فهرست مطالب

فصلنامه ابن سینا
سال بیستم شماره 2 (پیاپی 63، تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/08
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حمیدرضا محسن زاده، پرویز دباغی، رضا اسلامی*، مهدی گرایلی صفحات 4-13
    مقدمه

    هایپوکسی یک خطر بالقوه درامر هوانوردی بوده و عدم توجه به آن باعث خطرات جانی و مالی فراوان می شود. یکی از مهمترین اثرات هایپوکسی کاهش کارایی ذهنی است. بر همین اساس هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر هایپوکسی بر جنبه های روانشناختی هایپوکسی (توجه انتخابی و زمان واکنش خلبانان) و همچنین تغییرات ضربان قلب و میزان اکسیژن خون در شبیه ساز پروازی اتاق ارتفاع بود.

    روش بررسی

    به همین منظور تعداد 53 نفر از خلبانان مراجعه کننده به اتاق ارتفاع مرکز فیزیولوژی هوایی نیروی هوایی ارتش به صورت تصادفی طی مدت حدود 10 ماه وارد مطالعه شدند. در ابتدا پروتکل مطالعه به افراد توضیح داده شد. مقادیر درصد اشباع اکسیژن خون شریانی و تعداد ضربان قلب و آزمون رایانه ای استروپ در شرایط عادی (کلاس) به عمل آمد و نتایج آنان ثبت گردید. سپس در شرایط هایپوکسی (ارتفاع 25 هزار پایی) مجددا همان موارد کنترل، ثبت وسپس مورد تجزیه تحلیل آماری قرارگرفت.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که هایپوکسی باعث افزایش زمان واکنش و میزان ضربان قلب و کاهش میزان توجه انتخابی و کاهش میزان اکسیژن خون شریانی در خلبانان می شود که این موارد از نظر آماری معنادار بود.
    بحث و

    نتیجه گیری

    هایپوکسی می تواند زمان واکنش خلبانان را طولانی تر و نیز توجه انتخابی آنان را دچار اختلال کند و حلقه های بروز سوانح را تسریع و تکمیل نماید و اهمیت این موضوع در هواپیماهای شکاری که معمولا در آنها برخلاف هواپیماهای ترابری یک یا دو نفر هواپیما را کنترل و هدایت می کنند چندین برابر است. بنابراین آموزش عملی هایپوکسی در اتاق ارتفاع واهمیت به جنبه های روان شناختی آن می تواند نقش مهمی در شناخت صحیح و به موقع هایپوکسی و ایمنی پروازها داشته باشد.

    کلیدواژگان: هایپوکسی، زمان واکنش، توجه، پرواز، نظامیان، طب هوا-فضا
  • روح الله زابلی، عباس عباس زاده، مصطفی شهابی نژاد * صفحات 14-21
    مقدمه

    بهبود وضعیت ایمنی بیمار یک ضرورت جهانی است و یکی از مولفه هایی که نقش مهمی در ارتقاء سطح ایمنی بیمار در بیمارستانها دارد، جو ایمنی بیمار است. هدف از انجام این پژوهش شناسایی عوامل موثر بر جو ایمنی بیمار در بیمارستان های نظامی کرمان است.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر یک مطالعه تحلیلی با استفاده از تحلیل عاملی است که در سال 1394 در بیمارستان های نظامی کرمان انجام شد. جامعه مورد مطالعه شامل 200 نفر از کارکنان پرستاری در بیمارستان های مذکور بوده است. جمع آوری داده ها از طریق پرسشنامه بود. معیار روش تحلیل داده ها، تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی بود.

    یافته ها

    9 مولفه موثر بر جو ایمنی بیمار در بیمارستان های نظامی استخراج شد که عبارتند از نگرش سرپرستان، حمایت مدیریت از ایمنی بیمار، پاسخ غیر تنبیهی به خطا، همکاری تیمی، ایمنی مراقبت های پزشکی، بار کاری، مدیریت خطا، توانمندسازی کارکنان و ارتباطات.
    بحث و

    نتیجه گیری

    ابعاد جو ایمنی بیمار در محیط های مختلف می تواند متفاوت باشد و میزان تاثیر هریک از ابعاد بر جو ایمنی بیماران در بیمارستان ها نیز متفاوت است.

    کلیدواژگان: بیمارستان نظامی، پرستار، ایمنی بیمار
  • علی خورجهانی، مقصود پیری*، محمدعلی آذربایجانی صفحات 22-29
    مقدمه

    اضطراب از شایع ترین اختلالات روانی شناخته شده است و 30% اختلالات روانی شناخته شده در جوامع نیز ناشی از استرس های روزهای اولیه پس از تولد است. هدف از این مطالعه بررسی اثر ورزش اجباری بر علائم اضطراب و استرس اکسیداتیو روده رت های نر بالغ ‏دچار استرس جدایی از مادر بود.

    روش بررسی

    در این پژوهش تجربی- آزمایشگاهی از روش اعمال استرس جدایی از مادر بر روی رت های نوزاد استفاده شد به طوری که موش های نوزاد از روز دوم الی روز چهاردهم پس از تولد روزانه به مدت 180 دقیقه از مادرشان جدا شدند و سپس در روز 28 پس از تولد به صورت تصادفی به 5 گروه شامل کنترل، جدایی از مادر به تنهایی، ورزش اجباری تردمیل به تنهایی، جدایی از مادر به همراه تردمیل و یا به همراه تجویز داروی فلوکستین تقسیم شده و پس از اتمام برنامه های طراحی شده گروه ها، در روز 60 پس از تولد آزمون های رفتاری و نمونه برداری های بافتی و بیوشیمیایی جهت سنجش بیومارکرهای استرس اکسیداتیو از نمونه ها انجام گرفت.

    یافته ها

    فقط تجویز فلوکستین در دوران نوجوانی توانسته بود، رفتارهای شبه اضطرابی و سطح ROS و میزان گلوتاتیون میتوکندریایی روده را به میزان معنی داری تغییر دهد؛ و تفاوت مشاهده شده بین سایر گروه های تحقیق نیز معنی دار نبود.
    بحث و

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که استرس جداسازی نوزاد از مادر توانسته بود ضمن بروز رفتارهای شبه اضطرابی، وضعیت اکسایشی روده را نیز به میزان معنی داری تغییر دهد. به نظر می رسد که تاثیر ورزش بر اضطراب متاثر از شدت و مدت ورزش، زمان استراحت پس از ورزش و میزان اضطراب قبل ورزش نیز باشد.

    کلیدواژگان: ورزش، استرس اکسیداتیو، اضطراب جدایی، موش
  • صفحات 30-35
    مقدمه
    افسردگی یکی از جنبه های زیان بار چاقی است که ضرورت پیشگیری و درمان را بیش ازپیش برای محققان و مسئولین روشن ساخته است. هدف این پژوهش بررسی تاثیر مکمل یاری امگا-3 و ورزش هوازی بر افسردگی زنان چاق بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه، تعداد 37 چاق غیرفعال دارای افسردگی خفیف تا متوسط با دامنه سنی 25-40 سال از بین زنان چاق شهرستان کرمانشاه به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی در چهار گروه تمرینات هوازی + مکمل امگا- 3، مکمل امگا- 3، تمرین هوازی و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرین هوازی هشت هفته، هفته ای سه جلسه، به مدت 30-45 دقیقه و شدت70-65% حداکثر ضربان قلب اجرا شد. مقدار مصرف روزانه مکمل امگا-3، 2000 میلی گرم بود. همچنین برای اندازه گیری میزان افسردگی نیز پرسشنامه افسردگی بک قبل از شروع و پس از هشت هفته توسط شرکت کنندگان تکمیل گردید.
    یافته ها
    در هر سه گروه تجربی نیز افسردگی بهبود معناداری را نشان داد (05/0≥p). گروه هوازی و گروه هوازی+مکمل بهبود معنادارتری را نسبت به گروه مکمل ازنظر افسردگی نشان دادند (05/0≥p).
    بحث و
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد به کار بردن مکمل اسید چرب امگا- 3 و تمرین هوازی در ترکیب با یکدیگر باعث بهبود افسردگی زنان چاق گردد و بتوان از آن در کنار سایر برنامه های تمرینی دیگر استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اسيد چرب امگا- 3، تمرين هوازي، چاقي، افسردگي
  • جعفر حسنی ، رقیه حسنی صفحات 36-45
    مقدمه
    اختلال دوقطبی و اختلال افسردگی اساسی از رایج ترین اختلال های خلقی هستند. مدل های نظری بر اهمیت نقش نارسایی تخمین شناختی در این اختلال ها تاکید کرده اند. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در تخمین شناختی بیماران دوقطبی نوع I و افسردگی اساسی بود.
    روش بررسی
    در قالب یک طرح شبه آزمایشی 12 بیمار مبتلابه اختلال افسردگی اساسی و 12 بیمار مبتلا به اختلال دوقطبی نوع I به شیوه در دسترس انتخاب شدند و تحت درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به مدت 8 جلسه 90 دقیقه ای قرار گرفتند. هر یک از بیماران سه بار (پیش از درمان، اواسط درمان و پایان درمان) توسط پرسشنامه تخمین شناختی مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها از طریق تحلیل واریانس مختلط تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج حاکی از اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در بهبود تخمین شناختی و مؤلفه های اندازه، وزن، مقدار و زمان در هر دو گروه بود (001/0p<).
    بحث و
    نتیجه گیری
    درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد با افزایش آگاهی، پذیرش، انعطاف پذیری روان شناختی و کاهش آمیختگی شناختی سبب بهبود تخمین شناختی افراد مبتلا به اختلال دوقطبی و افسردگی اساسی می شود. برنامه ریزی و آموزش مبتنی بر این درمان سبب توانمندسازی بیمار و خانواده وی می گردد.
    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، اختلال دوقطبی، اختلال افسردگی اساسی، روان درمانی
  • داوود قادری، خانم لیلی امیرسرداری *، محمرضا باقری صفحات 46-54
    مقدمه

    بسیاری از محققان خودکشی را با اختلالات خلقی مرتبط می دانند. هدف از مطالعه حاضر مقایسه نیمرخ و ویژگی های شخصیتی دانشجویان با و بدون افکار خودکشی بود.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر از نوع مطالعات علی مقایسه ای بود. از جامعه دانشجویان با روش نمونه گیری خوشه ایی چند مرحله ایی و بر اساس جدول مورگان تعداد 396 دانشجوی دختر انتخاب شدند، که از این تعداد 289 نفر مجرد و 107 نفر متاهل بودند. تمامی دانشجویان پرسشنامه های افکار خودکشی بک، فرم کوتاه MMPI و NEO FF-I را کامل کردند. داده ها با استفاده از فرمول آماری مانووا و بهره گیری از نرم افزار SPSS مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که دانشجویان بدون افکار خودکشی در مقایسه با دانشجویان دارای افکار خودکشی برونگراترند، دروغ پردازترند و عامل K در آنان بیشتر است (001/0>p). همچنین دانشجویان دارای افکار خودکشی نسبت به دانشجویان بدون افکار خودکشی در عوامل انحراف روانی اجتماعی، خودبیمارپنداری، پارانویید، هیستری، هیپومانیا، ضعف روانی، افسردگی و عامل اسکیزوفرنی به طرز معنی داری (001/0>p) نسبت به دانشجویان بدون افکار خودکشی نمرات بیشتری کسب کردند.
    بحث و

    نتیجه گیری

    نیمرخ و ویژگی های شخصیتی دانشجویان با و بدون افکار خودکشی متفاوت است و این امر در بررسی و پیش بینی افکار خودکشی بر اساس متغیرهای شخصیتی بسیار با اهمیت است.

    کلیدواژگان: افکار خودکشی، شخصیت، دانشجویان
  • علی روشندل حصاری ، محمدحسین دانشی نژاد صفحات 55-60
    مقدمه
    تیراندازی و دقت در انجام آن از مهم ترین دغدغه های کارکنان و فرماندهان نظامی است. این مطالعه جهت بررسی هوش هیجانی و رابطه آن با نمرات تیراندازی کارکنان و تعیین مؤلفه هایی از هوش هیجانی که می توانند پیش بینی کننده نمرات تیراندازی باشند، انجام شد.
    روش بررسی
    روش تحقیق از نوع همبستگی است و 104 نفر از کارکنان پایور نزاجا به روش تصادفی طبقه ای (با توجه به گروهان و مقطع تحصیلی) برای مطالعه انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات مربوط به هوش هیجانی از پرسشنامه استاندارد بار-آن پس از تایید روایی توسط کارشناسان حیطه مربوطه استفاده گردید. پایایی پرسشنامه نیز توسط آلفای کرونباخ تایید گردید و اطلاعات جمع آوری شده، توسط نرم افزار SPSSمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. از همبستگی پیرسون برای سنجش رابطه و از رگرسیون برای تعیین فاکتورهای پیش بینی کننده استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج، نشان دهنده رابطه مثبت و معناداری بین هوش هیجانی و نمرات تیراندازی بود (05/0>p، 411/0r=). از بین مؤلفه های هوش هیجانی، تحمل استرس، کنترل تکانه، خودآگاهی هیجانی، مساله گشایی و خودشکوفایی بیشترین نقش را در پیش بینی نمرات تیراندازی دارند.
    بحث و
    نتیجه گیری
    توجه به جنبه ها و فاکتورهای هوش هیجانی می تواند به بهبود نمرات تیراندازی در نظامیان کمک شایانی کند.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، تفنگ، نظامیان
  • سعید رضایی ، افسانه دارابی، امیر محسن راه نجات صفحات 61-67
    مقدمه
    خود بیمار پنداری (اضطراب سلامتی) اشتغال ذهنی فرد با باورهای غلط و یا بیماری جدی خطرناک در حال رشد است و اختلالی است که بار قابل توجهی بر دوش خدمات سلامت می گذارد. هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی درمان شناختی رفتاری در کاهش اضطراب سلامتی بود.
    روش بررسی
    بدین منظور با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس از بین کلیه مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی شهرستان اسلامشهر که مبتلا به خودبیمارپنداری بودند30 نفر (9 نفر مرد و 21 نفر زن) انتخاب شدند. این افراد به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل قرار گرفته و مقیاس نگرش به بیماری روی آنها به عنوان پیش آزمون اجرا شد. سپس اعضای گروه آزمایش طی 10 جلسه تحت مداخله با رویکرد شناختی رفتاری قرار گرفتند. طی این مدت گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. پس از اتمام درمان همان ابزار به عنوان پس آزمون و سه ماه پس از پایان درمان به عنوان پیگیری بر روی آزمودنی ها اجرا گردید.
    یافته ها
    نتایج تجزیه و تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر نشان داد که پس از درمان میانگین نمرات گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی دار کاهش یافت (001/0>p).
    بحث و
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان داد که درمان شناختی رفتاری یک مداخله مؤثر در جهت کاهش اضطراب سلامتی است.
    کلیدواژگان: درمان شناختی رفتاری، خود بیمار پنداری، اضطراب
  • علیرضا رنجبر نایینی، سعید زارعی، محمد علی مومنی صفحات 68-70
|
  • HR Mohsenzadeh, P Dabbaghi, R Eslami, M Grayeli Pages 4-13
    Background

    Hypoxia is a potential danger for aviation affairs and the lack of attention to it causes both human and financial costs. One of the main effects of hypoxia is reduction in mental efficiency. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effects of hypoxia on hypoxic psychological aspects (selective attention and reaction time) among pilots as well as changes in heart rate and blood oxygen levels in the flight simulator of an altitude chamber.

    Materials and methods

    Totally, 53 pilots referred to the altitude chamber at the air physiology center of IRAF were randomly entered the study within 10 months. Initially, the study protocol was described to them. A percentage of arterial oxygen saturation and heart rate and Stroop computer task under normal condition (class) were recorded. Then, in the hypoxic conditions (height 25000 feet) the same items were checked, recorded, and finally analyzed statistically.

    Results

    The results of this study showed that hypoxia increases the reaction time and heart rate in the pilots. Also, it reduced pilots' selective attention and blood oxygen levels. All of the mentioned items were statistically significant.

    Conclusion

    Hypoxia can prolong the response time in the pilots and also disturbs their selective attention and increases the risk of accidents. The importance of this issue in fighter aircraft, which is controlled by one or two pilots, can be much more than in a cargo aircraft. Therefore, hypoxia training in the altitude chamber and attention to its psychological aspects can play an important role in correct and on time recognition of the hypoxia and safety of flights

    Keywords: Hypoxia, Reaction Time, Attention, aviation, Military Personnel, Aerospace Medicine
  • Rouhollah Zaboli, Abbas Abaszadeh, Mostafa Shahibinejad Pages 14-21
    Background

    The improvement of patient safety is a universal necessity. Also, one of the components that plays an important role in improving the level of patient safety in hospitals is patient safety climate. The purpose of this study was to identify factors affecting the patient safety climate in the military hospitals of Kerman city, Iran.

    Materials and methods

    The present study was an analytical study, using a factor analysis model, conducted in 2015 in the military hospitals of Kerman. The sample size was 200 people of nursing staff in the mentioned hospitals. Data was collected through a questionnaire. The criterion for data analysis was an exploratory and confirmatory factor analysis.

    Results

    Nine effective factors on patient safety climate were extracted ─including supervisors' attitudes, management support for patient safety, non-punitive responses to error, team collaboration, medical care safety, workload, error management, employee empowerment, and communications.

    Conclusion

    The dimensions of the patient safety climate can be different in the variety of environments and the impact of each dimension on that can be also varied in hospitals

    Keywords: Military Hospital, Nurse, Patient Safety
  • A Khoorjahani, M Peeri, MA Azarbayjani Pages 22-29
    Background

    Anxiety has been identified as the most common mental health disorder and 30% of psychological disorders in societies are due to early-life stress. The aim of this study was to investigate the effect of mandatory exercise on anxiety and bowel oxidative stress in male rats following the maternal separation stress

    Materials and methods

    In this experimental study, the maternal separation stress on baby rats was applied, so that, babies were separated from their mother during postnatal day (PND) 2 to 14, for 180 minutes a day. At PND 28, rats were randomly divided into five groups including control group, maternal separation stress group, mandatory treadmill exercise, maternal separation with treadmill, and maternal separation with the intake of fluoxetine. At PND 60, after finishing the program, in addition to behavioral tests, biochemical and tissue biopsy, for measuring the oxidative stress biomarkers (ROS level), were applied.

    Results

    Our investigation revealed that only the intake of fluoxetine during adolescence can significantly make change on the anxiety-like behaviors, ROS level, and the level of mitochondrial glutathione; however, the observed difference among the other groups was not significant.

    Conclusion

    This study suggested that maternal separation stress was able to appear anxiety-like behaviors. In addition, a significantly change on the bowel oxidative stress was observed. It seems the effect of exercise on stress can be affected by intensity and duration of exercise, the rest time after exercise, and also the stress level before the exercise

    Keywords: Exercise, Oxidative Stress, Separation Anxiety, Rat
  • Shokofe Yari , Morteza Taheri , Khadijeh Irandoust Pages 30-35
    Background
    Depression is one of the damaging aspects of obesity which has made more aware of the need for prevention and treatment among researchers and officials. In this regard, the purpose of this study was to evaluate the effect of eight weeks of omega-3 supplementation and aerobic exercise on depression in obese women.
    Materials and methods
    In this study, which was performed in Kermanshah city, among obese women 37 subjects, 25-40 years old, with mild to moderate depression were selected and randomly assigned to four groups of aerobic training + supplementation of omega-3, omega-3 supplementation, aerobic training, and control. The aerobic exercise program was performed for eight weeks, three sessions a week, for 30-45 minutes, and an intensity of 65-70% of maximum heart rate. The daily intake of omega-3 supplementation was 2,000 milligrams. Also, Beck Depression Inventory was completed by participants to measure depression before and after the eight weeks.
    Results
    In all three experimental groups, depression showed a significant improvement (p≤0.05). The aerobic group and the aerobic + supplement group showed a significant improvement compared to the supplementary group in terms of depression (p≤0.05).
    Conclusion
    It seems a combination of omega-3 fatty acid supplementation and aerobic exercise can help to improvement the depression of obese women and also it can be used with other exercise programs
    Keywords: Omega-3 Fatty Acids, Aerobic Exercise, Obesity, Depression
  • Jafar Hasani Dr , Roghayeh Hasani Miss Pages 36-45
    Background
    Bipolar and major depressive disorders are the most common mood disorders in the world. Theoretical models have emphasized on the importance of the of impaired cognitive estimation role in these disorders. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of acceptance and commitment therapy (ACT) in cognitive estimation of patients with bipolar I disorder and major depressive disorder.
    Materials and methods
    In the form of a quasi-experimental design, 12 patients with bipolar I disorder and 12 patients with major depressive disorder were selected via a convenience sampling method. Then, they received a treatment based on ACT for eight sessions of 90 minutes. All patients were assessed three times (pre, mid, post ACT) by the impulsivity questionnaire. Data were analyzed by the mixed analysis of variance.
    Results
    The results indicated that the ACT was effective in improving the cognitive estimation and the components such as size, weight, quantity, and time in both groups of patients (p<0.001).
    Conclusion
    The ACT with increasing awareness, acceptance, psychological flexibility, and decreasing cognitive fusion improves the cognitive estimation of patients with bipolar disorder and major depressive disorder. Therefore, a planning and education based on this treatment can empower the patients and their families.
    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, Bipolar Disorder, Major Depressive Disorders
  • D Ghaderi, L Amirsardari, K Poorsadegh Pages 46-54
    Background

    Many researchers indicated the relation of suicide with mood disorders. The aim of this study was to compare profile and personality traits of the students with and without suicidal ideation.

    Materials and methods

    In a causal-comparative study, based on Morgan table, 396 undergraduate students (single= 289 and married= 107), were selected via a multi-stage cluster sampling. All the students completed the Beck Scale for Suicide Ideation, the short form MMPI, and NEO FF-I. Data was analyzed using MANOVA by SPSS software.

    Results

    The results showed that students without suicidal ideation in comparison with those with suicidal ideation, are more extroversion and liar, and also the K factor is higher among them (p<0.001). Moreover, a wide range of factors such as social-mental deviations, hypochondria, paranoia, hysteria, hypomania, mental weakness, depression, and schizophrenia had significantly (p<0.001) higher scores among the students with suicidal thoughts.

    Conclusion

    The profile and personality traits were different among students with and without suicidal ideation. This can be important in the prediction and investigation of suicidal ideation on the basis of personality variables

    Keywords: Suicidal Ideation, Personality, Students
  • Ali Roshandel hesari , Mohammad Hosein Daneshi Nejad Pages 55-60
    Background
    The shooting and accuracy of doing it is one of the most important concerns of military personnel and commanders. This study was designed to investigate emotional intelligence, its relationship with the shooting scores of the military staff, and also determining the components of emotional intelligence that can predict the shooting scores.
    Materials and methods
    The research method was correlation type and 104 staff members if Nezaja were randomly selected for the study (according to the companies and educational level). To collect information about emotional intelligence, the standard Bar-On's questionnaire was used after validation by relevant field experts. Reliability of the questionnaire was confirmed by Cronbakh's alpha. The collected data were analyzed by SPSS software. Pearson's correlation and regression were used to measure the relationship and predictive factors, respectively.
    Results
    The results showed a positive and significant relationship between emotional intelligence and shooting scores (r=0.411, p<0.05). Among the components of emotional intelligence, stress tolerance, impulse control, emotional self-awareness, problem solving, and self-actualization had the most role in predicting the shooting scores.
    Conclusion
    Therefore, paying attention to the features and factors of emotional intelligence can be helpful in improving the shooting scores of military personnel
    Keywords: Emotional Intelligence, Guns, Military Personnel
  • Saeed Rezaei Mir , Afsaneh Darabi , Amir mohsen Rahnedjat Pages 61-67
    Background
    Hypochondria (health anxiety) is a condition in which a person is excessively and unduly worried about having a serious illness. This disorder puts a significant burden on health services. The purpose of this study was to determine the effect of cognitive behavioral therapy (CBT) on decreasing health anxiety.
    Materials and methods
    For this purpose, out of the whole individuals referred to the health care centers in Islam-shahr city, Iran, 30 patients (9 male and 21 female) with hypochondria were selected with a convenience sampling technique and were randomly divided into experimental and control groups. The illness attitudes scale was administered for the pre-test. Then 10 CBT sessions were conducted for the experimental group. The control group received no intervention. The same test was administered to both groups as the post test and also after three months follow-up.
    Results
    The results of analysis of mixed repeated measure showed that after CBT the means of the health anxiety in experimental group was significantly lower in comparison to the control group (p<0.001).
    Conclusion
    This study showed that CBT is an effective intervention to decrease health anxiety
    Keywords: Cognitive Behavioral Therapy, Hypochondriasis, Anxietysis
  • AR Ranjbar Naeeni , S Zarei , MA Momeni Pages 68-70