فهرست مطالب

مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا
سال بیست و پنجم شماره 1 (پیاپی 56، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/01/17
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محسن صلواتی، مهناز خطیبان، بهناز مقدری کوشا، علیرضا سلطانیان صفحه 1
    مقدمه
    عوامل مختلف جسمی و روانی کیفیت زندگی بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد را تحت تاثیر قرار داده وآن را کاهش می دهد هدف این مطالعه تعیین تاثیر آموزش به روش Teach Back بر کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد در سال 1394 در شهر همدان بود.
    روش کار
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 70 بیمار مبتلا به انفارکتوس میوکارد به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و به گروه آزمون و کنترل با روش تخصیص تصادفی تقسیم شدند. برای هر بیمار در گروه آزمون، سه جلسه آموزشی 45 دقیقه ای در طول 10 روز به روش teach back برگزار گردید. پرسشنامه استاندارد ارزیابی کیفیت زندگی مک نیو توسط بیماران هر دو گروه آزمون و کنترل در بدو ورود به مطالعه و بعد از یک ماه از آخرین جلسه آموزشی تکمیل گردید. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه ی 16 و آزمون های تی مستقل، تی زوجی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین میانگین نمرات کیفیت زندگی گروه آزمون قبل و بعد از مداخله اختلاف معنی دار آماری وجود داشت (05/0p<). که این اختلاف در گروه کنترل معنی دار نبود. اما اختلاف بین میانگین نمرات کیفیت زندگی گروه آزمون و کنترل بعد مداخله معنی دار بود (05/0p<)
    نتیجه گیری
    روش آموزشی Teach back می تواند باعث ارتقاء کیفیت زندگی بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد شود. با توجه به نقش مهم پرستاران میتوان از این روش آموزشی در جهت بهبود کیفیت زندگی بیماران قلبی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: Teach Back، کیفیت زندگی، انفارکتوس میوکارد
  • نیره باغچقی*، طاهره اشک تراب، نعیمه سیدفاطمی، احمدرضا باغستانی صفحه 9
    مقدمه
    زنان دارای همسر تحت همودیالیز با چالش های متعددی مواجه می شوند که ممکن است بر کیفیت زندگی و سازگاری آنها تاثیر بگذارد. هدف از این تحقیق بررسی ارتباط بین سازگاری با کیفیت زندگی در زنان دارای همسر تحت همودیالیز می باشد.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه همبستگی می باشد. 212 نفر از زنان دارای همسر تحت همودیالیز که به بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مراجعه کرده بودند به صورت در دسترس در سال 1395 انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه سازگاری (نسخه کوتاه) و ابزار کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز واریانس و به کمک نرم افزارSPSS (نسخه 21) انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در میان حیطه های کیفیت زندگی، حیطه سلامت روان کمترین امتیاز را داشت. کیفیت زندگی با راهبردهای سازگاری مساله مدار همبستگی مثبت (001/0P= ، 71/0=r) و با راهبردهای هیجان مدار همبستگی منفی داشت (04/0 P= 53/-0 = r ). بالاترین راهبرد سازگاری به کار گرفته شده مذهب (57/0 ± 74/3) و کمترین راهبرد سازگاری سوءمصرف مواد (7/0 ± 99/1) بود.
    نتیجه گیری
    بین سازگاری با کیفیت زندگی زنان دارای همسر تحت همودیالیز ارتباط وجود دارد. طراحی برنامه های حمایتی و روانشناسی برای زنان دارای همسر تحت همودیالیز به منظور کمک و راهنمایی در جهت استفاده بیشتر از راهبردهای سازگاری مساله مدار و استفاده کمتر از راهبردهای هیجان مدار می تواند در بهبود کیفیت زندگی آنان کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: راهبردهای مقابله ای، کیفیت زندگی، زنان دارای همسر تحت همودیالیز
  • ناهید بلبل حقیقی، ارزو شایان، فریده کاظمی، زهرا معصومی* صفحه 18
    مقدمه
    کاهش درد زایمان، در سیر زایمان و پیشرفت آن بسیار حائز اهمیت است، یکی از روش های غیر دارویی که در مقایسه با روش های دارویی عوارض سویی بر مادر و جنین ندارد و مقرون به صرفه می باشد، استفاده از حرکات ورزشی با توپ زایمان حین لیبر می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر استفاده از توپ زایمانی بر پیامدهای مادری و نوزادی، انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی دو گروهی می باشد، که بروی 100 زن نخست زای 45-18 ساله، مراجعه کننده به بیمارستان فاطمیه شاهرود طی سال 1394 انجام شد. افراد بصورت تصادفی ساده وارد پژوهش شدند و ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود.که در این مطالعه پایایی و روایی آن مورد تایید قرار گرفت. دو گروه از نظر طول مدت مراحل لیبر، آپگار نوزاد پس از زایمان، مقایسه شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار spss/21و با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل، من ویتنی، کای دو، تست دقیق فیشر، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین طول مدت مرحله اول لیبر در گروه مداخله بطور معناداری کمتر از گروه کنترل بود(05/0(P<. نیاز به اکسی توسین، آپگار و وزن نوزاد، روش زایمان در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    اجرای حرکات ورزشی با توپ زایمانی حین لیبر، می تواند منجر به کاهش طول فاز فعال زایمان شود و پیامدهای مضری بر آپگار نوزاد نداشت، بنابراین می تواند به عنوان یک روش درمانی غیر دارویی و کم عارضه جهت کاهش طول مدت زایمان و کنترل درد زایمان بکار گرفته شود.
    کلیدواژگان: توپ زایمانی، زایمان، مراحل زایمان، درد
  • اعظم باقری، معصومه سیمبر*، منصوره صمیمی، فاطمه ناهیدی، حمید علوی صفحه 24
    مقدمه
    با توجه به اهمیت مراقبتهای مادری مطالعه ای با هدف تبیین مفهوم و ابعاد مراقبت مستمر در دوران بارداری، زایمان و بعد از زایمان انجام شد.
    روش کار
    یک مطالعه آنالیز محتوی کیفی با استفاده از مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته انجام شد. روش تحلیل محتوای مرسوم جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد که بطور همزمان با جمع آوری اطلاعات انجام می شد. برای تایید صحت و استحکام داده های کیفی از روش های متنوعی مانند درگیری مداوم با داده های پژوهش و بررسی توسط همکاران خارج از مطالعه استفاده گردید. مکان مطالعه بخشی از فیلدهای مراکز بهداشتی درمانی و آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان – ایران بود. مشارکت کنندگان این مطالعه 18 ماما و 5 پزشک در مشاغل و سمتهای مختلف اجرایی آموزشی و عملکردی مرتبط با مامایی بودند.
    یافته ها
    پاسخهای مشارکت کنندگان این تحقیق در نهایت پنج مفهوم را برای مراقبت مستمر مامایی مشخص کرد شامل «تداوم»،«فرایند مراقبت»، « آموزش و اطلاع رسانی»، «مدیریت»و « حرفه ای گری » بود. تداوم سه طبقه دسترسی مستمر فیزیکی، پیوستگی مراقبت در دوره های مختلف زمانی و استمرار در ارتباط روحی روانی و عاطفیداشت. طبقات فرایند مراقبت شامل فلسفه مراقبت، مراقبت در منزل و پاسخگویی بود. ارتقای مستمر و آموزش گروه های هدف، اخلاق، حقوق، پشتیبانی، اجرا، ثبت و پیگیری سایر طبقات بودند.
    نتیجه گیری
    مراقبت مستمر در دوران بارداری، زایمان و بعد از زایمان از نظر مشارکت کنندگان مفهومی چند بعدی و البته حائر اهمیت است. لذا پبشنهاد می شود جهت حفظ پیوسنگی مراقبت مادران و برآورده شدن نیازهای آنان در طراحی و اجرای بسته های مراقبت مستمر مامایی به ابعاد مختلف آن توجه گردد.
    کلیدواژگان: مراقبت مستمر، مراقبت ماما محور، تداوم، مطالعه کیفی
  • زهرا مرضیه حسنیان، عاطفه حیدری، امیر صادقی، عباس مقیم بیگی* صفحه 35
    مقدمه
    پرستاران یکی از بزرگترین گروه های ارائه دهنده خدمات درمانی هستند که ارائه خدمات آنها مبتنی بر دانش پرستاری است. مدیریت دانش یکی از عوامل موثر در موفقیت سازمان ها و کسب مزایای رقابتی به شمار می آید و انگیزش از عوامل موثر در حفظ نیروی آموزش دیده در سازمان برای عملکرد مناسب است. هدف این مطالعه تعیین ارتباط مدیریت دانش با انگیزش پرستاران در مراکز آموزشی- درمانی است.
    روش کار
    مطالعه ای توصیفی و تحلیلی با نمونه گیری تصادفی طبقه بندی نسبتی بر روی 265 پرستار مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهر همدان انجام گرفت. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های مدیریت دانش و انگیزش شغلی هرزبرگ استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و از طریق نرم افزار SPSS انجام شد.
    یافته ها
    بیشتر پرستاران از نظر مدیریت دانش (4/60%) و انگیزش شغلی (5/87%) نمره ی متوسط به بالا داشتند. بین انگیزش شغلی و مدیریت دانش رابطه مثبت و معنی‏داری وجود داشت (05/0p<). تمام ابعاد انگیزش شغلی با ابعاد مدیریت دانش رابطه مثبت و معنی داری داشتند به جز ابعاد حقوق و دستمزد و امنیت شغلی با خلق دانش رابطه معنی داری را نشان ندادند (05/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به رابطه بین انگیزش شغلی و مدیریت دانش، مدیران پرستاری می توانند جهت استفاده از مزایای اهرمی شکل مدیریت دانش جهت ارائه مراقبت به بیماران و پیاده سازی مدیریت دانش در موقعیت های مختلف پرستاری عوامل انگیزشی را محیط های بالینی به کار گیرند.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، انگیزش شغلی، بیمارستان و پرستار
  • آرزو کرمپوریان، زهره قمیان*، کتایون جهانگیری، بهروز کارخانه ایی صفحه 44
    مقدمه
    یکی از مهمترین ماموریتهای پرسنل امداد رسان هلال احمر مدیریت انبوه مصدومین در هنگام بلایا است. هلال احمر یکی از مهم ترین ارگان امدادرسان حین و بعد از وقوع حوادث است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش حوادث با انبوه مصدومین بر آگاهی، نگرش، عملکرد و رضایتمندی امدادگران جمعیت هلال احمر همدان انجام گرفته است.
    روش کار
    پژوهش مداخله ای، تک گروهی پیش-آزمون پس آزمون بود. جامعه پژوهش شامل کلیه امدادگران جمعیت هلال احمر همدان و نمونه گیری به روش در دسترس و به تعداد 40 نفر بود. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه (مشتمل بر 4 بخش مشخصات فردی، تعیین آگاهی، نگرش و رضایتمندی) و چک لیست عملکرد میباشد. برای تعیین روایی ابزار از روایی محتوا، جهت تعیین اعتماد علمی از آلفای کرونباخ (92/0) و برای تعیین علمی چک لیست از روش همبستگی بین مشاهده هم زمان دو مشاهده گر استفاده گردید.داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 15 و آزمون آماری تی زوجی و با سطح اطمینان 95 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    کلیه شرکت کنندگان در این مطالعه مذکر، اکثریت آنها (50٪) در گروه سنی23-18 سال، (50٪) دارای مدرک کارشناسی و (75٪) مجرد بودند. میانگین نمره آگاهی قبل امدادگران 4/0 ±4/5 و بعد آن 3/1 ±2/11، میانگین نمره نگرش قبل امدادگران 6/0 ±1/6 و بعد 5/3 ±2/21، میانگین نمره عملکرد قبل 3/0 ±5/2 و بعد 5/0 ±2/7 بود (0.001>P) که افزایش معنی داری داشته است. میانگین رضایتمندی واحدهای پژوهش از برگزاری کارگاه 6/5 ±6/52 بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به افزایش نمره آگاهی، نگرش، عملکرد و رضایتمندی امدادگران پس از آموزش حوادث با انبوه جمعیت پیشنهاد میگردد آموزش در سایر زمینه ها هم بکار برده شود.
    کلیدواژگان: حوادث با انبوه جمعیت، دانش، نگرش
  • بتول خداکرمی، سیده زهرا معصومی*، رویا اسدی صفحه 52
    مقدمه
    بارداری جز آن دسته از اتفاقات مهمی است که در طی زندگی اکثر زنان رخ می دهد. یکی از جنبه های بسیار مهم در این دوران میزان رضایت زناشویی می باشد که بر کیفیت زندگی و سلامت جسم و روان زن و فرزندان آنها تاثیر بسزایی دارد. رضایت زناشویی از عوامل متعدد و گوناگونی تاثیر می پذیرد که در این پژوهش به بررسی تعدادی از عوامل تاثیر گذار بر میزان رضایت زناشویی در این دوران پرداختیم.

    روش کار
    پژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی-تحلیلی است که بر روی 120 زن باردار که به روش تصادفی ساده از بین زنان باردار مراجعه کننده به درمانگاه های اسدآباد در سال 1394 انتخاب شدند، انجام شد. ابزار مورد استفاده، پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ و دموگرافیک بود. اطلاعات بدست آمده توسط نرم افزار آماری spss-16 و با استفاده از آزمون های میانگین و انحراف معیار، تی مستقل، آنوا تحلیل شد.
    یافته ها
    اکثر زنان باردار از رضایت متوسط رو به بالایی برخوردار بودند. میانگین مولفه های برابری نقش زن و مرد و مسائل شخصیتی و تعارض زناشویی ازسایر مولفه ها کمتر، و مولفه های جهت گیری مذهبی دوستان و آشنایان و تحریف آرمانی از سایر مولفه ها بیشتر بود. همچنین مشاهده شد بین تحصیلات زن، شغل زن و همسر، درآمد خانواده، ثبات شغلی همسر، بارداری برنامه ریزی شده، سابقه نازایی، مدت ازدواج، سن زن با میانگین رضایت زناشویی ارتباط معنا داری وجود دارد(p<0/05).
    نتیجه گیری
    مشاوره مهارت های زندگی می تواند در بهبود رضایت زناشویی موثر باشد. متغیرهای دموگرافیک پیش بینی کننده رضایت مندی زناشویی در زنان باردار می باشد.
    کلیدواژگان: رضایت زناشویی، بارداری، اطلاعات فردی
  • بهروز رضایی، محمدحسین یارمحمدیان، حسین محمودزاده اردکانی* صفحه 60
    مقدمه
    سبک رهبری مدیران پرستاری در میزان موفقیت و انجام بموقع خدمات پرستاری تاثیرگذار است. از طرفی تعلل ورزی پرستاران هزینه های سنگین جانی و مالی در بر خواهد داشت. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه سبک رهبری مدیران پرستاری و تعلل ورزی کارکنان پرستاری انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر، مطالعه ای توصیفی هم بستگی است که در زمستان 1392 در بیمارستانهای تامین اجتماعی استان اصفهان انجام گرفت. جامعه پژوهش شامل کارکنان پرستاری و مامایی(950 نفر) و مدیران پرستاری (70 نفر) بود. تمام مدیران و 290 نفر از کارکنان به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. داده ها توسط پرسشنامه های اطلاعات فردی، تعلل ورزی سازمانی و سبک رهبری باردنز - متزکاس که روایی و پایایی آن تایید شده بود جمع آوری و با آزمون ضریب هم بستگی در سطح معنا داری 05/0 تحلیل شد.
    یافته ها
    اکثریت مدیران دارای سبک رهبری رابطه مدار و وظیفه مدار متوسط بودند اما تاکید مدیران بر سبک رهبری وظیفه مدار بیشتر بود. میزان تعلل ورزی کارکنان کم (99/12±46/52) بود. سبک رابطه مدار مدیران با مقیاس تعلل ورزی(176/0-= r ) و زیرمقیاس ناکارآمدی(191/0-= r) کارکنان و سبک وظیفه مدار مدیران با زیرمقیاس بیزاری از تکلیف (110/0-= r) کارکنان رابطه معکوس ضعیفی داشت اما این ارتباط معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    پایین بودن تعلل ورزی در کارکنان پرستاری و مامایی پدیده ای مثبت است که در عملکرد سازمان مورد بررسی اثرگذار است. با توجه به عدم رابطه بین سبک رهبری و تعلل ورزی کارکنان، انجام پژوهشهای آتی در وسعت بزرگتر توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: تعلل ورزی، رهبری، مدیران پرستاری، کارکنان پرستاری بیمارستان، تامین اجتماعی
  • سعیده الماسی، طیبه حسن طهرانی، قدرت الله روشنایی، فنح الله بهنود، آرش خلیلی، فاطمه چراغی* صفحه 69
    مقدمه
    عدم کنترل موثر درد پس از جراحی می تواند باعث اختلال خواب، کاهش دریافت مایعات و بروز تغییرات رفتاری مثل بی‏قراری، کج‏خلقی و کاهش فعالیت و بازی شود. این مطالعه با هدف تاثیر برنامه تنظیم ساعتی مصرف مسکن بر کیفیت خواب و تغییرات رفتاری کودکان پس از جراحی انجام شد.
    روش کار
    در این کارآزمایی بالینی 68 کودک 6 تا 12 سال بستری جهت عمل جراحی تانسیلکتومی در بیمارستان بعثت و شهید مطهری همدان سال 1392، به همراه والد مراقب انتخاب و به ‏صورت تخصیص تصادفی بلوکی به دو گروه کنترل و آزمون تقسیم شدند. برای گروه آزمون مداخله شامل آموزش برنامه تنظیم ساعتی مصرف مسکن پس از ترخیص انجام شد. ابزار گردآوری داده هاچک‏لیست ثبت وقایع در منزل بود که توسط والدین تکمیل شد. داده ها توسط SPSS نسخه 16، با آزمون های تی مستقل، کای دو و آنالیز واریانس با اندازه های تکراری تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین تفاوت میانگین نمرات کیفیت خواب شبانه کودکان گروه آزمون و کنترل در روز اول پس از ترخیص تفاوت معنی‏ دار آماری مشاهده شد (008/0p=). بین تغییرات رفتاری فقط در متغیر کاهش اشتها در روز اول تا سوم پس از ترخیص تفاوت معنی دار آماری مشاهده شد (00/0p=).
    نتیجه گیری
    آموزش پیروی از برنامه تنظیم ساعتی مصرف مسکن در سه روز اول پس از جراحی های سرپایی مانند تانسیلکتومی می تواند از بروز تغییرات رفتاری نامناسب در کودکان جلوگیری و نیز باعث افزایش کیفیت خواب و اشتهای آنها شود.
    کلیدواژگان: تغییرات رفتاری، خواب، کودک، جراحی
  • حدیث سوری نژاد، لیدا مقدم بنائم*، شیوا نیتی، سارنگ یونسی صفحه 76
    مقدمه
    شاخص های آنتروپومتریک اطلاعات مفیدی را برای مراقبت از نوزادان فراهم می کنند، همچنین این شاخص ها منجر به شناسایی نوزادان در معرض خطر و اداره ی بهتر آنها می شود. هدف از این مطالعه تعیین رابطه بین هموگلوبین در سه ماهه ی دوم و شاخص های آنتروپومتریک نوزاد در بدو تولد می باشد.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه ی آینده نگر می باشدکه به روش نمونه گیری آسان بر روی 150 مادر باردار با سن بارداری 28-24 هفته در شهر تهران در سال 93-92 انجام شد. میزان هموگلوبین سه ماهه ی دوم و همچنین شاخص های آنتروپومتریک بدو تولد نوزادان (وزن، قد و محیط دور سر) ثبت شد. اطلاعات با استفاده از آمار توصیفی، آزمون رگرسیون خطی و ANOVA یک طرفه تحلیل شدند. داده ها با نرم افزار SPSSنسخه 21 تحلیل و 05/. P< معنی دار تلقی شد.
    یافته ها
    در پژوهش حاضر ارتباط معنی داری بین غلظت هموگلوبین سه ماهه ی دوم و شاخص های آنتروپومتریک نوزاد یافت نشد. هنگامی که تاثیر فاکتورها مستقل بر شاخص های آنتروپومتریک تعیین شد، هفته ی بارداری و تاریخچه ی تولد نوزاد با وزن کم بیشترین تاثیر را دارا بودند (05/. P<). نوزادان متولد شده از مادران با هموگلوبین بیشتر از 6/13 گرم بر دسی لیتر در هفته ی 28-24 بارداری دارای شاخص های آنتروپومتریک پایین تری بودند گرچه این یافته از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    طبق یافته های این مطالعه ارتباط آماری معنی داری بین میزان هموگلوبین سه ماهه ی دوم و شاخص های آنتروپومتریک نوزاد یافت نشد.
    کلیدواژگان: بارداری، هموگلوبین مادر، شاخص های آنتروپومتریک نوزاد
|
  • Mohsen Salavati, Mahnaz Khatiban, Behnaz Moghadari Koosha, Alireza Soltanian Page 1
    Introduction
    patients with Myocardial infarction impaired daily functioning, and reduced quality of life. The aim of this study was to determine Effect of Teach Back Education on self-care behaviors and quality of life in patients with myocardial infarction in 1394 in Hamadan.
    Method
    In this quasi-experimental study, 70 Patients with myocardial infarction was selected with random available sampling sampling and randomly were divided to control and case groups. 3 sessions, each for 45 minutes, in 10 days was performed for case group. After one month after the last training session, Mc New questionnaires were completed by both experimental and control groups. Data were analyzed with SPSS software (16 version) by descriptive statistics, independed-t, paired-t.
    Results
    in case group, There was a significant difference between the mean scores of quality of life. The difference was not significant in the control group. There were significant differences between the mean scores of quality of life of case and control group after intervention .
    Conclusion
    In the present study, Teach back training methods was improved the quality of life in patients with myocardial infarction. Considering the important role nurses can be use of these training methods to improve the quality of life for heart patients.
    Keywords: Teach Back, quality of life, Myocardial infarction
  • Nayereh Baghcheghi*, Naimeh Seyedfatemi, Ahmadreza Baghestani Page 9
    Introduction
    women living with the husband on hemodialysis face multiple challenges which impact their quality of life and coping styles. This study performed to investigate Relationship of coping strategies with quality of life in women living with the husband on hemodialysis.
    Methods
    This research was a correlational study. The convenience sample consisted of 212 women living with the husband on hemodialysis who had come to hospitals of Shahid Beheshti University of Medical Sciences, in 2016. The data were collected using the brief COPE, and WHO quality of life. Pearson correlation coefficient and ANOVA by SPSS software (version 21) was conducted for data analysis.
    Results
    Psychological health of women was found lowest among the other sub-scales of quality of life. Quality of life had a positive significant correlation with problem-oriented coping strategies (r=0.71, P=0.001) and a negative relationship with emotion‑focused coping strategies (r=-0.53 P=0.04). The result showed that the religious (3.74±0.57) and substance use (1.99±0.7) as two coping strategies were the highest and lowest strategies used by women living with the husband on hemodialysis.
    Conclusion
    Coping strategies are influential in quality of life in women living with the husband on hemodialysis. Psychology support programs are needed to help to frequent use of problem-focused coping and reduce emotion-focused coping strategies to improve overall quality of life.
    Keywords: Quality of Life, Coping Strategy, Women living with the husband on hemodialysis
  • Nahid Bolbol Haghighi, Arezoo Shayan, Farideh Kazemi, Zahra Masumi* Page 18
    Introduction
    Labor crisis and high stress for women and all stages of the second stage of labor, especially physically, emotionally and psychologically very difficult process for women, A non-drug method in comparison with the pharmaceutical side effects on the mother and fetus and is affordable, is using the exercise with birth ball during labor. This study aimed to investigate the effects of using birth ball on maternal and neonatal outcomes was performed..
    Methods
    In this clinical trial, 100 women 45-18 years abdomen first and second, admitted to Fatemiyeh hospital in 2015 were selected randomly in two groups of 50 tests and controls. Two groups in the duration of labor, the need for oxytocin, Apgar score after the delivery, birth weight, were compared.
    Results
    The mean duration of labor was significantly lower in the intervention group than the control group(p
    Conclusion
    Performing the exercise with birth ball during labor, can lead to loss during the active phase of labor, reducing maternal anxiety and stress, but harmful consequences on the Apgar score and birth weight did not change, so it can be used as a non-drug treatment and low effect to reduce labor pain relief used during labor and delivery.
    Keywords: Birth ball, labor, Delivery stages, pain
  • Azam Bagheri, Masoumeh Simbar*, Mansoureh Samimi, Fatemeh Nahidi, Hamid Alavi Page 24
    Background
    considering importance maternal cares, a study was aimed to exploring the concept of continuous care and its dimensions in prenatal, perinatal, and postnatal periods.
    Methods
    This was a content analysis qualitative study that performed using semi-structured in depth interviews. Conventional content analysis method used for data analysis simultaneously data gathering. Different strategies were adopted for ensuring the accuracy and the rigor of the findings such as prolonged engagement with the data and external peer check. The setting of study was healthcare, hospital and instruction centers of Kashan University of Medical Sciences.
    Participants were eighteen midwives and five physicians who had different official positions.
    Results
    The participants’ experiences revealed five concepts for the concept of continuous midwifery-led care which included of continuity, the process of care, education and informing, management, and professionalism. Continuity had 3 categories including Continuous physical access, Continuity of care in different time periods and Continuity of a psycho-emotional relationship. Philosophy of continuous care, Home care provision and Accountability of the process of care were the process of care categories. Continued promotion, target groups of educations, ethics, rights, backing up, implementation of program documentation and follow-up were other categories.
    Conclusion
    Continuous midwifery-led prenatal, perinatal, and postnatal care is a multidimensional and important concept. Given the differences in the health infrastructures of different countries as well as the unique characteristics of pregnancy, higher priorities are recommended to be given to continuous midwifery-led care and its dimensions.
    Keywords: Continuous care, Midwifery, Continuity, Qualitative study
  • Zahra Marzieh Hasanian, Atefeh Heydari, Amir Sadeghi, Abbas Moghimbeighi* Page 35
    Background And Aim
    Nurses plays an important role in the development of health care and treatment. Knowledge management is one of the factors in the success and competitive advantages of organization . This study aimed to determine the relationship between knowledge management and job motivation of nurses in the educational -treatment centers of Hamadan University of Medical Sciences, 2015
    Materials And Methods
    This descriptive cross-sectional study was conducted on 256 nurses in educational -treatment centers of Hamadan University of Medical Sciences who were selected by Stratified random sampling ratio. Data were collected using the Knowledge Management and Herzberg's Motivation Questionnaire. Its reliability and validity were confirmed in previous studies. Data were analyzed in SPSS (version 16) and to measure the relationship between variables Pearson correlation test was used.
    Results
    Research results showed that most people in terms of knowledge management (60/4%) motivation (87/5%) had a score of at an appropriate level. Between job motivation and knowledge management and its dimensions other than salary and knowledge creation , job security and creation of knowledge there was a significant positive correlation (p
    Conclusion
    Knowledge management and job motivation of nurses in the hospitals studied were in good condition.
    Keywords: Knowledge management, Job Motivation, Hospital, Nurses
  • Arezo Karampourian, Zohreh Ghomian*, Katayoun Jahangiri, Behrooz Karkhanei Page 44
    Background
    One of the problems in disaster management is mass casualty incident (MCI). Red Crescent is one of the most important organs during and after accident. The objective of study was to the effect of education of MCI on knowledge, attitude and satisfaction Red Crescent workers Hamadan.
    Materials and Methods
    First, Red Crescent officials Hamadan were interviewed. According to their views, MCI as the most important challenge was considered. This study was a single group intervention. The study population comprised all relief workers of Red Crescent. Available or purposeful sampling was done and 40 persons participated in this study. Knowledge and attitudes were assessed before and after the workshop. Instruments included demographic characteristics and questionnaire of knowledge and attitude were. Data were statistically analyzed by SPSS version 15 and paired t test.
    Results
    The mean score of knowledge were before the workshop 5/4 ± 0/4 and after the workshop 11/2 ± 1/3; the mean scores of attitude were before the workshop 6/1 ± 0/6 and after holding workshop 21/2 ± 3/5.
    Conclusion
    Since the knowledge and attitude of workers increased after training so we recommend it be used in other fields also.
    Keywords: MCI, knowledge, attitude, practic, satisfaction
  • Batol Khodakarami*, Seyedeh Zahra Masoumi, Roya Asadi Page 52
    Introduction
    Pregnancy is an important event that occurs in the lives of most women. And marital satisfaction is a very important aspect in this period that quality of life and physical and mental health of women and their children are effective. Marital satisfaction is influenced by a variety of factors. In this study, we investigated the factors influencing marital satisfaction in this period.
    Materials And Methods
    This descriptive study was conducted 120 pregnant women referring to Asadabad health care centers in 1394. We gathered data by an information form, Enrich Marital Satisfactions Questionnaires and demographic Questionnaires. Questionnaires were filled by pregnant women. The data analyzed by SPSS 16 soft ware using mean and standard deviation, Independent T-Test and Anova.
    Results
    Level of marital satisfaction in pregnant women were Medium and high.sub scales of conflict resolution and character issues and equality were lower than rest of the scales. Subscales of ideal distortion, relatives and friends, religious orientationwere upper than rest of the scales. also there are a significant relationship between education, career woman, husband's occupation, household income, job stability spouse, planned pregnancy, infertility history, length of marriage, age of woman with marital satisfaction mean(p
    Conclusion
    Life skills counseling can be effective in improving marital satisfaction. Demographic variables were predictors of marital satisfaction in pregnant women.
    Keywords: Marital satisfaction, pregnancy, personal information
  • Behrooz Rezaei, Mohammad Hossein Yarmohammadian, Hossein Mahmoodzadeh Ardakani* Page 60
    Introduction
    Nursing leadership style is effective in the success and performing nursing care timely. Beside any nurse's procrastination will have terrible cost in lives and treasure. This study aimed to determine the relation between staff procrastination and nurse manager's leadership styles.
    Methods
    This is a descriptive correlational study which was conducted in social welfare hospitals in 2013. The study population consisted of employees (n=950) and managers (n=70) of nursing and midwifery. All managers and 290 employees were selected by stratified randomly. Data were collected by demographic, organizational procrastination and Bardenz-Metzkas leadership style (LBDQ) questionnaires which the validity and reliability had been confirmed. Data were analyzed with correlation coefficient in 0.05 significant level.
    Results
    The most managers had average task-oriented and people-oriented leadership styles, but the executives were applied more task-oriented leadership style. The staff had low procrastination (52.46±12.99). People-oriented style of managers had weak inverse relationship with procrastination (r=-0.176) and inefficiency (r=-0.191) of staff and Task- oriented leadership style had a weak inverse relationship with the abomination of perform the task (r=-0.110) of staff, but the relationships was no significant.
    Conclusions
    Lack of procrastination in nursing and midwifery staff is a positive phenomenon that is affecting the performance of the organization. Due to the lack of relationship between leadership style and procrastination, Future researches in larger extent have been proposed.
    Keywords: Procrastination, Leadership, Nurse Administrators, Hospital Nursing Staff, Social Welfare
  • Saeide Almasi, Tayebeh Hassan Tehrani, Ghodratollah Roshanaei, Fatollah Behnood, Arash Khalili, Dr Fateme Cheraghi* Page 69
    Background
    Lack of effective control in postoperative pain can cause sleep disturbance, decreased fluid intake and incidence of behavioral changes such as restlessness, irritability and reduced activity and play. Therefore, this study was performed with the aim of determination the effectiveness of around-the-clock (ATC) analgesic administration on the quality of sleep and behavioral changes in children after surgery.
    Methods
    In this clinical trial study, 68 children 6 to 12 years admitted for tonsillectomy with one parent were selected and randomly were divided to control and case groups. For case group, intervention was performed by the around-the-clock (ATC) analgesic administration training after discharge. Data collecting tools were home dairy that was completed by parents. Data were analyzed with SPSS16 by repeated measures, post-hoc, independent t and Chi-square tests.
    Results
    According to independent t test, There were significant differences between children of case and control groups in average sleep quality scores in the first day after discharge (p=0.008). According to chi-square test, Except for appetite (p=0/00), no significant differences were showed between children of two groups in the other behavioral changes.
    Conclusion
    Training of around-the-clock (ATC) analgesic administration in the first three days after ambulatory surgery such as tonsillectomy can prevent inappropriate behavioral changes in children and increases the quality of their sleep and appetite.
    Keywords: behavioral changes, sleep, child, surgery
  • Hadis Sourinejad, Lida Moghaddam Banaem*, Shiva Niyati, Sarang Younesi Page 76
    Introduction
    Anthropometric measurements provide useful references for the care of newborns. This would ultimately lead to identifying at risk newborns and help in better management.The aim of this study was to investigate the relationship between second trimester maternal hemoglobin values and neonatal anthropometric indices.
    Methods
    A Prospective study was performed on 150 pregnant women at 24-28 weeks of gestation, undergoing hemoglobin status test, in Tehran, 2013-14. Hemoglobin concentrations in second trimesters and all anthropometric indices of the newborns (birth weight, length, head circumference) were recorded. Data were analyzed using descriptive statistics, linear regression analysis and one way ANOVA. Data were analyzed with SPSS v21 and P
    Results
    No correlation was found between neonatal indices and second trimester hemoglobin concentrations. When the effect of independent factors on neonatal anthropometric indices was investigated, it was determined that birth week, parity and history of low birth weight were the factors of most influence (P
    Conclusions
    According to our study there is no significant relationship between mother's hemoglobin concentration during the second trimester of pregnancy and neonatal anthropometric indices.
    Keywords: Pregnancy, Maternal Hemoglobin, neonatal anthropometric indices