فهرست مطالب

ابن سینا - سال نوزدهم شماره 1 (پیاپی 58، بهار 1396)

فصلنامه ابن سینا
سال نوزدهم شماره 1 (پیاپی 58، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/12
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علیرضا غیاثی، محسن غفاری، مصطفی شهابی نژاد*، سمیه سلطانی پورشیخ، اسماء برخوردار، مینا داوری صفحات 4-11
    مقدمه
    پرستاری به عنوان حرفه ای شناخته شده است که در آن سطح بالایی از استرس وجود دارد و این استرس شغلی تاثیرات زیان باری هم بر سلامت پرستاران و هم بر میزان بروز توانایی های آنان در محیط کار دارد. این مطالعه با هدف تعیین عوامل استرس زای شغلی در کادر پرستاری یک بیمارستان نظامی صورت گرفته است.
    روش بررسی
    این پژوهش به صورت توصیفی مقطعی در سال 1395 بر روی کادر پرستاری یک بیمارستان نظامی انجام شد. انتخاب نمونه ها به صورت سرشماری صورت گرفت. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه تجدید نظر شده استرس شغلی پرستاری (ENSS) بود. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار SPSS و با آزمون های آماری توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 23/70% کادر پرستاری دارای سطح استرس متوسط بودند. عوامل روانی، فیزیکی و محیط کار اجتماعی، به ترتیب جزء منابع استرس زا در میان پرستاران شناخته شدند. عدم حضور پزشک در یک وضعیت اورژانسی تاثیرگذارترین گویه در ایجاد استرس شغلی پرستاران گزارش شد. سطح استرس شغلی پرستاران با سابقه کار (030/0=p) و نوع بخش (001/0=p) رابطه معناداری داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    مدیران بایستی با شناخت کامل عوامل تاثیرگذار بر استرس شغلی پرستاران، زمینه جلوگیری از فرسودگی شغلی و موجبات ارتقاء سلامت پرستاران را فراهم آورند.
    کلیدواژگان: استرس، پرستار، بیمارستان نظامی
  • حسین صمدی میارکلایی*، حمزه صمدی میارکلایی، صمد صمدی میارکلایی صفحات 12-21
    مقدمه
    فرسودگی شغلی به عنوان یک حالت روان شناختی، به یکی از عوامل مهم در جهت کاهش کارآئی و بهره وری کارکنان تبدیل شده است که منجر به یک ناتوانی روانی در افراد می شود. در این میان عوامل متعددی بر فرسودگی شغلی تاثیرگذار و تاثیرپذیر از آن هستند که باید مورد بررسی قرار گیرند. براین اساس، مطالعه حاضر با هدف تبیین الگوی علی فرسودگی شغلی کارکنان در یک سازمان نظامی انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بود که به صورت مقطعی در سال 1394 در یک سازمان نظامی انجام پذیرفت. جامعه خبرگی این پژوهش، پانزده نفر از متخصصین و کارشناسان منابع انسانی شاغل یک سازمان نظامی در استان مازندران بودند که به روش هدفمند انتخاب شدند. برای گردآوری داده های پژوهش از پرسشنامه های مقایسات زوجی استفاده و به منظور تجزیه و تحلیل داده ها نیز از تکنیک های قدرتمند آماری (دیمتل فازی) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تکنیک دیمتل فازی برای رتبه بندی اهمیت متغیرها بر اساس مقادیر نشان داد که اعتماد سازمانی (064/9)، مهم ترین و فرهنگ سازمانی (751/7) کم اهمیت ترین متغیر، و از طرفی نیز رتبه بندی تاثیرگذاری متغیرها بر اساس مقادیر حاکی از آن بود که متغیرهای اخلاق اسلامی (732/0) تاثیرگذارترین، و فرسودگی شغلی (922/0-) تاثیرپذیرترین متغیر بود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به تاثیرگذاری علی متغیرهای مورد مطالعه بر فرسودگی شغلی کارکنان، مدیران سازمان می توانند با تمرکز و بهبود وضعیت متغیرهای تحقیق، وضعیت فرسودگی شغلی موجود در کارکنان را تا حد زیادی بهبود بخشند تا در مسیر دست یابی به اهداف سازمانی گامی بلندی بردارند.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، اخلاق اسلامی، فرهنگ سازمانی
  • پیمان یوسف زاده، ولی الله فرزاد *، شکوه نوابی نژاد، رحمت الله نورانی پور صفحات 22-28
    مقدمه
    بهزیستی روانی یکی از مولفه های اصلی جنبش روانشناسی مثبت بوده که نقش مهمی در سلامت جسمانی، روانی، رضایت از زندگی و ازدواج موفق ایفا می نماید و افزایش آن در آشفتگی و بحران روابط همسران می تواند یکی از دستاوردهای مثبت زوج درمانی تلقی گردد. پژوهش حاضر به منظور مقایسه اثربخشی زوج درمانی رفتاری تلفیقی و زوج درمانی سیستمی رفتاری بر افزایش بهزیستی زوجین انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع شبه آزمایشی و در قالب طرح پیش آزمون، پس آزمون، گروه کنترل با اندازه گیری مکرر است. جامعه آماری پژوهش حاضر را زوج های مراجعه کننده به چهار مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی استان تهران تشکیل می دادند که 24 زوج به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل گمارده شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه 84 سوالی بهزیستی روانی ریف با شش زیر مقیاس بود. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS شاخص های آمار توصیفی و تحلیل کوواریانس آمیخته و چند متغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های به دست آمده در این پژوهش نشان داد که زوج درمانی رفتاری تلفیقی در مقایسه با زوج درمانی سیستمی رفتاری بر افزایش پذیرش خود، رشد فردی و تسلط بر محیط (مولفه های بهزیستی روانی) زوجین تاثیر بیشتری داشته است.
    بحث و نتیجه گیری
    در روابط بین فردی سالم به ویژه رابطه زناشویی نیاز است تا طرفین درگیر رابطه ضمن برخورداری از نگرش مثبت به خود و زندگی گذشته، حس تسلط بر محیط را افزایش داده تا در دستیابی به تجربه های نو به عنوان یک انسان بهره مند از استعدادهای بالقوه موثر عمل نمایند.
    کلیدواژگان: روانشناسی، سلامت روان، زوج درمانی، ازدواج
  • بهشته ابوحمزه، ایرج میرزایی دیزگاه *، حسین شرقی صفحات 29-35
    مقدمه
    در سال های اخیر تمایل زیادی به مصرف مکمل های تغذیه ای آنتی اکسیدانی جهت مهار اثرات مخرب استرس های اکسیداتیو به وجود آمده است. لذا در این مطالعه، میزان فنول تام، ظرفیت آنتی اکسیدان تام و فعالیت پاکسازی رادیکال های آزاد عصاره متانولی مغز و پوسته های سخت و نرم بادام زمینی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    برای سنجش میزان فنول تام، ظرفیت آنتی اکسیدان تام و فعالیت پاکسازی رادیکال های آزاد عصاره به ترتیب از روش فولین،FRAP و DPPH استفاده گردید و نتایج با آنالیز آماری ANOVA و تست تکمیلی توکی آنالیز شد.
    یافته ها
    میانگین فنول تام و ظرفیت آنتی اکسیدان تام در پوسته نرم به طور معنی دار بیشتر از پوسته سخت و مغز دانه بوده و در پوسته سخت بیشتر از مغز بود فعالیت پاکسازی رادیکال های آزاد عصاره در پوسته نرم به طور معنی دار بیشتر از پوسته سخت و مغز بود ولی بین مغز و پوسته سخت دانه تفاوت آماری مشاهده نگردید.
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد که پوسته های نرم و سخت بادام زمینی که به عنوان ضایعات دور ریخته می شود دارای مقادیر قابل توجهی ترکیبات آنتی اکسیدانی است.
    کلیدواژگان: اثر آنتی اکسیدانی، فعالیت پاکسازی رادیکال های آزاد، استرس اکسیداتیو، بادام زمینی
  • مصطفی زارعی* صفحات 36-44
    مقدمه
    بروز آسیب های اسکلتی عضلانی در طول دوره آموزش نظامی پایه شایع است اما اطلاعات اندکی در زمینه عوامل خطرزای این آسیب ها وجود دارد. بنابراین هدف این مطالعه بررسی رابطه بین راستای استاتیک اندام تحتانی به عنوان عامل خطر و آسیب ها اسکلتی عضلانی دانشجویان افسری در طول دوره آموزش نظامی پایه بود.
    روش بررسی
    در یک مطالعه آینده نگر از نوع همبستگی 158 نفر از دانشجویان افسری یکی از مراکز آموزش نیروی زمینی در استان اصفهان در این مطالعه شرکت کردند. تمام آزمودنی ها قبل از آغاز دوره آموزشی نظامی پایه مورد ارزیابی قرار گرفتند. شاخص توده بدنی، افت ناوی، زاویه Q و انعطاف پذیری عضله همسترینگ این دانشجویان اندازه گیری شد. همچنین آسیب های اسکلتی عضلانی که در طول دوره آموزشی پایه هفت ماهه اتفاق افتاد به صورت آینده نگر ثبت گردید.
    یافته ها
    چهل درصد از آزمودنی ها در طول مدت مطالعه حداقل یک آسیب اسکلتی عضلانی را تحمل کردند. نتایج آزمون لجستیک رگرسیون نشان داد که دانشجویانی که افت ناوی پای برتر (16/4OR=، 038/0p=) و زاویه Q پای برتر (79/1OR=، 001/0p=) بیشتری دارند و همچنین امتیاز کمتری در آزمون بالا بردن پا (08/0OR=، 001/0p=) به دست آورده اند، در معرض ریسک بالاتری برای آسیب دیدگی قرار داشتند. نقطه برش شاخص افت ناوی 6/0 سانتیمتر و نقطه برش زاویهQ پای برتر 5/13درجه بود. این بدان معنی است که دانشجویانی که شاخص افت ناوی آنها بیشتر از 6/0 سانتیمتر باشد 07/2 برابر سایرین و آزمودنی هایی که زاویهQ پای برتر آنها بیشتر از 5/13درجه بود 14/2برابر سایر دانشجویان مستعد بروز آسیب اندام تحتانی هستند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که سنجش راستای اندام تحتانی مانند زاویه Q و افت ناوی می توانند دانشجویان در معرض بروز آسیب های اندام تحتانی را در طول مدت آموزش پیش بینی نماید. بنابراین پیشنهاد می گردد قبل از جذب دانشجویان این شاخص ها مورد ارزیابی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نیروهای نظامی، عوامل خطرزا، آسیب، سیستم اسکلتی عضلانی
  • شهلا دهقان، حسن متین همایی*، مقصود پیری، محمد فرامرزی صفحات 45-53
    مقدمه
    افزایش سن با التهاب خفیف و اختلال عملکرد اندوتلیوم عروق همراه است. مزایای فعالیت بدنی منظم در بهبود سلامت سالمندان به خوبی شناخته شده است. با این حال، با توجه به مطالعات کم انجام شده، هدف ما بررسی ارتباط بین عوامل پیش التهابی و عملکرد عروق در زنان سالمند بعد از یک دوره تمرین ترکیبی دایره ای (مقاومتی و استقامتی) (CCT) بود.
    روش بررسی
    نمونه آماری این پژوهش را 24 زن سالمند عضو مرکز سالمندان تشکیل می دادند (سن= 06/5 ±95/73 سال، قد= 47/6 ±26/154 سانتیمتر، وزن= 87/9 ±13/66 کیلوگرم و BMI= 27/3± 76/27 kg/m2) که به صورت هدفمند به دو گروه تجربی (12 نفر) و کنترل (12 نفر) تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تجربی در برنامه CCT شرکت کردند. شاخص های آنتروپومتریک، اتساع وابسته به جریان (FMD) و IL-6، IL-1βو TNF-α آنها قبل و بعد از برنامه تمرینی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس کاهش معنی داری را در IL-6 (001/0p=)، IL-1β (001/0p=)، TNF-α (001/0p<) و افزایش معنی داری را در FMD (001/0p=) گروه تجربی نسبت به کنترل پس از دوره تمرینی نشان داد. در آزمون ضریب همبستگی پیرسون نیز ارتباط غیرمستقیم و غیرمعنی داری بین FMD با سه فاکتور IL-6 (41/0=p، 26/0-=r)، IL-1β (23/0=p، 37/0-=r) و TNF-α (59/0=p، 17/0-=r) دیده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    در نهایت نتایج نشان داد که 12 هفته تمرین ترکیبی دایره ای (مقاومتی و استقامتی) روی عوامل پیش التهابی مرتبط با عملکرد عروق در زنان سالمند 70 تا 80 سال تاثیرگذار است و عوامل پیش التهابی ارتباط غیرمستقیم و ضعیفی را با عملکرد عروق در زنان سالمند نشان دادند. بنابراین احتمالا می توان گفت که با کاهش عوامل پیش التهابی از طریق برنامه CCT، عملکرد عروق زنان سالمند از نظر کلینیکی بهبود می یابد. تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: تمرینات دایره ای، سایتوکاین ها، التهاب، سالمندی، زنان
  • صدیقه رضایی جابری، صدیقه عابدینی*، شکرالله محسنی، زهرا فولادی صفحات 54-56
    مقدمه
    با توجه به اهمیت فوق العاده و بسیار مهم دوران خدمت سربازی، پرداختن به کیفیت زندگی آنان بسیار ضروری به نظر می رسد. مطالعه حاضر با هدف تعیین کیفیت زندگی در سربازان یکی از یگان های نظامی بندرعباس انجام شد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی و مقطعی است. جامعه پژوهش 247 نفر از سربازان یکی از یگان های نظامی بندرعباس بودند. نمونه گیری به صورت تصادفی ساده انجام گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای مشتمل بر دو بخش: مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد کیفیت زندگی SF36 (شامل دو بعد جسمی و روانی) بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSSو آزمون های آماری کای اسکوار، آنالیز واریانس و نسبت شانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سن سربازان شرکت کننده در پژوهش 057/3±23 بود. میانگین کیفیت زندگی در بعد جسمانی35/59 و در بعد روانی 70/43 بود. اختلاف آماری معناداری بین کیفیت زندگی در بعد جسمانی با بعد روانی مشاهده شد (001/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر بیانگر پایین بودن کیفیت زندگی سربازان در بعد روانی است. لذا پیشنهاد می شود که برنامه های مداخله ای جهت ارتقای کیفیت زندگی سربازان به خصوص در بعد روانی اجرا گردد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سربازان، پرسشنامه
  • مهدیه نژادشفیعی، علی رحمانی *، فروغ سرهنگی صفحات 57-62
    مقدمه
    سالانه حوادث میلیون ها نفر را به کام مرگ می کشاند و موجبات مصدومیت عده زیادی را فراهم می آورد. آمادگی در مقابل حوادث و اقدامات امداد و انتقال به موقع بعد از وقوع حادثه اثرات نامطلوب خطر را به حداقل می رساند. این مطالعه با هدف آشنایی و تبیین ابعاد امداد و انتقال مصدومین در حوادث و بلایا انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مرور توصیفی است که از طریق بررسی منابع و متون چاپی و الکترونیکی در پایگاه های معتبر علمی با کلید واژه های حوادث و بلایا، مصدوم، بیمار، امداد و انتقال و ابعاد بین سال های 2000 تا 2015 اطلاعات جمع آوری و تحلیل محتوا شده است.
    یافته ها
    فرایند انتقال مصدومین در حوادث دارای ابعاد گوناگون بوده و تابع عوامل چندگانه است که مهمترین آنها عبارتند از: نوع حادثه، موقعیت حادثه، شدت و وسعت حادثه، شرایط مصدومین، تعداد مصدومین، منابع انسانی تخصصی درمان، منابع تجهیزاتی درمانی، امکانات و وسایل انتقال، تیم انتقال، امنیت انتقال، مدیریت و فرمان دهی انتقال، تریاژ، برنامه ریزی، هماهنگی و همکاری های بین بخشی.
    بحث و نتیجه گیری
    اهداف حفظ حیات مصدومین و دسترسی هرچه سریعتر به اقدامات تشخیصی و درمانی تخصصی، کاهش عوارض و خطرات انتقال و همچنین پاسخگویی مطلوب به نیازهای سازمانی و ملی ایجاب می کند که در برنامه ریزی و مدیریت انتقال مصدومین، تمامی ابعاد انتقال را بطور دقیق در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: حوادث و بلایا، مصدوم، امداد و انتقال بیماران
  • محمدحسن حاجی جعفر نمازی، محسن صفاری*، هرمز سنایی نسب، مجتبی سپندی، محمد صمدی، اسفندیار آزاد مرزآبادی، علی حسین ولی وند صفحات 63-66
|
  • Ar Ghiasi, M. Ghaffari, M. Shahabi Nejad *, S. Soltani Poorsheikh, A. Barkhordar, M. Davari Pages 4-11
    Background
    Nursing is known as a profession with a high level of stress. This occupational stress has an adverse effect on the health and abilities of nurses in the workplace. This study aimed to determine the occupational stressors among nurses of a military hospital.
    Materials And Methods
    This cross-sectional descriptive study was conducted among the nurses of a military hospital selected by census sampling in 2016. Data were collected by the Expanded Nursing Stress Scale (ENSS) questionnaire. Then, the analyses were performed using descriptive and inferential statistical tests in SPSS software.
    Results
    The findings showed that 70.23% of nurses had a moderate stress level. Psychological factors, physical factors, and social working environment were identified, respectively, as stressors among nurses. The absence of physician in an emergency situation has been reported as the most influential statement of occupational stress among this group. It is necessary to mention that occupational stress level of nurses had a significant relationship with work experience (p=0.030) and wards of hospital (p=0.001).
    Conclusion
    In summary, with full recognition of occupational stressors, managers can provide a background of preventing burnout and promoting the health among nurses.
    Keywords: Psychological Stresses, Nurse, Military Hospital
  • H. Samadi *, H. Samadi, Mr Samad Samadi Pages 12-21
    Background
    Professional burnout, as a psychological state, is converted to one of the most important factors in reducing the efficiency and productivity of employees that results in a mental disability in them. There are several factors that are influential on and also impressionable of job burnout that should be considered. Therefore, this study was performed to explain the causal model of employee's job burnout.
    Materials And Methods
    This research was a cross-sectional descriptive-analytical study on 15 human resource experts employed in a military organization and selected by a purposive method in 2015 in Mazandaran province, Iran. The paired comparisons questionnaires were used for gathering research data and the statistical powerful techniques (Fuzzy-DEMATEL) were used to analyze the data.
    Results
    According to the results of Fuzzy-DEMATEL technique for ranking the importance of variables based on the values , the organizational trust (9.064) and organizational culture (7.751) were the most and least important variable, respectively. On the other hand, the results of ranking the influential variables based on the values revealed that the Islamic ethics (0.732) and job burnout (-0.922) were the most influential and impressionable variables, respectively.
    Conclusion
    In generally, due to the causal influence of studied variables on employee's job burnout, managers could improve the present situation of job burnout in employees by focusing and improving on the studied variables. This can be a big step in achieving organizational goals.
    Keywords: Professional Burnout, Islamic Ethics, Organizational Culture
  • P. Yousefzadeh, V. Farzad *, Sh Navabinejad, R. Noranipoor Pages 22-28
    Background
    Mental health is one of the main components of positive psychology movement that plays an important role in physical health, mental health, life satisfaction, and successful marriage. Also, its increase in distress and crisis in couple's relationships can be considered as a positive achievement in couple therapy. This study aimed to compare the effectiveness of integrative behavioral couple therapy and behavioral systems couple therapy in increasing the mental health of couples.
    Materials And Methods
    This was a quasi-experimental research with pretest-posttest control group design and repeated measures. The statistical society was formed of couples who referred to four psychological counseling in Tehran. In this study, 24 couples were selected by convenience sampling method and then randomly divided into two experimental groups and one control group. Ryff's psychological well-being questionnaire included 84 questions with six sub-scales was used for data gathering. These data were analyzed using SPSS software, descriptive statistics indexes, mixed model analysis of covariance, and also multivariable analysis.
    Results
    The findings showed that compared to behavioral systems couple therapy, integrative behavioral couples therapy had a greater impact on increasing self-acceptance, personal growth, and environmental mastery (components of mental health).
    Conclusion
    In healthy interpersonal relationships, especially marriage, it is required that couples increased their sense of control over the environment with having a positive attitude to themselves and their past lives. It will help them to achieve new experiences as a human with effective potential.
    Keywords: Psychology, Mental Health, Couple Therapy, MarriageBeing
  • B. Abouhamzeh, I. Mirzaii-Dizgah *, H. Shargi Pages 29-35
    Background
    Musculoskeletal injuries are common during basic military training, but there is little information on their risk factors. Thus, the aim of this study was to investigate risk factors for musculoskeletal injuries among Iranian cadets undergoing basic combat training.
    Materials And Methods
    The study was conducted on 157 cadets in Isfahan. All subjects were evaluated prior to onset of training. Navicular drop, quadriceps (Q) angle, body mass index, and hamstring flexibility were measured in cadets. Also, musculoskeletal injuries occurred during a 7-month period of basic combat training was prospectively recorded.
    Results
    At least one musculoskeletal injury was suffered by 40% of the cadets during the study period. The results of Logistic regression analysis indicated that subjects with large amounts of navicular drop (OR = 4.16; p=0.038) and Q angel (OR = 1.79; p=0.001), as well as low straight leg raising test (OR = 0.08; p=0.001) were exposed to higher risk of musculoskeletal injuries. The cut-off points of 0.6 cm and 13.5° were used for navicular drop and Q angle, respectively. This means that students with navicular drop greater than 0.6 cm and Q angel greater than 13.5° had 2.07 and 2.14 times more chances of extremity injury.
    Conclusion
    These findings showed that multiple anatomic measures such as Q angle and navicular drop can be used to predict cadets at risk for musculoskeletal injuries. Therefore, it is recommended that these indicators be evaluated before accepting cadets.
    Keywords: Military Personnel, Risk Factors, Injury, Musculoskeletal System
  • M. Zarei * Pages 36-44
    Background
    Musculoskeletal injuries are common during basic military training, but there is little information on their risk factors. Thus, the aim of this study was to investigate risk factors for musculoskeletal injuries among Iranian cadets undergoing basic combat training.
    Materials And Methods
    The study was conducted on 157 cadets in Isfahan. All subjects were evaluated prior to onset of training. Navicular drop, quadriceps (Q) angle, body mass index, and hamstring flexibility were measured in cadets. Also, musculoskeletal injuries occurred during a 7-month period of basic combat training was prospectively recorded.
    Results
    At least one musculoskeletal injury was suffered by 40% of the cadets during the study period. The results of Logistic regression analysis indicated that subjects with large amounts of navicular drop (OR = 4.16; p=0.038) and Q angel (OR = 1.79; p=0.001), as well as low straight leg raising test (OR = 0.08; p=0.001) were exposed to higher risk of musculoskeletal injuries. The cut-off points of 0.6 cm and 13.5° were used for navicular drop and Q angle, respectively. This means that students with navicular drop greater than 0.6 cm and Q angel greater than 13.5° had 2.07 and 2.14 times more chances of extremity injury.
    Conclusion
    These findings showed that multiple anatomic measures such as Q angle and navicular drop can be used to predict cadets at risk for musculoskeletal injuries. Therefore, it is recommended that these indicators be evaluated before accepting cadets.
    Keywords: Military Personnel, Risk Factors, Injury, Musculoskeletal System
  • Sh Dehghan, H. Matin Homaee *, M. Peeri, M. Faramarzi Pages 45-53
    Background
    Aging is associated with low-grade inflammation and vascular endothelial dysfunction. The benefits of regular exercise for well-being in elderly are well established. However, fewer studies have been done about the impact of circuit combined training (CCT) (resistance and endurance) on pro-inflammatory factors associated with vascular function in elderly women.
    Materials And Methods
    Subjects were 24 healthy women (age: 73.95±5.06 years, height: 154.26±6.47 cm, weight: 66.13±9.87 kg, BMI: 27.76±3.27 kg/m2) living in nursing homes. They were divided into two groups, including experimental (n=12) and control (n=12) groups. Experimental group participated 12 weeks of CCT protocol. Anthropometric indices, flow mediated dilation (FMD), IL-6, IL-1β, and TNF-α were measured before and after the training program.
    Results
    The analysis of covariance showed a significant reduction in IL-6 (p=0.001), IL-1β (p=0.001), and TNF-α (p=0.000), and a significant increase in FMD (p=0.001), in the experimental group compared to the control after the training program. In Pearson's correlation coefficient test, a non-significant indirect relationship was observed between FMD and three factors of IL-6 (r= -0.26, p=0.41), IL-1β (r= -0.37, p=0.23), and TNF-α (r= -0.17, p=0.59).
    Conclusion
    In summary, the results indicated that 12 weeks of CCT is effective on pro-inflammatory cytokines associated with vascular function in old women aged 70 - 80 years. Also, pro-inflammatory cytokines showed an indirect and weak relationship with vascular function in old women. So, we can probably say that vascular function can improve clinically with a reduction in pro-inflammatory cytokines clinically after CCT protocol in old women. However, further researches are required.
    Keywords: Circuit Based Exercise, Cytokines, Inflammation, Elderly, Women Groups
  • S. Rezaei Jaberee, S. Abedini *, Sh Mohseni, Z. Foladi Pages 54-56
    Background
    Given the great importance of military service, it seems necessary to investigate the quality of life in soldiers. This study aimed to assess quality of life among the soldiers of a military unit in Bandar Abbas city, Iran.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was carried out among 247 randomly selected soldiers of a military unit in Bandar Abbas city. Data were collected through a questionnaire consisted of two parts: demographic characteristics and a standard quality of life questionnaire (SF 36). Analysis of data was done using SPSS through chi-square tests, variance analysis, and the odds ratios.
    Results
    The mean age of participated soldiers was 23±3.057. The mean quality of life in physical and psychological dimensions was 59.35 and 43.70, respectively. It was observed a significant statistical difference between the quality of life in physical dimension with psychological dimension (p
    Conclusion
    The results indicated low quality of life in psychological dimension among soldiers. Therefore, it is suggested that intervention programs were implemented to improve the quality of life in soldiers.
    Keywords: Quality of Life, Soldiers, Questionnaire
  • M. Nejadshafiee, A. Rahmani *, F. Sarhangy Pages 57-62
    Background
    Annually, accidents lead to mortality and morbidity in millions of people. Disaster preparedness and relief efforts after the accidents can minimize the risk of adverse effects. The aim of this study was to review the dimensions of first aid and transport for the injured people in accidents and natural disasters.
    Materials And Methods
    This was a descriptive review. Studies were identified by searching in literature and electronic resources and database from 2000 to 2015, with keywords disaster and events, casualties, patient, relief and transport, dimensions.
    Results
    The transport process in the events has various aspects. The most important of those were type of accident, accident location, severity and extent of the accident, the condition of victims, the number of victims, specialist human resources for treatment, medical equipment, facilities and delivery vehicles, the transport team, security of transportation, and finally transport management, triage, planning, coordination and cooperation between the parts.
    Conclusion
    Generally, for goals such as saving the lives of victims, immediate access to specialized diagnosis and treatment, reduction of side-effects and risk for transport, and favorable response to organizational and national needs, it is necessary to consider all aspects of the transport in details.
    Keywords: Disaster, Disaster Victim, Patients Transportation
  • M. Haji Jafar Namazi, M. Saffari *, H. Sanaei Nasab, M. Sepandi, M. Samadi, E. Azad Marzabadi, A. Valivand Pages 63-66