فهرست مطالب

جراحی استخوان و مفاصل ایران - سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 55، بهار و تابستان 1395)

مجله جراحی استخوان و مفاصل ایران
سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 55، بهار و تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/18
  • تعداد عناوین: 6
|
  • امین بیغم صادق، سیاوش شریفی *، ایرج کریمی، احمد عریان، مینا ملکی صفحات 47-56
    پیش
    زمینه
    جراحان ارتوپدی تلاش می کنند که بهترین جایگزین را برای ترمیم استخوان پیدا کنند. اتوگرافتهای استخوانی هنوز بعنوان استاندارد طلایی مطرح هستند. از غضروف خرد شده گوش خرگوش و سگ در ترمیم استخوان استفاده شده است در این مطالعه از غضروف انتهای دنده گاو و خرگوش در ترمیم استخوان خرگوش استفاده می شود.
    مواد وروش کار
    در این مطالعه از 20 عدد خرگوش بالغ با وزن تقریبی 2 کیلوگرم استفاده شد. خرگوش ها به صورت تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند. قطعه استخوانی از استخوان رادیوس برداشته شد. در گروه اول (N=5) در محل نقیصه غضروف دنده گاو قرار داده شد. در 5 خرگوش دیگر در گروه دوم (N=5) در محل نقیصه غضروف دنده خرگوش قرار داده شد. در گروه سوم (گروه کنترل خالی)، (N=5) هیچ ماده ای قرار داده نشد. نهایتا در گروه چهارم (گروه اتوگرفت)، (N=5) قطعه برش خورده سر جای خود قرار داده شد و پوست و عضلات بخیه شد.
    رادیوگرافها از دست خرگوش ها بعد از عمل و در روزهای 14، 28 ،42 و 56 در نمای جانبی تهیه شد. نمونه برداری از استخوان جهت ارزیابی هیستوپاتولوژی در هفته هشتم انجام گرفت. رادیوگراف ها و نمونه ها از لحاظ میزان جوش خوردگی، فعالیت استخوان سازی و دوباره شکل پذیری مورد بررسی آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    از نظر بررسی رادیولوژی در روز 56 گروه اتوگرفت استخوانی به شکل معناداری از گروه کنترل خالی و گروه غضروف خرگوش و گروه غضروف گوساله بهتر عمل کرده بود.واز نظر هیستوپاتولوژی گروه کنترل خالی نسبت به گروه اتوگرفت استخوانی و گروه غضروف آلوگرفت و گروه غضروف زنوگرفت ضعیف تر عمل کرده بود.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از آن بود که هم گروه آلوگرفت و هم گروه زنوگرفت در حد اتوگرفت استخوانی در ترمیم نقیصه ایجاد شده خوب عمل کردند.
    کلیدواژگان: ترمیم استخوان، غضروف اتوژن، غضروف زنوژن، مدل خرگوش
  • محمد حق پناهی* صفحات 57-63
    زمینه
    توصیف رفتار مکانیکی مینیسک به علت نقش قابل توجه آن در تحمل بار مفصل زانو اهمیت زیادی دارد. تحقیقات نشان داده اند تنش های فشاری وارد بر مینیسک ها عامل اساسی در آسیب های مخرب مفصلی از جمله استئوآرتریت می باشد. همچنین پارگی لیگامان صلیبی متقاطع قدامی می تواند تاثیر عمیق بر مینیسک داشته باشد. از نظر کلینیکی، آسیب مینیسک در بیماران با لیگامان صلیبی پاره شده متداول می باشد .
    هدف
    هدف اصلی این پژوهش تعیین دیاگرام توزیع تنش مینیسکهای داخلی و خارجی و ارزیابی مقایسه تنش مینسک سالم و پارگی مینسک به همراه ثبات لیگامان صلیبی متقاطع و عدم ثبات این لیگامان می باشد.
    مواد و روش ها
    مدل اجزای محدود 3 بعدی بیومکانیکی مفصل زانو به کمک عکس های سی تی اسکن ساخته شد. ساختار استخوانی مفصل سالم در نرم افزار میمیکس طراحی شدند. مدل بدست آمده برای تجزیه و تحلیل به نرم افزار آباکوس وارد شده است.
    نتیجه گیری
    ماکزیمم تنش برشی روی صفحه منیسک داخلیMpa 1.73و روی صفحه منیسک خارجیMpa 1.48 می باشد. در نتیجه مقدار تنش در مینیسک داخلی بیشتر از مینیسک خارجی است. از این رو منیسک داخلی بیشتر دچار آسیب خواهد شد . در پارگی با ثبات لیگامان صلیبی ماکزیمم تنش برشی روی صفحه منیسک داخلیMpa 8.33و در پارگی با عدم ثبات لیگامان صلیبی ماکزیمم تنش برشی روی صفحه منیسک داخلیMpa 9.65 می باشد.
    بحث: نتایج مطالعات بیومکانیکی نشان داد که پارگی مینیسک و لیگامان صلیبی متقاطع قدامی نقش مهمی در ثبات مینیسک ها دارد. که با پارگی مینیسک و لیگامان دیاگرام توزیع تنش و مقدار تنش در مینیسک ها افزایش می یابد که می توان دریافت وابستگی متقابل مینیسک و لیگامان های اطراف برای عملکرد نرمال مفصل می باشد.
    کلیدواژگان: پارگی طولی مینیسک، مفصل زانو، تحلیل اجزای محدود، پارگی لیگامان، لیگامان صلیبی متقاطع قدامی
  • امیر سالاری، دلاله خصوصی*، احمد رضا میربلوک، مظفر حسینی نژاد، علی کریمی صفحات 64-69
    مقدمه
    سندرم تونل کارپال شایع ترین شکل درگیری موضعی اعصاب محیطی می باشد. اغلب سندرم تونل کارپال و رادیکولوپاتی گردنی با یکدیگر رخ می دهند که که به عنوان سندرم دابل کراش شناخته می شوند.
    هدف
    بررسی فراوانی رادیکولوپاتی گردنی (CR[1]) در بیماران مبتلا به سندرم تونل کارپال ([2]CTS) مراجعه کننده به بخش الکترودیاگنوزیس کلینیک امام رضا (ع) شهر رشت
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه توصیفی مقطعی 117 بیمار دارای سندرم تونل کارپال مراجعه کننده به کلینیک امام رضا (ع) مورد بررسی قرار گرفتند، اطلاعات این بیماران از طریق پرسشنامه ای که شامل نتایج آزمایش الکترودیاگنوز، مشخصات فردی بیمار، شرح حال و تشخیص اولیه بیماری و نتایج بررسی،EMG /NCV[3]، مشخصات NCV شامل نوع (موارد یکطرفه و دوطرفه) و نیز شدت بیماری تونل کارپال، نتایج EMG شامل اطلاعات مربوط به وجود رادیکولوپاتی گردنی همراه نوع و سندرم دابل کراش ثبت گردید و اطلاعات در نهایت وارد نرم افزار SPSS شده و از طریق آزمون های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از 117 بیمار با تشخیص اولیه سندرم تونل کارپال، 21 نفر (9/17%) بیماران مرد و 96 نفر (1/82%) زن، با میانگین سنی 5/46 سال بودند. بیشترین درصد(5/41٪ ) بیماران مبتلا به سندرم تونل کارپال ( CTS ) را زنان خانه دارتشکیل می دادند. 48 نفر (41%) از کل بیماران CTS دو طرفه و 69 بیمار (59%) CTS یکطرفه داشتند. شیوع سندرم دابل کراش در این مطالعه حدود 35% برآورد شد. از 41 بیمار مبتلا به سندرم دابل کراش ، 25 نفر (61%) دابل کراش یکطرفه داشتند و که در بیشتر موارد (8/48%) با شدت متوسط و با درگیری در ریشه عصبی C7 ( 7/70%) بود. با استفاده از Regression Binary Logisticو با استفاده از مدل Enter مشخص گردید سن و شاخص توده بدنی([4] (BMI دو متغیر تاثیر گذار بر بروز توام سندرم تونل کارپال و درگیری مهره های گردنی بوده اند( 0001/0P< ).
    نتیجه گیری
    از آنجا که اطلاع از همزمانی وجود رادیکولوپاتی گردنی در درمان بیماران مبتلا به سندرم تونل کارپال ضروری می باشد، لازم است بیماران مبتلا به این سندرم، از نظر وجود سندرم دابل کراش نیز مورد بررسی قرار گیرند.
    کلیدواژگان: سندرم تونل کارپال، رادیکولوپاتی گردنی، سندرم دابل کراش
  • علیرضا سعید *، افشین احمدزاده حشمتی، امیررضا صادقی فر، علی اکاتی صفحات 70-76
    پیش
    زمینه
    شکستگی تیبیا و تنه فمور بسیار شایع می باشند و درمان استاندارد آنها استفاده از میله داخل کانالی است. هدف از انجام این مطالعه، تعیین بهترین روش تخمین طول میله داخل کانالی قبل از عمل جراحی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 82 بیمار با شکستگی تیبیا و 25 بیمار با شکستگی تنه فمور در یک مرکز درمانی کرمان، از نظر طول میله داخل کانال تخمین زده شده قبل از عمل، با اندازه میله استفاده شده در حین عمل، مقایسه شدند. ابتدا روش اندازه گیری بر روی افراد سالم تعیین شد. برای فمور از روش های گریتر تروکانتر، پاتلا، گریتر تروکانتر، اپی کندیل لترال و الکرانون و نوک انگشت پنجم؛ و برای تیبیا از روش های مدیال مالئول، توبرازیته، پرتونگاری ساق سالم و الکرانون و متاکارپ پنجم استفاده گردید. داده ها با روش های آماری تحلیل شدند.
    یافته ها
    تقریبا در تمام روش ها پایایی درون و بین مشاهده گران «خوب» بود. در شکستگی های فمور، بهترین ICC (0/879) و پایین ترین SEM (0/777) در روش گریتر پاتلا؛ و در شکستگی های تیبیا بهترین ICC (0/860) و پایین ترین SEM(0/602) در روش مالئول توبرکل مشاهده شد. در مورد فمور، در روش گریترپاتلا 64% موارد، در الکرانون انگشت پنجم 93% و در روش گریتر اپی کندیل در تمامی موارد؛ و در مورد تیبیا، در روش مالئول مدیال 40/9% موارد، در الکرانون متاکارپ 37/3% ، و در روش پرتونگاری در 65/06% موارد اندازه تخمین زده شده میله بزرگ تر از اندازه استفاده شده بود.
    نتیجه گیری
    بهترین تخمین از اندازه میله داخل کانالی در شکستگی فمور با روش گریتر تروکانتر تا پاتلا و در مورد تیبیا با روش مالئول مدیال توبرازیته به دست آمد. لیکن هیچ یک از روش های امتحان شده، کاملا مناسب نبودند.
    کلیدواژگان: میله داخل کانالی، تثبیت داخلی شکستگی، شکستگی فمور، شکستگی تیبیا
  • افشین طاهری اعظم، مهندس محمدعلی صاحب الزمانی* صفحات 77-87
    امروزه عمل جراحی تعویض مفصل لگن تبدیل به یکی از متداول ترین اعمال جراحی ارتوپدی شده است بگونه ای که به واسطه آن امکان زندگی مطلوبی برای بیماران مبتلا به ضایعات پیچیده و دردناک مفصل لگن فراهم می شود. باتوجه به افزایش روز افزون این عمل های جراحی معرفی چالش ها و تهدیدات جدید در این زمینه ضروری است. سایش و خوردگی در متغیرهای طراحی و تولید استم ها در عمل تعویض مفصل لگن همواره مورد بحث بوده است. این مقاله تلاش می کند دانش علمی مربوط به مسائل موجود در بحث خوردگی و سایش در ناحیه مخروطی گردن استم را تشریح کند چرا که بی توجهی به این مهم می تواند منجر به یک فاجعه شود. بدنبال وجود نیروهای برشی متعدد در ناحیه مشترک بین پروتز هد و ناحیه مخروطی پروتز استم، خوردگی ناشی از اصطکاک و سایش در سطح مشترک این دو که تحت عنوان تیپروزیس قلمداد می شود، سبب تولید یون های فلزی و ذرات بسیار ریز رها شده از سطح فلزی موجود، بر روی لاینرهای پلی اتیلنی در تعویض مفصل هیپ می شود که این خود سبب بروز پیامدهایی چون متالوزیس، استئولیز استخوان و از بین رفتن ثبات پروتز و . . . می گردد. اهمیت بالینی تیپروزیس هنوز ناشناخته باقی مانده است اما نقش تیپروزیس در واکنش های تخریبی مشاهده شده و روبه افزایش است. این مقاله با بررسی مقالات به روز و معتبر دنیا از گذشته تا هم اکنون و با مشاهده، تجربه و دانش تخصصی در این زمینه سعی در بیان و معرفی این چالش و ضروت توجه بیشتر به آن را دارد.
    کلیدواژگان: تعویض مفصل هیپ، استم، تیپروسیس، سایش و خوردگی
  • سلمان غفاری، مسعود شایسته آذر *، محمدحسین کریمی نسب، مهران رضوی پور، ابوالفضل کاظمی، محمد جعفری، کمال سمندر، بهمن غفاری صفحات 88-92
    مقدمه
    اعمال جراحی خارج کردن سخت افزارهای ارتوپدی جزء شایعترین اعمال الکتیو ارتوپدی می باشد. باورها و نظرات جراحان ارتوپد در مورد خارج کردن وسایل ارتوپدی متفاوت است.راهکار مبتنی بر شواهدی در مورد خارج کردن وسایل ارتوپدی وجود ندارد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعهآینده نگر، کلیه بیمارانی که برای جراحی خارج کردن وسیله ارتوپدی دربیمارستانهای امام خمینی و بوعلی سینای ساری بستری شده بودند و به اتاق عمل منتقل گردیدند، مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    140 نفر شامل90مرد (64.5٪)و50زن (35.5٪) با میانگین سنی 18.48±35.54سال(95-18سال)وارد مطالعه شدند . بیشترین محل آناتومیک ساق با 39(7/27 درصد) و ران با 21 مورد (9/14 درصد) و کمترین محل لگن با 1(7/0 درصد) و شانه با 2 مورد (4/1 درصد)بود. 26 بیمار( 18.5%) به دلیل موارد الکتیو (توصیه جراح و انتخاب بیمار)جراحی شدند.مدت عمل جراحی و طول مدت بسستری در این بیماران به طور متوسط به ترتیب 12/33 دقیقه و 44/4 روز بود.
    بحث و نتیجه گیری
    تصمیم گیری در مورد درآوردن قطعات ارتوپدی سخت بوده و نیازمند توجه به همه مسائل و اندیکاسیون های موجود می باشد.با توجه به کمبود منابع مالی و نیروی کار بیمارستانی، می توان با کم کردن علل خارج سازی الکتیو، به بیماران ضروری تر رسیدگی کرد.
    کلیدواژگان: سخت افزار، ارتوپدی، خارج کردن، شکستگی
|
  • Amin Bigham-Sadegh Dr, Siavash Sharifi Dr*, Iraj Karimi Dr, Ahmad Oryan Dr, Mina Maleki Dr Pages 47-56
    Background
    Orthopedic surgeons are trying to find best substitutes for bone grafting in human and veterinary medicine. Bone autografts are still as a golden standard in comparison with other bone grafts. Diced ear cartilage from dog and rabbit have been used on bone healing previously, in the present study effects of rabbit and bovine rib cartilages will evaluated in bone healing of rabbit bone defect model.
    Method
    In this study, 20 adult rabbits weighing approximately 2 kg were used. The rabbits were randomly divided into 4 groups. The bone segment was removed from the mid radial bone. In the first group (N = 5) in the gap segement of bovine rib cartilage was implanted. In the second group (N = 5) in the gap, segement of rabbit rib cartilage was implanted. In the third group (empty control group), (N = 5) the defect was left without implantation. Finally, the fourth group (autograft Group), (N = 5) the defect was filled with a same harvested bone. The skin and muscles were sutured routinely. X-rays were taken on 14th , 28th , 42nd and 56th postoperative days.
    Result and
    Conclusion
    After 8 weeks bone samples were taken from healed area for for histopathological evaluation. The results of our study indicate allogenic and xenogenic cartilage acted almost like autograft groups and were better than empty group.
    Keywords: Bone healing, autogenous cartilage, xenogenous cartilage, rabbit model
  • Mohammad Haghpanahi* Pages 57-63
    Background
    Characterization of mechanical behavior of meniscus is very important issue due to significant role of meniscus in load bearing within the knee joint and identifying mechanical change in meniscal tissue is of particular interest with respect to osteoarthritis (OA) research. Acl tear can also have deep impression on the meniscus clinically. Meniscus injury is common in pations with tear Acl.
    Objectives
    The purpose of this study is to survey Longitudinal tear meniscus for analysis and a finite element analysis model to achieve tension on the knee with Acl stability during meniscus tear and unstability of this Acl used on determine the procedure distribution compared the processing the output of different models.
    Methods & Materials: 3-dimensional finite element model of knee joint biomechanics with the help of CT scan images were made. Healthy hip bone structure were designed with mimics software. The obtained model to Abaqus software is compiled for analysis.
    Result
    The maximum shear stress on page medial meniscus 1.73 Mpa and lateral meniscus on the page is 1.48Mpa. As a result, the amount of tension in the meniscus is more internal than external meniscus. The medial meniscus will be damaged more. In cruciate ligament tear sustained maximum shear stress 8.33Mpa on page medial meniscus and cruciate ligament tears with instability maximum shear stress is on page medial meniscus 9.65Mpa.
    Conclusion
    The result confirmed that biomechanical response of meniscus tear and Acl tear an important role in the stability of the meniscus. A meniscus and ligament tears in the meniscus increased levels of stress and stress distribution diagram.
    Keywords: meniscus, Finite element, Longitudinal tear meniscus, tear ligament, Acl tear
  • Amir Salari Dr, Dalaleh Khososi Dr *, Ahmad –Reza Mirbolok Dr, Mozafar Hoseininejad Dr, Ali Karimi Dr Pages 64-69
    Background
    Carpal tunnel syndrome (CTS) is the most common form of localized peripheral neuropathy. CTS and cervical radiculopathy (CR) often co-occur, known as double crush syndrome (DCS).
    Aim: This study aimed at determining frequency of CR in patients with CTS referred to electrodiagnosis department of Rasht Imam Reza clinic.
    Materials And Methods
    This was a descriptive cross-sectional study on 117 patients with CTS referred to Imam Reza clinic. The patients’ data were recorded through a questionnaire including electrodiagnosis test results, patients’ demographic data, medical history and disease primary diagnosis and related results, electromyogram (EMG)/nerve conduction velocity (NCV) tests results. NCV test shows CTS type (unilateral and bilateral) as well as its severity, while EMG test determines co-occurrence of CR and CTS, type and severity of DCS. Finally, the data were entered into SPSS 19, and analyzed using statistical tests.
    Results
    Out of 117 patients with primary diagnosis of CTS, 21 patients (17.9%) were male and 96 patients (82.1%) were female, with a mean age of 46.5 years. The highest frequency (41.5%) in patients with CTS belonged to housewives. 48 (41%) patients had bilateral CTS and 69 patients (59%) suffered from unilateral one. DCS prevalence in this study was about 35%. Out of 41 patients with DCS, 25 patients (61%) had unilateral DCS with moderate severity (48.8%) and C7 radiculopathy (70.7%). Using binary logistic regression analysis (method=ENTER) showed that age and body mass index (BMI) were two variables affecting on the simultaneous development of CTS and cervical spines involvement (P
    Conclusion
    Since knowing simultaneous presence of CR and CTS in patients’ therapy is necessary, patients with CTS should be examined for DCS.
    Keywords: Carpal Tunnel Syndrome, Cervical, Radiculopathy
  • Alireza Saied*, Afshin Ahmadzadeh Heshmati, Amir Reza Sadeghifar, Ali Okati Pages 70-76
    Background
    Tibia and femur fractures are among the most common fractures and intramedullary nailing is the standarad treatment. This study was performed to determine the best preoperative method for estimating the intramedullary nail length.
    Methods
    In a cross sectional study, 82 patients with tibia and 25 patients with femur shaft fracture were studied in a training center of Kerman-Iran. The estimated preoperative intramedullary nail length and the length of used nail at operation were compared. The measurment methods for femur fractures were greatrer trochanter-patella, greater trochanter-lateral epicondyle and olecranon-fithe finegr tip; and for tibia fractures were medial malleolus-tuberosity, intact leg radiogram and olecranon fifth metacarp were assessed. Data was assesed by statistical methods.
    Results
    Almost all of the examined methods showed "good" interobserver and intraobserver reliability. In femur fracture, the greater to patella method showed the best ICC (0.876) and the lowest SEM (0.777). In tibia fracture, best ICC (0.860) and the lowest SEM (0.602) were for medial malleolus tubercle method. For femur fractures, 64% of the measurements in greater to patella, 93% in olecranon fifth finger, 100% of greater to epicondyle methods; and for tibia fractures 40.9% in medial malleolus tubercle, 37.3% of olecranon metacarp and 65.06% of radiogram method were larger than the nail used at operation.
    Conclusions
    The best method for estimation of nial length was medial malleolus to tuberosity for tibia fractures, and greater to patella method for femur fractures; however none of the examined methods was found completely suitable.
    Keywords: Intramedullary nailing, Fracture fixation, internal, Femoral fractures, Tibial fractures
  • Afshin Afshin Taheriazam Dr, Mohammadali Sahebalzamani* Pages 77-87
    Today, Total Hip Replacement has become one of the most common orthopedic surgeries such that it provides better life conditions for patients suffering from complex and painful lesions. Considering the ever increasing growth of such surgeries, it is necessary to introduce new challenges and threats of this context. Wear and corrosion in design variables and stem production related to hip replacement surgery has always been debated. This paper tries to describe the scientific knowledge of problems in wear and corrosion of stem's neck cone region because neglecting this issue may cause a disaster. Following different shear forces in the area shared between prosthetic head and cone region of the prosthetic stem, corrosion caused by friction and wearing in the surface shared between these two which is referred to as Taperosis, creates metal ions and very small particles released from metal surface on poly ethylene liners of hip replacement which results in metallosis, bone osteolysis and instability of the prosthesis. Clinical importance of Taperosis is still unknown but its role in destructive interactions is increasing. This paper investigates the valid papers of previous and recent studies in this context to describe this challenge and tries to clarify the importance of this issue.
    Keywords: Total Hip Arthroplasty, Stem, Taperosis, Wear, corrosion
  • Salman Ghafari, Masoud Shayesteh Azar*, Mohammad Hossein Kariminasab, Mehran Razavi Pour, Abolfazl Kazemi, Mohammad Jafari, Kamal Samandar, Bahman Ghafari Pages 88-92
    Introduction
    Operative surgeries for orthopedic hardware removal are one of the most common elective orthopedic surgeries. Believes and conceptions of orthopedists about removing orthopedic devices are different. There is no solution based on witness about removing orthopedic devices.
    Methods & Materials: all the patients who had been admitted for removing orthopedic devices in operating roomhad been studied prospectively
    Findings: 140patients, 90 males (64.5 %) and 50 females (35.5%) , with average 48.18±54.35 years old (18-95 years old) studied.Most anatomic location included leg with 39 cases (27.7%) and Femur with 21 cases (14.9%) and less anatomic locations included Hip with 1 case (0.7%) and shoulder with 2 cases (1.4%).26 patients (18.5%) were operated as an elective surgery (due to surgeon’s recommendation and hospitalization in this group were in average 32.12 minutes and 4.44 days.
    Conclusion
    decision about removing orthopedic devises is difficult, needs to pay attention to all aspects and current indications.Because of lack of facilities and hospital staff are can say that by reducing elective surgeries cases we can consider the more important patients.
    Keywords: Hardware, orthopedics, out, fracture