فهرست مطالب

علوم اعصاب شفای خاتم - سال ششم شماره 2 (پیاپی 33، بهار 1397)

فصلنامه علوم اعصاب شفای خاتم
سال ششم شماره 2 (پیاپی 33، بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی
  • امین رضانژاد اصل، علی عیسی زادگان*، مهدی چهل امیرانی، جمشید باقرزاده صفحات 1-14
    مقدمه
    نقص کنترل شناختی در بسیاری از اختلالات روانشناختی و مغزی دیده می شود. نظریه مکانیسم دوگانه کنترل (DMC)، دو مد کنترل فعال (PC) و انفعالی (RC) را برای کنترل شناختی و از نسخه AX آزمون عملکرد مداوم (AX-CPT) به عنوان پارادایم پژوهشی اصلی بهره می برد. این آزمون نقص هایی را در مدهای کنترل شناختی در اختلالات مختلف نشان می دهد. سیگنال دوپامین میان مغز نقش مهمی در پاتوفیزیولوژی اختلالات مختلف در رابطه با نقص کنترل شناختی دارد و یک نقش کلیدی در نظریه DMC دارد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک شبیه سازی رایانه ای به منظور بررسی تاثیر دستکاری سیگنال دوپامین میان مغز روی نقص کنترل شناختی بود. شبیه سازی بر اساس معماری شناختی LEABRA و با استفاده از مدل PBWM به عنوان یک مدل حافظه کاری و مدل PVLV به عنوان مدل سیستم دوپامینرژیک میان مغز است. این پژوهش در نرم افزار شبیه سازی رایانه ای Emergent که در آن AX-CPT به مدل ارائه شده و عملکرد مدل در آن سنجیده می شود، انجام شده است. نتایج شبیه سازی در سه شاخص کنترل فعال، انفعالی و شاخص رفتاری کنترل فعال (PCB) محاسبه می شوند.
    یافته ها
    با افزایش گین سیگنال دوپامین فازیک از صفر تا صد درصد، تغییرات 15 تا 45 درصدی در روند منحنی ها رخ داده است. با افزایش تا 15 درصد، شاخص های خطا به شدت کاهش یافته، کنترل فعال کاهش یافته، کنترل انفعالی افزایش یافته و شاخص رفتاری کنترل فعال از کنترل فعال به کنترل انفعالی گرایش پیدا می کند. افزایش 15 تا 45 درصد، کنترل فعال افزایش یافته، کنترل انفعالی کاهش یافته و شاخص رفتاری کنترل فعال از کنترل انفعالی به کنترل فعال تمایل دارد. این روندها در ناحیه 45 تا 100 درصد میرا می شوند. شاخص های مربوط به میانگین زمان واکنش، الگوی عکسی از شاخص های خطا را نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج شاخص های خطا با کاهش سطح دوپامین فازیک، افزایش نقص کنترل فعال و بهبود کنترل انفعالی و همچنین گرایش بیشتر به کنترل انفعالی را نشان می دهند. این نتایج با الگوی هیپودوپامینرژیک و نقص های مکانیسم دوگانه کنترل در اختلال کمبود توجه –بیش فعالی، افسردگی، نشانه های منفی اسکیزوفرنی و همچنین اعتیاد مزمن به کوکائین و الکل و بیماری پارکینسون همسویی دارد.
    کلیدواژگان: کارکرد اجرایی، دوپامین، شبیه سازی رایانه ای، اختلال شناختی
  • سید مصطفی سراب زاده*، معصومه هلالی زاده صفحات 15-24
    مقدمه
    یکی از مشکلات رایج بیماران دیابتی، نوروپاتی محیطی است. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی تغییرات شاخص های اعصاب محیطی در بیماران مبتلا به دیابت کوتاه مدت و بلندمدت بود.
    مواد و روش ها
    48 نفر انتخاب شدند و به سه گروه: 1- بیماران دیابتی نوروپاتی محیطی با 1 تا 7 سال سابقه بیماری (16 نفر)، 2- بیماران دیابتی نوروپاتی محیطی با 10 تا 17 سال سابقه بیماری (16 نفر) و 3- 16 فرد سالم تقسیم شدند. همه گروه ها با دستگاه الکترونوروگرام و الکترومیوگرام مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها اختلاف معنی داری بین گروه های دیابت کوتاه مدت و کنترل در هدایت عصبی پرونئال و مدین را نشان داد. همینطور اختلاف معنی داری بین گروه های دیابت بلندمدت و کنترل در هدایت عصبی پرونئال و مدین و همچنین در فعالیت الکتریکی عضلات دوسر بازو و فعالیت الکتریکی عضلات دوقلو مشاهده شد. در میان این یافته ها مهم ترین اختلاف معنی دار در فعالیت الکتریکی عضلات دوسر بازو و عضلات دوقلو بین گروه دیابتی کوتاه مدت و بلندمدت مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    داده ها نشان داد که نقص اعصاب محیطی از عوارض زودرس در بیماران مبتلا به دیابت است. دیابت بلندمدت منجر به تغییرات عملکرد عضلانی و اختلالات واحدهای حرکتی می شود.
    کلیدواژگان: الکترومیوگرافی، هدایت عصبی، بیماران
  • فریبا ابراهیمی، فاطمه نجمی ورزنه، یونس محمدی، سوده رازقی جهرمی، فرناز نجمی ورزنه، منصوره تقا* صفحات 25-30
    مقدمه
    سردرد یکی از شایع ترین سندرم های درد در انسان است که می تواند منجر به اختلال عملکرد اجتماعی و شغلی شود. هدف از این مطالعه بررسی شیوع انواع سردردهای تنشی و میگرنی میان کارکنان بیمارستان سینا، تهران، ایران و ارتباط آن با متغیرهای جمعیت شناختی اجتماعی و عوامل روانشناختی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مشاهده ای تحلیلی بر روی 590 نفر از کارکنان بیمارستان سینا در تهران، ایران توسط یک روش نمونه گیری تصادفی انجام شد. شیوع سردردهای تنشی و میگرن در ارتباط با متغیرهای روانشناختی و جمعیت شناختی اجتماعی ارزیابی شد. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از یک پرسشنامه جمع آوری شد و تشخیص نوع سردرد توسط متخصص داخلی مغز و اعصاب تایید گردید.
    یافته ها
    شیوع سردرد در جمعیت مطالعه ما 129 مورد در میان 590 نفر (21/8 درصد) که 58 نفر (9/8 درصد) میگرن، 67 نفر (11/3 درصد) سردرد تنشی و 4 نفر (0/67 درصد) سردرد تنشی –میگرنی بود. این سردردها در پرستاران، کارکنان با درجه لیسانس یا بالاتر، پرسنل با ساعت کاری بیشتر از 8 ساعت و پرسنل با شیفت ثابت صبح به طور معنی داری بالاتر بود. سردرد تنشی همچنین یک ارتباط معنی داری با خصوصیات روانشناختی از قبیل افسردگی، خستگی و نارضایتی شغلی داشت. در کارکنان با سردرد میگرنی، غیبت شغلی، مراجعه به پزشک و ناتوانی در انجام کارهای روزمره در طی سردرد آن ها در مقایسه با سردرد تنشی به طور معنی داری بالاتر بود.
    نتیجه گیری
    سردردهای میگرنی و تنشی ارتباط معنی داری با نوع شغل، سطح تحصیلات و نوع شیفت کاری داشت. از طرف دیگر سردردهای میگرنی اثرات منفی بیشتری بر روی کیفیت کار در مقایسه با سردردهای تنشی داشتند.
    کلیدواژگان: سردرد تنشی، اختلالات میگرنی، پرستاران
  • مهتا اسکندرنژاد، فهیمه رضایی* صفحات 31-40
    مقدمه
    ورزش و فعالیت جسمانی اثرات مثبتی بر عملکردهای جسمی و روانی دارند. اما نیاز است تاثیر آن ها بر عملکردهای شناختی با جزئیات بیشتری توضیح داده شود. بنابراین مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر ورزش هوازی بر شبکه های عصبی توجه و حافظه کاری انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، 20 زن غیر فعال با میانگین سنی 2/03 ± 22/65 سال به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به طور مساوی به گروه های تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی در 16 جلسه ورزش هوازی شرکت کردند. پیش و پس از اتمام مداخله تمرینی، عملکرد شرکت کنندگان با استفاده از آزمون شبکه های توجه و تکلیف ان بک مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج ما نشان داد که حافظه کاری در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری افزایش داشت. با این حال تفاوت معنی داری در شبکه موقعیت یابی توجه وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    داده های ما در راستای استفاده از ورزش هوازی به منظور بهبود حافظه کاری است. علاوه بر این به نظر می رسد که تاثیر ورزش هوازی بر شناخت انتخابی بوده و به ماهیت عملکرد شناختی هدفمند و همچنین بسترهای مغزی آن ها بستگی دارد.
    کلیدواژگان: آثار روانشناسی، حافظه کوتاه مدت، ورزش، فیزیولوژی روانشناسی، توجه
  • فاطمه فلاح، رضا ابراهیم پور* صفحات 41-50
    مقدمه
    دستگاه بینایی انسان قادر است اطلاعات مربوط به اشیایی که در تصاویر طبیعی وجود دارند را با سرعت و کارایی بازشناسی کند. در این فرایند بازشناسی، یک شی قابلیت قرار گرفتن در سطوح مختلف انتزاع (مافوق، بنیادی و مادون) در یک ساختار سلسله مراتبی را دارا می باشد. اگرچه مشخص نیست که آیا سوال های مختلف در سطوح دسته بندی اشیاء برای محرک های یکسان، پاسخ های فعالسازی مختلفی را در مغز ایجاد می کنند یا خیر.
    مواد و روش ها
    به منظور بررسی رابطه بین عملکرد مغز و رفتار انسان، سه مطالعه آزمایشی رفتاری به کمک جعبه ابزار روان –فیزیک متلب R2015a طراحی شده است. در طی این آزمایشات، از افراد شرکت کننده خواسته شد تصاویر جاندار، چهره و چهره حیوان را به ترتیب به عنوان تصاویر هدف با توجه به سطوح مافوق، بنیادی و مادون گزارش کنند. آزمایش ها شامل 7 بلوک 96 مرحله ای در سطح مافوق (4 بلوک)، بنیادی (2 بلوک) و مادون (1 بلوک) است. در مجموع هر شرکت کننده 672 مرحله را انجام داد.
    یافته ها
    ما مشاهده کردیم که مدت زمان پاسخ افراد شرکت کننده به ازای تصاویر یکسان بر خلاف مطالعات قبلی در سطوح مختلف با هم متمایز شده است. به این معنی که تصاویر در سطح مافوق در بخش های اولیه زمان پاسخ مشاهده می شوند در حالی که در سطوح بنیادی و مادون زمان واکنش نسبتا دیرتر خواهد بود. در تمام سطوح، تنها 48 تصویر از مجموعه تصاویر هدف (چهره حیوان) مورد ارزیابی قرار گرفتند. این تصاویر به صورت تصادفی با تصاویر دیگر هدف مخلوط شدند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که سطح مافوق از دو سطح دیگر به خوبی تفکیک شده است. به عبارت دیگر این سطح برای فرایند بازشناسی اشیاء به اطلاعات کلی تری نسبت به سطوح دیگر نیاز دارد. این یافته ها پیشنهاد می دهد که دسته بندی اشیاء در سطوح مختلف در سه مدار نورونی مجزا انجام می شوند. علاوه بر این، این نتایج نشان می دهند که برخی سیگنال های بالا به پایینی وجود دارند که مسیر پردازش اطلاعات را متناسب با سوالات تغییر می دهند.
    کلیدواژگان: روان- فیزیک، علوم اعصاب، زمان پاسخ
  • مهرانگیز پیوسته گر* صفحات 51-59
    مقدمه
    مطالعات نشان داده اند که ویژگی های اختلال شخصیت مرزی و ناگویی هیجانی می تواند بر روند مشکلات بین فردی تاثیر بگذارند. هدف از این مطالعه بررسی ویژگی های اختلال شخصیت مرزی و ناگویی هیجانی میان دختران دانشجوی دارای مشکلات بین فردی بود.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری پژوهش شامل 150 دانشجوی دختر در دانشگاه الزهرا بود که در پرسشنامه مشکلات بین فردی نمره بالاتر از خط برش داشتند. ابزار مورد استفاده در این مطالعه پرسشنامه مشکلات بین فردی، پرسشنامه ناگویی هیجانی 20 و مقیاس اختلال شخصیت مرزی بود.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که دشواری در شناسایی احساس و رفتارهای تکانشی توانایی پیش بینی مشکلات بین فردی را دارند.
    نتیجه گیری
    این یافته ها نقش اختلال شخصیت مرزی و ناگویی هیجانی در مشکلات بین فردی را نشان دادند. این یافته ها می توانند در برنامه های مداخله ای در درمان مشکلات بین فردی مفید باشند.
    کلیدواژگان: رفتار، درمان، دختران
  • مهدی مدنی فرد*، مهرداد مظاهری، نادیا جنت پور صفحات 60-68
    مقدمه
    نواختن ابزار موسیقی مستلزم هماهنگی حرکتی بالا، یکپارچگی حسی و همکاری میان مناطق مختلف مغز است که بر عملکردهای شناختی اثرگذار است. هدف از این مطالعه ارزیابی کارکردهای عصب شناختی اجرایی در افراد نوازنده و غیر نوازنده بود.
    مواد و روش ها
    این یک مطالعه توصیفی و علی –مقایسه ای می باشد. 120 نفر از طریق روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و به دو گروه نوازنده (60 نفر) و غیر نوازنده (60 نفر) تقسیم شدند. همه افراد پرسشنامه نارسایی کنش وری اجرایی بارکلی و انعطاف پذیری شناختی را تکمیل نمودند.
    یافته ها
    نتایج ما نشان داد که افراد غیر نوازنده انعطاف پذیری و کارکردهای اجرایی ضعیف تری در مقایسه با افراد نوازنده داشتند. همچنین نوازندگانی که برای مدت طولانی تری تمرین داشتند و در سنین پایین تر آموزش خود را شروع کردند نمرات بالاتری در انعطاف پذیری شناختی و کارکردهای اجرایی داشتند.
    نتیجه گیری
    این داده ها نشان می دهد که آموزش و تمرینات موسیقی می تواند نقش مهمی در ارتقاء سطوح کارکردهای عصب شناختی داشته باشد.
    کلیدواژگان: آگاهی، آثار روانشناسی، موسیقی، شناخت، مغز
  • کیوان مجیدزاده اردبیلی، رضا رستمی، رضا کاظمی* صفحات 69-81
    مقدمه
    معنویت و مذهب نقش مهمی در سلامت و رفتار انسان دارند. مراجعه به منابع مذهبی یکی از راهکارهایی است که مردم در طول تجربه استرس زندگی به دنبال آن هستند. شنیدن تلاوت قرآن کریم برای کاهش استرس زندگی پیشنهاد شده است. هدف از این مطالعه تعیین اثرات شنیدن تلاوت قرآن کریم بر عملکردهای مغز در افراد سالم بود.
    مواد و روش ها
    52 نفر از افراد سالم بر اساس نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. الکتروآنسفالوگرافی کمی زمانی که گروه آزمایش سوره انسان را شنیدند (گروه آزمایش)، گروه کنترل به یک متن عربی گوش دادند (گروه کنترل) ثبت شد. فعالیت های مغز ثبت و تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    بین امواج مغزی گروه آزمایش و کنترل تفاوت هایی وجود داشت. در گروه آزمایش تمامی باندهای فرکانسی الکتروآنسفالوگرافی کاهش یافته و اکثر تغییرات باندهای فرکانسی در مسیر پیشانی –گیجگاهی مشاهده شد. در گروه کنترل کاهش در بتا، بتا بالا، گاما، گاما 1، گاما 2 و گاما بالا در نواحی مرکزی مشهود بود. باندهای فرکانسی بتا و گاما در گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    تغییرات در باندهای فرکانسی الکتروآنسفالوگرافی مدار پیشانی –گیجگاهی شنیدن تلاوت قرآن کریم، استفاده کاربردی از آن را در کاهش استرس زندگی پیشنهاد می دهد.
    کلیدواژگان: علوم اعصاب، معنویت، امواج مغزی
  • چیمن سعیدی* صفحات 82-93
    مقدمه
    اختلالات طیف اوتیسم، اختلالات رشدی عصبی هستند که با مشکلاتی در ارتباطات اجتماعی و تعاملات اجتماعی و همچنین رفتارها، علایق و فعالیت های محدود و تکراری مشخص می شوند. پژوهش ها در حوزه علوم اعصاب اجتماعی نشان می دهد که کاستی های عملکرد اجتماعی در اختلالات طیف اوتیسم ممکن است از اختلالات در سیستم های عصبی حاصل شود که در پردازش اطلاعات اجتماعی دخیل هستند. در این مطالعه پژوهش های مرتبط با مبانی عصبی سه سیستم عصبی کلیدی پردازش اطلاعات اجتماعی اساسی (ادراک اجتماعی، مشاهده عمل و نظریه ذهن و سوء عمل سیستم های عصبی) در اختلالات طیف اوتیسم مرور گردید. نتایج نشان داد که فعالیت ناهنجار در نواحی مغزی دخیل در ادراک اجتماعی (شیار گیجگاهی فوقانی خلفی، آمیگدال، قشر اوربیتوفرونتال و شکنج فوزیفرم) در مناطق مرتبط با مشاهده عمل اعم از نظام اعصاب آیینه ای و سه ناحیه بهم پیوسته آن (شیار گیجگاهی فوقانی خلفی، شکنج پیشانی تحتانی و لوبول آهیانه ای تحتانی) و در مناطق اختصاص یافته به نظریه ذهن (قشر پری فرونتال میانی، پیوندگاه گیجگاهی –آهیانه ای، شیار گیجگاهی فوقانی خلفی، قشر کمربندی خلفی/پری کانئوس و لوب گیجگاهی قدامی) است.
    نتیجه گیری
    این نتایج حاکی از پردازش ناهنجار اطلاعات اجتماعی در اختلالات طیف اوتیسم است و به عنوان نقص های سیستم های عصبی درگیر در ادراک اجتماعی، فهم عمل و نظریه ذهن تعریف گردد. این یافته ها چارچوبی برای درک مکانیسم های عصبی زیربنای کاستی های اجتماعی در اختلالات طیف اوتیسم فراهم ساخته و نقش شیار گیجگاهی فوقانی خلفی به عنوان یک ناحیه مشترک در هر سه سیستم برجسته می سازد.
    کلیدواژگان: اختلالات طیف اوتیسم، ادراک اجتماعی، نظریه ذهن
  • زهرا بهروزی، پژمان عاطفی منش، فریبا کریم زاده* صفحات 94-108
    مقدمه
    مالتیپل اسکلروز یک دوره مزمن پیشرونده بیماری است که باعث گسترش مسیرهای پاتولوژیکی تخریب نورونی مانند آسیب نوروآکسونی، آپوپتوز و گلیوز می شود. به علت پیچیدگی مکانیسم های دخیل در پاتوفیزیولوژی بیماری مالتیپل اسکلروز یافتن نشانگرهای زیستی معتبر بسیار دشوار است. با این حال یافتن نشانگرهای زیستی موثر که از حساسیت بالایی برخوردار هستند و قادر به تعیین سطح فعالیت و دوره بیماری باشد ضروری است. امروزه چندین نشانگر زیستی با تاثیر بالا در طراحی درمان اولیه، ارزیابی پاسخ به درمان های دارویی و تشخیص زودرس و تشخیص مراحل مختلف بیماری معرفی شده اند. هدف از این مطالعه مرور نشانگرهای زیستی مختلف شناخته شده در تشخیص مالتیپل اسکلروز است.
    نتیجه گیری
    پیچیدگی بیماری مالتیپل اسکلروز و نقش مهم نشانگرهای زیستی در تشخیص بیماری مالتیپل اسکلروز منجر به تمرکز مطالعات مختلفی برای ارزیابی موثرترین نشانگرهای زیستی شده است. یافته ها حاکی از آنند که نشانگرهای زیستی مایع مغزی –نخاعی نسبت به نشانگرهای زیستی پلاسما معتبرترند. نشانگرهای زیستی مایع مغزی –نخاعی تحت تاثیر ریتم سیرکاردین قرار نمی گیرند و در فضای زیر عنکبوتیه در گردش هستند که در تماس نزدیک با آسیب های سیستم عصبی و التهابی در بیماری مالتیپل اسکلروز هستند. در میان نشانگرهای زیستی ساختاری، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی پرکاربردترین روش ها در تشخیص بیماری مالتیپل اسکلروز می باشد.
    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروز، نشانگرهای زیستی، طناب نخاعی
|
  • Amin Rezanejad Asl, Ali Issazadegan *, Mehdi Chehel Amirani, Jamshid Bagherzadeh Pages 1-14
    Introduction
    Cognitive control deficits are seen in many psychological and brain disorders. The dual mechanism of control (DMC) theory assumes two proactive (PC) and reactive control (RC) modes for cognitive control and uses the AX version of continuous performance test (AX-CPT) as the main research paradigm. This test determines deficits in cognitive control modes in various disorders. Midbrain dopamine signal plays an important role in the pathophysiology of various disorders with cognitive control deficits and plays a key role in DMC theory.
    Materials And Methods
    The present study was a computer simulation to investigate the effect of midbrain dopamine signal manipulation on cognitive control deficits. Simulation is based on LEABRA cognitive architecture and using the PBWM model as a model of working memory and PVLV model as a model of midbrain dopaminergic system. This investigation has been implemented in the emergent computer simulation software where the AX-CPT is presented to the model and the model performance was measured. Simulation results are calculated in three proactive control behavioral index (PCB), PC, and RC indices.
    Results
    With increasing gain of phasic dopamine signal from 0 to 100 percent, a 15 to 45 percent changes occurred in the trend of curves. Increasing up to 15 percent, the error indices sharply decreased, PC was reduced, RC is increased, and PCB tends from PC to RC. Increasing from 15 to 45 percent, PC was increased, RC was reduced, and PCB tends from RC to PC. These trends were damped between 45 to 100 percent enhancement. Indices related to the average reaction time showed a reversed pattern of error indices.
    Conclusion
    The results of the error indices by decreasing phasic dopamine level indicate an increase in PC deficit and RC improvement as well as a greater tendency toward RC. These results are consistent with the hypodopaminergic pattern and DMC mechanism deficits in attention deficit hyperactivity disorder, depression, negative symptoms of schizophrenia as well as chronic addiction of cocaine and alcohol and Parkinson's disease.
    Keywords: Executive Function, Dopamine, Computer Simulation, Cognitive Dysfunction
  • Mostafa Sarabzadeh *, Masoumeh Helalizadeh Pages 15-24
    Introduction
    One of the common complications of diabetic patients is peripheral neuropathy. The aim of the present study was to evaluation of the changes of parameters of peripheral nerves in patients with short- and long-term diabetes.
    Materials And Methods
    48 subjects were selected and classified into three groups: i) patients with diabetic peripheral neuropathy for 1-7 years (n=16), ii) patients with diabetic peripheral neuropathy for 10-17 years (n=16), and iii) 16 healthy subjects. All groups were evaluated by electroneurogram and electromyogram investigations.
    Results
    Data analysis showed a significant difference between short-term diabetes and control groups in peroneal nerve and median nerve conductions. In addition, significant differences were observed between long-term diabetes and control groups in peroneal nerve and median nerve conductions as well as in biceps electrical activation and gastrocnemius electrical activation. Among these findings, the most important differences were observed between short and long-term diabetes groups in gastrocnemius and biceps electrical activation.
    Conclusion
    Our data indicate that peripheral nerves deficits are early complications in patients with diabetes. A longer duration of diabetes leads to muscle functional changes and disorders of motor unit recruitment.
    Keywords: Electromyography, Neural Conduction, Patients
  • Fariba Ebrahimi, Fatemeh Najmi Varzaneh, Younes Mohammadi, Soodeh Razaghi Jahromi, Farnaz Najmi Varzaneh, Mansoureh Togha * Pages 25-30
    Introduction
    Headache is one of the most common pain syndromes in humans, which can lead to social and occupational dysfunctions. The aim of this study was to investigate the prevalence of migraine and tension type headache (TTH) among the staffs of Sina Hospital, Tehran, Iran and its relationship with socio-demographic variables as well as psychological factors.
    Materials And Methods
    This analytical observational study was conducted in 590 employees of Sina Hospital in Tehran, Iran using a randomized sampling method. The prevalence of migraine and TTH was evaluated in relation to psychological and socio-demographic variables. Required information was collected through a questionnaire and the diagnosis of the type of headache was confirmed by a neurologist.
    Results
    The total prevalence of headaches within our study population was 129 cases among 590 subjects (21.8%), of which 58 (9.8%) subjects were migraineurs, 67 (11.3%) subjects had TTH, and 4 (0.67%) people had both TTH and migraine. These headaches were significantly higher in nurses, staffs with a bachelor's degree or above, staffs with an average daily working hours of more than 8 hours, and staffs working in the morning shift. TTH had also a significant relationship with psychological characteristics, such as depression, fatigue, and job dissatisfaction. Job absenteeism, referral to physicians, and inability to do routine works during their headache periods were significantly higher in staffs with migraine headaches compared to TTH.
    Conclusion
    TTH and migraine headaches had a significant relationship with the type of job, educational levels, and type of work shifts. In addition, migraine headaches had more negative effects on the quality of work compared to TTH.
    Keywords: Tension-Type Headache, Migraine Disorders, Nurses
  • Mahta Eskandarnejad, Fahimeh Rezaei * Pages 31-40
    Introduction
    Exercise and physical activity have positive impacts on the physical and mental functions. However, their impact on cognitive functions needs to be elucidated in further details. Therefore, the present study was performed to determine the effect of aerobic exercise on neural network of attention and working memory.
    Materials And Methods
    In this semi- experimental study, 20 inactive women with mean age of 22.65±2.03 years were selected by available sampling and equally divided into experimental and control groups. The experimental group participated in 16 sessions of aerobic exercise. Before and after the completion of training intervention, participant’s performance was assessed using attention network test and N-back task test. Data were analyzed by the multivariable analysis of covariance method.
    Results
    Our results showed that working memory in the experimental group was significantly increased compared to the control group. However, there were no significant differences in orienting network of attention.
    Conclusion
    Our data are in line with the use of aerobic exercise to reinforce working memory. In addition, it seems that the impact of aerobic exercise on cognition is selective and depends on the nature of the targeted cognitive function as well as their brain substrates.
    Keywords: Consciousness, Psychological Phenomena, Music, Cognition, Brain
  • Fatemeh Fallah, Reza Ebrahimpour * Pages 41-50
    Introduction
    Human visual system is able to recognize the objects relevant information in natural images rapidly and efficiently. In the recognition process, an object can belong to different levels of abs traction (superordinate, basic, and subordinate) in a hierarchical s tructure. However, it remains unclear whether different ques tions at levels of object categorization for identical s timulus create different activation responses in the brain or not.
    Materials And Methods
    In order to inves tigate the relation between brain function and human behavior, three behavioral experimental s tudies have been designed with help of psychophysics’ toolbox in MATLAB R2015a. During these experiments, the participants asked to record animate, face, and animal face images as target images respect to the superordinate, basic, and subordinate levels, respectively. The experiments include seven blocks of 96 trials in superordinate (four blocks), basic (two blocks), and subordinate (one block) levels. Totally each subject has done 672 trials.
    Results
    We observed that subjects’ reaction time were task dependent for the same images in contras t to previous s tudies. That is, images in the superordinate level were observed in the early component of reaction time whereas basic and subordinate levels emerged relatively late. In all levels, only a set of 48 target images (animal face) was analyzed. These target images were randomly mixed with other ones.
    Conclusion
    The results showed that superordinate level is well separated from the other two levels. In other words, this level needs more general information for object recognition process than other levels. These findings sugges t that categorization of objects at different levels has done by three dis tinct neuronal circuits. Moreover, these results indicate that there are some top-down signals which change the information processing path respect to the ques tions.
    Keywords: Psychophysics, Neurosciences, Reaction Time
  • Mehrangiz Peyvastegar * Pages 51-59
    Introduction
    Studies have shown that borderline personality and alexithymia could affect the course of interpersonal problems. The aim of this study was to evaluate borderline personality characteristics and alexithymia among female college students with interpersonal problems.
    Materials And Methods
    Research population included 150 female students in AL Zahra University who were received above cutoff scores in the inventory of interpersonal problems. The instruments used in this study were the inventory of interpersonal problems, the Toronto Alexithymia Scale (TAS-20), and the Personality Assessment Inventory Borderline Scale (PAI-BOR).
    Results
    The results showed that difficulty identifying feelings and impulsive behaviors were predictors of interpersonal problems.
    Conclusion
    These findings indicate the role of borderline personality and alexithymia in interpersonal problems. These results can be useful in intervention programs in treatments of interpersonal problems.
    Keywords: Behavior, Therapeutics, Female
  • Mehdi Madanifard *, Mehrdad Mazaheri, Nadia Janatpoor Pages 60-68
    Introduction
    Playing a musical instrument requires a high motor coordination, sensory integration, and cooperation among different areas of the brain, which affects the cognitive functions. The aims of this study were to evaluate the neurocognitive executive functioning in musicians and non-musician individuals.
    Materials And Methods
    This is a descriptive and causal-comparative (ex post facto) study. 120 people were selected through purposeful sampling method and were divided into two groups; musicians (n = 60) and non-musicians (n = 60). All subjects completed the Barkley Deficits in executive functioning scale test (BDEFS) and cognitive flexibility (CFI).
    Results
    Our results revealed that non-musicians had poorer flexibility and executive functioning compared to musicians. In addition, the musicians who practiced for a longer period and began their training at early ages had higher scores in cognitive flexibility and executive functioning.
    Conclusion
    These data suggest that music education and training can play an important role in promoting the levels of neurological functions.
    Keywords: Consciousness, Psychological Phenomena, Music, Cognition, Brain
  • Keivan Majidzadeh Ardabili, Reza Rostami, Reza Kazemi * Pages 69-81
    Introduction
    Spirituality and religion have an important role in human health and behavior. Referring to religious sources are one of the solutions that people seek during experience of life stress. Listening to the recitation of Quran has been suggested to alleviate the life stress. The aim of this study was to determine the effects of listening to the recitation of the holy Quran on the brain functions in healthy people.
    Materials And Methods
    52 healthy subjects were recruited based on convenience sampling and were randomly placed into two groups. Quantitative Electroencephalography (qEEG) was recorded while the experimental group were listening to surah Al-Insan (experimental group), control group were listening to an Arabic text (control group). Brain activities were recorded and analyzed.
    Results
    There were differences between the brain waves of the experimental and control groups. In the experimental group, all EEG frequency bands were decreased and the most of frequency bands changes observed in fronto-temporal pathway. In the control group, decrease in beta, high beta, gamma, gamma 1, gamma 2 and high gamma was evident in the central regions. In comparison to the control group, beta and gamma frequency bands increased in the experimental group.
    Conclusion
    Changes in the EEG frequency bands of fronto-temporal pathway of listening to the recitation of Quran suggest the potential use of that in alleviation of psychological disorders.
    Keywords: Neurosciences, Spirituality, Brain waves
  • Chiman Saeedi * Pages 82-93
    Introduction
    Autism spectrum disorders (ASD) are neurodevelopmental disorders that are characterized by difficulties in social communication and social interaction as well as by restricted and repetitive behaviors, interests or activities. Researches within the field of social neuroscience demonstrate that social functioning deficits in ASD may arise from dysfunctions in the neural systems that implicate in social information processing. In this study, existing research related to the neural basis of three key neural systems underlying social information processing (social perception, action observation, and theory of mind and malfunction of neural systems) in ASD have been reviewed. The results indicate that there is atypical activation in brain regions involved in social perception (the posterior superior temporal sulcus (PSTS), the amygdala, the orbitofrontal cortex, and the fusiform gyrus), in regions associated with action observation consist of mirror neurons system and its three interconnected areas (PSTS, the inferior frontal gyrus, and the inferior parietal lobule), and in regions assign to theory of mind (the medial prefrontal cortex, the tempro-parietal junction, PSTS, the posterior cingulate cortex/precuneus, and the anterior temporal lobes).
    Conclusion
    These results indicate aberrant social information processing in ASD and define it as deficits in the neural systems involved in social perception, action understanding, and theory of mind. These findings provide a foundation for understanding the neural mechanisms underlying social deficits in ASD and highlight the role of PSTS as a common region in all three systems.
    Keywords: Autism Spectrum Disorder, Social Perception, Theory of Mind
  • Zahra Behroozi, Pezhman Atefimanesh, Fariba Karimzadeh* Pages 94-108
    Introduction
    Multiple Sclerosis (MS) is a chronic progressive course of illness that leads to the widespread pathological processes of neurodegeneration, including neuroaxonal damage, apoptosis and gliosis. Due to complex mechanisms involve in the pathophysiology of MS, finding valid biomarkers is very difficult. However, finding the effective biomarkers that are more sensitive and be able to determine the level of activity and course of the disease is necessary. Today, several biomarkers with high efficacy have been introduced to design the initial therapy, to evaluate the response to drug treatments, and to identify early diagnosis and different stages of the disease. This study was aimed to review different known biomarkers to diagnose the MS.
    Conclusion
    The complicity of MS and the important role of biomarkers in the diagnosis of MS focus lead to several studies to evaluate the most effective biomarkers. The findings indicate that the cerebrospinal fluid (CSF) biomarkers are more valid compared to plasma biomarkers. CSF biomarkers are not influenced by the circadian rhythm and circulate in the subarachnoid space, which is in close proximity to sites of neuroinflammatory lesions in MS. Among structural biomarkers, magnetic resonance imaging is the most practicable methods for MS diagnosis.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Biomarkers, Spinal cord