فهرست مطالب

پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز - سال چهلم شماره 1 (پیاپی 133، فروردین و اردیبهشت 1397)

مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سال چهلم شماره 1 (پیاپی 133، فروردین و اردیبهشت 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/02/05
  • تعداد عناوین: 13
|
  • علی اوصالی، سیروس چوبینه، رحمان سوری، علی اصغر رواسی، حسین مصطفوی صفحه 7
    زمینه
    افزایش سن، عوامل التهابی و سندروم متابولیک از عوامل موثر در کاهش عملکرد شناختی هستند. هدف از این تحقیق بررسی اثرگذاری چهار هفته تمرین هوازی با شدت متوسط بر سطوح hs-CRP، IL-10 و BDNF زنان 50-65 ساله ی مبتلا به سندروم متابولیک می باشد.
    مواد و روش ها
    24 زن مبتلا به سندروم متابولیک به طور داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. آزمودنی ها به طور تصادفی به دو گروه 12 نفره تمرین و کنترل تقسیم شدند. گروه تمرین، هفته اول سه ست 8 دقیقه ای با فواصل استراحت پنج دقیقه با شدت 60 تا 70 درصد از ضربان قلب ذخیره ای تمرینات خود را انجام دادند. با سپری شدن هر هفته، یک دقیقه به مدت زمان ست های تمرین افزوده می شد. میزان سطوح hs-CRP، IL-10 وBDNF توسط رادیوایمونواسی مورد بررسی قرار گرفت. برای تجزیه تحلیل داده ها از روش آماری تی مستقل و تی جفتی استفاده گردید.
    یافته ها
    میزان سطوح BDNF وIL-10 پس از یک ماه تمرین هوازی نسبت به پیش آزمون افزایش معنی داری یافتند (05/0˂P) ولی تغییر معنی داری درhs-CRP مشاهده نگردید(05/0 ˃P). همچنین هیچ تغییری معنی داری در سطوح hs-CRP، IL-10 وBDNF گروه کنترل مشاهده نگردید (05/0˃P).
    نتیجه گیری
    در اثر تمرین هوازی یک ماهه با شدت متوسط، میزان IL-10 افزایش یافت ولی میزان hs-CRP تغییر معنی داری نیافت. در نتیجه می توان گفت احتمالا اولین سازگاری برای افزایش سطوحBDNF در زنان 50-65 ساله ی مبتلا به سندروم متابولیک افزایش عوامل ضد التهابی می باشد.
    کلیدواژگان: کلید واژه ها: تمرین هوازی، hs، CRP، IL، 10، BDNF، سندروم متابولیک
  • فرانک جلیلوند، عالیه قاسم زاده، کبری حمدی، نازلی نوالی، هلن پیا، لعیا فرزدی صفحه 16
    زمینه
    علی رغم پیشرفتهای بسیار در زمینه تکنیکهای بالینی و آزمایشگاهی از جمله روش های تحریک اوولاسیون و تکنیکهای انتقال رویان هنوز میزان موفقیت حاملگی در حد 30% باقی مانده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر تزریق داخل رحمی G-CSF بر میزان لانه گزینی و بارداری بالینی در بیماران با شکست لانه گزینی مکرردر لقاح آزمایشگاهی بود.
    روش کار
    این مطالعه بصورت کارآزمائی بالینی تصادفی بر روی بیماران تحت درمان لقاح آزمایشگاهی با سن 45-18 و سابقه دو بار (یا بیشتر) شکست در لانه گزینی انجام گرفت. تعداد 34 نفر در گروه مداخله با دریافت G-CSF و 38 نفر در گروه کنترل قرارگرفتند.
    یافته ها
    میانگین سنی شرکت کنندگان 1/34 سال با انحراف معیار 4/6 سال بود. میانگین تعداد سالهای باروری شرکت کنندگان 10 سال با انحراف معیار 2/5 سال بود. میانگین تعداد جنین جایگزین شده در گروه مداخله 88/2 با انحراف معیار 33/0 بود. این مقادیر در گروه کنترل بترتیب 97/4 و 37/0 بودند. دوگروه تفاوت معنی داری از نظر آماری نداشتند. در بررسی تاثیر بر حاملگی بالینی و آزمایشگاهی از جمله وجود و تعداد ساک حاملگی حاوی قطب جنینی با ضربان قلب و βHCG سرمی مثبت تفاوت معنی دار اماری در دو گروه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با در نظر گرفتن یافته های مطالعه حاضر و نتایج مطالعات قبلی به نظر می رسد هنوز شواهد متقنی مبنی بر اثر G-CSF بر بهبود پیامد باروری در در بیماران با شکست لانه گزینی مکرر وجود ندارد.
    کلیدواژگان: لقاح آزمایشگاهی، نازائی، G، CSF، کارآزمائی بالینی
  • شبنم رحیمی، مهناز آذرنیا، سید همایون صدرایی، غلامرضا کاکا صفحه 22
    زمینه
    دیازینون ازگسترده ترین ارگانوفسفره هایی است که در کشاورزی به کار می رود. ترکیبات ارگانوفسفره در کنترل حشرات و آلودگی های زیست محیطی استفاده می-شوند. دراین مطالعه اثرسمی دیازینون بر رشد و نمو جنین و شکل گیری ساختار بافتی روده جنین موش کوچک مورد بررسی قرارگرفته است.
    روش کار
    تعداد 25 سر موش کوچک به 5 گروه 5 تایی تقسیم شدند. گروه کنترل دیازینون دریافت نکرد، گروه های شم الف و ب، امولسیفایر را به ترتیب به مقدار 52/0 و 2/5 میکرو لیتر و گروه های تجربی الف و ب دیازینون را به ترتیب به مقدار 3/1 و 13 میکرو لیتر از روز هفتم تا روز هجدهم بارداری یک روز در میان به صورت استنشاقی دریافت کردند. سپس موش های باردار در روز هجدهم تشریح شده و جنین ها برای مطالعه بافتی و هیستومورفولوژی از رحم خارج شد.
    یافته ها
    در تمام بررسی های ظاهری و هیستومورفومتری اختلاف معناداری بین گروه کنترل و دو گروه شم مشاهده نگردید. در گروه تجربی ب ناهنجاری هایی نظیر جنین و جفت آتروفی شده، خونریزی زیر جلدی، جایگاه جنین جذب شده همراه با جفت اضافی دیده شد. در بررسی هیستومورفومتری میانگین تعداد سلولهای گابلت در سطحی برابر از طول پرزها در گروه تجربی ب نسبت به گروه های تجربی الف و کنترل افزایش نشان دادند گرچه افزایش معنادار نبود. درصد تعداد گابلت به کل هسته های مقطع عرضی پرز و تعداد گابلت در 35 میکرومتر از قطر مقطع عرضی پرز در گروه های تجربی نسبت به گروه کنترل کاهش معناداری نشان داد. درصد تعداد سلولهای اپیتلیالی در سطح 1000 میکرومتر مربع از مقطع عرضی پرز بین گروه های تجربی و گروه کنترل اختلاف معناداری نداشت.
    نتیجه گیری
    مصرف مقادیر بالای دیازینون در موش باردار سبب بروز ناهنجاری های ظاهری در جنین شده و همچنین موجب اختلالات هیستومورفومتری در روند تکامل بافت روده جنین ها می شود.
    کلیدواژگان: دیازینون، روده کوچک، جنین، موش، ناهنجاری
  • زهره سلیمانی، ناصر میرازی، سیده ناهید موثق، مریم غلامی صفحه 29
    زمینه
    مسمومیت با تتراکلریدکربن سبب تولید رادیکال های آزاد در بافت های بدن از جمله بیضه می گردد. در این مطالعه اثر محافظتی عصاره برگ گیاه حرا بر روند اسپرم سازی و سطح سرمی هورمون های تستوسترون، FSH و LH موش های صحرایی القاء شده با تتراکلریدکربن بررسی می گردد.
    روش کار
    در این بررسی تجربی تعداد 42 سر موش صحرایی به شش گروه کنترل (دریافت کننده سالین نرمال)، شم (دریافت کننده روغن زیتون)، شاهد (دریافت کننده مقدار ml/kg2 تترا کلریدکربن با درصد 1:1 با روغن زیتون به صورت تک دوز) و تیمار 1 ، 2 و 3 (دریافت کننده مقدار ml/kg2 تتراکلریدکربن با درصد 1:1 با روغن زیتون به صورت تک دوز و عصاره با دوزهای mg/kg200، mg/kg400و mg/kg800 روزانه) تقسیم شدند. دریافت عصاره به صورت تزریق داخل صفاقی و دو ساعت پس از تزریق تتراکلریدکربن به مدت 4 روز و 24 ساعت یک بار ساعت انجام شد. بعد از پایان آزمایشات داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه بین آزمودنی ANOVA مورد ارزیابی قرار گرفت و معیار اختلاف معنی دار بین آنها با با 05/0 P<در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده از این مطالعه حاکی ازآن است که تعداد اسپرم ها و تحرک آنها در گروه دریافت کننده تتراکلرید کربن کاهش معناداری پیدا می کند (001/0P<). سطح هورمون های تستوسترون، FSH و LH در گروه های تیمار نسبت به گروه دریافت کننده تتراکلرید کربن افزایش معناداری داشتند (001/0P<).
    نتیجه گیری
    عصاره برگ گیاه حرا دارای اثر محافظتی در برابر اثرات توکسیک تتراکلریدکربن است زیرا حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است.
    کلیدواژگان: گیاه حرا، اسپرماتوژنز، تتراکلریدکربن، موش صحرایی
  • سید جواد سیدتوتونچی، شهین عبدالهی فخیم، منوچهر زنگنه، صفر فرجنیا، نگیسا سیدتوتونچی صفحه 38
    زمینه
    هلیکوباکتر پیلوری شایع ترین موجود ذره بینی است که انسان ها را مبتلا می کند. باکتری مذکور عامل اصلی بیماری هایی مثل زخم معده و ابتدای روده کوچک محسوب می شود. آمار مبتلایان به این میکروب در کشورهای جهان سوم و ایران بسیار بالا است. این باکتری در پلاک دندانی، بزاق، بافت آدنوئید و لوزه، پولیپهای بینی، موکوس بینی و سینوس ماگزیلری یافت شده است. به خاطر نزدیکی این ارگانها به شیپور استاش و گوش میانی گمان می رود که این باکتری در گوش میانی یافت شود. PCR برای مشخص کردن باکتری یا تکه ای از DNA آن بکار می رود که می تواند یک ژن مستقل یا تکه ای از یک ژن DNA هدف باشد.
    روش کار
    این مطالعه یک متد توصیفی-تحلیلی است که در مرکز آموزشی درمانی کودکان تبریز (89-1386) بر روی 40 کودک مبتلا به اوتیت مدیای با افیوژن در سنین بین 13-2 سال انجام شده است. مایع سروز جمع آوری شده بعد پاراسنتز از گوش میانی بیماران از نظر وجود هلیکوباکتر پیلوری با متد PCR بررسی شد.
    یافته ها
    در این مطالعه سن بیماران بین 13-2 سال با متوسط 57/6 سال بود و 21 بیمار (5/52%) پسر و 19 بیمار (5/47%) دختر بودند. از 40 بیمار مبتلا به اوتیت مدیا با سروز در 3 بیمار هلیکوباکتر پیلوری پیدا شد و بر اساس بررسی آماری ارتباطی بین هلیکوباکتر پیلوری و اوتیت مدیای با افوژیون پیدا نشد.
    نتیجه گیری
    می توان نقش هلیکوباکتر پیلوری در ایجاد اوتیت سروز با افوژیون را فقط به صورت احتمال مطرح کرد. در صورت اثبات این ارتباط، اوتیت سروزهایی که به درمانهای معمولی جواب نمی دهند ممکن است با تجویز آنتی بیوتیک های موثر بر این باکتری، پاسخ خوبی بگیرند.
    کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری، اوتیت مدیای سروز، PCR
  • حمیده عظیمی علمداری، محمدرضا رنجکش، عطا صالحی پور صفحه 43
    زمینه
    آلوپسی آره آتا یک بیماری اتوایمیون است، بصورت ریزش موی غیراسکاری و بدون علایم کلینیکی می باشد. اگرچه بهبودی خودبخودی در بسیاری از بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا اتفاق می افتد، اما افراد زیادی از دوره های مزمن بیماری رنج می برند و با توجه به عوارض بالای درمان با کورتیکواستروئیدها و میزان عود بالا، هنوز یافتن درمان موثر جایگزین برای این افراد توسط درماتولوژیست ها ادامه دارد.
    روش کار
    50 نفر از بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا پوست سر که طی 3 ماه گذشته به درمان با کورتیکواستروئید پاسخ نداده اند، به صورت دو گروه مساوی وارد مطالعه شدند. یک گروه تحت درمان دارویی با دی فنیل سیکلوپروپنون موضعی و گروه دیگر با آنترالین موضعی تحت درمان قرار گرفت. (5N201410113566IRCT:)
    یافته ها
    افراد مورد مطالعه در دو گروه، از نظر جنسیت، میانگین سنی، وسعت درگیری اسکالپ و مدت زمان دوره کنونی بیماری با یکدیگر تفاوت معنی داری نداشتند. از نظر پاسخ به درمان نیز تفاوت معنی داری بین دو گروه درمانی مشاهده نگردید (189/0=P). سن بیماران بعنوان تنها فاکتور پروگنوستیک در درمان با DPCP یافت شد (047/0=P) و هیچ فاکتور پروگنوستیکی در درمان با آنترالین یافت نشد. در گروه درمانی با آنترالین عوارض بیشتری نسبت به گروه درمانی با DPCP دیده شد (018/0=P). از نظر طول مدت درمان و میزان عود بیماری نیز تفاوت معنی داری بین دو گروه درمانی وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    استفاده از DPCP در در آلوپسی آره آتا با وجود اثر بهتر، تفاوت معنی داری نسبت به آنترالین ندارد اما با توجه به عوارض کمتر در داروی DPCP و اثر بهتر در سنین پایین تر می توان این دارو را بعنوان جایگزینی مطمئن در درمان آلوپسی آره آتا مقاوم کودکان مورد استفاده قرار داد.
    کلیدواژگان: دی فنیل سیکلوپروپنون، آنترالین، آلوپسی آره آتا
  • ربابه قرقره چی، نازنین هژیر، محمود صمدی، ماندانا رفیعی صفحه 52
    زمینه
    چاقی از مهمترین مشکلات بهداشتی بسیاری از کشورهای جهان است که سبب افزایش بروز بیماری های قلبی عروقی می شود. گرچه یافته های قلبی عروقی مختص بزرگسالی است ولی شناسایی عوامل خطر در دوران کودکی برای پیشگیری از آسیب به ارگان های هدف در بزرگسالی لازم است. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی عوامل خطر قلبی عروقی در کودکان و نوجوانان چاق انجام گرفت.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی توصیفی در 442 کودک و نوجوان 4 الی 16 ساله چاق انجام شد. پس از معاینه بالینی، فشار خون، قد و وزن اندازه گیری شد. نمایه ی توده ی بدن بیشتر از صدک 95 درصد برای سن و جنس یا (Z-Score نمایه ی توده ی بدن مساوی یا بیشتر از 2) را چاق تعریف کردیم. نمونه خون بعد از 12 ساعت ناشتایی برای اندازه گیری پروفایل لیپیدها، انسولین و گلوکز سرم گرفته شد.
    یافته ها
    از کل افراد چاق مورد مطالعه 8/15% (70 نفر) هیچ عامل خطرساز برای بیماری قلبی عروقی نداشتند، در حالی که 6/22% یک، 4/32% دو، 4/22% سه، 2/5% چهار و6/1% پنج عامل خطرزا داشتند. شایعترین عامل خطر تری گلیسرید بالا (3/52 درصد) و دومین عامل خطرساز برای ابتلا به بیماری های قلبی عروقی قند خون ناشتای مختل (9/34 درصد) بود.
    نتیجه گیری
    مطالعه ما نشان داد که شیوع عوامل خطر قلبی عروقی در کودکان و نوجوانان چاق بالا است.
    کلیدواژگان: عوامل خطر قلبی عروقی، چاقی، کودکان، نوجوانان
  • فاطمه کاظمی لمعه دشت، مهدی بهدانی، کامران پوشنگ باقری، دلاور شهباززاده، مهدی حبیبیانبوهی صفحه 59
    زمینه
    فاکتور رشد سلولهای اندوتلیال عروق انسان (VEGF) نقش مهمی در تشکیل عروق خونی جدید و رگ زایی ایفا می کند. ایزوفرم 121 اسیدآمینه ای فاکتور رشد سلولهای اندوتلیال عروق انسان (VEGF 121 ) کوچکترین عضو خانواده VEGF-A می باشد. تولید فرم صحیح و فعال VEGF از چالش بر انگیزترین مقوله ها می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه روشی جهت بهینه سازی بازآرایی پروتئین VEGF تولید شده در میزبان باکتریایی ارایه گردید. سپس از روش الایزا و تکثیر سلولهای اندوتلیال به منظور نشان دادن عملکردی بودن و فرم صحیح پروتئین استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که با استفاده از روش ارایه شده در این مطالعه، پروتئین VEGF دارای فرم صحیح بوده و در الایزا توسط آنتی بادی شناسایی گردید. علاوه بر این VEGF تولید شده قادر به تحریک تکثیر وابسته به دوز سلولهای اندوتلیال انسان بود.
    نتیجه گیری
    در مجموع می توان گفت که از روش ارایه شده در این مطالعه می توان جهت تولید VEGF به منظور استفاده در تمایز سلولهای بنیادی و سایر مطالعات مرتبط استفاده کرد.
    کلیدواژگان: فاکتور رشد سلولهای اندوتلیال عروق انسان، رگ زایی، بازآرایی پروتئین
  • اکرم مهری، امیر لطافت کار صفحه 66
    زمینه
    پوسچر بد یکی از دلایل اصلی ایجاد و تحریک علائم در گردن درد مزمن است. بنابراین هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر شش هفته تمرین اصلاحی بر زاویه سر به جلو، درد و زمانبندی فعالیت عضلات سطحی گردن در اغتشاش خلفی-قدامی در زنان دچار گردن درد مزمن بود.
    روش کار
    26 زن دچار گردن درد مزمن و اختلال کنترل حرکت گردن از طریق نمونه گیری در دسترس برای این مطالعه نیمه تجربی انتخاب و به دو گروه تمرین اصلاحی (13 نفر) و گروه کنترل (13 نفر) تقسیم بندی شدند. زاویه سر به جلو، درد و ناتوانی و زمانبندی فعالیت عضلات سطحی گردن به ترتیب به روش فتوگرامتری، پرسشنامه درد و ناتوانی گردن و دستگاه الکترومیوگرافی در پیش آزمون و پس آزمون اندازه گیری شد. اغتشاش با رها شدن وزنه معادل ده درصد وزن بدن به کمک آهن ربای الکتریکی اعمال شد. آزمون های آماری کولموگروف اسمیرنف، تی زوجی و مستقل برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها استفاده شد (05/0≥α).
    یافته ها
    نتایج تحقیق بیانگر کاهش معنادار در زمان پاسخ عضلات سطحی تراپزیوس فوقانی (راست 001/0=P، چپ 014/0=P)، استرنوکلیدوماستویید (راست 010/0=P، چپ 001/0=P)، ارکتو اسپاین گردنی (راست 040/0=P، چپ 003/0=P)، درد و ناتوانی (003/0=P) و نیز کاهش زاویه سر به جلو (001/0=P) بعد از شش هفته تمرین اصلاحی بود.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان داد مداخله تمرین اصلاحی در کاهش زاویه سر به جلو، درد و ناتوانی گردن و نیز بهبود پاسخ عضلات سطحی گردن، در افراد دارای گردن درد مزمن موفق بوده است. با توجه به اندازه اثر بالای گزارش شده برای تمرینات اصلاحی، پیشنهاد می شود که این برنامه تمرینی برای اصلاح گردن درد مزمن مورد استفاده قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: تمرین اصلاحی، گردن درد، پوسچر سر به جلو، عضلات گردن
  • نازلی نوالی، ساناز موسوی، مریم برادران بی نظیر، عطیه عمیدفر صفحه 77
    زمینه
    عفونت زخم پس از سزارین ناشایع نمی باشد. استفاده از یک سفالوسپورین نسل اول (سفازولین) جهت پروفیلاکسی آنتی بیوتیکی در این بیماران پیشنهاد شده، ولی بر اساس برخی مطالعات افزایش طیف اثر پروفیلاکسی آنتی بیوتیکی از طریق اضافه نمودن به سفالوسپورین استاندارد ممکن است در برابر عفونت های پس از سزارین محافظت بیشتری اعمال کند. مطالعه فعلی در نظر دارد کارایی پروفیلاکسی معمول از طریق سفازولین را با ترکیب سفازولین و آزیترومایسین در کاهش عفونت زخم مقایسه کند.
    روش کار
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، بیماران کاندید سزارین به دو گروه تقسیم شدند: گروه مورد (86 نفر) سفازولین حین عمل به همراه آزیترومایسین خوراکی (500 گرم) پس از عمل دریافت نمودند، و گروه کنترل (86 نفر) که در آنها تنها سفازولین حین عمل تجویز شد. میزان بروز عفونت زخم جراحی تا 30 روز بعد از عمل بین دو گروه مقایسه شد.
    یافته ها
    دو گروه از نظر سن و شاخص توده بدنی همسان بودند. سزارین در 80% بیماران گروه مورد و 5/89% بیماران گروه شاهد به صورت اورژانس انجام پذیرفته بود (08/0=P). عفونت زخم جراحی پس از سزارین در 7/4% بیماران گروه شاهد رخ داد، ولی در هیچ یک از بیماران گروه مورد دیده نشد (12/0=P).
    نتیجه گیری
    هرچند در مقایسه با سفازولین تنها، ترکیب آزیترومایسین و سفازولین در ممانعت از عفونت زخم جراحی سزارین موثرتر بود، این تفاوت معنی دار نگردید. با این حال با توجه به این نتیجه بالینی مطلوب استفاده توام از این دو آنتی بیوتیک بجای استفاده از سفازولین به تنهایی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: پروفیلاکسی، آزیترومایسین، سزارین، عفونت زخم
  • جلال الدین نوروزی، فرزانه زینلی، حجت الله علایی، مجید حسن پور عزتی صفحه 84
    زمینه
    کورکومین (ترکیب فعال زردچوبه) دارای طیف گسترده ای از خواص درمانی و دارویی است اما، فراهمی زیستی و انحلال پذیری پایین در آب، استفاده از آن را محدود می کند. دستاوردهای اخیر در فناوری نانو یک رویکرد جدید در درمان سوء مصرف مواد و اعتیاد نشان داده است. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر نانوکورکومین دندروزومی بر علایم سندرم ترک از اعتیاد در موش صحرایی نر انجام شد.
    روش کار
    پس از بیهوش کردن موش ها (250 تا 300 گرم) یک کاتتر داخل ورید وداج راست آن ها قرار داده شد، سپس حیوان طی یک دوره 12 روزه (هر روز به مدت 2 ساعت) در داخل اطاقک خود تزریقی قرار می گرفت و با هر بار فشار دادن پدال فعال مقدار 1/0 میلی لیتر محلول سالین یا مورفین دریافت می کرد. در گروه های دارو، حیوانات 30 دقیقه قبل از قرار گرفتن در دستگاه به صورت داخل صفاقی نانوکورکومین دندروزومی (5 و 10 میلی گرم بر کیلوگرم ) دریافت کردند و اثر آن بر علایم سندرم ترک مورفین پس از تزریق نالوکسان، مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    مورفین به طور معنی داری باعث ایجاد وابستگی و بروز علائم سندرم ترک در گروه کنترل مثبت گردید. در حالی که تزریق نانوکورکومین دندروزومی در دو دوز 5 و 10 میلی گرم منجر به کاهش معنی دار علایم سندرم ترک (سگ خیسی، دفعات پرش، اسهال و...) در مقایسه با گروه مورفین گردید (05/0>p).
    نتیجه گیری
    نانوکورکومین دندروزومی احتمالا با افزایش مقدار سروتونین باعث کاهش بروز علائم سندرم محرومیت از مورفین که در ارتباط با کاهش سروتونین در مغز است، می شود.
    کلیدواژگان: نانوکورکومین دندروزومی، مورفین، خودتزریقی، علائم ترک اعتیاد، موش صحرایی
  • فاطمه یوسفی، زهرا شبانی نژاد، بهرام محمدسلطانی، مهرداد بهمنش صفحه 91
    زمینه
    سرطان یکی از مهم ترین عوامل تهدید کننده سلامت محسوب می شود. توسعه روش های درمانی مبتنی بر فرایند های RNA های تداخل گر (RNAi) نتایج قابل قبولی را به دنبال داشته است. یکی از مهم ترین مشکلات سیستم های siRNA، پایداری کم آن می باشد. از جمله راهکارهای غلبه بر این ضعف، معرفی انواع مختلفی از RNAهای سنجاق سری یا shRNA بوده است. ژن OCC-1 (Overexpressed in Colon Carcinoma) دارای رونوشت های متعددی می باشد که به عنوان مشخصه سرطان کولورکتال در نظر گرفته شده است. این ژن نقش مهمی در ایجاد و پیشرفت سرطان کولورکتال از طریق مسیرهای پیام رسان سلولی دخیل در تکثیر سلولی دارد. در تحقیق حاضر از روش RNA تداخل گر یا RNAi به منظور کاهش بیان رونوشت ویژه ای از ژنOCC-1 استفاده شده است.
    روش کار
    سازه خاموش گر طراحی شد و سپس در ناقل بیانی pRNA-H1.1/Neo که دارای پروموتر برای RNApolIII می باشد، کلون گردید. پلاسمید در رده سلولی سرطان کولورکتال ترانسفکت گردید و بیان رونوشت OCC-1 در زمان های 24 و 72 ساعت بعد از ترانسفکشن نسبت به نمونه کنترل با روش Real-time PCR مورد بررسی قرار گرفت .
    یافته ها
    بیان رونوشت OCC-1 در زمان 72 ساعت بعد از ترانسفکشن، نسبت به نمونه کنترل حدود 25 درصد کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد سازه shRNA طراحی شده به صورت موفقیت آمیزی باعث کاهش بیان ژن مورد هدف شده است که با توجه به نتایج می توان از آن در مطالعات آینده به منظور کشف تاثیر این رونوشت بر ایجاد یا پیشرفت سرطان کولورکتال، استفاده نمود.
    کلیدواژگان: RNA های تداخل گر (RNAi)، سرطان کولورکتال، Real، time PCR، shRNA
  • اکبر صفایی امیر واحدی لیلا واحدی صفحه 97
    تومور میوفیبروبلاستیک آنژیومیگزوئید پلکسی فورم از تومورهای بسیار نادر و مزانشیمال معده می باشد که بواسطه یافته های مورفولوژیک مشخص از جمله طرح رشدی پلکسی فورم، پرولیفراسیون سلولهای دوکی در یک زمینه میگزوئید و البته با کمک رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی و رد سایر تومورهای مزانشیمال تشخیص داده می-شود. در این گزارش یک مورد از این تومور به قطر حدود 4 سانتی متر در انتروم معده آقای 38 ساله ای را گزارش می کنیم که بیشتر نتایج آندوسکوپی و سی تی اسکن منطبق با تومور گاسترواینتستینال بوده و بواسطه یافته های میکروسکوپی و ایمونوهیستوشیمی مشخص تشخیص داده شده است.
    کلیدواژگان: تومور میوفیبروبلاستیک آنژیومیگزوئید پلکسی فورم، تومور گاسترواینتستینال، معده
|
  • Ali Osali, Siros Choobineh, Rahman Soori, Ali Asghar Ravasi, Honsseinmostafavi Page 7
    Background
    The aim of this research was to investigate the effect of four weeks aerobic exercise with moderate intensity on hs-CRP, IL-10, and BDNF in women with syndrome metabolic with the age of 50-65 years old.
    Methods
    24 women with metabolic syndrome (MetS) took part voluntarily and divided in two-group MetS exercise (ME), MetS control (MC). ME group participated in an aerobic exercise training (AT) program (4 weeks), three session per week, each session contained three performing parts and two rest part. Also, blood samples were conducted before and after training for evaluating levels of hs-CRP, IL-10, BDNF. Data were analyzed using Pried-sample T-Test, and Independent samples T-Test.
    Results
    IL-10, BDNF after four-weeks aerobic exercise significantly increased (P˂0.05) also hs-CRP levels had no significantly differences. Hs-CRP, IL-10, BDNF after three months in control group did not significantly changed (P˃0.05).
    Conclusion
    These findings indicate four-weeks aerobic exercises induce to increase IL-10 level and did not change hs-CRP level. And BDNF's may increase relative to IL-10 level.
    Keywords: Aerobic exercise, Hs-CRP, IL10, BDNF, Metabolic syndrome
  • Faranak Jalilvand, Aleye Gasemzadeh, Kobra Hamdi, Nazli Navali, Helen Pia, Laya Farzadi Page 16
    Background
    Despite advances in clinical and laboratory techniques, including stimulating ovulation and transferring embryo, success rate of pregnancy remains is about 30%. The aim of this study was to assess the effect of intra uterine G-CSF on implantation and clinical pregnancy rate in patients with implantation failure in IVF.
    Methods
    This study was a randomized clinical trial on patients undergoing in vitro fertilization within an age range of 45-18 years and a history of failure in implantation for two or more times. A total of 34 patients receiving G-CSF in the intervention group and 38 patients in the control group were enrolled.
    Results
    Mean age of the participants was 34.1 years with a standard deviation of 6.4 years. The average number of years of fertility was 10 years with a standard deviation of 5.2 years. The average number of embryos implanted in the intervention group was 2.88 with a standard deviation of 0.33. The figures for the control group were 2.97 and 0.37, respectively. The two groups did not differ significantly. With respect to the potential clinical and laboratory fertility outcomes, including existing gestational sac with observed heart rate and positive serum βHCG, no statistically significant difference was observed between the two groups.
    Conclusion
    It seems that the effect of G-CSF on improving fertility outcomes in patients with implantation failure does not exist and more related studies are recommended in this regard.
    Keywords: In vitro fertilization, Infertility, G-CSF, Clinical trial
  • Shabnam Rahimi, Mahnaz Azarnia, Seyed Homayoon Sadraie, Gholamreza Kaka Page 22
    Background
    Diazinon is an organophosphate insecticide that normally used to control different types of harmful insects in agriculture.
    Methods
    25 laboratory mature female mice divided into 5 equal groups: The control group did not receive diazinon, Sham groups of A and B, respectively, received0.52 and 5.2microliter of emulsifier, Diazinon experimental groups of A and B also received, respectively, 1.3 and 13 microliter form of inhalant.
    Results
    In all histomorphometry and appearance studies, there was no significant difference between the control group and two sham groups but in the experimental group of B there were abnormalities such as atrophy of the fetus and placenta, cutaneous bleeding, the position of fetus was absorbed with extra placenta. The examination of intestinal Histomorphometry of embryos in the average number of goblet cells in a level equal to length of the villi in the experimental group of B in compared to the experimental group of A and the control showed that this increases were not significant. The average number of epithelial cells in a certain level of transverse sections of villi in both the experimental groups compared to control group showed no significant difference. Percentage of goblet cells in the entire villi’s in the experimental group A and B showed a significant decrease in compared to the control group.
    Conclusion
    Consumption of high levels of Diazinon in pregnant mice caused growth and development disorders and physical anomalies in the fetus as well as abnormalities in the development of intestinal tissue of embryos.
    Keywords: Diazinon, Small Intestine, Fetus, Mice, Abnormalities
  • Zohreh Soleimani, Naser Mirazi, Sayyedeh Nahid Movasagh, Maryam Gholami Page 29
    Background
    Poisoning with tetra carbon chloride produces free radicals in the body tissues including testes. In this research the protective effect of Avicennia marina leaf extract on the rat's spermatogenesis and the serum level of testosterone and LH&FSH induced with carbon tetra chloride are studied.
    Methods
    In this experimental study, 42 rats were divided into six groups including control group(receiving saline normal), sham( receiving olive oil), group induced by CCl4 ( receiving 2ml/kg carbon tetra chloride with 1:1 percent and olive oil featured as single dose), and experiment groups 1, 2, and 3(receiving 2ml/kg carbon tetra chloride with 1:1 percent and olive oil featured as single dose and the extract with daily dosages of 200mg/kg, 400mg/kg, and 800mg/kg). Two hours after injecting carbon tetra chloride, the extract was injected into peritonea once every 24 hours for 96 hours.
    Results
    The normal and disable sperms in the group induced by CCl4 shows a significant reduction (P
    Conclusion
    Avicennia marina leaf extract has protective effect against toxic effects of carbon tetra chloride because it contains anti-oxidants.
    Keywords: Avicennia Marina, Spermatogenesis, Carbon Tetra Chloride, Rat
  • Seyed Javad Seyed Toutounchi, Shahin Abdollahi Fakhim, Manoochehr Zangeneh, Safar Farajnia, Negisa Seyed Toutounchi Page 38
    Background
    Helicobacter pylori are known as the most common species affecting human. This bacterium is main cause of peptic and duodenal ulcer. This infection is highly prevalent in the third world countries like Iran. This bacterium is found in dental plaque, salivary, adenoid and tonsil tissue, nasal polyps, nasal mucus, and maxillary sinus. These organs are near to the eustachian tube and middle ear, for this reason it is possible to find this bacteria in middle ear. PCR method is used for amplifying a particular piece of target DNA which can be a single gene or pieces of a gene.
    Methods
    This descriptive-analytical methods study was performed on 40 children between 2-13 years old with serous otitis media hospitalized in Tabriz Children Hospital (2007-2010). Serous fluids were collected from paracentesis of middle ear of patients was investigated for the PCR.
    Results
    The patients were at the age of 2-13 years old and the average age was 6.57 years old. 21 patients (52.5%) were male and 19 patients (47.5%) were female. From 40 children with otitis media, helicobacter pylori were found in 3 children who showed no causality between helicobacter pylori and middle ear.
    Conclusion
    We can only assume a possible role for Helicobacter pylori infection at occurrence of middle ear infection. If this role is proved in the serous otitis resistant to common cures, antibiotics effective against H.pylori can be helpful.
    Keywords: Helicobacter Pylori, Serous Otitis Media, PCR (Polymerase Chain Reaction)
  • Hamideh Azimi Alamdari, Mohamadreza Ranjkesh, Ata Salehipour Page 43
    Background
    Alopecia areata is an autoimmune disease, as a non-scarring hair loss and is without clinical signs. Although spontaneous recovery occurs in many patients with alopecia areata, but a lot of patients suffer from chronic periods of the disease. And according to the related serious complications of corticosteroid treatment and high relapse rate, finding alternative effective treatment for these patients by dermatologists is still ongoing.
    Methods
    50 patients with alopecia areata scalp during the last 3 months, who had no response to treatment with corticosteroids, were enrolled in two equal groups. One group received therapy with topical Diphenylcyclopropenone (DPCP) and the other group was treated with topical Anthralin. (IRCT: 201410113566N5).
    Results
    Patients in the two groups in terms of gender, age, extent and duration of the current period scalp disease were not significantly different. No significant difference was observed in treatment response between the two groups (P=0.189). Age, as the only prognostic factor in treatment DPCP was found (P=0.047) and any prognostic factor in Anthralin group not found. More complications was seen in Anthralin group compared to the DPCP group (P=0.018). The duration of treatment and relapse rate, there was no significant difference between the two treatment groups.
    Conclusion
    Even better effect using DHCP in alopecia areata, but no significant difference Anthralin. But according to fewer side effects in DPCP and better effect on younger ages, this drug can be used as alternative treatment for resistant alopecia areata of children.
    Keywords: Diphenylcyclopropenone, Anthralin, Alopecia Areata
  • Robabeh Ghergherehchi, Nazanin Hazhir, Mahmood Samadi, Mandana Rafeey Page 52
    Background
    Obesity is one of the most important health problems in many countries which increase the incidence of cardiovascular diseases. Although cardiovascular findings are specific to adulthood, but identification of cardiovascular risk factors in childhood is necessary to prevent damage to target organs in adulthood. The aim of this study was to evaluate the frequency of cardiovascular risk factors in obese children and adolescents.
    Methods
    This cross-sectional descriptive study was performed on 442 children and adolescents aged 4 to 16 years old. After the clinical examination, blood pressure, height and weight were measured. The body mass index over than 95th percentile for age and sex or (BMI Z-Score equal or more than 2) was defined as obesity. After 12 hours of fasting the blood samples were taken for measurement of serum lipid profiles, insulin and glucose levels.
    Results
    Of the total obese subjects, 15.8% (n=70) had no risk factors for cardiovascular disease, while 22.2% had one, 32.4% had two, 22.4% had three, 2.5% had four and 1.6% had five risk factors. The most common risk factor was hypertriglyceridemia (52.3 %) and the second risk factor was impaired fasting blood glucose (34.9%).
    Conclusion
    The prevalence of cardiovascular risk factors is high in obese children and adolescents.
    Keywords: Cardiovascular Risk Factors, Obesity, Children, Adolescents
  • Fatemeh Kazemi-Lomedasht, Mahdi Behdani, Kamran Pooshang Bagheri, Delavar Shahbazzadeh, Mahdi Habibi-Anbouhi Page 59
    Background
    Vascular endothelial growth factor (VEGF) plays an important role in development of new blood vessel and angiogenesis. Human VEGF121 is smallest member of VEGF family. Production of active and correct form of VEGF is the most challenging issue.
    Methods
    Here we described a method for optimization of refolding of VEGF121 which was expressed in bacterial host. Enzyme linked immunosorbent assay and proliferation assay of human endothelial cells was performed to monitor refolding and functional assay of VEGF121.
    Results
    Using described method; VEGF was in correct fold and detected by antibody in ELISA. Furthermore, VEGF stimulated proliferation of human endothelial cells in dose-dependent manner.
    Conclusion
    Refolded VEGF has potential for stem cell differentiation.
    Keywords: Vascular Endothelial Growth Factor, Angiogenesis, Refolding
  • Akram Mehri, Amir Letafatkar Page 66
    Background
    Poor posture has been implicated in the development and perpetuation of chronic neck pain symptoms. The aim of this study was to evaluate the effects of six weeks corrective exercise on forward head angle, pain and timing of superficial neck muscles activation during posterior-anterior perturbation in women with chronic neck pain.
    Methods
    26 women with chronic neck pain and neck movement control impairment was selected for this quasi experimental study via simple noprobable sampling and divided into two corrective exercise (n=13) and control (n=13) groups. Forward head angle, pain and disability and timing of neck superficial muscles activation measured by using the photogrammetry, neck disability index and surface electromyography respectively in pre-test and post-test. Dropping the weight equal to 10% of total body weight, performed using electrical magnet, followed by pulling of the trunk inducing perturbation was performed. Kolmogrove smirnove, paired and sample t tests were used for statistical data analysis (α≥0.05).
    Results
    The significant decrement in electromyographic responses of neck superficial muscles of upper trapezius (right P=0.001; left P=0.014), cervical erector spinea (right P=0.010; left P=0.001), sternocleidomastoid (right P=0.040; left P=0.003), neck pain and disability (P=0.003) and forward head angle (P=0.001) were found after six weeks of corrective exercise.
    Conclusion
    The corrective exercise intervention was successful at decreasing forward head angle, pain and disability and timing of muscle activation in subjects with chronic neck pain. Considering the extremely large effect size of the corrective exercise group, we recommend that this program be used in the correction of subjects with chronic neck pain in future.
    Keywords: Corrective Exercise, Neck Pain, Forward Head Posture, Neck Muscles
  • Nazli Navali, Sanaz Moosavi, Maryam Baradaran Binazir, Atiyeh Amidfar Page 77
    Background
    Wound infection is not uncommon after cesarean sections. Using a first-generation cephalosporin (cefazolin) has been recommended for antibiotic prophylaxis in patients, but according to few reports, extending the spectrum of antibiotic prophylaxis by adding azithromycin to the standard cephalosporin may lead to extra protection against postcesarean infections. The relevant available data are not enough to draw a solid conclusion. This study aimed to compare the effectiveness of conventional antibiotic prophylaxis using cefazolin with a combination of cefazolin and azithromycin in reducing wound infection.
    Methods
    In this randomized clinical trial, candidates of cesarean section were categorized in two groups; cases (n=85) who received intraoperative cefazolin plus postoperative oral azithromycin (500 gr) and controls (n=86) who received intraoperative cefazolin only. The incidence rate of surgical wound infection by 30 days postoperation was compared between the two groups.
    Results
    Cesarean sections were emergency in 80% of cases and 89.5% of controls (p=0.08). Postcesarean incisional wound infection developed in 4.7% of controls, whereas no patient in the case group had such infection (p=0.12).
    Conclusion
    Compared to cefazolin alone, a combination of azithromycin and cefazolin was more effective in preventing postcesarean incisional wound infection, the difference was not significant. Nonetheless, owing to this advantageous clinical consequence using a combination of these two antibiotics instead of cefazolin alone is recommended.
    Keywords: Prophylaxis, Azithromycin, Cesarean, Wound Infection
  • Jalaledin Noroozi, Farzaneh Zeynali, Hojjatollah Alaei, Majid Hassanpour-Ezatti Page 84
    Background
    Curcumin has anti-inflammatory and antinociceptive effects and also it can be exploited for drug abuse treatment, but its low bioavailability and water solubility are the most important obstacles and limit its application. The recent achievements of nanotechnology illustrate a novel approach in treatment of drug abuse and addiction. The present study was conducted to investigate the effect of dendrosomal Nano curcumin (DNC) administration on morphine withdrawal signs in rats.
    Methods
    Male rats (250-300 gr) were anaesthetized and implanted with silastic catheters inserted into the right jugular vein. Then they were placed in the self-administration apparatus for 2 hours/day for 12 days and received saline or morphine (5mg/ml) by infusion pump. In addition, DNC (10, 5 mg/kg.IP) were injected 30 minutes before placing in apparatus and the signs of withdrawal were measured for 30 minutes after injection of naloxone (2 mg/kg, i.p).
    Results
    Morphine significantly induced dependence and withdrawal signs in sham group. On the other hand injection of DNC significantly decreases these signs (p
    Conclusion
    DNC can decrease withdrawal signs of morphine and can be used as an effective pharmacotherapy for morphine abuse.
    Keywords: Dendrosomal Nanocurcumin, Morphine, Self-administration, withdrawal, Rat
  • Fatemeh Yousefi, Zahra Shabaninejad, Bahram Mohammad Soltani, Mehrdad Behmanesh Page 91
    Background
    Cancer is one of the most important factors which affect the human health. RNA interference (RNAi) based therapies have been developed and showed significant results in this regard. One of the most important problems of siRNA system is its low stability. In order to overcome to this weakness, various types of hairpin RNA or shRNA was introduced. Over expressed colorectal cancer gene (OCC-1), which has several transcripts is considered as a hallmark of colorectal cancer. This gene has vital role in the development and progression of cancer through the cell signaling pathways, which are involved in cell proliferation. In the present study, the RNAi system was utilized in order to reduce the expression of specific transcript of OCC-1 gene.
    Methods
    The silencer structure was designed and cloned in the expression vector pRNA-H1.1 / Neo which has a promoter for RNApolIII. Plasmid was transferred into the colorectal cancer cell line, and the expression of transcript was compared to the control samples at 24 and 72 h post transfection by Real-Time PCR.
    Results
    The expression of transcript was reduced about 25 % at 72 h post transfection following shRNA transfection, compared to the control sample.
    Conclusion
    The designed shRNA structure successfully reduced the expression of target gene; accordingly, it can be used in future studies in order to investigate the effect of these transcripts on development and progression of colorectal cancer.
    Keywords: RNA Interference (RNAi), Colorectal Cancer, Real-Time PCR, shRNA
  • Akbar Safaei, Amir Vahedi, Leila Vahedi Page 97
    Plexiform angiomyxoid myofibroblastic tumor is a very rare mesenchymal tumor of stomach which is diagnosed based on morphologic findings such as plexiform growth pattern, spindle cell proliferation in a myxoid background, by aiding immunohistochemistry staining and ruling out of other mesenchymal gastric tumors. We report this tumor with about 4cm size in antrum of a 38 years old man which endoscopic and CT scan results fit with Gastrointestinal stromal tumor and diagnoses is performed according to specific morphologic and immunohistochemistry findings.
    Keywords: Plexiform Angiomyxoid Myofibroblastic Tumor, Gastrointestinal Stromal Tumor, Stomach