فهرست مطالب

علوم اعصاب شفای خاتم - سال هفتم شماره 1 (پیاپی 38، زمستان 1397)

فصلنامه علوم اعصاب شفای خاتم
سال هفتم شماره 1 (پیاپی 38، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/11/06
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید مجتبی علوی، امین میرزایی، رضا ابراهیم پور* صفحات 1-12
    مقدمه
    عقده های قاعده ای ساختارهای زیرقشری از مغز هستند که درگیر سیستم حرکتی هستند. یکی از اختلالات رایج مرتبط با نقص عملکرد عقده های قاعده ای بیماری پارکینسون است. بیماری پارکینسون با نوسانات قوی و ماندگار باند بتا در عقده های قاعده ای همراه است. تحریک عمیق مغزی هسته سابتالامی در عقده های قاعده ای، به عنوان یک روش شناخته شده برای کاهش نوسانات پاتولوژی باند بتا در بیماری پارکینسون و بهبود علایم حرکتی مرتبط با بیماری پارکینسون است. با وجود موفقیت این روش ساز و کار آن هنوز نامشخص است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، ما یک مدل شبکه محاسباتی برای مدار کورتکس به عقده های قاعده ای پیشنهاد دادیم که بر اساس مدل پیشنهادی ترمن و همکاران است. ما مدل شبکه را به گونه ای تغییر دادیم که آن بتواند در حالت بیماری پارکینسون نوسانات پاتولوژی بتا را تولید کند. سپس با اعمال تحریک عمیق مغزی به روش های مختلف (مانند پالس های تحریکی فرکانس بالای منظم و نامنظم هسته سابتالامی) ما بررسی کردیم که کدام روش در کاهش کارایی باند بتای پاتولوژی موثرتر است.
    یافته ها
    یافته های ما نشان می دهند که مدل شبکه می تواند نوسانات باند بتا پاتولوژی در حالت بیماری پارکینسون مشابه آنچه که به صورت تجربی مشاهده شده است تولید کند. نتایج شبیه سازی نشان دادند که تحریک عمیق مغزی منظم در هنگام کاهش نوسانات باند بتا مرتبط با بیماری پارکینسون و بهبود علایم حرکتی از تحریک عمیق مغزی نامنظم بهتر عمل می کند.
    نتیجه گیری
    با استفاده از نتایج شبیه سازی نتیجه می گیریم که اعمال پالس های با فرکانس بالای منظم تحریک عمیق مغزی به عصب های هسته ساب تالامیک در عقده های قاعده ای بهتر از تحریک عمیق مغزی با پالس های نامنظم می تواند نقصان حرکتی مرتبط با بیماری پارکینسون را بهبود بخشد. . این نتیجه شبیه سازی به طور تجربی قابل آزمودن است.
    کلیدواژگان: عقده های قاعده ای، هسته ساب تالامیک، تحریک عمیق مغزی
  • سیده مریم مشیریان فراحی، محمد جواد اصغری ابراهیم آباد* ، علی گرجی، ایمان الله بیگدلی صفحات 13-22
    مقدمه
    شخصیت مجموعه ای از صفات است که منجر به تفاوت های فردی در رفتار و همچنین ثبات و دوام رفتار می شود. هدف از پژوهش حاضر مطالعه ویژگی های روانسنجی پرسشنامه پنج عاملی بزرگ شخصیت برای کودکان و نوجوانان در مشهد بود.
    مواد و روش ها
    نمونه شامل 450 دانش آموز از مشهد (253 دختر، 197 پسر) رنج سنی بین 8 تا 18 سال می باشد که به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای از بین مدارس مختلف مشهد انتخاب شدند.
    یافته ها
    آزمون آلفای کرونباخ برای عامل برون گرایی 0/64، عامل توافق پذیری 0/73، عامل با وجدان بودن 0/70، عامل روان رنجوری 0/72 و عامل گشودگی 0/70 و برای کل آزمون 0/80 نشان داد. همچنن ضرایب همبستگی آزمون -باز آزمون در فاصله یک ماهه دامنه ای از 0/85 برای گشودگی تا 0/92 برای با وجدان بودن را نشان داد. نتایج تی تست مستقل نشان دادکه اختلاف معنی داری بین عوامل شخصیتی دختران و پسران وجود ندارد. نتایج تحلیل عاملی نشان داد که مقدار ویژه عوامل معنی دار می باشد. داده های حاصل از تجزیه و تحلیل پس از چرخش نشان داد که پرسشنامه با 5 عامل اشباع شده بود که به طور کلی 30/04 درصد از واریانس کل را تبیین می کنند.
    نتیجه گیری
    داده های حاضر نشان داد که پرسشنامه پنج عاملی بزرگ شخصیت برای کودکان و نوجوانان دارای همسانی درونی بالا، روایی مناسب، اعتبار مطلوب و تحلیل عاملی مناسب می باشد. علاوه بر این بین دانش آموزان دختر و پسر در عوامل شخصیتی تفاوتی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: نوجوانان، کودک، روانسنجی
  • مهدیه قاسمی* ، علی فروتن نیا صفحات 23-33
    مقدمه
    در سال های اخیر تحقیقات تصویربرداری عصبی بر روی تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی در بسیاری از شرایط پاتولوژی و روانی استفاده شده است. تجزیه و تحلیل تغییرات در شبکه های حالت استراحت یک روش مهم برای درک عمیق تغییرات عملکردی و ارتباطی از بیماری به منظور ارائه روش های جدید تشخیصی و درمانی است. در این مقاله تعاملات عملکردی و اختلالات ارتباطی بین شبکه های حالت استراحت در بیماری پارکینسون بر روی داده های تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی در حالت استراحت مورد مطالعه قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    تمامی داده های Rs-fMRIر10 فرد پارکینسونی و 10 فرد سالم در سیستم MRI سه تسلا مورد بررسی قرار گرفت. برای استخراج شبکه های حالت استراحت، از تجزیه و تحلیل مولفه های مستقل احتمالی استفاده شده است. RSNها با استفاده از همبستگی مکانی با الگوی شبکه مرجع حالت استراحت شناسایی شده اند. تفاوت های فردی بین گروه ها، با رگرسیون دوگانه و تکنیک تصادفی سازی محاسبه شده است.
    یافته ها
    نقشه های مولفه های گروه که به طور معنی داری با شبکه مرجع همپوشانی داشتند، منجر به شناسایی برخی خوشه های اصلی RSNها از جمله قشر بینایی، شبکه حالت پیش فرض عقبی و قشر موتوری پشتیبان شدند. تفاوت های فردی بین نقشه های RSN شبکه های گیجگاهی، پیش فرض عقبی و برجسته به عنوان خوشه های اصلی مشخص شده است.
    نتیجه گیری
    اغلب مطالعات قبلی تغییرات ارتباطات عملکردی در بیماران پارکینسونی با استفاده از تجزیه و تحلیل مبتنی بر همبستگی سری زمانی ناحیه خاص با نواحی دیگر مغز را مورد بررسی قرار دادند. در اینجا ما رویکرد داده محور بر اساس گروه PICA برای استخراج و ارزیابی تغییرات RSN در تمام شبکه های عصبی مرتبط را به کار گرفتیم. یافته های ما نشان می دهد که تغییرات ارتباطی عملکردی RSNها با بیماری پارکینسون مرتبط است.
    کلیدواژگان: تصویربرداری رزونانسی مغناطیسی، بیماری های تحلیل برنده عصبی، تصویربرداری تشخیصی، مغز
  • مینو رزم پوش، خسرو رمضانی* ، علیرضا مارد پور، پیر حسین کولیوند صفحات 34-42
    مقدمه
    روا نشناسی مثبت نگر، در کنار ترمیم آسیب ها، به سمت بهینه ساختن کیفیت زندگی گام بر می دارد. کیفیت زندگی پرستاران بسیار مهم است سطح بالایی از استرس کاری پرستاران می تواند بر کیفیت زندگی آنها و درنتیجه کیفیت و کمیت مراقبت از بیمار تاثیر بگذارد. هدف از این پژوهش بررسی نقش خودکارآمدی و تاب آوری در کیفیت زندگی پرستاران بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی -همبستگی بود. جامعه آماری پرستاران شاغل در تهران در سال 1396 -1395 بود. نمونه از 200 نفر که به روش نمونه گیری تصادفی در دسترس انتخاب شدند، تشکیل شد. آزمودنی ها پرسشنامه های کیفیت زندگی سازمان بهداشت جها نی، خودکارآمدی شرر و پرسشنامه تاب آوری کانر و دیویدسون را تکمیل کردند.
    یافته ها
    خودکارآمدی به صورت معنی داری، به مقدار 0/266 کیفیت زندگی پرستاران بیمارستان های تهران را افزایش می دهد. همچنین سهم متغیر تاب آوری به صورت معنی داری (0/385) در پیش بینی کیفیت زندگی پرستاران در این شهر می باشد. خودکارآمدی و تاب آوری نیز با هم می توانند 33/6% از واریانس کیفیت زندگی پرستاران را تبیین کنند.
    نتیجه گیری
    آموزش مهارت های تاب آوری و افزایش توانمندی های روانشناختی به خصوص خودکارآمدی، روش های موثری برای بهبود کیفیت زندگی پرستاران می باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، خودکارآمدی، پرستاران
  • ایوب صباغی، علی حیرانی* ، امیر کیانی، نامدار یوسفوند صفحات 43-50
    مقدمه
    صرع یک اختلال عصبی -رشدی است و فاکتورهای قبل از تولد تاثیر قابل توجهی بر رشد سیستم عصبی در موالید دارند. بنابراین تحقیق حاضر به بررسی تاثیر تشنج در دوران بارداری بر رفتار تشنجی القاشده با پنتیلن تترازول در زاده های نر بزرگسال طراحی شد.
    مواد و روش ها
    پس از بارداری موش ها به صورت: الف- گروه کنترل منفی ب- گروه تشنج، القای تشنج بین روزهای چهاردهم تا نوزدهم بارداری با تزریق پنتیلن تترازول ج- گروه شم، دریافت کننده نرمال سالین به صورت درون صفاقی در روزهای چهاردهم تا نوزدهم بارداری و د- گروه کنترل، موش های باردار بدون تزریق در طی بارداری طبقه بندی شدند. در روز 95 پس از تولد، سطوح سرمی فاکتور نوروتروفیک مشتق از گلیا و پتانسیل تشنج پذیری با پنتیلن تترازول در زاده های نر همه گروه ها مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که سطوح سرمی فاکتور نوروتروفیک مشتق از گلیا و شدت تشنج زاده های موش سوری در گروه تشنج به صورت معنی داری از زاده های نر در سایر گروه ها بیشتر می باشد.
    نتیجه گیری
    یافته های حاضر نشان داد که تشنج در دوران بارداری ممکن است به واسطه افزایش سطوح سرمی فاکتور نوروتروفیک مشتق از گلیا سبب افزایش پتانسیل تشنج پذیری در زاده های نر شود.
    کلیدواژگان: تشنج، بارداری، موش سوری، فاکتور نوروتروفیک مشتق از سلول گلیا
  • مینو رزم پوش، خسرو رمضانی* ، علیرضا مارد پور، پیر حسین کولیوند صفحات 51-62
    مقدمه
    پرستاران به مداخلات روانشناختی موثر جهت بهبود کیفیت زندگی و ارتقاء تاب آوری در برابر مشکلات حرفه ای و اجتماعی نیازمندند. هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی گروه درمانی پذیرش و تعهد بر کیفیت زندگی و تاب آوری پرستاران بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه آزمایشی با استفاده از طرح پیش آزمون، پس آزمون با یک گروه گواه بود. جامعه آماری کلیه پرستاران شاغل در بیمارستان در 22 مناطق مختلف تهران بود. از میان آها یک بیمارستان (خاتم الانبیاء) به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شد و سپس به صورت تصادفی 40 پرستار انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش و گواه جایگزین شدند. گروه آزمایش در 12 جلسه گروه درمانی مبتنی بر برنامه پذیرش و تعهد به مدت 12 هفته شرکت کردند، در حالی که گروه گواه هیچ مداخله ای دریافت نکرد. به منظور جمع آوری داده ها پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جها نی و پرسشنامه تاب آوری کانر و دیویدسون مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که آموزش پذیرش و تعهد به طور معنی داری کیفیت زندگی آن ها (9/1=F1/28؛ 0/005=P) و تاب آوری (12/3=F1/28؛ 0/002=P) را بهبود می بخشد. در مرحله پیگیری این اثر به طور معنی داری بر کیفیت زندگی (9/9=F1/28؛ 0/004=P) و تاب آوری (13/66=F1/28؛ 0/001=P) پرستاران ماندگار بوده است.
    نتیجه گیری
    بهبود مهارت ها با استفاده از آموزش پذیرش و تعهد می تواند به عنوان یک روش ایده آل برای افزایش تاب آوری و بهبود کیفیت زندگی پرستاران مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، پرستاران، درمان
  • فرشته دلوچی، فاطمه مرادی، سید مصطفی مدرس موسوی، فریبا کریم زاده* صفحات 63-76
    مقدمه
    میگرن یک بیماری عصبی عروقی با حملات مکرر سردرد خفیف تا شدید است و به مدت 72-4 ساعت طول می کشد و با تهوع، استفراغ و حساسیت به نور و صدا همراه است. میگرن اغلب با آسم، اضطراب، افسردگی و درد مزمن همراه است. پیشرفت های اخیر در تحقیقات پایه و بالینی به درک ما از پاتوفیزیولوژی این سردردها افزوده است. داروهای جدید و درمان جهت بهبود این سردردها ضروری است. بنابراین نشانگرهای زیستی شاخصی بالقوه و پویا برای درک طیف بیماری های عصبی با برنامه های کاربردی در اپیدمیولوژی مشاهدات و تحلیل، آزمایش های بالینی تصادفی، غربالگری و تجزیه و تحلیل و پیش بینی هستند. نشانگرهای زیستی همچنین می توانند طیف وسیعی از بیماری را از اولین تظاهرات به مراحل نهایی منعکس کنند.
    نتیجه گیری
    این مقاله مروری در مورد تعریف و استفاده از نشانگرهای زیستی میگرن به ویژه نقش آن ها در تشخیص، رده بندی خطر و مدیریت بیماری بحث می کند.
    کلیدواژگان: اختلالات میگرنی، نشانگرهای زیستی، سردرد، مغز
  • شیلر خالدی، شمس الدین احمدی* صفحات 77-90
    مقدمه
    انسفالوپاتی کبدی یک اختلال مغزی پیچیده است که از نارسایی کبدی ناشی می شود. در انسفالوپاتی کبدی به دلیل ناتوانی کبد در سم زدایی، غلظت مواد سمی از جمله آمونیاک در خون و مغز افزایش می یابد. آستروسیت ها برای محافظت از نورون ها از اثرات نامطلوب آمونیاک، آن را به گلوتامین تبدیل می کنند. افزایش گلوتامین به نوبه خود فشار اسمزی و حجم مایع میان بافتی در مغز را تغییر می دهد. از طرف دیگر، افزایش در آمونیاک همچنین سلول های ایمنی در مغز را تحریک می کند و التهاب عصبی ایجاد می کند. سطوح بالای آمونیاک و التهاب عصبی ناشی از آن، باعث تغییر سطوح انتقال دهنده های عصبی می شود که به نوبه خود باعث اختلالات شناختی مانند نقص در یادگیری و حافظه و همچنین اختلال در حرکات و هماهنگی های حرکتی می شود. گلوتامات و گاما آمینو بوتیریک اسید و مسیر سیگنال رسانی پایین دست مسیرهای مولکولی اصلی هستند که در انسفالوپاتی کبدی تحت تاثیر واقع شدند.
    نتیجه گیری
    بر اساس جدیدترین یافته های مولکولی می توان نتیجه گرفت که مولکول های پیام رسان مختلف پایین دست برای گیرنده های انتقال دهنده های عصبی مانند کینازهای وابسته به کلسیم شامل پروتئین کیناز C و پروتئین کیناز وابسته به کلسیم کالمودولین، پروتئین کینازهای فعال شونده به وسیله میتوژن و سایتوکین های التهابی به عنوان مولکول های موثر در بیماریزایی و همچنین اهداف بالقوه برای کنترل و درمان انسفالوپاتی کبدی در آینده پیشنهاد می شود. با توجه به ظاهر چند بعدی انسفالوپاتی کبدی، می توان پیشنهاد کرد که مجموعه ای از راهکارهای درمانی شامل استفاده از عوامل کاهش دهنده سطح آمونیاک، آنتی بیوتیک های موثر، داروهای ضد التهابی و تعادل در میزان دریافت پروتئین می تواند به طور موثر علایم انسفالوپاتی کبدی را کنترل کند.
    کلیدواژگان: انسفالوپاتی کبدی، آمونیاک، درمان، پروتئین کینازها
  • صادق شیریان* ، رضا ختوان هفشجانی، احسان عالی، سید مصطفی مدرس موسوی، سارا عبدالهی، نسرین لطفی بخشایش صفحات 91-105
    مقدمه
    گلیوبلاستوم مولتی فرم یا گلیوما درجه 4 متداول ترین و تهاجمی ترین تومور اولیه مغز انسان است. گلیوبلاستوم مولتی فرم اولیه که به طور خود به خودی از سلول های گلیا ایجاد می شود و اکثریت قریب به اتفاق گلیوبلاستوم مولتی فرم را تشکیل می دهند معمولا مربوط به تقویت و جهش گیرنده فاکتور رشد اپیدرمی، حذف فسفاتاز و (tensin homolog (PTEN روی کروموزوم 10، حذف P16 و جهش در پروموتور TERT می شود. علی رغم پیشرفت های درمانی در چند دهه اخیر میانگین زمان زنده ماندن بیماران مبتلا به گلیوبلاستوم مولتی فرم 12/1 تا 14/6 ماه بعد از تشخیص است و تنها 5-3 درصد از بیماران بیش از 3 سال زنده می مانند. تاثیر درمان های معمول شامل: جراحی، رادیوتراپی، شیمی درمانی و ترکیب رادیوتراپی و شیمی درمانی اثر بسیار کمی دارند. هرچند جراحی و استفاده از Temozolomideدر طول و بعد از دوره رادیوتراپی زمان زنده مانده بیماران را افزایش می دهد، اما آن ها دارای عوارض جانبی متعددی هستند. بنابراین معرفی یک دارو جدید که قادر به مهار رشد سلول گلیوبلاستوم مولتی فرم، تکثیر، متاستاز و تهاجم است، نیاز است. از آنجایی که سلول های سرطانی دارای مولکول های سطحی هستند که بیش از حد بیان شده و تغییر یافته هستند، ساختارهای مولکولی به نام آپتامر با استفاده از فرایند SELEXر(Systematic Evolution of Ligands by Exponential enrichment) برای مورد هدف قرار دادن مولکول های سطحی طراحی شده اند. تا امروز آپتامرهای زیادی با مزایا و معایب برای درمان بیماری های مختلف از جمله سرطان که در این مطالعه مورد بحث قرار گرفته است، به کار برده شده اند.
    نتیجه گیری
    اخیرا با استفاده از فرایند SELEX که نشان دهنده پتانسیل بالای آپتامرها در مدیریت گلیوبلاستوم مولتی فرم است، چندین آپتامر با قابلبیت شناسایی بالای گلیوبلاستوم مولتی فرم طراحی شده است.
    کلیدواژگان: گلیوبلاستوما، آپتامرهای نوکلئوتیدی، الیگودندروگلیوما
  • سجاد باباخانی* ، فرزانه حسینی صفحات 106-118
    مقدمه
    میکروارگانیسم هایی که به صورت همزیست در روده انسان زندگی می کنند را میکروبیوتای روده می نامند. میکروبیوتای روده از باکتری ها، آرکی ها و یوکاریوت ها تشکیل شده است. با این وجود باکتری ها جمعیت غالب میکروبیوتای روده هستند. میکروبیوتای روده رابطه سودمندی با انسان ها دارد. 1014 میکروارگانیسم در روده ساکن هستند که بسیاری از عملکردهای فیزیولوژیک بدن را تنظیم می کنند. علاوه بر اثر میکروبیوتا بر دستگاه گوارش، این میکروارگانیسم ها می توانند عملکرد مغز و سیستم عصبی مرکزی را تنظیم کنند. سیستم عصبی روده ای با توجه به خودمختار بودن و شباهت با سیستم عصبی مرکزی به عنوان مغز دوم شناسایی می شود.
    نتیجه گیری
    میکروبیوتای روده عاملی تاثیرگذار بر تغییر رفتار و خلق وخوی است و حتی از پیشرفت بیماری های سیستم عصبی مانند مالتیپل اسکلروز، اوتیسم، آلزایمر، اسکیزوفرنی و پارکینسون پیشگیری می کند. میکروبیوتای روده از طریق سیستم عصبی روده ای، تولید متابولیت ها، تحریک سلول های انترواندوکراین و سیستم ایمنی، عملکرد سیستم عصبی مرکزی را تنظیم می کند. تغذیه نامناسب، استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک ها، استرس، اضطراب و افسردگی موجب برهم خوردن تعادل (Dysbiosis) میکروبیوتای روده می شوند که عاملی مهم در تشدید بیماری های سیستم عصبی است.
    کلیدواژگان: رفتار، سیستم عصبی، مغز، میکروبیوتا
|
  • Mojtaba Alavi Seyed, Amin Mirzaei , Reza Ebrahimpour * Pages 1-12
    Introduction
    The basal ganglia are subcortical structures of the brain which are involved in the motor system. One of the common disorders related to malfunctioning of the basal ganglia is Parkinson’s disease (PD). PD is accompanied by strong and permanent beta band oscillations in the basal ganglia. Deep brain stimulation (DBS) of the subthalamic nucleus (STN) in the basal ganglia is known as an approach to reduce pathological beta oscillations in PD and to improve PD-related motor symptoms. Despite the success of this approach, its underlying mechanisms are still unclear.
    Materials and Methods
    In this study, we proposed a computational network model for the cortico-basal ganglia loop based on the model suggested by Terman and colleagues earlier. We modified the network model in the manner that it can generate pathological beta oscillations in the PD state. Then, by applying different DBS scenarios (such as regular and irregular high frequency excitation of STN), we investigated which scenario is able to reduce the pathological beta power more efficiently.
    Results
    Our results show that the network model can generate pathological beta band oscillations similar to what has experimentally been observed in the PD state. Our simulation results indicate that the regular DBS outperforms the irregular DBS, in terms of reducing the PD-related beta oscillations and improving the motor symptoms.
    Conclusion
    Using our simulation results, we conclude that applying regular high frequency DBS on the STN neurons in the basal ganglia can ameliorate PD-related motor deficits better than irregular DBS pulses. This simulation result is experimentally testable.
    Keywords: Basal Ganglia, Subthalamic Nucleus, Deep Brain Stimulation
  • Maryam Moshirian Farahi Seyedeh, Mohammad Javad Asghari Ebrahimabad*, Ali Gorji , Imanollah Bigdeli Pages 13-22
    Introduction
    Personality is a collection of traits that leads to individual differences in behavior as well as behavior stability and durability. This aim of the present investigation was to study psychometric features of the Big-Five personality trait’s questionnaire in children and adolescence in Mashhad.
    Materials and Methods
    The sample included 450 students of Mashhad (253 females, 197 male) ranged between 8 and 18 years’ old that were selected from different Mashhad’s schools by multi-stage cluster method.
    Results
    Cronbach alpha test revealed 0.64 for extraversion, 0.73 for agreeableness, 0.70 for conscientiousness, 0.72 for neuroticism, 0.70 for openness, and 0.80 for total of the test. Moreover, test-retest correlation coefficient within a one-month interval range showed from 0.85 for openness to 0.92 for conscientiousness. The result of independent t-test showed that there are no significant differences between girls and boys personality factors. The results of factor analysis showed that special amount of factors is significant. Data from analysis after varimax rotation showed that the questionnaire was saturated with 5 factors that together explained 30.04% of the variance.
    Conclusion
    The present data show that the Big-Five of personality trait’s questionnaire for children and adolescence has a high internal consistency, good validity, and reliability as well as a good fit factor analysis. In addition, there is no difference between female and male students in personality factors.
    Keywords: Adolescent, Child, Psychometrics
  • Mahdieh Ghasemi*, Ali Foroutannia Pages 23-33
    Introduction
    In the recent years, neuroimaging research on functional Magnetic Resonance Imaging (fMRI) is used in many pathological and mental conditions. The analysis of alterations in the resting state networks (RSN) is an important method for the scrupulous understanding of the function and connectivity changes of the disease in order to provide new diagnostic and therapeutic approaches. In this paper, we studied the resting-state functional MRI (Rs-fMRI) data in Parkinson’s disease (PD) to explore the complex disruption in the RSNs and the functional interactions between them.
    Materials and Methods
    A total Rs-fMRI data of 10 Parkinsonism and 10 healthy people in the 3T-MRI system were considered. Probabilistic independent component analysis (PICA) was used to extract network components. RSNs were identified using spatial correlation with a rest reference template network. Dual regression and randomize technique calculated individual differences between the groups.
    Results
    Group component maps resulted in some main clusters of RSN that significantly overlapped with the reference network, such as the visual cortex, salience network, and supplementary motor area. Individual differences between RSN maps identified temporal, salience and cingulate networks as the main clusters.
    Conclusion
    Most of the previous studies investigated the functional connectivity alterations in PD by seed-based analysis. Here, we employed the data-driven approach based on group PICA to extract and evaluate RSN changes in all related neural networks. Our finding indicates that changes of the functional architecture of the RSNs are associated with PD.
    Keywords: Magnetic Resonance Imaging, Neurodegenerative Diseases, Diagnostic Imaging, Brain
  • Minoo Razmpush , Khosro Ramezani*, Alireza Maredpour , Pir Hossein Koulivand Pages 34-42
    Introduction
    Positive psychology, along with the repair of injuries, moves towards optimizing the quality of life. The quality of life of nurses is very important high levels of work stress of nurses can affect their quality of life and consequently the quality and quantity of patient care. The purpose of this research was to investigate the role of self-efficacy and resilience in the quality of life of nurses.
    Materials and Methods
    The present study was a descriptive-correlational study. The population was nurses working in Tehran in 2016-2017. The sample consists of 200 individuals selected by random sampling method. Subjects completed World Health Organization Quality of Life Questionnaire, Scherer Self-efficacy and Connor and Davidson Resilience Questionnaire.
    Results
    Self-efficacy significantly increases the quality of life of nurses in Tehran hospitals by 0.266. In addition, the contribution of the resilience variables was significant (0.385) in predicting the quality of life of nurses in this city. Self-efficacy and resiliency can together account for 33.6% of variance in nursing quality of life.
    Conclusion
    Resiliency skills training and increasing the psychological capabilities, especially self-efficacy, are effective approaches for improving the nurses' quality of life.
    Keywords: Quality of Life, Self Efficacy, Nurses
  • Ayoob Sabaghi , Ali Heyrani*, Amir Kiani , Namdar Yousofvand Pages 43-50
    Introduction
    Epilepsy is a neurodevelopmental disorder and prenatal factors exert a profound influence on the development of the nervous system in the offspring. Therefore, this study was designed to investigate the effect of seizure during pregnancy on pentylenetetrazol (PTZ)-induced seizure-like behavior in adult male mice offspring.
    Materials and Methods
    After pregnancy, mice were classified as: i) naive group; ii) seizure group, induction of seizure between the fourteenth and nineteenth days of pregnancy by application of PTZ; iii) sham group, received normal saline intraperitoneally during the fourteenth and nineteenth days of pregnancy; and iv) control group, pregnant mice without injection during pregnancy. At postnatal day 95, serum glial cell-derived neurotrophic factor (GDNF) levels and seizure susceptibility to PTZ in male offspring of all groups were evaluated.
    Results
    The results showed that serum GDNF levels and seizure severity of offspring of mice in the seizure group were significantly higher than male offspring in the other group.
    Conclusion
    The present findings showed that seizure during pregnancy may enhance seizure susceptibility in male offspring, possibly via increasing serum GDNF.
    Keywords: Seizures, Pregnancy, Mice, Glial Cell Line-Derived Neurotrophic Factor
  • Minoo Razmpush , Khosro Ramezani*, Alireza Maredpour , Pir Hossein Koulivand Pages 51-62
    Introduction
    Nurses need effective psychological interventions to improve quality of their life and promote resiliency to professional and social challenges. The purpose of this study was to investigate the effectiveness of acceptance and commitment group therapy on quality of life and resilience of nurses.
    Materials and Methods
    This study was an experimental research investigation, using pre-post and follow-up testing plans with a control group. The statistical population was all nurses working in hospital in 22 different areas of Tehran. Among them, one hospital (Khatam Alanbia) was selected by multi stage cluster sampling technique, and then randomly 40 nurses were selected and placed into two control and experimental groups. The experimental group participated in a twelve-session group therapy based on acceptance and commitment plan for 12 weeks, while the control group received no intervention. In order to collect data, the WHOQOL questionnaire and the Connor-Davidson resilience scale (CD-RISC) was used.
    Results
    The results showed that acceptance and commitment training was significantly improved their quality of life (F1,28=9.1; P=0.005) and resilience (F1,28=12.3; P=0.002). In the follow-up studies, this effect was significantly permanent on quality of life (F1,28=9.9; P=0.004) and resilience (F1,28=13.66; P=0.001) of nurses.
    Conclusion
    Improving skills using acceptance and commitment training can be considered as an ideal method for increasing resilience and improving the quality of life of nurses.
    Keywords: Quality of Life, Nurses, Therapeutics
  • Fereshteh Dalouchi , Fatemeh Moradi , Mostafa Modarres Mousavi Sayed, Fariba Karimzadeh * Pages 63-76
    Introduction
    Migraine is a neurovascular illness with repeated attacks of modest to intense headache, lasting 4–72 hours and linked to nausea, vomiting, and sensitivity to light and noise. Migraine is often associated with asthma, anxiety, depression, and chronic pain. Recent development in basic and clinical investigations has augmented our grasp of the pathophysiology of these headaches. New drugs and treatment for the improvement of these headaches are emergent. Therefore, biomarkers provide a dynamic and a potent indicator to understanding the spectrum of neurological disease with applications in observational and analytic epidemiology, randomized clinical trials, screening and analysis and forecast. Biomarkers can also reflect the entire spectrum of disease from the earliest manifestations to the terminal stages.
    Conclusion
    This review discusses the definition and uses of migraine biomarkers, particularly their role in diagnosis, risk stratification and management of disease.
    Keywords: Migraine Disorders, Biomarkers, Headache, Brain
  • Shiler Khaledi , Shamseddin Ahmadi * Pages 77-90
    Introduction
    Hepatic encephalopathy (HE) is a complicated brain disorder that has resulted from the liver failure. In HE, due to the inability of the liver in detoxification, the concentration of toxins, such as ammonia, will be increased in the blood and brain. To preserve neurons from the adverse effects of ammonia, astrocytes convert it to glutamine. The increase in glutamine, in turn, alter osmotic pressure and the volume of the interstitial fluid in the brain. On the other hand, the increase in ammonia level also excites immune cells in the brain and induces neuroinflammation. The high levels of ammonia and subsequent neuroinflammation alter neurotransmitter levels, which in turn induce cognitive dysfunctions, including learning and memory impairments as well as locomotion and coordination disorders. Glutamate and GABA and the downstream signaling cascades are the main molecular pathways that are affected in HE.
    Conclusion
    According to the latest molecular data, it can be concluded that different signaling molecules downstream to the neurotransmitters receptors, such as Ca2+-dependent kinases including protein kinase C and calcium/calmodulin-dependent protein kinase II, mitogen-activated protein kinases and inflammatory cytokines, are proposed as the effective molecules in pathogenesis as well as potential targets for controlling and treatments of HE in the future. Considering the multidimensional appearance of HE, it can be proposed that a complex of treatment strategies, including the use of lowering ammonia level agents, effective antibiotics, anti-inflammatory drugs, and a balance in protein intake can effectively control the symptoms of HE.
    Keywords: Hepatic Encephalopathy, Ammonia, Therapeutics, Protein Kinases
  • Sadegh Shirian*, Reza Khetvan, Hafshejani , Ehsan Ali , Mostafa Modarres Mousavi Sayed, Sara Abdollahi , Nasrin Lotfi Bakhshaiesh Pages 91-105
    Introduction
    Glioblastoma multiform (GBM) or grade IV glioma is the most common and aggressive primary human brain tumor. Primary GBMs which arise spontaneously from glial cells and represent the vast majority of GBM are usually related to epidermal growth factor receptor amplification and mutations, deletion of phosphatase and tensin homolog (PTEN) on chromosome 10, p16 deletion, and TERT promoter mutation. Despite advances in treatment over the past few decades the median survival time of GBM patients is 12.1-14.6 months after diagnosis and only 3-5% of patients survive longer than 3 years. The effect of usual treatments, including surgery, radiotherapy, chemotherapy, and a combination of radiotherapy and chemotherapy, have extremely low effectiveness. Although surgery and temozolomide application during and after radiotherapy increases patient survival time, they have various side effects. Therefore, introducing a novel drug that able to inhibit GBM cell growth, proliferation, migration, and invasion is required. Since cancer cells have surface molecules that are over-expressed or altered, the molecular structures called aptamers have been designed using systematic evolution of ligands by exponential enrichment (SELEX) process to target these surface molecules. To date, several aptamers with advantages and disadvantages have been applied for the treatment of different diseases, including cancer, that are discussed in this study.
    Conclusion
    Several aptamers with high capacity in the detection of GBM have been recently designed using the SELEX process that shows the high potential of aptamers in the management of GBM.
    Keywords: Glioblastoma, Aptamers, Nucleotide, Oligodendroglia
  • Sajad Babakhani*, Farzaneh Hosseini Pages 106-118
    Introduction
    Microorganisms living in the form of symbiosis in the intestine are called gut microbiota. The gut microbiota consists of bacteria, archaea, and eukaryotes. Nonetheless, bacteria are the dominant population of the gut microbiota. The gut microbiota has a beneficial relationship with humans. About 1014 microorganisms inhabit in the intestine, which regulate many physiological functions. In addition to the microbiota effect on the digestive tract, these microorganisms can regulate the function of the brain and the central nervous system. The intestinal nervous system according to the being autonomous and similarity to the central nervous system is known as the second brain.
    Conclusion
    The gut microbiota is an effective factor in the behavior and mood changes and it also prevents the development of the nervous system diseases, such as multiple sclerosis, autism, schizophrenia, Alzheimer, and Parkinson. The gut microbiota regulates the function of the central nervous system through the intestinal nervous system, the production of metabolites, the stimulation of enteroendocrine cells, and the immune system. Inappropriate nutrition, excessive use of antibiotics, stress, anxiety, and depression disturb the balance of microbiota (dysbiosis), which is an important factor in exacerbating the nervous system diseases.
    Keywords: Behavior 2. Nervous System 3. Brain 4. Microbiota