فهرست مطالب

مطالعات مدیریت صنعتی - پیاپی 14 (پاییز و زمستان 1385)

فصلنامه مطالعات مدیریت صنعتی
پیاپی 14 (پاییز و زمستان 1385)

  • 282 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1385/09/21
  • تعداد عناوین: 13
|
  • شمس الله جعفری نیا، مهدی خیراندیش، رضا نجاری صفحه 1
    پژوهش حاضر به بررسی میزان همراستایی اهداف فردی و سازمانی به صورت عملیاتی و اجرایی می پردازد. سوال اساسی تحقیق عبارتست از مدل مناسب سنجش همراستایی اهداف فردی و سازمانی کدام است؟ مهمترین اهداف فردی و سازمانی در جامعه آماری مورد نظر کدام است؟ همچنین میزان همراستایی بین اهداف فردی و سازمانی چگونه است. جامعه آماری پژوهش حاضر شرکت فولاد مبارکه اصفهان میباشد. روش گردآوری داده ها شامل بررسی اسناد و مدارک، مصاحبه های اکتشافی عمیق و پرسشنامه حضوری بوده و از روش تحقیق توصیفی-میدانی استفاده شده است. در پایان مدلی برای سنجش همراستایی اهداف فردی و سازمانی طراحی و با توجه به یافته های پژوهش پیشنهاداتی برای عملیاتی سازی این مدل ارائه شده است.
    کلیدواژگان: اهداف فردی و سازمانی، همراستایی اهداف، مدل همراستایی، شرکت فولاد مبارکه اصفهان
  • عی خاتمی فیروزآبادی، محسن رحیمی مزرعه شاهی، علی محتشمی صفحه 29
    این مقاله مدلی کلاسیک با متغیرهای باینی را به منظور تخصیص دنباله ای از رویدادها مانند دروس به تعداد محدودی از منابع متنوع اساتید، کلاس ها و بخش های زمانی ارائه می دهد بطوری که مجموعه محدودیت های مورد نظر را ارضا نماید. مدلسازی مسائل زمان بندی دوره های تحصیلی به دلیل وجود تعداد متغیرهای زیاد و همچنین تنوع آنها و در عین حال وجود محدودیت های متناقض و ناهمگون باید به ترتیبی صورت گیرد که مدل حاصل هم با مشخصه های سیستم اجتماعی واقعی مطابقت داشته باشد و هم تا حد ممکن پیچیدگی های اینگونه سیستم ها را به شکلی ساده بیان نماید بطوری که الگوریتم ها و روش های بهینه سازی بر روی مدل قابل اجرا باشند. این مقاله مسئله زمان بندی دوره های آموزشی را مورد بررسی قرار داده و سعی می کند مشکلات مربوط به این مسئله واقعی پیچیده را به وسیله فرمولاسیونی کلاسیک و با روش هایی مانند تفکیک محدودیت ها به دو دسته محدودیت های سخت و محدودیت های نرم تا حد زیادی مرتفع نماید. در این مقاله به منظور تعریف محدودیت های نرم از برنامه ریزی آرمانی استفاده شده است. پس از مدلسازی با هدف حداقل نمودن مجموع انحراف ها از بهترین شرایط هر محدودیت نرم، بدون توجه به اندازه مسئله، مدل قابل حل خواهد بود.
    کلیدواژگان: زمانبندی، موسسه آموزشی، برنامه ریزی عدد صحیح، مدلسازی ریاضی، برنامه ریزی صفر یا یک
  • اکبر عالم تبریز، محمد باقرزاده آذر صفحه 55
    در اوایل قرن گذشته، اصل تقسیم کار به عنوان عامل ایجاد خلاقیت در بنگاه های تولیدی و صرفه جویی اقتصادی معرفی و نیازهای ناشی از این اصول باعث سازماندهی بنگاه ها به شکل سلسله مراتبی و تمرکز بر وظایف و اختیارات رده های مختلف سازمانی گردید. این امر باعث جا به جا شدن هدف و وظیفه در سازمان ها شده و با افزایش بیشتر تقاضا و کمک گرفتن از اتوماسیون برای جبران کاهش تولید، وظیفه گرایی بیش از پیش تقویت و نیاز مشتری به عنوان هدف اصلی سازمان در سایه قرار گرفت. اگر چه این رویکرد در دوره کمتر بودن عرضه نسبت به تقاضا، کارایی خوبی داشت ولی در عصر فزونی عرضه بر تقاضا و اجبار سازمان ها به تمرکز بر نیازهای مشتری کارایی خود را از دست داده و رویکرد متفاوتی را طلب نمود. شرایط جدید ایجاب می کرد که رویکرد مورد نیاز ویژگی جامع نگری و نتیجه گرایی داشته در هر زمان و حین اجرای هر وظیفه محصول نهایی و نیاز خالص مشتری محور اقدامات قرار گیرد یا به عبارت دیگر کلیه کارکنان در تمام مراحل احساس خدمت به مشتری و براورده کردن نیاز او را داشته باشند. چگونگی عبور از وظیفه گرایی و حاکم کردن پارادایم فرایند محوری بر سازمان موضوع پژوهشی است که با روش اقدام پژوهی در یک بنگاه تولیدی – صنعتی انجام گرفته است. این پژوهش رویکرد فرایند محور را به یک نظام مدیریت مبتنی بر فرایندها که بهتر شدن مستمر را در ذات خود داشته طوری توسعه داده که تجویز و توصیف یا به عبارت دیگر تئوری و عمل در کنار یکدیگر قرار داده است. فرایند محوری در مقابل وظیفه – گرایی که به چگونگی اجرای هر فعالیت می پردازد، چرایی آن را مورد توجه قرار می دهد تا بتواند تمام عناصر و منابع سازمانی را در راستای برآورده ساختن نیاز مشتری سازماندهی نماید.
    کلیدواژگان: فرآیند، فرآیندمحوری، وظیفه گرایی، تعالی جویی، مشتری مداری، نظام مدیریت، اقدام پژوهی
  • فتاح شریف زاده، محمود شریفی صفحه 75
    پژوهش حاضر به منظور ارزیابی میزان تحقق هدفهای شرکتهای تحقیقاتی و پارکهای علم و فن آوری در ایران صورت گرفته است. امروزه تغییر و تحولات فن آوری، دگرگونی های زیادی را در ابعاد مختلف زندگی ایجاد نموده است بصورتیکه فناوری های جدید هر روزه اثرات قابل توجهی را بر زندگی و رفاه جوامع می گذارد.
    به بیان دیگر از موثرترین ابزار برنامه ریزی در زمینه توسعه علوم و فناوری در کشور و سطح بین المللی پیوند مراکز علمی و صنعتی به عنوان مهمترین مکانیزم بهبود و ارتقا علمی و فنی یک کشور می باشد. ایجاد چنین ارتباطی از طریق شکل گیری های شهرکهای تحقیقاتی و پارکهای علم و فن آوری می باشد و به عنوان مکان مناسبی برای انجام پژوهش های مختلف، توسعه علمی و صنعتی کشورها را ایفا می نماید. در ایران نیز طی سالیان اخیر توجه خاصی به احداث شهرکهای تحقیقاتی و پارکهای علم و فناوری شده است. به نحوی که بوسیله وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت فناوری و اطلاعات، وزارت صنایع و معادن و سایر سازمان های عمومی، دولتی و خصوصی در دست اجرا و یا در حال برنامه ریزی است. از تایید فرضیات پژوهش نتیجه گرفته می شود که ایجاد شهرکهای تحقیقاتی و پارکهای علم و فن آوری موجب افزایش ثروت در جامعه از طریق توسعه اقتصاد دانش محور، افزایش قدرت رقابت و رشد شرکتهای متکی بر دانش و همچنین موجب بهره وری و کارآفرینی گسترش فناروی می شود.
    کلیدواژگان: شهرکهای تحقیقاتی، پارکهای علم و فناوری، رشد، توسعه و کارآفرینی و فناوری پارکهای تحقیقاتی
  • جمشید صالحی صدقیانی، یاسر سبحانی فرد، مریم اخوان خرازیان صفحه 111
    سیستم تولیدی JIT مانند هر سیستم دیگری دارای اجرائی است که به ناچار برای اجرای آن باید این اجزاء را به اجرا در آورد اما ادبیات موضوعی و تحقیقات نشان می دهد که اینگونه نیست که اجرای این سیستم در همه مکانها و زمانها به یک روش منحصر به فرد صورت گیرد. اجرای این سیستم از شرکتی به شرکت دیگر و از صنعتی به صنعت دیگر و از شرایطی به شرایط دیگر ممکن است متفاوت باشد. اجزائی که در یک شرکت لازم الاجرا هستند ممکن است در شرکت دیگر ضرورت نداشته باشد. این مقاله پس از نشان دادن چنین واقعیاتی سعی در پی یافتن روشی برای اعمال این مهم در اجرای سیستم تولیدی JIT دارد. روش کار به این صورت است که برای اولویت دهی و انتخاب اجزاء مورد نظر در شرکت از روش های TOPSIS و تحلیل پارتو و در اعطای ضرایب به معیارهای ماتریس های TOPSIS از روش آنتروپی استفاده شده است. در پایان پنج جزء از میان اجزاء 11 گانه این سیستم برای اجرا در این شرکت مورد انتخاب قرار گرفته اند که اولویت آنها نسبت به هم نیز مشخص می باشد.
    کلیدواژگان: سیستم تولیدی JIT، روش TOPSIS، روش آنتروپی
  • رضا واعظی، زینب عباسی صفحه 131
    این مقاله رابطه میان مهندسی مجدد فرایندهای کسب و کار و سازمان یاد گیرنده را توضیح می دهد. با توجه به اینکه مهندسی مجدد فرایندهای کسب و کار و سازمان یادگیرنده هر دو در زمره رویکردهایی هستند که موضوع تغییر سازمان را دنبال می کنند مقاله حاضر استدلال می کند که رویکردهای مذکور هر یک از زاویه ای خاص به سازمان و تغییر آن نگاه می کنند و به این جهت مدلی را پیشنهاد می کند که بر اساس آن ترکیب بهینه ای از دو روش ایجاد می شود ضمن آنکه جایگاه خاص هر یک را مورد توجه قرار می دهد.
    فرضیه اصلی تحقیق بیان می کند: مهندسی مجدد فرایندهای کسب و کار و سازمان یادگیرنده می توانند رابطه هم افزایی داشته باشند. در این پژوهش از روش تحقیق توصیفی استفاده شده است و جامعه آماری آن صنعت نرم افزار در ایران است.
    4 شرکت نرم افزاری فعال در زمینه تولید، پشتیبانی و آموزش نرم افزار در تهران به طور نمونه انتخاب شده است. 170 پرسشنامه طراحی شده در بین مدیران ارشد، معاونین، مدیران پروژه، مدیران میانی، کارشناسان فرایند و مربیان این شرکتها توزیع شد که از آن میان جمعا 135 پرسشنامه جمع آوری گردید.
    نتایج به دست آمده از این تحقیق حاکی از آن است که حرکت سازمان در مسیر هر یک از دو رویکرد مهندسی مجدد فرایندهای کسب و کار و یا سازمان یادگیرنده زمینه مساعدی را برای پذیرش تغییرات ناشی از حرکت در مسیر دیگری ایجاد خواهد کرد و در موفقیت اجرای رویکرد دیگر تاثیر گذار خواهد بود. این پژوهش به مدیران سازمان هایی که به دنبال ایجاد تغییر و تحول در سازمان خویش هستند پیشنهاد از نگاه مجزا به هر یک از دو رویکرد اجتناب نمایند و کوشش کنند هر دو رویکرد را در یک فرایند ترکیبی و مکمل دنبال نمایند.
    کلیدواژگان: تغییر سازمانی، فرایند گرایی، مهندسی مجدد فرایندهای کسب و کار، سازمان یادگیرنده
  • میرعلی سیدنقوی، حمیدرضا قاسمی صفحه 153
    مدیریت منابع انسانی همانند هر موضوع علمی دیگر با رویکردهای جدیدی مواجه می شود که ناشی از الزامات محیط کسب و کار است. از آغاز شکل گیری رشته مدیریت منابع انسانی تاکنون دیدگاهی وجود دارد که معتقد به طراحی شغل در سازمان ها و سپس انطباق افراد با آن شغل است. اما شرایطی کنونی سازمان ها و افزایش اهمیت منابع انسانی به عنوان یک سرمایه دانشی، در حال تغییر این دیدگاه است. دیدگاه جدید اعتقاد دارد که هر سازمان به سرمایه انسانی مشخصی نیاز دارد که ارزش آفرینی استراتژیک و منحصر به فرد بالایی داشته باشد و در این صورت مدیریت منابع انسانی سازمان باید خود را با این افراد کلیدی منطبق نماید. مکانیزم انتقال سازمان ها از دیدگاه سنتی شغل محور به دیدگاه نوین دانش محور، معماری منابع انسانی نامیده می شود. مقاله حاضر حاصل پژوهشی است که با مروری بر خواستگاه نظری معماری منابع انسانی برای اولین بار این رویکرد جدید را در یکی از سازمان های دولتی کشور مورد کند و کاو قرار داده و مدلی برای طراحی الگوی معماری منابع انسانی سازمان ها ارائه داده است. این مدل دارای شش بعد پیشرانه ها، عناصر پایه، سیستم مدیریت منابع انسانی، فعالیت های مدیریت منابع انسانی، رفتار افراد و محصولات معماری منابع انسانی است.
    کلیدواژگان: معماری منابع انسانی، تئوری هزینه تعامل، سرمایه انسانی، معماری سازمانی، کارکنان کلیدی
  • اصغر مشبکی، محمد باشکوه، وحیده علیپور صفحه 177
    هدف این تحقیق بررسی ارتباط بین سبک رهبری معنوی با رفتار واقعی رهبران دارای این سبک در سطح سازمان است.
    نمونه ای 60 نفری از مدیران و یک نمونه 140 نفری از کارمندان شرکت های ایرانی خودرو، سایپا و پارس خودرو در ایران انتخاب شده و با استفاده از مقیاس ارزیابی معنویت و ارزیابی رهبری معنوی، رفتار رهبران معنوی در طی دوره آذر ماه 1386 تا اسفند ماه همان سال مورد بررسی قرار گرفته است. معنویت گرایی رهبران با استفاده از دو بعد روشنگری و ارتباطی مورد بررسی قرار گرفته است: بعد روشنگری که برای معنوی بودن هر فردی ضروری است و به عنوا ارتباط با ماورا در قالب دعا و توسل در نظر گرفته شده و بعد ارتباطی که منحصر به معنویت نیست و از فلسفه اخلاقی ناشی می شود و به عنوان فضایلی از قبیل تواضع، امانتداری و خدمت به دیگران تعریف می شود. تجزیه و تحلیل آماری داده ها نشان می دهد که بین میزان معنویت رهبری و خود ارزیابی مدیران از رفتار خادمانه رهبری ارتباط ضعیفی برقرار است. بررسی ارتباط بین خود ادراکی مدیران از رفتار خادمانه رهبری و ارزیابی کارکنان از رفتار خادمانه رهبری نیز نشان می دهد که نمره میانگین خود ادراکی مدیران از نمره میانگین ارزیابی کارکنان بالاتر است که از جمله دلایل آن می توان به تفاوت در تحصیلات، آموزش، سابقه خدمت، آشنایی با اصول خادمیت رهبری و تفاوت در مسئولیت های کاری این دو گروه اشاره کرد.
    کلیدواژگان: معنویت، رهبری و رفتار خادمانه
  • علیرضا امیرکبیری، هلیا طهرانی صفحه 201
    تحقیق حاضر به بررسی تاثیر اثر عوامل فرهنگی بر روی رضایت شغلی و عملکرد کارکنان سازمان تامین اجتماعی می پردازد. برای اجرای آزمون از پرسشنامه دنیسون استفاده شده که وی فرهنگ سازمانی را بر اساس چهار بعد درگیر شدن در کار، سازگاری، انطباق پذیری و ماموریت یا رسالت مورد ارزیابی قرار می دهد. برای ارزیابی هر یک از ابعاد چهارگانه سه شاخص تعریف شده است که هر شاخص با پنج سوال سنجیده می شود و از پرسشنامه رضایت شغلی ویسوکی و کروم و نیز پرسشنامه ارزشیابی عملکرد کارکنان سازمان تامین اجتماعی استفاده شده است پس از تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آمار توصیفی، کای مرجع و آزمون دقیق فیشر تجزیه و تحلیل صورت پذیرفته است. نهایت پس از جمع آوری و تحلیل اطلاعات به دست آمده تصویر فرهنگ سازمان تامین اجتماعی در اداره کل درمان غیر مستقیم استان تهران ترسیم شده است که گویای وضعیت فرهنگ این سازمان است. بر اساس تقسیم بندی فرهنگ سازمانی دنیسون فرهنگ حاکم در این سازمان، فرهنگ سازمانی مبتنی بر تداوم می باشد. این سازمان بهترین وضعیت را در متغیرهای انطباق پذیری و رسالت به دست آورده و شاخصهای جهت گیری استراتژیک و یادگیری سازمانی بالاتر از حد متوسط قرار گرفته اند و ده شاخص دیگر در حد کمتر از متوسط قرار دارند. با این وجود اگر چه عوامل فرهنگ سازمانی با رضایت شغلی و عملکرد کارکنان رابطه دارند ولی این رابطه و تاثیر در بین جامعه آماری محقق معنی دار به دست نیامد. یعنی تاثیر عوامل فرهنگ سازمانی بر رضایت شغلی و عملکرد کارکنان سازمان تامین اجتماعی آنقدر پایین است که نمی تواند تاثیر به سزایی بر آنها داشته باشد و لذا کلیه فرضیه های تحقیق رد شده است. یعنی بین هر یک از مولفه های فرهنگ سازمانی با رضایت شغلی و عملکرد کارکنان سازمان تامین اجتماعی رابطه معنی داری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، رضایت شغلی، عملکرد کارکنان، مدل دنیسون، منابع انسانی، اداره کل درمان غیر مستقیم سازمان تامین اجتماعی
  • نورمحمد یعقوبی، فاطمه علیزاده صفحه 225
    فناوری اطلاعات در کنار مهندسی ژنتیک و دانش هوا فضا، یکی از سه شاخه پیشرو و آینده ساز دانش و تمدن بشر به شمار می آید. تغییر رویکرد از فناروی مولد به فناوری اطلاعاتی و کاربردهای ناشی از آن بسترهای تحقق الگوی جدیدی از جامعه موسوم به جامعه اطلاعاتی را فراهم آورده است. یکی از تغییرات این الگوی جدید تغییر در شکل و نحوه انتقال منابع در عرصه بانکداری است بگونه ای که مفاهیم جدیدی چون بانکداری الکترونیکی، پول الکترونیکی و انتقال الکترونیکی را مطرح نموده است. با توجه به اهمیت بحث کیفیت خدمات و همچنین رویکرد مشتری گرایی و مشتری محوری که در سال های اخیر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است پژوهش حاضر به بررسی رابطه بین کیفیت خدمات بانکداری الکترونیک و رضایتمندی مشتریان بانکهای شهرستان زاهدان پرداخته است. با توجه به ماهیت موضوع از روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی و برای جمع آوری داده ها و اطلاعات از پرسشنامه استفاده شده است. جامعه مورد بررسی مشتریان بانکهای شهرستان زاهدان هستند که با روش نمونه گیری تصادفی ساده مورد مطالعه قرار گرفته اند. در این تحقیق از آزمون خی دو یک بعدی استفاده و تمامی محاسبات به وسیله نرم افزار SPSS انجام گرفته است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که بین ابعاد کیفیت و رضایتمندی مشتریان رابطه معنی داری وجود دارد.
    کلیدواژگان: بانکداری الکترونیک، کیفیت، رضایتمندی مشتریان، اعتماد، پاسخگویی، اطمینان خاطر
  • مقصود امیری، سارا حاتمی، سیدمصطفی موسوی صفحه 251
    تحقیق حاضر به تعیین ترکیب بهینه عوامل موثر در تولید خوراک دام پرداخته است. خوراک دام ارتباط کاملا مستقیمی با سلامت دام دارد. با توجه به اینکه در این تحقیق از اطلاعات مسئله ای واقعی استفاده شده است نتایج آن می تواند قابل ملاحظه باشد. متدولوژی سطح پاسخ و فرایند طراحی آزمایشات به کمک هم می توانند بطور موثر در مدل سازی و بهبود سیستم تولید خوراک دام که بیش از یک عامل تاثیر گذار دارد به کار روند. بعد از شناسایی عوامل موثر طراحی آزمایشات به کمک طرح مرکب مرکزی انجام می شود. اثر متقابل عوامل موثر و مستقل با روش پیشرو بررسی و یک مدل نهایی از عوامل مستقل ارائه می شود. با توجه به پیوسته بودن فضای مسئله و مشکل بودن حل مسائل با توابع هدف غیر خطی مرتبه بالا، متاهیورستیکی با نام ترکیب تبرید ژنتیک برای حل مسئله پیشنهاد می شود. الگوریتم پیشنهادی به صورت موازی فضای حل را جستجو می کند. در ادامه برای مقایسه کارایی عملکرد الگوریتم پیشنهادی، الگوریتم دیگری با نام شبیه سازی تبرید که به صورت نقطه ای فضای حل را جستجو می کند ارائه می شود. در انتها بین نتایج نهایی دو الگوریتم مقایساتی با توجه به درصد بهبود در نتایج نهایی نسبت به حل های اولیه انجام شده است.
    کلیدواژگان: طرح مرکب مرکزی، روش پیشرو، الگوریتم شبیه سازی تبرید، الگوریتم ترکیبی تبرید ژنتیک
  • مریم (مهرگان) منصوری صفحه 275
  • چکیده مقالات به زبان انگلیسی
    صفحه 1
|
  • Shamsollah Jafarinia, Mehdi Kheirandish, Reza Najari Page 1
    This article deals with the alignment of personal and organizational goals in practical and operational way. The main research question includes "which is the suitable measuring model of personal and organizational goals alignment?" "Which are the most important personal and organizational goals in Statistical population of research?" And "How is the alignment of personal and organizational goals?" Statistical population of research is Esfahan Mobarakeh Steel Co. Data collection was document’Sinvestigation, in depth interview and in-person questionnaire and Survey-descriptive approach was our research methodology. Finally, a model for measuring alignment of personal and organizational goals is designed and according to research findings, some propositions to implement this model have been proposed.
    Keywords: Personal, Organizational Goals, Goal Alignment, Alignment Model, Esfahan Mobarakeh Steel Co
  • S.M. Ali Khatami Fivouzabadi, Mohsen Rahimi, Ali Mohtashami Page 29
    In this paper, we will consider the problem of courses timetabling in a small educational institute. We will present the mathematical model considering six hard constraints (compelling constraints) and five soft constraints (constraints that are lot compelling, but regarding them results increasing the utility of timetable). To formulating the model we will use a type of goal programming. In this paper we will try to define decision variables, hard constraints, soft constraints and objective function in a step by step direction. Afterward we will test the model on a mathematical example.
  • Akbar Alam Tabriz, Mohammad Bagherzadeh Azar Page 55
    At the beginning of the last century, division of labor principle was introduced as a factor for creativity drive, and economical saving, and the requirements of such principles led to hierarchical, task and authority-oriented organizing of different enterprises and organizational levels. This results a shift in goals and tasks of organizations. By Increasing demand and application of automation in order to recompense production task- orientation and customer’s demand as the main goal of organization was marginalized. Although this approach was effective in the period of inadequacy of supply for demand, at the time of abundance of supply for demand and organizations focus on customer’s demand it lost its efficiency so needs another approach, new condition requires this approach to be holistic and result oriented, and whenever and even during the performance of any task, the final product and customer’s pure demand must be pivot of activities. In other words, personnel at every stage should think about serving customers and realize their demands. The new approach was totally different from the task-oriented one and had a process-oriented nature. This transmission from task-orientation to process orientation paradigm is the subject of a research which was conducted in an industrial- productive enterprise via action research approach contracting. This research has developed the process- oriented approach to management system based on process in a way that inheres in itself continuous improvement, whose result would be prescriptive and descriptive. Process orientation, contrary to task orientation that focuses on the way of performing an action, emphasizes the cause of this approach in order to organize all of the organizational elements and resources for realizing the customer’s demands.
    Keywords: Process, process-oriented, task-oriented, Excellency, customer- oriented, management system, action research
  • Fattah Sahrifzadeh, Mahmood Sharifi Page 75
    This research was conducted to evaluate goal-achievement level of science and technology parks and research centers in Iran. Today technology change and development, have led to significant move and innovation in all aspects of our lives to the point, it has remarkably impacted our welfare and life. In other words, one of the most effective planning tools in the area of national and international technical and scientific development is establishing connection between industrial and scientific centers to improve its status and standing. Establishing such sound relationship can effectively lead to industrial and scientific developments. In Iran special attention has recently been paid to this issue. Nowadays, Ministries of Sciences, Technology and Researches, Information and Technology, and Mines and Industry and other related organizations have attempted to perform active role in establishing these centers and scientific parks to meet their goals and missions. Testing hypotheses and concluding our research findings indicate that activities of these institutions lead to improving Knowledge - based growth and competitive power and technological. entrepreneur ship through Knowledge-based economy.
    Keywords: science, Technology Park, research centers, Growth, Development, Technology, entrepreneurship
  • Jamshid Salehi Sadaghiani, Yasser Sobhani Fard, Maryam Akhavan Kharazian Page 111
    The researches show that the implementation of Just-In-Time isnt unique in all situations. The implementation of this system may be differed in different companies, regions or countries and the some components that are needed to situations may be isnt vital in other situations. The purpose of this study is to identify elements and components that are critical to lust-In-Time success. This articles goal is proposing a method for this notification in lust-In-Time implementation by using antropy, TOPSIS and Pareto techniques. In this method we use TOPSIS and Pareto techniques for setting a priority and then selection of component and use entropy method for giving coefficient to TOPSIS matrix. At the end, in this case 5 components from 11 possible components in this system to implement in these companies have extracted.
    Keywords: Just-In-Time component, different situations, Just–in time implementation, TOPSIS Method, paretto method
  • Reza Vaezi, Zeynab Abbasi Page 131
    This article explains the relationship between business process reengineering and learning organizations. As business process reengineering and learning organizations both are techniques to support changing in organizations, this research offers a model which develops an optimized combination of the two methods and also concentrates to both their original purpose. In following, the main aim of doing this research is described and also claimed the main hypothesis of the research that business process reengineering and learning organizations can have a synergic relationship. In the research descriptive methodology has been used and its statistical society is generally software industry in Iran and specifically four software company which work on developing, supporting and training of software in Tehran. The designed questionnaire was distributed between top executives, vice presidents, project managers, middle managers, process experts and trainers of the companies and totally gathered 135 of them. The results of this research suggest that the Organization's movement regarding to business processing engineering or learning organization, helps the organization to accept changes from the other path and affects the success of the other approach. This research stops dedicated view point of users, who are looking for major change's in their organization, towards the current approach.
    Keywords: Organization change, learning orientation, business process reengineering, learning organization
  • Mir Ali Seyyed Naghavi, Hamid Reza Qasemi Page 153
    Human resource management, like every scientific issue other, faces some new approaches that gain from contingents of business environment. There has been a perspective since founding up the human resource management major that has been believed to design job in organization then adapting people into that job. But, current conditions of organizations and increasing important of human resource as a knowledge capital is changing this perspective. The new perspective believes each firm needs to a certain human capital whom has strategic value-creating and high uniqueness, and in this state, human resource management of firm should adapts to the human capital. Mechanism of transit organization from traditional job-based perspective to new knowledge-based perspective called human resource architecture (HRA). In this paper, it is review on theoretical bases of HRA, and offers a model for designing HRA in organizations. The model has six dimensions including drivers, base elements, human resource system, human resource practices, people behavior, and HRA products.
  • Asghar Moshabaki, Mohammad Bashokouh, Vahideh Alipoor Page 177
    The objective of this study was to examine the relationship of spiritual orientation of purported servant leaders to the intensity of perceived servant behavior in those leaders. Spirituality in the workplace and more holistic styles of leadership has grown in popularity among leadership consultants and the general public. A sample of 80 managers and] 80 employees from Iran Khodroo and Saipa and pars Khodroo companies was surveyed using the Spirituality Assessment Scale (SAS) and the Servant Organizational Leadership Assessment (SOLA) between November 2007 and March 2008. Seventy - five managers (75%) and 140 employees (77%) responded. Spiritual orientation was measured using the SAS through two dimensions. The definitive dimension, considered essential for an individual to be spiritual, is demonstrated through a relationship with the transcendent through prayer or meditation, and the con-elated dimension, with is not exclusive to spirituality but may derive from moral philosophies, is the virtues of honesty, humility, and service to others. Servant leadership behavior was measured using the leadership portion of SOLA. Results of the study indicate that the sample of leaders surveyed in this study may be more spiritual than less spiritual, but with a greater propensity for the correlated variables. Pearson con-elation indicates that spirituality leadership isnt relationship to self - perceived servant leadership behavior. The self - perceived manger scores for servant leader behavior were greater and statically different than the values assigned by the employees. The self - perceived servant leadership behavior mean score for managers was statically greater than the employees indicating a perceptual chasm between the two groups.
  • Alireza Amir Kabiri, Helia Tehrani Page 201
    Current study examines the influence of cultural factors based on DOCS model) on job satisfaction and employee performance of social security organization (indirect remedy bureau of Tehran province). Since its goal is the examination of organizational culture factors influence on job satisfaction and employee performance and it is known as a guideline for organization in order to enhance the job satisfaction and performance of its employees and offer higher productivity to it, it is known as applicable research. In this research it is used of simple accidental sampling and gender, background, marital status, age, education, income level, lower position then other colleagues and work units among social security organization employees (indirect remedy bureau of Tehran province) have been included. In order to conduct test, the Denison questionnaire has been used that assess the organizational culture based on 4 dimensions namely involvement, consistency, adaptability and mission. To assess each dimension of above items, 3 indications has been defined that each one is evaluated by 5 questions and wysocki and kromm job satisfaction questionnaire that has 5 dimensions(work, supervisor, enhancement, colleagues, payment) have been applied and likewise performance evaluation questionnaire of social security organization have been used that is compiled by planning and management organization. Organizational culture questionnaire and job satisfaction has been filled by employees and performance questionnaire has been completed by related authorities. The statistical society includes 580 persons who 23L persons by using of sample volume formula have been determined. After analyzing of information that has been done by using of description statistic (average, frequency and deviation standard) and chi square and fisher test in elicit statistics, questionnaires was distributed among 9 work units of indirect remedy bureau of social security organization including par clinic, physicians, auditions, statistic, accounting, education, hospitality, da mage, drugstore. Finally after collection and analyzing of obtained information, the image of social security organization culture has been drawn in indirect remedy bureau of Tehran province that imply on culture status of this organization that based on Denison organizational culture categorization in this organization, the organizational culture is based on continuity. This organization has reached to best situation in adaptability and mission variables and its strategic direction indications and organization learning is higher then intermediate level. 10 other indications is lower then intermediate level. The result is that despite relationship between organizational culture factors with job satisfaction and employee performance, this relationship and its influence among statistical society is not significant, it means that influence of organizational culture factors on job satisfaction and employee performance of social security organization (indirect remedy bureau of Tehran province) is so low that it cannot affect them and thus all of research hypothesis would be rejected meaning there is no significant relationship between each componants of organizational culture.
    Keywords: organizational culture, job satisfaction, Employees performance, Denison, human resources, Indirect remedy bureau of social security organization
  • Maghsoud Amiri, Sara Hatami, Seyed Mostafa Moosavi Page 251
    In this paper we try to determine optimal combination of effective factors to produce cattle feed. Cattle feed has direct relation with cattle health, this research is done on real case study, therefore the gained results could be too important. Both response surface methodology and design of experiments are used for modeling and improving cattle feed production process which has more than one effective factor. After effective factors identification, designing of experiments will be done by central composite design. Interference factors, effective and independent parameters are inspected by forward method and finally a model is obtained by independent parameters. Because of continuous space of the problem and nonlinear objective functions a metaheuristics named "genetic annealing" is used to solve the problem. Proposed algorithm searched the solution space parallel. Another algorithm, simulated annealing is also proposed to evaluate the performances of two algorithms by improvement percent between initial and final result.
    Keywords: central composite design, forward approach, Simulated Annealing algorithm, Genetic Annealing algorithm