فهرست مطالب

فصلنامه علوم روانشناختی
پیاپی 63 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/09
  • تعداد عناوین: 9
|
  • ابوالفضل زارعی*، نیما قربانی، محمدعلی بشارت، حمیدرضا غریبی صفحه 309
    تفکر سازنده به عنوان توانایی حل مشکلات در زندگی روزمره با پایین ترین میزان تنیدگی، تعریف شده است. پژوهش ها همچنین بر رابطه خود مهارگری با توانایی مقاومت در برابر تکانه های پرخاشگرانه، رفتارهای سلامت، رضایت از زندگی بالا و تنیدگی پایین تاکید کرده اند. علاوه براین، یکی از مهمترین فاکتورهای رضایت از زندگی، پایین بودن تنیدگی ادراک شده است. مساله پژوهش حاضر این است که آیا خودمهارگری و تفکر سازنده در رابطه بین تنیدگی ادراک شده و رضایت از زندگی نقش میانجی گرانه دارند یا نه؟ لذا هدف از این پژوهش بررسی نقش میانجی گرانه خودمهارگری و تفکر سازنده در رابطه تنیدگی ادراک شده با رضایت از زندگی در میان کارکنان پتروشیمی شازند بود. در این پژوهش از طرح تحقیق همبستگی استفاده شد، و برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون سلسه مراتبی مورد استفاده قرار گرفت.
    جامعه آماری شامل همه 4000 نفر کارکنان پتروشیمی شازند بود، که 250 نفر از آنها پرسشنامه های خودمهارگری (SCS) (تانگنی، بایمیستر و بوون، 2004) ، تفکر سازنده (CTI) (اپشتین و می یر، 1989)، تنیدگی ادراک شده (PSS) (کوهن، کامارک و مرملستین، 1983)، و رضایت از زندگی (SWLS) (دینر، امونس، لارسن و گریفین، 1985) را پر کردند. یافته ها حاکی از معنادار بودن نقش میانجی گرانه خودمهارگری و سبک های سازش یافته تفکر در رابطه بین تنیدگی ادراک شده و رضایت از زندگی است (01/0>p). تحلیل رگرسیون سلسه مراتبی نشان داد تفکر سازنده واریانس افزایشی بیشتری نسبت به خودمهارگری داشت (01/0>p). از این یافته ها چنین استنباط می شود که کار در محیط تنش آور صنعتی، در صورتی به رضایت از زندگی بالا منجر می شود که فرد توان خودمهارگری بالایی داشته باشد، و از سبک های سازش یافته ای برای تفکر بهره جوید.
    کلیدواژگان: خودمهارگری، تفکر سازنده، تنیدگی ادراک شده، رضایت از زندگی، نقش میانجی گرانه
  • محسن شکوهی یکتا*، سعید اکبری زردخانه، غلامرضا سهراب پور صفحه 323
    ایستادگی با سلامت روانی و رواندرستی رابطه مستقیم دارد و به عنوان یک منبع مقاومت درونی، تاثیرات منفی تنیدگی را کم می کند و از بروز اختلال های جسمانی و روانی پیش گیری به عمل می آورد. رواندرستی با سلامت بهتر، افزایش رضایت شغلی و کاهش غیبت از کار به طور مستقیم رابطه دارد. هدف از پژوهش حاضر، ارتقاء ایستادگی و رواندرستی در رانندگان اتوبوس شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران بود. روش پژوهش از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون تک گروهی بود. به منظور انجام پژوهش، تعداد 204 نفر از رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران که برای شرکت در یک دوره آموزشی مداخلات روانی- اجتماعی رانندگان توسط این شرکت معرفی شده بودند، ابتدا به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و سپس به صورت تصادفی در ده گروه تقسیم شدند و آموزش های مدیریت خشم، رانندگی انتقام جویانه، ارتباط موثر و مدیریت تنیدگی را دریافت کردند. ابزار به کار برده شده شامل سیاهه سلامت روان MHI-28 و مقیاس ایستادگی بود. برای جمع آوری داده ها از شرکت کنندگان خواسته شد در دو مرحله پیش و پس آزمون به ابزارهای پژوهش پاسخ دهند. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیری با طرح اندازه گیری های مکرر و آزمون t همبسته تحلیل شدند. نتایج حاصل از داده های مقیاس سلامت روان (با دو خرده مقیاس) نشان داد، میانگین های دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون تفاوت معناداری دارند
    (22/6 =، F 003/0 < p). این یافته حاکی از اثربخش بودن دوره آموزشی مداخلات روانی- اجتماعی رانندگان دارد که میزان اثربخشی این دوره بر مولفه درماندگی روانشناختی بیشتر از مولفه رواندرستی بوده است. به عبارتی دیگر، دوره آموزشی مذکور توانسته است بیشتر موجب کاهش درماندگی روانشناختی شود تا این که بتواند موجب ارتقاء رواندرستی گردد. دیگر یافته حاصل از آزمون t مربوط به سیاهه ایستادگی، نشان داد میانگین مراحل پیش آزمون و پس آزمون تفاوت معناداری از هم ندارند (48/1- = ، t 005/0 < p). به عبارتی دیگر، دوره آموزشی مداخلات روانی- اجتماعی رانندگان نتوانسته است بر ارتقاء مولفه ایستادگی تاثیر داشته باشد.
    کلیدواژگان: رواندرستی، راننده اتوبوس، ایستادگی، سلامت روان، مداخله روانشناختی
  • میلاد اسماعیلی حیدرآباد*، محمود شیخ، فهیمه حسنی، عارفه اسماعیلی صفحه 338
    شرکت در فعالیت ورزشی منظم برای ارتقاء سلامت روانی و جسمانی ضروری است. محققان یکی از دلایل کناره گیری از ورزش را ادراک بی رمقی (تحلیل رفتگی) می دانند که حاصل تنیدگی شدیدی است که به دنبال نیازهای بدنی، روانی و هیجانی به وجود می آید. برای پیش بینی تحلیل رفتگی، مساله این است که آیا اشتیاق به فعالیت ورزشی می تواند از عوامل بروز آن باشد؟ بنابراین، هدف از این تحقیق بررسی ارتباط بین تحلیل رفتگی ورزشی با نوع اشتیاق در دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه تهران بود. جامعه آماری این تحقیق را تمامی دانشجویان دانشکده تربیت بدنی تشکیل می دادند که از بین آن ها 173 نفر پرسشنامه های مورد نظر را تکمیل کردند. روش تحقیق از نوع همبستگی بود. ابزارهای مورد استفاده عبارتند از: پرسشنامه جمعیت شناختی، پرسشنامه تحلیل رفتگی ورزشی (ABQ) رادک و اسمیت (2003) و پرسشنامه اشتیاق ورزشی والراند و همکاران (2011). با توجه به طبیعی بودن توزیع داده ها، از روش همبستگی پیرسون برای تجزیه و تحلیل داده ها در سطح معناداری 05/0≥P استفاده شد. نتایج نشان داد اشتیاق وسواسی با تمامی ابعاد تحلیل رفتگی ورزشی دانشجویان ارتباط معنادار دارد (با واماندگی هیجانی- بدنی 50/0، با حس کاهش عملکرد 23/0 و با حس کاهش ارزشمندی 26/0). از طرف دیگر، اشتیاق هماهنگ با هیچ یک از عوامل تحلیل رفتگی ارتباط معنادار نداشت. با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق، می توان گفت که ورزشکارانی که اشتیاق وسواسی نسبت به فعالیت شان دارند از احتمال بیشتری در ادراک تحلیل رفتگی ورزشی برخوردارند و امکان این که ورزشکاران با اشتیاق هماهنگ، تحلیل رفتگی را تجربه کنند، پایین است.
    کلیدواژگان: اشتیاق ورزشی، تحلیل رفتگی، وسواسی، هماهنگ
  • خدامراد مومنی، عمران داوری نژاد، حسن شاهی*، پریسا جانجانی، میرنادر میری صفحه 351
    مطابق با تحولات نوین دانیل مک آدامز (2004) در دیدگاه سنتی و پایه اریکسون، تکلیف تحولی دوره میانسالی برقراری تعادل بین پدیدآورندگی و راکدماندگی است. در این پژوهش رابطه بین پنج رگه بزرگ شخصیتی و تحول شخصیت در دوره میانسالی (پدیدآورندگی- راکدماندگی) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین تلاش شده است تا سهم این رگه های بزرگ شخصیتی در پیش بینی پدیدآورندگی و راکدماندگی نیز مورد مطالعه قرار گیرد. نمونه پژوهش شامل 300 نفر (150 مرد و 150 زن) از کارکنان سازمان های آموزش و پرورش و مدارس استان همدان بود که با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. به منظور گردآوری اطلاعات از مقیاس پدیدآورندگی لویولا (LGS) (1992)، مقیاس راکدماندگی برادلی (BBS) (1997) و پرسشنامه پنج عاملی شخصیتی نئو (NEO) (1992) استفاده شد. برای تحلیل داده ها از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون همزمان استفاده شد. نتایج تحلیل های همبستگی نشان داد که بین رگه شخصیتی «روان آزردگی گرایی» و «پدیدآورندگی» رابطه منفی وجود داشت (01/0P<)؛ و بین رگه های شخصیتی «برونگردی»، «وجدانی بودن»، «دلپذیری»، «تجربه پذیری»، و «پدیدآورندگی» رابطه مثبت وجود داشت (01/0P<). از سویی دیگر؛ بین رگه شخصیتی «روان آزردگی گرایی» و «راکدماندگی» رابطه مثبت وجود داشت (01/0P<)؛ و بین رگه های شخصیتی «برونگردی»، «وجدانی بودن»، «دلپذیری»، «تجربه پذیری»، و «راکدماندگی» رابطه منفی وجود داشت (05/0P<). نتایج تحلیل رگرسیون همزمان نشان داد که رگه های بزرگ شخصیتی می توانند «پدیدآورندگی» و «راکدماندگی» را به صورت معناداری پیش بینی کنند (05/0 <). بر اساس نتایج این پژوهش، بین رگه های بزرگ شخصیتی و «تحول شخصیت در دوره میانسالی» رابطه معناداری وجد دارد. بدین معنا که؛ نمرات بالا در «روان آزردگی گرایی» می تواند به «راکدماندگی» در دوره میانسالی منجر شود. و از سویی دیگر، کسب نمرات بالا در «برونگردی»، «وجدانی بودن»، «دلپذیری»، «تجربه پذیری» می تواند به «پدیدآورندگی» در دوره میانسالی منجر شود.
    کلیدواژگان: پدیدآورندگی، راکدماندگی، رگه های شخصیتی
  • الهه صفاییان*، حمید علیزاده، نورعلی فرخی صفحه 370
    یکی از مهمترین نواقص کودکان مبتلا به اختلال کمبود توجه/ فزون کنشی، برهم خوردن کنش های اجرایی روانشناختی است. همچنین بحث کردن در مورد مشکلات کودکان بدون درنظر گرفتن نگرش ها، سبک های رفتاری و تربیتی والدین تقریبا ناممکن است. اگرچه، روانشناسان و نظریه پردازان بر نقش والدین و سبک های والدگری تاکید می کنند، کمبود پژوهش در مورد سبک های والدگری و آسیب شناسی روانی کودک قابل ملاحظه است. لذا، هدف این پژوهش، بررسی رابطه سبک های والدگری و کنش اجرایی (برنامه ریزی- سازمان دهی) و خودمهارگری در کودکان دارای اختلال کمبود توجه/ فزون کنشی بود. طرح پژوهش، همبستگی و از نوع پیش بینی (رگرسیون) بود. جامعه آماری پژوهش کلیه دانش آموزان دبستانی بودند، که به کلینیک اعصاب و روان آتیه مراجعه کرده بودند. نمونه پژوهش شامل 50 دانش آموز دبستانی (15 دختر و 35 پسر) دارای اختلال کمبود توجه/فزون کنشی بودند. به منظور تشخیص اختلال کمبود توجه/ فزون کنشی، از راهنمای DSM-5 توسط روانپزشک، و سیاهه رفتاری کودک (CBCL) (آخنباخ، 1991) استفاده شد. ابزارها و مواد دیگر پژوهش شامل آزمون بررسی یکپارچه کنش وری دیداری شنیداریIVA+PLUS) ) (استنفورد و ترنر، 2001)، مقیاس تجدیدنظر شده هوشی وکسلر کودکان (WISC-R) (وکسلر، 1974)، پرسشنامه سبک ها و ابعاد فرزندپروری PSDQ)) (رابینسون، ماندلکو، السن و هارت، 2000)، آزمون سیستم ارزیابی شناختی (CAS) (ناگلیری و داس، 1997) و مقیاس اندازه گیری خودمهارگری (SCRS) (کندال و ویلکاکس، 1979) بود. فرضیه ها با استفاده از تحلیل رگرسیون همزمان بررسی شدند. یافته ها نشان داد که از بین سبک های والدگری مادر، تنها سبک مقتدرانه سهم معناداری در پیش بینی متغیر کنش اجرایی دارد (01/0< p). همچنین از بین انواع سبک های والدگری مادر، تنها سبک سهل گیرانه سهم معناداری در پیش بینی متغیر خودمهارگری دارد (05/0 کلیدواژگان: اختلال کمبود توجه، فزون کنشی، سبک های والدگری، کنش های اجرایی، خودمهارگری
  • حسین ذوالفقاری*، سودابه ارشادی منش صفحه 386
    پژوهش های زیادی در زمینه تاثیر مثبت آموزش راهبردهای فراشناختی بر افزایش درک مطلب دانش آموزان و دانشجویان صورت گرفته است. اما آیا آموزش راهبردهای فراشناختی بر روی دانش فراشناختی دانشجویان آموزش از راه دور موثر است. پژوهش حاضر، به منظور بررسی اثربخشی آموزش راهبردهای فراشناختی SQP4R (1387) بر افزایش دانش فراشناختی دانشجویان دانشگاه پیام نور انجام گرفت. طرح تحقیق به کار رفته در این پژوهش طرح آزمایشی از نوع طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. نمونه پژوهش شامل 30 نفر دانشجو (15 پسر و 15 دختر) از دانشگاه پیام نور شهرستان همدان بود که با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش عبارت بود از: پرسشنامه آگاهی فراشناختی از راهبردهای خواندن MARSI (مختاری و ریچارد، 2002) برای بررسی و تحلیل نتایج از تحلیل کواریانس استفاده شد. نتایج تحلیل کواریانس نشان دهنده اثربخشی مثبت و معنادار آموزش راهبردهای فراشناختی در افزایش دانش فراشناختی در دانشجویان گروه آزمایشی بود (05/0P<). بدین صورت که دانش فراشناختی آزمودنی های گروه آزمایش در پس آزمون نسبت به پیش آزمون و گروه گواه نشان دهنده افزایش سطح دانش فراشناختی درتمام زمینه ها بود. این بدان معنا است که آموزش راهبردهای فراشناختی در افزایش دانش فراشناختی دانشجویان اثر مثبت دارد.
    کلیدواژگان: آموزش راهبردهای فراشناختی (SQP4R)، فراشناخت، دانش فراشناختی
  • مرضیه حاجی زادگان*، حسن عشایری، احمد علیپور، فرهاد شقاقی، مریم تشویقی صفحه 402
    بدخیمی های دوران کودکی می تواند زندگی روانشناختی کودکان را تحت تاثیر قرار دهد و موجب بروز مشکلاتی در زمینه رفتارهای اجتماعی در آنها شود به گونه ای که این کودکان را به سمت انزوای اجتماعی سوق دهد مطالعات گوناگون اثربخشی موسیقی بر توانایی های اجتماعی کودکان را مورد تایید قرارداده اند اما آنچه هدف پژوهش حاضر است سنجش اثر موسیقی ایرانی بر کاهش مشکلات اجتماعی کودکان مبتلا به بدخیمی به صورت اجرای فعال است. این پژوهش در قالب طرح شبه آزمایشی و از نوع سری های زمانی است. که برای اجرای آن 5 کودک 6-11 ساله از بین 40 کودک که شرایط اولیه شرکت در طرح را داشتند، بر اساس دارا بودن مشکلات اجتماعی، انتخاب شدند و در 8 جلسه موسیقی درمانگری فعال (برگرفته از دووراک، 2011) شرکت کردند والدین آنها علاوه بر فرم پیش آزمون، دو مرتبه دیگر، فهرست نشانگان رفتاری کودکان آشنباخ (مینایی، 1390) را تکمیل کردند. تحلیل داده ها با روش اندازه گیری مکرر (سطح معناداری 005/0) نشان داد که موسیقی درمانگری فعال با استفاده از تم های ایرانی موجب کاهش مشکلات اجتماعی می شود.
    کلیدواژگان: بدخیمی دوران کودکی، مشکلات اجتماعی، موسیقی درمانگری فعال، موسیقی ایرانی، اندازه گیری مکرر
  • شایسته اشرف زاده*، نوشیروان خضری مقدم، وحید منظری توکلی صفحه 413
    مصاحبه انگیزشی روشی مراجعه محور و رهنمودی به منظور تقویت و افزایش انگیزه درونی برای تغییر از طریق کشف، شناسایی حل تردیدها و دوسوگرایی است. از جمله عواملی که توجه بیشتر محققان حوزه مصاحبه انگیزشی را جلب نموده است سبک های حل مساله و خودکارآمدی است که این متغیرها در دختران دانش آموز کمتر بررسی شده است. در همین راستا، پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش مصاحبه انگیزشی بر حل مساله و خودکارآمدی دانش آموزان دختر متوسطه شهر کرمان انجام شد. طرح این پژوهش از نوع شبه آزمایشی با پیش آزمون- پس آزمون همراه با گروه گواه می باشد. جامعه آماری این پژوهش را دانش آموزان دختر پایه نهم متوسطه کرمان تشکیل می دهند. از این جامعه تعداد 30 نفر از دانش آموزان به صورت تصادفی ساده و به دو گروه آزمایش و گواه (هر کدام 15 نفر) انتخاب شدند. هر دو گروه قبل و بعد از آموزش به پرسشنامه حل مساله هپنر (1998) و پرسشنامه خودکارآمدی تحصیلی مورگان (1997) پاسخ دادند. برای گروه آزمایش، 4 جلسه دوساعتی به صورت هفتگی آموزش مصاحبه انگیزشی اجرا شد و گروه گواه در این مدت برنامه ای دریافت نکردند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از فراوانی، درصد، میانگین، انحراف استاندارد و تحلیل کواریانس استفاده شد. نتایج نشان داد آموزش مصاحبه انگیزشی بر حل مساله دانش آموزان دختر پایه نهم متوسطه تاثیر معناداری در سطح (05/0P<) دارد. بدان معنی که آموزش مصاحبه انگیزشی بر خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان تاثیر مثبت دارد.
    کلیدواژگان: مصاحبه انگیزشی، حل مساله، خودکارآمدی
  • محمد ابراهیم مداحی* صفحه 429
    با توجه به شیوع بالای سوء مصرف مواد و اینکه میزان عود در سوء مصرف کنند گان یکی از دغدغه های بزرگ جامعه است. آیا می توان عود سوء مصرف مواد را بر اساس عوامل روانشناختی پیش بینی کرد؟ هدف از انجام این پژوهش پیش بینی عود سوء مصرف مواد بر اساس باورهای فرا شناختی می باشد. روش این پژوهش از نوع همبستگی است.
    جامعه آماری این پژوهش، کلیه مراجعین مراکز درمان سرپایی اعتیاد استان قم (حدود 100 مرکز که هر کدام بین 50 تا 400 بیمار تحت پوشش دارند) می باشد، حجم نمونه این پژوهش، از طریق نمونه گیری در دسترس 300 بیمار انتخاب شد، که شامل150 بیماری که دچار عود سوء مصرف مواد (75 بیمار تحت درمان با متادون MMT و 75 بیمار تحت درمان با بوپرنورفینBMT) و 150 بیماری که عود سوء مصرف مواد را نداشته اند، می باشد و همچنین دو گروه عود کرده و عود نکرده همتا شده اند و پرسشنامه های باورهای فراشناختی را تکمیل نمودند.
    داده های این پژوهش از طریق تحلیل واریانس، همبستگی پیرسون و رگرسیون به روش لجستیک با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته پژوهش نشان داد که، باورهای فراشناختی 24درصد از احتمال عود سوءمصرف مواد را پیش بینی می کنند (سطح معناداری 046/0). بنابراین با توجه به مختل بودن باورهای ناکارآمد فراشناختی در بیماران مبتلا به سوءمصرف مواد، به نظر می رسد درمان های مبتنی بر باورهای فراشناختی از عود بیماران در طول دوره درمان پیشگیری می کند.
    کلیدواژگان: عود سوء مصرف مواد، باورهای فراشناخت
  • |
    • A. Zarei*, N. Ghorbani, M.A. Besharat, H.R. Gharibi, M.A Page 309
      Constructive thinking defined as an ability to problem solving of daily problems with lowest stress. Researchers have also emphasized the relationship between self-control and aggressive impulse resistance, health behaviors, high life satisfaction and low stress. In addition, one of the most important factors in life satisfaction is perceived low stress. The present research question is whether self-control and constructive thinking play a mediating role in the relationship between perceived stress and satisfaction with life. Therefore, the purpose of this study was to investigate the role of mediator of self-control and constructive thinking in relation to perceived stress with satisfaction-of-life among Shazand Petrochemical workers. Correlation research design applied in this study, and the data analyzed using Pearson correlation and hierarchical regression coefficients. The statistical population consisted of all 4000 Shazand Petrochemical workers, 250 of which were self-control scale(SCS) (Tangeny, Baymister and Bowen, 2004), constructive thinking (CTI) (Epstein and Mayer, 1989), Perceived Stress (PSS) (Cohen, Kamarck and Marpalstein, 1983), and Satisfaction with life (SWLS) (Diner, Emmons, Larsen and Griffin, 1985). The findings suggest that the role of mediator of self-control and adaptive styles of thinking in the relationship between perceived stress and life satisfaction is significant (p
      Keywords: self-control, constructive thinking, perceived stress, life satisfaction, mediating role
    • M. Shokoohi-Yekta*, S. Akbari Zardkhaneh, Gh. Sohrabpour Page 323
      There are a direct correlation among psychological hardiness, mental health and psychological well-being. It is an internal resistance source that reduce the negative stresses and prevent outbreak of Physical and mental disorders. Also, psychological well-being is associated directly with better health, the increase of job satisfaction and the decrease of absence from work. The aim of this study was to promote psychological hardiness and psychological well-being of bus drivers in the city of Tehran. The research method was quasi-experimental with pretest-posttest control group design. In order to carry out this research, 204 bus drivers of the buses company in Tehran who were introduced by this company to participate in a training course, were selected according to the convenience sampling procedure, and were then randomly assigned to ten groups who received the trainings of anger and driving management, effective communication, and stress management. The instruments were Mental Health Inventory- 28 and Hardiness Inventory. In order to collect the data, the participants were asked to answer the questionnaires during pre and post-test stages. The data were analysed by multivariate analysis of variance with repeated measures design and dependent t-test. The results of two subscales of mental health showed significant differences between the means of pretest and posttest scores (P0.005, t= -1.48). In other words, the training course could not be effective on the promotion of psychological hardiness.
      Keywords: psychological well-being, bus driver, psychological hardiness, mental health, psychological intervention
    • M. Esmaeili Heidarabad*, M. Sheikh, F. Hassani, A. Esmaeili Page 338
      Participation in regular physical activity is essential for promoting mental and physical well-being. Researchers find that one of the reasons for withdraw from physical activity is burnout, which is the result of stress resulting in severe physical needs, psychological and emotional arise. To predict burnout, the issue is whether the passion to physical activity can play a role on it? So, the aim of this study was to investigate the relationship between type of passion and athletic burnout in the physical education students of Tehran University. The study population was composed of all students at Tehran University, which 173 volunteer completed questionnaires. The research method was correlation. The instruments used included a demographic questionnaire, Passion Scale of Vallerand et all 2011) and athletic burnout questionnaire (ABQ) Raedek and Smith (2003). In this study, according to the normal distribution of data, the Pearson correlation coefficient was used to analyze the data at a significance level of P≤0/05. The results showed that obsessive passion has significant relationship with all subscales of athlete burnout (with emotional and physical exhaustion 0/50, with reduced sense of accomplishment 0/23, and with Devaluation 0/26). On the other hand, there are no significant relation between harmonious passion with dimensions of burnout. According to the results, athletes who have obsessive passion about their activities are more likely to experience an athletic burnout, and there are few possibilities for athletes with harmonious enthusiasm to experience burnout.
      Keywords: sport passion, burnout, obsessive, harmonious
    • Kh. Momeni, O. Davarinejad, H. Shahi *, P. Janjani, M.N. Miri Page 351
      According to Daniel McAdams’s (2004) modern developments in Erikson’s traditional standpoint, the Developmental Task of Middle Age is The Equilibrium between Generativity and Stagnation. In the current study, the relationship between the Big Five Personality Traits and Personality Development in Middle age (Generativity - Stagnation) has been investigated. It has also been attempted to study the contribution of these Big Five Personality Traits in the prediction of Generativity and Stagnation. The sample includes 300 people (include 150 male and 150 female) have been chosen from among Education Ministry Offices of Hamedan selected by multiple-stage Cluster Sampling method. Loyola Generativity Scale (LGS) (1992) and Bradley Based Stagnation Scale (BBS) (1997) and brief form of Neo Personality Inventory (NEO) (1992) were used for data gathering. For data analysis, Pearson correlation and Regression were used. The results of correlation analysis indicated that there was a negative relation between the personality trait of “Neuroticism” and “Generativity” (P
      Keywords: generativity, stagnation, personality characteristics
    • E. Safaiean*, H. Alizadeh, N.A. Farrokhi Page 370
      One of the major defects in children with Attention Deficit/Hyperactivity Disorder, is psychological disturbance of executive functions. It is almost impossible to discuss the problems of children, regardless of attitudes, behavioral and parenting practices. However, psychologists and theorists emphasize the role of parents and parenting practices, the lack of research on child-rearing practices and child psychiatry is significant.Therefore, This study aimed to investigate the relationship between parenting styles and self-control executive functions Planning-Organization in children with Attention Deficit/ Hyperactivity Disorder was. The research design was correlational prediction (regression). The study population was the whole student population, which referred to the Atiyeh Psychiatric Clinic. The samples that were selected, including 50 primary school students (15 girls and 35 boys) Attention Deficit/ Hyperactivity Disorder were. In order to diagnose Attention Deficit/ Hyperactivity Disorder, after receiving the diagnosis according to the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders by a psychiatrist, parents of children questionnaires Child Behavior Checklist (CBCL) (Achenbach, 1991) completed and children to determine the type of Attention Deficit / Hyperactivity Disorder under review Integration Visual and Auditory Continuous Performance Test (IVA PLUS) (Sandford & Turner, 2001) were used. Tools and other materials for children Wechsler Intelligence Scale for Children-Revised (WISC-R) (Wechsler,1974), Parenting Style and Dimensions Questionnaire (PSDQ) (Robinson, Mandleco, Olsen, & Hart, 2000), Cognitive Assessment System (CAS) (Naglieri & Das, 1997) and Selfcontrol Rating Scale (SCRS) (Kendall & Wilcox, 1979), respectively. Hypotheses were tested using regression analysis. Results showed that mother's parenting styles, Authoritarian style only meaningful contribution in the prediction variance explanation of its executive functions Planning Organization. As well as the mother's parenting styles, only Permissive style meaningful contribution in the prediction self-control and its variance. Parenting styles predicted significant role in organizing and selfcontrol variables do not have executive functions Planning. According to the study it can be concluded that children with Attention Deficit / Hyperactivity Disorder whose mothers had been more Authoritarian, better performance in executive functions were organized planning. As well as children with Attention Deficit / Hyperactivity Disorder that their mothers were more permissive, had more self-control.
      Keywords: attention deficit, hyperactivity disorder, parenting styles, executive functions of the planning organizations, self-control
    • H. Zolfaghari*, S. Ershadimanesh Page 386
      Many studies have been carried out on the positive impact of metacognitive strategies on improving the comprehension of students. But whether teaching metacognitive strategies is effective on metacognitive knowledge and awareness of distance education students is unknown. Aim of this study was to investigate the effects of Metacognitive Strategies of SQP4R (1387) on Metacognitive Awareness in students of Payame Noor University. The research design of the study was Pretest - Posttest Randomized Group Design. To accomplish the stated aims, 30 students (15 male, 15 female) from Payame Noor University were chosen by Multistage Cluster Sampling method in the city of Hamedan. The instrument used in this study included Metacognitive Awareness Reading Strategies Inventory (MARSI) Mokhtari, K. & Reichard, C.A. (2002). To analyze the data, multivariate analysis of covariance (MANCOVA) has been used. The results showed significant positive effectiveness of Metacognitive Strategies of SQP4R in increasing Metacognitive Awareness of the experiment group (p
      Keywords: metacognitive strategies of SQP4R, metacognitive awareness, metacognition
    • M. Hajizadegan*, H. Ashayeri, A. Alipour, F. Shaghaghi, M. Tashvighi Page 402
      Childhood malignancies could affect the children’s psychological life and cause problems in socialization. There are many researches that illustrate the effect of music therapy in different aspects of children’s life such as isolation and etc, there is no report about the effect of Iranian music. The aim of this research was to examine the effect of active music therapy with Iranian rhythms on reducing social problems in 5 children with cancer while accomplished an as a case study project in semi- experimental design as a time series design Thus we selected 5 children among 40 children who had preliminary conditions of participating in this study and their parent filled in the CBCL (Minaii,1390). These 5 children were high in subscale social problems. They participated in 8 treatments session and administrated the CBCL after forth session and last session as a post tests. Data were analyzed with repeated measure and results were extracted for all subscales. In summary results(sig 0.005) showed that using the Iranian rhythms in active music therapy can reduce the social problems in children with cancer.
      Keywords: childhood malignancies, social problems, active music therapy, Iranian rhythms, social relations, repeated measure
    • S. Ashrafzadeh*, N. Khezrimoghadam, V. Manzari, Tavakoli Page 413
      Motivational interview is a referential and guidance approach to reinforce and enhance the intrinsic motivation for change through discovery, identification of solving doubt and ambivalence. Among the factors that have attracted more attention from researchers in the field of motivational interviewing are problem solving styles and self-efficacy that these variables have been less studied in female students. The aim of present paper is to study the effectiveness of motivational interviewing on the academic self-efficacy and problem solving of female students [ninth grade of high school] in Kerman. The statistical population of this paper includes the female students of this educational grade. Of this number, 30 of them were randomly selected and they were divided into two groups as control and test ones [about 15 individuals for each of them]. These two groups [before and after the learning process] answered two questionnaires "Heppner’s problem solving [1998]" and "Morgan’s academic self-efficacy [1997]", respectively. For the test group, how to fulfill the motivational interviewing was done in four weekly sessions [about two hours] and the control group did not receive any plan. For data analysis, the statistical methods such as frequency, percentage, average, mean, standard deviation, co-variance analysis, Kolmogorov-Smirnov and co-variance analysis were used. The results showed that learning the motivational interviewing affected meaningful in level of p
      Keywords: motivational interviewing, problem solving, academic selfefficacy
    • M. Maddahi* Page 429
      According to prevalence of high substances and it is amount of relapse is one of the biggest concern of society. Is it possible prediction relapse according to factor of psychological? The purpose of this research is prediction of relapse substance based on belief of metacognition. The method of this research is a kind of correlation. From available sampling selected 300 patients that include 150 patients who have relapse substance (75 patients who treated by MMT methadone method therapy and 75 patients who treated by BMTbuprenorphine method therapy) and 150 patients that who didn’t have relapse substance and both of group (relapse and didn’t relapse) similar to each other and completed questionnaire of belief of metacognition. Data of this research from analyze variance, correlation of Pearson and regression in way of logistic with use SPSS software analyze and resolution. Result of thisbelief of metacognition 24% from possibility of relapse substance. (significance level 0.046). So attention to disorganized emotion regulation and disarranged belief of metacognitive in patient who have substance. seems to treatment based onbelief metacognitive prevented from relapse patients during treatment period.
      Keywords: belief of metacognition, relapse substances