فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سال شصت و یکم شماره 4 (پیاپی 159، مهر و آبان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • الله یار عرب مومنی*، لاله نادری صفحات 1071-1081
    مقدمه بررسی ارتباط شاخص های پیکرسنجی با با ریسک فاکتورهای قلبی- عروقی برای تعیین خطر ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی حائز اهمیت است. لذا، پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین شاخص های پیکرسنجی با عوامل خطر ساز قلبی- عروقی در اعضاء هیات علمی انجام شد. روش کار این مطالعه مقطعی روی کلیه اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر(30 زن و 128 مرد) در سال 1397 انجام شد. شاخص های پیکرسنجی، شامل؛ قد، وزن، دور کمر، دور باسن، نسبت دورکمر به دور باسن(WHR)، نسبت دور کمر به قد(WHtR)، توده عضلانی(BMI) و درصد چربی(BF%) و عوامل خطر ساز قلبی- عروقی، شامل؛ تری گلیسیرید(Tg)، کلسترول تام(Tcho)، لیپوپروتئین پرچگال(HDL) و لیپوپروتئین کم چگال(LDL) اندازه گیری شد و ارتباط بین آنها از طریق آزمون های t مستقل و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نتایج این مطالعه نشان داد که در گروه زنان بین میزان Tg با شاخص های وزن، دور کمر، WHR و BMI رابطه مثبت و معناداری وجود داشت(0/05>p). اما ارتباط بین Tchoو LDL با شاخص های پیکرسنجی معنادار نبود( 0/05p)، اما ارتباط معناداری بین LDL با شاخص های پیکرسنجی مشاهده نشد( 0/05
    کلیدواژگان: شاخص های پیکرسنجی، عوامل خطر ساز قلبی - عروقی، هیات علمی
  • سمانه صبوری، حبیب الله اسماعیلی*، سودابه شهید ثالث، مهدی عمادی صفحات 1083-1092
    مقدمه سرطان کولورکتال سومین سرطان شایع در سراسر دنیا می باشد و میزان مرگ و میر حاصل از آن در ایران رو به افزایش است. مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل مرتبط با بقای بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال با استفاده از مدل کاکس انجام شده است. روش کار در این مطالعه که به صورت همگروهی تاریخی انجام گرفته است، 404 بیمار مبتلا به سرطان کولورکتال که طی سال های 1385 تا 1390 به بیمارستان امید مشهد مراجعه کردند، مورد مطالعه قرار گرفتند. ابتدا اطلاعات دموگرافیک و بالینی بیماران جمع آوری شد و سپس اطلاعات مربوط به بقای بیماران تا شهریور 1395 مورد پیگیری قرار گرفت. در مطالعه حاضر عوامل مرتبط با بقای بیماری با کمک رگرسیون کاکس مورد بررسی قرار گرفته است و از نرم افزارSPSS جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شده است. سطح معنی داری در این مطالعه 0/05 بوده است. نتایج در پژوهش حاضر، 217 مرد (53/7%) و 187 زن (46/3%) مورد بررسی قرار گرفتند که میانگین ± انحراف معیار سن بیماران 7/14 ± 56/4 بوده است. بقای سه، پنج و هفت ساله بیماران به ترتیب 60، 50 و 48% محاسبه شده است. در این مطالعه میانه (فاصله اطمینان 95%) زمان طول عمر بیماران 5/48 (7/90 ،3/07) به دست آمده است. بر اساس مدل کاکس متغیرهای سطح شاخص توده بدنی (0/024=p)، نوع اولین درمان (0/019=p)، مرحله بیماری (0/0001>p) و عود بیماری (0/002=p) بر بقای بیماران موثر بودند. نتیجه گیری مطالعات بسیاری جهت تحلیل بقای بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال انجام شده است که در بعضی موارد نتایج آن ها با یکدیگر متفاوت است. پیشنهاد می شود مطالعات بیشتر و با استفاده از سایر روش های آماری در این زمینه انجام گیرد تا با شناخت عوامل مرتبط با بقای بیماری بتوان بیماران در معرض خطر را شناسایی و منابع درمانی مناسبی را در اختیار آنان قرار داد.
    کلیدواژگان: سرطان کولورکتال، تحلیل بقا، رگرسیون کاکس
  • محمدرضا حبیب زاده، امیر شفا*، زهرا دهقانی صفحات 1093-1099
    مقدمه استفاده از دهانشویه ها در کاهش پنومونی مرتبط با ونتیلاتور در بیماران بستری در ICU موثر بوده است. با توجه به اینکه تا کنون مقایسه ای بین دو دها نشویه کلر هگزیدین و دینه در پیشگیری از پنومونی مرتبط با ونتیلاتور درکودکان بستری در PICU انجام نشده بود مطالعه حاضر به منظور مقایسه این دو دهانشویه انجام شد. روش کار در این مطالعه کارآزمایی بالینی ، 80 بیمار اطفال بستری در PICU به مطالعه وارد شدند و سپس به دو گروه تحت درمان با کلرهگزیدین گلوکونات 0/2‎% و گروه تحت درمان با دهانشویه دینه قرار گرفتند . دفعات،زمان وشیوه دهانشویه در هر دو گروه به یک صورت و به صورت سه بار در روز به مدت 5 روز،هر هشت ساعت انجام گرفت. میزان بروز پنومونی و مرگ و میر در بیماران بعد از مصرف دارو ها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج میزان بروز پنومونی در گروه کلر هگزدین 10% و در گروه دینه 12/5% بود بنابراین بین دو گروه مورد مطالعه اختلاف معنی داری براساس بروز پنومونی وجود نداشت (0/72%=p). نتایج درمانی در گروه کلر هگزیدین به این صورت بود که 65% بهبودی کامل ، 22/5‎% بهبودی با عارضه و 12/5‎% مرگ و در گروه دینه 75/5‎% بهبودی کامل ، 35% بهبودی با عارضه و 7/5‎% مرگ بود و بین دو گروه اختلاف معنی داری براساس نتایج درمانی وجود نداشت (0/43=p). نتیجه گیری هر دو دهانشویه کلرهگزیدین و دینه می توانند در کاهش بروز پنومونی مرتبط با ونتیلاتور دربیماران اطفال بستری در بخش مراقبت های ویژه موثر باشد.
    کلیدواژگان: دهانشویه، پنومونی مرتبط با ونتیلاتور، بخش مراقبت های ویژه، اطفال، کلرهگزیدین
  • احمد پویامهر، امیر میرحقی*، علی اشراقی، محمد داود شریفی صفحات 1100-1111
    مقدمه مشخص نیست که مقیاس تریاژ نمایه وخامت اورژانس تا چه میزان برای شناسائی زودهنگام بیماران نارسائی قلبی پرخطر روا و پایا است. هدف تعیین تاثیر مقیاس تریاژ نارسایی قلبی بیماران با شکایت تنگی نفس بر تعداد منابع مصرف شده در مراجعین به بخش اورژانس بیمارستان فارابی می باشد. روش کار مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی دو گروهه می‎باشد که جامعه آماری آن را بیماران با شکایت تنگی نفس مراجعه کننده به بخش اورژانس بیمارستان فارابی مشهد تشکیل دادند. مطالعه از اردیبهشت تا تیر 1396 صورت گرفت. 153 بیمار به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمون و کنترل تخصیص یافتند. بیماران در گروه آزمون، با استفاده از مقیاس تریاژ بیماران نارسایی قلبی پژوهشگر ساخته و در گروه کنترل، به شیوه معمول نمایه وخامت اورژانس توسط پرستار بخش تریاژ شدند. پیامد اندازه گیری شده تعداد منابع مصرف شده برای بیماران بود.نتایج میانگین سنی بیماران 62/53 بود. 75 نفر از بیماران به گروه آزمون و 78 نفر به گروه کنترل تخصیص یافتند. بیماران بستری قلب و بخش مراقبت‎های ویژه قلبی در گروه مقیاس نارسایی قلبی اقدامات انجام شده بیشتری، بطور معنی دار نسبت به گروه مقیاس نمایه وخامت اورژانس دریافت کرده بودند. همچنین در گروه مقیاس نارسایی قلبی، میانگین طبقات در بیماران بستری بخش مراقبتهای ویژه قلبی بطور معنی داری حادتر از بیماران بستری در قلب و ترخیص شده از اورژانس همان گروه بوده است. نتیجه گیری توصیه می‎شود مقیاس نارسایی قلبی برای بیماران نارسایی قلبی دربخش اورژانس مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تریاژ، نارسایی قلبی، نمایه وخامت اورژانس، اورژانس بیمارستانی
  • فهیمه جعفری سجزی، ذکراله مروتی*، رامین حیدری صفحات 1113-1122
    مقدمه کنترل عوامل خطرساز و اصلاح سبک زندگی در بیماران قلبی-عروقی نقش مهمی دارد و منجر به توانمند شدن این بیماران جهت مراقبت از خود می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی روایی[1] و پایایی[2] مقیاس خودکارآمدی مدیریت بیماری قلبی-عروقی در شهر اصفهان بود. روش کار روش پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی بود. 150بیمار قلبی-عروقی به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. مقیاس خودکارآمدی مدیریت بیماری قلبی-عروقی توسط شرکت کنندگان تکمیل گردید. برای تعیین پایایی پرسشنامه، از روش همسانی درونی(ضریب آلفا) و جهت احراز روایی از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی بهره گرفته شد. نتایج یافته ها نشان داد که ضریب آلفای کل مقیاس 80/0 و در زیر مقیاس های آن بین 57/0 تا 97/0 بدست آمد. نتایج تحلیل مولفه های اصلی با چرخش واریماکس نشان داد که ارزش ویژه سه عامل قابل ملاحظه است و روی هم 80/72% واریانس خودکارآمدی مدیریت بیماری قلبی-عروقی را تبیین می کند. شاخص های نیکویی برازش مدل را تایید کردند. نتیجه گیری بنابراین مقیاس خودکارآمدی مدیریت بیماری قلبی-عروقی ، همسانی درونی مطلوب و روایی کافی در نمونه بیماران ایرانی دارد. [1] Validity [2] Reliability
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، بیماری قلبی-عروقی، مدیریت بیماری، روایی، پایایی
  • الهه پوراکبران*، رقیه محمدی قره قوزلو، زینب رجب زاده، مینا قنبریان، کبری رئوفی صفحات 1122-1136

    مقدمه این پژوهش که با هدف بررسی تاثیر معنویت درمانی گروهی بر تنظیم شناختی هیجان و تاب آوری در زنان دارای سرطان پستان انجام گرفت. روش کار مطالعه‎ای شبه تجربی است که بر اساس طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق را کلیه بیماران مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به بیمارستان طالقانی تهران در سال 1395 تشکیل می دادند. از این جامعه 24 نفر انتخاب شده و در دو گروه 12 نفره (آزمایش و کنترل)، انتساب شدند. سپس گروه آزمایش به مدت 12 هفته، به صورت هفته‎ای یک جلسه 60 الی 90 دقیقه‎ای وارد این درمان شدند. پروتکل درمانی، معنویت درمانی گروهی مطرح شده توسط ریچاردز و برگین (2005) بود. قبل و بعد از 12 جلسه درمان گروهی، هر دو گروه به وسیله ابزارهای پژوهش آزمون شدند. ابزارهای اندازه گیری شامل مصاحبه بالینی ساختار یافته برای اختلالات محور I وII و DSM- IV، پرسشنامه تاب آوری کنر و دیویسون (CD-RISC، 2003)، وپرسشنامه نظم جویی شناختی هیجان (CER) بود. برای تجزیه و تحلیل داده‎های گردآوری شده، از روش تحلیل کواریانس یکطرفه و چندمتغیری استفاده شد. نتایج نتایج نشان داد گروه درمانی معنوی، موجب افزایش تنظیم شناختی هیجان در گروه آزمایش شده بود. نتیجه گیری از بین مولفه های تنظیم شناختی هیجان، مولفه‎های ملامت خویشتن، نشخوارگری، فاجعه سازی، ملامت دیگران، در گروه آزمایش، کاهش یافته بود، و مولفه‎های پذیرش، تمرکز مجدد مثبت، تمرکز مجدد بر برنامه ریزی، ارزیابی مجدد مثبت، دیدگاه گیری، در گروه آزمایش، افزایش یافته بود.

    کلیدواژگان: معنویت درمانی گروهی، سرطان پستان، تنظیم شناختی هیجان، زنان
  • لیلا غلامی، الهه مهدی پور* صفحات 1137-1162
    گروهی از بیماری‎های عصبی انسان مانند پارکینسون، سکته، و ضایعه نخاعی در اثر از دست رفتن سلول‎های عصبی در بافت طبیعی مغز و نخاع ایجاد می‎شوند. جایگزینی سلول‎های آسیب دیده با سلول های سالم دریچه امیدی برای درمان و یا جلوگیری از پیشرفت این خانواده از بیماری های صعب العلاج عصبی ایجاد کرده است. مطالعات مختلف بر قدرت تمایز سلول‎های بنیادی و به دنبال آن جایگزینی با سلول‎های نورونی و گلیال از دست رفته در سیستم عصبی مرکزی تاکید دارند. انتخاب جمعیت مناسب سلولی، نحوه درمان، انتخاب بهترین روش انتقال سلول و نحوه پیگیری درمان از مهمترین چالش هایی است که پیرامون این رویکرد درمانی وجود دارد. در این مرور، مطالعات شاخص در حوزه سلول درمانی در سطح پایه و بالینی مورد بررسی قرار گرفته است تا زمینه ای برای استفاده موثر از این چشم انداز درمانی در بالین فراهم سازد. یقینا پیشرفت های مداوم و مشهود سلول درمانی در مطالعات پیش بالین و بالینی امیدهای تازه‎ای را در بیماران مبتلا به این بیماری‎های همه گیر در سراسر جهان ایجاد می‎کند.
    کلیدواژگان: درمان با سلول‎های بنیادی، بیماری‎های اعصاب، سکته، پارکینسون، ضایعه نخاعی
  • مسیرهای پیام رسانی ملکولی دخیل در صرع گیجگاهی
    سجاد سحاب نگاه*، علی جهان بازی، پرستو مرتضی زاده، مریم برهانی حقیقی صفحات 1143-1153
    صرع یک اختلال نورولوژیک مزمن است که در نتیجه عدم تعادل بین پتانسیل های تحریکی و مهاری در مغز ایجاد می شود و تحت عنوان اختلالی شناخته می شود که محصول عود و تکرار تشنج می باشد. علیرغم تلاش های فراوان در سال های اخیر، یک سوم بیماران صرعی مقاوم به درمان های رایج پزشکی می باشند. گزارش داده شده است که عواملی ژنتیکی، کانال های یونی سیناپسی، نوروترانسمیترهای تحریکی و مهاری و همینطور فعال شدن گیرنده های وابسته به گلوتامات یونوتروپیک و متابوتروپیک می توانند در ایجاد بیماری صرع دخیل می باشند. مطالعات بیشتر جهت بررسی مکانیسم های مولکولی و کانال های یونی در پیشرفت بیماری صرع نیاز می باشد. در این مطالعه مروری، ما بررسی اجمالی بر مسیرهای سینگنالینگ مولکولی دخیل در صرع زایی داریم. علاوه بر این، ما به مکانیسم های مولکولی در صرع لوب گیجگاهی خواهیم پرداخت. فهم و درک مکانیسم های مولکولی می تواند چشم اندازی جدید برای شناسایی اهداف دارویی در جلوگیری از بیماری صرع فراهم آورد.
    کلیدواژگان: صرع، کانال های یونی، گیرنده های گلوتامات، نوروترنسمیترها
|
  • Allahyar Arabmomeni *, Laleh Naderi Pages 1071-1081
    Introduction
    It is important investigative association anthropometric indexes with cardiovascular risk factors for determining cardiovascular disease. Therefore, the aim of the present study was to evaluate the relationship between anthropometric indexes and cardiovascular risk factors in academic members of Islamic Azad University of Khomeinishahr. Methods and Materials: A total of 158 (30 women and 128 men) faculty members aged between 30 to 65 years from university of Khomeinishahr were selected in a sampling based, cross-sectional survey. The Relationship between anthropometric indexes (Hight, Wight, Waist Circumference, Hip Circumference, WHR, WSR, BMI and BF% with cardiovascular risk factors (Tg, Tcho, HDL, and LDL) were determined. For data analysis, statistical significances were assessed by t test and Pearson Correlation.
    Results
    The results of this study showed that in females group there were significant relationships were observed between Tg with wight, WC, WHR and BMI indexes (P 0/05). Furthermore, 26.4% of variance in women's HDL can be explained by changes in their hip circumference. However, in males group there were positive significant correlations between Tcho and height, WHR, WHtR and BF% (P 0/05).
    Conclusion
    Results of this study indicate probably there is overweight and obesity in both genders. Therefore, evaluations and presentation of interventional programs in the lifestyle and raising awareness to control and prevent the problems associated with overweight and obesity are suggested.
    Keywords: Anthropometric Indexes, cardiovascular risk factors, Physical Activity, Academic Members
  • Samaneh Sabouri, Habibollah Esmaily *, Soudabeh Shahid Sales, Mehdi Emadi Pages 1083-1092
    Introduction
    Colorectal cancer (CRC) is the third common cancer worldwide and its death rate is increasing in Iran. The present study is conducted with the purpose of determining related factors to CRC patients’ survival using Cox regression model.
    Materials and Methods
    In a historical cohort, we examined 404 subjects who were diagnosed with CRC and referred to Omid Hospital in Mashhad from 2006 through 2011. First demographic and clinical information of patients were gathered and then were followed until September 2016. In this paper, Cox regression was utilized to investigate related factors to CRC patients’ survival. For statistical analysis SPSS software was applied and significant level was 0.05.
    Results
    In this research, 217 men (53.7%) and 187 women (46.3%) were studied. The mean±sd of subjects’ age was 56.4±14.7 years and 3- year, 5-year and 7-year survival rates of patients were 0.60, 0.50 and 0.48 respectively. In this study, the median (95% confidence interval) of survival times was calculated 5.48 (3.07, 7.90). According to Cox regression model, BMI (p=0.024), first treatment (p=0.019), stage (p
    Keywords: Colorectal Cancer (CRC), Survival analysis, Cox regression
  • Mohamadreza Habibzade, Amir Shafa *, Zahra Dehghani Pages 1093-1099
    Abstract Introduction The use of mouthwashes has recently been effective in reducing ventilator-associated pneumonia in patients admitted to ICU. However, in this study, the effect of chlorhexidine mouthwash with Green tea mouthwash was compared on prevention of ventilator-associated pneumonia in the patients in PICU of Imam Hossein Hospital in 1395-1396. Methods  In this clinical trial study, 80 patients admitted to PICU were enrolled according to the study and then the patients were divided into two group under treatment with 0.2% chlorhexidine gluconate and green tea  mouthwash. The frequency, time, and manner of mouthwash in both groups were performed in one form three times a day , every eight hours , for 5 days . The incidence of pneumonia and mortality were studied in patients after drug use . Results  The incidence of pneumonia was 10% in the chlorhexidine group and 12.5% in the green tea group, so there was no significant difference between  two groups based on the incidence of pneumonia (P = 0.72). The results of the treatment in the chlorhexidine group were : 65% complete recovery, 22.5% recovery with complication and 12.5% death, and Green tea were : 57.5% complete recovery, 35% recovery with complication and 7.5% death, and the difference between two groups was not significant (P = 0.43). Conclusion  Both chlorhexidine and dine mouthwash can be effective in reducing the incidence of ventilator associated pneumonia and mortality in patients, admitted in  ICU.
    Keywords: Mouthwash, Ventilator associated pneumonia, Intensive Care Unit, Pediatric, Chlorhexidine
  • Ahmad Pouyamehr, Amir Mirhaghi *, Ali Eshraghi, Mohammad Davood Sharifi Pages 1100-1111
    Background
    It is unclear whether triage scales are able to identify high risk patients with heart failure (HF) or not. The aims of study were to compare the effect of heart failure triage scale (HFTS) and emergency severity index (ESI) on mistriage among patients with heart failure who present to the emergency department (ED).
    Materials and Methods
    A randomized clinical trial was conducted from April to June 2017. 153 HF patients with dyspnea were randomly assigned to HFTS or ESI groups. Triage level and used resources were compared between both groups among HF patients who admitted to coronary care unit (CCU), cardiac unit (CU) and discharged patients from the ED. Content validity was examined using Kappa designating agreement on relevance (k*). Reliability of both scale was evaluated using interobserver agreement (Kappa).
    Results
    Mean age was 62.53 years old. Seventy five and 78 HF patients were assigned to HFTS and ESI groups respectively. Triage level between HFTS and ESI groups was significantly different among patients admitted to CCU (1.0 vs. 2.8), cardiac unit (2.26 vs. 3.06) and discharged patients from the ED (3.53 vs. 2.86). Used resources in HFTS group was significantly different among triage levels (H = 25.89; df = 3; p < 0.001(.
    Conclusions
    HFTS was valid and reliable. HFTS provides a more accurate method for triaging HF patients compared to ESI. It is recommended to make use of HFTS to triage HF patients in the ED.
    Keywords: Triage, heart failure, Emergency Severity Index, Emergency Department
  • Fahimeh Jafari Sejzi, Zekrollah Morovati *, Ramin Heidari Pages 1113-1122
    Introduction
    The control of risk factors and lifestyle modification in cardiovascular patients plays an important role and leads to ability of these patients for self-care.
    Materials and Methods
    The aim of this study was to investigate validity and reliability of cardiovascular management self-efficacy scale in Isfahan city. The method of this study was descriptive-correlational. 150 cardiovascular patients were selected using convenience sampling method. The cardiovascular management self-efficacy scale was completed by patients. In order to determine the reliability of the questionnaire, was used of internal consistency method (alpha coefficient) and for verifying validity of exploratory and confirmatory factors analysis.
    Results
    The results showed that alpha coefficient of the whole scale was 0.80 and its sub-scales ranged from 0.57 to 0.97. The results of analysis of main components with the varimax rotation showed that special valued of 3 factors in significant, which totally explains 72.80 of the cardiovascular management self-efficacy variance. The model have confirmed by goodness of fit index indicators.
    Conclusion
    Therefore cardiovascular management self-efficacy scale has a desirable internal consistency and sufficient narrative in the sample of Iranian patients.
    Keywords: Self-efficacy, Cardiovascular Disease, management disease, Validity, Reliability
  • Elaheh Poorakbaran *, Roghayeh Mohammadi Ghareghozlou, Zeynab Rajabzadeh, Mina Ghanbariyan, Kobra Raoufi Pages 1122-1136

    This research that aimed to investigate the effect of group therapeutic spirituality on cognitive regulation of excitement and toleration in women with breast cancer, is a quasi-experimental study that has been done on the basis of pre-test and post-test scheme with the control group. The statistical society of this research was comprised of all the patients with breast cancer who were in Taleghani Hospital of Tehran in 1395. 24 patients were selected out of this society and divided into two groups that each group had 12 members (experimental and control). Then the experimental group was interred to this therapy for 12 weeks, one 60 to 90 minutes session each week. The group therapeutic spirituality that was discussed by Richards and Bergin (2005) was the therapeutic protocol. Both groups were tested using research tools before and after the 12th session of group therapy. Measurement tools included organized clinical interview for I and II and DSM- IV axis disorders, Kumar and Davison toleration questionnaire (CD-RISC, 2003) and excitement cognitive regulation questionnaire (CER). The multivariate and one-way covariance method was used to analyze the collected data. The results showed that the spiritual therapy group was caused to increase of excitement cognitive regulation in the experimental group. Among excitement cognitive regulation components, self-blame, rumination, catastrophizing and blaming others were reduced in the experimental group and acceptance, positive refocusing, refocus on planning, positive reappraisal and view making was increased in the experimental group.

    Keywords: group therapeutic spirituality, Breast Cancer, excitement cognitive regulation, Women
  • Leila Gholami, Elahe Mahdipour * Pages 1137-1162
    Some neurological diseases such as parkinson, stroke, and spinal injury are as a result of cellular loss in the otherwise normal nervous system.  Replacing damaged cells with healthy ones has opened a new hope window to treat or prevent the further disease progression.  Different studies have shown that stem cells can differentiate and replace the lost neurons and glial cells in the central nervous system.  However, the right cell type selection, treatment procedure, the best cell delivery method, and the treatment follow-up are among the major challenges faced this therapeutic vision.  In this review, we have got through significant basic and clinical studies for neurological disease cell therapy to provide a basis for future applications of this therapeutic approach in clinics.  Indeed, continuous and noticeable progress in cell therapy through the basic and clinical investigations will offer new hopes to people suffer from these diseases across the globe.
    Keywords: Stem cell therapy, neurological disease, Stroke, Parkinson, Spinal injury
  • Molecular Signaling Pathways involved in Temporal Lobe Epilepsy
    Sajad Sahab Negah *, Ali Jahanbazi, Parastoo Morteza, Zadeh, Maryam Borhani, Haghighi Pages 1143-1153
    Epilepsy is a chronic neurological disorder that defined as a disorder of recurrent seizures and characterized by an imbalance of excitation and inhibition in the brain. Despite many efforts in recent years, one-third of the epileptic patients are refractory to medical treatment.  It has been reported that genetic factors, synaptic ion channels, excitatory and inhibitory neurotransmitters and activation of various receptors such as ionotropic and metabotropic glutamate receptors in the central nervous system can promote epileptogenesis. Further research to investigate the molecular mechanisms and ions involved in the development of epilepsy is needed. In this review, we present an overview of current status into the molecular signaling pathways involved in epileptogenesis. Furthermore, we will focus on temporal lobe epilepsy (TLE) molecular mechanisms. Understanding of molecular mechanisms could provide new fascinating insights into drug target identification in the prevention of epileptogenesis.
    Keywords: Epilepsy, ion channels, Glutamate Receptors, Neurotransmitters