فهرست مطالب

پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز - سال سی و نهم شماره 3 (پیاپی 129، امرداد و شهریور 1396)

مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سال سی و نهم شماره 3 (پیاپی 129، امرداد و شهریور 1396)

  • 84 صفحه، بهای روی جلد: 30,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1396/05/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • یونس انزابی آرش خاکی صفحه 7
    زمینه
    مایکوباکتریوم اویوم پاراتوبرکلوزیس باعث التهاب مزمن روده در گاوهای شیری و در نهایت منجر به بیماری یون می شود. در مطالعات مختلف، وجود باکتری مذکور در شیر تشخیص داده شده و از آن جدا شده است. با توجه به اینکه در طی فرایند دوشش، شیر می تواند با مدفوع دامها آلوده شود، بنابراین میزان آلودگی شیر به شیوه های بهداشتی استفاده شده قبل و هنگام دوشش و نیز مراحل آماده سازی و عرضه به بازار مصرف بستگی دارد. لذا هدف از این مطالعه، تعیین حضور باکتری فوق برای اولین بار در شیرهای پاستوریزه عرضه شده در استان اردبیل با استفاده از روش PCR بود.
    روش کار
    در مجموع 330 نمونه شیر پاستوریزه تجاری از مراکز تولیدی مختلف استان اردبیل خریداری شده و 50 میلی لیتر از هر نمونه جهت استخراج DNA مایکوباکتریوم اویوم پاراتوبرکلوزیس سانتریفیوژ شده و استفاده گردید. DNA استخراج شده برای بررسی حضور باکتری مذکور در نمونه ها بر اساس جستجوی توالی اختصاصیIS900 در ژنوم این باکتری به کمک دو نوع پروتکل PCR مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    وجود DNA مایکوباکتریوم اویوم پاراتوبرکلوزیس در33 مورد (10% نمونه ها) با استفاده از آغازگرهای F90 وF91 ، در22 مورد (66/6% نمونه ها) با استفاده از آغازگرهای FP25 و RP26 و در 11 مورد (33/3% نمونه ها) هم با هر دو جفت آغازگر تشخیص داده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصله از این مطالعه نشان داد که شیوع نسبتا بالایی از آلودگی به باکتری مذکور در شیر پاستوریزه وجود دارد. با توجه به اینکه باکتری مذکور به عنوان علت احتمالی در توسعه بیماری کرون انسان (نوعی بیماری التهابی روده) نیز مطرح می باشد، به نظر می رسد که این یافته یک نگرانی جدی در مورد سلامت عمومی است.
    کلیدواژگان: PCR، مایکوباکتریوم اویوم پاراتوبرکلوزیس، شیر، توالی ژنی
  • راضیه بایراملو، مهدی محمدزاده، فرین بابایی صفحه 15
    زمینه

    استرس با تغییر در میزان نوروترنسمیترهای مرکزی بویژه سروتونین، سبب تغییرات رفتاری می گردد. از آنجاییکه ایمی پرامین از جمله داروهای موثر بر سیستم سروتونرژیک مغز می باشد، این مطالعه با هدف ارزیابی نقش سیستم سروتونرژیک در بروز پاسخ رفتاری استرس و افسردگی انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه در آزمایشگاه حیوانی روی 30 سر موش صحرایی نر در فاصله زمانی حدود 12 ماه انجام گرفت. حیوانات بطور تصادفی به 5 گروه: کنترل، تحت استرس بی حرکتی، تحت تیمار با ایمی پرامین (mg/kg30)، تحت تیمار با سیپروهپتادین(mg/kg4) و تحت تیمار با ایمی پرامین+ سیپروهپتادین تقسیم شدند. برای اعمال استرس بی حرکتی از محدودکننده استفاده شد. در پایان دوره تیمار، از آزمون معلق ماندن دم برای ارزیابی رفتار شبه افسردگی استفاده شد و میزان پراکسیداسیون لیپیدی و فعالیت آنزیم کاتالاز در گروه های تحت تیمار بررسی شد.

    یافته ها

    استرس بی حرکتی سبب افزایش معنی دار زمان بی حرکتی و پراکسیداسیون لیپیدی و کاهش معنی دار فعالیت آنزیم کاتالاز در مقایسه با گروه کنترل شد. تجویز ایمی پرامین یا سیپروهپتادین به تنهایی در مقایسه با تجویز همزمان این داروها در کاهش زمان بی حرکتی موثرتر بود. هم چنین تجویز ایمی پرامین یا سیپروهپتادین میزان پراکسیداسیون لیپیدی را به طور غیرمعنی دار کاهش داد. درحالیکه تجویز ایمی پرامین در مقایسه با سیپروهپتادین سبب افزایش معنی دار سطح فعالیت آنزیم کاتالاز شد. با این حال تجویز هر کدام از داروهای ایمی پرامین یا سیپروهپتادین به تنهایی تاثیر بیشتری بر کاهش شاخص های استرس اکسیداتیو داشتند.

    نتیجه گیری

    استرس بی حرکتی با القای آسیب کسیداتیو سبب بروز رفتار شبه افسردگی گردید اما تجویز ایمی پرامین یا سیپروهپتادین رفتار شبه افسردگی ناشی از استرس را بهبود بخشید. با توجه به این که این داروها از جمله داروهای موثر بر سیستم سروتونرژیک می باشند تصور می شود، از طریق گیرنده های سروتونرژیک این اثرات خود را اعمال کرده باشند.

    کلیدواژگان: سیستم سروتونرژیک، ایمی پرامین، سیپروهپتادین، استرس اکسیداتیو، استرس بی حرکتی
  • علی پورمحمد، آلکا حسنی، محمد آقازاده، محمد آهنگرزاده رضایی، اکبر حسنی، محمدرضا نهایی، فروغ شمس، اکبر محمدزاده صفحه 25
    زمینه

    ظهور مقاومت های آنتی بیوتیکی به آنتی بیوتیک های خانواده بتالاکتام در میان باسیل های گرم منفی، کاربرد این آنتی بیوتیک ها را محدود ساخته است. این مطالعه به منظور تعیین میزان فراوانی بتالاکتامازهای وسیع الطیف (ESBLs)و وجود خانواده ژنی CTX-M3 (شامل زیر خانواده های CTX-M22و15و3) در باکتری های اشریشیا کلی و کلبسیلا پنومونیه ایزوله شده از نمونه های بالینی مختلف انجام شد.

    روش کار

    71 ایزوله اشرشیا کلی و 63 کلبسیلاپنومونیه از نمونه های بالینی مختلف که به بخش میکروب شناسی بیمارستان سینای ، تبریز، ایران فرستاده شده بود انجام گرفت. باکتری ها با روش های فنوتیپی مرسوم تعیین هویت شدند. تست حساسیت آنتی بیوتیکی با روش دیسک دیفیوژن بر روی محیط مولر هینتون آگار تعیین شد. اشرشیاکلی و کلبسیلا پنومونیه های تولید کننده ی ESBLs ابتدا به روش دیسک ترکیبی و سپس حضور خانواده ژنیCTX-M3 با استفاده از روش PCR مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    در این مطالعه از میان اشرشیا کلی41 (74/57%) ایزوله و در کلبسیلاهای مورد مطالعه 45 (42/71%) ایزوله تولید کننده ی ESBLs بودند. از بین اشرشیاهای ESBLs مثبت 30 (17/73%) ایزوله و از بین کلبسیلاهای ESBLs مثبت 26 (57.77%) ایزوله، دارای ژن CTX-M3 بودند. در بین آنتی بیوتیک هایی که جهت شناسایی ESBLs بودن استفاده شد، بیشترین مقاومت در اشرشیا کلی به سسفپوداکسیم (92%) و در کلبسیلا به سفپودوکسیم (90%) و آزترئونام (90%) مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    این مطالعه شیوع بالا از سویه های اشرشیا کلی و کلبسیلا نمونیه مولد ESBLs را در بیمارستان ما نشان داد. این مشکل اهمیت طراحی نظارت بیشتر کنترل شده بر مقاومت های آنتی بیوتیکی و لزوم انجام مطالعات اپیدمیولوژیک گسترده برای شناسایی باسیل های گرم منفی مولد ESBLs را روشن می سازد.

    کلیدواژگان: اشرشیا کلی، کلبسیلا نمونیه، بتالاکتامازهای وسیع الطیف، CTX، M3
  • کیانوش خسروی دارانی، سارا سهراب وندی، آلاله ذوقی صفحه 32
    زمینه

    یکی از مفاهیم نانوزیست فناوری کاربرد سیستم های زیستی برای تولید نانوذرات می باشد. نانوذرات طلا به خصوص در زمینه های پزشکی بسیار کاربرد سودمندی دارند. قارچ ها به دلیل توانایی زیاد در تولید انبوه آنزیم ها، گزینه مناسبی برای ساخت نانوذرات طلا هستند. هدف از این تحقیق تولید زیستی نانوذرات طلا با استفاده از قارچپنی سیلیوم کرایزوژنوم و بررسی خاصیت ضدباکتریایی آن بر چهار باکتری رایج بیماریزامی باشد.

    روش کار

    گونه های قارچ پنی سیلیوم کرایزوژنوم از پساب کارخانه فولاد مبارکه اصفهان جدا شدند. توده زیستی قارچ به همراه محلول HAuCl4 در حالت چرخان به مدت 72 ساعت گرمخانه گذاری شد و نانوذرات طلا تولید شدند. تولید نانوذرات با استفاده از اسپکتروفتومتری UV-vis و پراش اشعه ایکس (XRD) بررسی گردید. همچنین اثر ضدمیکروبی نانوذرات بر چهارگونه باکتری بیماری زا شامل استافیلوکوکوس آرئوس، سودوموناس ائروژینوزا، اشرشیا کلی و باسیلوس سابتیلیس بررسی شد. حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی نانوذرات با استفاده از روش رقت سازی با لوله (Macrodilution) تعیین شد.

    یافته ها

    تولید نانوذرات طلا با ایجاد یک پیک مشخص در طول موج 532 نانومتر توسط اسپکتروفتومتری UV-vis اثبات شد. آنالیز XRD نانوذرات طلای به دست آمده نشان داد که این نانوذرات بصورت نانوکریستال های طلا می باشند. همچنین، مشخص گردید که قارچ پنی سیلیوم کرایزوژنوم نانوذرات طلا را بصورت داخل سلولی و با اشکال کروی و مثلثی تولید می کند.

    نتیجه گیری

    قارچ پنی سیلیوم کرایزوژنوم قادر به تولید نانوذرات طلا بصورت داخل سلولی با اندازه 50 تا 200 نانومتر می باشد.

    کلیدواژگان: نانوذرات طلا، قارچ پنی سیلیوم کرایزوژنوم، تولید زیستی
  • علیرضا دهناد، راهب آباشوف، جواد حامدی، محمدرضا نهایی، هایده مبین، علی زنده دل صفحه 39
    زمینه

    باکتری Streptomyces levis از خانواده اکتینومیست ها می باشد. تاکنون ترکیبات شیمیایی جدا شده از این باکتری ها به عنوان آنتی بیوتیک، ضد تومور، ضد قارچ، ضد ویروس و ضد سرطان مورد استفاده قرار گرفته اند. هدف از این مطالعه، آنالیز متابولیت های حاصل از استرپتومایسس های جدا شده از منطقه شمال غرب کشور، بررسی اثرات ضد میکروبی و بررسی خاصیت ترمیم کنندگی زخم توسط آنها بود.

    روش کار

    در بهار1388از خاک مناطق شمال غرب کشور نمونه برداری و باکتری مورد نظر خالص سازی و تعیین هویت شد، متابولیت های آن توسط 7 حلال (دی اتیل اتر، دی کلرومتان، هگزان، اتیل استات، کلروفرم، متانول و آب) استخراج شد. خواص ضد میکروبی متابولیت ها با روش دیسک دیفیوژن آگار روی میکروارگانیسم های گرم مثبت و منفی مورد بررسی قرار گرفت. متابولیت حاوی خواص ضد باکتریایی با روش کروماتوگرافی گازی مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    تنها متابولیت اتری روی تمام سوش های میکروبی گرم مثبت و منفی اثر داشت و 15 ترکیب در متابولیت فعال این باکتری ها شناسایی شد که عمده مواد آنها عبارت بودند از: Docosanoic acid methyl ester (% 578/11)، -12-octadecadienoic acid (%961/2)، -Tetracosenois acid methyl ester (% 389/8)، Bis (2-ethylhexyl) phthalate (% 153/2) و D-alpha-Tocopherol (% 959/0).

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه نشان می دهد کهDocosanoic acid methyl ester و -Tetracosenois acid methyl ester ترکیبات عمده متابولیت این باکتری ها را تشکیل می دهند. اثرات ضد میکروبی و ضد توموری می تواند به دلیل وجود ترکیبات1‚2-Benzenedicarboxylic acid diisooctyl ester و Bis(2-ethylhexyl) phthalateدر متابولیت باشد. نتایج حاصل از بررسی هیستوپاتولوژی نشان داد که متابولیت حاصل از باکتری، بر زخم ناشی از استافیلوکوکوس، اثر ترمیمی قابل توجهی دارد.

    کلیدواژگان: Streptomyces levis، کروماتوگرافی گازی، متابولیت، اثر ضد میکروبی، هیستوپاتولوژی
  • علیرضا روحانی، علی اصغر علمی، فاطمه مرتضی پور، مهرداد زمانی، نوید غفاری آذر صفحه 47
    زمینه

    شکستگی های دیستال رادیوس شایعترین شکستگی های اندام فوقانی بالغین می باشند که درمان آن ها در بیماران مسن دشوارتر می باشد. روش های درمانی متفاوتی وجود دارند. در این مطالعه قصد داریم به مقایسه نتایج درمانی شکستگی های دیستال رادیوس با دو روش پین پلاستر و پرکتانئوس پین در بیماران مسن بپردازیم.

    روش کار

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 60 بیمار مسن شامل 40 مونث و 20 مذکر در محدوده سنی 85-60 سال با شکستگی دیستال رادیوس در دو گروه پین-پلاستر (30=n) و پرکوتانئوس پین (30=n) از نظر پیامد درمان، تغییرات رادیوگرافیک، نتایج عملکردی و میزان درد بیماران طی 6 ماه بعد عمل مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    گروه پین پلاستر نسبت به گروه پرکوتانئوس پین بطور بارزی یافته های رادیولوژیک بهتری در پایان 6 ماه داشتند. نتایج عملکردی عالی 6 هفته بعد عمل در گروه پین پلاستر و پرکوتانئوس پین به ترتیب در 30% و 3/23% مشاهده گردید (84/0=p)، 6 ماه بعد عمل نتایج عالی عملکردی بطور بارزی در گروه پین پلاستر بیشتر بود (3/83% در برابر 50%، 006/0=p). نبود درد تفاوت بارزی بین دو گروه 6 هفته بعد درمان نداشت (3/43% در برابر 7/56%، 54/0=p)، ولی بطور بارزی 6 ماه بعد عمل در گروه پین پلاستر بیشتر بود (3/93% در برابر 50%، 002/0=p).

    نتیجه گیری

    روش درمانی پین پلاستر در مقایسه با روش پرکوتانئوس پین با نتایج رادیوگرافیک و عملکردی قابل قبولی در افراد مسن بالای 60 سال همراه می باشد. استفاده از این روش به عنوان روشی راحتی با کارآیی بالا در درمان شکستگی های دیستال رادیوس توصیه می شود.

    کلیدواژگان: شکستگی، دیستال رادیوس، پین پلاستر، پرکوتانئوس پین
  • ابوالحسن شاکری، حمید طیبی خسروشاهی، علیرضا میرفخرایی، دانیال فدایی فولادی صفحه 55
    زمینه

    اندازه گیری شاخص های سونوگرافی داپلر رنگی نظیر شاخص مقاومتی (Resistive Index، RI) می تواند در ارزیابی کلیه پیوندی کمک کننده باشد. هدف از این مطالعه ارزیابی ارتباط بین شاخص های سونوگرافی داپلر رنگی با سطح کراتینین سرم قبل و بعد از پیوند کلیه می باشد.

    روش کار

    تعداد 100 بیمار با نارسایی نهایی کلیوی که تحت پیوند کلیه قرار گرفته بودند، وارد مطالعه شدند. پیش از پیوند و در روز 5 و انتهای ماه سوم پس از پیوند میزان کراتینین سرم اندازه گیری شد. همچنین در روز پنجم و انتهای ماه سوم پس از پیوند RI مرکزی و محیطی کلیه پیوندی ثبت گردید.

    یافته ها

    میزان کراتینین انتهای ماه سوم ارتباط مثبت معنی داری با RI مرکزی (27/0=r و 007/0=p) و محیطی (26/0=r و 009/0=p) روز پنجم داشت. به علاوه ارتباط مثبت معنی داری بین میزان کراتینین انتهای ماه سوم و RI مرکزی (50/0=r و 001/0>p) و محیطی (50/0=r و 001/0>p) انتهای ماه سوم مشاهده گردید. با تعیین نقطه برش معادل 51/0 برای RI مرکزی روز پنجم، حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی جهت پیش بینی اختلال عملکرد کلیه پیوندی به ترتیب 93%، 30%، 76% و 64% بود. این مقادیر برای RI محیطی روز پنجم در نقطه برش مناسب 70/0، به ترتیب 43%، 67%، 75% و 33% تعیین شد.

    نتیجه گیری

    هر دو RI محیطی و مرکزی در روز پنجم می توانند جهت پیش بینی عملکرد نامناسب کلیه پیوندی بکار روند.

    کلیدواژگان: پیوند کلیه، کراتینین، سونوگرافی داپلر رنگی
  • محمدحسین صومی، کمال بوستانی، صالح آزاد بخت، محمد علیزاده، امیرطاهر افتخار سادات، مرتضی قوجازاده صفحه 61
    زمینه

    چاقی وضعیت التهابی خفیف و مزمنی در بدن ایجاد می کند که عوارض طولانی مدت خواهد داشت. هدف این مطالعه بررسی اثر رژیم غذائی کم کالری و کاهش وزن بر سطوح سرمی مارکرهای التهابی در افراد مبتلا به کبد چرب در جامعه ایرانی است.

    روش کار

    در این کارآزمائی بالینی، 40 بیمار مبتلا به بیماری کبد چرب مراجعه کننده به درمانگاه تخصصی گوارش و کبد مرکز آموزشی- درمانی امام رضا (ع) تبریز، جهت دریافت رژیم کم کالری به درمانگاه تغذیه معرفی شدند. سطوح سرمی فاکتورهای پیش التهابی (IL-1β ، IL-6 و TNF-α و Hs-CRP) قبل از شروع مداخله و پس از 8 هفته رعایت رژیم غذائی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند.

    یافته ها

    میانگین سنی بیماران مورد بررسی، 51/10 ± 36/45 سال بود که در محدوده سنی 70-23 سال قرار داشتند. 9 نفر (5/22 درصد) مرد و 41 نفر (5/77 درصد) زن بودند. پس از مدت 8 هفته، میانگین وزن و میانگین BMI افراد شرکت کننده در این مطالعه بطور معنی داری (بطور میانگین 40/3 ± 47/6 درصد) کاهش پیدا کرده بود. درصد کاهش وزن در مردان بطور معنی داری بیشتر از زنان شرکت کننده بود. میانگین سطح سرمی IL-1β ، IL-6، TNF-α و Hs-CRP پس از کاهش وزن بطور معنی داری در زنان و مردان کاهش پیدا کرد. رابطه معنی داری بین مقدار کاهش وزن با مقدار کاهش فاکتورهای التهابی بدست نیامد. مقدار کاهش TNF-α در افراد جوانتر بطور معنی داری بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    کاهش وزن توسط رژیم غذائی کم کالری باعث کاهش فاکتورهای پیش التهابی (IL-1β ، IL-6 و TNF-α و Hs-CRP) بیماران مبتلا به کبد چرب در مدت 8 هفته می شود که این اثر مستقل از جنسیت و مقدار کاهش وزن است.

    کلیدواژگان: چاقی، سیتوکین ها، کاهش وزن، کبد چرب
  • اکبر مولایی صفحه 70
    زمینه
    برای غلبه بر اضطراب شیرخواران وکودکان در مواجهه با روش های تشخیصی ودرمانی داروهای مختلفی استفاده شده است. در این مطالعه اثرتسکینیی و عوارض جانبی دو داروی هیدروکسی زین و کلرال هیدرات بر روی بیماران در موقع انجام اکوکاردیوگرافی بررسی شد.
    روش کار
    مطالعه بر روی 128 بیمار انجام شد که 21 نفر از بیماران در طول مطالعه خارج شدند. 107 بیمار باقی مانده به دو گروه دریافت کننده هیدروکسی زین (52 نفر) وکلرال هیدرات (55 نفر) تقسیم شدند. برای گروه اول از شربت هیدروکسی زین تجاری به میزان 1 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن و برای گروه دوم شربت کلرال هیدرات به مقدار 50 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت خوراکی استفاده شد. اطلاعات لازم از جمله جنس، سن و وزن بیماران، میزان داروی استفاده شده، قیمت دارو به تومان، مدت زمان طول کشیده از زمان مصرف دارو تا بخواب رفتن بیمار، طول مدت زمان خواب بیمار و عوارض مشاهده شده در اثر مصرف دارو در بیمار یادداشت شد. داده های به دست آمده توسط نرم افزار آماری SPSS نسخه 17 مورد تحلیل آماری قرار گرفت. در این مطالعه مقدار کمتر Pاز 05/0 از لحاظ آماری معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    تاثیر دارو در دو گروه تفاوت آماری معنی داری نداشت. حجم داروی استفاده شده و قیمت دارو در گروه کلرال هیدرات بطور قابل توجهی بیشتر از گروه هیدروکسی زین بود. مدت زمان لازم برای شروع اثر دارو از زمان مصرف دارو تا شروع خواب همسان ولی طول مدت اثر دارو در گروه کلرال هیدرات بطور معنی داری بیشتر بود. دو عارضه استفراغ و تحریک پذیری بعد از مصرف داروها بطور معنی داری در گروه کلرال هیدرات بیشتر دیده شد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد داروی هیدروکسی زین جانشین مناسب و کم عارضه تر و قابل قبول تری برای داروی کلرال هیدرات جهت ایجاد خواب در شیرخواران و کودکان برای انجام روش های تشخیصی غیرتهاجمی از جمله اکوکاردیوگرافی باشد.
    کلیدواژگان: هیدروکسی زین هیدروکلرید، کلرال هیدرات، اکوکاردیوگرافی
  • مریم نورشاهی، سمیرا رستمی، فریبا خداقلی صفحه 76
    زمینه

    تمرینات سرعتی با به کارگیری بیشتر تارهای تند تنش و احتمالا تغییر در فنوتیپ عضلانی، می توانند در بهبود عملکرد افراد سالمند تاثیرگذار باشند. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین سرعتی متناوب (SIT) بر میزان میوژنین در عضلات تند انقباض و کند انقباض موش های صحرایی نژاد ویستار سالمند بود.

    روش کار

    تعداد 20 سر موش صحرایی نژاد ویستار سالمند با میانگین وزن 72/43±489 گرم تهیه و پس از یک هفته آشناسازی با شرایط آزمایشگاهی، به طور تصادفی به دو گروه کنترل (10=n) و تمرین (10=n) تقسیم بندی شدند. تمرین SIT شامل دویدن فزاینده و متناوب روی تردمیل بود که سه تا چهار جلسه در هفته و به مدت هشت هفته انجام شد. سپس عضله نعلی و بازکننده دراز انگشتان (EDL) استخراج شد. در پایان از روش وسترن بلات به منظور سنجش تغییرات پروتئین در بافت-های عضلانی و از آزمون آماری t برای ارزیابی اطلاعات، استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که میزان میوژنین در اثر تمرینات SIT، در هر دو نوع عضله افزایش یافته بود ، اما این افزایش در عضله تند بیشتر بود به طوری که میزان آن در عضله EDL به طور معناداری بیش از دو برابر (99%) افزایش نشان داد، درحالی که در عضله نعلی تنها 3/1 برابر (29%) افزایش داشت و تغییرات نیز معنادار نبود)05/0 (P>

    نتیجه گیری

    پروتکل تمرینی تحقیق حاضر، احتمالا عضله تند انقباض را مورد هدف قرار داده است. به همین دلیل، این فاکتور در عضله EDL بیشتر افزایش داشت. از سویی افزایش میزان میوژنین، احتمالا به دلیل تغییر فنوتیپ تارهای عضلانی یا هایپرتروفی عضلانی است.

    کلیدواژگان: سالمندی، سارکوپنیا، میوژنین، فنوتیپ، هایپرتروفی
|
  • Younes Anzabi, Arash Khaki Page 7
    Background
    Mycobacterium avium subsp paratuberculosis (M.a.p) causes chronic intestinal inflammation in dairy cattle and eventually leads to Johne's disease. In some studies, mentioned bacteria has been detected and isolated from milk. As regards, during the milking process; milk could get contaminated with chattels feces,therefore the extent of contamination of milk depends on hygienic methods prior and during of milking and the preparation and delivery to the consumer market processes too.So,the aim of this study was determined the prevalence of mentioned bacteria in pasteurized milk in Ardebil province by PCR method for the first time.
    Methods
    In total; 330 commercially pasteurized milk samples were purchased from various production centers of Ardebil province and 50ml from each sample were centrifuged for M.a.p DNA extraction. Extracted DNA was evaluated for the presence of M.a.p's specific sequence of IS900 by two protocol of PCR assay.
    Results
    M.a.p DNA was detected in 33cases (10% of samples) by assay with F90,F91 primers, 22 cases (6.66% of samples) by assay with FP25, RP26 primers and 11 cases (3.33% of samples) by assay with both pairs primers.
    Conclusions
    The results obtained from this study; demonstrate a relatively high occurrence of M.a.p in pasteurized milk. In addition, regarding the possible etiological role of M.a.p in the development of Crohn’s diseases (Infectious Bowel Disease), it is considered as a serious concern for public health.
    Keywords: PCR, Mycobacterium avium paratuberculosis, milk, gene sequence
  • Razieh Bayramlou, Mehdi Mohammadzadeh, Farrin Babaei Page 15
    Background

    stress changes the behaviors due to variation in the central neurotransmitters, especially serotonin. Since, imipramine including effective drugs on brain serotonergic system, this study was aimed to evaluation the role of serotonergic system in behavior response to stress and depression.

    Methods

    This study was conducted on 30 male rats in Institute. Animals were randomly divided into five groups: controls, under immobilization stress, the Imipramine-treated (30mg/kg) group, the Cyproheptadine-treated (4mg/kg) group and the Imipramineପ殢ឩ떧抝treated group. Immobilization stress was induced in rats by limiting. At the end of treatment, the tail suspension test was used to assess the depression-like behavior, lipid peroxidation and catalase activity in the treated groups were studied.

    Results

    Immobilization stresses were significantly increased immobility time and lipid peroxidation, reduced catalase activity compared to the control groups. Administration of imipramine or cyproheptadine alone was more effective in reducing the immobility time compared to the coadministration of these drugs. Administrations of imipramine or cyproheptadine were non-significantly reduced lipid peroxidation. While administrations of imipramine were significantly increased catalase activity compared to the cyproheptadine groups. Administrations of imipramine or cyproheptadine drugs alone were more effective in reducing oxidative stress factors.

    Conclusion

    Immobilization stress caused like-depression behavior with the induction oxidative damage, but administration of imipramine or cyproheptadine to improve stress-induced like-depression behavior. According to these drugs, including drugs that affect the serotonergic system, thought to be, these drugs is exert their effects through the serotonergic receptors.

    Keywords: Serotonergic System, Imipramine, Cyproheptadine, Oxidative Stress, Immobilization Stress
  • Ali Pormohammad, Alka Hasani, Mohammad Aghazadeh, Mohammad Ahangarzadeh Rezaee, Akbar Hasani, Mohammad Reza Nahaei, Froogh Shams, Akbar Mohammadzadeh Page 25
    Background

    Emerging resistance to beta-lactam antibiotics among gram negative bacteria limits their usage. This study was done to determine the frequency of ESBLs producers and presence of CTX-M3 family gene (including CTX-M 3, 15, 22 subfamily) in Escherichia coli and Klebsiella pneumoniae isolated from different clinical specimens in Sina Hospital, Tabriz

    Methods

    71 isolates of E. coli and 63 K. pneumoniae were isolated from different clinical specimens sent to Division of Microbiology, Sina Hospital, Tabriz, Iran. Bacteria were identified by conventional phenotypic methods. ESBL production in E. coli and K. pneumoniae was first detected with combined disc method using Mueller-Hinton agar and later presence of CTX-M3 family gene was detected by PCR technique.

    Results

    In this study, 41 (57.74%) E.coli and 45 (71.42%) K. pneumoniae isolates were observed as ESBL producers. Among them, 30 (73.17%) E. coli and 26 (57.77%) K.pneumoniae were found carrying CTX-M3 gene. Among various antibiotics used for ESBL detection, highest resistance towards cefpodoxime (92%) was observed in E.coli, while in K.pneumoniae 90% isolates show resistance towards cefpodoxime and azterornam.

    Conclusion

    Our study revealed that there is a high frequency of ESBLs producing isolates of E. coli and K. pneumoniae in our hospital set up. The problem elucidates the importance of designing more controlled surveillance of antibiotic resistance and need for large-scale epidemiologic studies to identify outcomes of the ESBL-production in gram negative bacilli.

    Keywords: E.coli, Klebsiella pneumoniae, Extended Spectrum beta- lactamase, CTX-3
  • Kianoush Khosravi, Darani, Sarah Sohrabvandi, Alaleh Zoghi Page 32
    Background

    One of the nanobiotechnology concepts is application of bio systems for production of nanoparticles. Gold nanoparticles have shown many useful applications especially in medicine. Fungi are the best candidates for the synthesis of gold nanoparticles because of their ability to produce large amount of enzymes. The aim of this study was bioproduction of gold nanoparticles using Penicillium chrysogenum and its antibacterial impact on four common pathogenic bacteria was determined.

    Methods

    Penicillium chrysogenum species isolated from effluent of Isfahan Foulad Mobarake factory. The biomasses of fungi were incubated with HAuCl4 solution in a shaker-incubator for 72 hr, and gold nanoparticles were produced. Production of gold nanoparticles was evaluated by UV-vis spectroscopy and X-ray diffraction. Also antibacterial effect of nanoparticles and fungi extract on 4 pathogenic bacteria including Bacillus subtilis, Staphylococcus areus, Pseudomonas aeroginosa, and Escherichia coli was studied. The minimum inhibitory concentration and minimum bactericidal concentration of the nanoparticles against mentioned bacteria were determined by microdilution method.

    Results

    Synthesis of gold nanoparticles was confirmed by observing the characteristic peak at 532 nm using UV-vis spectroscopy. The XRD analysis also demonstrated that the nanoparticles are in the form of nanocrystaline. Also, it was shown that Penicillium chrysogenum produces intracellular gold nanoparticles in spherical and triangular shapes.

    Conclusion

    Fungus Penicillium chrysogenumis able to produce intracellular gold nanoparticles in the size range of 50-200 nm.

    Keywords: Gold nanoparticles, Penicillium chrysogenum, Bioproduction
  • Ali Reza Dehnad, Rahib Abushov, Javad Hamedi, Mohammad Reza Nahaei, Haedeh Mobaiyen, Ali Zendehdel Page 39
    Background

    Streptomyces levis is a member of Actinomycetes family. Chemical compounds extracted from this bacterium have been used as antibiotics, anti-tumoral, anti-bacterial, anti-fungal, antiviral, anticancer factors. The purpose of this study‚ was to investigate different metabolites of Streptomyces strains isolated from north west soils, of Iran and antimicrobial effects of them.

    Methods

    The soil samples were taken from north west of Iran in 2010. The isolated bacteria were purified and identified by conventional methods. The metabolites of this bacterium were extracted by 7 different solvents (diethyl ether, dichloromethane, hexane, ethyl acetate, chloroform, methanol and water). The antimicrobial effects of metabolites were tested by disk agar diffusion method on Gram-positive and Gram- negative bacteria. The metabolites with antibacterial effects were analyzed by gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS).

    Results

    Metabolites produced from diethyl ether solvent affected Gram- positive and Gram- negative strains and 15 different compounds identified in the active metabolite of the bacterium. The main ingredients were: Docosanoic acid, methyl ester (11.578%), 9-12-octadecadienoic acid (2.961%), 5-Tetracosenois acid, methyl ester (8.389%), Bis (2-ethylhexyl) phthalate (2.153%), and D-alpha-Tocopherol (0.959%).

    Conclusion

    Results of this study showed that docosanoic acid, methyl ester (11.578%) and 5-tetracosenois acid methyl ester (8.389%), were the main metabolites of Streptomyces levis isolated from north west soils of Iran. Antimicrobial effects of extracts could be due to the presence of 1, 2-benzene dicarboxylic acid diisooctyl ester compounds and bis (2-ethylhexyl) phthalate in the metabolite.

    Keywords: Streptomyces levis, Gas chromatography, Mass spectrometry, Metabolite, Antimicrobial effect, Histopathology
  • Alireza Rouhani, Ali Asghar Elmi, Fatemeh Mortezapour, Mehrdad Zamani, Navid Ghaffari Page 47
    Background

    Distal radius fractures are the most common fractures of upper limbs in adults and their treatment in older patients is difficult. There are different therapeutic methods. In this study we aim to compare the therapeutic outcome of distal radius fractures treated with pin-in plaster and percutaneous pinning in older patients.

    Methods

    In this randomized clinical trial, 60 old patients including 40 female and 20 male between 60-85 years old with distal radius fractures were evaluated in two groups of pin-in plaster (n=30) and percutaneous pinning (n=30) for treatment outcome, radiographic changes, functional outcome and pain during 6 month after surgery.

    Results

    Pin-in plaster group compared to percutaneous pinning had significantly better radiologic findings at the end of 6 month. Excellent functional results after 6 weeks were observed in 30% and 23.3% of pin-in plaster and percutaneous pinning groups, respectively (p=0.84), six months after surgery, excellent functional outcome were significantly higher in pin-in plaster group (83.3% vs. 50%, p=0.006). Being painless has no significant difference between groups after 6 weeks (43.3% vs. 56.7%, p=0.54), however it was significantly higher in pin-plaster group after 6 months (93.3% vs. 50%, p=0.002).

    Conclusion

    Pin-in plaster method compared to percutaneous pinning had acceptable radiologic and functional outcome in old patients over 60 years old. Using this method as a simple method with high efficacy in treatment of distal radius fractures is recommended.

    Keywords: Fracture
  • Abolhassan Shakeri, Hamid Tayebi Khosroshahi, Alireza Mirfakhraei, Daniel Fadaei Fouladi Page 55
    Background

    The measurement of color Doppler ultrasonographic indices, such as resistive index (RI) can help in the evaluation of a transplanted kidney. This study sought to examine correlation between color Doppler ultrasonographic indices and serum creatinine levels before and after renal transplantation.

    Methods

    A total of 100 patients with end stage renal disease undergoing kidney transplantation were enrolled in this study. Serum creatinine levels was measured before transplantation, on day 5 and at the end of the third month after transplantation. Central and peripheral RI values of the transplanted kidney were also documented on day 5 an month 3 posttransplantation.

    Results

    Creatinine level at the end of third month had positive correlation with central (r=0.27 and p=0.007) and peripheral RI values (r=0.26 and p=0.009) in day 5 after transplantation. There was also a significant positive correlation between the serum level of creatinine at the end of the third month and central (r=0.50 and p

    Conclusions

    Both peripheral and central RI values on day 5 can be used for predicting malfunctioning transplanted kidney.

    Keywords: Creatinine
  • Mohammad Hossein Somi, Kamal Boostani, Saleh Azadbakht, Mohammad Alizadeh, Amir Taher Eftekharsadat, Morteza Ghojazadeh Page 61
    Background

    Obesity results in a chronic inflammatory state leading to long term adverse effects. The aim of this study is to evaluate effect of low calorie diet and weight loss on serum level of inflammatory markers in patients with fatty liver disease in Iranian population.

    Methods

    In a clinical trial, 40 patients with fatty liver disease in Gastro-hepathology clinic of Tabriz Imam Reza hospital were introduced to receive a low calorie diet.Serum level of proinflammatory factors (IL-1, IL-6, TNF-α and Hs-CRP) were measured and compared before and after an 8 week trial of diet.

    Results

    The mean age of the patients was 45.36±10.51 years (range: 23-70). Nine (22.5%) patients were male and 41 (77.5%) was females. The mean value of weight and body mass index of participants decreased significantly after 8 weeks (a mean decrease of 6.47± 3.40 percent in weight). Weight loss in men was significantly more than women. The mean level of IL-1, IL-6, TNF-α and Hs-CRP was significantly decreased after weight loss in both men and women. There was no correlation between amount of weight loss withdegree of decrease ininflammatory markers. Decrease of TNF-α was significantly more in younger patients.

    Conclusion

    Weight loss with low calorie diet can decrease the level of IL-1, IL-6, TNF-α and Hs-CRP of patients with fatty liver during 8 weeks independent from gender and degree of weight loss.

    Keywords: Obesity, Cytokines, weight loss, fatty liver
  • Akbar Molaei Page 70
    Background
    To overcome of infants and children anxiety confronting with diagnostic and therapeutic procedures, different drugs have been used.in this study efficacy and side effects of hydroxyzine and chloral hydrate assessed during echocardiography.
    Methods
    The study was performed on 107 patients in two groups of hydroxyzine (52 people) and chloral- hydrate (55 people).for the first group one milligram of hydroxyzine syrup and for the second group 50 gram of chloral hydrate syrup per kilogram of patient body weight was used.
    Results
    The patients of two groups were similar about sex, age, weight and effectiveness of drugs. The volume and price of the chloral hydrate significantly was more than hydroxyzine. The time needed to begin of drug effect was similar but the duration of drug effect was significantly long about chloral hydrate. Vomiting and irritability were seen more significantly in chloral hydrate group.
    Conclusion
    It seems that the hydroxyzine is a suitable and acceptable substitute for chloral hydrate with little side effect during non-invasive procedures such as echocardiography.
    Keywords: Hydroxyzine Hydrochloride, Chloral Hydrate, Echocardiography
  • Maryam Nourshahi, Samira Rostami, Fariba Khodagholi Page 76
    Background

    Sprint training by more using fast twitch fibers and likely changes in muscle phenotype, can be effective in improving performance of older people. The purpose of this study was evaluating effect of eight weeks Sprint Interval Training (SIT) on myogenin rate in wistar aged rats fast-twitch and slow-twitch muscles.

    Methods

    A total of twenty aged wistar rats with average weight of 489±72/43 (gr) were prepared and after one week familiarization with the laboratory conditions, were randomly divided into two groups: training (n=10) and control (n=10). SIT Training was included incremental and intermittent running on treadmill that performed three-four times in the week for eight weeks. Then were isolated the soleus and Extensor Digitorum Longus (EDL) muscles. Finally, we used western blot method to measure protein changes in the muscle tissue and t-test evaluating the information.

    Results

    The results showed that although myogenin increased in both types of muscles but increasing was higher in fast muscle. So that in the EDL muscle, it significantly increased more than two times (99%), whereas increased only 1/3 times (29%) in the soleus muscle and changes were not significant) P

    Conclusions

    So fast-twitch muscle is targeted by this study protocol likely. Accordingly, myogenin was higher in the EDL muscle. On the other hand, this increasing probably due to the phenotype changes of muscle fibers or as a result of muscle hypertrophy.

    Keywords: Aging, Sarcopenia, Myogenin, Phenotype, Hypertrophy