزگار خویش رهیده و به نقد و نوآوری در مبادی و مبانی تفسیر پرداخته است.
    کلیدواژگان: مبانی ادبی تفسیر، مبانی کلامی تفسیر، نظریه تفسیری امامیه، تفسیر شیخ انصاری، مقدمه
  • محسن قاسمپور، اعظم پویازاده، محدثه ایمانی صفحه 61
    در قرن اخیر، امین خولی در مقاله «تفسیر در دایرهالمعارف اسلامی با نگاهی ادبی به قرآن» ضمن ارائه گام هایی متفاوت در تفسیر قرآن، تفسیر ادبی را دگرگون ساخت. او با اصل قرار دادن قرآن به عنوان یک متن ادبی کوشید قواعد فهم متن ادبی را بر قرآن همچون سایر متون پیاده کند.
    در این مقاله، تفاوت میان مبانی فکری و روش تفسیری او را که به صورت ممزوج در مقاله خود توضیح داده است، آشکار خواهیم کرد. علاوه بر لزوم فهم ادبی قرآن به مثابه متنی سترگ در زبان عربی به عنوان اساسی ترین مبنای فکری امین خولی، امکان فهم قرآن توسط افرادی غیر از عالمان دینی، اعتقاد به تاثیر قرائن پیرامونی همچون عوامل محیطی در فهم قرآن، اعتقاد به تک معنایی در قرآن و اصل بودن قرآن در برابر قواعد نحوی و بلاغی، از جمله مبانی فکری او به شمار می رود. همچنین لزوم تفسیر موضوعی قرآن کریم، بهره مندی از علوم قرآنی در فهم قرآن کریم، توجه به تاریخ و فرهنگ عصر نزول، پژوهش در معنای واژگان، مطالعه و بررسی عبارات و جملات و بهره گیری از دو علم روان شناسی و جامعه شناسی در تفسیر، از مراحل تفسیر ادبی قرآن به باور اوست. بر این اساس، پیاده کردن قواعد فهم متن ادبی بر قرآن، موجب شکوفایی تفسیر در زمینه های پژوهش واژگان، زیبایی شناسی عبارات قرآنی با تعریف متفاوت علم بلاغت و بهره گیری از علم روان شناسی در فهم تفاوت های بیان قرآن در انتقال مفاهیم به مخاطب شده است. هرچند در نظر نگرفتن تفاوت های قرآن با متن ادبی به عنوان متنی الهی و تصور انطباق کامل آن ها، موجب دستیابی به نتایج نادرست به ویژه در آثار شاگردان امین خولی گردیده است.
    کلیدواژگان: امین خولی، تفسیر ادبی، مبانی تفسیری، روش تفسیر
  • سید محمد میرحسینی*، حجت رنجی صفحه 91

    نزدیک به ده قرن از اولین ترجمه قرآن به زبان فارسی می گذرد و همچنان به دلیل نیاز روزافزون به ترجمه، هر از گاهی شاهد ترجمه های جدید قرآن هستیم. با این حال، برخی واژگان نیاز به ترجمه و پژوهش دارند. یکی از این واژگان مراوده است. فعل مراوده 8 بار در قرآن (ر.ک: یوسف/ 23، 26، 30، 32، 51 (2 بار) و 61 ؛ قمر/ 37) و 3 بار در احادیث آمده است. این استعمال، مختص قرآن بوده و از ابتکارات قرآنی است. در کتاب های تفسیر و به تبع آن در ترجمه های صورت گرفته، از این فعل به عنوان «نزدیکی کردن» و «رابطه جنسی» تعبیر شده است. ولی آیه 61 سوره یوسف و احادیث ذکرشده این معنا را نقض می کنند. ماده «رود» بر تکرار فعل، لطافت و نیرنگ دلالت می کند. استعمال این ماده در باب مفاعله به معنای مشارکت در فعل است. در ترکیب «راود+ه+ عن» با کلمه بعد، دو عامل بر سر کلمه بعد از حرف «عن» نزاع دارند و تعدیه فعل به وسیله این حرف، متضمن معنای مخادعه و مراوغه است و بر خلاف استعمال این فعل با حرف جر «علی»، استعمال سلبی دارد.

    کلیدواژگان: مراوده، سوره یوسف، معانی باب مفاعله، ترجمه
  • کاوس روحی برندق، علی حاجی خانی، علی بیدسرخی صفحه 115
    در قرآن کریم، افزون بر روح عمومی همه انسان ها و روح خاص اهل «روح الایمان»، روح دیگری به پیامبران الهی به طور عام و به پیامبر اکرم به طور خاص، در قالب تعبیر «روح من امرنا» یا «روح امری» نسبت داده شده است. مفسران در ذیل آیات ناظر به این حقیقت قرآنی، هر کدام بر اساس استدلال های مختلف، دیدگاه های متعددی پیرامون آن بیان داشته اند. مقاله حاضر با بهره گیری از روش توصیفی تحلیلی، چیستی روح امری و آثار آن را مورد تتبع و پژوهش قرار داده و به این نتیجه دست یافته است که روح امری، عالی ترین مراتب روح محسوب می گردد که بر پیامبران الهی به طور عام، و مرتبه والاتر آن بر اهل بیت افاضه می گردد که مبدا علم آن حضرات و اعظم از ملائکه مقرب الهی و دارای تاثیرات ویژه ای در عرصه هستی می باشد.
    کلیدواژگان: روح، روح امری، مراتب روح، ملائکه، قرآن، پیامبران، اهل بیت (ع)
  • سیدعلی دلبری، محمد اسحاق عارفی صفحه 141
    با توجه به اینکه قرآن منبع اصلی آموزه های دینی است، از مسائل مهمی که پس از فرود آمدن وحی و اکمال دین در بحث خداشناسی در قرآن مطرح است این است که آیا در قرآن استدلال مستقل و صریح عقلی برای اثبات وجود خداوند به کار رفته یا اینکه قرآن کریم وجود خداوند را امری مسلم و بی نیاز از استدلال انگاشته و بدان نپرداخته است؟ در این نوشتار به روش توصیفی تحلیلی پس از بررسی دیدگاه ها این مطلب به دست آمده است که برخی مخاطبان قرآن را ملحدان و منکران خداوند تشکیل داده اند و قرآن به آن ها توجه نموده و برای ابطال نظریه آن ها دست کم سه گونه برهان علیت، امکان و حدوث را برای اثبات مبدا متعال بیان کرده است.
    کلیدواژگان: قرآن کریم، وجود خدا، استدلال عقلی صریح، استدلال عقلی ضمنی
  • سیدعلی سجادی زاده، مصطفی میرزایی صفحه 157
    به اعتقاد حکما، انفکاک ذات از ذاتی امری محال و ناممکن است. لیکن برخی با استناد به آیه 69 سوره انبیاء که خداوند آتش را بر ابراهیم برد و سلام نمود، در مسئله فوق مناقشه نموده اند. در مقابل، کسانی که به این قاعده معتقدند، در صدد پاسخ از اشکال فوق برآمده و هر یک پاسخی متفاوت به این اشکال داده اند.
    ما با احصای نظرات مفسران و صاحب نظران درباره این آیه، به نقد و بررسی آن ها پرداخته و در نهایت با مناقشه در بعضی و ناکافی دانستن بعضی دیگر، به تبیین پاسخ مختار پرداخته ایم. به اعتقاد ما پاسخ به این مسئله، در توجه به مسئله اذن الهی و تاثیر آن در فاعلیت فاعل های عالم امکان نهفته است. به این معنا که اذن و اراده الهی، شرط تاثیر هر ذات، فعل و حرکتی است؛ خواه اثرش ذاتی باشد و خواه عرضی، امری که متاسفانه با وجود تصریح مکرر آیات و روایات، از دیدگاه اکثر مفسران به دور مانده و در هیچ یک از پاسخ های فوق به آن توجه نشده است.
    کلیدواژگان: آتش، حرارت، برد و سلامت، ذات و ذاتی، انبیاء، 69، قرآن
  • کرم سیاوشی، اسماعیل شعبانی کامرانی صفحه 173
    آیه شریفه وآیه لهم انا حملنا ذریتهم فی الفلک المشحون (یس/ 41) از جمله آیات چالشی قرآن کریم است که در آن درباره مقصود از دو تعبیر «ذریتهم» و «الفلک المشحون» در میان مفسران و قرآن پژوهان اختلاف نظر است. برخی این دو تعبیر را به ماجرای طوفان حضرت نوح ارتباط داده و مقصود از «ذریه» را «پدران» و مراد از «الفلک المشحون» را «کشتی حضرت نوح» دانسته اند. برخی نیز مقصود از ذریه را بذر وجودبخش برای نسل به وجودآمده پس از طوفان حضرت نوح می دانند. برخی دیگر با الهام از سیاق آیات، مقصود از «ذریه» را «بنی نوع بشر» و مراد از «الفلک المشحون» را مطلق نوع کشتی می دانند. نظریات متنوع دیگری نیز در این باب مطرح است. در این مقال با مراجعه به تفاسیر و با تامل و تدبر در همه عوامل و بسترهای یاریگر در فهم آیات قرآن، بر این دیدگاه که مقصود از «ذریه» «بنی آدم/ نوع انسان» است و مراد از «الفلک المشحون» مطلق کشتی است، تاکید شده است.
    کلیدواژگان: ذریه، الفلک المشحون، سوره یس، آیه 41
  • جعفر نکونام، زکیه جوانمردزاده صفحه 191
    تفسیر قرآن به قرآن از جمله روش های تفسیری مورد توجه در دوره معاصر به شمار می رود و علامه طباطبایی از پیشگامان این روش در این دوره است. اینک این سوٴال مطرح است که آیا ذات پاره ای از آیات قرآن در زمان نزولشان چنان است که جز با ارجاع به پاره ای دیگر از آیات قرآن قابل فهم نبوده است و مخاطبان قرآن بدون ارجاع آن آیات به آیات دیگر قادر به فهم مراد الهی نبوده اند؟ بررسی ها در این مقاله نشان می دهد که هیچ آیه ای از آیات قرآن وجود ندارد که هنگام نزول مرادش برای مخاطبان قرآن روشن نبوده باشد. آنان هرگز برای فهم مقاصد قرآن نیاز نداشتند که به آیات دیگر قرآن مراجعه کنند. منتها بر اثر گذشت زمان و فراموش شدن قرائن فهم مراد، در آیاتی از قرآن ابهام پدید آمد. یکی از قرائنی که به فهم مراد از این آیات مدد می رساند، آیات متحدالموضوعی است که در قرآن پراکنده است. لذا نیاز به تفسیر قرآن به قرآن نیازی عرضی است، نه ذاتی.
    کلیدواژگان: تفسیر قرآن به قرآن، تفسیر آیه به آیه، ذاتی بودن نیاز به تفسیر، عرضی بودن نیاز به تفسیر
  • شهریار نیازی، طاهره گودرزی صفحه 211
    پرسش و پرسشگری سهم والایی را در تعاملات انسانی به خود اختصاص داده است و مقوله پرسش هنری یا بلاغی نیز در این رابطه مطرح شده و می توان ایفای نقش آن را در زمینه های مختلف به ویژه بحث القای مطالب و آموزش مشاهده کرد. بنابراین به نظر می رسد که بررسی دقیق تر این موضوع در زبان به ویژه مطالعات قرآنی، راهگشای فهم بهتر از آموزه های قرآن کریم است. لذا مقاله زیر با بررسی آیاتی در قرآن که خداوند به عنوان گوینده، بشر یعنی مخاطب را در موضع پرسش قرار داده است، به بررسی مقوله پرسشگری در این آیات می پردازد و به سوالاتی همچون چگونگی ابعاد و زوایای پرسشگری خداوند در قرآن کریم، چگونگی کاربرد آن ها در راستای مقاصد الهی و جایگاهشان در کلام وحی پاسخ می دهد. چارچوب سوٴالات بلاغی و مفاهیم مرتبط با آن، مبنای این نگرش را تشکیل می دهد. در این رابطه، پرسش های به کاررفته در سوره یس نیز به عنوان مطالعه موردی، بررسی خواهند شد و این نتیجه حاصل می شود که خداوند پرسش هایی را در قالب پرسش های هنری، با اهداف متعدد بلاغی و نه به عنوان ابزاری برای کسب اطلاعات بیان کرده است و به همین علت می توان او را به مثابه پرسشگری بزرگ با پرسش های هدفمند قلمداد کرد.
    کلیدواژگان: پروردگار، پرسش، پرسشگری، استفهام، پرسش هنری یا بلاغی، سوره یس، قرآن کریم
|
  • Hamid Imandar, Muhammad Ali Rezaei Kermani, Hasan Naqizadeh, Abbas Esmaeilizadeh Page 3
    The contemporary Salafis refer to Ibn Kathir as a prefect Salafi exegete. With the pivot of Tawhid (Oneness of God) as the basic area in Salafi school, this note quarrels with this claim. With studying Tafsir al-Quran al-Azim, it reveals that there are absolute or partial disagreement between the interpretative approach of Ibn Kathir and the particular Salafi comprehension about some aspects of theoretical and practical Tawhid. With selecting the full giving authorized (tafviz)interpretative school in the interpretation of God’s attributes, he has tended towards the attitudes of the late (modern) ʾAshʿarīyya as one of the schools vs Salafism. Moreover, Ibn Kathir’s determination of Tawhid al’Ibadi (Tawhid in worship) and its requirements through his Tafsir cannot accord with the special approach and exclusive approach of Salafis. His perception of whole aspects of Tawhid issue reinforces this claim that he has inclined toward ʾAshʿarī School after death ofIbn Taymiyyah; as for proving Ibn kathir’s Ashariyya way, the considerable historical documents have been presented.
    Keywords: Ibn Kathir, Salafism, Exegesis, Tawhid (Oneness of God)
  • Ali Rad, Fazlullah Gholam Ali Tabar Page 37
    Although Shaykh Ansari did not have a complete exegesis of the noble Quran but he has determined the verses of the noble Quran in his different works on the Islamic jurisprudence (fiqh) and principles of jurisprudence (usul al-fiqh) as an exegete. It is necessary and important to analyze his bases as one of the representatives of the theory of the Quran jurisprudential-ijtehadi exegesis of Imamiyyah (Arabic: ÅãÇãیÉ) in contemporary period and to show his scientific role and his historic share in the current of Shia exegesis. This research has evaluated the Shaykh Ansari’s bases in the exegesis of ayāt al-aḥkām (verses of the rules) with the heuristic- analytic method. Out comings indicate that Shaykh has had particular literary and theological bases in analyzing the Quran verses and it is possible to be thought that he has had an especial hermeneutics in the Quran exegesis that he has been released from following the current theories of his time and he has made criticism and innovation in the bases and principles of the Quran exegesis.
    Keywords: The literary bases of the Quran exegesis, The theological bases of the Quran exegesis, Imamiyyah hermeneutics, Shaykh Ansari's exegesis
  • Mohsen Ghasempour, Azam Pouyazadeh, Muhadetheh Imani Page 61
    Meanwhile Amin al-Khuli has taken different steps in the exegesis of the noble Quran, he has reformed the literary exegesis of the noble Quran in his article “the Exegesis in the Encyclopedia of Islam with a literary look to the holy Quran” in the recent century. Postulating the holy Quran as a literary text, he tried to transmit (practice) understanding the principles of the literary text to the noble Quran like other texts. This paper has revealed the difference between his thought bases and exegetic method which he has been explained in his note in mingled form. Beside the necessity of the literary understanding of the holy Quran as a great text in Arabic language as the most important thought principle of Amin al- Khuli, the possibility of the Quran understanding (perception) by nonreligious scholars, believing to the effect of peripheral contexts such as environmental factors in the perception of the noble Quran, believing monosomy in the holy Quran and the noble Quran being postulation before the syntactic rules are counted of the foundation of his thought. Based on his belief, the necessity of the thematic exegesis of the Holy Quran, using the Quranic sciences for the perception of the noble Quran, paying attention to the culture and history of the revelation time, researching the meanings of terms and studying the phrases and sentences and using the psychology and sociology in the Quran exegesis are the stages of the Quran literary exegesis. Hence, employing the principles of the perception of the literary text in the holy Quran make the exegesis in the area of researching terms, the aesthetics of the Quran phrases with the different definition of rhetoric and using psychology in the perception of the varieties of the Quran speech in conveying the concepts to addresses flourish. Not considering the differences between the holy Quran with literary texts as God’s text and imagining the prefect conformity between them has caused false consequences to be achieved, especially in the works of Amin al-Khuli’s students.
    Keywords: Amin al-Khuli, The literary exegesis, The exegetic bases, The method of the Quran exegesis
  • S. M. Mir Husseini*, Hujjat Ranji Page 91

    It is nearly ten centuries that the first translation of the holy Quran was made in Persian language and also because of the increasing need for the translation, it is occasionally seen the new translations. But it is necessary to translate and be investigated some terms. One of these terms is ãÑÇæÏÉ . The verb of ãÑÇæÏÉ has been used eight times in the noble Quran and three times in hadiths. This usage is specialized in the holy Quran and of the Quranic innovations. The exegesis books and consequently its translations have interpreted this verb ãÑÇæÏÉ as seducing and tempting. But this meaning is violated by 61st verse of Sūrah Yusuf and the mentioned hadiths. The root ÑæÏ indicates the repetition of an action, tenderness and deceit. The usage of this root in Mufaale is meaning reciprocal action. In the structure ÑÇæÏ¡ å¡ Úä with the next word, two operators (agents of changes) wants to govern the word after the preposition Úä and transferring the verb to transitive by this preposition refers to the meaning deceit and trickery vice versa the usage of this verb with the preposition Úáی which it has the negative usage.

  • Kavous Rouhi Barandaq, Ali Haji Khani, Ali Bid Sorkhi Page 115
    Besides the public spirit of whole human and the special spirit of the belief (Iman), the noble Quran attributes other spirit to the prophets as general and to the holy Islam prophet (p. b. u. h) in special in the form of the statement “ ÑõæÍñ ãä ÃãÑ ö ú ó ú äöÇ ”ó or the spirit by the command. The Quran exegetes have stated different attitudes about this issue for the verses observing this reality based on the different reasons. The present paper with applying the descriptive-analytic method has examined the quiddity of the spirit by the command and its effects and this result has been obtained that the spirit by the command is been considered the highest stage of the spirit which it has been imparted to the divine prophets in total and its higher stage to Ahl al-Bayt (Arabic: Ãåá ÇáÈیÊ). It is the origination of the science of those prophets and the greatest angels who are stationed near to Allah and it has specific impacts on the existence.
  • Sayyed Ali Delbari, Eshaq Arefi Page 141
    The Noble Quran is the main source for understanding the religious teachings. After descending the revelation and the completion of the religious, one of the important problem which has been propounded in the subject of the theology (the Study of God) is if there is an independent and explicit evidence in the Quran or the noble Quran has considered the existence of God certainty and with no need for proofs and it does not pay attention to it. In this article with the descriptive-analytic method after studying the attitudes, it has been revealed that some of the holy Quran addressees are of atheists and unbelievers in the existence of God and the holy Quran has observed them and for annulling their theory, the noble Quran has presented three kinds of arguments for proving the Existence of God: the cosmological argument, the Argument of Contingency (huduth), the possibility argument (imkan).
    Keywords: The noble Quran, The existence of God, The explicit rational argument, The rational argument
  • Sayyed Ali Sajjadizadeh, Mustafa Mirzaii Page 157
    According to the belief of Islamic philosophers (hukama’), it is impossible to separate the essence from “essential” (dhātī). But by adducing 69th verse of Al-Anbya (the Prophet) which God makes fire be coolness and peace for Abraham, some Islamic philosophers have debated on the issue. In contrast, those who believe this principle has planned to answer this issue and different answers have been replied to this question by them. It is criticized and studied the exegetes’ and experts’ ideas by collecting their opinions. At the end with debating some of these opinions and believing some others being insufficient, it is determined the accepted answers. According to the accepted idea, answering this issue is embodied in paying attention to the permission of God and its effect on agents of the “world of contingencies”. It means that the permission and will of God is the condition for every essence effect, action and motion either the effect being intrinsic or accidental or (aradhi). In spite of frequent declaring in the holy Quran and Islamic traditions (hadith), it is an issue that has been neglected by the majority of the exegetes and it has not been regarded by any above answers.
    Keywords: The noble Quran, Fire, Heat, Coolness, safety, Essence, essential, Al-Anbya\ 69
  • Jafar Nekounam, Zakieh Javanmardzadeh Page 191
    The Quran exegesis through the holy Quran is of the exegetic methods in the present day which it has been paid attention. Allameh Tabataba’i is counted of precursors of this method. There is a question here if the essence of some verses of the noble Quran in the revelation time is that the verses have not been understood except by referring to some other verses and the Quran addressees were not able to perceive God’s intent except by referring to the other verse. The investigation in this paper shows that there are no verses in the nobleQuran that their intents had not be clear for the Quran addresses at the time of descending (nuzūl al-Qurʾān). They did not need to refer to the other verses in order to understand the intent of the Quran. But because of the passage of time and being neglected the evidences of the intention, ambiguity emerged in some verses of the holy Quran. One of the evidences which helps to understand the intentions of the verses is the verses with one theme that they are scattered over the noble Quran. Therefore, the need of the Quran exegesis through the holy Quran is option and not essential.
    Keywords: The Quran exegesis through the holy Quran, The exegesis of verse through verses, Necessity to the Quran exegesis being essential, Necessity to the Quran exegesis being option
  • Shahriar Niazi, Tahereh Goudarzi Page 211
    Question and questioning has allotted a great portion in human interactions to itself. For this issue, the category of the artistic or rhetorical question has been stated and it can be observed its role in different grounds especially in the argument of delivery subject and education. Therefore, it seems that the more accurate examination of this issue especially in the Quranic studies creates a better understanding of the noble Quran teachings. So with studying some verses of the holy Quran which God as a speaker has put human in a question position, this paper examines the topic of questioning in these verses and answers such as “whatness” of the dimensions and angles of God’s questioning in the noble Quran, the way to apply it in the direction of God’s intentions and its position in the noble Quran.The base of this attitude consists of the rhetorical questions and the concepts relating to it. It will be investigated the questions which are used in Sūrah Yāʾ-Sīn as a case study and this result is obtained that God has presented questions in the form of the artistic questions with the several rhetorical aims and He has not stated them as a tool to get information. So God can be counted (viewed) as a great questioning with the purposeful questions.
    Keywords: God, The noble Quran, Question, Questioning, Query, Artistic or rhetorical question, Surah Yaʾ-Sīn