فهرست مطالب

پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز - سال سی و نهم شماره 6 (پیاپی 132، بهمن و اسفند 1396)

مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سال سی و نهم شماره 6 (پیاپی 132، بهمن و اسفند 1396)

  • 100 صفحه، بهای روی جلد: 30,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1396/10/05
  • تعداد عناوین: 12
|
  • علیرضا بربند، رضا میرزایی، اباسعد قره داغی، عبدالحمید چاوشی خامنه صفحه 7
    کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک امروزه به عنوان استاندارد طلایی در کوله سیستکتومی در سراسر جهان شناخته شده است. از زمان پیشرفت تکنولوژی به تدریج جراحان شروع به کاهش تعداد تروکارها نموده اند که سبب اعمال جراحی کمتر تهاجمی و در نتیجه ترومای کمتر به بیمار می شود و همچنین سبب کاهش درد بعد عمل شده و نتایج زیبایی بهتری دارد. این مطالعه برنامه ریزی شد تا دو روش جراحی کله سیستکتومی لاپاراسکوپیک 3 پورته وکله- سیستکتومی لاپاراسکوپیک استاندارد 4 پورته را با هم مقایسه نموده و عملی و بی خطر بودن کله- سیستکتومی لاپاراسکوپیک 3 پورته را نشان دهد.
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، از مهرماه 1392 تا مهر ماه 1393، 100 بیمار مراجعه کننده به مرکز درمانی سینای تبریز با تشخیص بیماری سنگ کیسه صفرا وارد مطالعه شدند. بیماران بطور تصادفی در دو گروه 50 نفره قرار گرفتند که گروه اول به روش استاندارد 4 پورته و گروه دوم به روش 3 پورته تحت کله سیستکتومی لاپاروسکوپیک قرار گرفتند. یافته های حین عمل و عوارض پس از عمل، در هر دو گروه ثبت شده و مورد مقایسه و آنالیز قرار گرفت.
    آسیب مجاری صفراوی و تبدیل به عمل باز در هیچ کدام از گروه ها مشاهده نشد. پرفوراسیون کیسه صفرا در گروه 3 پورته کمتر اتفاق افتاد (50/17 در برابر 50/28) (027/0=P). در سایر موارد شامل خونریزی محل عمل و طول مدت عمل اختلاف معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: کله سیستکتومی لاپاراسکوپیک، سیستکتومی لاپاراسکوپیک 3 پورته، کله سیستکتومی لاپاراسکوپیک استاندارد، تروکار
  • محمد بکاییان، شهرام شهرکی زاهدانی، مهناز شهرکی پور، حامدطهماسبی، جواد ادبی صفحه 12
    زمینه
    سوی های (MRSA Methicillin Resistant Staphylococcus aureus،) یکی از مهترین باکتری هایی هستند که سهم عمده ایی در ایجاد عفونت های بیمارستانی دارند. از این رو تشخیص و شناسایی این سویه ها می تواند در امر درمان بسیار موثر باشد. هدف از این مطالعه تعیین الگوی آنتی بیوتیکی سویه های MRSA جدا شده از نمونه های بالینی بیمارستان علی ابن ابی طالب در سال 94 می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی-مقطعی که بر روی 119 ایزوله استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین از 460 نمونه بالینی مختلف جداسازی شده، الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن مورد بررسی قرار گرفت. در ابتدا سویه های MRSA توسط دیسک سفوکسیتین مورد تایید اولیه قرار گرفتند. از 16 آنتی بیوتیک مختلف دیگر به روش دیسک دیفیوژن طبق آخرین دستورالعمل CLSI، برای سنجش الگوی مقاومت استفاده شد.
    یافته ها
    از نمونه بررسی شده، مشخص شد که بیشترین و کمترین مقاومت مربوط به پنی سیلین و ونکومایسین می باشد. بطوریکه همه سویه ها (100درصد) مقاوم به پنی سیلین بوده و هیچ سویه ی مقاوم به ونکومایسینی مشاهده نشد. پراکندگی مقاومت در سویه های MRSA در بخش اطفال بیشترین درصد را به خود اختصاص داده بود.
    نتیجه گیری
    افزایش روز افزون سویه های مقاوم، خصوصا سویه های مقاوم به چند آنتی بیوتیک، تشخیص سریع، دقیق و به موقع سویه های مقاوم با استفاده از استانداردهای بین المللی، به منظور اتخاذ گزینه های درمانی مناسب و جلوگیری از گسترش مقاومت بین سویه ها، امری لازم و ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوک اورئوس، الگوی مقاومت، آنتی بیوتیک، MRSA
  • سعید دباغ نیکوخصلت، فرهاد غلامی، یعقوب سالک زمانی، افشار جعفری، اسمعیل فرجی صفحه 22
    زمینه
    دیابت یکی از علل اصلی بروز نوروپاتی است که تاکنون درمان قطعی برای آن معرفی نشده است؛ با این حال کنترل متابولیک برای جلوگیری از پیشرفت این عارضه مهم و ضروری است. در تحقیق حاضر، تاثیر تمرین هوازی بر کنترل متابولیک در مردان دیابتی نوع-2 مبتلا به نوروپاتی محیطی بررسی شد.
    روش کار
    بدین منظور 24 مرد دیابتی نوع 2 به دو گروه تمرین هوازی تقسیم شدند. تمرین هوازی شامل 20 تا 45 دقیقه پیاده روی و دویدن با شدت 50 تا 75 درصد ضربان قلب ذخیره با تکرار 3 جلسه در هفته و به مدت سه ماه بود. در ابتدای دوره تحقیق و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، اندازه گیری ترکیب بدن انجام شده و خونگیری به صورت ناشتا و دو ساعت بعد از یک وعده غذایی مختصر به عمل آمد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری شپیرو-ویلک، تی وابسته و تی مستقل آنالیز شدند.
    یافته ها
    آنالیز داده ها نشان داد تغییر معنی داری در درصد چربی، وزن و شاخص توده بدن در طی دوره تحقیق مشاهده نشد . علاوه براین، سطوح قند خون ناشتا، قند خون دو ساعته و هموگلوبین گلیکوزیله به طور معنی داری کاهش یافته و تغییرات معنی داری در نیمرخ چربی در گروه تمرین مشاهده شد . تفاوت بین گروهی تنها برای شاخص هموگلوبین گلیکوزیله و لیپوپروتئین پرچگال مشاهده شد .
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده از تحقیق حاضر می توان بیان کرد که تمرین هوازی منظم ممکن است یک روش مداخله ای غیردارویی ایمن برای کنترل مطلوب متابولیک در افراد دیابتی مبتلا به نوروپاتی محیطی باشد.
    کلیدواژگان: ورزش، دیابت نوع 2، نوروپاتی دیابتی، هموگلوبین A1c، کلسترول HDL، کلسترول LDL
  • حامد ریاحی، علیرضا هاشمی اسکویی، علی اعتراف اسکویی صفحه 30
    زمینه
    افراد مبتلا به آرتروز زانو ممکن است تغییرات در سینماتیک و سینتیک حرکت را به عنوان یک مکانیسم جبرانی برای کاهش درد در راه رفتن به کار گیرند. این تغییرات ممکن است موجب تضعیف فعالیت برخی عضلات درگیر در فعالیت های زانو ازجمله گروه عضلانی چهارسررانی گردد. هدف اصلی این پژوهش، بررسی فعالیت عضلات با استفاده از الکترومیوگرافی سطحی چهارسررانی در بیماران مبتلا به آرتروز زانو در طی فعالیت بالا رفتن و پایین آمدن از پله با سه ارتفاع مختلف است.
    روش کار
    در این مطالعه، 14 بیمار زن مبتلا به آرتروز زانو بین سنین 50 تا 75 سال با رضایت کامل شرکت نمودند. هر فرد، در سه نوبت از پله هایی با ارتفاع های 15 و 19 و 23 سانتیمتر، بالا و سپس پایین آمده و داده های الکترومیوگرافی سطحی عضلات، توسط دستگاه 16 کاناله ME6000، ضبط گردید. با استفاده از نرم افزار پشتیبان Megawin2.3، از فیلتر میان گذر (15 تا 500 هرتز) برای فیلتر کردن سیگنال های ثبت شده استفاده گردید. سپس میزان میانگین ریشه دوم (RMS) سیگنال EMG با پنجره زمانی 50 میلی ثانیه برای طول مدت حرکت محاسبه گردید و نسبت به ماکزیمم سیگنال در طول حرکت نرمال سازی شد. مقایسه بین فعالیت عضلات در ارتفاع های متفاوت پله و گام ها و نیز بین بالا رفتن و پایین آمدن از پله با روش آنالیز واریانس یک طرفه برای آزمونه ای تکرارشونده انجام گرفت.
    یافته ها
    بر اساس نتایج به دست آمده از این مطالعه، فعالیت اکثر عضلات هنگام بالا رفتن از پله، نسبت به هنگام پایین آمدن از پله، به طور معنی دار بیشتر بوده است (05/0>p). در مقایسه بین گام های حرکتی، کاهش فعالیت در گام نوسانی (گام دوم) نسبت به گام ایستا (گام نخست) مشهود است (05/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از مقایسه بین عضلات مختلف، بین ارتفاع های مختلف پله و بین نوع فعالیت، منجر به روشن شدن چگونگی فعالیت عضلات مورد مطالعه در بیماران مبتلا به آرتروز زانو در حرکت بالا رفتن و پایین آمدن از پله با ارتفاع های متفاوت گردید.
    کلیدواژگان: الکترومیوگرافی، آرتروز، زانو، عضله چهارسررانی
  • معرفت سیاه کوهیان، مسعود اصغرپورارشد، لطفعلی بلبلی، افشار جعفری، فرزام شیخ زاده حصاری صفحه 36
    زمینه
    آپوپتوز عضله ی اسکلتی نقش مهمی در بیماری های مرتبط با تخریب عملکرد بافتی مانند آتروفی عضلانی بازی می کند. برخی شواهد حاکی از آن است که تمرینات ورزشی ممکن است تعدادی از مسیرهای پیام رسانی مربوط به آپوپتوز را در عضله ی اسکلتی تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین، مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر 12 هفته تمرین هوازی بر برخی از شاخص های آپوپتوز عضله ی نعلی موش های صحرایی نر انجام گردید.
    روش کار
    مطالعه حاضر در قالب یک طرح تجربی دو گروهی روی 20 سر موش صحرایی نر سه ماهه انجام گردید. آزمودنی ها به شکل تصادفی در دو گروه همگن تمرین و کنترل (هر گروه 10 سر) جایگزین شدند. گروه تمرین به مدت 12 هفته در برنامه ی تمرین هوازی شرکت کردند. جراحی آزمودنی ها 48 ساعت پس از آخرین جلسه ی تمرین انجام و بیان پروتئین های Bax، Bcl-2 و کاسپاز-3 عضله ی نعلی با استفاده از روش Real Time-PCR بررسی شد. داده ها با استفاده از آزمون t مستقل در سطح معنی داری تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بین گروه کنترل و تمرین در بیان ژن و نسبت Baxبه تفاوت معنی داری وجود دارد. اما در بیان ژن Bax و کاسپاز-3 بین دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد 12 هفته تمرین هوازی تاثیر قابل توجهی بر افزایش پروتئین ضد آپوپتوز میتوکندریایی عضله ی نعلی دارد. با این حال و باتوجه به عدم تفاوت معنی دار پروتئین کاسپاز-3، اظهار نظر قطعی در مورد تاثیر تمرینات ورزشی بر شاخص های مربوط به آپوپتوز عضله ی اسکلتی، منوط به انجام مطالعات بیشتری می باشد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، عضله ی اسکلتی، آپوپتوز، کاسپاز 3
  • احسان شریعت بهادری، عبدالحسین دلیمی اصل، سیده سمیه موسوی پور، علی دلیر غفاری، سمیه نمرودی، سخاوت غفاری نوین صفحه 44
    زمینه
    انگل توکسوپلاسما از خانواده توکسوپلاسماتیده آمی باشد که اولین بار در جونده کتینو داکتیلوس گوندی مشاهده شد. یکی از راه های انتقال بیماری توکسوپلاسموزیس مادرزادی، انتقال از طریق جفت به جنین می باشد که تشخیص این بیماری را در این مرحله بسیار حائز اهمیت می نماید. توکسوپلاسموزیس مادرزادی چنانچه در سه ماهه اول بارداری رخ دهد به سقط جنین و اختلالات اعصاب مرکزی و چشمی منجر می شود. لذا روش های تشخیصی دقیق در بررسی زنان مبتلا به عفونت توکسوپلاسموز حائز اهمیت می باشد که شامل روش های سرولوژی مانند الایزا اویدیتی هستند. روش های درمانی هم در مراحل مختلف بیماری توکسوپلاسموزیس متفاوت است. داروهای گیاهی مختلفی برای درمان توکسوپلاسموزیس قابل استفاده هستند که از آن جمله می توان فراسیون، مریم گلی و برگ به لیمو را نام برد.
    روش کار
    در این راستا سعی شد از جمع آوری نمونه های مختلف و بررسی مقایسه ای آنها در درمان توکسوپلاسموزیس مانند نمونه های صفاقی بهره جست. مایع صفاقی موش سفید حاوی تاکی زوئیت توکسوپلاسما، نمونه اصلی ما بود که در محیط RPMI به دو قسمت حاوی داروهای گیاهی و فاقد داروهای گیاهی تقسیم شدند. داروی گیاهی در سه دوز تهیه گردید و نتایج آزمایش با روش MTT بررسی گردید. همچنین در این مطالعه میزان EC50 داروی ترکیبی فوق نیز مورد بررسی قرار گرفت. بررسی آماری با نرم افزارSPSS18 صورت پذیرفت. در مطالعه فوق از تعدادی موش زنده (invivo) به صورت شاهد نیز استفاده گردید که تکمیل کننده مطالعه در شرایط آزمایشگاهی نیز بود.
    یافته ها
    میانگین OD بررسی شده در حضور ترکیب داروئی گیاهی 05/0 تا 16/0 و میانگین OD بررسی شده در غیاب ترکیب گیاهان داروئی 9/0 تا 3/2 بود که کاهش تاکی زوئیت انگل توکسوپلاسما گوندی در حضور ترکیب داروئی گیاهی فوق دیده شد(invitro). ضمنا EC50 ترکیب داروئی فوق در دوز mg/ml50 دیده شد.
    نتیجه گیری
    تفسیر این مقایسه حاکی از آن بود که داروهای فراسیون، مریم گلی و برگ به لیمو به صورت ترکیبی (mix) خاصیت ضد انگلی علیه تاکی زوئیت توکسوپلاسما دارند و به میزان قابل توجهی از شدت و حدت بیماری می کاهند و این ویژگی هم در شرایط invivo و هم invitro به اثبات رسید.
    کلیدواژگان: توکسوپلاسما گوندی، فراسیون، مریم گلی و برگ به لیمو، MTT
  • عبدالله شناسی، علی مهدوی فرد، علی اصغر حقیقت صفحه 51
    زمینه
    ناخنک یک بیماری شایع Ocular surface بوده که به علت ایجاد نامنظمی سطح قرنیه منجر به اختلال بینائی می شود. متد مناسب جهت بررسی نامنظمی های سطح قرنیه استفاده از Wavefront Aberration می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر اکسیزیون ناخنک همراه با پرداخت سطح نامنظم قرنیه با روش اتوگرافت ملتحمه ای برروی Ocular higher order aberration می باشد.
    روش کار
    این مطالعه روی 34 بیمار با ناخنک نازال اولیه که دارای اندیکاسیون برای اکسیزیون بودند در آذر ماه 1392 انجام گرفت. تمام بیماران تحت معاینه چشمی و تصویربرداری و سپس تحت عمل جراحی قرار گرفتند. توپوگرافی قرنیه و اعوجاج های رده بالا توسط iTrace اندازه گیری گردید. Technologies Corp، Hoston، Texas) (Tracey.
    یافته ها
    پارامترهای متعدد شامل میانگین سیلندر و اسفر، حدت بینائی، اعوجاج های رده بالای سطح قرنیه در 3 ماه بعد از عمل به طور قابل توجهی بهبود یافتند. میانگین آستیگمات قبل از عمل 08/1±77/6 و بعد از عمل 34/0±25/2 بود (001/0>P). میانگین BCVA به صورت LogMar در قبل از عمل 03/0±11/0 بود که بعد از عمل به مقدار 02/0±04/0 رسیده بود (001/0>P). میانگین اسفر قبل از عمل 79/0±42/4 و بعد از عمل 41/0±66/0 بود (001/0>P). تمام معیارهای RMS Total، Lo total، Defocus) Coma، Trefoil، Astigmatism با 001/0>P و Ho total با 001/0P= و Secondary با 04/0P=) به جز Spherical با 38/0P= در مقایسه با قبل از عمل پائین بودند. قبل از عمل هیچکدام از بیماران آستیگمات مخالف قاعده نداشتند و درصد قابل توجهی از محورهای موافق قاعده در قبل از عمل به آستیگمات مایل در 3 ماه بعد از عمل تغییر یافته بودند که از نظر آماری معنی دار بود )001/0>P).
    نتیجه گیری
    ناخنک نه تنها با تاثیر در تغییرات توپوگرافیک بلکه با افزایش اعوجاج چشمی منجر به اختلال کیفیت دید می شود. جراحی ناخنک با اتوگرافت ملتحمه ای به طور قابل توجهی بیشتر پارامترهای اعوجاج رده های بالای ناشی از ناخنک را بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: آستیگمات، اسفروسیلندر، آرام اس، اتوگرافت، higher order aberration
  • کاووس شهسواری نیا، امیر غفارزاد، علیرضا علا، حسین علیخواه، سیده آرزو قریشی، ال ناز اصغری، زهرا معتضدی صفحه 57
    زمینه
    اورژانس بیمارستان بعنوان خط اول برخورد با بیماران دارای اهمیت ویژه ای است. مرگ و میر بیماران در بخش اورژانس مشکلی است که در سال های اخیر تشدید یافته است. از این رو مطالعات بیشتری جهت کسب اطلاعات دقیق و برنامه ریزی صحیح در مورد علل و کنترل مرگ و میر در اورژانس مورد نیاز است. مطالعه حاضر با هدف توصیف علل مرگ و میر در بیماران مراجعه کننده به اورژانس مرکز آموزشی- درمانی امام رضا (ع) تبریز در سال 1393 انجام شده است.
    روش کار
    این مطالعه به روش توصیفی مقطعی انجام شد. پس از کسب اجازه، پرونده تمامی افراد مراجعه کننده به اورژانس در طول سال 1393، که به هر علت در اورژانس فوت کرده بودند، از بایگانی مرکز استخراج و از نظر متغیرهای مرتبط نظیر نوع تروما، دلایل رخداد، سطح هوشیاری و... بررسی شد. داده ها با 18 spss و با روش های آماری توصیفی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در مجموع 604 پرونده ی واجد شرایط مطالعه گردید که اکثر آنها مرد (6/60٪)، متاهل (6/54٪) و بالای 75 سال (5/31٪) بودند. مهمترین علت مرگ مشکلات داخلی چون پارگی های احشاء و اختلالات الکترولیتی (2/22٪) و تروما (19٪) بود. 1/39٪ افراد قبل از ورود به اورژانس فوت کرده بودند و 1/32٪ افراد ارجاعی از سایر مراکز بودند.
    نتیجه گیری
    شیوع بالای مرگ و میر در اثر مشکلات داخلی و تروما اهمیت کنترل و پیشگیری از این مشکلات در این منطقه را نشان می دهد. آمار بالای مرگ افراد در این مطالعه نشان دهنده ی اهمیت کمک های اولیه و اعزام صحیح با آمبولانس است.
    کلیدواژگان: مرگ ومیر، اورژانس، مرکزآموزشی، درمانی، علل
  • مریم غلامی، ناصر میرازی، زهره سلیمانی، سیده ناهید موثق، لیلا یعقوبی صفحه 66
    زمینه
    تتراکلرید کربن یکی از سموم شیمیایی مختل کننده بافت خونساز و تغییر دهنده پارامترهای خونی است. در این بررسی اثر محافظتی عصاره برگ گیاه حرا بر روی بافت خونساز موش های القاء شده با تتراکلریدکربن مطالعه می شود.
    روش کار
    42 سر موش صحرایی نر به 6 گروه تقسیم شدند:گروه شاهد تزریق درون صفاقی تک دوز منفردml/Kg 2 تتراکلریدکربن با نسبت 1:1 با روغن زیتون را تجربه کرد. شم و کنترل، به ترتیب دریافت کننده درون صفاقی روغن زیتون (به صورت تک دوز) و سالین نرما ل (روزانه) به میزان ml/kg2 بودند. گروه های تیمار توسط ml/Kg 2 تتراکلرید کربن با نسبت 1:1 با روغن زیتون القاء شده و بعد از دو ساعت به ترتیب با دوزهای mg/kg200، mg/kg 400 وmg/kg800 (96 ساعت) عصاره حرا درمان شدند. خونگیری مستقیم از قلب، جداکردن سرم برای سنجش پارامترهای خونی از قبیل گلبول های قرمز و سفید، پلاکت ها و... صورت پذیرفت. داده ها را با روش آماری ANOVA ارزیابی کرده و معیار اختلاف معنی دار بین آنها با P<0.05 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بافت خونساز نکروزه شده، گلبول های سفید، پلاکت ها، آلبومین سرم و توتال پروتئین گروه های تیمار نسبت به شاهد افزایش معنادار(P<0.001) داشت.
    نتیجه گیری
    برگ حرا حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی و فلاونوئیدی است که احتمالا اثرات حفاظتی بافت خونساز در برابر اثرات توکسیک تتراکلریدکربن دارد.
    کلیدواژگان: گیاه حرا، هماتوپوئزیس، تتراکلریدکربن، پارامترهای خونی، موش صحرایی
  • زهرا مرادی نبرین، جعفر مجیدی، لیلی عاقبتی ملکی، توحید کاظمی، جلال عبدالعلی زاده، سمیه داداش، ی صادق عیوضی، مجید احمدی، نعیمه مجیدی ذوالبنین صفحه 74
    زمینه
    هدف از این مطالعه تخلیص ساب کلاس IgG2a موش می باشد محصولی که برای ایمونیزاسیون حیوانات دیگر جهت تولید هیبریدوماها در پروسه تولید آنتی بادی های مونو کلونال و تولید آنتی بادی های پلی کلونال به کار می رود.
    روش کار
    در قدم نخست کروماتوگرافی تعویض یونی (Ion exchange chromatography) برای تخلیص IgG موش و در مرحله بعد افینیتی کروماتوگرافی با پروتئین ProA) A) برای تخلیص ساب کلاس IgG2a موش به کار برده شد. بعد از هر مرحله تخلیص روش الکتروفورز SDS-PAGE برای تایید خالص سازی به کار رفت. در مرحله آخر تایید ساب کلاس آنتی بادی خالص شده با کمک کیت تعیین ایزوتایپ صورت گرفت.
    یافته ها
    رسوب ایمونوگلوبولین های موشی با غلظت mg/ml 27 به مقدار 3 سی سی روی ستون افینیتی کروماتوگرافی Ion exchange برده شد. مقدار محصول IgG از ستون تعویض یونی Ion exchange) ) 28 میلی گرم و مقدار محصول IgG2a ستون ProA، 8 میلی گرم بود. در نتایج الکتروفورز SDS-PAGE در حالت احیا دو باند در موقعیت وزن مولکولی 25 و 50 کیلودالتون( KDa) مشاهده شد. تعیین ایزوتایپ محصول به دست آمده وجود IgG2a با زنجیره سبک کاپا را تایید کرد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه محصول IgG2a با خلوص بالای 95% به دست آمد. خلوص بالای محصول به دست آمده نشان می دهد که کروماتوگرافی تعویض یونی و به دنبال آن کروماتوگرافی با ProA روش مناسبی برای تخلیص ساب کلاسهای IgG موش با کیفیت و خلوص بالا می باشد. تولید این محصول مناسب و اقتصادی با درجه خلوص بالا قدمی به سوی اسقلال کشور است.
    کلیدواژگان: افینیتی کروماتوگرافی، IgG، IgG2aموشی، پروتئین A، کروماتوگرافی تعویض یونی
  • مهدیه یونسی، محمدعلی حسین پور فیضی، ناصر پولادی صفحه 81
    زمینه
    مطالعات پیشین ارتباط برخی از عوامل ژنتیکی مانند پلی مورفیسم PAI-1 4G/5G با استعداد ابتلای به سرطان پستان را نشان داده اند. لذا هدف از این مطالعه، بررسی اثر این پلی مورفیسم در بیماران مبتلا به سرطان پستان از شمال غرب ایران می باشد.
    روش کار
    160 بیمار مبتلا به سرطان پستان و 160 فرد سالم از جمعیت شمال غرب ایران انتخاب شدند. DNA خون محیطی نمونه ها جهت تکثیر PCR با استفاده از آغازگرهای اختصاصی آلل مورد استفاده قرار گرفتند. داده های جمع آوری و با استفاده از آزمون دقیق فیشر و نرم افزار SPSS با سطح معناداری 05/0 مطالعه و بررسی شدند.
    یافته ها
    بر اساس مطالعات مولکولی، تمام بیماران و گروه کنترل به سه ژنوتیپ 4G/4G، 4G/5G و 5G/5G تقسیم شدند. توزیع ژنوتیپ بین بیماران (به ترتیب 25/11%، 25/71% و 50/17%) و در گروه کنترل (به ترتیب 62/10%، 87/71% و 50/17%) بود. علاوه بر این، فرکانس آلل 4G و 5G بین بیماران (به ترتیب 87/46% و 12/53%) و در گروه کنترل (به ترتیب 56/46% و 43/53%) محاسبه گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که فرکانس های ژنوتیپی و آللی پلی مورفیسم PAI-1 4G/5G تفاوت معناداری را بین بیماران مبتلا به سرطان پستان و افراد گروه کنترل در جمعیت مورد مطالعه ما نشان ندادند.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، پلی مورفیسم، PAI، 1
  • نازی کریمی، مهین کمالی فرد صفحه 86
    روش خزیدن نوزاد به سمت سینه مادر(Breast Crawl، BC)، روش آغاز شیردهی به صورت مبتنی بر شواهد (evidence based) می باشد و بدنبال مطالعات فراوان انجام گرفته در رابطه با شیردهی و سلامت مادر و کودک، مطرح گردیده و پروتکلی برای آن ارائه شده است. مطالعات درباره روش BC بسیار اندک است. ما در ایران برای اولین بار این روش را در بیمارستان الزهرای تبریز اجرا کرده و با مورد جالبی مواجه شدیم. این گزارش در مورد نوزاد ترمی است که بر روی شکم مادر قرار داده شد تا سینه مادر خود را پیدا کند. بعلت ورنیکس فراوان نوزاد به پوست مادر چسبیده بود و علی رغم تلاش فراوان نمی توانست حرکت کند. این حالت باعث طولانی شدن زمان مورد انتظار برای روش BC شد، ولی در انتها نوزاد توانست خود را بدون هیچ کمکی به سینه مادر برساند و شیرخوردن را آغاز کند. عوامل مختلفی ممکن است سبب طولانی شدن زمان BC شوند یا حتی از آن جلوگیری کنند. این مورد به مشکلی اشاره دارد که در دستورالعمل اصلی BC به آن اشاره ای نشده است و ممکن است که در آینده بعنوان فاکتوری بازدارنده برای انجام BC مطرح شود.
    کلیدواژگان: ورنیکس کازئوزا، شیردهی، تماس پوست با پوست
|
  • Alireza Barband, Reza Mirzaei, Aabasad Garadaghi, Abdolhamid Chavoshi Khamneh Page 7
    Background
    Since the introduction of 4 trocar laparoscope as a golden standard practiced worldwide, there has been an attempt to possibly reduce the number of trocars to achieve better results. Nowadays the alternative 3 or even 2- port LCs have gained attention due to their potential impact on decreasing post-operative pain, leaving less scars behind and maintaining cosmetic superiority. This study aimed at investigating the superiority of 3 port LCs vs the conventional 4 port ones in terms of their technical feasibility, safety and other benefits.
    Methods
    In this clinical trial study, 100 patients with gall bladder stones admitted at Sina Hospital, in Tabriz from Sep. 2013 to Sep. 2014 were randomly divided into two groups of 50 each; one was treated using 4 port technique and the other by means of 3 port technique. Intraoperative findings and postoperative complications were carefully recorded and analyzed.
    Results
    The two parameters- conversion of surgery and bile duct injury- were nil for both groups. Gall bladder perforation in 3- port group happened to be less than 4-port group (17.50 vs 28.50) that is (P=0.027). No significant difference was reported on other factors including liver bed bleeding or length of operation.
    Conclusion
    The fact that in port 3 LCs the operating time will not take any longer and complications are no more than those in 4-port LCs proves them technically safe and feasible. additionally 3-port LCs have some postoperative advantages such as less scars and maintained cosmetic superiority.
    Keywords: Laparoscopic Cholecystectomy, Standard Port Laparoscopic Cholecystectomy, Three-Port Laparoscopic Cholecystectomy, Trocars
  • Mohammd Bokaeian, Shahram Shahraki Zahedani, Mahnaz Sahraki Por, Hamed Tahmasebi, Javad Adabi Page 12
    Background
    Methicillin Resistant Staphylococcus aureus (MRSA) strains are one of the main bacteria responsible for development of nosocomial infections. Therefore, the detection and identification of these strains can be very effective in the treatment. The aim of this study was to determine the pattern of antibiotic MRSA strains isolated from clinical samples in Ali ibn Abi Talib hospital in 2014.
    Methods
    In this cross-sectional study, 119 isolates of methicillin-resistant Staphylococcus aurous were isolated from 460 samples; antibiotic resistance pattern was studied by disk diffusion method. The MRSA strains were first approved by Cefoxitin disk.
    Results
    The highest and lowest resistances were found in penicillin and vancomycin, respectively. Distribution of resistance in MRSA strains in children was allocated to the highest percentages.
    Conclusion
    According to the increasing prevalence of antibiotic resistance, especially for resistant strains to several antibiotics, rapid detection, on time and accurate resistant strains by using international standards, in order to make appropriate treatment options and preventing the spread of resistance between strains is necessary.
    Keywords: Staphylococcus Aurous, Resistance Patterns, Antibiotic, MRSA
  • Saeed Dabbagh Nikukheslat, Farhad Gholami, Yaghoub Salek, Zamani, Afshar Jafari, Esmaeil Faraji Page 22
    Background
    Diabetes is one of the main causes of neuropathy. Metabolic control is essential to hinder its process. The present study was designed to investigate the effect of aerobics training on metabolic control in type-2 diabetic men with peripheral neuropathy.
    Methods
    Twenty-four male subjects with Type 2 Diabetes were randomly assigned into two groups (each group comprised of 12 subjects): 1- Aerobics training (43±6.4 yrs, 86.5±15.3 kg) 2- control (42±4.6 yrs, 89.3±11.9 kg). Aerobics training consisted of 20 to 45 minutes walking and running with 50 to 75 percent of heart rate reserve, three sessions per week for 3 months. Before and 48h after last training session, body composition measurements were performed and then fasting and after-meal blood samples were taken.
    Results
    We observed no significant changes in weight, fat percentage and body mass index following intervention (P>0.05). Furthermore, fasting and OGTT glucose and HbA1C levels significantly decreased and lipid profile improved significantly (P
    Conclusion
    Based on the findings of the present study, it could be concluded that aerobic exercise regimen could be a safe non-pharmacological strategy to achieve an optimal metabolic control in type-2 patients with peripheral neuropathy.
    Keywords: Exercise_Type 2 Diabetes Mellitus_Diabetic Neuropathy_Hemoglobin A1c protein_Cholesterol_HDL_Cholesterol_LDL
  • Hamed Riahi, Alireza Hashemi Oskouei, Ali Eteraf Oskouei Page 30
    Background
    People with the knee osteoarthritis (OA) might change their kinematic and kinetic patterns as a compensatory mechanism possibly to decrease pain during movement. These alterations in movement pattern might contribute towards weakness of the involved muscle groups such as the quadriceps muscle group. The aim of this study was to evaluate the surface electromyography (SEMG) of the quadriceps of people with the knee OA during ascending and descending in stairs with different heights.
    Methods
    Fourteen female patients with the knee OA aged between of 50 to 75 years, participated in this study. Electromyography of three muscles including rectus femoris, vastus medialis and vastus lateralis were collected using a 16-channel ME6000 EMG system when participants ascended and descended a set of stairs with heights of 15, 19, 23 cm. The recorded signals were band pass filtered, their root mean square (RMS) was calculated, and was compared between different conditions.
    Results
    The activity of muscle during ascending the stairs was higher than descending (p
    Conclusion
    The results of the study revealed the differences of thre muscles of quadriceps act during stair ascending and descending in stairs with different heights.
    Keywords: EMG, Osteoarthritis, Knee, Quadriceps Muscle
  • Marefat Siahkohian, Masoud Asgharpour-Arshad, Lotfali Bolboli, Afshar Jafari, Farzam Sheikhzadeh Hesari Page 36
    Background
    Apoptosis in skeletal muscle plays an important role in tissue dysfunction disease such as muscle atrophy. Current evidence suggests that exercise trainings may alter apoptosis-related signaling in skeletal muscle. Therefore, the present study was investigated the effect of 12 weeks of aerobic training on some indices of skeletal muscle apoptosis in rats.
    Methods
    This study was conducted as a two-group experimental design on 20 randomly selected three month old male rats. Then divided them into two groups of training group (n=10) and control group (n=10). Rats in training group participated in 12 weeks of aerobic training program. 48 hours after the last training session, the soleus muscle of rats in both group were isolated and Bax, Bcl2 and caspase-3 genes expression evaluated by Real Time-PCR.
    Results
    The results indicated that there is a significant difference in gene expression of Bcl-2 (P 0.05).
    Conclusion
    The 12 weeks of aerobic training was effective in increasing skeletal muscle mitochondrial anti-apoptotic protein. However, considering the alterations of caspase-3 expression, more researches are needed to identify the effects of exercise training on skeletal muscle apoptosis.
    Keywords: Aerobic exercise, Skeletal muscle, Apoptosis, Caspase-3
  • Ehsan Shariat Bahadory, Abdolhosein Dalimi Asl, Seyedeh Somayyeh Mosavipoor, Ali Dalir Ghaffari, Somayyeh Namroodi, Sekhavat Ghaffari Novin Page 44
    Background
    Toxoplasma gondii is intracellular parasites that cause many symptoms such as encephalitis and congenital disorders. Marrubium vulgare, Salvia officinalis and lippia citriodora are herbal drugs that used to kill this organism. Our objective were to evaluate the therapeutic effect of Marrubium vulgare, Salvia officinalis and lippia citriodora in killing of toxoplasma gondii tachyzoite and evaluation by MTT assay.
    Methods
    In this survey we used Marrubium vulgare, Salvia officinalis and lippia citriodora suspension plus RPMI medium containing peritoneal tachyzoite after incubation at 37 C0. The measurement done by MTT assay and statistial assesment done by spss19 software. Our investigation based on two mediam (invitro and invivo) to approve our results.
    Results
    In RPMI medium the killing with three herbal drugs were seen and the decrease of Absorbance were seen by MTT assay. The means of OD were 0.05 to 0.16 in presence of herbal drugs but the means of OD were 0.9 to 2.3 in absence of herbal drugs.
    Conclusion
    Marrubium vulgare, Salvia officinalis and lippia citriodora are herbal drugs that are very useful to kill toxoplasma tachyzoite in invitro condition.
    Keywords: Toxoplasma Gondii, Marrubium Vulgare, Salvia Officinalis, Lippia Citriodora, MTT Assay
  • Abdollah Shenasi, Ali Mahdavifard, Ali Asghar Haghighat Page 51
    Background
    Pterygium causes visual disturbance due to ocular surface irregularity. The convenient method to investigate this irregularity is measurement of ocular aberration. The aim of this study to investigate the impact of pterygium excision with conjunctival autograft together with corneal polishing on ocular higher-order aberrations (HOAs).
    Methods
    This study was performed on 34 patients with primary nasal pterygium who had an indication for surgical excision in November 2013. All patients underwent a detailed ophthalmologic examination preoperatively and at the third postoperative months. Pterygium excision was performed by the same surgeon. Corneal topography and ocular higher-order aberration were measured by ITRACE.
    Results
    Numerous parameters including mean value cylinder and spherical refractive error, visual acuity, root mean square values of total HOAs were found to be significantly improved at 3 month after pterygium surgery. There was significant difference between preoperative and postoperative mean refractive cylinder (- 6.77 ±1.08 diopter (D) vs. 2.25 ± 0.34 diopter (D), respectively, P
    Conclusion
    Pterygium excision can significantly improve visual acuity and most of the pterygium-induced HOAs.
    Keywords: Pterygium, Wave front Analysis, Wave front Aberration, Irregular Astigmatism, Pterygium Surgery
  • Kavous Shahsavari Nia, Amir Ghaffarzad, Alireza Ala, Hossein Alikhah, Seyede Arezou Ghoreishi, Elnaz Asghari, Zahra Motazedi Page 57
    Background
    Being the first-line treatment of patients, emergency units have an especial importance. The mortality of patients in the emergency department is a problem that has been exacerbated in recent years. Further studies on the causes of death are required in the emergency for correct judgment. This study is conducted in order to better understand the causes of death, in patients referred to emergency unit of Tabriz Imam Reza hospital in 2014 – 2015.
    Methods
    This cross-sectional study was carried out on the profiles of all patients admitted to the emergency department of Tabriz Imam Reza hospital. Demographic data and causes of death were extracted.
    Results
    Of the 604 patients who died in the emergency department, 60.6% were men, 54.6% married and 31.5% had over 75 years. The most common causes of death were internal illnesses (22.2%) and trauma (19%). In total, 39.1% patients were died before in the emergency department and 32.1% of patients were referred from anther hospitals.
    Conclusion
    It seems that internal illnesses and trauma are the most common causes of death in the emergency department. The high rate of mortality shows the importance of early aids and proper referral system.
    Keywords: Mortality, Emergency, Hospital, Education, Treatment Center, Causes
  • Maryam Gholami, Naser Mirazi, Zohre Solaymani, Sayyede Nahid Movasagh, Laila Yaghobii Page 66
    Background
    Carbon tetrachloride is one of the chemical toxins, disturbing hematopoietic texture and changing the blood parameters. In this study the protective effect of Mangrove,s leaf extract on hematopoietic texture of rats induced by carbon tetrachloride is investigated.
    Methods
    42 male rats were divided randomly into 6 groups (n=7): group induced by CCl4 (carbon tetrachloride 1:1 with olive oil,0.5ml single dose, i,p), sham(taking olive oil, 0.5ml/day, i,p single dose), treated groups: (1,2 and3 by carbon tetrachloride 1:1 with olive oil,0.5ml single dose and 200mg/Kg, 400mg/Kg and 800mg/kg AME /day for 96 hrs, i,p) and control (taking normal saline,0.5ml/day, i,p). After the examination the blood samples were collected from heart directly and blood parameters such as RBC, WBC, Pl, MCV, MCH, MCHC, Hb, Hct, Albumin, bilirubin and total protein separation of serum were analyzed.
    Results
    The necrotic hematopoietic texture, WBC, Platelets, serum Albumin and total protein of the treatment groups showed a significant increase rather than group induced by ccl4 (P
    Conclusion
    The Avicennia marinahydroethanolic extract has antioxidant and flavonoids compounds which probably have protective effects on hematopoietic texture from toxic agents such as CCl4.
    Keywords: Avicennia Marina, Hematopoiesis, Ccl4, Blood Parameters, Rat
  • Zahra Moradi Nebrin, Jafar Majidi, Leili Aghebati Maleki, Tohid Kazemi, Jalal Abdolalizadeh, Somayeh Dadashi, Sadeg Eivazi, Majid Ahmadi, Naeemeh Majidi Zolbanin Page 74
    Background
    Purified mouse IgG2a (a product that could be used in medical research) subclass could be used for animal immunization to production of polyclonal Antibody and to obtain hybridomas in Monoclonal Antibody Production Procedures. The goal of this study was to purify the mouse IgG2a.
    Methods
    In one step, Ion exchange chromatography was carried out for purification of mouse IgG and then in second step, ProA affinity chromatography was used for IgG2a purification .The chosen method for determination of purity was reduced and non-reduced SDS-PAGE. ELISA method was used for titer and isotype determination.
    Results
    Mouse Igs with a protein concentration of 27mg/ml (volume: 3CC) was applied on Ion exchange column. Purification by Ion exchange chromatography yielded about 28mg of mouse IgG. Eight mg mouse IgG2a was obtained by ProA affinity chromatography. In reduced SDS-PAGE analysis of purified antibody, two bands were seen in 25& 50 KDa MW positions. Isotype determination of purified mouse IgG2a with mouse isotyping Kit showed the presence of mouse IgG2a isotype with a kappa light chain in related fraction.
    Conclusion
    Purified mouse IgG2a subclass was obtained with purity more than 95%. Due to the obtained high purity we concluded that Ion exchange chromatography following by ProA affinity chromatography could be a suitable method for purification of mouse IgG subclasses with high quality. Our product is an economical and suitable product that takes a step towards self-sufficiency of the country.
    Keywords: Affinity chromatography, IgG, MouseIgG2a, ProA, Ion exchange chromatography
  • Mahdieh Younesi, Mohammadali Hosseinpour Feizi, Nasser Pouladi Page 81
    Background
    Previous studies have shown the association of genetic factors such as PAI-1 4G/5G polymorphism with susceptibility to breast cancer patients. The aim of this study was to investigate the effect of this polymorphism in breast cancer patients from North West of Iran.
    Methods
    160 breast cancer patients and 160 healthy individuals were selected. Peripheral blood-DNA samples were taken and used for PCR amplification using the allele specific primers.
    Results
    Based on molecular studies, all patients and control group were divided into three genotypes 4G/4G, 4G/5G and 5G/5G. Genotype distribution between patients (11.25%, 71.25% and 17.50%, respectively) and controls (10.62%, 71.87% and 17.50%, respectively). Additionally, the frequencies of the 4G and 5G alleles between patients (46.87% and 53.12%, respectively) and control group (46.56% and 53.43%, respectively).
    Conclusion
    The genotypic and allelic frequencies of PAI-1 4G/5G polymorphism showed no significant difference between breast cancer patients and control individuals in this cohort.
    Keywords: Breast Cancer, Polymorphism, PAI-1
  • Nazi Karimi, Mahin Kamalifard Page 86
    Breast Crawl is initiating breastfeeding and evidence based method. Followed by numerous studies on breast-feeding, and mother and child heath, BC was discussed for which a protocol was presented. There are few studies on BC method. For the first time in Iran, we performed this method in Alzahra hospital of Tabriz where we came across an interesting case. The report is about a term infant who was put on the mother's abdomen to find the mother’s breast. The infant was stuck to the mother’s skin due to abundant Vernix and could not move despite her attempts. This lengthens the expected time for BC method, but in the end, the infant managed to reach the mother’s breast and started sucking on her breast without any help. There are various causes that might prolong BC implementation time or even prevent you from doing it. This case mentions to a problem that never listed in breast crawl guideline and may be selected as a hindering factor for breast crawl in future.
    Keywords: Breast crawl, Vernix caseosa, Breastfeeding, Skin to skin contact