فهرست مطالب

نشریه مهندسی برق و مهندسی کامپیوتر ایران
سال شانزدهم شماره 4 (پیاپی 49، زمستان 1397)

  • ب- مهندسی کامپیوتر
  • تاریخ انتشار: 1398/01/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا نیک سرشت، حمید حاج سیدجوادی، مهدی ملامطلبی* صفحات 253-270
    پیشرفت فناوری در حوزه شبکه های حسگر بی سیم و امکان استفاده از پروتکل اینترنت در اشیای کوچک با منابع محدود (مانند حسگرها)، چشم انداز اینترنت را تغییر داده است. نحوه تعامل و روش های تبادل اطلاعات یکی از چالش های دنیای اینترنت اشیا است. استانداردهای LoWPAN6 و CoAP جهت استفاده از پروتکل های تحت وب در شبکه های حسگر پراتلاف و کم توان (LLN) ارائه شده اند. پشته پروتکل LoWPAN/CoAP6 دسترسی به شبکه حسگر را از طریق پروتکل های وب امکان پذیر می کند. این امر، توسعه برنامه های کاربردی روی شبکه حسگر و دسترسی به آنها توسط اینترنت را تسهیل می نماید.
    هر کدام از لایه های پشته پروتکل LoWPAN/CoAP6، میزانی سربار بر پیام های تبادل شونده تحمیل می کنند و سربار داده ناشی از آن، در شبکه های چندگامی، مصرف انرژی را تشدید می کند. در این مقاله، روشی جهت کاهش سربار تحمیلی به بسته های کوچک و متوسط در شبکه های چندگامی مبتنی بر LoWPAN/CoAP6 با استفاده از زمان بندی و تجمیع بسته های CoAP روی گره های حسگر آمده است. جهت حصول اهداف تحقیق، تمهیداتی نظیر رده بندی درخواست ها/ پاسخ های CoAP از لحاظ اولویت ارسال در شبکه (مشخص سازی حداکثر تاخیر مجاز)، مدیریت زمان بندی و تجمیع پیام های دریافتی روی گره های حسگر (بر اساس حداکثر تاخیر مجاز هر کدام) و بازشدن پیام های تجمیع شده در مقصد انجام گرفته است. نتایج ارزیابی روش پیشنهادی، حاکی از کاهش مصرف انرژی و ترافیک شبکه برای کاربردهایی نظیر نظارت در شبکه های چندگامی مبتنی بر پشته پروتکل LoWPAN/CoAP6 است.
    کلیدواژگان: اینترنت اشیا، CoAP، LoWPAN6، چندگامی، مصرف انرژی، 215، 4IEEE، کاهش ترافیک، تجمیع
  • هادی برقی، سیدوحید ازهری* صفحات 271-281
    در بسیاری از کاربردهای شبکه های مش بی سیم به دلیل عدم دسترسی به منبع انرژی دایم و استفاده از باتری و تجهیزات برداشت کننده انرژی طراحی بر مبنای پایندگی انرژی بسیار حایز اهمیت است. تنظیم چرخه کاری و به خواب بردن گره های شبکه در بخشی از دوره کاری، روشی برای حفظ انرژی و تضمین پایندگی است. در این حالت برای تبادل داده بین گره های همسایه به پروتکل هایی برای هماهنگی خواب نیاز است. در برخی کاربردهای این شبکه ها مانند کاربرد نظارت تصویری نیاز است که داده از بخش های مختلف شبکه جمع آوری شود. توپولوژی درخت در این کاربردها گزینه مناسبی است. یک روش ساده برای هماهنگی خواب در توپولوژی درخت الگوریتم زمان بندی تقسیم زمان (TIME-SPLIT) است که در آن زمان هر گره به طور مساوی بین فرزندان تقسیم می شود.
    الگوریتم زمان بندی تقسیم زمان پیشنهادشده مسئله پایندگی انرژی و محدودیت انرژی گره ها را در نظر نمی گیرد. ما در این مقاله به منظور ایجاد پایندگی انرژی در شبکه های مش بی سیم مبتنی بر توپولوژی درخت در الگوریتم زمان بندی تقسیم زمان محدودیت چرخه کاری گره ها را اضافه کرده ایم. در شرایطی که وضعیت انرژی فرزندان متفاوت باشد تقسیم مساوی زمان به عدم کارایی شبکه می انجامد. به منظور بهبود کارایی و گذردهی شبکه دو الگوریتم زمان بندی بر مبنای الگوریتم تقسیم زمان که شرایط انرژی و ترافیک فرزندان را در نظر می گیرند ارائه کرده ایم. در الگوریتم پیشنهادی اول تقسیم زمان به نسبت چرخه کاری فرزندان هر گره انجام می گیرد. در الگوریتم دوم تقسیم زمان به صورت پویا و به نسبت ترافیک فرزندان است و همچنین پذیرش تماس بر مبنای انرژی مصرفی اتصالات و بر اساس طول اتصالات به طور دقیق تری انجام می شود. نتایج شبیه سازی که به وسیله شبیه ساز شبکه 3NS انجام شده نشان می دهد که در شرایط عدم توازن در انرژی و ساختار درخت، یعنی حالتی که فرزندان یک گره دارای انرژی یکسان یا زیردرخت تقریبا مشابه نیستند، روش های پیشنهادی به میزان قابل توجهی (بیش از حدود 60%) ترافیک عبوری را افزایش می دهند.
    کلیدواژگان: پایندگی انرژی، چرخه کاری، زمان بندی، شبکه مش بی سیم
  • مهدی سخایی ینا*، سعید پارسا صفحات 282-290
    روش تطبیق الگو یکی از روش هایی است که برای تخمین بیشترین زمان اجرای حلقه ها ارائه شده است. در این روش در صورتی که حلقه با الگوی ارائه شده تطبیق داشت با استفاده از یک معادله، بیشترین تعداد تکرار حلقه محاسبه می گردد. در حقیقت برای محاسبه تعداد تکرار نیازی نیست که مقدار متغیرهای کنترلی حلقه برای هر تکرار محاسبه گردد. نقص روش تطبیق الگو وابستگی زیاد آن به الگو است. این وابستگی به ساختار و محل شرط تست کننده متغیر کنترلی حلقه و از سوی دیگر به محل، نحوه و تعدد تغییر متغیر کنترلی حلقه مرتبط است. برای کاهش وابستگی به الگو می توان جریان اطلاعات برای حلقه های یکنواخت چندمسیری در قالب دو دسته عبارت نمادین، نشان دهنده شرط تکرار و نحوه تغییر متغیرهای کنترلی حلقه را مدل سازی کرد. بر اساس این عبارات، تعداد مقادیر ممکن که در زمان اجرا می توان به متغیرهای کنترلی حلقه تخصیص داد محاسبه و به عنوان تخمینی از بیشترین تعداد تکرار ارائه می گردد. اما تخمین ارائه شده در این روش بیشتر از مقدار واقعی است و در اصطلاح دارای بیش تخمین خواهد بود. در این مقاله، متغیرهایی که مقدارشان در مسیرهای تکرار مختلف یکسان هستند و در هر چند مسیر این مقدار به عنوان یک تکرار محاسبه گردیده است، شناسایی و در محاسبه ها لحاظ می گردند. این کار باعث می گردد که مقدار بیش تخمین کاهش یابد. ارزیابی ها نشان داد که روش ارائه شده در این مقاله روشی موثر و کارا بوده و بیش تخمین کمتری دارد.
    کلیدواژگان: تخمین بیشترین زمان اجرا، تحلیل حد حلقه های تکرار، سامانه های نهفته بی درنگ، تحلیل ایستای برنامه
  • سیدفخرالدین نوربهبهانی* صفحات 291-300
    نظرکاوی امروزه به عنوان یکی از کاربردهای پراهمیت پردازش زبان طبیعی مطرح است که به دلیل بالابودن حجم و نرخ نظرات تولیدشده نیاز به روش های ویژه ای برای پردازش دارد. امروزه با توجه به ماهیت جریان داده ای نظرات کاربران در شبکه های اجتماعی و سایت های تجارت الکترونیکی، استفاده از الگوریتم های دسته بندی غیر افزایشی باعث می گردد به مرور زمان کارایی مدل یادگرفته شده برای کاوش نظرات کاهش یافته و عملا غیر قابل استفاده شود. علاوه بر این به دلیل نامحدودبودن تعداد نظرات، امکان برچسب گذاری تمام نظرات برای ایجاد نمونه های آموزشی جدید و به روزرسانی مدل یادگرفته شده وجود ندارد. از آنجا که ممکن است نظرات جدید دارای واژگان جدید بوده و یا توزیع دسته های قطبیت تغییر کند، رانش مفهوم نیز می بایست در نظرکاوی افزایشی پشتیبانی گردد.
    در این مقاله یک روش جدید برای یادگیری قطبیت متون به صورت افزایشی ارائه می گردد که با استفاده از یادگیری فعال جریان داده ای، متون ارزشمند برای به روز رسانی مدل دسته بندی را انتخاب می کند و پس از تعیین برچسب آنها توسط متخصص انسانی، از آنها برای بهبود مدل دسته بندی بهره می گیرد. روش پیشنهادی به صورت برخط و بدون نیاز به ذخیره متون، با استفاده از تعداد محدودی متون برچسب خورده آموزش می بیند و قادر به تشخیص و پشتیبانی از رانش مفهوم می باشد. روش پیشنهادی با روش های شاخص افزایشی و غیر افزایشی، با استفاده از مجموعه داده های معتبر و معیارهای ارزیابی استاندارد مقایسه و ارزیابی می شود.
    کلیدواژگان: جریان داده ها، رانش مفهوم، نظرکاوی، یادگیری افزایشی، یادگیری فعال
  • سعید آزادی فر، سید حسین خواسته*، محمدهادی ادریسی صفحات 301-309
    پنهان شکنی دانش کشف حضور داده پنهان در یک رسانه پوششی است. هدف پنهان شکنی جلوگیری از رسیدن روش های پنهان نگاری به اهداف خود می باشد. یکی از معروف ترین روش های پنهان شکنی روش CDF است که در این پژوهش استفاده شده است.
    یکی از چالش های عمده در مسئله پنهان شکنی تصاویر تعداد زیاد ویژگی های استخراج شده برای این کار است. مجموعه های داده ای با ابعاد بالا از دو جهت باعث کاهش عملکرد پنهان شکنی می شود. از یک طرف با افزایش ابعاد داده ها، حجم محاسبات افزایش پیدا می کند و از طرف دیگر مدلی که بر اساس داده های با ابعاد بالا ساخته می شود دارای قابلیت تعمیم پایینی است و احتمال بیش برازش افزایش می یابد. در نتیجه، کاهش ابعاد مسئله می تواند هم پیچیدگی محاسباتی را کاهش داده و هم باعث بهبود عملکرد پنهان شکنی شود. در این مقاله تلاش شده با ترکیب مفهوم زیرگراف کامل بیشینه وزن دار و معیار مرکزیت یال و در نظر گرفتن مناسب بودن هر ویژگی، ویژگی های تاثیرگذار و دارای حداقل افزونگی به عنوان ویژگی های نهایی انتخاب شوند. نتایج شبیه سازی بر روی مجموعه داده های SPAM و CC-PEV نشان داد روش پیشنهادی دارای عملکرد مناسبی است و به دقت حدود 96% در تشخیص جاسازی داده در تصاویر دست پیدا کرده و همچنین این روش در مقایسه با روش های شناخته شده قبلی دارای دقت بالاتری است.
    کلیدواژگان: پنهان شکنی، پنهان نگاری، انتخاب ویژگی، کاهش بعد
  • عباس محمدنژاد، مجتبی ولی نتاج صفحات 310-318
    طراحی مسیر داده با مساحت و توان مصرفی کم و سرعت بالا برای سیستم های محاسباتی امروزی اهمیت بالایی دارد. جمع کننده ها یکی از اجزای اساسی مسیر داده سیستم های محاسباتی هستند که از میان آنها، جمع کننده مبتنی بر انتخاب رقم نقلی با داشتن سرعت مناسب، سربار مساحتی نیز به سیستم محاسباتی تحمیل می کند. یک عامل موثر بر سرعت این نوع جمع کننده نحوه گروه بندی آن با توجه به تاخیر اجزای آن است. در این مقاله، ابتدا با بهره گیری از یک مالتی پلکسر سریع و کوچک، تاخیر و مساحت مصرفی انواع معماری های موجود برای این نوع جمع کننده کاهش داده می شود. سپس با توجه به تجزیه و تحلیل تاخیر این جمع کننده و وابستگی آن به نوع مالتی پلکسر، یک گروه بندی جدید برای بهینه سازی تاخیر ارائه می گردد. نتایج پیاده سازی و آزمایش ها نشان می دهد اعمال گروه بندی و تغییرات پیشنهادی در انواع معماری های موجود برای جمع کننده مبتنی بر انتخاب رقم نقلی، منجر به کاهش مناسب تاخیر عملیات جمع نسبت به بهترین گروه بندی موجود می شود. به عنوان نمونه، مقدار کاهش تاخیر جمع کننده 32بیتی در معماری های بررسی شده بیش از 33 درصد است. علاوه بر این، میانگین کاهش در معیار حاصل ضرب توان مصرفی در تاخیر برای جمع کننده های مختلف 32 و 64بیتی استفاده کننده از گروه بندی پیشنهادی نسبت به بهترین گروه بندی موجود، به ترتیب برابر با 45 و 35 درصد بوده است.
    کلیدواژگان: جمع کننده مبتنی بر انتخاب رقم نقلی، گروه بندی های پایه، تاخیر جمع کننده، توان مصرفی
  • میر سامان تاج بخش، جمشید باقرزاده صفحات 319-326
    با معرفی وب 2.0، داده های ایستا که در وب 1.0 وجود داشتند، حالت ساخت یافته تری به خود گرفتند. ویکی ها، بلاگ ها، شبکه های اجتماعی و سیستم های بوکمارکینگ اجتماعی مثال هایی از آن هستند که کاربران در آنها محتوا تولید می کنند. یکی از مشکلات تولید محتوا توسط کاربر، عدم یکپارچگی محتوای تولیدشده می باشد که باعث تولید داده های ناهمگون شده و اجرای الگوریتم ها و تکنیک های کامپیوتری را دشوار می سازد. راه حل وب 2.0 برای کاهش اثر این مشکل، استفاده از هشتگ (تگ) برای مطالب منتشرشده توسط کاربر است که خود کاربر به مطالب منتشرشده خود، تگ می زند. این راهکار در میکروبلاگ هایی چون توئیتر کماکان رفع نشده است چرا که کاربران با محدودیت کاراکتری (140 کاراکتر برای هر توئیت) مواجه هستند و ممکن است تعداد کاراکترهای محتوا باعث شود که برخی کاراکترهای هشتگ در پست نباشد. در این مقاله سعی شده تا با استفاده از روش تخصیص دیریکله نهفته و نمونه برداری Gibbs فروریخته، مشکل پیشنهاد هشتگ در محیط ناهمگون توئیتر رفع شود. پیشنهاد هشتگ بر روی 8396744 توئیت به زبان انگلیسی پیاده سازی و در آزمایش های مختلف بین 1 تا 5 مرتبط ترین هشتگ پیشنهاد شده است. نتایج در حالات مختلف دقت بالای 20% و فراخوانی بالای 45% را نشان می دهد که نشانگر افزایش دقت از 3% به 21% و افزایش فراخوانی از 32% به 46% در مقایسه با دقیق ترین روش بررسی شده پیشنهاد هشتگ توسط LDA بدون تغییر، توسط نویسندگان است.
    کلیدواژگان: سیستم های توصیه گر، توصیه هشتگ، بردار موضوعی، تخصیص دیریکله نهفته، نمونه برداری Gibbs، میکروبلاگ، توئیتر
  • سید حسن صادق زاده، یاسر صداقت* صفحات 327-334
    معماری پیمانه ای یکپارچه تحولی قابل توجه در صنعت هوافضا به وجود آورده است. در این معماری به دلیل کاهش اندازه، وزن، توان مصرفی و هزینه، وظایف با درجه بحرانیت متفاوت بر روی یک سخت افزار تجمیع شده و از منابع به صورت مشترک استفاده می کنند. علاقه صنعت به این یکپارچه سازی، منجر به معرفی سیستم های بحرانی- مختلط شده است. یکی از نیازهای اساسی این سیستم ها، بی درنگی و اطمینان از اجرای به موقع وظایف بحرانی می باشد که البته تجمیع وظایف بحرانی و غیر بحرانی، زمان بندی اجرای وظایف را با مشکلاتی مواجه می کند. همچنین به دلیل استفاده از باتری در این وسایل، کاهش انرژی مصرفی از دیگر نیازهای مهم می باشد. بنابراین در این مقاله به منظور دستیابی به نیازهای مطرح شده (زمان بندی بی درنگ و کاهش انرژی مصرفی)، یک روش زمان بندی ابتکاری آگاه به انرژی مصرفی در این سیستم ها معرفی می شود. این الگوریتم ضمن تضمین اجرای به موقع وظایف بحرانی، انرژی مصرفی سیستم را با تغییر پویای ولتاژ و فرکانس (DVFS) کاهش خواهد داد. نتایج به دست آمده از شبیه سازی ها نشان می دهد انرژی مصرفی الگوریتم پیشنهادی در مقایسه با روش های مشابه تا 14% بهبود می یابد.
    کلیدواژگان: تغییر پویای ولتاژ و فرکانس، زمان بندی آگاه از انرژی مصرفی، سیستم های بحرانی- مختلط، سیستم های بی درنگ، مصرف توان
|
  • M. R. Nikseresht, H. Haj Seyyed Javadi, Mahdi Mollamotalebi* Pages 253-270
    The advancement of technology in the area of wireless sensor networks and the ability to use the Internet Protocol in small objects with limited resources (such as sensors) has changed the Internet landscape. How to communicate and how to exchange information is one of the challenges of the Internet world of things. 6LoWPAN and CoAP standards for using web protocols in low-loss and low-power sensor networks (LLNs) are presented. The 6LoWPAN / CoAP protocol stack allows access to the sensor network through web protocols. This will facilitate the development of applications on the sensor network and access to them by the Internet. Each layer stack of the 6LoWPAN / CoAP protocol imposes overhead on interchange messages, and data overload in multichannel networks exacerbates energy consumption. In this paper, a method for reducing the overhead imposed on small and medium packets in multi-step networks based on 6LoWPAN / CoAP is presented using the scheduling and aggregation of CoAP packets on sensor nodes. In order to achieve the research objectives, measures such as the classification of CoAP requests / responses in terms of network priority (maximum allowed delay detection), scheduling and aggregation of incoming messages on sensor nodes (based on the maximum allowed delay of each), and opening messages aggregated in the destination , It has been done. The evaluation results of the proposed method indicate a reduction of energy consumption and network traffic for applications such as monitoring, in multi-step networks based on the 6LoWPAN/ CoAP protocol stack.
    Keywords: Internet of things, CoAP, 6LoWPAN, IEEE 80154, multi hop, energy consumption, traffic reduction, aggregation
  • H. Barghi, S. V. Azhari * Pages 271-281
    In many applications of wireless mesh networks, due to the lack of access to a permanent source of energy and the use of battery and energy harvesting equipment, energy sustainable design is very important. Duty-cycle adjustment, putting the node into sleep mode in some parts of the working period, is a method for energy saving and sustainability assurance. In this case, to exchange data between neighboring nodes, protocols for sleep scheduling are needed. In some applications of these networks, such as video surveillance applications, it is necessary to collect data from different parts of the network. Tree topology is a good option for these applications. A simple method for coordinating sleep in a tree topology is the TIME-SPLIT algorithm, at which the working time of each node is evenly divided among its children.
    The proposed TIME-SPLIT scheduling algorithm does not consider the node energy limitations. In this paper, we have added the nodes duty-cycle constraint in the TIME-SPLIT algorithm to guarantee energy sustainability in tree-based wireless mesh networks. In situations where the energy status of the children is different, equal division of time leads to network inefficiency. To improve network efficiency and throughput, we provide two scheduling algorithms that take into account the conditions of the children's energy and traffic. In the first proposed algorithm, the time division is performed in relation to the duty-cycle of the children of each node. In the second algorithm, the time division is dynamically and in proportion to the traffic of the children, and the connection acceptance is more precisely performed based on its energy consumption during its lifespan. The simulation results performed by the NS3 network simulator show that in energy and tree structure imbalance conditions, where children of a node have different energy or sub tree, the proposed methods significantly (more than about 60%) increase the network’s total delivered traffic.
    Keywords: Energy sustainability, duty-cycle, scheduling, wireless mesh network
  • M. Sakhaei, nia *, S. parsa Pages 282-290
    Pattern matching is one of possible methods proposed for estimating the WCET of the loops. If the loop matches with the proposed pattern, the number of iterations is calculated using an equation. In fact, the derivation of counter values for all iterations is thus avoided. A shortcoming of pattern matching methods is its excessive dependence upon patterns. It is dependent upon location, frequency and how to change in value of the counter and structure and place of counter tester. In order to reduce dependence upon patterns, loop flow can be modeled in two sets of symbolic expressions indicating iteration conditions and changes in value of counters. Based upon these expressions, the number of possible values that could be assigned to the loop control variables during the loop execution is computed as the worst-case estimation of the number of loop iterations. But the estimate presented in this method is greater than the actual value and there is overestimation. In this paper, the variables whose values are equal on the different paths and this value is accounted as an iteration, are detected and are considered in the estimations. This will reduce the overestimation. The evaluations are showed that the proposed method is effective and efficient and has less overestimation.
    Keywords: WCET estimation, loop bound analysis, real-time embedded systems, static program analysis
  • F. Noorbehbahani * Pages 291-300
    Today, opinion mining is one the most important applications of natural language processing which requires special methods to process documents due to the high volume of comments produced. Since the users’ opinions on social networks and e-commerce websites constitute an evolving stream, the application of traditional non-incremental classification algorithm for opinion mining leads to the degradation of the classification model as time passes.
    Moreover, because the users’ comments are massive, it is not possible to label enough comments to build training data for updating the learned model. Another issue in incremental opinion mining is the concept drift that should be supported to handle changing class distributions and evolving vocabulary.
    In this paper, a new incremental method for polarity detection is proposed which with the application of stream-based active learning selects the best documents to be labeled by experts and updates the classifier. The proposed method is capable of detecting and handling concept drift using a limited labeled data without storing the documents. We compare our method with the state of the art incremental and non-incremental classification methods using credible datasets and standard evaluation measures. The evaluation results show the effectiveness of the proposed method for polarity detection of opinions.
    Keywords: Active learning, concept drift, incremental learning, opinion mining, stream data
  • S. Azadifar, S. H. Khasteh *, M. H. Edrisi Pages 301-309
    The steganalysis purpose is to prevent the pursuit of steganography methods for your goals. In steganography, in order to evaluate new ideas, there should be known steganalysis attacks on them, and the results should be compared with other existing methods. One of the most well-known steganalysis methods is CDF method that used in this research.
    One of the major challenges in the image steganalysis issue is the large number of extracted features. High-dimensional data sets from two directions reduce steganalysis performance. On the one hand, with the increase in the dimensions of the data, the volume of computing increases, and on the other hand, a model based on high-dimensional data has a low generalization capability and increases probability of overfitting. As a result, reducing the dimensions of the problem can both reduce the computational complexity and improve the steganalysis performance. In this paper, has been tried to combine the concept of the maximum weighted clique problem and edge centrality measure, and to consider the suitability of each feature, to select the most effective features with minimum redundancy as the final features. The simulation results on the SPAM and CC-PEV data showed that the proposed method had a good performance and accurately obtained about 96% in the detection of data embedding in the images, and this method is more accurate than the previously known methods.
    Keywords: Steganalysis, steganography, feature selection, dimensions reduction
  • A. Mohammad Nezhad, M. Taghizadeh Firoozjaee * Pages 310-318
    Design of low-cost and high-speed datapath is very important for current computing systems. The adders are the essential parts of datapaths in computing systems. Among different types of adders, the carry select adder (CSeA) has a high speed while having the area overhead, as well. A factor influencing the speed of this adder is the incorporated grouping structure dependent to its components' delay. In this paper, at first, the delay and area of different existing CSeA architectures are reduced by utilizing a fast and small multiplexer. Then, a new grouping structure is proposed for more delay reduction based on a delay analysis. Implementation and experimental results show that applying the proposed grouping and modifications on different CSeA architectures leads to a high delay reduction in the add operation compared to the best existing grouping structure. For example, the amount of delay reduction in the investigated 32-bit CSeA architectures is more than 33%. In addition, the average reduction of power-delay-product criterion for 32-bit and 64-bit CSeAs utilizing the proposed grouping equals45% and 35%, respectively, compared to the CSeAs incorporating the current best grouping.
    Keywords: Carry select adder, basic groupings, adder delay, power consumption
  • Mir Saman Tajbakhsh, J. Bagherzadeh * Pages 319-326
    Static contents defined in Web 1.0 were replaced with structured user generated contents by means of Web 2.0. Wikis, Blogs, Social Networks, and Social Bookmarking Systems are some of the examples where users can generate and publish contents. Generating contents by users leads to creation of heterogeneous data which makes computation and algorithms hard to be applied. Web 2.0 benefits hashtags (tags) in order to solve the heterogeneous problem of the contents in which users can label their contents with hashtags. This technique cannot help in microblogging systems such as Twitter because of number of characters in each tweet (140 characters per tweet) and leads the tags or words be truncated or be used in heterogeneous form. In the current paper, a novel method is introduced based on Latent Dirichlet Allocation which can be used for numericalization tweets in a vector namely topic vector (TV). Additionally, TV is used for modeling users’ taste which can improve hashtag recommendation. The proposed method has been tested on 8396744 real tweets in English. The top 1 to 5 hashtags are recommended for each tweet and results show precision more than 20% and recall more than 45%. The improvement applied by TV shows that the most precision is increased from 3% to 32%, and recall from 21% to 46% to the best method tested by the authors.
    Keywords: Hashtag recommendation, topic vector, microblog, Twitter
  • S. H. Sadeghzadeh, yasser sedaghat * Pages 327-334
    Integrated modular avionics (IMA) has significantly evolved avionic industry. In this architecture, tasks with different criticality have been integrated into a share hardware in order to reduce the size, weight, power consumption and cost so they commonly use the resources. The industry’s interest in integrating tasks has resulted in introducing mixed-criticality systems. Real time and assurance of executing critical tasks are considered of the two basic needs for these kinds of systems. However, integration of critical and non-critical tasks makes some problems for scheduling executing tasks. On the other hand, reducing energy consumption is another important need as these devices run by batteries. Therefore, the present study aims at satisfying the above mentions needs (real time scheduling and reducing energy consumption) by introducing an innovative energy- aware scheduling approach. The proposed algorithm guarantees executing critical tasks as well as reducing energy consumption by dynamic voltage and frequency scaling (DVFS). The results of simulation showed that energy consumption of the proposed algorithm improved up to 14% in comparison with the similar approaches.