فهرست مطالب

پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز - سال چهلم شماره 6 (پیاپی 138، بهمن و اسفند 1397)

مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سال چهلم شماره 6 (پیاپی 138، بهمن و اسفند 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/06
  • تعداد عناوین: 13
|
  • طاهر آهنگری، سیما مسعودی، شاکر سالاری لک * صفحات 7-13
    زمینه
    بیماری های قلبی عروقی اولین علت مرگ، در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران است و فشارخون بالا یکی از شایعترین عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در سطح جهان می باشد. این مطالعه با هدف برآورد مرگ های ناشی از بیماری های قبلی عروقی منتسب به فشار خون بالا در استان آذربایجان غربی انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه برای محاسبه سهم منتسب جمعیتی و میرایی منتسب، برای شیوع فشارخون بالا از داده های یک مطالعه ملی شیوع و عوامل خطر فشارخون بالادر بزرگسالان ایرانی استفاده شد. اندازه های اثر فشارخون بالا به عنوان عامل خطر مرگ (از بیماری های ایسکمیک قلبی، سکته های مغزی و مرگ از کلیه علل) از نتایج مطالعه همگروهی گلستان بدست آمد. داده های مربوط به تعداد مرگ ها به تفکیک جنس و علت مرگ از نظام ثبت مرگ استان آذربایجان غربی اخذ شد.
    یافته ها
    در گروه سنی 64-25 سال 27% مرگ ها ناشی از بیماری های قلبی عروقی بود. سهم منتسب جمعیتی فشارخون بالا برای مرگ از بیماری ایسکمیک قلبی در مردان 4/14 درصد و در زنان 6/18 درصد، برای سکته مغزی در مردان 1/26 درصد و در زنان 4/32 درصد و برای مرگ از کلیه علل در مردان 4/6 درصد و در زنان 1/8 درصد برآورد گردید. میزان میرایی منتسب به فشارخون بالا برای مرگ از بیماری ایسکمیک قلبی، سکته مغزی و میرایی از کلیه علل در مردان به ترتیب 46، 30 و 154 مورد و در زنان به ترتیب 29، 28 و 120 مورد بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه سهم قابل توجه فشارخون در رخداد مرگ و میر از بیماری های قلبی عروقی به ویژه سکته مغزی را نشان می دهد و بر اهمیت برنامه های کنترل و پیشگیری از فشارخون بالا برای کاهش مرگ های منتسب به آن در استان به عنوان یکی از اولویت های برنامه های بهداشتی تاکید می کند.
    کلیدواژگان: سهم منتسب جمعیتی، میرایی منتسب، میرایی از همه علل، فشارخون بالا، بیماری های قلبی عروقی
  • علی اصفهانی، مریم عباس نژاد *، بابک نجاتی، زهره قریشی، مصلح کدخدامحمدی صفحات 14-20
    زمینه
    سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطانها، به خصوص در زنان می باشد. فاکتور محرک کلونی گرانولوسیتها (فیلگراستیم) ، در پیشگیری و درمان نوتروپنی و عفونت در این بیماران استفاده می شود. نوع پگیله شده این دارو، پگ فیلگراستیم، در دهه اخیر وارد بازار شده است. این مطالعه در نظر داشت تا اثرات فیلگراستیم و پگ فیلگراستیم را در این بیماران بررسی نماید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کار آزمایی نیمه تجربی، 100 بیمار با سرطان پستان در نوبت سوم رژیم شیمی درمانی سیکلوفسفامید و اپی روبیسین انتخاب گردیدند. بیماران با جدول اعداد تصادفی، به دو گروه مساوی 50 نفره تقسیم شدند. قبل از شیمی درمانی، آزمایش شمارش کامل سلولهای خونی، اخذ گردید و 24 ساعت پس از شیمی درمانی، داروها زیرجلدی تزریق گردید. آزمایش شمارش کامل سلولهای خونی از تمام بیماران، در هفته یک، دو و سه پس از شیمی درمانی، اخذ گردید و تغییرات سلولهای سفید و نوتروفیل ها ثبت گردید. شدت درد استخوانی پس از دریافت دارو نیز با استفاده از ابزار مقیاس شدت درد سنجیده شد.
    یافته ها
    در مقایسه بیماران در دو گروه فیلگراستیم و پگ فیلگراستیم، تفاوت معنی دار آماری در شمارش سلولهای سفید خون و نوتروفیلها در بازه های زمانی هفته اول، دوم و سوم پس از شیمی درمانی تفاوت معنی دار آماری وجود نداشت. بیماران دو گروه در شدت درد استخوانی تفاوت معنی دار آماری نداشتند.
    نتیجه گیری
    فیلگراستیم و پگ فیلگراستیم اثر یکسانی روی افزایش تعداد سلولهای سفید خون و نوتروفیل ها، درمان نوتروپنی و درد استخوانی پس از شیمی درمانی در سرطان پستان، داشته و نسبت به هم ارجحیتی ندارند.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، فاکتور محرک کلونی گرانولوسیت ها، نوتروپنی، شیمی درمانی
  • حورا بحرالعلوم، مهرداد هاشمی *، علی محمد ملک عسگر صفحات 21-27
    زمینه
    بیماری هموفیلی A شایع ترین بیماری خونریزی دهنده ی وابسته به X مغلوب است که %50-45 از موارد به علت وارونگی در اینترون 22 ژن فاکتور 8 ایجاد می شود. تعیین ناقلین به منظور تشخیص پیش از تولد در خانواده های مبتلا می تواند در کاهش شیوع این بیماری موثر باشد. از آن جایی که آنالیز پیوستگی برای تشخیص حاملین فقط در خانواده هایی با سابقه ی خانوادگی هموفیلی A کاربرد دارد بنابراین روش IS-PCR به عنوان روشی مناسب و مطمئن برای شناسایی ناقلین دارای جهش وارونگی اینترون 22 حتی در موارد تک گیر هموفیلی انتخاب شد.
    روش کار
    این مطالعه بر روی خانواده های بیماران مبتلا به هموفیلی A دارای وارونگی اینترون 22 انجام گرفت. پس از استخراج DNAاز لکوسیت های خون محیطی، از تکنیک IS-PCR به منظور شناسایی جهش وارونگی اینترون 22 نوع 1 و نوع2 استفاده شد.
    یافته ها
    از 9 نفر که برای وضعیت ناقل بودن به روش IS-PCR مورد آنالیز قرار گرفتند، %2/22 فاقد آلل جهش یافته و %8/77 ناقل جهش وارونگی اینترون 22 بودند.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج بدست آمده از این مطالعه تکنیک IS-PCR روشی دقیق، سریع و قابل اعتماد جهت شناسایی جهش وارونگی اینترون 22 نوع 1 و نوع2 برای تشخیص ناقلین هموفیلی A می باشد.
    کلیدواژگان: تشخیص هتروزیگوت، هموفیلی A، وارونگی کروموزوم، PCR
  • زهرا پیرو *، خسرو ابراهیم، علیرضا سلیمی صفحات 28-35
    زمینه
    فعالیت بدنی موجب تغییر فیزیولوژیک قابل توجهی در سیستم ایمنی می شود. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر یک جلسه فعالیت اینتروال شدید در شرایط هایپوکسی و نورموکسی بر غلظت اینترلوکین-6 (6-IL) و اینترلوکین-10 (10-IL) سرم در مردان فعال بود.
    روش کار
    تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی بود، بدین منظور10 نفر از دانشجویان داوطلب مرد فعال دانشگاه شهید بهشتی تهران در این مطالعه شرکت کردند. قبل از شروع فعالیت، پرسشنامه مشخصات عمومی و پزشکی توسط آزمودنی ها تکمیل شد. بعلاوه برخی از شاخص های ترکیب بدن آنها یک روز قبل از فعالیت اندازه گیری شد. پس از تعیین ضربان قلب بیشینه، آزمودنی ها 19 دقیقه فعالیت اینتروال شدید شامل سه نوبت و هر نوبت شامل سه تکرار 1 دقیقه ای با شدت 80 تا 85 درصد ضربان قلب بیشینه و 2 دقیقه استراحت بین نوبت ها را در دو محیط هایپوکسی و نورموکسی به فاصله یک هفته از هم انجام دادند. قبل، بلافاصله و یک ساعت پس از فعالیت از آزمودنی ها نمونه خونی گرفته شد. سپس، فاکتورهای 6-IL و 10-IL با استفاده روش الایزا اندازه گیری شد. جهت بررسی اثر فعالیت اینتروال شدید در دو محیط بر فاکتورهای مورد اندازه گیری از آزمون ANOVA دو طرفه مکرر (3×2) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که با وجود افزایش معنی دار سطح سرمی 6-IL در اثر فعالیت اینتروال شدید بین دو محیط تفاوت معنی داری مشاهده نشد (078/0p=). اما با افزایش سطح سرمی 10-IL در اثر فعالیت اینتروال شدید بین دو محیط تفاوت معنی داری مشاهده گردید (003/0p=).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج تحقیق حاضر می توان نتیجه گیری کرد که فعالیت کوتاه مدت در شرایط هایپوکسی با شدت مناسب می تواند سبب تعدیل پاسخ های سیستم ایمنی و افزایش سطوح 10-IL شود.
    کلیدواژگان: 6-IL، 10-IL، فعالیت اینتروال شدید، هایپوکسی، نورموکسی
  • عاصمه تیموری بیله سوار، چنگیز احمدی زاده *، شهرام عبدلی اسکویی صفحات 36-41
    زمینه
    واکسیناسیون یکی از موثرترین روش های پیشگیری از بیماری هپاتیت B در سرتاسر دنیا می باشد. هدف از این مطالعه بررسی سطح HBsAb بعد از واکسیناسیون در کودکان واکسینه شده 12 تا 24 ماهه مراجعه کننده به بیمارستان کودکان شهر تبریز است.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی- مقطعی روی 200 کودک 12 تا 24 ماهه به صورت کاملا تصادفی انجام گردید. جهت گردآوری داده ها، پرسشنامه ها از طریق مصاحبه با والدین تکمیل شدند و مشخصات کودک ثبت گردید. از هر کودک 5 سی سی خون گرفته شد، سپس antiHBs با روش الایزا و به طور کمی اندازه گیری و مقادیر بالاتر از Iu/ml10 به عنوان سطح ایمنی مطلوب در نظر گرفته شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری 17- SPSS و آزمون آماریt و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در افراد مورد مطالعه 5/93% بالای 10 واحد بین المللی antiHBs داشتند و پاسخ به واکسیناسیون را نشان می دادند. ارتباط معنی داری بین عیار آنتی بادی با جنسیت، وزن کودک، سن مادر موقع زایمان، نوع تغذیه (شیر مادر و شیر خشک) ، سن حاملگی، وزن هنگام تولد و نوع زایمان مادر وجود نداشت. بین میزان ایمن بودن با سن کودکان رابطه آماری معنی دار برقرار بود. با افزایش سن کودکان میزان ایمنی آنها کاهش داشت. 5/6%کودکان از ایمنی برخوردار نبودند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که ایمنی ایجاد شده در اثر تزریق کامل واکسن هپاتیت ب طبق برنامه کشوری مطلوب می باشد.
    کلیدواژگان: ویروس هپاتیت B، واکسیناسیون، کودکان 12 تا 24 ماهه، آنتی بادی ضد HBs
  • فرزاد عالی زاده مفرد *، پارسا محمد جعفری صفحات 42-48
    زمینه
    1-MIT یک عضو از ایمونوگلوبین های سلول های T و خانواده ژنی موسینی MIT می باشد که به عنوان یک ژن مستعد کننده آرتریت روماتوئید در مطالعات گذشته گزارش شده است. هدف از انجام این پژوهش ارتباط پلی مورفیسم های ژن 1-MIT با میزان استعداد ابتلا به آرتریت روماتوئید در بیماران دچار آرتریت روماتوئید و افراد سالم بود.
    روش کار
    (Polymerase chain reaction–restriction fragment length polymorphism) PCR-RFLP و (Single Specific Primer-Polymerase Chain Reaction) SSP-PCR به منظور بررسی حضور پلی مورفیسم های سکانس های ژن 1-MIT در 88 بیمار مبتلا به RA و 88 سالم استفاده شد. از آزمون 2 برای بررسی فراوانی ژنوتیپ افراد و رابطه آن با بیماری آرتریت روماتوئید استفاده گردید. 05/0>P معنی دار محسوب شد.
    یافته ها
    فراوانی پلی مورفیسم های ژن 1-MIT میان دو گروه مبتلا به RA و کنترل متفاوت بود و ارتباط معنی داری میان این پلی مورفیسم ها و خطر ابتلا به بیماری RA دیده شد.
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان داد که ممکن است پلی مورفیسم های232A>G و -1637A>G ژن TIM-1 با استعداد ابتلا به بیماری آرتریت روماتوئید در ارتباط باشد.
    کلیدواژگان: 1-MIT، پلی مورفیسم، آرتریت روماتوئید
  • مهدی عباسی مقدم *، مریم کشوری، میرعبداله طهرآموزی صفحات 49-55
    زمینه
    وابستگی به مواد مخدر نوعی بیماری جسمی، روانی و اجتماعی است که درمان چند جانبه و طولانی مدتی را می طلبد. این مطالعه با هدف بررسی اثر 8 هفته تمرین هوازی بر تغییرات سطوح بتااندورفین، کورتیزول، هورمون رشد و عوامل آنتروپومتریک معتادان درحال بهبودی صورت گرفته است.
    روش کار
    در این مطالعه 30 مرد معتاد در حال بهبودی با رده سنی 25-35 ساله، بصورت تصادفی به دو گروه مساوی کنترل و تجربی تقسیم شدند. پروتکل تمرین شامل هشت هفته تمرین هوازی/ سه جلسه در هفته بود که بمدت و شدت تمرین هر آزمودنی بتدریج در پایان هر مرحله افزوده می شد. اندازه گیری سطوح بتااندورفین، کورتیزول و هورمون رشد به کمک روش الایزا در دو مرحله پیش و پس آزمون انجام شد. از آزمون آماری تی همبسته و مستقل برای بررسی تفاوت میانگین های درون گروهی و بین گروهی استفاده و مقادیر از نظرآماری معنی دار تلقی شد.
    نتایج
    یافته های این پژوهش نشان داد که هشت هفته تمرین هوازی باعث افزایش معنی دار غلظت بتااندورفین، هورمون رشد و حداکثر اکسیژن مصرفی نسبت به قبل تمرینات در گروه هوازی شد ولی غلظت کورتیزول، شاخص توده بدنی و درصد چربی بدن با وجود کاهش بعد از تمرین اختلاف معنی داری نداشت. همچنین نتایج آزمون تی مستقل بین گروه ها تنها در متغیر هورمون رشد معنی دار بود.
    بحث و نتیجه گیری
    تحقیق حاضر بیان می دارد با توجه به اثر مطلوب فعالیت های هوازی در افزایش سطح بتااندورفین معتادان در حال بهبودی در مراکز درمانی و کلینیک های ترک اعتیاد از این تمرینات بهره برده شود.
    کلیدواژگان: بتااندورفین، کورتیزول، هورمون رشد، آنتروپومتریک، معتاد
  • عباس قنبری نیاکی *، ایوب سعیدی، صادق اردشیری، مهدی علی اکبری بیدختی صفحات 56-63
    زمینه
    در طی سال های اخیر استفاده از مکمل های غذایی و طبیعی برای بهبود قدرت، عملکرد و هایپرتروفی در بین ورزشکاران رشته های مختلف رواج زیادی یافته است. هدف تحقیق حاضر، بررسی تاثیر تمرین مقاومتی دایره ای کوتاه مدت با مکمل سازی زعفران بر سطوح هورمون های تستوسترون و کورتیزول است.
    روش کار
    44 مرد سالم تمرین نکرده به 4 گروه آب-تمرین، عرق گلبرگ-تمرین، ته گل-تمرین و سرگل-تمرین تقسیم شدند. تمرین مقاومتی شامل 12 ایستگاه، هر ایستگاه 30 ثانیه با شدت 40% یک تکرار بیشینه به مدت 2 هفته (5جلسه در هفته) بود. روزانه 500 میلی گرم زعفران در دو وعده صبح و بلافاصله بعد تمرین استفاده شد. نمونه خونی قبل و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین گرفته شد و برای آنالیز تستوسترون به استفاده از الایزا و کورتیزول پلاسما توسط دستگاه الکسیس مورد استفاده قرار گرفت. نتایج با آزمون های آنالیز واریانس دوطرفه، تعقیبی بونفرونی و T وابسته در سطح معنی داری 05/0P< تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج تفاوت معنی تیزول (342/0P=) بین گروه ها نشان نداد. تغییرات درون گروهی افزایش معنی-داری در مقادیر تستوسترون پلاسما در همه گروه های آزمودنی (05/0>P) و کاهش معنی-داری در مقادیر کورتیزول پلاسما فقط در گروه سرگل-تمرین (038/0P=) نشان داد. همچنین افزایش معنی داری در نسبت تستوسترون به کورتیزول در گروه های سرگل–تمرین (001/0P=) و عرق گلبرگ-تمرین (031/0P=) مشاهده شد. اما در سایر گروه ها تغییرات معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    تمرین مقاومتی دایره ای باعث بهبود هورمون های تستوسترون و کورتیزول شد اما این بهبود زمانی که همراه با مصرف مکمل زعفران صورت گرفت، بیشتر بود.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی دایره ای، تستوسترون، کورتیزول، زعفران
  • امیر میرزایی *، حسن نوربازرگان، کمال پاسبان، سید عطااللهسادات شاندیز صفحات 64-73
    زمینه
    اخیرا مقاومت به سیپروفلوکساسین در سویه های استافیلوکوکوس اورئوس به عنوان یکی از چالش های مهم مطرح می باشد. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی و بیان ژن های پمپ افلاکس norA و norB در سویه های بالینی استافیلوکوکوس اورئوس و ارزیابی نقش آن ها در مقاومت به سیپروفلوکساسین بود.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی، تعداد 250 نمونه بالینی از بیمارستان های مختلف شهر تهران جمع آوری شد و ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس شناسایی شدند. الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی بر اساس روش دیسک دیفیوژن و استاندارد CLSI انجام گرفت. همچنین، حضور ژن های norA و norB در سویه های مقاوم به سیپروفلوکساسین با روش PCR مشخص گردید. در نهایت پمپ های افلاکس از نظر فعال بودن توسط MIC سیپروفلوکساسین و اتیدیوم بروماید و Real Time PCR بررسی شد.
    یافته ها
    از میان 250 نمونه بالینی، تعداد 50 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس جداسازی شد و نتایج حساسیت آنتی بیوتیکی نشان داد که 68% از نمونه ها (34 نمونه) مقاوم به متی سیلین و از میان اینها 24% (12 نمونه) مقاوم به سیپروفلوکساسین بودند. فراوانی ژن های norA و norB در سویه های مقاوم به سیپروفلوکساسین به ترتیب 100% و 83% بودند و هم چنین سویه های مقاوم تر میزان بیان بالاتری از ژن norA و norB داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که پمپ های افلاکس norA و norB در ایجاد مقاومت به سیپروفلوکساسین نقش اساسی دارند و بررسی حضور این ژن ها می تواند در پیشنهاد الگوی درمانی علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس حائز اهمیت باشد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، پمپ افلاکس، norA، norB، Real Time PCR
  • مریم نورشاهی، مرضیه باقری *، حسن فلاح حسینی صفحات 74-80
    زمینه
    فعالیت های تداومی و تناوبی علاوه بر کاهش وزن می توانند موجب تغییراتی در بافت چربی شوند. هدف از انجام این مقاله بررسی اثر یک جلسه فعالیت تداومی و تناوبی با شدت بالا بر میزان VEGFدر بافت چربی موش های نر ویستار چاق است.
    روش کار
    پس از هشت هفته رژیم پرچرب، 30سر موش با g/cm2 68/0 BMI: ، انتخاب شدند. فعالیت در گروه تناوبی با شدت بالا شامل 5 مرحله با شدت vVo2max 100% و 4مرحله با شدت vVo2max 30% بود. شدت در گروه تداومی نیز برابر با vVo2max 65% بود. دو گروه فعالیت خود را پس از 3 دقیقه گرم کردن شروع کردند. گروه کنترل هیچ فعالیتی نداشت. بلافاصله بعد از فعالیت ورزشی حاد موش ها بی هوش شدند، سپس بافت چربی زیر پوستی و احشایی آنها جمع آوری شد. برای تعیین غلظت VEGF از روش وسترن بلات استفاده شد.
    یافته ها
    آزمون آماری ANOVA یک طرفه نشان داد، میزان VEGF در گروه تداومی افزایش 39 درصدی داشت (050/0 P=) ، درحالی که پس از فعالیت تناوبی با شدت بالا در بافت چربی احشایی کاهش یافت (012/0 P=). میزان VEGF به علت پایین بودن یا خطا در نمونه برداری در بافت چربی زیرپوستی قابل اندازه گیری نبود.
    نتیجه گیری
    فعالیت تداومی در افزایش VEGF موثر بود. احتمال دارد کاهش VEGF در گروه تناوبی به علت کاهش خون رسانی به بافت چربی در زمان فعالیت با شدت بالا باشد. با توجه به عملکرد نامناسب ظرفیت آنژیوژنیک در بافت چربی افراد چاق جهت تحریک سازگاری بیشتر و تشخیص دقیق، پیشنهاد می شود، تغییرات میزان VEGF در زمان های مختلف پس از فعالیت ورزشی اندازه گیری شود.
    کلیدواژگان: چاقی، چربی زیرپوستی، هایپوکسی، التهاب، فاکتور رشد اندوتلیال عروق
  • مهریار نهایی، شیوا پاکزاد *، رحیم محمودلو، کامران شاطری صفحات 81-87
    زمینه
    پرفوراسیون یکی از عوارض جدی و بالقوه کشنده بیماری زخم پپتیک می باشد. براساس شرایط بالینی بیمار، درمان سنتی زخمهای پپتیک غالبا شامل یک پروسیجر قطعی زخم یا بستن ساده حفره محل پرفوراسیون می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین عفونت هلیکوباکتر پیلوری به صورت سرولوژیک و پاتولوژیک با زخم پپتیک پرفوره در بیماران جراحی شده در مرکز امام خمینی (ره) ارومیه بود.
    روش کار
    در این مطالعه ی مقطعی، تعداد 80 بیمار مبتلا به زخم پپتیک پرفوره که در مرکز پزشکی امام خمینی (ره) ارومیه در سال های 1395 و 1396 تحت جراحی قرار گرفتند و 80 فرد کنترل که به دلیل زخم پپتیک غیر عارضه دار تحت آندوسکوپی قرار گرفتند وارد مطالعه شدند. بیماران گروه مورد تحت لاپاراتومی قرار گرفته و زخم پپتیک پرفوره به وسیله بستن ساده همراه با پچ امنتوم ترمیم شد. در حین عمل یک نمونه بیوپسی از جدار معده اخذ شد و جهت بررسی از نظر پاتولوژی و نیز نمونه خون برای اندازه گیری ایمونوگلوبولین های IgM و IgG ضد هلیکوباکتر پیلوری به آزمایشگاه ارسال گردید. در بیماران گروه شاهد نیز نمونه های مشابهی جهت بررسی پاتولوژیک و سرولوژیک ارسال گردید. اطلاعات کسب شده وارد چک لیست محقق ساخته شدند و سپس داده ها وارد نرم افزار SPSS-21 شدند و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 80 بیمار گروه مورد 51 نفر (8/63٪) مذکر و 29 نفر (2/36٪) مونث بودند. در گروه کنترل 42 نفر (5/52%) مذکر و 38 نفر (5/47%) مونث بودند. میانگین سن در گروه مورد 94/17 ± 83/51 سال و در گروه کنترل 89/12 ± 75/47 سال بود (149/0=P). پنجاه و یک نفر (8/63%) از بیماران گروه مورد و 38 نفر (5/47%) از بیماران گروه کنترل IgM مثبت بودند (02/0=P). پنجاه وپنج نفر (8/68%) از بیماران گروه مورد و 41 نفر (3/51%) از گروه کنترل IgG مثبت بودند (01/0=P). نتایج پاتولوژی در 66 نفر (5/82%) از بیماران گروه مورد مثبت بود، درحالیکه 48 نفر (60%) از گروه کنترل نتایج پاتولوژی مثبت داشتند (001/0=P). از 80 بیمار گروه مطالعه محل زخم پپتیک در 59 نفر (8/73%) پره پیلوریک، در 16 نفر (20%) بادی معده و در 5 نفر (25/6٪) دئودنوم بود.
    نتیجه گیری
    نتایج یافته های پاتولوژیک و سرولوژیک در گروه های مورد و کنترل حاکی از تفاوت معنی دار آماری بود و نشان داد که بستن زخم پرفوره و ریشه کن نمودن هلیکوباکتر پیلوری می تواند در بیماران قدم اول درمانی برای بیماری زخم پپتیک پرفوره باشد و مانع از عود مجدد بیماری گردد. با توجه به تعداد نمونه های بررسی شده در این مطالعه توصیه می شود مطالعات دیگری با تعداد نمونه های بیشتر و نیز با پی گیری بیماران بعد از درمان و بستن زخم پرفوره انجام گردد.
    کلیدواژگان: زخم پپتیک پرفوره، هلیکوباکتر پیلوری، ترمیم زخم، بیوپسی
  • جواد وکیلی *، رامین امیرساسان، فاطمه اردی بازار صفحات 88-97
    زمینه
    با توجه به شیوع چاقی و دیابت و ارتباط آنها با بیماری کبدی پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر هشت هفته تمرین استقامتی همراه با مکمل دهی کلرلا بر مقادیر سرمی آنزیمهای کبدی در زنان میانسال دیابتی نوع دو انجام شد.
    روش کار
    در این پژوهش نیمه تجربی 40 زن غیرفعال دیابتی نوع دو در دامنه سنی 65-45 سال با شاخص توده بدنی بیشتر از 25 بصورت داوطلبانه انتخاب شده و در یکی از چهار گروه 10 نفره کنترل، مصرف کلرلا، تمرین استقامتی و مصرف کلرلا و تمرین استقامتی قرار گرفتند. تمرینات استقامتی سه جلسه در هفته به مدت هشت هفته با شدت 65 تا 85 درصد ضربان قلب بیشینه و مدت 25 تا 40 دقیقه اجرا شد. مکمل کلرلا نیز روزانه به میزان 600 میلی گرم در دو وعده غذایی بصورت قرص مصرف شد. در ابتدا و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی نمونه گیری خون در حالت ناشتا به میزان 5 سی سی از ورید بازویی به منظور اندازه گیری مقادیر آنزیمهای کبدی شامل آلانین ترانس آمیناز (ALT) ، آسپارتات ترانس آمیناز (AST) و آلکالین فسفاتاز (ALP) انجام شد. از آزمون تحلیل واریانس یک راهه (AVONA) به منظور بررسی و تعیین اثربخشی پروتکل تمرینی استفاده شد. کلیه آزمون های آماری در سطح معناداری 05/0>P انجام شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که تفاوت معنا داری در آنزیم های AST (007/0P=) ، ALT (011/0P=) و ALP (009/0P=) در 4 گروه مشاهده شد. و این تفاوت در آنزیم های AST و ALP بین گروه کنترل و گروه مصرف کلرلا (به ترتیب 004/0P= و 006/0P=) و در آنزیم ALT در گروه های مصرف مکمل و تمرین استقامتی+مصرف مکمل با گروه کنترل معنی دار بود (به ترتیب 002/0P= و 027/0P=).
    نتیجه گیری
    استفاده از مکمل کلرلا می تواند در کاهش شاخص های آسیب کبدی موثر بوده و احتمالا در درمان بیماران دیابتی مبتلا به کبد چرب تاثیرگذار باشد.
    کلیدواژگان: فعالیت ورزشی هوازی، دیابت، مکمل غذایی، افزایش آنزیم های کبدی
  • مسعود کیخا، مهدی خورشیدی، بهنام سی سخت پور، سپهر نوید * صفحات 98-102
    یک خانم 34 ساله مبتلا به لوپوس اریتماتوز سیستمیک با سابقه انجام دو عمل پیوند کلیه، 4 ماه پس از دومین عمل پیوند با علایم تب، کسالت، تعریق شبانه و درد قفسه سینه به بیمارستان الزهرا اصفهان مراجعه نمود. در نتایج سی تی اسکن ریه بیمار ضایعه مشابه توپ قارچی مشاهده شد و برای این بیمار عفونت قارچی تشخیص داده شد. با توجه به عدم بهبودی از بیمار نمونه BAL گرفته شد و برای آزمایشگاه میکروب شناسی ارسال شد. بر اساس بررسی میکروسکوپی و نتایج تست های فنوتیپیک بیمار با تشخیص نوکاردیوزیس ریوی و با توجه به انجام تست های حساسیت آنتی بیوتیکی توسط داروی کوتریموکسازول تحت درمان قرار گرفت. عفونت فرصت طلب نوکاردیوزیس یکی از عوامل مرگ و میر بیماران نقص سیستم ایمنی است که می بایست به درستی تشخیص داده شود.
    کلیدواژگان: نوکاردیا آستروئیدس، لوپوس اریتماتوز سیستمیک، کورتیکواستروئید، عفونت
|
  • Taher Ahangari, Sima Masudi, Shaker Salarilak * Pages 7-13
    Background
    Cardiovascular disease is the main cause of death in many countries in the world, including Iran. High blood pressure is one of the most common risk factors for cardiovascular disease. The aim of this study was to estimate the deaths from cardiovascular diseases and all cause attributed to high blood pressure in West Azarbaijan province.
    Methods
    In this study, the required data about the prevalence of hypertension was obtained from a national study on the prevalence and risk factors of hypertension in Iranian adults. The corresponding effect size for death from ischemic heart diseases, stroke and all-cause mortality were obtained from the results of a study on the data of Golestan cohort study. Data on the number of deaths by sex and the cause of death were obtained from the Death Registration System of the West Azerbaijan province.
    Results
    Cardiovascular disease accounted for 27% of deaths in the 25-64 years age group. The population attributable fractions of hypertension for death from ischemic heart disease, stroke and all cause death for men were 14.4%, 26.1% and 6.4%, respectively. In women they were 18.6%, 32.4% and 8.1%, respectively. The number of deaths attributed to the hypertension for aforementioned causes in men was 46, 30 and 154, respectively. In women they were 29, 28 and 120, respectively.
    Conclusion
    Blood pressure has a significant contribution in death from cardiovascular diseases, especially stroke. It emphasize on the importance of programs for controlling and preventing hypertension to reduce its associated deaths in the province as one of the priorities of health programs.
    Keywords: Population Attributable Fraction, High Blood Pressure, Mortality Attributable, All-cause Mortality, Cardiovascular Diseases
  • Ali Esfahani, Maryam Abbasnejad *, Babak Nejati, Zohreh Ghoreishi, Mosleh Kadkhodamohammadi Pages 14-20
    Background
    Breast cancer, especially in women, is one of the most common cancers. Granolucyte colony stimulating factor (filgrastim), is used in the prophylaxi and treatment of neutropenia and infection in these patients. Pegylated form of this drug, pegfilgrastim, has entered the market in last decade. This study sought to examine the effects of filgrastim and pegfilgrastim in these patients.
    Methods
    In this semi experimental trial study, 100 patients with breast cancer in the third course of cyclophosphamide and epirubicine chemotherapy regimen were selected. Patients were divided into two groups with 50 patients equally with random allocation list. Before chemotherapy, complete blood count test was taken and drugs were injected subcutaneously 24 hours after chemotherapy. Complete blood count test was taken from all patients in the first, second and third weeks after chemotherapy and variation of white cells and neutrophils were noted. Bone pain severity after drug perception was scaled with pain assessment tool.
    Results
    By comparison of patients in two groups of filgrastim and pegfilgrastim there was no statistically significant difference in the white blood cells and neutrophil count in the time interval of first, second and third weeks after chemotherapy (p-value >0.05). Patients of two groups did not have significant difference in bone pain severity statistically.
    Conclusion
    Filgrastim and pegfilgrastim have the same effect upon increase of white blood cell and neutrophil count, treatment of neutropenia and bone pain after chemotherapy in breast cancer and have no priority to each other.
    Keywords: Breast Cancer, Granulocyte Colony Stimulating Factor, Neutropenia, Chemotherapy
  • Howra Bahrulolum, Mehrdad Hashemi *, Alimuhammad Malekasgar Pages 21-27
    Background
    Hemophilia type A is the most common X-linked recessive bleeding disorder, which 45-50% of the cases are caused by intron 22 inversion of factor 8 gene. Carrier detection for prenatal diagnosis in affected families can be effective in order to reduce the spread of disease. Since the linkage analysis for detecting carriers is only possible in families with a family history of hemophilia A, therefore IS-PCR method was chosen as a convenient and reliable method for carrier detection of intron 22 inversion mutation even in sporadic cases of hemophilia A.
    Methods
    This study was performed on families of hemophilia A patients with intron 22 inversion. After extracting DNA from peripheral blood leukocytes, IS-PCR technique was used to identify intron 22 inversion mutation types 1 and 2.
    Results
    Among the 9 cases that were analyzed for carrier status by IS-PCR, the results showed that 22/2% were without abnormal allele and 77/8% were carriers of intron 22 inversion mutation.
    Conclusion
    Using Inverse Shifting PCR is a precise, rapid and reliable method for assessing rearrangements related to intron 22 inversion mutation type 1 and 2 for detecting hemophilia A carriers.
    Keywords: Heterozygote Detection, Hemophilia A, Chromosome Inversion, PCR
  • Zahra Pairo *, Khosro Ebrahim, Alireza Salimi Pages 28-35
    Background
    exercise induces considerable physiological change in the immune system. The aim of this study was to investigate the effect of a single session high intense interval exercise (HIIE) in hypoxic and normoxic conditions on serum concentration of interleukin-6 (IL-6) and interleukin-10 (IL-10) in active men.
    Methods
    The present study was semi experimental research Ten trained students volunteer in shahid Beheshti University participated in this study. General and clinical information was collected via questionnaire before exercise began. In addition some of body composition indexes of subjects were measured one day before exercise protocol. After determining maximum heart rate of subjects during HIIE which was consisted of three series, each series consisting of three one-minute repetitions with intensity of 80 to 85 percent of maximum heart rate and 2 minute rest between series in both hypoxic and normoxic conditions performed one week apart. Before, immediately after, and 1 h after exercise blood samples were taken from subjects. To measure IL-6 and IL-10 Elisa method was used.
    Results
    Finding showed that despite a significant increase in serum levels IL-6 due to HIIE between the two conditions did not differ significantly (p = 0.078). But with increased serum levels of IL-10 in HIIE there was significant difference between the two conditions (p = 0.003).
    Conclusion
    The short-term exercise under hypoxic conditions with the appropriate intensity could modify the immune system response and increased levels of IL-10.
    Keywords: IL-6, IL-10, High Intense Interval Exercise, Hypoxic, Normoxic
  • Asemeh Teymouri Bilesuar, CHangiz Ahmadizadeh *, SHahram Abdoli Oskouie Pages 36-41
    Background
    Vaccination is one of the most effective methods of prevention of hepatitis B throughout the world. The aim of this study was to check the level of HBsAb after vaccination in vaccinated 12 to 24 months children referred to Children's hospital in Tabriz.
    Methods
    This descriptive, cross-sectional study was carried out on 200 children 12 to 24 months randomly. The questionnaires were filled out through interviews with children, for data collection: and child’s characteristics nutrition, were recorded. 5ml blood sample were taken, then antiHBs experiment was done quantitatively with the ELISA method, manufactured And values above 10IU/ml were considered as the optimal safety level. Data were analyzed using statistical software spss-17 and t-test and Pearson correlation coefficient.
    Results
    93.5% of studied children over 10 Iu/ml Anti-HBs and showed respond to vaccination. Considering antibody titer There was not statistically significant with sex of children and weight gestational age of the mothers, type of feeding (breast milk and formula), gestational age, birth weight, Type of labor (p>0.05). Anti-HBsAb titers were related to the age of children (p=0.001). The immunity level decreased with increasing age. 6.5% of children were not safe.
    Conclusion
    This study showed that safety caused by total injection of hepatitis B vaccine is desirable according to National vaccination program.
    Keywords: Hepatitis B virus_vaccination_12 to 24 months children_HBsAb
  • Farzad Alizadeh Mofrad *, Parsa Mohammad Jafari Pages 42-48
    Background
    TIM-1, a member of the T cell immunoglobulin and mucin domain (TIM) gene family was implicated as a Rheumatoid arthritis susceptibility gene in previous studies. The aim of this study was to investigate the association of the genotype and allele frequencies of the TIM-1polymorphisms in patients with Rheumatoid arthritis.
    Methods
    PCR-RFLP (Polymerase chain reaction–restriction fragment length polymorphism) & SSP-PCR (Single Specific Primer-Polymerase Chain Reaction) were used for investigating the presence of TIM-1 polymorphisms in 88 RA patients and 88 healthy controls.
    Results
    The genotype and allele frequency of TIM-1 polymorphisms were significantly different between the patient and controls. Significant association was observed between this polymorphisms and the risk of Rheumatoid arthritis.
    Conclusion
    These results strongly suggest that 232A>G and -1637A>G polymorphism of the Tim-1 might be associated with susceptibility to RA.
    Keywords: TIM-1, Polymorphism, Rheumatoid arthritis
  • Mehdi Abbasi Moghdam *, Maryam Keshvari, Mir Abdollah Tahramuzi Pages 49-55
    Background
    Drug dependence is a physical, mental and social problem. That requires long-term and multilateral treatment. This study aimed to determine the impact of 8 weeks of aerobic training on changes beta endorphin, cortisol, growth hormone levels and anthropometric factors in recovering addicts.
    Methods
    In this study, 30 male recovering addicts whit age 25-35 years, were randomly divided into two groups: control and experimental. The exercise protocol was 8 weeks of aerobic training, three times pre week. The duration and the intensity of exercise were gradually added at the end of each phase of training. Beta-endorphin, cortisol and growth hormone levels analyzed by using an ELISA in pre test and post test. Paired t test and independent t test were used to examine differences between and within groups. P<0.05 was considered statistically significant.
    Results
    The Results of this study showed that 8 weeks of aerobic training led to a significant increase in beta-endorphins, growth hormone and VO2max in the aerobic training group compared whit the preworkout (p<0.05) But despite the decrease cortisol, body mass index and body fat percentage after exercise showed no significant difference (p>0.05).The independent t-test results between the groups was only in variable growth hormone (p>0.05).
    Conclusion
    Considering to the desired effect of aerobic training in increasing of beta-endorphin levels in recovering addicts in treatment centers and addiction clinics will be benefited from this training.
    Keywords: Beta-Endorphin, Cortisol, Growth Hormone, Anthropometric, Addict
  • Abbass Ghanbari, Niaki *, Ayoub Saeidi, Sadegh Ardeshiri, Mahdi Aliakbari, Baydokhty Pages 56-63
    Background
    During recent years, consumption of nutritional supplements has become popular in the athletes to enhance muscle power, function, and hypertrophy. The aim of this study was to investigate the effects of circuit resistance training and saffron supplementation on plasma testosterone and cortisol in young college men.
    Methods
    44 healthy male were divided into four groups including: water-training, sweat petals-training, style saffron-training and stigma-training. Resistance training consisted of 12 stations (each station lasts for 30 seconds at 40% of one repetition maximum) for 2 weeks (5 sessions per week). Saffron was used daily, 500 mg twice a day, in the morning and immediately after exercise. Blood samples were taken before and 48 hours after the last session and were used for analysis of testosterone by Elisa kit and cortisol by Elecsys system.
    Results
    Results showed there is No significant difference in testosterone (P=0.093) and cortisol (P=0.378) between the groups. Variations inner groups showed significant increase in plasma testosterone levels in all groups (P<0.05) and a significant decrease in plasma cortisol levels in group stigma-training (P<0.038). Also, significant increases in testosterone to cortisol ratio in groups stigma-training (P=0.001) and (P=0.031) was observed. But no significant changes in the other groups were observed.
    Conclusion
    Circuit Resistance training improves the testosterone and cortisol; however this improvement was increased when this training combined with saffron supplements.
    Keywords: Circuit Resistance Training, Testosterone, Cortisol, Saffron
  • Amir Mirzaie *, Hassan Noorbazargan, Kamal Paseban, Seyed Ataollah Sadat Shandiz Pages 64-73
    Background
    Ciprofloxacin resistance in Staphylococcus aureus strains due to efflux pumps has become a significant challenge. This study was performed to evaluate the frequency and gene expression of norA and norB efflux pump genes and their role in resistance to ciprofloxacin in clinical isolates of S. aureus.
    Methods
    In this experimental study, a total of 250 clinical samples were collected from different hospitals in Tehran and S. aureus isolates were identified. Antimicrobial susceptibility patterns were determined by disk diffusion method based on CLSI standard. The presence of norA and norB efflux pump genes in ciprofloxacin isolates were detected using PCR method. Finally, active efflux pump was evaluating using MIC of ciprofloxacin-Ethidium bromide and Real Time PCR method.
    Results
    Among 250 clinical samples, 50 S. aureus isolates were recovered and the results of antibiotic susceptibility tests show that 34 out of 50 S. aureus isolates (68%) were resistant to methicillin (MRSA) and from the 34 MRSA, 12 isolates (24%) were resistant to ciprofloxacin. Moreover, the norA and norB genes were found in 100 % and 83% in isolates, respectively. Real Time PCR results show that more resistant strains had increased expression in norA and norB efflux genes.
    Conclusion
    The potential role played by norA and norB efflux pumps in the development of resistance to ciprofloxacin in clinical isolates of S. aureus and the detection of these genes could be important for suggestion of an effective treatment model for the S. aureus infections.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Efflux pump, nor A, norB, Real Time PCR
  • Maryam Nourshahi, Marzieh Bagheri *, Hasan Fallah Hossaini Pages 74-80
    Background
    Continuous and interval exercises cause losing weight and changing in adipose tissue. The goal of this study is to investigate the effect of single bout of continues (CON) and high intensity interval exercise (HIIE) on the VEGF levels in adipose tissue of obese male Wistar rats.
    Methods
    After high fat diet for eight weeks, 30 rats with BMI: 0.68 g/cm2 were chosen. The exercise program in HIIE group was 5sets with 100% vVo2max and 4 sets with 30% vVo2max. The intensity in CON group was 65% vVo2max. Both groups started their exercise after 3 minutes of warming up. The control group didn’t take part in any exercises. Immediately after exercise animals were anesthetized and then visceral and subcutaneous adipose tissues were removed. Measuring the VEGF levels was performed with western blotting method.
    Results
    we found that the single bout continues exercise has increased 39% VEGF levels (P= 0.05), while single bout HIIE has decreased (P=0.012) in visceral adipose tissue. VEGF levels in subcutaneous weren’t measurable because of low levels of VEGF or mistake in removing tissue.
    Conclusion
    Continues exercise was effective in increasing of VEGF. Decreasing of VEGF levels was due to hypo perfusion in HIIE group during exercise. Because of dysfunction of angiogenic capacity in adipose tissue of obese people to stimulate more adaption and accurate diagnosis, recommended that changes of VEGF levels should measure in different times after exercise.
    Keywords: Obesity, Subcutaneous Adipose Tissue, Hypoxia, Inflammation, Vascular Endothelial Growth Factor
  • Mehryar Nahaei, Shiva Pakzad *, Rahim Mahmodlou, Kamran Shateri Pages 81-87
    Background
    Perforation is one of the most serious and potentially fatal complications of peptic ulcer disease. Based on patient's clinical condition, the traditional treatment of peptic ulcers often involves a definitive wound procedure or simple closure of the perforation cavity. The purpose of this study was to investigate the association between serological and pathologic findings in Helicobacter pylori infection with perforated peptic ulcer in surgical patients at Urmia Imam Khomeini Medical Center.
    Methods
    In a cross-sectional study, 80 patients with perforated peptic ulcer and 80 control subjects who underwent endoscopy due to uncomplicated peptic ulcer were entered this study at Imam Khomeini Medical Center of Urmia in 2017-2018. During the operation, a biopsy specimen was taken from the stomach wall and sent to the laboratory for pathologic and blood sent for serologic (IgM and IgG) examinations. Patients in the control group with uncomplicated peptic ulcers underwent a gastric biopsy during the endoscopy process; they were also examined for the same anti-H. pylori immunoglobulins. Data were analyzed statistically using SPSS-21 software.
    Results
    Of the 80 patients in the study group, 51 (63.8%) were male and 29 (36.2%) were female. In the control group, 42 (52.5%) were male and 38 (47.5%) were female. The mean age in the case and control groups were 51.83 ± 17.94 and 47.75 ± 12.89 years, respectively (p = 0.149). Fifty one (63.8%) of the case patients compared to 38 (47.5%) of control patients were IgM positive for H. pylori (p = 0.02). Regarding IgG, 41 (51.3%) of case patients were positive, while 55 (68.8%) of control patients were recorded as positive (p = 0.01). Our pathology results were positive for H. pylori in 66 (82.5%) of case patients compared to 48 (60%) of control patients, respectively (p = 0.001). Of 80 case patients, ulcers were detected to be prepyloric in 59 (73.8%) patients, body of stomach in 12 (16%) and duodenum ulcers in 5 (6.25%) patients.
    Conclusion
    Statistically significant differences observed between case and control groups (p< 0.05) and our results suggest that closure of the perforated wound and eradication of H. pylori can be the first step in the treatment of perforated peptic ulcer disease and could prevent the recurrence of the disease. Further studies using large numbers of patients and their follow up is recommended.
    Keywords: Perforated peptic ulcer, Helicobacter pylori, Simple patch closure, Biopsy
  • Javad Vakili *, Ramin Amir Sasan, Fatemeh Ordibazar Pages 88-97
    Background
    Considering the increased rate of obesity and diabete and their relationship with liver disease this research was performed to determine the effect of eight weeks endurance training with chlorella supplementation on serum levels of liver enzymes in type 2 diabetic middle aged women.
    Methods
    In this semi experimental research, 40 non-athletic type 2 diabetic women (45-65 years old) with BMI greater than 25 were voluntarily divided into four groups: control, chlorella supplementation, endurance training and endurance training with chlorella. Training group performed walking and running three sessions a week for eight weeks, with an intensity of 65%-85% of maximum heart rate for 25 to 40 minutes. Chlorella group consumed chlorella capsule at a dose of 600 mg two times a day. 24 hours before and 48 hours after training, 5cc blood samples were taken from the brachial vein in the fasting state to measure liver enzymes including: Alanine transaminase (ALT), Aspartate transaminase (AST), and Alkaline phosphatase. One-Way ANOVA test was used to evaluate the effectiveness of the exercise protocol. All statistical test were performed considering p<0.05 meaningful.
    Results
    Ther was a significant difference among control and cholorella group after 8 weeks training on the enzymes AST and ALP: (respectively p=0,004 , p=0,006) .Also variations of enzym ALT in chlorella and endurance training+chlorella groups had a meaningful difference with control group (respectively p=0,022 , p=0,027).
    Conclusion
    The chlorella supplementation decreases liver enzyme levels in type 2 diabetic patients and can be helpful in treating of fatty liver type 2 diabetic subjects.
    Keywords: Aerobic Exercise, Diabetic, Dietary Supplement, Elevated Liver Enzymes
  • Masoud Keikha, Mehdi Khorshidi, Behnam Sisakhtpour, Sepehr Navid * Pages 98-102
    A 34-year-old woman with systemic lupus erythematosus who had two kidney transplants and 4 months after the second transplant, with symptoms of fever, malaise, night sweats and chest pain was referred to Al-Zahra hospital. In lung CT scan results of this patient lesion similar fungus ball was seen and for this patient was diagnosed fungal infection. Due to loss treatment, BAL samples were taken from patients and were sent to the microbiology laboratory. Based on microscopic and phenotypic test results patients diagnosed with pulmonary nocardiosis and According to antimicrobial susceptibility testing was treated by the drug co-trimoxazole. Nocardiosis opportunistic infection in immunocompromised patients is one of the main causes of death and should be properly diagnosed.
    Keywords: Nocardia asteroids, systemic lupus erythematosus, Corticosteroid, Infection