فهرست مطالب

ابن سینا - سال هجدهم شماره 4 (پیاپی 57، زمستان 1395)

فصلنامه ابن سینا
سال هجدهم شماره 4 (پیاپی 57، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/28
  • تعداد عناوین: 9
|
  • زهرا فارسی، سعید نظری*، منصوره جعفرخانی، محبوبه صفوی صفحات 4-10
    مقدمه
    بیماری های عروق کرونر هر ساله منجر به فوت عده کثیری در سراسر جهان می شود و رابطه مستقیمی با استرس شغلی بیماران دارد. به نظر می رسد استفاده از سبک های مقابله ای مناسب بتواند منجر به کاهش استرس در مشاغل پر استرسی همچون کارکنان نظامی گردد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط استرس شغلی با سبک مقابله ای مسئله مدار در کارکنان نظامی مبتلا به سندرم حاد کرونری بود.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی – همبستگی بود که در یک بیمارستان نظامی فوق تخصصی قلب در سال های 95-1394 انجام شد. 195 نفر از کارکنان نظامی مبتلا به سندرم حاد کرونری به صورت تصادفی ساده انتخاب و وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه استرس شغلی و پرسشنامه سبک های مقابله ای اندلر و پارکر بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و با آزمون های آماری کولموگروف – اسمیرنوف، همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی در سطح معنی داری 05/0=a مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد 8/52% واحدهای مورد پژوهش استرس شغلی در حد متوسط داشتند. آزمون همبستگی پیرسون ارتباط معکوسی بین استرس شغلی و سبک مقابله ای مسئله مدار
    ( 712/0-= r و 001/0 =p) نشان داد.
    بحث و نتیجه گیری
    استفاده از سبک مقابله ای مسئله مدار با کاهش استرس شغلی کارکنان همراه است؛ لذا، توصیه می شود سبک های مقابله ای کارآمدجهت برخورد مناسب با شرایط استرس زا در برنامه های آموزشی کارکنان قرار گیرد.
    کلیدواژگان: استرس روانی، مهارت مقابله ای، سندرم حاد کرونری، نظامیان
  • رضا اسلامی، کریم امامی، علیرضا تک زارع* صفحات 11-21
    مقدمه
    تشخیص به موقع و پیشگیری از هیپوکسی خلبان که باعث ایجاد اختلال در عملکرد برخی از اندامهای حساس و حیاتی وی می شود، می تواند تا حد زیادی از میزان سوانح هوایی ناشی از آن در پرواز بکاهد. لذا این مطالعه با هدف بررسی میزان شیوع بروز هیپوکسی با استفاده از دستگاه پالس اکسی متر بر روی خلبانان در محیط شبیه ساز ارتفاع (اتاق ارتفاع) انجام شد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه مقطعی بر روی 80 نفر از خلبانان مراجعه کننده به اتاق ارتفاع مرکز فیزیولوژی هوایی نهاجا با استفاده از دستگاه پالس اکسی متر میزان اشباع اکسیژن در قبل از قرار گرفتن در موقعیت هیپوکسی و حین تجربه هیپوکسی (در ارتفاع معادل 25هزار پایی) ثبت گردید. برای تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزار SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین میزان اشباع اکسیژن افراد حین تجربه هیپوکسی در اتاق ارتفاع حدود 81.5% بود و اکثریت افراد در بازه 89-80% دچار علایم هیپوکسی شده بودند. در 3 مورد (7/3%) علایم زمانی رخ داد که اشباع اکسیژن در محدوده بحرانی (69-60%) قرار داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    نتیجه مطالعه نشان داد که در برخی افراد با وجود کاهش شدید در میزان اشباع اکسیژن علایمی در شخص به وجود نمی آید و این می تواند منجر به از دست دادن ناگهانی هوشیاری بدون آگاهی قبلی خلبان شود. فن آوری پالس اکسی متر می تواند به خلبانان در تشخیص به موقع هیپوکسی کمک شایانی نماید. به ویژه پالس اکسی مترهای مورد استفاده در هوانوردی جهت تشخیص به موقع هیپوکسی و هشدار به موقع به خلبانان در طول پرواز، می تواند به طور چشمگیری از سوانح هوایی پیشگیری کند.
    کلیدواژگان: هیپوکی، پرواز، پالس اکسی متری
  • سهراب امیری*، احمد ایزدی طامه صفحات 22-30
    مقدمه
    در طی سالهای اخیر گسترش ابعاد جنگ نرم، موجب تشدید تأثیرات مخرب فرهنگی و اجتماعی در نگرش و رفتار افراد به ویژه جوانان گردیده است. پژوهش حاضر به منظور ساخت و اعتباریابی مقیاس ارزیابی آسیب پذیری جنگ نرم صورت پذیرفت.
    روش بررسی
    برای این منظور تعداد 340 نفر از دانشجویان به صورت نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند و مقیاس ارزیابی آسیب پذیری جنگ نرم، پرسشنامه هویت ملی، هویت اجتماعی و هویت فرهنگی به منظور پاسخ دهی بین شرکت کنندگان پژوهش توزیع شد. پس از گردآوری داده ها، جهت تعیین ویژگی های روان سنجی مقیاس ارزیابی جنگ نرم ابتدا اعتبار این پرسشنامه از طریق ضریب آلفای کرونباخ و بازآزمایی و دو نیمسازی سنجیده، روایی ملاکی آن با پرسشنامه هویت ملی، هویت اجتماعی و هویت فرهنگی مورد بررسی قرار گرفت، همچنین ساختار عاملی آن با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی ارزیابی شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل عاملی نشان داد مقیاس ارزیابی ابعاد آسیب پذیری جنگ نرم دارای سه عامل فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است. ضرایب آلفای کرونباخ سه خرده مقیاس به ترتیب، 81/0، 90/0 و 77/0 و نیز ضرایب باز آزمایی 79/0، 68/0 و 63/0 به دست آمد که نشان دهنده ثبات مقیاس بود، همچنین روایی ملاکی پرسشنامه با دیگر مقیاس ها حاکی از روایی تفکیکی و همگرایی مطلوب بود.
    بحث و نتیجه گیری
    در مجموع یافته ها نشان داد که مقیاس ارزیابی ابعاد آسیب پذیری جنگ نرم دارای ویژگی روان سنجی مطلوبی در نمونه جمعیتی دانشجویی و بهنجار بوده و می توان از این ابزار در مطالعات صورت گرفته در فرهنگ ایرانی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: مطالعه اعتباریابی، تحلیل عاملی، دانشجویان
  • اسیه عباسی دلویی* صفحات 31-37
    مقدمه
    تاثیر فعالیت بدنی بر عوامل خونی و دستگاه هماتولوژیک به خوبی ثابت شده است. هدف این مطالعه، بررسی اثر مصرف گلوکز بر سطوح چربی، انسولین، فیبرینوژن خون و ویسکوزیته پلاسما به دنبال یک جلسه فعالیت هوازی در مردان جوان دانشگاهی بود.
    روش بررسی
    16 مرد جوان دانشگاهی با میانگین سنی 3/2±8/21 سال انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه گلوکز و دارونما تقسیم شدند. آزمودنی ها فعالیت دویدن یک مایل با شدت 75% حداکثر ضربان قلب را در سه نوبت متوالی با وهله های استراحت سه دقیقه ای بین هر وهله انجام دادند. آزمودنی های گروه گلوکز، مقدار 5/1 گرم گلوکز و آزمودنی های گروه آب نیز حجم برابری از محلول (مقدار 5/3 میلی لیتر آب به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) دریافت کردند. نمونه خون برای اندازه گیری شاخص های هماتولوژیک، مقاومت به انسولین و نیمرخ لیپیدی در زمان های قبل از فعالیت، 30، 60 و90 دقیقه بعد از فعالیت از آزمودنی ها جمع آوری شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد مقادیر گلوکز پلاسما بعد از فعالیت در دو گروه نسبت به سطح پایه تغییر معنی داری نداشت (671/0=p). همچنین تفاوتی بین دو گروه در سطح گلوکز مشاهده نشد (05/0p≤). مقادیر انسولین و مقاومت به انسولین در گروه گلوکز بعد از فعالیت نسبت به سطح پایه و همچنین نسبت به گروه دارونما افزایش معناداری داشت (001/0=p). همچنین مقادیر فیبرینوژن و ویسکوزیته پلاسما بعد از فعالیت در هر دو گروه کاهش یافت (001/0>p). نیمرخ لیپیدی بعد از فعالیت و مصرف گلوکز نسبت به سطح پایه تغییر نکرد همچنین تفاوتی بین دو گروه در نیمرخ لیپیدی مشاهده نشد (05/0p≤).
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد انجام فعالیت ورزشی با مداخله مصرف گلوکز سبب تغییرات مطلوبی در برخی عوامل رئولوژیک می شود. این تغییرات مطلوب می تواند در پیشگیری از عوامل خطرزای قلبی عروقی مفید واقع شود.
    کلیدواژگان: گلوکز، فیبرینوژن، ویسکوزیته خون، فعالیت هوازی
  • علی اکبر علی اکبر استکی اورگانی *، وحید ولی پور ده نو صفحات 38-46
    مقدمه
    شواهد علمی نشان می دهند سطوح آدیپونکتین با چاقی ارتباط معکوس و سطوح رزیستین با چاقی همبستگی مثبت دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر تمرین هوازی مداوم و تمرین مقاومتی زمان بندی شده بر سطوح آدیپونکتین و رزیستین پلاسما نوجوانان چاق کم تحرک بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه 24 نوجوان چاق و کم تحرک به سه گروه، گروه تمرین مقاومتی (8 نفر، میانگین سن 56/1±92/15 سال، میانگین شاخص توده بدنی 21/2±30/32 کیلوگرم بر مترمربع)، گروه تمرین هوازی (8 نفر، میانگین سن 03/2±23/15 سال، میانگین شاخص توده بدنی 32/1±32/31 کیلوگرم بر مترمربع) و گروه کنترل (8 نفر، میانگین سن 92/1±97/14 سال، شاخص توده بدنی 12/3±80/30 کیلوگرم بر مترمربع) تقسیم شدند. برنامه تمرین گروه هوازی شامل پیاده روی و دویدن تا 60 درصد اکسیژن مصرفی برای چهار جلسه در هفته و برنامه گروه تمرین مقاومتی سه جلسه در هفته برای 12 هفته بود. سطوح آدیپونکتین و رزیستین به روش الایزا اندازه گیری شد. با استفاده از تحلیل واریانس یک طرفه داده ها تجزیه وتحلیل گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که تمرین مقاومتی 18/7% از چربی بدن را کاهش (001/0>p) و سطح آدیپونکتین پلاسما را 84/6% افزایش داد (03/0=p). تمرین هوازی باعث افزایش 8/11% حداکثر اکسیژن مصرفی (04/0=p)، افزایش 34/12% آدیپونکتین پلاسما (001/0>p)، کاهش 18/2% وزن (03/0=p) و کاهش 31/7% میزان چربی بدن شد (02/0=p). همچنین تغییرات درصد چربی بین دو گروه تمرینی متفاوت بود (09/0=p)؛ اما در سطوح پلاسمایی رزیستین تغییر معنی داری مشاهده نشد (127/0=p).
    بحث و نتیجه گیری
    تمرین هوازی و مقاومتی برای 12 هفته باعث افزایش آدیپونکتین پلاسما می شوند اما سطوح رزیستین را تغییر نمی دهند.
    کلیدواژگان: چاقی، آدیپونکتین، رزیستین، تمرین هوازی، تمرین مقاومتی
  • راضیه علی، پروانه نظرعلی*، نیکو خسروی، اعظم رمضان خانی صفحات 47-55
    مقدمه
    در تحقیقات بر سازگاری های عملکردی دستگاه تنفس پس از ورزش تاکید شده است. اما نوع تمرین می تواند اثرات متفاوتی ایجاد کند. یوگا به عنوان نوعی ورزش برای بهبود وضع سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است. هدف تحقیق حاضر، تاثیر هشت هفته تمرین یوگا بر تغییرات گازهای تنفسی و نبض اکسیژن در افراد فعال بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش نیمه تجربی، 20 زن جوان فعال به صورت تصادفی به دو گروه تمرین یوگا و کنترل تقسیم شدند. قبل از شروع تمرینات یوگا، گازهای تنفسی توسط دستگاه اندازه گیری گازهای تنفسی تعیین شد. پس از 8 هفته تمرینات یوگا که شامل تمرینات یوگا و تمرینات تنفسی می شد، مجددا گازهای تنفسی در افراد اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون تی زوجی و تی مستقل در سطح 05/0 p< با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل شد.
    یافته ها
    در پایان تمرین، کاهش معنادار در نسبت تبادل تنفسی و افزایش معناداری در تهویه دقیقه ای، اکسیژن مصرفی، معادل تهویه ای برای دی اکسیدکربن، اکسیژن مصرفی در آستانه بی هوازی و حداکثر اکسیژن مصرفی در گروه یوگا مشاهده شد (05/0p<).
    بحث و نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که هشت هفته تمرینات یوگا، با ایجاد تغییرات در شاخص های متابولیکی تنفس، باعث به تعویق انداختن آستانه بی هوازی و خستگی می گردد و احتمالا بتوان در بهبود کارایی تنفسی ورزشکاران از این تمرینات بهره گرفت.
    کلیدواژگان: یوگا، سیستم تنفسی، زنان، آستانه بی هوازی، خستگی
  • عسگری رضانژاد، کیوان خسروی فرد، سهیلا بیات، محمدکریم هروی* صفحات 56-59
    مقدمه
    در تمام کشورهایی که خدمت وظیفه عمومی دارند شرایطی نیز وجود دارد که فرد با داشتن آن از خدمت سربازی معاف می شود. هدف این مطالعه بررسی شایع ترین علل چشمی معافیت از سربازی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه کلیه پرونده سربازانی که در سال های 1386و 1387 در یک بیمارستان نظامی، به دلایل چشمی از ادامه خدمت سربازی معاف شده بودند از نظر علت معافیت، سن، تحصیلات، فاصله زمانی اعزام تا معافیت بررسی شدند.
    یافته ها
    از 545 نفر سربازان معاف شده که در سنین 19 تا 27 سال قرار داشتند بیشترین دلیل معافیت های چشمی مربوط به بیمارانی بود که مجموع نزدیک بینی دو چشم بیشتر از 8 دیوپتر در مشمولان عادی و دیپلم داشتند (2/49%). فاصله زمانی ورود به خدمت سربازی تا معافیت آنها از 1 تا 118 ماه متغیر بوده که بیشترین افراد 4 ماه پس از اعزام به خدمت سربازی مشمول معافیت شده بودند.
    بحث و
    نتیجه گیری
    عیب انکساری نزدیک بینی شایع ترین علت معافیت پزشکی به علل چشم پزشکی در سربازان است. برای جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه های تحمیلی مادی و روانی به افراد دراین گروه سنی و سیستم بهداشت نیروهای مسلح انجام معاینات کامل پزشکی قبل از اعزام به خدمت سربازی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: نظامی، عیوب انکساری، نزدیک بینی، اختلالات چشمی
  • ساناز فتوره چی، نعمت ستوده اصل* صفحات 60-64
    مقدمه
    مطالعات نشان داده اند که وجود عادات رفتاری غلط به خصوص در زمینه تغذیه، تنش و فعالیت فیزیکی در بیماران مبتلا به پرفشاری خون بیشتر است. پژوهش حاضر با هدف مقایسه سبک زندگی در بین بیماران مبتلا به فشار خون بالا و افراد غیر مبتلا در شهر تهران انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تعداد 93 نفر به عنوان نمونه، 41 نفر از افراد مبتلا به فشار خون بالا و 52 نفر از افراد غیر مبتلا به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شد. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه سبک زندگی ام کرن استفاده شد. پس از جمع آوری اطلاعات، داده ها در نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت. در بخش آمار توصیفی، از شاخص های میانگین، انحراف استاندارد و در بخش آمار استنباطی از آزمون تی گروه های مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های به دست آمده در این پژوهش نشان داد که بین سبک زندگی بیماران مبتلا به فشار خون بالا و افراد غیر مبتلا، تفاوت معنادار آماری وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد، افراد مبتلا به فشار خون بالا از سبک زندگی مناسبی در زندگی روزمره شان برخوردار نیستند (001/0p<).
    بحث و نتیجه گیری
    از آنجایی که شیوه زندگی فرد شامل فعالیت هایی است که از عوامل خطرزای بعضی از بیماری ها و آسیب ها به شمار می آیند، بنابراین با آموزش رفتارهای مرتبط با سبک زندگی سالم می توان گامی در جهت افزایش سلامت بیماران مبتلا به فشار خون بالا برداشت.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، افزایش فشار خون، سلامت، آموزش
|
  • Zahra Farsi, S. Nazari *, M. Jafarkhani, M. Safavi Pages 4-10
    Background
    Annually, coronary artery disease leads to death of many people around the world and has a direct relationship with patients’ job stress. It seems that using appropriate coping styles can reduce stress in stressful occupations such as military staff. The aim of this study was to investigate the relationship between occupational stress and problem-oriented coping style in military staff with acute coronary syndrome.
    Materials And Methods
    In a descriptive – correlational study performed in a military heart hospital between 2015 and 2016, 195 military personnel with acute coronary syndrome were recruited with simple random sampling method. The job stress questionnaire and coping styles questionnaire (by Endler and Parker) were used to collect data. SPSS software (version 16) and statistical tests including Kolmogrov-Smirnov, Pearson’s correlation, and linear regression tests were used to analyze data. A p value less than 0.05 was considered significant.
    Results
    The results showed that 52.8% of the subjects had moderate job stress. Pearson’s correlation test showed a significant inverse relationship between job stress and problem-oriented coping style (r=-0.712, p=0.001).
    Conclusion
    The use of problem-oriented coping style is associated with job stress reduction. Therefore, it is recommended that effective coping styles can be included in training programs of military staff to deal with stressful situations.
    Keywords: Psychological Stress, Coping Skills, Acute Coronary Syndrome, Military Personnel
  • R. Eslami, K. Emami, A. Takzare* Pages 11-21
    Background
    A pilot’s hypoxia which may lead to dysfunction in some vital and sensitive organs can be detected and its prevention may greatly reduce the rate of aviation accidents. Therefore, this study aimed to investigate the prevalence of hypoxia using a pulse oximeter among pilots in an altitude chamber (hypobaric chamber).
    Materials And Methods
    In a cross-sectional study on 80 pilots referred to IR.AF aviation physiology center, the level of blood oxygen saturation (SpO2) was measured before and during the experience of hypoxia in altitude chamber (25,000 feet). SPSS software was used for statistical analysis.
    Results
    The mean SpO2 level during experience of hypoxia was about 81.5% and most of aviators experienced the symptoms of hypoxia in SpO2 of 89-80%. In three cases (3.7%) symptoms occurred when SpO2 level was in critical range (69-60%).
    Conclusion
    Our results showed that symptoms of hypoxia in some pilots occurred in very low levels of SpO2 and this can lead to sudden loss of consciousness without any physiological notice. Pulse oximetry technology could be of great importance to pilots in early detection of hypoxia. Particularly aviation pulse oximeters may expressively prevent aviation accidents related to pilot’s hypoxia by early detection and timely warning to pilots during in-flight hypoxia.
    Keywords: Hypoxia, Aviation, Pulse Oximetry
  • S. Amiri *, A. Izadi Tame Pages 22-30
    Background
    In recent years, the development of soft war dimensions has intensified the devastating impacts of social and cultural on the attitudes and behavior of people, especially youth. This study aimed to construct and validate a scale for assessment of soft war vulnerability.
    Materials And Methods
    For this purpose, 340 students were selected by multi-stage cluster sampling and then soft war vulnerability assessment scale national, social, and cultural identity questionnaires were distributed among them. After collecting data, the validity of soft war vulnerability assessment scale was examined `by Cronbach's alpha coefficient, test-retest, and splitting coefficients to determine the psychometric properties. Also, criterion validity was evaluated by national, social, and cultural identity questionnaires. The factor structure was assessed using exploratory and confirmatory factor analysis.
    Results
    The factor analysis indicated that our new scale contained three factors, including cultural, political, and social aspects. The obtained Cronbach's alpha coefficients of three subscales were 0.81, 0.90, and 0.77, respectively. In addition, test-retest coefficients were 0.79, 0.68, and 0.63 which reflect the stability of the scale. The criterion validity of the questionnaire with other scales indicated desirable convergent and discriminant validity.
    Conclusion
    Overall, the findings showed that our new scale had good psychometric properties the student's population, and can be used for Iranian studies.
    Keywords: Validation Studies, Factor Analysis, Students
  • A. Abbassi Daloii * Pages 31-37
    Background
    The effect of physical activity on blood factors and hematological system has been well proven. This study aimed to evaluate the effect of glucose consumption on lipid levels, insulin, blood fibrinogen, and plasma viscosity after a session of aerobic exercise in young college men.
    Materials And Methods
    Totally, 16 young college men (mean age 21.8±2.3 years) were selected and randomly divided into two groups of glucose and placebo. One-mile run was administered to the subjects with the intensity of 75% of maximum heart rate in three consecutive sets with three minutes inter-sets rest. The glucose group received 1.5 g of glucose, while the second group received an equal volume of solution (3.5 ml of water per kg of body weight). In both groups, blood samples were collected in order to measure hematological parameters, insulin resistance, and lipid profile, just before the activity and also 30, 60, and 90 minutes after it.
    Results
    In both groups, there was no significant change (compared to baseline) in plasma glucose levels after exercise (p=0.671). Also, it was observed no difference between the two groups in glucose levels (p≤0.05). In glucose group after the exercise, insulin level and insulin resistance had a significant increase compared to baseline and also compared with placebo group (p=0.001). Also, the levels of fibrinogen and plasma viscosity decreased in both groups after exercise (p
    Conclusion
    It seems that aerobic exercise with the intervention of glucose consumption resulted in favorable changes in some rheological parameters. These changes can be helpful in the prevention of cardiovascular risk factors.
    Keywords: Glucose, Fibrinogen, Blood Viscosities, Aerobic Exercise
  • A. Steki Oregani, V. Valipour Dehnou Pages 38-46
    Background
    The scientific evidence shows that the levels of adiponectin and resistin respectively had negative and positive correlation with the obesity. The aim of this study was to investigate the effect of continuous aerobic exercise and periodized resistance exercise on plasma levels of adiponectin and resistin among sedentary obese adolescents.
    Materials And Methods
    In this study, 24 subjects were divided into three groups: resistance training group [n=8; age 15.92±1.56y; body mass index (BMI) 32.30±2.21 kg/m2], aerobic exercise group (n=8; age 15.23±2.03y; BMI 31.32±1.32 kg/m2) and control group (n=8; age 14.97±1.92y; BMI 30.80±3.12 kg/m2). The program of aerobic exercise group included walking and running up to 60% oxygen consumption for four sessions per week, while this performed in the resistance training group for three sessions per week (12 weeks). The plasma levels of adiponectin and resistin were measured using an ELISA kit. All data were analyzed using ANOVA test.
    Results
    The study findings showed that resistance training reduced body fat percentage by 7.18% (p
    Conclusion
    In summary, 12 weeks of aerobic and resistance training increased the plasma levels of adiponectin, whereas the plasma levels of resistin had no changes.
    Keywords: Obesity, Adiponectin, Resistin, Aerobic Exercise, Resistance Trainingg
  • R. Ali, P. Nazarali *, N. Khosravi, A. Ramezankhani Pages 47-55
    Background
    Studies have emphasized on the functional adaptations of respiratory system after exercise, however, the type of exercise can appear to have different consequences. Yoga is considered as an exercise to improve the physical, psychological, and social health. The aim of this research was to investigate the effect of eight weeks yoga practice on changes in respiratory gases and O2 pulse in active young women.
    Materials And Methods
    In this quasi-experimental study, 20 young women were randomly divided into yoga and control groups. Before starting the yoga training courses, the respiratory gases were measured with gas analyzer. After eight weeks of yoga training courses that containing yoga practices and pranayama, the respiratory gases were measured again. Data was analyzed by paired sample t-test and independent t-test with SPSS software at the confidence level of p
    Results
    At the end of the practice, a significant decrease was observed in respiratory exchange ratio, whereas a significant increase was found in minute ventilation, oxygen consumption, ventilator equivalent for carbon dioxide, oxygen consumption at anaerobic threshold, and maximum oxygen uptake (p
    Conclusion
    The results of this study indicated that eight-week yoga delays anaerobic threshold and fatigue with changes in metabolic parameters of the respiratory system, and likely these practices can be used to improve the athletes’ performance in sports activities.
    Keywords: Yoga, Respiratory System, Women, Anaerobic Threshold, Fatigue
  • A. Rezanejad, K. Khosravifard, S. Bayat, Mk Heravi Buzhabadi Pages 56-59
    Background
    In all countries with obligatory military service, there are circumstances in which the person can exempt from military service. Therefore, the aim of this study was to investigate the most common ophthalmic reasons in exemption from military service.
    Materials And Methods
    In this study, all medical records of soldiers who exempted from military service, for ophthalmic reasons, were examined according to factors such as causes of exemption, age, education level, and the interval of dispatch to exemption in a military hospital between 2007 and 2008.
    Results
    Among 545 exempted who were 19 to 27 years old, the most of ophthalmic reason for exemption was related to the soldiers with high school diploma or less education whose sum of the refractive errors of the two eyes was higher than 8 diopters (49.2%). Time of entry into military service until exemption in most cases was four (range: 1-118) months.
    Conclusion
    Myopic refractive error is the most common medical cause for exemption among soldiers with ophthalmic disorders. Thus, it seems to be necessary a complete medical examination before entry into military service to avoid wasting time and material and psychological costs.
    Keywords: Military, Refractive Errors, Myopia, Eye Disease
  • S. Fatourehchi, N. Sotoodeasl * Pages 60-64
    Background
    Studies have shown that inappropriate habits, especially in the fields of nutrition, stress, and physical activity are more in hypertension patients. The aim of this study was a comparison of lifestyle between hypertension patients and healthy people in Tehran city.
    Materials And Methods
    Totally, 93 people (41 patients with hypertension and 52 non-hypertension cases) were selected by available sampling method. The Kern’s Lifestyle Scale was used for gathering data. Data were analyzed by, SPSS software. The mean and standard deviation were used for descriptive statistics, and independent t-test was used in the inferential statistics section.
    Results
    The findings of this study showed that there was a significant difference between lifestyle of hypertension patients and healthy people. Also, results showed that these patients did not have appropriate lifestyle in their daily life (p
    Conclusion
    Since lifestyle includes a range of activities that are risk factors for some diseases, therefore the healthy lifestyle education programs can be taken a step towards increasing the health of patients with hypertension.
    Keywords: Life Style, Hypertension, Health, Education