فهرست مطالب

فصلنامه علوم اعصاب شفای خاتم
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 39، بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/12
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهسا شاه محمدی کلیبر*، حسن بافنده، رحیم یوسفی، رضا رهبران صفحات 1-12
    مقدمه
    تحریک جریان مستقیم فراجمجمه ای می تواند عملکرد مغز را بهبود بخشد یا مختل کند. نقصان بازداری پاسخ به عنوان یکی از علل اختلال های روانپزشکی از قبیل اختلال وسواس فکری -عملی، مطرح شده است. مطالعه حاضر با بررسی تاثیر تحریک الکتریکی مستقیم فراجمجمه ای از طریق آندال تک موضعی بر بازداری پاسخ در بیمارانی که از اختلال وسواس فکری-عملی رنج می برند انجام شد.
    مواد و روش ها
    شرکت کنندگان 25 بیمار بودند که به مرکز مشاوره دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در سال 1396 مراجعه کرده بودند. شرکت کنندگان به دو گروه تقسیم شدند و دو نوع متفاوت تحریک آند تک موضعی و ساختگی بر روی ناحیه F3 و همچنین تحریک کاتد در ناحیه قشر اوربیتوفرونتال (10 جلسه 20 دقیقه ای تحریک الکتریکی مستقیم فراجمجمه ای 2 میلی آمپر) دریافت کردند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که استفاده از تحریک الکتریکی مستقیم فراجمجمه ای به روش آندال تک موضعی همزمان به طور معنی داری بازداری پاسخ در بیمارانی که از اختلال وسواس فکری-عملی رنج می برند را بهبود می بخشد.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان می دهد که استفاده از تحریک الکتریکی مستقیم فراجمجمه ای به روش آندال تک موضعی می تواند از طریق افزایش تحریک پذیری در قشر پیش پیشانی، بازداری پاسخ در بیماران دارای اختلال وسواس فکری -عملی را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: تحریک الکتریکی مستقیم فراجمجمه ای، بیماران، قشر پیش پیشانی
  • مهناز مهرابی زاده هنرمند، خدیجه روشنی* صفحات 13-22
    مقدمه
    صدابیزاری حالتی است که در آن افراد نسبت به صداهایی که در موقعیت های به خصوصی رخ می دهد واکنش منفی نشان می دهند اما صداهای دیگر که اغلب بلندتر هستند را تحمل می کنند. پژوهش حاضر به منظور بررسی ویژگی های روان سنجی پرسشنامه صدابیزاری در دانشجویان انجام شد تا از این طریق ابزاری برای ارزیابی در فرایند پژوهش تهیه و مورد استفاده پژوهشگران و درمانگران قرار گیرد.
    مواد و روش ها
    نمونه این پژوهش شامل 319 دانشجوی کارشناسی بود (176 دختر و 143 پسر) که از دانشگاه پیام نور اهواز به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای این مطالعه شامل پرسشنامه صدابیزاری وو، لوین، مورفی و استورچ، مقیاس وسواس فکری -عملی یل براون، پرسشنامه اضطراب بک و پرسشنامه افسردگی بک بودند.
    یافته ها
    همسانی درونی با روش آلفای کرونباخ و همبستگی هر سوال با نمره کل آزمون پایایی قابل قبولی را نشان داد. علاوه بر آن تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که ساختار دو عاملی این مقیاس از برازش مناسبی برخوردار است. به علاوه، نتایج بررسی روایی همگرا نشان داد که پرسشنامه صدابیزاری با مقیاس وسواس فکری -عملی یل براون و پرسشنامه های اضطراب بک و افسردگی بک همبستگی مثبت معنی داری دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که پرسشنامه صدابیزاری یک ابزار پایا و معتبر برای سنجش صدابیزاری دانشجویان ایرانی می باشد.
    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، دانشجویان
  • منصوره صادقی یارندی، آناهیتا خدابخشی کولایی*، محمدرضا فلسفی نژاد، ندا خلعت بری صفحات 23-32
    مقدمه
    استرس شغلی یک وضعیت روانشناختی است کھ از احساس ناهماهنگی میان ظرفیت ها و موقعیت ها ناشی می شود و نوعی پاسخ غیراختصاصی بھ تمامی عواملی است که می تواند بر روی سیستم ایمنی و حافظه عملکردی تاثیرگذار باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی رابطه بین استرس شغلی با سیستم ایمنی و حافظه عملکردی زنان شاغل در آزمایشگاه های تشخیص طبی بود.
    مواد و روش ها
    برای ارزیابی فرضیه ها از روش همبستگی استفاده شد. جامعه تحقیق شامل کلیه زنان شاغل در آزمایشگاه های تشخیص طبی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1395 بود. گروه نمونه شامل زنان 55-35 ساله بود که در آزمایشگاه مشغول به کار بودند. آن هابه صورت تصادفی از جامعه آماری انتخاب شدند. برای این هدف، پرسشنامه استرس شغلی سازمان اجرایی ایمنی و بهداشت انگلستان، آزمایش کورتیزول سرم خون و آزمون حافظه وکسلر جهت جمع آوری داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که استرس شغلی و سیستم ایمنی زنان شاغل در آزمایشگاه های تشخیص طبی همبستگی مثبت و معنی داری داشتند (0/66=r). مهم ترین عوامل خرده مقیاس استرس شغلی حمایت همکاران و ارتباط بوده است که 29/6 درصد و 23 درصد از تغییرات سیستم ایمنی را نشان می دهد. همچنین حافظه عملکردی با استرس شغلی همبستگی مثبت و معنی داری داشت (0/57=r). ارتباط و کنترل بیشترین سهم را در تبیین واریانس حافظه عملکردی دارا بودند (18/6 درصد). با استفاده از ارتباط به عنوان یک آزمون جدا 9/2 درصد از شاغلین تغییرات حافظه عملکردی را ایجاد کردند.
    نتیجه گیری
    به طور کلی استرس شغلی و خرده مقیاس حمایت توسط دوستان و کنترل می تواند سیستم ایمنی و حافظه عملکردی زنان شاغل را پیش بینی کند. به نظر می رسد که پزشکان و متخصصان می توانند از این عوامل روانی و فیزیکی جهت بهبود بهره وری کارکنان در خدمات آزمایشگاهی بالینی استفاده کنند.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، سیستم ایمنی، حافظه، خدمات آزمایشگاه های طبی
  • عماد آذر، ایمان الله بیگدلی*، علی غنایی چمن آباد صفحات 33-43
    مقدمه
    باند فرکانسی آلفا در محدوده 12-8 هرتز با کارکردهای شناختی مانند خلاقیت در ارتباط می باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی فعالیت باند فرکانسی آلفا در دو موقعیت تفکر واگرا و همگرا بود.
    مواد و روش ها
    بر اساس نمونه گیری در دسترس و مشارکت داوطلبانه 38 دانشجوی تحصیلات تکمیلی دانشگاه فردوسی مشهد (19 مرد و 19 زن) انتخاب شدند. 2 آزمودنی به دلیل وجود آرتیفکت در امواج مغزیشان از تجزیه و تحلیل حذف گردیدند. این مطالعه یک مطالعه شبه آزمایشی با اندازه گیری های مکرر می باشد. امواج الکتروآنسفالوگرام در طول عملکرد چهار تکلیف (استفاده های غیرمعمول، شمارش مارها، آزمون شمارش اعداد و میسونرها و تکالیف آدمخورها) در دو موقعیت تفکر واگرا و همگرا ثبت شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین فعالیت امواج آلفا در نیمکره چپ و راست در تفکر واگرا و همچنین در تفکر همگرا هیچگونه تفاوت معنی داری وجود ندارد. علاوه بر این نتایج تجزیه و تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر نشان داد که فعالیت امواج آلفا در تفکر واگرا در نواحی پیشانی، مرکزی و گیجگاهی با پدیده همگام سازی رو به رو بوده است. در حالی که در موقعیت تفکر همگرا ناهمگام سازی امواج آلفا مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    تغییرات توان باند آلفا در دو موقعیت تفکر واگرا و همگرا نشانگر مکانیسم های متفاوت کارکردی امواج آلفا در دو موقعیت تفکر در نواحی مختلف مغز می باشد.
    کلیدواژگان: الکتروآنسفالوگرام، مغز، تفکر
  • لیلا راست گار فرج زاده، ابوالفضل محمدیان* صفحات 44-55
    مقدمه
    یادگارخواهی به عنوان یک انحراف جنسی، با تخیلات، امیال و رفتارهای مکرر جنسی متمرکز بر اشیاء مشخص می شود که برای دیگران از لحاظ جنسی محرک نیست. این پژوهش با هدفی دوگانه، از یک سو رابطه بین صفات شخصیت، سبک های دلبستگی و یادگارخواهی را بررسی می کند و از سوی دیگر نقش سبک های دلبستگی را در رابطه بین صفات شخصیت و یادگارخواهی می سنجد.
    مواد و روش ها
    این یک مطالعه توصیفی و همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر مردان بالای 18 سال در تبریز در سال 1397 بودند. از بین افراد جامعه، نمونه ای با حجم 300 شرکت کننده، به روش نمونه ‏گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش مقیاس دلبستگی بزرگسال، پرسشنامه پنج عاملی شخصیت نئو و سیاهه چندبعدی رشد، جنسیت و پرخاشگری بود.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که هر چه نمره فرد در متغیرهای روان رنجوری و تجربه گرایی بالاتر باشد، احتمال اینکه فرد دچار اختلال یادگارخواهی باشد، بیشتر خواهد بود. احتمالا افراد واجد صفت روان رنجوری، بیشتر دارای سبک دلبستگی ناایمن اجتنابی و دوسوگرا هستند. نتایج تجزیه و تحلیل رگرسیون چند متغیری نیز نشان داد که 14 درصد از متغیر یادگارخواهی، می تواند توسط صفات شخصیت تبیین شود. بیشترین سهم به روان رنجوری (0/01>P) و سپس تجربه گرایی (0/05>P) اختصاص دارد. همچنین سه متغیر دلبستگی اجتنابی، دلبستگی ایمن و دلبستگی دوسوگرا در مجموع 24 درصد از واریانس متغیر یادگارخواهی را پیش بینی می کنند. با توجه به مقدار بتا مشخص می شود که سبک دلبستگی دوسوگرا بیشترین تاثیر را بر متغیر یادگارخواهی دارد. در آخر سبک های دلبستگی به عنوان میانجی صفت شخصیت روان رنجوری و اختلال یادگارخواهی عمل می کنند.
    نتیجه گیری
    سبک های دلبستگی ناایمن اجتنابی و دوسوگرا همراه با صفات شخصیتی، روان رنجوری و تجربه گرایی می توانند منجر به انحرافات جنسی از قبیل یادگارخواهی گردند.
    کلیدواژگان: شخصیت، بزرگسال، روان رنجوری
  • محمد یحیایی*، علی اکبر احمدی، پیرحسین کولی وند، مجتبی رجب بیگی صفحات 56-65
    مقدمه
    BSC از بهترین و پرکاربردترین الگوها درارزیابی عملکرد بیمارستان هاست که از 4 منظر به ارزیابی می پردازد و منظر یادگیری یکی از آن هاست. برای استفاده از این مدل باید یک الگوی مفهومی جهت تدوین مجموعه ای از شاخص های عملکرد در راستای اهداف راهبرد بیمارستان فراهم گردد. با توجه به استفاده از مدل EFQM در ارزیابی عملکرد بیمارستان ها، این پژوهش با هدف بررسی نقش یادگیری در ارزیابی عملکرد بیمارستان های شاهرود با به کارگیری معیارهای EFQM درتنظیم شاخص های BSC انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع تحقیقات پیمایشی است که در آن از شیوه نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. جمعیت آماری این پژوهش شامل کلیه کارکنان شاغل و بیماران بستری در بیمارستان های امام حسین (ع) و بهار شاهرود در سال 97 می باشد.حجم نمونه در بیمارستان امام حسین (ع) 700 نفر و بیمارستان بهار 200 نفر می باشد. برای جمع آوری داده ها از طراحی 4 پرسشنامه مجزا مبتنی بر مناظر چهارگانه BSC بر اساس معیارهای EFQM و پرسشنامه استاندارد سروکوال استفاده شد. روایی محتوایی پرسشنامه ها نیز توسط 11 نفر از خبرگان گروه اعتباربخشی بیمارستان ها، اساتید دانشگاه وصاحب نظران مدیریت تایید شد. داده های جمع آوری شده به وسیله نرم افزارSPSS نسخه 24 و اکسل تحلیل گردید.
    یافته ها
    با بازنگری در مناظر BSC و ارتباط بین اهداف آن ها، منظر مشتریان در بهترین سطح و به ترتیب مناظر فرایندها، مالی و رشد و یادگیری در پایین ترین سطح قرار گرفتند. "افزایش رضایت کارکنان" و "تشویق نوآوری" به عنوان زیربنایی ترین هدف و "رضایت بیماران از محیط فیزیکی" در بالاترین سطح نقشه راهبرد قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    این روش علاوه بر اینکه جنبه ای جدید برای تعیین شا خص های BSC به وجود آورد، به طور دقیق مشخص ساخت که سرمایه گذاری در حوزه رشد و یادگیری، بسیار با اهمیت است زیرا در نهایت این کارکنان هستند که بر فرایندها و نتایج سازمان تاثیر گذاشته و باعث تحقق اهداف سایر مناظر و دستیابی به چشم انداز بیمارستان می شوند. همچنین پیشنهاد می گردد مدیران بیمارستان ها ازشاخص های مشترک بین BSC و EFQM جهت تسهیل پیاده سازی اعتباربخشی در بیمارستان ها استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: یادگیری، بیمارستان ها، بیماران
  • ذبیح الله خاک سار، حسن مروتی، حمیدرضا مرادی، سجاد سحاب نگاه* صفحات 66-82
    مقدمه
    میلین توسط سلول های الیگودندروسیت در سیستم اعصاب مرکزی تولید می شود. ماتریکس خارج سلولی نقش مهمی در تنظیم و هماهنگی بین الیگودندروسیت ها، آکسون و میلین ایفاء می کند. تکامل و بقاء سیستم اعصاب مرکزی وابسته به فعالیت دقیق اجزاء ماتریکس خارج سلولی شامل: پروتئین ها، گلیکوپروتئین ها، گلیکوزآمینوگلیکان ها و پروتئوگلیکان ها است. از لحاظ ساختاری، ماتریکس خارج سلولی نقاط لنگرگاهی برای سلول های عصبی فراهم می کند و سازماندهی این سلول ها را در نواحی مختلف سیستم اعصاب مرکزی تسهیل می کند. از لحاظ شیمیایی، ماتریکس خارج سلولی منبع سیگنال های مولکولی متنوعی است که سبب رشد، فعالیت و بقاء سلولی می شود. در این مطالعه، ما در مورد نقش اجزاء، عوامل و مسیرهای پیام دهی در ماتریکس خارج سلولی شامل: لامینین، کلاژن، فیبرونکتین، فاکتورهای نوروتروفیک، نوروگلین، تناسین، ترانسفرین، سمافورین و کندروئیتین سولفات بر روی تنظیم میلین سازی در سیستم اعصاب مرکزی بحث خواهیم کرد. هماهنگی دقیق تنظیم کننده های مثبت و منفی میلین ساز ماتریکس خارج سلولی در تولید و حفظ مقدار صحیح میلین به منظور بهینه سازی عملکرد سیستم اعصاب مرکزی مهم است. با شبیه سازی ماتریکس خارج سلولی مناسب برای محیط های کشت سه بعدی شرایط میلین سازی و یا بازسازی غلاف میلین می تواند در بهبود راهبردهای درمانی در بیماری های تحلیل برنده غلاف میلین نقش بسزایی ایفاء کند.
    نتیجه گیری
    در این مقاله مروری، ما در مورد اینکه ماتریکس خارج سلولی چطور میلین سازی و الیگودندروژنز سیستم اعصاب مرکزی را تنظیم می کند بحث می کنیم. ما همچنین در مورد نقش ماتریکس خارج سلولی در بیماری های دمیلینه و محیط های کشت سه بعدی برای مدل های بیماری های تحلیل برنده عصبی بحث می کنیم.
    کلیدواژگان: ماتریکس خارج سلولی، سیستم اعصاب مرکزی، غلاف میلین
  • فیروزه علویان* صفحات 83-98
    مقدمه
    سکته مغزی یکی از علل اصلی مرگ و میر در سرتاسر جهان است. بازماندگان سکته مغزی، از درد و انواع معلولیت های جسمی و همچنین اختلالات خلقی مانند افسردگی رنج می برند. بیش از 25 درصد از بازماندگان سکته مغزی به طور دایم از کارافتاده و استقلال انجام فعالیت های روزمره را از دست می دهند، به این ترتیب درمان موثر ضروری است. برای مدت طولانی، محققان سعی در پیدا کردن راه های کاهش آسیب مغزی پس از سکته مغزی نموده اند. تلاش جهت پیدا کردن راه های دارویی باوجود سرمایه گذاری عظیم اقتصادی با شکست مواجه شده است. علاوه بر درمان های دارویی، توان بخشی سکته مغزی نیز مهم است. این احتمال وجود دارد که تغییرات مولکولی برای بهبود خودبخودی حیاتی باشند. هدف از این مطالعه سیستماتیک، ارزیابی اثربخشی هایپوترمی برای کاهش مرگ ومیر و ناتوانی پس از سکته مغزی بود. این یک تحقیق کمی برای دستیابی به اهداف با استفاده از تجزیه و تحلیل مطالعات قبلی است.
    نتیجه گیری
    کارهای تجربی و مشاهدات بالینی، ارتباط بین دما و آسیب مغز در سکته مغزی را نشان داده اند؛ به طوری که سکته مغزی همراه با تب با افزایش قابل توجه در مرگ ومیر همراه است. جلوگیری از افزایش درجه حرارت در مراحل اولیه سکته مغزی توصیه شده است. درحالی که توان بخشی سکته مغزی مفید است، دستاوردهای قابل توجه در ساعات و روزهای اول پس از سکته مغزی رخ می دهد. درک نقش محافظتی هایپوترمی ممکن است تلاش برای کاهش آسیب های مغزی پس از سکته مغزی را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: سکته مغزی، هایپوترمی، درمان
  • محمد نبی زاده* صفحات 99-106
    مقدمه
    پیشرفت های درمانی، مطالعات تصویربرداری از مغز و نتایج تحقیقات داروشناختی موجب بازنگری نظریه های سبب شناسی اختلال وسواس فکری -عملی و ایجاد الگوهای پژوهشی جدید شده است. اختلال وسواس فکری -عملی به عنوان یک بیماری عصب روانپزشکی با ناهنجاری عصب زیست شناختی اساسی مطرح شده است. در این زمینه، عامل تعیین کننده مهم کیفیت تفکر در آدمی، پردازش اطلاعات در شبکه های نورونی مختلف است. محیط نورونی شیمیایی مغز برای کارایی و دقت تصور مهم است. در مطالعه حاضر خواص نوروشیمی و نقش ناقلین عصبی مختلف در اختلال وسواس فکری -عملی بحث می شود.
    نتیجه گیری
    مطالعات بیشماری نشان داده اند که گیرنده 5-HT2C در پاتوفیزیولوژی اختلال وسواس فکری -عملی نقش مهمی دارد. علاوه بر این اختلال وسواس فکری -عملی با تغییرات در سیستم سروتونرژیک استریاتال همراه می باشد. غلظت ناقلین عصبی سروتونرژیک در استریاتوم به طور چشمگیری افزایش می یابد. علاوه بر سروتونین گیرنده های دوپامینرژیک D1، D2، D3 در توسعه اختلال وسواس فکری -عملی نقش مهمی دارند. افزایش قابل ملاحظه ای از عملکرد دوپامین در نوکلئوس اکومبنس و قشر پیش پیشانی راست مشاهده شده است.
    کلیدواژگان: اختلال وسواس فکری -عملی، سروتونین، دوپامین، مدل های حیوانی
  • کاوه مقدم*، آیدا راوریان، فرهود سعید ارشادی، علی گرجی صفحات 107-115
    مقدمه
    کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم، گروهی از کودکان هستند که از مشکلات فردی و عجیب در روابط بین فردی، تعامل اجتماعی با گروه های همتا و دیگران، مهارت های کلامی و علائق روزمره زندگی و رفتارها و حرکات رنج می برند. این مشکلات می تواند منجر به اختلالات روانی و عاطفی در خانوادشان گردد.
    نتیجه گیری
    در کنار مداخله ها و رویکردهای توانبخشی، آموزشی و درمانی و همچنین هنر و موسیقی درمانی، تحقیقات متعددی نشان داد که سایکودراما یا تئاتر درمانی یک رویکرد مفید برای کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم است که با مشکلات شناختی، ادراکی و عملکرد کلامی همراه است. پژوهش ها نشان داده اند که تئاتردرمانی علایم اختلال طیف اوتیسم را در کودکان بهبود می بخشد. مطالعه حاضر اهمیت تئاتر و سایکودراما در درمان کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم را مورد بحث قرار می دهد.
    کلیدواژگان: اختلال طیف اوتیسم، سایکودراما، کودک، نوجوانان
|
  • Mahsa Shahmohammadi Kaleybar*, Hasan Bafandeh, Rahim Yousefi, Reza Rahbaran Pages 1-12
    Introduction
    Transcranial Direct Current Stimulation (tDCS) can improve or impair the function of the brain. Deficiency in response inhibition has been considered as one of the causes of psychiatric disorders, such as obsessive-compulsive disorder (OCD). The present investigation scrutinized the effect of transcranial direct current stimulation through simultaneous uni-side anodal on response inhibition in patients suffering from OCD.
    Materials and Methods
    The participants were 25 patients who referred to Counseling Center of the Azarbaijan Shahid Madani University in 1396. The participants were divided in two groups and received two different types of stimulations; anodal and sham stimulations on F3 area as well as cathode stimulation on the orbitofrontal cortex (ten 20-minute 2mA tDCS sessions).
    Results
    The results revealed that application of tDCS through simultaneous anodal significantly improved response inhibition in patients suffering from OCD. 
    Conclusion
    The findings have shown that application of anodal tDCS can improve the response inhibition in OCD patients, possibly via enhancement of excitability in the prefrontal cortex.
    Keywords: Transcranial Direct Current Stimulation, Patients, Prefrontal Cortex
  • Mahnaz Mehrabizadeh Honarmand, Khadijeh Roushani* Pages 13-22
    Introduction
    Misophonia is a condition in which individuals react negatively to sounds that occur in particular situations, but they tolerate other sounds that are frequently much louder. The present research was conducted to investigate of psychometric properties of Misophonia Questionnaire in college students in order to provide a tool for evaluation in the research process and used by researchers and therapists. 
    Materials and Methods
    The sample of this study was 319 undergraduate students (176 females and 143 male) who were selected from students of Payame Noor University of Ahvaz by multi-stage sampling method. The instruments of this study consisted of Misophonia Questionnaire of Wu, Lewin, Murphy & Storch, Yale-Brown Obsessive Compulsive Scale, Beck Anxiety Inventory (BAI-II) and Beck Depression Inventory (BDI-II). 
    Results
    The internal consistency with Cronbach's alpha and correlation of each questionnaire's items with total score of scale showed acceptable reliability. In addition, confirmatory factor analysis showed that two-factor structure of this scale was appropriate. Furthermore, the results of convergent validity indicated that Misophonia Questionnaire has a significant positive relationship with Yale-Brown Obsessive Compulsive Scale, Beck Anxiety Inventory (BAI-II) and Beck Depression Inventory (BDI-II). 
    Conclusion
    The results showed that Misophonia Questionnaire is a valid and reliable scale for measuring misophonia in Iranian student.
    Keywords: Anxiety, Depression, Students
  • Mansoureh Sadeghi, Yarandi, Anahita Khodabakhshi, Koolaee*, Mohammad Reza Falsafinejad, Neda Khaletbari Pages 23-32
    Introduction
    Job stress is a psychological state that results from a feeling of inconsistency between capacities and situations and a kind of non-specific response to all factors that can affect the immune system and functional memory. This study was aimed to investigate the relationship between job stress with the immune system and functional memory of women working in diagnostic laboratories. 
    Materials and Methods
    Correlation method was used to evaluate the hypotheses. The study population includes all women employed in medical diagnostic laboratories affiliated to Tehran University of Medical Sciences in 2016. The sample group consisted of women range of 35-55 years old, who was working in the laboratory. They were selected randomly from the population. For this purpose, job stress questionnaire of the UK executive Health and Safety, blood serum cortisol test and Wechsler Memory Scale were used to collect information. 
    Results
    Statistical analysis showed that job stress and the immune system of women working in clinical laboratories had the positive and meaningful correlation (r=0.66). The most important factors of the minor scale of job stress were colleagues support and communication, which represnt 29.6% and 23% of the variation of immune system. Functional memory with job stress also had a positive and meaningful correlation (r=0.57). The communication and control had the most share in establishing functional memory variation (18.6%). Using the communication as a single test, 9.2% of workers had established the variation of functional memory. 
    Conclusion
    In general, the job stress and its sub-scale supporting by friends and control can be predicted the immunological system and functional memory of employed women. It seems that clinicians and professionals could be applying these psychological and physical factors for improving the productivity of employees in clinical laboratory services.
    Keywords: Occupational Stress, Immune System, Memory, Clinical Laboratory Services
  • Emad Aazr, Imanollah Bigdeli*, Ali Ghanaei Chamanabad Pages 33-43
    Introduction
    Alpha frequency band in the range of 8-12 Hz is associated with cognitive functions, such as creativity. The aim of this study was to examine the activity of the alpha frequency band in two divergent and convergent thinking positions.
    Materials and Methods
    In accordance to the available sampling and voluntary participation, thirty-eight postgraduate students of the Ferdowsi University of Mashhad (19 males and 19 female) were chosen. Two subjects were excluded from the analysis due to artifacts in their brain waves. This study was a quasi-experimental research with repeated measures. The EEG was recorded during the performance of four tasks (alternative uses test, counting the snakes, counting numbers test, and Missionaries and Cannibals task) in two divergent and convergent thinking.
    Results
    The findings revealed that there is no significant difference between the activity of alpha waves in the left and right hemispheres in divergent thinking as well as in convergent thinking. In addition, the results of the analysis of variance of repeated measures indicated that in divergent thinking activity of alpha waves in the temporal, central and frontal areas were synchronized, while in the convergent thinking position de-synchronization of alpha waves was observed. 
    Conclusion
    Alpha band power changes in two divergent and convergent thinking positions represented of different functional mechanisms of alpha waves in these two thinking positions in different regions of the brain.
    Keywords: Electroencephalography, Brain, Thinking
  • Leyla Rastgar Faraj Zadeh, Abolfazl Mohammadian* Pages 44-55
    Introduction
    Fetishism as a sexual deviation is characterized by imaginations, desires, and frequent sexual behaviors focused on objects that are not sexually suggestive to others. This research with a dual purpose, on the one hand, examined the relationship between personality traits, attachment styles and fetishism, and on the other hand, measured the role of attachment styles in relation between personality traits and fetishism. 
    Materials and Methods
    This is a descriptive and correlational study. The statistical population of the present study was the men over 18 years of age in Tabriz in 2018. From among the community, a sample of 300 participants was selected through available sampling. The research instruments were Adult Attachment Inventory (AAI), NEO Five-Factor Inventory (NEO-FFI) and the Multidimensional Inventory of Development, Sex, and Aggression (MIDSA). 
    Results
    The Results showed that the higher the individual score in the variables of neuroticism and agreeableness, the greater the likelihood of a person having a fetishism. Possibly, those with a neurotic trait are more likely to have an avoidant and ambivalent insecure attachment style. The results of multivariable regression analysis also showed that 14% of the fetishism can be explained by personality traits. The greatest contribution was to neuroticism (P<0.01) and then agreeableness (P<0.05). Furthermore, three variables of avoidant attachment, secure attachment and ambivalent attachment predicted a total of 24% of the variance of the fetishism variable. Given the beta value, it is determined that the ambivalent attachment style has the greatest effect on the fetishism variable. Finally, attachment styles act as mediators of the personality trait of neuroticism and fetishism. 
    Conclusion
    Avoidant and ambivalent insecure attachment styles along with personality traits, neuroticism and agreeableness, can lead to sexual deviations, such as Fetishism.
    Keywords: Personality, Adult, Neuroticism
  • Mohammad Yahyae*, Ali Akbar Ahmadi Pages 56-65
    Introduction
    Balanced scorecard (BSC) is one of the best and most used models for evaluating the performance in hospitals, which deals with four evaluation points and learning is one of them. To use this model, a conceptual model should be provided to develop a set of performance indicators in line with the hospital strategy goals. The purpose of this study was to investigate the role of learning in assessing the performance of Shahroud hospitals by using the European Foundation for Quality Management (EFQM) criteria in the regulation of BSC indices. 
    Materials and Methods
    A simple random sampling method was used for this survey. The statistical population includes all employed and admitted patients in Imam Hossein and Bahar hospitals in the year 2018. Sample size in Imam Hussein Hospital was 700 and in the Bahar hospital was 200 people. To collect data, four separate questionnaires were used based on the four criteria of BSC, the EFQM criteria, and the standard SERVQUAL questionnaire. Content validity of the questionnaires was confirmed by 11 experts in the treatment and accreditation group of hospitals (professors and senior management experts).
    Results
    By reviewing the BSC sights and the relationship between their goals, the perspective of the squadrons was at the best level and in the order of progress, financial and growth and learning was at the lowest level. Increasing employee satisfaction and encouraging innovation as the most basic goal and patient satisfaction from the physical environment was at the highest level of the strategy map. 
    Conclusion
    This method, in addition to providing a new aspect for determining the BSC indices, accurately revealed that investment in the field of growth and learning is very important. This is important as they ultimately are the members that affect the processes and outcomes of the organization and achieve the goals of other landscapes and reach the outlook of the hospital. Furthermore, it is recommended that hospital managers use common indicators between BSC and EFQM to facilitate the implementation of accreditation in hospitals.
    Keywords: Learning, Hospitals, Patients
  • Zabihollah Khaksar, Hassan Morovvati, Hamid Reza Moradi, Sajad Sahab Negah* Pages 66-82
    Introduction
    Myelin is produced by oligodendrocytes in the central nervous system (CNS). Extracellular matrix (ECM) plays a key role in the regulation and coordination between oligodendrocytes, axons, and myelin. The development and survival of the CNS depend on the precise function of ECM components, including proteins, glycoproteins, glycosaminoglycans and proteoglycans. Structurally, ECM provides anchor points for nerve cells and facilitates the organization of these cells in different CNS areas. Chemically, ECM is the source of a variety of molecular signals that cause the growth, differentiation, and survival of the neuronal cells. In this study, we discuss the role of the components, factors, and signaling pathways of in ECM, including laminin, collagen, fibronectin, neurotrophic factors, neuregulin, tenascin, transferrin, semaphorin and chondroitin sulfate on regulation of myelination in the CNS. Exact coordination of positive and negative regulators of ECM for myelination is important in the production and maintenance of the correct amount of myelin to optimize the function of the CNS. Suitable ECM mimics in 3D culture media for myelination or remyelination can play an important role in improving the therapeutic strategies in myelin sheath degenerative diseases. 
    Conclusions
    In this review, we discuss how ECM regulates the CNS myelination and oligodendrogenesis. We also review the role of ECM in demyelinating diseases and discuss 3D mediums for the models of neurodegenerative diseases.
    Keywords: Extracellular Matrix, Central Nervous System, Myelin Sheath
  • Firoozeh Alavian* Pages 83-98
    Introduction
    Stroke is one of the main causes of mortality worldwide. Stroke survivors suffer from pain and a variety of physical disabilities as well as mood disorders, such as depression. More than 25% of stroke survivors permanently disabled and lose daily independence activities; thus, effective treatment is essential. For a long time, researchers have tried to find ways to reduce the brain damage following stroke. Trying to find Pharmaceutical ways in spite of the huge economic investment has failed. In addition to pharmacological treatments, rehabilitation of stroke is important. It is likely that molecular changes are crucial for spontaneous recovery. The purpose of this systematic review was to evaluate the effectiveness of hypothermia for reducing mortality and morbidity after stroke. This is a quantitative research to achieve the objectives using of the previous study analysis.
    Conclusion
    Empirical work and clinical observation have shown the relationship between temperature and brain damage in stroke; in which stroke with fever is associated with a significant increase in mortality. Prevention of temperatures rising in the early stages of stroke has been advised. Although stroke rehabilitation is beneficial, significant achievements occurs within the first hours and days after the stroke. Understanding of the protective role of hypothermia may improve the efforts to reduce the brain injuries following stroke.
    Keywords: Stroke, Hypothermia, Therapeutics
  • Mohammad Nabizadeh* Pages 99-106
    Introduction
    Therapeutic advances, brain imaging studies, and the results of drug-related research, have led to revising the etiology theories of obsessive-compulsive disorder (OCD) and establishing new research paradigms. OCD is considered as a psychiatric neuropathy with an essential biological nerve abnormality. In this context, the important determinant factor of the human quality of thinking is the processing of information in different neuronal networks. The microenvironment of the brain is important for the efficiency and accuracy of thought. In the present study, the neurochemical properties and the role of various neurotransmitters in OCD are discussed.
    Conclusion
     Numerous studies have shown that the serotonergic 5-HT2C receptor plays an important role in the pathophysiology of OCD. Furthermore, OCD is associated with changes in the striatal serotonergic system. The density of the serotonergic neurotransmitters markedly increases in the striatum. In addition to serotonin, dopaminergic D3, D2, D1 receptors play a crucial role in the development of OCD. A significant enhancement of dopamine function is observed in the nucleus accumbens and right prefrontal cortex.
    Keywords: Obsessive-Compulsive Disorder, Serotonin, Dopamine, Models, Animal
  • Kaveh Moghaddam*, Aida Ravarian, Farhoud Saied Ershadi, Ali Gorji Pages 107-115
    Introduction
    Children and adolescents with autism spectrum disorder are a group of children who suffer from odd and strange problems in the interpersonal relationship, social interaction with peer groups and others, verbal skills and daily living interests, and behaviors and movements. These problems can lead to several psychological and emotional disturbances in their family.
    Conclusion
    Beside the rehabilitation, education and therapeutic interventions as well as art and music therapy, several investigations have shown that psychodrama or theatre therapy is a beneficial approach for the children with autism spectrum disorder associated with cognitive, perceptual and verbal function difficulties. The studies have shown that theatre therapy improves the symptoms of autism spectrum disorder in children. The present article discusses the importance of theatre and psychodrama in the treatment of children with autism spectrum disorder.
    Keywords: Autism Spectrum Disorder, Psychodrama, Child, Adolescent