فهرست مطالب

فصلنامه علوم اعصاب شفای خاتم
سال ششم شماره 4 (پیاپی 37، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/07/03
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سجاد سحاب نگاه* ، علی جهانبازی جهان، آباد، سید مصطفی مدرس موسوی صفحات 1-4
    مقدمه
    صرع یک اختلال اولیه شبکه عصبی می باشد که با تشنج های برگشت پذیر و غیر قابل پیش بینی شناسایی می شود. صرع نه تنها با تغییرات مشخص در کانال های یونی بلکه با غیر طبیعی بودن در بیان پروتئین های سیناپس نیز شناسایی می شود. گزارش شده است که بیان پروتئین های هدایت آکسونی در مدل های تجربی صرع تغییر پیدا می کند. در این نامه به سردبیر، ما تغییرات پروتئین های هدایت آکسونی را مرور و بحث می کنیم.
    نتیجه گیری
    به طور کلی دانش جدید در مورد اختلال در تنظیم پروتئین های هدایت آکسونی ممکن است به راهکارهای درمانی جدید برای صرع کمک کند.
    کلیدواژگان: هدایت آکسونی، صرع، هیپوکامپ
  • محمد امین عدالت منش* ، پروین صمیمی صفحات 5-13
    مقدمه
    قرار گرفتن در معرض والپروئیک اسید طی بارداری در موش های صحرایی باعث استرس اکسیداتیو، آسیب های مغزی و رفتارهای شبه اوتیستیک در فرزندان می شود. به عبارتی دیگر گالیک اسید در درمان اختلالات سیستم عصبی ناشی از رادیکال های آزاد می تواند موثر واقع شود. هدف از پژوهش حاضر ارزیابی اثر گالیک اسید بر یادگیری حرکتی و سطح مخچه ای فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز در موش های صحرایی مواجه شده با والپروئیک اسید در دوران جنینی می باشد.
    مواد و روش ها
    نوزادان حاصل از 30 سرموش صحرایی باردار به طور تصادفی در 5 گروه: کنترل، VPAر (500 میلی گرم بر کیلوگرم والپروئیک اسید) در روز 12/5 بارداری و همچنین 3 گروه VPA+GA100 ،VPA+GA50 و VPA+ GA200 (به ترتیب گالیک اسید 50، 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم دریافت نمودند) تقسیم شدند. تجویز دهانی گالیک اسید از روز 12 تا 19 بارداری انجام شد. سپس به منظور بررسی اختلالات حرکتی آزمون های راه رفتن شعاعی و روتارود در 30 روزگی انجام شد. سرانجام سطح مخچه ای فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز به روش الایزا مورد سنجش قرار گرفت.
    یافته ها
    اختلال در آزمون های حرکتی در گروه والپروئیک اسید در مقایسه با موش های صحرایی گروه کنترل مشاهده شد. در مقابل گروه های درمان شده با گالیک اسید بهبود معنی داری در سرعت پیمایش مسیر و تعادل طی آزمون راه رفتن شعاعی و همچنین افزایش مدت زمان باقی ماندن بر روی روتارود نشان دادند. افزایش معنی دار فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز در موش های صحرایی درمان شده با گالیک اسید در مقایسه با گروه والپروئیک اسید دیده شد.
    نتیجه گیری
    گالیک اسید می تواند سبب کاهش عوارض والپروئیک اسید بر یادگیری حرکتی و تعادل در مدل موش های صحرایی اوتیسم شود.
    کلیدواژگان: گالیک اسید، والپروئیک اسید، اختلالات حرکتی، اختلال اوتیسم، موش های صحرایی
  • امیررضا افشاری، مصطفی کریمی روشن، محمد سوختانلو، وحیدرضا عسکری، حمید ملازاده، محمد جلیلی نیک، امیرعلی جهانی یزدی، فاطمه آریا کیا، سید هادی موسوی* صفحات 14-23
    مقدمه
    گلیوبلاستوما مولتی فرم شایع ترین گروه از تومورهای مغزی اولیه است. هلیله کابلی به طور سنتی برای خواص ضد سرطانی، ملین، دیورتیک و آنتی اکسیدانی استفاده شده است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات عصاره الکلی هلیله کابلی بر روی رده سلولی گلیوبلاستوما مولتی فرم بود.
    مواد و روش ها
    سمیت سلولی به روش زنده مانی سلولی و گونه های فعال اکسیژن درون سلولی با استفاده از رنگ 2' و 7'- دی کلرو فلورسئین دی استات اندازه گیری شد. به علاوه سلول های آپوپتوزی با رنگ آمیزی آپوپتوز اولیه Annexin V-FITC تشخیص داده شدند.
    یافته ها
    عصاره الکلی هلیله کابلی زنده مانی سلول های گلیوبلاستوما مولتی فرم را به صورت وابسته به غلظت کاهش داد. کمترین غلظت مهاری به ترتیب 145/3 و 192/3 میکروگرم بر میلی لیتر برای 24 و 48 ساعت بود. گونه های فعال اکسیژنی در 2 و 6 ساعت پس از درمان در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی داری داشت. همچنین القای آپوپتوز در 24 ساعت اول رخ داد.
    نتیجه گیری
    عصاره الکلی هلیله کابلی با افزایش گونه های رادیکال آزاد اکسیژن باعث از بین رفتن سلول های سرطانی و القای آپوپتوز در رده سلول گلیوبلاستوما می شود. به نظر می رسد که عصاره الکلی هلیله کابلی دارای پتانسیل استفاده به عنوان داروی کمکی برای درمان گلیوبلاستوما است.
    کلیدواژگان: نئوپلاسم ها، نئوپلاسم های مغزی، گلیوبلاستوما، آپوپتوز
  • سمیه محمدی آبی سفلی، مرتضی بهنام رسولی* ، مریم موسوی نژاد مقدم، ناصر مهدوی شهری صفحات 24-33
    مقدمه
    آهن یک ماده ضروری و به طور بالقوه سمی در بدن پستانداران است. در مطالعه حاضر اثرات سولفات فرو به عنوان آهن اگزوژن بر دژنراسیون نورونی ناشی از قطع عصب سیاتیک در گانگلیون ریشه خلفی L4 نخاع در موش های صحرایی مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    24 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به 4 گروه: (6=n) کنترل سالم (بدون مداخله) ، قطع عصب سیاتیک + تجویز نرمال سالین، قطع عصب سیاتیک + آهن (تجویز درون صفاقی mg/kgر5/6) و شم تقسیم شدند. درمان یک ساعت پس از قطع عصب آغاز شد و برای 7 روز متوالی پس از آسیب ادامه یافت. پس از 3 هفته از آسیب گانگلیون ریشه خلفی L4 نخاع قطع گردید و پس از تثبیت در فرمالین 10 درصد، برای قالب گیری در پارافین آماده شدند. برش های سریالی از گانگلیون ریشه خلفی L4 نخاع تهیه گردید و با هماتوکسیلین –ائوزین و تولوئیدین بلو رنگ آمیزی شدند و به صورت میکروسکوپی مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین حجم گانگلیون ریشه خلفی L4 نخاع با استفاده از روش کاوالیه برآورد شد و تعداد نورون ها با روش استریولوژیک محاسبه گردید (روش دایسکتور).
    یافته ها
    میانگین تعداد نورون ها در گروه های قطع عصب سیاتیک و قطع عصب سیاتیک + آهن به طور معنی داری در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافت. علاوه بر این میانگین حجم گانگلیون ریشه خلفی L4 نخاع در گروه قطع عصب سیاتیک + آهن به طور معنی داری از گروه کنترل سالم کمتر بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد درمان با آهن موجب تشدید مرگ نورونی ناشی از قطع عصب سیاتیک در موش های صحرایی می گردد.
    کلیدواژگان: آهن، عصب سیاتیک، موش های صحرایی
  • هادی مرادی* ، ابوالفضل شایان نوش آبادی صفحات 34-44
    مقدمه
    از آنجایی که افراد مبتلا به اختلال هماهنگی رشدی در کارکردهای اجرایی دچار ضعف می باشند، هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر دو شیوه مختلف سازماندهی تمرین جسمانی بر کارکردهای اجرایی کودکان مبتلا به اختلال هماهنگی رشدی است.
    مواد و روش ها
    از بین کودکان مبتلا به اختلال هماهنگی رشدی که واجد شرایط ورود به مطالعه بودند، 45 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند و پس از تکمیل کردن مقیاس کارکردهای اجرایی آزمون کانرز به عنوان پیش آزمون، به صورت تصادفی به 3 گروه: گروه تمرینات تصادفی (15 نفر) ، گروه تمرینات مسدود (15 نفر) و گروه شاهد (15 نفر) تقسیم شدند. سپس دو گروه مداخله ای، تمرینات جسمانی با تداخل زمینه ای متفاوت را برای 8 هفته و هر هفته 3 جلسه 45 دقیقه ایی انجام دادند. در انتها از همه افراد توسط مقیاس کارکردهای اجرایی، پس آزمون به عمل آمد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد پس از انجام مداخلات، کارکردهای اجرایی در دو گروه مداخله ای به صورت معنی داری بهبود یافت. با این حال هیچ گونه بهبود معنی داری در کارکردهای اجرایی گروه شاهد مشاهده نشد. علاوه بر این بین گروه های تمرینات تصادفی و مسدود تفاوت معنی داری مشاهده شد. با این حال گروه تمرین تصادفی بهبود بیشتری در کارکردهای حسی –حرکتی به همراه داشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج ما تمرینات جسمانی به صورت تصادفی می تواند یک روش ایده آل به منظور بهبود عملکرد اجرایی در کودکان مبتلا به اختلال هماهنگی رشدی در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: کارکردهای اجرایی، تمرین، کودک
  • محمدرضا یزدیان، اعظم خلج* ، ناصر کلهر صفحات 45-52
    مقدمه
    بیماری پارکینسون یک اختلال تحلیل برنده معمولا بر دستگاه خارج هرمی اثر می گذارد که بعد از بیماری آلزایمر دومین و شایع ترین اختلال تحلیل برنده عصبی است. نشان داده شده است که محدودیت کالری موجب افزایش امید به زندگی، کاهش بروز چندین بیماری وابسته به سن و حفظ عملکردهای جوانی در طیف گسترده ای از حیوانات آزمایشگاهی می شود. چندین گزارش روشن کرده است که ورزش ممکن است اثرات محافظت نورونی، افزایش نورون زایی و رگ زایی داشته باشد. بنابراین هدف از این پژوهش بررسی اثر رژیم غذایی محدودیت کالری بر کاتالپسی ناشی از رزرپین در مدل موش صحرایی بیماری پارکینسون می باشد.
    مواد و روش ها
    54 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به 9 گروه (کنترل، ورزش، پارکینسون،محدودیت کالری،پارکینسون + ورزش، محدودیت کالری + ورزش، بیماری پارکینسون + محدودیت کالری، محدودیت کالری + بیماری پارکینسون دو و محدودیت کالری + بیماری پارکینسون + ورزش) تقسیم شدند. بیماری پارکینسون به وسیله تزریق رزرپین (1 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) ایجاد شد. برای سنجش علائم کاتالپسی از تست میله استفاده شد. همه حیوانات در گروه ورزش مجبور به دویدن روی تردمیل موتور دار (با سرعت 24 متر بر دقیقه به مدت 20 دقیقه، 5 روز در هفته) در طول 3 هفته شدند. حیوانات در گروه های محدودیت کالری تحت رژیم غذایی محدودیت کالری 30 درصدی قرار گرفتند.
    یافته ها
    کاتالپسی به طور معنی داری در گروه های محدودیت کالری + بیماری پارکینسون و بیماری پارکینسون + ورزش نسبت به گروه پارکینسون کمتر بود. علاوه بر این کاهش معنی داری در گروه های بیماری پارکینسون + ورزش + محدودیت کالری در مقایسه با گروه پارکینسون در کاتالپسی مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    محدودیت کالری 30 درصدی و ورزش تردمیل می تواند کاتالپسی ناشی از رزرپین را در مدل حیوانی بیماری پارکینسون بهبود بخشد. علاوه بر این اعمال محدودیت کالری قبل از القای بیماری پارکینسون ممکن است از شدت عوارض جانبی بیماری پارکینسون از جمله کاتالپسی بکاهد.
    کلیدواژگان: محدودیت کالری، کاتالپسی، ورزش، بیماری پارکینسون، موش های صحرایی
  • فاطمه ترحمی، سامان خادم، آرزو فرج پور، حامد بیضایی* صفحات 53-60
    مقدمه
    رضایتمندی بیمار یکی از شاخص های مهم کیفیت مراقبت های بهداشتی است. پرسشنامه Iowa سنجش رضایتمندی بیماران از مراقبت های بیهوشی یکی از قوی ترین پرسشنامه های اندازه گیری رضایت بیمار در مراقبت های بیهوشی است. با این حال نسخه فارسی این پرسشنامه در دسترس نیست. از این رو این مطالعه به بررسی روایی و پایایی نسخه فارسی پرسشنامه ISAS می پردازد. این پرسشنامه شامل 11 سوال (3 سوال در ارتباط با درد بیمار، 6 سوال در ارتباط با تجربه های بیمار حین عمل و 2 سوال در ارتباط با رضایتمندی بیمار) است. درد بیمار یکی از مهم ترین عواملی است که رضایتمندی بیمار از مراقبت بیهوشی را تعدیل می کند.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه بالینی، 230 بیمار کاندید جراحی چشم با بی حسی توپیکال وارد مطالعه شدند. پس از کسب رضایت آگاهانه، نسخه فارسی پرسشنامه ISAS در حین و یک ساعت پس از عمل برای آن ها تکمیل شد. پایایی، روایی صوری، محتوا، همزمان و اعتبار معیار مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    پرسشنامه برای 205 بیمار تکمیل شد. میانگین سنی 26/61±68/10، شامل 98 (47/8 درصد) مرد و 107 (52/2 درصد) زن بود. میانگین نمرات ISAS بیماران 0/65±1/02 با دامنه 1/55- تا 2/00 بود. ضریب الفای کرونباخ 0/71 بود و همبستگی مثبت و معنی دار بین نمرات آزمون ری تست وجود داشت. روایی صوری و محتوایی مورد تایید قرار گرفت. همچنین همبستگی معنی دار با رضایتمندی جراح و نمرات آنالوگ بصری مشاهده شد که مبین روایی همزمان و معیار است. در این مطالعه رضایتمندی درد به طور گسترده در نظر گرفته شد و با VAS مقایسه شد. همبستگی معنی داری بین پرسشنامه ISAS و VAS (رr=-0/524،رP=0/0001) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه روایی و پایایی نسخه فارسی پرسشنامه سنجش رضایت از مراقبت های بیهوشی ISAS را تایید می نماید. علاوه بر این داده های ما نشان می دهد که این پرسشنامه به طور کامل برای رضایت بیمار از بی حسی و درد مفید است.
    کلیدواژگان: بیهوشی، رضایتمندی بیمار، درد
  • وحید حاج علی، حمیدرضا مرادی، سجاد سحاب نگاه* صفحات 61-74
    مقدمه
    نورون های جدید به صورت دائم در مناطق خاصی از مغز بزرگسالان تولید می شوند و به صورت عملکردی به شبکه های نورونی متصل می شوند. سلول های بنیادی عصبی در محیط های اختصاصی در مغز کنام سلول های بنیادی نامیده می شوند. نشان داده شده است که نوروترانسمیترها اجزای حیاتی سیگنال های کنام را فراهم می کنند و از چند جنبه مختلف نورون زایی را تحریک می کنند. ثابت شده است که تغییر در سیگنال های نوروترانسمیتر ممکن است بر روی نورون زایی بزرگسالان تاثیر بگذارد. برای مشخص کردن اینکه چگونه مسیرهای پیام دهی نوروترانسمیترها، نورون زایی را کنترل می کنند، کارهای بیشتری لازم است.
    نتیجه گیری
    در این مقاله مروری ما در مورد اینکه چگونه پیام دهی نوروترانسمیتر تکامل نورون های جدید کاربردی را تنظیم می کند، بحث می کنیم. ما همچنین نقش بالقوه نوروترانسمیترها برای سلول درمانی را بررسی می کنیم.
    کلیدواژگان: نورون زایی، عوامل نوروترانسمیتر، درمان بر پایه سلول و بافت
  • رامین لطفی، خیراله یاری* صفحات 75-92
    مقدمه
    سمافورین ها خانواده ای بزرگ از پروتئین های ترشحی و متصل به غشاء هستند که ابتدا در سیستم عصبی به عنوان مولکول های هدایت کننده آکسون شناخته شدند. خانواده سمافورین ها بیش از 30 عضو دارد و به 8 زیر کلاس تقسیم بندی شده اند. کلاس های متفاوت این مولکول ها که در فازهای گوناگون پاسخ های ایمنی نقش ایفاء می کنند، به عنوان سمافورین های ایمنی در نظر گرفته می شوند. گیرنده های اصلی سمافورین ها، پلکسین ها و نوروپیلین ها هستند. به علاوه انواع دیگری از مولکول ها می توانند به عنوان گیرنده برای سمافورین ها عمل کنند از قبیل TIM-2رT (T cell, immunoglobulin, and mucin) n،رdomain protein 2 و CD72 که به سمافورین 4A و سمافورین 4D متصل می شوند. هر دو فرم سمافورین ها یعنی سمافورین های ترشحی و متصل به غشاء نقش های مهمی در سیستم ایمنی ایفاء می کنند. مالتیپل اسکلروز یک بیماری خودایمن التهابی مزمن است که با نفوذ لنفوسیت ها به سیستم عصبی مرکزی و دمیلینه شدن آن مشخص می شود. تحقیقات اخیر نشان داده اند که افزایش سطح سرمی یا افزایش بیان تعدادی از سمافورین های ایمنی با شدت بیماری مالتیپل اسکلروز مرتبط است. به علاوه موش های با کمبود سمافورین های ایمنی نسبت به انسفالومیلیت خودایمن تجربی مقاوم هستند که به تولید مختل شده سلول های T اختصاصی پروتئین های پایه میلین نسبت داده می شود.
    نتیجه گیری
    شناسایی الگوهای خاص بیان سمافورین ها و گیرنده های آن ها در سیستم ایمنی و درک جامع از عملکرد آن ها در اختلالات خودایمنی مغز می تواند نشانگرهای زیستی جدید و اهداف درمانی جدید برای این اختلالات پیشنهاد کند. مطالعه حاضر نقش سمافورین ها و گیرنده های آن ها در تکامل و تمایز سلول های ایمنی و ارتباط آن ها با بیماری مالتیپل اسکلروز را مرور می کند.
    کلیدواژگان: سمافورین ها، سیستم ایمنی، التهاب، بیماری خودایمن، مالتیپل اسکلروز
  • زهرا اکبری بیاتیانی* صفحات 93-101
    مقدمه
    اختلال طیف اتیسم یکی از اختلالات جدی در زمینه رشد است که معمولا قبل از سه سالگی تشخیص داده شده است. هرچند علایم و شدت آن در افراد مختلف، متفاوت است، همه انواع اتیسم بر توانایی برقراری ارتباط با دیگران تاثیر می گذارد. تغییرات مرتبط با بلوغ ناچیز مغز در رشد اتیسم موثر هستند. تعداد کودکان مبتلا به اتیسم در حال رشد است. هرچند درمان قطعی برای اتیسم وجود ندارد، اما درمان جدی و به موقع اتیسم تغییرات بزرگی در زندگی کودکان مبتلا به این بیماری ایجاد می کند. اتیسم موجب اختلال در رفتارهای اجتماعی و مهارت های ارتباطی می شود. کودکان و بزرگسالان مبتلا به اتیسم در ارتباطات کلامی و غیرکلامی و همچنین در فعالیت های سرگرم کننده دارای مشکل هستند.
    نتیجه گیری
    در این مقاله مروری به اهمیت مسئله اتیسم، تعریف، علایم و تشخیص و نیز سیر تحولی آن می پردازیم و برنامه جامع راهبردهای مداخله درمانی ارائه می شود.
    کلیدواژگان: اختلال طیف اتیسم، ارتباطات، درمان
|
  • Sajad Sahab Negah*, Ali Jahanbazi Jahan, Abad , Mostafa Modarres Mousavi Sayed Pages 1-4
    Introduction
    Epilepsy is primarily a neuronal network disorder characterized by recurrent and unpredictable seizures. Epilepsy is not only characterized by marked changes in ion channels but also by the abnormal synaptic protein expression. It has been reported that the expression of axon guidance proteins was changed in experimental models of epilepsy. In this letter to the editor, we review and discuss the changes of axon guidance proteins in epilepsy.
    Conclusion
    Collectively, further insight into dysregulation of axon guidance proteins may help to develop novel therapeutic strategies for epilepsy.
    Keywords: Axon Guidance, Epilepsy, Hippocampus
  • Mohammad Amin Edalatmanesh*, Parvin Samimi Pages 5-13
    Introduction
    Exposure to Valproic acid (VPA) during pregnancy in rats leads to oxidative stress, brain deficits, and autistic-like behaviors in the offspring. On the other hand, Gallic acid (GA) can effectively be used in the treatment of free radicals-induced nervous system disorders. The aim of this study was to investigate the effect of GA on motor learning and cerebellar level of brain derived neurotrophic factor (BDNF) in rats embryonically exposed to VPA.
    Materials and Methods
    Pups of 30 pregnant rats were randomly divided into 5 groups: control, VPA (500 mg/kg Valproic acid) at embryonic day (ED) 12.5 groups as well as three groups of VPA+GA50, VPA+GA100, and VPA+ GA200 (receiving 50, 100 and 200 mg/kg GA, respectively). GA was orally administered from 12 to 19 ED. Then, to assess the motor disorders beam walking and rotarod tests were carried out at postnatal day 30. Finally, the cerebellar level of BDNF was measured using ELISA.
    Results
    Impairments were observed in the motor function test of the VPA group compared to the control rats. In contrast, GA-treated groups have a significant improvement in speed on beam and balance in beam walking test as well as an increase time spent in rotarodas well. A significant increase of BDNF was seen in GA-treated rats compared to VPA group.
    Conclusion
    GA can alleviate the adverse effects of VPA on motor learning and balance in a rat model of autism.
    Keywords: Gallic Acid, Valproic Acid, Motor Disorders, Autistic Disorder, Rats
  • Amir Reza Afshari , Mostafa Karimi Roshan , Mohammad Soukhtanloo , Vahid Reza Askari , Hamid Mollazadeh , Mohammad Jalili Nik , Amir Ali Jahani Yazdi , Fatemeh Aria Kia , Seyed Hadi Mousavi * Pages 14-23
    Introduction
    Glioblastoma multiforme is the most prevalent group of primary brain tumors. Terminalia chebula has traditionally been used for its anti-cancer, laxative, diuretic, and anti-oxidant properties. The aim of this study was to investigate the effects of alcoholic extract of Terminalia Chebula (TCAE) on the glioblastoma multiforme (U87) cell line.
    Materials and Methods
    Cellular cytotoxicity was measured by MTT assay and intracellular active oxygen species were measured using DCFDA (2 'and 7'-dichloro fluorescein diacetate) assay kit. In addition, apoptotic cells were detected with an Annexin V-FITC early apoptosis staining.
    Results
    TCAE reduced the proliferation of U87 cells in a concentration- dependent manner. IC50 was 145.3 and 192.3 μg/mL after 24 and 48 hours, respectively. Activated reactive species decreased significantly at 2 and 6 hours after treatment compared to the control group. Furthermore, induction of apoptosis occurred in the first 24 hours.
    Conclusion
    TCAE caused the destruction of cancer cells enhance the free radical species of oxygen and induce apoptosis on glioblastoma cell line. It seems that TCAE has the potential to use as an adjuvant drug for treatment of glioblastoma
    Keywords: Neoplasms, Brain Neoplasms, Glioblastoma, Apoptosis
  • Somaye Mohammadi Abisofla , Morteza Behnam Rassouli*, Maryam Mousavi nezhad Moghaddam , Naser Mahdavi Shahri Pages 24-33
    Introduction
    Iron is an essential and potentially toxic metal in the mammalian body. In the present study, the effects of Ferrous Sulphate as an exogenous iron on the neuronal degeneration induced by unilateral sciatic nerve transection (SNT) in L4 dorsal root ganglion (L4-DRG) have been investigated in rats.
    Materials and Methods
    Twenty-four male Wistar rat were divided into 4 groups (n=6); control (intact), SNT+ Salin, SNT+ iron (5.6 mg/kg; i.p), and sham. Treatment was started 1 hour after injury and continued for 7 days following the injury. The L4-DRG were dissected out, fixed (formalin 10%) and then processed for paraffin embedding 3 weeks after injury. Serial sections of L4-DRGs were prepared, stained (H&E and Toluidine blue) and examined microscopically. The mean volume of L4-DRG was estimated using Cavalieri principle and neuron count was done by a stereological approach (Disector method).
    Results
    The mean number of neurons in SNT and SNT+ iron groups were significantly decreased compared to the control group. In addition, the mean DRG volume in SNT+iron group was significantly lower than control group.
    Conclusion
    Treatment with iron seems to exacerbate the neuronal death induced by SNT in rats.
    Keywords: Iron, Sciatic Nerve, Rats
  • Hadi Moradi*, Abolfazl Shayan Nooshabadi Pages 34-44
    Introduction
    Since the people with developmental coordination disorder are weak in executive functions, the present study was aimed to investigate the effect of two different physical activity organizing methods on the executive functions of children with developmental coordination disorder.
    Materials and Methods
    Among the children with developmental coordination disorder that were eligible to enter the study, 45 subjects were randomly selected and after completing Conner’s Executive Functioning Scale as pretest, randomly divided into three groups; random practice group (15 subjects), blocked practice group (15 subjects), and control group (15 subjects). Then, the two interventional groups performed physical practices with different underlying interactions for 8 weeks, with three 45-minute sessions each week. At the end, all the subjects underwent a posttest by executive functioning scale.
    Results
    After the interventions, the results showed a significant improvement in the executive functions of the two intervention groups. However, no significant improvement was observed in the executive functions of the control group. In addition, a significant difference between random and blocked practice groups was observed. However, the random practice group had a greater improvement in the sensory-motor functions.
    Conclusion
    According to our data, random physical practices can be considered as an ideal method to improve executive functions of the children with developmental coordination disorder.
    Keywords: Executive Function, Exercise, Child
  • Mohammad Reza Yazdian , Azam Khalaj*, Naser Kalhor Pages 45-52
    Introduction
    Parkinson's disease (PD), a degenerative disorder commonly affects the extrapyramidal system, is the second most common neurodegenerative disorder after Alzheimer's disease. It has been shown that caloric restriction increases life expectancy, decreases the incidence of several age-related diseases, and preserves youth activities in a large scale of laboratory animals. Several studies have revealed that exercise may have neuroprotective effects and increase neurogenesis and angiogenesis. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of caloric restriction diet on reserpine-induced catalepsy in a rat model of PD.
    Materials and Methods
    54 Wistar male rats were divided into 9 groups (control, exercise, PD, caloric restriction, PD + exercise, caloric restriction + exercise, PD + caloric restriction, caloric restriction+ PD II, and PD + exercise +caloric restriction). PD was induced by administration of reserpine (1 mg/kg, i.p). The bar- test was used to measure cataleptic symptoms. All animals in the Exercise group were forced to run on a motorized treadmill (24 m/min for 20 min, 5 days/week) for 3weeks. Animals in the caloric restriction groups were under 30% caloric restriction diets.
    Results
    Catalepsy was significantly lower in the caloric restriction + PD and PD + exercise groups than in the PD group. Furthermore, there was a significant decrease in catalepsy was observed in the PD + exercise +caloric restriction group compared to the PD.
    Conclusion
    Caloric restriction of 30 percent and treadmill exercise can improve reserpine-induced catalepsy in an animal model of PD. In addition, application of caloric restriction before induction of PD may reduce the severity of complications in PD, including catalepsy.
    Keywords: Caloric Restriction, Catalepsy, Exercise, Parkinson Disease, Rats
  • Fatemeh Tarahomi , Saman Khadem , Arezou Farajpour , Hamed Beizaie * Pages 53-60
    Introduction
    Patient satisfaction is one of the important indicators in the quality of health care. Iowa Satisfaction with Anesthesia Scale (ISAS) questionnaire is one of the robust questionnaires measuring patient satisfaction in anesthesia care. However, the Persian version of this questionnaire is not available. Therefore, this study examines the validity and reliability of the Persian version of the ISAS questionnaire. This questionnaire has 11 questions (3 questions about pain, 6 questions about patient experiences during the surgery, and 2 questions about satisfaction of patient). Patient pain is one of the most important factors that modulate the patient satisfaction in anesthetic care.
    Materials and Methods
    In this clinical trial, 230 candidates for eye surgery with topical anesthesia entered the study. After obtaining informed consent, the Persian version of the ISAS questionnaire was completed during and one hour after the operation. Reliability, face, content, concurrent and criterion validity was evaluated.
    Results
    The questionnaire was completed for 205 patients. The mean age was 68.26 ± 10.61, including 98 (47.8%) men and 107 (52.2%) women. The average ISAS scores of patients are 1.02± 0.65 and its range was -1.55-2.00. Cronbach's alpha coefficient was 0.71 and there was a positive and significant correlation between test-retest scores. Facial and content validity was approved. In addition, a significant correlation with the satisfaction of the surgeon and visual analog scale (VAS) scores was observed, which suggests concurrent and criterion validity. In this study the satisfaction of pain extensively was considered and compared with VAS. There was significant correlation between the ISAS questionnaire and VAS (r= -0.524, p=0.0001).
    Conclusion
    The findings of this study confirm the validity and reliability of the Persian version of the ISAS in outpatient satisfaction of anesthesia cares. Furthermore, our data suggest that this questionnaire is completely useful for considering the patient satisfaction of anesthesia and pain.
    Keywords: Anesthesia, Patient Satisfaction, Pain
  • Vahid Hajali , Hamid Reza Moradi , Sajad Sahab Negah * Pages 61-74
    Introduction
    New neurons are constantly created in specific areas of the adult brain and functionally integrated into neuronal networks. Neural stem cells exist in specific microenvironments in the brain called the stem cell niches. It has been shown that neurotransmitters provide vital components of the niche signals and modulate several aspects of neurogenesis. It has been demonstrated that changes in neurotransmitter signaling may influence adult neurogenesis. Further works are required to clarify how neurotransmitter signaling pathways control neurogenesis.
    Conclusion
    In this review, we discuss how neurotransmitter signaling regulates the development of new functional neurons. We also review the potential roles of neurotransmitters for cell therapy.
    Keywords: Neurogenesis, Neurotransmitter Agents, Cell-, Tissue-Based Therapy
  • Ramin Lotfi , Kheirollah Yari * Pages 75-92
    Introduction
    Semaphorins are large family of secretory and membrane-bound proteins that first were recognized in the nervous system as axon guidance molecules. Semaphorins family has more than 30 members and has been classified into eight subclasses. Different classes of these molecules involved in various phases of immune responses are considered as immune semaphorins. Main receptors for semaphorins are plexins and neuropilins. Moreover, other types of molecules can act as receptor for semaphorins, such as TIM-2 (T cell, immunoglobulin, and mucin domain protein 2), CD72 that bind to Sema 4A (Semaphorin 4A), and Sema 4D. Both forms of semaphorins, namely secretory and membrane-bound semaphorins, play important roles in the immune system. Multiple sclerosis (MS), a chronic inflammatory autoimmune disease, is characterized by infiltration of lymphocytes into the central nervous system and demyelination. Recent investigations have shown that increased serum level or increased expression of some immune semaphorins is associated with severity of MS disease. Moreover, immune semaphorins-deficient mice are resistant to experimental autoimmune encephalomyelitis, which is attributed to impaired production of myelin basic protein-specific T cells.
    Conclusion
    Identification of specific expression patterns of semaphorins and their receptors in the nervous system and a comprehensive understanding of their function in autoimmune brain disorders could provide a novel biomarker and therapeutic target for these disorders. The present study reviews the role of semaphorins and their receptors in the development and differentiation of immune cells and their relation to MS
    Keywords: Semaphorins, Immune System, Inflammation, Autoimmune Diseases, Multiple Sclerosis
  • Zahra Akbari Bayatiani * Pages 93-101
    Introduction
    Autism spectrum disorder is one of the serious developmental disorders that usually diagnosed before the age of three years. Although the symptoms and severity vary in different individuals, all types of autism affect the ability to communicate with others. Poor maturation-related changes of the brain are effective in the development of autism. The number of children with autism is on the rise. Although there is no definite treatment for autism, acute and timely treatment of autism creates great changes in the lives of children with this disease. Autism causes impairment of social behaviors and communication skills. Children and adults with autism have difficulties in verbal and non-verbal communication, as well as in fun activities.
    Conclusion
    In this review, we describe the importance of the issue of autism, definition, symptoms and diagnosis as well as its evolution and provide a comprehensive plan of therapeutic intervention strategies.
    Keywords: Autism Spectrum Disorder, Communication, Therapeutics