فهرست مطالب

مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سال چهلم شماره 5 (پیاپی 137، آذر و دی 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/24
  • تعداد عناوین: 13
|
  • زهرا آذرشب، سهیل سبحان اردکانی * صفحات 7-14
    زمینه

    ادویه جات با قابلیت تجمع فلزات سنگین از زمان های گذشته به عنوان یکی از متداول ترین طعم دهنده ها و چاشنی ها با منشا طبیعی به مقادیر قابل توجه در تهیه مواد غذایی حتی به عنوان دارو برای درمان بیماران استفاده شده اند. این پژوهش با هدف تعیین شاخص سلامت عناصر روی و کادمیوم در دارچین، فلفل سیاه و فلفل قرمز مصرفی در شهر همدان در سال 1394 انجام یافت. روش کا ر: بعد از تهیه 18 نمونه از هر یک از ادویه جات مورد مطالعه، آماده سازی و هضم اسیدی نمونه ها در آزمایشگاه، غلظت عناصر روی و کادمیوم توسط دستگاه جذب اتمی به ترتیب به روش شعله ای و کوره گرافیتی تعیین شد. پردازش آماری نتایج نیز توسط نرم افزار SPSS انجام یافت.

    یافته ها

    کمینه و بیشینه میانگین غلظت عناصر در نمونه های ادویه بر حسب میلی گرم در کیلوگرم برای روی با 1/0±43/0 و 14/0±6/0 به ترتیب مربوط به دارچین و فلفل قرمز و برای کادمیوم با 01/0±02/0 و 01/0±03/0 به ترتیب مربوط به دارچین و فلفل سیاه و در همه موارد کم تر از رهنمود WHO بود. همچنین مقادیر شاخص سلامت (HI) برای همه ادویه جات کوچک تر از یک بود.

    نتیجه گیری

    با استناد به نتایج این پژوهش مصرف کنترل شده ادویه جات مورد مطالعه عواقب مخاطره آمیز بهداشتی برای مصرف کنندگان ندارد، اما به دلیل عدم وجود اطلاعات کافی از شرایط بهینه فرآوری، مجاورت رویشگاه ها با مناطق صنعتی و آلوده به فلزات سنگین، توسعه استفاده از کودهای آلی به ویژه کمپوست و همچنین لجن فاضلاب حاوی فلزات سنگین به عنوان کود و مصرف بی رویه سموم و کودهای شیمیایی، نسبت به پایش مقادیر تجمع یافته فلزات سنگین در مواد غذایی پرمصرف به ویژه سایر ادویه جات به منظور حفظ ایمنی غذایی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: ادویه، روی، کادمیوم، ارزیابی تاثیرات سلامت، ایمنی غذایی
  • محمد اسدی گلزار، علی کاظمی، ندا خالدی، زهرا حاج ابراهیمی، وحید نیکبخت، مرتضی یاری صفحات 15-22
    زمینه
    قرارگیری در شرایط کم جاذبه همچون فضا، استراحت مطلق در بستر و دیگر محیط هایی که در آن فرد دچار کم وزنی می شود، باعث بروز مشکلات عصبی-عضلانی متعددی می گردد. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر شش هفته تمرین استقامتی تحت شرایط بی وزنی شبیه سازی شده بر سطح سرمی عامل رشد عصبی مشتق شده از مغز (BDNF) موش های صحرایی نر نژاد ویستار بود.
    روش کار
    به منظور آزمایش تعداد 36 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با میانگین وزن 15± 175 در چهار گروه تعلیق (10n=) ، تمرین استقامتی (6n=) ، تعلیق+تمرین استقامتی در حالت تعلیق (10n=) ، و کنترل (10n=) قرار گرفته و به مدت شش هفته مورد آزمایش قرار گرفتند. برای ایجاد شرایط بی وزنی از روش تعلیق اندام عقبی (HLS) استفاده شد. 24 ساعت پس از انجام پروتکل، خون گیری از قلب موش ها که به وسیله مخلوط کتامین و زایلوزین بی هوش شده بودند، انجام شد و سپس نمونه ها به روش الایزا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که سطح سرمی BDNF پس از شش هفته در گروه تعلیق + تمرین استقامتی در حالت تعلیق نسبت به سایر گروه ها افزایش معنی داری داشت (معنی داری در سطح 05/0).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج تحقیق حاضر به نظر می رسد که تمرینات استقامتی در شرایط بی وزنی سبب افزایش سطح سرمی BDNF گشته و به تعدیل اختلالات عصبی کمک می کنند. همچنین می توان از مزایای تمرینات استقامتی در شرایط بی وزنی مانند تمرین با تردمیل های ضد جاذبه در جامعه های آماری دیگری که شرایط فیزیولوژیکی مشابه با فضانوردان دارند، نظیر سالمندان، بیمارانی که تحت استراحت مطلق به سر می برند و افرادی که دچار آسیب های نخاعی و حرکتی می باشند، بهره برد
    کلیدواژگان: بی وزنی، BDNF، تمرین استقامتی، تعلیق اندام عقبی، موش صحرایی
  • علی اوصالی صفحات 23-30
    زمینه
    سندرم متابولیک و افزایش سن از عوامل موثر بر افسردگی می باشند. هدف از این تحقیق بررسی اثرگذاری 8 هفته تمرین هوازی با شدت متوسط و مصرف کورکومین بر IL1β و افسردگی زنان 60-65 ساله ی مبتلا به سندرم متابولیک می باشد.
    روش کار
    44 زن مبتلا به سندرم متابولیک به طور داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. آزمودنی ها به طور تصادفی به گروه مکمل+تمرین، تمرین، مکمل و کنترل تقسیم شدند. گروه تمرین+مکمل و گروه تمرین، هفته اول سه ست 10 دقیقه ای با فواصل استراحت پنج دقیقه با شدت 65 تا 75 درصد از ضربان قلب ذخیره ای تمرینات خود را را توسط تردمیل انجام دادند. با سپری شدن هر هفته، یک دقیقه به مدت زمان ست های تمرین افزوده می شد. در دو مرحله از آزمودنی ها خونگیری و آزمون بک انجام شد. سطوح IL1β به روش الایزا مورد بررسی قرار گرفت. برای تجزیه تحلیل داده ها از روش آماری تحلیل واریانس یک طرفه، تی جفتی استفاده گردید و سطح معنی داری (05/0≥P) در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میزان سطوح پلاسمایی IL1β و افسردگی در سه گروه تجربی کاهش معنی داری یافتند (05/0≥P). همچنین کاهش فشارخون، سایز دور کمر، درصد چربی بدن، تری گلیسرید خون و افزایش HDL در هر سه گروه تجربی معنی دار بود (05/0≥P).
    نتیجه گیری
    در اثر هشت هفته اعمال مداخله افسردگی کاهش و سندرم متابولیک بهبود یافت. این احتمال وجود دارد که کاهش افسردگی در اثر هشت هفته مداخله در ارتباط با کاهش IL1β و بهبودی سندرم متابولیک باشد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، IL1?، افسردگی، سندرم متابولیک، کورکومین
  • علی اکبر خبیری، محمد سلیمانی، محمد هادی سخاوتی، مجتبی طهمورث پور صفحات 31-37
    زمینه
    بروسلوز یا تب مالت (تب مدیترانه ای) به واسطه رشد و تکثیر باکتری کوکوباسیل گرم منفی بروسلا در سلول های پستانداران رخ می دهد. این بیماری به عنوان یک بیماری مشترک بین انسان و دام شناخته شده است. تا به حال 6 گونه بروسلا شناسایی شده اند بطوریکه مهمترین آنها که در انسان ایجاد بیماری می کند، بروسلا ملیتنسیس می باشد. اولین قدم در رسیدن به واکسن نوترکیب انتخاب بهترین آنتی ژن هایی است که بیشترین نقش را در ایجاد بالاترین سطح ایمنی داشته باشد.
    روش کار
    این پژوهش با هدف خالص سازی دو عدد از بهترین آنتی ژن های محرک بیماری بروسلوز و ساخت کایمر ترکیبی متشکل از این دو آنتی ژن، بواسطه جداسازی و کلونینگ آنتی ژن های Omp31 وOmp25 از باکتری کوکوباسیل بروسلا و هم چنین انجام فعالیت های بیوانفورماتیک و تهیه وکتور بیانی کایمر شده از این آنتی ژن ها و کایمر ساخته شده آنها، توسط روش های مهندسی ژنتیک با هدف تولید واکسن نوترکیب به منظور پیشگیری از این بیماری خواهد بود.
    یافته ها
    توالی های آنتی ژنی مورد نظر با استفاده از آغازگرهای اختصاصی تکثیر و توالی یابی شدند. عمل اتصال و تولید کایمر دو آنتی ژن با استفاده از لینکر EAAAK)2) بدون وجود جهش و تغییر در ساختار پروتئین آن انجام شد. قطعه کایمر ساخته شده مورد نظر به داخل میزبان بیانی BL21 (DE3) بعد از عمل کلون، در وکتور بیانی Pet32 a انتقال داده شد.
    نتیجه گیری
    امکان اتصال دو آنتی ژن با لینکر مورد نظر بدون جهش وجود داشت. و علاوه بر آن امکان انتقال توالی کایمری ساخته شده به درون وکتور بیانی و میزبان بیانی امکان پذیر بود. علاوه بر این نتایج بیوانفورماتیکی درخت فیلوژنتیکی نشان داد که سویه ملیتنسیس Rev1 بیشترین همولوژی را برای آنتی ژن Omp25 با سویه ملیتنسیس M16 و همچنین بیشترین همولوژی را در بررسی ها برای آنتی ژن Omp31 بعد از ملیتینسیس با گونه بروسلا Ovis دارا می باشد.
    کلیدواژگان: بروسلوز، وکتور، بروسلا ملیتنسیس، OMPs، لینکر
  • نیلوفر دربندی، سمیرا مقدسی، حمیدرضا مومنی صفحات 38-47
    زمینه
    در این پژوهش، اثرات متفورمین به دو صورت حاد و مزمن بر بازخوانی حافظه و تعداد نورون های سالم ناحیه CA1 هیپوکامپ در رت های نر آلزایمری شده با استرپتوزوتوسین بررسی شد.
    روش کار
    48 سر رت نر نژاد ویستار با محدوده وزنی 220-250 گرم به 6 گروه تقسیم شدند: گروه کنترل (سالین-سالین) ، گروه استرپتوزوتوسین (استرپتوزوتوسین-سالین) ، گروه های تیمار با استرپتوزوتوسین به همراه متفورمین به‎صورت یک نوبته، یک هفته، سه هفته و یازده هفته. تزریق درون بطن مغزی استرپتوزوتوسین (mg/kg3) در روز اول و سوم پس از جراحی و تزریق درون صفاقی متفورمین (mg/kg200) یا سالین (ml/kg) روزانه از یک روز قبل از جراحی تا پایان دوره تیمار انجام گرفت. پس از تست رفتاری، حیوانات کشته و مغز آنها فیکس شد و تعداد نورون‎های سالم ناحیه CA1 هیپوکامپ بررسی شد. آنالیزهای آماری توسط نرم افزار SPSS، ANOVA و نرم افزار Prisme انجام گرفت.
    یافته ها
    تزریق STZ به‎طور معناداری به‎خاطر آوری حافظه (001/0p<) و تعداد نورون‎های سالم (001/0(p< ناحیه CA1را در مقایسه با گروه کنترل کاهش داد. استفاده از متفورمین در تیمارهای یک‎نوبته، یک هفته و سه هفته اثرات ناشی از STZرا بهبود ‎بخشید (001/0(p<. اما متفورمین در دوره تیمار یازده هفته تاثیر معناداری بر بازخوانی حافظه و تعداد نورون‎های سالم در ناحیه CA1 هیپوکامپ نداشت (05/0. (p>
    نتیجه گیری
    مصرف حاد و مزمن متفورمین اثرات متفاوتی بر بازخوانی حافظه و تعداد نورون های سالم ناحیه CA1 هیپوکامپ دارد.
    کلیدواژگان: متفورمین، استرپتوزوتوسین، حافظه، هیپوکامپ
  • فرزاد عالی زاده مفرد، فرید دولتشاهی، مصطفی کلاهی، صابر آقا محمدی صفحات 48-54
    زمینه
    بسیاری از مکانیسم های ایمونولوژیک و التهابی نقش مهمی در ابتلا به آسم دارند. یکی از اعضای خانواده ژن رمز گذار دومن ایمنوگلوبولینی و موسینی سلول T،1-TIM در ناحیه 5q31-33 قرار دارد. ناحیه ای که ارتباط آن با سلول های T helpers2) TH2) و بیماری آلرژیک اثبات شده است. بنابراین هدف از انجام این پژوهش ارتباط پلی مورفیسم های ژن 1-TIM با میزان آمادگی دچار شدن به آسم و سطح ایمونوگلوبین E تام سرمی در بیماران مبتلا به آسم و افراد سالم بود.
    روش کار
    (Polymerase chain reaction–restriction fragment length polymorphism, PCR-RFLP) و (Polyacrylamide gelelectrophoresis, PAGE) به منظور بررسی حضور پلی مورفیسم های سکانس های ژن 1-TIM در 200 بیمار مبتلا به آسم و 200 فرد سالم استفاده شد. از آزمون کای دو برای بررسی فراوانی ژنوتیپ افراد و رابطه آن با میزان ایمونوگلوبین E تام سرمی و بیماری آسم استفاده گردید. 05/0>P معنی دار محسوب شد.
    یافته ها
    فراوانی پلی مورفیسم های ژن 1-TIM میان دو گروه مبتلا به آسم و کنترل متفاوت بود و ارتباط معنی داری میان این پلی مورفیسم ها و خطر ابتلا به بیماری آسم دیده شد.
    نتیجه گیری
    یافته های ما در این پژوهش نشان داد که پلی مورفیسم های 5529A>G و -416G>C, -5529A>G ژن1-TIM با بیماری آسم و همچنین این پلی مورفیسم ها با سطح ایمونوگلوبین E تام سرمی ارتباط معنی داری دارند.
    کلیدواژگان: آسم، 1-TIM، پلی مورفیسم، ایمونوگلوبین E تام سرمی
  • ایمان عباس پور کازرونی، حسن مسلمی، فاطمه حورعلی صفحات 55-62
    زمینه
    صوت یکی از جنبه های گفتار است. در این پژوهش، هدف بررسی و ارزیابی سیگنال صوتی جهت تعیین شدت اختلال گفتاری و همچنین وضوح گفتار است. تاکنون روش ها جهت ارزیابی گفتار به صورت کیفی بوده است.
    روش کار
    با مشورت متخصصان گفتار درمانی یک جمله شامل 5 کلمه و 8 هجا تعیین شد و از 80 نفر نمونه گیری شد که به صورت تصادفی در میان افراد سالم و از گروه های سنی و جنسیت مختلفی انتخاب شده اند. افراد ناسالم نیز از میان دانش آموزان مراکز استثنایی به صورت تصادفی انتخاب شده اند. از میان نمونه های انتخاب شده 50 شخص سالم و 30 نفر دارای اختلالات گفتاری هستند. در این مقاله، سیستم هوشمندی طراحی شده که بر اساس اصول پردازش گفتار و تصویر، می تواند افراد سالم را از افراد دارای اختلالات گفتاری تفکیک کند.
    یافته ها
    از آنجا که تشخیص وجود اختلالات گفتاری، معمولا تنها بر اساس تشخیص متخصصان گفتار درمانی و بر اساس اصول شنیداری انجام می شده است لذا با سیستم پیشنهادی طراحی شده در این مقاله، می توان عملیات تشخیص را به صورت هوشمند و با دقت بسیار بالا و بدون خطای انسانی انجام داد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل نشان دهنده تفکیک افراد با دقت بیش از 92% بوده است که در مقایسه با نتایج سایر گزارشات نتیجه بسیار قابل قبولی می باشد. درصد خطای سیستم پیشنهادی که منجر به تکرار آزمایش شده است هم در حدود 7% می باشد.
    کلیدواژگان: وضوح گفتار، کیفیت صوت، دسته بندی، جمع آوری داده
  • علی قاسمی کهریزسنگی، محسن اکبرپور صفحات 63-71
    زمینه
    هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر شش هفته تمرین بلندمدت وامانده ساز همراه با مصرف گلوکز بر پاسخ HSP70 مردان غیرورزشکار بود.
    روش کار
    تعداد 18 نفر مرد سالم (میانگین سن: 5/2±5/21 سال، میانگین وزن: 5/9±1/73 کیلوگرم) که فعالیت بدنی منظم نداشتند انتخاب و به طور تصادفی در سه گروه مورد مطالعه قرار گرفتند: گروه گلوکز- تمرین (n = 6) ، گروه تمرین- دارونما (n = 6) و گروه کنترل (n = 6). در سه مرحله قبل از شروع دوره تمرینی (پیش آزمون) ، بلافاصله پس از اتمام اولین جلسه تمرینی (پس آزمون اول) و بلافاصله پس از اتمام آخرین جلسه تمرینی پس از شش هفته (پس آزمون دوم) نمونه های خونی از سیاهرگ زند اعلی جهت اندازه گیری متغیرهای تحقیق جمع آوری شد. غلظتHSP70 سرم بوسیله تکنیک ELISA اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده های تحقیق از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر جهت معنی داری و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد. سطح معنی داری نیز α=0. 05 استفاده شد.
    یافته ها
    مقادیرHSP70 سرم در مرحله پس آزمون دوم در سه گروه به ترتیب1/1±8/3، 2/1±9/3 و 2/1±8/2ng/ml بود. نتایج آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر تفاوت معنی داری در گروه گلوکز- تمرین بین هر سه مرحله را نشان داد (P<0. 01). نتایج آزمون تعقیبی بونفرونی حاکی از تفاوت معنی داری بین مرحله پیش آزمون با پس آزمون اول و پس آزمون دوم و همچنین بین پس آزمون اول با پس آزمون دوم بود (P<0. 05). نتایج آزمون اندازه گیری های مکرر تفاوت معنی داری در گروه تمرین- دارونما بین هر سه مرحله را نشان داد (P<0. 05). نتایج آزمون تعقیبی بونفرونی در گروه تمرین- دارونما، حاکی از تفاوت معنی داری بین مرحله پیش آزمون با پس آزمون اول و بین پس آزمون اول با پس آزمون دوم بود (P<0. 05).
    نتیجه گیری
    تمرین وامانده ساز بهمراه مصرف گلوکز بر سازگاری در پاسخ عامل ضداسترسی HSP70، اثربخش تر از تمرین وامانده ساز به تنهایی می باشد
    کلیدواژگان: تمرین تخلیه گلیکوژنی، مکمل گلوکز، مردان غیرورزشکار
  • لیلا کشاورز، امیر لطافت کار، ملیحه حدادنژاد صفحات 72-82
    زمینه
    پرش و فرود از ویژگی های اکثر ورزش ها و از مکانیسم های اصلی آسیب لیگامان صلیبی قدامی محسوب می شود. محققان عقیده دارند طراحی تمرینات پیشگیرانه مکانیسم محور احتمالا بتواند اثرگذاری بهتری به همراه داشته باشد. هدف کلی این پژوهش بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات پرش- فرود بر فعالیت فیدفورواردی و فیدبکی برخی عضلات منتخب تنه و اندام تحتانی و عملکرد حرکتی زنان فعال بود.
    روش کار
    در این تحقیق نیمه تجربی، 25 زن فعال 18 تا 26 ساله شرکت کردند. جهت بررسی فعالیت الکتریکی عضلات (عضلات همسترینگ، کوادریسپس و گلوتئوس مدیوس و ماگزیموس در فرود از روی پله) و عملکرد حرکتی به ترتیب از دستگاه الکترومیوگرافی سطحی مدل ME6000 و آزمون لی سه گانه استفاده شد. بعد از انجام پیش آزمون، آزمودنی های گروه تجربی تحت برنامه تمرینی هشت هفته ای پرش- فرود پیشرونده هرینگتون و همکاران قرار گرفتند. بعد از انجام تمرینات، پس آزمون الکترومایوگرافی و عملکرد حرکتی مانند پیش آزمون انجام شده و داده ها مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج آزمون تی زوجی نشان داد که تمرینات پرش- فرود منجر به ایجاد تغییرات معنادار در نمرات فعالیت فیدفورواردی و فیدبکی [واستوس مدیالیس (002/0=فیدفورواردیP،001/0=فیدبکیP) ، واستوس لترالیس (001/0=فیدفورواردیP،021/0=فیدبکیP) ، رکتوس فموریس (004/0=فیدفورواردیP،001/0=فیدبکیP) ، مدیال همسترینگ (001/0=فیدفورواردیP،001/0=فیدبکیP) ، لترال همسترینگ (001/0=فیدفورواردیP، 034/0=فیدبکیP) ، گلوتئوس مدیوس (001/0=فیدفورواردیP، 001/0=فیدبکیP) و گلوتئوس ماگزیموس (001/0=فیدفورواردیP، 001/0=فیدبکیP) ] و عملکرد حرکتی (001/0=P) گروه تجربی از پیش آزمون به پس آزمون می شود در حالی که تفاوت در گروه کنترل معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    تمرینات پرش-فرود با تعدیل و بهینه کردن میزان فعالیت عضلات ثبات دهنده زانو، و از طرفی دیگر بهبود عملکرد حرکتی افراد احتمالا می توانند نقش مهمی در کاهش آسیب دیدگی ACL در زنان فعال داشته باشند.
    کلیدواژگان: لیگامان صلیبی قدامی، پیشگیری از آسیب، فعالیت الکتریکی عضله، فعالیت فیدفورواردی، فعالیت فیدبکی
  • سیما منصوری درخشان، فرزاد طاهری، شاهرخ امیری، لیلا شکاری خانیانی، محمود شکاری خانیانی* صفحات 83-90
    زمینه

    محصول پروتئینی ژن SLC6A4 سروتونین را از فضای سیناپتیک، به فضای پیش سیناپتیک نورون ها منتقل می کند. بعضی از پلی مورفیسم های این ژن منجر به ایجاد حالت های متفاوتی از بیان ژن و سنتز پروتئین می شوند و از این طریق نقش مهمی در میزان جذب سروتونین دارند. ارتباط آلل های مختلف پلی مورفیسم های این ژن با انواع بیماری های روانپزشکی مانند اضطراب منتشر، فوبی اجتماعی، و اختلال اوتیستیک گزارش شده است در این مطالعه برای اولین بار در شمال غرب ایران ارتباط آلل های مختلف پلی مورفیسم 5-HTTLPR ژن SLC6A4 با اختلال اوتیستیک در جمعیت ایرانی با ن‍ژاد ترک آذری بررسی شد.

    روش کار

    دراین مطالعه مقایسه ای- تحلیلی 78 بیمار مبتلا به اختلال اوتیستیک و 100 فردسالم به عنوان گروه کنترل از نژاد ترک آذری از جمعیت شمال غرب ایران مورد بررسی قرار گرفت. تمام بیماران و نمونه های کنترل از نظر سنی، جنسیت و نژاد همسان بودند. پلی مورفیسم فوق الذکر با استفاده از روشLong Range PCR ژنوتایپ شد.

    یافته ها

    مقایسه توزیع آلل ها و ژنوتایپ های مختلف پلی مورفیسم 5-HTTLPR ژن SLC6A4 در جمعیت کنترل و بیمار با روش های آماری مختلف در همه موارد را نشان داد.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد ارتباط معنی داری بین آلل های مختلف پلی مورفیسم 5-HTTLPR ژن SLC6A4 با اختلال اوتیستیک در جمعیت ایرانی با ن‍ژاد ترک آذری وجود ندارد.

    کلیدواژگان: اختلال اوتیستیک، پلی مورفیسم 5-HTTLPR، ژن SLC6A4
  • سید محمدرضا موسوی نصر، علی پورمحمد صفحات 91-101
    زمینه
    از زمینه های تحقیقاتی که در سال های اخیر پژوهش های مختلفی بر روی آن صورت گرفته، تشخیص احساسات در سیگنال های الکتروانسفالوگرافی است. در این پژوهش با ارائه روشی 4 لایه اقدام به بهبود تشخیص احساسات افراد از طریق این سیگنال ها خواهیم نمود.
    روش کار
    این پژوهش، از مجموعه دادگان DEAP استفاده کرده و روشی 4 لایه ارائه داده که عبارتند از: 1- پیش پردازش 2- استخراج ویژگی 3- کاهش بعد 4- تشخیص و تخمین احساسات. برای یافتن انتخاب های بهینه در برخی مراحل از این لایه ها نیز آزمایش های متفاوتی صورت گرفته است.
    یافته ها
    در این پژوهش، 3 آزمایش متفاوت صورت گرفته است. اول، یافتن مناسب ترین پنجره در بخش استخراج ویژگی که نتیجه آن برتری پنجره Hamming نسبت به سایر پنجره ها بود. دوم، انتخاب مناسب ترین تعداد فیلتربانک که مناسب ترین نتیجه آن تعداد 26 بود. سومین آزمایش نیز تشخیص احساسات بود که دقتی معادل 81. 58 برای بعد برانگیختگی، 79. 87 برای بعد ظرفیت و 80. 35 برای بعد احاطه در آزمایش 2 کلاسه و 68. 54 برای بعد برانگیختگی، 66. 31 برای بعد ظرفیت و 66. 92 برای بعد احاطه در آزمایش 3 کلاسه را به همراه داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصله از این روش بهبود 7. 38 درصدی در سطح 2 کلاسه و 3. 38 درصدی در سطح 3 کلاسه در بعد برانگیختگی را نشان داد. این بهبود در بعد ظرفیت به ترتیب برابر 7. 54 و 5. 21 بوده است. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که روش پیشنهادی می تواند منجر به بهبود دقت تشخیص احساسات گردد.
    کلیدواژگان: آنالیز اجزاء مستقل، الکتروانسفالوگرافی، تشخیص احساسات، شبکه عصبی عمیق
  • علیرضا فرشی، عمادالدین رضایی تالارپشتی صفحات 102-105
    پارشیل نفرکتومی روش جراحی ترجیحی برای تومورهای (کوچکتر از 7 سانتی متر) که محدود به کلیه هستند می باشد. بیشتر موارد لاپاراسکوپیک پارشیل نفرکتومی به روش ترانس پریتونئال انجام می شود. در اینجا ما دو مورد از توده های کلیه کوچکتر از 7 سانتی متر که تحت پارشیل نفرکتومی لاپاراسکوپیک به روش رتروپرتونئال برای اولین بار در ایران انجام شده را گزارش می کنیم. بیمار اول آقای 59 ساله و بیمار دوم خانم 65 ساله ای که به ترتیب با توده ای به ابعاد 55×50 میلی متر و 27 میلی متر در قطب تحتانی کلیه چپ بودند. مدت ایسکمی گرم در بیمار اول و دوم به ترتیب 28 و24 دقیقه بود
    کلیدواژگان: تومور کلیه، پارشیل نفرکتومی، لاپاراسکوپیک، رتروپریتونئال
  • سپهر نوید، مهدی خورشیدی، بهنام سی سخت پور، مسعود کیخا صفحات 106-111
    نوکاردیا باکتری رشته ای هوازی، گرم مثبت با خاصیت اسید فاست نسبی است که در منابع محیطی از قبیل آب، خاک و ذرات گرد و غبار زندگی می کند. این باکتری ها قادرند که عفونت های تنفسی، عصبی و جلدی را در بیماران دچار نقص سیستم ایمنی و افراد سالم پدید آورند. یک مرد 20 ساله بدون سابقه بیماری خاص به علت سردرد، ضعف، خواب آلودگی و بی اختیاری ادرار به بیمارستان الزهرا اصفهان مراجعه نمود. باکتری جدا شده از آبسه مغزی این بیمار با توجه به بررسی های میکروسکوپی، کشت و خصوصیات بیوشیمیایی و بررسی مولکولی به عنوان نوکاردیا سیریاسیجورجیکا شناسایی شد. و با توجه به نتایج آنتی بیوگرام، این بیمار با تجویز کوتریموکسازول، آمیکاسین و لنزولاید درمان شد. آبسه های مغزی نوکاردیایی در بیماران نقص سیستم ایمنی و حتی افراد سالم نیز مشاهده می شوند که در صورت عدم تشخیص صحیح و درمان موثر مرگ و میر بالایی دارند.
    کلیدواژگان: نوکاردیا سیریاسیجورجیکا، آبسه مغزی، عفونت، 16SrRNA
|
  • Zahra Azarshab, Soheil Sobhanardakani Pages 7-14
    Background

    Spices with ability to accumulation of heavy metals grown in various regions of the world have been used for several purposes such as flavorings and condiments for culinary and even use as drugs for patient's treatment since ancient times. Therefore, this study was carried out to analysis and assessment of health risk of Zn and Cd in cinnamon, black pepper and chili marketed in city of Hamedan in 2015.

    Methods

    After preparation of 18 specimens of each spices and acid digestion of the samples according to standard methods, the concentration of Zn and Cd in samples were measured with the flame and graphite furnace techniques, respectively using atomic absorption spectrophotometer (AAS) in 3 replicates. Also, all statistical analyses were performed using the SPSS statistical package.

    Results

    The results showed that the minimum and maximum mean concentrations of metals in spices samples for Zn (mg/kg) were 0.43±0.10 and 0.60±0.14, related to cinnamon and chili, respectively and for Cd (mg/kg) were 0.02±0.01 and 0.03±0.01, related to cinnamon and black pepper, respectively. Also the mean concentrations of metals in spices samples were lower than WHO maximum permissible limits (MPL), and health risk assessment showed that no potential risk for children and adult by consume the studied spices.

    Conclusion

    The controlled consumption of spices has not adverse effect on the consumers’ health, but due to the lack of adequate information about processing conditions, habitat adjacent to industrial areas and polluted with heavy metals, increased use of agricultural inputs, sewage sludge and wastewater by farmers, regular periodic monitoring of chemical pollutants content specially heavy metals in foodstuffs are recommended for food safety

    Keywords: Spices, Zinc, Cadmium, Health Impact Assessment, Food Safety
  • Mohammad Asadi Golzar, Ali Kazemi, Neda khaledi, Zahra Hajebrahimi, Vahid Nikbakht, Morteza Yari Pages 15-22
    Background
    Exposure to microgravity condition such as space, bed rest and other microgravity environments lead to several neuromuscular problems. The purpose of this study is to investigate the effect of four weeks endurance training under microgravity condition on serum level of Brain-derived neurotrophic factor in male rats.
    Methods
    In this regard, 36 six-week-old male Wistar rats (weight range 175 ± 15 gr) were randomly selected and divided into four groups including suspension group (n=10), endurance training group (n= 6), endurance training + suspension (n=10), control (n=10) and were examined for four weeks. To simulate microgravity condition on Earth, hind-limb suspension model was used for four weeks. After collecting blood samples from left ventricles of rats and separating serum BDNF levels were measured by ELISA kit.
    Results
    our results showed that serum levels of BDNF in endurance training with suspension group compare to other groups significantly increased (P<0.05).
    Conclusion
    Based on the present results, it seems that endurance training under microgravity condition could reduce the neuromuscular problems induced by microgravity. Also this type of training like exercises with anti-gravity treadmills can be used for other physiological condition similar to astronauts, such as the elderly and patient on bed rest and people with spinal cord injury
    Keywords: Microgravity, BDNF, Endurance Training, Hind-Limb Suspension, Rat
  • Osali Ali Pages 23-30
    Background
    Metabolic syndrome and aging are main important factors in being depress. The aim of this research was to investigate the effect of eight -week aerobic exercise with moderate intensity and consumption of curcumin on IL1β and depression in 60-65 years old women with metabolic syndrome.
    Methods
    a total of 44 women with metabolic syndrome (MetS) voluntarily took part in the present study. Participants were randomly divided in 4 groups of MetS exercise+ Curcumin (MECU), MetS exercise (ME), MetS Curcumin (MCU), MetS control (MC). During the first week MECU group and ME participated in three sets of ten-minute aerobic exercise training (AT) with treadmill (AT) also they have 5 minute rest part between the sets. One minute was added to the duration of exercise sets weekly basis. Beck depression questionnaire and blood samples were conducted before and after eight -week. IL1β was measured by ELISA method and memory test were conduct with Picture recall test. To analyze the data, researcher made use of One-Way ANOVA, paired-sample t-test with the significance level of (P≤0.05).
    Results
    IL1β and depression significantly decreased in three experimental groups (P≤0.05) as effects of tow-month aerobic exercise. Also there was significant change in blood pressure, waist circumferences, fat percentage, triglyceride and HDL (P≤0.05).
    Conclusion
    These findings indicated that eight -week aerobic exercise leaded to a decrease in depression and amelioration in metabolic syndrome. It is also probable that depression decrease as an effect of tow-month aerobic exercise relate with IL1β decrease
    Keywords: Aerobic exercise, IL1?, Depression, Metabolic syndrome, Curcumin
  • li Akbar Khabiri, Mohammad Soleimani, Mohammad Hadi Sekhavati, Mojtaba Tahmoorespur Pages 31-37
    Background
    Brucella is gram-negative intracellular bacterial pathogens of both humans and animals. Among the six recognized Brucella species, Brucella melitensis is the main etiologic agent involved in ovine and caprine brucellosis and is also the most pathogenic species of humans.
    Methods
    We amplified by specific primers, two of the best outer membrane antigens Omp31 and Omp25 for this disease, and the construction of recombinant chimeric Omp31-Omp25 combination of them, with using the (EAAAK)2 linker.
    Results
    The sequence analysis results showed that strain Rev1 of melitensis for Omp25 antigen has most homology with the strains melitensis M16 and also Omp31 antigen showed the most homology with of B. Ovis melitensis species.
    Conclusion
    Then recombinant chimera Omp31-Omp25 was cloned into Pet32a vector and transform into BL21 (DE3) host cell for expression
    Keywords: Brucella melitensis, Vector, OMPs, Linker, Chimera
  • Niloufar Darbandi, Samira Moghadasi, Hamid Reza Momeni Pages 38-47
    Background
    In this study, both acute and chronic therapeutic effects of metformin on memory retrieval and the number of intact neurons of hippocampal CA1 area in streptozotocin-induced Alzheimeric male rats were investigated.
    Methods
    48 Male Wistar rats weighing 220-250 g were divided into six groups: control group (saline-saline), streptozotocin group (streptozotocine-saline), treated groups with streptozotocin plus metformin for once, one week, three weeks, and eleven weeks. ICV administration of STZ (3mg/kg) was down in the first and the third day of surgery and i.p injection of metformin (200mg/kg) or saline (ml/kg) daily starting one day before surgery to the end of care period. After the memory test, the animals were killed and their brains were fixed and density of intact neurons in the CA1 area of the hippocampus was investigated. Statistical analysis was performed with software SPSS, ANOVA and software Prisme.
    Results
    The ICV injections of STZ significantly reduced memory retention and the number of intact neurons compared to the control group (p<0/001). The use of metformin in once, one week and three weeks improved the effects of STZ (p<0/001). But metformin in eleven weeks treatment period don’t have significant effect on memory retrieval and the number of intact neurons in hippocampal CA1 area compared to the STZ group (p>0/05).
    Conclusion
    Both acute and chronic metformin uses have different effects on memory retrieval and the number of intact hippocampal CA1 area neurons
    Keywords: : Metformin, Streptozotocin, Memory, Hippocampus
  • Farzad Alizadeh Mofrad, Farid Dolatshahi, Mostafa Kolahi, Sabar Aghamohammad Pages 48-54
    Background
    Many immunologic and inflammatory mechanisms play a role in asthma etiology. A member of a T cell immunoglobulin (Ig) domain and mucin domain (TIM) gene family, TIM-1, in 5q31-33 region is shown to be correlated with development of T helper-2 (TH2) Cells and allergic diseases. So the aim of this study was to investigate the association of the genotype and allele frequencies of the TIM-1polymorphisms with asthma and the relationships among this polymorphism to IgE levels in patients with asthma.
    Methods
    PCR-RFLP (Polymerase chain reaction–restriction fragment length polymorphism) and polyacrylamide gel electrophoresis (PAGE) were used for investigating the presence of TIM-1 polymorphisms in 200 asthmatic patients and 200 healthy controls. To assess the frequency of genotypes and its relationship with serum immunoglobulin E and asthma, chi-square test was used and P<0/05 was considered significant.
    Results
    The genotype and allele frequency of TIM-1 polymorphisms were significantly different between the patient and controls. Significant association was observed between this polymorphism and the risk of asthma.
    Conclusion
    The 5529A>G, 416G>C and 5529A>G polymorphismS of TIM1 gene may be associated the susceptibility of asthma and also with total serum IgE levels
    Keywords: Asthma, TIM-1, Polymorphism, Serum total immunoglobulin E
  • Iman Abaspur Kazerouni, Hasan Moslemi, Fatemeh Hourali Pages 55-62
    Background
    Voice is one aspect of speech. In this study, evaluation of the audio signal is used to determine the severity of the speech disorder and intelligibility. Until now, methods studied the quality of speech.
    Methods
    In consultation with the specialists a sentence with 5 words and 8 syllables has been determined to test 80 sample random persons were randomly selected among healthy people with different age groups and gender. Unhealthy people randomly selected from among the pupils centers. Among the different grading unhealthy and speech disorders were present. The cases were 50 healthy people and 30 patients with speech disorders. Using the model proposed in this paper, an intelligent system designed base on the principles of speech and image processing for detection speech disorder.
    Conclusion
    The proposed system has been tested on the different voice signals and statistical data have been extracted. The results represent a breakdown of people with an accuracy of more than 92% has been compared with the results of other reports, the result is very acceptable. The percentage of the proposed system error that leads to a repeat of the experiment is also about 7%
    Keywords: Speech Intelligibility, Voice Quality, Classification, Data Collection
  • Ghasemi Kahrizsangi Ali, Akbarpour Mohsen Pages 63-71
    Background
    The aim of the present study was to investigate the effect of glucose supplementation on response HSP70 serum in non-athlete men after six-week exhausting endurance-intermittent training.
    Methods
    The 18 non-athlete healthy men were randomly divided into three groups including: glucose supplementation training group (n=6) and a control group (n=6). The blood samples were collected from antecubital venous at the onset of training protocol period and after first and final training session immediately. Serum HSP70 concentration were determined by ELISA technique.
    Results
    Serum HSP70 values in the second posttest in three groups was 1/1 ± 8/3, 2/1 ± 9/3 and 2/1 ± 8/2 ng/ml respectively. The results Analysis of variance with repeated measures test showed the significant difference between supplement glucose-train group and placebo-train with control group(P<0.01). Also, the results showed significant difference in glucose-train between all three phases (P<0.01). Bonferroni post-hoc test showed the significant difference between pretest with post(1) and post(2) and post(1) with post(2) phase(P<0.05). Also, showed significant in train-placebo between all three phases (P<0.05). Bonferroni post-hoc test showed the significant difference between pretest with post(1) and post(1) with post(2) phase(P<0.05).
    Conclusion
    Exhaustive exercise on glucose utilization adaptation with the response of HSP70 more effective than exercise alone is exhausting endurance-intermittent exhausting endurance-intermittent training with consumption glucose causes adaptation in response HSP70 than exhausting endurance-intermittent training
    Keywords: Glycogen Depletion Training, Glucose Supplementation, HSP70, Non-Athlete Men
  • Leila Keshavarz, Amir Letafatkar, Malihe Hadadnezhad Pages 72-82
    Background
    Jump and landing is the characteristics of most sports and one of the main mechanisms of anterior cruciate ligament injuries. Researchers believed mechanism-based designing the preventive exercises can possibly have a better effectiveness. The aim of this study was to evaluate the effect of eight weeks of jump- landing exercise on feedforward and feedback activation of selected trunk and lower extremity muscles and performance in active females.
    Methods
    In this quasi- experimental study, 25 active females age ranged 18-26 years were participated. The electromyography device ME6000 model and triple hop test were used for muscle activity (hamstring, quadriceps, gluteus medious and maximous in drop landing) and performance evaluation respectively. After pre test, the experimental group underwent to Herrington et al eight weeks of jump- landing exercises. After implementation of training, post test of electromyography and performance were done similar to pre test and data were statistically analysed by using independent and sample t tests.
    Results
    Results of paired t test revealed that the jump- landing exercises led to significant differences in feedforward and feedback activation [VM(Pff=0/002, Pfb=0.001), VL(Pff=0.001, Pfb=0.021), RF(Pff=0.004, Pfb=0.001), MH(Pff=0.001, Pfb=0.001), LH(Pff=0.001, Pfb=0.034), Gmed(Pff=0.001, Pfb=0.001) and Gmax(Pff=0.001, Pfb=0.001)] and performance(P=0.001) in experimental group from pre test to post test whereas there was no significant differences in control group.
    Conclusion
    It can be concluded that jump- landing exercises with modifying and optimizing the knee stabilizer activation and in other hand with improving the performance might have important role in anterior cruciate ligament injury in active females
    Keywords: Anterior Cruciate Ligament, Injury Prevention, Electromyography, Feedforward Activity, Feedback Activity
  • Sima Mansouri Derakhshan, Farzad Taheri, Shahrokh Amiri, Liela Shekari Khanian, Mahmoud Shekari Khanian Pages 83-90
    Background

    The serotonin transporter protein (SLC6A4) transports the neurotransmitter serotonin from synapses to presynaptic neurons. The serotonin system has been studied in many behavioural and physiological conditions. Variation of SLC6A4 gene is known to modulate its expression. In this study, the association of various alleles of 5-HTTLPR polymorphism of SLC6A4 gene with Autistic disorder was investigated.

    Methods

    In this study 78 samples of patients with Autistic disorder and 100 healthy controls from Iranian Azeri Turkish population were recruite. 5-HTTLPR polymorphisms were genotyped by Long Range PCR method.

    Results

    All statistical analyses showed no significant correlation of the genotyps and alleleles of 5-HTTLPR polymorphism of SLC6A4 gene between case and control gropes (P> 0.05).

    Conclusion

    This study revealed there is no association between the 5-HTTLPR polymorphism of the SLC6A4 gene and autistic disorders in the northwest of the Iranian population

    Keywords: Autistic disorder, 5-HTTLPR polymorphism, SLC6A4 gene
  • Seyed Mohammad Reza Mousavinasr, Ali Pourmohammad Pages 91-101
    Background
    One of the research areas that in recent years several studies have been performed on it is emotion recognition in the EEG signals. In this study, a 4-layered approach has been provided to improve the emotion detection in EEG signals.
    Methods
    In this study, we used DEAP data set. We provided a 4-layered approach as follows: 1- Preprocessing 2- Feature Extraction 3-Dimensionality Reduction 4- Emotion detection. To select optimal choices in some stages of these layers, we’ve done some other experiments.
    Results
    The three different experiments have been done. First, finding the right window in the feature extraction. The results shows that Hamming window was the suitable one. Second, selecting the most appropriate number of filter banks in the feature extraction. The results of this experiment showed that 26 numbers was the most appropriate choice. The third experiment was to detect emotions through the proposed method.The results showed 81.58 percent accuracy for arousal, 79.87 percent accuracy for the valence, 80.35 percent accuracy for the dominance dimensions in 2-classes experiment. For 3-classes experiment the results was 68.54 percent accuracy for arousal 66.31 percent accuracy for the valence, 66.92 percent accuracy for the dominance dimensions.
    Conclusion
    The 7.38 percent accuracy improvement in 2-class experiment and 3.38 accuracy improvement in 3-class experiment. This improvement in valence dimension was 7.54 and 5.21, respectively. It seems that using the proposed method can improve emotion detection in EEG signals
    Keywords: Deep Neural Networks, Electroencephalography (EEG), Emotion Detection, ICA
  • Alireza Farshi, Emadaddin Rezaei Talarposhty Pages 102-105
    Partial Nephrectomy is the preferred surgical procedure for those tumors (<7 cm) which are restricted to kidneys. The most of the partial nephrectomy laparoscopic cases are performed transperitoneally. Here in we report two cases of renaj masses smaller than 7 cm which underwent laparoscopic partial nephrectomy by retroperitoneal for the first time in Iran. The first patient was a 59 years old man with a 50*55 mm lesion. The second patient was a 65 years old woman with a 27 mm lesion. Both lesions were located in left renal inferior pole. The durations of warm ischemia were 28 and 24 minutes, respectively
    Keywords: Kidney Tumor, Laparoscopic, Partial Nephrectomy, Retroperitoneal
  • Sepehr Navid, Mehdi Khorshidi, Behnam Sisakhtpour, Masoud Keikha Pages 106-111
    Background
    Nocardia are filamentous, aerobic, gram positive and partially acid fast bacteria that lives in environmental sources such as: water, soil and dust. This bacteria are cause of respiratory, neurogical and cutaneous infection in both of immunocompromised and immuocompetent patients.
    Methods
    A 20-year-old man with no history of a certain disease symptoms such as headache, weakness, drowsiness and urinary incontinence was referred to Al-Zahra hospital. Bacteria were isolated from the patient's brain abscess based on microscopic examination, culture, biochemical characteristics and molecular were identified as Nocardia cyriacigeorgica. And according to result of antibiogram, this patient was treated by prescription of cotrimoxazol, amikacin and linezolid.
    Conclusion
    Nocardial brain abscess can be seen in both of immunocompromised and immuocompetent patients that if was not diagnosed and appropriate treatment was not prescribed could associate with high mortality
    Keywords: Nocardia cyriacigeorgica, brain abscess, Infection, 16SrRNA