فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد - سال شصت و یکم شماره 3 (پیاپی 158، امرداد و شهریور 1397)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سال شصت و یکم شماره 3 (پیاپی 158، امرداد و شهریور 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • فاطمه ذوالفقاری، امیرحسین حقیقی *، محمدرضا حامدی نیا صفحات 985-996
    مقدمه
    هدف تحقیق حاضر بررسی اثر مصرف دو دوز مختلف چای سبز بر متابولیسم سوبسترا و هزینه انرژی، قبل، حین و پس از یک جلسه فعالیت هوازی در زنان دارای اضافه وزن و چاق بود.
    روش کار
    10 زن دارای اضافه وزن و چاق (وزن 96/11±71/80 کیلوگرم) به صورت داوطلبانه در یک طرح متقاطع شرکت کردند. این افراد با فاصله 12 تا 14 روز، در سه دوره شامل مصرف دوز 500 میلی گرمی چای سبز، دوز 1000 میلی گرمی چای سبز و دارونما شرکت کردند. پروتکل ورزشی دویدن بر روی نوارگردان با شدت 75% حداکثر ضربان قلب برای مدت 30 دقیقه بود. گازهای تنفسی آزمودنی ها با استفاده از دستگاه گاز آنالایزر به مدت 30 دقیقه قبل از فعالیت در حالت درازکش (پایه) ، 30 دقیقه حین فعالیت و 30 دقیقه بعد از فعالیت (EPOC) برای اندازه گیری میزان اکسیداسیون کربوهیدرات، چربی و هزینه انرژی جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس چند متغیره و آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر تحلیل شد (05/0= α).
    نتایج
    نتایج نشان داد مصرف دوز 500 و 1000 میلی گرم چای سبز باعث افزایش معنادار اکسیداسیون چربی در حین و پس از فعالیت در مقایسه با گروه دارونما شد. بین دو دوز مصرفی تفاوت معناداری مشاهده نشد. اکسیداسیون کربوهیدرات و هزینه انرژی در بین سه گروه در حالت های پایه، فعالیت و پس از فعالیت تفاوت معناداری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    زنان دارای اضافه وزن و چاق بهتر است برای کاهش چربی بدن از مکمل چای سبز با دوز 500 میلی گرم همراه با فعالیت هوازی با شدت متوسط استفاده کنند.
    کلیدواژگان: دوزهای چای سبز، متابولیسم سوبسترا، فعالیت هوازی، چاقی
  • هاجر عباس زاده *، پروین فرزانگی صفحات 997-1006
    مقدمه
    فعالیت بدنی یک فاکتور مهم برای افزایش یا حفظ چگالی مواد معدنی مطرح شده است. از این رو مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر یک دوره بی تمرینی پس از شانزده هفته تمرینات هوازی بر سطوح سرمی کلسی تونین و پاراتورمون زنان میانسال مبتلا به استئوپنی انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه نیمه تجربی 16 نفر از زنان غیر فعال مراجعه کننده به مرکز پزشکی هسته ای البرز شهرستان بابل انتخاب شدند که به طور تصادفی به دو گروه تمرینی و کنترل دسته بندی شدند. برنامه تمرین هوازی با شدت 65 تا 70% ضربان قلب هدف به مدت 16 هفته و هفته ای سه جلسه انجام شد. دوره بی تمرینی نیز 4 هفته در نظر گرفته شد. مقادیر سرمی کلسی تونین و پاراتیروئید در واحد ng/l مورد سنجش قرار گرفت. کلیه عملیات آماری با نرم افزارهای SPSS با ویرایش 23 در سطح معنی داری (05/0≥α) به اجرا درآمد.
    نتایج
    نتایج مطالعه حاضر افزایش هورمون کلسی تونین و کاهش هورمون پاراتیروئید را پس از 16 هفته تمرین هوازی و کاهش هورمون کلسی تونین و افزایش هورمون پاراتیروئید را پس از یک دوره بی تمرینی نشان داده است.
    نتیجه گیری
    در مجموع، به نظر می رسد انجام فعالیت بدنی طولانی مدت با شدت متوسط باعث تعادل ترشح هورمون‎های موثر بر متابولیسم استخوان و تنظیم کلسیم می‎شود و احتمالا از تبدیل شدن استئوپنی به استئوپروز جلوگیری می‎کند و در مقابل بی تمرینی و کاهش فعالیت بدنی این تنظیم مثبت را برهم می‎زند.
    کلیدواژگان: تمرینات هوازی، کلسی تونین، پاراتورمون، استئوپنی
  • محمد داوود محبی *، نرجس سرگل زایی، جعفر سارانی یازتپه صفحات 1007-1015
     
    مقدمه
    انگ زدن به بیماران روانی یکی از مشلات بزرگ آن‎ها می‎باشد که تشخیص و درمان به موقع این بیماران را دچار چالش و محدودیت می کند. بنابراین بررسی نگرش و آگاهی و عملکرد پزشکان متخصص غیر روانپزشک در زمینه درمان های روانپزشکی، به عنوان اولین سطح مراجعه بیماران از اهمیت به سزایی برخوردار می باشد.
    روش کار
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی مقطعی می3باشد. حجم نمونه به صورت سرشماری و شامل تمامی متخصصین غیر روانپزشک کلینیکال شهر زاهدان در سال 1396 بود. روش گردآوری داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته ارزیابی آگاهی، نگرش و رفتار بود. برای تجزیه و تحلیل آماری اطلاعات گردآوری شده از آزمون‎های کای دو (K2) و T استفاده شد.
    نتایج
    تعداد 100 نفراز متخصصین بالینی غیر روانپزشک در دو گروه داخلی و جراحی در این پژوهش مشارکت داشتند. میانگین نمره ی سطح آگاهی نسبت به درمان های دارویی روانپزشکی 42 بوده است (در محدوده ی خوب) ، میانگین نمره ی سطح نگرش 27 بوده است (در محدوده ی نگرش مثبت) ، میانگین نمره ی نوع عملکرد 24 بوده است (در محدوده ی عملکرد خوب). تفاوتی ازنظر نوع تخصص، سن و جنس آزمودنی ها و مدت زمان فعالیت بالینی در نتایج به دست نیامد. فقط ازنظر عضویت یا عدم عضویت هیئت علمی دانشگاه تفاوت معنی داری نشان داد (P<0/05) که در گروه اعضای هیئت علمی از نمرات بالاتری در زمینه آگاهی، نگرش و رفتار نسبت به درمان های روانپزشکی حاصل شد.
    نتیجه گیری
    پزشکان متخصص غیر روانپزشک درمجموع از سطح آگاهی، نگرش و عملکرد خوبی نسبت به درمان های دارویی روانپزشکی برخوردارند و سطح آگاهی اعضای هیئت علمی بالاتر از سایر شرکت کنندگان بوده است. لزوم گسترش برنامه های بازآموزی بیشتر احساس می شود.
    کلیدواژگان: درمان های دارویی روانپزشکی، بیماران روانی، نگرش، متخصصین غیر روانپزشک
  • علی اشراقی، هورک پورزند* ، فاطمه ادبی ، امیر مصدق صفحات 1016-1024
     
    مقدمه
    بیماری عروق کرونر علت اصلی مرگ و میر بالغین است. تست‎های غیر تهاجمی زیادی وجود دارند که در کنار معاینه و شرح حال به کشف زودرس بیماری عروق کرونر کمک کنند. هدف از مطالعه حاضر بررسی اهمیت استرین (کشش) میوکارد و آنالیز سرعت موج نبض در آئورت در ارزیابی غیر تهاجمی وسعت درگیری عروق کرونر است.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی 52 بیمار وارد مطالعه شده روز قبل از آنژیوگرافی، تحت اکوکاردیوگرافی قرار گرفتند. استرین طولی کلی میوکارد (GLS, Global Longitudinal strain) و سرعت موج نبض آئورت (PWV, Pulse Wave velocity) با اکوکاردیوگرافی اندازه گیری شد. تنگی کرونر در آنژیوگرافی مشخص شد. رابطه آماری بین PWV آئورت و نیز GLS (در اکو) با وجود و شدت تنگی کرونر در آنژیوگرافی کرونر، مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    از 52 بیمار این مطالعه، 37 بیمار (15/71 %) مذکر و 15 نفر (85/28 %) مونث بودند. بین GLS و وجود یا عدم وجود تنگی قابل توجه کرونری رابطه آماری معنی دار وجود داشت. (مقادیر p در شریان کرونری قدامی نزولی، سرکومفلکس چپ و راست به ترتیب 03/0 ، 04/0 ، 03/0). در حالیکه در مورد سرعت موج نبض، این ارتباط مهم نبود.
    نتیجه گیری
    در موارد مشکوک به بیماری عروق کرونر، کشش طولی گلوبال میوکارد در اکوکاردیوگرافی، یک پیشگویی کننده مستقل بیماری عروق کرونر قابل توجه است. در مقابل، سفتی شریانی از طریق اندازه‎گیری سرعت موج نبض آئورت فاکتور مستقلی در این زمینه محسوب نمی‎گردد.
    کلیدواژگان: بیماری عروق کرونر‎، آنژیوگرافی کرونر، کشش طولی میوکارد‎، سرعت موج نبض آئورت
  • رستم صابری فر *، الهه وفایی باغ سیاهی صفحات 1025-1035
    مقدمه
    با وجود این که تحقیقات زیادی در رابطه با تاثیر محیط مسکونی بر وضعیت سلامت انجام شده است، اما در ارتباط با شیوع بیماری‎های رفتاری در بین ساکنین شهر، روستا و حاشیه، مطالعه ای صورت نگرفته است. به همین منظور، مطالعه حاضر با استفاده از نمونه ای در حدود 300 نفر در مشهد انجام شده است.
    روش کار
    مطالعه حاضر یک بررسی توصیفی-تحلیلی است که در سال‎های 1395 تا 1396 در شهر مشهد و اطراف آن به انجام رسیده است. از آنجا که تعداد افراد در معرض خطر بیماری های رفتاری در این محدوده مشخص نبود، با روش آماری شکار مجدد [1] ، تعداد جمعیت مبتلا تعیین و از بین مبتلایان 300 نفر مورد بررسی قرارگرفتند. داده های گردآوری شده، با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد که میزان شیوع ایدز در میان حاشیه نشینان 94/1 نفر در هر 10 هزار نفر و سایر نقاط شهر 32/1 نفر و برای روستائیان 013/0 نفر است. رواج این نوع بیماری در بین مردان بیشتر از زنان بوده، ولی این اختلاف در بین جمعیت های حاشیه نشین بسیار اندک است. با این که بین قومیت و الگوهای ابتلا به نوع بیماری تفاوت هایی وجود دارد، اما تاثیر این عامل به مکان فعلی سکونت افراد ارتباط بیشتری دارد.
    نتیجه گیری
    بر اساس این یافته ها، به دلیل رواج بیشتر این نوع بیماری‎ها در مناطق فقیر و حاشیه نشین، ضرورت دارد تا مداخلات درمانی و آموزش‎های مربوط به پیشگیری از آن، در این مناطق با شدت بیشتری پیگیری شود.
    کلیدواژگان: بیماری‎های رفتاری، حاشیه نشینی، مناطق شهری، مشهد
  • امیر نیکو خلق*، محمدرضا صفاریان طوسی ، حمید نجات، احمد زنده دل صفحات 1036-1049
    مقدمه
    اختلال طیف اوتیسم نوعی اختلال عصبی رشدی است که بر اساس معیارهای پنجمین ویرایش راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5) با نقص در دو حیطه ارتباط اجتماعی، تعامل اجتماعی و نقص در رفتارها، علایق و فعالیت‎های محدود و تکراری مشخص می شود. هدف این مطالعه مقایسه اثربخشی مدل‎های درمانی پاسخ محور و درمانی آموزشی با تاکید بر یکپارچگی حسی بر نشانگان بالینی دانش آموزان با اختلال طیف اوتیسم است.
    روش کار
    36دانش آموز (21پسرو15دختر) با اختلال طیف اوتیسم از بین دانش آموزان مراکز تخصصی اوتیسم شهر مشهدکه در سال تحصیلی 97-1396 مشغول به تحصیل بودند، پس از غربالگری با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب، و به صورت تصادفی در یک گروه کنترل و دو گروه آزمایش جایگزین شدند و به مدت 2ماه مداخلات درمانی را دریافت کردند.
    نتایج
    تجزیه و تحلیل نتایج نشان داد که مدل درمانی پاسخ محور و درمانی آموزشی برکاهش نشانگان بالینی دانش آموزان با اختلال طیف اوتیسم تاثیر معنی داری داشته اند. اما با مقایسه اثر بخشی مدل ها، نتایج نشان داد که مدل درمانی پاسخ محور برکاهش نشانگان بالینی دانش آموزان آموزان با اختلال طیف اوتیسم به طور معنی داری اثر بخشی بیشتری از مدل درمانی آموزشی دارد.
    نتیجه گیری
    تجزیه و تحلیل نتایج نشان داد که مدل درمانی پاسخ محور (PRT) ودرمان و آموزش کودکان اوتیستیک و ناتوانی‎های ارتباطی مرتبط با آن (TEACCH) برکاهش نشانگان بالینی دانش آموزان با اختلال طیف اوتیسم تاثیر معنی داری داشته اند. اما با مقایسه اثر بخشی مدل ها، نتایج نشان داد که مدل درمانیPRT برکاهش نشانگان بالینی دانش آموزان با اختلال طیف اوتیسم به طور معنی داری اثر بخشی بیشتری از مدل درمانی (TEACCH) دارد. نتایج این مطالعه بیانگرآن است که با توجه به افزایش شیوع اوتیسم در دهه گذشته، توجه بیشتر،کاربرد مداخلات رفتاری آموزشی و برنامه‎های پیشگیری ضروری است.
    کلیدواژگان: اختلال طیف اوتیسم، نشانگان بالینی، درمان پاسخ محور، مداخلات رفتاری آموزشی
  • شیما حتم خانی، افشین شیوا *، رضا پور اقدم، نصرت نوجوان، مهرو قاسم پور صفحات 1050-1060
    مقدمه
    مطالعه حاضر با هدف بررسی الگوی سوء مصرف مواد در کمپ ترک اعتیاد دولتی یاغمور اعلی در شهرستان ارومیه در سال 1394 انجام شد.
    روش کار
    در مجموع اطلاعات 812 نفر که در سال 1394 در کمپ ترک اعتیاد یاغمور اعلی شهرستان ارومیه پذیرش شده بودند به روش مقطعی – توصیفی مورد ارزیابی قرار گرفت. اطلاعات بیماران در فرم‎های از پیش طراحی شده جمع آوری و ثبت گردید و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 و Excel مورد آنالیز قرار گرفت.
    نتایج
    تمامی بیماران مرد با میانگین سنی41/8 ± 60/36 سال بودند. حدود80%ساکن ارومیه،7/43% متاهل،2/51% بیکار بودند و 2/40% آنها شغل آزاد داشتند. حدود 9/56% معتادان سابقه ترک نداشتند. بیشترین و کمترین نوع ماده مخدر مصرفی در بیماران مورد بررسی به ترتیب هرویین تدخینی و حشیش بوده است (به ترتیب 7/50 و 9/0%). مصرف کلونازپام بیشترین داروی گزارش شده بود درحالیکه 75% سابقه مصرف دارویی نداشتند. سابقه زندانی شدن در 6/84 % افراد مشاهده گردید. مصرف 2 گرم ماده مخدر در روز بیشترین فراوانی را داشت. اغلب مراجعین ترکیبی از علایم روانی و جسمانی را گزارش نمودند. حدودا نیمی از مراجعین سابقه رفتار پرخطر داشتند.
    نتیجه گیری
    هرویین تدخینی و حشیش شایع ترین ماده مصرفی بوده وتقریبا نیمی از مراجعان سابقه ترک پیشین داشتند. با توجه به شیوع بالای آسیب‎های اجتماعی نظیر پایین بودن سطح تحصیلات، بیکاری ومتاثر شدن کانون خانواده در افراد متاهل، ضروروت مداخله هدفمند و برنامه ریزی جهت پیشگیری و کاهش عوارض این معظل ضرورت پیدا می‎کند.
    کلیدواژگان: سوء مصرف مواد، مواد مخدر، مرکز ترک اعتیاد، اعتیاد، ارومیه
  • مقاله مروری
  • سمیرا رشیدی، شهلا شاه سوندی * صفحات 1061-1070

    سایتوکاین‎ها نقش مهمی در کنترل سیستم ایمنی بدن دارند و پیام آن‎ها پاسخ ایمنی را به سمت ایمنی هومورال یا ایمنی با واسطه سلولی هدفمند می‎کند. این مولکول‎ها در پاسخ‎های ایمنی ذاتی و اکتسابی شامل بلوغ سلول‎های عرضه کننده آنتی ژن، تمایز سلول‎های Th1 و Th2 و القا سلول‎های کشنده طبیعی و لنفوسیت‎های T سیتوتوکسیک نقش کلیدی دارند. بنابراین، می‎توانند به عنوان یاور واکسن در افزایش پاسخ ایمنی علیه عوامل بیماری‎زا موثر باشند. سلول‎های دندریتیک مسوول جذب و ارایه آنتی ژن به سلول‎های T، و هدف اصلی برای فعالیت یاور هستند. چندین پروتئین در تنظیم و حفظ هوموستاز سیستم ایمنی نقش دارند. خانواده پروتئینی TLR قادرند تولید سایتوکاین ها شامل اینترفرون های نوع I و سایتوکاین های پیش التهابی را فعال کنند که به تنظیم و بیان ژن های مرتبط با سیستم ایمنی منجر می شود. این پروتئین‎ها تنظیم کننده‎های کلیدی تولید اینترفرون در فیبروبلاست ها و سلول های دندریتیک تخصص یافته هستند و نقش آن‎ها به عنوان یاور در افزایش پاسخ‎های ایمنی ارزیابی شده است. در این جستار، ساختار و عملکرد این پذیرنده‎ها در تحریک پاسخ‎های ایمنی با تکیه بر مسیرهای پیام رسان آن‎ها مرور شده است.
    کلیدواژگان: پاسخ ایمنی، سایتوکاین، TLR، مسیر پیام رسان
|
  • Fatemeh Zolfaghari, Hgaghihi Amir Hossein*, Hamedinia Mohammadreza Pages 985-996
     
    Introduction
    The purpose of this study was to investigate the effect of two different doses of green tea on substrate metabolism and energy expenditure before, during and after an aerobic exercise session in overweight and obese women.
    Materials & Methods
    Ten overweight and obese women (weight 80.71 ±11.96 kg) voluntarily participated in a cross-over design. These participants consumed a dose of 500 mg of green tea, a dose of 1000 mg of green tea and placebo with a wash-out period of 12 to 14 days between these three periods. The exercise protocol included running at 75% of the maximum heart rate on treadmill for 30 minutes. The respiratory gases of the participants were collected using a gas analyzer for 30 minutes before exercise in supine position (baseline), 30 minutes during exercise and 30 minutes after exercise (EPOC) to measure carbohydrate oxidation, fat, and energy expenditure. Data were analyzed using MANOVA and ANOVA with repeated measurements tests (α=0.05).
    Results
    The results showed that 500 and 1000 mg of green tea consumptions increased significantly fat oxidation during and after exercise compared with the placebo group. There was no significant difference between the two doses in the above variable. There was no significant difference in carbohydrate oxidation and energy expenditure between the three groups in baseline state, during and after exercise.
    Conclusion
    Overweight and obese women can reduce their body fat using a 500 mg green tea supplement along with doing moderate aerobic exercise
    Keywords: Doses of green tea, Substrate metabolism, aerobic exercise, Obesity
  • Hajar Abbaszadeh sorati*, Parvin Farzanegi Pages 997-1006
     
    Introduction
    Physical activity is an important factor to increase or maintain mineral density in adults. The main purpose of this study was to investigate the effects of detraining after sixteen weeks aerobic exercise on serum levels of calcitonin and parathyroid hormone in middle-aged women with osteopenia.
    Materials and Methods
    In the present semi-experimental study, sixteen inactive women referred to the Alborz Nuclear Medicine Center in Babol were selected. They were randomly divided into two groups of exercise and control. The aerobic training program was performed at 65-70% of the target heart rate for 16 weeks and three sessions per week. Also, detraining period was considered for 4 weeks. Serum calcitonin and parathyroid values were measured in ng/l. Statistical analysis was performed with SPSS software version 23 at a significant level (α = 0.05).
    Results
    Findings of our study indicate calcitonin hormone increment, parathyroid hormone reduction after 16 weeks aerobic training, calcitonin hormone reduction and Parathyroid hormone increment after a period of detraining.
    Conclusion
    As a conclusion of our findings, the long-term physical activity with moderate intensity leads to favorable hormonal changes and then causes to balance bone metabolism and calcium regulation, and probably prevents osteopenia from becoming osteoporosis, on the other hand, detraining and decreased physical activity disrupt this positive setting
    Keywords: Aerobic Exercises, Calcitonin, Parathyroid hormone, Osteopenia
  • Mohammad Davood Mohebi*, Narjes Sargolzaie, Jafar Sarani yaztapeh Pages 1007-1015

    Intruduction: One of the main problems for psychiatric patients is their stigmatization, Which challenges and limits the timely diagnosis and treatment of mental patients. Therefore, the attitude, knowledge and practice of non-psychiatric practitioners in the field of psychiatric treatment is very important as the first level of referral to patients.
    Materials and Methods
    This study was a cross-sectional and descriptive study. The sample size was counted and consisted of all non-psychiatric clinicians of Zahedan in 1396. The data collection method was a researcher-made questionnaire assessing knowledge, attitude and behavior. Statistical analysis of the collected data was done using random variables (K2) and T tests.
    Results
    A total of 100 non-psychiatric clinicians participated in two groups of internal and surgical wards. The mean score of knowledge level was 42 (in the good range), the mean score of the attitude level was 27 (in the positive attitude range), and the mean score of the type of performance was 24 (within the good performance range). There was no difference in the type of specialty, age, gender, and duration of clinical activity in the results. Only in terms of membership or non-membership of university faculty showed a significant difference (P<0/05), in faculty members, higher scores were obtained in terms of awareness, attitude and behavior toward psychiatric treatments.
    Conclusion
    Non-psychiatric practitioners hade a high level of knowledge, attitude and good practice in psychiatric therapies. The level of knowledge of faculty members was higher than other participants. The necessity of expanding psychiatric treatment programs was felt.
    Keywords: Psychiatric treatments, psychiatric patients, Attitudes, Non-psychiatric practitioners
  • Ali Eshraghi, Hoorak Poorzand*, Fatemeh Adabi, Amir Mosaddegh Pages 1016-1024
    Introduction
    Coronary artery disease (CAD) is the leading cause of death in adults. Aside from history and physical examination, noninvasive tests are increasingly used to determine the presence of CAD. The aim of this study to was to detect whether myocardial strain and noninvasive aortic pulse wave velocity (PWV) analysis could be helpful in non-invasive assessment of extent of CAD.
    Materials & Methods
    In this cross-sectional study, 52 Patients were enrolled, assessed with echocardiography in a day before coronary angiography. Global longitudinal strain (GLS) and Aortic PWV were measured in echocardiography. Coronary artery stenosis was calculated in angiography. The statistical relationship between the presence and the extent of coronary stenosis, measured by PWV and strain reviewed and evaluation of the conformity of these two methods was compared with angiographic findings.
    Results
    Of the 52 patients enrolled in this study, 37 were males (71.15%) and 15 were females (28.85%). Only GLS showed significant difference between two groups (normal coronary arteries or non-significant lesion versus significant CAD) in all three vessels (p value in LAD=0.03, LCX=0.04, RCA=0.03). Otherwise, PWV did not show any significant difference.
    Results
    Of 52 patients whom enrolled in this study, 37were male (71.15%) and 15 were female (28.85%). Only GLS showed significant difference between two groups (normal coronary arteries or non-significant lesion versus significant CAD) in all three vessels (p value in LAD=0.03, LCX=0.04, RCA=0.03). Otherwise ,PWV did not.
    Conclusion
    In patients with suspected CAD, GLS assessed by 2D-STE at rest could be a predictor of significant coronary artery diseases. In contrast, arterial stiffness, measured noninvasively thorough PWV, did not appear to be an independent factor in this context
    Keywords: Coronary Artery Disease, Coronary Angiography, global longitudinal strain, myocardial strain, Pulse Wave Velocity
  • Rostam Saberifar*, Elahe Vafayi Pages 1025-1035
     
    Introduction
    Although many researches have been performed on the impact of the residential environment on the health status, no independent research has been conducted regarding the prevalence of behavioral diseases among the residents of the city, the village, and the margin. For this purpose, this study was carried out in Mashhad.
    Materials and Methods
    The present study is a descriptive-analytic research that was carried out between the population of Mashhad and its surroundings during the years 2015 to 2016. Since the number of people at risk for behavioral diseases was not known, the affected population was first determined by the statistical method of recapture according to which 300 individuals were identified as the sample from among the identified patients. Collected data were analyzed using SPSS software.
    Results
    The results indicated that the prevalence of these diseases among the marginalized people was 1.94 in every 10,000 people, while this value was 1.32 for other parts of the city, and about 0.013 for the rural population. In addition, the prevalence of this type of disease among men was higher than that of women, but this difference was very small among marginalized populations. Although there were differences between ethnicity and patterns of disease, the effect of this factor was more closely related to the current residential place of the population.
    Conclusion
    Based on these findings, because of the prevalence of these diseases in poorer and more marginalized areas, it is necessary to seek more intensive treatment interventions and prevention training in these areas
    Keywords: Behavioral diseases, marginalization, urban areas, Mashhad
  • Amir Nikookholgh*, Mohmmad Reza Saffariyan Toosi, Hamid Nejat, Ahmad Zendedel Pages 1036-1049
    Introduction
    Autism Spectrum Disorder is a neural developmental disorder that is characterized based on DSM-5 criteria with defect in two areas of social communication, social interaction, and defect in behaviors, interests and limited and repeated activities. The purpose of this study was the comparison of the effectiveness of Pivotal Response Treatment (PRT) and Treatment and education of Autistic and related communication Handicapped children (TEACCH) models with Emphasis on sensory integration on clinical Syndrome of Students with Autism Spectrum Disorder.
    Materials & Methods
    : A total of 36 Students with Autism Spectrum Disorder (21boys and 15girls) were selected through a purposive sampling method after screening among students of specialized Autism centers in Mashhad who were enrolled in the academic year of 2017-2018. They were randomly assigned to a control groups and two experimental group, and received treatment interventions for two months.
    Results
    The analysis of the results showed that (PRT) and (TEACCH) models have a significant effect on the reduction of clinical syndrome among students with autism spectrum disorders. But comparing the effectiveness of these models, the results showed that PRT model on reduction of the clinical syndrome of students with autism spectrum disorder had a significantly more effectiveness than the TEACCH model.
    Conclusion
    the results of this study indicate that with the increasing prevalence of autism spectrum disorder in the past decade, it necessitates more attention, the use of Educational - Behavioral Interventions and prevention programs
    Keywords: Autism spectrum disorder, Clinical syndrome, Pivotal Response Treatment, Behavioral-educational interventions
  • Shima Hatamkhani, Afshin Shiva*, Reza Pouraghdam, Nosrat Nojavan, Mahroo Ghasempour Pages 1050-1060
    Introduction
    The purpose of this study was to investigate the pattern of substance and drug abuse in the compulsory maintenance and rehabilitation center of Yaghmour A´la in the city of Urmia in 1394.
    Materials and Methods
    In this descriptive cross-sectional study, a total of 812 people who were admitted to the addiction camp of Yaghmour A´la in the city of Urmia in 1394 were evaluated. Patients' data were collected and recorded in pre-designed forms and analyzed by SPSS20 software.
    Results
    All subjects were male with a mean age of 36.60 ± 8.41 years, mostly married (43.7%) and unemployed (2.51%) with primary and secondary education (4.58%). Approximately 9.56% of addicts had no history of abandonment. The majority of subjects had no previous history of physical, psychological or medication problems (1.88%, 76%, 75% respectively), but at present they often complained of psychological and physical symptoms at the same time. The history of imprisonment was found in 6.84% of people and the history of high-risk behavior in about half of the clients. The most consumed heroin was burned.
    Conclusion
    According to the results of this study, nearly half of the subjects had a history of extramarital tract and the heroin was the most commonly used substance. High prevalence of social harms such as low educational level and unemployment, urges targeted intervention and planning to prevent and mitigate these complications.
    Keywords: Addiction, Drug use pattern, substance use pattern, Urmia
  • Samira Rashidi, Shahla Shahsavandi* Pages 1061-1070

    Cytokines play a crucial role in controlling the immune system, and their signals direct the immune response towards either an antibody-mediated or a cell-mediated immunity. These molecules trigger the innate and adaptive immune responses including maturation of antigen presenting cells, differentiation of Th1 and Th2 cells, and induction of natural killer cells and cytotoxic T lymphocytes. Therefore, cytokines could be promising vaccine adjuvants for enhancing the immune response against infectious agents. Dendritic cells are responsible for antigen uptake and presentation to T cells and represent a key target for adjuvant activity. Many proteins are involved in regulating and maintaining homeostasis of the immune system. TLR family of proteins capable of producing cytokines including interferon type I and proinflammatory cytokines lead to express genes involved in immune system function. These proteins are the key regulator of interferon production in fibroblasts and specialized dendritic cells and their role as an adjuvant in the improvement of immune responses is evaluated. In this article, the structure and function of these receptors in triggering immune responses with rely upon their signaling pathways are reviewed
    Keywords: Immune responses, Cytokines, TLR, Signaling pathways