فهرست مطالب

مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی
سال چهاردهم شماره 4 (پیاپی 56، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرزانه سلطانی پور، بهزاد دماری* صفحات 1-14
    زمینه و هدف
    توسعه پایدار برای پاسخ به معضلات اقتصادی، محیط زیستی و اجتماعی دنیای امروز از سوی دانشمندان مطرح و به طور گسترده توسط دولت ها، نهادهای بین المللی، مورد پذیرش قرار گرفته است .مقاله حاضر وضع موجود توسعه پایدار موثر بر سلامت و راه آینده آن در ایران را به تصویر کشیده است.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی است وجمع آوری داده ها در این پژوهش شامل جستجوی هدفمند منابع و متون، مصاحبه نیمه ساختار یافته و بحث گروهی متمرکز است. حجم نمونه بر اساس روش تعمدی( (Intentionalبصورت هدفمند انتخاب شد.
    نتایج
    بر اساس شاخص های کمی جمع آوری شده در این مطالعه وضع توسعه پایداردرکشور از منظر شاخص های کمی مرگ کودکان و مادران، شاخص توسعه انسانی، بهبود داشته، اما کیفیت هوا، بیکاری، افزایش تورم و سایر آسیب های اجتماعی روندی به بدتر شدن داشته است. مهمترین این علل در کند بودن روند توسعه پایدار، وابسته بودن به درآمد نفت، بیکاری، افزایش تورم، بی عدالتی در درآمد، وجود فقر، نبود دبیرخانه فراوزارتی توسعه پایدار است. وظیفه بخش سلامت داشتن نگاه جامع به سلامت است.
    نتیجه گیری
    گنجاندن دوره های آموزشی اصول و فنون مدیریت مبتنی بر توسعه پایداردرآموزش های دانشگاهی و ضمن خدمت مدیران پیشنهاد می شود. ایجاد ساختاری فراوزارتی و حتی فرا قوه ای برای انسجام و هماهنگی در زمینه توسعه پایدار ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: توسعه پایدار، سلامت، شاخص های توسعه پایدار
  • عفت سادات مرقاتی خویی*، لیلا جانثار حسینی، ساناز امتی، فرشته گلشنی، علیرضا بیات صفحات 15-30
    زمینه و هدف
    «گروه درمانی» یکی از انتخاب های درمانی اثر بخش در بیماری اعتیاد بوده است. اما این مداخله درمانی بطور جدی استفاده نمی شود. لذا ارزیابی وضعیت «گروه درمانی»، تقویت کننده ها و بازدارنده های استفاده از آن در بسترهای درمانی اعتیاد ضروری است.
    روش کار
    این ارزیابی سریع با استفاده از رویکرد کیفی در طی سال های 1394-1393 انجام گردید. با استفاده از یک گروه تحقیقاتی چند تخصصی در طی فعالیت های نظام مند نیمه ساختاری، اطلاعات رسمی و غیررسمی به روش های مختلف جمع آوری گردید. اطلاعات از شش مرکز منتخب (تعداد=55) جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از روش تحلیل موضوعی، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    پس از تحلیل اطلاعات، یک مدل توصیفی با دو موضوع اصلی ساختار، اجرای «گروه درمانی» و فرآیند اثربخشی بدست آمد. این دو موضوع اصلی با چهار زیر طبقه تعیین کننده های ساختاری در گروه، تعیین کننده های موثر در اجرای گروه درمانی، ویژگی های زمینه ای، محتوی، مقبولیت و مطلوبیت درمان تبیین گردید.
    نتیجه گیری
    داده ها نشان می دهند کاربرد و اثر بخشی گروه درمانی مطلوب است اما بعنوان درمان رایج در مراکز درمانی اعتیاد فراگیر نیست. محتوای ناکافی و نبود پروتکل ساختارمند و همچنین عدم ظرفیت سازی حرفه ای از جمله بازدارنده های گسترش گروه درمانی است. یافته های این ارزیابی نشان می دهد که «گروه درمانی» در بین بیمارانی که تجربه آن را در طول درمان خود داشته اند مقبولیت دارد اما در بین اکثریت بیمارانی که شناختی نسبت به آن ندارند از مقبولیت کمتری برخوردار است.
    کلیدواژگان: اعتیاد، گروه درمانی، کیفی
  • زهرا تقدمی معصومی، محمدرضا اشراقیان، مهدی هدایتی، حمیده پیشوا* صفحات 31-43
    زمینه و هدف
    چاقی به عنوان شایعترین بیماری متابولیک جهانی در نظر گرفته می شود. کاهش در مصرف انرژی استراحت می تواند خطر بروز چاقی را افزایش دهد. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی و مقایسه شاخص های رژیمی، بیوشیمیایی، تن سنجی و ترکیب بدن در زنان با مصرف انرژی استراحت ((REE) Resting Energy Expenditure طبیعی و مصرف انرژی استراحت پایین انجام گرفته است.
    روش کار
    مطالعه حاضر بر روی 49 زن 50-25 ساله انجام گرفت. افراد در سه گروه تقسیم شدند؛ گروه اول دارای kg/m29/39>BMI>kg/m228 با REE طبیعی، گروه دوم دارای kg/m29/39>BMI>kg/m228 با REE پایین و گروه سوم دارای BMI و REE طبیعی می باشد. شاخص های تن سنجی، ترکیب بدن و REE برای افراد اندازه گیری شد. پروفایل چربی در خون افراد اندازه گیری شد. اطلاعات فعالیت بدنی و رژیم غذایی با استفاده از پرسشنامه ی معتبر ارزیابی گردید.
    نتایج
    تفاوت معنی داری در ترکیب بدن بین دو گروه چاق وجود نداشت. میزان REE اندازه گیری شده در افراد چاق با REE پایین به میزان معنی دار و قابل توجهی پایین تر از دو گروه دیگر بود. تفاوت معنی داری در انرژی و درشت مغذی های دریافتی و فعالیت بدنی در بین سه گروه مورد مطالعه و نیز بین هر گروه با گروه دیگر وجود نداشت. تفاوت معنی داری در پروفایل چربی بین دو گروه چاق با REE طبیعی و پایین وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    در گروهی از افراد چاق میزان REE اندازه گیری شده به میزان قابل توجهی پایین تر از سایر افراد با BMI بالا می باشد. با وجود اینکه تفاوت معنی داری در ترکیب بدن، سن، جنس، رژیم غذایی، پروفایل چربی و فعالیت بدنی این افراد در مقایسه با سایر افراد چاق وجود ندارد.
    کلیدواژگان: مصرف انرژی استراحت (REE)، چاقی، ترکیب بدن، رژیم غذایی، پروفایل چربی
  • هاشم محمدیان*، جعفر کردزنگنه، پروانه کیانی، فرزانه شریفات صفحات 45-56
    زمینه و هدف
    کودکان، آسیب پذیرترین گروه ها در جوامع هستند. کودک آزاری پدیده ای پیچیده است. هدف از این مطالعه، تحلیل عامل تاییدی ابزار کودک آزاری در کودکان اهوازی است.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی - تحلیلی است. جامعه آماری پژوهش حاضر، تمامی دانش آموزان 8 -13 ساله شهر اهواز بود که در سال تحصیلی 1395-1394 در مقطع ابتدایی مشغول تحصیل بودند. حجم نمونه آماری بر اساس تعداد سوال ها تعیین شد. از شاخص های میانگین واریانس استخراج شده و پایایی مرکب برای انجام الگوی معادلات ساختاری در قالب دو رویکرد تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول و دوم استفاده شد.
    نتایج
    یافته های تحلیل عاملی تاییدی نشان داد الگوی فرم کوتاه سه عاملی سازه کودک آزاری، شامل حیطه های روانشناختی، بدنی و غفلت دارای برازندگی مناسبی بود. همچنین، الگوی تحلیل عامل تاییدی مرتبه اول نسبت به تحلیل عامل تاییدی مرتبه دوم از وضعیت مطلوب تری برخوردار بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد نسخه اهوازی پرسشنامه کودک آزاری از روان سنجی قابل قبولی برخوردار است.لازم است تفاوت دیدگاه والدین و کودکان در مطالعات آینده مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کودک آزاری، تحلیل عامل تاییدی، مدل یابی معادلات ساختاری
  • منصوره علی پور، مهدی یاسری، آق بابک ماهری، غلامرضا گرمارودی* صفحات 57-72
    زمینه و هدف
    این مطالعه به منظور بررسی وضعیت کیفیت زندگی به عنوان پیامد خدمات بهداشتی در بین دانش آموزان دوره متوسطه شهر تهران، انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی بر روی 1500 دانش آموز دوره متوسطه شهر تهران انجام شد. داده ها توسط پرسشنامه استاندارد 27 سوالی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت گروه کیداسکرین، جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 تجزیه و تحلیل شد و نتایج در سطح آماری ( 05/0> p) معنی دار تلقی شد.
    نتایج
    وضعیت کیفیت زندگی افراد تحت بررسی در حد متوسط بود. بیشترین میانگین مربوط به بعد ارتباط با والدین وکمترین مربوط به ابعاد بهزیستی جسمی و روانشناختی بود. براساس رگرسیون خطی چند متغیره، جنسیت پیش بینی کننده معنی دار بعد بهزیستی جسمی بود. متغیرهای جنسیت و انتخاب افراد خانواده برای زندگی، پیش بینی کننده معنی دار بعد بهزیستی روان شناختی بودند. متغیرهای تحصیلات مادر، انتخاب افراد خانواده برای زندگی و ترکیب اعضای خانواده پیش بینی کننده معنی دار بعد ارتباط با والدین بودند. متغیر شغل پدر پیش بینی کننده معنی دار بعد حمایت اجتماعی و هم سالان بود. و در نهایت متغیر« انتخاب افراد خانواده برای زندگی» پیش بینی کننده معنی دار بعد محیط مدرسه بود.
    نتیجه گیری
    وضعیت کیفیت زندگی افراد تحت بررسی در حد متوسط بود که قابل قبول نمی باشد و اجرای انواع مداخلات جهت بهبود کیفیت زندگی دانش آموزان دوره متوسطه با تاکید بر ابعاد بهزیستی جسمی و روان شناختی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، دانش آموزان، دوره متوسطه
  • سجاد مرادی، لیلا خرمی نژاد، فاطمه زارع، سیما علی اکبر، ژیلا مقبولی، خدیجه میرزایی* صفحات 73-86
    مقدمه
    در مطالعات امروزی نقش فعالیت بدنی در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر امری ثابت شده است. هدف از انجام این پژوهش بررسی ارتباط فعالیت جسمانی با میزان تراکم معدنی استخوان بر اساس مدت زمان شروع یائسگی می باشد.
    روش کار
    در این پژوهش مقطعی 254 خانم یائسه در سنین 46 تا 78 سال مورد بررسی قرار گرفتند. ارزیابی های تن سنجی با استفاده از روش BIA تعیین گردید. اندازه گیری تراکم معدنی استخوان به روش DEXA و فعالیت بدنی با پرسشنامه بین المللی فعالیت بدنی (IPAQ) بررسی شد.
    نتایج
    توزیع سطوح فعالیت بدنی در زنان یائسه به ترتیب 7/39% غیرفعال، 6/47% با فعالیت متوسط و 5/12% با فعالیت بالا بود. همچنین نتایج بدست آمده بیانگر ارتباط مثبت میزان فعالیت بدنی در سنین اولیه یائسگی (55 سال سن و کمتر) با تراکم معدنی استخوان (03/0p=) و (05/0p=) T-score در ناحیه ستون مهره ها می باشد. این در حالی است که این ارتباط در ناحیه لگن مشاهده نشد (05/0> p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که می توان از سطوح فعالیت بدنی زنان در سنین اولیه یائسگی به عنوان یک عامل پیش بینی کننده میزان تراکم معدنی استخوان در ناحیه ستون مهره ها استفاده کرد.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، زنان یائسه، تراکم معدنی استخوان، ترکیب بدن
  • میرمسعود فاطمی*، نرگس حمزه نژاد صفحات 87-96
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر به منظور بررسی ارتباط بین دین داری با افسردگی در بین مادران کودکان بستری در بخش انکولوژی بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمان صورت گرفته است.
    روش کار
    ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه دین داری (Khodayarifard 2012) و پرسشنامه افسردگی (Beck et al. 2000) بود. نمونه آماری شامل 115 نفر از مادران کودکان بستری در بخش انکولوژی بود که پرسشنامه ها در یک دوره 6 ماه بین آنها توزیع شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که بین افزایش سطح دین داری و کاهش افسردگی رابطه مثبتی وجود دارد. همچنین از بین متغیرهای جمعیت شناختی، درآمد با میزان افسردگی ارتباط آماری معنی داری وجود دارد و در دیگر متغیرهای جمعیت شناختی با افسردگی مادران ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت، همچنین بین میزان درآمد و وضعیت اشتغال مادر (مادران شاغل) با دین داری ارتباط آماری معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    هرچه سطح دین داری در مادران افزایش پیدا می کند، افسردگی در آنها کاهش می یابد. همچنین پیشنهاد می شود پژوهش های مشابه ای با متغیرهای اضراب و بیمارهای روانی وابسته به آن با متغیر دین داری در جامعه آماری فوق صورت گیرد.
    کلیدواژگان: دین داری، افسردگی، سرطان، مادران
  • علی محمد مصدق راد، ابراهیم جعفری پویان، محمود زمندی صفحات 97-109
    زمینه و هدف
    ارزشیابی اقتصادی مداخلات بهداشتی برای تخصیص بهینه منابع در بخش سلامت ضروری است. هدف این پژوهش مرور انتقادی مطالعات تحلیل هزینه - منفعت مداخلات بهداشتی در 40 سال گذشته است.
    روش کار
    مطالعه حاضر با جستجو در هفت پایگاه اطلاعاتیWeb of science Science Direct، Scopus، PubMed، Springer، Link Cochrane Database of Systematic Reviews، و SID با استفاده از کلید واژه های مناسب برای یافتن مقالات تحلیل هزینه-منفعت مداخلات بهداشتی منتشر شده در سال های 1975 تا 2015 میلادی انجام شد. مقالات بدست آمده پس از ارزشیابی کیفیت با استفاده از یک ابزار معتبر، تحلیل شدند.
    نتایج
    تعداد 33 مطالعه تحلیل هزینه-منفعت مداخلات بهداشتی در فاصله زمانی تعیین شده بدست آمد. به ترتیب 39، 37، 21 و 3 درصد از مطالعات در قاره های آسیا، آمریکا، اروپا و آفریقا انجام شده بود. بیشتر مطالعات (79%) درباره مداخلات مرتبط با واکسن، آموزش، تغذیه سالم و استفاده از فن آوری های بهداشتی بود. مداخلات مختلف واکسیناسیون، آزمایش های تشخیصی و غربالگری، تغذیه مناسب، بهداشت دهان و دندان، آموزش سلامت روان و استفاده از تجهیزات ایمنی هنگام رانندگی دارای منافع بالینی و اقتصادی بسیار زیاد هستند.
    نتیجه گیری
    مطالعات تحلیل هزینه - منفعت مداخلات بهداشتی در حال افزایش است. این مداخلات می توانند موجب استفاده بهینه از منابع محدود بخش سلامت به منظور ارتقای سلامت مردم شوند.
    کلیدواژگان: ارزشیابی اقتصادی، تحلیل هزینه-منفعت، مداخلات بهداشتی، مرور انتقادی
|
  • Farzaneh Soltanipour, Behzad Damari* Pages 1-14
    Background And Aim
    Sustainable development to address the global economic, environmental and social issues has been introducedby prominent scientists and is widely used by governments, international organizationsand NGOs. This study aimed to assess the current sustainable development situation influencing health and the future of health in Iran.
    Materials And Methods
    This was a descriptive study. The sample size was determined using the targeted intentional method and data were collected through targeted search, semi-structured interviews and focus group discussions.
    Results
    Sustainable development situation in the country has improved in terms of quantitative indicators of child and maternal mortality and Human Development Index.Have However, badair quality, unemployment, inflation and other social harms have had undesirable trends.The most important causes of slow sustainable development have been reliance on oil revenues, unemployment, increased inflation, inequity in incomes, poverty, and insufficient intersectoral coordination due to lack of a multi-ministerial secretariat. The health sector should have a comprehensive approach to promoting health of the population.
    Conclusion
    Based on the findings, it is recommended to include training courses for managers based on sustainable development principles, as well as management techniques in academic training and in-service training of managers. It is essential to create a multi-ministerial infrastructure and, even, a infrastructural power, for cohesion and coordination in order to ensure sustainable development.
    Keywords: Sustainable Development, Health, Sustainable Development Indicators
  • Effat Sadat Merghati Khoei*, Leyla Jansar Hoseinie, Sanaz Ommaty, Fereshteh Golshani, Alireza Bayat Pages 15-30
    Background And Aim
    Group therapy is one of the selective approacheseffective in addiction treatment, although it is not used extensively.Therefore, it is essential to assessthe current group therapy situation and determine its barriers andreinforcing factors inaddiction treatment settings.
    Materials And Methods
    This qualitative study was a rapid assessment designed and conducted in 2014-2015. Formal and informal data were collectedfrom 6 selectedcenters (n=55) bya multi-disciplinaryresearch team,using a systematic and semi-structuredapproach. Data were analyzed using thematic analysis.
    Results
    Based on dataanalysis a descriptive model was obtained with two main items, namely, structure and implementation of group therapy and effectiveness process. These two main items were found to be composed of four descriptive sub-items, including structural determinants and effective determinants in group therapy, contextual features, content, acceptabilityand desirability of treatment.
    Conclusion
    The findings show that application and effectiveness of group therapy is desirable, but it is not used as a routine approach in addiction treatment centers. Barriers to expansion of group therapy include insufficient content, lack of a structured protocol, and lack of professionalcapacity building. The study also revealsthat group therapy is quite acceptableamong patients who have had the experience of being treated with this approach but less acceptable among those who are not familiar with it.
    Keywords: Addiction, Group Therapy, Qualitative
  • Zahra Taghadomi Masoumi, Mohammad Reza Eshraghian, Mehdi Hedayati, Hamideh Pishva* Pages 31-43
    Background And Aim
    Obesity is now recognized as the most prevalent metabolic disease worldwide.A decrease in resting energy expenditure (REE) may increase risk of obesity. This study was carried out to compare dietary, biochemical, anthropometric and body composition parameters and physical activity in obese women with a normal and those with a low REE.
    Materials And Methods
    A total of 49 subjects (women, 30-50 years old), were divided into three groups: group one (obese, n = 16) with a body mass index (BMI) of 28-39.9 and a normal REE, group 2 (obese, n = 17) with a BMI of 28-39.9 and a low REE, and group 3 (n = 16) with a normal BMI and a normal REE as the control group. Anthropometric measurements, body composition, REE and fasting blood lipid profile were determined in the 3 groups. In addition, dietary intakes and physical activity were assessed using valid questionnaires.
    Results
    There was no significant difference in body composition between the two obese groups. However, REE was significantly lower in the obese group with a lowREE than in the other 2 groups.Energy and macronutrient intakes and physical activity were not statistically different among the 3 groups. Neither was there any significant difference between the 2 obese groups (one with a normal and one with a low REE) as regards lipid profile.
    Conclusion
    The results of this study indicate that in some obese people the resting energy expenditure is much lower as compared to that in other obese people, although their body composition, age, sex, dietary intake, lipid profile and physical activity are not different.
    Keywords: Resting Energy Expenditure, Obesity, Body Composition, Dietary Intake, Lipid Profile
  • Hashem Mohammadian*, Jafar Kord Zanganeh, Parvaneh Kiani, Farzaneh Sharifat Pages 45-56
    Background And Aim
    Children are one of the most vulnerable groups in the population. Child abuse is a complex phenomenon with multiple causes. The purpose of this study was to do a confirmatory factor analysis of child abuse potential inventory among Ahvazi children in Ahvaz, Iran.
    Materials And Methods
    This was a descriptive-analytical study, including all Ahvazi primary school pupils aged 8-13 years in the academic year 2015-2016.
    The sample size for confirmatory factor analysis was determined based on the number of questions per parameter.The variance was extracted on the basis of mean scores and
    composite reliability for structural equation modeling was determined based on the first-order and second-order confirmatory factor analysisusing the LISREL software.
    Results
    Confirmatory factor analysis revealed a short form of the child abuse's original 3-actor structure, including the psychological, physical and neglect scales. The outcomes indicated that the firstorder model was a better fit for the data than the second.
    Conclusion
    It can be concluded that the Ahvazi version of the child abuse potential inventory questionnaire is acceptable from a psychometric point of view. We think it is essential to take into consideration the diversity of perspectives between parents and children in future research in this area.
    Keywords: Child Abuse, Confirmatory Factor Analysis, Structural Equation Modeling
  • Fateme Alipour, Mehdi Yaseri, Aghbabak Maheri, Gholam Reza Garmaroudi* Pages 57-72
    Background And Aim
    This study was conducted to assess the quality of life as an outcome of health services among high school students in Tehran, Iran.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study included 1500 high school students in Tehran, Iran. Data were collected using the health-related quality of life questionnaire “KIDSCREEN-27” and analyzed using SPSS software version 23. The level of significance was set at p
    Results
    The quality of life amongst the participants was found to be moderate. The highest and lowest scores were for the parents’ relations and physical and psychological wellbeing dimensions, respectively. Based on multivariate linear regression, gender was a statistically significant predictor of the physical wellbeing dimension. Further analysis of the data showed gender and choosing a family to live with to be statistically significant predictors of psychological wellbeing dimension, while maternal education and choosing a family to live with were statistically significant predictors of parents’ relations and autonomy dimension. Finally, father’s job and choosing a family to live with were predictors of peer and social support and school environment dimensions, respectively.
    Conclusion
    The quality of life of the participants was moderate, which is not acceptable. It is recommended to design and implement intervention programs to improve the quality of life of high school students with an emphasis on physical and psychological wellbeing dimensions.
    Keywords: Quality of life, Students, High School
  • Sajad Moradi, Leyla Khorrami, Fatemeh Zare, Sima Ali, Akbar, Zhila Maghbooli, Khadijeh Mirzaei* Pages 73-86
    Background And Aim
    The role of physical activity in prevention of non-communicable diseases is now well known. The purpose of the present study was to find any possible association between physical activity and bone mineral density (BMD) in the hip and lumbar spine areas in women in postmenopausal years.
    Materials And Methods
    This was a cross-sectional study including 254 postmenopausal women aged 46 to 78 years. Body composition and BMD were determined using the bioelectrical impedance analysis (BIA) and DEXA methods, respectively, and for physical activity measurement the International Physical Activity Questionnaire (IPAQ) was used.
    Results
    The distribution (%) of the subjects according to the level of physical activity ─ inactive, moderate and active ─ was 39.7%, 47.6% and 12.5% respectively. There was a positive association between physical activity level and lumbar spine BMD (P = 0.03) in the 55-year-old or younger women. No association was found between physical activity level and the hip BMD(P>0.05).
    Conclusion
    Based on the findings it may be concluded that physical activity level can be used as a predictor of bone mineral density in the lumbar spine area in women in postmenopausal years (≥55 years old).
    Keywords: Physical Activity, Bone Mineral Density, Body Composition, Postmenopausal Women
  • Mir Masoud Fatemi*, Narges Hamzenejad Pages 87-96
    Background And Aim
    This study aimed to investigate the association between religiosity and depression among mothers of children hospitalized in the oncology wards of affiliated hospitals of Kerman University of Medical Sciences (KUMS), Kerman, Iran.
    Materials And Methods
    Data were gathered using a religiosity questionnaire and a depression questionnaire. The sample consisted of 115 mothers of children admitted to the oncology ward, KUMS, among whom the questionnaires were distributed during a 6-month period.
    Results
    The findings showed that there was an inverse association between religiosity and depression. As regards demographic variables, a statistically significant association was observed only between depression and income. Further analysis of the data revealed significant associations between religiosity on the one hand and income and mothers’ occupation on the other.
    Conclusion
    Based on the findings it can be concluded that with an increase in the mothers’ religiosity level the rate of depression decreases in them. We recommend researchers to conduct similar studies to investigate possible associations between religiosity and such variables as anxiety and mental disorders related to it.
    Keywords: Religiosity, Depression, Cancer, Mothers
  • Ali Mohammad Mosadeghrad, Ebrahim Jaafaripooyan, Mahmood Zamandi Pages 97-109
    Background And Aim
    Economic evaluation of health interventions is critical for efficient allocation of resources. The aim of this study was to critically review empirical studies on the cost-benefit of health interventions published over the last 40 years.
    Materials And Methods
    This study was carried out by searching seven databases (PubMed, Cochrane Database of Systematic Reviews, Web of science, Science Direct, Scopus, Springer Link, and SID) using appropriate keywords to find articles on the cost-benefit of health interventions published during 1975-2015. All the relatedretrieved articles were analyzed after quality assessment using a valid check list.
    Results
    A total of 33studies on the cost-benefit of health interventions during the last 40 years were included in the review; 39%, 37%, 21% and 3%of the studies had been conducted in Asia, America, Europe and Africa, respectively. The subjects dealt with in most ofthe studies (79%) were related to immunization, education, healthy nutrition and use of health technologies. Further analysis of the data showed mental health education, healthy nutrition, use of safety equipment while driving, vaccination, diagnostic and screening tests, and oral and dental healthto have considerable clinical and economic benefits.
    Conclusion
    The number of studies on the cost-benefit analysis of health interventions is increasing. Preventive and promotive interventions can help planners and policy-makers to better utilize the limited resources in the health sector aiming at promoting health of the people.
    Keywords: Economic Evaluation, Cost, Benefit Analysis, Health Interventions, Critical Review