فهرست مطالب

مهندسی برق و مهندسی کامپیوتر ایران - سال ششم شماره 2 (پیاپی 14، تابستان 1387)

نشریه مهندسی برق و مهندسی کامپیوتر ایران
سال ششم شماره 2 (پیاپی 14، تابستان 1387)

  • 112 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1387/05/22
  • تعداد عناوین: 14
|
  • سرمقاله
    صفحه 81
  • مقالات بخش مهندسی ارتباطات
  • سعید شعرباف تبریزی، مرتضی خادمی، محمد مولوی کاخکی صفحه 83
    در این مقاله سیستمی برای تشخیص نوع مدولاسیون پیشنهاد می شود که قادر است بدون شناخت اولیه از پارامترهای سیگنال ارسالی، 9 مدولاسیون از خانواده مدولاسیون های فاز، دامنه و فاز- دامنه را شناسایی کند. برای تشخیص، طبقه بندی کننده SVM پیشنهاد شده است. پیچیدگی محاسباتی کم، سرعت آموزش بالا و درصد تشخیص بالاتر نسبت به سایر روش های تشخیص مدولاسیون مانند سطوح آستانه ثابت و متغیر و شبکه های عصبی، از مزایای روش پیشنهادی به شمار می آیند. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که استفاده از ساختارهای سلسله مراتبی از طبقه بندی کننده SVM نیز می تواند به بهبود عملکرد بیانجامد. در این مقاله، استفاده از الگوریتم ژنتیک در بهینه سازی ساختار طبقه بندی کننده و نیز انتخاب بهینه ویژگی های مورد استفاده در ساختار سلسله مراتبی، سبب افزایش قابل ملاحظه دقت تشخیص مدولاسیون ها گردیده است.
    کلیدواژگان: الگوریتم ژنتیک، بردار ماشین تکیه گاه، تشخیص مدولاسیون، تشخیص الگو
  • محمد فرزان صباحی، محمود مدرس هاشمی، عباس شیخی صفحه 94
    در بسیاری از مسائل آشکارسازی مدل سیگنال دریافتی تحت فرضیه 0H همان مدل سیگنال دریافتی تحت فرضیه 1H است با این تفاوت که بعضی از پارامترهای مدل مقادیر ثابت و مشخصی فرض می شوند. چنین مدل هایی اصطلاحا مدل های تودرتو نامیده می شوند. یک مثال از چنین مسائلی آشکارسازی یک هدف با دامنه مجهول در کلاتر محیط است. در این حالت فرضیه 0H همان فرضیه 1H است که دامنه هدف در آن صفر فرض شده است. با در نظر گرفتن دیدگاه بیزی در مورد پارامترهای مجهول، نسبت درست نمایی را می توان با استفاده از توزیع های پسین و پیشین پارامترها به دست آورد. در این مقاله با استفاده از این روش یک آشکارساز با ساختار ساده برای کلاتر گوسی ارائه می شود که در مقایسه با آشکارسازهای GLRT مرسوم برتری قابل توجهی دارد. همچنین نشان می دهیم که با اصلاحاتی در قاعده آشکارسازی می توان به خاصیت CFAR دست یافت.
    کلیدواژگان: آشکارسازی راداری، تخمین بیزی، کلاتر AR
  • سید صادق فدایی، محمدحسین کهایی صفحه 103
    جهت جداسازی سیگنال های صحبت به روش کور الگوریتم DUET استفاده می شود که در آن با استفاده از ماسک نمودن حوزه زمان - فرکانس سیگنال هر منبع عمل جداسازی انجام می شود. در این الگوریتم به منظور محاسبه ماسک های زمان - فرکانس هیستوگرام دوبعدی پارامترهای مخلوط تشکیل می شود. این روش زمان زیادی نیاز دارد و به صورت غیر بلادرنگ انجام می شود. در این مقاله، الگوریتمی پیشنهاد می شود که عمل جداسازی را بصورت بلادرنگ انجام می دهد. برای این کار با الگوریتم DUET در حالت یک بعدی، پارامترهای تاخیر را تخمین می زنیم. با اینکار حجم محاسبات به شدت کاهش یافته و اجرای بلادرنگ ممکن می شود. نتایج شبیه سازی ها نشان می دهد که این الگوریتم دارای دقت جداسازی قابل مقایسه با الگوریتم دوبعدی DUET بوده و به صورت بلادرنگ انجام می شود.
    کلیدواژگان: حوزه زمان، فرکانس، الگوریتم DUET، برچسب تاخیر و تضعیف، هیستوگرام
  • منصور شیخان، محمد اسماعیل کلانتری صفحه 111
    در این مقاله، هدف تخمین تعداد مشترکین سرویس های پایه تلفنی ثابت و همراه و نیز کاربران شخصی و سازمانی سرویس های داده در کشور برای سال های آتی (تا پایان سال 1389) است. برای تخمین تعداد مشترکین سرویس های پایه تلفنی از مدل کاب - داگلاس، که دو متغیر «درآمد مشترک سرویس» و «هزینه سرویس» را به کار می گیرد، استفاده کرده و افزایش سالیانه تعداد مشترکین در فاصله سال های 89-1385 تخمین زده شده است. بر اساس این تخمین در فاصله پنج سال مذکور به ترتیب 48/18 و 18/27 میلیون مشترک به تعداد مشترکین سرویس های تلفنی ثابت و همراه اضافه شده و لذا تعداد کل مشترکین این سرویس ها تا پایان سال 1389 در کشور، به ترتیب 78/38 و 69/35 میلیون مشترک برآورد می شود. در راستای ارزیابی درستی تخمین های مذکور نیز، نتایج تخمین با پارامترهای به دست آمده برای سال های گذشته، با آمار محقق شده واقعی آن سال ها و همچنین با معیارهای جهانی (بر اساس آمار اتحادیه بین المللی مخابرات برای کشورهای با دسته درآمدی مختلف) مقایسه شده است. در مورد تخمین تعداد کاربران سرویس های داده، از آنجا که اطلاعات سری - زمانی کافی برای پیش بینی وجود نداشته و اطلاعات مربوط به اشتراک خطوط داده در سنوات گذشته مبین تقاضای واقعی نیست، به برآورد تعداد کاربران بالقوه شخصی و سازمانی سرویس های داده از گروه های مرتبط پرداخته و تا پایان سال 1389 تعداد بالقوه کاربران شخصی، حداقل 43/14 میلیون نفر (معادل ضریب نفوذ 6/19 درصد) و تعداد بالقوه سازمان های کاربر (علاوه بر وزارت خانه ها و ادارات مربوط و نهادهای سنتی کاربر سرویس داده)، بالغ بر 217 هزار سازمان تخمین زده شده است. در ضمن سرویس های پرکاربرد در شبکه داده و نیز گستره نرخ بیت مورد نیاز آنها که برای تخصیص و تخمین پهنای باند در ساختار شبکه های مخابراتی نسل آتی (NGN) لازم است، پیشنهاد شدند.
    کلیدواژگان: سرویس های تلفنی ثابت و همراه، سرویس های داده، کاربران شخصی، سازمان های کاربر
  • حسین صمیمی، پاییز عزمی صفحه 119
    هنگام استفاده از گیرنده Rake با شمای دایورسیتی EGC در کانال های محوشدگی مستقل، تابع توزیع تجمعی متغیر تصمیم گیری در خروجی گیرنده به صورت یک سری نامحدود و همگرا قابل توصیف است. محاسبه ضرایب این سری نیاز به انجام متوسط گیری های آماری از توابع وابسته به دامنه سیگنال دریافتی دارد که صرفا در برخی موارد خاص، منجر به روابط بسته بر حسب توابع پیچیده ریاضی می شود. در این مقاله یک روش تقریبی جدید برای محاسبه این متوسط های آماری ارائه شده است که فقط به میانگین و واریانس دامنه سیگنال دریافتی در کانال نیاز دارد. این ویژگی باعث می شود تا روش پیشنهادی در مقایسه با روش های دقیق موجود، دارای حجم محاسباتی پایینی بوده و به کمک آن بتوان تابع توزیع تجمعی متغیر تصمیم گیری در خروجی را با دقت خوبی تخمین زد. همچنین با بکارگیری روش فوق می توان در شرایطی که متوسط های آماری مورد نیاز دارای جواب بسته نمی باشند، آنها را با روابط تقریبی دقیقی توصیف کرد. جهت ارائه نمونه ای از کاربرد روش پیشنهادی در این مقاله، به بررسی عملکرد گیرنده Rake در کانال محوشدگی مستقل با توزیع گامای تعمیم یافته پرداخته شده است. در این حالت با بکارگیری روش پیشنهادی می توان تابع توزیع تجمعی نسبت سیگنال به نویز در خروجی گیرنده را محاسبه نمود و از آن جهت ارزیابی عملکرد گیرنده استفاده کرد. مقایسه نتایج حاصل از بکارگیری روش پیشنهادی با نتایج دقیق موجود و نیز نتایج حاصل از شبیه سازی کامپیوتری، نشان دهنده دقت بسیار خوب آن می باشد.
    کلیدواژگان: شمای دایورسیتی EGC، توزیع گامای تعمیم یافته، توزیع ناکاگامی، توزیع Weibull
  • مقالات بخش مهندسی قدرت
  • سیدجلال سیدشنوا، حسین سیفی، محمدصادق سپاسیان صفحه 126
    در این مقاله روشی برای برنامه ریزی توسعه شبکه های انتقال ترکیبی HVAC - HVDC در افق مورد نظر ارائه شده است. در روش ارائه شده، اثر اتصالات HVDC بر کل شبکه در نظر گرفته شده است و علاوه بر هزینه سرمایه گذاری، هزینه فعلی تلفات کل سیستم و مقاومت شبکه در برابر پیشامدهای مورد نظر در مقایسه اقتصادی بین شبکه های کاملا AC و شبکه های ترکیبی شامل اتصالات HVDC مورد استفاده قرار گرفته اند. مساله برنامه ریزی توسعه شبکه انتقال ترکیبی به صورت یک مساله غیر خطی ترکیبی عددصحیح نامحدب مدل سازی شده و برای حل مدل از یک الگوریتم تکاملی بر مبنای روش ابتکاری ترکیبی الگوریتم ژنی، تکاملی تفاضلی و شبیه سازی گداختگی فلزات استفاده شده است. به علاوه با توجه به ماهیت خاص شبکه انتقال، از روش حصارکشی برای هدایت فرآیند بهینه سازی و از روش شمارش ضمنی برای تقویت جستجوهای محلی در الگوریتم ترکیبی استفاده شده است. روش ابتکاری پیشنهادشده بر روی چندین شبکه آزمون مورد آزمایش قرار گرفته و نتایج آنها ارائه شده است.
    کلیدواژگان: روش های ابتکاری، روش تکاملی تفاضلی، اتصالات HVDC، برنامه ریزی توسعه شبکه های انتقال
  • عبدالرضا رحمتی، سید ادیب ابریشمی فر، ابراهیم عبیری جهرمی صفحه 136
    در این مقاله از یک سیستم (HVDC Light) VSC-HVDC برای انتقال توان میان شبکه های توزیع آسنکرون استفاده شده است. روش کنترل مستقیم توان با استفاده از مدولاسیون SVM برای این روش به کار رفته است. همچنین از یک تخمین زن شار به جای سنسور ولتاژ خط استفاده شده است. استفاده از شار مجازی و مدولاسیون SVM باعث می شود که هارمونیک جریان کمتری تولید گردد و کیفیت توان به طور قابل توجهی افزایش یابد. شبیه سازی ها حاکی از آن هستند که این روش برای مستهلک کردن نوسانات و اصلاح پایداری در سیستم توزیع، هنگامی که جهت توان معکوس می شود مناسب است. همچنین پاسخ دینامیکی مطلوب و به دست آوردن ضریب قدرت واحد در سمت یکسوکننده از مزیت های دیگر این روش کنترل است.
    کلیدواژگان: پایداری، شبکه های توزیع، DPC، VSC، HVDC
  • بهروز وحیدی، قادر رسولی هاشم آباد صفحه 144
    بارداری استاتیکی ناشی از گردش روغن به عنوان عامل اصلی چندین شکست الکتریکی در ترانسفورماتورهای بزرگ خنک شونده با روغن شناسایی شده است. در این مقاله پدیده بارداری استاتیکی با استفاده از تجهیزات مدار باز مورد بررسی قرار گرفته است. در ادامه از روی نتایج آزمایشگاهی به دست آمده توسط نویسندگان مقاله، تاثیر شدت میدان الکتریکی اعمالی، دما، سرعت گردش روغن و اثر توقف گردش روغن بر روی پدیده بارداری بررسی و تحلیل شده است.
    کلیدواژگان: روغن ترانسفورماتور، بارداری استاتیکی، شکست الکتریکی، گردش روغن، مدار باز
  • سایر مقالات
  • مرضیه داودآبادی فراهانی، مازیار پالهنگ صفحه 150
    از فرآیند فهمیدن متون نوشته شده زبان طبیعی معمولا با نام درک متن یاد می شود. درک متن می تواند شامل فرآیندها و کاربردهای متفاوتی باشد. یکی از کاربردهای سیستم های درک، درخواست انجام کنش در مواجهه با جملات امری است که در سیستم های محاوره ای و رباتیک کاربردهای زیادی دارد. پیش از این کارهایی در مورد پردازش زبان فارسی انجام شده است ولی به موضوع درک متن کمتر پرداخته شده است. در این مقاله گزارشی از پیاده سازی یک سیستم درک متن فارسی ارائه می گردد. این سیستم یک جمله امری یا پرسشی را دریافت می کند و پس از انجام مراحل تحلیل ساختواژی، نحوی و معنایی بر روی آن، ساختار ویژگی و قاب حالت جمله دریافتی را می سازد. این سیستم قادر به انجام فرامین کاربر و پاسخ به پرسش های او است. نتایج به دست آمده از انجام این پروژه می تواند برای ایجاد انواع دیگری از سیستم های پردازش زبان طبیعی مانند سیستم های پاسخ به سوالات و ترجمه ماشینی استفاده شود.
    کلیدواژگان: تحلیل ساختواژی، درک متن، دستور زبان یکسان ساز، نمایش معنایی
  • هادی صدوقی یزدی صفحه 162
    مطالعه رفتار طبقه بندها از دیدگاه بررسی خطاهای آنها و ارائه راه حل مناسب برای کاهش خطا و افزایش کارآیی طبقه بندها مورد توجه است. عملکرد ضعیف سیستم شناسایی به دلایل تعداد کم نمونه های یادگیر، نویز در داده ها، استفاده از ویژگی های شکننده به دلیل عدم آگاهی کامل و تسلط کافی بر نوع الگو و استفاده از عملگرهای نامناسب در تعیین پاسخ سیستم، کاهش نرخ شناسایی در تصمیم گیری نهایی را به دنبال دارد. با ارائه مدل مناسب آماری برای رفتار یا پاسخ یک سیستم شناسایی، می توان عملکرد سیستم شناسایی را بهبود داد.
    در این مقاله یک کلیشه تصمیم جدید که با استفاده از مدل مخفی مارکوف ایجاد می شود، رفتار نرون های یک شبکه عصبی پس انتشار خطا را، مدل می کند. در روش های موجود ارتباط بین نرون ها و تاثیر متقابل آنها در پاسخ به یک الگو مد نظر قرار نمی گیرد. ولی عملا نرون های یک شبکه عصبی یا اجزای یک طبقه بند، با هم بیان کننده عملکرد آن در قبال یک الگو هستند. بنابراین، با استفاده از یک کلیشه تصمیم جدید مبتنی بر مدل مخفی مارکوف، ارتباط بین نرون های شبکه عصبی و نحوه پاسخ آن به نمونه های یادگیر، مدل می گردد تا از آن در شناسایی الگوهای جدید استفاده شود. روش جدید در مدل کردن رفتار طبقه بند، در سه کاربرد شناسایی ارقام دست نویس فارسی، تشخیص ترافیک عادی در شبکه های اطلاع رسانی و شناسایی نوع وسیله نقلیه آزمون می شود و افزایش قابل توجهی در نرخ شناسایی طبقه بند به دست می دهد.
    کلیدواژگان: رفتار طبقه بندها، شناسایی الگو، کلیشه تصمیم، مدل مخفی مارکوف، شبکه عصبی پس انتشار خطا
  • پیمان معلم، علی شیری سیچانی صفحه 172
    به طور کلی ساخت فیلترهای کلید خازنی و مدارهای CMOS زمان پیوسته با پهنای باند بهره واحد مناسب، بهره DC زیاد و ضریب کیفیت بالا، از چالش های اساسی در طراحی مدارهای مجتمع خطی است. در این مقاله یک توپولوژی نوین بر مبنای فیدبک مثبت جهت طراحی هسته یک تقویت کننده عملیاتی ارائه شده و یک نمونه تقویت کننده عملیاتی بر این مبنا و با تنظیم مناسب پارامترهای ساخت، طراحی شده است. نتایج شبیه سازی های متعدد انجام شده در حوزه فرکانس و زمان نشان می دهد که پهنای باند بهره واحد تقویت کننده عملیاتی طراحی شده، بیش از GHz 4/1 و بهره DC آن بیش از 108 دسی بل می باشد که نسبت به طراحی های مشابه انجام شده بر مبنای فیدبک مثبت، افزایش بسیار زیاد پهنای باند بهره واحد (بیش از GHz 1/1) و افزایش مناسب بهره DC (بیش از 5 دسی بل) را نشان می دهد. حاشیه فاز تقویت کننده عملیاتی طراحی شده، بیش از 170 درجه بوده که نشان از پایداری مناسب آن می باشد و علاوه بر این، بررسی خروجی طرح پیشنهادی در حوزه زمان نیز پایداری آن را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: پهنای باند بهره واحد، بهره DC، فیدبک مثبت
  • سید حمیدظهیری صفحه 179
    در این تحقیق یک روش جدید خوشه یابی خودکار مبتنی بر الگوریتم ایمنی مصنوعی ارائه شده است. در روش پیشنهادشده طول سلول های تدافعی پویا بوده و بر اساس فواصل درون خوشه ایو بین خوشه ایبه وسیله یک کنترل کننده فازی تعیین می شود. حاصل این تدبیر دستیابی به تعداد مناسب خوشه ها بدون انجام آزمایشات مکرر است که به تبع آن یک خوشه یابی موثر و کارآمد (به صورت خودکار) حاصل خواهد شد. البته تنظیم دستی تعداد خوشه ها (مانند سایر روش های معمول خوشه یابی) نیز پیش بینی شده است تا امکان دسترسی به نتایج مورد نظر (و دلخواه) کاربران فراهم باشد. روش ارائه شده بر روی انواع مختلفی از داده های مصنوعی و داده های مشهور در پردازش الگو (با تنوع در ابعاد فضای ویژگی و تعداد نمونه ها) آزمایش شده است. نتایج به دست آمده برتری نسبتا قابل توجهی را در عملکرد این روش نسبت به روش k means (به عنوان یک روش خوشه یابی مرسوم) نشان می دهد. این برتری در مواجهه با حجم داده های زیاد، بیشتر به چشم می خورد. همچنین این نتایج نشان می دهند که روش پیشنهادشده در مقایسه با روش خوشه یابی وراثتی (به عنوان یک روش خوشه یابی جدید) دارای عملکردی مشابه و در مواردی بهتر از آن می باشد.
    کلیدواژگان: خوشه بندی خودکار، الگوریتم ایمنی مصنوعی، کنترل کننده فازی، محاسبه نرم
  • تقدیر و تشکر
    صفحه 187
|
  • S. Shaerbaf, M. Khademi, M. Molavi Page 83
    Automatic modulation type classifier is a system which recognizes the modulation type of received signal automatically from some possible, pre-assumed types. Automatic modulation classification has applications such as spectrum surveillance, signal confirmation, interference identification, software radio, etc. This paper, proposes a new method for recognition of 9 famous digital and analog modulations, which no need for prior knowledge of the signal to be recognized. This system is used to separate AM, FM, DSB and SSB in Analog modulations and 2ASK, 2PSK, 2FSK, 4PAM and 16QAM in digital modulations. Support Vector Machines (SVM) is used to classify these modulations and Genetic Algorithm is used to optimize Classifier Structure. Simulation results show that proposed algorithms have a good performance in comparison with other algorithms. Computational simplicity, High training speed and High classification rate, are the advantages of proposed algorithms.
  • M. F. Sabahi, M. Modarres Hashemi, A. Sheikhi Page 94
    In many of detection problems the received signals models under two hypotheses, H0 and H1, are the same except that some model parameters have fixed value under H0. These models are so called Nested Models. One of the most important examples is detection of a target with unknown amplitude in the clutter. In this problem, one can assume similar models for received signals under H0 and H1 unless the target amplitude is assumed to be zero under H0. If the Bayesian approach used for treating unknown parameters, it can be shown that the likelihood ratio can be calculated as the ratio of the posterior and the prior probability of unknown parameters. Using this method a new detector for detection in Gaussian clutter is presented in this paper. Simulation results show that the proposed detector has much better performance compared with conventional GLRT detectors. It is also shown that a CFAR property is achieved provided that a small modifications in decision rule.
  • S. S. Fadaei, M. H. Kahaei Page 103
    To separate speech signals using blind techniques, the DUET algorithm is used in which each source signal is separated by masking the mixed signals in the Time-Frequency domain. To do so, a two dimensional Histogram of mixed parameters is generated which is computationally burden, and thus, can not be used in real-time. In this paper, we introduce a new algorithm in which the separation process can be carried out online. Also, simulation results show that this algorithm has a comparable precision with respect to the DUET algorithm.
  • M. Sheikhan, M. E. Kalantari Page 111
    Estimating the number of basic telephony services (fixed and mobile) and also residential users and enterprise subscribers of data services for the next years (up to 1389), is the goal of this paper. To predict the number of basic telephony services, the Cobb-Douglas model, which uses the two important factors (the subscriber’s income and charge of service), is utilized. An increase of 18.48 and 27.18 million subscribers for fixed and mobile telephony services is predicted, respectively (in the time interval of 1385-89). The accuracy of estimates is also validated by comparing the results with actual numbers of subscription in the past years and also with global norms in the world (published by International Telecommunication Union). The potential number of residential users of data services is estimated to be about 14.43 million (or penetration rate of 19.6 percent for internet users), and enterprise subscribers about 217 thousand (in addition to governmental organizations) at the end of 1389. Finally, a range of demanded data services along with their required bit rates are identified in order to be used in bandwidth forecast and allocation in the next generation networks.
  • H. Samimi, P. Azmi Page 119
    An approximate analytical method for the evaluation of the cumulative distribution function (CDF) of the sum of L independent random variables (RVs) is presented. The proposed method is based on the convergent infinite series approach, which makes it possible to describe the CDF in the form of an infinite series. The computation of the coefficients of this series needs complicated integrations over the RV’s probability density function (PDF). In some cases, the required integrations have closed-form in terms of confluent hypergeometric function and in other cases, the required integrations can not be analytically solved and have not a closed-form solution. In this paper, an approximation method for computation of the coefficients of the CDF series is presented that only needs the mean and the variance of the RV, so it has low computational complexity; it eliminates the need for calculation of complex functions and can be used as a unified tool for determining CDF of a sum of statistically independent RVs. To present an application for the developed approximation method, it is used to find the distribution of the sum of generalized Gamma (GG) RVs. The derived approximate expressions are used in the performance analysis of equal-gain combining (EGC) receivers operating over GG fading channels. The accuracy of the developed approximation method is verified by performing comparisons between exact existing results in the literature and computer simulations results.
  • S. Seyedshenava, H. Seifi Sepasian Page 126
    A hybrid genetic algorithm (GA)–simulated annealing (SA) approach, incorporating Differential Evolution (DE), fencing method (FM) as well as implicit enumeration method (IEM) is proposed in this paper for transmission expansion planning (TEP) of a grid, involving both HVAC and HVDC links. The use of these algorithms makes a robust proposed approach by which for a hybrid HVAC-HVDC network, TEP may be performed fast and accurately. The proposed approach is assessed and evaluated for three test systems.
  • A. Rahmati, A. Abrishamifar, E. Abiri Page 136
    In this paper voltage source converter based HVDC (VSC-HVDC) is used for power transmission in asynchrony distribution systems. Direct power control (DPC) of three-phase space vector modulation (SVM) is employed for this control scheme. It is economically motivated to replace the AC line voltage sensors with a virtual flux (VF) estimator. The control system is resistant to the majority of line voltage disturbances using by the idea of virtual flux. It is also effective to damp system oscillations and enhance power quality when power flow is reversed. Superior advantages of this method are good dynamic response and unity power factor of rectifier.
  • B. Vahidi, Gh. Rasuli Hashemabad Page 144
    Static electrification due to oil flow is the main reason for several electrical breakdown in large transformers. In the present paper this phenomenon has been investigated by the aid of open cycle system. Finally from tests results obtained by authors, the effects of applied electric field, temperature and oil flow velocity on static electrification have been investigated.
  • M. Davoodabadi, M. Palhang Page 150
    The process of the comprehension of written natural language texts is usually called text understanding. Text understanding includes different processes and has many applications. One of the applications of natural language understanding systems is executing the imperative sentences which has a wide usage in dialog based systems and robotics. Numerous works have been done in processing of Persian language but a few of them has considered the subject of Persian text understanding and performing actions after it. In this paper reports an implementation of a Persian understanding system called DANA. DANA accepts an imperative sentence or a question, applies morphological, syntactic and semantic analysis on it and creates a meaning representation. This system is able to understand some simple Persian sentences, responds to a few orders issued in Persian and answers some of user questions. The results of this project can be used for developing other types of natural language processing systems such as machine translation or question answering systems.
  • H. Sadoghi Yazdi Page 162
    Studying of classifier behavior is interested from viewpoint of error checking and presentation of suitable solution for decreasing error rates and decreasing performance. Weakness operation of recognition system is because of small number of training samples, noisy samples, unsuitable extracted features, method of determining of system response. Presentation of suitable model for behavior or response of recognition system, we can improve operation of recognition system. In this paper, a new hidden Markov model based decision template is generated for modeling of neurons behavior in neural network. In existing methods, relation of neurons and interaction between them is not studied whereas; response of neural network includes response value of all neurons. So, relations of neurons are modeled using new hidden Markov decision templates. This method is used into three applications include recognition of Farsi number images, normal traffic in internet network, and recognition of types of vehicles. Increasing performance of neural network indicates to superiority of the proposed system.
  • P. Moallem, A. Shiri Sichani Page 172
    The Fabrication of switch capacitor Filters and continuous time CMOS circuits, with a suitable unity gain bandwidth, a high DC gain and a high quality factor are a major challenge in integrated circuits design basically. This article is proposed a novel positive feedback topology for designing of OPAMP kernel and then a sample of OPAMP based on this method by tuning of the fabrication parameters is designed. The results of simulations which are done in frequency and time domain demonstrate that unity gain bandwidth of the designed OPAMP is greater than 1.4GHz and DC gain is greater than 108dB that in comparison with similar designs based on positive feedback can demonstrate there are plentiful increment in unity gain bandwidth and suitable increment in DC gain. The phase margin of the designed OPAMP is greater than 170 degree. Moreover, investigation of the proposed design outputs in time domain demonstrates the stability of the proposed OPAMP.
  • S., H. Zahiri Page 179
    In this paper a novel technique for automatic data clustering based on the artificial immune algorithm is proposed. The lengths of the antibodies are dynamically changed based on inter-clusters and intra-clusters distances by means of a fuzzy controller which has been added to the immune algorithm to provide, also, a soft computing approach for data clustering. This idea leads to proper number of clusters and effective and powerful clustering process without any additional try and error efforts. Also the manual setting of the number of clusters is available in the proposed algorithm (like other unsupervised clustering approaches) after removing the fuzzy controller from the proposed clustering system. The method has been tested on the different kinds of the complex artificial data sets and well known benchmarks. The experimental results show that the performance of the proposed technique is much better than the k-means clustering algorithm (as a conventional one), specially for huge data sets with large feature vector dimensions. Furthermore, it is found that the performance of the proposed approach is comparable, sometimes better than the genetic algorithm based clustering technique (as an evolutionary clustering algorithm).