فهرست مطالب

مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی
سال شانزدهم شماره 3 (پیاپی 63، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جعفر یحیوی دیزج، سارا امام قلی پور، ابوالقاسم پوررضا *، فاروق نعمانی، سمیه معلمی صفحات 216-227
    زمینه و هدف
    سالمندی جمعیت یکی از مهم ترین چالش های اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی در قرن بیست و یکم به شمار می رود. افزایش نرخ جمعیت سالمند احتمال خطر ابتلای خانوارهای دارای سالمند به هزینه های کمرشکن سلامت را افزایش میدهد. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر سالمندی جمعیت خانوار، بر دچار شدن خانوارها به هزینه های کمرشکن سلامت در ایران می باشد.
    روش کار
    در این پژوهش، از داده های هزینه-درآمد خانوارهای کشور، در دوره مطالعاتی 1394-1386 و تکنیک رگرسیونی (Lagit) استفاده می شود. به منظور تحلیل داده ها در این مطالعه از نرم افزارهای کاربردی Excel وSTATA استفاده شده است.
    نتایج
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که افزایش تعداد سالمندان در خانوارها، احتمال ابتلای خانوار به هزینه های کمرشکن را افزایش می دهد. علاوه بر این خانوارهای بدون منزل شخصی، پرجمعیت، شهری، بدون درآمد، دارای سرپرست زن، غیر متاهل، دارای سرپرست غیرشاغل و خانوارهای دهک های پایین درآمدی، با احتمال بیشتری در معرض ابتلا به هزینه های کمرشکن سلامت قرار می گیرند. همچنین عدم تاثیرگذاری پوشش بیمه ها بر احتمال مواجه شدن خانوارها با هزینه های کمرشکن سلامت، حاکی از عدم کارایی بیمه ها در جلو گیری از دچار شدن خانوارها به هزینه های کمرشکن می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه حاضر و سالمند شدن جمعیت ایران، لازم است دولت در راستای تامین مالی عادلانه و کاهش بار اقتصادی ناشی از هزینه های سلامت به خانوارهای دارای سالمند، از طریق تعریف بسته های حمایتی ویژه سالمندان، در جهت جلوگیری از دچار شدن این خانوارها، به هزینه های کمرشکن اقدام نماید.
    کلیدواژگان: سالمندی، هزینه های کمرشکن، پرداختی از جیب، هزینه های سلامت
  • حسین درگاهی، علیرضا دررودی *، مهرزاد رضایی آبگلی صفحات 228-239
    زمینه و هدف
    کلیه بیمارستان ها نیازمند پایش و ارزیابی مداوم هستند. نمودار گرافیکی پابن لاسو، با ترکیب شاخص های عملکردی بیمارستان ها می تواند کارایی بیمارستان ها را مورد ارزیابی دهد. لذا هدف این مطالعه تعیین تاثیر طرح تحول نظام سلامت بر شاخص های عملکردی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1395 با استفاده از مدل پابن لاسو می باشد.
    روش کار
    مطالعه توصیفی تحلیلی حاضر به صورت مقطعی انجام گرفت. تعداد 8 بیمارستان عمومی و تک تخصصی دانشگاه علوم پزشکی تهران جامعه پژوهش را تشکیل دادند. داده های ورودی و شاخص های عملکردی با اخذ مجوز از معاونت درمان دانشگاه دریافت گردید. تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون های کای اسکوئر و تی زوج دو نمونه ای و وضعیت عملکرد بیمارستان ها با بهره برداری از مدل گرافیکی پابن لاسو انجام شد.
    نتایج
    بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت در ایران تعداد بیمارستان های بیشتری در مقایسه با قبل از اجرای طرح مزبور در منطقه 3 و 4 قرار گرفته اند که در نتیجه وضعیت کارایی مطلوب تری را نشان می دهد. که این تفاوت با آزمون کای اسکوئر اختلاف معنی داری نشان داد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نمودار پابن لاسو شاخص های عملکردی بیمارستان ها بعد از اجرای طرح تحول سلامت بهبود بیشتری یافته است. استفاده از تجربیات و عملکرد مدیریتی موفق در راه ارتقای شاخص های عملکردی بیمارستان ها بعد از اجرای این طرح می تواند الگوی مدیران سایر بیمارستان های کشور قرار گیرد.
    کلیدواژگان: طرح تحول نظام سلامت، مدل پابن لاسو، شاخص های عملکرد بیمارستان، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
  • حسین فرخی *، فرامرز سهرابی، علی دلاور صفحات 240-254
    زمینه و هدف
    با توجه به اینکه باورهای فراشناختی، نقش بسیار مهمی در ابتلا، حفظ و تداوم به اعتیاد دارد، پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی فراشناخت درمانی به شیوه گروهی بر میزان اعتیادپذیری دانشجویان پسر انجام پذیرفت.
    روش کار
    این مطالعه یک طرح تحقیقی نیمه آزمایشی شامل پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل و دوره پیگیری می شد. جامعه آماری پژوهش شامل همه دانشجویان پسر دوره کارشناسی دانشگاه فردوسی مشهد در سال تحصیلی 96-1395 است. با روش نمونه گیری، 30 آزمودنی انتخاب شدند و بطور تصادفی در گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. در این پژوهش از پرسشنامه فراشناختی (MCQ-30) و مقیاس آمادگی به اعتیاد (APS) استفاده شد.
    نتایج
    داده های بدست آمده با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس و Tهم بسته مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نمرات کوواریانس پس آزمون آمادگی به اعتیاد نشان داد که اثربخشی فراشناخت درمانی بر میزان اعتیادپذیری دانشجویان پسر معنی دار (01/0>p) بود.
    نتیجه گیری
    به طورکلی نتایج پژوهش حاکی از آن است که درمان فراشناختی، اعتیادپذیری دانشجویان را کاهش داده و تاثیر اثر فراشناخت درمانی بر میزان اعتیادپذیری دانشجویان در مرحله پیگیری بعد از 3 ماه ماندگار هست. بنابراین به افراد مشغول در حوزه بهداشت پیشنهاد می گردد از درمان فراشناخت برای پیشگیری و عدم بازگشت فرد به اعتیاد بهره ببرند.
    کلیدواژگان: فراشناخت درمانی، اعتیادپذیری، دانشجویان
  • ساجده ودودی، سوگند قاسم زاده *، سیده منور یزدی صفحات 255-268
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف طراحی و بررسی اثربخشی برنامه بهبود بخشی روابط والد-کودک به منظور کاهش مشکلات برونی سازی شده در کودکان سندرم داون انجام شد. در این پژوهش ابتدا برنامه بهبود بخشی روابط والد-کودک طراحی، سپس به ارزیابی اثربخشی برنامه از طریق پژوهش شبه آزمایشی با انتساب نمونه تصادفی با پیش آزمون، پس آزمون، پیگیری پرداخته شد.
    روش کار
    در این طرح والدین به همراه فرزندانشان به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. جامعه پژوهش حاضر همه دانش آموزان سندرم داون در حال تحصیل در سال 95-96 مدارس استثنایی شهر تهران به همراه والدینشان بود و در نهایت 36 مادر از بین 56 مادر دارای فرزند سندرم داون با مصاحبه تشخیصی و ملاک های ورود و خروج پژوهش غربال شدند، و به پرسشنامهCBCL و پرسشنامه مقیاس رابطه والد-کودک هم در مرحله پیش آزمون، پس آزمون، پیگیری پاسخ دادند. تحلیل داده ها به روش تحلیل کوواریانس چند متغیره از نوع اندازه گیری های مکرر بود.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که میانگین پس آزمون در دو گروه کنترل و آزمایش با یکدیگر تفاوت معنی داری داشته و میانگین نمرات گروه آزمایش به صورت معنی داری کمتر از گروه کنترل بوده که این امر حاکی از تاثیر مثبت مداخله خانواده محور بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که برنامه بهبود بخشی روابط والد-کودک باعث کاهش خرده مقیاس های تعارض و وابستگی و افزایش خرده مقیاس نزدیکی در روابط والد-کودک گردید و همچنین منجر به کاهش مشکلات رفتاری در کودکان سندرم داون شد.
    کلیدواژگان: مداخله خانواده محور، تعامل والد-کودک، مشکلات رفتاری، سندرم داون
  • نیرومند رومیانی، بی بی سادات میر اسماعیلی، کمال اعظم، زهرا یوسفی *، مسلم رومیانی صفحات 269-278
    زمینه و هدف
    اینترنت ابزاریست که بسیاری از نیازهای بشر را تامین می کند اما همین فناوری می تواند تاثیراتی بر زندگی افراد داشته باشد. این مطالعه با هدف بررسی نقش اینترنت بر ارزش های خانواده انجام گرفته است.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی به صورت توصیفی- تحلیلی در سال 1394 در شهر تهران انجام شد. جامعه پژوهش شامل تمام دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران بود که اطلاعات آن از 384 نفر به روش پیمایشی و با استفاده از تکنیک پرسشنامه جمع آوری گردید. در این مطالعه از پرسشنامه استاندارد یانگ (Young) نیز استفاده و داده ها بوسیله نرم افزار SPSS نسخه 22 و آنالیز واریانس یکطرفه تحلیل گردیده است.
    نتایج
    یافته های به دست آمده حاکی از ارتباط مثبت و معنی دار بین وابستگی دانشجویان به اینترنت، فضای صمیمیت بین کاربران، آگاهی و اطلاع توسط خانواده و میزان استفاده دانشجویان از اینترنت وجود داشت (5/0>p). اما در خصوص متغیر "احساس گمنامی در اینترنت" هیچ رابطه معنی داری یافت نشد.
    نتیجه گیری
    استفاده مداوم از اینترنت و پذیرش مرجع و مجرای دستیابی اصلی برای کسب اطلاعات از اینترنت باعث تاثیرات منفی در زندگی و روابط و ارزش های موجود در چارچوب خانواده ها گردیده است. لذا لازم است که دانشجویان توجه بیشتری به استفاده مناسب و بهینه از آن داشته باشند. همچنین این نیاز را می طلبد که مداخله های رفتاری و شناختی با هدف تغییر الگوهای استفاده از اینترنت انجام گردد.
    کلیدواژگان: اینترنت، ارزش های خانواده، دانشجویان
  • احمد علی نوربالا، حسین ملک افضلی، نسرین عابدی نیا *، مرضیه اخباری، علیرضا مروجی، فاطمه واثقی، زهرا نخی، مامک شریعت، مریم میرزایی نیستانی، فاطمه سادات قریشی صفحات 279-294
    زمینه و هدف
    استرس در دوران بارداری می تواند یک اثر ماندگار در سلامت روان زنان پس از زایمان داشته باشد. آمارها نشان می دهد که حدود 18٪ زنان باردار در دوران بارداری افسردگی عمده یا جزئی دارند، اما بسیاری از آنها غربالگری و درمان نشده اند. فقدان درمان می تواند پیامدهای جدی برای مادر و فرزندش داشته باشد. این پژوهش با هدف بررسی وضعیت سلامت روان و رضایت زناشویی مادران باردار درشهرستان کاشان در سال 1394 انجام گرفت.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی-تحلیلی است. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 202 زن باردار از چهار مرکز بهداشتی درمانی شهری در شهرستان کاشان وارد مطالعه شدند. در جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه سلامت عمومی (General (Health Questionnaire 28، مصاحبه تشخیصی و پرسشنامه وضعیت زناشویی گلومبوک-راست (Golombok Rust Inventory of Marital State) استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده ازآمار توصیفی و تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA) ، آزمون کای اسکور (2χ) ، آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون لجستیک انجام گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد که 7/26% از زنان باردار اختلالات روانی داشتند و بیشترین اختلال مربوط به جسمانی سازی و کمترین میزان مربوط به افسردگی بوده است. در حدود 80% رضایت زناشویی بسیار خوبی گزارش شد. همچنین نتایج نشان داد که میان افسردگی با سن، اضطراب، بی خوابی با طول مدت ازدواج، رضایت زناشویی با نوع زایمان و سلامت روان با رضایت زناشویی ارتباط معنی داری وجود دارد. علاوه بر آن رضایت زناشویی رابطه معنی دار و معکوس با تحصیلات داشت (05/0> (p.
    نتیجه گیری
    بنظر می رسد می بایستی یک مدل مراقبتی، درمانی روانشناختی برای مادران باردار با ریسک اختلالات روانی در دوران بارداری و پس از زایمان در سیستم سلامت و بهداشت ایران ادغام شود.
    کلیدواژگان: سلامت روان، زنان باردار، رضایت زناشویی
  • مهدیه کیکاوس ایرانق، هادی پاشاپور، اعظم جعفری، خدیجه کشاورزیان، محمود خدامرادی، عباسعلی درستی، اصغر محمدپور اصل * صفحات 295-306
    زمینه و هدف
    تدوین برنامه مناسب برای پیشرفت، ارتقاء و حل مشکلات یک جامعه با شناخت واقعی از مشکلات آن جامعه میسر است. ارزیابی سلامت جامعه فرآیندی است که در طی آن پژوهشگران و اعضای جامعه با جمع آوری و تحلیل داده ها و تعیین نقاط قوت و ضعف، منابع و نیازهای جامعه، درکی درست از وضعیت نظام مراقبت سلامت، دلواپسی های جامعه به دست می آورند. شهر باسمنج در 10 کیلومتری شهر تبریز و در آستانه الحاق به این کلان شهر قرار دارد. این مقاله نتیجه ارزیابی جامعه این شهر است.
    روش کار
    این مطالعه بر اساس مدل 8 مرحله ای کارولینای شمالی در پاییز 1396 انجام شد. در این مدل فرآیند ارزیابی سلامت جامعه در 8 مرحله انجام یافت. هفت مرحله اول شامل شناسایی و اولویت بندی مشکلات شهر باسمنج و مرحله ی هشتم شامل تدوین برنامه های عملیاتی برای حل مشکل دارای اولویت منطقه می شد.
    نتایج
    در پایان مرحله اول این مطالعه نزدیک به 100 مشکل مختلف شناسایی شد و در مرحله بعد بر اساس اصول طبقه بندی Hanlon به ترتیب اعتیاد جوانان، مشکلات زباله شهری، سگ های ولگرد، آلودگی زیست محیطی کارخانه کلر پارس، کم عرض بودن خیابان اصلی، دامداری های داخل شهر، ازدواج سن پایین دختران، مشکل فاضلاب شهر، بیکاری جوانان و خود درمانی و مصرف بالای آنتی بیوتیک در مردم در لیست مشکلات اولویت دار منطقه قرار گرفت و از بین آن ها مشکل زباله های شهری بررسی اجمالی شد. عواملی چون عدم وجود برنامه های مدون کاهش و تفکیک زباله، آگاهی کم مردم در خصوص جمع آوری زباله، نبود سیستم مناسب فاضلاب شهری، عدم مشارکت مردم و بخش خصوصی در برنامه های جمع آوری و دفع زباله های شهری در ایجاد آن موثر شناسایی شدند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه طیف وسیعی از مشکلات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی شناسایی شد. هرچند اولویت انتخابی برای بررسی بیشتر به مشکل زباله های شهری اختصاص یافت اما رفع تک تک این مشکلات نیازمند همفکری و مساعدت کلیه ارگان ها و سازمان های دولتی و مردمی می باشد.
    کلیدواژگان: ارزیابی جامعه، زباله های شهری، اولویت بندی مشکلات
  • الهام فایض، سید ابوالفضل ذاکریان *، کمال اعظم صفحات 307-316
    زمینه و هدف
    جو ارگونومی نشان دهنده ادراک کارکنان از حمایت و تاکید سازمان بر طراحی و اصلاح شغل به منظور بهبود "عملکرد عملیاتی" و " آسایش و سلامت کارکنان" می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی روایی و پایایی پرسشنامه ی ارزیابی جو ارگونومی در راستای ایجاد ابزاری مناسب جهت تعیین ارزش های کلی یک سازمان در زمینه ی ارگونومی و سنجش وضعیت جو ارگونومی موجود در سازمان ها انجام شد.
    روش کار
    ابتدا پرسشنامه ارزیابی جو ارگونومی از مرجع تهیه کننده ی آن در دانشگای کلرادو آمریکا دریافت شد و سپس به منظور تایید ثبات زبانشناسی آن از روش ترجمه معکوس استفاده گردید. اعتبار محتوایی پرسشنامه توسط 10 نفر از متخصصین مربوطه مورد بررسی قرار گرفت. پایایی پرسشنامه نیز در یک مطالعه ی مقطعی با استفاده از یک نمونه ی 50 نفری از کارکنان یک صنعت تولید برق حرارتی به کمک روش آلفای کرونباخ تعیین گردید.
    نتایج
    در این مطالعه نسبت روایی محتوا (CVR) و شاخص روایی محتوا (CVI) به ترتیب 90/0و 94/0تعیین گردید. همچنین پایایی پرسشنامه به کمک آلفای کرونباخ برای 59 آیتم پرسشنامه (96/0=) محاسبه شد. نتایج بدست آمده نشان دهنده ی اعتبار محتوایی و پایایی قابل قبولی برای این ابزار است.
    نتیجه گیری
    با توجه به سطح قابل قبول شاخص های روایی و پایایی، پرسشنامه ی ارزیابی جو ارگونومی را می توان به عنوان یک ابزار روا و پایا، جهت ارزیابی و تحلیل وضعیت جو ارگونومی در صنایع و سازمان های مختلف استفاده نمود.
    کلیدواژگان: پرسشنامه، روایی، پایایی، وضعیت جو ارگونومی
|
  • Jafar Yahyavi Dizaj , Sara Emamgholipour , Abolghasem Pourreza *, Farogh Nommani , Somayeh Molemi Pages 216-227
    Background and Aims
    Population aging is one of the most important economic, social and health challenges of the twenty-first century. The increasing rate of aging in the population will increase the risk of households being confronted with catastrophic health expenditure (CHE). The purpose of this study was to determine the effect of aging on households' CHE in Iran.
    Materials and Methods
    The data on household income-expenditure were obtained from the annual Iranian Statistical Center reports for the period 2007-2016. The statistical technique used for data analysis was the regression Logit technique, the software for the final data analysis being the Excel and STATA.
    Result
    The results showed that increased numbers of elderly people in a household would increase the probability of the household being confronted with CHE. Additionally, the following households were also more likely to be at risk of CHE: urban families; female-headed families; those not owning private homes; those with no income or with an unemployed head; and those in the lower income deciles. Moreover, no insurance coverage would decrease the likelihood of a household to be at risk of CHE.
    Conclusion
    Considering the findings of this study and the aging of the Iranian population, it is essential that the government, in line with fair financing and reducing the economic burden of health expenditures on households with an elderly member, try, through special support packages for the elderly, to prevent confrontation of such families with catastrophic health expenditures.
    Keywords: Aging, Catastrophic Health Expenditure, Out of Packet, Health Costs
  • Hossein Dargahi , Alireza Darrudi *, Mehrzad Rezaei Abgoli Pages 228-239
    Background and Aim
    All hospitals need to be monitored and continuously evaluated. Pabon Lasso graphical model assesses the efficiency of hospitals using a combination of their input data and performance indicators. The aim of this study was to determine the effects of Iran Health System Evolution Plan on Tehran University of Medical Sciences (TUMS) hospitals’ performance indicators using the Pabon Lasso model in 2016.
    Materials and Methods
    This was a descriptive-analytical and cross-sectional study including 8 general and specialized hospitals. The hospital input data and performance indicators were collected by permission of TUMS Vice-chancellor’s Office for Therapeutic Services. Chi-square and the two-sample T2 tests were used for data analysis, and hospital performance was assessed using the Pabon Lasso Model.
    Results
    The results showed that the number of TUMS hospitals located in zones 3 and 4 had increased after implementation of the Iran Health System Evolution Plan, which indicates improved efficiency of these hospitals, as confirmed by the chi-square test.
    Conclusion
    Based on the Pabon Lasso graphical model, it can be concluded that the performance indicators of the hospitals show improvements in performance after implementation of the Iran Health System Evolution Plan. The successful experience in the management of the hospitals in this study can act as a practical guide for managers of other hospitals throughout the country for better management.
    Keywords: Iran Health System Evolution Plan, Pabon Lasso Model, Hospital Performance Indicators, Tehran University of Medical Sciences, Iran
  • Hossein Farrokhi *, Faramarz Sohrabi , Ali Delavar Pages 240-254
    Background and Aim
    Considering that meta-cognitive beliefs play a very important role in the prevention, preservation and continuity of addiction, this study aimed to determine the effectiveness of meta-cognitive group therapy (MCT) on the extent of addiction-proneness in male university students.
    Materials and Methods
    This study was a quasi-experimental project with pretest-posttest, a control group and follow-up. The statistic population consisted of all the male Bachelor's students of the Mashhad Ferdowsi University, Iran in the academic year 2016-17. The sample was 30 students selected and assigned randomly to an experimental or control group. Data were collected using a meta-cognition questionnaire (MCQ-30) and the addiction potential scale (APS). Statistical tests included analysis of covariance and the dependent t-test.
    Results
    Covariance and post-test addictive potential scores showed that MCT could desirably affect the addiction-proneness of university male students (p<0.01).
    Conclusion
    Based on the findings it can be concluded that metacognitive therapy can reduce the addiction proneness of male university student, the effect lasting for three months. Therefore, it is recommended that responsible authorities in the health sector use meta-cognitive therapy for addiction prevention and resumption.
    Keywords: Meta-Cognitive Therapy, Addiction-proneness, University Students
  • Sajedeh Vadoudi , Sogand Ghasemzadeh *, Seyedeh Monavvar Yazdi Pages 255-268
    Background and Aim
    The objective of this study was to design and examine the effectiveness of a parent-child relationship improvement program in reducing the externalized problems in children with Down's syndrome. A parent-child relationship improvement program was designed, followed by assessing its effectiveness in a random sample of pupils using a quasi-experimental research design with a pre-test, post-test and follow-up.
    Materials and Methods
    The study population was all the pupils with Down’s syndrome in the schools for exceptional student in Tehran and their parents in the academic year 2016-2017. The parents and their children were divided into two experimental and control groups.
    Thirty-six out of 56 mothers were screened based on a diagnostic interview and inclusion and exclusion criteria and completed the CBCL and parent-child relationship questionnaires in the pre-test, post-test, and follow-up stages. Data analysis was performed using the multivariate covariance analysis with repeated measurements.
    Results
    The results showed that the mean post-test scores were statistically significantly different between the control and experimental groups, the mean scores of the experimental group being lower than those of the control group, which indicates a positive effect of the family-centered intervention.
    Conclusion
    Based on the findings, it is concluded that the parent-child relationship improvement program can reduce the subscales of conflict and dependence and increase the subscale of intimacy in the parent-child relationships. Moreover, it can also reduce behavioral problems in children with Down’s syndrome.
    Keywords: Family-Centered Intervention, Parent-Child Interaction, Behavioral Problems, Down’s syndrome
  • Niroomand Romiani , Bi bi Sadat Miresmaili , Kamal Azam , Zahra Yousefi *, Moslem Romiani Pages 269-278
    Background and Aim
    The Internet is a tool that responds to many human needs, but this technology can also have an impact on people's lives. This study aimed to examine the role of the Internet in family values.
    Materials and Methods
    This descriptive-analytic cross-sectional study was conducted in 2015 in Tehran, Iran. The research population consisted of all the students of Tehran University of Medical Sciences, Tehran, the sample size being 384. Data were collected using a questionnaire, as well as The Young's standard questionnaire, and analyzed by the SPSS software version 22, the statistical test being one-way analysis of variance.
    Results
    The findings showed statistically significant positive associations (p<0.05) between the student's dependence on the Internet on the one hand and the following variables on the other: intimacy among users, family awareness and information, and the extent to which the students were using the Internet. However, no statistically significant relationship was found between Internet use and anonymity on the Internet.
    Conclusion
    The constant use of the Internet and accepting it as the main reference and channel for obtaining information have caused negative effects on family life and the relationships and values within the family framework. Therefore, university students should try to make optimum, more proper use of the Internet. It is also recommended that responsible authorities adopt appropriate policies and implement cognitive-behavioral interventions aiming at changing the patterns of Internet use.
    Keywords: Internet, Family Values, University Students
  • Ahmad Ali Noorbala , Hossein Malek Afzali , Nasrin Abedinia *, Marzieh Akhbari , Alireza Moravveji , Fatemeh Vaseghi , Zahra Nakhi , Mamak Shariat , Maryam Mirzaeeneyestani , Fatemeh Sadat Ghoreishi Pages 279-294
    Background and Aim
    Stress during pregnancy can have a lasting effect on the mental health of women after childbirth. Statistics show that about 18% of pregnant women have major or partial depression during pregnancy, but many have not been screened or treated. Lack of treatment can have serious consequences for the mother and her child. The purpose of this study was to determine the mental health status and marital satisfaction of pregnant mothers in Kashan city, Iran in 2015.
    Materials and Methods
    This was an analytical cross-sectional study. Using the convenience sampling method 202 pregnant women were selected from four urban health centers in Kashan, Iran and entered the study. Data were collected using a Diagnostic Interview, the General Health-28 Questionnaire and the Golombok Rust Inventory of Marital State. Descriptive statistics was used for data analysis, the statistical tests being one-way ANOVA, chi-square test, Pearson correlation test and logistic regression.
    Results
    The results showed that 26.7% of the pregnant women were suffering from psychiatric disorders, the most and least serious disorders being related to physical activity and depression, respectively. About 80% of the women expressed very good marital satisfaction. Further analysis of the data showed statistically significant associations between depression and age and anxiety, insomnia and duration of marriage, marital satisfaction and delivery type, and mental health and marital satisfaction. Furthermore, marital satisfaction had a negative association with education. (p<0.05).
    Conclusion
    It seems that it is essential to develop and implement a therapeutic, psychiatric and health care model for women at risk of psychiatric disorders during pregnancy and after childbirth in the health service delivery system in Iran.
    Keywords: Mental Health, Pregnant Women, Marital Satisfaction
  • Mahdieh Keykavoos Iranag , Hadi Pashapour , Azam Jafari , Khadijeh Keshavarzian , Mahmoud Khodamoradi , Abass Ali Dorosti , Asghar Mohammadpoorasl * Pages 295-306
    Background and Aim
    Developing appropriate programs for community problem solving and community development and prosperity will be possible only after realistic identification of the community’s problems. Community health assessment is a process by which researchers and community members understand the health care system and community concerns through data collection and analysis, determining strengths and weaknesses and defining the community’s resources and demands. Basmenj is a town located 10 kilometer from the metropolitan City of Tabriz, Iran and on the verge of adjoining this metropolis. This paper reports results of the community assessment of this town.
    Materials and Methods
    This study was conducted in autumn 2017. The methodology used for community assessment was based on the eight-stage model of North Carolina. In the first seven stages the Basmenj community problems were identified and prioritized, followed, in the eighth stage, by developing an action plan for solving the problems in order of priority.
    Results
    Approximately 100 different problems were identified at the end of the first stage. Based on the Hanlon classification model, the top prioritized problems of the region were found to be, in that order, youth addiction, urban trashes, stray dogs, environmental pollution caused by Pars Color Company, narrowness of the main street, inner-city livestock farming, early marriage among girls, wastewater problems, youth unemployment, and high consumption and self-administration of anti-biotics.
    From among these problems, the urban trashes problem was studied briefly. Factors playing a role in its causation were found to be as follows: lack of waste reduction and waste sorting programs, low citizens’ knowledge about trash gathering, absence of an appropriate urbane wastewater system, and, finally, lack of participation of citizens and the private sector in trash gathering and burying
    Conclusion
    A wide range of social, cultural and economic problems was identified. The top priority was found to be focusing on problems related to urban trashes. However, it should be noted that solving all the community problems identified requires the co-operation and support of all the governmental organizations, as well as involvement of the community at large.
    Keywords: Community Assessment, Urbane Trashes, Prioritizing Problems
  • Elham Faez , Seyed Abolfazl Zakerian *, Kamal Azam Pages 307-316
    Background and Aim
    Ergonomics climate indicates employee perceptions of the extent to which the organization emphasizes and supports the design and modification of work, so that both performance and well-being of the personnel are improved. The purpose of this study was to determine the validity and reliability of the Persian version of the ergonomics climate assessment questionnaire in order to create a suitable tool for determining the overall values of an organization in connection with ergonomics and climate assessment.
    Materials and Methods
    First, the ergonomics climate assessment questionnaire was obtained from the Colorado State University of America, where it had been developed. The back-translation method was used to confirm its language suitability and precision. The content validity of the questionnaire was assessed by 10 relevant experts, followed by a cross-sectional study using a sample of 50 employees of a power generation plant using Cronbach's alpha to determine its reliability.
    Results
    The content validity ratio (CVR), content validity index (CVI) and reliability of the questionnaire were found to be 0.90, 0.94 and 0.96 ( for the 59 items), respectively. These results indicating that the questionnaire is a valid and reliable tool.
    Conclusion
    Considering the acceptable validity and reliability of the ergonomic climate assessment questionnaire, it can be used as a valid and reliable tool to assess and analyze the status of ergonomic climate in different industries and organizations in Iran.
    Keywords: Questionnaire, Validity, Reliability, Ergonomics Climate