فهرست مطالب

Auditory and Vestibular Research - Volume:15 Issue: 2, 2007

Auditory and Vestibular Research
Volume:15 Issue: 2, 2007

  • تاریخ انتشار: 1386/08/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • ساروق فراهانی سعید، محمدخانی قاسم، حسنعلی فرد مهدیه، سلیم پور یوسف صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    بررسی گسیل های صوتی برانگیخته با محرک کلیک از آن جهت از اهمیت چشمگیری برخوردار است که ارتباط نزدیکی با ساز و کار حلزون دارد و عملکرد آن را منکعس می کند. با توجه به ساختار خاص این گسیل ها، برای بررسی آن نیازمند روشی هستیم که هم از لحاظ زمان و هم از لحاظ فرکانس قابل تجزیه و تحلیل باشد. در بین روش های مختلف موجود روش های تبدیل زمان- فرکانس برای تجزیه تحلیل این سیگنال ها بسیار مناسب هستند. در پژوهش حاضر، هدف این است که با استفاده از گسیل های صوتی برانگیخته با محرک کلیک و تبدیل اطلاعات حاصل از آن به اطلاعات زمان- فرکانس، به بررسی پاسخ فرکانسی حلزون در نوزادان پرداخته و با پاسخ فرکانسی حلزون بزرگسالان مقایسه شود.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت مطالعه هم گروهی، اجرا شد. جمعیت مورد مطالعه شامل 23 نوزاد 1 تا 28 روزه هنجار و 31 بزرگسال 18 تا 25 ساله هنجار بودند. آزمون گسیل های صوتی برانگیخته گذرای گوش با ارایه محرک کلیک در هر دو گوش، اجرا شد. سپس این تحریکات ثبت شد و به صورت off-line در نرم افزار تبدیل زمان- فرکانس، مورد بررسی قرار گرفت. دامنه و میزان نسبت سیگنال به نویز در هر فرکانس با استفاده از این نرم افزار تعیین گردید. در نهایت نتایج دو گروه بررسی و مقایسه شد.
    یافته ها
    درصد تکرارپذیری نسبت سیگنال به نویز و دامنه پاسخ در آزمون گسیل های صوتی برانگیخته گذرای گوش در نوزادان 1 تا 28 روزه بیشتر از بزرگسالان 18 تا 25 ساله می باشد، ولی در دو گروه مورد بررسی بین جنس دختر و پسر و نیز بین گوش راست و چپ تفاوت بارزی وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    پاسخ فرکانسی حلزون نوزادان با بزرگسالان متفاوت است. در حلزون نوزادان، پاسخ فرکانس های بالا قوی تر از بزرگسالان می باشد.
    کلیدواژگان: ویژگی فرکانسی زمانی حلزون، روش های تبدیل زمان فرکانس
  • سبحانی سیده مانوش، شیبانی زاده عبدالرضا، حسینی فاطمه صفحات 10-15
    زمینه و هدف
    شکایت معمول کودکان مبتلا به اختلال یادگیری مشکل در درک گفتار در حضور نویز زمینه است. مطالعات انجام شده روی حیوانات و انسان ها نشان داده است که دسته زیتونی حلزونی داخلی در شنوایی در حضور نویز زمینه نقش دارد. عملکرد این اعصاب می تواند به وسیله اثر مهار گسیل های صوتی برانگیخته گذرای گوش با محرک کلیک در پاسخ به نویز سفید دگرسویی ارزیابی شود. مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثر مهار گسیل های صوتی برانگیخته گذرای گوش با استفاده از محرک کلیک در دانش آموزان مبتلا به اختلال یادگیری و دانش آموزان هنجار اجرا شد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع تحلیلی مداخله ای است. گروه های مورد مطالعه شامل 20 دانش آموز پسر مبتلا به اختلال یادگیری و 20 دانش آموز پسر هنجار بودند. اثر مهار گسیل های صوتی برانگیخته گذرای گوش با محرک کلیک به وسیله مقایسه سطوح گسیل های صوتی برانگیخته گذرای گوش با دو وضعیت با و بدون ارایه نویز سفید دگرسویی با شدت 65 دسی بل سطح فشار صوتی ارزیابی شد.
    یافته ها
    در حالت بدون ارایه نویز، تفاوت معنی داری در دامنه گسیل های صوتی بین دو گروه مشاهده نشد در حالیکه با ارایه نویز، تفاوت معنی داری در دامنه گسیل ها در دو گروه وجود داشت. بین اثر مهار گسیل ها در دانش آموزان هنجار و مبتلا به اختلال یادگیری تفاوت معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    کاهش بارز اثر مهار گسیل های صوتی برانگیخته گذرای گوش با محرک کلیک در دانش آموزان مبتلا به اختلال یادگیری بیانگر کاهش در فعالیت دسته زیتونی حلزونی داخلی و مسیر وابران در این دانش آموزان می باشد، که توانایی آنها را برای شنیدن در حضور نویز زمینه تحت تاثیر قرار می دهد. با توجه به این یافته ها بهتر است از اثر مهار گسیل های صوتی برانگیخته گذرای گوش با محرک کلیک در مجموعه آزمون های ارزیابی کودکان مبتلا به اختلال یادگیری استفاده کرد.
    کلیدواژگان: کلیک، اثر مهار دگرسویی
  • صدایی مهین، فراهانی سعید، پیراسته ابراهیم، سلیمانی زهرا، جلایی شهره صفحات 16-22
    زمینه و هدف
    اختلال یادگیری از شایع ترین مشکلات کودکان دبستانی می باشد و تقریبا 10 درصد این کودکان با این مشکل مواجه هستند. مشخص شده است که اختلال یادگیری با اشکالات ظریف در کدبندی اطلاعات شنوایی در سیستم شنوایی مرکزی همراه می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی پتانسیل های برانگیخته میان رس شنوایی در کودکان دبستانی مبتلا به اختلال یادگیری در مقایسه با کودکان هم سن و سال هنجار می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، پتانسیل های برانگیخته میان رس شنوایی با استفاده از کلیک روی 31 کودک مبتلا به اختلال یادگیری 12-7 ساله و 31 فرد هم سن و سال هنجار انجام شد. دامنه و زمان نهفتگی امواج حاصله با افزایش شدت محرک و تحریک دو گوشی مقایسه گردید.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که دامنه امواج پتانسیل های برانگیخته میان رس شنوایی در افراد مبتلا به اختلال یادگیری از گروه شاهد در تمامی امواج غیر از Na و Pa گوش راست به طور معنی داری کمتر بود ولی برای زمان نهفتگی بین دو گروه تفاوت معنی داری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه احتمالا پتانسیل های برانگیخته میان رس شنوایی می توانند در ارزیابی و تشخیص اختلال یادگیری کارآیی قابل توجهی داشته باشند هر چند که هنوز به مطالعات بیشتری نیاز است.
    کلیدواژگان: پتانسیل های برانگیخته میان رس شنوایی، نویز دگر طرفی، شنوایی هنجار، کودک دبستانی
  • گل پور لیلا، نیلی پور رضا، روشن بلقیس صفحات 23-29
    زمینه و هدف
    زبان آموزی یکی از مهارت هایی است که باید در سال های اولیه زندگی کسب شود. بدین ترتیب زبان کودک به تدریج تحول می یابد و در هر مرحله واژه ها و ساخت های تازه ای به دانش او اضافه می گردد. حس شنوایی نیز مهم ترین پایه و اساس برای اکتساب طبیعی زبان است و کم شنوایی از عواملی است که مانع رشد طبیعی زبان می شود. هدف از این پژوهش بررسی تفاوت برخی ویژگی های زبانی (صرفی- نحوی) گفتار کودکان کم شنوای شدید- عمیق در حال آموزش با کودکان طبیعی 5-4 ساله فارسی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی توصیفی- تحلیلی، جامعه مورد بررسی 10 کودک طبیعی 5-4 ساله فارسی زبان به عنوان گروه شاهد از مهد کودک شهرستان قزوین و ده کودک مبتلا به کم شنوایی شدید- عمیق 5-4 ساله در حال آموزش به عنوان گروه مورد از مرکز توانبخشی نیوشا انتخاب شدند. در ابتدا با استفاده از آزمون سنجش هوش، هر دو گروه تقریبا از لحاظ بهره هوشی در یک سطح قرار گرفتند. اطلاعات غیر زبانی جامعه آماری از طریق پرسشنامه به دست آمد. اطلاعات زبانی مربوط به گفتار آزاد، گفتار توصیفی و درک نحوی به ترتیب از طریق پرسش های مکمل، آزمون توصیف تصاویر و آزمون فارسی اختلالات ویژه زبانی ثبت گردید و سرانجام یافته ها تحت آنالیز آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    با مقایسه میانگین متغیرهای گفتار آزاد و گفتار توصیفی کودکان کم شنوا مشخص شد که این کودکان نیز مانند کودکان هنجار تفاوتی میان گفتار آزاد و گفتار توصیفی آنان وجود دارد، تفاوت های مشاهده شده به این شرح است که: تعداد گفته ها، تعداد واژه های قاموسی و دستوری، تعداد کل واژه ها در گفتار آزاد کودکان کم شنوا بیشتر از گفتار توصیفی است ولی طول گفته بر حسب واژه و غنای واژگانی در گفتار توصیفی بیشتر از گفتار آزاد است. با بررسی هر دو گفتار (آزاد و توصیفی) مشخص گردید که میانگین تکواژهای آزاد (قاموسی و دستوری) و غنای واژگانی که مربوط به بخش صرفی زبان می باشد در کودکان طبیعی هم در گفتار آزاد و هم در گفتار توصیفی بیشتر از کودکان کم شنوا است و میانگین تعداد گفته ها، میانگین طول گفته بر حسب واژه و درک نحوی هم که جزو بخش نحوی محسوب می شوند در کودکان کم شنوا نسبت به کودکان هنجار کمتر است.
    نتیجه گیری
    بر طبق تحقیقاتی که در سال های اخیر انجام شده است تقریبا یک کودک کم شنوا نتوانسته است به سطح برابری با هم سالان شنوای خود از نظر الگوهای صرفی و نحوی برسد. همین ساله مهم ترین ملاک برای برنامه ریزی جهت آموزش این گروه است از یافته های این پژوهش می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که کودکان کم شنوای این پژوهش اگر چه کم شنوایی از نوع شدید- عمیق دارند ولی رشد زبانی آنها با استفاده از وسایل کمک شنوایی، تربیت شنوایی و گفتار درمانی و کمک های آموزشی در حال پیشرفت است و فقط نسبت به کودکان عادی دچار تاخیر هستند به عبارت دیگر رشد زبانی این کودکان کم شنوای 5-4 ساله را می توان تقریبا با رشد زبانی یک کودک هنجار سه ساله برابر دانست.
    کلیدواژگان: تعداد گفته، تعداد واژه های قاموسی، تعداد واژه های دستوری، غنای واژگانی، میانگین طول گفته، درک نحوی
  • احدی حوریه، شاه بداغی محمدرحیم، فقیه زاده سقراط، محمودی بختیاری بهروز صفحات 30-37
    زمینه و هدف
    سرعت گفتار شاخص مهمی در ارزیابی و درمان اختلالات ناروانی گفتار مانند لکنت، شتابان گویی، آپراکسی، دیزآرتری است از این رو پژوهش حاضر به منظور هنجاریابی سرعت گفتار و سرعت خواندن در دانش آموزان دختر کلاس دوم و پنجم ابتدایی شهر تهران و مقایسه آنها انجام شده است.
    روش بررسی
    این پژوهش روی 200 دانش آموز دختر در شهر تهران انجام شد. 100 نفر از پایه دوم و 100 نفر از پایه پنجم انتخاب شدند. فارسی زبان بودن، نداشتن اختلالات گفتار و زبان، اختلالات عصب شناختی و اختلالات رفتاری، از جمله شرایط انتخاب آزمودنی ها بود. متن مربوط به خواندن از کتاب فارسی آنها انتخاب شده بود. نمونه گفتاری نیز از طریق تعریف داستان بدست آمد و سپس نمونه های ضبط شده از لحاظ تعداد واژه و هجا شمارش شدند. معیار شمارش واژه ها تعداد تکواژهای آزاد بود و کلمات مرکبی که شامل دو تکواژ آزاد بودند به عنوان دو کلمه شمارش شدند. میان اندازهایی که ناکلمه بودند شمارش نشده اند ولی میان اندازهای کلمه ای و کلمات تکرار شده، مورد شمارش قرار گرفته اند. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون های t مستقل و t زوجی استفاده شده است.
    یافته ها
    در پایه دوم میانگین سرعت گفتار آزاد 189.8 هجا در دقیقه (99.1 کلمه در دقیقه 3.1 هجا در ثانیه) و میانگین سرعت خواندن 189.4 هجا در دقیقه (94.9 کلمه در دقیقه، 3.1 هجا در ثانیه) بوده است در حالیکه در پایه پنجم میانگین سرعت گفتار آزاد 210.2 هجا در دقیقه (109.5 کلمه در دقیقه، 3.4 هجا در ثانیه) و سرعت خواندن 223.9 هجا در دقیقه (119.0 کلمه در دقیقه، 3.7 هجا در ثانیه) بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد سرعت خواندن در پایه پنجم به طور معنی داری از سرعت گفتار آزاد بیشتر است ولی در پایه دوم بین این دو متغیر تفاوت معنی داری وجود ندارد. سرعت گفتار و سرعت خواندن در دانش آموزان پایه پنجم به طور معنی داری بیشتر از دانش آموزان پایه دوم است.
    کلیدواژگان: هنجاریابی، دانش آموزان دختر ابتدایی، سرعت گفتار، سرعت خواندن
  • فتاحی جمیله، حسینی فریده، جلایی شهره صفحات 38-45
    زمینه و هدف
    در حالی که درستی عملکرد سمعک ها یکی از شرایط لازم برای به حداکثر رساندن مهارت زبان و گفتار در کودکان مبتلا به کم شنوایی محسوب می شود، مطالعات بسیاری نشانگر این هستند که سمعک های برخی از کودکان دچار کاهش شنوایی در حد مطلوب کار نمی کنند. هدف از مطالعه حاضر بررسی نوع اشکالات سمعک کودکان دچار افت شنوایی می باشد که در مدارس باغچه بان کودکان کم شنوا آموزش می بینند.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی- تحلیلی، اشکالات سمعک های گروهی از کودکان مدارس باغچه بان تهران ارزیابی شد. این کودکان از مدرسه به کلینیک شنوایی شناسی دانشکده توان بخشی، دانشگاه علوم پزشکی تهران مراجعه کردند و در این مرکز 62 سمعک و ضمایم آن که مربوط به 41 کودک بود دقیقا بررسی گردید. در ابتدا با استفاده از استتوکلیپس عملکرد سمعک بررسی شد. سپس سمعک در دستگاه آنالیزور مورد ارزیابی الکترواکوستیک قرار گرفت و مقادیر قله منحنی های حداکثر بهره و حداکثر خروجی تعیین شد. کلیه مقادیر و اطلاعات مربوط به نوع اشکال به تفکیک نوع سمعک در پرسشنامه ثبت گردید و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    در کل سمعک های مورد بررسی، 56.46 درصد سمعک ها سالم و 43.54 درصد سمعک ها معیوب بود. بیشترین معایب سمعک، به ترتیب مربوط به باتری (%24.19) و کنترل کننده های سمعک (%20.96) بود. اشکالات اجزای خارجی بیشتر از اجزای داخلی بود. 70.96 درصد قالبها دارای اشکال بود. برای تمامی سمعک های دارای عملکرد، بین میانگین داده های قله منحنی های حداکثر بهره و حداکثر خروجی در کوپلر آنچه در کاتولوگ ها آمده است با آنچه در ارزیابی های این مطالعه بدست آمد تفاوت معنی دار وجود داشت.
    نتیجه گیری
    بیشترین اشکال سمعک های کودکان ناشنوا، مربوط به باتری و کنترل کننده های آنها بود که این موارد از اجزای خارجی سمعک می باشند. حدود نیمی از سمعک ها معیوب و حدود سه چهارم قالبها دارای اشکال بود. یافته های این مطالعه حاکی از ضرورت ارتقای کیفیت سمعک و قالب دانش آموزان مدارس باغچه بان و نیز بهبود سطح مشاوره پس از دریافت سمعک می باشد.
    کلیدواژگان: سمعک، اشکال، قالب، کودک کم شنوا، مدارس باغچه بان
  • نعمت الله روح بخش *، زینب تاتار، محمود علی پورحیدری صفحات 46-52
    زمینه و هدف

    رویکرد خودارزیابی و پرسشنامه ای جهت سنجش افراد آسیب دیده شنوایی، موجب بررسی و کشف جنبه هایی از آسیب دیدگی می شود که با استفاده صرف از شیوه های متداول ادیومتری، قابل اندازه گیری نیست و از دید متخصصان پنهان باقی می ماند. این پژوهش برای بررسی معلولیت های شنوایی افراد بزرگسال ساکن خانه سالمندان با استفاده از آزمون خودارزیاب و دگرارزیاب پرسشنامه شاخص معلولیت شنوایی خانه سالمندان و مقایسه نتایج حاصله با میانگین تن خالص افراد شرکت کننده، صورت گرفت.

    روش بررسی

    این مطالعه مقطعی روی 43 نفر از ساکنین خانه سالمندان مشتمل بر 23 مرد و 20 زن در محدوده سنی 95-45 صورت گرفت. شرکت کنندگان در مطالعه، تحت آزمایشات ارزیابی تن خالص در فرکانس های متداول قرار گرفتند. سپس با محاسبه میانگین تن خالص، درجه کم شنوایی مربوطه تعیین گردید. پس از آن نسخه خود ارزیاب شاخص معلولیت شنوایی خانه سالمندان توسط ساکنین خانه سالمندان و نسخه دگر ارزیاب توسط کارکنان مرکز، تکمیل گردید.

    یافته ها

    از افراد شرکت کننده در مطالعه به ترتیب، 9 نفر (20.9 درصد) دارای شنوایی هنجار، 6 نفر (14 درصد) کم شنوایی خفیف، 10 نفر (23.3 درصد) کاهش شنوایی ملایم، 7 نفر (16.3 درصد) کم شنوایی متوسط، 6 نفر (16.3 درصد) کم شنوایی متوسط- شدید، 4 نفر (9.3 درصد) کم شنوایی شدید و 1 نفر (2.3 درصد) کم شنوایی عمیق داشتند. میانگین امتیازات حاصل از پرسشنامه خودارزیاب و دگرارزیاب به ترتیب، 32.22 با انحراف معیار 29.31 درصد و 32.67 با انحراف معیار 30.98 درصد بود. با استفاده از آزمون آماری کروسکال والیس مشخص گردید بین امتیازات خودارزیاب، دگرارزیاب و سطح شنوایی رابطه معنی دار وجود دارد. مقایسه ضریب همبستگی پیرسون امتیازات خودارزیاب و دگرارزیاب، خودارزیاب و سطح شنوایی و دگرارزیاب و سطح شنوایی نشان داد که بین این مولفه ها رابطه معنی دار وجود دارد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد، پرسشنامه شاخص معلولیت شنوایی خانه سالمندان در کنار سایر آزمایشات، برای بررسی معلولیت های شنوایی بزرگسالان مقیم خانه سالمندان، ابزار مناسبی می باشد. با توجه به شرایط پژوهش، می توان نتیجه گرفت که، نسخه های خودارزیاب و دگرارزیاب پرسشنامه مزبور از ارزش آماری واحد برخوردار است. پس می توان آنها را به جای یکدیگر به کار گرفت

    کلیدواژگان: شاخص معلولیت شنوایی خانه سالمندان، پرسشنامه خودارزیاب، پرسشنامه دگرارزیاب، سطح شنوایی، خانه سالمندان
  • فروغان مهشید، موللی گیتا، سلیمی مجید، اسدملایری سعید صفحات 53-60
    زمینه و هدف
    بیشتر بررسی های موجود روی والدین کودکان کم شنوا حاکی از بروز اختلالاتی در سلامت روانی آنها پس از شناسایی ناشنوایی کودک بوده است. یکی از هدف های عمده هر نوع برنامه مداخله به هنگام مشاوره با والدین است. این مقاله به بررسی تاثیر یک برنامه مشاوره به صورت گروهی بر سلامت روانی والدین کودکان کم شنوا می پردازد.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش شبه آزمایشی و پیش آزمون- پس آزمون تک گروهی صورت گرفت. شرکت کنندگان در پژوهش همه والدین کودکان کم شنوایی بودند که در یک مرکز ویژه کودکان کم شنوا حضور داشتند. ابتدا وضعیت سلامت روانی والدین ارزیابی شد. سپس برنامه مشاوره به صورت گروهی برای آنان اجرا گردید. برنامه شامل 6 جلسه 1.5 ساعته و شکل کلی هر جلسه شامل سخنرانی و بحث های گروهی به روش شناختی- رفتاری بود. وضعیت سلامت روانی والدین پیش از اجرای برنامه و بلافاصله پس از آن با استفاده از پرسشنامه سلامت عمومی و فهرست علایم روانی 90 مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    بیش از نیمی از والدین دچار اختلالات روانشناختی بودند. مقایسه پیش آزمون و پس از آزمون نشان دهنده کاهش معنی دار میزان افسردگی، اضطراب و بیشتر دیگر شاخص های روانی والدین پس از اجرای برنامه مشاوره به روش شناختی- رفتاری در والدین کودکان کم شنوا بود.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از وجود اختلالات روانی در والدین کودکان کم شنوا و موثر بودن مداخله های شناختی- رفتاری در بهبود این شاخص ها بود. با توجه به گسترش برنامه های شناسایی کم شنوایی در کودکان در کشورمان پیشنهاد می شود بررسی های بیشتری روی برنامه های مداخله ای روانشناختی مناسب برای والدین صورت گیرد.
    کلیدواژگان: کودکان کم شنوا، مشاوره والدین، سلامت روانی، پرسشنامه سلامت عمومی، فهرست علایم روانی 90
  • فروغان مهشید، موللی گیتا، سلیمی مجید، اسدملایری سعید صفحات 61-67
    زمینه و هدف
    نوروپاتی شنوایی گونه ای اختلال شنوایی است که در آن شنوایی محیطی هنجار است ولی عصب هشتم و ساقه مغز ناهنجار می باشند. از نظر بالینی، بیماران مبتلا به گسیل های صوتی هنجار دارند اما پتانسیل های شنوایی ساقه مغز وجود ندارند یا غیر طبیعی اند. نوروپاتی شنوایی اولین بار اواخر دهه 1970 گزارش شد. در آن زمان با استفاده از روش های مختلف توجیه نبود پتانسیل های شنوایی ساقه مغز در عین وجود آستانه های شنوایی امکان پذیر گردید. درک گفتار در این افراد به مراتب بدتر از میزان کم شنوایی است که ادیوگرام نشان می دهد. لازم به ذکر است که نوروپاتی شنوایی ممکن است عملکرد سیستم دهلیزی را نیز متاثر کند.
    معرفی بیمار: در بررسی حاضر با استفاده از آزمون های الکتروفیزیولوژیک و رفتاری عملکرد سیستم شنوایی یک کودک مبتلا به نوروپاتی شنوایی در مدت 5 سال مورد ارزیابی قرار گرفته است. یافته های ادیولوژیک پس از درمان های متعدد توانبخشی تغییرات قابل توجهی را نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    نوروپاتی شنوایی عارضه ای است که می تواند اختلالی را در سلول های مویی داخلی که اطلاعات صوتی را از طریق سیستم عصبی به مغز منتقل می کنند ایجاد نماید. علل دیگر این عارضه، وجود نقص در ارتباط بین سلول های مویی داخلی با اعصابی که از گوش داخلی به مغز می روند یا وجود اختلال در خود عصب است. این افراد تقریبا همواره دارای گسیل های واضح صوتی گوش، حذف پتانسیل های شنوایی ساقه مغز و آستانه های رفتاری متفاوت می باشند که ممکن است این آستانه ها ثابت بوده، بدتر و یا حتی بهتر شود.
    کلیدواژگان: ناهمزمانی عصبی، هایپربیلی روبینمی، درک گفتار
|
  • Saeed Sarogh Farahani, Ghasem Mohammad Khani, Mahdieh Hasanalifard, Yousef Salimpour Pages 1-9
    Background And Aim
    Analysis of transient evoked otoacoustic emissions(TEOAEs) is of considerable interest due to their close relation with cochlear mechanisms which reveal cochlear function.The particular structure of TEOAEs requires a method with both a satisfactory time and frequency resolution. Among different methods the time –frequency techniques are the most suitable approaches. The aim of this study was to investigate the differences between neonate’s cochlear function and adult’s cochlear function using time –frequency approaches in TEOAEs.
    Materials And Method
    The data of this cohort study was obtained from a sample of 23 normal neonates, aged between 1-28 days, and 31 normal adults, aged between 18 -25 years.TEOAEs with click stimulus were performed for both ears. The TEOAEs files were investigated in time – frequency transform software in off-line mode. The signal to noise ratio(SNR) and response level (dB) of TEOAEs were analysed.
    Results
    The reproducibility, SNR and response level in neonates was greater than adults and in both groups there were no significant difference between responses of males and females and of the right and the left ears. Concolusion: There are differences between neonate’s and adult’s cochlear response. High frequencies responses are stronger in neonate’s cochlea.
  • Seyyedeh Manoush Sobhani, Abdol Reza Sheibanizadeh, Fatemeh Hosseini Pages 10-15
    Background And Aim
    A common complaint of children with learning disability (LD) is difficulty in understanding speech in the presence of background noise. Evidence from animal and human studies has indicated that the medial olivocochlear bundle (MOCB) play a role in hearing in the presence of noise. The MOCB function can be evaluated by the suppression effect of the click evoked otoacoustic emission (CEOAEs) in response to contralateral white noise. The present study was conducted to compare the suppression effect of CEOAEs between LD and normal students.
    Materials And Method
    This research is an analytic-interventional study. The study group consisted of 20 learning disabled and 20 normal male students. The suppression effect of CEOAEs was evaluated by a comparison between CEOAEs levels in two conditions- with and without presentation of contralateral white noise.
    Results
    In the absence of noise there was no significant difference between CEOAEs amplitudes of two groups while there was significant difference between CEOAEs of two groups in the presence of noise. The suppression effect of CEOAEs in normal students had significant difference with LD students.
    Conclusion
    The reduced suppression effect in LD students indicates the reduced activity of the MOCB function and efferent pathway in LD students which affect their ability to hear in the presence of background noise. Consequently, the suppression effect of CEOAEs can be used in the test battery approach of LD children.
  • Mahin Sedaie, Saeed Farahani, Ebrahim Pirasteh, Zahra Soleimani, Shoreh Jalaei Pages 16-22
    Background And Aim
    Learning disability(LD) is one of the most prevalent problems among elementary school children. Approximately 10 percent of all elementary school children suffer from this problem. It has been determined that learning disability is predominantly accompanied with subtle impairment in central auditory nervous system. The main idea of this study was to evaluate middle latency auditory evoked potential (MLAEPs) in learning disabled children.
    Materials And Method
    This cross-sectional study investigated middle latency auditory evoked potential in children with learning disability (n = 31) compared to normal children (n = 31). Latencies and amplitudes of MLAEPs results with different stimulus intensity and binaural stimulation were compared between two groups.
    Results
    Compared to control group, learning disabled children exhibited smaller amplitudes for all the components except the right ear Na and Pa. There is no significant difference between two groups for latencies of the components.
    Conclusion
    It seems that middle latency auditory evoked potential may be useful in diagnosis and evaluation of learning disabled children although more investigation is required.
  • Leila Golpour, Dr. Reza Nilipour, Dr. Belghais Roshan Pages 23-29
    Background And Aim
    Learning Language is a skill which is acquired in early childhood. So, language gradually developed and new words and new structures slowly added to language knowledge. Hearing sense is the most important acquisition for of language and hearing disorder is a barrier for natural language acquiring. The purpose of this study is comparison between morphological and syntactic features of 4 to 5 years old severe to profound hearing impaired and normal children.
    Materials And Method
    This cross-sectional study performed on 10 normal-hearing children with mean age of 4-5, from Gazvin kindergartens and 10 hearing impaired children with similar IQ and age from Nioosha Rehabilitation Center. The language and non language information was received by spontaneous and descriptive speech, and questionnaire, respectively and for comparing syntax comprehension, Specific language impairment test was used. Then these results were compared between two groups.
    Results
    Difference between spontaneous speech and descriptive speech in hearing impaired child is just like normal child. These differences are that the number of utterance, the mean of lexical morpheme, functional morpheme in spontaneous speech is greater than descriptive speech but the mean length of utterance and richness of vocabulary in descriptive speech is greater than spontaneous speech. Mean of lexical morpheme, functional morpheme and richness of vocabulary related to morphological part and the number of utterance, the mean length of utterance and syntax comprehension related to syntax, in spontaneous and descriptive speech of normal children speech is greater than hearing impaireds`.
    Conclusion
    According to recent researches, compared with normal child, the hearing impaired child nearly never to reach equal level, and for this reason, training for this group is necessary. It is concluded that although these children have severe to profound hearing loss they are developing their language by auditory training, hearing aid, language therapy and educational assistance and they only have delay in period of language learning. In the other words, language growth of a 4-5 year old hearing impaired child is almost similar to a 3 year old normal child.
  • Hourieh Ahadi, Mohammad Rahim Shahbodaghi, Dr. Soghrat Faghihzadeh, Dr. Behrouz Mahmoudi Bakhtiari Pages 30-37
    Background And Aim
    The purpose of this research is to study the standardization of speaking and reading rates in a group of normal speaker of female students, and to compare them. As the rate of speech is an important variable in the evaluation and treatment of stuttering, cluttering, dysarthria and apraxia.
    Materials And Method
    One hundred of second grade students of primary school and an equal number of fifth grade students participated in this study. All subjects were native speakers of Farsi, who passed an informal, screening test of articulation and speech. None of the subjects had a history of speech, hearing, or neurological disorders. The subjects were asked to read from the 180 words portion of their Farsi book and tell story. Their speech was recorded by using a tape recorder. Then the data were analyzed for word and syllable rate. In transcribing the samples, single morpheme was counted as single word and compound words were counted as two words if they had two free morphemes. Non-word interjections were excluded from word and syllable counts while word interjections and repeated words were included in the count. Independent t-test and paired t-test were used for analyzing.
    Results
    In the second grade students the reading rate is, on the average, 189.4 syllable per minute (SPM)(94.9 word per minute(WPM), 3.1 syllable per second(SPS)) and the talking rate is 189.8 SPM (99.1 WPM, 3.1 SPS) and in the fifth grade student the reading rate is 223.9 SPM (119.0 WPM, 3.7SPS) and the talking rate is 210.26 SPM (109.5 WPM, 3.4 SPS).
    Conclusion
    The result highlight that in the fifth grade students, reading rates are higher than talking rates while in the second grade they are not, because they do not have enough skills for whole word reading. A remarkable finding in this research is that, reading and talking rates in the fifth grade students are higher than the second grade students.
  • Jamileh Fattahi, Farideh Hoseini, Shohreh Jalali Pages 38-45
    Background And Aim
    Although for a child to maximize his or her mastery of language, hearing aids (HAs) must consistently be worn, and they must be functioning correctly many studies indicates some hearing- impaired children`s hearing aid do not work perfectly.The purpose of this study was to determine types of defects in student's hearing aid (HA) in Tehran Exceptional Schools.
    Materials And Method
    In this cross-sectional analytic study defects in sixty –two HAs of 41 children were determined. All were the students of Exceptional Schools referred to Audiology Clinic, Faculty of Rehabilitation Medical Sciences University of Tehran. Functions of the HAs were first checked by a sthetoclips. Then the electroacoustic measurements performed to determine the values of maximum gain and maximum power output. The data were separately recorded in a questionnaire for each kind of the HAs.
    Results
    Fifty-six percent of HAs functioned perfectly and forty-four percent were not. The most Frequet defects were 24% and 20% pertained to the battery and manual controls respectively. External components had more difficulties than internal components. Seventy percent of ear molds were damaged. There were significant differences between peak of FOG and MPO curves in the catalogue and electroacoustic measurements in 2cc coupler.
    Conclusion
    Most damaged parts of HAs in Tehran Exceptional students is related to the battery and controls which are external components of HAs. Because of high rate of dysfunctioning HAs and ear molds in this population in this survey, it is necessary to promote orientation and counseling level after fitting and to develop the quality of HAs and ear molds for Exceptional School students.
  • Nematolla Rouhbakhsh, Zaynab Tatarm, Dr. Mahmoud Alipour Haydari Pages 46-52
    Background And Aim

    Self-reported and questionaire method for hearing impairment assessment allow us to study and to detect the invisible related issues, while They can not be done by traditional audiometry procedures. The purpose of this study is to compare measurement of hearing handicap using self-reported and staff version of NHHI and hearing thresholds in nursing home residents.

    Materials And Method

    The study participants were 43 individuals, 23 males and 20 females, aged 45-95 years. Pure tone average were calculated after conventional Pure tone audiometry. the self- and staff- reported questionnaire were also fulfilled.

    Results

    Nine (20.9%) individuals have normal hearing, 6 (14%) have slight, 10 (23.3%) mild, 7 (16.3%) moderate, 6 (16.3%) moderate to severe, 4 (9.3%) severe, and 1 (2.3%) profound hearing loss. Mean score of self and of staff reported versions were 32.22 % +29.31 and 32.67% +30.98, respectively. According to Kruskal-wallis test, there were significant correlation between self-reported and hearing level and between staff-reported and hearing level. The Pierson coefficient variation test between self and staff-reported, and self-reported and hearing level, staff-reported and hearing level showed significant correlation.

    Conclusion

    The NHHI self assessment associated with other equipments significantly improved the identification and assessment of adults and elderly hearing handicap in nursing home residents. According to the study condition, it may be concluded that the self and staff version of NHHI questionnaire are significantly identical and can be used instead.

  • Dr. Mahshid Foroughan, Gita Movallali, Madjid Salimi, Saeed Asad-Malayeri Pages 53-60
    Background And Aim
    Most of the studies indicates that the parents of the hearing impaired children show many mental health problems after the diagnosis of their children's hearing impairment. Counselling with the parents of the hearing impaired children is one of the most important goals of any early intervention program. This paper describes a study to determine the effectiveness of a group counselling programme for parents of hearing impaired children.
    Materials And Method
    It was a semi-experimental study with a single group pretest-post test design. The participants were all the parents of hearing impaired children attending in an early intervention center. First the parent's mental health were assessed.Then the group counselling program was implemented. Program has involved six weekly 1.5 hour sessions. The format of each session included both lecture presentation and group discussion using cognitive behavioral procedure. Subjects were assessed before and immediately after group therapy by means of General Health Questionnaire(GHQ) and Symptom Check List 90 (SCL-90) questionnaires. Resuts: The first part of the project had shown that over the half of the parents had considerable psychosocial morbidity. Comparisons showed a significant reduction from pretreatment to posttreatment in depression, anxiety and most of other psychological problems.
    Conclusion
    The study supports the effectiveness of group therapy programs in the treatment of parents of hearing impaired children. Concerning the progress of early detection programs for the children's hearing impairment more studies should be done in the field of counseling with their parents.
  • Maliheh Mazaher Yazdi, Dr. Abdollah Moussavi, Mehdi Akbari, Hashem Farhangdust Pages 61-67
    Background And Aim
    Auditory neuropathy is an hearing disorder in which peripheral hearing is normal, but the eighth nerve and brainstem are abnormal. By clinical definition, patient with this disorder have normal OAE, but exhibit an absent or severely abnormal ABR. Auditory neuropathy was first reported in the late 1970s as different methods could identify discrepancy between absent ABR and present hearing threshold. Speech understanding difficulties are worse than can be predicted from other tests of hearing function. Auditory neuropathy may also affect vestibular function. Case Report: This article presents electrophysiological and behavioral data from a case of auditory neuropathy in a child with normal hearing after bilirubinemia in a 5 years follow-up. Audiological findings demonstrate remarkable changes after multidisciplinary rehabilitation.
    Conclusion
    auditory neuropathy may involve damage to the inner hair cells-specialized sensory cells in the inner ear that transmit information about sound through the nervous system to the brain. Other causes may include faulty connections between the inner hair cells and the nerve leading from the inner ear to the brain or damage to the nerve itself. People with auditory neuropathy have OAEs response but absent ABR and hearing loss threshold that can be permanent, get worse or get better.