فهرست مطالب

مهندسی برق و مهندسی کامپیوتر ایران - سال پنجم شماره 2 (پیاپی 10، تابستان 1386)

نشریه مهندسی برق و مهندسی کامپیوتر ایران
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 10، تابستان 1386)

  • 64 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1386/05/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی اکبرزاده کلات، حمیدرضا مومنی صفحه 59
    در این مقاله یک کنترل کننده به روش جدول بندی بهره فازی برای کانال های هدایتی موشک های تاکتیکی طراحی گردیده است به نحوی که در کلیه شرایط پروازی پاسخ مناسبی داشته باشد. دیدگاه این طراحی تعیین مراکز نواحی جدول بندی بهره فازی با آموزش یک سیستم فازی بر اساس اطلاعات فشار دینامیکی و سرعت موشک و ضرایب مدل خطی سیستم در سراسر نقاط کاری آن می باشد. آموزش سیستم فازی با استفاده از یک روش مبتنی بر ترکیب حداقل مربعات خطی و الگوریتم ژنتیک انجام می شود تا هم رسیدن به بهینه کلی میسر شود و هم سرعت همگرایی خوبی حاصل شود. به علاوه در سیستم فازی استفاده شده، توابع عضویت با خصوصیات مناسبی به کار گرفته می شوند تا طراحی ساده تر و موثرتر انجام گیرد. کارآیی این روش با نتایج شبیه سازی نشان داده می شود.
    کلیدواژگان: جدول بندی بهره فازی، اتوپایلوت، ضرایب آیرودینامیکی، الگوریتم ژنتیک، حداقل مربعات خطی
  • روح الله مافی، حسین دلداری * صفحه 69

    گریدهای محاسباتی بهره برداری از منابع توزیع شده محاسباتی را برای کاربردهایی که به محاسبات پر حجم نیاز دارند، فراهم می نمایند. توسعه برنامه هایی که قادر به استفاده از این امکانات باشند، یکی از چالش های پیش روی محاسبات گریدی می باشد. در این مقاله، با ارایه یک مدل برنامه نویسی موازی مبتنی بر عامل های سیار بر روی گرید، تلاشی می باشد که به منظور حل این مشکل صورت پذیرفته است. ارایه این مدل، که با توسعه بستر گریدی به نام Alchemi و افزودن خواص و نیز فرامین راهبری عامل ها به آن محقق گشته است، به کاربر اجازه می دهد تا با استفاده از حرکت عامل ها و ارتباط میان آنها، برنامه موازی خود را توسعه دهد. این ایده از نوآوری های این مقاله محسوب می شود. به منظور ارزیابی این سیستم، الگوریتم ضرب ماتریس ها و نیز یافتن Convex Hull مجموعه ای از نقاط در سیستم مزبور پیاده سازی شده اند.

    کلیدواژگان: گرید، محاسبات گریدی، محاسبات توزیع شده، عامل های سیار، برنامه نویسی موازی، پردازش موازی، تحرک قوی، Alchemi
  • سیدمهدی حسینی نژاد، گلناز الهی، پویا جافریان صفحه 79
    در حال حاضر مسایل امنیتی بزرگترین مانع گسترش وب سرویس در سطح تشکیلات می باشد. تلاش هایی که در زمینه امنیت وب سرویس ها انجام شده است شامل ارایه استانداردها، پروتکل ها و تکنولوژی هایی در زمینه برآورده نمودن نیازهای امنیتی وب سرویس ها می باشد. با این وجود مسایل امنیتی وب سرویس ها همچنان مشکلاتی در سازمان ها و محیط های مختلف ایجاد می کند. این به این دلیل است که تشخیص صحیح و انتخاب استانداردها و مکانیزم های امنیتی موجود عملی دشوار بوده و برای انجام آن ابتدا باید نیازهای امنیتی استخراج شوند. در این مقاله با پیگیری یک مطالعه موردی، رویکردی برای توسعه وب سرویس های امن بر مبنای مدل فرآیند و متدولوژی RUPSec ارایه می شود. هدف از ارایه این دیدگاه، فراهم آوردن روشی برای کشف و استخراج نیازهای امنیتی وب سرویس ها بر مبنای تهدیدات علیه آنها است. همچنین با انجام این مطالعه موردی، توانایی های RUPSec در بدست آوردن تهدیدات و نیازهای امنیتی مورد ارزیابی قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: سیستم های امن، وب سرویس، RUPSec، فرآیند توسعه نرم افزار، مهندسی نرم افزار
  • حسین افراخته، محمودرضا حقی فام، علی یزدیان ورجانی صفحه 88
    در این مقاله یک روش جدید به منظور بازیابی حداکثر بار با تکیه بر مدیریت برخی از متغیرهای کنترلی در شرایط بروز عیب و قطعی های جزیی مانند قطع خط انتقال، خروج واحدهای تولیدی و غیره ارایه شده است. متغیرهای کنترلی که جهت حداکثر نمودن مقدار بار بازیابی شده به کار می رود شامل تپ ترانسفورماتورهای قدرت، برنامه ریزی مجدد واحدهای تولید و در صورت نیاز قطع بار خواهد بود. مدل سازی در سه مرحله انجام گرفته و اولویت بکارگیری متغیرهای کنترلی در مراحل شبیه سازی متفاوت است. در مرحله اول از متغیر کنترلی تپ ترانسفورماتورهای قدرت، در مرحله دوم از مدل سازی هم زمان متغیرهای کنترلی تپ ترانسفورماتورها و برنامه ریزی مجدد واحدهای تولیدی و در مرحله نهایی از بکارگیری هم زمان متغیرهای تپ ترانسفورماتورهای قدرت، برنامه ریزی مجدد واحدهای تولیدی و قطع بار استفاده شده است. با توجه به تعدد متغیرهای کنترلی و غیر خطی بودن فضای پاسخ نهایی، بهینه سازی به کمک الگوریتم ژنتیک انجام شده و شبکه استاندارد IEEE-RTS با 24 شینه جهت بررسی قابلیت های روش پیشنهادی و مطالعات عددی مورد استفاده قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: الگوریتم ژنتیک، بازیابی بار، برنامه ریزی مجدد تولید، تپ ترانسفورماتور، قطع بار
  • محمد میرزایی، احمد غلامی، حمیدرضا طیبی صفحه 96
    روغن معدنی به عنوان یک مایع واسط جهت ایجاد خاصیت عایقی و انتقال حرارت به محیط خارج در ترانسفورماتورها به کار گرفته می شود. روغن داخل تانک ترانسفورماتورها، به علت ارتباط با محیط خارج، از طریق لوله رابط به محفظه سیلیکاژل و در نتیجه تنفس آن، تحت تاثیر تغییرات فشار هوا قرار می گیرد. از طرفی فشار هوا نیز به ارتفاع از سطح دریای آزاد بستگی دارد. بنابراین تغییر فشار هوا و در نتیجه تغییر فشار بالای روغن می تواند باعث تغییر ویسکوزیته روغن شده و خاصیت عایقی آن را تحت تاثیر قرار دهد. لذا فشار هوا به عنوان یک تنش محیطی می تواند بر پارامترهای عایق، موثر و باعث تضعیف و زوال سریع تر و در نتیجه پیری آن گردد.
    در این مقاله با انجام تست های آزمایشگاهی تجربه ای در مورد تاثیر فشار هوای محیطی/ارتفاع محل نصب ترانسفورماتور بر روی برخی از خواص روغن و زوال آن ارایه شده است. بدین منظور فشار هوا را در سلول روغن (صرفا جهت بررسی تغییرات در شاخص های عایقی) به وسیله پمپ از 40 میلی متر جیوه تا 1250 میلی متر جیوه تغییر داده و قابلیت هدایت/جریان نشتی روغن در ولتاژهای مختلف و همچنین میزان ولتاژ شکست آن اندازه گیری و آنالیزهای مختلف انجام شده است. سپس به کمک روش های ریاضی و آنالیز حداقل مربعات خطا، مدل های ریاضی تخمین برخی از شاخص های عایقی فوق، ارایه و با نتایج آزمایشگاهی مقایسه شده است. در نهایت یک مدل جدید و ساده که دقت مناسب داشته و در قیاس با نتایج آزمایشگاهی صحت خوبی را از خود نشان داده، پیشنهاد گردیده است.
    کلیدواژگان: روغن معدنی، فشار هوا، خواص عایقی، مدل سازی ریاضی
  • جواد دیانت، چنگیز قبادی، جواد نوری نیا صفحه 103
    در این کار با استفاده از یک فیلتر وفقی با ساختار خطی و یک الگوریتم تکراری به شناخت تابع تبدیل معکوس اتاق پرداخته شده است. برای این منظور قبل از اندازه گیری آنتن مورد آزمایش یک آنتن مرجع که دارای پترن تشعشعی معلومی است در منطقه مورد آزمایش قرار می گیرد و وزن های بهینه فیلتر وفقی به دست می آیند. با همگرا شدن فیلتر وفقی، فیلتر از حالت یادگیری بیرون می آید. سپس اندازه گیری پترن تشعشعی آنتن مورد آزمایش صورت می گیرد و داده ها در ورودی فیلتر وفقی قرار می گیرد. بنابراین پترن پس از خروج از فیلتر وفقی اصلاح می گردد. این روش در مقایسه با روش های ارایه شده دارای سرعت و دقت بیشتر و هزینه کمتر است.
    کلیدواژگان: اندازه گیری، پترن تشعشعی، فیلتر وفقی
  • محمدحسن شیرعلی شهرضا، محمد شیرعلی شهرضا صفحه 109

    امروزه بسیاری از فعالیت های روزمره انسان ها همچون آموزش، تجارت، گفتگو و غیره از طریق اینترنت صورت می گیرد. در مواردی همچون ثبت نام در پایگاه های اینترنتی، بعضی افراد خرابکار با نوشتن نرم افزارهای رایانه ای، اقدام به ثبت نام جعلی در این پایگاه ها می کنند که موجب هدر رفتن منابع پایگاه می شود. لذا باید به تفکیک کاربران انسانی از نرم افزارهای رایانه ای پرداخت. بدین منظور در این مقاله روشی برای تفکیک کاربران فارسی و عربی زبان از نرم افزارهای رایانه ای بر پایه خط نستعلیق ارایه شده است. در این روش تصویری از یک کلمه فارسی یا عربی که با خط نستعلیق نوشته شده انتخاب گردیده، برای کاربر نمایش داده شده و از وی خواسته می شود تا آن کلمه را تایپ کند. با توجه به عدم توانایی شناسایی این کلمات توسط نرم افزارهای تشخیص حروف فارسی و عربی موجود، امکان تشخیص این کلمات تنها توسط یک کاربر فارسی یا عربی زبان امکان پذیر می باشد. روش پیشنهادی توسط زبان جاوا پیاده سازی شده است.

    کلیدواژگان: آزمون تورینگ، امنیت شبکه، تفکیک کاربران انسانی از نرم افزارهای رایانه ای (CAPTCHA)، سیستم های تشخیص حروف (OCR)
  • تقدیر و تشکر
    صفحه 115
|
  • A. Akbarzadeh Kalat, H. R. Momeni Page 59
    In this paper a controller using fuzzy gain-scheduling for the channels of a tactical missile is designed such that in flight trajectories, performance is achieved. In this design method, the fuzzy gain-scheduling zone centers are determined by a training algorithm according to dynamic pressure, Mach number and coefficients of linear model of system in major operating points. The fuzzy system is learned using combined genetic and linear least squares algorithms. In this manner both global optimum solution and fast convergence are reachable. Moreover the membership functions in fuzzy inference system are chosen with special and suitable properties, which cause simple and effective scheduling process. Performance of this method is shown with case study simulation result.
  • R. Mafi, Hossein Deldari Page 69

    Computational grids have provided the usage of computational distributed resources for computation-intensive applications. The development of programs that use these capabilities is one of the challenging issues for grid computing. In this article, an effort has been made in order to solve this problem by presenting mobile-agent-based parallel programming on the grid. The presentation of this model, which has been materialized by extending Alchemi™ grid infrastructure, adding agent properties and navigational commands that let the user to develop his/her program by using agents’ mobility and communication between them. In order to evaluate the system, algorithm of matrix multiplication as well as algorithm of finding the convex hull of a series of points have been implemented in the mentioned system.

  • S. M. Hosseininezhad, G. Elahi, P. Jaferian Page 79
    Security issues are considered as major hurdles in extensive utilization of web services in enterprise. There has been work on standards, protocols, and technologies to answer some of these concerns. Nevertheless, problems arise and the issues remain. One needs to recognize security needs before he can tackle the task of selecting the right standard and mechanism to provide a secure system. In this paper, a case study is followed and thru that an approach for utilizing RUPSec for development of a secure web service is offered. The major objective has been to provide a way to discover and extract security needs of web services based on threats against them. Furthermore, RUPSec’s strength in pinpointing threats and security requirements is tested.
  • H. Afrakhte, M. R. Haghifam, A. Yazdian Varjani Page 88
    This paper presents a new method to maximize load restoration in faulted condition in power systems. Control variables which are used to restore maximum load include tap of power transformers, generation rescheduling, and load shedding in the worst case. Modeling is done in three stages with various control variables arrangements. In the first stage of modeling, power transformer tap is used as a control variable. In the second stage, power transformers taps and generations rescheduling are considered. In the last stage, load shedding as another variable is added to decision variable spaces. Since the number of variables is high and final solution space can be nonlinear, genetic algorithm is used in the optimization process. The capabilities of the proposed method were assessed using IEEE-RTS test system with satisfactory results.
  • M. Mirzaie, A. Gholami, H. R. Tayebi Page 96
    Mineral oil in transformer is used for its insulation property and thermal transfer to external environment. Transformer oil is always under air pressure variation effects due to contact to external by silica gel chamber and the pressure which depends on the height of sea level. Therefore air pressure can affect on insulation parameters and its age. Air pressure changing can cause oil viscosity variation. In this paper, the air pressure effects on oil properties are studied by the use of tests carried out and measuring of the insulation characteristics. In a laboratory environment, air pressure was changed from 40 to 1250 mmHg using a pump. Then conductivity/leakage current and breakdown voltage are measured and analyzed. These results are used to presenting estimation models and also for suggestion of a new simple model by mathematical methods and then the models were compared to each other.
  • J. Dianat, Ch. Ghobadi, J. Nourinia Page 103
    In this work the inverse transfer function of the measurement room is obtained using a linear and RLS (recursive least-squares algorithm) adaptive filter. At first, an antenna with known pattern (reference antenna) is placed in the test zone to obtain the optimal tap weights of the adaptive filter. Once the filter converges, the learning stage finishes. After that the reference antenna is replaced with the test antenna and its pattern is measured and the data of the measurement is filtered by the optimal tap weights adaptive filter. The filter cancels the stray signals (reflected and scattered signal) and produces the radiation pattern of the test antenna. This technique is superior to that of others because it has better accuracy and it is less costly.
  • M. H. Shirali Shahreza, M. Shirali Page 109

    Nowadays, many daily human activities such as education, trade, talks, etc are done by using the Internet. In such things as registration on Internet web sites, hackers write programs to make automatic false registration that waste the resources of the web sites while it may also stop it from functioning. Therefore, human users should be distinguished from computer programs. To this end, this paper presents a method for distinction of Persian and Arabic-language users from computer programs based on Persian and Arabic texts using Nastaliq font. In this method, the image of a Persian or Arabic word written in Nastaliq font is chosen from a dictionary, and it is shown to the user, then he is asked to type it. Considering that the presently available Persian and Arabic OCR programs cannot identify these words, the word can be identified only by a Persian or Arabic-language user. The proposed method has been implemented by the Java language.