فهرست مطالب

مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا
سال بیست و ششم شماره 2 (پیاپی 62، خرداد و تیر 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آمنه یعقوب زاده، محمدعلی سلیمانی، نسیم بهرامی *، خانم یاسمن هاتف مطبوع، بهناز پاداش املشی صفحات 63-71
    مقدمه
    اختلال در عملکرد جنسی یکی از اثراتی است که به دنبال بیماری سرطان ایجاد می شود. فاکتورهای متعددی بر بهبود و یا تشدید عملکرد جنسی موثر هستند. مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل پیش بینی کننده عملکرد جنسی در زنان مبتلا به سرطان ژنیکولوژیک انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی _ مقطعی (بهمن تا خرداد ماه 1395)، 800 نفر از بیماران مبتلا به سرطان های ژنیکولوژیک از دو مرکز آموزشی و درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی قزوین، به روش نمونه گیری در دسترس در مطالعه شرکت کردند. داده ها با استفاده از پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک و شاخص عملکرد جنسی روزن و همکاران جمع آوری شدند. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از شاخص های توصیفی (مثل میانگین و انحراف معیار برای داده های کمی پیوسته و تعداد (درصد) برای متغیرهای کیفی/اسمی) و تحلیلی از جمله مدل رگرسیون خطی استفاده شد. تجزیه وتحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سطح عملکرد جنسی زنان مبتلا به سرطان های ژنیکولوژیک (92/19-03/19 :95CI) 43/6±48/19 گزارش شد که نشان دهنده سطح پایین عملکرد جنسی بود. نتایج حاصل از مدل رگرسیون خطی نشان داد که طول مدت ابتلا به بیماری (0/001=b =-0/107 P)، مرحله سرطان (0/004= b= -0/908 P)، نوع درمان (0/005=b =0/563 P) و حمایت اجتماعی (0/001=b=0/341 P) می تواند عملکرد جنسی زنان را به طور معنی داری پیش بینی کند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه حاضر می توان دریافت که 4 متغیر طول مدت ابتلا به بیماری، مرحله سرطان، نوع درمان و حمایت اجتماعی به عنوان پیش بینی کننده های عملکرد جنسی در زنان مبتلا به سرطان ژنیکولوژیک مطرح شدند. بنابراین پیشنهاد می شود برنامه های آموزشی از طریق رسانه ها، پایگاه های بهداشتی و درمانی به منظور لزوم ارتقای آگاهی بیماران، خانواده های آنها و به صورت کل برای جامعه به عمل آید.
    کلیدواژگان: عملکرد جنسی، سرطان ژنیکولوژیک، حمایت اجتماعی
  • ناهید محمدی، هنگامه پژوه نیا، مسعود خداویسی *، علیرضا سلطانیان، ثنا نیکنام صفحات 72-81
    مقدمه
    سرطان پستان شایع‏ترین بیماری بدخیم زنان است که سلامت معنوی فرد را به خطر می‏اندازد. با توجه به اهمیت سلامت معنوی و تاثیر آن بر خودکارآمدی، پژوهش حاضر با هدف تعیین همبستگی خودکارآمدی با سلامت معنوی زنان مبتلا به سرطان سینه انجام شد.

    روش ‏کار: این مطالعه مقطعی از نوع همبستگی روی 196 زن مبتلا به سرطان پستان در بخش هماتولوژی و مراقبت‏های ویژه بیمارستان شهید بهشتی، مرکز درمانی MRI مهدیه و کلینیک امام خمینی همدان در سال 96-1395 انجام شد. برای سنجش‏ داده ها از پرسش نامه مشخصات دموگرافیگ، پرسش نامه استاندارد سلامت معنوی پولتزین و الیسون و خودکارآمدی عمومی شرر استفاده شد که از سوی بیماران تکمیل و در نهایت داده ها با نرم افزار آماری SPSS نسخه 18 و آزمون‏های آماری ضریب همبستگی پیرسون، آزمون t مستقل، آنالیز واریانس یک‏طرفه و رگرسیون لجستیک تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها: اکثریت زنان نمره سلامت معنوی (43/87%) و خودکارآمدی (41/83%) در حد متوسط داشتند. میانگین نمره سلامت معنوی 2/48 ± 55/92 و خودکارآمدی 3/08 ± 44/33 بود. همبستگی مثبت و معناداری بین خودکارآمدی و سلامت معنوی مشاهده شد (0/01>r=0/40 P). بین ‏همه متغیرها با سلامت معنوی و بین میزان تحصیلات، تعداد دفعات شیردهی، نوع بیمه، مدت زمان ابتلا به سرطان سینه و لوب درگیر با خودکارآمدی ارتباط معنادار وجود داشت (0/05>P).

    نتیجه‏ گیری: از آنجایی که بین خودکارآمدی با سلامت معنوی ارتباط معنی داری وجود داشت، لذا برای بالا بردن خودکارآمدی بیماران مبتلا به سایر بیماری های مزمن از جمله سرطان، توجه به سلامت معنوی توصیه می‏شود.
    کلیدواژگان: سلامت معنوی، خودکارآمدی، سرطان پستان
  • سمیه رضایی، معصومه باقری نسامی *، شهربانو گلی، محمد علی حیدری گرجی، زهرا پوراسماعیل، جمشید یزدانی چراتی صفحات 82-90
    مقدمه
    آرامش و خواب کافی یکی از نیازهای اساسی بیماران بستری است. هدف این مطالعه مقایسه اثر طب فشاری با طب فشاری و روغن والرین بر رضایت از خواب و ضربان قلب است.
    روش کار
    این کارآزمایی بالینی روی 90 بیمار با سندرم کرونری حاد در 3 گروه انجام شد. بیماران گروه اول ماساژ نقاط موثر بر خواب و آرام بخشی را از شب دوم بستری، دریافت کردند. گروه دوم، ماساژ همان نقاط را با استفاده از دو قطره روغن والرین دریافت کردند و گروه کنترل، ماساژ را در نقاط غیرحقیقی دریافت کرد. ضربان قلب بیماران در شب مداخله در زمان های قبل، حین، بلافاصله و 5 دقیقه بعد از مداخله ثبت شد. رضایت خواب با معیار VAS ارزیابی شد. یافته ها با SPSS نسخه 24 و آزمون های آماری رایج تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد بعد از مداخله، رضایت خواب در گروه طب فشاری و طب فشاری با والرین نسبت به گروه کنترل افزایش قابل ملاحظه داشت که از لحاظ آماری معنادار بود (0/05>P). اما این اختلاف بین گروه طب فشاری و والرین معنادار نشد. بین میانگین تغییرات ضربان قلب در دو زمان حین و بلافاصله بعد از مداخله نسبت به ضربان قلب پایه در سه گروه اختلاف معنادار مشاهده شد (0/0001>P)
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که طب فشاری و روغن والرین هر دو می تواند سبب افزایش رضایت از خواب و کاهش ضربان در بیماران با سندرم کرونری حاد شود.
    کلیدواژگان: طب فشاری، روغن والرین، سندرم کرونری حاد، ضربان قلب، بخش مراقبت های ویژه قلبی
  • اکبر رهنما، مرتضی شمسی زاده، محسن صلواتی *، یونس محمدی، ناهید صاحب اختیاری صفحات 91-102
    مقدمه
    پرفشاری خون یکی از بیماری های شایع، مزمن و عودکننده است و در سراسر دنیا از نظر درمانی پراهمیت محسوب می شود. از این رو آموزش به بیمار پرفشاری خون، بسیار مهم است که هدف از این مطالعه تاثیر آموزش برنامه ریزی شده بر خودکارآمدی بیماران مبتلا به پرفشاری خون است.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی بر 140 بیمار مبتلا به پرفشاری خون مراجعه کننده به درمانگاه قلب و عروق بیمارستان فرشچیان همدان انجام شد. بیماران به روش در دسترس انتخاب و به صورت تخصیص تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. آموزش بیماران در قالب 3 جلسه آموزشی، به صورت هر هفته پشت سر هم برگزار شد. 4 هفته و 8 هفته بعد از اتمام مداخله از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد. داده ها به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    هر دو گروه از نظر متغیرهای دموگرافیک همگن بودند و تفاوت آماری بین دو گروه وجود نداشت. همچنین نمره خودکارآمدی هر دو گروه قبل از ورود به مطالعه، تفاوت آماری با هم نداشتند (0/05P).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این پژوهش به نظر می رسد آموزش به بیماران پرفشاری خون می تواند به عنوان یک روش کم هزینه و موثر باعث افزایش خودکارآمدی شود.
    کلیدواژگان: آموزش برنامه ریزی شده، بیماری پرفشاری خون، خودکارآمدی
  • بهاره رسولی علی آبادی، مهرداد کلانتری * صفحات 103-112
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر، تبیین اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر افسردگی، عزت نفس و نگرانی تصویر بدنی، بعد از اولین زایمان زنان شهرستان کاشان است.
    روش کار
    روش پژوهش نیمه تجربی و از طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. به این منظور از بین کلیه زنان بعد از اولین زایمان شهرستان کاشان در سال 1395 با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 87 نفر غربالگری شدند. از بین آنها تعداد 30 نفر انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. در مرحله پیش آزمون و پس آزمون برای گردآوری اطلاعات از پرسش نامه افسردگی ادینبرگ، پرسش نامه عزت نفس کوپر اسمیت و پرسش نامه نگرانی از تصویر بدنی لیتلتون استفاده شد. سپس برنامه درمانی پذیرش و تعهد به مدت 1 ماه طی 8 جلسه 90 دقیقه ای اجرا شد و پس از اجرای پس آزمون، داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس تک متغیره و چندمتغیره تجزیه وتحلیل شد.
    یافته ها
    پژوهش حاضر بیانگر آن است که بین آزمودنی های گروه های آزمایش و شاهد حداقل از لحاظ یکی از متغیرهای وابسته (افسردگی، عزت نفس و بدشکلی بدنی) تفاوت معنی دار وجود دارد (19/195=F و 0/01>P). نتایج نشان داد که بین گروه آزمایش و گروه شاهد از لحاظ افسردگی (95/85=F و0/0001=P)، عزت نفس (91/65=F و 0/0001=P) و بدشکلی بدنی (117/04=F و 0/0001=P) تفاوت معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که روش درمان گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد در کاهش افسردگی و نگرانی تصویر بدنی و افزایش عزت نفس زنان بعد از اولین زایمان موثر است.
    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، افسردگی پس از زایمان، عزت نفس، نگرانی تصویر بدنی
  • فاطمه شبیری، سمیه حاجیان، زهرا معصومی *، علیرضا سلطانیان صفحات 113-119
    مقدمه
    روش مراقبت آغوشی مادرانه یک روش استانداردشده بر پایه تماس پوست به پوست مادر و نوزاد است. لذا مطالعه حاضر با هدف تاثیر مشاوره مراقبت آغوشی مادرانه بر اندوه پس از زایمان انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک کارآزمایی بالینی است که روی 104 زن زایمان کرده در بیمارستان فاطمیه شهر همدان در سال 1395 انجام شد. زنان واجد شرایط به دو گروه 52 نفره کنترل و آزمون برحسب روز زایمان تقسیم شدند. در گروه آزمون مراقبت آغوشی روتین در یک جلسه انجام شد. مراقبت های آغوشی بعدی تا روز دهم زایمان، روزانه تا چندین نوبت با توجه به تحمل مادر و نوزاد و در هر نوبت حداقل 30-20 دقیقه انجام گرفت. چک لیست و پرسش نامه اندوه پس از زایمان استین ابتدا قبل از مشاوره و بعد از مشاوره در روزهای اول، سوم، پنجم و دهم بعد از زایمان در دو گروه آزمون و کنترل از سوی نمونه ها تکمیل شد. داده ها با نرم افزار SPSS (نسخه 16) و آزمون های آماری تی تست و آنوا تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که مداخله در گروه آزمون حدود 4 واحد کاهش در نمره اندوه پس از زایمان ایجاد کرده است (0/001>P). البته در گروه کنترل نیز در روز دهم نسبت به قبل از مداخله کاهش معنی داری داشته است، اما این کاهش در گروه آزمون بیشتر بوده است ( 0/009=P).
    نتیجه گیری
    مراقبت آغوشی می تواند سبب کاهش نمره اندوه پس از زایمان شود .لذا به منظور پیشبرد سلامت روانی مادر، توصیه می شود این مراقبت، بعد از زایمان برای مادران انجام شود.
    کلیدواژگان: اندوه پس از زایمان، مراقبت آغوشی مادرانه، مشاوره
  • زینت جورابچی، زهرا روشن، محمود علیپور، فاطمه رنجکش * صفحات 120-128
    مقدمه
    حاملگی و زایمان یکی از مهم ترین مراحل زندگی زنان به شمار می رود. یکی از دلایل تمایل مادران نخست زا به زایمان سزارین نداشتن آگاهی کافی در انتخاب نوع زایمان است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مشاوره گروهی بر نوع زایمان در زنان نخست زا انجام شد.
    روش کار
    این کارآزمایی بالینی روی 160 مادر با بارداری کم خطر مراجعه کننده به مراکز سلامت شهر همدان انجام شد. زنان با بارداری 23-20 هفته و تک قلو وارد پژوهش شدند و معیارهای خروج ابتلا به هرگونه بیماری های مزمن و اعصاب وروان بود. نمونه ها با استفاده از تخصیص تصادفی به دو گروه مداخله (80نفر) و شاهد (80نفر) تقسیم شدند. دو گروه مراقبت های معمول دوران بارداری را دریافت کردند. 8 جلسه مشاوره گروهی هفتگی برای گروه مداخله برگزار شد. داده ها با استفاده از چک لیست شامل اطلاعات دموگرافیک، بارداری و زایمان گرد آوری و با آزمون های آماری تی مستقل و کای دو تجزیه وتحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از پژوهش اختلاف آماری معناداری را در میزان زایمان طبیعی در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل نشان داد (0/04=P). همچنین براساس نتایج مطالعه میزان انجام زایمان فیزیولوژیک در گروه مداخله (53/2 %) به صورت معناداری بیشتر از گروه کنترل (22/2%) بود (0/002=P).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که شرکت مادران نخست زا در جلسات مشاوره گروهی می تواند موجب افزایش میزان زایمان طبیعی و فیزیولوژیک شود و به عنوان یکی از روش های اجرایی برنامه مراقبت مادران باردار پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: زنان نخست زا، مشاوره، زایمان، بارداری
  • گیتا سنگستانی، خانم فاطمه خلیلی، یونس محمدی، سودابه آقابابایی * صفحات 129-136
    مقدمه
    تهوع و استفراغ، از شکایت های شایع اوایل بارداری است که با حمایت های مختلف شدت علائم آن کاهش می یابد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر مشاوره خانواده محور بر شدت تهوع و استفراغ بارداری در زنان نخست باردار، انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی دو گروهی (براساس تخصیص تصادفی) روی 90 نفر از مادران نخست باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان فامنین در سال 1396 انجام شد. مداخله در گروه آزمون شامل 2 جلسه مشاوره هفتگی با مادر باردار و خانواده ایشان در خصوص رژیم غذایی، سبک زندگی و افزایش حمایت خانواده بود. گروه کنترل مراقبت های معمول را دریافت کردند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک، مامایی، تغذیه و عوامل روحی روانی بود. همچنین از پرسش نامه استاندارد تهوع و استفراغ بارداری (PUQE) برای سنجش شدت تهوع و استفراغ در ابتدای ورود به مطالعه و دو هفته پس از پایان جلسات مشاوره استفاده شد. از نسخه 16 نرم افزار SPSS برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، دو گروه از نظر اطلاعات دموگرافیک و مامایی با هم تفاوت آماری معنی داری نداشتند. میانگین نمره تهوع و استفراغ مادران در گروه آزمون و کنترل، بعد از مداخله اختلاف آماری معنی داری داشت (0/001>P). میانگین نمرات تهوع و استفراغ در گروه آزمون قبل و بعد از مداخله تفاوت معنی داری داشت (0/05>P ).
    نتیجه گیری
    مشاوره خانواده محور شدت تهوع و استفراغ دوران بارداری را در زنان نخست باردار کاهش می دهد؛ لذا به عنوان روشی موثر، ایمن و در دسترس توصیه می شود.
    کلیدواژگان: مشاوره، خانواده محور، تهوع و استفراغ، بارداری
|
  • Ameneh Yaghoobzadeh, Mohammad Ali Soleimani, Nasim Bahrami *, Yasaman Hatef Matbue, Behnaz Padash Amleshi Pages 63-71
    Introduction
    Sexual dysfunction is one of the impacts of cancer. Several factors have affect on improving or exacerbating sexual function. This study aimed to assess predictive factors of sexual function in women with gynecologic cancer.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study (during January to June, 2016), 800 patients with gynecologic cancers from two hospitals affiliated to Qazvin University of Medical Sciences were chosen by convenience sampling method. Data was collected using demographic questionnaire and Rosen sexual function index. In order for data analysis, descriptive (e.g the mean and standard deviation for continuous data, and the number (percentage) for qualitative) nominal variables and inferential statistics like multiple linear regression analysis were done. Statistical analysis was performed using SPSS22.
    Results
    The mean score of sexual function among gynecologic cancer patients was reported 18.88 ±.36 (CI95: 18.17-19.59) and showed low level of sexual function. The results of the linear regression model showed that duration of disease (β = -.107, P =.001), stage of the cancer (β = -.908, P =.004), type of treatment (β =.563, P =.005), and social protection (β=.341, P=.001) can significantly predict women`s sexual function.
    Conclusion
    Considering the results of present study, four factors including duration of disease, stage of cancer, type of treatment and social support were found important to predict the sexual function in women with gynecological cancer. So, it is suggested to perform educational programs through media and health care centers in order to promote the awareness of patients, families, illness perception, and as the whole population.
    Keywords: Sexual Function, Gynecologic Cancer, Social Support
  • Nahid Mohammadi, Hengameh Pazhoohnia, Masoud Khodaveisi *, Alireza Soltanian, Sana Niknam Pages 72-81
    Introduction
    Breast cancer is the most common malignant disease in women which compromises person’s spiritual health. Given the importance of spiritual health and its effect on self-efficacy, the aim of this study was to determine the relationship between self-efficacy and mental health in women with breast cancer.
    Methods
    This Cross-Sectional correlative study was conducted on 196 women with breast cancer referred to hematology and intensive care unit of Shahid Beheshti Hospital, medical center and Mahdiei MRI clinic in Hamadan during 2016-2017. The study subjects were selected by simple convenience sampling method. The measurement tools were Demographic questionnaire, the Sherer self-efficacy scale and Palutziam and Ellison spiritual health which was completed by patients. Data was analyzed by SPSS18 using statistical methods including Pearson correlation coefficient, independent t-test, ANOVA and logistic regression.
    Results
    The score of majority of women in spiritual well-being (43/87%) and efficacy (41/83%) were in a moderate level. The mean number of spiritual health was 55.92±2.48 and the mean number self-efficacy was 44.33±3.08, respectively and both of them were average. . There was positive significant correlation between self-efficacy and spiritual health (P
    Conclusion
    With regards to relationship between self-efficacy and spiritual health, it seems that in order to enhance the self-efficacy in patients with other chronic diseases such as cancer attention to spiritual health is recommended.
    Keywords: Spiritual Health, Self, Efficacy, Breast Cancer
  • Somayeh Rezaie, Masoumeh Bagheri-Nesami Dr *, Shahrbanoo Goli Dr, Mohammad Ali Hydari Gorji Dr, Zahra Pouresmail Dr, Jamshid Yazdani Dr Pages 82-90
    Introduction
    The aim of this study was to compare the effect of acupressure and valerian oil on sleep satisfaction, heart rate and Heart Rate Variability in patients with acute coronary syndrome.
    Methods
    This study is a clinical trial on 90 patients with acute coronary syndrome. Samples of the population selected of Sample available then randomly assigned in each group. The group of acupressure with valerian oil received massage of acupoint bilatral with two drops of Valerian oil second night in hospital. Acupressure group patient, received same acupoint massage with similar technique but without oil. Patients in the control group, received massage on unreal points with similar techniques and at the same time. Patient’s heart rate was recorded at the intervention night before, during, immediately after and 5 minutes after the intervention. The satisfaction of sleep was measured by VAS criteria
    Results
    The results showed that after the intervention, sleep satisfaction in the acupressure and acupressure group with valerian oil was significantly higher than the control group; the increase was statistically significant (P
    Conclusion
    This study showed that Acupressure and Valerian oil can both increase sleep satisfaction, relaxation, and therefore reduce heart rate in patients with acute coronary syndrome.
    Keywords: Acupressure, Valerian Oil, Heart Rate, Acute Coronary Syndrome, Coronary Intensive Care Unit
  • Akbar Rahnama, Morteza Shamsizadeh, Mohsen Salavati *, Younes Mohammadi, Nahid Saheb Ekhtiari Pages 91-102
    Introduction
    Hypertension is one of the most common, chronic and recurrent diseases that is considered to be an important treatment. Hence, teaching to a patient with hypertension it’s too important. The purpose of this study was to evaluate the effect of planned training on the self-efficacy of patients with hypertension.
    Methods
    This clinical trial was performed on 140 hypertension patients referred to the cardiology clinic of Farshchian Hospital in Hamadan. Patients were selected by random sampling and randomly assigned to two groups of intervention and control. Patients’ education was held in the form of 3 training sessions. Which were held every week. After 4 weeks and 8 weeks after the end of the intervention, both groups took a post-test. Data was analyzed by SPSS16.
    Results
    Both groups were homogeneous for demographic variables and statistically there was no significant difference between the two groups. Also, there was no significant difference between the self-efficacy scores of both groups before entering the study (P> 0.05). However, there was a significant difference between the self-efficacy score of the intervention and control group before the intervention (4 weeks and 8 weeks after intervention) (P
    Conclusion
    According to the findings of this study, it seems that as a low cost and effective method education can increase hypertensive patients’ self-efficacy.
    Keywords: Planned Education, Hypertension, Self, Efficacy
  • Bahareh Rasooli Ali Abadi, Mehrdad Kalantari * Pages 103-112
    Introduction
    The aim of this study was to determine the effectiveness of acceptance and commitment therapy on depression, self-esteem and body image concerns, after the first delivery in women in Kashan.
    Methods
    This was a quasi-experimental study with a pre-test and the post-test and a control group. For this purpose from all women who gave birthfot the first timein in city of Kashan, 87 patients were screened in 2016 using convenience sampling. Of them, 30 were selected, and randomly placed in two groups: experimental and control. To do the pre-test and the post-test and collect information Edinburgh Postnatal Depression Scale, Self Esteem Inventory and body image concern inventory questionnaires were used. The treatment plan of acceptance and commitment was conducted during 1 month with 8 sessions of 90 minutes and after the implementation of the post-test data was analyzed using analysis of covariance with repeated measures.
    Results
    The present study shows that there is a significant difference between the subjects of the experimental and control groups in terms of one of the dependent variables (depression, self-esteem and physical deformity) (F=19.19, P
    Conclusion
    According to the results obtained we can conclude that acceptance and commitment therapy can reduce depression and concerns about body image and increase self-esteem of women after the first delivery.
    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, Postpartum Depression, Self, Esteem, Body Image Concerns
  • Fatemeh Shobeiri, Somaieh Hajian, Zahra Massoumi *, Alireza Soltanian Pages 113-119
    Introduction
    Kangaroo mother care is a standard method based on skin contact with the mother and newborn skin. The aim of this study was to evaluate the effect of kangaroo mother care counseling on postpartum blues in women in Fatemieh Hospital, Hamadan.
    Methods
    A randomized clinical trial was conducted on 104 pregnant women who referred to Fatemieh hospital in Hamadan city, 2016. Those who had gestational age of 37-42 weeks were randomly divided in to two groups of case and control according to the day of delivery. Postpartum routine care was performed in both groups. In the case group in first 24 hours after delivery, kangaroo mother care was taken with a counseling session (20-30 minutes) was performed until the 10th day of delivery. The after birth Stein questionnaire was completed before and after intervention in two groups. Data was analyzed using SPSS16, t-test and ANOVA.
    Results
    The results showed that the intervention in the experimental group was about 4 times lower in postpartum distress score (P
    Conclusion
    The results showed that kangaroo mother care could reduce the postpartum blues. Mother’s kangaroo care after delivery is recommended to promote benefits for mother and baby.
    Keywords: Postpartum Blues, Kangaroo Mother Care, ?Counseling
  • Zinat Jourabchi Dr, Zahra Roshan, Mahmood Alipour Dr, Fatemeh Ranjkesh * Pages 120-128
    Background
    Pregnancy and childbirth is one of the most important stages in women’s lives. One of the reasons for women’s desire to choose interest in cesarean delivery is lack of enough knowledge in choosing their birth method. This research studies the effect of group counseling on the type of delivery in Nulliparous women.
    Methods
    This is a controlled randomized trial will be conducted in 160 pregnant nulliparous women referred to Health Center from 95- 96 in Hamedan. The inclusion criteria were as follows: Women with gestational age 20-23 weeks. The exclusion criteria were as follows: maternal medical and Psychological diseases. The samples were randomly allocated to group intervention (n=80) and control groups (n=80). In both groups, mothers received routine prenatal care. The intervention group additionally received 8 sessions weekly group counseling. Data was collected by a checklist consisting of demographic, pregnancy, and delivery information and was analyzed by statistical testes such as T-test and chi squares. P
    Result
    A significant difference was also observed between two groups in the rate of normal vaginal delivery (P=0.04). The results indicated that the group counseling significantly increased the physiologic delivery (53.2%) in the intervention group compared by the control group (22/2%) (P=0/002).
    Conclusion
    The results of the study showed that the presence of nulliparous women in the group counseling increases the rate of physiologic delivery and is suggested as one of the methods of implementing pregnant women’s care program.
    Keywords: Counseling, Nulliparous Women, Pregnancy, Childbirth
  • Gita Sangestani Dr, Fatemeh Khalili, Younes Mohammadi Dr, Soodabeh Aghababaei Dr * Pages 129-136
    Introduction
    Nausea and vomiting is the prevalent complications of early pregnancy; the severity of its symptoms can decrease with different protections. This study was conducted to determine the effect of family-oriented consultation on nausea and vomiting in pregnant women.
    Methods
    In this quasi-experimental study 90 pregnant women referring to Famenin health care centers in 2017 were selected and assigned randomly in study and control croups. The data gathering tool was demographic information, midwifery, nutrition, psychological and standard questionnaire of PUQE, which were completed at the beginning of the study and two weeks after the completion of intervention. The intervention was conducted through two weekly counseling sessions with pregnant women and their family. The content of the consultation sessions was about diet, lifestyle, and family supports. The control group received just the routine prenatal care. Finally, the data was analyzed using descriptive and analytical statistics by SPSS16.
    Results
    Our results showed that the two groups were statistically similar in demographic and midwifery features. According to the results there was a significant reduction about the mean scores of nausea and vomiting severity in the study group after the intervention (P
    Conclusions
    Family-based counseling can reduce the severity of nausea and vomiting in prenatal women. So, it is recommended as an effective, safe and accessible treatment method.
    Keywords: Consultation, Family Centered, Nausea, Vomiting, Pregnancy