فهرست مطالب

Auditory and Vestibular Research
Volume:23 Issue: 5, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/10/03
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فاطمه حارث آبادی، طاهره سیما شیرازی صفحات 1-13
    زمینه و هدف
    مطالعات بسیاری نشانگر ارتباط تنگاتنگ حافظه کاری و زبان در جمعیت کودکان عادی و جمعیت های دچار اختلالات رشد زبان از جمله کودکان کاشت حلزون شده است. مروری بر این مطالعات از آن رو ضروری است که نه تنها روشنگر چگونگی چنین ارتباطی است، بلکه می تواند دیدگاه جامع تری در زمینه آموزش و درمان این افراد فراهم آورد. این مطالعه با هدف بررسی ویژگی های حافظه کاری واجی و ارتباط آن با زبان در کودکان کاشت حلزون شده انجام شد.
    یافته های اخیر: در این مقاله، پژوهش هایی که به بررسی ویژگی های حافظه کاری واجی و ارتباط آن با توانمندی های زبان کودکان کاشت حلزون شده پرداخته بودند، مرور شدند. پژوهش ها نشان داده است که علاوه بر متغیرهای جمعیت شناختی، حافظه کاری واجی عامل دیگری است که بر پیامدهای زبانی کودکان کاشت حلزون شده تاثیر می گذارد. کودکان کاشت حلزون شده در مقایسه با کودکان طبیعی، فراخنای حافظه کوتاه تری دارند.
    نتیجه گیری
    تصور می شود که ضعف در درون داد حسی شنیداری اولیه و تحریکات زبانی که منجر به مشکلاتی در پردازش و مرور ذهنی اطلاعات شنیداری در حافظه کاری واجی می شود، عامل اصلی فراخنای حافظه کوتاه در این کودکان باشد. از طرفی مشکلات حافظه کاری واجی می تواند تاثیرات نامطلوبی بر توانمندی های زبانی کودکان کاشت حلزون شده داشته باشد. بنابراین به منظور ارائه روش های درمانی جامع و مناسب به کودکان مبتلا به افت شنوایی، باید به وجود چنین ارتباط دوسویه ای بین زبان و حافظه توجه کرد.
    کلیدواژگان: حافظه کاری، کاشت حلزون، کودکان، زبان، آسیب شنوایی، حافظه کوتاه مدت
  • گیتا موللی، فاطمه ترابی*، الهام توکلی صفحات 14-26
    زمینه و هدف
    مطالعات نشان می دهد افراد کم شنوا بیشتر از افراد شنوا به مشکلات روان پزشکی از جمله مشکلات رفتاری مبتلا هستند. هدف مطالعه حاضر، مروری بر پژوهش های انجام گرفته در زمینه مشکلات رفتاری افراد کم شنوا و بررسی میزان شیوع، علل بروز و رویکردهای مداخله ای برای پیشگیری و کاهش مشکلات رفتاری در این گروه بود.
    یافته های اخیر: مرور بر مطالعات انجام شده در سال های 1991 تا 2013 نشان داد شیوع مشکلات رفتاری در گروه کم شنوایان بیش از گروه شنوا برآورد شده است. چهار عامل نقص زبانی، مشکلات ارتباطی، نقش والدینی، و طرز نگرش و باورهای فرد و جامعه نسبت به مسئله کم شنوایی در بروز مشکلات رفتاری این گروه دخیل بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای مشکلات رفتاری در گروه کم شنوایان باید برای پیشگیری مشکلات رفتاری به راهکارهای ضروری توجه شود؛ به این منظور می توان به تشخیص زودهنگام نقص شنوایی، افزایش قابلیت دسترسی افراد کم شنوا به خدمات سلامت و بهداشت، بالا بردن سطح آگاهی فرد کم شنوا در مورد توانمندی های خود، افزایش آگاهی و مهارت لازم در مربیان، کارکنان و متخصصان، و اجرای برنامه های تغییر رفتار اشاره کرد.
    کلیدواژگان: مشکلات رفتاری، گروه کم شنوا، گروه شنوا
  • سونا مطلوبی، علی محمدزاده*، زهرا جعفری، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحات 27-34
    زمینه و هدف
    موسیقی در تمامی فرهنگ ها وجود دارد و اکثر محققان به دنبال این موضوع هستند که چگونه موسیقی بر جنبه های مختلف رشد شناختی از جمله درک، حافظه و مهارت های زبانی تاثیر می گذارد. تحقیقات انجام شده در حیطه علوم اعصاب در زمینه موسیقی طی سال های اخیر رشد قابل توجهی داشته است. در مطالعه حاضر تاثیر موسیقی زمینه خنثی و موسیقی زمینه مثبت در قیاس با وضعیت سکوت، بر عملکرد حافظه شنوایی کلامی افراد هنجار مورد مطالعه قرار گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه تحلیلی مقایسه ای روی 40 دانشجوی دختر و پسر با شنوایی و گفتار هنجار در محدوده سنی 18 تا 26 سال از بین نمونه های در دسترس انجام شد. پس از انجام ارزیابی های شنوایی و گفتاری، به منظور بررسی تاثیر موسیقی زمینه بر حافظه کاری، آزمون حافظه شنوایی کلامی ری در سه موقعیت سکوت، موسیقی برانگیزاننده احساس مثبت و موسیقی خنثی اجرا شد.
    یافته ها
    میانگین امتیاز آزمون حافظه شنوایی کلامی در موقعیت سکوت نسبت به دو موقعیت همراه با موسیقی برانگیزاننده احساس مثبت(p=0/003) و موسیقی خنثی(p=0/01)، به میزان معنی داری بالاتر بود. جنس بر نتایج آزمون تاثیری نداشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد همراهی موسیقی رقابتی (موسیقی مثبت و خنثی) و سوگیری بخشی از توجه شنوایی به آن، بر عملکرد حافظه کاری کلامی تاثیر منفی دارد که احتمالا به دلیل تداخل موسیقی با پردازش اطلاعات کلامی در مغز است.
    کلیدواژگان: حافظه، آزمون حافظه شنوایی کلامی ری، موسیقی زمینه، عملکرد حافظه شنوایی کلامی
  • نویده شاکری، زهرا سلیمانی*، طلیعه ظریفیان، محمد کمالی صفحات 35-43
    زمینه و هدف
    رشد آگاهی واج شناختی در برخی کودکان مبتلا به اختلال صدای گفتار با مشکل همراه است، از این رو هدف این مطالعه بررسی ارتباط آگاهی واج شناختی و فرآیندهای واجی در کودکان مبتلا به اختلال صدای گفتار بود.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی روی 21 کودک پنج ساله مبتلا به اختلال صدای گفتار انجام شد. کودکان مبتلا به اختلال صدای گفتار از کلینیک های دانشگاه علوم پزشکی تهران به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. مهارت های زبانی، تولیدی، عملکرد حرکتی دهانی و آگاهی واج شناختی این کودکان به ترتیب با استفاده از آزمون رشد زبان 3، آزمون تشخیصی آوایی و واجی برای کودکان سه تا شش ساله فارسی زبان و آگاهی واج شناختی ارزیابی شد. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن مورد تحلیل قرارگرفتند.
    یافته ها
    ضریب همبستگی فرآیندهای واجی غیرطبیعی با خرده آزمون های تجانس(p=0/005)، قافیه(p=0/009)، ترکیب(p=0/006)، شناسایی واج آغازین یکسان(p=0/007) و شناسایی واج پایانی یکسان(p=0/007) معنی دار بود. همچنین ارتباط معنی داری بین همبستگی فرآیندهای واجی غیرطبیعی در سطح واج با خرده آزمون های تجانس(p=0/001)، قافیه(p=0/008)، ترکیب(p=0/029)، شناسایی واج آغازین یکسان(p=0/007) و شناسایی واج پایانی یکسان(p=0/003) وجود داشت. سطح معنی داری کمتر از 0/05 در نظر گرفته شده است.
    نتیجه گیری
    بین مهارت های آگاهی واج شناختی کودکان مبتلا به اختلال صدای گفتار با فرآیندهای واجی ارتباط وجود دارد به ویژه در کودکانی که از فرآیندهای واجی غیرطبیعی در سطح واج در گفتار خود بیشتر استفاده می کنند.
    کلیدواژگان: اختلال صدای گفتار، آگاهی واج شناختی، فرآیندهای واجی، کودکان، زبان فارسی
  • علی رضایی میرحصاری*، سعید حسن زاده، باقر غباری بناب، عباس شیخ محمدی صفحات 44-51
    زمینه و هدف
    همدلی، ظرفیت بنیادین انسان ها در برقراری ارتباط است که برای زندگی اجتماعی روزمره مهم است. با توجه به تاثیر نظریه ذهن بر همدلی، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش سازه شناختی نظریه ذهن در پیش بینی همدلی صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه، که به روش تحلیلی مقایسه ای انجام شد، 40 دانش آموز با آسیب شنوایی عمیق و 40 دانش آموز بهنجار در محدوده سنی 14-8 سال انتخاب شدند. روش گردآوری داده ها از طریق انجام آزمون روی دانش آموزان و ابزار آن تکالیف باور کاذب و پرسش نامه همدلی بهر بود که پرسش نامه توسط والدین تکمیل شد. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل واریانس چندمتغیره، همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان داد که بین نمره کلی تکالیف باور کاذب و نمره همدلی دانش آموزان دچار آسیب شنوایی و بهنجار تفاوت معنی داری وجود دارد(p=0/001). رابطه معنی داری بین نظریه ذهن و همدلی در دو گروه وجود داشت(p=0/01). همچنین نظریه ذهن قادر به پیش بینی همدلی بود(p=0/001).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج به دست آمده، عملکرد دانش آموزان با آسیب شنوایی در تکالیف نظریه ذهن و نیز نمرات همدلی به میزان قابل توجهی پایین تر از نمره دانش آموزان بهنجار بود. بنابراین، لازم است در آموزش مهارت هایی از قبیل مهارت های اجتماعی به دانش آموزان با مشکلات شنوایی این مسئله را در نظر گرفت و مواد آموزشی را متناسب با درک شناختی آنان تنظیم کرد.
    کلیدواژگان: همدلی، نظریه ذهن، آسیب شنوایی
  • سحر محمداسماعیل زاده*، شهلا شریفی، سیدمحسن اصغری نکاح، حمید طیرانی نیک نژاد صفحات 52-59
    زمینه و هدف
    رشد و ارتقای سطح مهارت های دستوری کودکان کم شنوای کاربر سمعک مستلزم به کارگیری برنامه های آموزشی و توانبخشی مناسب است. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر بازی های زبان شناختی بر رشد مهارت های دستوری کودکان کم شنوای استفاده کننده از سمعک انجام شد.
    روش بررسی
    ده کودک کم شنوای پنج تا هفت ساله که همگی از سمعک استفاده می کردند به صورت تصادفی به دو گروه پنج نفره شاهد و مورد تقسیم شدند. پژوهش از نوع مداخله ای، به صورت پیش آزمون پس آزمون انجام شد و مداخله در 12 جلسه با استفاده از بازی های زبان شناختی اجرا شد. به منظور بررسی میزان هوش این کودکان از آزمون هوش Raven و برای بررسی میزان مهارت های دستوری این کودکان در پیش و پس از مداخله از آزمون رشد زبان 3 استفاده شد.
    یافته ها
    با مقایسه میانگین مهارت های نحوی در گروه شاهد و مورد مشخص شد تفاوت میانگین گروهی که بازی های زبان شناختی را دریافت کرده اند در مهارت های نحوی(p=0/001) و در هر سه خرده مهارت درک دستوری(p=0/013)، تقلید جمله(p=0/006) و تکمیل دستوری(p<0/001) به لحاظ آماری معنی دار است. به این معنی که آموزش بازی های زبان شناختی بر بهبود مهارت های نحوی و در خرده مهارت های درک دستوری، تقلید جمله و تکمیل دستوری کودکان کم شنوا که مداخله را دریافت کرده بودند، اثربخش بود.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که آموزش مهارت های دستوری به روش بازی درمانی با رویکرد بازی های زبان شناختی می تواند مشکلات نحوی شامل درک و فهم جملات و ساختارهای نحوی و همچنین فهمیدن و به کارگیری اشکال تکواژشناختی را در کودکان کم شنوای کاربر سمعک بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: بازی های زبان شناختی، مهارت های دستوری، کودکان کم شنوای کاربر سمعک، آزمون رشد زبان
  • عباس مهوش ورنوسفادرانی*، مجتبی ابراهیمی صفحات 60-67
    زمینه و هدف
    کم شنوایی پراسترس ترین معلولیت است و مراقبت از کودکان کم شنوا، والدین را در معرض خطر سلامت روانی قرار می دهد. از این رو حمایت و مداخله های تخصصی برای این خانواده ها بسیار ارزشمند است و آنها را در پرورش فرزندشان بسیار کمک می کند. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر مددکاری اجتماعی بر سازگاری اجتماعی در والدین کودکان کم شنوای شهر اراک بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش، تعداد 37 خانواده کودکان کم شنوا 4 تا 16 سال شهر اراک، به صورت نمونه گیری مبتنی بر هدف از جامعه انتخاب شدند. برای تعیین دریافت یا عدم دریافت خدمات مددکاری از مصاحبه و بررسی پرونده و به منظور تعیین سازگاری اجتماعی از پرسش نامه 54 پرسشی سازگاری اجتماعی استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها و اطلاعات به دست آمده از والدین، از تحلیل واریانس استفاده شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد بین والدین افراد کم شنوایی که خدمات مددکاری اجتماعی دریافت کرده بودند و والدینی که این خدمات را دریافت نکرده بودند از نظر سازگاری اجتماعی و مقیاس های آن تفاوت معنی داری وجود دارد(p<0/001).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت والدین افراد کم شنوایی که خدمات مددکاری اجتماعی دریافت کرده بودند سازگاری اجتماعی کلی بالاتری داشتند. بنابراین ارائه خدمات مددکاری به والدین افراد کم شنوا باعث ارتقای سازگاری اجتماعی آنان می شود.
    کلیدواژگان: سازگاری اجتماعی، مددکاری اجتماعی، کم شنوایی
  • الهام رجب پور، فهیمه حاجی ابوالحسن*، سیدعلی اکبر طاهایی، شهره جلایی صفحات 68-77
    زمینه و هدف
    اگرچه آزمون اعداد دایکوتیک دوتایی برای بررسی سیستم پردازش شنوایی مرکزی افراد بزرگسال مناسب است اما آزمون اعداد دایکوتیک منفرد به دلیل سادگی برای کودکان مناسب تر است. این پژوهش با هدف ساخت آزمون حاضر به زبان فارسی و یافتن مقادیر هنجار مقدماتی آن در کودکان انجام شد.
    روش بررسی
    نسخه فارسی آزمون حاضر از 3 لیست 25 عددی مختلف برای ارزیابی در هریک از مراحل یادآوری آزاد، پاسخ دهی هدایت شده به گوش راست و پاسخ دهی هدایت شده به گوش چپ تشکیل شده است. اعداد هر لیست به صورت دایکوتیک روی لوح فشرده ضبط شدند. مطالعه مقطعی حاضر روی 126 پسر 7 تا 9 سال انجام شد. پایایی آزمون با تکرار ارزیابی ها در 29 نفر از نمونه ها، دو تا چهار هفته پس از انجام آزمون اولیه مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین امتیازهای گوش راست و گوش چپ به ترتیب از حدود 95/79 و 89/69 درصد در هفت سالگی به حدود 98/59و 96/29 درصد در هشت سالگی افزایش یافت و میانگین میزان برتری گوش راست از حدود 6/13 درصد در هفت سالگی به حدود دو درصد در هشت سالگی کاهش یافت(p=0/001). تفاوت محسوسی بین امتیازهای حاصل از دو مرحله یادآوری آزاد و پاسخ دهی هدایت شده مشاهده نشد(p>0/05). ثبات بالایی بین نتایج حاصل از آزمون اولیه و آزمون مجدد دیده شد(p>0/05).
    نتیجه گیری
    نسخه فارسی آزمون حاضر از پایایی مطلوبی برای ارزیابی پسران 7 تا 9 ساله برخوردار است و می تواند برای بررسی تلفیق دوگوشی در دانش آموزان پسری که در این محدوده سنی قرار می گیرند استفاده شود.
    کلیدواژگان: آزمون اعداد دایکوتیک، پردازش شنوایی مرکزی، کودکان، برتری گوشی
  • نسیبه سلطانی نژاد*، فاطمه سلطانی نژاد، فهیمه آشتاب، مهدی محمدی صفحات 78-85
    زمینه و هدف
    آگاهی واج شناختی متشکل از سه مولفه آگاهی از هجا، آگاهی از واحدهای درون هجایی و آگاهی از واج بخش مهمی از زبان دریافتی و بیانی و از جمله پیش نیازهای مهمی است که روند رشد و فراگیری مهارت های خواندن و نوشتن را از طریق رمزگذاری های دوباره واج شناختی تسهیل می کند. تعدادی از پژوهش های انجام شده در زبان های مختلف ارتباط بین آگاهی واج شناختی و دیکته را نشان داده اند. هدف از این پژوهش بررسی این ارتباط در دانش آموزان پایه اول ابتدایی در زبان فارسی بود.
    روش بررسی
    مطالعه مقطعی حاضر روی 400 نفر از دانش آموزان پایه اول ابتدایی (209 دختر و 191پسر) انجام شد. ابتدا در هر کلاس آزمون اگاهی واج شناختی به صورت انفرادی از هر دانش آموز به عمل آمد، سپس آزمون دیکته به صورت گروهی برای آن کلاس اجرا شد. همبستگی بین آزمون آگاهی واج شناختی و زیرآزمون های آن با دیکته با استفاده از مدل رگرسیون ساده و تعیین تفاوت بین دو جنس با استفاده از آزمون t مستقل مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    بین آزمون آگاهی واج شناختی و آزمون دیکته با ضریب همبستگی 82/0 ارتباط معنی دار وجود داشت(p<0/001) و از بین زیرآزمون ها، آگاهی از واج بیشترین(r=0/34) و آگاهی از قافیه کمترین همبستگی(r=0/12) را با آزمون دیکته داشتند. بین گروه دختران و پسران در آزمون های انجام شده تفاوت وجود داشت(p<0/05).
    نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط نزدیک اگاهی واج شناختی با نمره دیکته، افزایش توانمندی کودکان در زمینه آگاهی واج شناختی، می تواند به افزایش توانایی کودک در دیکته کمک کند.
    کلیدواژگان: آگاهی واج شناختی، نمره دیکته، پایه اول ابتدایی
  • عباس شیخ محمدی*، علی رضایی میرحصاری، سروه سلیمانی صفحات 86-93
    زمینه و هدف
    دانش آموزان کم شنوا نسبت به دانش آموزان عادی در رسیدن به نظریه ذهن دچار تاخیر دارند. یکی از عوامل تآثیرگذار در رشد توانایی نظریه ذهن تعامل والد کودک است. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه هوش هیجانی مادر بر توانایی دانش آموزان کم شنوا در توانایی نظریه ذهن بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه که به روش همبستگی انجام شد، 40 دانش آموز کم شنوای عمیق با محدوده سنی 14-8 سال انتخاب شدند. روش گردآوری داده ها از طریق انجام آزمون روی دانش آموزان با استفاده از تکالیف باور غلط و پرسش نامه هوش هیجانی بود. پرسش نامه هوش هیجانی توسط مادران تکمیل شد. برای تحلیل داده ها از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان داد که بین نمره کلی تکالیف باور غلط دانش آموزان کم شنوا و نمرات مادران آنان در هوش هیجانی و مولفه های آن همبستگی معنی داری وجود ندارد(p>0/01). نتایج تحلیل رگرسیون چندمتغیره نیز نشان داد که نمرات مادران در هوش هیجانی و مولفه های آن قادر به پیش بینی نمرات دانش آموزان در تکالیف باور غلط نیست(p>0/01).
    نتیجه گیری
    بنابراین می توان نتیجه گرفت که بین هوش هیجانی مادران دانش آموزان کم شنوا و توانایی نظریه ذهن فرزندانشان رابطه معنی داری از نظر آماری وجود ندارد و هوش هیجانی مادران نمی تواند نمرات دانش آموزان را در تکالیف باور غلط پیش بینی کند.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، نظریه ذهن، دانش آموزان کم شنوا
|
  • Fatemeh Haresabadi, Tahereh Sima Shirazi * Pages 1-13
    Background And Aim
    Many studies have demonstrated a close relationship between phonological working memory and language abilities in normal children and children with language developmental disorders, such as those with cochlear implants. A review of these studies would clarify communication and learning in such children and provide more comprehensive information regarding their education and treatment. In this study, the characteristics of phonological working memory and its relationship with language abilities in children with cochlear implants was examined.
    Recent Findings
    In this study, the authors studied the characteristics of phonological working memory and its relationship with language abilities of children with cochlear implants. These studies showed that in addition to demographic variables, phonological working memory is a factor that affects language development in children with cochlear implants. Children with cochlear implants typically have a shorter memory span.
    Conclusion
    It is thought that the deficiency in primary auditory sensory input and language stimulation caused by difficulties in the processing and rehearsal of auditory information in phonological working memory is the main cause of the short memory span in such children. Conversely, phonological working memory problems may have adverse effects on the language abilities in such children. Therefore, to provide comprehensive and appropriate treatment for children with cochlear implants, the reciprocal relationship between language abilities and phonological working memory should be considered.
    Keywords: Working memory, cochlear implants, children, language, hearing loss, short, term memory
  • Guita Movallali, Fatemeh Torabi *, Elham Tavakoli Pages 14-26
    Background And Aim
    Studies have found that deaf individuals have higher rates of psychiatric disorders، such as behavioral problems، than those who can hear. The aim of this review was to provide a summary of the literature on behavioral problems، with specific reference to deaf individuals. The objectives of the review were to establish the prevalence of behavioral problems in deaf populations; describe the risk factor for behavioral problems in deaf populations; and describe approaches to intervention and behavioral problems prevention that have been used in deaf populations.
    Recent Findings
    A review of articles published between 1991 and 2013 showed that the prevalence of behavioral problems in deaf people is higher than that of hearing people. Risk factors for behavioral problems in deaf populations include language impairments، communication problems، the role of parents، and the community’s beliefs and attitudes regarding the issue.
    Conclusion
    Given the high prevalence of behavioral problems in deaf people، the effectiveness of prevention strategies should be examined. Consequently، it would be advantageous to increase the availability of specialist mental health services، promote deaf awareness including their abilities، promote awareness and skills development among teachers، staff، and specialists and implement behavior change programs.
    Keywords: Behavioral problems, deaf populations, hearing populations
  • Sona Matloubi, Ali Mohammadzadeh *, Zahra Jafari, Alireza Akbarzade Baghban Pages 27-34
    Background And Aim
    Music exists in all cultures; many scientists are seeking to understand how music effects cognitive development such as comprehension, memory, and reading skills. More recently, a considerable number of neuroscience studies on music have been developed. This study aimed to investigate the effects of null and positive background music in comparison with silence on auditory-verbal memory performance.
    Methods
    Forty young adults (male and female) with normal hearing, aged between 18 and 26, participated in this comparative-analysis study. An auditory and speech evaluation was conducted in order to investigate the effects of background music on working memory. Subsequently, the Rey auditory-verbal learning test was performed for three conditions: silence, positive, and null music.
    Results
    The mean score of the Rey auditory-verbal learning test in silence condition was higher than the positive music condition (p=0.003) and the null music condition (p=0.01). The tests results did not reveal any gender differences.
    Conclusion
    It seems that the presence of competitive music (positive and null music) and the orientation of auditory attention have negative effects on the performance of verbal working memory. It is possibly owing to the intervention of music with verbal information processing in the brain.
    Keywords: Memory, Rey auditory verbal learning test, background music, auditory verbal performance
  • Navideh Shakeri, Zahra Soleymani *, Talieh Zarifian, Mohammad Kamali Pages 35-43
    Background And Aim
    Some children with speech sound disorder (SSD) have difficulty with phonological awareness skills; therefore, the purpose of this study was to survey the correlation between phonological processes and phonological awareness.
    Methods
    Twenty-one children with speech sound disorder, aged between 5 and 6, participated in this cross-sectional study. They were recruited from speech therapy clinics at the Tehran University of Medical Sciences. They were selected using the convenience sampling method. Language, speech sound, and phonological awareness skills were investigated by the test of language development-third edition (TOLD-3), the Persian diagnostic evaluation articulation and phonology test, and the phonological awareness test. Both Pearson’s and Spearman’s correlations were used to analyze the data.
    Results
    There was a significant correlation between the atypical phonological processes and alliteration awareness (p=0.005), rhyme awareness (p=0.009), blending phonemes (p=0.006), identification of words with the same initial phoneme (p=0.007), and identification of words with the same final phoneme (p=0.007). Analyzing the correlation on the basis of the phoneme and syllable structure separately showed there was a significant correlation between the atypical phoneme structure and alliteration awareness (p=0.001), rhyme awareness (p=0.008), blending phonemes (p=0.029), identification of words with the same initial phoneme (p=0.007), and identification of words with the same final phoneme (p=0.003).
    Conclusion
    Results revealed a relationship between phonological processes and phonological awareness in children with speech sound disorder. Poor phonological awareness was associated with atypical phonological processes especially at the phoneme level.
    Keywords: Speech sound disorders, phonological awareness, phonological processes, children, Persian language
  • Ali Rezaei Mirhesari *, Saeid Hasanzadeh, Bagher Ghobari Bonab, Abbas Sheikhmohammadi Pages 44-51
    Background And Aim
    Empathy is a basic human skill that is important in daily life. The purpose of this study was to evaluate the role of the theory of mind in predicting empathy.
    Methods
    This study adopted a causal-comparative design. 40 students with profound hearing impairment and 40 students with normal hearing, aged between 8 and 14, participated in the study. Instruments including false belief tasks and empathy questionnaires were distributed to the participants. For multivariate analysis of variance, a correlation analysis and multiple regression methods were used.
    Results
    Results indicated a significant difference between the total score of false belief tasks and empathy in students with hearing impairment and those with normal hearing (p<0.001). A significant relationship between the theory of mind and empathy was found in both groups (p<0.01). Also theory of mind could predict the empathy (p=0.001).
    Conclusion
    Based on the obtained results, significant reduction in the theory of mind and empathy was seen in students with hearing impairment. Therefore, training programs that focus on social skills are required for students with hearing impairment in order to address this problem. Moreover, training materials need to be tailored to their cognitive understanding.
    Keywords: Empathy, theory of mind, hearing impairment
  • Sahar Mohammad Esmaeilzadeh *, Shahla Sharifi, Seyyed Mohsen Asghari Nekah, Hamid Tayarani Niknezhad Pages 52-59
    Background And Aim
    Grammatical skills development of hearing-impaired children depends on using appropriate educational rehabilitation programs. This study aims to investigate the effectiveness of linguistic plays on the grammatical skills in hearing-impaired children with hearing aids.
    Methods
    Ten hearing-impaired children with hearing aids, aged between 5 and 7, were randomly assigned to two groups (5 children in each group). Each treatment group received 12 sessions on linguistic plays. The grammatical skills of these children were evaluated via the TOLD-P: 3 (Persian version); in addition, their level of intelligence was assessed by the Raven test.
    Results
    The difference between the scores of both control and treatment groups revealed a statistically significant difference in grammatical skills (t=7.61, p=0.001) and three subskills of the children who participated in the linguistic plays. These subskills include syntactic understanding (t=3.16, p=0.013), sentence imitation (t=1.71, p=0.006), and morphological completion (t=6.55, p=0.001). In other words, the findings suggest that linguistic plays have a significant impact on the improvement of the aforementioned skills in hearing-impaired children.
    Conclusion
    Results suggest that it would be beneficial to include linguistic plays as part of routine rehabilitation programs as a means of improving the grammatical difficulties of children. After partaking in linguistic plays, children significantly improved their ability to comprehend the meaning of sentences and also to recognize, understand, and use common Persian morphological forms.
    Keywords: Linguistic plays, grammatical skills, hearing impaired children with hearing aids, test of language development (TOLD P: 3)
  • Abas Mahvash Wernoosfaderani *, Mojtaba Ebrahimi Pages 60-67
    Background And Aim
    Hearing impairment is one of the most stressful disabilities. The mental health of parents caring for children with hearing impairment is at risk. Therefore, technical support and intervention are very valuable for these families. These services are also useful for children’s development. The aim of this study was to assess the effectiveness of social work services on the social adjustment of parents of children with hearing impairment.
    Methods
    In this study, 37 parents of children with hearing impairment were selected as the sample population. Interviews and case studies were conducted to determine whether the parents were receiving social work services. The social adjustment scale was used to assess parents’ social adjustment. Analysis of variance (F) was used to analyze the data and information obtained from parents.
    Results
    Data analysis showed that there is a significant difference between parents who had received social work services and parents who had not received social work services (p<0.001).
    Conclusion
    According to the obtained results, parents who had received social work services experienced higher social adjustment. It can be said that providing assistance to parents of children with hearing impairment can improve their social integration.
    Keywords: Social adjustment, social work, hearing impairment
  • Elham Rajabpur, Fahimeh Hajiablohasan*, Seyed Ali Akbar Tahai, Shohreh Jalaie Pages 68-77
    Background And Aim
    Although double dichotic digit test is a useful tool for assessing the central auditory system in adults, it is more useful for evaluating younger children. The present study aimed to develop the Persian version of the single dichotic digit test and to obtain initial normative data.
    Methods
    The Persian version of the present test consisted of three different sets of 25 single digit pairs for testing in the free recall, directed recall to right, and directed recall to left conditions. The digits in each list were recorded dichotically on a compact disc. The sectional study was performed on 126 male students, aged between 7 and 9. The test-retest reliability was assessed in 29 subjects two to four weeks after the first test session.
    Results
    In seven year olds, the mean right and left ear scores increased from around 95.79% and 89.69%, respectively. In eight year olds, the mean right and left ear scores increased from around 98.59% and 96.29%, respectively. The mean right ear advantage decreased from around 6.13% in 7 year olds to around 2% in 8 year olds (p=0.001). No significant difference was found in scores between the free recall and directed recall conditions (p>0.05). The test had a high test-retest reliability (p>0.05).
    Conclusion
    The Persian version of the test has a high test-retest reliability for evaluating male children aged between 7 and 9; it can be used for assessing binaural integration in male children of this age group.
    Keywords: Dichotic digit test, central auditory processing, children, ear advantage
  • Nasibe Soltaninejad *, Fateme Soltaninejad, Fahime Ashtab, Mehdi Mohammadi Pages 78-85
    Background And Aim
    Phonological awareness (consisting of phoneme, syllable and intra-syllable awareness) is an important part of receptive and expressive language; it facilitates reading and writing skills through phonological re-coding. Multiple studies in several languages have studied the relationship between phonological awareness and dictation. This research is based on a study of the relationship between phonological skill and spelling score in first-grade Persian students.
    Methods
    Four hundred first-grade students participated in the study, including 209 girls and 191 boys. A phonological awareness test was individually administered for each student and then a spelling exam was administered in groups. The correlation between the two tests was studied using a simple regression model. The comparison of mean scores of girls and boys was evaluated employing an independent t-test.
    Results
    A correlation coefficient of 0.82 was obtained between phonological awareness and spelling proficiency (p<0.001). Phonological skill sub-tests also showed a significant correlation with spelling proficiency (highest for phoneme awareness r=0.34 and lowest for rhyme awareness r=0.12). The mean scores of girls and boys differed significantly (p<0.05).
    Conclusion
    There is a strong positive association between phonological awareness and spelling proficiency. Therefore, if phonological skill is improved, spelling score can be enhanced.
    Keywords: Phonological awareness, spelling score, first grade students
  • Abbas Sheikhmohammadi *, Ali Rezaei Mirhesari, Sirwe Soleimany Pages 86-93
    Background And Aim
    Students with hearing impairment show delayed development of theory of mind (ToM) compared with normal children. One factor impacting development of theory of mind is parent-child interaction. The present study investigated the relationship between maternal emotional intelligence and theory of mind in students with hearing impairment.
    Methods
    The present study employed correlational research. 40 students with profound hearing impairment (age range: 8-14 years) and their mothers were selected to participate. Measurement instruments included the false belief task and emotional intelligence questionnaire. The questionnaire was completed by mothers. Correlational analysis and multiple regression methods were used for data analysis.
    Results
    Results indicated no significant correlation between the total score on false belief task and the emotional intelligence score and its components (p>0.01). Multiple regression analysis showed that maternal emotional intelligence and its components cannot predict student's scores in false belief tasks (p>0.01).
    Conclusion
    The results show that there is no significant correlation between maternal emotional intelligence and theory of mind in students with hearing impairment. Therefore, maternal emotional intelligence cannot predict the development of theory of mind in students with hearing impairment.
    Keywords: Emotional intelligence, theory of mind, students with hearing impairment