فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی ایلام - سال بیست و چهارم شماره 5 (پیاپی 100، آذر 1395)

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام
سال بیست و چهارم شماره 5 (پیاپی 100، آذر 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/26
  • تعداد عناوین: 18
|
  • طیبه بهرامی، نامدار یوسف وند، دلارام اسلیمی اصفهانی *، شهربانو عریان صفحات 1-7
    مقدمه
    بیماری های قلبی- عروقی از جمله آترواسکلروز طی سال های اخیر افزایش یافته است. این بیماری ها با افزایش سطح لیپوپروتئین با دانسیته پایین(LDL) مرتبط می باشند. گیاهان اسپند و دارفلفل به عنوان کاهنده چربی های خون در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرند، در این راستا مطالعه حاضر بر آن بود که اثر عصاره اتانولی گیاهان اسپند و دارفلفل را بر میزان کلسترول، تری گلیسرید، LDL، HDL و VLDL خون مورد بررسی قرار دهد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق موش های کوچک نر نژاد NMRI به یک گروه کنترل و سه گروه مورد آزمایش تقسیم شدند. گروه اول عصاره هیدروالکلی گیاه اسپند با غلظت 200 میلی گرم/لیتر(حدود mg/kg40)، گروه دوم عصاره هیدروالکلی گیاه دارفلفل با غلظت 200 میلی گرم/لیتر(حدود mg/kg40) و گروه سوم ترکیب این دو عصاره را با همین غلظت(حدود mg/kg40) روزانه به صورت محلول در آب آشامیدنی دریافت کردند. دوره تیمار 30 روز بود. جهت سنجش فاکتورها در سرم از روش کالریمتری استفاده و داده ها توسط آنالیز واریانس یک طرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند
    یافته های پژوهش: با توجه به داده ها، کاهش معنی داری(P<0.05) در سطح کلسترول وLDL در هر سه گروه دریافت کننده عصاره گیاهان اسپند، دارفلفل و ترکیب هر دو نسبت به گروه کنترل مشاهده شد. هم چنین ترکیب هر دو عصاره باعث کاهش LDL نسبت به عصاره هر یک از این گیاهان به تنهایی شدند ولی در میزانHDL ، تری گلیسرید و VLDL محاسبه شده اختلاف معنی داری مشاهده نگردید.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به کاهش میزان کلسترول و LDL سرم پس از کاربرد عصاره گیاهان اسپند و دارفلفل در این تحقیق، این ترکیبات می توانند به عنوان ترکیبات کاهنده کلسترول و LDL پیشنهاد شوند.
    کلیدواژگان: اسپند، دارفلفل، کلسترول، HDL، LDL
  • فائزه تجلی *، محبوبه سرابی جماب، نسیم ادیب پور، معصومه مهربان سنگ آتش، رضا کاراژیان صفحات 8-21
    مقدمه
    روش های متداول استریلیزاسیون شیر قادر به حذف آفلاتوکسین M1 نمی باشند، بنا بر این بررسی روش های بیولوژیکی مانند استفاده از باکتری های خانواده اسید لاکتیک، جهت حذف یاکاهش آن، ضروری به نظر می رسد. در این تحقیق توانایی باکتری لاکتوباسیلوس رامنوسوس در میزان جذب و کاهش آفلاتوکسین M1 در ماست پروبیوتیک در طی زمان ماندگاری بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    غلظت های 1/0، 5/0 و 75/0 نانوگرم در میلی لیتر آفلاتوکسین باقی مانده در مایع رویی نمونه های ماست در روزهای اول، هفتم، چهاردهم و بیست و یکم پس از تولید ماست، توسط روش الایزای رقابتی تعیین و نتایج توسط کروماتوگرافی مایع باکارآیی بالا تایید شد.
    یافته های پژوهش: بر اساس نتایج در هر دو نوع ماست معمولی و حاوی باکتری پروبیوتیک، کمترین میزان pH مربوط به نمونه های ماست تیمار شده باغلظت پایین سم(1/0 نانوگرم در میلی لیتر) بود و بیشترین میزان آن برای ماست حاوی غلظت بالای سم(75/0 نانوگرم در میلی لیتر) به دست آمد. میزان کاهش پس از 21 روز نگهداری در مقایسه با روز اول، حدود 5/0 سیکل لگاریتمی به دست آمد. نتایج گویای آن است که لاکتوباسیلوس رامنوسوس قادر به جذب بیش از 99 درصد آفلاتوکسین M1 در غلظت 1/0 نانوگرم در میلی لیتر است، در حالی که میزان جذب سم در نمونه های آلوده شده با 5/0 نانوگرم در میلی لیتر حدود 92 درصد و با 75/0 نانوگرم در میلی لیتر، به حدود 93 درصد رسید.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های حاصل از این تحقیق نشان داد توانایی لاکتوباسیلوس رامنوسوس زیرگونه GG در جذب مقادیر بالای سم در مقایسه با آغازگرهای ماست به لحاظ آماری معنی دار می باشد. مقایسه و تطابق نتایج 10 درصد نمونه های مورد آزمون به روش کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا با نتایج حاصل از الایزا، نشان داد روش الایزا جایگزین مناسبی برای روش کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا به منظور اندازه گیری میزان آفلاتوکسین برای کاهش هزینه های آزمایش می باشد.
    کلیدواژگان: کاهش آفلاتوکسین M1، لاکتوباسیلوس رامنوسوس، باکتری های آغازگر ماست و ماست پروبیوتیک
  • سائده خادم پر، فاطمه کشاورزی *، قاسم سلگی صفحات 22-30
    مقدمه
    دیابت نوع 2 شایع ترین نوع دیابت بوده و 90 درصد موارد این بیماری را به خود اختصاص داده است.CTLA-4 در میان کنش های عرضه آنتی ژن بهTcell ها یک مولکول تنظیمی است. از آن جا که این مولکول مکانیزم های آپوپتوزیس آنتی زن خاص و پیشرفت نقص Bcell ها را که از ویژگی های دیابت تیپ 2 است واسطه گری می کند لذا ممکن است CTLA-4 کاندید مناسبی برای استعداد به دیابت تیپ 2 باشد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط پلی مورفیسم های ژن CTLA-4 در بیماران دیابتی تیپ 2 و مقایسه آن با افراد سالم است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه موردی-شاهدی نمونه های خون از 100 فرد سالم و 110 بیمار مبتلا از شهرهای سنندج، همدان و کرمانشاه جمع آوری گردید. بعد از استخراج DNA پلی مورفیسم های ژن CTLA-4 با استفاده از روش ARMS-PCR بررسی شد. سپس آنالیز آماری نتایج با استفاده از آزمون کای-دو صورت گرفت.
    یافته های پژوهش: بر اساس نتایج ژنوتیپ GG در موقعیت 49+(OR=1.92، P=0.02) و (CT، TT) در موقعیت 318-(OR=9.08، P=0.02) یک ریسک فاکتور برای دیابت نوع دو می باشد. این در حالی است که جایگاه ژنی1722- با ژنوتیپ T/C (OR=1.85، P=0.50) ارتباط معنی داری با دیابت نوع دو نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    این نتایج پیشنهاد می کند که پلی مورفیسم های(318-)،C/T(+49)A/G ژن CTLA-4 ارتباط معنی داری با دیابت نوع دو دارند در حالی که در پلی مورفیسم(1722+)T/C این ارتباط مشاهده نمی شود.
    کلیدواژگان: دیابت نوع دو، پلی مورفیسم، CTLA، 4
  • بیژن بینا، کامیار یغماییان، مریم مصرقانی * صفحات 31-41
    مقدمه
    آلودگی ناشی از شیرابه یکی از اصلی ترین مشکلات مراکز دفن مواد زائد شهری است. استفاده مستقیم روش های بیولوژیکی به دلیل غلظت بالای COD و وجود ترکیبات سمی بسیار دشوار است لذا هدف از این تحقیق تعیین پارامترهای بهینه فرآیند الکتروفنتون در کاهش بار آلی شیرابه مرکز دفن مواد زائد شهری شهر تهران است .
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر در مقیاس آزمایشگاهی به صورت ناپیوسته انجام گرفته است. تصفیه شیرابه با کمک فرآیند الکتروفنتون در یک راکتور الکترولیت ناپیوسته انجام گرفت. تاثیر پارامترهای طراحی چون زمان ماند(40 ، 30 ، 20 ، 10 دقیقه)، pH اولیه(3 ؛ 5؛ 8)، غلظت اولیه H2O2(g/L 2 – 5/1 – 1)، دانسیته جریان الکتریکی(mA/cm29/4 – 9/3 – 9/2 ) و غلضت بار آلی شیرابه(mg/L 14900±37150 :COD) در کارایی فرآیند الکتروفنتون مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته های پژوهش: بر طبق نتایج به دست آمده روش الکتروفنتون با حفظ شرایط بهینه واکنش می تواند به طور موثر در تصفیه شیرابه موثر باشد. شرایط بهینه فرآیند در زمان تماس 20 دقیقه، دانسیته جریان الکتریکی: mA /cm29/4، غلظت H2O2 برابر با g/L 5/1و در pH اولیه برابر با 3 به دست آمد. طبق شرایط فوق راندمان کاهش COD در شیرابه میزان 2/87 درصد به دست آمد.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده تکنولوژی الکتروفنتون به طور موثری با تولید عامل اکسیداسیون پیشرفته در محل، غلظت های بالای بار آلی شیرابه را کاهش می دهد و برای تجزیه فاضلاب حاوی COD بالا می تواند به عنوان پیش تصفیه به کار رود و باعث بهبود قابلیت تصفیه پذیری زیستی شیرابه نیز می گردد.
    کلیدواژگان: شیرابه، مرکز دفن شهری، الکتروفنتون، اکسیداسیون پیشرفته، حذف COD، بار آلی، تهران
  • مسعود غیاثیان، مریم منصور * صفحات 42-47
    کاورنوس مالفورماسیون یک ضایعه غیرطبیعی عروقی می باشد که به دلیل اختلال در دیواره عروق خونی به وجود می آید. این اختلال اغلب بدون علامت بوده و در صورت علامت دار شدن خود را با تشنج، خونریزی، اختلال نورولوژیک پیشرونده و سردرد نشان می دهد. این ضایعات منفرد بوده و موارد متعدد آن نادرند. در مواردی که ضایعات متعدد هستند، ضایعه می تواند فامیلیال بوده و در اعضای دیگر خانواده به صورت اتوزومال غالب به ارث برسد.
    در این مطالعه به خانمی 41 ساله اشاره می شود که با نقص نورولوژیک پیشرونده به صورت دوبینی، سرگیجه و فلج صورت به بیمارستان مراجعه کرد و بعد از انجام معاینات و اقدامات تشخیصی، ضایعات متعدد کاورنوس مالفورماسیون مشاهده گردید. در بررسی دیگر اعضای خانواده وجود ضایعات متعدد کاورنوس مالفروماسیون در آنان مشهود بود.
    کلیدواژگان: کاورنوس مالفورماسیون، اتوزومال غالب، MRI
  • زهرا زرانگوش، سامان مهدوی * صفحات 48-54
    مقدمه
    علی رغم اثرات مفید آنتی بیوتیک ها در درمان بیماری های عفونی، باقی مانده آن ها در مواد غذایی مانند گوشت و شیر و انتقال آن به بدن انسان اثرات زیان بخشی دارد. هدف از این پژوهش پایش باقی مانده آنتی بیوتیک ها در شیرهای خام و پاستوریزه شهرستان های مراغه و بناب به روش چهار پلیتی(FPT) بود.
    مواد و روش ها
    برای این منظور 7 واحد گاوداری صنعتی مراغه، 7 واحد گاوداری صنعتی بناب، 4 واحد گاوداری سنتی مراغه، 5 واحد گاوداری سنتی بناب، 1 واحد کارخانه فرآوری شیر مراغه و 1 واحد کارخانه فرآوری شیر بناب به صورت تصادفی انتخاب شد. 25 نمونه شیر در 4 تکرار در زمان های مختلف اخذ گردید و از لحاظ باقی مانده آنتی بیوتیک به روش چهار پلیتی(FPT) مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته های پژوهش: 7 مورد(94/24 درصد) نمونه های شیرخام گاوداری های صنعتی مراغه، 15 مورد(47/53 درصد) نمونه های شیرخام گاوداری های صنعتی بناب، 6 مورد(5/37 درصد) نمونه های شیرخام گاوداری های سنتی مراغه، 4 مورد(20 درصد) نمونه های شیر گاوداری های سنتی بناب و 1 مورد(25 درصد) نمونه شیر پاستوریزه مراغه آلوده به بقایای آنتی بیوتیکی تشخیص داده شدند و نمونه های شیر پاستوریزه بناب منفی تشخیص داده شد. با بررسی نتایج مشخص گردید بیشترین بقایای آنتی بیوتیکی مربوط به گروه های پنی سیلین و ماکرولیدها(P>0.05) و کمترین بقایای آنتی بیوتیکی مربوط به گروه انروفلوکسازین بوده است.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به سرانه مصرف شیر در کشور، این میزان از آلودگی به آنتی بیوتیک ها، جمعیت قابل توجهی را تحت تاثیر قرار می دهد که در بین آن ها کودکان، سالمندان، بانوان باردار و بیماران، بیش از سایرین در معرض خطر می باشند. این پژوهش لزوم توجه بیش از پیش سازمان های قانون گذار و ناظر را برای کنترل و به حداقل رساندن این آلودگی ها گوشزد می کند.
    کلیدواژگان: باقی مانده آنتی بیوتیک، شیرخام، شیر پاستوریزه، تست چهارپلیتی
  • صدیقه عسگری، محمود رفیعیان کوپایی، نجمه گلی ملک آبادی* صفحات 55-64
    مقدمه
    دیابت یک اختلال مزمن متابولیک است. کاربرد گیاهان دارویی در طب سنتی، یکی از درمان های بی خطر در بیماری دیابت به شمار می رود. هدف از این مطالعه بررسی اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی گیاه عناب در مواجهه با دیابت بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، تعداد 30 سر رت ویستار در سه گروه کنترل غیر دیابتی، گروه کنترل دیابتی و گروه درمانی به مدت 5 هفته مطالعه شدند. حیوانات در گروه درمانی به مدت دو هفته با پودر عناب(1 گرم بر کیلوگرم وزن بدن) تیمار شدند. بعد از دو هفته، از تزریق استرپتوزوتوسین(60 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) برای القای دیابت در حیوانات به جز گروه کنترل غیر دیابتی استفاده شد. در ادامه حیوانات برای سه هفته دیگر به همان ترتیب تیمار شدند. در پایان نمونه خونی حیوانات تهیه و میزان ظرفیت آنتی اکسیدانی سرم، مالون دی آلدئید و پروتئین واکنشی c اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک آزمون های آماری کروسکال-والیس و ویلکاکسون انجام شد.
    یافته های پژوهش: میزان مالون دی آلدئید(MDA) و پروتئین واکنشی c (CRP) در حیواناتی که قبل از القای دیابت پودر عناب دریافت کردند، با کاهش معناداری نسبت به گروه کنترل دیابتی همراه بود(P<0.05). هم چنین میزان آنتی اکسیدان سرم در پایان مطالعه در رت هایی که تحت تیمار با عناب بودند افزایش معناداری نسبت به رت های دیابتی نشان داد بود(P<0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    میوه عناب دارای فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است و در پیشگیری از التهاب ناشی از دیابت و درمان دیابت سودمند است.
    کلیدواژگان: میوه عناب، دیابت، فعالیت آنتی اکسیدانی
  • حسین دبیری، سعید خشنود *، ندا یوسفی، نگار صعود، حسین گودرزی، مهدی قریشی، علیرضا محمدزاده صفحات 65-70
    مقدمه
    کمپیلو باکتریوزیس یکی از عوامل اسهال و گاستروانتریت در انسان بوده و عامل این بیماری، گونه های خانواده کمپیلوباکتر می باشند. هدف این مطالعه بررسی شیوع علائم بالینی بیماران مبتلا به اسهال ناشی از کمپیلوباکتر مراجعه کننده به بیمارستان های شهر تهران است.
    مواد و روش ها
    از تمامی بیماران نمونه مدفوع گرفته شد و با استفاده از محیط انتقالی کری بلر به آزمایشگاه میکروب شناسی منتقل و در محیط اختصاصی Campy-BAPکشت داده شد. ایزوله ها با استفاده از تست های بیوشیمیایی و میکروبی تعیین هویت شدند. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS آنالیز گردید.
    یافته های پژوهش : از میان 434 بیمار مورد مطالعه، (6/7 درصد) 33 نفر از نظر کمپیلوباکتر مثبت بودند. درصد شیوع علائم بالینی در بیماران به شرح زیر بود: 93 درصد بیماران دارای تهوع، 100 درصد بی اشتهایی و تب، 94 درصد درد شکم، 25 درصد سردرد و 89 درصد ضعف را نشان دادند. در نمونه مدفوع 89 درصد این بیماران خون و در نمونه مدفوع 95 درصد آن ها موکوس دیده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه حاضر بیش از 6/7 درصد از موارد اسهال به علت کمپیلوباکتر ژژونی بوده است. اگر چه بی اشتهایی، تهوع، درد شکمی، تب و مدفوع خونی به طور ضعیف در افراد مبتلا به کمپیلوباکتر دیده شد اما هیچ ارتباط معنی داری بین علائم بالینی و نشانه های عفونت با کمپیلوباکتر مشاهده نشد. بنا بر این کشت برای تشخیص عفونت گوارشی ناشی از این باکتری ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: کمپیلوباکتریوزیس، کمپیلوباکتر ژژونی، علائم بالینی
  • مریم تفرجی یگانه* صفحات 71-82
    مقدمه
    از آن جا که کودکان مبتلا به سندرم داون از مشکلات تولیدی از جمله مشکلات واجی رنج می برند، و به نظر می رسد که چنین اختلالاتی در زبان های مختلف متفاوت باشند، لذا در این مطالعه به بررسی مقایسه ای فرآیند های واجی در کودکان دو زبانه (فارسی-کردی) مقطع ابتدایی مبتلا به سندرم داون در دو زبان فارسی و کردی پرداخته می شود.
    مواد و روش ها
    روش تحقیق از نوع میدانی و توصیفی بوده و جامعه آماری مورد استفاده کودکان دو زبانه کردی-فارسی آموزش پذیر مقطع ابتدایی مبتلا به سندرم داون در مدارس شهر ایلام بوده که همه از نظر شنوایی و اندام های گفتاری طبیعی بودند و در مجموع مشتمل بر ده نفر بوده اند. از آزمون رایج و استاندارد آواشناسی کردی و فارسی متداول در مدارس استثنایی برای استخراج فرآیند های واجی استفاده شده و هم چنین تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS و استفاده از آزمون t انجام شده است.
    یافته های پژوهش: تحلیل انجام شده بر روی داده های تحقیق نشان داد که بین عملکرد زبانی بیماران در دو زبان کردی و فارسی تفاوت معناداری وجود ندارد و اختلالات واجی آن ها در دو زبان تقریبا به یک میزان است. علاوه بر آن هیچ گونه ارتباط معناداری بین جنسیت و اختلالات واجی در اکثر فرآیند های واجی مشاهده نشد، و عملکرد دخترها و پسرها تقریبا یکسان بود، و صرفا فرآیندهای جانشینی، و کاهش خوشه ایبین پسران و دختران، دارای تفاوت معناداری بود(P<0.002).
    بحث و نتیجه گیری
    در مجموع بررسی ارتباط بین متغیرهای جنسیت، زبان و فرآیند های واجی نشان می دهد، که ارتباط معناداری بین نوع زبان و جنسیت و آگاهی واجی وجود نداشته است و خطا های واجی ممکن است ناشی از انحراف باشد.
    کلیدواژگان: فرآیندهای واجی، سندرم داون، دوزبانگی
  • اردشیر شیری *، کبری کاظمی صفحات 83-91
    مقدمه
    از آن جا که پرستاران بزرگ ترین گروه کارکنان ارائه دهنده خدمات سلامت را تشکیل می دهند توجه به نقش خودباوری در افزایش روحیه مسئولیت پذیری در آنان بسیار حائز اهمیت است. هدف از پژوهش حاضر تعیین رابطه بین خودباوری با مسئولیت پذیری پرستاران در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شهر ایلام است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر مطالعه ای توصیفی-همبستگی می باشد که جامعه آماری آن کلیه پرستاران بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شهر ایلام در سال 1393 می باشد که با استفاده از فرمول کوکران تعداد 151 نفر به عنوان نمونه به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شد. برای گردآوری داده ها از ابزار پرسش نامه استاندارد خودباوری فرزیان پور و همکاران(1391) و سنجش مسئولیت پذیری جرمی گلیبرث(2010) که روایی آن توسط متخصصان تایید و پایایی آن از روش آلفای کرونباخ(82/0) به تایید رسیده است استفاده شد. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون با استفاده از نرم افزار spsswin16 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته های پژوهش: یافته های پژوهش نشان می دهد که خودباوری و ابعاد آن(مهم بودن، شایستگی، قدرت و فضیلت) با مسئولیت پذیری پرستاران بیمارستان های شهر ایلام رابطه معناداری دارد. در بین ابعاد خودباوری، مهم بودن کمترین ارتباط را با مسئولیت پذیری دارد در حالی که شایستگی و قدرت ارتباط نسبتا خوبی را با مسئولیت پذیری دارند و در نهایت فضیلت بیشترین ارتباط را با مسئولیت پذیری دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق با پژوهش های قبلی همسو می باشد. لذا به مدیران پرستاری پیشنهاد می گردد که برای افزایش مسئولیت پذیری پرستاران؛ به شکل گیری خودباوری کمک و بستر اخلاق حرفه ای در محیط کاری را به گونه ایی آماده کنند که احساس ارزشمندی و موثر و مفید بودن را در پرستاران ایجاد نموده و در نهایت زمینه ارتقای مسئولیت پذیری آن ها فراهم نمایند.
    کلیدواژگان: خودباوری، مسئولیت پذیری، دانشگاه علوم پزشکی ایلام
  • امید عزیزیان شرمه *، جعفر ولی زاده، میثم نوروزی فر، علی قاسمی صفحات 92-108
    مقدمه
    مطالعات گسترده ای در مورد پتانسیل استفاده از ترکیبات ضد میکروبی موجود در گیاهان و نیز استفاده از نانوذرات برای کنترل و درمان عوامل بیماری زا صورت گرفته است. هدف از مطالعه حاضر سنتز زیستی نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی برگ گیاه آقطی و بررسی فعالیت ضد میکروبی آن ها می باشد.
    مواد و روش ها
    برای سنتز نانوذرات نقره، عصاره تازه تهیه و به محلول نیترات نقره با غلظت 1میلی مولار اضافه شد. برای به دست آوردن نانوذراتی با شکل و اندازه مطلوب، پارامترهای موثر بر سنتز نانوذرات نقره مانند؛ pH، حجم عصاره، غلظت یون نقره، دما و زمان واکنش بهینه شدند و مورد مطالعه قرار گرفتند. فعالیت ضد میکروبی عصاره و نانوذرات نقره، به دو روش انتشار چاهکی و تعیین MIC، علیه چهار باکتری استافیلوکوکوس اورئوس(PTTC 1112)، باسیلوس سرئوس(PTTC 1154)، اشرشیاکلی(PTTC 1399)، سودوموناس آئروژینوزا(PTTC 1707) و دو قارچ آسپرژیلوس نایجر(PTTC 5012) و کاندیدا آلبیکنس(PTTC 5027) مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته های پژوهشی: پس از افزودن عصاره به محلول نیترات نقره، رنگ محلول به رنگ قهوه ای تغییر رنگ داد. نانوذرات نقره بیشترین جذب را در 405 نانومتر نشان دادند و دارای شکل کروی و میانگین اندازه آن ها بین 12-8 نانومتر بوده است. این نانوذرات فعالیت ضد میکروبی چشمگیری بر روی نمونه های مورد آزمایش نشان دادند، به طوری که در غلظت های بسیار پایین از رشد باکتری ها و قارچ ها جلوگیری کردند
    بحث و نتیحه گیری: گیاهان به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات ثانویه فراوان، نقش احیاء کنندگی و پایدارسازی نانوذرات را ایفا می کنند. در این پژوهش، نانوذرات نقره توسط عصاره آبی برگ گیاه آقطی سنتز شد. نانوذرات نقره سنتز شده فعالیت ضد میکروبی بالایی، از خود نشان دادند.
    کلیدواژگان: فعالیت ضد میکروبی، نانوذرات نقره، گیاه آقطی، بیوسنتز
  • جعفر بازیار، علی دل پیشه *، کوروش سایه میری، نادر اسماعیل نسب صفحات 109-117
    مقدمه
    خودسوزی یکی از مشکلات بهداشتی جوامع به عنوان فاجعه ای بزرگ برای خانواده ها محسوب می شود. این پژوهش با هدف شناسایی عوامل مرتبط با خودسوزی و تعیین ویژگی های اپیدمیولوژیک اقدام کنندگان به خودسوزی در استان ایلام در سال های 1389 تا 1393 انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه توصیفی تمامی پرونده های بیمارانی که اقدام به خودسوزی کرده بودند در مدت 5 سال مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات لازم جمع آوری و با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی در نرم افزار SPSS vol.22مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته های پژوهش: از مجموع 236 نفر تعداد 168 زن(2/71 درصد) و 68 مرد(8/28 درصد) اقدام به خودسوزی کرده بودند. میانگین سنی افراد مورد مطالعه 85/34 سال در دامنه سنی 11 تا 90 سال بود. 4/81 درصد افراد فوت شدند. 35/6 درصد کل افراد سابقه اعتیاد داشتند. میانگین سطح سوختگی در کل افراد 80 درصد و در محدوده 20 درصد تا 100 درصد سوختگی سطح بدن بود. در 6/96 درصد موارد نفت عامل اشتعال زای مورد استفاده بود. 1/55 درصد افراد متاهل، 8/25 درصد بی سواد، 2/68 درصد ساکن شهر و 2/74 درصد خانه دار و یا بیکار بودند. بیشترین موارد خودسوزی در فصل بهار(4/28 درصد) اتفاق افتاد. متوسط میزان بروز و میزان کل سال های از دست رفته عمر به علت مرگ زودرس ناشی از خودسوزی در طول پنج سال، به ترتیب 43/8 نفر در صد هزار نفر جمعیت و 8388 سال برآورد شد.
    بحث و نتیجه گیری
    توجه بیشتری به مشکلات نسل جوانان به ویژه زنان، حضور زنان در جامعه، افزایش آگاهی و سواد افراد جامعه و داشتن شغل مناسب می تواند در پیشگیری و کاهش پدیده خودسوزی موثر باشد.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، ایلام، خودسوزی، خودکشی
  • ناهید بلبل حقیقی، سحر ملزمی *، محسن امینیان صفحات 118-125
    مقدمه
    دیابت یک ناهنجاری متابولیکی است که با هیپرگلیسمی ناشی از نقص در ترشح انسولین و اختلال در عملکرد پانکراس نمایان می شود. با توجه به خواص دارویی عصاره پیه انار، این پژوهش با هدف بررسی اثرات آن بر تغییرات هیستومورفولوژی پوست در موش های صحرایی دیابتی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 48 سر موش نر نژاد ویستار را به 4 گروه(کنترل منفی، کنترل مثبت، تجربی یک، تجربی دو) تقسیم گردیدند. بعد از بیهوش کردن موش ها با کتامین و زایلزین در گروه های مورد آزمایش زخمی به مساحت 4 سانتی متر مربع در سمت چپ ستون فقرات ایجاد کردیم و گروه های کنترل فاقد هرگونه مرهمی بودند و تجربی یک نیز با پماد اوسرین ترمیم گردید هم چنین گروه تجربی دو روزانه دو بار با پماد پیه انار و اوسرین زماد شدند. روند ترمیم زخم به صورت ماکروسکوپی بررسی شد و بررسی میکروسکوپیک به مقاله دیگری اختصاص داده شد.
    یافته های پژوهش: زخم گروه های دیابتی شده با استرپتوزوسین به دلیل وجود عوامل التهاب زا در دیابت در مقایسه با گروه سالم ترمیم دیرتری نشان داد و التیام زخم در گروه های تجربی تیمار شده با عصاره پیه انار نسبت به گروه کنترل از سرعت بیشتری برخوردار بود.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که پیه انار با خاصیت ضد التهابی موجب تسریع ترمیم زخم های پوستی نمونه های سالم و دیابتی می شود.
    کلیدواژگان: ترمیم زخم، پیه انار، موش صحرایی دیابتی
  • ژیلا حمیدی، داوود کیانی فرد *، غلامرضا وفایی سیاح، رضا حضرتی صفحات 126-137
    مقدمه
    مونوسدیم گلوتامات به عنوان تشدیدکننده طعم به مواد غذایی افزوده می شود. در مطالعات مختلف، به برخی اثرات این ترکیب بر اختلالات ساختاری و عملکردی دستگاه تناسلی نر و کاهش باروری اشاره شده است. با توجه به وجود اثرات اکسیداتیو مونوسدیم گلوتامات و وجود خواص آنتی اکسیدانی برگ درخت به، در این تحقیق اثرات حفاظت کننده عصاره برگ به در کاهش تغییرات ساختاری و عملکردی بافت بیضه متعاقب مصرف مونوسدیم گلوتامات بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    تعداد 60 سر موش صحرایی بالغ به شش گروه 1) گروه کنترل؛ 2) گروه مونوسدیم گلوتامات(30 mg/kg/day i.p.)؛ 3) گروه مونوسدیم گلوتامات(60 mg/kg/day i.p.)؛ 4) گروه مونوسدیم گلوتامات(30 mg/kg/day i.p.)+عصاره برگ به (500 mg/kg/day p.o.)؛ 5) گروه مونوسدیم گلوتامات(60 mg/kg/day i.p.)+عصاره برگ به(500 mg/kg/day p.o.) و 6) گروه کنترل+عصاره برگ به(500 mg/kg/day p.o.) تقسیم بندی شدند. در پایان هفته هشتم، مطالعات هیستومورفومتری و ارزیابی اسپرماتوژنز بر روی نمونه های بافت بیضه انجام شد.
    یافته های پژوهش: نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف مونوسدیم گلوتامات موجب ایجاد تغییرات ساختاری و عملکردی نظیر تغییر شکل لوله های اسپرم ساز و اختلالات اسپرماتوژنز در بافت بیضه می گردد و استفاده از عصاره برگ به، باعث کاهش تغییرات ایجاد شده می شود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه استنباط می شود که استفاده از ترکیبات آنتی اکسیدانی نظیر برگ به، می تواند در کاهش اختلالات ساختاری بافت بیضه به دنبال مصرف مونوسدیم گلوتامات موثر باشد.
    کلیدواژگان: هیستومورفومتری، مونوسدیم گلوتامات، برگ به، موش صحرایی، بافت بیضه
  • محسن شمس، کامبیز کریم زاده شیرازی، محمد فرارویی، صدیقه شریعتی نیا * صفحات 138-150
    مقدمه
    طراحی مداخلات اثربخش برای پیشگیری و کنترل ایدز که ویژگی هایی متفاوت با سایر بیماری های واگیر دارد، مستلزم تناسب این برنامه ها با سطح سواد سلامت مخاطبان است. با توجه به نبود ابزار اختصاصی برای سنجش سواد ایدز، این پژوهش با هدف تدوین چنین ابزاری انجام شد.
    مواد و روش ها
    با انتخاب چارچوب TOFHLA از بین ابزارهای موجود سنجش سواد سلامت، ابتدا محتوای کلی با جستجوی هدفمند در متون فارسی مرتبط با موضوع تهیه و با انتخاب بخش های مهارتی این محتوا، سه محور پیشگیری از بیماری، درمان و مراقبت، و ارتقای سلامت در این محتوا جدا شد. با تدوین گویه های اولیه هر بخش و قرار دادن آن ها در سه بخش مهارت های جستجو و کسب، تفسیر و درک، و به کارگیری اطلاعات، پیش نویس پرسش نامه تدوین شد. روایی ابزار با نظر خواهی از صاحب نظران از طریق برگزاری نشست خبرگان و محاسبه نسبت و شاخص روایی محتوا تائید شد. همبستگی درونی پرسش نامه با محاسبه آلفا کرونباخ و پایایی پرسش نامه با استفاده از آزمون-بازآزمون مورد تایید قرار گرفت.
    یافته های پژوهش: نسبت و شاخص روایی محتوای ابزار به ترتیب 8/0 و 77/0، آلفای کرونباخ 75/0 و ضریب همبستگی نمرات آزمون و بازآزمون 78/ 0به دست آمد.
    بحث و نتیجه گیری
    ابزار تدوین شده برای سنجش سواد ایدز روایی و پایایی قابل قبولی داشت و امکان استفاده از آن برای دسته بندی جامعه ایرانی با هدف طراحی و اجرای برنامه های آموزشی متناسب با سواد سلامت آنان وجود دارد.
    کلیدواژگان: پرسش نامه، سواد سلامت، ایدز
  • حسن رضا زین آبادی، علی یاسینی *، لیلا میرهادیان صفحات 151-165
    مقدمه
    هدف نهایی هر سیستم بهداشتی-درمانی ارتقاء کیفیت خدمات مراقبتی است که پرسنل بیمارستان و به طور خاص پرستاران، نقش مهمی در جهت پیشبرد آن دارند. بهبود عملکرد پرستاران تابع عوامل و شرایط درون سازمانی و برون سازمانی متعددی است که مهم ترین آن سبک رهبری حاکم بر سازمان است. از مهم ترین سبک های تاثیرگذار بر بهبود عملکرد، بروز رفتارهای سازمانی مثبت و ایجاد معنویت درکار، سبک رهبری خدمتگزار است. تعیین تاثیر رهبری خدمتگزار بر رفتار شهروندی سازمانی با نقش میانجی معنویت در کار هدف اصلی پژوهش حاضر است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها، توصیفی از نوع همبستگی است که به طور خاص از الگویابی علی استفاده شده است. جامعه آماری شامل تمامی پرستاران و سرپرستاران مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایو به کمک جدول کرجسی و مورگان تعدد 152 پرستار و 57 سرپرست به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده ها با استفاده از سه پرسش نامه استاندارد سبک رهبری خدمتگزار، رفتار شهروندی سازمانی و معنویت در کار گردآوری و از طریق روش های آمار توصیفی، استنباطی و الگویابی معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته های پژوهش: نتایج پژوهش حاکی از آن است که وضعیت سبک رهبری خدمتگزار برای سرپرستاران و وضعیت معنویت در کار و رفتار شهروندی سازمانی برای پرستاران در سطح نسبتا مطلوب قرار دارد. اثرات مستقیم رهبری خدمتگزار بر رفتار شهروندی سازمانی(t=1.35، β=0.08)، رهبری خدمتگزار بر معنویت در کار(t=2.05، β=0.18) و معنویت در کار بر رفتار شهروندی سازمانی(t=10.02، β=0.75) به لحاظ آماری معنادار می باشند. هم چنین اثر غیر مستقیم رهبری خدمتگزار بر رفتار شهروندی سازمانی با میانجی گری معنویت در کار(t=6.21، β=0.6) به لحاظ آماری معنادار و قوی است.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش، مدیران پرستاری می توانند با به کار گیری سبک رهبری خدمتگزار موجب افزایش معنویت در کار و رفتار شهروندی سازمانی در پرستاری شوند که به نوبه خود ارتقای کیفیت خدمات مراقبتی ارائه شده به بیماران را به همراه دارد.
    کلیدواژگان: رهبری خدمتگزار سرپرستاران، رفتار شهروندی سازمانی پرستاران، معنویت در کار، بیمارستان های آموزشی شهر رشت
  • فرامرز یزدانی، جواد وکیلی *، مهناز امیدی، عبدالحسین طاهری کلانی صفحات 166-174
    مقدمه
    استفاده از مکمل های تغذیه ای، برای جلوگیری از فشارهای ناشی از فعالیت بدنی، به تعویق انداختن خستگی و حفظ عملکرد در هنگام مسابقه پیشنهاد شده است. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر مکمل ترکیبی نوروبیون بر میزان آنزیم های کراتین کیناز(CK) و لاکتات دهیدروژناز(LDH) متعاقب یک جلسه فعالیت ورزشی وامانده ساز بوکس در بوکسورهای مرد آماتور بود.
    مواد و روش ها
    دوازده مرد بوکسور با میانگین سن 3±1/19 سال، وزن 2/6±3/71 کیلوگرم و درصد چربی بدن 7/0±9/8 در این مطالعه شرکت کردند. آزمودنی ها در دو هفته متوالی مکمل نوروبیون و پلاسیبو(آب مقطر) را به شکل آمپول 5 سی سی دریافت کرده، و سپس فعالیت وامانده ساز بوکس را اجرا کردند. پروتکل تمرینی شامل، اجرای ضربات مشت به کیسه بوکس در 3 راند 3 دقیقه ای با فواصل استراحت غیرفعال 1 دقیقه ای بین راندها و با شدت بیشینه و رقابتی بود. به منظور اندازه گیری مقادیر LDH و CK ناشی از آسیب سلولی عضلانی، نمونه های خونی در چهار مرحله قبل، بلافاصله، 2 و 6 ساعت پس از فعالیت از آزمودنی ها اخذ گردید.
    یافته های پژوهش: نتایج نشان داد، دریافت ویتامین ترکیبی نوروبیون بر مقادیر CK و LDH سرمی در مراحل مختلف اندازه گیری تاثیر معنی داری داشت(P=0.001). با دریافت مکمل، مقادیر CK در 2 و 6 ساعت پس از فعالیت، و LDH بلافاصله پس از فعالیت در مقایسه با دریافت پلاسیبو کاهش معنی داری یافت(P<0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    می توان گفت استفاده از مکمل ویتامین ترکیبی نوروبیون با حفظ ساختار مولکولی سلول و سارکومر و هم چنین با استحکام بخشیدن به غشاء سلول عضلانی موجب کاهش مقادیر آنزیم های LDH و CK در بوکسورهای آماتور، متعاقب فعالیت وامانده ساز می شود.
    کلیدواژگان: مکمل نوروبیون، بوکسورهای آماتور، آسیب سلولی عضلانی، فعالیت ورزشی وامانده ساز
  • رضا یاری *، علی جوادی، عباس مروتی، طلایه شاکری صفحات 175-184
    مقدمه
    بیشتر بیماری های نوزادان از طریق مادر به آن ها انتقال می یابد و احتمال ابتلای نوزادان به برخی بیماری ها با آلودگی مادر ارتباط زیادی دارد. سایتومگالوویروس شایع ترین علت عفونت مادرزادی محسوب شده و به عنوان یکی از عوامل سقط مکرر در مادران به خوبی شناخته شده است، در حال حاضر، روش های مولکولی می تواند به صورت معمول در امر تشخیص بسیار موثر باشد و در این مطالعه هدف راه اندازی متد تشخیصی با استفاده از PCR و REAL TIME PCR برای شناسایی سایتومگالوویروس با تکنیک های مولکولی می باشد.
    مواد و روش ها
    از 100 نوزاد دارای علائم بالینی زیر 3 هفته مشکوک به آلودگی با سایتومگالوویروس مراجعه کننده به مراکز درمانی قم نمونه های ادراری جمع آوری شد. نمونه های ادرار جهت وجود ویروس CMV ابتدا استخراج و سپس با تکنیک های PCR و REAL TIME PCRو با استفاده از پرایمر های اختصاصی مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته های پژوهش: از 100 نوزاد 40 نوزاد سن زیر 10 روز و بقیه سن بالای 10 روز، تا 3 هفته داشتند. از این تعداد 58 نوزاد DNA سایتومگالوویروس را از نمونه ادرار خود دفع می کردند. که با هر دو تکنیکPCR و REAL TIME PCR نتایج یکسان و همدیگر را تایید کردند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد تست های ملکولی بالاخص ردیابی DNA ویروسی به روش PCR و مخصوصا REAL TIME PCR می تواند در شناسایی هر چه سریع تر در روزهای نخست این ویروس موثر واقع شود. هم چنین ارزیابی بیشتر این آزمون با استفاده از نمونه های کلینیکی بیشتر، کاربرد این متد را در مجموعه های تشخیصی تایید خواهد کرد.
    کلیدواژگان: سایتومگالوویروس، PCR، نوزادان، Real Time PCR
|
  • Tayebeh Bahrami, Namdar Yousefvand, Delaram Eslimiesfahani *, Shahrbano Oryan Pages 1-7
  • Faezeh Tajalli *, Mahboobeh Sarabi Jamab, Nasim Adibpour, Masoumeh Mehraban Sangatash, Reza Karazhyan Pages 8-21
    Introduction
    Themilk traditional sterilization methods are notable to eliminate it, so the evaluation of the biological approaches such as utility of lactic acid bacteria is necessary for the reduction and removal of this toxin. In this study, the ability of Lactobacillus rhamnosus was assessed to decrease aflatoxin M1adsorption for its reduction and adsorption in probiotic yogurt during shelf life.
    Material &
    Methods
    Three concentrations of the remained aflatoxinM1 in yogurt supernatants; 0.1,0.5and 0.75ppb; were determined during first, seventh, fourteenth and twenty first days after yogurt processing, determined by ELISA procedure and confirmed by HPLC.
    Findings: The results showed that in both of the regular and probiotic yogurt, the lowest pH is related to treated yogurt samples by the low concentrations of toxin (0.1ppb) and its maximum rate is for yogurt which contains the high concentrations of toxin (0.75ppb).The reduction logarithmic cycle was 0.5 after21 days. Viability was high in all of three different aflatoxin M1 levels at the first day after processing. The results suggest that Lactobacillus rhamnosus is able to adsorb more than99% aflatoxin M1 in 0.1 ppb, while the toxin adsorption in 0.5 and 0.75ppb were 92%and 93%, respectively.
    Discussion &
    Conclusions
    The results of this study indicated Lactobacillus rhamnosus GG is able to reduce significantly the high toxin levels. Finally, ELISA procedure and HPLC results compared statistically and conformed that HPLC is able to be replaced by ELISA method to reduce the measurement costs of aflatoxin M1.
    Keywords: Aflatoxin M1 reduction, Lactobacillus rhamnosus, Starter culture bacteria, Probiotic yogurt
  • Fatemeh Keshavarzi * Pages 22-30
    Introduction
    Type II diabetes is the most common form of diabetes and accounts for 90 percent of disease cases. CTLA4 represents a key regulatory element in the T cell/antigen-presenting cell interaction. Because CTLA4 involves in antigen-specific apoptosis and progressive failure of B-cell, a typical feature of type 2 diabetes, CTLA4 may be a candidate gene to indicate type 2 diabetes susceptibility. The aim of this study was to investigate the role of polymorphisms of CTLA-4 gene in type II diabetic patients compared with healthy subjects.
    Materials and Methods
    In this case-control study, the blood samples were collected from 100 patients and 111 controls from Sanandaj, Hamedan and Kermanshah cities. After DNA extraction, the polymorphisms of CTLA-4 was investigated by ARMS-PCR method. Then, statistical analysis of results was performed using chi-square test.
    Findings: The results show that the GG genotype at position [OR (95% CI) = 1.92 P = 0.02] and in position - 318 TT and CT [OR (95% CI) = 9.80 P = 0.02] are a risk factor for Type II diabetes, while on position -1722 T/C [OR (95% CI) = 1.85 P =0.50] doesn’t have significant relationship.
    Discussion &
    Conclusions
    These results suggest that the polymorphisms A/G and -318 C/T of CTLA-4 gene have significant relationship with type II diabetes, without any significant relationship with the position of -1722 T/C.
    Keywords: Diabetes type II, Polymorphism, CTLA, 4
  • Bijan Bina, Kamyar Yaghmaeian, Maryam Meserghani * Pages 31-41
    Introduction
    Leachate contamination is one of the major problems caused by landfilling. high concentrations of COD and existence of toxic compounds in landfill leachate and makes it difficult for direct biodegradation. This study aims to optimize the operational parameters of electro-Fenton process for COD removal from landfill leachate in Tehran.
    Materials and Methods
    The experiments were performed at bench scale using a batch reactor. Treatment of landfill leachate by electro-Fenton (E-Fenton) method was carried out in an electrolytic reactor. Moreover, the effect of operations such as reaction time, initial pH, initial H2O2 concentration, electrical current on the efficiency of E-Fenton process were investigated.
    Findings: The results revealed that (E-Fenton) process can be used for the efficient treatment of landfill leachate applying the proper operating conditions. The best removal efficiency was obtained within 30 min with constant DC current value of 4.9 mA /cm2, H2O2 concentration is 1.5gL−1 and the initial pH value is 3. COD removal of 87.2% was obtained in these operational conditions.
    Discussion &
    Conclusions
    According to the obtained results, E-Fenton technology is able to produce sufficient amounts of advanced oxidants in situ to degrade great COD of leachate. In addition, (E-Fenton) process has been reported as one of the most appropriate pretreatment systems for degradation COD of leachate concentrates. This process improve biodegradability of the landfill leachate.
    Keywords: Landfill leachate, Electro, fenton, Advanced oxidation, COD removal, Tehran
  • Masoud Ghiasian, Maryam Mansour * Pages 42-47
    Cavernous malformation is an abnormal vascular lesion caused by dysfunction in vessel wall. This disease is often asymptomatic but seizure, hemorrhage, progressive neurological deficit and headache may be seen. Cavernous malformation usually presents as individual lesions. Multiple lesions are rare and can be familial with an autosomal dominant pattern. In this study a 41-year-old woman presenting with progressive neurological deficit consisting of diplopia, vertigo and facial palsy to hospital was examined and multiple cavernous malformation lesions were found. These lesions were also present in examination of other family members.
    Keywords: Cavernous malformation, Autosomal dominant, Magnetic resonance imaging
  • Zahra Zarangush, Saman Mahdavi * Pages 48-54
    Introduction
    Despite the beneficial effects of antibiotics in the treatment of infectious diseases, their residuals in food such as meat, milk and its transmission to human body have harmful effects. The purpose of this study was to monitor the residual antibiotics in raw and pasteurized milk of Maragheh and Bonab townships by four-plate test method (FPT).
    Materials and Methods
    For this purpose, 7 Dairy industries in Maragheh, 7 Dairy industries in Bonab, 4 traditional dairies in Maragheh, 5 traditional dairies in Bonab, a unit of milk processing plant in Maragheh, and a unit of milk processing plant in Bonab were chosen randomly. 25 milk samples were collected at 4 repeated different times of the remaining four antibiotics and were studied by plate method (FPT).
    Findings: 7 (94/24%) samples of raw milk dairy industries of Maragheh, 15 cases (47/53%) samples of raw milk dairies industry of Bonab, 6(5/37%) samples of raw milk dairies of traditional type in Maragheh 4 (20%) samples, and Bonabtraditionaldairymilk1 (25%) samples of pasteurized milk contaminated Maragheh antibiotic residues were detected and Bonab pasteurized milk samples were found as negative. The results showed that the maximum residual antibiotic in the penicillin and macrolid groups (p>0.05) and the least residual antibiotic was confirmed in enrofloxazin group.
    Discussion &
    Conclusions
    According to Iranian milk consumption per capita, these rates of contamination affect considerable part of population especially vulnerable groups like children, pregnant women, the elderly, and patients. This research shows the necessity of legislative and food inspecting organizations to control and minimize these contaminations.
    Keywords: Antibiotic residue, Raw milk, Pasteurized milk, Four plate test
  • Sedigheh Asgary, Mahmood Rafieian, Kopaei, Najmeh Goli, Malekabadi* Pages 55-64
    Introduction
    Diabetes is a metabolic and chronic disorder. One of the safe treatments in diabetes disease is the use of herbal plants in traditional medicine. The aim of this study was to consider the antioxidant and anti-inflammation effectof ziziphus vulgaris (jujube) in contrast with diabetes.
    Materials and Methods
    In this study, 30 Wistar rats were studied in three groups including control diabetic, non control diabetic and treatment group for 5 weeks. The animals intreatment group were treated with the powder of jujube (1 g/kg bw) for two weeks. After two weeks, stereptozotocin (60 mg/kg bw) was used for induced diabetes in animal except non diabetic control group. Afterwards, the animals were treated for three weeks in the same way. At the end of the study the animal blood samples were taken and the antioxidant content of serum, malondialdehyde (MDA) and C-reactive protein (CRP) were measured. Data analysis was done by statistical tests as: Kruskalwallis and Wilcoxon singed ranks.
    Findings: The content of MDA and CRP had a significant decrease in comparison with diabetic control group in animals that received the powder of jujube before induction of the diabetes (P>0/05). In the end of study, the content of serum antioxidant in the rats that treated with jujube showed a significant increase in comparison with diabetic rats too (P>0/05).
    Discussion &
    Conclusions
    The jujube fruit has antioxidant and anti-inflammatory action and it is useful in preventing inflammation due to diabetes and diabetes treatment.
    Keywords: Jujube fruit, Diabetes, Antioxidant activity
  • Hossein Dabiri, Saeed Khoshnood *, Neda Yousefie, Negar Souod, Hossein Goudarzi, Mehdi Ghoreyshi, Alireza Mohammad Zade Pages 65-70
    Introduction
    Campylobacteriosis is the most common reason for diarrhea and gastroenteritis in humans caused by Campylobacter species. The aim of the current study was to evaluate the prevalence of clinical symptoms in patients with Campylobacter-induced diarrhea admitted to hospitals in Tehran.
    Materials and Methods
    The clinical and demographic data of patients with diarrhea admitted to hospitals in Tehran were recorded. Stool samples were obtained from all patients. Samples were transferred to the microbiology laboratory using the transporter medium Cary Blair and were cultured in the Campy_BAP as selective media. Bacterial isolates were identified using biochemical test. Results were analyzed using SPSS software.
    Findings: Of the 434 patients studied, 45% were female and 55% male. Of this number 33 (7.6%) of patients were positive for Campylobacter. 18 of which were female and 15 were male. The incidence of clinical symptoms seen in the patients was as follows: 93% nausea, 100%, anorexia and fever. The abdominal pain in 94%, of patients, headache in 25% and 89% in weakness o were observed. 89% and 95%of patients had Blood and mucus in stool samples respectively.
    Discussion &
    Conclusions
    Based on current study results, Campylobacretjejuni was cause of 7.6% diarrhea cases. Although anorexia, nausea, abdominal pain, fever, and bloody stools was higher in patients with Campylobacter compare to other groups, but no significant association between clinical signs and symptoms of infection with Campylobacteriosis was found. Based on this study we recommend that for the diagnosis of gastrointestinal infections caused by this bacterium a culture should be done.
    Keywords: Campylobacteriosis, Campilobacter jejuni, Clinical manifestation
  • Maryam Tafaroji Yeganeh* Pages 71-82
    Introduction
    The aims of this study are a comparative study of phonological processing in bilingual (Kurdish- Persian) elementary children with Down syndrome in Kurdish and Persian Languages.
    Materials and Methods
    This is a descriptive study in which all bilingual (Kurdish- Persian) elementary children with Down syndrome who are studying in exceptional schools of Ilam city have been participated. They were normal in hearing and oral structure. Standard Phonetic tests in Kurdish and Persian are used to extract phonological processing. Obtained data have been analyzed by means of SPSS software.
    Finding: The result of data analysis shows that there was no significant difference between language function of the patients in Kurdish and Persian languages, and their phonological problems in both languages were the same. Besides, there was no significant difference between gender and phonological problems in most subgroups of phonological processing, and male and female output were the same, except for the substitution and cluster reduction between boy and girls had significant difference.
    In general there was no significant difference between gender, language and phonological awareness.
    Discussion &
    Conclusions
    An investigation of relationship between type of language, gender and phonological process shows that there is no significant relation between these variables, so the phonological errors may be resulted from deviation.
    Keywords: Phonological processing, Down syndrome, Bilingualism
  • Ardeshir Shiri *, Kobra Kazemi Pages 83-91
    Introduction
    Since nurses are regarded as the greatest group of employees offering health services, paying attention towards the role of self-confidence in improving sense of responsibility has high importance. The aim of present study is to determine the relation between self-confidence and responsibility among nurses of hospitals in Ilam medical university.
    Materials and Methods
    Present study is a correlative- descriptive research, whose population consists of all of nurses in hospitals of Ilam medical university during 2014, among which 151 individuals were selected as the sample of study through Cochran's formula with a random sampling way. In order to collect data, standard questionnaire of Farzianpour et al (2012) and Jeremy Gilbert's responsibility evaluation (2010) were applied, whose validity was confirmed by experts and its reliability of 82/0 was determined by Cronbach's alpha. Data was analyzed through descriptive statistics and Pearson's correlation factor and regression analysis in SPSS.
    Findings: Obtained findings indicated that self-confidence and its aspects (being important, competence, dominance, and virtue) have a significant relation with nurse's responsibility. Among these aspects, being important had the least relation to responsibility, while dominance and competence had a relative good relation with responsibility, and finally virtue had the most relation to responsibility.
    Discussion &
    Conclusions
    Results indicate that the current study was in alignment with previous studies. Therefore, in order to improve the sense of responsibility among nurses, it is suggested that managers provide the workplace in such a way that they feel themselves as valuable and efficient to form their self-confidence and establish a professional moral field of work, so that improvement of their responsibility would be achieved.
    Keywords: Self, confidence, Responsibility, Ilam University of Medical Sciences
  • Omid Azizian Shermeh*, Jafar Valizadeh, Meissam Noroozifar, Ali Qasemi Pages 92-108
    Introduction
    The use of antimicrobial compounds in plants and nanoparticles for control and treatment of disease agents have been extensively studied. The present study aimed to biosynthesis of silver nanoparticles using leaf aqueous extract of Sambucus ebulus L. and study of their antimicrobial activity.
    Materials and Methods
    To biosynthesis of silver nanoparticles, fresh extract was prepared and added to silver nitrate solution with concentration 1 mM. Effective parameters on synthesis of silver nanoparticles such as; pH, the volume of extract, silver ion concentration, temperature and reaction time were optimized and studied to obtain individual shape and size of nanoparticles. Antimicrobial activities of extract and silver nanoparticles were studied with the Disc diffusion and MIC methods against four bacterias such as; Staphylococcus aureus (PTTC 1112), Bacillus cereus (PTTC 1154), Escherichia coli (PTTC 1399), Pseudomonas aeruginosa (PTTC 1707) and two Fungus such as; Aspergillus niger (PTTC 5012) and Candida albicans (PTTC 5027).
    Findings: After adding the extract to the silver nitrate solution, the color changed to brown that represents to successful synthesis of silver nanoparticles. Silver nanoparticles showed maximum absorbance at 405 nm and they were spherical shape and the average size of them had been between 8-12 nm. These nanoparticles showed significant antimicrobial activity on samples, so that they were prevented the growth of bacterias and fungus in very low concentration.
    Discussion &
    Conclusions
    Because of existing the antioxidant properties and many secondary compounds in plant, they have a role in reducing and stabilizing the nanoparticles. In this study, the silver nanoparticles synthesized by leaf aqueous extracts of S. ebulus. The silver nanoparticles showed high antimicrobial activity.
    Keywords: Antimicrobial activity, Silver nanoparticles, Sambucus ebulus L, Biosynthesis
  • Bazyar J., Delpisheh A. *, Sayehmiri K., Esmailnasab N Pages 109-117
    Introduction
    Self- immolation is considered as a great tragedy for the families. This study was conducted aiming to identify related factors and determine the epidemiological characteristics of suicide attempters in Ilam province during the years 2011 to 2015.
    Materials and Methods
    In a descriptive study, all medical records of self-immolation patients were studied over a period of 5 years. The required information was collected and analyzed through descriptive and inferential statistics methods in SPSS 22.
    Findings: Results revealed that out of the total 236 people, 168 women (71.2%) and 68 men (28.8%) had the experience of self-immolation. The mean age of the participants was 34.85 years, ranging from 11 to 90 years. 81.4% of those people died due to severe injuries. 6.35% of the total participants were addicted. The mean burn surface area was 80%, ranging from 20% to 100% of body surface burns. In 96.6% of the cases, the ignition-causing material used in the suicide was oil. 55.1% of the individuals were married, 25.8% were illiterate, 68.2% were citizens of the urban areas and 74.2% were housewives or unemployed. Most cases of self-immolation occurred in the spring (28.4%). The mean of incidence and the total years of life lost due to premature death from suicide within five years were 8.43 per one hundred thousand individuals and 8388 years, respectively.
    Discussion &
    Conclusions
    Paying more attention to the younger generation, especially women, presence of women in society, increasing the awareness and education level of people and having a good job can be effective in preventing and reducing the phenomenon of self-immolation.
    Keywords: Epidemiology, Ilam, Self, immolation, Suicide
  • Bolbolhaghighi N., Molzemi S.*, Aminian M Pages 118-125
    Introduction
    Diabetes is a metabolic disorder, which is characterized by hyperglycemia resulting from defects in insulin secretion and impaired pancreatic function. With regard to the medicinal properties of amaranth, this study was conducted to investigate the effects of amaranth on skin histomorphological changes in diabetic rats.
    Materials and Methods
    In this study, 48 male Wistar rats were divided into four groups (control group, sham group, first experimental group, and second experimental group). After general anesthesia with ketamine and xylazine in groups of mice. In these rats, an injured area of 4cm2 was created on the left spine. The control groups had no ointment and first experimental group was treated with eucerin ointment. In addition, second experimental group was treated using pomegranate fat and eucerin ointment twice daily. Wound healing was evaluated macroscopically. Microscopic study were assigned to another article.
    Findings: Wound healing in group that became diabetes using streptozocin, showed late recovery compared to normal wound healing in normal groups and wound healing in experimental groups treated with Pumice Granum was accelerated compared to control group.
    Discussion &
    Conclusions
    Results of this study showed Pumice Granum causes accelerated skin wound healing in normal and diabetic samples.
    Keywords: Wound Healing, Pumice granum, Diabetic wistar rat
  • Jhila Hamidi, Davoud Kianifard *, Gholamreza Vafaei Saiah, Reza Hazrati Pages 126-137
    Introduction
    Monosodium glutamate is a food additive which acts as preservative or enhancer of palatability. Some studies show some adverse effects of this agent on reproductive system like as structural and functional alterations and reduction of fertility. According to various antioxidant properties of quince leaves and the cytotoxic effects of monosodium glutamate, the aim of this study was to evaluate the protective effects of quince leaf extract on testicular tissue alterations induced by monosodium glutamate.
    Materials and Methods
    60 adult rats were divided into six groups: 1) control; 2) monosodium glutamate (30mg/kg i.p.); 3) monosodium glutamate (60mg/kg i.p.); 4) monosodium glutamate (30mg/kg i.p.) quince leaf extract (500mg/kg p.o.); 5) monosodium glutamate (60mg/kg i.p.) quince leaf extract (500mg/kg p.o.) and 6) control quince leaf extract (500mg/kg p.o.). At the end of eight weeks, histomorphometeric and spermatogenic evaluations were done on testicular samples.
    Findings: The results showed that, administration of monosodium glutamate lead to structural and functional alteration of testicular tissue such as tubular atrophy and spermatogenic amendments while, use of quince leaf extract can reduce the revealed alterations.
    Discussion &
    Conclusions
    According to the findings, it is concluded that antioxidant herbs such as quince leaf, can be effective in reducing of structural alterations of testicular tissue induced by monosodium glutamate.
    Keywords: Histomorphometry, Monosodium glutamate, Quince leaf extract, Rat, Testicular tissue
  • Mohsen Shams, Kambiz Karimzadeh Shirazi, Mohammad Fararouei, Sedigheh Shariatinia* Pages 138-150
    Introduction
    Designing the effective interventions to prevent and control the HIV/AIDS whose characteristics is different from other communicable diseases, needs appropriateness with audience’s HIV/AIDS health literacy. This study aimed at developing a tool for measuring HIV/AIDS literacy for Iranians.
    Materials and Methods
    By assessing the usual tools for measuring health literacy, TOFHLA was selected as the basic framework. At first general content was developed through searching the Persian literature relevant to HIV/AIDS and its skill portion was extracted. Disease Prevention Cure and Care and Health Promotion were considered as three main subjects for categorizing the content. By developing the primary items and placing them into the known skills in health literacy (search and obtain, interpret and understand, and use of health information and services), the questionnaire draft were developed. Content validity through expert panel and determining CVR & CV, and reliability by estimating Cronbachs Alpha and test-retest method were confirmed.
    Findings: CVR and CVI were estimated as ≥ 0.8 and ≥ 0.77 respectively. Cronbachs Alpha was 0.75 and correlation between test-retest scores was 0.78.
    Discussion &
    Conclusions
    Developed tool for measuring HIV/AIDS literacy had acceptable reliability and validity. This tool can be used for categorizing Iranian society, and designing and implementing the appropriate educational programs based on their health literacy levels.
    Keywords: Questionnaire, Health Literacy, HIV, AIDS
  • Faramarz Yazdani, Javad Vakili *, Mahnaz Omidi, Abdolhossein Taheri Kalani Pages 166-174
  • Reza Yari *, Ali Javadi, Abbas Morovvati, Talayeh Shakeri Pages 175-184
    Introduction
    Most of the newborns’ diseases transfer to them through their mothers. Cytomegalovirus (CMV) is the most prevalence infections which transfer from mother to embryo. CMV is the cause of congenital infection and is known as spontaneous abortion in mothers. This virus can cross the placenta and cause clinical signs in embryo and infant. The aim of this study was to develop a PCR and Real Time PCR for diagnosis of Cytomegalovirus using molecular tests.
    Materials and Methods
    In this study, out of 100 infants with clinical signs (under 3 weeks) who referred to Qom and were suspected to infection with CMV. The urine samples were studied for existence of DNA for using PCR and Real Time PCR methods and using specialized primers and probe.
    Findings: Out of 100 newborn, DNA of CMV was excreted through urine. 58 newborns have CMV DNA in their urines. The results with 2 methods have similar PCR and Real Time PCR. The CMV DNA was not found in 19 newborns.
    Discussion &
    Conclusions
    The results show that the molecular tests are influential for fast diagnosis especially tracking viral DNA using PCR method. Also on the strength of this research, the importance of this study and submitting solutions for fast and accurate diagnosis of this Virus in newborns immediately after delivery is necessary for treatment and preventing this Virus.
    Keywords: Cytomegalovirus, PCR, Real Time PCR, Urine