فهرست مطالب

فصلنامه علوم روانشناختی
پیاپی 66 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/22
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن امیری، رضا پورحسین، سارا نجفی، لیلا معراجی*، مینا معصومی صفحه 165
    ناتوانی های جسمانی در دوران کودکی، تاثیرات منفی روانشناختی بسیار زیادی را بر والدین این کودکان بر جای گذارده و فرایند سازگاری آنها را با محدودیت مواجه می سازد، از اینرو یکی از روش هایی که می تواند بر میزان مشکلات روانشناختی چنین والدینی تاثیر داشته باشد، آموزش مادران با استفاده از تکنیک شناختی و روش های رفتاری در قالب روش مدیریت تنیدگی می باشد. از اینرو مساله پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش روش های مدیریت تنیدگی به مادران کودکان با مشکلات جسمی حرکتی بر بهزیستی روانشناختی این مادران، بوده است. روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با گروه آزمایش و کنترل بود. از اینرو تعداد 24 نفر از مادرانی که فرزندانشان دارای ناتوانی های جسمی بودند به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و در دو گروه آزمایش و گواه جای گماری شدند. ابزار پژوهش شامل بهزیستی روانشناختی ریف (1980) بود. آموزش مادران در قالب 8 جلسه نود دقیقه ای اجرا شد. در پایان دوگروه پرسشنامه های مذکور را به عنوان پس آزمون تکمیل کردند. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج بیانگر تاثیر کاربندی آزمایشی بر بهبود بهزیستی روانشناختی (05/0P<) مادران کودکان گروه آزمایشی نسبت به گروه گواه بود. یافته ها نشان می دهند که آموزش روش های مدیریت تنیدگی بر بهبود شاخص بهزیستی روانشناختی مادران کودکان با ناتوانی های جسمانی تاثیرگذار بوده و از مشکلات روانشناختی آنها می کاهد.
    کلیدواژگان: ناتوانی های جسمانی، مدیریت تنیدگی، بهزیستی روانشناختی
  • محمدعلی بشارت *، الهه حافظی، فرزانه رنجبر شیرازی، توحید رنجبری صفحه 176
    ناگویی هیجانی و مکانیسم های دفاعی از جمله متغیرهای روانشناختی بسیار مهمی هستند که به شناسایی ناهنجاری های عاطفی، شناختی و رفتاری در شکل گیری و تداوم اختلال های روانشناختی کمک می کنند. افراد مبتلا به اختلال های هیجانی احساسات منفی خود را به صورت غیرقابل کنترل و با شدت زیاد تجربه می کنند و اغلب فاقد مهارت های لازم برای مدیریت و تنظیم تجارب عاطفی شدید خود هستند. بنابراین، هدف پژوهش حاضر مقایسه ناگویی هیجانی و مکانیسم های دفاعی در افراد مبتلا به افسردگی اساسی، اضطراب فراگیر، وسواس فکری- عملی و افراد عادی بود. تعداد 160 شرکت کننده (40 بیمار افسرده، 40 بیمار اضطرابی، 40 بیمار وسواسی و 40 فرد عادی) در این پژوهش شرکت کردند. شرکت کنندگان مقیاس ناگویی هیجانی تورنتو (FTAS-20) و پرسشنامه سبک‏های دفاعی (DSQ) را تکمیل کردند. در گروه بهنجار به منظور بررسی فقدان هرگونه بیماری روانی جدی، مقیاس افسردگی اضطراب استرس ((DASS-21 و مصاحبه بالینی ساختاریافته (SCID-I) اجرا شد. نتایج نشان داد که بین گروه های بالینی و افراد عادی در ناگویی هیجانی و مکانیسم های دفاعی تفاوت معنادار وجود دارد (001/0p<). بین گروه های بالینی نیز تفاوت ها در تعدادی از متغیرها معنادار بود (001/0p<). از نتایج پژوهش حاضر می توان به منظور تشخیص و تمایز بین این سه اختلال شایع که همبودی بالایی دارند استفاده کرد. از نتایج این پژوهش می توان در تدوین برنامه های پیشگیرانه و درمانی مناسب برای مشکلات هیجانی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: ناگویی هیجانی، مکانیسم دفاعی، افسردگی اساسی، اضطراب فراگیر، وسواس فکری، عملی
  • فاطمه نوربالا *، نیما قربانی، مسعود غلامعلی لواسانی صفحه 200
    مولفه های موثر بر سلامت جسمانی و روانی، روز به روز اهمیت بیشتری در تحقیقات روانشناسی پیدا می کنند. خودشناسی و سبک های دفاعی از جمله متغیرهای روانشناختی موثر در این حیطه هستند. هدف تحقیق حاضر بررسی نقش میانجیگر خودشناسی در رابطه سبک های دفاعی با علایم جسمانی سازی می باشد. نمونه این پژوهش شامل 253 دانشجو (149 زن و 104 مرد) بوده است و ابزارهای مورد استفاده پرسشنامه سبک های دفاعی (اندروز و همکاران، (1993)، پرسشنامه خودشناسی انسجامی (قربانی و همکاران، 2008) و چک لیست علایم جسمانی سازی (ریف و هیلر، 1998) بودند. داده ها با روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیره، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها نشان دادند بین سبک های دفاعی رشدنایافته و روان آزرده با علایم جسمانی سازی همبستگی مثبت و بین سبک دفاعی رشدیافته و خودشناسی انسجامی با جسمانی سازی همبستگی منفی معنادار وجود دارد (01/0>P). هم چنین خودشناسی انسجامی نقش میانجیگر در رابطه بین سبک های دفاعی رشدنایافته و روان آزرده با علایم جسمانی سازی دارد (01/0>P). یافته های این مطالعه مبنی بر شناسایی تاثیر خودشناسی و سبک های دفاعی موثر در جسمانی سازی و سلامت افراد، می توانند در پیشگیری از ایجاد و عود اختلالات روان تنی و افزایش سلامت جسمانی و روانی موثر واقع شوند.
    کلیدواژگان: سبک های دفاعی، خودشناسی، جسمانی سازی
  • محمود شیخ *، ایوب هاشمی، شیما داوده صفحه 213
    اختلال هماهنگی تحولی سبب ایجاد اختلال در هماهنگی حرکتی کودکان و هماهنگی حرکتی ضعیف نیز سبب بروز مشکلات روانشناختی در این کودکان می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر تمرینات منتخب مقاومتی بر کارکردهای حسی- حرکتی پسران 12-8 ساله دارای اختلال هماهنگی تحولی شهر تهران بود. پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود. به این منظور 30 کودک دارای اختلال هماهنگی تحولی با میانگین سنی 02/1 98±/10 سال، با استفاده از پرسشنامه اختلال هماهنگی تحولی ویلسون (2001) و آزمون هوش ریون، به صورت دردسترس و هدفمند انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه 15 نفره آزمایش و گواه قرار گرفتند. جهت ارزیابی متغیرهای وابسته از پرسشنامه عصب روانشناختی کانرز (2004) استفاده شد. گروه آزمایش برنامه منتخب را برای هشت هفته (سه جلسه 45 دقیقه ای در هفته) دریافت کردند، در حالی گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. تحلیل آماری با استفاده از تحلیل کوواریانس چندمتغیره در سطح معناداری 05/0P= انجام گرفت. یافته ها تاثیرمعنادار تمرینات منتخب مقاومتی را برگروه آزمایش در تمامی متغیرها نشان داد (05/0≥P). بدین معنا که تمرینات مقاومتی بر بهبود کارکردهای حسی- حرکتی کودکان دارای اختلال هماهنگی تحولی، به طرز مثبتی موثر است.
    کلیدواژگان: اختلال هماهنگی تحولی، تمرینات مقاومتی، عصب روانشناختی، کارکرد اجرایی، کارکرد حسی، حرکتی
  • آرمیندخت احمدی *، سیدسعید پورنقاش تهرانی، سیدمهدی صابری، علی اکبر ارجمندنیا صفحه 228
    بزهکاری و بزه دیدگی پدیده های پیچیده اجتماعی هستند که در محیط های اجتماعی مختلف به شکل های متفاوتی دیده می شود. این پدیدها به مثابه یک عمل انسانی معلول عللی همچون ویژگی های شخصیتی، وضعیت خانوادگی، سلامت روان و ظرفیت هوشی هستند. پژوهش حاضر با هدف، مقایسه ویژگی های شخصیتی، وضعیت خانوادگی، سلامت روان و ظرفیت هوشی نوجوانان بزهکار و آسیب دیده اجتماعی در استان تهران انجام گرفت روش پژوهش علی- مقایسه ای بود. جامعه آماری این تحقیق شامل بزهکاران کانون اصلاح تربیت و بزه دیدگانی بود که از سوی مقامات قضایی به منظور بررسی وضعیت روانشناختی به بخش روانپزشکی پزشکی قانونی شهر تهران ارجاع داده شده بودند. از بین بزهکاران کانون اصلاح تربیت تعداد 175 نفر به صورت تصادفی به عنوان نمونه بزهکار و از بین بزه دیدگان مراجعه کننده به بخش روانپزشکی پزشکی قانونی شهر تهران تعداد 85 به روش نمونه گیری هدفمند به عنوان نمونه بزه دیده انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه ویژگی شخصیتی سرشت و منش کلونینجر، پرسشنامه سنجش خانواده (FAD) مک ماستر، پرسشنامه سلامت روان گلدبرگ و هوش آزمای تهران - استنفورد- بینه استفاده شده است. نتایج داده ها نشان داد با توجه به مقدار 01/0>P (000/0)، بین دو گروه در ابعاد سرشت (پشتکار، نوجویی، آسیب پذیری و پاداش- وابستگی)، ابعاد منش (خود راهبری، همکاری و خود فراروی)، ابعاد سلامت روان (علائم جسمانی، علائم اضطرابی، کارکرد اجتماعی و علائم افسردگی)، ابعاد ویژگی های خانوادگی (حل مشکل، آمیزش عاطفی، همراهی عاطفی نقش ها و کنترل رفتار) تفاوت معناداری وجود دارد؛ اما توجه به مقدار 05/0 کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، وضعیت خانوادگی، سلامت روان، ظرفیت هوشی، بزهکار، آسیب دیده اجتماعی
  • وحید منظری توکلی *، پروین کدیور، حمیدرضا حسن آبادی، مهدی عرب زاده صفحه 246
    اخیرا آموزش ها و مداخله های هیجانی برای بهبود سازگاری تحصیلی دانش آموزان به خصوص دانش آموزان ناسازگار طراحی شده است. بر این اساس پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش راهبردهای پردازش هیجان مدار بر سازگاری تحصیلی دانش آموزان ناسازگار دوره متوسطه شهر کرمان انجام شد. طرح پژوهش از نوع شبه آزمایشی با طرح شبه پیش آزمون، پس آزمون با گروه آزمایش گروه گواه است. جامعه آماری این پژوهش دانش آموزان پسر ناسازگار در مدارس دوره متوسطه دوره دوم ناحیه 2 شهر کرمان هستند که به مرکز مشاوره اداره آموزش و پرورش ارجاع داده شده بودند. نمونه مورد بررسی عبارت بود از 30 دانش آموز دوره متوسطه (هر گروه 15 نفر) که با اجرای آزمون سازگاری (AISS) ناسازگار تشخیص داده شدند با گمارش تصادفی به دو گروه آزمایش و گروه کنترل تقسیم شدند. به گروه آزمایش 8 جلسه 90 دقیقه ای راهبردهای پردازش هیجان مدار آموزش داده شد و گروه کنترل در این مدت آموزشی دریافت نکردند. داده ها با استفاده از میانگین، انحراف استاندارد و تحلیل کواریانس تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد آموزش راهبردهای پردازش هیجان مدار بر سازگاری تحصیلی دانش آموزان ناسازگار دوره متوسطه در سطح 01/0P< تاثیر معناداری دارد.
    کلیدواژگان: راهبردهای پردازش هیجان مدار، سازگاری تحصیلی، دانش آموزان ناسازگار
  • فائزه انتظاری شبستر *، علی خادمی صفحه 258
    روانشناسی مثبت، عبارت است از مطالعه علمی عملکرد بهینه انسان. تمرکز روانشناسی مثبت بر این است که زندگی انسان چگونه شکوفا می شود و به پتانسیل هایش می رسد. رواندرستی و توانمندی های خلق و خو از مفاهیم اصلی رویکرد علمی روانشناسی مثبت گرا هستند. مساله اصلی پژوهش حاضر بررسی رواندرستی و توانمندی های خلق و خو در دانشجویان بود. هدف این پژوهش مقایسه رواندرستی و توانمندی های خلق وخو در دانشجویان بر اساس رشته تحصیلی آنان بود. بدین منظور، تعداد 351 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر از دانشکده های مختلف و رشته های مختلف تحصیلی با روش خوشه ایطبقه ای انتخاب شدند. برای سنجش متغیرها از پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف ( :RSPWB-SFریف، 1989) و پرسشنامه ارزش های فعال در عمل (VIA-IS: پترسون و سلیگمن، 2001) استفاده شد. روش تحقیق مطالعه حاضر علی- مقایسه ای است و برای تحلیل اطلاعات از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره استفاده شد.پس از برقراری مفروضه های آزمون، نتایج تحقیق نشان داد که مولفه های رواندرستی و توانمندی های خلق و خو در دانشجویان براساس رشته تحصیلی آنان به طور معناداری متفاوت است (001/0 (P=. با توجه به نتایج به دست آمده به نظر می رسد ماهیت رشته تحصیلی در رواندرستی و توانمندی های خلق و خو دانشجویان نقش داشته باشد، و همان گونه که صفات مثبت شخصیتی در انتخاب رشته تحصیلی نقش دارند، تحت تاثیر رشته تحصیلی نیز قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: روانشناسی مثبت، رواندرستی، توانمندی های خلق و خو، رشته تحصیلی
  • یاسمن قربانی، فرح لطفی کاشانی، محمد اسماعیل اکبری، شهرام وزیری * صفحه 259
    سرطان پستان شایعترین نوع سرطان در بین زنان سراسر جهان است. مطالعات پیشین هر کدام از متغیر های رابطه والد- فرزندی و خودکارآمدپنداری را اغلب به تنهایی بررسی کرده اند. مساله اصلی پژوهش حاضر به بررسی جامع تفاوت بازخوردهای رابطه والد- فرزندی و خودکارآمدپنداری در بین زنان مبتلا به سرطان پستان و زنان سالم مربوط می شود. هدف پژوهش حاضر مقایسه بازخورد رابطه والد- فرزندی و خودکارآمد پنداری در بین زنان سالم و مبتلا به سرطان پستان بود. در یک پژوهش توصیفی و علی- مقایسه ای، نمونه (26 زن مبتلا به سرطان پستان و 26 زن سالم) به صورت در دسترس از جامعه آماری شامل تمام بیماران مراجعه کننده به بیمارستان شهدای تجریش انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مقیاس جملات ناتمام ساکس (ساکس و لوی، 1950) جمع آوری گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش کمی و کیفی استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد در هر دو بازخورد میان دو گروه تفاوت معنادار (001/0 (P= وجود دارد. یافته ها اهمیت توجه بیشتر به این متغیر ها را در فرایند درمان بیماران مبتلا به سرطان پستان برجسته می سازد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، ربطه والدگری، خودکار آمد پنداری
  • سحر زارعی، حسن غرایاق زندی، نوری نظری طبا *، محمود محبی صفحه 271
    نهایی خواهی ویژگی چندبعدی موثر بر موفقیت ورزشی است، باوجود این که این عامل با تجربه هیجانات مختلف همبسته است اما ارتباط آن با راهبردهای تنظیم هیجان در ورزشکاران بررسی نشده است، ازاین رو مسئله پژوهش حاضر بررسی رابطه بین ابعاد نهایی خواهی و راهبردهای تنظیم هیجان در تکواندوکاران نخبه بود. طرح این پژوهش توصیفی- همبستگی و جامعه آماری آن تکواندوکاران ایرانی شرکت کننده در مسابقات لیگ برتر بودند نمونه پژوهش 132 تکواندوکار بودند که با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و مقیاس های نهایی خواهی (استوبر و همکاران، 2007) و تنظیم هیجان (گروس و جونز، 2003) را تکمیل نمودند. داده ها از طریق آزمون های آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به روش همزمان تحلیل شد. تحلیل داده ها نشان داد که بین نهایی خواهی مثبت و راهبرد بازارزیابی همبستگی مثبتی وجود دارد درحالی که بین نهایی خواهی منفی و راهبرد بازداری همبستگی منفی وجود دارد، این روابط در مورد نهایی خواهی منفی معکوس بود، نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که ابعاد نهایی خواهی مثبت و منفی به ترتیب 33 و 41 درصد از واریانس راهبردهای بازارزیابی و بازداری را پیش بینی می کنند (05/0>p). براساس یافته های حاضر می توان نتیجه گرفت که ابعاد نهایی خواهی نقش مهمی در انتخاب راهبردهای تنظیم هیجان ایفا می کنند و نوع راهبردهای مورد استفاده افراد متناسب با این ابعاد می باشد.
    کلیدواژگان: باز ارزیابی، بازداری، تکواندو کاران نخبه، نهایی خواهی، تنظیم هیجان
  • |
    • M. Amiri, R. Pourhosein, S. Najafi, L. Meraji *, M. Massomi Page 165
      Physical disabilities in childhood have a lot of negative psychological effects on the parents and their adaptation process with their disabling children is limited, hence one of the ways that can address the psychological problems of such parents It is important to teach mothers using cognitive techniques and behavioral techniques in the form of stress management. Therefore, the present study was aimed to investigate the effect of teaching stress management methods on mothers of children with physical motor disorders on mothers psychological well-being The research method was quasi-experimental with pre-and-post design with control group. Therefore, 24 mothers whose children were physical disabilities were chosen through at-hand sampling and were matched into experimental and control groups. The research instruments were ryff psychological well-being. Training mothers was accomplished in eight 90-minutes sessions. In the end, the two groups completed the questionnaires as post-test. The data was analyzed using ANCOVA. The results indicated the effect of stress management training methods on increase mothers psychological well-being (P
      Keywords: Physical disabilities, Stress management, Psychological well, being
    • M.A. Besharat *, E. Hafezi, F. Ranjbar Shirazi, T. Ranjbari Page 176
      Individuals with emotional problems experience uncontrollable and intensive negative affect. They do not have the ability to manage and regulate their acute emotional experiences. The main aim of the present study was to compare alexithymia and defense mechanisms among patients with Major Depression Disorder (MDD), Generalized Anxiety Disorder (GAD), Obsessive-Compulsive Disorder (OCD) and normal individuals. A total of 160 participants (40 patients with MDD, 40 patients with GAD, 40 patients with OCD, and 40 normal individuals) participated in this study. Following a psychiatric diagnosis of the disorders, participants were asked to complete the Farsi version of the Toronto Alexithymia scale-20 (FTAS-20) and Defense Styles Questionnaire (DSQ-40). The normal group also completed the Depression Anxiety Stress Scale (DASS-21) and were selected based on Structured Clinical Interview (SCID-I). The results demonstrated that there are significant differences between clinical and normal groups in terms of alexithymia and defense mechanisms (p
      Keywords: alexithymia, defense mechanism, major depressive disorder, general anxiety disorder, obsessive compulsive disorder
    • F. Noorbala *, N. Ghorbani, M. Gholamali Lavasani Page 200
      The importance of studying the influential components on physical and mental health has been recently increased. Self-knowledge and defense mechanisms are among the psychological parameters which can be effective on physical and mental health. The aim of this study was to evaluate the mediatory role of self-knowledge in the relationship between defense styles and somatization. For this purpose, 253 student participants (149 females and 14 males) were included in this study and were asked for Defense Style Questionnaire, Symptoms of Somatization, and General Health Questionnaire. Data was analysis via Pierson correlation and multivariate regression. The results showed that immature and neurotic defense styles have a positive relationship with somatization (P
      Keywords: Defense styles, Self, Knowledge, Somatization
    • M. Sheikh *A., Hashemi, Sh, Davoodeh Page 213
      developmental coordination disorder can interfere with motor coordination in children and Poor motor coordination also causes psychological problems in these children. The aim of this study is to investigate the possible effects of selected resistance training on sensory-motor in 8 to 12 year-old children with developmental coordination disorder in Tehran. The research design was a pre-post test with control group. For this purpose, 30 children 8 to 12 years old (10.98 ± 1.02) with a developmental coordination disorder were selected Available form using the developmental coordination disorder Questionnaire and Raven intelligence test and they were randomly divided into control and experimental groups of 15 subjects. The Connors neuropsychological Questionnaire was used to evaluate the dependent variables. The experimental group then received the resistance training program for eight weeks (three sessions per week, 45 minutes each session). The control group did not receive any intervention. Statistical analysis was performed using Multivariate analysis of covariance test at a significance level of 0.05. The findings showed the effect of selective resistance exercises for the experimental group in all variables (P≤0.05). According to the findings of this study, the effect of resistance training on improving motor sensory function in children with developmental coordination disorder, it is recommended that schools and rehabilitation centers take advantage of these exercises.
      Keywords: Developmental coordination disorder, resistance training, Neuropsychological, Executive function, Sensori, motor function
    • A. Ahmadi *, S.S. Poornaghash Tehrani, S. Mehdi Saberi, A.A. Arjmandnia Page 228
      Delinquency and victimization are two complicated social issues which could be seen in different social environment in different forms. These phenomena are due to personality traits, familial state, mental health and intellectual capacity. This study was done to compare personality traits, familial state, mental health and intellectual capacity between delinquent adolescents and victimized adolescents in Tehran province. The method was causal comparative. Statistical society included delinquent adolescents who were stayed in" Correction and rehabilitation center of Tehran" and victimized one who were referred to legal medicine office of Tehran by the courts for psychological assessment. Of delinquents, 175 were randomly selected as the study group and 85 people who were victimized and referred to psychiatry department of legal medicine as the victimized group. We applied cloninger questionnaire of temperament and character personality traits, Mac master family assessment device (FAD), Goldberg mental health and Tehran-Stanford-Binet intelligence Scale. Results showed that There are meaningful differences between two groups in the dimensions of temperament (persistence, novelty seeking, harm avoidance and reward-dependence), character (self-directedness, cooperativeness and self -transcendence), mental health (anxiety, depression and social functioning) and family specificities (problem solving, affective involvement, affective accompaniment and behavioral control) (P0.05).
      Keywords: personality traits, familial state, mental health, intellectual capacity, delinquent, victimized adolescents
    • V. Manzari Tavakoli *, P. Kadivar, H. Hasanabadi, M. Arabzadeh Page 246
      Recently, emotional trainings and interventions have been designed to improve academic adjustment among students, especially students who are maladaptive. The purpose of this study was to investigate the effect of training on emotional processing strategies on academic adjustment of maladaptive students in Kerman. The research is a quasi-experimental design with a pseudo-pre-test design, a post-test with a control group of the control group. The statistical population of this study is maladaptive male students in secondary schools in the second district of district 2 of Kerman, which were referred to the counseling center. The study sample consisted of 30 secondary school students (each group of 15) who were selected randomly following the implementation of the AISS students who were found to be incompatible. They were randomly assigned into experimental and control groups. The experimental group received 8 sessions of 90 minutes of emotional processing strategies and the control group did not receive any training during this training period. Data were analyzed using statistical methods such as mean, standard deviation and covariance analysis. The results showed that education of emotional processing strategies has a significant effect on educational adjustment of maladaptive students at the level of P>0.01.
      Keywords: Emotional Processing Strategies, Educational Adjustment, Maladaptive Students
    • F. Entezari *, A. Khademi Page 258
      Positive psychology is the scientific study of optimal human functioning. The focus of positive psychology is on how human life flourishes and reaches its potentials. Psychological well-being and strengths of character are the core concepts of the scientific approach of positive psychology. The main problem of the present study was a lack of comprehensive investigation of Psychological well-being and strengths of character based on academic field. The aim of this study is to compares the psychological well-being and strengths of character in students according to their academic fields. For this purpose, 351 students of Islamic Azad University, Shabestar branch were selected from different faculties and different majors using the stratified clustering method. In order to measure the variables, psychological well-being questionnaire of Ryff (RSPWB-SF: Ryff, 1989) and values in action inventory of strengths (VIA- IS: Peterson & Seligman, 2004) questionnaire were used. The methodology of this study is causal-comparative and for data analysis, multivariate analysis of variance was used. After the test assumptions, results indicated that the elements of psychological well-being and character strengths are significantly different in the students based on their majors (P=0.001). Regarding the obtained results, it seems that the nature of the major affects psychological well-being as well as character strengths of the students. Moreover, as positive attributes of the character affect selecting educational majors, they are influenced by the majors as well.
      Keywords: Positive Psychology, Psychological well, being, Character strengths, academic field
    • Y. Ghorbani, F. Lotfi Kashani Akbari, S. Vaziri * Page 259
      Breast cancer is the most common type of cancer in women throughout the world. In previous studies, parent- child communication and self- efficacy variables have been studied separately. The main problem of the present study is a comprehensive investigation of the differences between parent- child communication and self- efficacy attitudes in women suffering from breast cancer and healthy women. The current study aimed to compare parent- child communication and self- efficacy in women suffering from breast cancer and healthy women. In a descriptive and causal- comparative research, the sample (26 breast cancer women and 26 healthy people) was selected conveniently from the statistical population which consisted of all the patients referring to Shohadaye Tajrish hospital. The data were collected using Sacks Sentence Completion Test (Sack and Levy, 1950). To analysis the data, qualitative and quantitative method were used. The results indicated that there was a significant difference (P=0/001) between the two groups in terms of the two variables of the study. The findings highlight the importance of paying more attention to these variables in treatment process of the patients with breast cancer.
      Keywords: breast cancer, parent, child communication, self, efficacy
    • S. Zarei, H. Gharayagh Zandi, N. Nazaritaba *, M. Mohebi Page 271
      Perfectionism is a multi-dimensional trait which is effective on sports success. Although this factor is correlated with experiencing different emotions, its correlation with emotion regulation strategies is not considered. Therefore, the purpose of the present study was to investigate the the relationship between dimension of perfectionism and emotion regulation strategies in elite Taekwondo athletes. Present study research method was descriptive-correlational, Statistic population was included all of from Iranian Taekwondo athletes participating in super League competition. Samples were and 132 female and male selected based on random sampling, and completed the Scals of of perfectionism and emotion regulation. The data was analyzed by Pearson correlation and multiple regression (inward method) tests. The results revealed that positive perfectionism was positively associated with reappraisal strategies, and negatively correlated with negative suppression strategies. Negative perfectionism had the negative correlation with these strategies. Regression analysis showed that positive and negative perfectionism dimensions predict 33 and 41 percent of reappraisal and Suppression strategies variance respectively. According to the findings, we can conclude that dimensions of perfectionism have an important role in selecting emotion regulation strategies and the kind of strategies which every person uses is correlated with these dimensions.
      Keywords: Reappraisal, Suppression, Elite taekwondo, Perfectionism, Emotional Regulation